2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet. a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet. a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről"

Átírás

1 2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése (a továbbiakban: közgyűlés) az államháztartásról szóló, többször módosított évi XXXVIII. törvény (a továbbiakban: Áht.) 65. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az önkormányzat évi költségvetéséről és végrehajtása szabályairól, valamint a végrehajtásához kapcsolódó önkormányzati rendeletek módosításáról az alábbi rendeletet alkotja: A rendelet hatálya kiterjed ELSŐ RÉSZ A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE A rendelet hatálya 1. a) a közgyűlésre, annak bizottságaira, a Baranya Megyei Önkormányzat Hivatalára (továbbiakban: hivatal) és az önkormányzat felügyelete alá tartozó intézményekre, b) az 10. tekintetében mindazon természetes személyekre, akik intézményi térítési díjat fizetnek, c) mindazon természetes és jogi személyekre, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre, akik, illetőleg amelyek támogatásban részesülnek. 2. (1) A közgyűlés a Baranya Megyei Önkormányzat címrendjét az 1. számú mellékletben foglaltak szerint állapítja meg. (2) Az önállóan és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervek külön-külön alkotnak egy-egy címet. 3. A Baranya Megyei Önkormányzat intézményeinek és hivatalának létszámkeretét a közgyűlés a 2. számú mellékletben foglaltak szerint állapítja meg. A költségvetés bevételei és kiadásai 4. (1) A közgyűlés a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetésének a) kiadási főösszegét ezer forintban, azaz Tizenhatmillió-hatszázhétezerkilencszázhetvenegy ezer forintban, b) bevételi főösszegét ezer forintban, azaz Tizenötmillió-egyszázharmincegyezernyolcszáztizennégy ezer forintban, c) költségvetési hiányát ezer forintban, azaz Egymillió-ötezer-négyszáznyolcvan ezer forintban, összes hiányát ezer forintban, azaz Egymillió-négyszázhetvenhatezeregyszázötvenhét ezer forintban állapítja meg.

2 (2) A közgyűlés a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetésében a - a működési célú bevételt ezer forintban, - a működési célú kiadásokat ezer forintban, ebből: - a személyi jellegű kiadásokat ezer forintban, - a munkaadókat terhelő járulékokat ezer forintban, - a dologi kiadásokat ezer forintban, - a speciális célú támogatásokat ezer forintban, - az ellátottak pénzbeli juttatásait ezer forintban, - az egyéb kiadásokat ezer forintban, - a felhalmozási célú bevételeit ezer forintban, - a felhalmozási célú kiadásait ezer forintban, ebből: - a felújítások összegét ezer forintban, - a beruházások összegét ezer forintban, - a speciális célú támogatásokat ezer forintban, - az egyéb felhalmozási célú kiadásokat ezer forintban, - az egyéb kiadásokat ezer forintban, továbbá - a működési célú hitelt ezer forintban, - a fejlesztési célú hitelt ezer forintban állapítja meg. 5. (1) A Baranya Megyei Önkormányzat összevont pénzügyi mérlegét a 3. számú melléklet tartalmazza. (2) Az (1) bekezdésben meghatározott pénzügyi mérleg működési bevételi és kiadási ait a 4. számú, a felhalmozási célú bevételi és kiadási ait az 5. számú mellékletek tartalmazzák mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, együtt egyensúlyban. (3) A költségvetési évet követő két év becsült ait a 16. számú melléklet mutatja be. Az önkormányzat bevételei 6. (1) A rendelet 4. (1) bekezdés b) pontjában megállapított bevételi főösszeg forrásonkénti részletezését a 3. számú melléklet tartalmazza. (2) A közgyűlés az (1) bekezdésben meghatározott bevételeket címenként, csoportonként és kiemelt onként a 6. számú melléklet 5. oszlopa szerint állapítja meg. (3) Az önkormányzat évi központi költségvetési kapcsolatokból származó forrásait a 11. számú melléklet tartalmazza. Az önkormányzat kiadásai 7. A közgyűlés a évi kiadási okat címenként, ezen belül kiemelt onként a 6. számú melléklet 8. oszlopa szerint állapítja meg. A közgyűlés az önkormányzati finanszírozású intézmények költségvetésében 8.

3 (1) a jóváhagyott létszámkerethez tartozó jogszabály által előírt keresetbe tartozó juttatások fedezetét, (2) a közalkalmazottak évi illetményváltozása hatásának fedezetét, (3) a közoktatási törvény 19 -ának (6) bekezdésében meghatározott, a pedagógusok szakkönyvvásárlásához kapcsolódó támogatás fedezetét biztosítja. A közgyűlés 9. (1) az önkormányzati finanszírozású intézmények költségvetésében célként biztosítja a 21. számú melléklet szerinti okat, (2) továbbá célként fenntartói támogatást biztosít a) a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ (Pécs) intézmény költségvetésében 1. a nevelőszülői ellátáshoz kapcsolódóan 560 gyermek ellátásához szükséges nevelőszülői díj, nevelési díj és külön ellátmány fedezetére, 2. az állami gondoskodásból kikerült, nagykorúvá vált fiatal felnőttek önálló életkezdésének támogatására ezer forintot, 3. a Lakmusz Programban résztvevő, a gyermekvédelmi szakellátásból nagykorúságával kikerült fiatal felnőttek lakástámogatásához az önrész kifizetésére vagy kiegészítésére ezer forintot, 4. az állami gondoskodásban részesülők nemzetközi táborozására 500 ezer forintot, b) a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága (Pécs) intézmény költségvetésében egyes kiállítóhelyek április 1 október 31. közötti hosszabb nyitvatartása miatt felmerülő többletkiadások fedezetére ezer forintot, c) a Baranya Megyei Levéltár (Pécs) költségvetésében a Mecseki Bányavagyon-hasznosító Rt. Irattárának kezelésével kapcsolatos kiadások fedezetére ezer forintot. 10. A közgyűlés az élelmezést nyújtó intézmények nyersanyagnormáit a 15. számú melléklet szerint határozza meg azzal, hogy a normaemelés miatti többletköltségek az intézmények költségvetését terhelik. 11. (1) A hivatal kiadásait feladatonként a 7. számú melléklet tartalmazza. (2) A közgyűlés a hivatal költségvetésében biztosítja a) a köztisztviselők április 1-jétől hatályos illetményalap változásának fedezetét, b) a jóváhagyott létszámkerethez tartozó, jogszabály által előírt juttatások fedezetét. 12. (1) A közgyűlés a hivatal költségvetésében a speciális célú támogatásokra a 7/a. számú mellékletében foglaltak szerint biztosít fedezetet.

4 (2) A közgyűlés a hivatal költségvetésében az európai uniós támogatással megvalósuló projektjeinek költségvetését a 7/b. számú melléklet szerint fogadja el. A közgyűlés 13. (1) a felújítási kiadásokat célonként a 8. számú melléklet szerint, (2) a beruházási kiadásokat feladatonként a 9. számú melléklet szerint, (3) az egyéb felhalmozási célú kiadásokat feladatonként a 10. számú melléklet szerint állapítja meg. Általános- és céltartalék 14. A közgyűlés az önkormányzat költségvetésének általános tartalékát ezer forint összegben állapítja meg. 15. A közgyűlés az önkormányzat céltartalékát ezer forint összegben hagyja jóvá, a 12. számú melléklet részletezése szerint. A közgyűlés Többéves kihatással járó feladatok 16. (1) a többéves kihatással járó feladatok át éves bontásban és szöveges indokolással a 13. számú melléklet, (2) az európai uniós támogatással megvalósuló projektek tervezett bevételeit és kiadásait a 14. számú melléklet szerint fogadja el. Közvetett támogatások 17. A közgyűlés a közvetett támogatásokat, azok jellege, mértéke, összege, illetőleg kedvezményezettje szerinti részletezettséggel a 20. számú melléklet szerint hagyja jóvá. A költségvetés végrehajtásának szabályai 18. A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a közgyűlés, a gazdálkodás szabályszerűségéért a közgyűlés elnöke felelős. 19. A közgyűlés elnöke az év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely tervezési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap által biztosított pótról negyedévenként tájékoztatja a közgyű-

5 lést. A tájékoztatások alapján a képviselő-testület negyedévenként, de legkésőbb a tárgyévet követő év február 28-ig tárgyévi december 31-i hatállyal módosítja a költségvetést. 20. A költségvetési szerv a szellemi és anyagi infrastruktúráját igénybevevő számára köteles térítési díjat előírni a felhasználás, illetve az igénybevétel alapján felmerült közvetlen és közvetett költségek figyelembe vételével. A költségek és a térítés megállapításának mértékét és rendjét a költségvetési szerv belső szabályzatában kell rögzíteni. 21. A közgyűlés a céltartalékba helyezett ok felhasználásával kapcsolatosan úgy rendelkezik, hogy (1) ha év közben a kötelezően képzett államháztartási tartalék felhasználását a Kormány engedélyezi, annak összegét dologi automatizmusként az intézmények dologi kiadásaira fordítja; (2) az intézményvezetők érdekeltségi rendszerére elkülönített ezer forint a január 1- jén érvényben lévő alapilletményeknek megfelelő összegű jutalomkeret felosztására vonatkozó érdekeltségi rendszer március 31-ig kerüljön kidolgozásra. Az intézmény vezetőjét a kitűzött feladatok teljesítése esetén az ágazati szinten meghatározott jutalom keretből az illetékes szakbizottság és a Költségvetési és Gazdasági Bizottság javaslata alapján a közgyűlés elnökének november 30-ig meghozott döntése szerinti jutalom, illetve az érintett intézményvezető választása alapján a járulékkal növelt személyi juttatásnak megfelelő összegű önkéntes biztosítópénztári adomány illeti meg; (3) a létszámcsökkentések egyszeri terhei jogcímen elkülönített ezer forintnak a járandóságok jogszabály szerinti kifizetésének időpontjához igazodó felhasználására felhatalmazza a közgyűlés elnökét; (4) a szociális intézményekben az emelt szintű ellátásért fizetett egyszeri hozzájárulás 10 %-a jogcímen elkülönített nak az intézmények adatszolgáltatása alapján történő emelésére, illetve csökkentésére a költségvetés módosításai alkalmával kerülhet sor azzal, hogy - az ellátást igénybe vevők által befizetett egyszeri hozzájárulás céltartalékba elkülönítendő részét az intézmény haladéktalanul átutalja a hivatal által kezelt, e pénzeszköz elkülönítésére szolgáló alszámlára, - felhasználása esetén, annak időpontjához igazodva az intézmény a felhasználást a likviditási tervében szerepeltetheti; (5) a pályázati önrészek finanszírozásának segítésére keretösszeget különít el, mely az önkormányzat; a felügyelete alá tartozó intézmények; valamint az önkormányzati feladatok ellátását végző önkormányzat által alapított önkormányzati többségi tulajdonú közhasznú társaságok, az önkormányzat által alapított alapítványok pályázatának önrészére, önrészek kiegészítésére szolgál az alábbi forrásmegoszlás szerint: a) ezer forint önkormányzati pályázati keret, b) ezer forint intézményi pályázati keret. A keretösszegek között szükség esetén átcsoportosítás hajtható végre. Az intézmények által benyújtott igényekről az illetékes szakbizottság véleményének megismerése után a Költségvetési és Gazdasági Bizottság dönt.

6 Sikeres pályázat esetén, a feladatellátás érdekében a közgyűlés felhatalmazza elnökét, hogy a költségvetés soron következő módosításáig engedélyezze a pályázati keret terhére biztosított önrészek megelőlegezését az érintett intézmény részére; (6) a megyei önkormányzati feladatokat megállapodás alapján ellátó civil szervezetek pályázatának önrészére, önrészek kiegészítésére, civil szervezetek széleskörű együttműködésére épülő komplex programok támogatására Dialógus és együttgondolkodás néven ezer forint keretöszszeget különít el. A keret felosztására pályázat útján kerül sor, a pályázat kiírásának határideje május 31. A civil szervezetek keretének felhasználásáról a feladatkör szerint illetékes bizottság véleményének megismerése után a közgyűlés elnöke dönt; (7) az utófinanszírozású európai uniós, valamint az egyéb hazai forrásból támogatott önkormányzati és intézményi pályázatok átmeneti forrásbiztosítására ezer forint keretösszeget különít el, melynek felhasználására felhatalmazza elnökét. 22. (1) A közgyűlés elrendeli, hogy a kedvezményezett szervezeteknek, személyeknek biztosított támogatások a 22. (7) bekezdésben foglalt kötelezettségvállalások kivételével megállapodás alapján folyósíthatók. (2) Az (1) bekezdés szerinti megállapodásnak tartalmaznia kell, hogy a kedvezményezett a támogatást milyen célra használhatja fel. Több cél megjelölése esetén külön-külön kell rendelkezni az egyes feladatokra fordítható támogatás összegéről. A megállapodásnak tartalmaznia kell továbbá a támogatás felhasználásának elszámolási módját, az elszámolás ellenőrizhetőségének lehetőségét. A támogatás felhasználásáról, a támogatott feladat jellegétől függően a (3)-(4) bekezdésben foglalt kivétellel legkésőbb január 31-ig el kell számolni, mely határidőt a kedvezményezett kérésére a közgyűlés elnöke egyszeri alkalommal meghosszabbíthatja. Amennyiben a támogatott az előírt dási kötelezettségének határidőben nem tesz eleget, e kötelezettség teljesítéséig a további finanszírozást, támogatást 3 évig fel kell függeszteni. A támogatások nem rendeltetésszerű felhasználása esetén a felhasználót visszafizetési kötelezettség terheli. A közgyűlés Pénzügyi Bizottsága jogosult ellenőrizni a támogatások felhasználását és a dási kötelezettség teljesítését. (3) A pályázati önrészekre, önrészek kiegészítésére biztosított támogatások legkésőbbi elszámolási határideje megegyezik az elnyert pályázati támogatás elszámolásának határidejével. (4) A közgyűlés egyedi döntéseivel hozott megállapodásban, szerződésben biztosított támogatások esetében az elszámolás határideje megegyezik a jóváhagyott megállapodásokban, szerződésekben meghatározott határidővel. (5) A (1) bekezdés szerinti támogatás kiutalása előtt a támogatott szerv, illetve személy köteles igazolni, hogy esedékessé vált köztartozásait (vám, társadalombiztosítási járulék, adó, illeték) maradéktalanul megfizette. A több részletben történő támogatás-folyósítás esetén a szükséges igazolásokat az első részlet kiutalása előtt kell benyújtani, a további részletek az igazolások megújítása nélkül is kiutalhatók. Ha ugyanazon kedvezményezett éven belül újabb támogatást kap, a köztartozások megfizetését elegendő egyszer igazolni. Amennyiben a kedvezményezett több évre szóló megállapodás alapján jogosult támogatásra, az igazolást minden évben az első részlet kiutalásáig be kell szerezni. (6) Az (5) bekezdés szerinti igazolás helyett a kedvezményezett nyilatkozata is elfogadható, ha a megítélt támogatás az 500 ezer forintot nem haladja meg. (7) A közgyűlés az elnökének ezer forint keretet biztosít, melyre átruházott hatáskörben kötelezettséget vállalhat. Az elnöki keretből támogatott szervezetek, illetve magánszemélyek a ré-

7 szükre céljelleggel biztosított összegek rendeltetésszerű felhasználásáról december 31-ig a a Közgazdasági Irodára benyújtott dással kötelesek elszámolni. A támogatás felhasználását és a dást a Pénzügyi Bizottság jogosult ellenőrizni. (8) A nemzetközi, regionális, megyei ünnepségek, nagyrendezvények, versenyek kiadásaira tervezett ezer forint felhasználására a közgyűlés felhatalmazza elnökét. 23. Szakmai jellegű a 12. számú melléklet 7. és 16. pontja, valamint a 7/a. számú melléklet 24, 32, valamint 42. pontja szerint elkülönített. 24. (1) Az önkormányzat és szervei által nyújtott a nem normatív, céljellegű, fejlesztéssel összefüggő támogatásokra, valamint a vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás-megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon, vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződésekre előírt közzétételi kötelezettség helye a Baranya Megyei Önkormányzat internetes honlapja. (2) Az (1) bekezdés szerinti közzétételi kötelezettség nem terjed ki a) a 200 ezer forint összeg alatti, nem normatív, céljellegű, fejlesztéssel összefüggő támogatásokra, b) a nettó ezer forint összeg alatti, a vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő árubeszerzésre,építési beruházásra, szolgáltatás-megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon, vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződésekre. 25. A hivatal az önkormányzat költségvetése, a közgyűlés felügyelete alá tartozó valamennyi intézmény a költségvetése vonatkozásában, a tárgyévben várható bevételei és kiadási ok teljesüléséről havi bontású, éves -felhasználási tervet készít (18. számú melléklet). A Kincstár azonnali beszedési megbízása benyújtása esetén az felhasználási ütemtervben gondoskodni kell a fedezet biztosításáról oly módon, hogy a beszedési megbízás 60 napon belül teljesíthető legyen. A költségvetési intézmények gazdálkodására vonatkozó részletes szabályok 26. A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási ok mértékéig a saját bevételek teljesülési ütemére figyelemmel vállalható és kifizetések is ezen öszszeghatárig rendelhetők el. 27. (1) A költségvetési intézmény saját hatáskörű módosítási hatáskörben a felügyeleti szerv tájékoztatása mellett a jóváhagyott bevételi ain felüli ténylegesen befolyt többlet bevételeiből bevételi és kiadási kiemelt ait felemelheti. Az intézmény a többletbevételt a saját hatáskörű módosítás után használhatja fel. Az intézmények tájékoztatási kötelezettségüknek írásban, a hivatal a közgyűlés időpontjához kapcsolódó információ kérésére tesznek eleget.

8 A saját hatáskörben végrehajtott módosításokról a közgyűlés elnöke 30 napon belül tájékoztatja a képviselő testületet. A tájékoztatások alapján a képviselő testület negyedévenként, de legkésőbb a tárgyévet követő év február 28-ig tárgyévi december 31-i hatállyal módosítja a költségvetést. Személyi juttatás át növelő saját hatáskörű módosítás estén annak szöveges indoklása is szükséges. (2) A kiemelt, illetve a felügyeleti szerv által meghatározott okat az intézmények csak jogszabály, illetve a felügyeleti szerv előírásai szerint módosíthatják. (3) Saját hatáskörben végrehajtott módosítások többlettámogatási igényt sem a folyó költségvetési évben, sem az azt követő években nem eredményezhetnek. 28. (1) A közgyűlés elrendeli, hogy az intézmények a gazdálkodás főbb adatainak folyamatos nyomon követése érdekében minden hónapban a tárgyhónapot követő 5-ig időközi költségvetési jelentést készítsenek. (2) A féléves beszámoló keretében a közgyűlés áttekinti a tervezett intézményi bevételek alakulását. 29. (1) Az önkormányzat éves beruházási, felújítási tervében részletezett, és az éves költségvetésben feladatonként, illetve célonként jóváhagyott, felhalmozási célú feladatok végrehajtásához az intézmények a (3) bekezdésben foglalt kivétellel legfeljebb a költségvetésben jóváhagyott öszszeghatárig vállalhatnak kötelezettséget. (2) Amennyiben a felújítási, beruházási feladatok egészének, vagy egy részének fedezete átvett pénzeszköz, a kiadási terhére a pénzeszköz átadójának kötelezettségvállalása után vállalható kötelezettség. (3) Az (1)-(2) bekezdés szerinti kötelezettségvállalások tekintetében a nettó ezer forint összeg feletti, de nem közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott szolgáltatóval kötendő beruházáshoz, felújításhoz kapcsolódó polgári jogi szerződések érvényességéhez a Költségvetési és Gazdasági Bizottság jóváhagyása szükséges. (4) Az intézménynek a felújítási, beruházási feladatok megvalósításáról, a tényleges teljesítés alapján biztosított fenntartói támogatás felhasználásáról a befejezést követően 15 napon belül el kell számolnia. A megkezdett, de a következő évre áthúzódó feladatok megvalósításának várható alakulásáról, az áthúzódó kötelezettségekről az intézmény december 31-ig beszámolót készít. (5) A fenntartói támogatással fedezett intézményi felhalmozási célú kiadási maradványa az intézményeket nem illeti meg. 30. (1) A közgyűlés elrendeli, hogy az intézmények a 9. -ban a (2) a/1. pont kivételével megjelölt céljellegű okkal az éves beszámoló keretében számoljanak el. (2) A 9. (2) a) 1) pontjában meghatározott nevelőszülői ellátáshoz kapcsolódó céljellegű ok felhasználásáról az intézmény havonta, a tárgyhót követő hónap 10. napjáig elszámol. Ha a tényleges felhasználás meghaladja a biztosított fenntartói támogatást, a közgyűlés az ot az önkormányzat költségvetésének soron következő módosításakor az általános tartalék terhére felemeli. Ha a tényleges felhasználás a biztosított alatti, a különbözet öszszege a következő havi ellátásnál beszámítandó. A decemberi előfinanszírozás érdekében a november hónap elszámolásakor az elszámolt összeg kétszerese illeti meg az intézményt.

9 31. A közgyűlés a felügyelete alá tartozó költségvetési szervek szakmai alapfeladata keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételét előadói, szerkesztői, lektori, szerzői, szakértői, szaktanácsadói, és fordítói díjak, művészeti tevékenység honoráriuma, jogi képviselet és tanácsadás díja, valamint szakorvosi órák és ügyeletek díja kifizetése esetén engedélyezi. A közgyűlés 32. (1) elrendeli, hogy az intézmények működési és egyéb saját bevételeiket lehetőség szerint növeljék. Az intézmények ilyen jellegű többletbevételeit nem vonja el; (2) célja, hogy érdekeltté tegye az intézményeket pályázatok benyújtásában, ösztönözve minél nagyobb összeg elnyerésére, pótlólagos forrás bevonásra az intézményi szférába; (3) a (2) bekezdésre tekintettel elrendeli, hogy félévenként értékelni kell a pályázati részvételt. Azokban az önkormányzat finanszírozása alá tartozó intézményekben, ahol az ezer forintot meghaladja a pályázatokon elnyert támogatás, ott a pályázati támogatás 2 %-ának megfelelő összegű jutalmat és annak munkáltatót terhelő járulékait biztosítja az intézmény részére az általános tartalék terhére. A jutalomból annak legfeljebb 50 %-áig - az intézményvezető is részesülhet. Az érdekeltségi célú jutalom elosztásának szabályait az intézmény szervezeti és működési szabályzatában kell meghatározni. 33. A közgyűlés a normatív támogatások évközi lemondása, illetve év végi elszámolása során felmerülő befizetési kötelezettség intézményi költségvetéseket érintő hatásáról az alábbiak szerint rendelkezik: a) az intézmény negyedévenként, a negyedévet követő hó 5. napjáig jelentést készít a normatív állami támogatás megállapításának alapjául szolgáló feladatmutató(k) várható teljesítéséről; b) amennyiben a költségvetés végrehajtásáról szóló beszámoló (zárdás) során az önkormányzatnak a normatív állami hozzájárulások és az átengedett személyi jövedelemadó ellátotti létszámhoz kapcsolódó jogcímén a központi költségvetés felé visszafizetési kötelezettsége keletkezik, az érintett intézmények kötelesek ennek arányos részét viselni. Az intézményt terhelő elszámoláshoz kapcsolódó visszafizetés a pénzmaradvány terhére történik. 34. (1) A Baranya Megyei Önkormányzat intézményei a tartozásállomány figyelemmel kíséréséhez a hónap végén meglévő adósságállományról és a pénzkészletről tárgyhónapot követő hónap 10-ig az önkormányzat hivatala részére kötelesek adatot szolgáltatni. Az adatszolgáltatás alapján a Közgazdasági Iroda tájékoztatót készít a Pénzügyi Bizottság, a Költségvetési és Gazdasági Bizottság, a közgyűlés elnöke, a megyei főjegyző, valamint a könyvvizsgáló részére. (2) Az (1) bekezdésben foglaltakon túl valamennyi intézmény vezetője a) azonnal köteles írásban jelentést készíteni a közgyűlés elnöke számára, ha a 30 napon túli tartozásállomány mértéke a költségvetési szerv éves eredeti kiadási ának 8 %-át, vagy a 80,0 millió forintot eléri; b) az a) pont szerinti jelentéshez intézkedési tervet mellékel, amelyben be kell mutatni, hogy az intézmény milyen konkrét intézkedésekkel képes a 30 napon túli tartozásállományt 28 nap alatt 25 nap alá szorítani.

10 35. (1) Az intézmények az OEP finanszírozási körbe tartozók kivételével a évben ingó vagyon selejtezést ingó vagyon értékesítést ingó vagyon beszerzést 300 ezer forint (egyedileg könyv szerinti értéken), ezer forint (piaci értéken), ezer forint felett a Költségvetési és Gazdasági Bizottság egyetértésével hajthatnak végre. (2) Tilos az (1) bekezdésben meghatározott összeghatárok megkerülése céljából az ingó vagyont részekre bontani. Az érték kiszámítása során mindazon árubeszerzések vagy építési beruházások vagy szolgáltatások értékét egybe kell számítani, amelyek beszerzésére egy költségvetési évben kerül sor, és rendeltetése azonos vagy hasonló, illetőleg felhasználásuk egymással összefügg. (3) A közgyűlés az intézményi hatáskört meghaladó és ingatlannal kapcsolatos vagyongazdálkodási feladatok finanszírozásának keretösszegét a évre ezer forintban állapítja meg. Adósságszolgálat 36. (1) Az önkormányzat fennálló hiteleinek állományát és annak tervezett változását a 19. számú melléklet tartalmazza. (2) A közgyűlés megállapítja, hogy korábbi években felvett hitelekből az önkormányzatnak a 19. számú melléklet 6. oszlopa szerinti összesen ezer forint kötelezettsége áll fenn. (3) A közgyűlés hozzájárul a működési forráshiány fedezetének és az önkormányzat likviditásának biztosítására ezer forint összegű, április 1-jén induló, éves lejáratú folyószámla hitel igényléséhez és felhatalmazza elnökét a hitelszerződések megkötésére. (4) A közgyűlés a) elrendeli a költségvetési rendelet felújításokat célonként részletező 8. számú, és a beruházásokat feladatonként részletező 9. számú mellékletek 4. oszlopában szereplő összegben az ahhoz tartozó feladatokra továbbá az egészségügyi gép-műszer beszerzéséhez kapcsolódó ezer forint összegű kötelezettségek fedezetére a felhalmozási célokat szolgáló, összesen legfeljebb ezer forint fejlesztési célú hitel igénylését, 10 éves lejáratra; b) felhatalmazza elnökét a megkötött fejlesztési célhitelszerződések módosítására oly módon, hogy a hitel fel nem használt összegéről mondjon le a futamidő változatlanul hagyása mellett. (5) A évben felvételre kerülő hitelek visszafizetése szükség esetén felmerülő biztosítékaként a közgyűlés hozzájárul az önkormányzat tulajdonában lévő a hrsz-ú Pécs, Dischka Győző utca 6. szám alatti ingatlan jelzálogjoggal történő megterheléséhez. (6) A közgyűlés az önkormányzat és intézményei által elnyert utófinanszírozású pályázati támogatások megelőlegezését, amennyiben a céltartalékban biztosított tartalék keret nem elégséges, rulírozó hitellel biztosítja, melynek összegéről a projektek tényleges pénzügyi megvalósulásának ismeretében dönt. (7) A közgyűlés kötelezettséget vállal arra, hogy a hitelek futamideje alatt a hitelszerződésekben vállalt fizetési kötelezettségének eleget tesz. (8) A közgyűlés nyilatkozik arról, hogy az önkormányzat hitelfelvétele nem esik törvényi korlátozás alá.

11 MÁSODIK RÉSZ AZ ÖNKORMÁNYZATI KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSÁHOZ KAPCSOLÓDÓ RENDELKEZÉ- SEK A Baranya Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2003. (VI. 16.) Kgy. rendelet (továbbiakban: SZMSZ) módosítása 37. (1) Az SZMSZ 6. számú az önkormányzati képviselők, állandó bizottsági külső tagok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásáról szóló mellékletének helyébe a jelen rendelet 23. számú melléklete lép. (2) Az SZMSZ 7. számú a Baranya Megyei Önkormányzat Hivatalának szervezeti felépítéséről szóló mellékletének helyébe a jelen rendelet 24. számú melléklete lép. (3) Az SZMSZ 8. számú a Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala ügyrendjéről szóló mellékletének a Baranya Megyei Illetékhivatal működési rendéjéről szóló 1. számú melléklete helyébe a jelen rendelet 25. számú melléklete lép. (4) Az SZMSZ 9. számú az önkormányzat hivatalában képzettségi pótlékra jogosító munkakörök és képzettségek, valamint a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörök meghatározásáról szóló mellékletével a 8. számú a Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala ügyrendjéről szóló melléklet kiegészül és annak 3. számú melléklete lesz. Egyidejűleg a 10. számú melléklet számozása 9. számúra változik. A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala köztisztviselőinek közszolgálati jogviszonyával öszszefüggő juttatásokról, támogatásokról szóló 20/2001. (XI. 2.) Kgy. rendelet (továbbiakban: Jr. ) módosítása A Jr. 2. -a az alábbiak szerint módosul: (1) A közgyűlés a Hivatal köztisztviselői részére az alábbi szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokra biztosít fedezetet az önkormányzat éves költségvetésében: a) lakhatási, lakásépítési, -vásárlási támogatásként, lakásbővítéshez, -felújításhoz, - korszerűsítéshez, -építéshez, -vásárláshoz kamatmentes kölcsön; b) szociális támogatásként: - baleseti, halál-, baleseti rokkantsági-, baleseti kórházi ápolási biztosítás, - rendkívüli, (eseti) pénzbeli szociális segély; c) illetményelőleg; d) tanulmányi ösztöndíj, képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás; e) önkéntes kiegészítő nyugdíjpénztári, egészségpénztári tagdíj hozzájárulás; f) a munkába járással kapcsolatos költségekhez hozzájárulás. (2) Az (1) bekezdés a)-f) pontjaiban meghatározott juttatások mértékét, feltételeit az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a megyei főjegyző az egységes közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

12 A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala köztisztviselőinek illetményalapjáról, illetménykiegészítéséről, jutalmáról, valamint a vezetői illetménypótlékról szóló 21/2001. (XI. 2.) Kgy. rendelet (továbbiakban: Ir. ) módosítása: 39. Az Ir. 5. (1) bekezdésének a)-c) pontjai az alábbiak szerint módosulnak: 5. (1) (A közszolgálatban a Hivatalban, illetve a jogelőd szervezeteknél hosszabb időn át színvonalas munkát végző, példamutató magatartást tanúsító köztisztviselő Közigazgatás Szolgálatáért emlékplakettben és pénzjutalomban részesíthető az alábbiak szerint:): a) 10 év szolgálatért egyhavi illetmény 25 %-a, b) 15 év szolgálatért egyhavi illetmény 38 %-a, c) 20 év szolgálatért egyhavi illetmény 50 %-a, A külföldi kiküldetések rendjéről szóló 2/1999. (II. 26.) Kgy. rendelet (továbbiakban: Kr ) módosítása (1) A Kr 4. (3) bekezdéssel egészül ki: 40. (3) Az európai uniós támogatással megvalósuló projektek keretében történő kiküldetés esetén a teljes kiadást a projekt költségvetése viseli. (2) A Kr. 5. -a helyébe az alábbi rendelkezés lép: 5. (1) A kiküldöttet a kiküldetésével összefüggésben napidíj, szállás- és utazási költség, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, járműhasználat és egyéb, a kiküldetés célja szerint indokolt költség térítése illeti meg. (2) A 4. (3) bekezdés szerinti kiküldetés esetén a kiküldöttet a projekt finanszírozási szerződése szerint elszámolható mértékű költségtérítés illeti meg. (3) A Kr 6. (1) bekezdése az alábbiak szerint változik: (1) A kiküldöttet megillető napidíj 28 euro, vagy annak megfelelő összegű valuta. A 4. (3) bekezdés szerinti kiküldetés esetén a kiküldöttet a projekt finanszírozási szerződése alapján elszámolható mértékű és tartalmú napidíj illeti meg. (4) A Kr 8. (1), (6), (7) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak: (1) A kiküldetés 3. (1) és (2) bekezdés szerinti engedélyezése a Külföldi kiküldetési utasítás és költségelszámolás rendelvényen előzetesen történik. A 4. (3) bekezdése szerinti kiküldetés esetén a projektvezető a rendelvényt kézjegyével látja el. (6) A kiküldetés teljesítésének igazolására, a költségek elszámolásának engedélyezésére a kiküldetést elrendelő jogosult. A 4. (3) bekezdése szerinti kiküldetés esetén a teljesítésének igazolására valamint a költségek elszámolásának engedélyezésére projektvezető jogosult. (7) A kiküldöttnek a Baranya Megyei Önkormányzat Hivatalával közszolgálati vagy munkajogviszonyban állók kivételével az elszámolással egyidejűleg forintban kell befizetni, a hatályos jogszabálynak megfelelő, a napidíj meghatározott részét terhelő személyi jövedelemadó előleget és egyéni járulék összeget a hivatal házipénztárába.

13 Vegyes és záró rendelkezések 41. A közgyűlés az Áht ában előírt tájékoztatók tartalmát a 22. számú melléklet szerint határozza meg január 1-jétől a évi költségvetési rendelet megalkotásáig a közgyűlés elnöke az átmeneti gazdálkodás évi szabályairól szóló, módosított 18/2005. (XII. 20.) Kgy. rendelet alapján járt el. A közgyűlés az erről készült 17. számú melléklet szerinti elszámolást elfogadja. 43. (1) A rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit a (2) bekezdésben foglalt kivétellel január 1-től kell alkalmazni. (2) A rendelet ai március 1-jén lépnek hatályba, a 15. számú mellékletében az egészségügyi, a szociális és a gyermekjóléti intézmények élelmezési nyersanyagnormáit március 1-jétől kell alkalmazni. (3) A rendelet kihirdetéséről a megyei főjegyző gondoskodik. Pécs, február 16. dr. Kékes Ferenc s. k. Lászlóné dr. Kovács Ilona s. k. a közgyűlés elnöke megyei főjegyző INDOKOLÁS a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelethez Általános indokolás A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése (továbbiakban: közgyűlés) az államháztartásról szóló, többször módosított évi XXXVIII. törvény (továbbiakban: Áht.) 65. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján alkotja meg az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendeletét. Ehhez a Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló évi CLIII. törvény (továbbiakban: költségvetési törvény), valamint az államháztartás működési rendjéről szóló, többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Kr. rendelet vonatkozó szabályozása biztosított kereteket. A tervezést a 148/2005. (XI. 17.) Kgy. határozattal elfogadott, a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetési koncepciójában (továbbiakban: koncepció) meghatározott irányelvek alapozzák meg. Részletes indokolás hoz Az Áht. 67. (1) bekezdése szerint az önkormányzati költségvetési szervek címeket alkotnak. A címrendet a költségvetési rendelet 1. számú melléklete tartalmazza, amely szerint az önkormányzat intézményei önálló címmel rendelkeznek, függetlenül a gazdálkodási jogkörük besorolásától. 3. -hoz Az Áht. 69. (1) bekezdése és a 217/1998. (XII. 30.) Kr. (továbbiakban: Ámr.) 29. (1) f) pontja alapján a 2. számú melléklet a Baranya Megyei Önkormányzat intézményeinek és hivatalának létszámkereteit tartalmazza.

14 4-5. -hoz Ez a javaslat a költségvetési főösszegeket és a költségvetési hiányt, az Áht. 69. (1) bekezdésében meghatározott kiemelt oknak megfelelően a költségvetés bevételi és kiadási ait, az Ámr. 29. (1) h) szerint a működési és felhalmozási célú bevételeket és kiadásokat elkülönítetten, együttesen egyensúlyban, valamint a működési és a felhalmozási célú hitelt állapítja meg. Tervezéskor alapvető célkitűzés volt a koncepcióban megfogalmazottaknak megfelelően az önkormányzat és intézményei alapvető működésének biztosítása mellett fedezetet biztosítani az áthúzódó kötelezettségek kiadásaira is. Az önkormányzat költségvetése forráshiányos, a pénzügyi mérleg egyensúlyának megteremtéséhez hitelfelvétel szükséges. A javaslat 16. számú melléklete a költségvetési évet követő két év várható ait is bemutatja, melyek tervezése az előre jelzett makrogazdasági folyamatok, valamint a közgyűlés több éves kihatással járó feladatainak figyelembevételével történt hoz E javaslat a rendelet 3. és 6. számú mellékletében rendelkezik az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak forrásonkénti, ezen belül címenkénti, -csoportonkénti és kiemelt onkénti összegéről az Ámr. 29. (1) a), b) pontjai szerint. 8. -hoz A javaslat rendelkezik az önkormányzati finanszírozású intézmények költségvetésében tervezett, jogszabályban előírtaknak megfelelő személyi juttatások és a munkaadói járulékok áról. 9. -hoz E javaslat a az önkormányzati finanszírozású intézmények célairól rendelkezik. Ezen belül célként támogatást biztosít a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ költségvetésében a nevelőszülői ellátáshoz kapcsolódó juttatásokra; az állami gondoskodásból kikerült, nagykorúvá vált felnőttek önálló életkezdési támogatására; a Lakmusz programban résztvevő, nagykorúvá vált fiatal felnőttek lakástámogatására és az állami gondoskodásban részesülők nemzetközi táborozására. A javaslat további, céljellegű, elszámolási kötelezettség alá tartozó fenntartói támogatást biztosít a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Baranya Megyei Levéltár költségvetésében hoz A közgyűlés rendelkezik az élelmezést nyújtó intézményekben alkalmazandó új nyersanyagnormákról, a normaemeléssel kapcsolatos többletkiadások fedezetéről hoz Az Ámr. 29. (1) e) pontja alapján a hivatal költségvetését feladatonként a 7. számú melléklet tartalmazza. A hivatal működési költségvetése a évi tényleges feladatok számbavételén alapul. A személyi jellegű kiadások a fedezetet biztosít a hatályos jogszabályoknak megfelelő juttatásokra hoz E javaslat a hivatal költségvetésében tervezett speciális célú támogatásokra, és az európai uniós támogatással megvalósuló projektek költségvetésére vonatkozik hoz Az Ámr. 29. (1) c) és d) pontja szerint a közgyűlés meghatározza a felújítási, beruházási és egyéb felhalmozási célú kiadásait, a 29. (1) e) 1. és 2. pontja szerint az általános tartalék és céltartalék mértékét, valamint a céltartalékban elkülönített okat. A 29. (1) g) és k) pontja alapján a

15 több éves kihatással járó feladatok szöveges indokolásáról, áról, valamint az európai uniós támogatással megvalósuló projektek bevételeiről és kiadásairól rendelkezik hoz A rendelkezés az Áht a alapján - az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatások jogcímeire, kedvezményezetteire és összegére vonatkozik hoz A költségvetés végrehajtásának szabályait tartalmazza a javaslat hoz A javaslat a központi költségvetési forrásból származó pótok változására vonatkozó tájékoztatási kötelezettségről rendelkezik hoz A költségvetési szervek szellemi és anyagi infrastruktúrájának igénybevételéhez kapcsolódó költségek és térítési díjak kerültek szabályozásra hoz E javaslat a céltartalékban elkülönített ok felhasználásáról rendelkezik. Ez vonatkozik a kötelezően képzett államháztartási tartalék felhasználásra, amennyiben a Kormány engedélyezi azt. Emellett az intézményvezetők érdekeltségi rendszerének szabályozását is meghatározza. Felhatalmazza a közgyűlés elnökét a létszámcsökkentések egyszeri terheire elkülönített összeg felhasználására. Részletezi a szociális intézmények emelt színtű ellátásáért fizetett egyszeri hozzájárulás elkülönítését. Javaslatot tesz az önkormányzati és intézményi pályázati önrészek finanszírozására biztosított fedezet felhasználásáral. Rendelkezik a megyei önkormányzati feladatokat megállapodás útján ellátó civil szervezetek pályázat keretében történő támogatásáról. Szabályozza az utófinanszírozású európai uniós és egyéb hazai forrásból támogatott pályázatok átmeneti forrásbiztosítását hoz A közgyűlés meghatározza a hivatal költségvetésében tervezett támogatások folyósításához szükséges megállapodások tartalmát, elszámolásának rendjét, valamint azt a keretet, amelyre a közgyűlés elnökének átruházott hatáskörben kötelezettséget vállalhat. Továbbá rendelkezik a nemzetközi, regionális, megyei ünnepségek, nagyrendezvények, versenyek kiadásaira tervezett összeg felhasználásáról hoz A rendelkezés az SZMSZ felhatalmazása alapján a szakmai jellegű okat határozza meg hoz A javaslat az önkormányzat és szervei által nyújtott támogatásokkal kapcsolatos közzétételi kötelezettségről rendelkezik hoz A közgyűlés előírja a várható bevételi és kiadási ok teljesítéséről havi bontású éves -felhasználási terv készítését és rendelkezik a Kincstár azonnali beszedési megbízása benyújtása esetére vonatkozó fedezet biztosításáról.

16 hoz A javaslat a költségvetési intézmények gazdálkodására vonatkozó részletes szabályokat tartalmazza. A közgyűlés rendelkezik az intézmények saját hatáskörben végrehajtott módosításának szabályairól, a gazdálkodás főbb adatainak folyamatos nyomon követésének érdekében havonta időközi költségvetési jelentés készítését írja elő. A javaslat meghatározza az önkormányzat beruházási és felújítási feladatainak végrehajtásához kapcsolódó kötelezettségvállalás rendjét, nettó ezer forint felett a Költségvetési és Gazdasági Bizottság jóváhagyási jogkörét írja elő. Emellett javaslatot tesz beszámolási és elszámolási kötelezettségre is. A közgyűlés beszámolási kötelezettséget rendel el az intézmények célai vonatkozásában, valamint szabályozza a nevelőszülői ellátáshoz kapcsolódó céljellegű ok felhasználását. A javaslat szabályozza a költségvetési szervek szakmai alapfeladatai keretében igénybevett szellemi tevékenységek formáit is. Érdekeltség növelő intézkedéseket tartalmaz azzal, hogy az intézmények többletbevételét nem vonja el, valamint preferálja a pályázatokon való eredményes részvételt. Rendelkezik a normatív állami támogatások lemondásával, visszafizetésével kapcsolatos intézményi költségvetést érintő elvonásról. A közgyűlés az intézmények tartozásállományának alakulása, pénzkészletének megismerése érdekében adatszolgáltatást rendel el, mivel az önkormányzat anyagilag is felelős a felügyelete álló tartozó intézmények adósságaiért. A közgyűlés, összhangban az önkormányzat vagyonrendeletével, meghatározza azokat az összeghatárokat, amely fölött az intézmények használatában álló ingó vagyon selejtezése, értékesítése és beszerzése csak a Költségvetési és Gazdasági Bizottság egyetértésével hajtható végre, mely rendelkezés az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozási körébe tartozó intézményeket nem érinti. A közgyűlés megtiltja az eljárás során az ingó vagyon részekre bontását. Emellett meghatározásra került az intézményi hatáskört meghaladó, és ingatlannal kapcsolatos vagyongazdálkodási feladatok finanszírozási keretösszege hoz A közgyűlés megállapítja hitelállományát és az Áht a alapján hitelfelvétel szükségességét határozza meg, rendelkezik a folyószámla és a fejlesztési célú hitel igényléséről, a szerződések megkötéséről. Meghatározza a fejlesztési célú hitellel fedezett felhalmozási kiadásokat és a hitelek visszafizetésének biztosítékaként a jelzálogjoggal megterhelhető ingatlant hoz A javaslat a Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Illetékirodáján a Kiszabási és Jogi Csoport kettéválasztására, Kiszabási Csoport és Jogi Csoport létrehozására tartalmaz rendelkezést. Ennek megfelelően a Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala ügyrendjében módosul az Illetékhivatal működési rendje, és az ügyrend kiegészül az önkormányzat hivatalában képzettségi pótlékra jogosító munkakörök és képzettségek, valamint a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörök meghatározását tartalmazó 3. számú melléklettel. Utóbbi meghatározása a költségvetési szerv vezetőjének hatásköre, a testület általi szabályozottság indokoltsága nem áll fenn. Javaslatot tartalmaz továbbá az önkormányzati képviselők, állandó bizottsági külső tagok tiszteletdíja és természetbeni juttatása csökkentésére hoz A javaslat szerint a közgyűlés szűkíti a köztisztviselők részére adható szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatások körét.

17 39. -hoz A javaslat a Közigazgatás Szolgálatáért járó pénzjutalom összegét mindhárom fokozatban csökkenti hoz A Baranya Megyei Önkormányzat, az önkormányzati feladatok ellátásához szükséges források bővítése érdekében, számos esetben pályázatot nyújtott be Európai Uniós támogatást tartalmazó projektek megvalósítására. A sikeres pályázatok közül jelenleg hat projekt már a megvalósítása szakaszában van és a közelövőben több finanszírozási szerződés aláírására kerül sor. A különböző projektek céljainak megvalósításához szükséges esetenként a külföldi kiküldetés elrendelése is. Tekintettel arra, hogy ezen kiküldetések során keletkező kiadások jogcíme, elszámolhatóságának mértéke eltérő lehet az önkormányzati kapcsolatokkal összefüggő kiküldetések kapcsán felmerülő kiadásokétól, szükséges a külföldi kiküldetésekről szóló rendelet módosítása. A költségvetési hiány csökkentése érdekében hozott kiadás racionalizálási intézkedések keretében, indokolt az önkormányzati nemzetközi kapcsolatokkal összefüggő személyi jellegű napidíj kiadások, rendelet-tervezet szerinti mérséklése is hoz A javaslat meghatározza az Áht a alapján a rendelet egyes mellékleteinek tartalmát hoz január 1-jétől a évi költségvetési rendelet megalkotásáig a közgyűlés elnöke az átmeneti gazdálkodás évi szabályairól szóló 18/2005. (XII. 20.) Kgy. rendelet alapján járt el. Az átmeneti gazdálkodásról a közgyűlés elnöke a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a költségvetési rendeletben beszámol a testületnek hoz A javaslat a rendelet hatálybalépéséről rendelkezik. Baranya Megyei Önkormányzat címrendje 1. számú melléklet Cím Cím megnevezése 1. Baranya Megyei Kórház Pécs 2. Baranya Megyei "Zsigmondy Vilmos" Rehabilitációs és Gyógyfürdőkórház Harkány 1-2. EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK 3. Baranya Megyei Önkormányzat Időskorúak Otthona Komló-Mecsekjánosi-puszta 4. Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona Bóly 5. Baranya Megyei Önkormányzat "Kastélypark" Módszertani Otthona Görcsöny 6. Baranya Megyei Önkormányzat Időskorúak Otthona Szederkény 7. Baranya Megyei Önkormányzat Boróka Otthona Helesfa 8. Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona Mozsgó 9. Baranya Megyei Önkormányzat Horizont Otthona Szigetvár-Turbékpuszta 3-9. SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK 10. Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma és Gyermekotthona

18 Mohács 11. Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma és Gyermekotthona Pécsvárad 12. Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Szakiskolája, Kollégiuma és Gyermekotthona Old 13. Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma és Gyermekotthona Komló 14. Baranya Megyei Önkormányzat II. Béla Középiskolája, Élelmiszeripari Szakiskolája és Kollégiuma Pécsvárad 15. Baranya Megyei Önkormányzat Radnóti Miklós Szakközépiskolája és Szakiskolája Mohács 16. Baranya Megyei Önkormányzat Nagy László Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma Komló 17. Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja Pécs OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK 18. Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ Pécs 18. GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGVÉDELMI INTÉZMÉNYEK 19. Csorba Győző Megyei Könyvtár Pécs 20. Baranya Megyei Levéltár Pécs 21. Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága Pécs 22. Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ Pécs 23. Művészetek Háza Pécs KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEK 24. Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezete Pécs 24. EGYÉB INTÉZMÉNYEK 25. Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Pécs Baranya Megyei Önkormányzat évi létszámkeretei 2. számú melléklet Cím Cím megnevezése Létszám (fő) Ebből: pedagógus létszám 1. Baranya Megyei Kórház Pécs Baranya Megyei "Zsigmondy Vilmos" Rehabilitációs és Gyógyfürdőkórház Harkány EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK Baranya Megyei Önkormányzat Időskorúak Otthona Komló-Mecsekjánosi-puszta Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona Bóly Baranya Megyei Önkormányzat "Kastélypark" Módszertani Otthona Görcsöny Baranya Megyei Önkormányzat Időskorúak Otthona Szederkény Baranya Megyei Önkormányzat Boróka Otthona Helesfa Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona Mozsgó Baranya Megyei Önkormányzat Horizont Otthona Szigetvár-Turbékpuszta SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma és Gyermekotthona Mohács 80 44

19 11. Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma és Gyermekotthona Pécsvárad 12. Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Szakiskolája, Kollégiuma és Gyermekotthona Old Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma és Gyermekotthona Komló Baranya Megyei Önkormányzat II. Béla Középiskolája, Élelmiszeripari Szakiskolája és Kollégiuma Pécsvárad Baranya Megyei Önkormányzat Radnóti Miklós Szakközépiskolája és Szakiskolája Mohács Baranya Megyei Önkormányzat Nagy László Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma Komló Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja Pécs OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ 225 Pécs GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGVÉDELMI INTÉZMÉNYEK Csorba Győző Megyei Könyvtár Pécs Baranya Megyei Levéltár Pécs Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága Pécs 92 M6-M60-as útberuházások előtti régészeti feltárásokhoz kapcsolódó létszámkeret Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ 13 Pécs 23. Művészetek Háza Pécs KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEK Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezete Pécs EGYÉB INTÉZMÉNYEK Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala* Pécs 139 MINDÖSSZESEN: * Ebből 2 fő tisztségviselő, 123 fő köztisztviselő, 8 fő ügykezelő és 6 fő MT hatálya alá tartozó Sorszám Baranya Megyei Önkormányzat évi pénzügyi mérlege Megnevezés évi teljesítés évi eredeti 3. számú melléklet évi várható teljesítés ezer forint évi eredeti BEVÉTELEK 1. Intézményi működési bevételek Intézményi ellátási díjak, alkalmazottak térítése Egyéb működési bevételek Működési célú pénzeszközátvétel államháztartáson kívülről Önkormányzatok sajátos bevételei Illetékek Átengedett központi adók Önkormányzatok sajátos működési bevételei Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőkebevételei 3. Támogatások, támogatásértékű bevételek, kiegészítések Normatív hozzájárulások Normatív kötött felhasználású támogatások Központosított ok Címzett támogatás Céltámogatás Területi kiegyenlítést szolgáló fejlesztési célú támogatás Támogatásértékű működési bevétel Ebből: OEP-től átvett pénzeszköz Támogatásértékű felhalmozási bevétel Kiegészítések, visszatérülések 4. Felhalmozási és tőke jellegű bevételek Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése Felhalmozási célú pénzeszközátvétel államháztartáson kívülről Hitelek, értékpapírok, támogatási kölcsönök visszatérülése és igénybevétele

1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet

1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet 1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet a Baranya Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) Kgy. rendelet

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) Kgy. rendelet Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) a Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 2) módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése (a továbbiakban:

Részletesebben

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET 2009. február 27. 2. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 2/2009. (II. 27.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről 2 szóló 4/2008. (III. 7.) Kgy. rendelet módosítása 3/2009.

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. 1/2008. (II. 25.) Kgy. rendelete

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. 1/2008. (II. 25.) Kgy. rendelete Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2008. (II. 25.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2007. március 23. 3. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2007. (III. 23.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2006. december 21. 19. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 20/2006. (XII. 21.) Kgy. a Baranya Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló 2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat címrendje

Baranya Megyei Önkormányzat címrendje 1. számú melléklet Baranya Megyei Önkormányzat címrendje Cím Cím megnevezése 1. Baranya Megyei Kórház Pécs 1. EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK 2. Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona Bóly 3.

Részletesebben

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET 2006. június 19. 9. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 8/2006. (VI. 19.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló 2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról 2

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/2008. (IV. 23.) Kgy. rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/2008. (IV. 23.) Kgy. rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/2008. (IV. 23.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 4/2008. (III. 7.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2011. február 24. 6. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 6/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 7/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet A Baranya Megyei

Részletesebben

2007. szeptember 28. 10. szám. Tartalomjegyzék

2007. szeptember 28. 10. szám. Tartalomjegyzék 2007. szeptember 28. 10. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 87/2007. (IX. 20.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Igazgatósága vezetője közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése

Részletesebben

1 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye. Tartalomjegyzék

1 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye. Tartalomjegyzék 1 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 168/2004. (XII. 16.) Kgy. Bizottsági tagok választása 3 169/2004. (XII. 16.) Kgy. Külső bizottsági tag választása 3

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK 2011. június 23. 12. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 11/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelet A Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) önkormányzati

Részletesebben

2007. június 28. 8. szám. Tartalomjegyzék RENDELET

2007. június 28. 8. szám. Tartalomjegyzék RENDELET 2007. június 28. 8. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 7/2007. (VI. 28.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet módosítása 2 HATÁROZAT

Részletesebben

2007. december 6. 12. szám. Tartalomjegyzék. 101/2007. (XI. 22.) Kgy. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kinevezésének véleményezése

2007. december 6. 12. szám. Tartalomjegyzék. 101/2007. (XI. 22.) Kgy. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kinevezésének véleményezése 2007. december 6. 12. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 101/2007. (XI. 22.) Kgy. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kinevezésének véleményezése 3 RENDELET 9/2007. (XII. 6.)

Részletesebben

7/2007. (VI. 28.) Kgy. rendelet. a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról

7/2007. (VI. 28.) Kgy. rendelet. a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról 7/2007. (VI. 28.) Kgy. rendelet a Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése (a továbbiakban: közgyűlés)

Részletesebben

d) költségvetési kiadásit 11.333.567 ezer forintban, azaz Tizenegymilliárd-háromszázharminchárommillió-ötszázhatvanhétezer

d) költségvetési kiadásit 11.333.567 ezer forintban, azaz Tizenegymilliárd-háromszázharminchárommillió-ötszázhatvanhétezer A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/2012. (II. 20.) rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2005. (II. 25.) Kgy. rendelete. a Baranya Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2005. (II. 25.) Kgy. rendelete. a Baranya Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről 2005. február 25. 3. szám Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2005. (II. 25.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése (a

Részletesebben

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város 2004. évi költségvetéséről Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

2008. február 25. 2. szám. Tartalomjegyzék

2008. február 25. 2. szám. Tartalomjegyzék 2008. február 25. 2. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 13/2008. (II. 21.) Kgy. A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ (Pécs) igazgatói álláshelyére beérkezett pályázatok elbírálása 14/2008.

Részletesebben

2004. szeptember 22. 8. szám RENDELET. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2004. (IX. 22.) Kgy. rendelete

2004. szeptember 22. 8. szám RENDELET. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2004. (IX. 22.) Kgy. rendelete 2004. szeptember 22. 8. szám RENDELET A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2004. (IX. 22.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 5/2004.

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2010. szeptember 23. 10. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 78/2010. (IX. 16.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Igazgatósága igazgatója közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése

Részletesebben

A rendelet hatálya. (2) E rendelet szabályait a részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőkre munkaidő arányosan kell alkalmazni.

A rendelet hatálya. (2) E rendelet szabályait a részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőkre munkaidő arányosan kell alkalmazni. 21/2001. (XI. 2.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala köztisztviselőinek illetményalapjáról, illetménykiegészítéséről, jutalmáról, valamint a vezetői illetménypótlékról A Baranya Megyei

Részletesebben

2009. június 23. 8. szám. Tartalomjegyzék RENDELET

2009. június 23. 8. szám. Tartalomjegyzék RENDELET 2009. június 23. 8. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 10/2009. (VI. 23.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 3/2009. (II. 27.) Kgy. rendelet módosítása 2 HATÁROZAT

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e Ibrány Város Önkormányzatának 2006. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól Ibrány Város Képviselő Testülete a helyi

Részletesebben

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLETEK

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLETEK 2005. február 25. 3. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 5/2005. (II. 25.) Kgy. Baranya Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről 2 HATÁROZAT 12/2005. (II. 17.) Kgy. Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2002. április hó 5. 3. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 13/2002. (III.26.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat Időskorúak Otthona

Részletesebben

RENDELETEK HATÁROZATOK MELLÉKLETEK

RENDELETEK HATÁROZATOK MELLÉKLETEK 2012. február 20. 4. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 10/2012. (II. 14.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat aljegyzői álláshelyére beérkezett pályázatok elbírálása 12/2012. (II. 14.)

Részletesebben

2. oldal A 2. és a hozzá kapcsolódó 3. melléklet határozza meg a évi költségvetés címrendjét. Rögzíti a címrend felépítésének fő elveit, és - a

2. oldal A 2. és a hozzá kapcsolódó 3. melléklet határozza meg a évi költségvetés címrendjét. Rögzíti a címrend felépítésének fő elveit, és - a 1. oldal 7/2018. (III. 5.) Főv. Kgy. rendelet indokolása Budapest Főváros Önkormányzata 2018. évi összevont költségvetéséről Általános indokolás Budapest Főváros Közgyűlése az Áht. 23. és az Alaptörvény

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2017. (II. 20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2017. (II. 20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2017. (II. 20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2017. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2004. szeptember 22. 8. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 17/2004. (IX. 22.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetéséről

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.20.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.20.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.20.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Felsőzsolca Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

CIGÁND Város Önkormányzatának

CIGÁND Város Önkormányzatának CIGÁND Város Önkormányzatának 1/2010. (II. 25.) számú rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990.

Részletesebben

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. FEBRUÁR 16-I ÜLÉSÉRE. Pénzügyi Bizottság Önkormányzat könyvvizsgálója

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. FEBRUÁR 16-I ÜLÉSÉRE. Pénzügyi Bizottság Önkormányzat könyvvizsgálója E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. FEBRUÁR 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 102-3/2006. MELLÉKLETEK: 16 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Felsőzsolca Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2008. (II. 15.) ÖT. sz. rendelete Nagykőrös Város Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2008. (II. 15.) ÖT. sz. rendelete Nagykőrös Város Önkormányzat évi költségvetéséről Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2008. (II. 15.) ÖT. sz. rendelete Nagykőrös Város Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról

Részletesebben

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Hatályos:2014-03-04 -tól Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének - az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 3/2013. (II.20.) önkormányzati

Részletesebben

CIGÁND Város Önkormányzatának

CIGÁND Város Önkormányzatának CIGÁND Város Önkormányzatának 4/2009.(02.13.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990. évi

Részletesebben

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Község Önkormányzata Képviselőtestületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Községi Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 2/2018./II.08./ önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről. A rendelet hatálya

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 2/2018./II.08./ önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről. A rendelet hatálya CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 2/2018./II.08./ önkormányzati rendelete a 2018. évi költségvetésről Celldömölk Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Község Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi

Részletesebben

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2013. évi költségvetésről szóló 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 8/2013. (III. 26.), 18/2013.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT HATÁROZAT

VESZPRÉM MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT HATÁROZAT VESZPRÉM MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT HATÁROZAT Szám : 8/2016. (II.15.) MRNÖ határozat Tárgy: Döntés a Veszprém Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2016. évi költségvetésének megállapításáról

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. 1 Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017.(III.14.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Szécsény

Részletesebben

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. 1 Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2018.(III.14.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Szécsény

Részletesebben

Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről

Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Told Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Siófok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzati Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség 2011. évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről a módosító 26/2013.(VI.10.), 32/2013. (IX. 23.), 43/2013. (XII.

Részletesebben

I.*. Bögöt község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (11.19.) önkormányzati rendelete az Onkormányzat évi költségvetéséről

I.*. Bögöt község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (11.19.) önkormányzati rendelete az Onkormányzat évi költségvetéséről Bögöt község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (11.19.) önkormányzati rendelete az Onkormányzat 2015. évi költségvetéséről Bőgőt község Önkormányzatának Képviselő-testülete az A]aptöiwény 32.

Részletesebben

MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete. Mélykút Város Önkormányzatának évi költségvetéséről

MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete. Mélykút Város Önkormányzatának évi költségvetéséről MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete Mélykút Város Önkormányzatának 2017. évi költségvetéséről Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2003. május hó 29. 6. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 8/2003. (V. 29.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat költségvetéséről szóló

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL 2 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. (II. 23.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről TÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. (1) bekezdésében

Részletesebben

1 Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (III.08.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

1 Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (III.08.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről 1 Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (III.08.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Államháztartásról

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 28-I ÜLÉSÉRE. Pénzügyi Bizottság Önkormányzat könyvvizsgálója

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 28-I ÜLÉSÉRE. Pénzügyi Bizottság Önkormányzat könyvvizsgálója E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2005. ÁPRILIS 28-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 1029-4/2005. MELLÉKLETEK: 16 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u. 69. 233-2/2007. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Sényő

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. A költségvetés címrendje

A rendelet hatálya 1. A költségvetés címrendje Berente Községi Önkormányzat képviselő-testületének 5/2011.(II.28.), 12/2010.(XI.26.) és 10/2010. (IX.06.) számú rendelettel módosított 4/2010.(II.26..) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

Részletesebben

TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK..../2013. (...) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. 1. A rendelet hatálya

TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK..../2013. (...) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. 1. A rendelet hatálya TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK.../2013. (...) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23 (1) bekezdésében

Részletesebben

I. A rendelet hatálya. II. A költségvetés bevételei és kiadásai [1]

I. A rendelet hatálya. II. A költségvetés bevételei és kiadásai [1] Jász-Nagykun-Szolnok Megye Közgyűlésének 2/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetésének megállapításáról A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2005. november 18. 11. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 14/2005. (XI. 18.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 5/2005. (II. 25.) Kgy.

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről (módosításokkal

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/2015. (II. 2) önkormányzati rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről (a módosításokkal egységes szerkezetben) A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A módosításokkal egységes szerkezetben.

A módosításokkal egységes szerkezetben. Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VIII.5.) és 4/2015. (XI.6.) önkormányzati rendeleteivel módosított 2/2015. (II.19.) rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről

Részletesebben

Cegléd Város Önkormányzata 5/2009. (II. 26.) KT. rendelete Cegléd Város Önkormányzatának évi költségvetéséről

Cegléd Város Önkormányzata 5/2009. (II. 26.) KT. rendelete Cegléd Város Önkormányzatának évi költségvetéséről Cegléd Város Önkormányzata 5/2009. (II. 26.) KT. rendelete Cegléd Város Önkormányzatának 2009. évi költségvetéséről Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/2010. (I. 28.) Kgy. rendelete. a Baranya Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/2010. (I. 28.) Kgy. rendelete. a Baranya Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/2010. (I. 28.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése (a továbbiakban: közgyűlés)

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező 7/2009.(III.30.),

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Fertőszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2001. április hó 28. 7. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 47/2001. (IV.25.) Kgy. Delegálás a Tett-Hely Baranyai Ifjúsági Információs

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.. A költségvetés címrendje 2..

A rendelet hatálya 1.. A költségvetés címrendje 2.. Egyek Nagyközség Önkormányzatának 11/2009.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. (II.16.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT HATÁROZAT

VESZPRÉM MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT HATÁROZAT VESZPRÉM MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT HATÁROZAT Szám : 10/2015. (II.25.) MRNÖ határozat Tárgy: Döntés a Veszprém Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2015. évi költségvetésének megállapításáról

Részletesebben

Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről (a 9/2015. (VIII. 13.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben)

Részletesebben

Az egységes szerkezetbe foglalás a Pest Megyei Közigazgatási Hivatal 2-22/2006. sz. útmutatója alapján készítve

Az egységes szerkezetbe foglalás a Pest Megyei Közigazgatási Hivatal 2-22/2006. sz. útmutatója alapján készítve Az egységes szerkezetbe foglalás a Pest Megyei Közigazgatási Hivatal 2-22/2006. sz. útmutatója alapján készítve Készítette: dr. E.V. Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2010. (II. 26.)

Részletesebben

A rendelet hatálya. A költségvetés címrendje

A rendelet hatálya. A költségvetés címrendje Berente Községi Önkormányzat képviselő-testületének 8/2012.(II.27.), 31/2011.(XII.19.), 29/2011.(XI.22.), 26/2011.(XI.02.) 19/2011.(VIII.26.), 18/2011.(VII.15.), 17/2011.(VII.12.) 16/2011.(VI.20.) 15/2011.(V.17.),

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 21/2004. (XI. 24.) Kgy. rendelete

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 21/2004. (XI. 24.) Kgy. rendelete Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 21/2004. (XI. 24.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 5/2004. (II. 25.) módosításáról A Baranya

Részletesebben

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1. Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Ludányhalászi községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről.

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015.( ) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. (t e r v e z e t) H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete iszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (IV.14.) önkormányzati rendelete Tiszabura Községi Önkormányzat 2015. évi válságköltségvetéséről. Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2013.(II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól Nyergesújfalu

Részletesebben

Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2018. (II. 14.) önkormányzati rendelete

Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2018. (II. 14.) önkormányzati rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2018. (II. 14.) önkormányzati rendelete Jánossomorja Város Önkormányzatának 2018. évi költségvetéséről Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1..

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.. Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről Hét község Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

2. 1,2 (1) 3 A Képviselő-testület az önkormányzat összesített költségvetése évi

2. 1,2 (1) 3 A Képviselő-testület az önkormányzat összesített költségvetése évi Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete Heves Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről és a a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról

Részletesebben

6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.06.) rendelet módosításáról

6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.06.) rendelet módosításáról ÚJUDVAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 1/2014. (06.) rendelet áról 1. (1) A 2015. július 1. és december 31.

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2004. február 25. 2. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELETEK 2/2004. (II. 25.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2003. évi költségvetéséről

Részletesebben