SPECIAL OPERATIONS: KILLZONE SZABÁLYFÜZET

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SPECIAL OPERATIONS: KILLZONE SZABÁLYFÜZET"

Átírás

1 SPECIAL OPERATIONS: KILLZONE SZABÁLYFÜZET MAGYAR FORDÍTÁS JAVÍTOTT VERZIÓ 2012.

2 SPECIAL OPERATIONS: KILLZONE SZABÁLYFÜZET Készítette: Big Jim a Galaxy in Flames-től (galaxyinflames.blogspot.com) B. Smoove az A Gentleman s Ones-tól (agentlemansones.blogspot.com) Magyar fordítás: Sándor Ádám (Grim) A Special Operations: Killzone egy olyan rajongók által szerkesztett rendszer, amiben a játékosok a Warhammer univerzumában játszhatnak le kisebb összecsapásokat. A Killzone tulajdonképpen egy kiegészítés ehhez a játékstílushoz, létrejöttét nagyban inspirálta a Kill Teams játékmechanikája, amit a 3. és 4. kiadású Warhammer szabálykönyv nyújtott, illetve a legújabb Battle Missions kiegészítő kiadvány. A Killzone felhasználja ezekből merített tapasztalatokat, irányelveket és ez által általánosságban még játszhatóbbá válik. Hogy használhasd a szabályokat, rendelkezned kell egy saját Warhammer szabálykönyvvel, és a megfelelő Kódexekkel. A játékosok egy elit csapatot válogatnak ki, ami egy fontos küldetést kell véghezvinnie egy nagyobb konfliktus árnyékában. Ez a szabályrendszer hangulatos és színes játékmenetet nyújt, a háború univerzumába tett kirándulás első lépéseként. A magyar fordításról: Jelen fordítás szakszavainak használatában próbáltam igazodni az 5. kiadású Warhammer szabálykönyv 2008-as, Gemini Labs féle fordításhoz. A jól értelmezhetőség kedvéért sokszor zárójelben az angol eredetit is közlöm. Ugyanakkor kisebb eltérések előfordulhatnak, hiszen pár dologban saját ízlésem szerint formáltam a magyar szöveget. Nagyon apró változtatások is felfedezhetőek a szabályrendszerben, ennek oka az egyértelműsítés és a gyakorlati tapasztalatokon nyugvó kiegyensúlyozás. Remélem, hogy mindenki örömét leli jelen fordításban és ebben a nagyszerű játékban! Sándor Ádám (Grim), 2012.

3 Szabálymódosítások Killzone játékhoz Általános játékmódosítások Terület-blokk (Area Terrain): Minden erdő vagy dzsungel terület-blokk takarja a lővonalat (LOS), ha 4 vagy több hüvelyknyi terület-blokk van a célpont és a lövő modell között. Hősök serege: Minden modell külön-külön cselekszik, tulajdonképpen mindegyik egy egyszemélyes egység. Minden modell pontszerzőnek minősül és foglalhatnak célterületet. Területre ható effektusok (AE): Sok olyan tárgy van a Warhammer világában, amit ha egy modell hordoz, az egész hozzá csatlakoztatott egységre kifejti hatását. A Killzone-ban ezek a tárgyak nem pontosan így működnek. Ezek a tárgyak egy bizonyos területre fejtik ki hatásukat a Killzone-ban. Bármely baráti modell 6 hüvelyken belül attól a modelltől, aki hordozza a tárgyat, megkapja annak hatásait. Ha másképp nincs megszabva, akkor minden területre ható effektus 6 hüvelykre fejti ki hatását. Nincs rajtaütés (Deepstrike): Semelyik modell nem teleportálhat vagy üthet rajta ellenfelén a Killzone-ban, hacsak az adott küldetés nem teszi megengedetté. Tüzérségi sokk (Pinning): Ha egy modell sérülést szenved egy olyan fegyvertől, amire tüzérségi sokk tesztet kell dobni, akkor a célponttól számított 6 hüvelyken belül az összes modellnek is meg kell ezt tennie. A kör Sorrend: Minden játékosnak dob d6-ot minden kör elején, hogy meg lehessen állapítani, ki kezd az adott körben. A nagyobbat dobó játékos eldöntheti, hogy elsőként vagy másodikként kíván cselekedni az adott körben. Ha ugyanazt dobják, akkor az előző körben másodikként cselekvő játékos lesz az első az adott körben. Őrködés (Overwatch): Bármely modell, ami megfelelő fegyverrel van felszerelve, választhatja azt is mozgási fázisában, hogy őrködni fog. Ez az egyedüli tevékenység, amit a modell végezhet abban a körben. Érdemes megjelölni a modellt emlékeztetésképpen, hogy őrködik, illetve hogy meg lehessen állapítani a 180 fokos tűzívét. Őrködéshez megfelelő fegyver lehet: - legalább 24 hüvelyk a lőtávolsága - 2 vagy több lövést tud leadni, vagy a Mesterlövész (Sniper) képességgel rendelkezik (kivételt képeznek a gyorstüzelő fegyverek (Rapid Fire weapon), melyeket nem lehet őrködésre használni)

4 - Véletlenszerűen megállapított számú lövése van. Abban az esetben, ha 1-et dobunk lövésszámra abban a körben, a modellnek egyet le kell vonnia találati dobásnál. Az első ellenséges modellre, ami bemozdul a 180 fokos tűzívbe és lőtávolságon belül van, le lehet adni lövést az őrködést végző modellnek. Ez egy normális lövési támadásnak minősül. 12 hüvelyknél messzebb lévő célpontra minden lövésnél egyet le kell vonni a találati dobásaiból. Mesterlövész fegyverrel felszerelt modellek a 12 hüvelyk és annál közelebbi célpontra kapják ugyanezt a levonást találati dobásuknál. Ha több mint egy modell van őrködésben és lőtávolságon belülre, illetve lővonalban is van ellenfél, lehetőség van tartalékolni pár lövést a következő ellenséges mozgásokra. Viszont ebben az esetben legalább egy modellnek lőnie kell az első ellenséges modellre. Ha egy őrködésben lévő modell lőtt, a jelzést el kell távolítani. A következő körig a modell nem lőhet. Előfordulhat az a furcsa szituáció, hogy egy modell két egymást követő körben is őrködésben marad, például a sorrend megállapítása miatt. Ha ez történik, az őrködő modell lőhet a második körben is, feltéve, ha van célpontja és nem lőtt őrködésből az előző körben. Miután a sorrend megállapításra került, a modellt irányító játékos jelzi, hogy az adott modell őrködésben marad, a jelzőt is otthagyva a modellnél. Ha egy modell így folytatja az őrködést, az egész körben úgy kell kezelni, mintha saját játékos-körében kezdett volna őrködni. Így saját körében semmiféle más tevékenységet nem végezhet. Példa: egy modell őrködésbe kezd az A kör első felében. Nem lőtt az A körben az ellenfél fordulójában, így az őrködése nem tört meg. Az ellenfél megnyeri a sorrend dobást a következő körben és úgy dönt, hogy ő kezd. Az őrködő modellt irányító játékosnak azonnal döntenie kell, hogy a modell maradjon őrködésben, vagy sem. Ha a jelző marad, akkor folytatódik az őrködés és lőhet az ellenfél modelljeire (ha látható és megfelelő távolságban van), ha így tesz, az adott körben csak ez lehet az összes cselekedete. Mozgási fázis Terepbe mozgás: Leegyszerűsítésképp és a gördülékenyebb játék érdekében az 5. kiadású szabályok helyett a következő módosítás szükséges: bármely modell, ami terepre akar bemozogni, csökkentett, 4 hüvelykes távolságot tud csak megtenni. Áthaladás nehéz terepen (Move Through Cover) univerzális szabállyal rendelkező modellek számára ez a csökkentés nincs. Futás: Az 5. kiadású szabályok helyett a következő módosítás szükséges: bármely modell futhat is mozgási körében, ebben az esetben mozgási távját duplázza. A futást végzett modell nem lőhet. Nem is rohamozhat, hacsak nem rendelkezik a Könnyűléptű (Fleet) univerzális szabállyal. Ugrórakétás gyalogság (Jump Infantry) futhat, miután használta speciális ugró mozgását. 6 vagy 4 hüvelyket mozoghatnak, tereptől függően.

5 Lövési fázis Veszélyzóna (Killzone): Amikor egy fegyver egynél több lövést tud leadni, a lövő modellt irányító játékos kiválaszt egy elsődleges célpontot és a többi lövést az elsődleges célpont veszélyzónájában lévő más modellekre is leadhatja. Minden modell, ami az elsődleges célpont veszélyzónájában van 4 hüvelyken belül, másodlagos célpont lehet. A lövést végző játékosnak el kell döntenie a lövés találati dobások előtt, hogy akar-e veszélyzónát felállítani. Ebben az esetben az első lövés mindenképp az elsődleges célpontba megy, de a többi, másodlagos célpontokra leadott lövést a veszélyzónában elhelyezkedő modellek irányítója osztja ki. Gránátok: Minden, gránáttal felszerelt modell dobhat egyet, mintha lövés lenne. A dobás távolsága a modell Erő értékének kétszerese, hüvelykben. Minden gránát Rohamfegyver 1-nek (Assault 1) minősül. Védelmi gránátokhoz kis sablont kell használni, elhibázáskor szóródnak. Értékeik: S4 és AP- Rohamgránátokhoz szintén kis sablont kell használni és elhibázáskor szóródnak. Értékei: S4 és AP- Páncéltörő gránáthoz nem használható sablon, elhibázáskor sem szóródik. Értékei: S6 AP3 Roham fázis Aki harcolhat: A modelleknek talpkontaktusban kell lenniük, hogy közelharcba bocsátkozhassanak roham közben. A 2 hüvelykes szabályt figyelmen kívül kell hagyni. Roham nehéz terepen keresztül: Gyalogos modellek 4 hüvelyket, Vadállat/Lovassági modellek 8 hüvelyket mozoghatnak. Besegítő roham (Reactive Assault): Bármely lerohamozott modellt, miután a roham mozgások elrendezésre kerültek, megsegíthet más baráti modell, ami 4 hüvelyken belül van. Ehhez először Vezetési érték (Leadership) teszten kell átmennie. Amennyiben sikeres a teszt, 4 hüvelyket mozoghat talpkontaktusba a rohamozó ellenséges modellhez. A segítő modell nem kapja meg a rohamból adódó +1 támadást, csak akkor, ha rendelkezik az Ellentámadás (Counterattack) univerzális szabállyal. Erre a mozgásra nincs hatással a nehéz terep, de a veszélyes terep tesztet adott esetben kell végezni. Abban az esetben, ha a modell több rohamba is tudna avatkozni segítőként, bármelyiket választhatja szabadon, de a Vezetési tesztdobás előtt kell bejelentenie a játékosnak, hogy melyik modell melyik rohamba fog beleavatkozni. Az a modell, ami valamilyen speciális lőfegyveres állapotban van (például őrködés), nem végezhet besegítő rohamot. Túl elfoglalt az eltervezett lövéssel. Konszolidáció: Nem kell dobni konszolidációs mozgásra. Konszolidáló modellek 4 hüvelyket mozoghatnak, tereptől függetlenül.

6 Játsszunk Killzone csatát! A játékmenet stílusa és menete kétségtelenül rajtad múlik. Ugyanakkor a figyelmedbe ajánlunk két alapvető módszert a Killzone elsajátításához: - Az első a spontán játékok által, ami akár egy sajátos történeti szálat eredményezhet, ahogy elmélyülsz a játék szépségeiben. - A második jól átgondolt kampánnyal, előre eltervezett küldetésekkel és célkitűzésekkel, így fűzve a játékokat egymás után egy nagy történetbe. Bármelyiket is választod, ennek a szabályrendszernek a küldetés-kiegészítőjét, a Special Operations: Killzone Missions című füzetet hihetetlenül hasznosnak fogod ítélni. Az alapok Határozd meg a játék méretét: A játék kezdése előtt meg kell határoznotok a játékosok csapatainak pontmennyiségét, számát. Tesztjátékaink alapján pontos csapatokat találtunk megfelelőnek, de ha több csapat kerül kidolgozásra, természetesen az összes pontszám növekedhet. Egyes küldetésekben a játékosok két csapattal is kell rendelkezniük. Nem akarunk eltántorítani attól, hogy a határokat feljebb vagy lejjebb húzzátok meg, hiszen ugyanez a kísérletezési vágy fűtött minket is a játék megalkotásakor. Killzone Küldetések: A kiegészítő füzet hihetetlenül hasznos történet alapú játékok megalkotásában, akár ha csak egy játékról van szó, vagy ha egy egész játék-sorozatról, amik egy nagy történetbe ágyazódnak. Ez a füzet 18 küldetést tartalmaz összesen, tartalmaz egy véletlen-generáló mechanizmust, amivel véletlenszerűen lehet kialakítani egy ösvényt a küldetéseken át egy egyszerű kockadobással. Természetesen dönthettek úgy is, hogy csak egyszerűen kiválasztasz egyet a küldetések közül, közös megállapodással. Másodlagos célkitűzés kártyák (Secondary Objective Cards): Ha úgy gondolod, hogy szeretnél Másodlagos célkitűzéseket is használni a játékban, akkor minden játékosnak húznia kell minden egyes csapata után, rögtön a modellek felállítása után, de még a játék megkezdése előtt. Érdemes pontosan lejegyezned a Másodlagos célkitűzést egy lapra, de titokban kell tartani egészen a játék végéig, hacsak máshogy nincs megadva. Végzet kártyák (Fate Cards): Ezek a kártyák arra lettek szerkesztve, hogy a játék még színesebb és dinamikusabb legyen. Ha úgy döntötök, hogy használjátok a Végzet kártyákat a játékban, akkor minden játékos húzzon egy kártyát minden csapata után, rögtön a modellek felállítása után, de még a játék megkezdése előtt. Ezen kártyák megfelelő felhasználásával különböző hatással lehetnek a játékmenetre.

7 Több részletet a Másodlagos célkitűzés kártyákról és a Végzet kártyákról még találhattok a füzet későbbi fejezetében. Kezdjük a játékot: Végül is ezért vagyunk itt, nem? A játék befejezése: Habár a küldetések alternatív végződéssel is járhatnak, az alábbi szabályokat a játék végét illetően minden esetben érvényesnek kell tekinteni, hacsak másként nincs bejegyezve. Ha egy csapat a 25%-ra csökken (felfelé kerekítve) modelljeinek számát tekintve, akkor minden saját köre elején Vezetési tesztet kell dobnia (például egy tíz modellből álló csapatnak akkor kell elkezdeni a teszteket dobni, ha már csak három modellje maradt). A tesztet a csapatvezér Vezetési értékével (Ld) kell dobni. Ha a csapatvezér már halott, akkor a megmaradt modellek közül a legmagasabb Vezetési értékkel rendelkezőjével kell dobni a tesztet. Ha a teszt sikeres, a csapat normálisan cselekedhet tovább. Ha a teszt sikertelen, a csapat elfut és a játék azonnal véget ér. Még azok a csapatok is, amelyek egységesen Rettenthetetlen (Fearless) univerzális szabállyal rendelkeznek, azok is elfutnak ilyen esetben, a 25%-os csapatlétszámra csökkenésnél nekik is meg kell dobni a tesztet. Megjegyzés: Ha két csapatot használsz Speciális Haderődben, akkor a két csapat külön-külön csapatnak számít mind a veszteség figyelembevételekor, mind a Vezetői érték tesztdobásakor. A győztes meghatározása: A Killzone rendszere Küldetéspontokat (Mission Points) használ arra a célra, hogy meg lehessen állapítani, melyik fél győzött. Csupán az, hogy kényszerítetted az ellenfelet, hogy megtörjön és elfusson a csatatérről nem jelenti még azt, hogy megnyerted a játékot. Küldetéspontokat lehet szerezni célkitűzések eléréséért és az ellenfél modelljeinek leöléséért. A különböző célkitűzésekért járó Küldetéspontok az adott küldetés leírásában vannak feltüntetve. Minden modell Küldetéspont értékét az alábbi táblázat alapján lehet megállapítani (valójában igen egyszerű a számítás: el kell osztani tízzel, majd felfelé kerekíteni a modell pontértékét): A modell pontértéke Küldetéspont És így tovább

8 A csapatok Küldetéspontot kap minden eltávolított ellenséges modellért. Nem kapsz Küldetéspontot azon modellek után, akik elmenekültek, lemozogtak a csatatérről, vagy bármi más módon el lettek távolítva a játékból. Csak azok után kapsz pontot, akiket a csapatod leölt. Néhány küldetés megváltoztathatja ezeket a mutatókat, hogy megfeleljen az adott küldetés célkitűzésének, de minden ilyen változás a küldetés leírásában megtalálható. Lista szerkesztése Mindkét játékos létrehoz egy Speciális Haderőt, választott seregének kódexét használva. Egy Speciális Haderő általában egy vagy két csapatot tartalmaz. Annak eldöntésének jogát a játékosokra hagyjuk, hogy egy játékosnak hány csoportja lehet. Csapatstruktúra: Minden csapatnak 175 és 250 pont közé kell esnie, legalább 5 de maximum 20 modellel összesen. A csapattagokat az Alapegységek (Troops), a z Elitek (Elites), a Rohamosztagok (Fast attack) és a Tüzérség (Heavy support) soraiból választhatod a kódexből. Helyenként egy kis matematika szükséges az egyes modellek pontértékének kiszámításához. Például: egy Taktikai Űrgárdista Őrmester pontértékét úgy számíthatjuk ki, hogy levonjuk a négy többi Űrgárdista pontját (16 x 4 = 64) az osztag összes pontjából (90). Így az Űrgárdista Őrmester értéke 26 pont (90 64 = 26). Csak egy egységparancsnokot hozhatsz minden egyes egység után, és csak akkor, ha előtte egy normál egységtagot is hoztál. Nem hozhatsz egy második egységparancsnokot egyazon egységtípusból még egyszer. Például: ha hozol egy Taktikai és egy Rohamosztagos Űrgárdistát, akkor hozhatsz egy Taktikai és egy Rohamosztagos Őrmestert is. De amint ezek kiválasztásra kerültek, több ilyen Őrmestert nem hozhatsz a csapatodba. Egy csapat nem hozhat kettőnél többet az alábbiakból: - Modelleket 2+ Páncélmentővel - Modelleket 3 Sebponttal (W) - Modelleket 3+ Módosítatlan mentővel (Invulnerable saves) - Modelleket Ugrórakétás Gyalogság (Jump Infantry) besorolással - Modelleket Motoros (Bike), Terepsikló (Jetbike) vagy Vadállat/Lovasság (Beast/Cavalry) besorolással Csapatvezér: Válassz ki egy modellt a csapatodból Csapatvezérnek, ajánlottan a legmagasabb Vezetési értékkel rendelkező modellt érdemes. A Csapatvezért nem lehet nehézfegyverrel felszerelni. Minden 6 hüvelykes körön belüli modell az ő Vezetési értékét használja tesztdobáskor. Ez a Csapatvezető +1 Sebpontot (W) kap, ha alapból eggyel rendelkezik, de ha már több van neki, akkor helyette +1 Támadást (A) kap.

9 Egyedi modellek (Unique Models): Azon modellek, amiknek besorolása Egyedi (Unique), nem használhatóak fel a csapat összeállításában. Speciális fegyverek: Egy csapat nem tartalmazhat több mint 5 speciális lőfegyver fejlesztést, csupán kettő lehet ebből is Nehéz (Heavy) besorolású. Speciális lőfegyver fejlesztésnek minősülnek azok a fegyverek, amiket csak limitált számban lehet hozni. Azok a speciális lőfegyver fejlesztések, amiket az egység összes tagja hozhat, nem számít bele ebbe a korlátozásba. Például: az Űrgárdista Felderítők összes tagját fel lehet szerelni mesterlövészpuskával, vagy sörétes puskával, így ezek a fegyverek nincsenek korlátozva a fenti szabály által. Pisztoly fejlesztések nemesnek bele ebbe a korlátozásba. 3 Sebpontos modellek: Egy modellnek sem lehet több mint 3 Sebpontja (W) Killzone-ban. Szívósság felső határ: Egy modellnek sem lehet az alap Szívósság (T) értéke nagyobb, mint 5. Járművek: Járműveket nem lehet hozni, kivéve egyetlen lépegetőt csapatonként, és azt is csak akkor, ha páncéljának értéke 33 vagy kevesebb. A Páncélérték kiszámolásához össze kell adni a három páncélértéket (első/oldalsó/hátsó). Csapattémák Néhány korlátozást feloldhatóvá tesznek az alábbi csapattémák választása. Egy csapat egyetlen csapattémát választhat csak. Felvértezett erő: Ez a csapattéma engedélyezi, hogy annyi 2+ páncélmentővel rendelkező modelled legyen, amennyit csak szeretnél. 10 pontért választhatod ezt a csapattémát és a csapatod pontértékének legalább 75%-át a csapattémában szereplő modellekre kell költened. Halál a fellegekből: Ez a csapattéma engedélyezi, hogy annyi Ugró Gyalogság (Jump Infantry) besorolással rendelkező modelled legyen, amennyit csak szeretnél. 10 pontért választhatod ezt a csapattémát és a csapatod pontértékének legalább 75%-át a csapattémában szereplő modellekre kell költened. Gyors, mint a szél: Ez a csapattéma engedélyezi, hogy annyi Motoros (Bike), Terepsikló (Jetbike) vagy Vadállat/Lovasság (Beast/Cavalry) besorolással rendelkező modelled legyen, amennyit csak szeretnél. 10 pontért választhatod ezt a csapattémát és a csapatod pontértékének legalább 75%-át a csapattémában szereplő modellekre kell költened. Behemótok: Ez a csapattéma engedélyezi, hogy annyi 3 Sebponttal (W) rendelkező modelled legyen, amennyit csak szeretnél. 15 pontért választhatod ezt a csapattémát és a csapatod pontértékének legalább 50%-át a csapattémában szereplő modellekre kell költened.

10 Választható fejlesztések Az alábbi Speciális Fejlesztések, Hadeszköz Fejlesztések és Képesség Fejlesztések opcionálisan választható elemei a játéknak. Erősen ajánljuk a használatukat, csapatod használhatóságának és személyre szabottságának érdekében. Karakteres, színes csapatokat lehet alkotni segítségükkel (főleg, hogy a játékban a Parancsnokság (HQ) használata tiltott, ezek az opciók személyiséggel ruházzák fel a csapatod). Némely fejlesztés két pontértékkel került feltüntetésre. A pontot az alap statisztikai értékhez kell mérni, amihez kapcsolódik. Az első értéket akkor kell használni, ha az adott statisztika 3 vagy kevesebb, a másodikat ha 4 vagy több. A kapcsolódó statisztika szintén ott szerepel, zárójelben. Például: a Célzósegítő értéke 3/5, egy Birodalmi Gárdistának 3-as Célzó értéke (BS) van, így 3 pontba fog kerülni a modellnek ez a fejlesztés. Egy Űrgárdistának már 5 pont lenne ugyanez a fejlesztés. Speciális Fejlesztések Bármelyik az alábbi fejlesztésekből választható, de csak egyszer, csapatonként. Auspex: 10 pont Az Auspex fejlesztéssel rendelkező modell kényszerítheti ellenfelét a sikeres fedezék-mentők újradobására, amikor a modell lő. Ráadásul, ha az Auspex-et hordozó modell nem mozog, speciális szabálya nyújtotta előnyét átadhatja egy baráti, 6 hüvelyknél közelebbi modellnek. Ha egy modell Nehézfegyvert hordoz, nem veheti fel ezt a fejlesztést. Gyógycsomag (T): 8/10 pont A Gyógycsomaggal rendelkező modell megkapja a Nem Érzi a Fájdalmat (Feel No Pain) univerzális szabályt. Ráadásul minden játékos-körben egy csapatbeli, 6 hüvelyken belül álló modell kap egy egyszeri Nem Érzi a Fájdalmat (Feel No Pain) dobást. Védőmező: 10 pont A Csapatvezér vihet magával Védőmezőt, ezzel kap 5+ Módosítatlan mentőt (Invulnerable save). Hadeszköz Fejlesztések Bármelyik csapattag választhat az alábbi fejlesztésekből. Rohamgránát: 1 pont Az a csapattag, aki Rohamgránát fejlesztést kap, úgy kezelendő, mintha Repeszgránátja (Frag Grenade) lenne vagy legalábbis a fajához mért ezzel egyenértékű felszerelés (Tyranidákhoz például

11 biomassza kilövellés, stb.). Terminátor páncéllal rendelkező modellek nem vehetik meg ezt a fejlesztést. (2+ Páncélmentővel rendelkező modellek) Közelharci fegyver (S): 1/3 pont Sokféle formában megjelenhet ez a fejlesztés, akár bajonettként, késként, rövid kardként, vagy akár kiélezett szerszámként is. A lényegen ez nem változtat, a modell ezzel a fejlesztéssel felszerelkezve kap még egy közelharci fegyvert a Roham fázisban. Páncéltörő töltény: 10 pont Az a modell, akit ilyen tölténnyel lőnek, minden sikeres páncélmentőjét újra kell dobnia. Ez csak a Páncéltörő töltények lövéseire vonatkozik. A töltény használója csak az alapvető fegyverstatisztikákat használhatja, más különleges tölténnyel nem adódnak össze a hatások. Speciális lőfegyverrel vagy Nehézfegyverrel ez a fejlesztés nem választható. Lopakodó öltözet: 10 pont Egy gyalogsági modell ezzel a fejlesztéssel akár kommandóssá válhat. A modell megkapja az Álcázás (Stealth), Felderítő (Scout) és az Áthaladás Nehéz Terepen (Move Through Cover) univerzális szabályokat. A modellnek nem lehet Háti-rakétája (Jump Pack), Motorja (Bike), Terepsiklója (Jetbike) vagy 2+ Páncélmentője. Felfüggesztések: 10 pont Egy csapattag Nehézfegyverrel tudja ezt a fejlesztést választani. A felfüggesztéses rendszernek hála a modell megkapja a Kérlelhetetlen (Relentless) univerzális szabályt, de csak a fegyver maximális lőtávolságának feléig tud ellőni, ha mozgott az adott körben. Célzósegítő (BS): 3/5 pont A Célzósegítővel rendelkező csapattárs +1-et hozzáadhat minden lövési találatdobásához, ha nem mozgott az adott körben. Képesség Fejlesztések Bármely csapattag választhat az alábbi fejlesztésekből, de csak egyet modellenként. Pengemester (WS): 8/10 pont Ezzel a fejlesztéssel a modell +1 Támadást (A) kap és minden támadása Fókuszált (Rending) lesz. A modellt nem lehet felszerelni speciális közelharci fegyverrel. Elpusztíthatatlan (T): 8/10 pont A csapattag, aki ezt a fejlesztést birtokolja, megkapja a Nem Érzi a Fájdalmat (Feel No Pain) univerzális szabályt.

12 Bunyós (WS): 3/5 pont Ezt a fejlesztést használó csapattag +1-et kap minden közelharcban általa okozott sebdobásra. Pontos lövő: 5 pont A fejlesztéssel rendelkező modell újradobhatja minden rontott találati dobását vagy sebzésdobását. a játékosnak a Lövés fázis elején be kell jelentenie, hogy melyiket szeretné majd újradobni. Villámreflexek: 25 pont A Csapattag ezzel a fejlesztéssel 4+ kitérés mentőt kap lövések és közelharc ellen is. A kitérés mentőt a normális mentők előtt kell kidobni, a modell mindkét mentőt használhatja egymás után, hogy kitérjen a támadás elől. Ezt a fejlesztést nem választhatják 2+ vagy jobb Páncélmentővel rendelkező modellek. Fosztogató: 10 pont Ezzel a fejlesztéssel a modell megkapja az Üss és Fuss (Hit and Run) univerzális szabályt. Rugalmas (T): 3/5 pont A csapattag ezzel a fejlesztéssel +1 Szívósságot (T) kap. Képzett nyeregnyúzó: 5 pont Bármelyik Motoros (Biker) vagy Lovas (Cavalry) modell választhatja ezt az univerzális szabályt. Kártyák A Killzone kártyarendszer úgy lett megszerkesztve, hogy még több hangulatot csempésszen a játékba. Használatuk opcionális, de akár újabbak szerkesztésére is buzdítunk, hogy saját Másodlagos célkitűzéseiddel és Végzet kártyáiddal szabhasd személyre a játékot és a kampányt. Hogy elkezdhesd, ezekből egy kis ízelítőt nyújtunk az alábbiakban, de teljes készletet (13 kártyát és pár jokert mindkét kártyatípushoz) találsz az erre kialakított füzetben. Vess rájuk egy pillantást és használd egészséggel! Feltételezzük, hogy ezeket a kártyákat használó játékosok jóhiszeműen járnak el és nem próbálják direkt félreértelmezni, előnyük szerint magyarázni a kártyákat. Másodlagos célkitűzés kártyák: Ezek a kártyák új megvilágításba helyezik a játékot, arra sarkalva, hogy újragondold a csapatfelosztást, vagy akár a stratégiád, amik amúgy változtatás nélkül is jól működtek volna. A Másodlagos célkitűzés kártyák a játék fellendítésére lettek kitalálva. Így ezek a kártyák rejtve maradnak a játék alatt, imitálva a Speciális Haderőd titkos küldetésben való ténykedését. Tesztjátékaink során kiderült, hogy a Killzone nem csak a csupasz agresszió miatt kedveltette meg magát, hanem ezekkel a kártyákkal lehet segíteni az átgondoltabb, megfontolt stratégiát. Igen hálás

13 érzés lehet a játék végén bemutatni a kártyádat az ellenfél parancsnokának, aki eddig szorongatta a csapatod. Miután már eléggé kiismered magad a játékban, ajánljuk, hogy saját Másodlagos célkitűzés kártyákat is készíts a meglévőkhöz. Minden játékos választ egy kártyát minden csapatának saját Speciális Haderején belül. Ezt rögtön a modellek felállítása után kell megtenni, de még a játék elkezdése előtt. Úgy gondoljuk, hogy érdemes pontosan lejegyezned a Másodlagos célkitűzést egy lapra, akár a csapatlistádra, elkerülendő a félreértéseket (ahogy feljebb említettük: jóhiszeműség). Végzet kártyák: Ezek a kártyák statisztikailag valószínűtlen, de mindenképpen színes hatást szimulálnak a Killzone-ban. Nincsenek teljesen kiegyensúlyozva, minthogy egyértelmű és hollywoodiasan látványos előnyhöz juttatják csapatodat. Ha úgy döntesz, használtok végzet kártyákat a játékban, akkor minden játékos választ egy kártyát minden csapatának saját Speciális Haderején belül. Ezt rögtön a modellek felállítása után kell megtenni, de még a játék elkezdése előtt. A legtöbb Végzet kártya valamilyen megszorítást is tartalmaz, aminek teljesítésének fejében a kártya kijátszható. Erre érdemes figyelni, mert a végzet és a véletlen spontaneitását imitálják. Ezek a kártyák döntő hatással bírnak a játékra és elég drámai hatást kölcsönöznek a játék hangulatához.

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül.

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. WASABI Játékszabály A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. A JÁTÉK ELŐKÉSZÜLETEI A játék kezdetén minden játékos kap 4 kockát,

Részletesebben

ARMY MEN COMBAT CORE RULES v1.1

ARMY MEN COMBAT CORE RULES v1.1 ARMY MEN COMBAT CORE RULES v1.1 Alapelvek Legfőbb szabály: ha valami nem világos, nem tűnik ésszerűnek, döntsetek a józan paraszti ész és saját elgondolásaitok alapján. (Mivel ez csak egy JÁTÉK!) Tulajdonság

Részletesebben

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2)

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2) Wie Hund und Katz! Chris Baylis játéka 2-6 játékosnak 10 éves kortól Játékötlet A játékosoknak kutyákat és macskákat kell etetniük úgy, hogy élelem-kártyákat tesznek az állatok mellé. Amíg a kutyák a csontokat

Részletesebben

WARHAMMER 40.000 6. KIADÁS SZABÁLYKÖNYV

WARHAMMER 40.000 6. KIADÁS SZABÁLYKÖNYV WARHAMMER 40.000 6. KIADÁS SZABÁLYKÖNYV Előszó Szeretnék külön köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek abban, hogy megszülethessen ez a fordítás: Czeiner Dániel (Dante) Balázs László (Balage L.)

Részletesebben

MIRE LESZ SZÜKSÉG A JÁTÉKHOZ?

MIRE LESZ SZÜKSÉG A JÁTÉKHOZ? 1 TARTALOM KARAKTERISZTIKÁK 5 A KÖR 7 HELYREÁLLITÁS 7 LÖVÉS 10 KÖZELHARC 13 PSZICHOLÓGIA ÉS VEZETÉSI TESZTEK 16 FEGYVEREK ÉS PÁNCÉLOK 18 LŐFEGYVEREK 21 FEKETELŐPOROS FEGYVEREK 23 PÁNCÉLZAT 25 EGYÉB FELSZERELÉSEK

Részletesebben

Bevezetés. Méretarányok:

Bevezetés. Méretarányok: Daimyo Szabályok szamuráj kori (1550-1615) wargame-hez Írta: Ian Duncan 2004 Fordítás: Harangi-Tóth Zoltán 2007 Bevezetés Ezek a szabályok nagy méretű szamuráj-csaták lejátszásához készültek, 15mm-es léptékben,

Részletesebben

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum kártyajáték 2 játékos részére 12 éves kortól játékidő 30-45 perc Tartalom 52 akciókártya ( A hátlappal) 30 kerületkártya (5-5 Cannaregio, Santa Croce,

Részletesebben

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya Michael Schacht játéka Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Tartozékok +5 110 Karakter kártya 12 császári feladatkártya Megjegyzés! Szükség lesz papírra és tollra a pontok feljegyzéséhez.

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto Coloretto Tervezte: Michael Schacht Kiadja: ABACUSSPIELE Verlags GmbH & Co. KG, 63303 Dreieich info@abacusspiele.de www.abacusspiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő kb. 30 perc Összefoglaló

Részletesebben

A Császár bizalmasai Ingyenes, házilag elkészíthető taktikai társasjáték 2-4 fő részére

A Császár bizalmasai Ingyenes, házilag elkészíthető taktikai társasjáték 2-4 fő részére A játék paraméterei A Császár bizalmasai Ingyenes, házilag elkészíthető taktikai társasjáték 2-4 fő részére Típus: taktikai társasjáték (versengő) Környezet: római kor (fiktív terület) Játékosok száma:

Részletesebben

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede 2-4 játékos részére 10 éves kortól játékidő kb. 30-45 perc Tartalom 9 árkártya az árak jelölésére (1-9 gulden) 1 Gazdag Jakab-kártya 5 áruértékjelző kártya 45 árukártya

Részletesebben

Kozmikus baklövés. A játék

Kozmikus baklövés. A játék Kozmikus baklövés A Kozmikus baklövés eredetileg Amerika békés északnyugati erdejeiből származik. Két utazó találkozott ott a játékkal, és annyira megtetszett nekik, hogy elhatározták, mindenhol megosztják

Részletesebben

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf Donald X. Vaccarino játéka 2-4 játékos részére, 8 éves kortól A játék elemei 8 különböző játéktábla rész (A továbbiakban negyed) A játékosok célja Minden játékos települések ügyes megépítésével saját birodalmát

Részletesebben

A TOLVAJOK VÁROSA. XI. Hadvezérek és Taktikák Warhammer Fantasy Battles versenyszabályok

A TOLVAJOK VÁROSA. XI. Hadvezérek és Taktikák Warhammer Fantasy Battles versenyszabályok A TOLVAJOK VÁROSA XI. Hadvezérek és Taktikák Warhammer Fantasy Battles versenyszabályok A TOLVAJOK VÁROSA XI. HADVEZÉREK ÉS TAKTIKÁK - WARHAMMER FANTASY BATTLES ALAPSZABÁLYOK, KIKÖTÉSEK 1. A csaták a 8.

Részletesebben

Hozzávalók: A játék célja:

Hozzávalók: A játék célja: Egy étvágygerjesztő kockajáték 2-7 szerencsemadár részére. Roston sült kukacok a madarak nagy örömére. Egyfelől ezek a kukacok a szárnyasok kedvenc eledele, másfelől nézve viszont ezeket eleddig még senki

Részletesebben

ZSÁKBAMACSKA. zsákbamacskakártya. 4 egérkártya (2, 3, 4, 6 egér) 76 egér (68 fekete egyes és 8 zöld ötös ) kezdőjátékos-jelző

ZSÁKBAMACSKA. zsákbamacskakártya. 4 egérkártya (2, 3, 4, 6 egér) 76 egér (68 fekete egyes és 8 zöld ötös ) kezdőjátékos-jelző ZSÁKBAMACSKA Zsákbamacska, szó szerint. A zsákban jó és rossz macskák is vannak. Miután minden játékos beletett egy macskát (vagy kutyát... vagy nyulat), mind blöffölni meg trükközni próbálnak. A játék

Részletesebben

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II.

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II. A játék tartozékai 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: Katonaság Vallás Gazdaság Tudomány Kultúra Utópia A CIVilizációs játék CIV kártyával 8 8

Részletesebben

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele. Filou Zsákbamacska Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő 20 perc A játék

Részletesebben

Tau Birodalom By Dreamer88

Tau Birodalom By Dreamer88 Tau Birodalom By Dreamer88 Tartalomjegyzék Tau Birodalom Különleges Szabályok... 3 Drónok... 4 Parancsnokok (Commanders)... 5 Éteriek (Ethereals)... 5 Tűzpengék (Cadre Fireblades)... 6 Tűzharcosok (Fire

Részletesebben

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól.

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A JÁTÉK CÉLJA A játékosok megpróbálnak minél gyorsabban megszabadulni a kártyáiktól. A JÁTÉK ELŐKÉSZÍTÉSE A totemet a kör közepére

Részletesebben

Amit mindenképpen ki kell próbálnod Urban War

Amit mindenképpen ki kell próbálnod Urban War Köszöntünk az Urban War: Strike-Team Actions második kiadásának a Gyors Játékkezdés Szabályai leírásában. Ennek a szabálykészletnek az a célja, hogy élvezhető bevezetést adjon az Urban War játék alapötletébe,

Részletesebben

A játék lényege és az e õkészületek

A játék lényege és az e õkészületek Steffen Benndorf és Reinhard Staupe Egyszerűen nagyszerű! Játékosok: 2-6 személy Korhatár: 8 év felett Játékidő: kb. 15 perc A játék lényege és az e õkészületek Minden játékos kap egy külön cetlit (6 különböző

Részletesebben

1. A Honfoglaló játék célja. 1. A Honfoglaló játék célja 2. A csapatok kialakítása 3. Kérdéskártyák

1. A Honfoglaló játék célja. 1. A Honfoglaló játék célja 2. A csapatok kialakítása 3. Kérdéskártyák Tartalom 1. A Honfoglaló játék célja 2. A csapatok kialakítása 3. Kérdéskártyák 3.1 Tudnivalók a kérdéskártyákról 3.2 Feleletválasztós kérdéskártyák 3.3 Tippelős kérdéskártyák 4. A játék menete - Hosszú

Részletesebben

Dungeon Twister - Paladinok és Sárkányok

Dungeon Twister - Paladinok és Sárkányok Dungeon Twister - Paladinok és Sárkányok Figyelem: Ahhoz, hogy ezt a kiegészítőt használni tudd, szükséged lesz egy Dungeon Twister alapcsomagra. Tartalom: 8 négyzet alakú szoba 2 szett token (mindkét

Részletesebben

Commands & Colors: Ancients

Commands & Colors: Ancients Commands & Colors: Ancients 1. A Játék elemei: 1 Tábla 45 db 2 oldalú tereplapka (3 kinyomóban) 60 Parancskártya 7 Csatakocka 5 ív matrica a kövekre és kockákra 2 db 4 oldalas Segédlet 1 Szabálykönyv az

Részletesebben

Kris Burm játéka. Tartozékok

Kris Burm játéka. Tartozékok Kris Burm játéka Én legyek erősebb, vagy az ellenfelemet gyengítsem? Ezt a húzós kérdést kell feltenni magadnak minden egyes körödben. Tartozékok - 1 játéktábla - 30 fehér korong: 6 Tzaar, 9 Tzarnő és

Részletesebben

Varázslók és Boszorkányok

Varázslók és Boszorkányok 0 Varázslók és Boszorkányok Szerepjáték Orosz Mihály Saját ingyenes kiadás Játék weboldala www.fermisjatek.gportal.hu 1 Előszó A Varázslók és Boszorkányok egy egyszerű kis szerepjáték. Első sorban kezdő

Részletesebben

Általános szabályok: 1. Seregek felépítése: 2. Pszí és Idézések: 3. Épületek: 4. Automata védelmi rendszer: 5. Szennyezett környezet:

Általános szabályok: 1. Seregek felépítése: 2. Pszí és Idézések: 3. Épületek: 4. Automata védelmi rendszer: 5. Szennyezett környezet: Általános szabályok: 1. Seregek felépítése: Minden versenyző seregének minden egysége a saját sereg kódexéből kell jöjjön, egyetlen detachment keretein belül, nincs lehetőség szövetséges hozatalára vagy

Részletesebben

TÁRSASJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYOK

TÁRSASJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYOK TÁRSASJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYOK A cylonokat az ember teremtette. Azért készültek, hogy megkönnyítsék az életet a Tizenkét Kolónián. Ám eljött a nap, mikor a cylonok eldöntötték: megölik gazdáikat. Hosszú és

Részletesebben

CP-ISRA Nemzetközi Boccia Szabályok

CP-ISRA Nemzetközi Boccia Szabályok Bevezetés CP-ISRA Nemzetközi Boccia Szabályok Jelen szövegben bemutatott szabályok a boccia játékra vonatkoznak. A nemzetközi boccia versenyek szervezésével kapcsolatos további információk a Nemzetközi

Részletesebben

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Mi van a dobozban? Játéktábla 100 db drágakő 4 színben (tartalék drágakövek is vannak a dobozban,

Részletesebben

Lovagok (Knatsch) Áttekintés

Lovagok (Knatsch) Áttekintés Lovagok (Knatsch) Áttekintés A játékosok lovagi tornákon vesznek részét és várakat foglalnak el azon célból, hogy ők legyenek a legbefolyásosabb lovagok. A játékosok kockát vetnek, és azon igyekeznek,

Részletesebben

Magyar Népi Küzdelmi Játékok. Futárméta. Versenyrendszer

Magyar Népi Küzdelmi Játékok. Futárméta. Versenyrendszer Magyar Népi Küzdelmi Játékok Futárméta Versenyrendszer A versenyszabályokat az Országos Baranta Szövetség adja ki, azok felhasználása, sokszorosítása, felhasználása csak a Szövetség engedélyével történhet.

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans)

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans) Klánok (Clans) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Leugallee 99 40545 Düsseldorf info@winningmoves.de http://www.winningmoves.de/ 2-4 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő

Részletesebben

A Magyar Field Target (Tereplövész) Szövetség Szabálykönyve HUNTER FIELD TARGET VERSENYSZABÁLYOK. 5. kiadás Érvényes: 2010.

A Magyar Field Target (Tereplövész) Szövetség Szabálykönyve HUNTER FIELD TARGET VERSENYSZABÁLYOK. 5. kiadás Érvényes: 2010. A Magyar Field Target (Tereplövész) Szövetség Szabálykönyve HUNTER FIELD TARGET VERSENYSZABÁLYOK 5. kiadás Érvényes: 2010. január 15-től A használható felszerelések körének meghatározása 1. A használható

Részletesebben

101.1 KIEGÉSZÍTŐ A ONE ZERO ONE JÁTÉKHOZ. Játékelemek: 10 parancskártya / 1 60 kártya / 1 irányításkártya / 2 játékos segédlet

101.1 KIEGÉSZÍTŐ A ONE ZERO ONE JÁTÉKHOZ. Játékelemek: 10 parancskártya / 1 60 kártya / 1 irányításkártya / 2 játékos segédlet 101.1 KIEGÉSZÍTŐ A ONE ZERO ONE JÁTÉKHOZ Játékosok száma: 2 Életkor: 8+ Játékidő: 10 perc Játékelemek: 10 parancskártya / 1 60 kártya / 1 irányításkártya / 2 játékos segédlet JÁTÉK A 60-AS SORRAL SAVE

Részletesebben

Történelmi Íjász országos versenyrendszer céllistája, segédlete

Történelmi Íjász országos versenyrendszer céllistája, segédlete - 1 - MÍSZ- Történelmi szakmai bizottsága kötelező céllistája Történelmi Íjász országos versenyrendszer céllistája, segédlete Általános szabályok a célokra: Célkategóriák: CÉL- lövészet :(klasszikus lőlapok)

Részletesebben

Equipment Pack. I. Tüzérségi eszközök

Equipment Pack. I. Tüzérségi eszközök Fordította / szerkesztette: Torkos Borz Jelen fordítás nem hivatalos, az eredeti Equipment szabálykönyv kivonatos fordítása. A fordítás során felhasználtam a már korábban, mások által készített magyarításokat.

Részletesebben

airsoft idpa szabályzat

airsoft idpa szabályzat airsoft idpa szabályzat Szabályok A fegyverbiztonság 4 főszabálya: Töltetlen fegyver nincs. Sose irányozd a fegyvert olyanra, amire nem akarsz lőni. Mindig tudd, mi a cél, és mi van mögötte. Az elsütő

Részletesebben

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Mi a Dobble? A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több mint 50 különbüző szimbólum

Részletesebben

A játékosok evőpálcikákat használva próbálják a sushikat tányérjukra helyezni különböző kombinációkban, hogy azokkal pontokat szerezzenek.

A játékosok evőpálcikákat használva próbálják a sushikat tányérjukra helyezni különböző kombinációkban, hogy azokkal pontokat szerezzenek. KAITEN SUSHI Egy Sushi bárban ízlésednek megfelelően számos ízletes sushit kaphatsz. De milyen kombinációban állítsuk össze a legfinomabb sushit? Ez már azon múlik, milyen ügyesen bánsz az evőpálcikákkal,

Részletesebben

Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség Szabálykönyvei GYORS PONTLÖVÉSZET

Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség Szabálykönyvei GYORS PONTLÖVÉSZET GYORS PONTLÖVÉSZET Összeállította: Babits László 2004. 1. kiadás, érvényes: 2005. január. 3-tól 2. kiadás, érvényes: 2013. január. 20-tól 3. kiadás, érvényes:2013.április. 01-től Minden jog fenntartva.

Részletesebben

AntE Portas. Szabálykönyv Marosvári Tamás perc

AntE Portas. Szabálykönyv Marosvári Tamás perc AntE Portas Szabálykönyv Marosvári Tamás 2 12+ 25-40 perc B Bevezetés Az Ante Portas egy kétszemélyes kártyajáték, mely Hannibál hadjáratát dolgozza fel a II. Pun háború idejéből. Az egyik játékos Hannibál

Részletesebben

Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából

Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából Szabályismertetés röviden (miben más ) Bonifert Ferenc 2014. május Miben más? Játéktér Játékosok száma Speciális körülmények Sorsolás Játékidő Kezdés

Részletesebben

AMERIKAI HADSEREG KÖZEPES TANK SZAKASZ (ALAP)

AMERIKAI HADSEREG KÖZEPES TANK SZAKASZ (ALAP) AMERIKAI HADSEREG KÖZEPES TANK SZAKASZ (ALAP) Amely a következő választások egyikéből állhat: 1-4 M4, 0-1 M4-76 (1944-1945) 1-3 M4, 0-2 M4-76 (1945) Kiképzés: 3+ M4 Sherman (Közepes Tank) Pont: 750/darab

Részletesebben

Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu)

Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu) Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu) fordította: arrakeen A játékosoknak limitált számú akciójuk van, ahogy a pénzük és idejük is korlátos. A pénzt az aukciók során használhatják,

Részletesebben

Bozótlövész. 1. pálya: Puskázás

Bozótlövész. 1. pálya: Puskázás 1. pálya: Puskázás Történet: Nomád egy csertölgy takarásában állt, amikor meglátta a támadókat, akik elfogták Grabót. Tüzet nyitott az egyik támadóra, akit eltalált. A másik két zsoldos Rosennal vívott

Részletesebben

Ludovic Maublanc és Bruno Cathala játéka, 2-5 játékos részére

Ludovic Maublanc és Bruno Cathala játéka, 2-5 játékos részére Ludovic Maublanc és Bruno Cathala játéka, 2-5 játékos részére Cyclades szigetvilágban, még az egyesülés előtti Görögország partjainál, a nagy városok (Sparta, Athén, Korintosz, Théba, Argosz) egyre növekszenek

Részletesebben

10 éves kortól 2-6 játékos számára 40-120 perc játékidő

10 éves kortól 2-6 játékos számára 40-120 perc játékidő 10 éves kortól 2-6 játékos számára 40-120 perc játékidő Scoville története Wilbur Scoville 1865 január 22-én született. A világ ezután már nem lesz ugyanaz.1912-ben Scoville megalkotta a Scoville Organoleptic

Részletesebben

VI. Rábaköz MKSZ Kupa Lány Kézilabda Torna

VI. Rábaköz MKSZ Kupa Lány Kézilabda Torna 2017. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

2. FELSZERELÉS ÉS LÉTESÍTMÉNYEK

2. FELSZERELÉS ÉS LÉTESÍTMÉNYEK Bevezetés Boccia Szabályok Jelen szövegben bemutatott szabályok a boccia játékra vonatkoznak. A játékszabályok minden olyan nemzetközi versenyre vonatkoznak, amelyet a BISFed (Boccia Nemzetközi Sport Szövetség)

Részletesebben

FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK A 2009-13. ÉVEKRE

FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK A 2009-13. ÉVEKRE FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK A 2009-13. ÉVEKRE FINA VÍZILABDA FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2009-2013 A FINA nemzetközi vízilabda szabályok az MVLSZ döntése szerint a mindenkori hazai kiegészítésekkel érvényesek

Részletesebben

Battlelore. http://www.gemklub.hu/ 1/52

Battlelore. http://www.gemklub.hu/ 1/52 Battlelore Tervezte: Richard Borg Kiadja: Days of Wonder, Inc. 334 State Street, Suite 203 Los Altos, CA 94022 USA www.daysofwonder.com www.battlelore.com Fordította: Thaur Előszó Talán még mindig emlékszel,

Részletesebben

BSG: Express. Szabálykönyv készítette: Evan Derrick - BGG felhasználónév: derrickec. Játszható: 3-5 játékossal Játékidő: 45-60 perc

BSG: Express. Szabálykönyv készítette: Evan Derrick - BGG felhasználónév: derrickec. Játszható: 3-5 játékossal Játékidő: 45-60 perc BSG: Express Szabálykönyv készítette: Evan Derrick - BGG felhasználónév: derrickec Játszható: 3-5 játékossal Játékidő: 45-60 perc A BSG: Express játékot a Sci Fi tévécsatorna Battlestar Galactica című

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLYOK B33 2015

JÁTÉKSZABÁLYOK B33 2015 JÁTÉKSZABÁLYOK B33 2015 A Torna mérkőzéseit az MKOSZ által meghatározott 3 3 kosárlabda mérkőzések az alábbi szabályai szerint kell játszani. A Nemzetközi Kosárlabda Játékszabályok előírásai érvényesek

Részletesebben

HERE I STAND 1. BEVEZETÉS 2. JÁTÉKTÁBLA Mezők erődített mező kulcserőd választófejedelemségi székhely erőd erődítetlen mező otthoni mező

HERE I STAND 1. BEVEZETÉS 2. JÁTÉKTÁBLA Mezők erődített mező kulcserőd választófejedelemségi székhely erőd erődítetlen mező otthoni mező HERE I STAND A fordítás az eredeti szabály struktúrájának megfelelően épül fel, de sok helyen tömörítettem rajta, illetve kihagytam speciális eseteket, felsorolásokat, példákat, képeket, stb. Főleg a szabály

Részletesebben

Számolási eljárások 12. feladatcsomag

Számolási eljárások 12. feladatcsomag Számolási eljárások 3.12 Alapfeladat Számolási eljárások 12. feladatcsomag számok bontásának gyakorlása 20-as számkörben összeadás, kivonás gyakorlása 20-as számkörben A feladatok listája 1. Mennyi van

Részletesebben

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól A JÁTÉK CÉLJA A játékosok a lehető legtöbb győzelmi pontot próbálják elérni a magasba törő épületek, és üzletek építése

Részletesebben

FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM!

FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! Minden UAC-alkalmazott figyelmébe! Vörös biztonsági kód a Vállalat marsi bázisának dimenziókapu-kutató részlegénél. Inváziós áttörés! Ismétlem: inváziós áttörés! Kameráink

Részletesebben

XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság V. Baranta Nemzeti Bajnokság

XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság V. Baranta Nemzeti Bajnokság XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság V. Baranta Nemzeti Bajnokság Ez évben a XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság - V. Baranta Nemzeti Bajnokság 2011.

Részletesebben

IV. Nemzetközi Német Katonai Lovas Bajnokság Gotha Csapatfeladatok leírása (fordítás)

IV. Nemzetközi Német Katonai Lovas Bajnokság Gotha Csapatfeladatok leírása (fordítás) IV. Nemzetközi Német Katonai Lovas Bajnokság 2017. 09. 08-10. Gotha Csapatfeladatok leírása (fordítás) A csapatfeladatok és az egyéni feladatok német és angol nyelvű leírását az alábbi linken találjátok:

Részletesebben

Kemet. Kialakítás. Célok

Kemet. Kialakítás. Célok Anubisz elégedetten mosolyog az istenek lakhelyén, amint mágikus fémtükrében látja, hogy seregei élükön a legendás óriásskorpióval hatalmas mészárlást rendeznek Hórusz városában. Közel a győzelem, hamarosan

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL Játékszabály Milyen játék a Dobble Kids? A Dobble Kids egy 30 lapos kártyapakli, amelynek minden lapján 6 állat látható. A lapokon összesen 30

Részletesebben

Minden jog fenntartva. E dokumentumnak, vagy részletének nyomtatott formában történõ rögzítése, illetve akár ingyenes, akár ellenérték fejében

Minden jog fenntartva. E dokumentumnak, vagy részletének nyomtatott formában történõ rögzítése, illetve akár ingyenes, akár ellenérték fejében Minden jog fenntartva. E dokumentumnak, vagy részletének nyomtatott formában történõ rögzítése, illetve akár ingyenes, akár ellenérték fejében történõ közzététele, sokszorosítása és terjesztése tilos.

Részletesebben

V. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA

V. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA 2016. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

Kezdő íjászok kézikönyve. Fehér. Nyíl

Kezdő íjászok kézikönyve. Fehér. Nyíl Fehér Nyíl 1 A FITA FEHÉR NYÍL MEGSZERZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ISMERETANYAG TALÁLATOK ÉRTÉKELÉSE Lőtávolság: 10 méter Minimális elérendő pontszám: 115 pont MOZGÁSTECHNIKA - A lövési folyamat végrehajtása a következők

Részletesebben

A játék célja. A játék elemei

A játék célja. A játék elemei akong-ban a játékosok Kalandorok bőrébe bújnak és a Kambodzsai dzsungelben igyekeznek minél több mesés Smaragdot összegyűjteni. Ehhez nincs egyebük, mint a hátizsákjuk és a bátorságuk. A dzsungel telis-tele

Részletesebben

Versenyszabályzat a WorldSkills versenyek megszervezéséhez és lebonyolításához

Versenyszabályzat a WorldSkills versenyek megszervezéséhez és lebonyolításához Versenyszabályzat a WorldSkills versenyek megszervezéséhez és lebonyolításához OD03 WorldSkills International Titkárság Keizersgracht 62-64, 1015 CS Amszterdam, Hollandia www.worldskills.org, Tel: +31

Részletesebben

A játék célja. A játék tartozékai. A játéktáblák

A játék célja. A játék tartozékai. A játéktáblák Szabályfüzet A középkorban minden nemesnek az volt a legfontosabb, hogy minél nagyobb terület fölött uralkodjon, és minél nagyobb befolyást szerezzen a királyi udvarban. A beházasodás más nemesi családokba

Részletesebben

CA$H N GUN$ - nyers szabályismertető ferdítette, átírta: Leaxe

CA$H N GUN$ - nyers szabályismertető ferdítette, átírta: Leaxe CA$H N GUN$ - nyers szabályismertető ferdítette, átírta: Leaxe Rövid összefoglaló A játékban gengszterek osztozkodnak a zsákmányon, de persze ez nem megy békésen és nagy lövöldözés kerekedik belőle. Aki

Részletesebben

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól.

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Arany! Arany! Semmi más, csak arany, ameddig a szem ellát. Az arany szamaraknak sok esetben hasznukat vesszük. De légy óvatos: a makacs vadállatok

Részletesebben

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest 2017. évi WTF Taekwondo Bajnokság 2017. május 13. Budapest A verseny Dátum Helyszín Kiíró Rendező Versenyigazgató Szabályok 2017. május 13. (szombat) Soroksári Sportcsarnok (1237 Budapest, Szentlőrinci

Részletesebben

A játék. A játék tartozékai

A játék. A játék tartozékai A játék Jaipur, más néven a rózsaszín város mindig is fontos kereskedelmi központ volt Indiában. A két játékos azért verseng, hogy elnyerje a Maharadzsa legbizalmasabb kereskedőjének áhított posztját.

Részletesebben

AZ ÉLELMISZER-HULLADÉK CSÖKKENTÉSE

AZ ÉLELMISZER-HULLADÉK CSÖKKENTÉSE World Robot Olympiad 2018 Regular kategória Elementary korosztály A játék leírása, szabályok és pontozás AZ ÉLELMISZER FONTOS ÜGY AZ ÉLELMISZER-HULLADÉK CSÖKKENTÉSE Verzió: Végleges változat január 15.

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 55. nyílt Férfi Csapatbajnoksága. Versenykiírás

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 55. nyílt Férfi Csapatbajnoksága. Versenykiírás Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T 2017 / 2018. évi, 55. nyílt Férfi Csapatbajnoksága Versenykiírás 1. A CsB célja - a tollaslabdasport népszerűsítése; - versenyzési lehetőség biztosítása

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018

MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018 MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018 A BAJNOKSÁG CÉLJA a. A kerekesszékes kosárlabda meghonosítása és fejlesztése, sportszakmai feladatok megvalósítása.

Részletesebben

S A M U R A I. by Reiner Knizia

S A M U R A I. by Reiner Knizia S A M U R A I 2-4 játékos számára 10 év felett by Reiner Knizia Tartozékok: 3 x 13 db figura - Sisak, Buddha, Rizsmező 80 db jelzőlapka 20 db mind a négy színben 4 db japán karakteres paraván Játéktábla

Részletesebben

SZ Á S Z V Á R I L Ö V É S Z E G Y L E T. I. Szászvári IPSC Pisztoly Kupa versenykiírás

SZ Á S Z V Á R I L Ö V É S Z E G Y L E T. I. Szászvári IPSC Pisztoly Kupa versenykiírás SZ Á S Z V Á R I L Ö V É S Z E G Y L E T 7349 Szászvár, Bánya u. 18. Tel.: 30/ 366 9109 e-mail: szleszaszvar@citromail.hu honlap: szleszaszvar.5mp.eu I. Szászvári IPSC Pisztoly Kupa versenykiírás Verseny:

Részletesebben

FELKÉSZÜLÉS A CSATÁRA A WARHAMMER 40,000 JÁTÉKOK NÉLKÜLÖZHETETLEN ALAPJA

FELKÉSZÜLÉS A CSATÁRA A WARHAMMER 40,000 JÁTÉKOK NÉLKÜLÖZHETETLEN ALAPJA FELKÉSZÜLÉS A CSATÁRA A WARHAMMER 40,000 JÁTÉKOK NÉLKÜLÖZHETETLEN ALAPJA ALAPSZABÁLYOK A Warhammer 40,000 játékban rettenthetetlen harcosokat és hadigépeket vihetsz harcba. A jelen oldalakon olvasható

Részletesebben

A HOSSZABBÍTÁS ÉS A BÜNTETŐPÁRBAJ SZABÁLYAI

A HOSSZABBÍTÁS ÉS A BÜNTETŐPÁRBAJ SZABÁLYAI 11. számú melléklet A HOSSZABBÍTÁS ÉS A BÜNTETŐPÁRBAJ SZABÁLYAI Hosszabbítás 5 perc Amennyiben egy mérkőzés 3. harmadát követően döntetlenre állnak a csapatok, úgy a korosztályos versenykiírásnak megfelelően

Részletesebben

IV. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA

IV. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA 2015. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tartalom ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Bevezetés...3 1.1 Hip Hop Unite Hivatalos Versenyek Felépítése...3

Részletesebben

FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2005-2009

FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2005-2009 FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2005-2009 A FINA nemzetközi vízilabda szabályok az MVLSZ döntése szerint a mindenkori hazai kiegészítésekkel érvényesek a magyarországi vízilabda eseményeken. A szövetség azonban

Részletesebben

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100)

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) Tartozékok 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) 5 nagy alattvaló (1-1 minden színben) 5 kis alattvaló (1-1 minden színben) 5 láda 5 100/200-as lapka hátlap Fontos:

Részletesebben

WARMACHINE. Egyszerősített szabályok

WARMACHINE. Egyszerősített szabályok WARMACHINE Egyszerősített szabályok BEVEZETÉS A föld is beleremeg, ahogy a kétlábon járó, hat tonnás edzett acél gépezetek elemi erıvel csapódnak egymásnak. Az ágyúkból elıtörı ólomzivatar úgy vágja magát

Részletesebben

roberto pisonero trapote Életkor 10+ Játékosszám 2-10 Játékidő

roberto pisonero trapote Életkor 10+ Játékosszám 2-10 Játékidő roberto pisonero trapote Életkor 10+ Játékosszám 2-10 Játékidő 20 A DOBOZ TARTALMA: 24 jelölő homokóra 18 pontszám- kártya 56 témabetűkártya 56 témabetűkártya 16 pozíciókártya játékszabály 2 A dobozban

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLYOK. DECATHLON Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Kosárlabda Bajnokság (MEFOB)

JÁTÉKSZABÁLYOK. DECATHLON Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) JÁTÉKSZABÁLYOK DECATHLON Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) 2016 A Torna mérkőzéseit az MKOSZ által meghatározott 3 3 kosárlabda mérkőzések az alábbi szabályai szerint kell

Részletesebben

Játékszabály. 30min

Játékszabály. 30min 3-6 10+ 30min Játékszabály 1 Vedd meg a legjobb házakat olcsón, vedd rá az ellenfeleidet, hogy túl sokat költsenek, majd add el a házaidat minél nagyobb profitot termelve! Tartalma 30 zkártya 1-től 30-ig

Részletesebben

Szerencsejátékok. Elméleti háttér

Szerencsejátékok. Elméleti háttér Szerencsejátékok A következőekben a Szerencsejáték Zrt. által adott játékokat szeretném megvizsgálni. Kiszámolom az egyes lehetőségeknek a valószínűségét, illetve azt, hogy mennyi szelvényt kell ahhoz

Részletesebben

Cartagena 2. - Kalózfészek

Cartagena 2. - Kalózfészek Cartagena 2. - Kalózfészek (A menekülés folytatódik) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Luegallee 99 40545 Düsseldorf www.winning-moves.de 2-5 játékos részére, 8 éves kortól,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV

VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV A verseny helyszíne: Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola, 3597 Hejőkeresztúr, Petőfi Sándor út 111.

Részletesebben

Bár minden koncert ilyen lenne...!

Bár minden koncert ilyen lenne...! Bár minden koncert ilyen lenne...! Bevezetés A Ready To Rock egy kártyajáték, ami egy rock koncerten zajlik. A játékosok, vagyis a rockerek fő célja, hogy a keverőpulttól kezdve eljussanak a színpadig.

Részletesebben

BABY KOCKÁK. Minden Baby kockák játékunkhoz tartozik egy szülőknek szóló, játékötleteket tartalmazó inspirációs füzet.

BABY KOCKÁK. Minden Baby kockák játékunkhoz tartozik egy szülőknek szóló, játékötleteket tartalmazó inspirációs füzet. BABY KOCKÁK Fejlődjünk a Baby kockákkal! A Baby kockákat a kisgyerekek motorikus képességeinek fejlesztésére tervezték. A kockák egymásra helyezésével fejlődik a kézügyesség, a kezek koordinációja és egyben

Részletesebben

Rendszer: Szikra pattan, olthatatlan, Ég a munka, forr a katlan. Karakteralkotás:

Rendszer: Szikra pattan, olthatatlan, Ég a munka, forr a katlan. Karakteralkotás: Karakteralkotás: Szikra pattan, olthatatlan, Ég a munka, forr a katlan Rendszer: A karaktert az úgynevezett evolúciós pontokból kell megformálni, e pontok száma 26+1k5, s ez a kockadobás + a lélek tulajdonság

Részletesebben

Beachtennis szabálykönyv ( )

Beachtennis szabálykönyv ( ) Beachtennis szabálykönyv (2010.06.17.) Tartalom 1: A pálya 2: A pálya borítása 3: A labdák 4: Az ütők 5: A számolás 6: Az adogató és a fogadó 7: A meccs előtti sorsolás 8: A térfélcsere 9: A poén kezdete

Részletesebben

Liga I. IPSC minösítö pisztoly versenykiírás

Liga I. IPSC minösítö pisztoly versenykiírás Liga I. IPSC minösítö pisztoly versenykiírás 2011.02.19. A verseny helye: PSSH/Gm Lőtere Bp. XXII. Nagytétényi út 66. A verseny ideje: Rendező: Nevezés: Indulási feltételek: Rendezési hozzájárulás Szabályok,

Részletesebben

Új tartozékok. Ez a kiegészítő két új modult tartalmaz: Modul 5: Küldetéskamrák

Új tartozékok. Ez a kiegészítő két új modult tartalmaz: Modul 5: Küldetéskamrák Ez a kiegészítő két új modult tartalmaz: Modul 5: Küldetéskamrák Ez a kiegészítő csak az Escape alapjátékkal együtt játszható. Az alapjáték szabályai változatlanul érvényesek, kivéve ha az alábbi szabályok

Részletesebben

II. Schönherz Csocsó Kupa versenyszabályzat

II. Schönherz Csocsó Kupa versenyszabályzat II. Schönherz Csocsó Kupa versenyszabályzat A verseny lebonyolítása A verseny folyamán a csapatokat az egyes fordulókban a "dupla kiesés" típusú versenyek szabályai alapján sorsoljuk össze. Ez a típusú

Részletesebben

.Terephexek I. Új szabályok II. Új kitüntetések és jelölők V. Új terepakadályok . Új egységek Richard Borg és a Days of Wonder parancsnokai

.Terephexek I. Új szabályok II. Új kitüntetések és jelölők V. Új terepakadályok . Új egységek Richard Borg és a Days of Wonder parancsnokai ELŐSZÓ Ahogy illik ellátni egy kiegészítőcsomagot, hogyha beszállsz az egyik leghidegebb és a legelkeseredettebb ütközeteibe a háborúnak, 5 évvel a fáradt csaták után, ellátuk neked ezt a kiegészitőt mindennel

Részletesebben

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015 Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: V. MIGHTYFIST Eagles Cup Nemzetközi ITF. Taekwon-do Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség, Sasok Sportegyesület Rendező: Szalay Gábor V.dan, Békássy Csaba V.dan

Részletesebben