A királyi József-műegyetem tanácsa az tanévben. Sztoczek József. Vész János Armin.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A királyi József-műegyetem tanácsa az tanévben. Sztoczek József. Vész János Armin."

Átírás

1 A királyi József-műegyetem tanácsa az tanévben. Sztoczek József. Vész János Armin. R e c t o r: Prorector: Dékánok: Kriesch János, az egyetemes osztály és műszaki vegyészi szakosztály dékánja. Gerlóczy Gyula, a mérnöki és épitészi szakosztály dékánja. Nagy Dezső, a gépészmérnöki szakosztály dékánja. Hauszmann Alajos, Kőnig Gyula, Nendtvich Károly, Schwarczel Sándor, Szily Kálmán, Wartha Vincze. A tanács többi tagjai: A KIK. JÓZSEF-MŰEGYETEM PROGRAMMJA.

2 A királyi József-műegyetem személyzete. Tanárok. Sztoczek József, kir. tanácsos, okleveles mérnök, a kir. József-műegyetem érdemesült igazgatója és rektora, a műszaki természettan rendes tanára, a magy. tud. akadémia rendes tagja és igazgatósági tanácsosa, ugyanott a III. osztály elnöke, az orsz. közoktatási tanács alelnöke, ugyanott a műszaki osztály elnöke, a középtanodai tanárképezde igazgatója, a magy. kir. középiskolai tanár vizsgáló bizottmány elnöke, a magyar mérnök- s épitészegylet, a kir. magy. természettudományi társulat és az országos középtanodai tanáregylet tiszteletbeli tagja. Budapest, Ferenczváros, pipa-utcza 11. sz. Nendtvich Károly Miksa, kir. tanácsos, a kir. József-műegyetem érdemesült rektora, orvostudor, szemész, szülész, az általános műszaki vegytan rendes tanára, a m. tud. akadémia rendes tagja, ugyanott a természet- és vegytani szertár őre, a magyarhoni földtani társulat, a magyar mérnök- és épitész-egylet, a magy. országos iparegyesület tagja, a népoktatási kör rendes és választmányi tagja; a budapesti magy. kir. tud. egyetem orvosi karának, valamint a pénzügyőri vizsgáló bizottmány tagja, a bécsi birodalmi földtani intézet, a pozsonyi természettudományi egyesület, a jenai ásványtani, továbbá a laudoni gyógyszerészeti és műszaki társulat levelező tagja. Budapest, Lipótváros, fürdőutcza 3. sz. Kruspér István, a kir. József-műegyetem mérnöki és épitészi szakosztályának érdemesült dékánja, a földmértan és felsőbb geodaesia rendes tanára, a magy. tud. akadémia rendes tagja, az állami középponti m. k. mértékhitelesítő bizottság igazgatója, a magyar mérnök- és épitészegylet földmérési osztályának elnöke, a Párisban székelő»academie nationale agricole manifacturiére et commerciale«tagja. Budapest, Józsefváros, bodzafa-utcza 18. sz. Vész János Ármin, a kir. József-műegyetem érdemesült rektora, okleveles mérnök, a felsőbb mennyiségtan rendes tanára, egyszersmind tanár a középtanodai tanárképezdén, a magyar tud. akadémia rendes-, a palermoi akademia levelező tagja s az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja. Budapest, belváros, bástya-utcza 17. sz. Schnédár János, épitész, a száraz-, mű- és diszépitészet rendes tanára, a temesvári vasut igazgatótanácsosa, a magyar mérnök- és épitészegylet, a m. orsz. iparegyesület, valamint a középiskolai tanárvizsgáló bizottmány tagja. Budapest, Dohány-utcza 7. sz.

3 43 Gyula (alsóviszokai), jogtudor, köz- és váltóügyvéd, a nemzetgazdaságtan, jog- és törvényisme rendes tanára, a birói és államtudományi vizsgáló bizottmány tagja, a m. tud. akadémia nemzetgazdasági bizottságának tagja. Budapest, Lipótváros, fürdő-utcza 3. sz. Kriesch János, az állattan rendes tanára, az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja. Budapest, Józsefváros, nap-utcza 9 / 88 sz. Bielek Miksa, a gépész-mérnöki szakosztály érdemes ült dékánja, okleveles gépészmérnök, a gépszerkezettan rendes tanára, a gőzkazánvizsgáló bizottság műszaki tagja, a magyar mérnök- és épitész-egylet gépészeti osztályának elnöke, a német mérnök-egylet, valamint a»hütte«berlini egylet tagja. Budapest, Lipótváros, fatér 16. sz. Engerth Vilmos, a műszaki és diszitményi rajz rendes tanára, a rajztanitást terjesztő nemzetközi egyletnek magyarországi képviselője, a»józsef nádor«nemzeti/képcsarnok igazgató-választmányi tagja. Budapest, belváros, magyar-utcza 6. sz. Hunyady Jenő, bölcsészettudor, a mennyiségtan rendes tanára, egyszersmind tanár a középtanodai tanárképezdén, a magy. tud. akadémia levelező és az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja. Budapest, belváros, só-utcza 6. sz. Wágner László, a mezőgazdaságtan és erdészeti encyclopaedia rendes tanára, a Ferencz József-rend lovagja, a spanyol Isabella-rend nagy-commandeurje, a portugali királyi»nosso Senhor Jesus Christo«katonarend középkeresztese, abraziliai csász. Rózsarend tiszt-lovagja és az olasz kir. szent Móricz- és Lázár-rend lovagja. A franczia arany»grande Médaille d'honneur«tulajdonosa; a franczia»sociéte zoologique d'acclimatation«magyarországi kültanácsosa és a»société des agriculteurs de France«osztrák-magyar birodalmi tiszteletbeli képviselője, a magyar országos gazdasági egyesület igazgatósági tagja, a nemzetgazdasági egyesület választmányi tagja, a bajorországi kir. gazdasági egyesület tiszteletbeli tagja, a budapesti kereskedelmi- és iparkamara, a franczia»sociétécentrale d'agriculture de France,«a lyoni»société d'agriculture, d'histoire naturelle et des arts utiles,«továbbá a cs. kir. prágai gazdasági egyesület, a madridi és valenciai spanyol gazdasági egyletek és a Rio-Janeiróban székelő»sociedade ameliadora da industria nacional«levelező tagja; a Wiesbadenben székelő»verein für nassauische Land- und Forstwirthe«rendes tagja; végül a magyar országos iparegyesület képviselő-bizottságának tagja. Budapest, Lipótváros, Erzsébettér 10. sz. Szily Kálmán, a kir: József-műegyetem egyetemes osztályának érdemesült dékánja, a mathematikai természettan és analytikai mechanika rendes tanára, egyszersmind tanár a középtanodai tanárképezdén, a magy. tud. akadémia, az orsz. közoktatási tanács tagja, és a statist. tanács rendes tagja, az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja. Budapest, sugárut 111. sz. Fölser Isvtán, az ábrázoló mértan rendes tanára, egyszersmind tanár a közép-

4 44 tanodai tanárképezdén, az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja. Budapest, Ferenczváros, üllői-ut 10. sz. Horváth Ignácz, a műszaki mechanika és elméleti géptan rendes tanára, a m. tud. akadémia levelező tagja. Budapest, belváros, vámházkörut 8. sz. Kherndl Antal, okleveles mérnök, a viz- és hid-, út- és vasútépitészet rendes tanára és a mérnöki szakosztály érdemesült dékánja. Budapest, Józsefváros, Mária-utcza 32.sz. Wartha Vincze, bölcsészettudor, okleveles vegyész, a vegyiparműtan rendes tanára, egyszersmind tanár a középtanodai tanárképezdén, a m. tud. akadémia levelező tagja, ez idő szerint műegyetemi könyvtárnok. Budapest, Józsefváros, ősz-utcza, Inczeféle ház, 31. sz. Steindl Imre, műépitész, a műépítészet rendes tanára. Budapest, belváros, kigyóutcza 4. sz. Nagy Dezső, okleveles gépészmérnök, a gépszerkezettan rendes tanára. Budapest, Józsefváros, Mária-utcza 32. sz. Krenner József Sándor, a természettudományok tudora, az ásvány- és földtan rendes tanára, az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja, a magy. tud. akadémia levelező- és a statistikai tanács rendes tagja. Budapest, Muzeum-épület. Pilch Agoston, gépészmérnök, a gépiparműtan rendes tanára. Budapest, Ferenczváros, Kálvintér, Rottenbiller-féle ház. Hauszmann Alajos, műépítész, a száraz-, mű- és diszépitészet rendes tanára, a kir. belga Lipót-rend lovagja. Budapest, IV. ker. belváros, zöldfa-utcza 29. sz. Klein Gyula, a növénytan rendes tanára, az országos középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja. Budapest, pipa-utcza Horváth-ház. Schuller Alajos, a kísérleti természettan rendes tanára, egyszersmind tanár a középtanodai tanárképezdén, az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja. Budapest, soroksári-utcza 19. sz. Dobránszky Péter, jog- és bölcsészettudor, a történelem, földrajz, statistika rendes tanára, tudomány-egyetemi magántanár, a politikai államvizsgálati és középiskolai tanárvizsgáló bizottságok tagja, az orsz. iparegyesület és a kir. magyar természettudományi társulat tagja. Budapest, Ujlak, főut 336. sz. Kőnig Gyula, bölcsészettudor, a mennyiségtan rendes tanára, egyszersmind tanár a középtanodai tanárképezdén, az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja. Budapest, Józsefváros, Eszterházy-utcza 15. sz. Schwarczel Sándor, okleveles mérnök, az út- és vasút-, viz- és hidépitészet rendes tanára, cs. kir. mérnökkari tart. hadnagy. Budapest, Terézváros, Wesselényi-utcza 1. sz. Ghyczy Géza, a könyvviteltan helyettes tanára. Mihály, okl. mérnök, a vizépitészet helyettes tanára.

5 45 Adjunctus. K. Jónás Odön, a mérnöki gépszerkezettan és géprajz előadója. Magántanárok. Béla, mérnök, a műépitészeti fejlődés-történet magántanára. Pillitz Vilmos, bölcsészettudor, vegytani magántanár. K. Jónás Ödön, okleveles gépészmérnök, a leiró géptan magántanára. Maurer Mór, okleveles mérnök, az építészeti mechanika és vasfödelek szerkezettanának magántanára. Kont Gyula, r. tanár a terézvárosi polgári iskolánál, a természettan magántanára. Gonda Béla, okleveles mérnök, a mezőgazdasági vizműtan magántanára. Pfaff Ferencz, építész, a középitészet és távlattan magántanára. Magántanító. Landau Alajos, a szabadkézi rajz, tájképfestés és alakrajz magántanitója. Rendkívüli tanítók. Fritsch Vilmos, az angol és franczia nyelv s irálytan tanítója. Budapest, Hungária szálloda. Szandiláz Károly, gyakorló szobrász, a mintázat tanítója. Budapest, Terézváros, nagy-akáczfa-utcza 34. sz. Repetitor. Pokorny Ottokár, a mennyiségtanra. Tanársegédek. Dr. Pillitz Vilmos, chem. technologiai tanársegéd. Kovaliczky Antal, ábrázoló mértani tanársegéd. Vámos Dezső, műszaki természettani tanársegéd. Piribauer Alajos, általános vegytani tanársegéd. Mihók József, gépszerkezettani tanársegéd. Neugebauer Sándor, a műszaki és diszitményi rajz tanársegéde. Franzenau Agoston, ásványtani tanársegéd.

6 Pfaff Ferencz, középitészeti tanársegéd. Tandor Ottó, műépitészeti tanársegéd. Speidl Bódog, út- és vasútépitészeti tanársegéd. Ullmann Vilmos, okl. mérnök, híd- és vizépitészeti tanársegéd. 46 Ideiglenes könyvtárnok: Dr. Wartha Vincze, (lásd fentebb.) Könyvtárnoki segéd: Nagy Sándor. Csonka János, művezető. Questor-gondnok. Potenezsár József, a magyar történelmi társulat rendes tagja. Iroda. Tollnokok: Nagy József, végzett jogász, Barcza Viktor. Dijnok: Novák Imre. 3 laborans, 6 iskola-szolga, 3 házi szolga.

A királyi József-műegyetem tanácsa az tanévben. Szily Kálmán. Sztoczek József.

A királyi József-műegyetem tanácsa az tanévben. Szily Kálmán. Sztoczek József. 47 Hetenkinti óraszám Szintanulmanyok (95). Leir6 géptan (70) Mintázás II. folyam (116) Összesen Harmadik év. Középitészet III. folyam (87) Előtanulmány: II. folyam (86) Nemzetgazdasagtan (106)...... Tervezési

Részletesebben

A királyi József-műegyetem személyzete.

A királyi József-műegyetem személyzete. A királyi József-műegyetem személyzete. Tanárok. Conlegner Károly, kir. tanácsos, a Ferencz József-rend lovagkeresztjének tulajdonosa, a kir. József-műegyetem érdemesült rektora, a német irály, kereskedelmi

Részletesebben

A királyi József-műegyetem személyzete.

A királyi József-műegyetem személyzete. A királyi József-műegyetem személyzete. Rektor. Sztoczek József, kir. tanácsos, okleveles mérnök, a kir. József-műegyetem érdemesült igazgatója és rektora, a műszaki természettan rendes tanára, a magy.

Részletesebben

A királyi József-műegyetem személyzete.

A királyi József-műegyetem személyzete. A királyi József-műegyetem személyzete. Rektor. Vész János Ármin, okleveles mérnök, a felsőbb mennyiségtan rendes tanára, egyszersmind tanár a középtanodai tanárképezdén, a magyar tud. akademia rendes-,

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ. A királyi József-műegyetem személyzete. 1. Tiszti kar az 1886 87. tanévben. Rektor: Prorektor: Dékánok:

ELSŐ RÉSZ. A királyi József-műegyetem személyzete. 1. Tiszti kar az 1886 87. tanévben. Rektor: Prorektor: Dékánok: ELSŐ RÉSZ. A királyi József-műegyetem személyzete. 1. Tiszti kar az 1886 87. tanévben. LIPTHAY SÁNDOR. Rektor: KRIESCH JÁNOS. Prorektor: Dékánok: KÖNIG GYULA, az építészi és mérnöki szakosztályban. SCHULLER

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az tanévben. Rektor: Prorektor: Dékánok:

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az tanévben. Rektor: Prorektor: Dékánok: ELSŐ RÉSZ. KRENNER JÓZSEF SÁNDOR, az egyetemes és vegyészi szakosztályban. Tiszti kar az 1888 89. tanévben. LIPTHAY SÁNDOR. KRIESCH JÁNOS. Rektor: Prorektor: Dékánok: KÖNIG GYULA, az építészi és mérnöki

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az tanévben. Rektor: P r o r e k t o r: Dékánok:

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az tanévben. Rektor: P r o r e k t o r: Dékánok: ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1887 88. tanévben. LIPTHAY SÁNDOR. Rektor: KRIESCH JÁNOS. P r o r e k t o r: Dékánok: KÖNIG GYULA, az építészi és mérnöki szakosztályban.. FÖLSER ISTVÁN, a gépészmérnöki szakosztályban.

Részletesebben

ELSŐ KÉSZ. Tiszti kar az 1890/91. tanévben. Rektor: P r o r e k t o r: Dékánok: CZIGLER GYŐZŐ, az építészi és mérnöki szakosztályban.

ELSŐ KÉSZ. Tiszti kar az 1890/91. tanévben. Rektor: P r o r e k t o r: Dékánok: CZIGLER GYŐZŐ, az építészi és mérnöki szakosztályban. ELSŐ KÉSZ. Tiszti kar az 1890/91. tanévben. KLIMM MIHÁLY. Rektor: LIPTHAY SÁNDOR. P r o r e k t o r: KRENNER JÓZSEF SÁNDOR, az egyetemes és vegyészi szakosztályban. Dékánok: CZIGLER GYŐZŐ, az építészi

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1891/92. tanévben. Rektor: Dékánok:

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1891/92. tanévben. Rektor: Dékánok: ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1891/92. tanévben. P r o r e k t o r: KÖNIG GYULA. KLIMM MIHÁLY. Rektor: Dékánok: CZIGLER GYÖZÖ, az építészi és mérnöki szakosztályban. ASBÓTH EMIL, a gépészmérnöki szakosztályban.

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1894/95. tanévben. Rektor: Pro rektor: Dékánok:

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1894/95. tanévben. Rektor: Pro rektor: Dékánok: ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1894/95. tanévben. ENTZ GÉZA. Rektor: KŐNIG GYULA. Pro rektor: KRENNER JÓZSEF SÁNDOR, az egyetemes és vegyészi szakosztályban. Dékánok: ILOSVAY LAJOS, az építészi és mérnöki szakosztályban.

Részletesebben

A MÛEGYETEM AKADÉMIKUSAI

A MÛEGYETEM AKADÉMIKUSAI A MÛEGYETEM AKADÉMIKUSAI Ádám József (1950), mérnök, egyetemi tanár Alexits György (1899 1978), matematikus, egyetemi tanár levelezõ tag: 1948, Arenstein József (1816 1892), matematikus, ipartanodai tanár

Részletesebben

ID. SZINNYEI JÓZSEF ( ): TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS MATEMATIKAI ÍRÁSOK

ID. SZINNYEI JÓZSEF ( ): TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS MATEMATIKAI ÍRÁSOK ID. SZINNYEI JÓZSEF (1830 1913): TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS MATEMATIKAI ÍRÁSOK A HAZAI FOLYÓIRATOKBAN (1778 1873) A szöveget sajtó alá rendezték a Magyar Tudománytörténeti Intézet munkatársai, Gazda István

Részletesebben

A kolozsvári egyetem tanárai és a sport

A kolozsvári egyetem tanárai és a sport Killyéni András A kolozsvári egyetem tanárai és a sport Az első világháború előtti kolozsvári sportélet fejlődését kétségtelenül meghatározták az akkori sportvezetők: arisztokraták, köznemesek, később

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Bálint István, nyugalmazott újságíró, Magyar Szó, publicista, Belovai József, nyugalmazott történelemtanár, Szeged,, Nagybecskerek Beretka Katinka, okleveles jogász,

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Dr. Barzó Tímea, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Államés Jogtudományi Kar, Polgári Jogi Tanszék, Miskolc Dr. Barta Judit, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Állam-

Részletesebben

A B-LVSZ MELLÉKLETEI ÉS FÜGGELÉKEI MELLÉKLETEK

A B-LVSZ MELLÉKLETEI ÉS FÜGGELÉKEI MELLÉKLETEK A B-LVSZ MELLÉKLETEI ÉS FÜGGELÉKEI MELLÉKLETEK 1.-4. TÉRKÉPEK ÉS JEGYZÉKEK 1. számú melléklet ÖVEZETI TERVLAP 2. számú melléklet AZ ÉPÍTMÉNYMAGASSÁG MEGENGEDETT LEGNAGYOBB ÉRTÉKE AZ EGYES UTCÁKBAN TERVLAP

Részletesebben

1052 Deák Ferenc utca Fehér Hajó utca Fehér Hajó utca Fehér Hajó utca

1052 Deák Ferenc utca Fehér Hajó utca Fehér Hajó utca Fehér Hajó utca Irányítószám Közterület neve Közterület jellege Házszám Tervezett időpont 1051 Október 6 utca 6 2017.01.04 1051 Október 6 utca 8 2017.07.10 1051 Október 6 utca 11 2017.01.06 1051 Október 6 utca 19 2017.01.09

Részletesebben

Fővárosi helyi védelemmel érintett építészeti örökség

Fővárosi helyi védelemmel érintett építészeti örökség 2. sz. függelék Fővárosi helyi védelemmel érintett építészeti örökség 1. Építmények Cím Helyrajzi szám Védelem tárgya 8.1.1. Alföldi utca 20. lásd: Fiumei út 19/A, B 8.1.2. Baross utca 11. lásd: Üllői

Részletesebben

Tiszteletbeli doktor (Doctor Honoris Causa)

Tiszteletbeli doktor (Doctor Honoris Causa) Tiszteletbeli doktor (Doctor Honoris Causa) A Soproni Egyetem Erdőmérnök Kar által előterjesztett tiszteletbeli doktorai (Doctor Honoris Causa) Prof. Dr. Albert Levente okleveles tudományegyetemi vegyész

Részletesebben

DR. SZENTKIRÁLYI ZOLTÁN: ADATOK A MAGYAR ÉPÍTÉSZKÉPZÉS TÖRTÉNETÉHEZ

DR. SZENTKIRÁLYI ZOLTÁN: ADATOK A MAGYAR ÉPÍTÉSZKÉPZÉS TÖRTÉNETÉHEZ DR. SZENTKIRÁLYI ZOLTÁN: ADATOK A MAGYAR ÉPÍTÉSZKÉPZÉS TÖRTÉNETÉHEZ Hazánkban az egyetemi szintű, szervezett építészképzés száz évvel ezelőtt, 1871-ben indult meg, az autonómiával akkor felruházott s ezzel

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2014/2015-es tanév

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2014/2015-es tanév A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2014/2015-es tanév Beosztás Végzettség Szakképzettségek Tantárgy 1. középiskolai tanár 2. középiskolai

Részletesebben

DR. SZENTKIRÁLYI ZOLTÁN: A D A T O K A M A G Y A R É P Í T É S Z K É PZÉ S T Ö R T É NETÉ H E Z

DR. SZENTKIRÁLYI ZOLTÁN: A D A T O K A M A G Y A R É P Í T É S Z K É PZÉ S T Ö R T É NETÉ H E Z DR. SZENTKIRÁLYI ZOLTÁN: A D A T O K A M A G Y A R É P Í T É S Z K É PZÉ S T Ö R T É NETÉ H E Z H a z á n k b a n az egyetemi szintű, szervezett építészképzés száz évvel ezelőtt, 1871-ben indult meg, az

Részletesebben

SULIMIX 2008. december 10 11. Millenáris. Intézmények elhelyezése a kiállításon

SULIMIX 2008. december 10 11. Millenáris. Intézmények elhelyezése a kiállításon SULIMIX 2008. december 10 11. Millenáris Intézmények elhelyezése a kiállításon 78 4 10 55 45 34 71 29 59 52 25 80 22 70 46 23 30 37 50 77 47 2 16, 17, 18 61 Alternatív Közgazdasági Gimnázium Arany János

Részletesebben

A Kari Tanács Dr. Horváth Sándor főiskolai tanári kinevezését támogatja. (8 igen, 0 nem és 1 tartózkodás)

A Kari Tanács Dr. Horváth Sándor főiskolai tanári kinevezését támogatja. (8 igen, 0 nem és 1 tartózkodás) 2009 2009. JANUÁR 7. BGK-KT/ XLVIII / 1 /2009 A Dr. Horváth Sándor által beadott főiskolai tanári pályázatot a kari Bíráló Bizottság mindenben megfelelőnek találta és támogatja a pályázat elfogadását.

Részletesebben

Nevelést-oktatást végző pedagógusok végzettsége

Nevelést-oktatást végző pedagógusok végzettsége tanító 19 fő Nevelést-oktatást végző pedagógusok végzettsége Munkakör Iskolai végzettség Intézmény neve általános iskolai tanító angol nyelv társadalomtudományi és gazdasági szakfordító Diploma szerzési

Részletesebben

Kiss Márton. Dallos Györgyi. Kiss Márton Osváth Zsolt Szabó Ilona. Molnár Klára. Rumi Tamás. Lévay Csaba. Rubesch Andrea

Kiss Márton. Dallos Györgyi. Kiss Márton Osváth Zsolt Szabó Ilona. Molnár Klára. Rumi Tamás. Lévay Csaba. Rubesch Andrea MILLENNIUMI ÉVKÖNYV Szerkesztette és a bevezetõt írta: Kiss Márton A szerkesztésben közremûködött: Dallos Györgyi Adatgyûjtõ: Kiss Márton Osváth Zsolt Szabó Ilona Adatrögzítõ: Molnár Klára Kiadvány szerkesztõ:

Részletesebben

Alapképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Önköltség (félév) Képz. Idő (félév)

Alapképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Önköltség (félév) Képz. Idő (félév) Alapképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok Képz. szint Munkarend Fin. forma Meghirdetett képzések Önköltség (félév) Képz. Idő (félév) Kapacitás min < max Érettségi vizsgakövetelmények Képz.

Részletesebben

Tisztségviselık beosztás szerint - megyei tanács osztályok 1950-1990

Tisztségviselık beosztás szerint - megyei tanács osztályok 1950-1990 Tisztségviselık beosztás szerint - osztályok 1950-1990 Suchy Dezsı dr. 1950 1961 Szolnok megye Jávorszky József dr. 1961 1968 Szolnok megye Tóth Lajos dr. 1961 1964 Szolnok megye Büttner Károly dr. 1968

Részletesebben

MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV MELLÉKLET NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ERDÉSZETI ÉS FAIPARI VIZSGÁLÓLABORATÓRIUMA Melléklet címe: Száma: Oldal:

MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV MELLÉKLET NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ERDÉSZETI ÉS FAIPARI VIZSGÁLÓLABORATÓRIUMA Melléklet címe: Száma: Oldal: A VIZSGÁLÓLABORATÓRIUM SZEMÉLYZETE M06 1/5 Név (beosztás az egyetemen), Munkakör Szakmai gyakorlat kezdete (év) Szakképzettség megnevezése szerzési helye Okirat száma Varga Mihály laboratórium 1996 faipari

Részletesebben

Alapképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Önköltség (félév) Képz. Idő (félév)

Alapképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Önköltség (félév) Képz. Idő (félév) Képz. szint Munkarend Fin. forma Meghirdetett képzések Alapképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok Önköltség (félév) Képz. Idő (félév) Kapacitás min < max Érettségi vizsgakövetelmények A N

Részletesebben

BUDAPESTI ORVOSI KÖR Évkör: Nyelv: magyar, német Terjedelem: 0,145 ifm

BUDAPESTI ORVOSI KÖR Évkör: Nyelv: magyar, német Terjedelem: 0,145 ifm BUDAPESTI ORVOSI KÖR Évkör: 1874 1896 Nyelv: magyar, német Terjedelem: 0,145 ifm 1. Alapszabályok, tagnévsorok A Budapesti Orvosi Kör alapszabályai, 1874. április 27. (magyar 27432/1874. sz. belügyminisztériumi

Részletesebben

FŐKÉTÜSZ Kft évi kéményellenőrzés sormunka ütemezése V. kerület

FŐKÉTÜSZ Kft évi kéményellenőrzés sormunka ütemezése V. kerület Közterület neve Közterület Dátum Házszám 1 Házszámtörés 1 Házszám 2 Házszámtörés 2 jellege (tervezett) Akadémia utca 1 3 2016.01.11 Akadémia utca 7 2016.04.01 Akadémia utca 7 2016.04.01 Akadémia utca 7

Részletesebben

német szakos nyelvtanár, orosztörténelem szakos tanár főiskola, főiskola középiskolai tanár matematika-fizika szakos tanár, számítástechnika szakos

német szakos nyelvtanár, orosztörténelem szakos tanár főiskola, főiskola középiskolai tanár matematika-fizika szakos tanár, számítástechnika szakos sorszámszakok megnevezése végzettség(ek) szintje feladatkör 1. fizika szakos középiskolai tanár, tanár egyetem, egyetem középiskolai tanár 2. 3. 4. 5. 6. tesnevelés szakos középiskolai tanár, közoktatási

Részletesebben

MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET NYITOTT NAPOK EGYETEMI ÉS FŐISKOLAI IDŐRENDI ÖSSZEÁLLÍTÁSA. 2008/2009-es tanév

MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET NYITOTT NAPOK EGYETEMI ÉS FŐISKOLAI IDŐRENDI ÖSSZEÁLLÍTÁSA. 2008/2009-es tanév MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET EGYETEMI ÉS FŐISKOLAI NYITOTT NAPOK IDŐRENDI ÖSSZEÁLLÍTÁSA 2008/2009-es tanév 2 MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI

Részletesebben

Kispesti Vass Lajos Általános Iskola Különös közzétételi lista

Kispesti Vass Lajos Általános Iskola Különös közzétételi lista Kispesti Vass Lajos Általános Iskola Különös közzétételi lista 1. Pedagógusok végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Oktatási intézmény Megszerzett szakképzettség ; Eötvös Lóránd

Részletesebben

Alapképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Képz. Idő (félév) Önköltség (félév) Kapacitás min < max

Alapképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Képz. Idő (félév) Önköltség (félév) Kapacitás min < max Alapképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok Képz. szint Munkarend Fin. forma Meghirdetett képzések Önköltség (félév) Képz. dő (félév) Kapacitás min < max Érettségi vizsgakövetelmények Képz.

Részletesebben

megyei tanács megyei tanács megyei tanács megyei tanács megyei tanács megyei tanács megyei tanács elnöke megyei tanács megyei tanács megyei tanács

megyei tanács megyei tanács megyei tanács megyei tanács megyei tanács megyei tanács megyei tanács elnöke megyei tanács megyei tanács megyei tanács Név Titulus Címek Idı kezd Idı vég Hely Beosztás Képviselı? Párt funkció Megjegyzés Juhász Imréné Gonda Zsuzsanna dr. 1950 1956 Szolnok megye Ragó Antal 1956 1957 Szolnok megye Tóth Imre 1956 1957 Szolnok

Részletesebben

MATEMATIKA-KÉMIA SZAKOS ÁLTALÁNOS ISKLAI TANÁR, OKLEVELES KÉMIA TANÁR, ÉLELMISZERMÉRNÖK, OKLEVELES MATEMATIKA TANÁR

MATEMATIKA-KÉMIA SZAKOS ÁLTALÁNOS ISKLAI TANÁR, OKLEVELES KÉMIA TANÁR, ÉLELMISZERMÉRNÖK, OKLEVELES MATEMATIKA TANÁR , TAGINTÉZMÉNY-VEZETŐ doktori MATEMATIKA-MŰSZAKI ISMERETEK ÉS GYAKORLATOK SZAKOS ÁLTALÁNOS ISKOLAI, TÁRSADALOM ÉS ÁLLAMPOLGÁRI ISMERETEK SZAKOS, TÖRTÉNELEM TUDOMÁNYOK DOKTORA, TÖRTÉNELEM TUDOMÁNYOK KANDIDÁTUSA,

Részletesebben

Alapképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Önköltség (félév) Képz. Idő (félév) 6 5 < 20. csecsemő- és kisgyermeknevelő támogatott PED

Alapképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Önköltség (félév) Képz. Idő (félév) 6 5 < 20. csecsemő- és kisgyermeknevelő támogatott PED Alapképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok Képz. szint Munkarend Fin. forma Meghirdetett képzések Önköltség (félév) Képz. Idő (félév) Kapacitás min < max Érettségi vizsgakövetelmények Képz.

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanárképző Központ és TÁMOP Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért című projekt. Konferencia-program

Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanárképző Központ és TÁMOP Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért című projekt. Konferencia-program Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanárképző Központ és TÁMOP Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért című projekt Tudós tanárok tanár tudósok Konferencia a minőségi tanárképzésről és Ember

Részletesebben

Különös közzétételi lista Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 2013/14. tanév

Különös közzétételi lista Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 2013/14. tanév Különös közzétételi lista Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 2013/14. tanév Személyi feltételek Pedagógusok által ellátott 68 fő 1 Végzettség, képzettség tantárgyak és szolgáltatások

Részletesebben

AZ ISKOLA TULAJDONOSA 1877-TŐL 1892-IG NEGYEDI SZABÓ ALAJOS, 1892-TŐL 1929-IG WÁGNER MANÓ, 1929-TŐL 1948-IG WÁGNER AURÉL AZ ISKOLA IGAZGATÓI

AZ ISKOLA TULAJDONOSA 1877-TŐL 1892-IG NEGYEDI SZABÓ ALAJOS, 1892-TŐL 1929-IG WÁGNER MANÓ, 1929-TŐL 1948-IG WÁGNER AURÉL AZ ISKOLA IGAZGATÓI AZ ISKOLA TULAJDONOSA 1877-TŐL 1892-IG NEGYEDI SZABÓ ALAJOS, 1892-TŐL 1929-IG WÁGNER MANÓ, 1929-TŐL 1948-IG WÁGNER AURÉL AZ ISKOLA IGAZGATÓI negyedi Szabó Alajos 1877-1892 Wágner Manó 1892-1894 Köpesdy

Részletesebben

A kolozsvári Ferencz József Tudományegyetem Orvosi Karának tanszékvezetői

A kolozsvári Ferencz József Tudományegyetem Orvosi Karának tanszékvezetői A MAGYAR TUDOMÁNYTÖRTÉNETI INTÉZET TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEI 92. Gazda István A kolozsvári Ferencz József Tudományegyetem Orvosi Karának tanszékvezetői 1872 1919, 1940 1944 Könyvfejezet Százhuszonöt éve nyílt

Részletesebben

BGK-KT/ LIX/1/2010 A keresztféléves MSc Biztonságtechnikai mérnök tantervét a Kari Tanács elfogadta. (13 igen, 0 nem, 0 tartózkodás)

BGK-KT/ LIX/1/2010 A keresztféléves MSc Biztonságtechnikai mérnök tantervét a Kari Tanács elfogadta. (13 igen, 0 nem, 0 tartózkodás) 2010 2010. január 20. BGK-KT/ LIX/1/2010 A keresztféléves MSc Biztonságtechnikai mérnök tantervét a Kari Tanács elfogadta. BGK-KT/ LIX/2/2010 A keresztféléves MSc Mechatronikai mérnök tantervét a Kari

Részletesebben

Íz erd, muzeum-egylet 1878 Márczius 21-én tartandó évi rendes közgyűlésének Tárfysorozata:

Íz erd, muzeum-egylet 1878 Márczius 21-én tartandó évi rendes közgyűlésének Tárfysorozata: Melléklet az Erd. Muzemegylet" 3. számához. Íz erd, muzeum-egylet 1878 Márczius 21-én tartandó évi rendes közgyűlésének Tárfysorozata: 1. Elnöki megnyitó beszéd. 2. Titkári jelentés az igazgató választmány

Részletesebben

Kispesti Vass Lajos Általános Iskola Különös közzétételi lista

Kispesti Vass Lajos Általános Iskola Különös közzétételi lista Oktatási intézmény ; Eötvös Lóránd Tudományegyetem képző Főiskolai Kar; Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar; Budapesti Műszaki Egyetem- és Társadalomtudományi Kar; Pázmány Péter Katolikus

Részletesebben

MAGYAR ORVOSOK ÉS TERMÉSZETVIZSGÁLÓK VÁNDORGYŰLÉSEI Évkör: Nyelv: magyar, német Iratanyag terjedelme: 1,95 ifm

MAGYAR ORVOSOK ÉS TERMÉSZETVIZSGÁLÓK VÁNDORGYŰLÉSEI Évkör: Nyelv: magyar, német Iratanyag terjedelme: 1,95 ifm MAGYAR ORVOSOK ÉS TERMÉSZETVIZSGÁLÓK VÁNDORGYŰLÉSEI Évkör: 1841 1912 Nyelv: magyar, német Iratanyag terjedelme: 1,95 ifm I. Vándorgyűlés (Pest-Buda, 1841. május 25 31.) l. A hivatalos engedély másolatai

Részletesebben

Zsűritagok névsora szekciók szerint Terembeosztás

Zsűritagok névsora szekciók szerint Terembeosztás Zsűritagok névsora szekciók szerint Terembeosztás 1. Alkalmazott műszaki tudományok szekció I. em. 36. DR. FÜLÖP ISTVÁN egyetemi adjunktus Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari

Részletesebben

Lévai András. életútja, munkássága, az energetikai oktatás kezdetei. Dr. Gács Iván ny. egyetemi docens. BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék

Lévai András. életútja, munkássága, az energetikai oktatás kezdetei. Dr. Gács Iván ny. egyetemi docens. BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Lévai András életútja, munkássága, az energetikai oktatás kezdetei Dr. ny. egyetemi docens BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék 1/16 Életútja Született: 1908. december 22. Oravicán (Erdély) Középiskola:

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Levéltárának fond- és állagjegyzéke.

A Pécsi Tudományegyetem Levéltárának fond- és állagjegyzéke. A Pécsi Tudományegyetem Levéltárának fond- és állagjegyzéke. VIII. Tanintézetek, intézmények 1. A Pozsonyi Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem iratai (1837-) 1914-1923 (-1935), 5,48 ifm a. A Rektori

Részletesebben

Osztatlan tanárképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Kapacitás min < max. Önköltség (félév) Képz. Idő (félév) Ft 10 1 < 10

Osztatlan tanárképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Kapacitás min < max. Önköltség (félév) Képz. Idő (félév) Ft 10 1 < 10 Osztatlan tanárképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok Képz. szint Munkarend Fin. forma Meghirdetett képzések Önköltség (félév) Képz. dő (félév) Kapacitás min < max Érettségi vizsgakövetelmények

Részletesebben

BOLYAI JÁNOS SZAKGIMNÁZIUM NEVELŐTESTÜLETE. Viselt név keresztnév Szakképzettségek, végzettségek Pedagógus szakvizsgák

BOLYAI JÁNOS SZAKGIMNÁZIUM NEVELŐTESTÜLETE. Viselt név keresztnév Szakképzettségek, végzettségek Pedagógus szakvizsgák 1 BOLYAI JÁNOS SZAKGIMNÁZIUM NEVELŐTESTÜLETE 2 3 4 5 Viselt név vezetéknév Bárány Bellon Bodor Viselt név keresztnév Szakképzettségek, végzettségek Pedagógus szakvizsgák Andrea Csaba János Gyula angol

Részletesebben

Név Munkakör Végzettség Végzettség szintje. Német nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár és közművelődési előadó.

Név Munkakör Végzettség Végzettség szintje. Német nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár és közművelődési előadó. Név Munkakör Végzettség Végzettség szintje 1 Kovács Márta idegennyelv- Német nyelv és irodalom szakos és közművelődési előadó 2 Czinege Enikő szakmai Környezetmérnök 3 Csidei Péter Magyar nyelv és irodalomtörténelem

Részletesebben

Igaz Béla dr. 186 Illés József dr.

Igaz Béla dr. 186 Illés József dr. Igaz Béla dr. 186 Illés József dr. Igaz Béla dr., a felsőház tagj'a. 1865- ben született a somogymegyei Lábodon. Az egyetemet a bécsi Pázmáneumban végezte s ott szerezte meg a hittudományi oklevelet. Tanulmányai

Részletesebben

PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/

PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/ A tanárképzés történeti hagyományai Magyarországon Pukánszky Béla Szegedi Tudományegyetem Kétféle pedagógus szakma A felvilágosodás retorikája az alsóbb és felsőbb rétegek iskoláztatásáról. Kétféle pedagógus-szakma,

Részletesebben

HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK

HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK 1989 2017 2017 Lovász László elnök Csépe Valéria kutatóprofesszor MTA Természettudományi Kutatóközpont Cziráki Szabina titkár Országos Tudományos Diákköri Tanács

Részletesebben

Nyílt órák Szent László Szakképzı Iskola Székhely Intézmény Szekszárd, Széchenyi u. 2-14. (volt Ady Endre Középiskola)

Nyílt órák Szent László Szakképzı Iskola Székhely Intézmény Szekszárd, Széchenyi u. 2-14. (volt Ady Endre Középiskola) Pályaválasztási kiállítás és börze 2007. november 12-14. Nyílt órák Szent László Szakképzı Iskola Székhely Intézmény Szekszárd, Széchenyi u. 2-14. (volt Ady Endre Középiskola) 2007. november 12. szerda

Részletesebben

A Miskolci Egyetem pótfelvételi lehetőségeket hirdet az alábbi szakokon:

A Miskolci Egyetem pótfelvételi lehetőségeket hirdet az alábbi szakokon: 9 8 8 A Miskolci Egyetem pótfelvételi lehetőségeket hirdet az alábbi szakokon 3 + 0 + %! A L K munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatás 0000 Magyartörténelem A L K igazságügyi igazgatási alapszak 0000

Részletesebben

ajánlott féléve Tantágy neve Előfeltétel kódja tanszék/i

ajánlott féléve Tantágy neve Előfeltétel kódja tanszék/i Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Gépészmérnöki alapszak "A" típusú tantárgyak Gépüzemeltetési szakirány mintatanterve 2009. szeptember 01. Matematika I. AMB1101 2 2 K 4 MI Dr. Blahota István - Mechanika

Részletesebben

Betöltött munkakörök alapján a pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége

Betöltött munkakörök alapján a pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége Betöltött munkakörök alapján a ok iskolai végzettsége és szakképzettsége sorszám munkakör végzettség mely szak(ok)ra képesített tanított tantárgy foglalkozások 1. tagintézményvezető gazdálkodási szakos

Részletesebben

Gépgyártástechnológiai. Járműgépész. Tantárgyfelelős. tanszék/int. Matematika I. AMB K 4 MI Dr. Blahota István - X

Gépgyártástechnológiai. Járműgépész. Tantárgyfelelős. tanszék/int. Matematika I. AMB K 4 MI Dr. Blahota István - X Gépészmérnöki alapszak Gépgyártástechnológiai Járműgépész szakirányok mintatanterve 2009. szeptember 01. "A" típusú tantárgyak Matematika I. AMB1101 2 2 K 4 MI Dr. Blahota István - Mechanika I. AMB1102

Részletesebben

Közismereti és szakmai érettségi tantárgyak megfeleltetése

Közismereti és szakmai érettségi tantárgyak megfeleltetése Közismereti és szakmai érettségi tantárgyak megfeleltetése A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII.29.) Korm. rendelet (Fkr.) 17. (5) bekezdésének módosításáról szóló 169/2016. (VII.

Részletesebben

Kiss Márton. Dallos Györgyi. Kiss Márton Osváth Zsolt Szabó Ilona. Molnár Klára. Rumi Tamás. Lévay Csaba. Rubesch Andrea

Kiss Márton. Dallos Györgyi. Kiss Márton Osváth Zsolt Szabó Ilona. Molnár Klára. Rumi Tamás. Lévay Csaba. Rubesch Andrea MILLENNIUMI ÉVKÖNYV Szerkesztette és a bevezetõt írta: Kiss Márton A szerkesztésben közremûködött: Dallos Györgyi Adatgyûjtõ: Kiss Márton Osváth Zsolt Szabó Ilona Adatrögzítõ: Molnár Klára Kiadvány szerkesztõ:

Részletesebben

PEDAGÓGUSOK VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPESÍTÉSE

PEDAGÓGUSOK VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPESÍTÉSE PEDAGÓGUSOK VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPESÍTÉSE Végzettségi szint Szakképesítés megnevezése PEDAGÓGUS 1 Főiskola történelem szakos tanár PEDAGÓGUS 2 Egyetem matematika szakos tanár PEDAGÓGUS 3 Egyetem magyar

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM DÉKÁN BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR Előterjesztés a Kari Tanács 2018. szeptember hó 26. napi ülésére Előterjesztő: Alföldi György DLA dékán Szervezeti egység: Építészmérnöki

Részletesebben

A közoktatási ügyet a nemzet legfontosabb ügyének tekintem

A közoktatási ügyet a nemzet legfontosabb ügyének tekintem MEGHÍVÓ A VERITAS Történetkutató Intézet, az MTA Pécsi Akadémiai Bizottság Neveléstörténeti Munkabizottsága és a Magyar Történelmi Társulat tisztelettel meghívja A közoktatási ügyet a nemzet legfontosabb

Részletesebben

Ki volt Vadas Jen? Az m. kir. bányászati és erdészeti fiskola rendes tanára Több ízben rektora és prorektora

Ki volt Vadas Jen? Az m. kir. bányászati és erdészeti fiskola rendes tanára Több ízben rektora és prorektora Ki volt Vadas Jen? Erdmérnök Oktató Az m. kir. bányászati és erdészeti fiskola rendes tanára Több ízben rektora és prorektora Az erdészeti tudományos kutatás megteremtje Szakíró Az m. kir. Erdészeti Kísérleti

Részletesebben

Iskolánk nevelőtestületének adatai es tanév

Iskolánk nevelőtestületének adatai es tanév Iskolánk nevelőtestületének adatai 2016-2017-es tanév Ssz Név Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tantárgy 1 Pedagógus I. Károli Gáspár Református Egyetem történelem szakos, vallás

Részletesebben

160 ÉVE SZÜLETETT ZIPRNOWSKY KÁROLY

160 ÉVE SZÜLETETT ZIPRNOWSKY KÁROLY Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Energetikai Szakkollégium 2013. február 14. 160 ÉVE SZÜLETETT ZIPRNOWSKY KÁROLY Dr. Horváth Tibor professor emeritus Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi

Részletesebben

Osztatlan tanárképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Önköltség (félév) Képz. Idő (félév) 10 1< <20

Osztatlan tanárképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Önköltség (félév) Képz. Idő (félév) 10 1< <20 Osztatlan tanárképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok Képz. szint Munkarend Fin. forma Meghirdetett képzések Önköltség (félév) Képz. Idő (félév) Kapacitás min < max Érettségi vizsgakövetelmények

Részletesebben

I. A Szent István Egyetem

I. A Szent István Egyetem I. A Szent István Egyetem REKTORI KÖSZÖNTŐ 2000-ben - több, korábban önálló egyetem és főiskola integrációjával - létrehozott egyetemünk névadójára, államalapító Szent István királyunkra az egész ország

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Tárgy: A szavazás eredményének megállapítása a Választási Bizottság által

Jegyzőkönyv. Tárgy: A szavazás eredményének megállapítása a Választási Bizottság által Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv Tárgy: A szavazás eredményének megállapítása a Választási Bizottság által Időpont: 2012. november 30. 9.00 Helyszín: Egyetemi Központ, Rektori tárgyalóterem (121.) Jelen vannak:

Részletesebben

2012/2013. tanév. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

2012/2013. tanév. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2012/2013. tanév A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Szakközépiskola Tantárgy Magyar nyelv és irodalom Történelem Társadalomismeret,

Részletesebben

Gépgyártástechnológiai. Járműgépész. Tantárgyfelelős. tanszék/int. Matematika I. AMB1101 2 2 K 4 MI Dr. Blahota István - X

Gépgyártástechnológiai. Járműgépész. Tantárgyfelelős. tanszék/int. Matematika I. AMB1101 2 2 K 4 MI Dr. Blahota István - X Gépészmérnöki alapszak Gépgyártástechnológiai Járműgépész szakirányok mintatanterve 2009. szeptember 01. "A" típusú tantárgyak Matematika I. AMB1101 2 2 K 4 MI Dr. Blahota István - X Mechanika I. AMB1102

Részletesebben

Eötvös József Koszorú

Eötvös József Koszorú Eötvös József Koszorú (1993-2011) 2011 Báldi Tamás, a földtudományok doktora, Fésüs László, az állatorvos-tudomány doktora Józan Péter, az orvostudomány doktora Lantos Béla, a műszaki tudományok doktora

Részletesebben

TOVÁBBKÉPZÉSI TERV

TOVÁBBKÉPZÉSI TERV Az intézmény neve: Janus Pannonius Múzeum (JPM) Az intézmény címe: 7621 Pécs, Káptalan u. 5. Iktatószáma: I-340-01/2018/504-I TOVÁBBKÉPZÉSI TERV 2018-2021 A közalkalmazott neve, munkaköre, végzettsége

Részletesebben

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI)

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Kállai Ernő Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Osztály: Romakutatások Osztálya Tudományos cím vagy fokozat: PhD E-mail: kallai.erno@tk.mta.hu Telefonszám: +36-1 224-6700 / 5224 Épület: T (Emelet,

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Ady Endre utca Arany János utca Balassa János utca Balogh Ádám utca Barackos

Részletesebben

Osztatlan tanárképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok < 25 osztatlan tanári [10 félév [angol nyelv 10 4 < < 30

Osztatlan tanárképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok < 25 osztatlan tanári [10 félév [angol nyelv 10 4 < < 30 Osztatlan tanárképzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok Képz. szint Munkarend Fin. forma Önköltség Képz. Idő Kapacitás Meghirdetett képzések (félév) (félév) min < max Érettségi vizsgakövetelmények

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Ady Endre utca páros oldal, páratlan oldal 1-87-ig Balassa János utca Balogh

Részletesebben

Közismereti és szakmai érettségi tantárgyak megfeleltetése

Közismereti és szakmai érettségi tantárgyak megfeleltetése Közismereti és szakmai érettségi tantárgyak megfeleltetése Közismereti érettségi tárgyak 2005 előtti hagyományos érettségi tárgy Megfeleltetve - kétszintű érettségi tárgy alkalmazott közgazdaságtan angol

Részletesebben

Dr. Lenkei Péter mérnök, egyetemi tanár

Dr. Lenkei Péter mérnök, egyetemi tanár A Baranya megyei Mérnöki Kamara Örökös tagja Dr. Lenkei Péter mérnök, egyetemi tanár Budapesten 1933. május 25-én született. A Moszkvai Építészmérnöki Egyetem Szerkezetépítő Szakán 1956-ban végzett. Diplomája

Részletesebben

BGK-KT/ LXXXV/1/2013 A Kari Tanács Dr. Horváth Sándor dékán beszámolóját a kar helyzetéről elfogadja. (13 igen, 0 nem, 0 tartózkodás)

BGK-KT/ LXXXV/1/2013 A Kari Tanács Dr. Horváth Sándor dékán beszámolóját a kar helyzetéről elfogadja. (13 igen, 0 nem, 0 tartózkodás) BGK-KT/ LXXXV/1/2013 A Kari Tanács Dr. Horváth Sándor dékán beszámolóját a kar helyzetéről elfogadja. (13 igen, 0 nem, 0 tartózkodás) BGK-KT/ LXXXV/2/2013 A Kari Tanács támogatja Bakucz Péter egyetemi

Részletesebben

A Hő- és Villamosenergetikai Tagozat tisztségviselői

A Hő- és Villamosenergetikai Tagozat tisztségviselői A Hő- és Villamosenergetikai Tagozat tisztségviselői I. Tagozati Elnökség (2003.06.-2007.-06.hóig) 1. Zarándy Pál okl.villamosmérnök elnök 2. Büki Gergely dr. okl.gépészmérnök alapító tiszteletbeli elnök

Részletesebben

A nyitórendezvény Párizs

A nyitórendezvény Párizs A nyitórendezvény Párizs 60 ország, 1000 résztvevő (politikusok, tudósok, szakmai szervezetek képviselői, nemzeti képviselők, diákok) Nemzetközi Diákpályázat győztesei Kiállítás, bemutatók, geo-song Párizsi

Részletesebben

2. oldal i) természetrajz, k) kémia, l) természettan, m) mennyiségtan, n) filozófia, o) rajz, p) testgyakorlás. 4. A reáliskola rendes tárgyai. A reál

2. oldal i) természetrajz, k) kémia, l) természettan, m) mennyiségtan, n) filozófia, o) rajz, p) testgyakorlás. 4. A reáliskola rendes tárgyai. A reál 1. oldal 1924. évi XI. törvénycikk a középiskoláról 1 1. A középiskola fogalma és feladata. A középiskolának három faja van: a gimnázium, a reálgimnázium és a reáliskola. A középiskolának az a feladata,

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL Köznevelési intézmény: Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Felvételi körzet: Ady Endre utca páros oldal, páratlan

Részletesebben

III. Magyarországi egyetemi és főiskolai karok népszerűségi mutatói

III. Magyarországi egyetemi és főiskolai karok népszerűségi mutatói FELSŐOKTATÁSI JELENTKEZÉSEK 2010 75 III. Magyarországi egyetemi és főiskolai karok népszerűségi mutatói A felsőoktatási intézményekbe jelentkezők száma, 2010. 3 (első helyes jelentkezések) 4 Eötvös Loránd

Részletesebben

Iskolánk nevelőtestületének adatai as tanévben. Sorszám Besorolás Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tantárgy

Iskolánk nevelőtestületének adatai as tanévben. Sorszám Besorolás Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tantárgy Iskolánk nevelőtestületének adatai 2017-2018-as tanévben Sorszám Besorolás Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tantárgy 1. Pedagógus I. történelem szakos, vallás történelem, hittan

Részletesebben

tanár a szakmai elméleti oktatásban; Bánszeginé Dudás Mária egyetem pedagógus; középiskolai tanár; angol nyelv és irodalom szakos tanár,

tanár a szakmai elméleti oktatásban; Bánszeginé Dudás Mária egyetem pedagógus; középiskolai tanár; angol nyelv és irodalom szakos tanár, Balog Attila Andrásné egyetem pedagógus; tanár a szakmai elméleti oktatásban; okleveles mérnöktanár (villamosmérnök), Bánszeginé Dudás Mária egyetem pedagógus; középiskolai tanár; angol nyelv és irodalom

Részletesebben

Osztatlan képzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Képz. Idő (félév) Kapacitás min < max 10 1 < 15 1 < 15 10 1 < 15 10 1 < 15

Osztatlan képzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok. Képz. Idő (félév) Kapacitás min < max 10 1 < 15 1 < 15 10 1 < 15 10 1 < 15 Osztatlan képzésben, nappali munkarendben meghirdetett szakok Képz. szint Munkarend Fin. forma Meghirdetett képzések Önköltség (félév) Képz. Idő (félév) Kapacitás min < max Érettségi vizsgakövetelmények

Részletesebben

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Lekérdezõ: PKCBD Gyál Dátum: :46:13 Barka Ferenc Lapszám: 1

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Lekérdezõ: PKCBD Gyál Dátum: :46:13 Barka Ferenc Lapszám: 1 Barka Ferenc Lapszám: 1 001. szavazókör Azonosító: 14-048-001-2, Cím: Ady E. Ált. Isk. Ady E. u. 20., OEVK: 07 Arany János utca teljes közterület 27 Csontos József utca 000001 000061 páratlan házszámok

Részletesebben

A TANÁROK ÉVKÖNYVEKBEN MEGJELENT ÍRÁSAI

A TANÁROK ÉVKÖNYVEKBEN MEGJELENT ÍRÁSAI A TANÁROK ÉVKÖNYVEKBEN MEGJELENT ÍRÁSAI Balás Imre: Eszmetöredékek a történelem oktatásának módszeréről. A szabadkai Városi Főgymnasium értesítvénye az 1873 74. tanévben. 3 4. Bölcskey Lajos: Van-e a középiskolában

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR Előterjesztő neve és beosztása: Szervezeti egység: Dr. Bihari Péter dékánhelyettes Gépészmérnöki Kar E L Ő T E R J E S Z T É S a Kari Tanács

Részletesebben

TANULMÁNYI VERSENYEK ÉS TEHETSÉGGONDOZÓ PÁLYÁZATOK

TANULMÁNYI VERSENYEK ÉS TEHETSÉGGONDOZÓ PÁLYÁZATOK TANULMÁNYI VERSENYEK ÉS TEHETSÉGGONDOZÓ PÁLYÁZATOK KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT BUDAPEST III. TANKERÜLETÉBEN 2014-2015. tanévben 1 Versenyeink a 2014/2015-ös tanévben Sorszám Rendező Verseny

Részletesebben

Felvételi a Debreceni Egyetemen Államilag finanszírozott képzések augusztus

Felvételi a Debreceni Egyetemen Államilag finanszírozott képzések augusztus a Debreceni Egyetemen Államilag finanszírozott képzések 2005. augusztus Kar/önálló intézet Tagozat Szak/szakpár I. hely Felvettek felvettek Felvettek ÁJK (nappali) jogász 135 320 1059 2,37 7,84 127 100-35

Részletesebben

Ssz. Név Iskolai végzettség Szakképzettség. 6. tanár FŐISKOLA matematika szakos általános iskolai tanár

Ssz. Név Iskolai végzettség Szakképzettség. 6. tanár FŐISKOLA matematika szakos általános iskolai tanár 1. EGYETEM népművelő és magyar szakos középiskolai, mozgókép- és médiakultúra pedagógus 2. FŐISKOLA orosz és magyar nyelv és irodalom szakos általános iskolai 3. EGYETEM fizika-technika szakos általános

Részletesebben

Elhunyt Rózsa Pál. A temetésen Dr. Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora búcsúztatta:

Elhunyt Rózsa Pál. A temetésen Dr. Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora búcsúztatta: Elhunyt Rózsa Pál Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Tanszékünk jogelődjének, a Villamosmérnökkari Matematika Tanszéknek korábbi vezetője, Dr. Rózsa Pál nyugalmazott egyetemi tanár, a BME professor emeritusa

Részletesebben

11. SZÁM. HIVATALOS KÖZLÖNY 227 Kinevezés. A magyar királyi vallás- és közoktatásügyi miniszter előterjesztésére Natz Ferenc pécsi magyar királyi középiskolai tanárképzőintézeti gyakorló gimnáziumi és

Részletesebben

A Kar rövid bemutatása

A Kar rövid bemutatása A Kar rövid bemutatása Széchenyi István Egyetem (SZE-GYŐR) Műszaki Tudományi Kar Gazdaságtudományi Kar Állam és jogtudományi Kar Egészségügyi és Szociális Intézet Zeneművészeti Intézet A Műszaki Tudományi

Részletesebben