Permetlé készítés Permetezıgép karbantartás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Permetlé készítés Permetezıgép karbantartás"

Átírás

1 Permetlé készítés Permetezıgép karbantartás

2 Permetlé készítés alapjai A növényvédelmi beavatkozás leggyakoribb formája a permetezés. Ekkor vízben feloldva juttatjuk ki a szert a szükséges helyre: általában a védendı növény felületére. A permetezési munka megtervezéséhez ki kell választani a kártevk rtevı,, kórokozk rokozó ellen hatásos szert, kiszámolni a szüks kséges szermennyiségét. Nehézséget jelenthet annak megállapítása, hogy a védendı fákhoz, bokrokhoz vagy veteményes ágyáshoz hány liter permetlé szüks kséges, mennyi permetlevet érdemes keverni.

3 Permetlé készítés alapjai A permetezés akkor hatásos, ha a permetcseppek egymáshoz érve egyenletesen bevonják k a növény n ny felület letét, t, védı réteget képeznek rajta.

4 Permetlé készítés alapjai A permetezı gép cseppmérete döntıen befolyásolja a szükséges permetlé mennyiségét: a finom, apró cseppeket képezı permetezı gépnél kevesebb lé, míg a durvább, nagyobb cseppek esetében a védı permetlé bevonathoz több folyadék szükséges. A megvédendı fák koronájának mérete a fák korától és a fakorona típusától függıen eltérı, a permetlé mennyiség meghatározása általában tapasztalati úton lehetséges. Általában: 1. bokrokhoz 1-2 liter, 2. fiatal fákhoz 2-4 liter, 3. míg a kifejlett lombozatú fákhoz 5-10 liter permetlé szükséges.

5 Permetlé készítés alapjai Permetlé töménység és az oldat készítése 1. A növényvédı szerek hatását az elıírás szerinti töménység garantálja. 2. A szabadforgalmú szerek egy részét olyan kis kiszerelésben forgalmazzák, melyek teljes mennyiségét 10 liter vízben kell feloldani. Szobai növényekhez, 1-1 cserép virághoz ml-es permetlé is elegendı lehet: ilyen kis mennyiségő permetlé készítésének a nehézsége, hogy a parányi mennyiségő növényvédı szer kiméréséhez nagy érzékenységő mérleg szüks kséges, mely a háztartásokban nem található.

6 Permetlé készítés módjai Elıször törzsoldat készítés (25-40 %-os) vagy injektoros bemosatás Permetlé készítés: kézi keverés: a törzsoldatot a vízzel félig telt tartályba töltjük, utána teljesen feltöltjük (a keveredés nem tökéletes) permetlékeverı torony: a gépek a toronynál töltenek, tartálykocsis kiszállítás mobil permetlékeverı: Törzsoldat készítés, majd permetezıgép feltöltés (törzsoldatot a higítóvízhez injektáljuk) permetezıgépre szerelt injektoros (vízsugárszivattyús) bemosó berendezés: a permetlétartályba bemosott vegyszert a kiszórás elıtt intenzíven össze kell keverni (5-10 perc), kisnyomású keverés )

7 1. Olyan kertekhez, ahol évente többszöri vagy rendszeres permetezés is szükséges, nagyobb kiszereléső (500 gr, 200 ml) növényvédı szert érdemes vásárolni. 2. Ezekbıl viszont alkalmazásonként ki kell mérni a szükséges mennyiséget. 3. A növényvédı szerek többségénél 0,1 %-os% töménységet ajánlanak a gyártók. Por esetén: Ez azt jelenti,hogy 1 liter vízbe v 1 gr szert, illetve 10 liter vízbe v 10 gr(1 dkg) szert kell adagolni. A folyékony, emulzió formájában kiszerelt szereknél a 0,1%-os töménység eléréséhez 1 liter permetléhez 1 ml, 10 literhez pedig 10 ml-t t kell feloldani.

8 Permetlé készítés alapjai Por alakú vagy folyékony növényvédı szert válasszunk? A folyékony halmazállapotú növényvédı szerek oldatba vitele és pontos kimérése egyszerőbb a szilárd halmazállapotú szereknél. A kiméréséhez gyógyszertárakban vásárolható mőanyag orvosi fecskendı eredményesen használható. A 0,1 ml-es beosztású adagolóval 100 ml, tehát 1 dl permetlevet is készíthetünk. A fecskendık a tápoldatok pontos adagolására is alkalmasak. Ha sem mérıhenger, sem fecskendı nem áll rendelkezésre, kis mennyiségő permetléhez cseppentıvel is kimérhetjük a folyadékot. Hozzávet vetıleg 1 csepp oldat 20 mikroliter jelent. 100 ml 0,1 %-os% permetlé oldat készítéséhez 5 csepp elegendı a szerbıl

9 tartály (1), Permetezıgép vázlata szivattyú (2) szívószőrı (3) csap (4), visszavezetı csı (5) légüst (6) visszaáramló folyadékmennyiséget szeleppel (7) keverıszerkezet (8) Beöntı nyílás (9) nyomószőrı (10), nyomásszabályzó (11) nyomásmérı óra (12) szakaszolószelepek (13) szórófejekhez (14). szórószerkezethez (15),

10

11 Szórófej szóráskép típusok

12 A kiürült növényvédı szeres göngyölegek kezelése és ártalmatlanítása A kiürült növényvédı szeres göngyölegek kezelésérıl rendelet intézkedik. A megüresedett csomagoló burkolatok veszélyes hulladéknak minısülnek és ezért összegyőjtésükrıl, elszállításukról, majd ártalmatlanításukról megfelelıen gondoskodni kell. Az ilyen göngyölegek kezelésénél elengedhetetlen teendı a megfelelı tisztítás, amelyet a környezet veszélyeztetését kizáró módon kell elvégezni. A kiürült növényvédı szeres göngyölegeket - az alkalmazott technológiától függetlenül minden esetben legalább háromszor, az őrtartalom 10%-ának megfelelı vízmennyiséggel ki kell öblíteni, és a folyadékot a permetlé készítéséhez kell felhasználni. A korszerő típusokon vannak göngyöleg ürítı-mosó berendezések

13 CSEBER Kht. A növényvédı szeres csomagolóeszköz más célra még tisztított állapotban sem használható. A tisztított göngyölegeket a biztonsági elıírásoknak megfelelıen elzárva kell győjteni, de legfeljebb 1 évig szabad tárolni. A jogszabály szerint a göngyölegek összegyőjtésérıl és újrahasznosításáról vagy ártalmatlanításáról a kibocsátók, tehát a növényszer gyártók illetve forgalmazók kötelesek gondoskodni. Ezek a vállalatok erre a célra létrehozták a CSEBER Kht-t, amely a kiürült csomagolóeszközök összegyőjtését bonyolítja. A növényvédı szer felhasználója köteles a kiürített és tisztított göngyölegeket az adott feladatra engedéllyel rendelkezı átvevınek átadni.

14 Karbantartás, Üzemen kívül helyezés A háti h permetezı tisztítása: sa: A háti permetezıt minden használat után ki kell tisztítani Nyomja meg a kézi szelepet a permetezı fogantyún, hogy a nyomás a permetezı csövön át leeressze A tartály tetejét csavarja le és külsı szennyezıdés esetén a menetet, annak környékét és az O-győrőt gondosan tisztítsa meg A bemeneti szőrıt és a fedelet tiszta vízzel tisztítsa meg Ürítse ki a tartályt és tiszta (esetleg mosogatószeres) vízzel töltse fel Permetezze ki, a tartályban lévı folyadékot. ezáltal a szelepek és a fúvóka megtisztulnak Hagyja nyitott állapotban száradni a háti permetezıt. A maradékot ne öntse a csatornahálózatba. Kövesse a város veszélyes hulladékkezelési irányelveit. A háti h permetezı tárolása: Gyermekektıl elzárt helyen kell a háti permetezıt tárolni. A tároláskor vegye le a tartály fedelét és tisztítsa meg a permetezıt Fagymentes helyen tárolja

15

16 Karbantartás, Üzemen kívül helyezés Legjobb helyszín Az üres permetezıgép külsı és belsı felületén lerakódott növényvédı szer maradékokat, a legutolsó felhasználás helyszínén célszerő eltávolítani/ lemosni. Olyan helyen kell ezt a mőveletet elvégezni, ahol nem szennyezi sem a felszíni, sem a felszín alatti vizeket. A permetezıgép mosásával nem léphetı túl a felhasználásra engedélyezett területi dózis. A mosással eltávolított növényvédı szer maradékokat a talajban levı mikroorganizmusok bontják le. Ne tisztítsa a permetezıgépet a gazdaság udvarán olyan helyen, ahol a mosóvíz nem győjthetı össze, illetve ahol nincs biológiai kezelésre alkalmas aktív talaj, amely képes a kimosott maradékok lebontására.

17 A kezelés helyén történı tisztítás a jobb A kezelés s helyén n törtt rténı tisztítás s elınyei: valamennyi növényvédı szer az engedélyezett felhasználási területen kerül kijuttatásra kisebb az eszközök mozgatásával járó kockázat kevesebb gond a hulladékgyőjtéssel, szállítással és kezeléssel Belsı tisztítás s : Akkor kell elvégezni, ha a kijuttatott permetlé a következı kezelésre kerülı növényt veszélyeztetné, illetve ha a gépet nem használjuk, ha az tárolásra kerül.

18 A kezelés helyén történı tisztítás a jobb A maradék permetlé hígításakor a három részletben történı hígítás sokkal hatékonyabb, mintha egyszerre használnánk fel az összes mosóvizet. Háromszori mosás után a permetlétartály teknıjében maradt felhígult permetlevet a mozgó gépbıl, a kezelés helyén a földre lehet kiengedni.

19 Külsı tisztítás Növényvédı szer maradékok könnyen lerakódhatnak a permetezıgép, illetve a vontató eszköz külsı felületeire. A szántóföldi gépeken a legnagyobb lerakódások a szórófejekhez közeli helyeken fordulhatnak elı, amelyet a finom permetléképzés tovább növelhet. Így leginkább a szórókeret középsı része és a permetlétartály hátsó része lehet a legszennyezettebb. A permetezıgépet lehetıleg az utolsó használat után, a napi használatot követıen kell megtisztítani. Szennyezett permetezıgépet tárolni kockázatos, például szabadban történı tárolásnál az esı a szennyezett felületeket lemossa, és így a növényvédı szer közvetlenül a környezetbe jut. Tisztítsa meg a permetezıgép külsı felületeit a kezelés helyszínén vagy bioágy felett, vagy egy erre a célra kialakított füves területen, illetve ahol a mosóvizet össze lehet győjteni. Ha lehetséges használjon nagy nyomású mosóberendezést és/vagy tisztító keféket. Ne tisztítsa a permetezıgépet olyan helyen, ahol felszíni- vagy talajvíz szennyezéseket okozhat.

20

21

22

23

24 Köszönöm a figyelmet!

103/2003. (IX. 11.) FVM rendelet

103/2003. (IX. 11.) FVM rendelet A növényvédelemrıl szóló 2000. évi XXXV. törvény (a továbbiakban: Tv.) 65. -ának (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - az egészségügyi, szociális és családügyi miniszterrel, valamint a környezetvédelmi

Részletesebben

A növényvédelem gépei

A növényvédelem gépei NYÍREGYHÁZI FİISKOLA Mőszaki és Mezıgazdasági Fıiskolai Kar Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Gépek Tanszék A növényvédelem gépei Növényvédelmi eljárások 1) Agrotechnikai: ellenálló fajták, megfelelı állománysőrőség,

Részletesebben

Permetezőgépek folyadékfogyasztásának mérése és beállítása A permetezés anyagszükséglete

Permetezőgépek folyadékfogyasztásának mérése és beállítása A permetezés anyagszükséglete Permetezőgépek folyadékfogyasztásának mérése és beállítása A permetezés anyagszükséglete Hatásos permetezés csak akkor végezhető, ha pontosan ismert a felületegységre kiszórt folyadékmennyiség. Ugyanis

Részletesebben

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Mosogatógép öblítő Mi a mosogatógép öblítő használatának módja? Az öblítőt csak mosogatógéppel használjuk. Mire használjuk az öblítőt? Az öblítő többrétűen dolgozik. A tisztított felület csíkmentesen szárad,

Részletesebben

FOAMJET 25 Mobil habtisztító berendezés Élelmiszeripari alkalmazásra

FOAMJET 25 Mobil habtisztító berendezés Élelmiszeripari alkalmazásra 1 FOAMJET 25 Mobil habtisztító berendezés Élelmiszeripari alkalmazásra Tartalomjegyzék 1. Általános leírás 3 2. Mőszaki adatok 3 3. Bevezetés a berendezés használatába 3 4. Üzembehelyezés 4 5. A berendezés

Részletesebben

Pergés veszteség csökkentés minıség javítás. Forgalmazza:

Pergés veszteség csökkentés minıség javítás. Forgalmazza: SPODNAM Pergés veszteség csökkentés minıség javítás Forgalmazza: Csökkentett dózisú kijuttatás deszikkáló szerrel Diqvát (Reglon) vagy más hatóanyagú deszikkáló szerrel csökkentett dózisú kijuttatás lehetséges

Részletesebben

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009 IpP-CsP2 Baromfi jelölı berendezés általános leírás Típuskód: IpP-CsP2 Tartalomjegyzék 1. Készülék felhasználási területe 2. Mőszaki adatok 3. Mőszaki leírás 3.1 Állvány 3.2 Burkolat 3.3 Pneumatikus elemek

Részletesebben

FELHÍVÁS A LAKOSSÁGHOZ AZ ÁRVÍZZEL/BELVÍZZEL VESZÉLYEZTETETT TERÜLETEKEN

FELHÍVÁS A LAKOSSÁGHOZ AZ ÁRVÍZZEL/BELVÍZZEL VESZÉLYEZTETETT TERÜLETEKEN BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKIGAZGATÁSI SZERVE FELHÍVÁS A LAKOSSÁGHOZ AZ ÁRVÍZZEL/BELVÍZZEL VESZÉLYEZTETETT TERÜLETEKEN Árvíz/belvíz idején a víztömeg szinte minden esetben szennyezıdik,

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

ORRÜREGBEN ALKALMAZOTT (NAZÁLIS) GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNYEK. Nasalia

ORRÜREGBEN ALKALMAZOTT (NAZÁLIS) GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNYEK. Nasalia Orrüregben alkalmazott (nazális) Ph.Hg.VIII. Ph.Eur.5.4-1 ORRÜREGBEN ALKALMAZOTT (NAZÁLIS) GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNYEK Nasalia 04/2006:0676 Az orrüregben alkalmazott (nazális) szisztémás vagy helyi hatás elérésére

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

A tápoldatozás gépei a gyakorlatban

A tápoldatozás gépei a gyakorlatban A tápoldatozás gépei a gyakorlatban A tápoldat keverőgép részei Törzsoldatok készítése 1- A tartály kalcium tartalmú műtrágyák, nitrátok, kelátok. 2- B tartály szulfátok, foszfortartalmú műtrágyák, salétrom

Részletesebben

A TOPPS programról. A vizek tisztaságát nem nehéz megőrizni: A TOPPS célja. A TOPPS lényeges elemei. A TOPPS eszközei. www.topps-life.

A TOPPS programról. A vizek tisztaságát nem nehéz megőrizni: A TOPPS célja. A TOPPS lényeges elemei. A TOPPS eszközei. www.topps-life. A TOPPS programról A TOPPS az Unió 15 tagállamának részvételével, három évre tervezett program. A szó jelentése = Training the Operators to prevent Pollution from Point Sources = Felhasználók továbbképzése

Részletesebben

Nettó tartalom: 200 g

Nettó tartalom: 200 g Gyomirtó permetezőszer Vízben diszpergálható granulátum WG Hatóanyag-tartalom: Tifenszulfuron-metil 400 g/kg (40 m/m %) Tribenuron-metil 150 g/kg (15 m/m %) Az emberi egészség és a környezet veszélyeztetésének

Részletesebben

Satina Gold Kozmetikai Kft.

Satina Gold Kozmetikai Kft. 1. Termék neve Oldal:1/5 Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax: Sürgősségi telefon: Blue stone illatosított pissoir szagtalanító tabletta Satina Gold Kozmetikai Kft., +36/62-241-239

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért.

Részletesebben

Öntözırendszerek tervezése

Öntözırendszerek tervezése Öntözırendszerek tervezése Egy öntözıberendezés megtervezése, kivitelezése gyakorlott szakembert kíván, de az emberek barkácsolási kedve és a rosszul értelmezett spórolás miatt gyakran találkozunk rosszul

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján.

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. A kiállítás kelte: 2006. június 7. Felülvizsgálva: 2008. augusztus

Részletesebben

ULT Magyarország Zrt.

ULT Magyarország Zrt. ULT Magyarország Zrt. Tisztelt Dohánytermelı! Az ULT Magyarország Zrt és a NYIDOTER Kft a szerzıdött dohánytermelıinek a növényvédelemmel és a növényvédelmi munkákkal kapcsolatos szabályzókat, elıírásokat

Részletesebben

series Használati utasítás

series Használati utasítás series Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit hozza létre a vízben. Ezek az apró

Részletesebben

AGR/EGR-szelepcsere 1.4 16V (X14XE) motoron

AGR/EGR-szelepcsere 1.4 16V (X14XE) motoron AGR/EGR-szelepcsere 1.4 16V (X14XE) motoron A Corsa B X14XE DOHC motorján elég mostoha helyre került az AGR (Abgasrückführung), vagy más nevén EGR (exhaust gas recirculation) szelep. Az AGR szelep biztosítja

Részletesebben

Lantos Péter Agrármérnök 1967- Gödöllő Közgazdász 1973 Rhone-Poulenc, Aventis, Cseber Nyelvtudás: angol, francia, német 35 év a növényvédelemben

Lantos Péter Agrármérnök 1967- Gödöllő Közgazdász 1973 Rhone-Poulenc, Aventis, Cseber Nyelvtudás: angol, francia, német 35 év a növényvédelemben Lantos Péter Agrármérnök 1967- Gödöllő Közgazdász 1973 Rhone-Poulenc, Aventis, Cseber Nyelvtudás: angol, francia, német 35 év a növényvédelemben Növényvédő szerrel szennyezett csomagoló anyagok és csávázott

Részletesebben

Mini mosógép

Mini mosógép Mini mosógép 10030788 10030789 10030790 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

Popcorn készítő eszköz

Popcorn készítő eszköz Popcorn készítő eszköz 10030485 10030486 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

STIHL SG 11. Használati utasítás

STIHL SG 11. Használati utasítás { STIHL Használati utasítás Tartalomjegyzék Eredeti használati utasítás Klórmentesen fehérített papírra nyomtatott. A nyomdafesték növényi olajokat tartalmaz, a papír újból felhasználható. Ehhez a használati

Részletesebben

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk! Léghűtő berendezés Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

Levegő párásító

Levegő párásító Levegő párásító 10028741 10028742 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

BORA 1500/2000L ALAPFELSZERELTSÉG

BORA 1500/2000L ALAPFELSZERELTSÉG BORA 1500/2000L A KERTITOX BÓRA vontatott növényvédő gépcsalád szőlő- és gyümölcskultúrák, valamint komló permetezéssel történő növényvédelmére alkalmas. A gép a tartályában tárolt permetlevet elporlasztja

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax:: Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. +36/62-241-239 Egészségügyi

Részletesebben

Nyomóvezeték. Beépítési mélység (m)

Nyomóvezeték. Beépítési mélység (m) Nyomóvezeték A nyomócsıvezeték kiválasztása több tényezıtıl függ: Nyomómagasság és a beépítés mélysége. A talajvíz keménysége. A rendelkezésre álló választék és annak árszintje. A beszerzési költségek

Részletesebben

Keltetői prevenció a kokcidiózis ellen tapasztalatok, ajánlások, trükkök

Keltetői prevenció a kokcidiózis ellen tapasztalatok, ajánlások, trükkök Keltetői prevenció a kokcidiózis ellen tapasztalatok, ajánlások, trükkök VI. MSDay Budapest, 2013. február 21. Dr. Jacsó Attila Dr. Földi József A kezdet Permetező kabin alkalmazása az istállóban A folytatás:

Részletesebben

MŰSZAKI ISMERETEK. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

MŰSZAKI ISMERETEK. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 MŰSZAKI ISMERETEK Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 Az előadás vázlata Növényvédő gépek alkalmazástechnikai kérdései adagolás egyenlőtlenség szórásegyenlőtlenség

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak.

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. raelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

MŐSZAKI LEÍRÁS BK01427

MŐSZAKI LEÍRÁS BK01427 MŐSZAKI LEÍRÁS BK01427 Lábonálló 2 személyes ivókút idızített nyomógombos fejjel BK01427 9/1 11.07.21 BEFOGLALÓ MÉRETEI: Típus BK01427 Medence belsı méret: 210x74 mm Magasság (A): 1060 mm Kút átmérı: 365

Részletesebben

Használatba vétel előtti tájékoztató

Használatba vétel előtti tájékoztató Használatba vétel előtti tájékoztató - A készüléket használata gyermekek részére 8 éves kor felett lehetséges. Tisztítás és felhasználói karbantartást kizárólag 18 éven felüli személy végezheti. - A készülék

Részletesebben

Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez ( )

Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez ( ) Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez (36150082) Bemutatkozás Ez az útmutató tartalmazza a készülék összes karbantartási és használati információját és komplett útikalauza

Részletesebben

Száraz porszívó vizes szűrővel

Száraz porszívó vizes szűrővel Száraz porszívó vizes szűrővel Kezelési útmutató Használati útmutató ARNICA BORA 4000 Száraz porszívó vizes szűrővel Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. Ezt a használati útmutató az Ön számára

Részletesebben

GRAF Picobell szennyvíztisztító kisberendezés üzembehelyezés, üzemeltetés és karbantartás

GRAF Picobell szennyvíztisztító kisberendezés üzembehelyezés, üzemeltetés és karbantartás GRAF Picobell szennyvíztisztító kisberendezés üzembehelyezés, üzemeltetés és karbantartás A jelen utasításban leírtakat föltétlenül be kell tartani. Az utasítások be nem tartása esetén semmiféle garanciális

Részletesebben

www.syngenta.hu A köszméte és a ribiszke védelme

www.syngenta.hu A köszméte és a ribiszke védelme www.syngenta.hu A köszméte és a ribiszke védelme A ribiszke és a köszméte termesztése során évről-évre jelentős gazdasági kárt okoznak a lisztharmat a lombozat fertőzésével és a különböző levéltetű fajok

Részletesebben

Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete

Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete A települési szilárd hulladékra vonatkozó kötelezı közszolgáltatásról /EGYSÉGES SZERKEZET/ Sajtoskál község Önkormányzatának

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. páraelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

4. Biztonsági elıírások. 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések

4. Biztonsági elıírások. 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések 1 Tartalomjegyzék 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések 3 2. EU tanúsítvány.. 3 3. Az SD 201 felszerelése 3 4. Biztonsági elıírások. 3 5. Szállított anyagok listája.. 3 6. A berendezés felszerelése..

Részletesebben

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém Dreumex Omnicare Védőkrém - védőréteget képez a káros anyagok ellen - megakadályozza a baktériumok bőrön átjutását - könnyebben tisztíthatóvá válik a kéz - növeli az érintés biztonságát - bőrbarát - parfüm

Részletesebben

Curzate F. folpet - 48% (480 g/l) Kizárólag a DuPont-tól!

Curzate F. folpet - 48% (480 g/l) Kizárólag a DuPont-tól! DUPONT Curzate F Gombaölı szer a borszılı gombabetegségei ellen Xn, N formuláció: vizes szuszpenzió koncentrátum (SC) hatóanyag: cimoxanil 4,8% (48 g/l) folpet - 48% (480 g/l) Kizárólag a DuPont-tól! Az

Részletesebben

A mezıgazdasági vegyszerek és üzemanyagok mezıgazdasági vontatóval vagy lassú jármővel vontatott pótkocsival történı közúti szállításáról

A mezıgazdasági vegyszerek és üzemanyagok mezıgazdasági vontatóval vagy lassú jármővel vontatott pótkocsival történı közúti szállításáról A mezıgazdasági vegyszerek és üzemanyagok mezıgazdasági vontatóval vagy lassú jármővel vontatott pótkocsival történı közúti szállításáról Lechs Tamás tő. zls. Katasztrófavédelmi ırsparancsnok Gara, 2015.

Részletesebben

Benta 480 SL Gyomirtó permetezőszer zöld és száraz borsó, zöld és szárazbab valamint szója gyomirtására

Benta 480 SL Gyomirtó permetezőszer zöld és száraz borsó, zöld és szárazbab valamint szója gyomirtására Benta 480 SL Gyomirtó permetezőszer zöld és száraz borsó, zöld és szárazbab valamint szója gyomirtására Hatóanyag tartalom: 480,0 g/l bentazon (40,4 m/m %) Szerforma: SL vízoldható koncentrátum Engedélyokirat

Részletesebben

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások 10031001 Szökőkút Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. Műszaki adatok

Részletesebben

Satina Gold Kozmetikai Kft

Satina Gold Kozmetikai Kft Oldal:1/5 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: 1.2.Felhasználás: 1.3.Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax: e-mail 1.4.Sürgısségi telefon: Blue stone illatosított pissoir szagtalanító tabletta

Részletesebben

BORA 1000L ALAPFELSZERELTSÉG

BORA 1000L ALAPFELSZERELTSÉG BORA 1000L A KERTITOX BÓRA vontatott növényvédő gépcsalád szőlő- és gyümölcskultúrák, valamint komló permetezéssel történő növényvédelmére alkalmas. A gép a tartályában tárolt permetlevet elporlasztja

Részletesebben

H Hódmezıvásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezıvásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2009-07-22 Oldal:1/5 Verzió:2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Sürgısségi telefon: Telefon Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezıvásárhely, Garzó Imre utca

Részletesebben

NEDVES ÉS SZÁRAZ TÍSZTÍTÓ BERENDEZÉS

NEDVES ÉS SZÁRAZ TÍSZTÍTÓ BERENDEZÉS KÉRJÜK, ALAPOSAN TANULMÁNYOZZUK ÁT A KÉZIKÖNYVET A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATBA VÉTELE ELŐTT!! NEDVES ÉS SZÁRAZ TÍSZTÍTÓ BERENDEZÉS Pegazus Hungary Kft. 4030 Debrecen, Monostorpályi u. 7. Tel: 52/479-200 Fax:

Részletesebben

Ultrahangos tisztító

Ultrahangos tisztító Ultrahangos tisztító 10031204 10031205 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

ÁNTSZ FELHÍVÁSA. A tisztifőorvos az alábbiakra kiemelten felhívja a lakók figyelmét:

ÁNTSZ FELHÍVÁSA. A tisztifőorvos az alábbiakra kiemelten felhívja a lakók figyelmét: ÁNTSZ FELHÍVÁSA Az ÁNTSZ felhívja a folyamatos esőzések miatt belvízzel érintett területek lakóinak figyelmét a lakóházak, pincék, a talaj, a szennyvízgödrök stb. fertőtlenítése érdekében teendő intézkedésekre.

Részletesebben

Quick 5 EC Gyomirtó permetezőszer őszi káposztarepce, napraforgó és cukorrépa magról kelő- és évelő egyszikű gyomnövényei ellen

Quick 5 EC Gyomirtó permetezőszer őszi káposztarepce, napraforgó és cukorrépa magról kelő- és évelő egyszikű gyomnövényei ellen Quick 5 EC Gyomirtó permetezőszer őszi káposztarepce, napraforgó és cukorrépa magról kelő- és évelő gyomnövényei ellen Hatóanyag tartalom: Szerforma: 50,0 g/l quizalofop-p-etil (5,32 % m/m) EC emulzióképző

Részletesebben

Épületek gázellátása A nyomásszabályozó állomások kialakítása

Épületek gázellátása A nyomásszabályozó állomások kialakítása Épületek gázellátása A nyomásszabályozó állomások kialakítása Vízellátás, csatornázás, gázellátás I. 2009. november 2. Nyomásszabályozó az elosztóvezetéken 2 A nyomásszabályozó állomások feladata A nyomásszabályozó

Részletesebben

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling. KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu FERNI 24V Külsı szárnyaskapu hajtás F1024 Magyarországi Képviselet

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás BEFOLYÓ NE 0.1 semlegesítő berendezés Szakemberek számára A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni 7 747 018 487-02/2005 HU 1 Általános 1 Általános

Részletesebben

VisiFlo üreges kúpos szórásképű fúvókák

VisiFlo üreges kúpos szórásképű fúvókák VisiFlo üreges kúpos szórásképű fúvókák Kiváló: Kelés után kijuttatandó kontakt gyomirtók, gombaölő szerek és rovarirtó szerek biztosítva, hogy finoman porlasztott permetcseppek érjék el a célterületeket.

Részletesebben

PurgeMax. Nagy teljesítményű, költséghatékony tisztítási megoldás

PurgeMax. Nagy teljesítményű, költséghatékony tisztítási megoldás Csökkenti a gépek állásidejét és az anyagveszteséget Javítja a termelékenységet és a kiesési arányt Csökkenti a költségeket Csiga és fröccshenger A csiga és a fröccshenger a fröccsöntéses műanyaggyártás

Részletesebben

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó ÜZEMELTETÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620 Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó Tartalomjegyzék 1. ELŐSZÓ... 1 1.1. A gép rendeltetésszerű használata... 1 1.2. Műszaki adatok...

Részletesebben

Használati Utasítás. FSP 100 Festékszóró pisztoly. H Használati utasítás Festékszóró pisztoly. Cikkszám: 02818. Brugervejledning.

Használati Utasítás. FSP 100 Festékszóró pisztoly. H Használati utasítás Festékszóró pisztoly. Cikkszám: 02818. Brugervejledning. Használati Utasítás FSP 100 Festékszóró pisztoly K SK Brugervejledning Malersprøjtepistol Návod na obsluhu Striekacia pištoľ H Használati utasítás Festékszóró pisztoly Cikkszám: 02818 Güde GmbH & Co. KG

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról és a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról, annak kötelezı

Részletesebben

Új gyep kialakítása. 1. A talaj elıkészítése

Új gyep kialakítása. 1. A talaj elıkészítése Új gyep kialakítása 1. A talaj elıkészítése Mindenek elıtt tudnunk kell, hogy a talajokban sok millió gyommag arra vár, hogy mővelést követıen a talaj felszínére kerülve kikeljen. Ezért ne siessük el a

Részletesebben

Kezelési és karbantartási utasítás

Kezelési és karbantartási utasítás Kezelési és karbantartási utasítás Dugattyú membrán szivattyúk MR, MA és KR típusok Alkatrészellátás a HOLDER központi alkatrészraktárából Az alkatrészeket tartalmazó CD-Rom a 146661 azonosító számon rendelhetı.

Részletesebben

TERVEZET! MUNKAANYAG. KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTER KvVM/KJKF/1028/2009. /KÖZIGAZGATÁSI EGYEZTETÉS/ Budapest, 2009.

TERVEZET! MUNKAANYAG. KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTER KvVM/KJKF/1028/2009. /KÖZIGAZGATÁSI EGYEZTETÉS/ Budapest, 2009. KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTER KvVM/KJKF/1028/2009. TERVEZET! MUNKAANYAG az egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikai berendezésekben való alkalmazásának korlátozásáról szóló 16/2004. (X.

Részletesebben

Szárazjeges tisztítás hatásai hegesztő szerszámokon 2012 GESTAMP 0

Szárazjeges tisztítás hatásai hegesztő szerszámokon 2012 GESTAMP 0 Szárazjeges tisztítás hatásai hegesztő szerszámokon 2012 GESTAMP 0 Karbantartás Szárazjeges tisztítás hatásai hegesztő szerszámokon Október 2014. október 15. Készítette: Kemény Béla Gestamp Hungária Kft

Részletesebben

Ultrahangos Párásító Készülék GYVH15 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

Ultrahangos Párásító Készülék GYVH15 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Ultrahangos Párásító Készülék GYVH15 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Általános leírás A Vivamax ultrahangos párásító magas frekvencián gyors

Részletesebben

Celsius Plussz Kft Termelı Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Celsius Plussz Kft Termelı Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Celsius Plussz Kft Termelı Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Kezelési utasítás Celsius P-V típusú szilárdtüzeléső kazánokhoz Alkalmasak családi házak, kis lakások, fólia és üvegházak, kisebb üzemcsarnokok

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Fertőtlenítési eljárásokról

TÁJÉKOZTATÓ Fertőtlenítési eljárásokról TÁJÉKOZTATÓ Fertőtlenítési eljárásokról Használatos anyagok: Klórmész Oltott mész Háztartási Hypo (4 %-os klórtartalom) Nátriumhypoklorit-90 (9 %-os klórtartalom) A fertőtlenítéshez törzsoldatok készítése:

Részletesebben

Hidrofortartályok: Alkalmazási terület:

Hidrofortartályok: Alkalmazási terület: Hidrofortartályok: Alkalmazási terület: A hidrofor a vízellátó rendszerek nyomásingadozásainak a kiegyenlítésére, valamint a hálózati nyomásfokozás segédberendezéseként alkalmazható. Szivattyú, kompresszor

Részletesebben

Felelős növényvédő szer használat és a fogyasztói tudatosság erősítése

Felelős növényvédő szer használat és a fogyasztói tudatosság erősítése Felelős növényvédő szer használat és a fogyasztói tudatosság erősítése #VeleVagyNelkule Szalkai Gábor / Dr. László Péter TISZ tanácsadók szakmai képzése, 2017 Növényvédelmi Szövetség Alapítás: 2004 Képviseli

Részletesebben

91/2006. (XII. 26.) GKM rendelet. a csomagolás környezetvédelmi követelményeknek való megfelelısége igazolásának részletes szabályairól

91/2006. (XII. 26.) GKM rendelet. a csomagolás környezetvédelmi követelményeknek való megfelelısége igazolásának részletes szabályairól A jogszabály 2010. április 2. napon hatályos állapota 91/2006. (XII. 26.) GKM rendelet a csomagolás környezetvédelmi követelményeknek való megfelelısége igazolásának részletes szabályairól A fogyasztóvédelemrıl

Részletesebben

SMOKER (FÜSTÖLŐ)

SMOKER (FÜSTÖLŐ) SMOKER (FÜSTÖLŐ) 10031325 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. MŰSZAKI

Részletesebben

PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK

PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK 10029854 10029855 Tisztelt vásárló! Köszönjük, hogy a termékünket választotta! Bízunk benne, hogy elégedett lesz a működésével. Használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen a használati

Részletesebben

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék különböző típusaira vonatkozik.

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék különböző típusaira vonatkozik. HU HU Tanácsok és javaslatok használati útmutató a készülék különböző típusaira vonatkozik. Ezért az egyes jellemzők bemutatásánál előfordulhatnak benne olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra

Részletesebben

Növényvédelem gépesítése IV. Előadás anyag

Növényvédelem gépesítése IV. Előadás anyag TÁMOP-4.1.1.F-14/1/KONV-2015-0006 Növénytermesztés gépei I. Növényvédelem gépesítése IV. Előadás anyag Dr. Molnár Tamás Géza Ph.D főiskolai docens SZTE MK Műszaki Intézet Növényvédelmi eljárások Feladata:

Részletesebben

A Növényvédelem és Növényápolás gépesítése

A Növényvédelem és Növényápolás gépesítése Növényvédelem lehet: - megelőző -gyógyító Kártevők, gyomok, betegségek elleni védekezés: - agrotechnológiai (agrotechnikai) - biológiai - vegyszeres vagy kémiai növényvédelem - integrált növényvédelem

Részletesebben

Bella Konyhai robotgép

Bella Konyhai robotgép Bella Konyhai robotgép 10008232 10008233 10008234 10005314 10005315 10005316 10031672 10031673 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük,

Részletesebben

91/2006. (XII. 26.) GKM rendelet. a csomagolás környezetvédelmi követelményeknek való megfelelısége igazolásának részletes szabályairól

91/2006. (XII. 26.) GKM rendelet. a csomagolás környezetvédelmi követelményeknek való megfelelısége igazolásának részletes szabályairól a csomagolás környezetvédelmi követelményeknek való megfelelısége igazolásának A fogyasztóvédelemrıl szóló 1997. évi CLV. törvény (a továbbiakban: Fgytv.) 56. -ának a) pontjában kapott felhatalmazás alapján

Részletesebben

MŰSZAKI ISMERETEK. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

MŰSZAKI ISMERETEK. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 MŰSZAKI ISMERETEK Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 Előadás áttekintése Környezetkímélő növényvédelmi eljárások: sávos permetezés, mechanikai gyomirtás, levél alá

Részletesebben

Permetezési kisokos "Kártevők és kórokozók a kertben"

Permetezési kisokos Kártevők és kórokozók a kertben Permetezési kisokos Hiába szép álom a teljesen vegyszermentes kert, még a hobbi kertészek sem zárhatják ki a növényvédő szerekkel történő permetezést. Ezt a kijelentést erősíti, hogy írásunk anyaga - erősen

Részletesebben

www.syngenta.hu A burgonya védelme A póréhagyma védelme

www.syngenta.hu A burgonya védelme A póréhagyma védelme www.syngenta.hu A burgonya védelme A póréhagyma védelme Fusilade Forte Az első és ma is egyik leghatékonyabb szuperszelektív posztemergens egyszikű irtó a Fusilade Forte. A legjobb hatás a gyomok intenzív

Részletesebben

Matolcsi Anita Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Patológiai Osztály

Matolcsi Anita Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Patológiai Osztály Matolcsi Anita Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Patológiai Osztály 2017.04.21. A hulladék fogalma Általános értelemben hulladéknak tekinthető az ember mindennapi élete, munkája, gazdasági tevékenysége

Részletesebben

T A L E N D O E X T R A. emulzióképző koncentrátum (EC) hatóanyag: 80 g/liter, ( 8 % m/m) tetrakonazol 160 g/liter, (16 % m/m) proquinazid

T A L E N D O E X T R A. emulzióképző koncentrátum (EC) hatóanyag: 80 g/liter, ( 8 % m/m) tetrakonazol 160 g/liter, (16 % m/m) proquinazid DUPONT T A L E N D O E X T R A emulzióképző koncentrátum (EC) hatóanyag: 80 g/liter, ( 8 % m/m) tetrakonazol 160 g/liter, (16 % m/m) proquinazid gombaölő szer a szőlő lisztharmat betegsége ellen Kizárólag

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1 / 5 Folyékony szappan-gazdaságos. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményhez a 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint)

HungaroChemicals Kft. 1 / 5 Folyékony szappan-gazdaságos. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményhez a 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint) HungaroChemicals Kft. 1 / 5 Folyékony szappan-gazdaságos BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményhez a 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint) A kiállítás kelte: 2004.05.17. 1.) Készítmény neve: Folyékony

Részletesebben

Curzate Super DF. vízben diszpergálható granulátum (WG) hatóanyag: 436 g/kg (43,6 % m/m) rézhidroxid 62 g/kg ( 6,2 % m/m ) cimoxanil

Curzate Super DF. vízben diszpergálható granulátum (WG) hatóanyag: 436 g/kg (43,6 % m/m) rézhidroxid 62 g/kg ( 6,2 % m/m ) cimoxanil DUPONT Curzate Super DF vízben diszpergálható granulátum (WG) hatóanyag: 436 g/kg (43,6 % m/m) rézhidroxid 62 g/kg ( 6,2 % m/m ) cimoxanil Gombaölő szer a borszőlő gombabetegségei ellen Kizárólag a DuPont-tól!

Részletesebben

Permetezőgépek kötelező felülvizsgálata

Permetezőgépek kötelező felülvizsgálata Permetezőgépek kötelező felülvizsgálata Kedves Partnerünk! A 2009/128 EK irányelv szerint a használatban lévő növényvédő gépek időszakos felülvizsgálatának 2016. december 14.-ig legalább egyszer meg kell

Részletesebben

Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének. 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete

Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének. 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete A települési szilárd hulladékra vonatkozó kötelezı közszolgáltatásról /EGYSÉGES SZERKEZET/ Iklanberény község

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó: Forgalmazó: Felelős személy: BRADOLIFE fertőtlenítő kendő fertőtlenítő kendő Florin Vegyipari és Kereskedelmi

Részletesebben

Működési és szerviz kézikönyv a Heat Keeper füstgázhőcserélőhöz

Működési és szerviz kézikönyv a Heat Keeper füstgázhőcserélőhöz Oldal 1 / 5 Működési és szerviz kézikönyv a Heat Keeper füstgázhőcserélőhöz Tartalomjegyzék Oldal 1. Fontos tudnivalók 2 1.2 Ártalmatlanítás 1.3 Alkalmazási területek 2. Üzemeltetés 3 2.1 Működési elv

Részletesebben

Külső akváriumszűrő

Külső akváriumszűrő 10031075 Külső akváriumszűrő Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

Mini-Hűtőszekrény

Mini-Hűtőszekrény Mini-Hűtőszekrény 10011578 100115779 Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A készítmény neve. A kiállítás kelte: Győr, 2011.08.01.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A készítmény neve. A kiállítás kelte: Győr, 2011.08.01. BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: Győr, 2011.08.01. 1. A készítmény neve SILKY Mosogatószer Gyártó cég neve: SATIN SILK Kft. 9012 Győr, Csanakhegyi u.13/b. Tel./fax.: 96/447-808 2. Összetétel: anionos

Részletesebben

Újrahasznosítás előkészítése útmutatás VITROS 5600 integrált rendszer VITROS XT 7600 integrált rendszer

Újrahasznosítás előkészítése útmutatás VITROS 5600 integrált rendszer VITROS XT 7600 integrált rendszer Újrahasznosítás előkészítése útmutatás VITROS 5600 integrált rendszer VITROS XT 7600 integrált rendszer Kiadvány száma: J39845 HU Kiadás dátuma: 2018-05-07 Cél A VITROS 5600, illetve XT 7600 integrált

Részletesebben

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó Használati utasítás Vízszűrős porszívó Vízszűrős porszívó Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Ezt a használati utasítást Önöknek készítettük, az Önök kényelméért és a maximális

Részletesebben

Szennyvíztisztítók gépjármőmosókhoz

Szennyvíztisztítók gépjármőmosókhoz Szennyvíztisztítók gépjármőmosókhoz Alfa Active Alfa Classic STS Alfa szennyvíztisztító termékcsalád gépjármőmosókhoz 2. oldal 1. Az STS Alfa szennyvíztisztító termékcsalád Az STS Alfa szennyvíztisztító

Részletesebben

ß-technológiák a jövő cukorrépa gyomszabályozásában

ß-technológiák a jövő cukorrépa gyomszabályozásában ß-technológiák a jövő cukorrépa gyomszabályozásában Név 2002. november XX. Többéves kutatási program egyetlen cél érdekében: A lehetséges legjobb formájú gyomirtó szerek kidolgozása a még biztonságosabb

Részletesebben