Az itt leírtak nem jelentenek további garanciát.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az itt leírtak nem jelentenek további garanciát."

Átírás

1 b november Ez a könyv részletesen ismerteti a Compaq Evo D500 ultravékony asztali számítógép személyi számítógép tulajdonságait és használatát, és tartalmazza a belső alkatrészek ki- és beszerelési utasítását.

2 2001 Compaq Computer Corporation. A Compaq név, a Compaq embléma és az Evo márkanév a Compaq Information Technologies Group, L.P. védjegye az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban. A Microsoft, az MS-DOS, a Windows és a Windows NT a Microsoft Corporation védjegye az Egyesült Államokban és más országokban. A többi megemlített terméknév az adott vállalat védjegye lehet. A Compaq nem vállal felelősséget a jelen dokumentumban esetleg előforduló technikai vagy szerkesztési hibákért és hiányosságokért. A kiadványban található információkkal kapcsolatban a Compaq nem vállal garanciát, illetve azok előzetes értesítés nélkül változhatnak. A Compaq termékre vonatkozó garanciát a termékhez mellékelt, korlátozott garanciáról szóló nyilatkozat ismerteti. Az itt leírtak nem jelentenek további garanciát. Å Ä Nyomtatva az Amerikai Egyesült Államokban.

3 A Compaq egyszerű hozzáférést segítő billentyűzete 1 1 Az egyszerű hozzáférést segítő gombok programozása 1 1 Windows billentyű 1 2 Speciális egérműveletek 1 2 Üzem közben cserélhető MultiBay-meghajtók 2 2 A MultiBay modulban lévő merevlemez-meghajtók partícionálása és formázása 2 3 Windows 2000 Professional vagy Windows XP Professional 2 3 A MultiBay modult rögzítő biztonsági csavar eltávolítása 2 4 Meghajtó helyezése a MultiBay modulba 2 5 Meghajtó eltávolítása a MultiBay modulból 2 6 Általános óvórendszabályok 3 1 A számítógép fedőlapjának le- és felszerelése 3 1 A rendszermemória bővítése 3 3 Memóriamodul beszerelése és eltávolítása 3 4 Az elsődleges merevlemez cseréje 3 7 A számítógép hátlapjának leszerelése 4 2 A régi szabványokat támogató modul csatlakoztatása 4 4 A régi szabványokat támogató modul eltávolítása 4 5

4 Mi a vezetéknélküli helyi hálózat? 5 1 Mi a Compaq Evo MultiPort? 5 1 A MultiPort modul telepítése és használata 5 2 Az elektrosztatikus kisülés okozta károk megelőzése C 1 Földelési módszerek C 1 Napi karbantartás D 1 A CD-ROM-meghajtóval kapcsolatos biztonsági előírások D 2 Használat D 2 Tisztítás D 2 Biztonsági előírások D 2 Előkészítés szállításra D 2

5 A Compaq egyszerű hozzáférést segítő billentyűzete a szabványos billentyűkön kívül nyolc, az egyszerű hozzáférést segítő billentyűt tartalmaz, amelyek könnyebbé és gyorsabbá teszik a kedvenc webhelyek, szolgáltatások és alkalmazások elérését. Az összes egyszerű hozzáférést segítő gomb átprogramozható a merevlemezen vagy bármely internetes címen elérhető bármely program vagy adatfájl megnyitására. Az internetes címek (más néven URL-címek) weblapra, fájlra, képre, hírcsoportra vagy az interneten át elérhető egyéb erőforrásra hivatkozó egyszerű mutatók. Felépítésük nagyon hasonlít a számítógép merevlemezén lévő fájlokra mutató elérési út és fájlnév struktúrára. A Compaq magyar nyelvű webhelyére mutató URL például a Az egyszerű hozzáférést segítő gombok átprogramozása: 1. Kattintson duplán a Windows tálca állapotkijelző területén (bal alsó sarok) a billentyűzetikonra. Megjelenik a Billentyűzet tulajdonságai (Keyboard Properties) párbeszédpanel. 2. További utasításokért kattintson a Súgó (Help) gombra.

6 A Windows billentyűt más billentyűkkel együtt használva végrehajthat bizonyos műveleteket a Windows operációs rendszerben. A legtöbb szoftveralkalmazás támogatja az egér használatát. Némely program speciális funkciókat rendel az egyes egérgombokhoz. Ha más funkciókat szeretne az egér gombjaihoz rendelni, a következőket kell tennie: 1. Kattintson duplán a Windows tálca állapotkijelző területén (bal alsó sarok) az egérikonra. Megjelenik az Egér tulajdonságai (Mouse Properties) párbeszédpanel. 2. További utasításokért kattintson a Súgó (Help) gombra.

7 A MultiBay modul az Evo D500 ultravékony asztali számítógép számítógép bal oldalán helyezkedik el. Ez egy olyan különleges meghajtórekesz, amelybe külön megvásárolható 12,7 mm-es cserélhető meghajtók helyezhetők, például: MultiBay 24X Max CD-ROM-meghajtó MultiBay 8X DVD-ROM-meghajtó szoftveres MPEG-2 dekóderrel MultiBay SuperDisk LS-240 meghajtó MultiBay 1,44 MB-os hajlékonylemez-meghajtó MultiBay CD-író MultiBay SMART merevlemez-meghajtó

8 Ä Ä Ha a Compaq által biztosított előtelepített operációs rendszert használja, merevlemezeken kívül bármilyen lemezt behelyezhet és eltávolíthat, miközben a számítógép bekapcsolt, kikapcsolt vagy készenléti állapotban van.

9 1. Zárjon be minden alkalmazást, lépjen ki az operációs rendszerből, majd kapcsolja ki a számítógépet. 2. Helyezze a merevlemez-meghajtót a MultiBay modulba a következő részben leírtak szerint: amint az a(z) Meghajtó helyezése a MultiBay modulba című részben látható ( 2-5. oldal) oldal. 3. Kapcsolja be a számítógépet. Kövesse a futtatott operációs rendszernek megfelelő utasításokat. 1. A jobb gombbal kattintson a Sajátgép ikonra, kattintson a Kezelés parancsra, majd a Lemezkezelés elemre. 2. Jelölje ki a MultiBay merevlemez-meghajtót. 3. Kattintson a Partíció menü Létrehozás parancsára. Figyelmesen olvassa el a képernyőn megjelenő üzeneteket, és válaszoljon rájuk körültekintően. További információk a Microsoft Management Console online súgójában olvashatók, amely a konzol futtatásakor a Művelet menü Súgó parancsára kattintva nyitható meg.

10 A biztonsági csavar megakadályozza a MultiBay modul kioldóreteszének használatát, így a modulban lévő meghajtó nem vehető ki. Ha el kívánja távolítani a modulban lévő meghajtót, először a biztonsági csavart kell eltávolítania a mellékelt speciális Torx csavarhúzó segítségével.

11 Ha a megvásárolt számítógép nem tartalmaz MultiBay-meghajtót, a MultiBay modulban egy helykitöltő elem található. Az elem eltávolításával kapcsolatos útmutatás a következő részben található: További tudnivalók: Meghajtó eltávolítása a MultiBay modulból című rész, 2-6. oldal. 1. Ha merevlemezt kíván behelyezni vagy eltávolítani, zárjon be minden alkalmazást, lépjen ki az operációs rendszerből, majd kapcsolja ki a számítógépet. 2. Vegye ki a meghajtóból az esetleg benne lévő adathordozót (például CD-t). 3. A meghajtót tetejével felfelé (a számítógép minitoronyként való használatakor bal felé nézve), a csatlakozójával a számítógép felé tartva illessze be a MultiBay modulba, majd finoman nyomja be, hogy a tápcsatlakozó biztosan jól illeszkedjen.

12 Ha az eszköz nem jelenik meg, ellenőrizze, hogy telepítve vannak-e a szükséges eszközillesztők. Ha az eszközillesztők nem érhetők el, ingyenesen letöltheti azokat a Compaq webhelyéről a címen. 1. Ha merevlemezt kíván behelyezni vagy eltávolítani, zárjon be minden alkalmazást, lépjen ki az operációs rendszerből, majd kapcsolja ki a számítógépet. 2. Távolítsa el a MultiBay modult rögzítő biztonsági csavart, ha az a számítógépben van. További tudnivalók: A MultiBay modult rögzítő biztonsági csavar eltávolítása című rész, 2-4. oldal.

13 3. A meghajtó eltávolításához húzza a kioldóreteszt a számítógép eleje felé. Egy helykitöltő elem talál azokban a számítógépekben, amelyek gyárilag nem tartalmaznak meghajtót a MultiBay modulban. Ha be kíván helyezni egy MultiBay-meghajtót, előbb távolítsa el ezt az elemet a fenti útmutató szerint.

14 A rendszermemória bővítése és a merevlemez-meghajtó cseréje előtt gondosan olvassa el jelen utasításban az összes erre vonatkozó utasítást, óvórendszabályt és figyelmeztetést. Å Ä A rendszermemóriához és a beépített merevlemez-meghajtóhoz úgy tud hozzáférni, ha előbb leszereli a számítógép fedőlapját az alábbi ábrán látható módon: 1. Lépjen ki minden futó programból, állítsa le az operációs rendszert, kapcsolja ki a számítógépet és a külső eszközöket, majd húzza ki a tápkábelt a konnektorból.

15 Elképzelhető, hogy a fedőlapokat (külön beszerezhető) kábelzár biztosítja, amelynek célja, hogy megakadályozza a belső alkatrészek, a hátlap és (ha van) a régi szabványokat támogató csatlakozómodul eltávolítását. A lopás megelőzése érdekében a számítógép nem mozdítható tárgyhoz való rögzítésére is használható. 2. Ha van ilyen kábelzár, távolítsa el. 3. Lazítsa meg a két csavart a számítógép hátlapján, majd távolítsa el a fedőlapot.

16 4. A fedőlap visszaszereléséhez ellenőrizze, hogy az megfelelően illeszkedik-e a helyére, majd csúsztassa a számítógép eleje felé, és rögzítse a két csavarral. 5. Ha használ kábelzárat, szerelje fel. Az alaplap memóriabővítő helyeibe szabványos DIMM memória helyezhető. A bővítőhelyeken legalább egy gyárilag beépített memóriamodul található. Előfordulhat, hogy a maximális memóriakapacitás eléréséhez a gyárilag beépített DIMM memóriamodult nagyobb kapacitásúra kell cserélni.

17 A rendszer helyes működéséhez a modelltől függően szabványos 168 érintkezős, 100 MHz-es, nem pufferelt, a PC100 szabványnak megfelelő SDRAM DIMM modulok vagy 133 MHz-es, nem pufferelt, a PC133 szabványnak megfelelő SDRAM DIMM modulok szükségesek. Ha két DIMM modul van a gépben, azonos sebességűeknek kell lenniük. A számítógépben gyárilag 133 MHz-es modulok vannak. Az SDRAM DIMM moduloknak támogatniuk kell a 2 vagy a 3 órajelnyi CAS késleltetést (CL = 2 vagy CL = 3). Emellett tartalmazniuk kell a Joint Electronic Device Engineering Council (JEDEC) által kötelezően előírt Serial Presence Detect (SPD) felismerési adatokat is. Az x4 SDRAM-ból álló DIMM modulok nem használhatók. Nem támogatott DIMM modulok használata esetén a rendszer nem indul el. Ä Ä 1. Lépjen ki minden futó programból, állítsa le az operációs rendszert, kapcsolja ki a számítógépet és a külső eszközöket, majd húzza ki a tápkábelt a konnektorból. 2. Távolítsa el a számítógép fedelét. További tudnivalók: A számítógép fedőlapjának le- és felszerelése című rész, 3-1. oldal.

18 Å 3. A modul eltávolításához nyomja le egyszerre a DIMM modul mindkét oldalán a reteszt 1. Ezzel oldja a modul reteszelését, és részben ki is emeli azt a bővítőhelyből. 4. Emelje ki a modult a bővítőhelyből.

19 5. A memóriamodul beszereléséhez nyomja le egyszerre a DIMM modul mindkét oldalán a reteszt 1. A memóriamodulon lévő bevágást illessze a bővítőhelyen lévő ütközőhöz. Határozottan nyomja a modult a foglalatba, 2, míg az teljesen a helyére nem csúszik. A reteszek automatikusan zárulnak, ha a modul megfelelően a helyére került, és rögzítik a modult a bővítőhelyben 3. Ha csak egy memóriamodult használ a gépben, akkor azt ugyanabba a bővítőhelybe kell beépíteni, amelyikben a gyárilag beépített modul volt. 6. Helyezze vissza a számítógép fedelét. Amikor a számítógép elindul, felismeri a rendszer az új memóriát, és automatikusan újrakonfigurálja a rendszert.

20 Az elsődleges merevlemez-meghajtó 3,5 méretű, és a számítógép jobb oldalán, a MultiBay rekesz fölött helyezkedik el. 1. Lépjen ki minden futó programból, állítsa le az operációs rendszert, kapcsolja ki a számítógépet és a külső eszközöket, majd húzza ki a tápkábelt a konnektorból. 2. Távolítsa el a számítógép fedelét. További tudnivalók: A számítógép fedőlapjának le- és felszerelése című rész, 3-1. oldal. 3. Óvatosan húzza el a meghajtórögzítő reteszt a meghajtótól. 4. Csúsztassa a meghajtót a tápegység felé, majd emelje meg, és vegye ki a számítógépből.

21 5. Húzza le a szalagkábelt 1 a merevlemez-meghajtóról a kábel végén lévő zöld fület felfelé húzva. 6. Húzza le a tápkábelt 2 a merevlemez-meghajtóról a csatlakozót felfelé húzva. A kábelek eltávolításakor soha ne a kábelt, hanem annak csatlakozóját vagy a rajta lévő fület húzza. Ezzel elejét veheti a kábel sérülésének. 7. Helyezze át a négy tartócsavart a régi meghajtóból az újba. A csavarok veszik át a meghajtósínek szerepét. 8. Csatlakoztassa a szalagkábelt 1 és a tápkábelt 2 az új merevlemez-meghajtóhoz. 9. Óvatosan csúsztassa a merevlemez-meghajtót a meghajtórekeszbe, míg a kioldóreteszek a helyére nem rögzítik. 10. Helyezze vissza a számítógép fedelét.

22 A régi szabványokat támogató modul használata 4 A külön beszerezhető, régi szabványokat támogató modulon csatlakozók találhatók a párhuzamos 1 és soros 2 portot használó eszközök, a PS/2 billentyűzet 3, valamint a PS/2 egér 4 számára. Útmutató a hardver használatához 4 1

23 A régi szabványokat támogató modul beépítése előtt el kell távolítania a hátlapot (ha fel van szerelve). 1. Lépjen ki minden futó programból, állítsa le az operációs rendszert, kapcsolja ki a számítógépet és a külső eszközöket, majd húzza ki a tápkábelt a konnektorból. 2. Távolítsa el a számítógép fedelét. További tudnivalók: A számítógép fedőlapjának le- és felszerelése című rész, 3-1. oldal. 3. Csavarja ki a földelőcsavart. Ügyeljen, hogy a csavar el ne vesszen. 4. Nyomja le a hátlapot a számítógéphez rögzítő műanyag füleket, majd a hátlap eltávolításához nyomja azokat keresztül a hátsó panelen lévő furatokon.

24

25 1. Távolítsa el a számítógép fedelét. További tudnivalók: A számítógép fedőlapjának le- és felszerelése című rész, 3-1. oldal. 2. Szerelje le a hátlapot. További tudnivalók: A számítógép hátlapjának leszerelése című rész, 4-2. oldal. 3. Igazítsa a régi szabványokat támogató modulon lévő műanyag füleket a hátsó panel furataiba, majd nyomja meg határozottan, hogy a modul megfelelően becsússzon a régi szabványokat támogató modul számára fenntartott csatlakozóba. 4. Csavarja a helyére a földelőcsavart. 5. Helyezze vissza a számítógép fedelét.

26 1. Lépjen ki minden futó programból, állítsa le az operációs rendszert, kapcsolja ki a számítógépet és a külső eszközöket, majd húzza ki a tápkábelt a konnektorból. 2. Távolítsa el a számítógép fedelét. További tudnivalók: A számítógép fedőlapjának le- és felszerelése című rész, 3-1. oldal. 3. Csavarja ki a földelőcsavart. Ügyeljen, hogy a csavar el ne vesszen. 4. Nyomja le a régi szabványokat támogató modult a számítógéphez rögzítő műanyag füleket, majd a modul eltávolításához nyomja azokat keresztül a hátsó panelen lévő furatokon.

27 5. Szerelje vissza a hátlapot, és csavarja a helyére a földelőcsavart. 6. Helyezze vissza a számítógép fedelét.

28 A helyi hálózat kettő vagy több számítógépből áll, amelyek egymáshoz vannak csatlakoztatva a fájlok és eszközök (például nyomtató és modem) megosztása érdekében. A vezetéknélküli helyi hálózat ugyanazokat a lehetőségeket biztosítja, mint a vezetékekkel létrehozott hálózat, azonban szükségtelenné teszi hálózati kábelek és egyéb hálózati eszközök használatát. A vezetéknélküli helyi hálózatot nem csak telepíteni egyszerű, de használatával lehetővé válik a felhasználók tetszőleges helyváltoztatása is. A Compaq Evo MultiPort lehetővé teszi a Compaq Evo D500 ultravékony asztali számítógép számítógép csatlakoztatását vezetéknélküli helyi hálózathoz. Egy külön megvásárolható eszköz, például a Compaq b MultiPort modul segítségével elérheti a vezetéknélküli helyi hálózatokat, megoszthatja a helyi nyomtatót és fájlokat a hálózat többi tagjával, hozzáférhet az internethez, és különböző helyeken használhatja a számítógépet anélkül, hogy a hálózati kábel korlátozná lehetőségeit. A MultiPort mind az antennát, mind a vevőegységet tartalmazza, ami javítja a rádiófrekvenciás jel minőségét és csökkenti a zajfelvételt, így nagyobb átviteli sebességet érhet el, és távolabbról használhatja a számítógépet. Nincs szükség bővítőkártyákra és speciális kábelekre, egyes Compaq Evo számítógépeken pedig a modulok kompatibilisek a MultiPort eszközzel. A Compaq webhelyén, a címen további információkat, valamint technológiai és szakmai leírásokat olvashat a Compaq Evo MultiPort eszközről.

29 A telepítéssel és konfigurálással kapcsolatos részletes információk a MultiPort modulhoz mellékelt dokumentációban találhatók.

30

31

32 A számítógéphez mellékelt elem a belső óra (Real Time Clock, RTC) energiaellátását biztosítja. Az elem minimális élettartama körülbelül három év. Az elem cseréjekor a számítógépbe eredetileg beültetett elemmel megegyező típusú elemet használjon. A számítógép 3 V-os lítium-gombelemmel kerül forgalomba. A lítiumelem élettartama meghosszabbítható, ha a számítógépet feszültség alatt álló hálózati dugaljra csatlakoztatja. A lítiumelem csak akkor üzemel, ha a számítógép NINCS az elektromos hálózatra csatlakoztatva. Å Ä N

33 Ä 1. Lépjen ki minden futó programból, állítsa le az operációs rendszert, kapcsolja ki a számítógépet és a külső eszközöket, majd húzza ki a tápkábelt a konnektorból. 2. Távolítsa el a számítógép fedelét. További tudnivalók: A számítógép fedőlapjának le- és felszerelése című rész, 3-1. oldal. 3. Keresse meg az elemet és az elemtartót az alaplapon. 4. Attól függően, hogy az alaplapon milyen elemtartó található, cserélje ki az elemet az alábbi útmutatás szerint.

34 a. Emelje ki az elemet a tartóból. b. Helyezze be a csereelemet a pozitív pólusával felfelé. Az elemtartó automatikusan rögzíti az elemet a megfelelő helyzetben. a. Ahhoz, hogy az elemet el tudja távolítani a tartóból, nyomja össze az elem egyik széle fölé nyúló fémkapcsot. b. Amikor az elem felpattan, emelje ki azt.

35

36 c. Új elem behelyezéséhez csúsztassa az elem egyik szélét a kapocs pereme alá, pozitív pólusával felfelé. Nyomja lefelé az elem másik szélét mindaddig, amíg a kapocs rápattan arra. Az elem cseréjét követően a következő lépések végrehajtásával fejezheti be a műveletet. 5. Helyezze vissza a számítógép fedelét. 6. Csatlakoztassa a számítógépet a fali aljzathoz, majd kapcsolja be. 7. A Setup segédprogram segítségével állítsa be újból a dátumot, az időt, a jelszavakat és a többi speciális rendszerbeállítást. További útmutatást a Computer Setup Guide (Útmutató a Setup segédprogram használatához) című dokumentáció tartalmaz.

37 Az ujjon vagy egyéb vezetőn felgyűlt elektrosztatikus töltések kisülése károsíthatja az alaplapot vagy a többi elektrosztatikusan érzékeny eszközt. Az ilyen károsodás csökkentheti az eszköz élettartamát. Az elektrosztatikus kisülés okozta károk elkerülése érdekében tanulmányozza a következő figyelmeztetéseket: Szállítsa és tárolja a termékeket antisztatikus zacskóban, és ne érjen hozzájuk kézzel. Az elektrosztatikusan érzékeny alkatrészeket csak a sztatikus elektromosságtól mentes munkaállomáson vegye ki a zacskóból. Mielőtt az alkatrészeket kiveszi a zacskóból, helyezze földelt felületre. Ne érintse meg az érintkezőket, a vezetékeket és az áramköröket. Az elektrosztatikusan érzékeny alkatrészek és készülékek megérintése előtt mindig földelje magát megfelelő módon. Számos földelési módszer létezik. Az elektrosztatikusan érzékeny alkatrészek kezelése és beépítése során használja az alábbi módszerek valamelyikét (vagy többet ezek közül): Használjon olyan csuklópántot, amely földelővezetéken keresztül földelt munkaállomáshoz vagy a számítógép vázához csatlakozik. A csuklószíj a földelővezetékben minimálisan 1 Mohm (+/ 10%) ellenállású rugalmas pánt. A megfelelő földelés érdekében a pántot szorosan a bőrre simulva viselje.

38 Álló munkavégzésre kialakított munkahelyen használjon boka-, lábujj- vagy cipőpántot. Vezetőpadlón vagy energiaelnyelő szőnyegen végzett munka során mindkét lábán legyen pánt. Vezető anyagból készült szerszámokat használjon. Használjon olyan hordozható szerszámkészletet, amely a sztatikus elektromosságot elnyelő összehajtogatható munkakendőt is tartalmaz. Ha nem rendelkezik az ajánlott és az előzőekben bemutatott földelőeszközök egyikével sem, forduljon egy hivatalos Compaq szervizhez. A sztatikus elektromossággal kapcsolatos további tudnivalókért forduljon egy hivatalos Compaq szervizhez.

39 A számítógép és a monitor megfelelő karbantartása érdekében kövesse az alábbi tanácsokat: A számítógépet szilárd, vízszintes felületen használja. A megfelelő szellőzés érdekében hagyjon körülbelül 7,5 cm üres teret a számítógép hátlapja mögött és a monitor fölött. Ne használja úgy a számítógépet, hogy annak fedele vagy oldallapja el van távolítva. Ne akadályozza a számítógép belsejének szellőzését a szellőzőnyílások vagy a ventilátorok lefedésével. Óvja a számítógépet a túl magas páratartalomtól, a közvetlen napsugárzástól és a szélsőséges hőmérsékletektől. A számítógép használatához ajánlott hőmérséklet- és páratartalom-tartományt a Műszaki adatok című A függelék ismerteti. Ügyeljen, hogy a számítógépbe és a billentyűzetbe ne kerüljön folyadék. Ne takarja le a monitor szellőzőnyílásait semmilyen anyaggal. A következő műveletek végrehajtása előtt kapcsolja ki a számítógépet: Szükség esetén a számítógép külsejét puha, nedves ruhával törölje le. A tisztítószerek fakíthatják a készülék színét, vagy károsíthatják a felületét. Néha tisztítsa ki a számítógép szellőzőnyílásait is. A papírpor és más idegen anyagok eltorlaszolhatják a nyílásokat, és ezáltal csökkenthetik a szellőzést.

40 A CD-ROM-meghajtó használata és tisztítása során tartsa be az alábbi útmutatásokat. Használat közben ne mozgassa a meghajtót. mert ez olvasási hibát okozhat. Óvja a meghajtót a hirtelen hőmérsékletváltozástól, mert attól pára csapódhat le a készülék belsejében. Ha a hőmérséklet a meghajtó használata közben hirtelen megváltozik, várjon legalább egy órát, mielőtt kikapcsolja a számítógépet. Ha azonnal elkezdi használni a meghajtót, olvasási hiba történhet. Ne tegye a meghajtót olyan helyre, ahol magas páratartalom, hőmérsékleti szélsőség, mechanikus rezgés vagy közvetlen napsugárzás érheti. Az előlap és a gombok tisztításához használjon puha, száraz ruhát, vagy gyenge tisztítószerbe mártott nedves ruhát. Ne permetezzen tisztító folyadékot közvetlenül a számítógépre. Ne használjon oldószert (például alkoholt vagy benzint), mert az károsíthatja a felületet. Ha bármilyen tárgy vagy folyadék kerülne a meghajtóba, azonnal kapcsolja ki a számítógépet, és vizsgáltassa meg egy hivatalos Compaq márkaszervizben. Ha szállítani szeretné számítógépet, tartsa szem előtt az alábbi javaslatokat:

41 1. A merevlemez-meghajtón tárolt fájlokról készítsen biztonsági másolatot a hálózati meghajtókra vagy cserélhető adathordozókra. Vigyázzon, hogy a biztonsági másolatot tartalmazó adathordozó tárolás és szállítás közben ne kerüljön erős elektromos vagy mágneses erőtérbe. Kikapcsoláskor a rendszer automatikusan rögzíti a merevlemez-meghajtó fejeit. 2. Távolítson el és tároljon külön helyen minden cserélhető adathordozót és MultiBay-rekeszbe való meghajtót. 3. Kapcsolja ki a számítógépet és minden külső eszközt. 4. Húzza ki a tápkábelt a konnektorból, majd a számítógépből is. 5. Húzza ki a rendszerösszetevők és a külső eszközök tápkábeleit a fali aljzatból, majd húzza ki kábeleiket a számítógépből. 6. A rendszerösszetevőket, a MultiBay rekeszbe való meghajtókat és a külső eszközöket csomagolja vissza eredeti dobozukba, vagy használjon ahhoz hasonló, megfelelő védelmet nyújtó csomagolást. Az üzemen kívüli állapotban érvényes környezeti határértékekről további tudnivalókat a(z) A függelékben (Műszaki adatok) talál.

42 A Compaq Enhanced billentyűzet 1 1 Az egyszerű hozzáférést segítő billentyűzet 1 1 Az egyszerű hozzáférést segítő gombok 1 1 beépített merevlemez-meghajtó 3 1 billentyűzet Windows billentyű 1 2 billentyűzet programozása 1 1 biztonsági előírások adatvesztés megelőzése 2 1, 2 2 memória érintkezői 3 3 sztatikus elektromosság 3 1, 3 3 CD-író 2 1 CD-ROM-meghajtó 2 1 tisztítás és biztonság D 2 csatlakozó párhuzamos (régi szabványokat támogató modul) 4 1 PS/2 billentyűzet (régi szabványokat támogató modul) 4 1 PS/2 ehuzamos (régi szabványokat támogató modul) 4 1 soros (régi szabványokat támogató modul) 4 1 cserélhető meghajtók, külön megvásárolható 2 1 csomagolási útmutató D 2 DVD-ROM-meghajtó 2 1 egér 1 2 elektrosztatikus kisütés C 1 elem csere B 1 fedelek. Lásd: fedelek figyelmeztetések áramütés 3 1 forró felületek 3 5 földelési módszerek C 1 formázás, MultiBay merevlemez-meghajtó 2 3 hálózati kommunikáció 5 1 hátlap részei 4 1 készülék karbantartása D 1 megjegyzések helykitöltő elem 2 5, 2 6 jelkábel eltávolítása 3 8 memóriamodulok beépítése 3 6

43 Régi szabványokat támogató modul 4 1 memória 3 1 modulok hozzáadása és eltávolítása 3 3 to 3 6 műszaki adatok 3 3 merevlemez-meghajtó 3 1 MultiBay 2 1, 2 3 partícionálás és formázás 2 3 merevlemez-meghajtó, belső ki- és beszerelése 3 7 MultiBay-meghajtók karbantartása 2 1 MultiBay behelyezés, meghajtók 2 5 cserélhető meghajtók 2 1 eltávolítás, meghajtó 2 6 partícionálás és formázás, merevlemez-meghajtó 2 3 üzem közben cserélhető meghajtók 2 2 MultiPort 5 1 műszaki adatok A 1 oldalsó fedelek leszerelés és visszaszerelés 3 1 partícionálás, MultiBay merevlemez-meghajtó 2 3 programozás, billentyűzet 1 1 Régi szabványokat támogató modul 4 1 részek hátlap 4 1 SMART merevlemez-meghajtó 2 1 SuperDisk LS-120 meghajtó 2 1 szállítási útmutató D 3 számítógép fejlesztése 3 1 vezetéknélküli helyi hálózat 5 1 Windows billentyű 1 2 WLAN 5 1

Útmutató a hardver használatához - dx2250 minitorony

Útmutató a hardver használatához - dx2250 minitorony Útmutató a hardver használatához - dx2250 minitorony HP Compaq üzleti célú számítógép Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt közölt információ értesítés nélkül változhat. A Microsoft

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához Compaq Evo Desktop D310v asztali számítógépek

Útmutató a hardver használatához Compaq Evo Desktop D310v asztali számítógépek b Útmutató a hardver használatához Compaq Evo Desktop D310v asztali számítógépek A kiadvány cikkszáma: 293388-211 2002. augusztus Ez az útmutató az e sorozatba tartozó számítógépek bővítésével kapcsolatos

Részletesebben

Memóriamodulok. Felhasználói kézikönyv

Memóriamodulok. Felhasználói kézikönyv Memóriamodulok Felhasználói kézikönyv Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt található információ értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira kizárólag az adott

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához dx2000 HP Compaq asztali számítógép mikrotornyos kiépítésben

Útmutató a hardver használatához dx2000 HP Compaq asztali számítógép mikrotornyos kiépítésben Útmutató a hardver használatához dx2000 HP Compaq asztali számítógép mikrotornyos kiépítésben A kiadvány cikkszáma: 359501-211 2004. február Ez az útmutató az e sorozatba tartozó számítógépek bővítésével

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt található információ értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira kizárólag az adott

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához HP Compaq dx2200 üzleti célú mikrotornyos számítógép

Útmutató a hardver használatához HP Compaq dx2200 üzleti célú mikrotornyos számítógép Útmutató a hardver használatához HP Compaq dx2200 üzleti célú mikrotornyos számítógép A kiadvány cikkszáma: 413758-211 2006. január Jelen útmutató a számítógép bővítésével kapcsolatos alapvető tudnivalókat

Részletesebben

Memóriamodulok. Felhasználói útmutató

Memóriamodulok. Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Memóriamodulok. Felhasználói útmutató

Memóriamodulok. Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Memóriamodulok. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a számítógép memóriájának cseréjét és bővítését ismerteti

Memóriamodulok. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a számítógép memóriájának cseréjét és bővítését ismerteti Memóriamodulok Dokumentum cikkszáma: 407947-211 2006. május Ez az útmutató a számítógép memóriájának cseréjét és bővítését ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Memóriamodulok hozzáadása vagy cseréje Memóriamodul

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Memóriamodulok. Felhasználói útmutató

Memóriamodulok. Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához dc7900 sorozatú ultravékony asztali számítógép HP Compaq üzleti célú számítógép

Útmutató a hardver használatához dc7900 sorozatú ultravékony asztali számítógép HP Compaq üzleti célú számítógép Útmutató a hardver használatához dc7900 sorozatú ultravékony asztali számítógép HP Compaq üzleti célú számítógép Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt található információ értesítés

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt található információ értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira kizárólag az adott

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 396847-211 2006. március Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 409917-211 2006. május Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az SD embléma az embléma tulajdonosának

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt szereplő

Részletesebben

Útmutató a hálózathasználathoz Evo asztaliszámítógép-család Evo munkaállomás-család

Útmutató a hálózathasználathoz Evo asztaliszámítógép-család Evo munkaállomás-család b Evo asztaliszámítógép-család Evo munkaállomás-család A kiadvány cikkszáma: 177922-214 2002. május Ez az útmutató az egyes asztali számítógépekben és munkaállomásokban található hálózati kártya (NIC)

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés és első lépések útmutató Evo D500 ultravékony asztali számítógép személyi számítógép

Gyors üzembe helyezés és első lépések útmutató Evo D500 ultravékony asztali számítógép személyi számítógép b Gyors üzembe helyezés és első lépések útmutató Evo D500 ultravékony asztali számítógép személyi számítógép A kiadvány cikkszáma: 250893-211 2001. november Ez a könyv a Compaq Evo D500 ultravékony asztali

Részletesebben

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az itt szereplő információ

Részletesebben

Az UN65U telepítési útmutatója

Az UN65U telepítési útmutatója HUG12147 Első kiadás November 2016 Az UN65U telepítési útmutatója A VivoMini az alábbi tartozékokkal kerül forgalomba. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az ASUS ügyfélszolgálatával, ha az alábbi tartozékokat

Részletesebben

hakkumulátor h Számítógép

hakkumulátor h Számítógép Köszönjük, hogy IBM ThinkPad R sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához - dx2300 minitorony

Útmutató a hardver használatához - dx2300 minitorony Útmutató a hardver használatához - dx2300 minitorony HP Compaq üzleti célú számítógép Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt közölt információ értesítés nélkül változhat. A Microsoft,

Részletesebben

h Számítógép h Akkumulátor

h Számítógép h Akkumulátor Köszönjük, hogy IBM ThinkPad G40 sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó a tulajdonosának védjegye. A Java a Sun Microsystems, Inc. Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül

Részletesebben

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti január

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti január Küls memóriakártyák Dokumentum cikkszáma: 419463-211 2007. január Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Digitális memóriakártyák Digitális memóriakártyák behelyezése..............

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HP COMPAQ IPAQ http://hu.yourpdfguides.com/dref/869024

Az Ön kézikönyve HP COMPAQ IPAQ http://hu.yourpdfguides.com/dref/869024 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külső memóriakártyák számítógéppel történő használatát ismerteti

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külső memóriakártyák számítógéppel történő használatát ismerteti Küls memóriakártyák Dokumentum cikkszáma: 419665-211 2007. január Ez az útmutató a külső memóriakártyák számítógéppel történő használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Digitális memóriakártyák Digitális

Részletesebben

Rendelési szám: 92P1704

Rendelési szám: 92P1704 Rendelési szám: 92P1704 Köszönjük, hogy IBMThinkPad T sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához dc5750 minitorony

Útmutató a hardver használatához dc5750 minitorony Útmutató a hardver használatához dc5750 minitorony HP Compaq üzleti célú számítógép Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt közölt információ értesítés nélkül változhat. A Microsoft

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához dc7900 sorozatú átalakítható minitorony HP Compaq üzleti célú számítógép

Útmutató a hardver használatához dc7900 sorozatú átalakítható minitorony HP Compaq üzleti célú számítógép Útmutató a hardver használatához dc7900 sorozatú átalakítható minitorony HP Compaq üzleti célú számítógép Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt közölt információ értesítés nélkül

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához dc7800 kis helyigényű számítógép HP Compaq üzleti célú számítógép

Útmutató a hardver használatához dc7800 kis helyigényű számítógép HP Compaq üzleti célú számítógép Útmutató a hardver használatához dc7800 kis helyigényű számítógép HP Compaq üzleti célú számítógép Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt közölt információ értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

Külső kártyaeszközök. Felhasználói kézikönyv

Külső kártyaeszközök. Felhasználói kézikönyv Külső kártyaeszközök Felhasználói kézikönyv Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt található információ értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához HP Compaq asztali számítógépek vállalatok számára dx6100 Microtower Model

Útmutató a hardver használatához HP Compaq asztali számítógépek vállalatok számára dx6100 Microtower Model Útmutató a hardver használatához HP Compaq asztali számítógépek vállalatok számára dx6100 Microtower Model A kiadvány cikkszáma: 359724-211 2004. május Az ilyen típusú számítógépek bővítésével kapcsolatos

Részletesebben

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HP COMPAQ DX2200 MICROTOWER PC

Az Ön kézikönyve HP COMPAQ DX2200 MICROTOWER PC Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató HP COMPAQ DX2200 MICROTOWER PC. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Disk Station. DS209j, DS209, DS209+, DS209+II. Gyors telepítési útmutató

Disk Station. DS209j, DS209, DS209+, DS209+II. Gyors telepítési útmutató Disk Station DS209j, DS209, DS209+, DS209+II Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU013 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek közelébe.

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához HP Compaq asztali számítógép vállalatok számára dc7100 kis helyigény asztali számítógép

Útmutató a hardver használatához HP Compaq asztali számítógép vállalatok számára dc7100 kis helyigény asztali számítógép Útmutató a hardver használatához HP Compaq asztali számítógép vállalatok számára dc7100 kis helyigény asztali számítógép A kiadvány cikkszáma: 360220-213 2005. Február Ez az útmutató részletesen ismerteti

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához dc5850 kisméretű számítógép HP Compaq üzleti célú számítógép

Útmutató a hardver használatához dc5850 kisméretű számítógép HP Compaq üzleti célú számítógép Útmutató a hardver használatához dc5850 kisméretű számítógép HP Compaq üzleti célú számítógép Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt közölt információ értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató

Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából tartsa ezt a kézikönyvet

Részletesebben

Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5

Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5 Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5 4.1 A TÁPKÁBEL CSATLAKOZTATÁSA 5 4.2 A MONITOR CSATLAKOZTATÁSA 5 4.3 NYOMTATÓ, VAGY SZKENNER CSATLAKOZTATÁSA

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Disk Station. DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató

Disk Station. DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató Disk Station DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából

Részletesebben

DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061. Telepítési útmutató

DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061. Telepítési útmutató DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061 hu Telepítési útmutató DiBos 8, SCSI Upgrade Kit Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 4 2 Biztonsági tudnivalók 4 3 Upgrade Kit DBEK061 4 4 A DiBos bővítése

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Dokument-azonosító: Synology_QIG_4bay2_

Dokument-azonosító: Synology_QIG_4bay2_ Dokument-azonosító: Synology_QIG_4bay2_20100514 BIZTONSÁ GI UTASÍTÁ SOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából tartsa ezt

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához HP Compaq dx7400 sorozat minitornyok

Útmutató a hardver használatához HP Compaq dx7400 sorozat minitornyok Útmutató a hardver használatához HP Compaq dx7400 sorozat minitornyok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt közölt információ értesítés nélkül változhat. A Microsoft, a Windows

Részletesebben

Külső kártyaeszközök. Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök. Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához HP Compaq üzleti célú számítógép dc7600 kis helyigény asztali számítógép

Útmutató a hardver használatához HP Compaq üzleti célú számítógép dc7600 kis helyigény asztali számítógép Útmutató a hardver használatához HP Compaq üzleti célú számítógép dc7600 kis helyigény asztali számítógép A kiadvány cikkszáma: 383421-211 2005. május Ez az útmutató részletesen ismerteti a HP Compaq dc7600

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához Univerzális minitorony modellek Compaq Evo asztaliszámítógép-család

Útmutató a hardver használatához Univerzális minitorony modellek Compaq Evo asztaliszámítógép-család b Útmutató a hardver használatához Univerzális minitorony modellek Compaq Evo asztaliszámítógép-család A kiadvány cikkszáma: 243845-213 2002. május Ez a könyv a sorozatba tartozó számítógépek bővítésével

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell

Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell Dokumentum cikkszáma: 326325-212 2003. június A jelen útmutató alapvető tudnivalókat tartalmaz a számítógép

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Dell Vostro 1014/1015 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó műszaki információs adatlap

Dell Vostro 1014/1015 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó műszaki információs adatlap A figyelmeztetésekről VIGYÁZAT! A VIGYÁZAT jelzések esetleges tárgyi és személyi sérülésekre, illetve életveszélyre hívják fel a figyelmet. Dell Vostro 1014/1015 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU011 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek közelébe. A

Részletesebben

15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése

15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése 15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot, és végezd el a lépéseit! A laborgyakorlat során egy vezeték nélküli hálózati kártya beszerelését és

Részletesebben

MD-3 Nokia zenei hangszórók

MD-3 Nokia zenei hangszórók MD-3 Nokia zenei hangszórók MAGYAR Az MD-3 sztereó hangszórók kiváló hangminõséget biztosítanak egy kompatibilis Nokia készüléken vagy más audiokészüléken történõ zenevagy rádióhallgatás közben. A hangszórók

Részletesebben

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti január

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti január Küls memóriakártyák Dokumentum cikkszáma: 430222-211 2007. január Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Digitális memóriakártyák (csak egyes típusokon) Digitális

Részletesebben

SZÁMÍTÓGÉP ÖSSZESZERELÉSE témakör

SZÁMÍTÓGÉP ÖSSZESZERELÉSE témakör INCZÉDY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZÁMÍTÓGÉP ÖSSZESZERELÉSE témakör 54 481 04 INFORMATIKAI RENDSZERGAZDA SZAKKÉPESÍTÉSHEZ TANÁRI PREZENTÁCIÓ KÖVETELMÉNYMODUL 10815-12 INFORMÁCIÓTECHNOLÓGIAI

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardware telepítése. Telepítés Windows 2000-re és XP-re

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardware telepítése. Telepítés Windows 2000-re és XP-re PU007V2 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU007V2 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HP COMPAQ DC5800 MICROTOWER PC http://hu.yourpdfguides.com/dref/862660

Az Ön kézikönyve HP COMPAQ DC5800 MICROTOWER PC http://hu.yourpdfguides.com/dref/862660 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató HP COMPAQ DC5800 MICROTOWER PC. Megtalálja a választ minden kérdésre az HP COMPAQ DC5800 MICROTOWER

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához. HP 260 G2 DM üzleti számítógép

Útmutató a hardver használatához. HP 260 G2 DM üzleti számítógép Útmutató a hardver használatához HP 260 G2 DM üzleti számítógép Copyright 2016 HP Development Company, L.P. Az itt szereplő információk előzetes értesítés nélkül változhatnak. A HP termékeivel és szolgáltatásaival

Részletesebben

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója Fontos biztonsági üzenetek Olvassa el alaposan az utasításokat, hogy megismerje a berendezést, mielőtt üzembe helyezi,

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához HP Compaq vállalati számítógép dc5100 kis méret modell

Útmutató a hardver használatához HP Compaq vállalati számítógép dc5100 kis méret modell Útmutató a hardver használatához HP Compaq vállalati számítógép dc5100 kis méret modell A kiadvány cikkszáma: 376293-211 2004. november Az ilyen típusú számítógépek bővítésével kapcsolatos alapvető tudnivalókat

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához dc7800 sorozatú ultravékony asztali számítógép HP Compaq üzleti célú számítógép

Útmutató a hardver használatához dc7800 sorozatú ultravékony asztali számítógép HP Compaq üzleti célú számítógép Útmutató a hardver használatához dc7800 sorozatú ultravékony asztali számítógép HP Compaq üzleti célú számítógép Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt közölt információ értesítés

Részletesebben

Meghajtók. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a számítógép merevlemez-meghajtóját és optikailemez-meghajtóját ismerteti

Meghajtók. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a számítógép merevlemez-meghajtóját és optikailemez-meghajtóját ismerteti Meghajtók Dokumentum cikkszáma: 410771-211 2006. április Ez az útmutató a számítógép merevlemez-meghajtóját és optikailemez-meghajtóját ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Tudnivalók a meghajtók kezelésével kapcsolatban

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához HP Compaq Notebook sorozat

Útmutató a hardver használatához HP Compaq Notebook sorozat Útmutató a hardver használatához HP Compaq Notebook sorozat Dokumentum cikkszáma: 333644-211 2003. augusztus Ez az útmutató a hordozható számítógép hardverjellemzőit és azok használatát, valamint a külső

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

Meghajtók. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a számítógép merevlemez-meghajtóját és a külön beszerezhető külső meghajtókat ismerteti.

Meghajtók. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a számítógép merevlemez-meghajtóját és a külön beszerezhető külső meghajtókat ismerteti. Meghajtók Dokumentum cikkszáma: 405759-211 2006. május Ez az útmutató a számítógép merevlemez-meghajtóját és a külön beszerezhető külső meghajtókat ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Tudnivalók a meghajtók kezelésével

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

Útmutató a hardver és a szoftver használatához

Útmutató a hardver és a szoftver használatához Útmutató a hardver és a szoftver használatához HP Compaq hordozható számítógépek Dokumentum cikkszáma: 364598-211 2005. január Ez az útmutató a hordozható számítógép hardverjellemzőit és azok használatát,

Részletesebben

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást!

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Nedves lábbal ne álljon a mérlegre, fürdőszobában ügyeljen rá, hogy pára csapódhat

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához HP Compaq 8000 Elite ultravékony asztali üzleti számítógép

Útmutató a hardver használatához HP Compaq 8000 Elite ultravékony asztali üzleti számítógép Útmutató a hardver használatához HP Compaq 8000 Elite ultravékony asztali üzleti számítógép Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt található információ értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv AE6000 Vezeték nélküli, kétsávos mini USB AC580 adapter a Tartalom Termék-összefoglaló Funkciók 1 Telepítés Telepítés 2 Vezeték nélküli hálózati beállítások Wi-Fi védett telepítés

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához Kis méretű modellek Compaq Evo asztaliszámítógép-család

Útmutató a hardver használatához Kis méretű modellek Compaq Evo asztaliszámítógép-család b Útmutató a hardver használatához Kis méretű modellek Compaq Evo asztaliszámítógép-család A kiadvány cikkszáma: 243849-213 2002. május Ez a könyv a sorozatba tartozó számítógépek bővítésével kapcsolatos

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához. HP Pro 3000 sorozatú kis helyigényű üzleti számítógépek

Útmutató a hardver használatához. HP Pro 3000 sorozatú kis helyigényű üzleti számítógépek Útmutató a hardver használatához HP Pro 3000 sorozatú kis helyigényű üzleti számítógépek Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt található információk előzetes bejelentés nélkül

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP Art. 8220-8225 FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER 2 MAGYAR EM4028 - PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 1.2 Mielőtt elkezdené... 2 2.0 A hardver

Részletesebben

EXLED-001 (HT-F62413A-10)

EXLED-001 (HT-F62413A-10) LED VILÁGÍTÁS Biztonsági előírások és használati utasítás EXLED-001 (HT-F62413A-10) Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Kérjük, üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa át ezt a használati utasítást

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550, 216-7017,

Részletesebben

11.4.5 Laborgyakorlat: Második merevlemez telepítése, konfigurálása és partícionálása

11.4.5 Laborgyakorlat: Második merevlemez telepítése, konfigurálása és partícionálása 11.4.5 Laborgyakorlat: Második merevlemez telepítése, konfigurálása és partícionálása Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és hajtsd végre a lépéseit! Ezen a laborgyakorlaton megváltoztatjuk a rendszerindítási

Részletesebben

Meghajtók. Felhasználói útmutató

Meghajtók. Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó kizárólagos

Részletesebben