Kérdés, vélemény, javaslat nincs. Interpellációkra adott válaszok:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kérdés, vélemény, javaslat nincs. Interpellációkra adott válaszok:"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i soron következő üléséről. Jelen vannak: Dr. Molnár László polgármester, Ökrös István, Tamás Imre, Terdik Ferenc, Hegedűsné Varga Irén, dr. Garamvölgyi György, Demetrovics József, dr. Farkas Dezső, Tóth Lajos, Kardos István, Galics Mihály, Tóth László, Sajtosné Majoros Klára, Demetrovics Péter, Károlyi Mihály, Varga Gusztáv, Schwarcz Tibor, Makai Lajos, Tóth Ferenc képviselők, Keserű László jegyző, Tóthné Megyaszai Szilvia jegyzőkönyvvezető, 15 fő érdeklődő, városlakó. Tisztelettel köszöntöm a képviselő-testület tagjait, a megjelenteket. Megállapítom, hogy az ülésen 19 fő képviselő van jelen, az ülés határozatképes. Jegyzőkönyv-hitelesítőknek Tóth Lajos és Ökrös István képviselőket javaslom. Aki ezzel egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 17 igen, 2 tartózkodás. Megállapítom, hogy a képviselő-testület Tóth Lajos és Ökrös István képviselőket jegyzőkönyv-hitelesítőknek kijelölte. Javaslom, hogy a városi rendőrkapitány kinevezéséről szóló előterjesztést a 2. napirend előtt tárgyaljuk. Utolsó napirendként pedig javaslom felvenni a következőt: Előterjesztés pályázatok benyújtására. Aki az így módosított napirendekkel egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 19 igen.

2 2 N a p i r e n d e k: 1. Jelentés a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról és az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről. Előadó: Dr. Molnár László polgármester 5/a. Előterjesztés városi rendőrkapitány kinevezéséről. Előadó: Dr. Molnár László polgármester 2. Előterjesztés a évi köztisztviselői teljesítmény-követelményi célok kitűzéséről. Előadó: Dr. Molnár László polgármester 3. Előterjesztés a jegyzői teljesítményértékelésről. Előadó: Dr. Molnár László polgármester 4. Tájékoztató Püspökladány Sportjáért Közalapítvány évi tevékenységéről. Előadó: Szolga Géza elnök 5. K ü l ö n f é l é k b) Előterjesztés az önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosítására. Előadó: Dr. Molnár László polgármester c) Előterjesztés az útépítési program 2010-ig szóló ütemezéséről. Előadó: Dr. Molnár László polgármester d) Előterjesztés az önkormányzat 2006/2007. tanévre szóló beiskolázási tervéről. Előadó: Dr. Molnár László polgármester e) Előterjesztés akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképzés bevezetésére. Előadó: Dr. Molnár László polgármester

3 3 f) Előterjesztés összevont háziorvosi ügyelet szervezésére. Előadó: Dr. Molnár László polgármester g) Előterjesztés új kuratórium létrehozására. Előadó: Dr. Molnár László polgármester h) Előterjesztés pályázatok benyújtására. Előadó: Dr. Molnár László polgármester 1. Napirend szóbeli kiegészítése A decemberi testületi ülés napján megtörtént a polgármesteri állófogadás. Ez alkalomból átadásra került Az év mecénása díj Szabó László a Radián Kft ügyvezető igazgatója részére. December 30-án részt vettem a Városi Rendőrkapitányság állománygyűlésén, ahol bejelentették Kovács Imre rendőralezredes szolgálati viszonyának megszüntetését és nyugdíjba vonulását. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a kapitányság vezetésével dr. Krocsek Zoltán rendőralezredest bízta meg. A kapitányságvezető kinevezéséhez szükséges önkormányzati támogatásra ezen az ülésen teszek előterjesztést. Az állománygyűlésen visszavonták Kovács Gyula rendőrszázados, Közrendvédelmi Osztályvezető megbízását. Az osztályvezetői megbízást az állományból dr. Majoros Lajos rendőrszázados kapta. Az elmúlt időszakban több alkalommal tárgyaltam az M4-es autópálya ügyében az Autópálya RT vezérigazgatójával, Szilágyi Andrással. Az érintett polgármesterekkel a Püspökladány és országhatár közötti nyomvonal kijelölése tárgyában egyeztetések történtek. Jelenleg a nyomvonal-változatok, a környezetvédelmi hatástanulmányok tervezése folyik. Az autópálya-törvényben foglaltaknak megfelelően 2007-ig a Szolnok és országhatár közötti szakasz előkészítését el kell végezni.

4 4 Ülésezett az Észak-Alföldi Regionális Területfejlesztési Tanács és a Hajdú- Bihar Megyei Területfejlesztési Tanács. Mindkét tanács ülésén részt vettem. A tanácsok kiírták az ezévi pályázatokat, melyek beadási határidejét február 15-ében jelölték meg. Ülésezett a Sárréti Többcélú Kistérségi Társulás. Felszámolta a feladatát vesztett, korábbi Sárréti Településfejlesztési és Területfejlesztési Önkormányzati Társulást. Döntött abban, hogy az Országos Alapellátási Intézet kezdeményezésére a háziorvosok bevonásával szív- és érrendszeri szűrővizsgálatokat végeznek február és március hónapban. Erről az elkövetkezendő időben részletes tájékoztatás történik. Püspökladány várossá válásának 20. éves évfordulóját ünnepeltük január 20- án kiállításokkal, emléküléssel és vetélkedőkkel. Az ünnepség méltó keretek között zajlott le. A háziorvosokkal tanácskoztam az ügyeleti szolgálatról. A tanácskozás lényege, hogy nem vállalnak feladatot az ügyelet-ellátásban a korábbi ügyeleti rendszerben Sárrétudvari és Szerep településeken. Jogi eszköz nincs arra, hogy ezt kötelezővé tegyük. Ennek megtárgyalására a mai ülésen előterjesztést teszek. Tegnap ülésezett a Kormányzati Koordinációs Bizottság. Tárgyalták a Rákóczi utca 4. szám alatt lévő egyházi ingatlan visszaadásának ügyét, melyet a Katolikus Egyház visszaigényel. Megerősítettük azt a korábbi álláspontunkat, melyet egy 1998-ban kötött megállapodásban rögzítettünk, miszerint visszaadjuk az ingatlant a kártalanítási összeg megérkezésétől számított 1 éven belül. A Kormányzati Koordinációs Bizottság és közé sorolta ennek a feladatnak a megoldását. Fogadtam dr. Sebestyén Attila megyei RMDSZ elnököt, a Román Parlament Mezőgazdasági Bizottságának elnökét, akivel az M4-es autópálya és az északerdélyi autópálya szinkronjáról tárgyaltunk. Péter Ferenccel Szováta polgármesterével Szováta, Makfalva és Püspökladány esetleges együttműködéséről tárgyaltam.

5 5 Fogadtam Dobrev Klárát, a miniszterelnök feleségét, aki lakossági fórumon vett részt. Tóth Lajos képviselő úrral segítettem a makfalvaiaknak a szabadidőtáboruk kialakításához kapott ingyen bútorok határon való átjuttatásában. Kérdés, vélemény, javaslat nincs. Aki a polgármesteri jelentést elfogadja, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 18 igen, 1 fő nem szavazott. Interpellációkra adott válaszok: SCHWARCZ TIBOR képviselő Az interpellációmra adott választ elfogadom, de mivel itt főleg gyermekekről van szó, szeretném kérni az illetékeseket, hogy a költségvetés elfogadásakor támogassák ezt a tételt. Utasítást adtam kollégáimnak arra, hogy tekintsék át az év folyamán keletkezett interpellációkat, és a megoldandó ügyeket a költségvetés tárgyalásakor terjesszék a képviselő-testület elé, hogy dönteni tudjunk róla. Aki a Schwarcz Tibor képviselő interpellációjára adott választ elfogadja, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 19 igen. az alábbi választ adta Terdik Ferenc képviselő kérdésére A kátyúzásra a költségvetés elfogadását március 2-át - követően, az időjárási viszonyoktól függően, haladéktalanul sor kerül.

6 6 Kardos István képviselő kérdésére A Napfényes Támogató Szociális Egyesület beadványán a Polgármesteri Hivatal dolgozik. A kérelmet ismereteim szerint 1 héttel ezelőtt adták be. Amennyiben a hatósági engedélyezés eredményesen lezárul, akkor lehet a képviselő-testület felé a közszolgálati szerződés ügyét előterjeszteni. Erre vélhetően már februárban sor kerülhet. Ezzel egyidejűleg szeretném jelezni, hogy egy másik szervezet is hasonló beadvánnyal, kérelemmel élt. Ebben az évben három, egymáshoz közel álló profilú szervezet kezdheti meg működését. Interpellációk ÖKRÖS ISTVÁN képviselő A Kossuth utcai lakótelep képviseletében Szilágyi Imre Püspökladány, Kossuth u. 16. szám alatti lakos levélben fordult hozzám. A levél tartalma a következő: A Püspökladány, Kossuth utcai lakótelep lakói azzal a kéréssel fordulnak a Püspökladányi Önkormányzathoz, hogy a lakótelep belső közlekedési útjait aszfaltozzák újra, valamint a két bejáratnál lévő, célforgalmat jelző útjelző táblát újítsák fel és intézkedjenek annak betartásáról az átmenő forgalom megszűnése érdekében. Az interpellációt megvizsgáljuk és a szükséges intézkedést megtesszük. 5/a. Napirend A napirend tárgyalásánál köszöntöm dr. Halmosi Zsolt rendőrezredes urat, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét. Egyben bemutatom dr. Krocsek Zoltán urat, a Városi Rendőrkapitányság megbízott vezetőjét.

7 7 DR. KROCSEK ZOLTÁN mb. rendőrkapitány Nagy várakozással készültem a képviselő-testületi ülésre, hiszen nem csak formális, hanem a mindennapi életben megnyilvánuló, aktív támogatásukra, segítségükre van szükségem, hogy én - a város rendőrkapitányaként -, illetve az általam irányított testület úgy végezhessük a munkánkat, hogy az méltán érdemelhesse ki az Önök és a püspökladányi lakosok bizalmát. Szerencsére a rendőrség és az önkormányzat közötti jó kapcsolat elődöm és az Önök munkájának köszönhetően már több évtizede eredményes. Természetesen itt is - mint minden területen vannak javítanivalók. Mindenképpen láthatóbbá, érzékelhetőbbé kívánom tenni rendőreink közterületen való jelenlétét. Ennek érdekében már megváltoztattam a szolgálati vezénylési rendet, az eligazítások, beszámoltatások rendszerét. Egyéni teljesítmény mérését lehetővé tevő értékelési módszert vezettem be, aminek az eredményei már most jelentkeznek, hiszen lényegesen megnőtt a kiszűrt ittas vezetők és más jogszabálysértők száma. További terveim között szerepel, hogy a körzeti megbízotti állományt az eddigieknél jobban bevonjam a területükön történt bűncselekmények felderítésébe; a főkapitány úr segítségével javítsam, fejlesszem az állomány technikai feltételeit a minőségi munkavégzés érdekében; képzésekkel, továbbképzésekkel elősegítsem, hogy az állomány tagjai minél jobban megfeleljenek a magasabb követelményeknek, feladatoknak. Ezekhez a teendőkhöz és kinevezésemhez kérem Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének támogatását. DR. HALMOSI ZSOLT rendőr-főkapitány Amikor legutóbb itt jártam Önöknél, jeleztem, hogy hamarosan meg fogom nevezni a rendőrkapitányt. Dr. Krocsek Zoltán rendőrkapitány úr december 30-án kapta meg a megbízását tőlem a Püspökladányi Rendőrkapitányság vezetésére, hiszen a korábbi rendőrkapitány úr Kovács Imre érdemei elismerése mellett nyugállományba vonult. Amikor a kiválasztást végiggondoltam, akkor több szempont vezérelt. Egyik az volt, hogy egy olyan kollégát nevezzek ki ennek a rendőrkapitányságnak a vezetésére, aki az elmúlt időszakban már megfelelő tapasztalatokat szerzett a szakmai munkavégzés terén. Krocsek úr 1981 óta rendőr, ezalatt az időszak

8 8 alatt több fontos beosztást töltött be, és mindenhol megállta a helyét. 51 éves, a nyugdíjig 6 éve van hátra. Úgy gondolom, hogy koránál fogva kellően motivált ahhoz, hogy itt egy jó rendőrséget alakítson ki és fejlesszen tovább. Hangsúlyozom, hogy jó rendőrsége van Püspökladánynak. Alapvetően a szakmai munkavégzéssel elégedettek vagyunk, de azt szeretném, hogy sokkal frissebb legyen ez a rendőri munka, sokkal aktívabban dolgozzanak az itt élő rendőrök. Ehhez Krocsek úr a szakmai tapasztalatával segítséget tud adni. A másik szempont ami vezérelt, hogy olyan embert válasszunk, akinek sokirányú képesítése van és sok területen szerzett ismereteket. Krocsek úr rendőrtiszti főiskolát, jogi egyetemet, vezetőképzőt végzett, középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. Azt kérem Önöktől, hogy előlegezzék meg Krocsek úrnak a bizalmat, hiszen a kinevezéséhez az Önök döntése szükséges. Bízom benne, hogy jó választás lesz az ő személye, és amikor majd elköszön Önöktől, akkor elismerően tudnak szólni a munkájáról. DR. FARKAS DEZSŐ képviselő Nagy várakozással üdvözlöm a leendő rendőrkapitány urat. Örömmel olvastam az Interneten a panaszok megszaporodását a fiatalok részéről. Úgy gondolom fontos lépés volt, hogy a fiatalok védelme érdekében megszaporodtak az intézkedések. Az előző évek rendőrségi beszámolói alapján az a tapasztalatunk, hogy a rendőrség vagy nem került még kapcsolatba, vagy nincs információja, vagy pedig olyan információi vannak a püspökladányi droghelyzettel kapcsolatosan, ami nem nyilvános. Az időm nagy részét Karcagon, fiatalok körében töltöm. Ezek a fiatalok elmondják, hogy ha a drogosoknak drogra van szükségük, akkor azt leginkább Püspökladányban, a belvárosi szórakozóhelyek környékén találják meg, de általában be sem kell jönniük a belvárosba, mert már az állomáson ezzel fogadják őket. Akik távol állnak ettől a drogos közösségtől, azok is tapasztalhatják, és a képviselő-testületi ülésen többször felmerült, hogy a szórakozóhelyek környékén randalíroznak, hangoskodnak, autók és részeg fiatalok hangjait lehet hallani.

9 9 Arra biztatnám a leendő rendőrkapitány urat, hogy bátran tegyenek rendszeresebb és határozottabb intézkedéseket ezekkel kapcsolatban. KÁROLYI MIHÁLY alpolgármester A magam részéről üdvözlöm az utóbbi időben tett intézkedéseket. Lehet, hogy a fiatalok körében ez nem volt népszerű lépés, de a szülők, lakosok körében mindenképpen. Azt kérem kapitány úrtól, hogy ezt az elkezdett munkát lendületesen vigye tovább, és kérem a képviselő-testületet, hogy támogassa a munkában rendőrkapitány urat. SCHWARCZ TIBOR képviselő Az én kérésem a rendőr-főkapitány úr felé irányul. Azt kérem tőle, hogy kísérje kiemelt figyelemmel és támogassa a rendőrkapitányunkat és a rendőrkapitányságunkat, különösen a technikai, létszámbeli és anyagi feltételek további javításában. SAJTOSNÉ MAJOROS KLÁRA képviselő Egy olyan területet képviselek, ahol elég sok probléma van. Többször jeleztem ezt korábban is. Bízom benne, hogy a most tapasztalt lendület hozzánk is eljut. Az újtelepi lakosság megnyugodna, hogy többször jelen lennének a rendőrök. DR. GARAMVÖLGYI GYÖRGY képviselő Azt kívánom kapitány úrnak, hogy érezze jól magát Püspökladányban, mert ha így lesz, akkor a munkája is kiváló úton halad. DEMETROVICS JÓZSEF képviselő Január első napjaiban munkából jövet feltűnt, hogy a kapitányság épülete kívülről kezd megújulni. Úgy érzem, hogy valami változás fog itt következni, ezt is jelképezi a külső tisztulás. Elhangzott, hogy a hétvégén intézkedések tör-

10 10 téntek a szórakozóhelyek környékén. Sokat utazom, és hallottam, hogy a vonatokon is voltak razziák. Azt tapasztalom, hogy a szülők nagyon örülnek, hogy beindul egy folyamat, az éjszakák nyugodtabbak lesznek. Püspökladányban a péntek és szombat éjszaka a legveszélyesebb, főleg 1 és 2 óra között. Jó munkát kívánok kapitány úrnak és sok sikert. ÖKRÖS ISTVÁN képviselő Két dolog ragadta meg leginkább a figyelmemet abból, amit Krocsek úr elmondott a kiegészítésében: az egyéni teljesítmény-értékelés bevezetése és az anyagi, technikai feltételek javítása. Úgy gondolom, hogy mindkettő különkülön is nagy türelmet igényel. Azt kívánom, hogy legyen mindkettőben sikerélménye rendőrkapitány úrnak, és erről adjon számot év végén a beszámolójában. Gratulálok, a magam részéről támogatom a kinevezését. DR. KROCSEK ZOLTÁN mb. rendőrkapitány Köszönöm a bizalmat. Remélem, hogy 1 év múlva jó eredményekről tudok majd beszámolni a képviselő-testületnek. Várakozással és bizalommal tekintek dr. Krocsek Zoltán rendőralezredes úr kapitányi munkájára. Bízom benne, hogy képviselőtársaim jókívánságai minden tekintetben teljesülnek. Aki a határozati javaslattal egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 19 igen.

11 11 1/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Püspökladányi Rendőrkapitányság vezetőjének dr. Krocsek Zoltán rendőralezredes kinevezését támogatja. Határidő: február 16. Felelős: Dr. Molnár László polgármester 2. Napirend Kérdés, vélemény, javaslat nincs. Aki a határozati javaslattal egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 19 igen. 2/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a köztisztviselők jogállásáról szóló évi XXIII. törvény 34. (3) bekezdésében foglaltakra tekintettel a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői tekintetében a teljesítmény-követelmények alapját képező évi célokat az alábbiakban határozza meg: 1. A képviselő-testület és bizottságai törvényes működésének biztosítása: - a képviselő-testület és bizottságok napirendjein szereplő előterjesztések szakmai előkészítése, időben történő elkészítése, - a helyi rendeletek, határozatok uniós normáknak való megfelelése, - a hozott döntések végrehajtása, a végrehajtás ellenőrzése, - a törvények, rendeletek hatályosulásának figyelemmel kísérése.

12 12 2. A helyi önkormányzati rendeletek Európai Uniós jogharmonizációjának biztosítása. 3. Az önkormányzati pénzügyi gazdálkodás biztonságának fenntartása, - a évi költségvetésben elfogadott fejlesztési feladatok végrehajtásának biztosítása, a működési kiadások koordinálása, - a pályázattal elnyerhető központi források lehetőségének maximális kihasználása, - a helyi adóbeszedés hatékonyságának szintentartása, javítása, az adófizetési morál javítása, - az adatszolgáltatási, beszámolási kötelezettség határidőben történő teljesítése. 4. A évre tervezett beruházások határidőben történő átadása, üzembehelyezése. A közbeszerzések szakmai előkészítése, jogszerű lefolytatása. 5. A többcélú kistérségi társulás működési feltételeinek megteremtése: - a kistérségi iroda működésének, személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása. 6. Az ügyintézési határidő betartása, a lehetőséghez képest esetenkénti csökkentése. A hozott határozatok jogszerűségének és törvényességének biztosítása. 7. A közigazgatási eljárásról szóló törvény (Ket.) alkalmazása az ügyintézés során. 8. Az E-közigazgatási rendszer bevezetésének és alkalmazásának biztosításával az ügyfélcentrikus, szolgáltató jellegű ügyintézés feltételeinek megteremtése. 9. Az országgyűlési és az önkormányzati képviselő választások jogszabályoknak megfelelő előkészítése és törvényes lebonyolítása. 10. Az ügyfélfogadási idő betartása, ügyfélbarát ügyintézés biztosítása.

13 13 11.A minőségirányítási rendszer által támasztott követelmények betartása a hivatali munkában. Határidő: február 28., és december 31. Felelős: Dr. Molnár László polgármester Keserű László jegyző 3. Napirend KESERŰ LÁSZLÓ jegyző az alábbi választ adta Schwarcz Tibor képviselő kérdésére Az év folyamán a Polgármesteri Hivatal mint szakapparátus 13 pályázatot készített el és nyújtott be. Ebből 9 pályázat volt sikeres, 1 pályázatot forráshiány miatt elutasítottak, 2 pályázat forráshiány miatt tartalék-listára került, 1 pályázat pedig még jelenleg is elbírálás alatt van, tehát nem szakmai okok vezettek oda, hogy 4 pályázat nem nyert évben több mint iktatott ügyiratunk volt. Államigazgatási hatósági ügyben határozat született, melyből 15 határozat került II. fokú elbírálásra a Hajdú-Bihar Megyei Közigazgatási Hivatalhoz. A 15 határozatból másodfokon 3 határozatunkat semmisítették meg és kötelezték a Polgármesteri Hivatalt új eljárásra. Ezek közül 1 okmányirodai határozat, 1 építéshatósági határozat, 1 pedig az üzletek működésével kapcsolatos határozat volt. Az ügyintézési határidők betartása biztosított volt, csupán négy esetben rendelkeztünk írásban a határidők meghosszabbításáról. Ezekben az esetekben a döntéshez nem állt 30 nap alatt minden információ rendelkezésre, ezért meg kellett keresni más szerveket, személyeket ahhoz, hogy megalapozott döntést tudjunk hozni. TÓTH LAJOS képviselő Az előterjesztésben foglaltak, valamint jegyző úr válasza engem arról győzött meg, hogy a Polgármesteri Hivatalban magas színvonalú munkavégzés folyik.

14 14 Természetesen ahol munka folyik, ott előfordulhatnak apróbb pontatlanságok, hibák, de a válaszból kitűnt, hogy ezek száma minimális. Egyetértek az előterjesztés utolsó mondatával: A tájékoztató alapján a jegyző és az általa vezetett hivatal munkája évben is jónak ítélhető meg. Úgy gondolom, hogy elismerésünket kell kifejeznünk a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak munkáját illetően. Az előterjesztést elfogadásra javaslom. KÁROLYI MIHÁLY alpolgármester Az elmúlt egy évben a Polgármesteri Hivatal minden dolgozójára számítva nagyon sok ügy esik. Ehhez képest az a néhány II. fokú ügy elhanyagolható. Úgy gondolom, hogy a jegyző és a hivatal 100%-os teljesítményt nyújtottak. Ezt a munkát csak megköszönni tudom. Kérem, hogy ezt a jó színvonalú munkát továbbra is folytassák. A beszámoló lényege arról szól, hogy Püspökladány és térsége lakosainak és szervezeteinek a Polgármesteri Hivatal hatáskörébe tartozó államigazgatási és hatósági ügyeit hogyan intézik el. Meggyőződésem, hogy jó szívvel lehetett írni, hogy korrekt, szakmailag megalapozott, törvényes és a közvélemény által is elfogadott módon folyik az ügyek intézése. Ebben jegyző úr apparátust vezető szerepe, teljesítménye rendkívül fontos. Örömömre szolgál, hogy az utóbbi 1-2 évben pályázatok útján és a képviselő-testület támogatásával javulnak, modernizálódnak a munkakörülmények a Polgármesteri Hivatalban. Aki az előterjesztést elfogadja, kérem szavazzon. Szavazás eredménye: 19 igen. Megállapítom, hogy a jegyzői teljesítményértékelésről szóló előterjesztést a képviselő-testület egyhangúlag elfogadta.

15 15 4. Napirend A napirend tárgyalásánál köszöntöm Szolga Géza kuratóriumi elnököt. SZOLGA GÉZA kuratóriumi elnök A Püspökladány Sportjáért Közalapítvány kuratóriuma a tájékoztatót megtárgyalta, elfogadta és elfogadásra javasolja. az alábbi választ adta Schwarcz Tibor képviselő kérdésére Természetesen a Püspökladányi Asztaliteniszezők Egyesülete is mint minden érvényes pályázatot benyújtó kapott támogatást az eredeti felosztásnál is. Aki a tájékoztatót tudomásul veszi, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 19 igen. 3/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Püspökladány Sportjáért Közalapítvány évi tevékenységéről szóló tájékoztatót tudomásul veszi. Határidő: - Felelős: -

16 16 5/b. Napirend SZABÓ BÉLA irodavezető az alábbi választ adta Tóth Lajos képviselő kérdésére A Belügyminisztérium Vis Maior alapjából a benyújtott pályázatunk alapján egy magánlakásban keletkezett kárra 4,5 millió Ft-ot utaltak ki részünkre. Ebből a pénzből vagy fel kellene újítani a házat, vagy újat kellene venni. A felújítás ebben az esetben nem lehetséges, mert a ház életveszélyessé vált. Az idős házaspár házat szeretne építeni erre a helyre, de 4,5 mft-ból ez nem lehetséges, nekik pedig nincs saját forrásuk. Az lehet a megoldás, hogy ebből a pénzből az Újtelepen vesznek házat. Jelenleg folynak az egyeztetések. A vis-maior elemi csapás eseteiben az eljárás rendjét jogszabály szabályozza. Az elemi csapás okozta kárt haladéktalanul be kell jelenteni, ennek jogosságát a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a helyszínen ellenőrzi. Kellően dokumentált, és bizonyítottan elháríthatatlan erőtől származó kár esetén felterjesztést kell tenni a megyei Területfejlesztési Tanácshoz amennyiben ott a források kifogytak, akkor a Belügyminisztériumhoz -, ahol a kár elhárításához, felszámolásához pénzt biztosítanak. A helyreállítás, vásárlás lebonyolítása nem az önkormányzat feladata, hanem a kárt szenvedetté. Jelen esetben azért kell az önkormányzatnak részt vennie ebben, mert egyrészt indokolt az érintettek támogatása, másrészt pedig a kapott összeggel tételesen el kell számolni. ÖKRÖS ISTVÁN képviselő A Pénzügyi Bizottság megköszöni mindazok munkáját, akik közreműködtek a eft közvilágítás korszerűsítéshez pályázattal elnyert kamattámogatás lehívásában. Ez egy óta húzódó tétel, mely utolsó napjaiban realizálódott. A Pénzügyi Bizottság az előterjesztést elfogadta és elfogadásra javasolja.

17 17 Aki a rendelet-tervezetet elfogadja, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 19 igen. PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2006. (I. 27.) rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2005. (II. 25.) önkormányzati rendelet módosítására Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében biztosított jogkörében, az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvény (továbbiakban: Áht.) 65. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján figyelemmel a Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló évi CXXXV. törvényben foglaltakra az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2005. (II. 25.) rendeletét (továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja: 1. (1) A Rendelet 3. -ának (1)-(2) és (4) bekezdése az alábbiak szerint módosul: "3. (1) A képviselő-testület Püspökladány Város Önkormányzatának évi költségvetését a) Ft bevétellel b) Ft működési kiadással, ezen belül b/a) Ft személyi jellegű kiadással, b/b) Ft munkaadókat terhelő járulékkal, b/c) Ft dologi kiadással, b/d) Ft ellátottak pénzbeli juttatásával, b/e) Ft intézményi felújítással,

18 18 b/f) Ft intézményi felhalmozási kiadással, b/g) Ft intézményi felhalmozási célú pénzeszköz-átadással, b/h) Ft pénzeszköz-átadás egyéb támogatással, c) Ft Városüzemeltető és Vízszolgáltató Kft amortizációs kerettel, Ft Gyógyfürdő Kft amortizációs kerettel, d) Ft fejlesztési jellegű kiadással, e) Ft államháztartási tartalékkal állapítja meg. (2) A képviselő-testület az általános tartalékalapját eft-ban állapítja meg, melyet az (1) bekezdés b/c) pontja tartalmaz. (4) A képviselő-testület céltartalékát eft-ban állapítja meg. 2. A Rendelet 1. sz. melléklete, 2. sz. melléklete, 4. sz. melléklete, 5. sz. melléklete helyébe e rendelet 1. sz. melléklete, 2. sz. melléklete, 4. sz. melléklete, 5. sz. melléklete lép. 3. E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. Dr. M o l n á r László polgármester K e s e r ű László jegyző 5/c. Napirend A Városfejlesztési Bizottság a képviselő-testület korábbi határozatával összhangban lévő, de a jelen határozati javaslattól eltérő megoldást javasol a évi útalap-építésre. Másrészt pedig azt javasolja, mondja ki a képviselő-

19 19 testület, hogy a években évente 3 km útalapot kell építeni, de az adott évben a képviselő-testület döntse el, hogy mely utcákban. SZABÓ BÉLA irodavezető az alábbi választ adta Tóth László képviselő kérdésére Valóban, a december 1-i képviselő-testületi ülés előterjesztésének 2. mellékletének C változatában fm szerepelt, most pedig 1800 fm. A különbség egyrészt abból adódik, hogy az első kalkulációnál nem számoltunk a lakossági hozzájárulással, másrészt pedig pályáztatás útján valószínűleg olcsóbb lesz a kivitelezés. Tóth Lajos képviselő kérdésére Az említett utcaszakasz sajnos a térképen valóban nincs jelölve, de a szövegben benne van. DR. FARKAS DEZSŐ képviselő Úgy gondolom, hogy újra egy olyan előterjesztést kaptunk, ami az utcák felsorolásából és időbeli ütemezéséből áll, de nincs szakmailag alátámasztva. Legalábbis én nem találtam benne olyan szakmai indokot, amely egy önkormányzati képviselőt meggyőzne arról, hogy a saját képviselői körzete igényeiről emiatt lemondjon. Az előterjesztés legnagyobb értéke a térkép, ami megmutatja, hogy hol vannak a város területén utak, útalapok. Ez alapján, valamint a népsűrűség, forgalomtechnika, egyéb szakmai indokok alapján jó lett volna az előterjesztésben valamilyen következtetést levonni, ezt nem találom. Meggyőződésem szerint ez az előterjesztés szakmailag megalapozott. Semmilyen érdekviszonyt nem tartalmaz, csak azt, hogyan, milyen ütemben lehet az utcák rendszerében a még kiépítetlen földutak lefedését pénz hiányában,

20 20 5 évre elosztva úgy megtervezni, hogy az egyfajta igényt kielégítsen. Természetes, hogy azok igényét, akiknek a körzetében az ütemezés utolsó évére esik az útalap-építés, ez az előterjesztés nem elégíti ki. SAJTOSNÉ MAJOROS KLÁRA képviselő Egyetértek a Városfejlesztési Bizottság azon javaslatával, hogy a évtől majd az akkori önkormányzati képviselők döntsék el, hogy mely utcák kapjanak útalapot. Azonban úgy gondolom, hogy évben a határozati javaslatban szereplő utcákban kellene megépíteni az útalapokat. Szakmai indokok vannak erre nézve. Javaslom, hogy ezt fogadja el a képviselő-testület. KARDOS ISTVÁN képviselő A Városfejlesztési Bizottság ülésén én vetettem fel azt, hogy ig ne legyenek konkrétan megnevezve az utcák. Most is szeretném megerősíteni, hagyjuk meg a lehetőséget az akkor működő önkormányzatnak, hogy eldönthesse, abban az évben mely utcákban szándékozik útalapot építeni. DEMETROVICS JÓZSEF képviselő óta minden évben kérem a Déli sor Kinizsi utca és Deák Ferenc utca közötti szakaszán az útalap-építést. Ennek ellenére azt látom decemberében leírva számomra érthetetlen módon -, hogy én a Déli sor Wesselényi utca és Kinizsi utca közötti szakaszán kértem útalap-építést. Ilyen szakasz nincs is. Most az előterjesztésben évre a Déli soron 680 fm útalap építése van betervezve. Nem értem, hogyan jött ki ez a szám, hiszen összesen 9 ingatlant érint ez a szakasz. A magam részéről 219 fm-t mértem, és mindig ezt kértem. Megkérem polgármester urat, valakit rendeljen ki, hogy ketten mérjük meg a szóban forgó szakasz hosszát. Való igaz, hogy a térképen vannak olyan útszakaszok bejelölve a Déli soron, ahol én nem kértem útalap-építést, és meggyőződésem, hogy más sem, hiszen ott nincs is gyalogosforgalom, még ingatlanok sincsenek. Úgy gondolom, hogy a számokkal lehet játszani, de az emberekkel nem illik.

21 21 KÁROLYI MIHÁLY alpolgármester Egyetértek azzal a javaslattal, hogy 2006-ra konkrétan határozzuk meg, hogy mely utcákban készüljenek útalapok, ig pedig csak évi keretmennyiséget határozzunk meg, és az akkori képviselő-testület majd eldönti, hogy milyen szempontokat vesz figyelembe. Véleményem szerint azt, hogy 2006-ban az Újtelepen mely utcákban épüljön útalap, az ottani képviselő - Sajtosné Majoros Klára - tudja leginkább megítélni, ezért javaslom a határozati javaslat első pontját változatlanul hagyni, a második pontnál a Városfejlesztési Bizottság javaslatát támogatom. DR. GARAMVÖLGYI GYÖRGY képviselő Nem szeretnék senkit megbántani, de az előterjesztés nem tükrözi azt a - legutóbbi képviselő-testületi ülésen megfogalmazott - szándékot, hogy a különböző szolgáltatóhelyektől pl. orvos legtávolabb eső utcákon épüljenek elsősorban útalapok. E szempont alapján döntött úgy a testület, hogy 2006-ban az Újtelepen történjen útalap-építés. Úgy látom, hogy képviselőtársaim addig csűrik-csavarják a dolgot, hogy az eredeti szándékról megfeledkezünk. Többen kezdték azzal a mondanivalójukat, hogy senkit nem szeretnének megsérteni, mégis olyan kifejezéseket használtak, amit ezúttal visszautasítok. A Polgármesteri Hivatalban tisztességes munka folyik. Van előttünk egy előterjesztés, amit lehet vitatni, a tanácskozási rendünk szerint lehet rá módosító indítványokat tenni. Nem tudom elfogadni azt, hogy ez az előterjesztés nem tartalmazza azt, amire a felhatalmazás szólt. Az lehet, hogy vannak akiknek nem tetszik a határozati javaslat, nem tetszik a megoldási mód, de ez még nem jelenti azt, hogy itt olyan feltételezésekbe kell, lehet bocsátkozni, aminek a stílusa, hangvétele nem elfogadott. A testületi határozatot senki nem változtatta meg, tehát az Újtelepre van tervezve a beruházás. Mindössze arról van szó, hogy a Városfejlesztési Bizottságnak van egy módosító indítványa, miszerint egy másik utcában tartja logi-

22 22 kusnak az útalap-építést, mint azt az Újtelep képviselője javasolta. Ugyanennek a bizottságnak a másik javaslata, hogy ne jelöljünk meg utcákat, hanem a években az adott képviselő-testület döntse azt el, hogy hol épít abban az évben útalapot. Teljesen logikus, követhető gondolat. A megrendelés azonban nem ez volt. A Déli sorra betervezett 680 fm útalap-építés természetesen nem csak a Demetrovics képviselő úr által kért szakaszt foglalja magában, hanem a teljes Déli sor útalappal le nem fedett térképen jelölt - részét. TERDIK FERENC képviselő Hiányolom az előterjesztésből, hogy a beruházások mennyi pénzbe fognak kerülni. Ebben az évben az 1800 fm útalap-építés kb. 40 millió Ft-tal terheli meg a város költségvetését, de lesz olyan év, amikor ennek a duplája fog épülni. Szerettem volna olyan konkrét megfogalmazásokat olvasni az előterjesztésben, hogy az útalap-építés milyen forrásból biztosítható, például a kommunális adó évi bevételét teljes mértékben az útalap-építésbe forgatja vissza a város, stb. Egyébként számomra az előterjesztés ebben a formában is elfogadható, mert így legalább a választópolgár tudja azt, hogy az ő utcájában mikor fog útalap épülni. DR. FARKAS DEZSŐ képviselő A hozzászólók részéről általában szakmai kifogások hangzottak el. Egy kicsit több szakmaiságot vártunk volna. SAJTOSNÉ MAJOROS KLÁRA képviselő Nyilván jó lenne minden utcát minél hamarabb lefedni a városban. Valahonnan induljunk el, mert vitatkozással, egymásra mutogatással soha nem érünk a végére.

23 23 A kommunális adó éves bevétele kb. 17 mft. A város költségvetésében prezentálni kell, hogy van fejlesztési bevételünk, ellenkező esetben nem tudunk pályázni. Tehát a pályázati forrásaink összességéhez kell ez a bevétel. Az előző előterjesztésben meg volt jelölve az útalap-építések költsége. Az, hogy az adott költségvetési évben a város képes lesz-e ezt a terhet elviselni, az nem prognosztizálható. DR. GARAMVÖLGYI GYÖRGY képviselő A Városfejlesztési Bizottság ülésén elhangzott, hogy a Bólyai utca teljes hoszszán, a Fazekas Mihály utca és a Bessenyei utca azon szakaszán, ahol még nincs útalap történjen útalap-építés. Azonban nem hangzott el olyan javaslat, hogy a Debreceni és Mező I. utca közötti szakaszon épüljön útalap. Ez nem is lenne logikus. Kérem az Ügyrendi Bizottságot, hallgassa meg a Városfejlesztési Bizottság ülésén készített hangfelvételt, állapítsa meg, hogy a Városfejlesztési Bizottság pontosan milyen döntéseket hozott. Megkérem dr. Garamvölgyi György képviselő urat, a Városfejlesztési Bizottság elnökét, pontosítsa a bizottság döntéseit. DR. GARAMVÖLGYI GYÖRGY képviselő A bizottság javaslata, hogy a Bólyai utca teljes hosszában, a Fazekas Mihály utcának és a Bessenyei utcának pedig a volt Zöldmező TSZ felé eső részén épüljön útalap. A bizottsági ülésen az is elhangzott, hogy ha valamelyik utcarész nem tudja vagy nem akarja támogatni az útalap-építést, akkor a nádudvari út irányába egy utcát visszalépünk.

24 24 Ez a szituáció nem következhet be, hiszen ha valaki nem támogatja az útalapépítést, akkor az önkormányzati rendeletünk értelmében - ráterhelik az öszszeget az ingatlanára. Aki egyetért a Városfejlesztési Bizottság azon módosító indítványával, mely az előterjesztés mellékletének 1. pontjára vonatkozik, miszerint évben a Bólyai utca teljes szakaszán, a Fazekas Mihály utca és a Bessenyei utca azon szakaszán készüljön útalap, ami a Mező Imre utca és a Makkodi bekötőút közé esik, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 11 igen, 1 nem, 7 tartózkodás. Megállapítom, hogy a módosító indítvány elfogadásra került. Aki egyetért a Városfejlesztési Bizottság másik módosító indítványával, miszerint években évente épüljön 3 km útalap, azt hogy mely utcában, azt az adott évben döntse el a képviselő-testület, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 17 igen, 1 nem, 1 tartózkodás. Aki az első módosító indítvány esetében a folyamatos, a második módosító indítvány esetében pedig a december 31-i határidőt elfogadja, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 17 igen, 2 tartózkodás. 4/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete évben a Bólyai utca teljes szakaszán, a Fazekas Mihály és a Bessenyei utca (Mező Imre u. és a Makkodi út közötti szakaszán) útalapot épít.

25 között évente 3 km útalapot épít, azt, hogy mely utcákban, arról minden évben a képviselő-testület dönt. Határidő: március 2., illetve december 31. Felelős: Dr. Molnár László polgármester 5/d. Napirend TERDIK FERENC képviselő Pedagógusként azt kell mondjam, hogy ez az előterjesztés pedagógiailag teljesen tökéletes, vagyis gyermek és pedagógus szempontjából a legjobb. Legfeljebb gazdasági szempontból lehetnek kétségek, de egyébként ez egy nagyon jó előterjesztés. Nyilvánvaló, hogy a változtatás nélküli kapacitás-megjelölés a gyermeklétszám csökkenésével gazdasági terhet jelent a városnak, de amíg bírjuk, felvállaljuk, minthogy a csökkentések útját járjuk. Aki a határozati javaslattal egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 15 igen, 4 fő nem szavazott. 5/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2006/2007. tanévre vonatkozóan meghatározza az indítható első évfolyamos iskolai osztályok számát, valamint az indítható óvodai gyermekcsoportok számát az alábbiak szerint: Petőfi Sándor Általános Iskola Kálvin Téri Általános Iskola Petritelepi Általános Iskola Összesen: 3 osztály 3 osztály 2 osztály 8 osztály

26 26 20 fő alatti létszámmal első évfolyamon osztály nem indítható. Kivételek: - a 17/2005. (II. 24.) testületi határozattal engedélyezett kis létszámú osztály, - Petritelepi Általános Iskolában minimum 16 fő. Óvodában az indítható gyermekcsoportok száma 25. Határidő: április 3-tól tanévkezdésig folyamatos Felelős: Dr. Molnár László polgármester Általános iskolák és óvoda intézményvezetői 5/e. Napirend A napirend tárgyalásánál köszöntöm Kissné Bogár Ildikót, a Karacs Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatóját. KISSNÉ BOGÁR ILDIKÓ igazgató az alábbi választ adta Terdik Ferenc képviselő kérdésére A keresztféléves képzésre 22 fő jelentkezett, ezért nem indítottuk azt be. A szeptemberi indításra ez a 22 fő fenntartja a jelentkezését, ezenkívül további 10 fő jelentkezett. Ezenkívül mint a felsőoktatásban általában lemorzsolódásra számíthatunk, ezért is láttuk biztonságosabbnak a szeptemberi indítást. Így több időnk lesz a felkészülésre is. dr. Garamvölgyi György képviselő kérdésére Bízom benne, hogy a felsőfokú képzés bevezetése rangot ad a városnak, és kaput nyitunk a felsőoktatás terén. Több volt tanítványunk érdeklődik.

27 27 Pozitív véleményeket kapunk a szak indításával kapcsolatban. Negatív vélemények még nem voltak, remélem nem azért mert elhallgatják, hanem mert valóban így látják. TÓTH LAJOS képviselő Úgy gondolom, hogy a felsőfokú képzés jelen esetben szakképzés - beindítása a város oktatás-történetének egy fontos momentuma. Ennek folytatása kell hogy legyen más szakterületek irányába is. Meg kell ismertetni a térségben ezt az új képzési lehetőséget. Emlékeztetni szeretnék arra, hogy a óta folyamatban lévő és hamarosan újra napirendre kerülő középtávú oktatási terv is kiemelt feladatul szabta az intézmény számára az ilyen jellegű képzések beindítását. Mindenképpen fontos szakmai előrelépés, hogy ebben a középiskola, a város és a kistérség szerepet kap. Gazdasági értelemben is rentábilis a képzés beindítása, tehát plusz forrásokat nem igényel. A magam részéről messzemenően támogatom az előterjesztés elfogadását. Üdvözlöm a képzést, melynek a szervezett és jó minőségben történő bevezetése egyfajta perspektivikus mozgásteret jelent a középiskolának. Aki a határozati javaslattal egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 19 igen. 6/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzata egyetért akkreditált iskolai rendszerű logisztikai műszaki menedzserasszisztens (OKJ szám: ) felsőfokú szakképzés 2006-ban történő beindításával a Karacs Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium szakközépiskolai egységében.

28 28 Az intézmény alapító okiratát az alábbiak szerint kiegészíti: A 12. pont kiegészül Nem alaptevékenység: Szakfeladat Szakfeladat száma Vonatkozó jogszabály felsőfokú szakképzést évi LXXX. tv., nyújtó képzés évi LXXVI. tv., (logisztikai műszaki 45/1997. (III. 12.) menedzserasszisztens Kormányrendelet, OKJ szám: ) 16/1999. (IV. 2.) OM rendelet, 48/1999. (VIII. 6.) GM rendelet Határidő: január 31. Felelős: Dr. Molnár László polgármester Kissné Bogár Ildikó intézményvezető 5/f. Napirend Megérkezett az ÁNTSZ álláspontja arról, hogy a tervezett összevont ügyeletet szakmailag megfelelőnek tartja. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 17 igen, 1 nem, 1 tartózkodás.

29 29 7/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzata 1. hozzájárul a háziorvosi ügyelet összevont ügyeletté történő átszervezéséhez. 2. kötelezi az ügyelet vezetőjét az ügyeleti szabályzat átdolgozására az új ügyeleti formának megfelelően. Határidő: 1. pont esetében: azonnal 2. pont esetében: az új ügyeleti rendszer felállását követő 30 napon belül Felelős: Dr. Molnár László polgármester Dr. Rákosi Endre igazgató főorvos 5/g. Napirend az alábbi választ adta dr. Farkas Dezső képviselő kérdésére Az előterjesztés előkészítése során megkerestem valamennyi kuratóriumi tagot, hogy megbízatása esetén vállalja-e tovább a tevékenységet. Szilágyi József és Máté István írásban jelezték, hogy nem vállalják, a többiek vállalják. Javaslatok érkeztek Takács János, Kovács Sándor, Mandula István, Schwarcz Tibor önkormányzati képviselő, Szabó Judit, Keserű Józsefné, Békési Mihály, Baranyai Sándor, Keserű Attila és Károlyi Albert személyére. A 17 személyre 10 személy vagy egyesület tett javaslatot, ebből 5 önkormányzati képviselő, 5 pedig sportegyesület. A 17 javasolt személy közül 7 fő a jelenlegi kuratórium tagja, 10 fő pedig új. Az előterjesztés elkészülte után érkezett javaslat Kovács Krisztina és Varga László személyére. Az eddigi kuratórium a kuratórium munkáját elősegítendő hozzáértő, az érintett szak-sportágak szakmai képviselőiből állt:. Kolozsi László atlétika, Rövid Jenő pénzügy, Szabó Gábor birkózás, Szolga Géza elnök, Máté István labdarúgás, Szilágyi József kézilabda, Tóth Lajos önkormányzati képviselő.

30 30 A delegálás a képviselő-testület határozata alapján történik úgy, hogy a kuratóriumi elnöknek és a tagoknak 1-1 szavazata van, és szavazati többséggel döntenek. Kuratóriumi tagnak annak a 2 főnek a helyére, aki a továbbiakban nem vállalja a kuratóriumi munkát - javasoltam Károlyi Albertet, aki a labdarúgósportág, valamint Keserű Józsefnét, aki az úszó-sportág képviselője. A többiek úgy nyilatkoztak, hogy továbbra is részt vennének a kuratórium munkájában. Nem láttam okát annak, hogy ezen változtassunk, ezért javasoltam őket. A közalapítvány kuratóriuma nem laikus testület, hanem a legfontosabb sportágak képviselőiből áll. A szakmaiság és a pénzügyek véghezvitele így kuratóriumon belül biztosított. Az összetétel annak a szabálynak is megfelel, hogy a kuratórium tagjainak többségének az alapítótól függetlennek kell lennie, ez most 1 fő önkormányzati képviselővel abszolút megvalósult. Ezek voltak a fő gondolatok, szempontok, amelyek a javaslat megtételéhez vezettek. TAMÁS IMRE képviselő Az a véleményem, hogy nagyon jó, ha egy sportkuratóriumban elsősorban a sportot valamilyen szinten művelők vannak, de legyenek benne olyanok is, akik oldalágról objektívebben, reálisabban látnak bizonyos dolgokat, hiszen itt a sportnak a segítéséről van szó. Módosító indítványom, hogy Schwarcz Tibor képviselő urat javaslom kuratóriumi tagnak. KARDOS ISTVÁN képviselő Javaslom Kovács Krisztinát a kuratóriumba. Aki egyetért Tamás Imre képviselő módosító indítványával, miszerint Schwarcz Tibor képviselő kerüljön be a kuratóriumba, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 13 igen, 2 nem, 4 tartózkodás.

31 31 Aki egyetért Kardos István képviselő módosító indítványával, miszerint Kovács Krisztina kerüljön be a kuratóriumba, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 8 igen, 6 nem, 4 tartózkodás, 1 fő nem szavazott. Megállapítom, hogy a módosító indítvány nem kapott többségi támogatást. Szavazzunk a határozati javaslatban foglalt személyekről. Aki egyetért azzal, hogy Károlyi Albert a kuratórium tagja legyen, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 14 igen, 5 tartózkodás. Aki egyetért azzal, hogy Keserű Józsefné a kuratórium tagja legyen, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 16 igen, 3 tartózkodás. Aki egyetért azzal, hogy Kolozsi László a kuratórium tagja legyen, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 17 igen, 2 tartózkodás. Aki egyetért azzal, hogy Rövid Jenő a kuratórium tagja legyen, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 17 igen, 2 tartózkodás. Aki egyetért azzal, hogy Szabó Gábor a kuratórium tagja legyen, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 17 igen, 2 tartózkodás.

32 32 Aki egyetért azzal, hogy Szolga Géza a kuratórium tagja legyen, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 17 igen, 2 tartózkodás. Aki egyetért azzal, hogy Tóth Lajos képviselő a kuratórium tagja legyen, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 8 igen, 3 nem, 7 tartózkodás, 1 fő nem szavazott. Megállapítom, hogy a javaslat nem kapott többségi támogatást. Aki egyetért azzal, hogy Szolga Géza a kuratórium elnöke legyen, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 14 igen, 5 tartózkodás. Aki a határozati javaslat 1. pontjának utolsó mondatával és a határidőkkel egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 18 igen, 1 fő nem szavazott. Aki a határozati javaslat 2. pontjával egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 18 igen, 1 fő nem szavazott. Meg fogom köszönni a kuratórium tagjainak eddigi munkáját. Reményeim szerint az új kuratórium színvonalasan fogja ellátni azt a közfeladatot, amire a képviselő-testület létrehozta.

33 33 8/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzata 1. megköszöni a Püspökladány Sportjáért Közalapítvány kuratóriumi tagjainak eddigi munkáját február 1. napjától kuratóriumi tagként megbízza Károlyi Albert 4150 Püspökladány, Bethlen G. u. 34. Keserű Józsefné 4150 Püspökladány, Kiss F. u. 3. Kolozsi László 4150 Püspökladány, Sárrét u. 5. Rövid Jenő 4150 Püspökladány, Arany János u. 9. Szabó Gábor 4150 Püspökladány, Petőfi S. u. 34. Szolga Géza 4150 Püspökladány, Zrínyi u. 2/D. Schwarcz Tibor 4150 Püspökladány, Batthyány u. 4. szám alatti lakosokat. Elnökként Szolga Gézát megválasztja. A tagok megbízása alapító okirat szerint három évre, azaz december 31. napjáig szól. Határidő: február 1. Felelős: Dr. Molnár László polgármester 2. Püspökladány Sportjáért Közalapítvány alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja: 5. Az alapítvány kezelő szerve, képviselete: fejezetben szereplő kuratóriumi tagok felsorolása helyébe az alábbi felsorolás lép: Elnök: Szolga Géza 4150 Püspökladány, Zrínyi u.2/d.

34 34 Tagjai: Károlyi Albert 4150 Püspökladány, Bethlen G. u. 34. Keserű Józsefné 4150 Püspökladány, Kiss F. u. 3. Kolozsi László 4150 Püspökladány, Sárrét u. 5. Rövid Jenő 4150 Püspökladány, Arany János u. 9. Szabó Gábor 4150 Püspökladány, Petőfi S. u. 34. Schwarcz Tibor 4150 Püspökladány, Batthyány u. 4. Határidő: február 10. Felelős: Dr. Molnár László polgármester 5/h. Napirend Aki a Püspökladányi Tűzoltóság épületének felújításáról szóló előterjesztés határozati javaslatával egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 18 igen, 1 tartózkodás. 9/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzata kinyilatkozza szándékát, hogy a HÖFE keretre pályázatot nyújt be a Püspökladányi Tűzoltóság épülete felújításának támogatására. A felújítás összköltsége: eft Megnevezés Források éves ütemezése eft-ban Önkormányzati saját forrás (20 %) HÖFE támogatás (80 %) ÖSSZESEN:

35 35 Az önkormányzat a pályázathoz szükséges saját forrást a évi pályázati alapjából biztosítja. Határidő: február 15. Felelős: Dr. Molnár László polgármester Aki a Sárréti napok marketingeszközeinek pályázati lehetőségéről szóló előterjesztés határozati javaslatával egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 18 igen, 1 tartózkodás. 10/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzata kinyilatkozza, hogy a Dorogi Márton Művelődési Központ által a TRFC keretre benyújtott Sárréti napok marketingeszközeinek elkészítése című pályázatát támogatja. A kiadvány tervezett összköltsége: eft Megnevezés Önkormányzati saját forrás (10 %) Források éves ütemezése eft-ban TRFC támogatás (90 %) ÖSSZESEN: A pályázathoz szükséges saját forrást a Dorogi Márton Művelődési Központ biztosítja. Határidő: február 15. Felelős: Dr. Molnár László polgármester

36 36 Aki a Püspökladány idegenforgalmi kiadványának pályázati lehetőségéről szóló előterjesztés határozati javaslatával egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 19 igen. 11/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzata kinyilatkozza, hogy a TRFC keretre pályázatot nyújt be Püspökladány idegenforgalmi kiadványának elkészítése támogatásának elnyerésére. A kiadvány tervezett összköltsége: eft Megnevezés Önkormányzati saját forrás (10 %) Források éves ütemezése eft-ban TRFC támogatás (90 %) 900 ÖSSZESEN: Az önkormányzat a pályázathoz szükséges saját forrást a évi pályázati alapjából biztosítja. Határidő: február 15. Felelős: Dr. Molnár László polgármester Aki a Püspökladányi Sárréti Napok rendezvény megvalósításának pályázati lehetőségéről szóló előterjesztés határozati javaslatával egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 19 igen.

37 37 12/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzata kinyilatkozza szándékát, hogy a TRFC keretre pályázatot nyújt be a Püspökladányi Sárréti Napok rendezvény lebonyolításához szükséges támogatás elnyerésére. A rendezvény összköltsége: eft Megnevezés Önkormányzati saját forrás (20 %) Források éves ütemezése eft-ban TRFC támogatás (80 %) ÖSSZESEN: Az önkormányzat a pályázathoz szükséges saját forrást a évi pályázati alapjából biztosítja. Határidő: február 15. Felelős: Dr. Molnár László polgármester Aki a Karacs Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium bővítése, aula kialakításának pályázati lehetőségéről szóló előterjesztés határozati javaslatával egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 19 igen. 13/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzata kinyilatkozza szándékát, hogy a KIFE keretre pályázatot nyújt be a Karacs Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium bővítése, aula kialakításának támogatására.

K i v o n a t Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 26-i ülésének jegyzőkönyvéből 1/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi

K i v o n a t Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 26-i ülésének jegyzőkönyvéből 1/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi 1/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Püspökladányi Rendőrkapitányság vezetőjének dr. Krocsek Zoltán rendőralezredes kinevezését támogatja.

Részletesebben

6. A többcélú kistérségi társulás működési feltételeinek biztosítása: a. a kistérségi iroda működésének személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása,

6. A többcélú kistérségi társulás működési feltételeinek biztosítása: a. a kistérségi iroda működésének személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása, 1/2011. (I. 27.) önkormányzati testületi határozat a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 34. (3) bekezdésében foglaltakra tekintettel a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői tekintetében

Részletesebben

Az intézménybe felvehető maximális gyermeklétszám címszó alatti

Az intézménybe felvehető maximális gyermeklétszám címszó alatti 1/2010. (I. 28.) önkormányzati testületi határozat a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 34. (3) bekezdésében foglaltakra tekintettel a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői tekintetében

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA május 20-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA május 20-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. május 20-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 56/2010. (V. 20.) önkormányzati testületi határozat a Püspökladányi Területi Gondozási Központ áthelyezése

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. július 5-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. július 5-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. július 5-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 70/2010. (VII. 5.) önkormányzati testületi határozat a Püspökladány Újtelepi Városrész szennyvízcsatorna

Részletesebben

19/2007. (III. 29.) önkormányzati testületi határozat a Városüzemeltető Kft évi mérlegbeszámolóját az alábbi főbb számokkal hagyja jóvá: Bevétel

19/2007. (III. 29.) önkormányzati testületi határozat a Városüzemeltető Kft évi mérlegbeszámolóját az alábbi főbb számokkal hagyja jóvá: Bevétel 18/2007. (III. 29.) önkormányzati testületi határozat az önkormányzat 2006. évi belső ellenőrzéséről szóló tájékoztatót elfogadja. Határidő: azonnal Felelős: Arnóth Sándor polgármester 19/2007. (III. 29.)

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA március 5-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA március 5-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2012. március 5-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 37/2012. (III. 5.) önkormányzati testületi határozat a Püspökladányi Tűzoltóság épületének felújítása, bővítése

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Készült Győrújbarát Község Önkormányzata képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatalban

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14-én Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében tartott rendkívüli nyílt üléséről Jelen voltak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal

Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u. 176. : 68 / 381 011; / : 68 / 381 656; 15/2017. sz. kt. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2009. november 18-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2009. november 18-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2009. november 18-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 134/2009. (XI. 18.) önkormányzati testületi határozat folyószámla-hitelkeret meghosszabbításáról. 135/2009.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. február 6-i soron kívüli üléséről. Jelen vannak: Arnóth Sándor polgármester, Kardos István alpolgármester, Petőné

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE OKTÓBER 25-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE OKTÓBER 25-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. OKTÓBER 25-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 52/2018. (X. 25.) NKt határozat 53/2018. (X. 25.) NKt határozat Biharkeresztesi

Részletesebben

1.napirend. Jeney Tibor. Ökrös István

1.napirend. Jeney Tibor. Ökrös István Püspökladány Város Önkormányzat Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2009. augusztus 19-ei ülésén hozott határozatai 30/2009.(VIII.19.) Püspökladány Bajcsy-Zs. u. 7. szám alatti épület átalakítási, felújítási

Részletesebben

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014.

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 5-én 19 órakor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről.

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2013. évi 1. sz. jegyzőkönyve a 2013. február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Amely készült a Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009. szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének július 14-én megtartott rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének július 14-én megtartott rendkívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült 2010. július 14-én megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester Cseh János Marton Róbertné Ifj. Paulusz József Szilágyi Gábor

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 15/I/2007. J e g y z ő k ö n y v Készült Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. október 24-én 16 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA október 26-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA október 26-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2009. október 26-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 116/2009. (X. 26.) önkormányzati testületi határozat a Püspökladány belterületi buszvárók felújítása tárgyában

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete február 23-i ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete február 23-i ülésének jegyzőkönyvéből 24/2012. (II. 23.) önkormányzati testületi határozat az önkormányzat saját bevételeit és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeit bemutató középtávú tervet elfogadja. Határidő:

Részletesebben

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Helyi Építési Szabályzat

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2011. szeptember 21-i soron következő ülésének Jegyzőkönyve 56/2011. (IX. 21.) számú pénzügyi és ügyrendi bizottsági határozat Az egyházi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 27-én 15.30 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE OKTÓBER 25-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE OKTÓBER 25-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. OKTÓBER 25-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 52/2018. (X. 25.) számú TKt határozat 53/2018. (X. 25.) számú TKt határozat 54/2018.

Részletesebben

2/2009. (I. 29.) önkormányzati testületi határozat a köztisztviselők jogállásáról szóló évi XXIII. törvény 34. (3) bekezdésében foglaltakra teki

2/2009. (I. 29.) önkormányzati testületi határozat a köztisztviselők jogállásáról szóló évi XXIII. törvény 34. (3) bekezdésében foglaltakra teki 1/2009. (I. 29.) önkormányzati testületi határozat a polgármesteri jelentést a következő kiegészítésekkel fogadja el: - felhatalmazást ad a polgármesternek, hogy tárgyalást folytasson a Piramis Center

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal:

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal: Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 8-án, 13:15 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 692-1/2014 JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Roma Nemzetiségi Önkormányzat Tiszaszentmárton Képviselőtestületének 2016. 05.30. napján 16:00-tól megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 8-11/2016. T Á R G Y S O R O Z

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2005. május 5-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült 2011. augusztus 16. napján 18 00 órakor, Sződ Község Faluházában megtartott Sződ Község Képviselő-testületének, Keszeg Község Képviselő-testületének és Csörög Község

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2008. május 05-én Újtikoson az önkormányzat hivatalos helyiségében Újtikos Községi Önkormányzat -testülete nyílt r e n d k í v ü l i ülésén. Szavazati joggal jelen van: Tóth

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. október 30-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete által különböző szervezetekbe delegált személyek Előadó:

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből 2018. április 26-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből 27/2018. (IV. 26.) önkormányzati testületi határozat úgy dönt, hogy 1. készüljön szakértői vizsgálat a GESZ gazdálkodásával összefüggésben

Részletesebben

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről JEGYZŐKÖNV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. június 17-i rendkívüli üléséről Az ülés helye: Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti díszterme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal dísztermében Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 9-i rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 29.-én megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 29.-én megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29.-én megtartott ülésén. Jelen vannak: Dr. Nagy János polgármester Nagyné Jobbágy Piroska jegyző Veres Istvánné alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. július 15-én 8,30 órakor Apc község Önkormányzatának a polgármesteri hivatal tanácstermében megtartott - rendkívüli képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: jelenléti

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 10-én a Sárbogárdi Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 6-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

2. Tájékoztató a település lakosságának szociális helyzetéről, Zarudnaja Krisztina a munkanélküliség alakulásáról

2. Tájékoztató a település lakosságának szociális helyzetéről, Zarudnaja Krisztina a munkanélküliség alakulásáról Készült: Jegyzőkönyv Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 28-ai soron következő üléséről Jelen vannak: jelenléti ív szerint: Pollák Tibor polgármester, Baksay Endre, Csörögi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Tóthné Titz Éva aljegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs Vókóné Bognár Ibolya vezető óvónő

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Tóthné Titz Éva aljegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs Vókóné Bognár Ibolya vezető óvónő Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsa 2015. február 10-én 8.30 órai kezdettel tartott üléséről. Az ülés helye: Községháza Szontagh Tamás terme Jelen

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 27.-én tartott együttes nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 5 példányban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2009.április 21-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Jegyzőkönyv. Készült: 2009.április 21-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének Jegyzőkönyv Készült: 2009.április 21-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Czabányi Attila Sándor képviselő Csatlós Csaba

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 3 - án megtartott nyílt ülésről. 39/2015.(VI.3.) kt. határozat.

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 3 - án megtartott nyílt ülésről. 39/2015.(VI.3.) kt. határozat. 264/6/2015. Zala Megye Kányavár Jegyzőkönyv Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3 - án megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 36/2015.(VI.3.) kt. határozat. 37/2015.(VI.3.)

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA április 16-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA április 16-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2009. április 16-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 37/2009. (IV. 16.) önkormányzati testületi határozat együttműködési szerződés kötéséről a Piramis Center

Részletesebben

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 25-én megtartott nyilvános rendkívüli

Részletesebben

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet - szereplő napirend szerint tartsa ülését, az alábbi kiegészítéssel:

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet - szereplő napirend szerint tartsa ülését, az alábbi kiegészítéssel: 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 2/30/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 10. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös Önkormányzati

Részletesebben

A május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e

A május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Pákozd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete A 2012. május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend: 1. Javaslat a közbeszerzési szabályzat elfogadására

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 13-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-én megtartott üléséről.

Részletesebben

3. számú JEGYZŐKÖNYV

3. számú JEGYZŐKÖNYV 3. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. február 04. napján 17 óra 35 perces kezdettel, Rétság Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésen

Részletesebben

LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V

LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 640-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Lesencetomaj Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről

17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én megtartott nyílt ülésről

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én megtartott nyílt ülésről 64/13/2013 Zala Megye Pördefölde Jegyzőkönyv Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 31-én megtartott nyílt ülésről Határozatok: 87/2013.(X.31.) kt. határozat 88/2013.(X.31.)

Részletesebben

KISBAJCS, NAGYBAJCS és VÉNEK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI

KISBAJCS, NAGYBAJCS és VÉNEK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI Ikt.szám: 1/144-8/2012. KISBAJCS, NAGYBAJCS és VÉNEK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI JEGYZŐKÖNYV mely készült Kisbajcs, Nagybajcs és Vének Községek Önkormányzata Képviselőtestületeinek 2012.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30 - án megtartott ülésről.

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30 - án megtartott ülésről. 173/1/2014. Zala Megye Pördefölde Jegyzőkönyv Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30 - án megtartott ülésről. Rendelet: 1/2014.(I. 30.) önkormányzati rendelet a települési

Részletesebben

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen.

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. Helyszín: Marcali Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 18-i rendkívüli

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére 1 Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. évi munkatervére Ózd, 2015. december 21. Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselőtestületi Osztály 2 Tisztelt Képviselő-testület! Ózd Város

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kétpó Községi Önkormányzat Képviselőtestületének július 21-én megtartott soron kívüli képviselőtestületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kétpó Községi Önkormányzat Képviselőtestületének július 21-én megtartott soron kívüli képviselőtestületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kétpó Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. július 21-én megtartott soron kívüli képviselőtestületi üléséről. Jelen vannak:boldog István polgármester Enyedi Ferencné képviselő

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete december 21.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete december 21.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének 16/2012. Napirend: Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. december 21.-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Az ülés napirendje: Jegyzőkönyve Jegyzői

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 1/2015.(I.05.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 2/2015.(I.05.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága. 2012. december 13-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 387-19/2012.

Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága. 2012. december 13-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 387-19/2012. Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2012. december 13-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 387-19/2012. 88/2012. (XII. 13.) számú pénzügyi és ügyrendi bizottsági határozat

Részletesebben

1.napirend. Kiss Zsigmond

1.napirend. Kiss Zsigmond Püspökladány Város Önkormányzat Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2009. szeptember 17-ei ülésén hozott határozatai 34/2009.(IX.17.) Gyógyfürdőfejlesztés III. ütemű pályázatának visszavonása 35/2009.(IX.17.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2012. szeptember 27-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme. Jelen vannak: Kovács Mihály

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó Napirendi pont: Határozat szám: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-i

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. január 16-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal dísztermében Jelen vannak: Drávucz Katalin polgármester levezetése mellett, Bagi Zsolt, Dr.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről 170/16/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről Határozatok: 106/2014. (IX.15.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeghalom Város Polgármesteri Hivatala Szeghalom, Szabadság tér 4-8., T.: 371-611. 721-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. január 14-én tartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Lőrinci Közösségi Házban Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. január 26-i rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Víg Zoltán polgármester Pálinkás Péter alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete és Szőlősgyörök Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 4. napján megtartott együttes ülésén Jelen vannak:

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének 7/2014. Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Jegyzőkönyve Napirend: A polgármester beszámolója a két

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5 jelenlévő képviselőből 5 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el:

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5 jelenlévő képviselőből 5 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el: Jegyzőkönyv A testületi ülés helye, időpontja: Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal díszterme (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.), 2015. május 28. 16.00 órától 17.00 óráig a Képviselőtestület ülésén

Részletesebben

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte.

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte. 1 Szám: 20-50/2011. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F: 87/350-587 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. október 6-án 17,45 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2009. március 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2009. március 26-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2009. március 26-i ülésére Tárgy: Rendelet-tervezet az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló rendelet módosításáról Tisztelt

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 29-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 29-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. január 29-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 2/2018. (I. 29.) NKt 3/2018. (I. 29.) NKt 4/2018. (I. 29.) NKt 5/2018. (I. 29.) NKt 6/2018.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A képviselőtestületi ülés helye: Hencida Polgármesteri Hivatal Tanácskozóterme

JEGYZŐKÖNYV. A képviselőtestületi ülés helye: Hencida Polgármesteri Hivatal Tanácskozóterme JEGYZŐKÖNYV Készült: Hencida Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. március 22-én megtartott üléséről. A képviselőtestületi ülés helye: Hencida Polgármesteri Hivatal Tanácskozóterme Jelen vannak:

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/2012. - 19/2012. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2012. március 29-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2012. március 29-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 29-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyve Határozatok: 43/2012. (III. 29.) 44/2012. (III. 29.) 45/2012. (III. 29.) 46/2012.

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Thököly u. 11. Szám: KOZP/927/2/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Kővágóörs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8254 Kővágóörs, Petőfi u. 2. JEGYZŐKÖNYV

Kővágóörs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8254 Kővágóörs, Petőfi u. 2. JEGYZŐKÖNYV Kővágóörs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8254 Kővágóörs, Petőfi u. 2. Szám: Krs/784-8/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kővágóörs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2018. június 12. napján 08:30

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak:

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: JEGYZŐKÖNYV Uraiújfalu, Vasegerszeg,Nagygeresd, Nemesládony, Simaság és Vámoscsalád községek képviselő-testületeinek 2014. december 18-án 17 óra 30 perckor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó

Részletesebben

Készült: A Képviselő-testület október 24-én megtartott rendes üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k

Készült: A Képviselő-testület október 24-én megtartott rendes üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/39-39/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. október 24-én megtartott rendes üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál Miklós polgármester

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 12. napján tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 12. napján tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 12. napján tartandó rendkívüli ülésére Tárgy: Az általános iskolai és óvoda részére történő közétkeztetési

Részletesebben

Községi Polgármestertől F ü l e s d. T á r g y s o r o z a t

Községi Polgármestertől F ü l e s d. T á r g y s o r o z a t Községi Polgármestertől F ü l e s d 6-7/2009. Fülesd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. szeptember 14-én megtartott nyilvános ülésének a) jegyzőkönyve, b) tárgysorozata, c) rendelete: 13/2009.

Részletesebben

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. évi munkatervére Ózd, 2016. december 15. Előkészítő: Jegyző Tisztelt Képviselő-testület! Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti

Részletesebben