Szentlőrinc Városi Önkormányzat 1/2008.(I.31.) KT. Határozata. az ebek számára biztosítandó mikrochipek költségeiről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szentlőrinc Városi Önkormányzat 1/2008.(I.31.) KT. Határozata. az ebek számára biztosítandó mikrochipek költségeiről"

Átírás

1 1/2008.(I.31.) KT. Határozata az ebek számára biztosítandó mikrochipek költségeiről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határozott, hogy március 31- től április 30-ig az ebek beazonosítására szolgáló mikrochipek árának 50 %-át felvállalja, ezen költséget a évi költségvetése terhére biztosítja. A Testület megbízza a jegyzőt a chipek beszerzésével és a feladat végrehajtásával kapcsolatos előkészületek megtételével. A Testület utasítja a jegyzőt, hogy az elektronikus megjelölés bevezetéséről és annak elmulasztásával kapcsolatos következményekről értesítse a lakosságot. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: április 30.

2 2/2008. (I.31.) KT H a t á r o z a t a Az önkormányzat folyószámla hitelkeret szerződésének meghosszabbításáról Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztést megtárgyalta és úgy határozott, hogy a Szentlőrinc- Ormánság Takarékszövetkezetnél, mint számlavezető banknál a Ft folyószámla hitelkeret szerződését további egy évre meghosszabbítja és a hitelkeret összegét a zárszámadást követően felülvizsgálja. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a meghosszabbított hitelkeret szerződés aláírására. Felelős: Dr.Győrvári Márk polgármester Dr. Karakán Béla jegyző Kungl Mária pénzügyi osztályvezető Határidő: február 01.

3 3/2008.(I.31.)) Kt Határozata kistérségi járóbeteg-szakellátó központ előkészítési feladatairól Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Kistérségi járóbetegszakellátó központ előkészítési feladatairól szóló döntés témájú előterjesztést, és az alábbiak szerint dönt: 1.) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a pályázathoz szükséges fejlesztési megállapodás ( amely a későbbi nonprofit gazdasági társaság alapításának feltétele) aláírására. 2.) A Képviselő-testület a kistérségi járóbeteg szakellátó központ működtetésére létrehozott nonprofit gazdasági társaság alapításában a következő feltétellel vállal alapítói feladatokat: a.) Szentlőrinc város Önkormányzata valamint a Szentlőrinci Kistérségi Társulás tagjai közül csatlakozni kívánó Önkormányzatai egy olyan non-profit gazdasági társaságot hoznak létre, amely a Kistérségi járóbeteg szakellátó központot működteti. b.) A nonprofit gazdasági társasághoz csatlakozni kívánó testületeknek amennyiben saját önerővel nem rendelkeznek - tagsági jogot megtestesítő törzsbetétet (üzletrészt) ajánl fel Szentlőrinc Város Önkormányzata, ,- Ft értékben, c.) A központi járóbeteg - szakellátás során felmerülő veszteséget Szentlőrinc város Önkormányzat fedezi. Felelős: Dr. Győrvári Márk - polgármester Határidő: február ) A Képviselő-testület kezdeményezi és felhatalmazza a polgármestert egy non-profit gazdasági társaság létrehozásában való részvételre, amely a Kistérségi járóbeteg szakellátó központot, szakrendelőt működteti és egyben közreműködik az alapító dokumentumok előkészítésében. Felelős: Dr. Győrvári Márk -polgármester Határidő: február 10.

4 Szentlőrinc Város Önkormányzat 4/2008.(I.31.)) Kt Határozata kistérségi járóbeteg-szakellátó központ pályázati feltételének biztosítása Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Kistérségi járóbetegszakellátó központ pályázati feltételeinek biztosítása témájú előterjesztést, és az alábbiak szerint döntött: Szentlőrinc Város Önkormányzat a pályázat sikeres részvétel érdekében, az építéshez és a projekt megvalósításához visszavonhatatlan beleegyezését adja, hogy a Szentlőrinc belterület 152/44 hrsz-ú ingatlant a projekt megvalósításához rendelkezésre bocsátja. A testület felkéri a szakreferenst, hogy a fent meghozott döntését a pályázathoz csatolja. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Juhász Rózsa területfejlesztési szakreferens Határidő: február 10.

5 5/2008.(I.31.) KT H a t á r o z a t a A Média Kht évi munka és ütemtervéről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Média Kht évre vonatkozó munka és ütemtervét tartalmazó előterjesztést megtárgyalta, az abban foglaltakkal egyetért. A Képviselő-testület kéri az ügyvezető igazgatót és a főszerkesztőt, hogy a évben is az adások elkészítésének magas színvonalára, külön hangsúlyt fektessen. Továbbá felkéri a műsor készítőit, hogy lehetőségeikhez mérten a városban történő eseményekről tájékoztassák a lakosságot. Felelős: Nyersné Gödöny Zsuzsanna ügyvezető igazgató Demeter Mária főszerkesztő Határidő: december 31.

6 6/2008.(I.31.) KT. Határozata a szentlőrinci kisebbségi önkormányzatokkal kötendő együttműködési megállapodásról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztés megtárgyalása után úgy határozott, hogy a Szentlőrinci Cigány Kisebbségi Önkormányzat, a Szentlőrinci Horvát Önkormányzat, és a Szentlőrinci Német Önkormányzat vonatkozásában az együttműködési megállapodást elfogadja, és egyidejűleg jóváhagyja annak aláírását. A Képviselő-testület az együttműködési megállapodást minden év január 15-ig felülvizsgálja, és szükség szerint dönt annak módosításáról. Határidő: január 31.

7 7/2008.(I.31.) KT. Határozata Szentlőrinc, Kacsóta, Csonkamindszent Intézményfenntartói Társulás Társulási megállapodásának módosításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Szentlőrinc, Kacsóta, Csonkamindszent Intézményfenntartói Társulás Társulási megállapodásának módosításának tervezetét és az abban foglaltakkal egyetért, azt elfogadja. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására, valamint megbízza a jegyzőt, hogy a megállapodást hitelesítő záradékkal lássa el. Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: február 15.

8 8/2008.(I.31.) KT H a t á r o z a t a a teljesítménykövetelmények alapját képező célokról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a teljesítménykövetelmények alapját képező célokról szóló előterjesztést megtárgyalta és úgy határozott, hogy Szentlőrinc Város Polgármesteri Hivatalának, a évi teljesítménykövetelmények alapját képező átfogó céljai az alábbiak: Általános célok: 1.) A négyéves várospolitikai koncepcióban foglaltak, a munkatervében megfogalmazottak valamint a Képviselő-testület és szervei határozatainak végrehajtása, az önkormányzati rendeletek betartása, betartatása. 2.) A város költségvetési gazdálkodásának racionalizálása, ezen belül a kötelezően ellátandó feladatok és a keletkező források összhangjának megteremtése. 3.) Európai Uniós és hazai fejlesztési források bevonásával megvalósuló rekonstrukciós feladatok és beruházások folyamatos figyelemmel kísérése és szakszerű, határidőben történő lebonyolítása. 4.) A lakosság által jelzett problémák gyors feltárása, célirányos, hatékony feladatmegoldás. 5.) Az önkormányzati jogalkotási munka minőségének javítása, a deregulációs tevékenység folyamatos biztosítása az előkészítés és a végrehajtás a rendeletalkotással szemben támasztott követelmények igazításával. 6.) A kultúrált, ügyfélbarát ügyintézés illetve ügyfélfogadás színvonalának javítása. 7.) Az ellenőrzések végrehajtását az egyesség, a következetesség, a szankcionálásban a fokozatosság és az arányosság jellemezze. Az ellenőrzések során a hatékonyság növelése érdekében a helyszíni ellenőrzések arányát növelni kell, figyelembe véve azt a tényt, hogy az ellenőrzés eredményességét a helyszíni munka alapozza meg. 8.) A hatósági intézkedések végrehajtása során kiemelt feladatot jelentsen a bírságok befizetésének realizálása. 9.) A évi országos népszavazás törvényes, eredményes lebonyolítása, a népszavazással kapcsolatos feladatok határidőben történő teljesítése. 10.) Kiemelt céljai: - a törvényesség betartása, - a legmagasabb szakmai színvonalú döntéshozatal garantálása, - a döntések információs hátterének kiszélesítése,

9 a döntési mechanizmus továbbfejlesztése, különös tekintettel a végrehajtás ellenőrzésére, - gazdasági stabilitás megtartása, az intézményműködés biztosítása, - javaslatok kidolgozása a pénzügyi forráshiány csökkentésére, - az önkormányzat és intézményei európai uniós forrásszerzési lehetőségeinek feltárása és elősegítése, - az intézményvezetőkkel való kapcsolattartás erősítése és az osztályok közötti együttműködés továbbfejlesztése, - társadalmi és civil kapcsolatok erősítése, - a közigazgatási reform előkészítéséből az önkormányzatra és a hivatalra háruló feladatok végrehajtása, különös tekintettel a Szentlőrinci Többcélú Kistérségi Önkormányzat Társulás feladatellátásának segítésére, a társulás munkájában való aktív részvétel, - a hivatali ügyintézés korszerűsítésével összefüggő igazgatási feladatok végrehajtása; - az egyes pályázatokon való sikeres részvétel külön hangsúlyt helyezve az európai uniós pályázatokra, a benyújtott pályázatok szakszerű előkészítésére; - az önkormányzat WEB lapjának rendszeres, állandó aktualizálása; - kapcsolattartás a sajtószervekkel, vállalkozókkal, - különböző típusú belső ellenőrzések szorgalmazása, valamint a Pénzügyminisztérium által közzétett módszertani útmutatók gyakorlati alkalmazása, - az egyéni teljesítménykövetelmények meghatározása, illetve azok teljesítésének értékelése. Mindez a szolgáltató jellegű közigazgatás kiépítésével, a gyors, pontos, polgárbarát ügyintézés megvalósításával, a humánum és szakmaiság középpontba állításával kell, hogy megvalósuljon. Az elfogadott célok alapján a képviselő-testület utasítja a jegyzőt a köztisztviselők, a polgármestert pedig a jegyző egyéni teljesítménykövetelményei meghatározására. A képviselő-testület továbbá felkéri a polgármester, hogy a jegyző évi teljesítményértékelését készítse el. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Dr. Győrvári Márk polgármester Határidő: február 29.

10 9/2008.(I.31.) KT H a t á r o z a t a Szentlőrinc Város Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosításáról 1. Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a fenntartásában működő Polgármesteri Hivatal szakágazati besorolását január 1-jétől a mellékletben foglalt tartalommal. A Képviselő-testület az új szakágazati besorolási rendszerhez igazodó, technikai szakfeladat változásokat tudomásul veszi. 2. A Képviselő-testület az intézmények alapító okiratainak felülvizsgálatával összefüggő egyéb módosításokat a mellékletben kiküldött tartalommal szintén elfogadja. 3. A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy döntése értelmében módosítsa az Alapító Okiratokat és az egységes szerkezetű okiratokat azonnali hatállyal küldje meg a Magyar Államkincstár Baranya Megyei Területi Igazgatóságához, és ezzel egyidejűleg értesítse az érintett intézmények vezetőit. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: február 15.

11 10/2008.(I.31.) KT H a t á r o z a t a SZONEK Alapító Okiratának módosításáról 1. Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a fenntartásában működő SZONEK szakágazati besorolását január 1-jétől a mellékletben foglalt tartalommal. A Képviselő-testület az új szakágazati besorolási rendszerhez igazodó, technikai szakfeladat változásokat tudomásul veszi. 2. A Képviselő-testület az intézmények alapító okiratainak felülvizsgálatával összefüggő egyéb módosításokat a mellékletben kiküldött tartalommal szintén elfogadja. 3. A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy döntése értelmében módosítsa az Alapító Okiratokat és az egységes szerkezetű okiratokat azonnali hatállyal küldje meg a Magyar Államkincstár Baranya Megyei Területi Igazgatóságához, és ezzel egyidejűleg értesítse az érintett intézmények vezetőit. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: február 15.

12 11/2008.(I.31.) KT H a t á r o z a t a Művelődési Központ és Könyvtár Alapító Okiratának módosításáról 1. Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a fenntartásában működő Művelődési Központ és Könyvtár szakágazati besorolását január 1-jétől a mellékletben foglalt tartalommal. A Képviselő-testület az új szakágazati besorolási rendszerhez igazodó, technikai szakfeladat változásokat tudomásul veszi. 2. A Képviselő-testület az intézmények alapító okiratainak felülvizsgálatával összefüggő egyéb módosításokat a mellékletben kiküldött tartalommal szintén elfogadja. 3. A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy döntése értelmében módosítsa az Alapító Okiratokat és az egységes szerkezetű okiratokat azonnali hatállyal küldje meg a Magyar Államkincstár Baranya Megyei Területi Igazgatóságához, és ezzel egyidejűleg értesítse az érintett intézmények vezetőit. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: február 15.

13 12/2008.(I.31.) KT H a t á r o z a t a Szociális Szolgáltató Központ Alapító Okiratának módosításáról 1. Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a fenntartásában működő Szociális Szolgáltató Központ szakágazati besorolását január 1-jétől a mellékletben foglalt tartalommal. A Képviselő-testület az új szakágazati besorolási rendszerhez igazodó, technikai szakfeladat változásokat tudomásul veszi. 2. A Képviselő-testület az intézmények alapító okiratainak felülvizsgálatával összefüggő egyéb módosításokat a mellékletben kiküldött tartalommal szintén elfogadja. 3. A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy döntése értelmében módosítsa az Alapító Okiratokat és az egységes szerkezetű okiratokat azonnali hatállyal küldje meg a Magyar Államkincstár Baranya Megyei Területi Igazgatóságához, és ezzel egyidejűleg értesítse az érintett intézmények vezetőit. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: február 15.

14 13/2008.(I.31.) KT. Határozata Szentlőrinc város évi nemzetközi kapcsolatainak évi koncepciója Szentlőrinc városi Önkormányzat Képviselő-testülete Szentlőrinc nemzetközi kapcsolatainak évi koncepciója c. előterjesztést elfogadja és az alábbi stratégiai irányokat határozza meg. 1. Szentlőrinc jelenlegi testvérvárosi kapcsolatrendszerét fenntartja, ennek elmélyítésére törekszik, új kapcsolatok kialakítását csak indokolt esetben vállalja fel. 2. Az Európai Unióhoz való csatlakozás jegyében Szentlőrinc célul tűzi ki az EU-s testvérvárosokkal való intenzív tapasztalatcserét és információáramlást, közös EU-s pályázatok benyújtását. 3. Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete támogatja a évi külkapcsolati programok megvalósulását.. 4. Szentlőrinc nemzetközi kapcsolataiban arra törekszik, hogy a városban működő, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező intézményekkel, civil szervezetekkel és egyesületekkel együttműködését összehangolja és erősítse közös programok és pályázatok révén. Felelős: Dr. Győrvári Márk - polgármester Petz Józsefné bizottsági elnök Határidő: folyamatos

15 14/2008.(I.31.) KT H a t á r o z a t a Beszámoló a Művelődési Központ és Könyvtár évi tevékenységéről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Művelődési Központ és Könyvtár tevékenységéről szóló beszámolót év vonatkozásában elfogadja. A Képviselő-testület a beszámoló megtárgyalását követően pozitívumként értékelte, hogy az előző évhez képest a rendezvények száma emelkedett. A Testület a fent említett változást köszöni és egyben kéri az igazgatót, hogy a jövőben is törekedjen arra, hogy a város lakosságának körében népszerűsítse a programokat. Felelős: Nyersné Gödöny Zsuzsanna igazgató Határidő: december 31.

16 15/2008.(I.31.) KT H a t á r o z a t a a Művelődési Központ és Könyvtár évi munkatervéről és kulturális programtervéről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Művelődési Központ és Könyvtár évre vonatkozó munkatervét és kulturális programtervét tartalmazó előterjesztést megtárgyalta, az abban foglaltakkal egyetért. A Képviselő-testület kéri az igazgatót, hogy a évben is a rendezvények szervezésének magas színvonalára, külön hangsúlyt fektessen. Felelős: Nyersné Gödöny Zsuzsanna igazgató Határidő: december 31.

17 16/2008. (I.31.)KT H a t á r o z a t a Beszámoló a Szentlőrinci Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás évi munkájáról Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a polgármester évi Társulási Tanácsban végzett munkájáról szóló beszámolót. A testület az előterjesztésben szereplő beszámolót elfogadja. Határidő: január 31.

18 17/2008. (I.31.)KT H a t á r o z a t a évi eszközfejlesztési ütemterv teljesítéséről, évi alakulásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megvitatta a fenntartásában működő oktatási-nevelési intézmények eszközfejlesztési ütemtervének teljesítéséről szóló beszámolót és úgy határozott, hogy a évre biztosítja az ütemtervben szereplő Ft-ot az intézmények részére. A fenti összeget a évi költségvetésbe be kell tervezni. Felelős: Dr Győrvári Márk polgármester Kungl Mária pénzügyi osztályvezető Határidő: január 31. és december 31-ig

19 18/2008. (I.31.) KT H a t á r o z a t a az iskolabusz évi üzemeltetéséről szóló beszámoló elfogadásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az iskolabusz üzemeltetéséről szóló beszámolót - megtárgyalása után év vonatkozásában elfogadja. A képviselő-testület továbbra is kéri a hivatalt, hogy a megfelelő gazda gondosságával járjon el a busz üzemeltetés tekintetében. Kungl Mária pénzügyi osztályvezető Határidő: január 31.

20 19/2008.(I.31.) KT Határozata a polgármester beszámolójának elfogadása Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta dr. Győrvári Márk polgármesternek a két ülés közötti eseményekről és a végzett munkáról készült beszámolóját. A Képviselő-testület a januári beszámolót elfogadja. Határidő: január 31.

21 20/2008.(I.31.) KT.Határozat a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentés elfogadása Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta dr. Karakán Béla jegyzőnek a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentését. A Képviselőtestület a január 31-ei ülésre készített jelentést elfogadja. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: január 31.

22 21/2008.(I.31.) KT Határozata tájékoztató a két ülés közötti bizottsági munkákról és az átruházott hatáskörben hozott döntésekről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a mellett működő Külkapcsolatok Bizottsága, Településfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottság, Pénzügyi Bizottság, Oktatási, Kulturális és Sportbizottság, Szociális és Egészségügyi Bizottság, a Jogi és Ügyrendi Bizottság januári üléseiről szóló beszámolót megtárgyalta és egyben meghallgatta az átruházott hatáskörben hozott döntésekről született határozatokat. Felelős: bizottsági elnökök Határidő: január 31.

23 22/2008.(I.31.)KT Határozata a Rendezési tervhez szükséges Településfejlesztési koncepció kiegészítéséről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a város fejlődését és alakulását elősegítő változások érdekében - a szakbizottságok álláspontját figyelembe vévefelhatalmazást ad arra vonatkozóan, hogy a Képviselő-testület 28/2000.(XI.20.) Kt. rendeletének módosítása megkezdődjön és a módosítás vegye figyelembe az alábbi felsorolásban meghatározott feladatokat, melyek a meglévő településfejlesztési koncepciót kiegészítik. o A régi Városháza szociális gondozó és ellátó központtá fejlesztése - rendezési tervi alátámasztás o A Közüzemi Vállalat épületkomplexumát érintő lehetőségek meghatározása o A regionális hulladékátrakó területének kijelölése o A városi sport és futball komplexum lehetséges helyének / helyeinek kijelölése o A városi termálvizű strand lehetséges helyének / helyeinek kijelölése o Geotermikus energia projekt és a várható beruházás helyszínének kijelölése o Ipari és agrár-ipari övezet kijelölése o Lakóövezeti területek kijelölésének előkészítése bel- és külterületeken o Városközpontot érintő, az üzletek letelepülését biztosító területmeghatározások felülvizsgálata o Sörkert és szabadidőpark elhelyezése o Iparterület lehetőségének vizsgálata és kijelölése o Kertészeti terület kijelölése o Multinacionális áruház elhelyezésére alkalmas terület kijelölése o Cementgyár időközben kijelölt védelmi övezete az érintett terület és a vonatkozó előírások rendezési tervi átvezetése o Az iskolák területén a beépítettség lehetőség szerinti növelése o Tanuszoda helyének kijelölése o A Pécsi út északi oldalán kertvárosias lakóterület helyett lehetőség szerint kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület kijelölése o A Munkácsy M. utca 6-os úti telekvégein a beépítési lehetőségek vizsgálata o Kossuth Lajos utca, Templom tér, valamint a Madách utca által határolt terület fejlesztési lehetőségeinek megvizsgálása Felelős: Dr. Győrvári Márk - polgármester Tönkő Péter - beruházó Dr. Magyar Józsefné osztályvezető Határidő: február 01.

24 23/2008 (I.31.) KT. Határozata A Mecsek-Dráva Önkormányzati Társuláshoz való újabb csatlakozásokról Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társuláshoz való újabb csatlakozásokról szóló előterjesztést és minősített többséggel úgy határozott, hogy az abban foglaltakkal egyetért és hozzájárul Bezedek, Csikóstöttös, Ivándárda, Kisherend, Kiskassa, Kistapolca, Lippó, Mánfa, Matty, Palkonya, Pécsdevecser, Peterd, Sárok, Siklósnagyfalu, Szaporca, Szőkéd, Újpetre, Vókány. települések Mecsek-Dráva Önkormányzati Társuláshoz történő csatlakozáshoz és ezzel a társulás létesítő okiratát és a társulási megállapodást kiegészítettnek tekinti. Tőnkő Péter beruházó Határidő: január 31.

25 24/2008. (I.31.) KT. Határozata telekalakításról a leendő Munkaügyi Központ építése céljából Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a leendő Munkaügyi Központra vonatkozó telekalakításról szóló előterjesztést és úgy határozott, hogy az előterjesztésben szereplő fejlesztési lehetőséget támogatja. A Testület a javasolt telekalakítási, telekegyesítési eljárásokkal egyetért oly módon, hogy a Szentlőrinc 255/33 hrsz-ú és a 262/1 hrsz-ú telkeket a meglévő járda által kialakított vonal mentén, és az esetlegesen túlnyúló területrészt a 255/35 hrsz-ú telekkel egyesíteni kell. A Képviselő-testület vállalja a telekegyesítéssel kapcsolatos költségeket. A Képviselő-testület a telekegyesítéssel létrejött ingatlant az új Munkaügyi Kirendeltség működési idejére használatba adja a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak. Ennek megfelelően a Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a szükséges intézkedések haladéktalan megtételére. Határidő: február 1.

26 25/2008 (I.31.) KT Határozata A SZONEK Kodolányi utcai intézményegységében történt fűtési rendszer meghibásodásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a SZONEK Kodolányi utcai intézményegységében történt fűtési rendszer meghibásodásáról szóló előterjesztést és úgy határozott, hogy felhatalmazza a polgármestert a fűtési rendszer meghibásodásának a kijavításához feltétlenül szükséges intézkedések haladéktalan megtételére. A munkák ellenértékét, Ft + ÁFA-t a évi költségvetés terhére biztosítja. Tőnkő Péter beruházó Határidő február 01.

27 26/2008.(I.31.) KT Határozata a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Köztestület Egyesület létrehozásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete fontosnak tartja a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület alapítását. A Képviselő-testület az egyesület létrehozásával kapcsolatos feladatok előkészítésével megbízza Ritecz László alpolgármestert. Ritecz László alpolgármester Határidő: december 31.

28 27/2008.(I.31.) KT Határozata a pedagógiai módszertani reformot támogató infrastruktúra fejlesztése támogatására kiírt TIOP-1.1/07/1 pályázatról Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a pedagógiai módszertani reformot támogató infrastruktúra fejlesztése támogatására kiírt TIOP-1.1/07/1 pályázat feltételeit.. A testület a pályázat tartalmát megismerte és úgy határozott, hogy a pályázati eljárásban részt kíván venni, a pályázati kiírásban megadott feltételekkel. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármester és a SZONEK igazgatóját, a pályázat megírására és annak benyújtására. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Heller Alajosné igazgató Határidő: március 1.

29 28/2008.(I.31.) KT. Határozata dr. Győrvári Márk polgármester illetményének és költségátalányának megállapításáról szóló 153/2006.(X.11.) KT. Határozat módosításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a polgármester illetményének és költségátalányának kérdését és úgy határozott, hogy a köztisztviselői illetményalap Ft-ra történő emelkedésére tekintettel, január 1-jétől az illetményalap és 13-as szorzószám szorzataként a polgármester havi illetményét Ftban állapítja meg. Továbbá a polgármester részére (a polgármesteri illetmény 25 %-ának figyelembe vételével) Ft költségátalányt állapít meg. A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt az ezzel kapcsolatos feladatok elvégzésével. Ezen határozattal a Képviselő-testület 153/2006.(X.11.) KT. Határozata módosul. Felelős: Dr. Karakán Béla - jegyző Határidő: január 31.

30 29/2008.(I.31.) KT. Határozata zárt ülés elrendeléséről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határozott, hogy tekintettel a Szervezeti és Működési Szabályzat 19. -ára, fellebbezés elbírálása tárgyában zárt ülést tart. Határidő: azonnal

31 30/2008. (I.31.) KT. H a t á r o z a t a fellebbezés elutasításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Kőhegyi László Szentlőrinc, Nyárfa u. 1/D sz. alatti lakos törvényes határidőn belül lakásfenntartási támogatás tárgyában benyújtott fellebbezését. Nevezett kérelmében előadta, hogy a Szociális és Egészségügyi Bizottság 326-2/2008. számú Határozatának felülvizsgálatát kéri méltányossági okokra hivatkozással. A Képviselő-testület a fellebbezést elutasítja, mert a benyújtott iratok alapján megállapítható, hogy Kőhegyi László családjában a háztartás havi összjövedelme ,- Ft, ezzel szemben az elismert havi lakásköltség 425 x 67 m2 = ,- Ft. A havi rendszeres jövedelemhez tartozó kiadás nem haladja meg a jogszabályban meghatározott 30 %-ot, azaz ,- Ft-ot. A Testület megállapítja, hogy a felsorolt feltételek nem állnak fenn együttesen, így a fellebbezést elutasítja. A Képviselő-testület a felülvizsgálat során egyetért a Szociális és Egészségügyi Bizottság I. fokon született határozatával, azt megalapozottnak tartja. A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a döntésnek megfelelően gondoskodjon a határozat elkészítéséről, és arról haladéktalanul értesítse a kérelmezőt. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: február 1.

32 Szentlőrinc Város Önkormányzat 31/2008.(II.14.) KT. Határozat a évi elmaradt minőségi kereset-kiegészítés kifizetéséről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a évi költségvetésében a SZONEK intézményében beállított bértömeg terhére a évben elmaradt minőségi kereset-kiegészítés kifizetését engedélyezi, amelynek összege ,- Ft + járulékai, melynek kifizetésére utasítja az intézmény vezetőjét. Heller Alajosné igazgató Határidő: március 31..

33 32/2008.(II.14.) KT. Határozata Kistérségi járóbeteg-szakellátó központ kialakítása és fejlesztése c. pályázat tervezési szerződése Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Kistérségi járóbetegszakellátó központ kialakítása és fejlesztése c. pályázat tervezési szerződésének témájában készített előterjesztést, az ezzel kapcsolatos tervezési szerződés tervezetet. A Képviselő-testület elfogadja a Comfort Tervező Kft (9021 Győr, Arany János u ) cégtől kapott ajánlatot és elfogadja a tervezési szerződésben foglaltakat azzal a feltétellel, hogy nyertes pályázat esetén, a pályázati összegből egyenlíti ki a testület a tervező céget. Amennyiben a pályázat nem nyer a Képviselő-testület vállalja, hogy a ,- Ft + ÁFA tervezési díj 15 %-át, azaz Ft + ÁFA összeget a évi költségvetéséből fizet meg. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a Comfort Tervező Kft-vel a szerződést kösse meg. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Határidő: február 14.

34 33/2008.(II.14.) KT. Határozata Kistérségi járóbeteg-szakellátó központ kialakítása és fejlesztése c. pályázat vállalkozási szerződése Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Kistérségi járóbetegszakellátó központ kialakítása és fejlesztése c. pályázat vállalkozási szerződésének témájában készített előterjesztést, az ezzel kapcsolatos vállalkozási szerződés tervezetet. A Képviselő-testület elfogadja az AKOL Informatikai Tanácsadó és Szolgáltató Kft. (1086 Budapest, Szűz u. 5-7.) cégtől kapott ajánlatot és elfogadja a vállalkozási szerződésben foglaltakat azzal, hogy az önkormányzat kizárólag nyertes pályázat esetén téríti meg a vállalkozói díjat ( Ft + ÁFA összeget), a Támogatási Szerződés megkötése után, a számára átutalt első támogatási részlet (előkészítés költségei, előleg) beérkezését követően. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az AKOL Informatikai Tanácsadó és Szolgáltató Kft-vel a szerződést kösse meg. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Határidő: február 14.

35 34/2008. (II.14.) KT. H a t á r o z a t a Petrovics Gizella Önkormányzati bérlakás vásárlási kérelméről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Petrovics Gizella Szentlőrinc Attila. u. 40 lakos kérelméről szóló előterjesztést, és úgy határozott, hogy az előterjesztésben szereplő kérelmeknek helyt ad, mely szerint eladja a kérelemben szereplő Szentlőrinc Munkácsy M u. 50 sz. 95/5 hrsz-ú önkormányzati lakást bruttó Ft áron, azzal a feltétellel, hogy a tulajdonszerzés minden költsége a kérelmezőt terheli, valamint kérelmező vállalja a vételár 2 hónapon belüli egy összegben történő átutalását. Ennek megfelelően Képviselő-testület felhatalmazza dr. Győrvári Márk polgármestert a szükséges intézkedések haladéktalan megtételére. Határidő: március 1.

36 35/2008. (II.27.) KT. H a t á r o z a t a kistérségi járóbeteg-szakrendelő pályázat kötelező tartalmi elemeiről Szentlőrinc Városi Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Döntés kistérségi járóbeteg-szakrendelő pályázat kötelező tartalmi elemeinek elfogadásáról tárgyú előterjesztést és az alábbiak szerint dönt: 4.) Szentlőrinc Város Önkormányzata a fejlesztés helyszínéül kijelöli a Szentlőrinc, Március 15 tér 152/44 helyrajzi számú ingatlant. 5.) Szentlőrinc Város Önkormányzata Képviselő-testülete visszavonhatatlan beleegyezését adja, hogy a Szentlőrinc, Március 15 tér 152/44 helyrajzi számú ingatlanon Kistérségi járóbeteg-szakrendelő épüljön. 6.) A Képviselő-testület rögzíti, hogy a projekt költségvetése ,- Ft, ebből az igényelt támogatás ,- Ft, az önerő mértéke ,- Ft, melyből a Szentlőrinc Város Önkormányzata által biztosított ingatlan értéke ,- Ft. A fennmaradó részt a Képviselő-testület önkormányzati forrásból biztosítja. 7.) A Képviselő-testület elfogadja az előterjesztés elválaszthatatlan mellékletét képező Szindikátusi Szerződést és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására. 8.) A Képviselő-testület kezdeményezi a nonprofit részvénytársaság megalapítását, amelyhez szükséges alaptőke rendelkezésre állását a tulajdonos önkormányzatok együttesen biztosítják költségvetésükben. Határidő: február 27.

37 36/2008.(II.27.)KT. Határozata a Perspex Kft. vételi árajánlatáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Perspex Kft. vételi árajánlatát és úgy határozott, hogy megköti az adásvételi előszerződést a tulajdonában lévő alsótelephely 0149/8 hrsz-ú iparterületre bruttó Ft vételárért. A Képviselő-testület felhatalmazza dr. Győrvári Márk polgármestert a Perspex Kft-vel kötendő adásvételi előszerződés aláírására. Tőnkő Péter beruházó Határidő: február 28.

38 37/2008.(II.27.)KT. Határozata az Egészségügyi Központban keletkezett közös közüzemi költségek elszámolásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a január 1-től február 29. közötti időszakra a Szentlőrinci Egészségügyi Központban, mint társasházban, keletkezett közös közüzemi költségekkel kapcsolatos elszámolási javaslatot. Az abban foglaltakat a következők szerint fogadja el: A tárgyalások során megállapított fűtésdíjjal, vízdíjjal, áramdíjjal egyetért, azonban részletfizetést az érintetteknek csak december 31-ig engedélyez. Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: március 10.

39 38/2008.(III.18.) KT. Határozata a szabadtéri színpad lefedéséről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta dr. Győrvári Márk polgármesternek a szabadtéri színpad lefedéséről szóló szóbeli előterjesztését és figyelembe véve a Pénzügyi Bizottság javaslatát úgy határozott, hogy fontosnak tartja a szabadtéri színpad (színpadjának és nézőterének) lefedését. A Képviselő-testület a színpad és nézőtér lefedését évi költségvetéséből az alábbi módon biztosítja: bekerülési összeg: bruttó ,- Ft, melyből a Nostracement Kft. támogatása: ,- Ft a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet támogatása: ,- Ft civilszervezetek támogatása: ,- Ft pályázati támogatás: ,- Ft önkormányzat költségvetési rendeletében elkülönített rész: ,- Ft más pályázatból felszabaduló önkormányzati rész: ,- Ft költségvetési tartalékalapból biztosított rész: ,- Ft A Képviselő-testület felhatalmazza dr. Győrvári Márk polgármestert a kivitelezési szerződés megkötésére. Határidő: április 30.

40 39/2008.(III.18.) KT. Határozata a Brandtner-Koncz Műemlékház tetőszerkezetének felújításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta dr. Győrvári Márk polgármesternek a Brandtner-Koncz Műemlékház tetőszerkezetének felújításáról szóló szóbeli előterjesztését és figyelembe véve a Pénzügyi Bizottság véleményét kinyilvánítja, hogy a város számára fontos értéket képvisel a Brandtner-Koncz Műemlékház. A Képviselő-testület a Műemlékház tetőszerkezetének felújítására a Brandtner-Koncz Ház Kuratóriumának 1 millió forintot biztosít a évi általános költségvetési tartalékalapja terhére. A Testület köszönetét fejezi ki a Kuratóriumnak a Művelődési Központban tartandó állandó kiállítás céljából felajánlott porcelángyűjteményért, valamint a Városháza Dísztermében és Tanácstermében kiállításra kerülő festményekért. Határidő: április 30.

41 40/2008.(III.27.) KT. Határozata Művelődési Központ és Könyvtár alapító okiratának módosításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért a Művelődési Központ és Könyvtár alapító okiratának módosításával, ahhoz hozzájárulását adja. A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a módosítással kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: azonnal

42 41/2008.(III.27.) KT. Határozata Szentlőrinci Oktatási-Nevelési Központ alapító okiratának módosításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért a Szentlőrinci Oktatási- Nevelési Központ alapító okiratának módosításával, ahhoz hozzájárulását adja. A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a módosítással kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: azonnal

43 42/2008.(III.27.) KT. Határozata Szociális Szolgáltató Központ alapító okiratának módosításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért a Szociális Szolgáltató Központ alapító okiratának módosításával, ahhoz hozzájárulását adja. A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a módosítással kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: azonnal

44 43/2008.(III.27.) KT. Határozata Szentlőrinc Város Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért a Szentlőrinc Város Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosításával, ahhoz hozzájárulását adja. A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a módosítással kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: azonnal

45 44/2008.(III.27.)KT. Határozata Elvi állásfoglalás többcélú, közös igazgatású Kistérségi Oktatási-Nevelési Központ létrehozásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Szentlőrinci Kistérségi Oktatási-Nevelési Központ: SZEKONEK létrehozásáról szóló előterjesztést. A Képviselőtestület az abban foglaltakkal egyetért és kinyilvánítja azon szándékát, hogy a 2008/2009-es tanévtől, egy többcélú közös igazgatású intézménybe kíván csatlakozni, az alábbi feltételekkel: - A Szentlőrinci kistérségben működő községi iskolák jogutódlással megszűnnek és beintegrálódnak a Szentlőrinci Oktatási-Nevelési Központba. - Az így létrejött intézmény fenntartói jogát, pedig a Képviselő-testület július 1. napjával átadja a Szentlőrinci Kistérségi Társulásnak. A Képviselő-testület a szükséges intézkedések megtételére megbízza a polgármestert és a jegyzőt. A Képviselő-testület a továbbiakban utasítja a jegyzőt, hogy gondoskodjon az Intézményfenntartó Társulás többi tagjának (Kacsóta, Csonkamindszent Községek Önkormányzatainak) soron következő ülésén ugyanezen napirend megtárgyalásáról, és egyben az anyagot haladéktalanul küldje meg mindazoknak a véleményező szerveknek és közösségeknek akiket a hatályos jogszabályok felsorolnak. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: április 30.

46 45/2008.(III.27.) KT. Határozata a kistérségi esélyegyenlőségi helyzetelemzésről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Szentlőrinci Kistérség a SZONEK és konzorciumi partnereinek közoktatási esélyegyenlőségi helyzetelemzése c.dokumentumot elfogadja. Határidő: folyamatos

47 46/2008.(III.27.) KT. Határozata az általános iskolai beiratkozások és óvodai előjegyzések időpontjának meghatározásáról 1. Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, a hatályos jogszabályokat figyelembe véve, az óvodai nevelést és az általános iskolai nevelés-oktatást ellátó intézményekben a beiratkozás időpontját a 2008/2009. tanévre az alábbiakban állapítja meg: április 21. (hétfő) óráig április 22. (kedd) óráig A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a beiratkozás időpontjáról értesítse az érintett intézmény igazgatóját. A Képviselő-testület továbbá utasítja az intézmény igazgatóját, hogy a beiratkozás időpontjának leteltét követően haladéktalanul tájékoztassa a polgármestert a beiratkozottak és az előjegyzésben felvettek számáról, az osztályok számának meghatározása végett. Heller Alajosné SZONEK igazgató Határidő: április Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Általános Iskolák felvételi (működési) körzetének meghatározásáról szóló 33/2007. (II.11.) Kt Határozatát a Képviselő-testület hatályon kívül helyezi, mert e határozat a struktúra-változás miatt okafogyottá vált, az általános iskolai beiskolázási körzet: Szentlőrinc város, Kacsóta és Csonkamindszent községek közigazgatási területe. Határidő: március 27.

48 47/2008.(III.27.) KT. Határozata a SZONEK Arany János Utcai Óvoda Intézményegysége nyitvatartási idejének módosításáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a SZONEK Arany János Utcai Óvoda Intézményegysége nyitvatartási idejének módosításáról szóló előterjesztést és úgy határozott, hogy a SZONEK igazgatója és az Arany János Utcai Óvoda Intézményegység-vezetője kérelmének helyt ad és április 1-től a következőképpen módosítja az intézményegység nyitvatartási idejét: SZONEK Arany János Utcai Óvoda Intézményegység nyitvatartási ideje: óra. A Képviselő-testület utasítja Heller Alajosné igazgatót és Raffay Katalin intézményegység vezetőt, hogy a módosítást vezesse át az intézmény dokumentumaiban és a változásról tájékoztassa a lakosságot. Heller Alajosné igazgató Raffay Katalin intézményegység-vezető Határidő: április 1.

49 48/2008. (III. 27.) KT. Határozata Szentlőrinc Városi Önkormányzat évi közbeszerzési tervéről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a évi közbeszerzési tervről szóló előterjesztést és úgy határozott, hogy az abban foglaltakat elfogadja A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a közbeszerzési tervben foglalt beruházások megvalósulását fokozottan kísérje figyelemmel. Dr. Karakán Béla - jegyző Kungl Mária - osztályvezető Tönkő Péter beruházó Határidő: december 31.

50 49/2008 (III.27.) KT Határozata Danubiusbeton-Dunántúl Kft évi eladási és szállítási szerződéséről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Danubiusbeton- Dunántúl Kft (7634 Pécs, Nagy Berki u. 2.) által benyújtott eladási és szállítási szerződés tervezetről szóló előterjesztést és úgy határozott, hogy az abban foglaltakkal egyetért és elfogadja azt. Tönkő Péter beruházó Határidő: április 1.

51 50/2008. (III.27.) KT. H a t á r o z a t a a sportszervezetek pénzügyi támogatásának elszámolásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi sportszervezetek támogatására évre vonatkozó pénzügyi elszámolásával kapcsolatos beszámolót elfogadja. A Képviselő-testület megállapítja, hogy az odaítélt támogatásokat a szervezetek a pályázatokban foglalt céloknak megfelelően használták fel. Dr. Karakán Béla jegyző Kungl Mária osztályvezető Határidő: március 27.

52 51/2008. (III.27.) KT. H a t á r o z a t a a helyi önszerveződő közösségek évi pénzügyi elszámolásáról, a Fúvószenekari Baráti Kör által benyújtott kérelem engedélyezéséről 1. Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önszerveződő közösségek évi pénzügyi elszámolásával kapcsolatos beszámolót elfogadja, egyben megállapítja, hogy az odaítélt támogatásokat a szervezetek a pályázatokban foglalt céloknak megfelelően használták fel. 2. A Képviselő-testület a Szentlőrinci Fúvószenekari Baráti Kör kérelmének helyt adva, engedélyezi, hogy a Testület által évben megállapított támogatásból 8.375,- Ft évben történő felhasználását. Kungl Mária osztályvezető Határidő: azonnal

53 52/2008. (III.27.) KT. H a t á r o z a t a Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület tájékoztatója Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének tájékoztatóját a év munkájáról. A testület a tájékoztatót tudomásul veszi. A Képviselő-testület kéri a polgármestert, hogy döntéséről értesítse az Egyesületet. Határidő: március 31.

54 53/2008. (III. 27.) KT. H a t á r o z a t a a Polgármesteri Hivatal évi munkájáról 1.) Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadja Szentlőrinc Város Polgármesteri Hivatalának évi munkájáról szóló beszámolót. 2.) A Polgármesteri Hivatal elvégzett munkáját, teljesítményét a biztosított és meglévő személyi és tárgyi feltételek mellett elfogadhatónak tartja, azzal a megjegyzéssel, hogy a pénzügyi, gazdasági feladatellátás során még nagyobb körültekintéssel és szakmaisággal járjon el a Polgármesteri Hivatal illetékes szervezeti egysége. 3.) Ennek érdekében a Képviselő-testület kéri, hogy a Pénzügyi és Intézményfelügyeleti Osztály készítsen előterjesztést a gazdálkodási feladatok szétválasztására. Továbbá a költségvetésben erre a célra elkülönített keretből vezesse be az integrált pénzügyi informatikai rendszert. 4.) A Pénzügyi és Intézmény-felügyeleti Osztály Adó csoportja továbbra is fokozza a kintlévőségek behajtása iránti tevékenységét, az adómorál további javulását. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: azonnal és folyamatos

55 54/2008.(III.27.) KT. Határozata a polgármester beszámolójának elfogadása Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta dr. Győrvári Márk polgármesternek a két ülés közötti eseményekről és a végzett munkáról készült beszámolóját. A Képviselő-testület a február- március beszámolót elfogadja. Határidő: március 31.

56 55/2008.(III.27.) KT.Határozat a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentés elfogadása Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta dr. Karakán Béla jegyzőnek a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentését. A Képviselőtestület a március 27-ei ülésre készített jelentést elfogadja. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: március 31.

57 56/2008.(III.27.) KT Határozata tájékoztató a két ülés közötti bizottsági munkákról és az átruházott hatáskörben hozott döntésekről Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testülete a mellett működő Településfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottság, Pénzügyi Bizottság, Oktatási, Kulturális és Sportbizottság, Szociális és Egészségügyi Bizottság, a Jogi és Ügyrendi Bizottság márciusi üléseiről szóló beszámolót megtárgyalta és egyben meghallgatta az átruházott hatáskörben hozott döntésekről született határozatokat. Felelős: bizottsági elnökök Határidő: március 31.

58 57/2007. (III.27.) KT. H a t á r o z a t a A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal kötendő évi megállapodásról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal kötendő évi megállapodásról szóló előterjesztést. A Képviselő-testület a megállapodás tartalmát elfogadja. A testület kéri a polgármestert a megállapodás aláírására és egyben utasítja a Pénzügyi és Intézmény-felügyeleti Osztályt, hogy gondoskodjon az éves Ft-os hozzájárulás átutalásáról. Kungl Mária osztályvezető Határidő: április 30.

59 58/2008. (III.27.) Kt Határozata Völgyi Gabriella szentlőrinci lakos lakásvásárlási kérelméről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Völgyi Gabriella Szentlőrinc Hunyadi u. 15 sz. alatti lakos kérelméről szóló előterjesztést, és úgy határozott, hogy az előterjesztésben szereplő kérelmeknek helyt ad, mely szerint eladja a kérelemben szereplő Szentlőrinc Pécsi u. 1 sz.. alatti, részben Önkormányzati tulajdonú társasház jelenleg üresen álló 3-as számú 70 m 2 -es lakás különálló utcafronti 22 m 2 -es szobáját Ft +Áfa vételárért. Ennek megfelelően Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a szükséges intézkedések haladéktalan megtételére. Tönkő Péter beruházó Határidő: június 30.

60 59/2008.(III.27.)KT. Határozata Kanizsai Béla Szentlőrinc Kosztolányi utcai parkoló építési kérelméről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Kanizsai Béla (Szentlőrinc Dr. Múró László u.7sz.) parkoló építési kérelmét és úgy határozott, hogy az abban foglaltaknak helyt ad, mely szerint engedélyezi a kérelmezőknek a 13 szgk. befogadására alkalmas parkoló építését a Kosztolányi utcában, a helyszínrajzon feltüntetett módon. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a közterületi parkoló építésre a tulajdonosi engedély aláírására. Tönkő Péter beruházó Határidő: április 1.

61 60/2008.(III.27.)KT. Határozata az Orfű 975/1 hrsz ú (Orfű, Dollár u. 27.) ingatlan tulajdonjog megszerzési kérelméről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta az Orfű 975/1 hrsz-ú (Orfű, Dollár u. 27. ) ingatlan tulajdonjog megszerzéséről szóló kérelmet és úgy határozott, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Baranya Megyei Területi Irodájához kérelmet nyújt be azon célból, hogy az óta a szentlőrinci 1. számú Általános Iskola, majd óta a szentlőrinci számú Baráti Körök Szövetsége által üzemeltetett fent megjelölt ingatlan tulajdonjoga, Szentlőrinc Város Önkormányzathoz kerüljön. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére. Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: április 1.

62 61/2008.(IV.24.)KT. Határozata a Szentlőrinci Rendőrőrs évi munkájáról szóló beszámoló elfogadásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Szentlőrinci Rendőrőrs évi munkájáról szóló beszámolót, mely a város közbiztonsági helyzetét értékeli a rendőrségi munka bemutatásával. A Képviselő-testület elismerését fejezi ki a Szentlőrinci Rendőrőrs felé az általuk végzett igen fontos feladatok ellátásáért, és bízik abban, hogy a megelőző tevékenység folytatása, valamint a hatékonyabb felderítés és az újonnan elhelyezett kamera rendszer hozzájárul a város közbiztonságának javulásához. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a döntésről Dr. Harmati Béla rendőrkapitányt, valamint Dakos József dandártábornokot, mint a Baranya Megyei Rendőrfőkapitányság vezetőjét értesítse. Határidő: május 31.

63 62/2008. (IV. 24.) KT. Határozata a Szentlőrinci Közüzemi Kht évi beszámolója Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Szentlőrinci Közüzemi Kht évi gazdálkodásáról szóló beszámolót: közhasznúsági jelentését, éves mérlegét, könyvvizsgálói beszámolót és úgy határozott, hogy a beszámolót a évre vonatkozólag elfogadja, a működést törvényesnek tartja. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy döntéséről értesítse a Közüzemi Kht. ügyvezetőjét. Határidő: május 31.

64 63/2008.(IV.24.) KT. Határozata könyvvizsgálói megállapítások az önkormányzat évi zárszámadásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta az önkormányzat évi zárszámadásáról szóló könyvvizsgálói megállapításokat és az abban foglaltakat tudomásul veszi. Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: április 24.

65 64/2008. (IV.24.) KT. H a t á r o z a t a Szentlőrinc város évi belső ellenőrzési tervének végrehajtásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Szentlőrinc város intézményeinél végzett évi belső ellenőrzési jelentést. A testület a belső ellenőrzésről készített jelentést elfogadta, azt a évi tervhez viszonyítva megfelelőnek találta. A testület kéri a kistérségi belső ellenőrt, hogy a évben Szentlőrinc város intézményeinek ellenőrzésére nagyobb hangsúlyt fektetve végezze munkáját és vegye figyelembe a Jogi és Ügyrendi Bizottság javaslatát és ennek megfelelően végezze munkáját. A képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy döntéséről értesítse a kistérségi belső ellenőrt. Felelős: Dr. Karakán Béla jegyző Gregorics Tímea - kistérségi belső ellenőr Határidő: május 31. és december 31.

66 65/2008.(IV.24.) KT. H a t á r o z a t a az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok 2008.évi támogatására vonatkozó igény benyújtásáról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete támogatja az önkormányzat évi ÖNHIKI pályázaton való részvételét, és a pályázat feltételeinek való megfelelésről az alábbi nyilatkozatot teszi: A. Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló évi CLXIX. törvény 17. (1) bekezdése és 6. számú mellékletének 3. pontja (továbbiakban: 6.sz.melléklet) alapján támogatási igényt nyújt be az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő helyi önkormányzatok támogatására. B. Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az önhibájukon kívül hátrányos pénzügyi helyzetben lévő helyi önkormányzatok támogatásának igényléséhez a fenti törvény alapján a következő nyilatkozatot teszi: I. a) Az önkormányzat lakosságszáma január 1-jén 1000 fő feletti. (7 059 fő) II. a) Az önkormányzat a polgármesteri hivatalon túl intézményeket tart fenn. III.1. Az önkormányzat lakosságszáma január 1-jén lakosságszáma fő feletti évben kiegészítő támogatásban részesült és szeptember 1.után a többcélú kistérségi társulások támogatása keretében ösztönzött közoktatási feladatait társulásban (intézményi társulás keretében) látja el. V. Az önkormányzat - iparűzési adó, magánszemélyek kommunális adója helyi adó bevezetéséről döntött és költségvetésében ilyen bevételt tervez és a gazdálkodása során realizál. VI. a) Az önkormányzat a évi zárszámadására vonatkozóan az Ötv. 92/A. -a alapján könyvvizsgálatra kötelezett. Felelős: Dr. Győrvári Márk polgármester Dr. Karakán Béla jegyző Határidő: április 25.

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. december 22-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. december 22-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 259/2011.(XII.22.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a megelőlegezési likvid hitel felvételre vonatkozó előterjesztést. A likviditásának biztosítása érdekében

Részletesebben

175-35/2011. K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

175-35/2011. K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 226/2011. (X. 26.) Kt. hat. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2011. október 26-ai ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint elfogadja: 1. Tájékoztató a lejárt határidejű

Részletesebben

Tard község önkormányzat képviselő-testülete az OTP Bank Nyrt.-től 5 503 000 Ft munkabér hitel felvételével egyetért.

Tard község önkormányzat képviselő-testülete az OTP Bank Nyrt.-től 5 503 000 Ft munkabér hitel felvételével egyetért. 30./2012. (IV. 19.) határozata Tárgy: ÖNHIKI pályázat benyújtása 1. Tard község Önkormányzat képviselő-testülete a Magyarország 2012. évi központi költségvetéséről szóló 2011. évi CLXXXVIII. törvény 6.

Részletesebben

R É T S Á G VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE

R É T S Á G VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE R É T S Á G VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. ÉVI MUNKATERVE Rétság, 2011. december 16. 1 oldal a 14 oldalból I. 2012. év fő feladatai: Gazdálkodás Likviditás biztosítása, bevételek emelése,

Részletesebben

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 1/2009. (II.12.) KT. Határozata. Szentlőrinc város Településszerkezeti Tervének elfogadásáról

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 1/2009. (II.12.) KT. Határozata. Szentlőrinc város Településszerkezeti Tervének elfogadásáról 1/2009. (II.12.) KT. Határozata Szentlőrinc város Településszerkezeti Tervének elfogadásáról 1. Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a Szentlőrinc városra vonatkozó,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-i ülésére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői teljesítmény-követelmények alapját képező 2011. évi célok

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT 2016. május 30. napján 19 óra 00 perckor tartott ülésének könyvéből. az alábbi napirendeket fogadta el: 56/2016. (05.30.) számú határozat (Napirendek elfogadása) 1) Beszámoló a Kistérségi Családsegítő

Részletesebben

36/2008. (III. 27.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzata az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló beszámolót elfogadja. Határidő: azonnal

Részletesebben

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére 1 Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. évi munkatervére Ózd, 2015. december 21. Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselőtestületi Osztály 2 Tisztelt Képviselő-testület! Ózd Város

Részletesebben

KACSÓTA KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2012. évi munka- és ütemterve

KACSÓTA KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2012. évi munka- és ütemterve KACSÓTA KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. évi munka- és ütemterve FEBRUÁR Előterjesztés Kacsóta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2012.(..) KT Rendelete a 2012. évi költségvetéséről előterjesztő:

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2010.(II.16.) h a t á r o z a t a

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2010.(II.16.) h a t á r o z a t a 1/2010.(II.16.) h a t á r o z a t a a Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc és Hugyag Közoktatási Intézményi Társulás által fenntartott intézmények 2009. évi költségvetésének módosításával való egyetértéséről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 24-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 24-ei ülésére II/1. E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 24-ei ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról 53 /2012. (II. 28.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-ai ülésére II/1. E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. június 26-ai ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról 73/2012. (III. 27.)

Részletesebben

2011. évi MUNKATERVE

2011. évi MUNKATERVE T E R V E Z E T Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. évi MUNKATERVE A Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek: 1.) Január 21. péntek 1) Előterjesztés Rétság város gazdasági

Részletesebben

k.m.f Jegyzőkönyv-hitelesítők:

k.m.f Jegyzőkönyv-hitelesítők: ülésének könyvéből. 159/2016. (VII.27.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. július 27-i nyilvános ülés módosított napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Tájékoztató

Részletesebben

Javaslat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének évi munkatervére

Javaslat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének évi munkatervére Javaslat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. évi munkatervére Január A napirendi pont címe: Bóbita Óvoda Intézmény vezetői pályázat elbírálása A napirendi pont

Részletesebben

J e l e n t é s. Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 12-i nyilvános ülésére

J e l e n t é s. Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 12-i nyilvános ülésére J e l e n t é s Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 12-i nyilvános ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról. Előterjesztő:

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2015. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza: 51/2012. (IV. 25.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2012. április 25-ei ülés napirendi pontjait az

Részletesebben

K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. rendkívüli ülésének könyvéből. 105/2009. (VI. 25.) Kt. határozat elfogadja a 2009. június 25.-ei rendkívüli ülés alábbi napirendi pontjait: 1. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2.1.2. Kistérségi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita megbízott jegyző A Képviselőtestület

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

38/2017. (IV. 25.) HATÁROZATA

38/2017. (IV. 25.) HATÁROZATA 1 J e l e n t é s Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. szeptember 20-i ülésének Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Előterjesztő: Kardosné

Részletesebben

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 1/2007.(I.25.) KT. H a t á r o z a t a

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 1/2007.(I.25.) KT. H a t á r o z a t a 1/2007.(I.25.) KT. H a t á r o z a t a Szentlőrinc város 2007. évi külkapcsolatainak alakulásáról, külkapcsolati koncepciójóról, valamint a 2007. évi külkapcsolati programtervről Szentlőrinc városi Önkormányzat

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta:

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta: Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2017. január 18-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bezi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bezi, Szabadság u 59. 7/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bezi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 24-én a bezi Községházban megtartott

Részletesebben

Beszámoló a lejárt határidejű határozatokról a Képviselő-testület február 23-i ülésére

Beszámoló a lejárt határidejű határozatokról a Képviselő-testület február 23-i ülésére 359/2011.(XI.10.)Kt.sz. 2012. évi költségvetési koncepció Beszámoló a lejárt határidejű határozatokról a Képviselő-testület 2012. február 23-i ülésére Jánoshalma Város Önkormányzati Képviselő- testülete

Részletesebben

Beszámoló. a lejárt határidejű határozatokról. Képviselő-testület április 21 - i ülésére

Beszámoló. a lejárt határidejű határozatokról. Képviselő-testület április 21 - i ülésére Beszámoló a lejárt határidejű határozatokról Képviselő-testület 2016. április 21 - i ülésére 217/2015.(XII.10)Kt. sz. Szondy u. 7. sz. alatti ingatlan Önkormányzat részére történő felajánlásáról Jánoshalma

Részletesebben

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. évi munkatervére Ózd, 2016. december 15. Előkészítő: Jegyző Tisztelt Képviselő-testület! Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 5 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza: 223/2015. (IX.30.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. szeptember 30-i ülés módosított napirendi

Részletesebben

Fácánkert Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 14. napján tartott ülésen hozott határozatok

Fácánkert Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 14. napján tartott ülésen hozott határozatok Fácánkert Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 14. napján tartott ülésen hozott határozatok 14/2013. (II. 14.) számú képviselő-testületi határozat a polgármester beszámolójáról Fácánkert

Részletesebben

Tárgy: Cződör Krisztián r.főhadnagy őrsparancsnok kinevezésének véleményezése 111/2016. (X.24.) H A T Á R O Z A T

Tárgy: Cződör Krisztián r.főhadnagy őrsparancsnok kinevezésének véleményezése 111/2016. (X.24.) H A T Á R O Z A T B E S Z Á M O L Ó Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. december 15. napján tartandó együttes testületi ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Tárgy: Cződör Krisztián

Részletesebben

Az intézménybe felvehető maximális gyermeklétszám címszó alatti

Az intézménybe felvehető maximális gyermeklétszám címszó alatti 1/2010. (I. 28.) önkormányzati testületi határozat a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 34. (3) bekezdésében foglaltakra tekintettel a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői tekintetében

Részletesebben

6. A többcélú kistérségi társulás működési feltételeinek biztosítása: a. a kistérségi iroda működésének személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása,

6. A többcélú kistérségi társulás működési feltételeinek biztosítása: a. a kistérségi iroda működésének személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása, 1/2011. (I. 27.) önkormányzati testületi határozat a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 34. (3) bekezdésében foglaltakra tekintettel a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői tekintetében

Részletesebben

2019. évi MUNKATERVE

2019. évi MUNKATERVE Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. évi MUNKATERVE Záradék A képviselő-testület a munkatervet a 410/2018.(XII.18.) számú határozatával elfogadta. Ráckeve, 2018. december 18. A képviselő-testület

Részletesebben

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008.

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Ásotthalom Község Jegyzőjétől 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek teljesítményértékeléséhez a 2008. évi önkormányzati célok meghatározása Mell.:

Részletesebben

Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 881-13/2012. K I V O N A T

Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 881-13/2012. K I V O N A T 80/2012.(IV.11.) KT. 1./ Dunaföldvár város Önkormányzatának Képviselő-testülete Ráthgéber Lászlónének, a DIT Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, mint megbízottnak, a Dunaföldvár Város Önkormányzata,

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből H a t á r o z a t k i v o n a t Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület 2016. szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Napirend 1. pontja: Beszámoló a 2016. évi költségvetés I. félévi

Részletesebben

11.) Előterjesztés folyószámla-hitel keret igénybevételére. Vicsi László 12.) Előterjesztés fogorvosi praxis előszerződésére vonatkozóan. Vicsi László

11.) Előterjesztés folyószámla-hitel keret igénybevételére. Vicsi László 12.) Előterjesztés fogorvosi praxis előszerződésére vonatkozóan. Vicsi László Pomáz Város Önkormányzata 1/2012. ÖTÜ. Határozati Összesítő Pomáz város Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. 01. 24 -én tartott ülésén hozott határozatairól. 1/2012.(I.24.) sz. Ök. határozat (egyhangúlag)

Részletesebben

K i v o n a t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 38/2012. (VI.12.) h a t á r o z a t a. a Képviselő-testület lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról

K i v o n a t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 38/2012. (VI.12.) h a t á r o z a t a. a Képviselő-testület lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról órakor tartott ülése könyvéből 38/2012. (VI.12.) a Képviselő-testület lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló beszámolót a szóbeli kiegészítéssel

Részletesebben

Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) ; Fax: (94) KIVONAT

Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) ; Fax: (94) KIVONAT Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) 541-022; Fax: (94) 541-022 KIVONAT A képviselő-testület november 12-i nyílt üléséről 1. 119/ (XI. 12.) Kt. határozat Csörötnek

Részletesebben

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 130/2015. (X.01.) Önkormányzati számu határozata:

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2006. június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

Költségek: összeg főösszeg % limit % Előkészítés: 15 215 000 6,69%

Költségek: összeg főösszeg % limit % Előkészítés: 15 215 000 6,69% Szám: 1/2010. (I. 12.) Kt. határozat Tárgy: Körzeti Iskola és Óvoda bővítési projektjének elfogadása Halmaj község Képviselő-testülete Körzeti Iskola és Óvoda bővítési és rekonstrukciós projektjére vonatkozó

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/26/2/2017. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. február 22-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

Határozatok 2012.09.07. 09.17.

Határozatok 2012.09.07. 09.17. Határozatok 2012.09.07. 09.17. 141/2012.(XI.07.) sz. Önk. határozat: Harkány Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Tenkesvíz Kft. víziközmű üzemeltetésére vonatkozó megállapodását az előterjesztéssel

Részletesebben

Hajdúhadház Város Önkormányzata 62/2016.(III.18.)HÖ. sz. határozata

Hajdúhadház Város Önkormányzata 62/2016.(III.18.)HÖ. sz. határozata Hajdúhadház Város Önkormányzata 62/2016.(III.18.)HÖ. sz. határozata Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás 2015. évi költségvetéséről szóló 2/2015.(III.5.)HMCSGYIT.

Részletesebben

Kivonat a képviselő-testület jegyzőkönyvéből

Kivonat a képviselő-testület jegyzőkönyvéből Napirendi pontok elfogadása. Szákszend Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2016.(III.30.) SZKÖKt. Szákszend Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2016. március 30-i ülésén az alábbi

Részletesebben

34/2013. (I. 31.) számú Képviselő-testületi Határozat

34/2013. (I. 31.) számú Képviselő-testületi Határozat 34/2013. (I. 31.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul a Hajdúnánási Református Egyházközség (4080 Hajdúnánás, Kossuth u. 2. szám) Épületenergetikai

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/16/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű

Részletesebben

K I V O N A T. Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012 szeptember 25-i soros nyílt testületi ülésének jegyzőkönyvéből:

K I V O N A T. Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012 szeptember 25-i soros nyílt testületi ülésének jegyzőkönyvéből: 2012 szeptember 25-i soros nyílt testületi ülésének könyvéből: 191/2012. (IX.25.) Kt. 2012. évi költségvetésének I. féléves gazdálkodásáról szóló beszámoló elfogadásáról Képviselő-testülete az önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata 2013 évi munkatervéről

Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata 2013 évi munkatervéről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés

Részletesebben

Rétsági Nyugdíjas Klubok évi támogatásának megállapítása

Rétsági Nyugdíjas Klubok évi támogatásának megállapítása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti:tömör Józsefné jegyző

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által október 30-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által október 30-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2018. október 30-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

H a t á r o z a t k i v o n a t. Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 15-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

H a t á r o z a t k i v o n a t. Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 15-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből H a t á r o z a t k i v o n a t Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 15-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 4/2011. (II.15.) számú Képviselő-testületi határozata:

Részletesebben

3. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V

3. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyoroszi Község Önkormányzat Képviselő - testülete 3. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. május 26-án 16 órakor megtartott képviselő-testületi ülésről Jelen vannak: Jelenléti ív szerint, Gönczöl

Részletesebben

A képviselő-testület december 13-i ülésre

A képviselő-testület december 13-i ülésre 1 PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Szám: 1-264/2018. Megtárgyalás módja: Döntéshozatal: nyílt ülésen egyszerű szavazattöbbség

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzat Polgármesterétől 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. szám (66) Fax:

Füzesgyarmat Város Önkormányzat Polgármesterétől 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. szám (66) Fax: ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017.március 30-án tartandó ülésére. Jelentés a lejárt határidejű határozatokról Előterjesztést készítette: Véleményezi: Elfogadás módja: Fehér László, aljegyző A Képviselő-testület

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből: 205/2008.(X.31.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a A Hajdúhadházi Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tetőtér beépítésének befejezési üteme

Részletesebben

A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.)

A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.) A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.) Szám Tárgy 2010 1/2010. (I. 29.) Jegyzőkönyv hitelesítő 2/2010. (I. 29.) Gyepmesteri Társuláshoz való csatlakozás-

Részletesebben

Január 23. péntek 16,00 óra

Január 23. péntek 16,00 óra III. Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek Január 23. péntek 16,00 óra (SZB. ülés időpontja: január 19 hétfő 16.00 óra (PVB. ülés időpontja: január 20 kedd 16.00 óra Előterjesztések

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület április 25-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület április 25-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról Városi Önkormányzat Polgármesterétől, Jegyzőjétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/fax: (53) 360-010 Előterjesztés készítésében részt vett: Titkárság Településfejlesztési Osztály Gazdasági Osztály Hatósági

Részletesebben

Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének határozatai a i testületi ülésről:

Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének határozatai a i testületi ülésről: Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének határozatai a 2011. 11. 24. -i testületi ülésről: 324/2011.(XI.24.) számú határozat a napirendre tett javaslatot elfogadja. 325/2011.(XI.24.) számú határozat

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-i nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-i nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. JT/3-18/2015 Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-i nyílt üléséről Napirend:

Részletesebben

A Képviselő-testület április 26-i ülésének határozatai

A Képviselő-testület április 26-i ülésének határozatai A Képviselő-testület 2016. április 26-i ülésének határozatai 132/2016.(IV.26.) határozat Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a nyílt ülés jegyzőkönyv hitelesítőjének elfogadja

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 29.-én megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 29.-én megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29.-én megtartott ülésén. Jelen vannak: Dr. Nagy János polgármester Nagyné Jobbágy Piroska jegyző Veres Istvánné alpolgármester

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. 87/2012. (VIII. 29.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2012. augusztus 29-ei ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint elfogadja: 1. Lejárt határidejű határozatokról tájékoztató.

Részletesebben

759/2017. (XII.14.) határozattal elfogadott BERENTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK évi MUNKATERVE

759/2017. (XII.14.) határozattal elfogadott BERENTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK évi MUNKATERVE Melléklet a 759/2017. (XII.14.) számú határozathoz: Január 25. 759/2017. (XII.14.) határozattal elfogadott BERENTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2018. évi MUNKATERVE 2. A polgármester 2018.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület szeptember 17-én tartandó ülésére. Jelentés a lejárt határidejű határozatokról

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület szeptember 17-én tartandó ülésére. Jelentés a lejárt határidejű határozatokról Füzesgyarmat Város Önkormányzat POLGÁRMESTERE 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-401, Fax: 491-361 E-mail: polgarmester@fuzesgyarmat.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 22-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 22-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 185/2010. (XII. 22.) Kt. hat. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2010. december 22-ei ülés napirendi pontjait elfogadja. Felelős: Dr. Kukorelli László ülésének könyvéből.

Részletesebben

2013. ÉVI MUNKATERVE

2013. ÉVI MUNKATERVE NAGYMAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 222/2012. (XI. 26.) számú határozatával elfogadott 2013. ÉVI MUNKATERVE Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. évi munkatervét az

Részletesebben

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Városüzemeltetési Csoport évi munkájáról készített beszámolót.

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Városüzemeltetési Csoport évi munkájáról készített beszámolót. 2015. március 24-i bizottsági ülés: Határozati javaslat módosítások: 2.) Javaslat közétkeztetés vállalkozásba adására ( 8 igen) Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a napközis konyha

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 21-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 21-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 6 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza: 166/2013. (XI. 21.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2013. november 21-i ülés napirendi pontjait

Részletesebben

136/2016. (IX.29.) Kt. határozat

136/2016. (IX.29.) Kt. határozat 136/2016. (IX.29.) Kt. határozat Nagyszentjános Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. szeptember 29-i testületi ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint fogadja el: 1. A Közösen érted Nagyszentjános

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY január 31. IX. évfolyam 1. szám TARTALOM. Határozatok oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY január 31. IX. évfolyam 1. szám TARTALOM. Határozatok oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2018. január 31. IX. évfolyam 1. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2018. január 22-ei rendkívüli képviselő-testületi ülésének határozatai:

Részletesebben

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai Vas Megyei Közgyűlés 5/20104. (VII. 21.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletei hatályon kívül helyezéséről a jogalkotásról szóló

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2005. május 5-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző Az előterjesztést figyelemmel Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

HEJŐBÁBA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE. 2009. évi MUNKATERVE

HEJŐBÁBA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE. 2009. évi MUNKATERVE TERVEZET! HEJŐBÁBA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. évi MUNKATERVE 2009. JANUÁR 28. 1. A 2008. évi költségvetési rendelet módosítása, Ügyrendi Biz. 2. Az élelmezési nyersanyagnorma 2009.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 23-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Szociális feladatellátás átszervezése Iktatószám: 9672/2011. Melléklet:

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 14-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 14-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. H a t á r o z a t k i v o n a t 2011. szeptember 14-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Napirend 1. pontja: 2011. évi költségvetési rendelet II. módosítása 167/2011.(IX.14.) számú Képviselő-testületi

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól.

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 14/2011. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2011. 10. 18-án tartott ülésén hozott határozatairól. 163/2011. (X.18.)sz.Ök.határozat Pomáz

Részletesebben

K I V O N A T. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete március 31-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete március 31-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9-0 nem szavazattal 0 tartózkodással az alábbi 51/2016.(III.31.) sz. határozat Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbiak szerint fogadja

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester

Bodorkós Ferenc polgármester Gencsapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete a két testületi ülés közötti időszak legfontosabb eseményeiről szóló polgármesteri beszámolót elfogadja. Gencsapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 243/2015. (X.28.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. október 28-i ülés módosított napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Tájékoztató a lejárt

Részletesebben

J e l e n t é s. Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 09-i nyilvános ülésére

J e l e n t é s. Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 09-i nyilvános ülésére J e l e n t é s Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 09-i nyilvános ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról. Előterjesztő:

Részletesebben

J e l e n t é s. Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 25-i ülésének

J e l e n t é s. Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 25-i ülésének 1 J e l e n t é s Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. április 25-i ülésének Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Előterjesztő: Pék László

Részletesebben

KIVONAT december 20-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT december 20-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/5/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 27-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2017. december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről Tartalmazza: 116.- 120. (XII.19.) számú határozatokat 12/2017. (XII.19.) számú rendelet 1 JEGYZŐKÖNYV Készült:

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Jánoshalma Város Képviselő-testülete július 02 - i ülésére

BESZÁMOLÓ. Jánoshalma Város Képviselő-testülete július 02 - i ülésére BESZÁMOLÓ Jánoshalma Város Képviselő-testülete 2015. július 02 - i ülésére Az előterjesztés címe: Beszámoló a Képviselő-testület lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült Apaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 24-én megtartott üléséről

Jegyzőkönyv Készült Apaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 24-én megtartott üléséről Apaj Község Önkormányzata 2345. Apaj, Fő tér 2. Jegyzőkönyv Készült Apaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 24-én megtartott üléséről Megalkotott rendeletek: 5/2014. (V. 8.) önkormányzati

Részletesebben

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 82/2017. (XII. 14.) határozata

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 82/2017. (XII. 14.) határozata Kivonat Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. december 14-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 82/2017. (XII. 14.) határozata

Részletesebben

19/2007. (III. 29.) önkormányzati testületi határozat a Városüzemeltető Kft évi mérlegbeszámolóját az alábbi főbb számokkal hagyja jóvá: Bevétel

19/2007. (III. 29.) önkormányzati testületi határozat a Városüzemeltető Kft évi mérlegbeszámolóját az alábbi főbb számokkal hagyja jóvá: Bevétel 18/2007. (III. 29.) önkormányzati testületi határozat az önkormányzat 2006. évi belső ellenőrzéséről szóló tájékoztatót elfogadja. Határidő: azonnal Felelős: Arnóth Sándor polgármester 19/2007. (III. 29.)

Részletesebben