Equipment Pack. I. Tüzérségi eszközök

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Equipment Pack. I. Tüzérségi eszközök"

Átírás

1 Fordította / szerkesztette: Torkos Borz Jelen fordítás nem hivatalos, az eredeti Equipment szabálykönyv kivonatos fordítása. A fordítás során felhasználtam a már korábban, mások által készített magyarításokat. Köszönet az ösvény kitaposóinak! A Memoir 44 és az Equipment kiegészítő a Days of Wonder bejegyzett védjegye! Ha fordítási vagy szabályértelmezési hibát találsz, a fórumon keresztül értesíts! Equipment Pack I. Tüzérségi eszközök Flak 88 (Heavy Anti-Tank Gun) Tüzérségi egységként használható minden esetben. Mozgás: 0-1 vagy csata: 2, 2, 2, 2 Csillag dobás találatot jelent páncélos egységre. Figyelmen kívül hagyhat minden területi csata módosítót. Rálátással kell rendelkeznie a céltárgyra. Long Tom (Big Gun) Csata: 3, 3, 2, 2, 1, 1, 1, 1 Helyezz el egy célkereszt-korongot minden mezőre, amelyen találatot ért el. Egyszerre csak egy ellenséges egységet lehet megjelölni. Amíg az ellenséges egység el nem vonul, vagy nem semmisül meg, addig +1 kockával kell dobni ellene. M7-Priest (Mobile Artillery) 2 figurából áll. Mozgás: 0-1 és harcol, vagy 2 mező és nem harcol. Csata: 3, 3, 2, 2, 1, 1 A láthatóságot és minden területi csata módosítót figyelmen kívül hagy. Nebelwerfer Amikor a küldetés engedélyezi a használatát, helyezz két Nebelwerfer egységet a kijelölt mezőre. Mozgásban és tűzerőben megegyezik a standard tüzérséggel. Figyelmen kívül hagyja a láthatóságot és a területi védelmet. Ellentétben a hagyományos tüzérséggel nem élhet területi védelemmel, amikor egy ellenséges egység célba veszi.

2 A játékos választása alapján gyúlékony illetve füst gránát lőhető ki. A választott lövedéktípusnál kell maradni az egész körön keresztül. Artillery Bombard parancs esetén sem lehet keverni a lövedék típusokat. Gyúlékony lövedék: olyan, mint a hagyományos tüzérségi lövedék, csak a zászló nem hagyható figyelmen kívül. Füstgránát: közvetlenül nem sebez; helyette fel kell helyezni a füstgránát jelző korongot 3 összefüggő szomszédos mezőre, amely lőtávolságon belül található. Füstgránát A kilövésétől kezdődően két teljes körön keresztül aktív. Érdemes a Campaign Book jelzését használni. Ellenfeled 2. köre után a jelzést el kell távolítani. A füstgránát a következő hatással lesz a játékmenetre: Mozgás: az egységnek meg kell állnia, és abban a körben nem mozoghat. Csata: amikor célba veszik az egységet, amely füstjellel megjelölt mezőn áll, az összes kockadobást 1- el csökkenti. Az egység, aki füstjellel megjelölt mezőről lő kifelé, annak kockadobásai 1-el csökkennek. Látótávolság: blokkolja a látótávolságot. Bár az egység a füstben látható, ki is lát. Más szóval a látótávolságot csak akkor blokkolja, amikor a látóvonal keresztezi a füstjellel megjelölt mezőt. Blokkolja a tüzérségi láthatóságot is. Landing Craft (LCT 202) II. Partraszálló felszerelés A partraszállós küldetésekben a tengersáv alsó, szélső mezőire felrakott egységek alá kerülnek. Egyaránt használhatóak gyalogsági, Páncélos és Tüzérségi egységek szállítására. A partraszálló egységek nem számítanak normál egységnek, kilövésükért nem jár Győzelmi Medál. Támadni sem lehet őket, de a bennük szállított egységeket igen. Amikor egy szállított egységet kilőnek, vele együtt a partraszálló hajót is le kell venni a tábláról. Az óceánban 2 mezőt mozoghatnak, és visszavonulni is képesek. Miután a partvonalnál kirakták az általuk hordozott egységeket, le kell őket venni a tábláról. Amíg a hordozott egységek bennük tartózkodnak, azok nem harcolhatnak, sem pedig abban a körben, amikor a partraszálló egység partot ért. A partraszálló egység blokkolja a láthatóságot Hobart meglepetései Helyezz egy tank figurára az általad választott felszerelést a játék kezdetén. A mozgás és a csata olyan, mint egy hagyományos tank egységnek. Assault Bridge (Rohamhíd) Csata helyett a tank bármely a folyóval szomszédos mezőről egy hidat helyez el a folyóra még abban a körben. A híd tartozék csak egyszer használható, csak egyszer lehet lehelyezni, másik hidat ugyanaz a

3 Churchill egység nem építhet a játék ideje alatt. Bobbin (Orsó) Az orsóval (bobbin) felszerelt egység figyelmen kívül hagyhat minden mozgást módosító tényezőt tengerparton (Beach), mocsárban (Marsh) és szögesdrót akadályon. Ezeket a mezőket alap (Countyside) mezőként kezeli. A szögesdrótot fel kell venni, ha rálép, vagy keresztül halad rajta. Fascine (Rőzseköteg) Ezzel felszerelt harckocsi figyelmen kívül hagyhat minden árokra (Trenches) és gázlóra (Fords) vonatkozó mozgás módosító tényezőt. Ezeket a mezőket alap (Countyside) mezőként kezeli. Mine digger (Aknaszedő) Az aknaszedővel felszerelt harckocsinak meg kell állni ha aknamezőre érkezeik. Az aknamező felszedhető (robbanás nélkül) és a tank harcolhat tovább, ha jogosult rá. Petard Mortar Ez a felszerelés feljogosítja a tankot, hogy +1 kockával dobjon egy bunkerben lévő egység ellen közelharc (Close Assault) esetén. Csillag (Star) dobás esetén a bunkert el kell távolítani a harcmezőről. Ha az egység megsemmisül, és a bunker felrobban, akkor a tank területet foglalhat, és páncélos lerohanást végezhet. A bunker akkor is támadható közelharcban, ha nincs benne egység. Csillag dobás esetén a bunker megsemmisül, minden más dobás hatástalan. III. Páncélosok Elefánt páncélvadász 3 figurából áll (német és orosz páncélvadászok 4-ből) Páncélos egységként használható minden esetben. A Csillag dobás is talál, ha gyalogos egység támadja meg. Mozgás 0-2, csata A Csillag dobás is talál, ha páncélos egységre lő. Ha nem mozog, figyelmen kívül hagyhat minden területi csata módosítót. Sikeres Close Assault után végezhet Take Ground-ot, de nem használhat Overrun-t. Zászlónként 1 vagy 2 mezőt vonulhat vissza. Sd.Kfz 250 (Féllánctalpas) 1-3 figura küldetésenként. Páncélos egységként használható minden esetben.

4 Mozgás 0-2, csata 2 2 Sikeres Close Assault után végezhet Take Ground-ot, de nem használhat Overrun-t. Csata helyett végrehajthat Re-supply akciót. (a szomszédos szárazföldi egységet feljavíthatja) Páncélos és gránát jellel érnek el ellene találatot. A féllánctalpas megsemmisítése nem jelent szükségszerűen győzelmi medált az ellenfélnek, ellentétben más egységekkel. Minden 3 eltalált féllánctalpas egységért jár 1 győzelmi medál. Területi megkötések: Oceans and Shorelines (Óceán és partvidék): nem tud visszavonulni az óceánba, kivéve ha LCT-n szállítják. Cliffs and Sea Bluffs: nem tud le- és felmozogni partról, óceánról, partvidékről. Wire (szögesdrót): eltávolíthatják a szögesdrótot, mint a páncélos egységek. Railroad Bridges, Railroad Tracks (vasúti híd, vasútvonal): ha ilyen mezőkre ér, meg kell állnia. Parancskártya megkötések: Armor Assault: érvényes Ambush, Close Assault, Firefight: érvényes Infantry Assault, Move Out, Behind Enemy Lines, Dig-in, Medics and Mechanic: nem érvényes Their Finest Hour: Páncélos és csillag jel esetén választható. Akció megkötések: Collapsible Rafts and Boats: nem szállítható Heroic Leader: nem lehet Hospital Recovery, Oázis Recovery: nem gyógyítható Reinforcements: nem hívható erősítésként Féllánctalpas-Utánpótlás Amikor a küldetés megengedi (a Re-Supply szabály érvényben van), az összes ilyen képességgel rendelkező egység képes a szomszédos megsérült baráti egységnek utánpótlást biztosítani. A feltöltés nem lehet több, mint amennyi figurával a feltöltendő egység a játék kezdetén rendelkezett. Gyalogos, páncélos, lovassági és tüzérségi egység tölthető fel. Azok az egységek, amelyek csak 1 figurából állnak (mesterlövész, repülőgép, vonat, LCT, stb. sohasem tölthető fel. A féllánctalpas és a sérült egység mozoghatnak a feltöltés előtt. A feltöltést a Csata fázisban kell végrehajtani. Minden levett féllánctalpas egységért egy megfelelő figura helyezhető fel a sérült egységbe, de nem többet, mint amennyivel a játék kezdetén rendelkezett. Több egység is ellátható utánpótlással egy körben, de sem a féllánctalpas, sem a feltöltött egységek nem harcolhatnak abban a körben. Az utánpótlásként levett egységek nem számítanak bele a győzelmi medálokba.

5 Dodge WC-63 (Utánpótlás teherautó) 1-3 figura küldetésenként. IV. Gyalogos egységként használható minden esetben. Nem tud harcolni. Járművek Csata helyett végrehajthat Re-supply akciót. (a szomszédos szárazföldi egységet feljavíthatja) A teherautó megsemmisítése nem jelent szükségszerűen győzelmi medált az ellenfélnek, ellentétben más egységekkel. Minden 3 eltalált teherautó egységért jár 1 győzelmi medál. Területi megkötések: Oceans and Shorelines (Óceán és partvidék): nem tud visszavonulni az óceánba, kivéve ha LCT-n szállítják. Cliffs and Sea Bluffs: nem tud le- és felmozogni partról, óceánról, partvidékről. Wire (szögesdrót): Nem tudja felszedni. Railroad Bridges, Railroad Tracks (vasúti híd, vasútvonal): ha ilyen mezőkre ér, meg kell állnia. Parancskártya megkötések: Infantry Assault: érvényes. Mozoghat 3 mezőt, de nem harcolhat akkor sem, ha csak 2 mezőt lépett. Move Out: érvényes Ambush, Close Assault, Firefight: a Supply Truck nem tud harcolni, így ezekkel a parancskártyákkal nem lehet utasítást adni neki. Behind Enemy Lines, Dig-in, Medics and Mechanic: nem érvényes Their Finest Hour: gyalogos és csillag jel esetén választható. Nem lesz képes harcolni, de a serült egységnek képes utánpótlást nyújtani. Akció megkötések: Collapsible Rafts and Boats: nem szállítható Heroic Leader: nem lehet Hospital Recovery, Oázis Recovery: nem gyógyítható Reinforcements: nem hívható erősítésként Teherautó-Utánpótlás Amikor a küldetés megengedi (a Re-Supply szabály érvényben van), az összes ilyen képességgel rendelkező egység képes a szomszédos megsérült baráti egységnek utánpótlást biztosítani. A feltöltés nem lehet több, mint amennyi figurával a feltöltendő egység a játék kezdetén rendelkezett. Gyalogos, páncélos, lovassági és tüzérségi egység tölthető fel. Azok az egységek, amelyek csak 1 figurából állnak (mesterlövész, repülőgép, vonat, LCT, stb. sohasem tölthető fel.

6 A teherautó és a sérült egység mozoghatnak a feltöltés előtt. A feltöltést a Csata fázisban kell végrehajtani. Minden levett teherautó egységért egy megfelelő figura helyezhető fel a sérült egységbe, de nem többet, mint amennyivel a játék kezdetén rendelkezett. Több egység is ellátható utánpótlással egy körben, de egyik feltöltött egység sem harcolhat abban a körben. Az utánpótlásként levett egységek nem számítanak bele a győzelmi medálokba. Jeep Willys 1-3 figura küldetésenként. Gyalogos egységként használható minden esetben. Mozgás 0-4 mező, csata Sikeres Close Assault után végezhet Take Ground-ot, de nem használhat Overrun-t. Minden egyes ellenséges találatkor újra kell dobni. Ha az újradobás gránát, akkor a tálálat megerősítést kap. Minden más dobást figyelmen kívül kell hagyni. Területi megkötések: Oceans and Shorelines (Óceán és partvidék): nem tud visszavonulni az óceánba, kivéve ha LCT-n szállítják. Cliffs and Sea Bluffs: nem tud le- és felmozogni partról, óceánról, partvidékről. Wire (szögesdrót): Nem tudja felszedni. Railroad Bridges, Railroad Tracks (vasúti híd, vasútvonal): ha ilyen mezőkre ér, meg kell állnia. Parancskártya megkötések: Infantry Assault: érvényes. Mozoghat 4 mezőt és harcolhat utána. Move Out: érvényes Ambush, Close Assault, Firefight: érvényes Behind Enemy Lines, Dig-in, Medics and Mechanic: nem érvényes Their Finest Hour: gyalogos és csillag jel esetén választható. +1 kockával többel dob. Akció megkötések: Collapsible Rafts and Boats: nem szállítható Heroic Leader: nem lehet Hospital Recovery, Oázis Recovery: nem gyógyítható Reinforcements: nem hívható erősítésként Kübelwagen (Parancsnoki autó) Ha a küldetés megengedi, tedd fel a megfelelő helyre a parancsnoki autó jelét.

7 Minden esetben gyalogos egységnek minősül. Csak egy figurából áll. Mozgás: 1-3 mezőt léphet Csata: soha nem harcol közvetlenül. Minden egyes ellenséges találatkor újra kell dobni. Ha az újradobás gránát, akkor a találat megerősítést kap. Minden más dobást figyelmen kívül kell hagyni. Ha egy parancskártya arra a szekcióra vonatkozik, ahol a parancsnoki autó tartózkodik, a játékos +1 egységet aktiválhat az adott körben az adott szekcióban. Más Taktikai kártya parancsát nem módosítja. Ha parancsnoki autó Recon 1 kártyával kap parancsot, akkor a játékos választhat 1 kártyát az eldobott kártyák közül, ahelyett hogy 2 lapot húzna a húzó pakliból. Ez a választás titkos az ellenfél játékosa számára. M2 Mortar Korai szakasz (1942 közepéig) Mozgás: mozog 1-2 mezőt vagy harcol. V. Különleges fegyverek Csata: úgy harcol, mint egy normál gyalogos egység, de figyelmen kívül hagyja a láthatóságot és a területi csata módosítókat. Kései szakasz (1942 közepétől) Mozgás: mozog 1 mezőt és támad, vagy 2 mezőt és nem támad. Csata: ha mozog, akkor normál gyalogosként harcol. Ha nem mozgott abban a körben, akkor 3, 2, 1, 1 a támadási értéke. Minden esetben figyelmen kívül hagyja a láthatóságot és a területi csata módosítókat. M2 Machine Gun Korai szakasz (1942 közepéig) Mozgás: mozog 1-2 mezőt vagy harcol. Csata: gyalogságként harcol, de gyalogosok ellen a csillag is talál. Kései szakasz (1942 közepétől) Mozgás: mozog 1 mezőt és támad, vagy 2 mezőt és nem támad. Csata: ha mozog, akkor normál gyalogosként harcol. Ha nem mozgott abban a körben, akkor a gyalogosok ellen a csillag is talál. VI. Különlegességek Sniper (mesterlövész) 1 figura Gyalogságként parancsnokolható. 1-2 mezőt mozog és támad (mint a különleges egységek).

8 3 mezőt vonulhat vissza zászlónként. Harcolhat, ha olyan mezőre lép, ahol normás gyalogos nem harcolhatna (erdő, falu, stb.) Gyalogos és tüzérségi egységet 5 mező távolságból vesz célba. A láthatóságnak meg kell valósulnia. A mesterlövész harci dobásaiból nem kell levonni, ha az ellenség valamilyen tereptárgy mögé húzódik. 1 kockával dob, a cél jele, gránát és csillag talál. Páncélos, vagy páncélosnak minősülő egységet nem vehet célba. Ha valamely parancskártya +1 dobást biztosít gyalogos egységnek, akkor ez a mesterlövészre is vonatkozik. Mesterlövészt csak gránáttal lehet eltalálni. Kivételek: a csillag talál Air Power, másik mesterlövész, Géppuska, és minden esetben, amikor a gyalogságot csillag esetén találat érné. Ha a mesterlövész elesik, az nem jelent győzelmi medált. Ha a szomszédos mezőn egység tartózkodik, akkor azt kell támadni. Ha az páncélos, akkor a mesterlövész addig nem harcolhat, míg a szomszédságában páncélos egység tartózkodik. A mesterlövészre speciális szabályok vonatkoznak, egyéb nemzeti sajátosságokat nem vesz figyelembe. Finnország Síléces egység 3 figurából áll. VII. 3 mezőt mozog és támad. Csata: 3, 2. A második világháború kevésbé jelentős nemzetei Harcolhat, ha olyan mezőre lép, ahol normás gyalogos nem harcolhatna (erdő, falu, stb.). 3 mezőt vonulhat vissza zászlónként. Francia Hadsereg Furia Francese (Francia düh) Amikor ez a szabály él, és bármelyik francia egység megsemmisít, vagy visszavonulásra kényszerít egy ellenséges egységet két dolgot tehet vagy 1. végrehajt egy Take Ground-ot és nem csatázik. 2. helyben marad, és végrehajt még egy Close Assault-ot. Ez a második támadás 1 kockával történik és figyelmen kívül hagy minden területi csata módosító tényezőt. A 2. Close Assault után végezhet Take Ground-ot, de többször már nem támadhat abban a körben. A Francia düh csak normál egység esetében használható. Soha nem lehet speciális, vagy valamilyen felszereléssel rendelkező egység esetében. Olasz Királyi Hadsereg Italian High Command (IHC) Amikor a szabály él, a hadsereg a csatát 6 parancskártyával kezdi. Mindig, ha elesik egy egység, az ellenfél húz és eldob egy kártyát az olasz kézből. Soha nem csökkenhet a kártyák száma 3 alá.

9 Gépesített Hadosztály Minden olasz földi egység 1-3 mezőt vonul vissza zászlónként Olasz tüzérség Az összes olasz tüzérségi egység az ellenük dobott első zászlót figyelmen kívül hagyhatja Lengyelország Lengyel lovasság 4 figurából áll. Gyalogsági parancsokkal mozgatható, de mozgásában, harci képességeiben páncélosként viselkedik. Mozgás: 0-3 mező és harcol. Csata: 2, 1. Sikeres Close Assault után végrehajthat Take Ground-ot, és Armor Overrun-t. VIII. Győzelmi feltételek A most következőkben leírunk néhány új és régebbi győzelmi feltételt: Temporary Medal Objective (ideiglenes kitüntetés) A győzelmi medál ennek a mezőnek a tartásáért nyerhető el, bármelyik oldal tartja is a hexet. Bármilyen okból elmozdul az egység, a medál azonnal elveszik, és vissza kell helyezni az eredeti mezőre. Temporary Majority Medal Objective (ideiglenes többségi kitüntetés) A győzelmi medál egy mezőcsoporton lévő abszolút többségért jár. Addig van az egyik félnél, amíg az többségben van a hexeken. Ha megszűnik a többség, elveszik a kitüntetés. Temporary Majority Medal Objective Turn Start (körkezdéskor) Ugyan az, mint az előző, de a többség csak a kör elején szükséges. Ugyanúgy elveszik a kitüntetés, ha az egyik kör elején már nincs meg a többség. Permanent Medal Objective (Állandó kitüntetés) Amint az adott mezőt elfoglalja valamelyik játékos, a kitüntetés a játék végéig az adott játékos oldalán lesz. Permanent Medal Objective Turn Start(Állandó kitüntetés körkezdéskor) A kör elején elég megszerezni a medált (még abban a körben el is mozdulhat)

10 Last to Occupy Medal Objective (Elfoglalásik tartó kitüntetés) A medál addig van az egység oldalán, amíg egy ellenséges alakulat nem lép a mezőre. (tehát az egység elmozdulhat) Sole Control Medal Objective (Egyedüli irányító kitüntetés) A medál itt is egy mezőcsoport birtoklásáért jár, ha legalább 1 egység van a hexeken, de az ellenségnek nincs egysége ott. Amint egy ellenséges egység rálép, vagy az egység eltűnik onnan, a medál visszakerül a helyére. Sudden Death Objective (Hirtelen halál kitüntetés) Amint az egyik oldal megfelel a különleges szabályokban kiadott feltételeknek, azonnal megnyeri a játékot

.Terephexek I. Új szabályok II. Új kitüntetések és jelölők V. Új terepakadályok . Új egységek Richard Borg és a Days of Wonder parancsnokai

.Terephexek I. Új szabályok II. Új kitüntetések és jelölők V. Új terepakadályok . Új egységek Richard Borg és a Days of Wonder parancsnokai ELŐSZÓ Ahogy illik ellátni egy kiegészítőcsomagot, hogyha beszállsz az egyik leghidegebb és a legelkeseredettebb ütközeteibe a háborúnak, 5 évvel a fáradt csaták után, ellátuk neked ezt a kiegészitőt mindennel

Részletesebben

AIR PACK AIR SORTIE AIR SORTIE

AIR PACK AIR SORTIE AIR SORTIE AIR PACK Fordította / szerkesztette: Tris Jelen fordítás nem hivatalos; az eredeti Air Pack szabálykönyv kivonatos fordítása. A Memoir 44 és az Air Pack kiegészítő a Days of Wonder bejegyzett védjegye!

Részletesebben

MOLOTOV KOKTÉL. Költség: 2 pont Típus: Támadó lap Ki használja: Gyalogos Ki ellen: Gyalogos, Páncélos, Tüzérség Mikor: 4. fázis

MOLOTOV KOKTÉL. Költség: 2 pont Típus: Támadó lap Ki használja: Gyalogos Ki ellen: Gyalogos, Páncélos, Tüzérség Mikor: 4. fázis RÓKALYUK. Hatás: Akkor játszható ki az egységre, ha az ellenség lövi. A kockadobások előtt kell kijátszani az adott körben, minden támadásból felfogja a gránátokat. Tehát, ha hárman lövik fejenként 3 kockával,

Részletesebben

MEMOIR 44 Keleti Front

MEMOIR 44 Keleti Front MEMOIR 44 Keleti Front Üdvözöljük a játékosokat a Memoir 44 második kiegészítőjében: a Keleti Frontban. Fordítota: Erődi Gergely Előszó Éljünk át a második világháború leghevesebb csatái közül néhányat,

Részletesebben

Commands & Colors: Ancients

Commands & Colors: Ancients Commands & Colors: Ancients 1. A Játék elemei: 1 Tábla 45 db 2 oldalú tereplapka (3 kinyomóban) 60 Parancskártya 7 Csatakocka 5 ív matrica a kövekre és kockákra 2 db 4 oldalas Segédlet 1 Szabálykönyv az

Részletesebben

Válassz egy rúna kártyát a dobott pakliból és vedd a kezedbe!

Válassz egy rúna kártyát a dobott pakliból és vedd a kezedbe! Válassz egy Viking telepest! Amelyik Vikingé az ember, az dob EGY kockával. Ha ez nagyobb, mint a kikötő értéke, a telepes túlélte, egyébként le kell venni. Megj: A kikötő értéke 1-el csökken, ha van áru

Részletesebben

Memoir 44 Játékszabály

Memoir 44 Játékszabály Memoir 44 Játékszabály Fordította: Debreczi János Gergely (SaintMan) Lektorálta: Szabó Jenő (Jenoe) A fordító megjegyzése...2 A játék részei...2 A játék felállítása...3 A csatatér...4 Parancs kártyák...4

Részletesebben

Battlelore. http://www.gemklub.hu/ 1/52

Battlelore. http://www.gemklub.hu/ 1/52 Battlelore Tervezte: Richard Borg Kiadja: Days of Wonder, Inc. 334 State Street, Suite 203 Los Altos, CA 94022 USA www.daysofwonder.com www.battlelore.com Fordította: Thaur Előszó Talán még mindig emlékszel,

Részletesebben

Die Dracheninsel (A Sárkány Sziget)

Die Dracheninsel (A Sárkány Sziget) Amigo, 2003 Tervezte: Tom Schoeps Angolra fordította: Pitt Crandlemire Fordította: Koczka Bertalan Die Dracheninsel (A Sárkány Sziget) http://www.gemklub.hu/ Játékosok száma: 3-5 Korosztály: 10 éves és

Részletesebben

SUMMONER WARS. A játék célja: megsemmisíteni az ellenfél Summoner kártyáját. Ha csak az egyik játékosnak marad játékban Summoner kártyája, ő nyert.

SUMMONER WARS. A játék célja: megsemmisíteni az ellenfél Summoner kártyáját. Ha csak az egyik játékosnak marad játékban Summoner kártyája, ő nyert. SUMMONER WARS A játék célja: megsemmisíteni az ellenfél Summoner kártyáját. Ha csak az egyik játékosnak marad játékban Summoner kártyája, ő nyert. Tartozékok: 1 szabálykönyv, 1 csatamező, 5 db 6 oldalú

Részletesebben

Tervező: Thomas Lewandowicz. Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA

Tervező: Thomas Lewandowicz. Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA Tervező: Thomas Lewandowicz Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA A királyság elvette ezt a tengerparti területet és átadta az új báróknak. A bárók hamar felfedezték, hogy ezen vidék igazi értéke

Részletesebben

Fordította: Uncleszotyi

Fordította: Uncleszotyi Fordította: Uncleszotyi Kiegészítette: Adhemar EL GRANDE 1 Összetevők Egy játéktábla 5 Grande (vezetők - nagy kockák) öt különböző színben 155 Caballero (lovagok - kis kockák) 5 színben (31 db színenként)

Részletesebben

Stone Age. Style is the goal kiegészítő

Stone Age. Style is the goal kiegészítő Stone Age Style is the goal kiegészítő Előkészületek 1. Tegyük az új játéktáblát az eredetire. 2. A díszeket (10 fog és 5 gyűrű) a vadászmezőre tesszük az étel korongok mellé. 3. A fát az erdőre tesszük.

Részletesebben

HERE I STAND 1. BEVEZETÉS 2. JÁTÉKTÁBLA Mezők erődített mező kulcserőd választófejedelemségi székhely erőd erődítetlen mező otthoni mező

HERE I STAND 1. BEVEZETÉS 2. JÁTÉKTÁBLA Mezők erődített mező kulcserőd választófejedelemségi székhely erőd erődítetlen mező otthoni mező HERE I STAND A fordítás az eredeti szabály struktúrájának megfelelően épül fel, de sok helyen tömörítettem rajta, illetve kihagytam speciális eseteket, felsorolásokat, példákat, képeket, stb. Főleg a szabály

Részletesebben

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre.

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre. Az 5. századi Anglia: változások, új kor kezdete. A rómaiak eltávoztak, a szászok pedig meghódították a szigetet. A kereszténység még nem erősödött meg, még küzd a kelta vallsásal. A játék ezekben a bizonytalan

Részletesebben

Backgammon. A következő ábrán látható a tábla helyes bábuk felrakása, illetve a területek elnevezései.

Backgammon. A következő ábrán látható a tábla helyes bábuk felrakása, illetve a területek elnevezései. Backgammon Kellékek: 1 db Backgammon tábla 4 db hagyományos hatoldalú dobókocka (de 2 db is elég) 1 db duplázó kocka (oldalain: 2, 4, 8, 16, 32, 64 számok szerepelnek) 15-15 db világos és sötét korong

Részletesebben

Lovagok (Knatsch) Áttekintés

Lovagok (Knatsch) Áttekintés Lovagok (Knatsch) Áttekintés A játékosok lovagi tornákon vesznek részét és várakat foglalnak el azon célból, hogy ők legyenek a legbefolyásosabb lovagok. A játékosok kockát vetnek, és azon igyekeznek,

Részletesebben

AntE Portas. Szabálykönyv Marosvári Tamás perc

AntE Portas. Szabálykönyv Marosvári Tamás perc AntE Portas Szabálykönyv Marosvári Tamás 2 12+ 25-40 perc B Bevezetés Az Ante Portas egy kétszemélyes kártyajáték, mely Hannibál hadjáratát dolgozza fel a II. Pun háború idejéből. Az egyik játékos Hannibál

Részletesebben

ELŐKÉSZÜLETEK JÁTÉKMENET

ELŐKÉSZÜLETEK JÁTÉKMENET ELŐKÉSZÜLETEK Először is készítsük elő a játékteret. A db dobókocka-jelző korongot (továbbiakban kockajelző) növekvő sorrendben helyezzük el egy sorban a játékos között. A pénz- és a kártya- jelző korongot

Részletesebben

A Császár bizalmasai Ingyenes, házilag elkészíthető taktikai társasjáték 2-4 fő részére

A Császár bizalmasai Ingyenes, házilag elkészíthető taktikai társasjáték 2-4 fő részére A játék paraméterei A Császár bizalmasai Ingyenes, házilag elkészíthető taktikai társasjáték 2-4 fő részére Típus: taktikai társasjáték (versengő) Környezet: római kor (fiktív terület) Játékosok száma:

Részletesebben

ARMY MEN COMBAT CORE RULES v1.1

ARMY MEN COMBAT CORE RULES v1.1 ARMY MEN COMBAT CORE RULES v1.1 Alapelvek Legfőbb szabály: ha valami nem világos, nem tűnik ésszerűnek, döntsetek a józan paraszti ész és saját elgondolásaitok alapján. (Mivel ez csak egy JÁTÉK!) Tulajdonság

Részletesebben

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf Donald X. Vaccarino játéka 2-4 játékos részére, 8 éves kortól A játék elemei 8 különböző játéktábla rész (A továbbiakban negyed) A játékosok célja Minden játékos települések ügyes megépítésével saját birodalmát

Részletesebben

Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu)

Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu) Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu) fordította: arrakeen A játékosoknak limitált számú akciójuk van, ahogy a pénzük és idejük is korlátos. A pénzt az aukciók során használhatják,

Részletesebben

TÁRSASJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYOK

TÁRSASJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYOK TÁRSASJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYOK A cylonokat az ember teremtette. Azért készültek, hogy megkönnyítsék az életet a Tizenkét Kolónián. Ám eljött a nap, mikor a cylonok eldöntötték: megölik gazdáikat. Hosszú és

Részletesebben

MEMOIR 44 Csendes-óceáni Színtér

MEMOIR 44 Csendes-óceáni Színtér MEMOIR 44 Csendes-óceáni Színtér Üdvözöljük a játékosokat a Memoir 44 negyedik kiegészítőjében: A Csendes-óceáni Színtéren. Fordította: Erődi Gergely Előszó Kövessük a fiatal tengerészgyalogosokat a Csendes-Óceán

Részletesebben

Mi az a Táblajáték? Játék vagy sport? Még ha Táblajátékról is beszélünk, ez egy sport, mert vannak szövetségek,nemzeti és nemzetközi versenyek.

Mi az a Táblajáték? Játék vagy sport? Még ha Táblajátékról is beszélünk, ez egy sport, mert vannak szövetségek,nemzeti és nemzetközi versenyek. Mi az a Táblajáték? Játék vagy sport? Még ha Táblajátékról is beszélünk, ez egy sport, mert vannak szövetségek,nemzeti és nemzetközi versenyek. Dobd a korongokat a táblára, és közelítsd a mesterhez (a

Részletesebben

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Mi van a dobozban? Játéktábla 100 db drágakő 4 színben (tartalék drágakövek is vannak a dobozban,

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál Lovagok és Városok Fejlesztési Kártya Almanach Alkimista (2db) Dobása előtt játssza ki ezt a kártyát. Állítsa be a két számkockán a kívánt értéket, dobjon a szimbólum kockával, majd folytassa körét a szabályok

Részletesebben

S A M U R A I. by Reiner Knizia

S A M U R A I. by Reiner Knizia S A M U R A I 2-4 játékos számára 10 év felett by Reiner Knizia Tartozékok: 3 x 13 db figura - Sisak, Buddha, Rizsmező 80 db jelzőlapka 20 db mind a négy színben 4 db japán karakteres paraván Játéktábla

Részletesebben

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól A JÁTÉK CÉLJA A játékosok a lehető legtöbb győzelmi pontot próbálják elérni a magasba törő épületek, és üzletek építése

Részletesebben

Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS

Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS A Dr. Knizia ajánlata sorozat olyan játékokból áll, amelyeket a matematikai tudományok doktora, Reiner Knizia, a világ egyik legnépszerűbb

Részletesebben

ICE FLOW,... avagy a jeges menet 2-4 játékos számára, 11 éves kortól

ICE FLOW,... avagy a jeges menet 2-4 játékos számára, 11 éves kortól ICE FLOW,... avagy a jeges menet 2-4 játékos számára, 11 éves kortól BEVEZETÉS Kelj át a jégtáblákon 3 felfedeződdel Alaszka és Szibéria között a Berring-szoroson gyalogosan! Ugrálj a jégtáblákon keletről

Részletesebben

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya Michael Schacht játéka Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Tartozékok +5 110 Karakter kártya 12 császári feladatkártya Megjegyzés! Szükség lesz papírra és tollra a pontok feljegyzéséhez.

Részletesebben

Kris Burm játéka. Tartozékok

Kris Burm játéka. Tartozékok Kris Burm játéka Én legyek erősebb, vagy az ellenfelemet gyengítsem? Ezt a húzós kérdést kell feltenni magadnak minden egyes körödben. Tartozékok - 1 játéktábla - 30 fehér korong: 6 Tzaar, 9 Tzarnő és

Részletesebben

Kezdődhet a Gyűrűháború!

Kezdődhet a Gyűrűháború! Kezdődhet a Gyűrűháború! - Bevezető szabályok kezdő játékosoknak Fordította: Wulf 1.0 Bevezetés A Gyűrűk Ura: A Gyűrűháború egy összetett stratégiai táblásjáték egytől négy játékos részére, amely J.R.R.

Részletesebben

A MEGOSZTOTT HÁZ. Új egységek A bővített játékban a következő egységeket és 3 újabb, felállítható parancsnoki kártyát találunk (lásd az ábrát).

A MEGOSZTOTT HÁZ. Új egységek A bővített játékban a következő egységeket és 3 újabb, felállítható parancsnoki kártyát találunk (lásd az ábrát). A MEGOSZTOTT HÁZ http://www.gemklub.hu/ Az Amerikai Polgárháború 1861-1865 / Bõvített szabályok Fordította: Erödi Gergely TARTALOM Bevezetés Ellátmány A csapatok mozgása és a parancsnokság Beszorítás Partvédelem

Részletesebben

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2)

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2) Wie Hund und Katz! Chris Baylis játéka 2-6 játékosnak 10 éves kortól Játékötlet A játékosoknak kutyákat és macskákat kell etetniük úgy, hogy élelem-kártyákat tesznek az állatok mellé. Amíg a kutyák a csontokat

Részletesebben

1. A Honfoglaló játék célja. 1. A Honfoglaló játék célja 2. A csapatok kialakítása 3. Kérdéskártyák

1. A Honfoglaló játék célja. 1. A Honfoglaló játék célja 2. A csapatok kialakítása 3. Kérdéskártyák Tartalom 1. A Honfoglaló játék célja 2. A csapatok kialakítása 3. Kérdéskártyák 3.1 Tudnivalók a kérdéskártyákról 3.2 Feleletválasztós kérdéskártyák 3.3 Tippelős kérdéskártyák 4. A játék menete - Hosszú

Részletesebben

natúr, kék, zöld, és narancs, valamint 8 db szürke, semleges figura) kék, zöld, és narancs, valamint 10 db szürke, semleges kocka)

natúr, kék, zöld, és narancs, valamint 8 db szürke, semleges figura) kék, zöld, és narancs, valamint 10 db szürke, semleges kocka) Az 1200 esztendőben fektették le a troyes-i katedrális alapjait, de befejezésére csak 400 évvel később, számos esemény bekövetkezte után került sor A játékban négy évszázadot barangolhatsz a történelemben,

Részletesebben

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede 2-4 játékos részére 10 éves kortól játékidő kb. 30-45 perc Tartalom 9 árkártya az árak jelölésére (1-9 gulden) 1 Gazdag Jakab-kártya 5 áruértékjelző kártya 45 árukártya

Részletesebben

Még mindig neked kell lenned Dice Town legbefolyásosabb hősének az arany, a pénz, az áruk, az ingatlanok -beleértve a Ranchokat is- összeadása után!

Még mindig neked kell lenned Dice Town legbefolyásosabb hősének az arany, a pénz, az áruk, az ingatlanok -beleértve a Ranchokat is- összeadása után! JÁTÉK- SZABÁLY 2 Az egykor kicsi Dice Town egyre több kalandort vonz, akiket csábít az arany és a könnyen megszerezhető pénz. A főutca összes boltja és látványossága új lehetőségeket kínál, hogy kielégítse

Részletesebben

A játék célja. A játék elemei

A játék célja. A játék elemei akong-ban a játékosok Kalandorok bőrébe bújnak és a Kambodzsai dzsungelben igyekeznek minél több mesés Smaragdot összegyűjteni. Ehhez nincs egyebük, mint a hátizsákjuk és a bátorságuk. A dzsungel telis-tele

Részletesebben

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ TAJ MAHAL Cél: SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ A legtöbb pontot összegyűjteni a játék végére. Játék előkészítése: A játéktábla felépítése: A játéktábla 12 tartományra van felosztva, minden tartomány 4

Részletesebben

Varázslók és Boszorkányok

Varázslók és Boszorkányok 0 Varázslók és Boszorkányok Szerepjáték Orosz Mihály Saját ingyenes kiadás Játék weboldala www.fermisjatek.gportal.hu 1 Előszó A Varázslók és Boszorkányok egy egyszerű kis szerepjáték. Első sorban kezdő

Részletesebben

FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM!

FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! Minden UAC-alkalmazott figyelmébe! Vörös biztonsági kód a Vállalat marsi bázisának dimenziókapu-kutató részlegénél. Inváziós áttörés! Ismétlem: inváziós áttörés! Kameráink

Részletesebben

Martinique Martiniqui

Martinique Martiniqui Martinique Martiniqui A legenda Egy ősi legenda szerint nagy kalóz kincset ástak el Martiniqui szigetén. A kalózok számos kereskedő hajót süllyesztettek el, a rakományt elvettek, és a hajókat elsüllyesztették.

Részletesebben

Evo. Tervezte: Philippe Keyaerts. Kiadja: EuroGames

Evo. Tervezte: Philippe Keyaerts. Kiadja: EuroGames Evo Tervezte: Philippe Keyaerts Kiadja: EuroGames 3-5 játékos részére, 12 éves kortól, játékidő kb. 1-2 óra 217 453 883 évvel időszámításunk előtt az első dinoszauruszok elhagyták az óceánt, hogy megkezdjék

Részletesebben

FELHÍVÁS! A játék pusztán, csak és kizárólag, a szórakoztatás céljából jött létre!

FELHÍVÁS! A játék pusztán, csak és kizárólag, a szórakoztatás céljából jött létre! FELHÍVÁS! Mindenek előtt, szeretném hangsúlyozni, hogy elhatárolódok minden katonai korszak embertelen, kirekesztő ideológiájától, nem támogatok semmiféle szélsőséges nézetet. A játék pusztán, csak és

Részletesebben

FÜRCHTERLICHE FEINDE Félelmetes fenevadak

FÜRCHTERLICHE FEINDE Félelmetes fenevadak FÜRCHTERLICHE FEINDE Félelmetes fenevadak Előkészületek Válogassátok szét a szörnyjelzőket a következők szerint: o #1 csoport: 1-4 számú szörnyjelzők összekeverve, arccal lefelé. o #2 csoport: 6-23 számú

Részletesebben

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól.

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Arany! Arany! Semmi más, csak arany, ameddig a szem ellát. Az arany szamaraknak sok esetben hasznukat vesszük. De légy óvatos: a makacs vadállatok

Részletesebben

Bevezetés és áttekintés

Bevezetés és áttekintés Bevezetés és áttekintés 1882-t írunk és a Mérhetetlen Vének már itt vannak. Hétszáz évvel ezelőtt érkeztek, és azóta ők uralják a bolygót. Az emberek többsége egyszerűen éli az életét, elfogadva a szörnyek

Részletesebben

Új tartozékok. Ez a kiegészítő két új modult tartalmaz: Modul 5: Küldetéskamrák

Új tartozékok. Ez a kiegészítő két új modult tartalmaz: Modul 5: Küldetéskamrák Ez a kiegészítő két új modult tartalmaz: Modul 5: Küldetéskamrák Ez a kiegészítő csak az Escape alapjátékkal együtt játszható. Az alapjáték szabályai változatlanul érvényesek, kivéve ha az alábbi szabályok

Részletesebben

Bár minden koncert ilyen lenne...!

Bár minden koncert ilyen lenne...! Bár minden koncert ilyen lenne...! Bevezetés A Ready To Rock egy kártyajáték, ami egy rock koncerten zajlik. A játékosok, vagyis a rockerek fő célja, hogy a keverőpulttól kezdve eljussanak a színpadig.

Részletesebben

A játék célja. A játék részei. Spielablauf

A játék célja. A játék részei. Spielablauf A játék célja Donald X. Vaccarino játéka 8 éven felüli 2-4 játékos számára Települések ügyes lehelyezésével a játékosok saját királyságot építenek azzal a céllal, hogy a játék végén a legtöbb aranyat szerezzék.

Részletesebben

BOHNAPARTE. Szababság, egyenlőség, testvériség!

BOHNAPARTE. Szababság, egyenlőség, testvériség! BOHNAPARTE Szababság, egyenlőség, testvériség! Hanno Girke / Uwe Rosenberg 3-6 játékos részére, 12 éves kortól, játékidő kb. 90 perc A játék tartozékai 72 jelző, minden színből 12 6 tábor (minden színből

Részletesebben

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum kártyajáték 2 játékos részére 12 éves kortól játékidő 30-45 perc Tartalom 52 akciókártya ( A hátlappal) 30 kerületkártya (5-5 Cannaregio, Santa Croce,

Részletesebben

2-5 játékos számára 10 éves kor felett, játékidő 60 perc. Oleyli klán: A sárga klán mindenre és mindenkire irigy amivel nem rendelkezik.

2-5 játékos számára 10 éves kor felett, játékidő 60 perc. Oleyli klán: A sárga klán mindenre és mindenkire irigy amivel nem rendelkezik. Játékszabály 2-5 játékos számára 10 éves kor felett, játékidő 60 perc Képzeld el, hogy úgy 10.000 éve... A klánod felhagyott az ősi nomád életformával és négy másik klán társaságában letelepedett a völgyben.

Részletesebben

London - Áttekintés. A London című játék a nagy londoni tűz után kezdődik és a XX. század eljövetelével ér majd véget.

London - Áttekintés. A London című játék a nagy londoni tűz után kezdődik és a XX. század eljövetelével ér majd véget. London - Áttekintés A London című játék a nagy londoni tűz után kezdődik és a XX. század eljövetelével ér majd véget. A játékban a város egyes részeinek igazgatásáért leszel majd felelős. A pénzügyeket

Részletesebben

BSG: Express. Szabálykönyv készítette: Evan Derrick - BGG felhasználónév: derrickec. Játszható: 3-5 játékossal Játékidő: 45-60 perc

BSG: Express. Szabálykönyv készítette: Evan Derrick - BGG felhasználónév: derrickec. Játszható: 3-5 játékossal Játékidő: 45-60 perc BSG: Express Szabálykönyv készítette: Evan Derrick - BGG felhasználónév: derrickec Játszható: 3-5 játékossal Játékidő: 45-60 perc A BSG: Express játékot a Sci Fi tévécsatorna Battlestar Galactica című

Részletesebben

Amit mindenképpen ki kell próbálnod Urban War

Amit mindenképpen ki kell próbálnod Urban War Köszöntünk az Urban War: Strike-Team Actions második kiadásának a Gyors Játékkezdés Szabályai leírásában. Ennek a szabálykészletnek az a célja, hogy élvezhető bevezetést adjon az Urban War játék alapötletébe,

Részletesebben

Isola (1-1 db sötét és világos király-bábu és max. 45 db blokk-bábu) A lépések két fázisból állnak: (1.) bármelyik oldalszomszédos mezőre áttoljuk a

Isola (1-1 db sötét és világos király-bábu és max. 45 db blokk-bábu) A lépések két fázisból állnak: (1.) bármelyik oldalszomszédos mezőre áttoljuk a Isola (1-1 db sötét és világos király-bábu és max. 45 db blokk-bábu) A lépések két fázisból állnak: (1.) bármelyik oldalszomszédos mezőre áttoljuk a saját királyunkat (egyszersmind mutatva, hogy még tudunk

Részletesebben

Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály

Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály Előkészületek: - A játéktáblát tegyük az asztal közepére. - Minden játékos válasszon egy színt és vegye magához a színének megfelelő bábút, egy arany

Részletesebben

A játékosok evőpálcikákat használva próbálják a sushikat tányérjukra helyezni különböző kombinációkban, hogy azokkal pontokat szerezzenek.

A játékosok evőpálcikákat használva próbálják a sushikat tányérjukra helyezni különböző kombinációkban, hogy azokkal pontokat szerezzenek. KAITEN SUSHI Egy Sushi bárban ízlésednek megfelelően számos ízletes sushit kaphatsz. De milyen kombinációban állítsuk össze a legfinomabb sushit? Ez már azon múlik, milyen ügyesen bánsz az evőpálcikákkal,

Részletesebben

A játék célja. A célod, hogy saját léghajógyárad segítségével lenyűgöző flottát építs ezekből az óriásokból, hogy megnyerd ezt az izgalmas játékot.

A játék célja. A célod, hogy saját léghajógyárad segítségével lenyűgöző flottát építs ezekből az óriásokból, hogy megnyerd ezt az izgalmas játékot. Hosszú időbe telt, míg a munka megkezdődhetett a fenséges léghajókon. De most nagy lépés történt a fejlődésben - hangárok épülnek, mérnökök segítenek, motorok készülnek. A célod, hogy saját léghajógyárad

Részletesebben

A játék. A játék tartozékai

A játék. A játék tartozékai A játék Jaipur, más néven a rózsaszín város mindig is fontos kereskedelmi központ volt Indiában. A két játékos azért verseng, hogy elnyerje a Maharadzsa legbizalmasabb kereskedőjének áhított posztját.

Részletesebben

10 éves kortól 2-6 játékos számára 40-120 perc játékidő

10 éves kortól 2-6 játékos számára 40-120 perc játékidő 10 éves kortól 2-6 játékos számára 40-120 perc játékidő Scoville története Wilbur Scoville 1865 január 22-én született. A világ ezután már nem lesz ugyanaz.1912-ben Scoville megalkotta a Scoville Organoleptic

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans)

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans) Klánok (Clans) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Leugallee 99 40545 Düsseldorf info@winningmoves.de http://www.winningmoves.de/ 2-4 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő

Részletesebben

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál fordította: kokix

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál fordította: kokix Reiner Kniziától Forr(ong)ó játék hűvös ínyencségekkel 2-5 sushiimádó részére 8 éves kortól Nemcsak sült kukacból áll ám az élet! Willy Wing, a kócsag gondolta ezt, miután meglátogatta a Gackelwack csirkefarmot.

Részletesebben

Csatatér - Magyarország Erdélyi Hadjárat Készítette nemesszili és Murvai Róbert Dávid

Csatatér - Magyarország Erdélyi Hadjárat Készítette nemesszili és Murvai Róbert Dávid Csatatér - Magyarország Erdélyi Hadjárat Készítette nemesszili és Murvai Róbert Dávid Történelmi Háttér 1940. augusztus 30-án a második bécsi döntés értelmében Magyarország és Románia határát átrajzolták.

Részletesebben

Egerek és Igézetek. Szabálykönyv. Hajdu Tamás fordítása június 6.

Egerek és Igézetek. Szabálykönyv. Hajdu Tamás fordítása június 6. Egerek és Igézetek Szabálykönyv Hajdu Tamás fordítása 2013. június 6. Tartalom Bevezetés... 1 Játékelemek... 1 Egérhős-kártyák... 1 Kalandkártyák... 1 Akció kockák... 2 Kereséskártyák... 2 Fegyverek...

Részletesebben

Játékszabály. Logikai játék 2 5 fő részére 7 éven felülieknek 1 játszma időtartama kb. 45 perc. A doboz tartalma:

Játékszabály. Logikai játék 2 5 fő részére 7 éven felülieknek 1 játszma időtartama kb. 45 perc. A doboz tartalma: Játékszabály Logikai játék 2 5 fő részére 7 éven felülieknek 1 játszma időtartama kb. 45 perc A doboz tartalma: 75 fakocka (15 15 db öt színből) 5 db kétoldalú játéktábla pontozótábla 5 db pontszám jelölő

Részletesebben

Minden jog fenntartva. E dokumentumnak, vagy részletének nyomtatott formában történõ rögzítése, illetve akár ingyenes, akár ellenérték fejében

Minden jog fenntartva. E dokumentumnak, vagy részletének nyomtatott formában történõ rögzítése, illetve akár ingyenes, akár ellenérték fejében Minden jog fenntartva. E dokumentumnak, vagy részletének nyomtatott formában történõ rögzítése, illetve akár ingyenes, akár ellenérték fejében történõ közzététele, sokszorosítása és terjesztése tilos.

Részletesebben

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül.

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. WASABI Játékszabály A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. A JÁTÉK ELŐKÉSZÜLETEI A játék kezdetén minden játékos kap 4 kockát,

Részletesebben

ÁTTEKINTÉS FELADVÁNYOK KIVÁLASZTÁSA

ÁTTEKINTÉS FELADVÁNYOK KIVÁLASZTÁSA Az alább ismertetett játékszabály a Barbarossa játék 4 személyes kiadásának a fordítása. Az 1997-es, 6 személyes változat némileg eltér ettől, ezeket az eltéréseket a fordítás végén foglalom össze. Az

Részletesebben

Dungeon Roll Hősök Könyve Hero Booster Pack #1 + Guild Leader

Dungeon Roll Hősök Könyve Hero Booster Pack #1 + Guild Leader Dungeon Roll Hősök Könyve Hero Booster Pack #1 + Guild Leader Alkimista / Csodatévő Növények, gyökerek és a mágia különleges keverékét használja, hogy gyógyító varázsitalaival elesett társait felélessze.

Részletesebben

http://www.gemklub.hu/ közelében élni. Így amikor sokkal történhetett, hogy veszélyesebb volt a mindent felhasználtak, világ, és a vikingek

http://www.gemklub.hu/ közelében élni. Így amikor sokkal történhetett, hogy veszélyesebb volt a mindent felhasználtak, világ, és a vikingek http://www.gemklub.hu/ Sok-sok évvel ezel tt, közelében élni. Így amikor sokkal történhetett, hogy veszélyesebb volt a mindent felhasználtak, világ, és a vikingek amivel er díteni lehetett még zord életet

Részletesebben

Ticket to Ride. Vasúti kalandok Amerikán át

Ticket to Ride. Vasúti kalandok Amerikán át Ticket to Ride Vasúti kalandok Amerikán át Tervezte: Alan R. Moon Kiadja: Days of Wonder, Inc. 221 Caledonia Street, Sausalito, Ca 94965 info@daysofwonder.com www.daysofwonder.com 2-5 játékos részére,

Részletesebben

Port royal. Egy ravasz kártyajáték. 2-5 fő számára. Alexander Pfistertől. Bevezető

Port royal. Egy ravasz kártyajáték. 2-5 fő számára. Alexander Pfistertől. Bevezető Port royal Egy ravasz kártyajáték 2-5 fő számára Alexander Pfistertől. Bevezető A Port Royal Kikötőjében nagy a nyüzsgés, és reméled, hogy nyélbe ütheted életed üzletét. De ne kockáztass túl sokat, különben

Részletesebben

A játékról. A játék elemei. Előkészítés és a játék elemeinek magyarázata

A játékról. A játék elemei. Előkészítés és a játék elemeinek magyarázata A játékról Le Havre egy francia város, melyben Franciaország második legnagyobb kikötője található (Marseille után). A város nem csak mérete miatt figyelemre méltó, hanem szokatlan neve miatt is. A holland

Részletesebben

BEVEZETÉS. Játékidő: 45-60 perc Játékosszám: 1-4 Kor: +8

BEVEZETÉS. Játékidő: 45-60 perc Játékosszám: 1-4 Kor: +8 Játékidő: 45-60 perc Játékosszám: 1-4 Kor: +8 BEVEZETÉS A Schleswig-Holstein német csatahajó 1939. szeptember 1-jén hajnali 4:48-kor bombatámadást indított a lengyel Katonai Tranzit Raktár ellen. Ezt követte

Részletesebben

MELLÉKLETEK A HATÁRŐRIZETI SZABÁLYZATHOZ

MELLÉKLETEK A HATÁRŐRIZETI SZABÁLYZATHOZ KL.: 00670/62. sz. SZIGORÚAN TITKOS!... sz. példány MELLÉKLETEK A HATÁRŐRIZETI SZABÁLYZATHOZ A BM HATÁRŐRSÉG ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁG KIADÁSA 1 9 6 3 \ Kapj á k : M iniszterhelyettesek H atárőrség 2500 pld.

Részletesebben

Hector és Achilles A trójai háború Fordította: Balázs Attila

Hector és Achilles A trójai háború Fordította: Balázs Attila Hector és Achilles A trójai háború Fordította: Balázs Attila Tartalom: 1.0 Bevezető 2.0 Összetevők 3.0 Ismerkedés a játékkal 4.0 Áttekintés 5.0 A játék menete 1.0 Bevezető A Hector és Achilles A trójai

Részletesebben

Bevezetés. Méretarányok:

Bevezetés. Méretarányok: Daimyo Szabályok szamuráj kori (1550-1615) wargame-hez Írta: Ian Duncan 2004 Fordítás: Harangi-Tóth Zoltán 2007 Bevezetés Ezek a szabályok nagy méretű szamuráj-csaták lejátszásához készültek, 15mm-es léptékben,

Részletesebben

Tengeri csaták A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ A TENGEREKEN

Tengeri csaták A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ A TENGEREKEN Tengeri csaták A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ A TENGEREKEN Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály - www.gemklub.hu - 1. oldal 1. Bevezetés A Tengeri csaták egy gyors harci kártyajáték, második világháborús

Részletesebben

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II.

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II. A játék tartozékai 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: Katonaság Vallás Gazdaság Tudomány Kultúra Utópia A CIVilizációs játék CIV kártyával 8 8

Részletesebben

A SZULTÁN HATALMA. Tartalom

A SZULTÁN HATALMA. Tartalom Ez a kiegészítő négy különböző modult tartalmaz az eredeti alapjátékhoz (Alhambra); ezek külön-külön és bármilyen kombinációban használhatók. A játék szabályai az eredeti játékon alapulnak. A szabályváltozások,

Részletesebben

A VEZÍR JÓINDULATA. Tartalom. Játék előkészületek. A Vezír jóindulata. 6 fa vezírkő a játékosok színében

A VEZÍR JÓINDULATA. Tartalom. Játék előkészületek. A Vezír jóindulata. 6 fa vezírkő a játékosok színében Ez a kiegészítő négy különböző modult tartalmaz az eredeti alapjátékhoz (Alhambra); ezek külön-külön és bármilyen kombinációban használhatók. A játék szabályai az eredeti játékon alapulnak. A szabályváltozások,

Részletesebben

E l ő k é s z ü leteke

E l ő k é s z ü leteke 1 E l ő k é s z ü leteke A A B E C F D A Célok: 1) Keverd össze a kereskedelmi cél (trading goals) kártyákat és fedj fel belőlük hármat. 2) Keverd össze a titkos cél (secret goals) kártyákat és adj belőle

Részletesebben

Barbárok visszavonulási szabályai... 21 A kár kiosztása... 21 [Háború]... 22 *Szővetséges játék+... 23 *Győzelmi Pontok+... 24 Győzelmi feltételek...

Barbárok visszavonulási szabályai... 21 A kár kiosztása... 21 [Háború]... 22 *Szővetséges játék+... 23 *Győzelmi Pontok+... 24 Győzelmi feltételek... [Tartalomjegyzék] [Tartalomjegyzék]... 1 [Bevezetés]... 3 A játék célja... 3 A játékosok száma és a lejátszási idő... 3 [Játék elemek]... 4 [Játék telepítése]... 6 A szín kiválasztása... 6 Az ország kiválasztása...

Részletesebben

egy Latin-Amerikából (Új Spanyolországból), egy az Afrikai Szövetségből és egy az Egyesült Európából származott.

egy Latin-Amerikából (Új Spanyolországból), egy az Afrikai Szövetségből és egy az Egyesült Európából származott. A 2299-es évben bekövetkezett nukleáris háború után a fennmaradt emberi faj egy űrhajóflottára szállva új világ keresésébe kezdett. 2299 november 3-án, pontosan 83 nappal azután, hogy az első nukleáris

Részletesebben

RÉSZLETES SEGÉDLET (MAJDNEM-SZABÁLYKÖNYV) v.7.

RÉSZLETES SEGÉDLET (MAJDNEM-SZABÁLYKÖNYV) v.7. MIT HOL TALÁLSZ? RÉSZLETES SEGÉDLET (MAJDNEM-SZABÁLYKÖNYV) v.7. A segédletet készítette (fordítás és szerkesztés): Szűcs Sándor (boresit) Lektorálás és korrektúra: Kiss Balázs Kunó (Bala) A segédlet tartalmazza

Részletesebben

A játék célja. A játék tartozékai. A játéktáblák

A játék célja. A játék tartozékai. A játéktáblák Szabályfüzet A középkorban minden nemesnek az volt a legfontosabb, hogy minél nagyobb terület fölött uralkodjon, és minél nagyobb befolyást szerezzen a királyi udvarban. A beházasodás más nemesi családokba

Részletesebben

A MEGOSZTOTT HÁZ. http://www.gemklub.hu/ 1/11. Az Amerikai Polgárháború 1861-1865 Fordította: Erödi Gergely

A MEGOSZTOTT HÁZ. http://www.gemklub.hu/ 1/11. Az Amerikai Polgárháború 1861-1865 Fordította: Erödi Gergely A MEGOSZTOTT HÁZ http://www.gemklub.hu/ Az Amerikai Polgárháború 1861-1865 Fordította: Erödi Gergely TARTALOM Bevezetés A játék felállítása A játék menete A csapatok mozgása Csata Előléptetések Toborzás

Részletesebben

Gyülekező Lobogók. Te is hallod a hívást? Ha a hatalmasok játszmáját játszod, győzöl vagy meghalsz. Nincs középút.

Gyülekező Lobogók. Te is hallod a hívást? Ha a hatalmasok játszmáját játszod, győzöl vagy meghalsz. Nincs középút. Gyülekező Lobogók Ha a hatalmasok játszmáját játszod, győzöl vagy meghalsz. Nincs középút. Cersei Lannister Bontsd ki Westeros Nagy Házainak zászlait. A Hét Királyságban megszerzett hatalmuk megszilárdítása

Részletesebben

Előkészületek Tegyétek az összes aranyat a játék dobozába, majd tegyétek azt az asztal közepére, könnyen elérhető helyre.

Előkészületek Tegyétek az összes aranyat a játék dobozába, majd tegyétek azt az asztal közepére, könnyen elérhető helyre. Tartalom: 1 képes játékszabály 60 arany érme 5 kalóz kocka Bevezetés A karibi szigetek valaha a törvényen kívüliek búvóhelyei voltak, ahol az orgazdák lopott kincseiket adták-vették. Amikor eljutott a

Részletesebben

Túl Thébán Tervezte: Peter Prinz Kiadja: Queen Games D-53842 Troisdorf, Deutschland www.queen-games.de

Túl Thébán Tervezte: Peter Prinz Kiadja: Queen Games D-53842 Troisdorf, Deutschland www.queen-games.de Túl Thébán Tervezte: Peter Prinz Kiadja: Queen Games D-53842 Troisdorf, Deutschland www.queen-games.de 2-4 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő kb. 60-90 perc 1 Tartalom szabályfüzet és áttekintőlap

Részletesebben

Hősök segédlet. Körönkénti fázisok

Hősök segédlet. Körönkénti fázisok Hősök segédlet Körönkénti fázisok 0. (Opcionális) Hősi pontok elköltése A kör kezdetén 1 már megszerzett hősi pontot el lehet költeni a következő lehetőségekre. Minden hős csak 1 hősi pontot használhat

Részletesebben

Egy francia-sakk feladvány: Világos lép, és döntetlen az alsó sor az 1. sor!

Egy francia-sakk feladvány: Világos lép, és döntetlen az alsó sor az 1. sor! Leüttetni az összes bábud! A játszmát a rendes sakkal ellentétben sötét kezdi. Döntetlen itt is lehetséges, például két különböző színű futó esetén. A királynak ebben a játékban nincsen kitüntetett szerepe

Részletesebben

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele. Filou Zsákbamacska Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő 20 perc A játék

Részletesebben

Carlo A. Rossi. A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc

Carlo A. Rossi. A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc Carlo A. Rossi A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc Az iparbárók megpróbálják ügyesen növelni a profitjukat a legfontosabb áru részvények

Részletesebben