ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1894/95. tanévben. Rektor: Pro rektor: Dékánok:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1894/95. tanévben. Rektor: Pro rektor: Dékánok:"

Átírás

1 ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1894/95. tanévben. ENTZ GÉZA. Rektor: KŐNIG GYULA. Pro rektor: KRENNER JÓZSEF SÁNDOR, az egyetemes és vegyészi szakosztályban. Dékánok: ILOSVAY LAJOS, az építészi és mérnöki szakosztályban. ASBÓTH EMIL, a gépészmérnöki szakosztályban. ELEIN GYULA, az egyetemes és vegyészi szakosztályban. Prodékánok: CZIGLER GYŐZŐ, az építészi és mérnöki szakosztályban. FÖLSER ISTVÁN, a gépészmérnöki szakosztályban. TŐTÖSSY BÉLA. Gazdasági előadó: A királyi József-műegyetem személyzete. 1. Nyilvános rendes tanárok. KRUSPÉR ISTVÁN, kir. tanácsos, a III. osztályú vaskorona-rend lovagja, a franczia becsület-rend (Légion d'honneur) tisztje és a szerb Takova-rend középkeresztese, a kir. József-műegyetem mérnöki és építészi szakosztályának érdemesült dékánja, a geodézia ny. r. tanára, a magyar tud. akadémia rendes tagja, a Párisban székelő»comité international despoids et mesures«, a magyar mérnök- és építész-egylet, a kir. magyar természettudományi társulat tagja. IX. Kálvin-tér 8. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett május 25-én.) 1*

2 4 SCHNÉDÁR JÁNOS, építész, a száraz-, mű- és díszépítéstan ny. r. tanára, a magyar mérnök- és építész-egylet, a m. orsz. iparegyesület tagja. (Ny. r. tanárrá kineveztetett május 25-én.) BIELEK MIKSA, a gépész-mérnöki szakosztály érdemesült dékánja, okleveles gépészmérnök, a gépszerkezettan ny. r. tanára, a gőzkazánvizsgáló bizottság műszaki tagja, a magyar mérnök- és építész-egylet a német mérnök-egylet, valamint a»hütte«berlini egylet tagja. V. Holdutcza 29. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett szeptember 16-án.) FÖLSER ISTVÁN, okleveles mérnök, az' egyetemes és vegyészi szakosztálynak 1882/3 és 1883/4-ben, a gépészmérnöki szakosztálynak 1887/8, 1888/89, 1889/90 és 1890/91 -ben volt dékánja, az ábrázoló geometria ny. r. tanára, egyszersmind tanár a középiskolai tanárképzőn, az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja, az orsz. rajztanárvizsgáló bizottság, az orsz. közoktatási tanács és az ezredéves orsz. kiállítás közoktatási bizottságának tagja. VIII. Zerge-utcza 7. sz. (Ny. r. tanárrá kincveztetett deczember 22-én.) KHERNDL ANTAL, okleveles mérnök, a víz- és híd-, út- és vasútépítéstan ny. r. tanára, a m. tud. akadémia 1. tagja, az orsz. műszaki tanács és az orsz. vízügyi műszaki nagy tanács tagja és a mérnöki szakosztály volt dékánja. VIII. Mária-utcza 29. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett deczember 22-én.) DR. WARTHA VINCZE, bölcsészettudor, okleveles vegyész, a műegyetem volt gazdasági előadója, a gépészmérnöki szakosztály volt dékánja, a chemiai technologia ny. r. tanára, egyszersmind tanár a középiskolai tanárképzőn, a m. tud. akadémia rendes, a kir. természettudományi társalat első titkára, ez idő szerint műegyetemi könyvtárnok. Tisztviselő-telep, Szabóky-utcza 41. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett október 1-én.) STEINDL IMRE, műépítész, a műépítéstan ny. r. tanára, a Ferencz József-rend lovagja, a franczia Akadémia tisztje, az orsz. rajztanárvizsgáló bizottság kültagja, a magyar orsz. műemlékek országos bizottságának beltagja. IV. Kigyó-utcza 3. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett október 1-én.) NAGY DEZSŐ, okleveles gépészmérnök, a műszaki mechanika és elméleti géptan ny. r. tanára, a gépészmérnöki szakosztály volt dékánja, a Ferencz József-rend lovagja. IX. Pipa-utcza 25b. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett szeptember 1-én.) DR. KRENNER JÓZSEF SÁNDOR, az ásvány- és földtan ny. r. tanára, a természettudományok tudora, az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja, a m. tud. akadémia rendes, a magyar földtani társulat és a kir. természettudományi társulat választmányi, a bécsi földtani birodalmi intézet levelező tagja, a nemzeti muzeum ásvány- és őslénytani osztályának igazgató-őre. Muzeum-épület. (Ny. r. tanárrá kineveztetett október 1-én.)

3 HAUSZMANN ALAJOS, műépítész, a száraz-, mű- és díszépítésta uy. r. tanára, a mérnöki és építészi szakosztály volt dékánja, a III. oszt. vaskorona-rend és a kir. belga Lipót-rend lovagja, az orsz. műszaki tanács tagja. I. Döbrentey-utcza 18. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett szeptember 21-én.) KLEIN GYULA, a növénytan ny. r. tanára, az egyetemes és vegyészi szakosztály e. i. dékánja, a m. tud. akadémia levelező tagja, az országos középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja, a kir. magy. term. tud. társulat választmányi tagja, a bécsi»k. k. Gartenbau- Gesellschaft levelező tagja. IX. Pipa-utcza 6. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett szeptember 24-én.) SCHULLER ALAJOS, a kisérleti természettan ny. r. tanára, a gépészmérnöki szakosztály volt dékánja, a m. tud. akadémia rendes tagja, a kir. term. tud. társulat választmányi tagja. VIII. Eszterházyutcza 1G. sz. (Ny. r tanárrá kineveztetett szeptember 24-én.) DR. KŐNIG GYULA, bölcsészettudor,a mennyiségtan ny. r. tanára, a műegyetem volt rektora és e. i. prorektora, a mérnöki és építészi szakosztály volt dékánja, a m. tud. akadémia rendes tagja és III. osztályának titkára, a math. és phys. társulat alelnöke, tanár a középiskolai tanárképzőn, az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja. IX. Vámház-körút 5. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett november 28-án.) LIPTHAY SÁNDOR (Kisfaludi), okl. mérnök, az út- és vasútépitéstan ny. r. tanára, a mérnöki és építészi szakoszt. volt dékánja és a műegyetem volt rektora, a M Mérn.- és Épít.-Egyl. elnöke, a magy. tud. akademia levelező tagja, az orsz. műszaki tanács és az orsz. vízügyi tanács tagja. VII. Erzsébet-körút 1. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett október 24-én.) KLIMM MIHÁLY, kir tanácsos, okleveles mérnök, a vízépítéstan ny. r. tanára, a mérnöki és építészi szakosztály volt dékánja és a műegyetem volt rektora, az orsz. műszaki tanács és az orsz. vízügyi tanács tagja. IX. Vámház-körút 13. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett junius 11-én.) ASBÓTH EMIL (Nemes-csói), a Ferencz József-rend lovagja, okleveles gépészmérnök, a gépszerkezettan ny. r. tanára, az állami központi mértékhitelesítő m. kir. bizottság igazgatója. VI. Andrássy-út 86. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett julius 26-án.) D R. ILOSVAY LAJOS, bölcsészettudor, a chemia ny. r. tanára, az egyetemes és vegyészi szakosztálynak 1886/7-től 1891/2-ig dékánja, a magy. tud. akadémia levelező tagja, az orsz. közoktatási tanács, az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja, a kir. magyar term. tud. társulat, az orsz. közegészségügyi egyesület és a magy. földtani társ. választmányi tagja. VIII. Főherczeg Sándor-utcza 2. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett julius 26-án.)

4 K. JÓNÁS ÖDÖN, okleveles gépészmérnök, a leíró géptan és géprajz ny. r. tanára; az országos iparoktatási tanács alelnöke; az iparos munkások képzésére szervezett országos bizottság elnöke; Máramaros vármegye törvényhatósági bizottságának és központi választmányának tagja. IX. Lónyay-utcza 12. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett julius 26-án.) RAUSCHER LAJOS, a szabadkézi rajz ny. r. tanára, az országos rajztanárvizsgáló bizottság tagja. II. Lánczhid-utcza 2. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett szeptember 1-én.) DR. CSIKY KÁLMÁN (Alsó-csernátoni), a jog- és államtudományok tudora, a magyar közigazgatási jog- és magánjog ny. r. tanára, tudomány-egyetemi magántanár, a jogtud. és az államtudományi vizsgáló bizottságoknak, Budapest főváros törvényhatósági bizottságának, a budapesti ev. ref. egyháztanácsnak és a protestáns irodalmi társaság választmányának tagja és a budapesti IX. ker. I. számú iskolaszéknek elnöke, volt országgyülési képviselő. IX. Lónyay-utcza 11. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett 1886, január 11-én.) DR. RÉTHY MÓR, bölcsészettudor, az analytikai mechanika és elméleti természettan ny. r. tanára, a kolozsvári magy. kir. Ferencz József tudomány - egyetem mennyiségtan - természettudományi karának volt dékánja, a m. tud. akadémia levelező tagja. IX. Soroksári-utcza 18. sz (Ny. rk tanárrá kineveztetett a kolozsvári tudom. egyetemhez szeptember 21-én, ugyanott r. tanárrá október 22-én; áthelyeztetett a műegyetemhez augusztus 8-án.) PECZ SAMU, okl. építész, a középítéstan ny. r. tanára. VIII. József-körút 64. sz. (Ny. rkiv. tanárrá kineveztetett január 10-én, ny. r. tanárrá julius 20-án.) CZIGLER GYŐZŐ, műépítész, az ókori építéstan ny. r. tanúra, a mérnöki és építészi szakosztály volt dékánja. IV. Muzeum-körát 37. sz. (Ny. rkiv. tanárrá kineveztetett január 10-én, ny. r. tanárrá iulius 20-án.) Dr. ENTZ GÉZA, orvostudor, az állattan és összehasonlító boncztan ny. r. tanára, az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság lagja és egyik alelnöke egyszersmind tanár az orsz. középiskolai tanárképzőn, a kolozsvári tud. egyetem 187% tanévi volt rektora és / 7 tanévi volt prorektora, a math.-természettud. karnak ugyanott / 4 és / 9 -ben volt dekánja, l87 4 / / 80 és / 4 -ben volt prodekánja, a műegyetem e. i. rektora és az/egyetemes és vegyészi osztály volt dékánja, a magyar tud. Akadémia rendes tagja, a m. kir. természettudományi társulat választmányi, a bécsi k. k. zoologisch-botanische Gesellschaft, a nagyszebeni természettudományi s az erd. muzeum-egylet rendes lagja. VIII. Újvásártér. (Ny. r. tanárrá kineveztetett a kolozsvári tudom. egyetemhez julius 22-én; áthelyeztetett a műegyetemhez május hó 12-én.)

5 REJTŐ SÁNDOR, okleveles gépészmérnök, a mechanikai technologia ny. rendes tanára. VI. Vörösmarty-utcza 44. sz. (Ny. rkiv. tanárrá kineveztetett május 13-án; ny. r. tanárrá deczember 25-én.) LÁZÁR L. PÁL, okleveles gépészmérnök, a mezőgazdasági géptan ny. rendes tanára. VI. Andrássy-út 118. sz. (Ny. rkiv. tanárrá kineveztetett május 13-án, ny. r. tanárrá deczember 25-én.) TŐTÖSSY BÉLA (zepethneki), az ábrázoló geometria ny. r. tanára, a műegyetem gazdasági előadója. VII. Almássy-tér 15. sz. (Ny. rkiv. tanárrá kineveztetett november 17-én, ny. r. tanárrá junius 9-én.) RADOS GUSZTÁV, okl. középisk. tanár, a mathematika ny. r. tanára, a magyar tud. Akadémia levelező tagja, a math. és phys. társulat titkára. VII. Csengery-utcza 1. sz. (Ny. rkiv. tanárrá kineveztetett február 12-én, ny. r. tanárrá junius 9-én.) ZIPERNOWSKY KÁROLY, az elektrotechnika ny. r. tanára. II. Oszlop-utcza 7. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett junius 11-én.) DR. GAÁL JENŐ, jogtudor, ministeri tanácsos, volt országos képviselő, a nemzetgazdaságtan ny. r. tanára. VII. Rákos-utcza 17. sz. (Ny. r. tanárrá kineveztetett junius 7-én.) 2. Nyilvános rendkívüli tanárok. WITTMANN FERENCZ, okl. középiskolai tanár, a technikai fizika ny. rk. tanára, az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja és jegyzője. VIII. Múzeum-körút 13. sz. (Ny. rkiv. tanárrá kineveztetett julius 21-én.) BODOLA LAJOS (Zágoni), okleveles mérnök, a geodézia cz. ny. rk. tanára. VII. Damjanich-utcza 52. sz. (Ny. rkiv. tanári czím és jelleg adom január 29-én.) 3. Meghívott szakférfiak. LÓCZY (Lóczi) LAJOS, okleveles mérnök, tudomány - egyetemi ny. r. tanár, a geológia műegyetemi magántanára és előadója. VII. Felső erdősor 1. sz. DR. BOCHKOR (Csik-szent-mártoni) KÁROLY, a jog- és államtudományok tudora, tudom. egyetemi ny. r. tanár, volt ministeri számtanácsos, a számtartás meghívott előadója. VI. Bajza-utcza 1. sz. DR. FODOR JÓZSEF, a vaskorona-rend III. oszt. lovagja, orvossebésztudor, szemész- és szülész-mester, a cambridgei egyetem tiszteletbeli doctora, a tudom. egyetemen a közegészségtan és orvosi rendőrség ny. r. tanára s a közegészségtani intézet igazgatója; az országos statistikai tanács, az országos közegészségi tanács és a magyar tud- Akadémia rendes-, a belga kir. orv. Akademia kültagja; a fő- és szék-

6 8 városi törvényhatósági bizottság tagja; a budapesti kir. orvosegylet alapító, a budapesti fogász-egyesület és a budapesti mentő-egyesület tiszteleti, a kolozsvári orvostermészettudományi, a német közegészségügyi társulat rendes, a Sanitary Institute of Great Britain" és a Society of med. Officers of Health", úgyszintén a Societá d'igiene Fiorentina", a Soc. francaise d'hyg" és az Assoc. internat pour le progr. de l'hyg." (Brüssel) tiszteleti, a belga közegészségügyi társulat levelező, a nemzetk. hyg. congressus állandó bizottságának rendes tagja, a magyar szent korona orsz. vörös-kereszt egyes. orv. tanácsának tagja; a magyar orv. könyvkiadó társulat alapító és igazgató, a kir. magyar természettudományi társulat s az orsz. közegészségi egyesület alapító tagja, az orvostudományi karnak volt dékánja s e. i. prodékánja, a közegészségtan meghivott előadója. VIII. Főherczeg Sándorutcza 12. sz. DK. ALEXANDER BERNÁT, bölcsészettudor, egyetemi m. tanár, a m. tud. akad. levelező tagja, az orsz. középiskolai tanárvizsgáló bizottság tagja. A műegyetemhez beosztatott a mivetődés-történet, irodalom, s aesthetika előadására. SPEIDL BÓDOG, m. kir. államvasúti főmérnök, a vasúti tisztképző tanfolyam tanára, a vasútépitéstani encyclopacdia meghívott előadója. 4.Magántanárok. LÓCZI (Lóczi) LAJOS, okleveles mérnök, tudomány-egyetemi ny. r. tanár, a geológia magántanára és előadója. VII. Felső erdősor 1. sz. MAURER MÓR, okleveles mérnök, a m. kir. államvasutak felügyelője és a hídvizsgáló ügyosztály főnöke, az építéstani mechanika és vasfödelek szerkezettanának magántanára. VI Eötvös-utcza 46 sz. GONDA BÉLA, okl.mérnök, min. oszt. tanácsos, a hajózási, vaskapu szabályozási és kikötő építési osztály főnöke a kereskedelemügyi m. kir. ministeriumban, a Ferencz-csatorna részvénytársulat igazgatója, a»gazdasági Mérnök szerkesztője, a mezőgazdasági vízműtan magántanára IX. Lónyay-utcza 11. sz. KISS ISTVÁN, okleveles építész, a középítéstan magántanára. IX. Pipa-utcza 25/B. sz DR. LENDL ADOLF, bölcsészettudor, okleveles középiskolai tanár, a magy. orvosok és természetvizsgálók vándorgyülése állandó központi választmányának tagja, a kir. magy. természettudományi társulat örökítő, a magy. országos méhészeti egyesület tiszt. és választmányi tagja, nyilv. zoológiai laboratorium és tanszerkészítő intézet tulajdonosa. Az Arthropodák (ízeltlábuak) állatkörének magántanára. LÁSZLÓ EDE DEZSŐ, a borászati chemia magántanára.

7 DR. KURSCHÁK JÓZSEF, a mathematika magántanára. II. ker Albrecht-út 14. RADISICS JENŐ, az iparművészeti muzeum igazgatója, a művészi ipar történetének magántanára. VIII. Üllői-út 35. sz. DR. SZILÁGYI GYULA, okleveles vegyész, a szesz-, sör- és eczetgyártás magántanára. DR. SCHAFARZIK FERENCZ, bölcsészettudor, m. kir. osztálygeológus, a magyarhoni földtani és a m. kir. földrajzi társulat választm. tagja, a hadidíszítményű katonai érdemkereszt és a hadi érem tulajdonosa, a technikai geológia magántanára. VII. Vörösmarty-utcza 10. DR. HALÁSZ SÁNDOR, jogtudor, a m. kir. póstatakarékpénztár első titkára és az igazgatási osztály főnöke, a kir. pósta- és távirda tanfolyam ny. r. tanára, a m. tud. Akademia nemzetgazdasági bizottságának tagja, a közlekedési vállalatok ismeretének magántanára. VI. Podmaniczky-utcza 18. szám. DR. NYÁRI SÁNDOR, bölcsészettudor, műépítész, az országos régészeti és embertani társulat és a magyar történelmi társulat rendes tagja s a magyar nemzeti múzeum régiségosztályának tisztviselője; a műtörténet magántanára. DR. MURAKÖZY KÁROLY, bölcsészettudor, az analytikai chemia magántanára. IV. Zöldfa-utcza 15. sz. DR. RÁTH ZOLTÁN, jogtudor, a nemzetgazdaságtan magántanára NAGY VIRGIL, okl. építész, kir. főmérnök, az általános műtörténet magántanára. GAUL KÁROLY, okl. gépészmérnök, a budapesti állami ipariskola szaktanára, a m. kir. technológiai iparmuzeumnál szervezett szakvéleményadási és kísérleti állomás megbízott szakembere, a faipari technológia magántanára. VIII. Népszinház-utcza 8. sz. DR HOOR MÓR, bölcsészettudor, az elektrotechnika fizikai alapelveinek magántanára. II. Fő-út 28. sz. DR. BUTÓ BÉLA, bölcsészettudor, kir. vegyész a földmivelési ministeriumban, a czukor- és zsírvegyületek magántanára VIII. Zergeutcza 8. sz. 5. Adjunktusok. BODOLA LAJOS, a geodeziára LÁSZLÓ EDE DEZSŐ, a borászati chemiára. DR. KURSCHÁK JÓZSEF, a geometriára. 6. Tanitók. FRITSCH VILMOS, a franczia nyelv s irálytan tanítója. Hungáriaszálloda. GRISZA LÁSZLÓ, az angol nyelv és irálytan tanítója. IV. Reáltanoda-utcza 16.

8 10 SZÉCSI ANTAL, akadémiai szobrász, a mintázat tanítója VI. Lendvay-utcza 2 c. NAGY SÁNDOR, könyvtártiszt, a ronde-irás tanítója. X. Tisztviselőtelep, Szabóky-utcza 34. sz. 7. Constructeur. MARKÓCZY LAJOS, okl. gépészmérnök. CZAKÓ ADOLF, minist. mérnök, szolgálattételre ideigl. beosztva. 8. Tanársegédek. CSILLAG VILMOS, a constructiv rajzra. DVORÁK EDE, az ókori építéstanra. FERTIG VILMOS, az ábrázoló geometriára. FÖRK ERNŐ, a műépítéstanra. FRANSÉ REZSŐ, a növénytanra. GLÖCKNER SAMU, az elméleti géptanra. HÁRY GYULA, a szabadkézi rajzra JENDRASSIK ÁRPÁD, a mezőgazdasági géptanra. DR. JOVICZA SÁNDOR, az általános chemiára. KOSSALKA JÁNOS, a hídépítéstanra. PÖSCHL IMRE, az elektrotechnikára. SÁNDY GYULA, a középítéstan II. folyamára. STRAUSZ ÁRMIN, a kísérleti fizikára. IFJ. SZABÓ GYULA, a díszépítéstanra. SZARVASSY IMRE, a chemiai technológiára. SZÉKELY ÁRPÁD, a szabadkézi rajzra. SZELÉNYI KÁROLY, az állattanra. SZERÉNYJ GÉZA, a constructiv rajzra. SZESZLAY LÁSZLÓ, a vasátépítéstanra. SZŰCS MIKLÓS, az I. f. gépszerkezettanra. TAHY ANTAL, a szabadkézi rajzra. THIERING OSZKÁR, a mechan. technológiára. TÖRY EMIL, a díszépítéstanra. VÍG ALBERT, a középítéstanra. VIRÁG LÁSZLÓ, a technikai fizikára. WEISZKOPF EDE, a II. f. gépszerkezettanra. ZELOVICH KORNÉL, a hídépítéstanra. ZlMÁNYI KÁROLY, az ásvány-földtanra.

9 11 9. Tisztviselők. JÁMBOR GYULA, műegyetemi titkár. Lakása a műegyetemben NAGY SÁNDOR, könyvtár-tiszt. X. Tisztviselő-telep, Szabóky-utcza 34. sz. GREXA JÁNOS, műegyetemi quaestor. Lakása a műegyetemben. ÖTVÖS KÁROLY, műegyetemi irodatiszt. VIII., Berzsenyi-utcza 2. CSONKA JÁNOS, művezető a gépműhelyben. PARRAGH ZSIGMOND, mechanikus. BEDY MÁRTON, házfelügyelő. Lakása a műegyetemben. DEMETER GYÖRGY, napidíjas a rektori irodában. LAUSCHECKER JÁNOS, napidíjas a rektori irodában. 10. Vivómester. FODOR KÁROLY, műegyetemi vivómester. BAJCSI IMRE, iskola-szolga. 11. Szolga-személyzet. BEDY LÁSZLÓ, iskola-szolga. BIELESCH JÓZSEF, iskola-szolga. BOROS JÓZSEF, iskola-szolga. CSOPÁK MIHÁLY, iskola-szolga. DANKÓ JÁNOS, iskola-szolga. ECK FERENCZ, iskola-szolga. FENESI ISTVÁN, iskola-szolga. FENESI FERENCZ, iskola-szolga. GÖMÖRI JÓZSEF, iskola-szolga. HIDVÉGI SÁNDOR, chemiai laboráns. LOYDD FERENCZ, iskola-szolga. MEGYERI LÁSZLÓ, iskola-szolga. NYIKOS JÓZSEF, elektrotechnikai laboráns. FEKÁRCSIK JÓZSEF, technikai fizikai laboráns ROSTA MIHÁLY, iskola-szolga. SCHÜSSER JÁNOS, chemiai technologiai laboráns. SZABÓ ÁDÁM, iskola-szolga. SZABÓ ANTAL, kísérleti fizikai laboráns. THAIN JÓZSEF, iskola-szolga. UHLÁR ANDRÁS, iskola-szolga. VALENTIK ANDRÁS, iskola-szolga. VEJNEMER ANTAL, iskola-szolga.

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1891/92. tanévben. Rektor: Dékánok:

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1891/92. tanévben. Rektor: Dékánok: ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1891/92. tanévben. P r o r e k t o r: KÖNIG GYULA. KLIMM MIHÁLY. Rektor: Dékánok: CZIGLER GYÖZÖ, az építészi és mérnöki szakosztályban. ASBÓTH EMIL, a gépészmérnöki szakosztályban.

Részletesebben

ELSŐ KÉSZ. Tiszti kar az 1890/91. tanévben. Rektor: P r o r e k t o r: Dékánok: CZIGLER GYŐZŐ, az építészi és mérnöki szakosztályban.

ELSŐ KÉSZ. Tiszti kar az 1890/91. tanévben. Rektor: P r o r e k t o r: Dékánok: CZIGLER GYŐZŐ, az építészi és mérnöki szakosztályban. ELSŐ KÉSZ. Tiszti kar az 1890/91. tanévben. KLIMM MIHÁLY. Rektor: LIPTHAY SÁNDOR. P r o r e k t o r: KRENNER JÓZSEF SÁNDOR, az egyetemes és vegyészi szakosztályban. Dékánok: CZIGLER GYŐZŐ, az építészi

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ. A királyi József-műegyetem személyzete. 1. Tiszti kar az 1886 87. tanévben. Rektor: Prorektor: Dékánok:

ELSŐ RÉSZ. A királyi József-műegyetem személyzete. 1. Tiszti kar az 1886 87. tanévben. Rektor: Prorektor: Dékánok: ELSŐ RÉSZ. A királyi József-műegyetem személyzete. 1. Tiszti kar az 1886 87. tanévben. LIPTHAY SÁNDOR. Rektor: KRIESCH JÁNOS. Prorektor: Dékánok: KÖNIG GYULA, az építészi és mérnöki szakosztályban. SCHULLER

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az tanévben. Rektor: Prorektor: Dékánok:

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az tanévben. Rektor: Prorektor: Dékánok: ELSŐ RÉSZ. KRENNER JÓZSEF SÁNDOR, az egyetemes és vegyészi szakosztályban. Tiszti kar az 1888 89. tanévben. LIPTHAY SÁNDOR. KRIESCH JÁNOS. Rektor: Prorektor: Dékánok: KÖNIG GYULA, az építészi és mérnöki

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az tanévben. Rektor: P r o r e k t o r: Dékánok:

ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az tanévben. Rektor: P r o r e k t o r: Dékánok: ELSŐ RÉSZ. Tiszti kar az 1887 88. tanévben. LIPTHAY SÁNDOR. Rektor: KRIESCH JÁNOS. P r o r e k t o r: Dékánok: KÖNIG GYULA, az építészi és mérnöki szakosztályban.. FÖLSER ISTVÁN, a gépészmérnöki szakosztályban.

Részletesebben

A királyi József-műegyetem tanácsa az tanévben. Sztoczek József. Vész János Armin.

A királyi József-műegyetem tanácsa az tanévben. Sztoczek József. Vész János Armin. A királyi József-műegyetem tanácsa az 187 8 9. tanévben. Sztoczek József. Vész János Armin. R e c t o r: Prorector: Dékánok: Kriesch János, az egyetemes osztály és műszaki vegyészi szakosztály dékánja.

Részletesebben

A királyi József-műegyetem személyzete.

A királyi József-műegyetem személyzete. A királyi József-műegyetem személyzete. Tanárok. Conlegner Károly, kir. tanácsos, a Ferencz József-rend lovagkeresztjének tulajdonosa, a kir. József-műegyetem érdemesült rektora, a német irály, kereskedelmi

Részletesebben

A királyi József-műegyetem személyzete.

A királyi József-műegyetem személyzete. A királyi József-műegyetem személyzete. Rektor. Vész János Ármin, okleveles mérnök, a felsőbb mennyiségtan rendes tanára, egyszersmind tanár a középtanodai tanárképezdén, a magyar tud. akademia rendes-,

Részletesebben

A királyi József-műegyetem személyzete.

A királyi József-műegyetem személyzete. A királyi József-műegyetem személyzete. Rektor. Sztoczek József, kir. tanácsos, okleveles mérnök, a kir. József-műegyetem érdemesült igazgatója és rektora, a műszaki természettan rendes tanára, a magy.

Részletesebben

A királyi József-műegyetem tanácsa az tanévben. Szily Kálmán. Sztoczek József.

A királyi József-műegyetem tanácsa az tanévben. Szily Kálmán. Sztoczek József. 47 Hetenkinti óraszám Szintanulmanyok (95). Leir6 géptan (70) Mintázás II. folyam (116) Összesen Harmadik év. Középitészet III. folyam (87) Előtanulmány: II. folyam (86) Nemzetgazdasagtan (106)...... Tervezési

Részletesebben

A MÛEGYETEM AKADÉMIKUSAI

A MÛEGYETEM AKADÉMIKUSAI A MÛEGYETEM AKADÉMIKUSAI Ádám József (1950), mérnök, egyetemi tanár Alexits György (1899 1978), matematikus, egyetemi tanár levelezõ tag: 1948, Arenstein József (1816 1892), matematikus, ipartanodai tanár

Részletesebben

HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK

HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK 1989 2017 2017 Lovász László elnök Csépe Valéria kutatóprofesszor MTA Természettudományi Kutatóközpont Cziráki Szabina titkár Országos Tudományos Diákköri Tanács

Részletesebben

A kolozsvári Ferencz József Tudományegyetem Orvosi Karának tanszékvezetői

A kolozsvári Ferencz József Tudományegyetem Orvosi Karának tanszékvezetői A MAGYAR TUDOMÁNYTÖRTÉNETI INTÉZET TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEI 92. Gazda István A kolozsvári Ferencz József Tudományegyetem Orvosi Karának tanszékvezetői 1872 1919, 1940 1944 Könyvfejezet Százhuszonöt éve nyílt

Részletesebben

Kiss Márton. Dallos Györgyi. Kiss Márton Osváth Zsolt Szabó Ilona. Molnár Klára. Rumi Tamás. Lévay Csaba. Rubesch Andrea

Kiss Márton. Dallos Györgyi. Kiss Márton Osváth Zsolt Szabó Ilona. Molnár Klára. Rumi Tamás. Lévay Csaba. Rubesch Andrea MILLENNIUMI ÉVKÖNYV Szerkesztette és a bevezetõt írta: Kiss Márton A szerkesztésben közremûködött: Dallos Györgyi Adatgyûjtõ: Kiss Márton Osváth Zsolt Szabó Ilona Adatrögzítõ: Molnár Klára Kiadvány szerkesztõ:

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Bálint István, nyugalmazott újságíró, Magyar Szó, publicista, Belovai József, nyugalmazott történelemtanár, Szeged,, Nagybecskerek Beretka Katinka, okleveles jogász,

Részletesebben

AZ ISKOLA TULAJDONOSA 1877-TŐL 1892-IG NEGYEDI SZABÓ ALAJOS, 1892-TŐL 1929-IG WÁGNER MANÓ, 1929-TŐL 1948-IG WÁGNER AURÉL AZ ISKOLA IGAZGATÓI

AZ ISKOLA TULAJDONOSA 1877-TŐL 1892-IG NEGYEDI SZABÓ ALAJOS, 1892-TŐL 1929-IG WÁGNER MANÓ, 1929-TŐL 1948-IG WÁGNER AURÉL AZ ISKOLA IGAZGATÓI AZ ISKOLA TULAJDONOSA 1877-TŐL 1892-IG NEGYEDI SZABÓ ALAJOS, 1892-TŐL 1929-IG WÁGNER MANÓ, 1929-TŐL 1948-IG WÁGNER AURÉL AZ ISKOLA IGAZGATÓI negyedi Szabó Alajos 1877-1892 Wágner Manó 1892-1894 Köpesdy

Részletesebben

ID. SZINNYEI JÓZSEF ( ): TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS MATEMATIKAI ÍRÁSOK

ID. SZINNYEI JÓZSEF ( ): TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS MATEMATIKAI ÍRÁSOK ID. SZINNYEI JÓZSEF (1830 1913): TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS MATEMATIKAI ÍRÁSOK A HAZAI FOLYÓIRATOKBAN (1778 1873) A szöveget sajtó alá rendezték a Magyar Tudománytörténeti Intézet munkatársai, Gazda István

Részletesebben

Tudományos intézetek és egyletek.

Tudományos intézetek és egyletek. 8 Bányahatóságok. Szatmár-németi kir. törvényszék. Hatásköre kiterjed a következő törvényszékek területeire: Szatmár- Németi, Arad, Beregszász, Békés-Gyula, Debreczen, Mármaros-Sziget, Nagy- Várad, Nyiregyháza,

Részletesebben

Fővárosi helyi védelemmel érintett építészeti örökség

Fővárosi helyi védelemmel érintett építészeti örökség 2. sz. függelék Fővárosi helyi védelemmel érintett építészeti örökség 1. Építmények Cím Helyrajzi szám Védelem tárgya 8.1.1. Alföldi utca 20. lásd: Fiumei út 19/A, B 8.1.2. Baross utca 11. lásd: Üllői

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Dr. Barzó Tímea, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Államés Jogtudományi Kar, Polgári Jogi Tanszék, Miskolc Dr. Barta Judit, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Állam-

Részletesebben

MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET NYITOTT NAPOK EGYETEMI ÉS FŐISKOLAI IDŐRENDI ÖSSZEÁLLÍTÁSA. 2008/2009-es tanév

MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET NYITOTT NAPOK EGYETEMI ÉS FŐISKOLAI IDŐRENDI ÖSSZEÁLLÍTÁSA. 2008/2009-es tanév MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET EGYETEMI ÉS FŐISKOLAI NYITOTT NAPOK IDŐRENDI ÖSSZEÁLLÍTÁSA 2008/2009-es tanév 2 MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI

Részletesebben

BUDAPESTI ORVOSI KÖR Évkör: Nyelv: magyar, német Terjedelem: 0,145 ifm

BUDAPESTI ORVOSI KÖR Évkör: Nyelv: magyar, német Terjedelem: 0,145 ifm BUDAPESTI ORVOSI KÖR Évkör: 1874 1896 Nyelv: magyar, német Terjedelem: 0,145 ifm 1. Alapszabályok, tagnévsorok A Budapesti Orvosi Kör alapszabályai, 1874. április 27. (magyar 27432/1874. sz. belügyminisztériumi

Részletesebben

A Kari Tanács Dr. Horváth Sándor főiskolai tanári kinevezését támogatja. (8 igen, 0 nem és 1 tartózkodás)

A Kari Tanács Dr. Horváth Sándor főiskolai tanári kinevezését támogatja. (8 igen, 0 nem és 1 tartózkodás) 2009 2009. JANUÁR 7. BGK-KT/ XLVIII / 1 /2009 A Dr. Horváth Sándor által beadott főiskolai tanári pályázatot a kari Bíráló Bizottság mindenben megfelelőnek találta és támogatja a pályázat elfogadását.

Részletesebben

A HÍDSZAKÁG OKTATÁSA A MŰEGYETEMEN KEZDETEKTŐL NAPJAINKIG

A HÍDSZAKÁG OKTATÁSA A MŰEGYETEMEN KEZDETEKTŐL NAPJAINKIG A HÍDSZAKÁG OKTATÁSA A MŰEGYETEMEN KEZDETEKTŐL NAPJAINKIG DR. FARKAS GYÖRGY TANSZÉKVEZETŐ HÍDKONFERECIA 2009. SIÓFOK A MŰEGYETEM FEJLŐDÉSE AZ ALAPÍTÁSTÓL - 1782 Institutum Geometricum Mérnöki Osztály 1967-ig

Részletesebben

160 ÉVE SZÜLETETT ZIPRNOWSKY KÁROLY

160 ÉVE SZÜLETETT ZIPRNOWSKY KÁROLY Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Energetikai Szakkollégium 2013. február 14. 160 ÉVE SZÜLETETT ZIPRNOWSKY KÁROLY Dr. Horváth Tibor professor emeritus Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi

Részletesebben

Eötvös József Koszorú

Eötvös József Koszorú Eötvös József Koszorú (1993-2011) 2011 Báldi Tamás, a földtudományok doktora, Fésüs László, az állatorvos-tudomány doktora Józan Péter, az orvostudomány doktora Lantos Béla, a műszaki tudományok doktora

Részletesebben

A kolozsvári egyetem tanárai és a sport

A kolozsvári egyetem tanárai és a sport Killyéni András A kolozsvári egyetem tanárai és a sport Az első világháború előtti kolozsvári sportélet fejlődését kétségtelenül meghatározták az akkori sportvezetők: arisztokraták, köznemesek, később

Részletesebben

Tiszteletbeli doktor (Doctor Honoris Causa)

Tiszteletbeli doktor (Doctor Honoris Causa) Tiszteletbeli doktor (Doctor Honoris Causa) A Soproni Egyetem Erdőmérnök Kar által előterjesztett tiszteletbeli doktorai (Doctor Honoris Causa) Prof. Dr. Albert Levente okleveles tudományegyetemi vegyész

Részletesebben

Gépgyártástechnológiai. Járműgépész. Tantárgyfelelős. tanszék/int. Matematika I. AMB K 4 MI Dr. Blahota István - X

Gépgyártástechnológiai. Járműgépész. Tantárgyfelelős. tanszék/int. Matematika I. AMB K 4 MI Dr. Blahota István - X Gépészmérnöki alapszak Gépgyártástechnológiai Járműgépész szakirányok mintatanterve 2009. szeptember 01. "A" típusú tantárgyak Matematika I. AMB1101 2 2 K 4 MI Dr. Blahota István - Mechanika I. AMB1102

Részletesebben

Kiss Márton. Dallos Györgyi. Kiss Márton Osváth Zsolt Szabó Ilona. Molnár Klára. Rumi Tamás. Lévay Csaba. Rubesch Andrea

Kiss Márton. Dallos Györgyi. Kiss Márton Osváth Zsolt Szabó Ilona. Molnár Klára. Rumi Tamás. Lévay Csaba. Rubesch Andrea MILLENNIUMI ÉVKÖNYV Szerkesztette és a bevezetõt írta: Kiss Márton A szerkesztésben közremûködött: Dallos Györgyi Adatgyûjtõ: Kiss Márton Osváth Zsolt Szabó Ilona Adatrögzítõ: Molnár Klára Kiadvány szerkesztõ:

Részletesebben

XIV. 9. Dr. Székely Béla nagykőrösi ügyvéd iratai 1908-1944

XIV. 9. Dr. Székely Béla nagykőrösi ügyvéd iratai 1908-1944 XIV. 9. Dr. Székely Béla nagykőrösi ügyvéd iratai 1908-1944 Terjedelem: 2,00 fm, 20 doboz, 20 raktári egység Raktári helye: Nagykőrös, 15. terem, 116-119. polc Az iratokat Dr. Feldmáyer György nagykőrösi

Részletesebben

Idõpont Elnök Alelnök Titkár Ügyvezetõ alelnök

Idõpont Elnök Alelnök Titkár Ügyvezetõ alelnök V. AZ EGYESÜLET TISZTSÉGVISELÔI Az OMBKE vezetô tisztségviselôi (1892 2002) Idõpont Elnök Alelnök Titkár Ügyvezetõ alelnök Fõtitkár (f.t.) (ügyv.a.e.) Fõtitkárhelyettes (f.th.) Ügyvezetõ fõtitkár (ügyv.f.t.)

Részletesebben

BUDAY-EMLÉKÉV 2017 a Buday Árpád és fia, Buday György tiszteletére rendezendő konferencia programja

BUDAY-EMLÉKÉV 2017 a Buday Árpád és fia, Buday György tiszteletére rendezendő konferencia programja Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék és Régészeti Tanszék szervezésében BUDAY-EMLÉKÉV 2017 a Buday Árpád és

Részletesebben

A Kari Tanács határozatai 2014

A Kari Tanács határozatai 2014 január 27. A Kari Tanács határozatai 2014 1/2014. sz. határozat: A Kari Tanács tagjai nyílt szavazással, egyhangúlag elfogadták a Műszaki menedzser MSc. szak 2. sz. mellékletben szereplő tantervi változtatásait.

Részletesebben

Közgyûlések, küldöttközgyûlések ( )

Közgyûlések, küldöttközgyûlések ( ) Közgyûlések, küldöttközgyûlések (1892 2002) Szám Idõpont Hely Téma 1892. VI. 7. Selmecbánya alakuló közgyülés 1893. III. 10. Selmecbánya rendkívüli közgyûlés 1. 1894. VIII. 5 6. Nagybánya Wekerle Sándor

Részletesebben

Gépészmérnöki szak I. évf. Nappali tagozat Órarend 2018/19-es tanév I. félév tanterv szerint

Gépészmérnöki szak I. évf. Nappali tagozat Órarend 2018/19-es tanév I. félév tanterv szerint Gépészmérnöki szak I. évf. Nappali tagozat rend 2018/19-es tanév I. félév 2017. tanterv szerint BAI0064 Matematika I. ea. D. Ker.1. KEa, Dr. Blahota István BAI0067 Műszaki kémia ea. BAI0067 Dr. Vincze

Részletesebben

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Lekérdezõ: PKCBD Gyál Dátum: :46:13 Barka Ferenc Lapszám: 1

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Lekérdezõ: PKCBD Gyál Dátum: :46:13 Barka Ferenc Lapszám: 1 Barka Ferenc Lapszám: 1 001. szavazókör Azonosító: 14-048-001-2, Cím: Ady E. Ált. Isk. Ady E. u. 20., OEVK: 07 Arany János utca teljes közterület 27 Csontos József utca 000001 000061 páratlan házszámok

Részletesebben

ajánlott féléve Tantágy neve Előfeltétel kódja tanszék/i

ajánlott féléve Tantágy neve Előfeltétel kódja tanszék/i Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Gépészmérnöki alapszak "A" típusú tantárgyak Gépüzemeltetési szakirány mintatanterve 2009. szeptember 01. Matematika I. AMB1101 2 2 K 4 MI Dr. Blahota István - Mechanika

Részletesebben

Javaslat az Önkormányzat által adományozott címek és díjak odaítélésére létrehozott Kuratórium megválasztására

Javaslat az Önkormányzat által adományozott címek és díjak odaítélésére létrehozott Kuratórium megválasztására MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Kvo.: 31.013-14/2007 Melléklet: 1. sz. hatályban lévő kuratóriumi névsor 2. sz. új kuratórium névsora Javaslat az Önkormányzat által adományozott címek és díjak

Részletesebben

Név Munkakör Végzettség Végzettség szintje. Német nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár és közművelődési előadó.

Név Munkakör Végzettség Végzettség szintje. Német nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár és közművelődési előadó. Név Munkakör Végzettség Végzettség szintje 1 Kovács Márta idegennyelv- Német nyelv és irodalom szakos és közművelődési előadó 2 Czinege Enikő szakmai Környezetmérnök 3 Csidei Péter Magyar nyelv és irodalomtörténelem

Részletesebben

ARANYKÖNYV. Adakozás a dévai Dávid Ferencz imaház épitésére.

ARANYKÖNYV. Adakozás a dévai Dávid Ferencz imaház épitésére. ARANYKÖNYV. Adakozás a dévai Dávid Ferencz imaház épitésére. 1. Székely Mózes erdőfelügyelő Déva 50 K fillér 2. Sándor Lajos nagybirtokos 20,, 3. Kontz Domokos polgármester,, 10 4. Dr. Sándor Ákos kir.

Részletesebben

A Magyar Anyagvizsgálók Egyesületének 120 éve

A Magyar Anyagvizsgálók Egyesületének 120 éve A Magyar Anyagvizsgálók Egyesületének 120 éve TÓTH László egyetemi tanár Életünk alapvető törvénye VÁLTOZÁS FORRADALMI HAJTÓERŐK A tudományban és a technológiában az alapvető fejlődések egy évszázadon

Részletesebben

Jogászképzés Pécsett a 20. században

Jogászképzés Pécsett a 20. században Jogászképzés Pécsett a 20. században Dr. Schmelczer-Pohánka Éva osztályvezető, főkönyvtáros Pécsi Egyetemi Könyvtár Történeti Gyűjtemények Osztálya Történelmi előzmények A középkori pécsi egyetem (1367)

Részletesebben

DR. SZENTKIRÁLYI ZOLTÁN: A D A T O K A M A G Y A R É P Í T É S Z K É PZÉ S T Ö R T É NETÉ H E Z

DR. SZENTKIRÁLYI ZOLTÁN: A D A T O K A M A G Y A R É P Í T É S Z K É PZÉ S T Ö R T É NETÉ H E Z DR. SZENTKIRÁLYI ZOLTÁN: A D A T O K A M A G Y A R É P Í T É S Z K É PZÉ S T Ö R T É NETÉ H E Z H a z á n k b a n az egyetemi szintű, szervezett építészképzés száz évvel ezelőtt, 1871-ben indult meg, az

Részletesebben

AM Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

AM Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Nemzeti Földügyi Központ Országos Meteorológiai Szolgálat Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

Részletesebben

Gépgyártástechnológiai. Járműgépész. Tantárgyfelelős. tanszék/int. Matematika I. AMB1101 2 2 K 4 MI Dr. Blahota István - X

Gépgyártástechnológiai. Járműgépész. Tantárgyfelelős. tanszék/int. Matematika I. AMB1101 2 2 K 4 MI Dr. Blahota István - X Gépészmérnöki alapszak Gépgyártástechnológiai Járműgépész szakirányok mintatanterve 2009. szeptember 01. "A" típusú tantárgyak Matematika I. AMB1101 2 2 K 4 MI Dr. Blahota István - X Mechanika I. AMB1102

Részletesebben

MAGYARORSZÁG TÖRTÉNETE

MAGYARORSZÁG TÖRTÉNETE ALKÖTETEKBÔL ÁLLÓ TÖBBKÖTETES KÖNYV 61/a Előzéklap homlokoldalán valamennyi kötet közös főcíme MAGYARORSZÁG TÖRTÉNETE 8. A közös adatok megállapításában segít a tipográfiai elrendezés: a többes címoldal

Részletesebben

*?*A múzeumok szervezeti és ügykezelési szabályzata. Budapest: Népművelési Minisztérium Múzeumi Főosztálya, 1954. 141 p.

*?*A múzeumok szervezeti és ügykezelési szabályzata. Budapest: Népművelési Minisztérium Múzeumi Főosztálya, 1954. 141 p. 2014. július 21. Törvények, Adattárak, címtárak Levéltári forrás Lexikonok Törvények *1929. XI. *1934. VIII. t.-c. *A vallás- és közoktatásügyi miniszter végrehajtó 9300/1935. III. számú rendelete *A vallás-

Részletesebben

MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV MELLÉKLET NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ERDÉSZETI ÉS FAIPARI VIZSGÁLÓLABORATÓRIUMA Melléklet címe: Száma: Oldal:

MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV MELLÉKLET NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ERDÉSZETI ÉS FAIPARI VIZSGÁLÓLABORATÓRIUMA Melléklet címe: Száma: Oldal: A VIZSGÁLÓLABORATÓRIUM SZEMÉLYZETE M06 1/5 Név (beosztás az egyetemen), Munkakör Szakmai gyakorlat kezdete (év) Szakképzettség megnevezése szerzési helye Okirat száma Varga Mihály laboratórium 1996 faipari

Részletesebben

SZAKOSZTÁLYI ÉRTESÍTŐ.

SZAKOSZTÁLYI ÉRTESÍTŐ. SZAKOSZTÁLYI ÉRTESÍTŐ. VU. szakülés 1S89. november 16-án. Elnökölt: Dr. Szamosi János, szakosztályi elnök. A szakülés tárgyai: 1. Dr. Széchy Károly szakoszt tag felolvadta: Kazinczy és Döbrentei, régi

Részletesebben

Jelenlegi tárgyak Korábbi tárgyak Magyar nyelv és irodalom Nemzetiségi nyelv és irodalom Nemzetiségi nyelv Történelem Matematika Idegen nyelv Fizika

Jelenlegi tárgyak Korábbi tárgyak Magyar nyelv és irodalom Nemzetiségi nyelv és irodalom Nemzetiségi nyelv Történelem Matematika Idegen nyelv Fizika Magyar nyelv és irodalom Nemzetiségi nyelv és irodalom (horvát, német) Nemzetiségi nyelv (horvát, német, román, szerb, szlovák, szlovén, ukrán) Történelem Matematika Idegen nyelv (angol, arab, bolgár,

Részletesebben

DR. SZENTKIRÁLYI ZOLTÁN: ADATOK A MAGYAR ÉPÍTÉSZKÉPZÉS TÖRTÉNETÉHEZ

DR. SZENTKIRÁLYI ZOLTÁN: ADATOK A MAGYAR ÉPÍTÉSZKÉPZÉS TÖRTÉNETÉHEZ DR. SZENTKIRÁLYI ZOLTÁN: ADATOK A MAGYAR ÉPÍTÉSZKÉPZÉS TÖRTÉNETÉHEZ Hazánkban az egyetemi szintű, szervezett építészképzés száz évvel ezelőtt, 1871-ben indult meg, az autonómiával akkor felruházott s ezzel

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Ady Endre utca Arany János utca Balassa János utca Balogh Ádám utca Barackos

Részletesebben

A TUDOMÁNYOS. ISMERETTERJESZTŐ TÁRSULAT SZOLNOK MEGYEI SZERVEZETÉNEK FOLYÓIRATA. VII. évfolyam Felelős szerkesztőt Szurmay Ernő

A TUDOMÁNYOS. ISMERETTERJESZTŐ TÁRSULAT SZOLNOK MEGYEI SZERVEZETÉNEK FOLYÓIRATA. VII. évfolyam Felelős szerkesztőt Szurmay Ernő JiSZ KUNSÁG A TUDOMÁNYOS. ISMERETTERJESZTŐ TÁRSULAT SZOLNOK MEGYEI SZERVEZETÉNEK FOLYÓIRATA VII. évfolyam 1961. Felelős szerkesztőt Szurmay Ernő Szerkesztő bizottság* Barna Gábor, Kaposvári Gyula, Lévai

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Ady Endre utca páros oldal, páratlan oldal 1-87-ig Balassa János utca Balogh

Részletesebben

Oktatóink. 5/16/2011 Oktatóink 1. 5/16/2011 Oktatóink 2

Oktatóink. 5/16/2011 Oktatóink 1. 5/16/2011 Oktatóink 2 1963-2011 5/16/2011 1 Ábrázoló Geometria Tanszék Műszaki Mechanika Tanszék Épületgépészeti Tanszék Kalorikus Gépek Tanszék Műszaki Hőtan Tanszék Hőerőművek Tanszék Áramlástan Tanszék Gépelemek Tanszék

Részletesebben

Zsűritagok névsora szekciók szerint Terembeosztás

Zsűritagok névsora szekciók szerint Terembeosztás Zsűritagok névsora szekciók szerint Terembeosztás 1. Alkalmazott műszaki tudományok szekció I. em. 36. DR. FÜLÖP ISTVÁN egyetemi adjunktus Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari

Részletesebben

A nyitórendezvény Párizs

A nyitórendezvény Párizs A nyitórendezvény Párizs 60 ország, 1000 résztvevő (politikusok, tudósok, szakmai szervezetek képviselői, nemzeti képviselők, diákok) Nemzetközi Diákpályázat győztesei Kiállítás, bemutatók, geo-song Párizsi

Részletesebben

Eger Város Cifra Sánc negyed fertálymesterei 1757-től a város jegyzőkönyvei szerint Borovits Mihály Csontos Jakab csizmadia

Eger Város Cifra Sánc negyed fertálymesterei 1757-től a város jegyzőkönyvei szerint Borovits Mihály Csontos Jakab csizmadia Eger Város Cifra Sánc negyed fertálymesterei 1757-től a város jegyzőkönyvei szerint ÉV FERTÁLYMESTER NEVE SZAKMA 1757 Borovits Mihály 1758 Csontos Jakab csizmadia 1759 Lakner János 1760 Ruskó Mihály 1761

Részletesebben

Alapító tagok. Alakuló ülésen ( 1990. október 13.) és azt megelőzően belépők. légvédelmi-repülő-és űrhajózási/ hadművészeti

Alapító tagok. Alakuló ülésen ( 1990. október 13.) és azt megelőzően belépők. légvédelmi-repülő-és űrhajózási/ hadművészeti Ács Tibor dr. Alabér László Amaczi Viktor Bali Zoltán Balogh Béla Balogh István Balogh Vilma dr. Bánki István Barna Géza dr. Bartos Jenő dr. bencsik istván Berka István dr Bihari Gábor dr. Bognár botond

Részletesebben

A HATÁRRENDÉSZETTŐL A RENDÉSZETTUDOMÁNYIG

A HATÁRRENDÉSZETTŐL A RENDÉSZETTUDOMÁNYIG A HATÁRRENDÉSZETTŐL A RENDÉSZETTUDOMÁNYIG Pécs 2016 PÉCSI HATÁRŐR TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK XVII. A HATÁRRENDÉSZETTŐL A RENDÉSZETTUDOMÁNYIG Szerkesztette: Gaál Gyula Hautzinger Zoltán Pécs 2016 PÉCSI HATÁRŐR

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL Köznevelési intézmény: Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Felvételi körzet: Ady Endre utca páros oldal, páratlan

Részletesebben

2005. (VII. 25.) számú rektori utasítás a Lágymányosi Campus nagyelőadóiról és tantermeiről való rendelkezés szabályairól szóló 8

2005. (VII. 25.) számú rektori utasítás a Lágymányosi Campus nagyelőadóiról és tantermeiről való rendelkezés szabályairól szóló 8 12/2005. (VII. 25.) számú rektori utasítás a Lágymányosi Campus nagyelőadóiról és tantermeiről való rendelkezés szabályairól szóló 8/2005. (VI. 15.) számú rektori utasítás egyes mellékleteinek módosításáról

Részletesebben

1975-ben végzett IV. a Autószerelő Igazgató: Nagy László Osztályfőnökök: Kerényi László Vascsur Ernő Derzsi László

1975-ben végzett IV. a Autószerelő Igazgató: Nagy László Osztályfőnökök: Kerényi László Vascsur Ernő Derzsi László 1975-ben végzett IV. a Autószerelő Igazgató: Nagy László Osztályfőnökök: Kerényi László Vascsur Ernő Derzsi László Idézet: Amíg az ember él, előre kell haladni (Che Guevara) Antal László Bakó Károly Búzás

Részletesebben

Tanyasi iskolák Hajdúszoboszlón

Tanyasi iskolák Hajdúszoboszlón Tanyasi iskolák Hajdúszoboszlón Hajdúszoboszló területét tekintve az ország 17. legnagyobb városa: 238,7 km 2 (41505 kat. hold). Lakosok száma szerint az ország 52. legnagyobb városa: 23 220 fő. Népsűrűség:

Részletesebben

A "Technikatörténet" c. tantárgy ütemterve GEGET300-B, GEGET300-iB, GEGET300-BL, GEGET300-iBL, GEGET517M. 2018/ félév

A Technikatörténet c. tantárgy ütemterve GEGET300-B, GEGET300-iB, GEGET300-BL, GEGET300-iBL, GEGET517M. 2018/ félév A "Technikatörténet" c. tantárgy ütemterve GEGET300-B, GEGET300-iB, GEGET300-BL, GEGET300-iBL, GEGET517M 2018/2019 1. félév Tanulmányi hét Előadás 1. Az alkotás fogalma. A technikatörténetről általában.

Részletesebben

A FOGADÓÓRA IDEJE A FOGADÓÓRA HELYE NÉV OSZT. TANTÁRGY. kedd 5. óra (11,45-12,30) ADORJÁN BALÁZS. Informatika. J102/A (tanári)

A FOGADÓÓRA IDEJE A FOGADÓÓRA HELYE NÉV OSZT. TANTÁRGY. kedd 5. óra (11,45-12,30) ADORJÁN BALÁZS. Informatika. J102/A (tanári) NÉV OSZT. TANTÁRGY A FOGADÓÓRA IDEJE A FOGADÓÓRA HELYE ADORJÁN BALÁZS kedd 5. óra ADORJÁN GYULA ALBERT ANNA RENÁTA ALMÁSSY KATALIN BAKKI-NAGY IMRE BÁGYI IMRE BELLÁK GYÖRGY BOKOR ÁKOS BOROSSAY GYÖRGY DR.

Részletesebben

BGK-KT/ LIX/1/2010 A keresztféléves MSc Biztonságtechnikai mérnök tantervét a Kari Tanács elfogadta. (13 igen, 0 nem, 0 tartózkodás)

BGK-KT/ LIX/1/2010 A keresztféléves MSc Biztonságtechnikai mérnök tantervét a Kari Tanács elfogadta. (13 igen, 0 nem, 0 tartózkodás) 2010 2010. január 20. BGK-KT/ LIX/1/2010 A keresztféléves MSc Biztonságtechnikai mérnök tantervét a Kari Tanács elfogadta. BGK-KT/ LIX/2/2010 A keresztféléves MSc Mechatronikai mérnök tantervét a Kari

Részletesebben

Karbantartási gyakorlatok Járműkarbantartás 2/14.K Emelőgépkezelő speciális feladatai Gépjárműszerkezettan Testnevelés Edzéselmélet

Karbantartási gyakorlatok Járműkarbantartás 2/14.K Emelőgépkezelő speciális feladatai Gépjárműszerkezettan Testnevelés Edzéselmélet Ssz Név oszt. Tantárgy Fogadóóra ideje 1 2 Adorján Gyula Albert Anna Renáta Műszaki informatika gyakorlat Műszaki ismeretek Irányítástechnika gyakorlatok Épületvillamossági szerelés Elektrotechnikai számítások

Részletesebben

95. Kimutatás az ügynökhálózatot mûködtetõ és a Magyar Autonóm Tartományban dolgozó állambiztonsági tisztekrõl Marosvásárhely, február 5.

95. Kimutatás az ügynökhálózatot mûködtetõ és a Magyar Autonóm Tartományban dolgozó állambiztonsági tisztekrõl Marosvásárhely, február 5. 95. Kimutatás az ügynökhálózatot mûködtetõ és a Magyar Autonóm Tartományban állambiztonsági ekrõl Marosvásárhely, 1958. február 5. Fokozat Név Hálózati levõ 1. Alezredes Kovács Mihály 3 - - Tartományi

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR Előterjesztő neve és beosztása: Szervezeti egység: Dr. Bihari Péter dékánhelyettes Gépészmérnöki Kar E L Ő T E R J E S Z T É S a Kari Tanács

Részletesebben

MIRŐL FOGOK BESZÉLNI?

MIRŐL FOGOK BESZÉLNI? MIRŐL FOGOK BESZÉLNI? 1. A pályás szakszolgálat feladatai az 50-es években 2. A szakirodalom helyzete a I. világháború után 3. A Sínek Világa rovatainak fejlődése 4. Az érdeklődés a lap iránt 5. Nemzetközi

Részletesebben

Informatika. 3/11.E Elektrotechnika-elektronika. Német nyelv

Informatika. 3/11.E Elektrotechnika-elektronika. Német nyelv NÉV OSZT. TANTÁRGY FOGADÓÓRA IDEJE FOGADÓÓRA HELYE ADORJÁN BALÁZS ADORJÁN GYULA Műszaki informatika Műszaki ismeretek Irányítástechnika ok Épületvillamossági szerelés Elektrotechnikai számítások Villamosipari

Részletesebben

MÉRLEGEK És ELŐIRÁNYZAT ÉVRŐL.

MÉRLEGEK És ELŐIRÁNYZAT ÉVRŐL. 4 MÉRLEGEK És ELŐIRÁNYZAT AZ 1893. ÉVRŐL. Bevétel Mérleg az Országos Állatvédő- Újhelyi Sándor,, mint közgyölésileg megar íny Áthozat 1892. évről (10 darab arany)... Tagsági díjak fejében Államsegély földmivelési

Részletesebben

Építési ismeretek Építésszervezési alapismeretek 1 1 Kitűzési ismeretek 1 1 Kitűzési gyakorlat 2 2 Építési gyakorlat

Építési ismeretek Építésszervezési alapismeretek 1 1 Kitűzési ismeretek 1 1 Kitűzési gyakorlat 2 2 Építési gyakorlat A 2013. szeptember 1-től kifutó jelleggel érvényes helyi programok. Legutolsó évfolyam a 2019/2020. tanévben a 13. évfolyamon kezdheti meg e program alapján tanulmányait. Szakképesítés: 54 582 03 MAGASÉPÍTŐ

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 22-én tartott, nyilvános, alakuló ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 22-én tartott, nyilvános, alakuló ülésének jegyzőkönyvéből. Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal 4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300 Fax: 52/557-302 E-mail: polgmhiv@hajduszob.hu Ikt. sz.: 21102-1/2014. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata

Részletesebben

IV. Korcsoport Fiú Csapateredmények a 4 legjobb csapattaggal

IV. Korcsoport Fiú Csapateredmények a 4 legjobb csapattaggal Ráckeve, Ady Endre Gimnázium Egyéni absz. helyezési összeg: 89 Csapat pozició: 1 1 3 1011 NOVÁK Levente 2003 00:13:06.420 2 8 1010 MIKOLA Bálint 2003 00:14:32.410 3 37 1009 KUKOVECZ Ákos 2003 00:15:51.647

Részletesebben

A Budapesti Műszaki Főiskola Szenátusának április 24-ei üléséről

A Budapesti Műszaki Főiskola Szenátusának április 24-ei üléséről Iktatószám: BMF-RH -904/2007 Kelt: 2007. május 9. H A T Á R O Z A T T Á R A Budapesti Műszaki Főiskola ának 2007. április 24-ei üléséről SZ-XIII/23/2007. határozata A Budapesti Műszaki Főiskola a egyhangúlag

Részletesebben

A magyarországi közegészségügy története

A magyarországi közegészségügy története A magyarországi közegészségügy története 1770-1944 j Jogalkotás, közegészségügyi intézmények, szakirodalom A kötetet összeállította: KAPRONCZAY KÁROLY Az előszót írta: TOMPA ANNA Sajtó alá rendezte: GAZDA

Részletesebben

A SOE Központi Levéltárának fond- és állagjegyzéke

A SOE Központi Levéltárának fond- és állagjegyzéke A SOE Központi Levéltárának fond- és állagjegyzéke 1824-2017, 75 fond, 161 állag, 601,01 ifm Jelzet Levéltári egység neve évhatár terjedelem 1. Selmecbányai Erdészeti Tanintézet, Selmecbányai Bányászati

Részletesebben

Közzétételi lista 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet 23. (3) bekezdés a) pontja alapján

Közzétételi lista 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet 23. (3) bekezdés a) pontja alapján 1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 1. Egyetem szakos középisk. 2. Egyetem igazgatóhelyettes, középisk.református közoktatási vezető

Részletesebben

SULIMIX 2008. december 10 11. Millenáris. Intézmények elhelyezése a kiállításon

SULIMIX 2008. december 10 11. Millenáris. Intézmények elhelyezése a kiállításon SULIMIX 2008. december 10 11. Millenáris Intézmények elhelyezése a kiállításon 78 4 10 55 45 34 71 29 59 52 25 80 22 70 46 23 30 37 50 77 47 2 16, 17, 18 61 Alternatív Közgazdasági Gimnázium Arany János

Részletesebben

Lévai András. életútja, munkássága, az energetikai oktatás kezdetei. Dr. Gács Iván ny. egyetemi docens. BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék

Lévai András. életútja, munkássága, az energetikai oktatás kezdetei. Dr. Gács Iván ny. egyetemi docens. BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Lévai András életútja, munkássága, az energetikai oktatás kezdetei Dr. ny. egyetemi docens BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék 1/16 Életútja Született: 1908. december 22. Oravicán (Erdély) Középiskola:

Részletesebben

Eger város Hatvan I. negyed fertálymesteri névsora 1711-től a városi jegyzőkönyvek szerint Csetneki János Varga Márton

Eger város Hatvan I. negyed fertálymesteri névsora 1711-től a városi jegyzőkönyvek szerint Csetneki János Varga Márton Eger város fertálymesteri névsora 1711-től a városi jegyzőkönyvek szerint ÉV FERTÁLYMESTER NEVE SZAKMA 1711 1712 Detki György 1713 Csetneki János 1714 Detki György 1715 1716 Detki György 1717 Varga Márton

Részletesebben

E.ON korszerűsítési munkálatok miatt várható áramszünetek

E.ON korszerűsítési munkálatok miatt várható áramszünetek E.ON korszerűsítési munkálatok miatt várható áramszünetek 2017. március Tartalom 1. Balatonboglár... 2 2. Balatonlelle... 2 3. Balatonszárszó... 3 4. Beled... 3 5. Csököly... 4 6. Drávaszerdahely... 4

Részletesebben

Kammerer Ernő (Hékútpuszta/Hékút, Tolna megye 1856. XI. 7. Koppány-Szántó 1920. VIII. 3.) jogász, történész, képviselő,múzeumigazgató

Kammerer Ernő (Hékútpuszta/Hékút, Tolna megye 1856. XI. 7. Koppány-Szántó 1920. VIII. 3.) jogász, történész, képviselő,múzeumigazgató 2014. április 28. Kammerer Ernő (Hékútpuszta/Hékút, Tolna megye 1856. XI. 7. Koppány-Szántó 1920. VIII. 3.) jogász, történész, képviselő,múzeumigazgató Névváltozata Marius Oszkár Budapesti egyetemen jogi

Részletesebben

BOLYAI JÁNOS SZAKGIMNÁZIUM NEVELŐTESTÜLETE. Viselt név keresztnév Szakképzettségek, végzettségek Pedagógus szakvizsgák

BOLYAI JÁNOS SZAKGIMNÁZIUM NEVELŐTESTÜLETE. Viselt név keresztnév Szakképzettségek, végzettségek Pedagógus szakvizsgák 1 BOLYAI JÁNOS SZAKGIMNÁZIUM NEVELŐTESTÜLETE 2 3 4 5 Viselt név vezetéknév Bárány Bellon Bodor Viselt név keresztnév Szakképzettségek, végzettségek Pedagógus szakvizsgák Andrea Csaba János Gyula angol

Részletesebben

4. A jog- és társadalomtudományi szakosztály jelentése.

4. A jog- és társadalomtudományi szakosztály jelentése. 4. A jog- és társadalomtudományi szakosztály jelentése. Tisztelt Közgyűlés! Szakosztályunknak elmúlt évi működéséről szóló jelentésemnek elkészítése be kell vallanom nehéz feladatot teremtett részemre.

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. 2011/2012. tanév. felső tagozat

VERSENYEREDMÉNYEK. 2011/2012. tanév. felső tagozat VERSENYEREDMÉNYEK 2011/2012. tanév felső tagozat MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Vers- és prózamondó (vers 5-6.o.) Jáger Anett 5.d 1. 9. Králusz Tamás 5.c 2. Csánky Nóra 5.a 3. Harsányi Pandora 5.d 3. Vers- és

Részletesebben

Ajánlott irodalom a kémia magyarországi történetének tanulmányozásához

Ajánlott irodalom a kémia magyarországi történetének tanulmányozásához Ajánlott irodalom a kémia magyarországi történetének tanulmányozásához Bibliográfiák Gáspár Margit: A magyar kémiai irodalom bibliográfiája. 1901 1925. Bp., 1931. Egy. ny. XII, 334 p. Gáspár Margit: A

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2014/2015-es tanév

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2014/2015-es tanév A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2014/2015-es tanév Beosztás Végzettség Szakképzettségek Tantárgy 1. középiskolai tanár 2. középiskolai

Részletesebben

ERDÉLYI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET

ERDÉLYI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET ERDÉLYI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET Az Erdélyi Református Egyházkerület 2006. december 8 án, Kolozsváron tartott Tisztújító Közgyűlésének eredményei Pap Géza 118 Molnár János 5 Kiss Jenő 1 Kató Béla 1 PÜSPÖK

Részletesebben

Nyílt órák Szent László Szakképző Iskola Székhely Intézmény Szekszárd, Széchenyi u. 2-14. (volt Ady Endre Középiskola)

Nyílt órák Szent László Szakképző Iskola Székhely Intézmény Szekszárd, Széchenyi u. 2-14. (volt Ady Endre Középiskola) Pályaválasztási kiállítás és börze 2010. november 18-20. Nyílt órák Szent László Szakképző Iskola Székhely Intézmény Szekszárd, Széchenyi u. 2-14. (volt Ady Endre Középiskola) 2010. november 18. csütörtök

Részletesebben

FORGATÓKÖNYV a Hajdu szobor avatására 2015. május 9. szombat 15 óra

FORGATÓKÖNYV a Hajdu szobor avatására 2015. május 9. szombat 15 óra Moderátor: Dr. Cser János c. egyetemi tanár 1 FORGATÓKÖNYV a Hajdu szobor avatására 2015. május 9. szombat 15 óra KATONAI FELHÍVÓJEL! Vámos Gábor koncertmester Tisztelt Óvári Gazdászok, Kedves Kollegák,

Részletesebben

ÖSSZEHASONLÍTÓ KÖNYVTÁRTUDOMÁNY

ÖSSZEHASONLÍTÓ KÖNYVTÁRTUDOMÁNY ÖSSZEHASONLÍTÓ KÖNYVTÁRTUDOMÁNY A MKOT és a MKOF szervezésében megvalósuló könyvtárosképző tanfolyamok bemutatása Összeállította: Molnár Andrea Informatikus-könyvtáros MA Wlassics Gyula (1852-1932) miniszter

Részletesebben

Tiszteletbeli elnökségi tagok jóváhagyása, egyesületi díjak átadása. Dr. Huszty Gábor elnök. HTE közgyűlés 2012. 2012. május 24.

Tiszteletbeli elnökségi tagok jóváhagyása, egyesületi díjak átadása. Dr. Huszty Gábor elnök. HTE közgyűlés 2012. 2012. május 24. Tiszteletbeli elnökségi tagok jóváhagyása, egyesületi díjak átadása Dr. Huszty Gábor elnök HTE közgyűlés 2012 2012. május 24. Tiszteletbeli elnökségi tagok jóváhagyása Az Egyesület tagjait és tiszteletbeli

Részletesebben

2017. évi határozatok kivonata. 1/ sz. határozat: A PPKE Egyetemi Tanácsa döntött Prof. Paolo Carozza díszdoktori felterjesztése ügyében.

2017. évi határozatok kivonata. 1/ sz. határozat: A PPKE Egyetemi Tanácsa döntött Prof. Paolo Carozza díszdoktori felterjesztése ügyében. 2017. évi határozatok kivonata 1/2017.01.16. sz. határozat: A PPKE Egyetemi Tanácsa döntött Prof. Paolo Carozza díszdoktori felterjesztése ügyében. 2/2017.01.20. sz. határozat: A PPKE Egyetemi Tanácsa

Részletesebben

Tisztségviselık beosztás szerint - megyei tanács osztályok 1950-1990

Tisztségviselık beosztás szerint - megyei tanács osztályok 1950-1990 Tisztségviselık beosztás szerint - osztályok 1950-1990 Suchy Dezsı dr. 1950 1961 Szolnok megye Jávorszky József dr. 1961 1968 Szolnok megye Tóth Lajos dr. 1961 1964 Szolnok megye Büttner Károly dr. 1968

Részletesebben

63. ORSZÁGOS POSTAGALAMB KIÁLLÍTÁS január Tiszafüred STANDARD EREDMÉNYEK Standard hímek

63. ORSZÁGOS POSTAGALAMB KIÁLLÍTÁS január Tiszafüred STANDARD EREDMÉNYEK Standard hímek 63. ORSZÁGOS POSTAGALAMB KIÁLLÍTÁS 2019. január 12-13. Tiszafüred STANDARD EREDMÉNYEK Standard hímek # Ketrecszám Galamb Versenyző Egy. Össz. pont 1 39 HU-2014-25-33146 Viglidán Ágoston F24 93.08 2 38

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Levéltárának fond- és állagjegyzéke.

A Pécsi Tudományegyetem Levéltárának fond- és állagjegyzéke. A Pécsi Tudományegyetem Levéltárának fond- és állagjegyzéke. VIII. Tanintézetek, intézmények 1. A Pozsonyi Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem iratai (1837-) 1914-1923 (-1935), 5,48 ifm a. A Rektori

Részletesebben