9/2017. (III. 8.) számú rektori-kancellári közös utasítás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "9/2017. (III. 8.) számú rektori-kancellári közös utasítás"

Átírás

1 , I 181~ BGE 9/2017. (III. 8.) számú rektori-kancellári közös utasítás a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Könyvtárának Könyvtárhasználati Szabályzatáról BUDAPEST 2017 (Hatályos: március 8. napjától)

2 Bevezetés A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Könyvtára (BG E GKZK) a muzéális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közmúvelődésről szóló évi (XL törvény értelmében nyilvános felsőoktatási szakkönyvtár. Szakkönyvtári és felsőoktatási könyvtári feladatokat lát el, használati szabályait e feladatok figyelembe vételével alakí~a ki. Jelen Könyvtárhasználati Szabályzat (a továbbiakban: szabályzat, hivatkozási rövidítés: KHSZ) a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Könyvtára Szervezeti és Múködési Rendjéhez kapcsolódó dokumentum. (A dokumentum szervezeti hivatkozásai a továbbiakban: Budapesti Gazdasági Egyetem = egyetem; Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg = kar; Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Könyvtára = könyvtár). A könyvtár használatát meghatározó jogszabályok: évi (XL. törvény a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közmúvelődésről, évi LXXVI. törvény a szerzői jogról, - 6/2001. (1.17.) Korm. rendelet a könyvtárhasználókat megillető egyes kedvezményekről, évi LXII. törvény a szomszédos államokban élő magyarokról. Az évi CXL. törvény a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közmúvelődésről szóló többször módosítottjogszabályban foglaltak szerint: "51 (3) A könyvtárhasználó által igénybe vehető szolgáltatások körét, az igénybevétel módját és a dijak mértékét a könyvtárhasználati szabályzat tartalmazza, melyet a könyvtárhasználó köteles betartani. (4) A könyvtárhasználó kezdeményezheti a könyvtárhasználati szabályzat módosítását. 58. (7) A könyvtárhasználati szabályzatot nyilvánosságra kell hozni. (2) A dokumentumok, illetőleg mások könyvtárhasználati jogának védelme érdekében a könyvtárhasználat részletes feltételeit a használati szabályzat állapítja meg. (3) A fenntartó további könyvtárhasználati feltételeket és kedvezményeket is meghatározhat. " E törvényi felhatalmazás alapján az egyetem az alábbi szabályzatot alkotta. A szabályzat céua, hatálya, könyvtári alapadatok 1. (1) A szabályzat céua, hogy meghatározza a könyvtárhasználat részletes feltételeit. Hatálya kiteded mindazokra, akik a könyvtárat használati célból felkeresik, alkalmazása köti a könyvtári munkatársakat feladatellátásuk során. (2) A könyvtár szabályainak megismeréséért a könyvtárhasználó felelős, ismeretük hiánya a kötelezettségek teuesítése alól nem mentesít. A szabályzat tartaimát a beiratkozott használók a Tagsági Nyilatkozat aláírásával is tudomásul veszik, vállalva a feltételek elfogadását és pontos megtartását. (3) A hatályos, részletes szabályzat a könyvtárban kifüggesztve, illetve a könyvtár honlapján olvasható, letölthető, arról bárki saját költségén másolatot készíthet. (4) Könyvtári alapadatok:

3 a) a könyvtár hivatalos, teljes neve: Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Könyvtára b) a könyvtár fenntartója: Budapesti Gazdasági Egyetem c) a könyvtár alapítási éve: 1971 d) a könyvtár postacíme: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A (Postafiók: 67.) e) a könyvtár honlapcíme: f) a könyvtár e-maii címe:konyvtar.gkz@uni-bge.hu g) a könyvtár online katalógusának címe: h) a könyvtár olvasószolgálati telefonszáma: + 36 (92) Nyilvánosság és nyitvatartás 2. (1) A könyvtár nyilvános felsőoktatási könyvtár és gazdasági szakkönyvtár. A nyilvános könyvtárakjegyzékére vétel időpontja: (2) A könyvtár nyitvatartási rendje szorgalmi időszakban, valamint vizsgaidőszakban és tanszünetben eltérő. Ennek megfelelően a nyitvatartás következő: szorgalmi időszakban vizsgaidószakban és tanszünetben** Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat zárva*** zárva Vasárnap zárva zárva * A kar tanítási napj~in, ide értve a zárthelyi dolgozatok teljesítésének időszakait is. ** Féléves vizsgák idején, valamint az őszi, tavaszi és nyári tanszünetben, továbbá azokon a napokon, melyekre a kar tanszünetet hirdet. *** A könyvtár a szorgalmi időszak szombati előadási napjain levelezős hallgatók számára 2 óra időtartamú délelőtti ügyeletet szervezhet, melyről az érintetteket az elektronikus tanulmányi rendszeren keresztül értesíti. (3) Szorgalmi időszakban a könyvtár hétfőn, kedden és szerdán és között, továbbá pénteken és között a szolgáltatást egy fő ügyeletes munkatárssallátja el. (4) Eltérés a meghirdetett nyitvatartási időtől esetenként - a kar oktatási és kulturális életének megfelelően illetve fenntartói rendelkezés alapján - előfordulhat. A könyvtár a nyári tanszünetben fenntartói jóváhagyással - összesen legfeljebb egy hónapig - zárva tarthat. (5) A nyitvatartás aktuális rendjét valamint időszakos vagy rendkívüli változásait a könyvtár a honlapján elektronikusan, továbbá bejáratán nyomtatott formában teszi közzé. (6) A könyvtár a nyitvatartás rendkívüli változásairól (pl. alkalmi bezárásról, a nyitvatartási idő rövidítéséről, tanszüneti bezárásról) az érvényes tagsággal rendelkező olvasóknak ben értesítést küld.

4 Általános látogatási szabályok 3. (1) A könyvtári önkiszolgáló ruhatár használata kötelező. A könyvtárhasználat megkezdése előtt a kabátokat, táskákat a zárható ruhatári rekeszekben kell elhelyezni. A ruhatárban elhelyezett tárgyakért a könyvtár nem vállal felelősséget. (2) A könyvtár forgalmi tereibe történő belépéskor a beiratkozott olvasóknak érvényes olvasójegyüket az olvasószolgálati ellenőrzési pontnál a beléptetés gépi regisztrálása céljából át kell adniuk, a látogatóknak ugyanitt be kell jelentkezniük. (3) A könyvtár jogosult az ingyenes szolgáltatásokat igénybe vevő látogatók természetes személyazonosító és lakcím adatait dumentesen, statisztikai célból regisztráini. (4) A könyvtár látogatása során elvárt a társadalmi együttélési, viselkedési normák betartása, különösen a) a csendes, más felhasználókat nem zavaró magatartás, ideértve a mobil kommunikációs eszközök halk használatát, b) általában az étkezés mellőzése, azonban kisebb mennyiségű csomagolt élelmiszer (pl. édesség, szendvics), valamint üdítőital, kávé fogyasztása az olvasóteremben, webkabinetben és a folyóirat-olvasóban a hosszabb tartózkodás alatt megengedett. (5) A könyvtár egész területén a dohányzás és nyílt láng használata tilos. (6) A könyvtárba állatot behozni tilos, kivéve a fogyatékossággal élő személy által az egyenlő esélyű hozzáférésben, önálló életvitel elősegítésében alkalmazott segítő állatot. (7) A könyvtár a látogatható tereket vagyonvédelmi célból kamerákkal megfigyeli, erről jóllátható feliratokkal tájékoztatja a látogatókat. Könyvtári tagság létesítése 4. (1) A könyvtár - a hatályos jogi szabályozás keretei között - mindenki számára nyitott, azzal az Európai Unió bármely 14 év feletti polgára tagsági viszonyt létesíthet. (2) Nem magyar állampolgár a tagsági nyilatkozat aláírásával hozzájárul, hogy könyvtárhasználati jogvita esetén a hatályos magyar jogot kell alkalmazni. (3) A könyvtári tagokat megillető szolgáltatások igénybe vétele beiratkozáshoz kötött. A beiratkozás a tagi szolgáltatások igénybe vételére irányuló, Ptk. szerinti szerződéses jogviszonynak minősül a jelen szabályzatban meghirdetett általános szolgáltatási feltételek mellett. (4) A könyvtár beiratkozás duairól az egyetem "Hallgatói térítések és juttatások szabályzata" (HTJSZ) rendelkezik. A teljes árú beiratkozási du 2000 Ft, a beiratkozás dija az egyetemmel hallgatói jogviszonyban állók számára 500 Ft. (5) A könyvtárban érvényes egyéb beiratkozási kedvezmények: a) ingyenes a beiratkozás: aa) a 16 éven aluliak és a 70 éven felüliek számára (1997. évi (XL. törvény 56. (6) bek.), ab) könyvtárak, muzeális intézmények és levéltárak dolgozói számára a munkakörükre vonatkozó munkáltatói igazolásuk bemutatásával (6/2001. Korm. r. 3. (1) és (2) bek.),

5 ac) az egyetemmel munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyban állók (pl. óraadó oktatók) számára a jogviszonyuk idején, ad) a kartól és jogelődeitől nyugállományba vonult személyek számára, b) ötven százalékos dijkedvezmény valamely oktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban állók számára, érvényes diákigazolvány, vagy hivatalos iskolalátogatási igazolás bemutatása mellett (6/2001. Korm. r. 1. ). (6) A könyvtárhasználó a beiratkozása napjától számított egy évig (a beiratkozás évfordulójáig) jogosult a beiratkozással igénybe vehető szolgáltatások használatára. (7) Amennyiben a könyvtárhasználó dijkedvezményének jogalapja a beiratkozását vagy tagsága megújítását (újrairatkozását) követő egy éven belül megszűnik, a dijkedvezményes beiratkozási időszakot kitöltheti, de előnyben részesíthetősége megszűnik. Beiratkozás adminisztrációja 5. (1) A beiratkozáshoz a következő azonosító okmányok, igazolások bemutatása szükséges: fényképes, személyazonosság igazolására alkalmas okmány (személyi igazolvány, útlevél vagy gépjármű-vezetői engedély), továbbá magyar állampolgárok esetén lakcímkártya. Nem magyar állampolgár beiratkozásához a honossága szerinti államban érvényes fényképes személyi azonosító okmány vagy útlevél szükséges. (2) A könyvtár az okmányokból a következő adatokat rögzíti nyilvántartásába: viselt név, születési név, születés időpontja és helye, anyja neve, lakóhely címe, tartózkodási hely címe, személyazonosság igazolására alkalmas okmány azonosítója. Telefonszám és e-maii cím megadása csak az egyetemmel jogviszonyban állóknak kötelező, de az ügyfélkapcsolat terén minden beiratkozó számára lényeges előnyökkel jár. (3) Beiratkozási dijkedvezmény igénybe vétele esetén szükséges a kedvezményjogalapjának hitelt érdemlő igazolása. Diákigazolvány hiányában a hallgatói státus igazolására elfogadott a tanintézet által 30 napon belül kiállított hivatalos (aláírt és lebélyegzett) iskolalátogatási igazolás, vagy az elektronikus tanulmányi,rendszer révén igazolt aktív félév is. (4) A beiratkozás érvényességéhez szükséges a Személyi Adatlap hátoldalán olvasható Tagsági Nyilatkozat elfogadása és saját kezű aláírása. Az aláírás megtagadása esetén a könyvtár a használónak nem nyújt beiratkozással igénybe vehető szolgáltatásokat. (5) A beiratkozás érvényességéhez - amennyiben a tagság beiratkozási dijhoz kötött - szükséges a beiratkozási du megfizetése. (6) Az olvasóról nyilvántartott adatok változásának könyvtári bejelentése a változást követő 15 napon belül kötelező, elmulasztásának következményeiért az olvasó felelős. A kö~yvtár évente egy alkalommal, újra iratkozáskor kezdeményezi az adatfrissítést. (7) A könyvtár a nyilvántartásokban az olvasói adatokat az utolsó tényleges használati időponttól számítva legfeijebb 3 évig őrzi meg, kivéve a könyvtári tartozással, duhátralékkal rendelkező olvasók adatait. (8) A beiratkozás 18 éven aluliak esetében szülői vagy gondviselői kezességvállaláshoz kötött.

6 Tagsági feltételek megváltozása, a tagság megszúnése 6. (1) A beiratkozást követően a tagság évében keletkező kedvezmény nem jogosít tagdu teljes vagy részleges visszatérítésére, megszűnő kedvezmény pedig nem vonja maga után tagdu vagy dukülönbözet fizetését. A tagsági feltételek változását a könyvtár csak az olvasó új tagsági évének kezdetén (újra iratkozásakor) vizsgátia. (2) A tagság nem szűnik meg az egyetemről történő leszereléssel, a könyvtár által az egyetemmel jogviszonyban állóknak nyújtott használati kedvezmények azonban érvényüket vesztik. (3) A könyvtári tagság m~gszűnik, ha a könyvtári tag a tagság felmondásáról írásban nyilatkozik vagy a könyvtár a használati szabályzat súlyos megsértése miatt a tagságot felmondja, továbbá ha a könyvtári tag elhalálozik. (4) A könyvtári tagság passzíwá válik, ha a beiratkozási (kölcsönzési) év lejár és a felhasználó nem iratkozik be újra. Passzív tagsággal csak a látogatókat megillető szolgáltatások vehetők igénybe. (5) A tagság megszűnéséből vagy passzíwá válásából nem következik a könyvtár követeléseinek érvényesítéséről vagy a könyvtár tulajdonhoz fűződő jogáról való lemondás. Szolgáltatások 7. (1) Beiratkozás nélkül minden könyvtárhasználót ingyenesen megillető alapszolgáltatások a) könyvtárlátogatás (belépés a könyvtár olvasók számára használatra bocsátott tereibe), c) a szabadpolcokon elhelyezett nyomtatott dokumentumok helyben történő használata, d) a könyvtár elektronikus katalógusának használata kizárólag az erre kijelölt számítógépeken, e) információ, felvilágosítás a könyvtár és a hazai könyvtári rendszer szolgáltatásairól. 8. (1) Napijegy váltásával (300 Ft) igénybe vehető szolgáltatások, tagságot nem igénylő látogatók számára a) digitális formátumú szakdolgozatok kutatása, b) bármely olvasói számítógép használata, c) eseti szakirodalmi tájékoztatás. 9. (1) Beiratko~ással (könyvtári tagsággal) igénybe veh.~tő szolgáltatások a) szaktájékoztatás a gyűjtemény hatékony használatához, b) minden dokumentumtípus helyben történő használata, c) kölcsönzés, egyidejűleg legfetiebb 7 dokumentum (fizikai egység), d) könyvtárközi kölcsönzés (a konkrét feltételektől függően ingyenesen vagy térítés ellenében), e) kölcsönzési előjegyzés (te ti es ítés i értesítés csak dutalan e-maii útján), f) bármely olvasói számítógép használata, g) önkiszolgáló digitalizálás (a szerezői jogi feltételek betartása mellett), h) e-book olvasó eszköz kölcsönzése, i) részletes szaktájékoztatás, kutatástámogatás, j) digitális alkalmazások és IKT-használat mentorálása.

7 Térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatások 10. (1) A térítéses szolgáltatások körének doszabása az egyetem "Hallgatói térítések és juttatások szabályzata" (HTJSZ) dokumentumban foglaltak szerint történik. Az érvényes térítési doakról a könyvtárban kifüggesztett nyomtatott, valamint a honlapon közzétett tájékoztató olvasható. (2) Térítéses szolgáltatások és doaik A könyvtárhasználó számára térítésköteles szolgáltatások a következők: a) fénymásolás, nyomtatás: aa) monokróm szürkeárnyalatos kivitet oldalanként A4 méret 15 Ft, A3 méret 30 Ft, ab) színes kivitel, oldalanként A4 méret 100 Ft A3 méret 200 Ft, b) szkennelés (könyvtáros közreműködése esetén), beolvasott oldalanként 50 Ft, c) könyvtárközi kölcsönzés ca) belföldi, eredeti mű kérésteljesítése (küldése) esetén 800 Ft dokumentumonként (kivéve a Zalaegerszegen belüli, valamint az egyetem tagkönyvtárai közötti domentes ké réstelj es ítést), cb) belföldi, másolatban küldött mű kérésteljesítése esetén a másolat előállításának a küldő könyvtár által megállapított doát kell fizetni, cc) külföldi, eredeti mű kérésteljesítése (beszállítása) esetén dokumentumonként 4500 Ft cd) külföldi, másolatban küldött mű kérésteljesítése (beszállítása) esetén a másolat előállításának a küldő könyvtár által megállapított doát kell fizetni, d) kártya betét 500 Ft, e) digitális szerkesztés (egyedi árazássat a megrendelés teljesítésének idő- és szaktudásigényétől függően, de legalább 500 Ft/alkalom), f) kutatási szolgáltatások: témafigyelés, irodalomjegyzék, bibliográfia összeállítása, irodalomkutatás (az ügyféllel kötött írásos megrendelés alapján egyedi árazással, a konkrét feltételektől függően). (3) Egyedi árazású szolgáltatás esetén a könyvtár előzetes kalkulációt ajánlatot ad, a szolgáltatást csak ennek elfogadása esetén teljesíti. Az egyedi árazású szolgáltatás elfogadása 1000 Ft értékhatárig szóban, 1000 Ft értékhatár felett megrendelőlapon történik. Könyvtári olvas6szolgálat 11. (1) A könyvtárhasználatot olvasószolgálati munkatársak segítik. A munkatársak feladatai sza kos ította k. Az olvasószolgálati munkatársak minden esetben a leginkább kompetens és a pillanatnyi feladatterhelés szerint a legoptimálisabb támogatást biztosító munkatárshoz irányítják felhasználóinkat. (2) Elsődlegesen a kölcsönző munkatárs által biztosított szolgáltatások: a) tájékoztatás nyújtása a könyvtár szolgáltatásairól és a használat feltételeiről, b) könyvtári dokumentumok keresésének támogatása, katalógushasználat segítése, c) beiratkozás adminisztrációja, d) kölcsönözések és hosszabbítások ügyintézése, e) térítéses szolgáltatások ügyintézése,

8 f) könyvtárközi kölcsönzés ügyintézése, g) dokumentumok es könyvtári önkiszolgáló eszközök helyben történő használatának támogatása. (3) Elsődlegesen a szaktájékoztató által biztosított szolgáltatások: a) általános és szaktájékoztatás nyújtása, b) tájékoztátás adathordozók, adatbázisok használatáról és azok használatának támogatása, c) kutatástámogatás, ide értve a szakdolgozatok kutatásának támogatását is, d) könyvtárhasználók segítése a digitális írástudás, az információs műveltség elsajátításában, e) digitális szerkesztés, f) a nyilvános számítógépes kutató munkaállomások használatának támogatása. (4) Az olvasószolgálati munka folyamatos ellátását támoga~a az állományfeltáró és rendszergazda feladatokat végző munkatárs. Előnyben részesítés érvényesítése 12. (1) Az egyetemmel munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyban állók előnyben részesülhetnek az egyetem hatékony működtetésének, a tanári felkészülésnek és kutatómunkának, a dolgozók munkaköri tevékenysége színvonalas ellátásának alapvető intézményi érdekéből eredően. Az előnyben részesítés megnyilvánulhat az egyidejűleg kölcsönözhető dokumentumok számában, a munkaeszközként kölcsönzött dokumentumok határozatlan idejű lejáratában, az előjegyzési sorrendben történő előbbre sorolásban vagy a könyvtári eszközök használatának elsőbbségében. (2) Az egyetemmel hallgatói jogviszonyban állók előnyben részesülhetnek az egyetem hatékony működtetésének, a hallgatói felkészülésnek és kutatómunkának, a tanulmányi kötelezettségek színvonalas ellátásának alapvető intézményi érdekéből eredően. Az előnyben részesítés megnyilvánulhat az egyidejűleg kölcsönözhető dokumentumok számában, a hosszabbítások számának növelésében, a szokásosnál hosszabb kölcsönzési idő nyújtásában, az előjegyzési sorrendben történő előbbre sorolásban vagy a regisztrációs időszakokban a hallgatók számítógép-használatának elsőbbség ében. (3) A könyvtár kiemelten támogatja az egyetemmel hallgatói jogviszonyban álló tudományos diákköri hallgatók, a szakkollégiumi hallgatók kutatási tevékenységét. Az előnyben részesítés megnyilvánulhat az egyidejűleg kölcsönözhető dokumentumok számában, a' hosszabbítások számának növelésében, a szokásosnál hosszabb kölcsönzési idő nyújtásában, az előjegyzési sorrendben történő előbbre sorolás ban vagy a reg i sztrációs időszakokban a hallgatók számítógép-használatának elsőbbségében, továbbá a kutatáshoz szükséges dokumentumok ingyenes könyvtárközi kölcsönzésében. (4) A fogyatékkal élők az élethelyzetükből adódó hátrányok csökkentése érdekében előnyben részesülhetnek, mely kiterjed het egyébként nem biztosított szolgáltatás (pl. lakcímre postázás), dukedvezmény vagy a szokásosnál hosszabb kölcsönzési idő nyújtására. (5) A térítéses szolgáltatások az egyetemmel munkaviszonyban, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló felhasználók számára dutalanok lehetnek, ha azokat feladatkörük ellátásához

9 veszik igénybe. A teuesíthető mértékről a könyvtárvezető dönt, az így nyújtott szolgáltatásokról a könyvtár tételes nyilvántartást vezet. A könyvtár erőforrásaitól függően e kedvezmények korlátozható k vagy felfüggeszthetők. A könyvtárközi kölcsönzés a kar munkatársai számára dijtalan. A helyben történő használat szabályai Dolgozatok kutatásának rendje 13. (1) A könyvtár elektronikus szak- és záródolgozatok, valamint TDK dolgozatok (a továbbiakban: e-dolgozatok) kutatását biztosítja. (2) Az e-dolgozat kutathatóságát a dolgozatban érintett jogi személy(ek) írásban kifejezett szándéknyilatkozata (titkosítási kéreime) korlátozhatja. Ennek értelmében a jóváhagyott titkosítási kérelemmel rendelkező e-dolgozatokat betekintés céuára csak akkor biztosítja a könyvtár, ha a titokgazda ehhez egyedi, írásos hozzájárulást ad. (3) Az e-dolgozatokat kizárólag az erre a célra biztosított (dedikált) számítógépeken lehet megtekinteni. (4) Az e-dolgozatok többszörözése és terjesztése tilos (letöltés, adathordozóra. mentés, elektronikus továbbítás stb.). A könyvtár az e-dolgozatból másolatkészítést semmiféle technikával nem biztosíthat és nem engedélyezhet (ide értve az összes másolatkészítésre, képi rögzítésre, többszörözésre és adattovábbításra alkalmas technikát) az e-dolgozat szerzőjének írásbeli felhatalmazó nyilatkozata nélkül. E korlátozás alól csak azok a dolgozatok képeznek kivét~lt, melyek szerzői írásban hozzájárultak ahhoz, hogy dolgozatukat a könyvtár az interneten hozzáférhetővé teheti. (5) Az e-dolgozatról a felhasználó csak kéziratos jegyzeteket készíthet, de ez nem szolgálhatja a teues mú lemásolását. Amennyiben az idézés szokásos leghosszabb terjedelmét (kb. 1 szövegoldalt) meghaladó szövegmásolást tapasztalnak a könyvtár munkatársai, az egyetemmel hallgatói jogviszonyban álló felhasználó esetében a másolás tényéről tájékoztatják a hallgató egyetemi szakdolgozati konzulensét. (6) Al. előírások megsértése esetén a betekintés jogát a könyvtár azonnal megvonja, adatvédelmi technológiák megkerülésére tett kísérlet esetén pedig feuelentést tehet. (7) Hangzó- és elektronikus dokumentumok helyben használatának feltétele napijegy váltása vagy érvényes olvasói tagság. A zárt elhelyezésú adathordozók helyben történő használatához média kérőlap kitöltése szükséges. A kölcsönzés szabályai Általános szabályok 14. (1) A kölcsönzés időtartama korlátozott. A korlátozás a hozzáférés esélyegyenlőségét, a teues olvasótábor igényeinek figyelembe vételét szolgáua, a használati jellemzők alapján optimalizáua a hozzáférésre való várakozási időt.

10 (2) A kölcsönzők alapvetően azonos jogokkal bírnak, de - mivel a könyvtár elsődleges feladata az egyetemen folyó oktatás, tanulás és kutatás támogatása - intézményi érdekből a könyvtár fenntartja a 4.5. szerinti előnyben részesítés lehetőségét. (3) Kölcsönözni könyvtári dokumentumokat és eszközöket személyesen, vagy akadályoztatás esetén Polgári Törvénykönyv szerinti írásbeli meghatalmazás birtokában, meghatalmazott által lehet. írásbeli meghatalmazásként a könyvtár csak közokiratot vagy teues bizonyító erejű magánokiratot fogad el. A meghatalmazás lehet eseti vagy állandó jellegű. írásbeli meghatalmazás céuára a könyvtár letölthető iratmintájának használatát ajánuuk. (4) A kölcsönzés olvasói igénybejelentés alapján, a könyvtár által regisztráltan történhet. Bármely dokumentum regisztráció nélküli kivitele a könyvtárból a tulajdonhoz fűződő jogok sérelmére történik és a könyvtári tagság megszüntetésével jár együtt, valamint feuelentést vonhat maga után. (5) Ugyanazon műkiadásból az olvasó egyidejűleg csak egy példány kölcsönzésére jogosult. (6) Kölcsönzött dokumentumokat a könyvtár ajtajánál elhelyezett könyvbedobó láda révén is vissza lehet juttatni a könyvtár számára. A ládába történő elhelyezés csak a nyitvatartási időn kívül történhet. Annak érdekében, hogy késedelmi dg ne keletkezzen, a ládába helyezés nem lehet későbbi a dokumentum(ok) lejárati napjánál (7) Kölcsönzött dokumentumokat és eszközöket postai úton is vissza lehet juttatni a könyvtár számára. Annak érdekében, hogy késedelmi dg ne keletkezzen, a postai feladás nem lehet későbbi a küldött dokumentum(ok), eszköz(ök) lejárati napjánál. Az olvasójegy használata 15. (1) Az olvasójegy az olvasó tagsági, könyvtárhasználati jogát igazoua. (2) A kölcsönzés feltétele az olvasójegy bemutatása. Dokumentumot kölcsönözni olvasójegy nélkül csak kivételes esetben úgy lehet, ha az olvasó személyazonosságát arcképes okmánnyal (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány, diákigazolvány) igazoua. (3) A könyvtár a kölcsönzött dokumentumok darabszámát lejárati időnként az olvasójegyen nyilvántart ja. Ezek az információk az olvasók távhasználat keretében történő hosszabbítási lehetősége miatt csak tájékoztató jellegűek és a kölcsönzés időpon~ában érvényesek. Az aktuális, hiteles kölcsönzési információk a könyvtár online olvasói katalógusában tekinthetők felhasználói bejelentkezés után. (4) Az olvasó jegy megőrzéséről az olvasónak kell gondoskodnia, elvesztését haladéktalanul be kell jelenteni a könyvtár olvasószolgálatának. Olvasójegy elvesztés miatti pótlása esetén pótdijat kell fizetni. A pótdu mértéke első alkalommal 200 Ft, második és minden további alkalommal 500 Ft. Az elvesztett olvasójeggyel történő esetleges visszaélésből eredő károkat az olvasónak kell viselnie. Az olvasójegy fizikai elhasználódás vagy betelt rovatok miatti cseréje dutalan. meg Kölcsönzési feltételek dokumentum- és eszközcsoportonként 16. (1) A használati feltételek és késedelmi, kártérítési dijak eltérőek.

11 (2) Nem kölcsönözhetők egyes, a könyvtár által meghatározott dokumentumok szerzői jogi, forgalmi vagy állományvédelmi okok miatt. Ezek kizárólag helyben használhatóak, különösen a) a kéziratnak minősülő dokumentumok (például a szakdolgozatok), b) a hatályos szerzői jog szerint azon adathordozók, melyek tartalma szoftvernek vagy számítástechnikai eszközökkel múködtetett adatbázisnak minősül (például szótár- vagy cikk-adatbázis), c) a szabad felhasználás keretében többszörözött példányok - kivéve a könyvtárközi kölcsönzést és az Szjt. 36. (5) bekezdésében foglalt esetet, d) kizárólag egyedi regisztrációhoz kötötten telepíthető vagy használható elektronikus alkalmazások és dokumentumhoz kapcsolódó e-szolgáltatások, illetve e) olyan elektronikus alkalmazások és dokumentumok (ide értve az e-könyveket is), melyek haszonkölcsönzését licencszerződésük vagy értékesítési feltételeik kizárják. (3) Rövid határidőre kölcsönözhető dokumentumok: a) a kötésgerincen piros kör jelzéssel megkülönböztetett könyvpéldányok, valamint b)a tárgyévi folyóiratok (számok vagy évfolyamok), c) egyes audiovizuális és elektronikus adathordozók. Kölcsönzési idő: 3 egymást követő kölcsönzési (könyvtári nyitvatartási) nap. Lejárat hosszabbíthatósága: három alkalommal, amennyiben más olvasó nem jegyezte elő. Késedelmi du: késedelmes kölcsönzés naponta és példányonként 400 Ft. (4) Korlátozott határidőre kölcsönözhető dokumentumok és eszközök: a) a kötésgerincen zöld kör jelzéssel megkülönböztetett könyvpéldányok, b) a tárgyévnél régebbi folyóiratok (számok vagy évfolyamok), valamint c) az önálló (nem dokumentum melléklet) audiovizuális és elektronikus dokumentumok többsége, továbbá az e-book olvasó eszközök. Kölcsönzési ideje: 10 egymást követő kölcsönzési (könyvtári nyitvatartási) nap. Lejárat hosszabbíthatósága: három alkalommal, amennyiben más olvasó nem jegyezte elő. Késedelmi du: késedelmes kölcsönzés naponta és példányonként 30 Ft. (5) Általános határidőre kölcsönözhető dokumentumok: a) a dokumentum kötésgerincén megkülönböztető jelzést nem hordozó könyvpéldányok, valamint b) az önálló (nem dokumentum melléklet) audiovizuális (hangkazetta, videokazetta, audio CD) és a csak számítógéppel olvasható dokumentumok többsége (pl. adat CD/DVD). Kölcsönzési ideje: 15 egymást követő kölcsönzési (könyvtári nyitvatartási) nap. Lejárat hosszabbíthatósága: egy alkalommal, amennyiben más olvasó nem jegyezte elő. Késedelmi du: késedelmes kölcsönzés naponta és példányonként 30 Ft.. Kölcsönzés hosszabbítása 17. (1) Amennyiben a hosszabbítani kívánt dokumentumra előjegyzés nincs, az a rá vonatkozó feltételek szerinti alkalommal és ideig hosszabbítható, kivéve, ha

12 a) a dokumentum (vagy az olvasónál lévő más dokumentum) érvényes kölcsönzési ideje lejárt, b) a dokumentumot más olvasó előjegyezte, c) az olvasónak hátraléka keletkezett, d) az olvasó beiratkozásának érvényessége a hosszabbítási idő alatt lejár. (2) A kölcsönzést meghosszabbítani a) önkiszolgáló módon a könyvtár online katalógusában, b) személyes megjelenéssel a könyvtárban, továbbá c) telefonon vagy írásban (pl. ben) a nyitvatartási időben lehet. (3) Az ben történő hosszabbítási igényt legkésőbb a lejárat napján érvényes nyitvatartási idő vége előtt egy órával a levelezőrendszerből indítani kell. (4) Az önkiszolgáló online hosszabbítás legkorábban a lejárat előtt három nappal kezdeményezhető. Az önkiszolgáló online hosszabbítást a könyvtár által használt szoftver visszautasítja, amennyiben az olvasó tagsága lejárt, tartozása vagy késedelme keletkezett, továbbá ha a dokumentumot más olvasó előjegyezte. (5) A lejárt kölcsönzésű dokumentumot az olvasó kérésére a könyvtár munkatársai a legfeijebb 1000 Ft értékű késedelmi dijtartozás elismerése mellett maximum 5 nyitvatartási nappal. meghosszabbíthatják. (6) Egyetemi oktatási, képzési és kutatási érdekből, indokolt esetekben a könyvtár egyedi, hosszabb kölcsönzési időt biztosít. Ez a lehetőség az intézményi érdek múltával megszűnik. Előjegyzés 18. (1) Az olvasó előjegyzést kérhet a kölcsönzés alatt lévő dokumentumokra. Hozzáférhető példányokat nemjegyzünk elő - javasoljuk, ilyen esetben az olvasó mielőbb keresse fel a könyvtárt és kölcsönözze ki a példányt. (2) Az előjegyző kölcsönzési elsőbbséget élvez a többi olvasóval szemben az előjegyzett dokumentum visszaérkezésekor. (3) Előjegyzést csak érvényes tagsággal rendelkező olvasótól fogad el a könyvtár szóban, az online katalógus olvasói önkiszolgáló felületén keresztül, telefonon vagy írásban (pl. e-maii útján). (4) Az írásban beérkezett előjegyzési igényeket legkésőbb a következő kölcsönzési napon feldolgozza a könyvtár. (5) Az olvasó egyszerre legfeljebb 5 előjegyzést tarthat fenn (függetlenül attól, hogy ezek között vannak-e már teljesült, de még át nem vett előjegyzésű dokumentumok). (6) Az előjegyzési kérés érvényességének legkésőbbi időpontjáról (pmeddig még igényelt a dokumentumhoz való hozzáférés) az olvasó nyilatkozhat, ennek hiányában 30 napig figyeli a könyvtár az előjegyzés teljesíthetőségét. (7) A könyvtár az elójegyző számára a beérkezett dokumentumot 5 nyitvatartási napig tartja fenn. Azt a dokumentumot, melyet előjegyzője az 5 napos fenntartási időszakban nem vett át, a könyvtár felszabadítja a többi olvasó számára.

13 (8) Kiértesítést a könyvtár az előjegyzés teuesüléséről csak dijtalan ben biztosít. Az az olvasó, aki nem adott meg e-maii elérhetőséget, előjegyzése teuesülésről maga köteles tájékozódni. Távhasználat 19. (1) Távhasználatnak minősül, ha az olvasó a szolgáltatásokat nem személyesen a könyvtárban, hanem más helyszínről, infokommunikációs eszköz révén veszi igénybe. (2) Távhasználat keretében igénybe vehető szolgáltatások: a) könyvtári honlap (információk a könyvtárról), b). könyvtári online katalógus (információk a könyvtár dokumentumairól), c) tájékoztatás (telefonon, ben, Skype-on), d) kölcsönzés hosszabbítása, üzenetküldés (az online katalógus olvasói önkiszolgáló felületén, telefonon, e-mai I ben, Skype-on). (3) A könyvtár telefonon és Skype-on kizárólag nyitvatartási időben áll rendelkezésre. E-n;1ail üzenet és üzenetküldés az online katalógus olvasói önkiszolgáló felületén keresztül bármikor kezdeményezhető, de az üzenet feldolgozása és a benne foglaltak teljesítése a nyitvatartási időben történik. (4) A könyvtári honlap és az online katalógus rendelkezésre állása megközelítőleg folyamatos. A könyvtár nem vállal felelősséget az elektronikus szolgáltatások rajta kívül álló ok miatt bekövetkező kieséséért és annak következményeiért. Informatikai eszközhasználati szabályok I 20. (1) A nyilvános számítógépes munkaállomásokon végezhető feladatok elkülönítettek a következők szeri nt: a) kutatói munkaállomáson egyes intézményi oktatóprogramok és adatbázisok használata, webhasználat, katalógushasználat, irodai programok használata, továbbá az elektronikus szakdolgozatok kutatása (szakdolgozat betekintés) biztosított, b) általános célú olvasói munkaállomáson webhasználat, katalógushasználat, adatbázishasználat és irodai programok használata biztosított, c) katalógus munkaállomáson csak a könyvtár elektronikus katalógusának használata és látogatók számára térítéses nyomtatás indítása biztosított~ d) dedikált munkaállomáson csak a dedikált tevékenységre vonatkozó képernyős megtekintés biztosított Gelenleg: BORY Dolgozattár, OSZK Pont, NAVA Pont használata). (2) A nyilvános számítógépes munkaállomások használatához gépidő- és előjegyzés-biztosítás nincs, a felhasználók a munkaállomásokat érkezési sorrendben, a feladatok szakmai fontossága alapján vehetik igénybe a következő, csökkenő prioritási sorrendben: a) a könyvtár katalógusának használata, b) a könyvtár elektronikus dokumentumainak és szakmai adatbázisainak használata, c) az egyetem szerverszolgáltatásainak használata (pl. tanulmányi adminisztrációs program használata),

14 d) szakirodalom kutatása a weben (gazdasági, közigazgatási, könyvtári, felsőoktatási szakmai webhelyek használata), e) általános vagy magáncélú böngészés (egyéb webhelyek használata), f) irodai szoftverek használata (szövegszerkesztés, táblázatkezelés stb.), g) egyéb magáncélú tevékenység (privát levelezés, chat, online adók műsorainak vétele stb.). (3) A kutatói és az általános célú olvasói munkaállomások használatának szabályai a következők: a) a használat megkezdése előtt a használat céuát az olvasószolgálatnak be kell jelenteni, az olvasójegyet be kell mutatni (olvasójegy hiányában csak napijeggyel vehető igénybe), b) a tanulmányi-kutatási tevékenységgel összefüggő géphasználat támogatott, a privát célú használat (pl. magánlevelezés, chat, online játék) csak abban az esetben megengedett, ha nincs számítógép hozzáférésre várakozó személy, c) nem engedélyezett azon honlapok látogatása, melyek jó ízlést vagy társadalmi csoportokat sértenek (pl. "felnőtt tartalmak", rasszizmus stb.), d) minden üzemzavart be kell jelenteni a könyvtár munkatársainak (pl. nem futtatható program, rendellenes programkilépés, lefagyás stb.), e) a gépek programbeállításait felhasználó nem változtatha~a meg, kivéve, ha a beállítás megváltoztatása esélykiegyenlítő céllal történik (pl. láthatóság, hallhatóság módosításai), f) a felhasználó nem telepíthet szoftverterméket, telepített szoftverterméket nem törölhet, g) a felhasználó magántulajdonú adathordozóit kizárólag saját felelősségére használha~a, h) a felhasználónak az internetről letöltött állományokat amerevlemezről törölnie kell, i) nem engedélyezett a szerzői jogot sértő tevékenység, j) nem foglalható a munkaállomás olyan tevékenységgel, mely az 5.2. pontban felsoroltak közt alacsonyabb prioritással rendelkezik, mint amit egy hozzáférésre várakozó felhasználó végezni kíván. (4) A dedikált munkaállomások és a kutatói munkaállomások "Szakdolgozat" profi Ua használatának ideje alatt tilos bármely, a szerzői jog megsértésére alkalmas tevékenység, például a) külső adathordozók csatlakoztatása, b) képernyőkép~k és -folyamatok bármiféle eszközzel, eljárással történő rögzítése (ide értve a vágólapozást és a digitális fényképezést is), c) a jogvédett tartalmak másolása, hálózati továbbítása, valamint d) a jogvédett ta~alr'1ak (pl. szakdolgozatfájlok) védelmét biztosító műszaki eljárás (pl. tanúsítványbiztonság) kijátszása vagy az arra tett kísérlet. (5) A munkaállomásokra vonatkozó használati szabályokat meg szegő személyt a géphasználattól az olvasószolgálat eltil~a és az okozott kár mértékétől, illetve a szabálysértés jellegétől függően további intézkedéseket kezdeményez. A főiskolával jogviszonyban álló személyek esetén az Etikai szabályzat, valamint a ' Hallgatói fegyelmi és kártérítési szabályzat követelményei is érvényesíthetők. (6) Az Apple ipad eszközöket csak a karral jogviszonyban álló személyek használha~ák helyben, a használati alkalom külön regisztrációja után. (7) A kölcsönözhető e-book olvasó eszközöket csak a mellékelt használati utasításnak megfelelően szabad használni. Az eszközök működőképességét a könyvtár a visszavételkor

15 ellenőrzi és a használat során keletkezett hibával kapcsolatos költségeket az olvasóval megtérítteti. (8) A könyvtár fenntartja a jogot, hogy számítógépein az üzemállapot online ellenőrzése és karbantartás céuából távhasználati, távfelügyeleti programokat alkalmazzon, valamint eszközeinek használatát kamerával is megfigyeue a felhasználók személyiségi jogainak tiszteletben tartása mellett. Késedelmi és kártérítési ügyek Késedelem 21. (1) A könyvtár abból a célból, hogya kölcsönzött könyvek határidőre történő visszaszolgáltatását biztosítsa, a késedelmet késedelmi du kivetésével szankcionáua. (2) Az olvasó köteles figyelemmel kísérni a kölcsönzési határidő lejáratát. Ha kölcsönzése önhibájából késedelmes, késedelmi duat kell fizetnie. Önhibának minősül' bármely ok, ha a teuesítésben nem volt akadályoztatva. Akadályoztatásnak minősül a zárójelentéssel igazolt kórházi ápolás, vagy az orvos által igazolt betegállomány időszaka. (3) Késedelmesnek a kölcsönzés, ha az olvasó a dokumentumot legkésőbb a könyvtár által meghatározott lejárati napon, a nyitvatartási időben nem szolgáltatja vissza - kivéve, ha a dokumentumot a lejárat napján a könyvtári könyvbedobó ládában elhelyezte vagy a könyvtár számára postára adta. (4) A könyvtár a dokumentum(ok) visszavétele napjáig felmerüit, a kölcsönzési feltételek szerint számított késedelmi du megtérítését követeli az olvasótól. (5) A késedelmi duat a könyvtár a dokumentum kölcsönzési határidő szerinti besorolása alapján és késedelmes nyitvatartási naponként számítja, ezért az független a dokumentum piaci értékétől, így annak akár többszöröse is lehet. (6) Késedelmes olvasó újabb kölcsönzést nem kezdeményezhet mindaddig, míg a- késedelmes dokumentumokat a könyvtárnak nem szolgáltatja vissza és a késedelmi duat nem fizeti meg. (7) Amennyiben a lejáratként meghatározott napon a könyvtár bármely okból zárva tart, a kölcsönzés érvényes lejárata a legközelebbi nyitvatartási nap. Késedelmi felszólítás 22. (1) Felszólítást leghamarabb a 10. késedelmes napot követően készít és postáz a könyvtár az olvasó által megadott címre. (2) Első fokú felszólítást küld a könyvtár az olvasónak ben (ha ezt a cím ét megadta) vagy postai levélben, legkorábban az első késedelmes napot követő 10. naptól, ha az általa kölcsönzött bármely dokumentum kölcsönzési ideje lejárt. (3) Másodfokú felszólítást küld a könyvtár az olvasónak ben (ha ezt a címét megadta) vagy postai levélben, legkorábban az első fokú felszólítá~t követő 10. nap után, ha az általa kölcsönzött bármely, elsőfokú felszólítású dokumentumot nem szolgáltatta vissza.

16 (4) Harmadfokú felszólítást küld a könyvtár az olvasó lakcímére tértivevényes postai levélben, legkorábban a másodfokú felszólítást követő 10. nap után, ha az általa kölcsönzött bármely, másodfokú felszólítású dokumentumot nem szolgáltatta vissza. Késedelmi do megfizetése 23. (1) A késedelmi doat leróni helyszíni fizetéssel lehet. Az egyetem hallgatója az elektronikus tanulmányi rendszerben (Neptun) terhére kiírt késedelmi do kifizetését átutalással teljesíti. A befizetés közleményében a jogcímet a következő módon kell megjelölni: "BGE GKZ könyvtári késedelmi do". (2) A késedelmi do megfizetésétől a könyvtár a 6.3. szerinti kivétellel nem tekint el. (3) Helyszíni fizetésű késedelmi doról a könyvtár bizonylatot ad az olvasó részére. (4) A késedelmi do fizetését megtagadó olvasőnak a könyvtár kölcsönszolgáltatást tovább nem biztosít. Késedelmi do elengedése 24. (1) A könyvtár fenntartja a jogot, hogy olvasónként az 1000 Ft összértéket meg nem haladó késedelmi doat a késedelmes dokumentumok meghatározott időpontig történő visszaszolgáltatása esetén törölje (ún. "Késedelmi Amnesztia Akció", "Megbocsátás Hete" vagy "Megbocsátás Napja" keretében). Az így törölt késedelmi követelések utóbb nem érvényesíthetők az olvasóval szemben. (2) A határidős doelengedés a meghirdetett időtartam alatt megkülönböztetés nélkül minden beiratkozott és késedelmes könyvtárhasználóra érvényes, kivéve azokat az eseteket, melyekben a hallgatói késedelem kiírása az elektronikus tanulmányi rendszerben (Neptun) megtörtént, vagy a jogi eljárás (fizetési meghagyás, behajtás, polgári per) már folyamatban van. (3) A határidős doelengedés a könyvtár közönségkapcsolati tevékenységének része, megrendezéséről a könyvtár a fenntartó jóváhagyásával határoz. A dijelengedésről közlemény a könyvtárban kifüggesztve, továbbá a könyvtári honlapo~ olvasható. Érintett olvasók személyre szóló kiértesítése nem történik, erre való hivatkozással a határidő lejárta után hátralék nem törölhető vagy csökkenthető. (4) Amennyiben az olvasó bármely okból nem élt a késedelmes dokumentumok dijmentes visszaszolgáltatásának lehetőségével, a határidős dijelengedés lejárta utáni késedelmi dofizetésbe az elengedés időtartama előtt és alatta keletkezett do is beszámít. Elveszett dokumentum kártérítése 25. (1) Az olvasó által elvesztett dokumentumot meg kell téríteni. (2) Az elvesztett dokumentumot minimálisan a beszerzési értéken kell megtéríteni.

17 (3) Szolgáltatási szempontból lényeges dokumentum esetében a könyvtár követelheti a dokumentum reprográfiai pótlásával járó költségek (pl. másolási és kötészeti költségek) vagy a dokumentum újbóli beszerzésével felmerült költségek megtérítését. (4) Elveszett dokumentum megtéríthető az olvasó által vásárolt és a könyvtárnak átadott azonos kiadásúl műszaki kivitelű és használati állapotú példánnyal is. Könyvtári követelés érvényesítése 26. (1) A könyvtár a használóival szemben fennállól megtérítetlen követelését fenntartójal az egyetem révén érvényesíti. A követelés érvényesítését a fenntartó gazdasági és jogi szervezeti egységei n keresztül a harmadfokú felszólítás eredménytelensége ese~énl felszólítás tértivevényének könyvtári visszaérkezését követő minden keletkezett kár megtérítését követeiii ide értve az euárás költségeit is. legkorábban a 8. nap után kezdeményezi. Ekkor (2) Annak érdekébenl hogya könyvtár a követelését érvényesíteni tudjal a beiratkozott olvasó hozzájárul ahhozl hogya rá vonatkozó hatósági adatszolgáltatás tiltására vonatkozó rendelkezése alól az egyetemi mint adatszolgáltatást kérői feltétlen kivételt képez. Panaszkezelés 27. (1) A szabályzat előírásainak érvényre juttatásáról a könyvtár vezetője és munkatársai gondoskodnak. A könyvtár munkatársai kötelesek minden szóban vagy írásban bejelentett panaszt kivizsgálni. (2) írásban bejelentett panaszra annak érkeztetésétől számított 15 napon belül írásos választ kell adnia a könyvtárvezetőnek. (3) A könyvtár munkatársaira vonatkozó észrevétellet panasszal a könyvtár vezetőjéhez lehet fordulni. (4) A könyvtárvezető döntésével kapcsolatos észrevételleli panasszal az egyetem oktatási igazgatójához fordulhat a könyvtárhasználó. Záró rendelkezések 28. (1) Jelen utasítás' a BGE Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Könyvtára Szervezeti és Működési Rendjéhez kapcsolódó dokumentuml melya rektor és a kancellár aláírásával ellátva lép hatálybal rendelkezéseit március 8-tól kell alkalmazni. (2) A jelen utasítás módosítására irányuló jayaslatot - szükség szerint - a tagkönyvtárvezető terjeszti elő a rektor és a kancellár számára. (3) Az utasítás hatályba lépésével egyidejűleg a könyvtár működésével kapcsolatos korábbi szabályzatok és rendelkezések hatályukat veszítik.

18 (4) Az utasítás naprakész állapotban tartásáról a könyvtár vezetője gondoskodik. Budapest, március 8. ~)M<kí Prof. Dr. Heidrich Balázs Budapesti Gazdasági Egyetem rektor,~-- ) /'/.. - / ( i / /' 1,/ _./ I.~ b.~)::jietz Ferenc Budap(sti Gazdasági Egyetem! kancellár

SZMR melléklet száma: I. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

SZMR melléklet száma: I. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT SZMR melléklet száma: I. Cím: KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Hatályos: 2012.11.15-től Az 1997. évi CXL. törvény a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről c. többször

Részletesebben

Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár. Könyvtárának használati szabályzata

Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár. Könyvtárának használati szabályzata Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár Könyvtárának használati szabályzata Szolgáltatások - a könyvtárlátogatás, a gyűjtemény helyben használata ( olvasóterem, helytörténet) - az állományfeltáró

Részletesebben

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Szervezeti és Működési Rendjének 7. számú melléklete Keszthely Hatályba lépés ideje:

Részletesebben

SZMR melléklet száma: I. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT. Tartalom

SZMR melléklet száma: I. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT. Tartalom SZMR melléklet száma: I. Cím: KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Hatályos: 2013.09.09-től Tartalom Preambulum... 2 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 2 1.1. A könyvtár gyűjteménye... 2 1.2. Intézményi alapadatok...

Részletesebben

Igazgatói utasítás a Pannon Egyetem Georgikon Könyvtár és Levéltár használatának rendjéről

Igazgatói utasítás a Pannon Egyetem Georgikon Könyvtár és Levéltár használatának rendjéről Igazgatói utasítás a Pannon Egyetem Georgikon Könyvtár és Levéltár használatának rendjéről Keszthely Hatályba lépés ideje: 2019. február 15. Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Szervezeti és Működési Rendjének

Részletesebben

Az SZMSZ 26 sz. melléklete. Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár könyvtárhasználati szabályzata

Az SZMSZ 26 sz. melléklete. Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár könyvtárhasználati szabályzata Az SZMSZ 26 sz. melléklete Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár könyvtárhasználati szabályzata 1997. évi CXL. törvény a kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári

Részletesebben

Készítette: Dr. Knorrné Csányi Zsuzsanna könyvtárvezető. Budapest, 2010. december 13.

Készítette: Dr. Knorrné Csányi Zsuzsanna könyvtárvezető. Budapest, 2010. december 13. A Színház- és Filmművészeti Egyetem Könyvtárának Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata Készítette: Dr. Knorrné Csányi Zsuzsanna könyvtárvezető Budapest, 2010. december 13. 1 Színház- és Filmművészeti

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 1. A Kislángi ÁMK Könyvtárának nyitva tartási ideje: Hétfőn: 13-17 óráig Keddtől péntekig 8-12 13-17 óráig 2. A Kislángi ÁMK Könyvtárának részlegei (gyűjteményrészei): Felnőttkönyvtár

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Legfontosabb tudnivalók A könyvtár nyilvános szolgáltatásait igénybe veheti bárki, aki a könyvtárhasználati szabályzatot magára nézve elfogadja és betartja. A könyvtárat használhatja

Részletesebben

A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Jászberényi Könyvtár. Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzat

A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Jászberényi Könyvtár. Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzat 1 A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Jászberényi Könyvtár Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzat (Az Ügyrend 2. sz. melléklete) Készítette: Fenyvesi Olga Jászberény,

Részletesebben

Vécsey Károly Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata

Vécsey Károly Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata Vécsey Károly Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata A Vécsey Károly Könyvtár általános gyűjtőkörű, nyilvános közkönyvtár. A közkönyvtári ellátást szolgáló könyvállományt Solt város lakossága társadalmi

Részletesebben

A Karikó János Könyvtár Könyvtárhasználati Szabályzata

A Karikó János Könyvtár Könyvtárhasználati Szabályzata A Karikó János Könyvtár Könyvtárhasználati Szabályzata A könyvtár címe:2051 Biatorbágy, Szabadság u. 3. Tel./fax:23/310-028 e-mail:konyvtar@biatorbagy.hu; konyvtar@biatv.hu honlap:www.3konyvtar A könyvtár

Részletesebben

A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nagykönyvtár és Teológiai Szakkönyvtár Könyvtárhasználati Szabályzata

A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nagykönyvtár és Teológiai Szakkönyvtár Könyvtárhasználati Szabályzata A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nagykönyvtár és Teológiai Szakkönyvtár Könyvtárhasználati Szabályzata A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nagykönyvtár és Teológiai Szakkönyvtár könyvtárhasználati

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Változatai: 1. Egy teljes, egységes szerkezetben megjelenő szabályzat 2. Rövidített változat 3. Hogyan használjam a könyvtárat? Gyakran Ismételt Kérdések KÖNYVTÁRHASZNÁLATI

Részletesebben

Könyvtárhasználati szabályzata

Könyvtárhasználati szabályzata Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola 1. sz. melléklet A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Könyvtárának Könyvtárhasználati szabályzata Érvényes: 2006. szeptember 11-től Aktualizálva: 2013. január

Részletesebben

. BEMKK Nagy Károly Városi Könyvtár könyvtárhasználati szabályzata

. BEMKK Nagy Károly Városi Könyvtár könyvtárhasználati szabályzata . BEMKK Nagy Károly Városi Könyvtár könyvtárhasználati szabályzata I. A könyvtárhasználat feltételei 1. A könyvtár szolgáltatásait minden érdeklődő állampolgár igénybe veheti, aki személyazonosságát hitelt

Részletesebben

Az MTA Földrajztudományi Kutatóintézet Könyvtárának Könyvtárhasználati Szabályzata

Az MTA Földrajztudományi Kutatóintézet Könyvtárának Könyvtárhasználati Szabályzata Az MTA Földrajztudományi Kutatóintézet Könyvtárának Könyvtárhasználati Szabályzata A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény rendelkezése

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Fejér György Városi Könyvtár 2. sz. melléklet KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Érvényes: 2012. február 01. Pappné Beke Judit igazgató Összeállította: Kalmárné Amberg Xénia A könyvtár olvasója lehet minden

Részletesebben

A Bibliotéka Egyesület Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata

A Bibliotéka Egyesület Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata A Bibliotéka Egyesület Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata A Biblioteka Egyesület könyvtára nyilvános közkönyvtár. A könyvtár nyilvános szolgáltatásait igénybe veheti bárki, aki a könyvtárhasználati

Részletesebben

Százhalombatta Város Önkormányzatának 312/2015. (XII.16.) számú határozata alapján a könyvtár nyitva tartása heti 30 óra.

Százhalombatta Város Önkormányzatának 312/2015. (XII.16.) számú határozata alapján a könyvtár nyitva tartása heti 30 óra. Szolgáltatási normák A könyvtár szolgáltatásainak igénybevételére mindenki jogosult, aki a könyvtár könyvtárhasználati szabályzatát magára nézve kötelezően elismeri, és az adatait regisztráltatja. A beiratkozás

Részletesebben

A VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

A VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA SZMSZ 1. sz. melléklet Téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény A VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA Összeállította: Németi Katalin igazgató Téglás, 2015. július 1. A VÁROSI KÖNYVTÁR

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya. Könyvtári szolgáltatások 2/A. 1

A rendelet célja. A rendelet hatálya. Könyvtári szolgáltatások 2/A. 1 Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2013. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház Könyvtárhasználati Szabályzatáról (Egységes szerkezetbe

Részletesebben

- nyomtatott dokumentumok helyben használata (könyv, újság), - állományfeltáró eszközök használata (számítógépes katalógus).

- nyomtatott dokumentumok helyben használata (könyv, újság), - állományfeltáró eszközök használata (számítógépes katalógus). Könyvtárhasználati szabályzat 2011 Az Anóka Eszter Városi Könyvtár nyilvános könyvtár, szolgáltatásait bárki igénybe veheti, aki a használat feltételeit elfogadja. A használók lehetnek: könyvtári tagok

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI KAR ZALAEGERSZEG KÖNYVTÁRA 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/A. Tel.: +36-92-509-940. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Hatályos: Tartalom

GAZDÁLKODÁSI KAR ZALAEGERSZEG KÖNYVTÁRA 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/A. Tel.: +36-92-509-940. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Hatályos: Tartalom GAZDÁLKODÁSI KAR ZALAEGERSZEG KÖNYVTÁRA 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/A. Tel.: +36-92-509-940 SZMR melléklet száma: I. Cím: KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Hatályos: 2011.06.02-től Az 1997. évi CXL.

Részletesebben

Mezőkovácsházi Városi Könyvtár Mezőkovácsháza Árpád u. 162. 5800 KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

Mezőkovácsházi Városi Könyvtár Mezőkovácsháza Árpád u. 162. 5800 KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Mezőkovácsházi Városi Könyvtár Mezőkovácsháza Árpád u. 162. 5800 KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Az információs társadalom és a demokratikus jogállam működésének alapfeltétele a könyvtári rendszer, melyen

Részletesebben

A MARCALI BERZSENYI DÁNIEL VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

A MARCALI BERZSENYI DÁNIEL VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA A MARCALI BERZSENYI DÁNIEL VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA A marcali Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár szakmai működését a Muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről

Részletesebben

Könyvtárhasználati szabályzat

Könyvtárhasználati szabályzat Könyvtárhasználati szabályzat Beiratkozás, regisztrálás A beiratkozás, regisztrálás alapfeltétele, hogy a könyvtárat használni kívánó személy közölje és hitelt érdemlő dokumentum (személyi igazolvány,

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2013. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház Könyvtárhasználati Szabályzatáról Pécel Város Önkormányzat

Részletesebben

HOGYAN HASZNÁLJAM A KÖNYVTÁRAT? Gyakran Ismételt Kérdések

HOGYAN HASZNÁLJAM A KÖNYVTÁRAT? Gyakran Ismételt Kérdések HOGYAN HASZNÁLJAM A KÖNYVTÁRAT? Gyakran Ismételt Kérdések Ki használhatja a könyvtárat? A nyilvános könyvtár, szolgáltatásait igénybe veheti bárki, aki a könyvtárhasználati szabályzatot elfogadja és magára

Részletesebben

A Lipták Gábor Városi Könyvtár

A Lipták Gábor Városi Könyvtár 3.számú Melléklet A Lipták Gábor Városi Könyvtár KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA az 1997. évi CXL. törvény alapján, különös tekintettel a könyvtárakra vonatkozó 56., 57. és 58. -ra A kulturális javak védelméről

Részletesebben

KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT SZÉKESFEHÉRVÁR, BUDAPEST, OROSHÁZA

KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT SZÉKESFEHÉRVÁR, BUDAPEST, OROSHÁZA KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT SZÉKESFEHÉRVÁR, BUDAPEST, OROSHÁZA 1. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT A Kodolányi János Főiskola Könyvtár és Információs Központ szolgáltatásai a

Részletesebben

Madách Imre Városi Könyvtár 2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út. 50. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI ÉS SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT

Madách Imre Városi Könyvtár 2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út. 50. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI ÉS SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT Madách Imre Városi Könyvtár 2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út. 50. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI ÉS SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT Balassagyarmat 2013 I. BEVEZETŐ A Madách Imre Városi Könyvtár nyilvános könyvtár

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Szabadidőközpont és Könyvtár Fertőszentmiklós KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Fertőszentmiklós Érvényes: 2016. január 4-től (továbbiakban könyvtár) nyilvános könyvtár, ennek megfelelően a1997. évi CXI. tv.

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 32/2017.

Az előterjesztés száma: 32/2017. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 32/2017. Decs Nagyközség Képviselő-testületének 2017. február 28. napján

Részletesebben

A KÖNYVTÁR HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

A KÖNYVTÁR HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA A KÖNYVTÁR HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár nyilvános könyvtár, amely a helyi körülményekből és a könyvtári rendszerben elfoglalt helyéből következően, az 1997. évi CXL.

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Fegyverneki Művelődési Ház és Könyvtár, Könyvtár 1. Bevezető Fegyvernek Város könyvtári szolgáltató helyén igénybe vehetők az 1997. évi CXL. törvényben rögzített nyilvános

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR INTÉZETI KÖNYVTÁRAINAK NYILVÁNTARTÁSI ÉS HASZNÁLATI RENDJÉNEK SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR INTÉZETI KÖNYVTÁRAINAK NYILVÁNTARTÁSI ÉS HASZNÁLATI RENDJÉNEK SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR INTÉZETI KÖNYVTÁRAINAK NYILVÁNTARTÁSI ÉS HASZNÁLATI RENDJÉNEK SZABÁLYZATA Miskolc, 2018 1.1.9.1. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

Részletesebben

1/2017. (III. 8.) számú rektori-kancellári közös utasítás

1/2017. (III. 8.) számú rektori-kancellári közös utasítás 1/2017. (III. 8.) számú rektori-kancellári közös utasítás a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Kari Könyvtárának Könyvtárhasználati Szabályzatáról BUDAPEST

Részletesebben

A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata

A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata A BCKT 2014.05.14-ei ülésén, a 16/2014.(V.14.) számú határozatával támogatta a Szabályzat elfogadását. Ezzel egyidejűleg a tárgyban

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM EGYETEMI ÉS NEMZETI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

A DEBRECENI EGYETEM EGYETEMI ÉS NEMZETI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA A DEBRECENI EGYETEM EGYETEMI ÉS NEMZETI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2. módosított változat Debrecen, 2008. április 10. 1. A KÖNYVTÁR HASZNÁLATÁT MEGHATÁROZÓ JOGSZABÁLYOK A DEENK könyvtárhasználati

Részletesebben

Könyvtárhasználati szabályzat

Könyvtárhasználati szabályzat Könyvtárhasználati szabályzat Magyar Nemzeti Bank Könyvtára Budapest, 2010 A használat általános feltételei 1. A Magyar Nemzeti Bank nyilvános jelleggel működő Szakkönyvtárában könyvtárhasználati joga

Részletesebben

A Somogyi-könyvtár térítési díjai április 1-jétől

A Somogyi-könyvtár térítési díjai április 1-jétől A Somogyi-könyvtár térítési díjai 2015. április 1-jétől Az 1997. évi CXL. törvény 57. -a alapján a regisztrációhoz a könyvtárhasználónak igazolnia* kell adatait: nevét, anyja nevét, születési helyét és

Részletesebben

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában HATÁLYOS 2015.06.15-től Kérjük a kedvezményre jogosító igazolványok felmutatását! 1. SZJ 92.51.11.

Részletesebben

Könyvtárhasználati szabályzat. Eötvös József Főiskola Gyakorló Általános Iskolája

Könyvtárhasználati szabályzat. Eötvös József Főiskola Gyakorló Általános Iskolája Könyvtárhasználati szabályzat Eötvös József Főiskola Gyakorló Általános Iskolája 2014 Tartalom: 1. Könyvtárhasználati szabályzat 2. Mellékletek 2.1. Számítógép-használat rendje 2.2. Elveszett, megrongálódott

Részletesebben

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Könyvtár Központi Könyvtárában

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Könyvtár Központi Könyvtárában Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Könyvtár Központi Könyvtárában HATÁLYOS 2018.09.01-től Kérjük a kedvezményre jogosító igazolványok felmutatását! 1. SZJ 92.51.11. Könyvtári

Részletesebben

Könyvtárhasználati Szabályzat

Könyvtárhasználati Szabályzat Magyar-kút Könyvtár és Közművelődési Intézmény 2091 Etyek, Alcsúti út 1. (22) 353-618 e-mail: konyvtar@etyek.hu Könyvtárhasználati Szabályzat I. A könyvtárhasználat feltételei 1. A könyvtár szolgáltatásait

Részletesebben

A NYÍRBÁTORI VÁROSI KÖNYVTÁR HASZNÁLATI SZABÁLYZATA

A NYÍRBÁTORI VÁROSI KÖNYVTÁR HASZNÁLATI SZABÁLYZATA Városi Könyvtár NYÍRBÁTOR, SZABADSÁG TÉR 24. Tel./fax: (36) 42/281-698. http//www.vknyirbator.hu E-mail: siposf@nyf.hu A NYÍRBÁTORI VÁROSI KÖNYVTÁR HASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2 A könyvtár elérhetőségei: Városi

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Könyvtári szolgáltató hely, 1. BEVEZETŐ.. község könyvtári szolgáltató helyén igénybe vehetők az 1997. évi CXL. Törvényben rögzített nyilvános könyvtári szolgáltatások az

Részletesebben

2. Ingyenes alapszolgáltatások:

2. Ingyenes alapszolgáltatások: 1. A Kisteleki Ede Városi Könyvtár nyilvános könyvtár, s ennek megfelelően rendelkezésére áll minden érdeklődőnek a könyvtárak működéséről szóló jogszabályokban, a Szervezeti és Működési Szabályzatban

Részletesebben

AZ MTA KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI INTÉZETÉNEK KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA. 2008. július

AZ MTA KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI INTÉZETÉNEK KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA. 2008. július AZ MTA KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI INTÉZETÉNEK KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2008. július MTA Közgazdaságtudományi Intézet Könyvtára Könyvtárhasználati szabályzat Az 1997. évi CXL. törvény a muzeális intézményekről,

Részletesebben

TONK SÁNDOR KÖNYVTÁR - KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT -

TONK SÁNDOR KÖNYVTÁR - KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT - TONK SÁNDOR KÖNYVTÁR - KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT - Elérhetőség: Déva utca 19. sz. RO-400375 Kolozsvár Tel./Fax: +4 0364 401458 http://kv.sapientia.ro/hu/konyvtar-bemutatas Könyvtárosok: Vincze-Jancsi

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, 6000 Kecskemét, Piaristák tere 8. Tel.: 06/76/500-550; Fax: 06/76/500-570 e-mail: kjmk@kjmk.hu; www.kjmk.

Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, 6000 Kecskemét, Piaristák tere 8. Tel.: 06/76/500-550; Fax: 06/76/500-570 e-mail: kjmk@kjmk.hu; www.kjmk. Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, 6000 Kecskemét, Piaristák tere 8. Tel.: 06/76/500-550; Fax: 06/76/500-570 e-mail: kjmk@kjmk.hu; www.kjmk.hu KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT. 2. sz. függelék A könyvtári

Részletesebben

A GVKIK KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

A GVKIK KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT A GVKIK KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT 2013 1 A GVKIK KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA A Szabályzat az 1997.évi CXL. tv. a kulturális javakról és a muzeális

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT A könyvtár neve: Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem Könyvtára A könyvtár címe: 1084 Budapest, Scheiber Sándor u. 2. Fenntartója: az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem Típusa:

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Könyvtári szolgáltató hely: Bogyiszló

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Könyvtári szolgáltató hely: Bogyiszló KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Könyvtári szolgáltató hely: Bogyiszló 1. Bevezető Bogyiszló község könyvtári szolgáltató helyén (7132 Bogyiszló, Kossuth utca 28; konyvtar@bogyiszlo.hu) igénybe vehető nyilvános

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT A Könyvtár felsőoktatási nyilvános szakkönyvtár, így rendelkezésére áll minden használónak és érdeklődőnek, aki a Könyvtárhasználati szabályzatban előírtaknak megfelel és

Részletesebben

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ!

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ! A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Könyvtárhasználati szabályzat

Könyvtárhasználati szabályzat Könyvtárhasználati szabályzat Könyvtárhasználat A könyvtár nyilvános szolgáltatásait igénybe veheti bárki, aki a könyvtárhasználati szabályzatot magára nézve kötelezően elismeri. A Könyvtárhasználati Szabályzat

Részletesebben

Könyvtárhasználati Szabályzat (érvényes 2008. január 1-től)

Könyvtárhasználati Szabályzat (érvényes 2008. január 1-től) Könyvtárhasználati Szabályzat (érvényes 2008. január 1-től) A Bezerédj Pál Szabadidőközpont és Könyvtár városi könyvtára nyilvános könyvtár. A könyvtár szolgáltatásait igénybe veheti, aki a használat feltételeit

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Katona Lajos Városi Könyvtár Vác KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Hatályos: 2016. június 1. A váci Katona Lajos Városi Könyvtár nyilvános városi könyvtár, amely rendelkezésére áll minden érdeklődőnek az 1997.

Részletesebben

Az Alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtár könyvtárhasználati szabályzata 2015.

Az Alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtár könyvtárhasználati szabályzata 2015. Az Alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtár könyvtárhasználati szabályzata 2015. Tartalomjegyzék 1. A könyvtár szolgáltatásai 2 1.1. A könyvtár alapszolgáltatásai 2 1.2. A könyvtár további szolgáltatásai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. Tárgy: Az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár évi munkatervének elfogadása

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. Tárgy: Az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár évi munkatervének elfogadása ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 107/2016. Tárgy: Az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2017. évi munkatervének elfogadása Előterjesztő neve: Kiszelné Mohos Katalin polgármester Előadó neve: Grégerné

Részletesebben

Könyvtárhasználati Szabályzat. A legfontosabb tudnivalók

Könyvtárhasználati Szabályzat. A legfontosabb tudnivalók Könyvtárhasználati Szabályzat A legfontosabb tudnivalók Orosháza 2014 I. A könyvtári szolgáltatások igénybevétele A könyvtár szolgáltatásait minden érdeklődő - magyar és külföldi - állampolgár igénybe

Részletesebben

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ!

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ! A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. január 30-ai ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. január 30-ai ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. január 30-ai ülésének jegyzőkönyvéből: 9/2014.(I.30.) sz. önkormányzati határozat: Fegyverneki Művelődési Ház és Könyvtár Könyvtárának Könyvtárhasználati

Részletesebben

A Politikatörténeti Intézet Könyvtárának használati szabályzata

A Politikatörténeti Intézet Könyvtárának használati szabályzata A Politikatörténeti Intézet Könyvtárának használati szabályzata I. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK (1) A Politikatörténeti Intézet Könyvtára (továbbiakban: könyvtár) nyilvános tudományos szakkönyvtár. Fenntartója

Részletesebben

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában HATÁLYOS 2014.01.01-től Kérjük a kedvezményre jogosító igazolványok felmutatását! 1. SZJ 92.51.11.

Részletesebben

A Kertvárosi Általános Iskolai Könyvtár használatának szabályai

A Kertvárosi Általános Iskolai Könyvtár használatának szabályai 2.sz.melléklet A Kertvárosi Általános Iskolai Könyvtár használatának szabályai A könyvtár használata és szolgáltatásai A könyvtár legfőbb feladata, hogy a kölcsönzési időben lehetővé tegye a gyűjteménye

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Általános tudnivalók A körösladányi Városi Könyvtár nyilvános könyvtár, szolgáltatásait minden beiratkozott olvasó a könyvtárhasználati szabályzat betartása mellett igénybe

Részletesebben

7/2017. (III. 8.) számú rektori-kancellári közös utasítás

7/2017. (III. 8.) számú rektori-kancellári közös utasítás 7/2017. (III. 8.) számú rektori-kancellári közös utasítás a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Könyvtárának Könyvtárhasználati Szabályzatáról BUDAPEST 2017 (Hatályos: 2017. március

Részletesebben

A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ Könyvtárhasználati szabályzata

A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ Könyvtárhasználati szabályzata 2. sz. mellélet A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ Könyvtárhasználati szabályzata A könyvtár célja: Gödöllő város és polgárai számára a nyilvános könyvtári feladatok teljesítése, korszerű

Részletesebben

Könyvtárhasználati Szabályzat

Könyvtárhasználati Szabályzat Könyvtárhasználati Szabályzat A Határ Győző Városi Könyvtár nyilvános könyvtár. Szolgáltatásaival minden - a használatból nem kizárt- érdeklődőnek rendelkezésére áll. A könyvtár nyilvános szolgáltatásait

Részletesebben

SZMSZ 2. sz. melléklet. Széchenyi István Városi Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzat

SZMSZ 2. sz. melléklet. Széchenyi István Városi Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzat SZMSZ 2. sz. melléklet Széchenyi István Városi Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzat 2012 I. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1.) A Széchenyi István Városi Könyvtár (a továbbiakban: könyvtár) nyilvános könyvtár, szolgáltatásait

Részletesebben

AZ ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR KÖNYVTÁRÁNAK KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA. A könyvtár az ELTE könyvtári hálózatának tagja, nyilvános kari könyvtár.

AZ ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR KÖNYVTÁRÁNAK KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA. A könyvtár az ELTE könyvtári hálózatának tagja, nyilvános kari könyvtár. AZ ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR KÖNYVTÁRÁNAK KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA 1. A KÖNYVTÁRHASZNÁLAT ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI A könyvtár az ELTE könyvtári hálózatának tagja, nyilvános kari könyvtár. Könyvtárhasználók

Részletesebben

Cibakháza Nagyközség Önkormányzata 68/2010.(XII.15. ) KT. Határozat Nagyközségi Könyvtár Könyvtárhasználati Szabályzatának jóváhagyása

Cibakháza Nagyközség Önkormányzata 68/2010.(XII.15. ) KT. Határozat Nagyközségi Könyvtár Könyvtárhasználati Szabályzatának jóváhagyása Cibakháza Nagyközség Önkormányzata 68/2010.(XII.15. ) KT. Határozat Nagyközségi Könyvtár Könyvtárhasználati Szabályzatának jóváhagyása 1) A Képviselő-testület a Nagyközségi Könyvtár ezen határozata mellékleteként

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Lengyel Menyhért Városi Könyvtár Balmazújváros 0 Könyvtár címe: Lengyel Menyhért Városi Könyvtár Címe: 4060 Balmazújváros, Dózsa Gy. u. 1. sz. Honlap: www.lmvk.hu Email: balmpublib@gmail.com

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT DEVECSERI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Devecser, 2015 KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 1. Általános szabályok A Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház a lakosság könyvtári

Részletesebben

MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet Könyvtárának Használati Szabályzata

MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet Könyvtárának Használati Szabályzata MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet Könyvtárának Használati Szabályzata 1. A Könyvtár feladata Az MTA ATK TAKI Könyvtárának állománya az intézet keretében folyó tudományos kutatómunka szolgálata mellett

Részletesebben

Könyvtárhasználati Szabályzat. Tarnaörsi Óvoda, Közművelődési Intézmény és Községi Könyvtár Tarnaörs

Könyvtárhasználati Szabályzat. Tarnaörsi Óvoda, Közművelődési Intézmény és Községi Könyvtár Tarnaörs Könyvtárhasználati Szabályzat Tarnaörsi Óvoda, Közművelődési Intézmény és Községi Könyvtár Tarnaörs 1. A könyvtárhasználat feltételei, a könyvtár szolgáltatásai A kulturális javak védelméről és a muzeális

Részletesebben

Könyvtárközi kölcsönzés Szabályzat

Könyvtárközi kölcsönzés Szabályzat Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Könyvtárközi kölcsönzés Szabályzat Verziószám: 4. Iktatószám: SZIE-R/1844-1/2017 Összeállította: Bodnár Erika Véleményezte: Minőségirányítási Tanács

Részletesebben

A SAPIENTIA SZERZETESI HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA KÖNYVTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA - 1 -

A SAPIENTIA SZERZETESI HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA KÖNYVTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA - 1 - A SAPIENTIA SZERZETESI HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA KÖNYVTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA - 1 - A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) Szenátusa (a továbbiakban: Szenátus)

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2. Telefon: 42/598-888 Fax : 42/404-107, www.mzsk.hu e- mail : info@mzsk.hu KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Kiadás: Verzió: Hatályos:

Részletesebben

A ZMNE EKK Könyvtárhasználati Szabályzata

A ZMNE EKK Könyvtárhasználati Szabályzata A ZMNE EKK Könyvtárhasználati Szabályzata 1. A könyvtár használata A ZMNE Egyetemi Központi Könyvtára (továbbiakban: könyvtár) nyilvános állami egyetemi könyvtár. A könyvtárat minden 16 éven felüli személy

Részletesebben

Kedves Olvasó! A CSUKA ZOLTÁN VÁROSI KÖNYVTÁR HASZNÁLATI SZABÁLYZATÁNAK ÉRVÉNYESSÉGE: 2015. JANUÁR 15-TÓL VISSZAVONÁSIG

Kedves Olvasó! A CSUKA ZOLTÁN VÁROSI KÖNYVTÁR HASZNÁLATI SZABÁLYZATÁNAK ÉRVÉNYESSÉGE: 2015. JANUÁR 15-TÓL VISSZAVONÁSIG 1. sz. melléklet Kedves Olvasó! Örömmel látjuk, hogy ön is a Csuka Zoltán Könyvtár olvasója, látogatója szeretne lenni. Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi használati szabályzatot, amely tulajdonképpen

Részletesebben

6. sz. melléklet: Szolgáltatások a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban. Az igénybevétel feltételei és díjai

6. sz. melléklet: Szolgáltatások a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban. Az igénybevétel feltételei és díjai 6. sz. melléklet: Szolgáltatások a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban. Az igénybevétel feltételei és díjai I. Helyben használat A) Regisztráció természetes személynek és jogi személynek /12 hónap B) Regisztrációs

Részletesebben

Az Edutus Főiskola K ö ny v t á r h a sz n á l a t i Sz a b á ly z a t a. Könyvtári tagság

Az Edutus Főiskola K ö ny v t á r h a sz n á l a t i Sz a b á ly z a t a. Könyvtári tagság 2. sz. melléklet Az Edutus Főiskola K ö ny v t á r h a sz n á l a t i Sz a b á ly z a t a 1. Könyvtári tagság (1) A könyvtár alaptevékenységéből fakadóan - amely a főiskolai és szakkönyvtári feladatok

Részletesebben

BGE Külkereskedelmi Kar Könyvtára. Könyvtárhasználati szabályzat

BGE Külkereskedelmi Kar Könyvtára. Könyvtárhasználati szabályzat BGE Külkereskedelmi Kar Könyvtára Könyvtárhasználati szabályzat 2018-2019 Alapadatok: a) név: Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar Könyvtára b) cím: 1165 Budapest, Diósy Lajos u. 22-24. D. ép.

Részletesebben

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. Hallgatói Hangszerkölcsönzési Szabályzata. (a továbbiakban: a Szabályzat )

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. Hallgatói Hangszerkölcsönzési Szabályzata. (a továbbiakban: a Szabályzat ) A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hallgatói Hangszerkölcsönzési Szabályzata (a továbbiakban: a Szabályzat ) 1. (1) Az Egyetemen működő tanulmányi és művészeti élet feltételeinek minél magasabb szintű

Részletesebben

A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR

A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS A KINCSKERESŐ GYERMEKKÖNYVTÁR KÖNYVTÁR- ÉS INTERNETHASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2013 A könyvtárak használatára vonatkozó törvény: az 1997. évi CXL. törvény a kulturális

Részletesebben

KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Edutus Egyetem Szenátusa által 82/2018. (aug. 31.) számú határozatával egységes szerkezetben elfogadva. Kiadás száma Módosítás száma Határozat száma Hatályos

Részletesebben

I. A könyvtárhasználók köre

I. A könyvtárhasználók köre A Természettudományi Kar Kari Könyvtár Könyvtárhasználati Szabályzata I. A könyvtárhasználók köre A. Látogatásra és kölcsönzésre jogosultak köre: 1. a Kar oktatói, óraadói, az ELTE és ELTE - MTA kutatócsoportok

Részletesebben

A Budapesti Corvinus Egyetem Egyetemi Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata

A Budapesti Corvinus Egyetem Egyetemi Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata A Budapesti Corvinus Egyetem Egyetemi Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata A Budapesti Corvinus Egyetem Szervezeti és Működési Rendje, az Egyetemi Könyvtár Szervezeti és Működési Rendje és a vonatkozó

Részletesebben

Székhelye: 4080 Hajdúnánás, Bocskai u. 12-14 Postacím: 4080 Hajdúnánás, Pf. 114 Telefon: 52/381-941 Fax: 52/381-941 e-mail: konyvtar@nanaskonyvtar.

Székhelye: 4080 Hajdúnánás, Bocskai u. 12-14 Postacím: 4080 Hajdúnánás, Pf. 114 Telefon: 52/381-941 Fax: 52/381-941 e-mail: konyvtar@nanaskonyvtar. Jelen szabályzatot Hajdúnánás Város Önkormányzata A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 68. a) pont felhatalmazása alapján e törvény

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM EGYETEMI ÉS NEMZETI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

A DEBRECENI EGYETEM EGYETEMI ÉS NEMZETI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA A DEBRECENI EGYETEM EGYETEMI ÉS NEMZETI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA 3. módosított változat Debrecen, 2013. június 27. TARTALOM 1. A KÖNYVTÁR HASZNÁLATÁT MEGHATÁROZÓ JOGSZABÁLYOK 2. A KÖNYVTÁRI

Részletesebben

MTA ATK Állatorvos-tudományi Intézet Könyvtára

MTA ATK Állatorvos-tudományi Intézet Könyvtára MTA ATK Állatorvos-tudományi Intézet Könyvtára MTA ATK Állatorvos-tudományi Intézet Könyvtárának Használati Szabályzata 2013. Budapest, 2013. március 22. Budayné Baráth Blanka MTA ATK TAKI könyvtárosa

Részletesebben

Belső szabályozás a Téglási Városi Könyvtár térítési díjairól

Belső szabályozás a Téglási Városi Könyvtár térítési díjairól SZMSZ 4.sz. függ. Belső szabályozás a Téglási Városi Könyvtár térítési díjairól Összeállította: igazgató Hatályos: Téglás, 2015. január 1-től Könyvtári tagsági díjak 16 éven aluli és 70 éven felüli olvasóknak

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 3. sz. melléklet ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM TITTEL PÁL KÖNYVTÁR GYÖNGYÖSI KÁROLY RÓBERT CAMPUS KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT A Könyvtárhasználati szabályzat az Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtár

Részletesebben

A KAPOSVÁRI EGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁR. Könyvtárhasználati szabályzata Érvényes: május 2-től visszavonásig

A KAPOSVÁRI EGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁR. Könyvtárhasználati szabályzata Érvényes: május 2-től visszavonásig A KAPOSVÁRI EGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁR Könyvtárhasználati szabályzata Érvényes: 2013. május 2-től visszavonásig A Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár (továbbiakban: Könyvtár) nyilvános felsőoktatási szakkönyvtár,

Részletesebben

A Budapesti Corvinus Egyetem Egyetemi Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata

A Budapesti Corvinus Egyetem Egyetemi Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata A Budapesti Corvinus Egyetem Egyetemi Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata A Budapesti Corvinus Egyetem Szervezeti és Működési Rendje, az Egyetemi Könyvtár Szervezeti és Működési Rendje és a vonatkozó

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT AZ ERZSÉBET VIGADÓ ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT AZ ERZSÉBET VIGADÓ ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT AZ ERZSÉBET VIGADÓ ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR 2016 "Az információs társadalom és a demokratikus jogállam működésének alapfeltétele a könyvtári rendszer, amelyen keresztül az információk

Részletesebben