JEGYZŐKÖNYV A SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE ÜLÉSÉRŐL BUDAPEST,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV A SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE ÜLÉSÉRŐL BUDAPEST,"

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV A SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE ÜLÉSÉRŐL BUDAPEST, Helye: Szerb Országos Önkormányzat székhelye (1055 Budapest, Falk M. u. 3.) Dátum: Napirend: meghívó szerint (mellékelve) Jelenlévők: 19 fő a 25 tagból (jelenléti ív mellékelve) Elnököl: Alexov Lyubomír a SZOÖ elnöke Jegyzőkönyvezető: Dragojovits Jadranka a SZOÖ titkára Alexov Lyubomír: 10:15. megnyitja az ülést, köszöntve a megjelenteket. Megállapítja, hogy határozatképes a közgyűlés (19 fő résztvevővel). Javasolja, hogy ezen az ülésen a jegyzőkönyveket Dragoljovits Jadranka vezesse. 1/2008.( ) SZOÖ Kgy. határozat A Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlése jegyzőkönyvvezetőnek Dragoljovits Jadrankát választja. Szavazás eredménye: 19 igen, 0 tartózkodás, 0 nem szavazat. 2/2008.( ) SZOÖ Kgy. határozat A Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlése jegyzőkönyv-hitelesítőnek Pandurovity Anicát és Gyurity Milánt választja. Szavazás eredménye: 19 igen, 0 tartózkodás, 0 nem szavazat. Az ülés elején Markov-Szusity Szonja a Vagyonnyilatkozati Bizottság elnöke ismerteti a vagyonnyilatkozatok beadásának eredményeit (mellékelve). Az SZOÖ elnöke ismerteti a napirendet, és egyben javasolja a kiküldött napirend módosítását. Szavazás eredménye 17 igen, 1 tartózkodás, 1 nem szavazat. 3/2008.( ) SZOÖ Kgy. határozat A Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlése 17 igen, 1 tartózkodás és 1 nem szavazattal elfogadja az alábbi módosított napirendet: 1. A magyarországi kisebbségek parlamenti képviseletének koncepciója 2. Az SZOÖ 2008 évi költségvetésének elfogadása. 3. Koszovóval kapcsolatos nyilatkozat 4. A SZOÖ és a Magyar Nemzeti Tanács (Szerbia) március 7-i találkozójának előkészítése 5. Egyek

2 1. napirendi pont: a magyarországi kisebbségek parlamenti képviseletének koncepciója Alaxov Lyubomír: megnyitja az ülést az első napirendi ponttal (anyag mellékelve), tájékoztatja a jelenlévőket, hogy az ülésen vendégként részt vesz Dr. Kállai Ernő kisebbségekért felelős ombudsman. Javasolja, hogy az ülés a továbbiakban magyar nyelven folytatódjon, átadja a szót Dr. Kállai Ernő úrnak. Dr. Kállai Ernő kisebbségi ombudsman: üdvözli a Közgyűlés részvevőit és ismerteti a kisebbségek parlamenti képviseletére vonatkozó törvény tervezetét. Rusz Boriszláv: kérdezi, hogy erről ma kell nekünk dönteni? Alexov Lyubomír: válaszképpen elmondja, hogy: a többi nemzetiség azon az állásponton van, hogy ez az eljárás kezdete, a munkacsoport is csak ezután kezdi el a munkáját és csak ezután születik döntés. Lásztity Péter: tájékoztatja a jelenlévőket a munkacsoport munkájáról, kérdéseket tesz fel: Reális esélyt kell adni mind a 13 kisebbségnek a parlamentbe való bejutáshoz vagy csak azok számára, amelyek nagyobb létszámúak? Megfelelő koncepciót kell kidolgozni. Legyen-e választói névjegyzék? A munkacsoport megoldását/eredményét meg kell várni, a munkacsoport munkájának egyik szakasz a jövő héten fejeződik be és ez alapján születik meg a döntés évben el kell érni ennek a kérdésnek a reális megoldásáig. Dr. Lásztity Radomír: A szerb közösség üdvözli ezt a kezdeményezést, és azon véleményen van, hogy ez egy jó alap a további tárgyalásokhoz. Lásztity Péter: Alexov Lyubomír elnöknek javasolja, hogy a jövőben menjenek együtt az ülésekre, mert előfordul, hogy a két munkacsoport információi nincsenek szinkronban. Alexov Lyubomír: egy példát említ a sajtóból Népszabadság: Reális esély minden nemzetiség számára. ez a kulcsmondat. Nem szabad lassítani ezt a kezdeményezést. Felkéri Kállai urat, hogy válaszoljon a felmerült kérdésekre. Dr. Kállai Ernő kisebbségi ombudsman válaszol a feltett kérdésekre: A koncepciót e kérdésben közösen kell kidolgozni. Az eddigi pozitív előrehaladást a kisebbségi kerek asztal munkacsoportnak lehet megköszöni. 1) Munkacsoportok létrehozása. 2) Legitimálják a kisebbségek képviseletét. Véleménye szerint a Közjogi munkacsoport az egyetlen járható út. Meggyőződése: reális lehetőséget kell nyújtani mindegyik kisebbségnek, hogy képviseletet kapjon a Parlamentben. A jelenlegi helyzet nem jó. Olyan tervezetet adnak a Kormány elé, hogy az megfeleljen a kisebbségeknek. A részleteket tisztázni kell. Lásztity Péter: A névjegyzék felállításával kapcsolatosan? Dr. Kállai Ernő: Együtt kell dolgozni, ez a legfontosabb. A közösség kell, hogy együttesen döntsön e kérdésben. Tavasszal eldől a parlamenti képviselet. Alexov Lyubomír: Megköszöni a válaszokat, és szerb nyelven folytatja, a képviselőket megkéri a határozathozatalra.

3 Alexov Lyubomír: Javasolja, hogy a SZOÖ álláspontja legyen a következő: a Kerekasztal kezdeményezése kell, hogy legyen a tárgyalások alapja. Az SZOÖ közgyűlése üdvözli a fenti kezdeményezést, és újra napirendre tűzi valamely közgyűlési ülésén. A közösség nyitott a további tárgyalásokra, továbbá minden alternatív megoldásra is. 4/2008.( ) SZOÖ Kgy. határozat A Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlése egyhangúan elfogadta az álláspontot. Szavazás eredménye: 14 igen, 2 tartózkodás, 0 nem szavazat (3 fő nem szavazott, mert nem volt a teremben). Alexov Lyubomír: megkérdezi a közgyűlés tagjait van-e még kérdésük Kállai úrhoz? Rusz Boriszláv: A Fővárosi Szerb Önkormányzat költségvetésével kapcsolatosan érdeklődik. Roczkov Miroszláv: Kisebbségi differenciált támogatással kapcsolatosan kérdéseket tesz fel. A vidéki kisebbségi önkormányzatok milyen gazdasági koncepció szerint működnek? Tájékoztatja az Ombudsman urat, hogy a battonyai Önkormányzat milyen pénzügyi helyzetben van és nincs lehetőség pályázni, alapítványt létrehozni. Dr. Kállai Ernő: az Ombudsman úrnak sem tetszik a differenciált támogatás, ezért az aktuális szerveknél reagált is. Az a válasz, hogy a kisebbségi közösségek akarták, de ez így ilyen formában nem igaz. Az indok az, hogy ezzel ki lehet szűrni az áll kisebbségeket. 1) Nem alkotmányos forrás. 2) Hatalmas botrányt okoz az adminisztráció körül, és még csak a kezdeti fázisban vagyunk, mindenki elégedetlen lesz! Inkorrekt volt a tervezet létre jötte. Az alapfinanszírozást meg kellett volna emelni. Kéri, hogy nyújtsanak be írásban beadványt mindazok, akik elégedetlenek, illetve más javaslatuk van. Szutor Lászlóné: Tankönyvekkel (új) kapcsolatosan felteszi a kérdést. A nemzetiségi tankönyvek minőségével és tartósságával nem elégedettek. Dr. Kállai Ernő: a továbbiakban teljes körű áttekintést szeretne az oktatás területén, de az Oktatási Minisztériummal nagyon nehéz együttműködni. Dr. Lásztity Jovánka: A Tartós tankönyvekkel kapcsolatban az a véleményem, hogy diszkriminatív. A kistérségi társulások kapcsolatán, pl.: Szeged nem látja a szabályozást. Hol van a helyi kisebbségi önkormányzatok joga ilyen kérdésben? Dr. Kállai Ernő: Ez a kérdés a jogszabályok problémája, maga a jogszabály nem jó. Lásztity Péter felvetései: 1) Központi költségvetési szerv. 2) Negatív diszkrimináció a finanszírozás körül. 3) Kisebbségek nyelvhasználata, hátrányosan használható. Magyar nyelvű jegyzőkönyv készítés kötelező. Ez diszkrimináció. 4) Kisebbségi műsorokkal kapcsolatosan, összevonva működik a finanszírozásuk. Nincs külön költségvetés, nincs meghatározva. A kisebbségi műsorok 2x kisebb Ft-ból működnek. Kéri az önállóságot e téren.

4 Dr. Kállai Ernő: Tankönyvügy vizsgálják az ügyet. Ha igényli az Önkormányzat, a nyelvhasználattal kapcsolatosan a Közigazgatási Hivatalnak kell beadványt benyújtani. Magyar Rádió Az Elnök személye kérdéses, a Parlamenti Bizottsága elé kell terjeszteni az ügyet. És végezetül információkat (írásban) és segítséget kér az Önkormányzatoktól a további sikeres munkához, és megkéri Alexov Lyubomír elnök urat, hogy a személyes megbeszéléshez egyeztessenek időpontot. Alexov Lyubomír: megköszöni Dr. Kállai Ernő Ombudsman úr részvételét a Közgyűlésen, és 1. napi rendi pontot lezárja. 2. napirendi pont: az SZOÖ 2008 évi költségvetésének elfogadása (Dr. Lásztity Jovánka 12:00 órakor távozik az ülésről. Létszám: 18/25.) Alexov Lyubomír: tájékoztatja a jelenlévőket, hogy ezt a napirendi pontot el kell napolni, mivel a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a évi költségvetésre vonatkozó véleménye hiányzik. Ezért azt javasolja a napirend elhalasztását a március 7-i, Ráckevén tartandó rendkívüli közgyűlésre, majd tájékoztatja a jelenlévőket az adott helyzetről. Bogdán Péter: a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöke a saját álláspontját mondja el, mely szerint a Bizottságnak nem volt lehetősége felkészülni és meghatározott kérdésekre választ kapni, ezért nem tudták véleményüket összefoglalni. Javasolja, hogy a 2. napirendi pont kerüljön elhalasztásra a következő ülésre, mely időpontig a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság ülésezik majd. Elmondja, hogy a Bizottság ülése én, 9 órakor, az SZOÖ székhelyén lesz. Vita következik a költségvetés elfogadásáról a törvény előírásai alapján, majd kérdéseket intéznek Dr. Nemes Déneshez, az SZOÖ ügyvédjéhez az említettekkel kapcsolatos jogi előírásokat illetően. (Vésztits Péterné 13:34 órakor távozik az ülésről. Létszám: 17/25) Dr. Nemes Dénes: tájékoztatja a jelenlévőket, hogy március 10-ig le kell adni az elfogadott költségvetést. 3. napirendi pont: Koszovóval kapcsolatos nyilatkozat Alexov Lyubomír: tájékoztatja a jelenlévőket az Elnökség án megtartott ülésről és az állásfoglalásról, amelyet Lásztity Péter segítségével készítettek el, megkéri Lásztity Pétert, hogy olvassa fel a végleges nyilatkozatot, hogy az kerüljön az SZOÖ közgyűlése elé. Következik a nyilatkozat megtárgyalása az SZOÖ közgyűlésének végleges állásfoglalásával kapcsolatosan. (Roczkó Tomiszláv és Rusz Borivoj 14:00 órakor távoznak az ülésről. Létszám: 15/25)

5 Dr. Lásztity Radomír: Felolvassa álláspontját (mellékelve). A Közgyűlés tagjai javasolják, hogy Dr. Lásztity Radomír álláspontjának rövidített változatát jelentessék meg a sajtóban (MTI, szerb újság), az eredeti változatot pedig küldjék meg a szélesebb közvélemény számára, egyúttal javasolják, hogy a SZOÖ vezetése keresse fel Göncz Kinga külügyminiszter asszonyt. (Dr. Lásztíty Radomír 14:30 órakor távozik az ülésről. Létszám: 14/25) 5/2008.( ) SZOÖ Kgy. határozat A Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlése egyhangúan elfogadta a Koszovóval kapcsolatos állásfoglalást a megtárgyalt változásokkal. Szavazás eredménye: 14 igen, 0 tartózkodás, 0 nem szavazat. 4. napirendi pont: az SZOÖ és a Magyar Nemzeti Tanács március 7-i találkozójának előkészítése Alexov Lyubomír: tájékoztatja a jelenlévőket a találkozó időpontról és helyszínéről, kéri a jelenlévőket, hogy határozzák meg az ülés témáját és napirendjét. Javasolja, hogy előtte, 9 órától tartsák meg a rendkívüli közgyűlést, és 11 órakor kezdődjön a találkozó. Javaslatok a napirendre: 1/ szerb-magyar viszonyok, közös közlemény 2/ szerb-magyar kulturális viszonyok, beszámolók mindkét fél részéről 3/ Konkrét programok: kultúra, oktatás stb. 5. napirendi pont: Egyébek - a Nagymező utca 49. szám alatti helyiségek jövője és a vele kapcsolatos munkálatok megvitatása/megtárgyalása Alexov Lyubomír: tájékoztatja a jelenlévőket a Nagymező utca 49. szám alatti helyiségekben végzett eddigi munkálatokról a mellékletek szerint (a helységek terve). Kérdés merül fel a szerb újság szerkesztőségének székhelyével kapcsolatosan. Két alternatíva van: 1/ Lakás vásárlása 2/ Az SZOÖ székhelyén (Falk Miksa utca 3.) biztosítsanak helyiséget (Sákits Dragomír 15:00 órakor távozik az ülésről. Létszám: 13/25) Alexov Lyubomír: javasolja az SZOÖ közgyűlésnek, hogy fogadja el a Nagymező utca 49. szám alatti helyiségekkel kapcsolatos terveket/tervezetet. 6/2008.( ) SZOÖ Kgy. határozat A Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlése egyhangúan elfogadja a Nagymező utca 49. szám alatti helyiségekkel kapcsolatos terveket/tervezetet.

6 Alexov Lyubomír: javasolja, hogy a szerb újság szerkesztősége részre az SZOÖ székhelyén biztosítsanak helyiséget. Javasolja, hogy Rafajlovics Milica, hivatalvezető folytassa a megbeszéléseket a szerb újság szerkesztőségének elhelyezésével kapcsolatban. 7/2008.( ) SZOÖ Kgy. határozat A Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlése egyhangú szavazással megbízza a hivatalvezetőt, hogy szervezze meg a szerb újság szerkesztősége számára megfelelő székhely biztosítását. Alexov Lyubomír: javasolja, hogy a Nagymező utca 49. szám alatt található helyiségek munkálataira szükséges pénzeszközökre pályázzanak. 8/2008.( ) SZOÖ Kgy. határozat A Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza az elnököt, hogy a korábbi SZOÖ határozatokkal összhangban szervezze meg a Nagymező utca 49. szám alatt található ingatlan további felújítását, lépjen kapcsolatba a hazai és az anyaországi hivatalos szervekkel az anyagi eszközök megszerzése érdekében, valamint készítse elő azokat a pályázati dokumentumokat, amelyek a szükséges pénzeszközök megszerzéséhez kellenek. Alexov Lyubomír: az ülésen a továbbiakban következik - a Központ jogi helyzetének/státuszának kérdése? Székhelye? Tulajdonos/tulajdoni viszonyok? Felkéri Roczkov András urat, hogy mint a Szerb Demokratikus Szövetség elnöke fejtse ki véleményét a kérdéssel kapcsolatban. Roczkov András a Szerb Demokratikus Szövetség elnöke: üdvözli a jelenlévőket és tájékoztatja őket az eddigi állapotról a Nagymező utcával kapcsolatosan. 9/2008.( ) SZOÖ Kgy. határozat A Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlése egyhangúan elfogadja a melléklet szerinti javaslatot arról, hogy az SZOÖ Közgyűlése felkéri a Szerb Demokratikus Szövetség elnökét, hogy ennek a határozatnak a meghozatalától számítva 60 napon belül tegye meg a megfelelő intézkedéseket a fenntartói jogok gyakorlása érdekében a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központtal kapcsolatosan. Alexov Lyubomír: kérelem érkezett Battonyáról egy épület megvásárlásával kapcsolatban az iskola és az óvoda bővítésének érdekében. Az új objektum megvásárlására vonatkozó levelet, kérelmet a battonyai Szerb Önkormányzat nevében Roczkov Miroszláv elnök és Szutor Lászlóné az iskola és óvoda igazgatója nyújtotta be a Szerb Országos Önkormányzatnak (l. melléklet). Roczkov Miroszláv: ismerteti a jelenlegi helyzetet és kéri az SZOÖ közgyűlésének támogatását, kérelmük elfogadását. Alexov Lyubomír: szavazásra bocsátja a kérdést.

7 10/2008.( ) SZOÖ Kgy. határozat A Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlése egyhangúan támogatja a battonyai iskola fejlesztését és Ft támogatást szavaznak meg az ingatlan vásárlás költségeire. Alexov Lyubomír: megköszöni a részvételt és 16 órakor az ülést berekeszti. Budapest, február 23. Gyurity Milán jegyzőkönyv hitelesítő Dragoljovits Jadranka jegyzőkönyv vezető Pandurovity Anica jegyzőkönyv hitelesítő

JEGYZŐKÖNYV 1/2011. SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE ( Alalkúló űlés ) Budapest,

JEGYZŐKÖNYV 1/2011. SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE ( Alalkúló űlés ) Budapest, JEGYZŐKÖNYV 1/2011. SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE ( Alalkúló űlés 2011 2015 ) Budapest, 2011-02-05 Hely: Szerb Országos Önkormányzat székhelye (1055 Budapest, Falk Miksa u.3.) Dátum: 2011-február-05

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete február 27-én megtartott közgyűléséről

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete február 27-én megtartott közgyűléséről Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete 2012. február 27-én megtartott közgyűléséről Közgyűlés helye: Szeged, Osztrovszky u. 6. Időpontja: 2012. február 27.16.30. óra Taglétszám: 80 fő Megjelentek száma:

Részletesebben

Jegyzőkönyv 8/2010 Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Budapest, 2010.12.11.

Jegyzőkönyv 8/2010 Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Budapest, 2010.12.11. 1 Jegyzőkönyv 8/2010 Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Budapest, 2010.12.11. Hely: Szerb Országos Önkormányzat (1055 Budapest, Falk Miksa u. 3.) Dátum: 2010. december 11. Napirend: meghívó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Hegedűsné Szambanisz Zója Kiriosz Judit

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Hegedűsné Szambanisz Zója Kiriosz Judit Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata JK: 80. /2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 4. napján 09.00

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szeptember 11-én tartott ülésén. (Bánk, Petőfi S. út 25.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szeptember 11-én tartott ülésén. (Bánk, Petőfi S. út 25. Ikt.szám:42-39/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. szeptember 11-én tartott ülésén. (Bánk, Petőfi S. út 25.) Jelen vannak:, a testület e dr. Egyed Ferdinánd,

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága szeptember 29-i üléséről

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága szeptember 29-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága 2017. szeptember 29-i üléséről 29/2017. (IX.29.) ÜB. számú bizottsági határozat az Ügyrendi Bizottság 2017. szeptember

Részletesebben

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 26. napján 18 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. napirendi pont (201. számú): Tájékoztató és vita új pályázati kiírásokról

Jegyzőkönyv. 1. napirendi pont (201. számú): Tájékoztató és vita új pályázati kiírásokról Jegyzőkönyv Készült: Jelen vannak: Napirendi pontok: 2009. január 20-án Etyek Község Önkormányzat Képviselő-testület Vállalkozói és Pályázati Bizottságának nyílt üléséről A mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2. Javaslat a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének IV. számú módosítására

JEGYZŐKÖNYV. 2. Javaslat a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének IV. számú módosítására JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2013. november 5-én, Vanyarcon, a Könyvtár termében tartott közmeghallgatással egybekötött ülésén. Jelen vannak:, a testület e dr.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testület ülése 2012. április 2. J E G Y Z Ő K Ö N Y V JEGYZŐKÖNYV Készült: Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 2-án 9.00 órai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat Tárgya: száma: 142/2013. (XI.13.) Pályázat mikrobusz vásárlására 143/2013.

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az elnökségi ülés helyszíne: Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.), IV. emeleti ovális tárgyaló

Jegyzőkönyv. Az elnökségi ülés helyszíne: Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.), IV. emeleti ovális tárgyaló Jegyzőkönyv a Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetségének (a továbbiakban: FODISZ) 2015. május 13-án megtartott elnökségi üléséről (a továbbiakban: ülés) Az elnökségi ülés helyszíne: Magyar

Részletesebben

Jegyzőkönyv 2/2009. a Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Budapest, 2009. február 21.

Jegyzőkönyv 2/2009. a Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Budapest, 2009. február 21. Jegyzőkönyv 2/2009. a Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Budapest, 2009. február 21. Ülés helye: Szerb Országos Önkormányzat (1055 Budapest, Falk Miksa u. 3.) Dátum: 2009. február 21. Napirend:

Részletesebben

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről.

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/10/2015. 10. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT OKTATÁSI, KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁG J E G Y Z Ő K Ö N Y V

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT OKTATÁSI, KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁG J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 6/2015 OKSB BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT OKTATÁSI, KULTURÁLIS ÉS SPORT BIZOTTSÁG J E G Y Z Ő K Ö N Y V az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság 2015. június 22-én, (hétfőn) 16:00 órakor megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kisrécse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 22-én 14.00 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal helyisége, Kisrécse,

Részletesebben

1. Javaslat a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének V. számú módosítására Előterjesztő: Jónás Gábor (1969), elnök

1. Javaslat a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének V. számú módosítására Előterjesztő: Jónás Gábor (1969), elnök Ikt.sz.: 33-11/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. február 10-én, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV 6/2010. KÖZGYŰLÉS SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT Budapest, június 26.

JEGYZŐKÖNYV 6/2010. KÖZGYŰLÉS SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT Budapest, június 26. JEGYZŐKÖNYV 6/2010. KÖZGYŰLÉS SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT Budapest, 2010. június 26. Helyszín: Szerb Országos Önkormányzat (1055 Budapest, Falk Miksa u. 3.) Időpont: 2010. június 26. Napirend: a meghívó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV 2/2008 A SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÜLÉSÉRŐL Ráckeve, 2008. március 7.

JEGYZŐKÖNYV 2/2008 A SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÜLÉSÉRŐL Ráckeve, 2008. március 7. JEGYZŐKÖNYV 2/2008 A SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÜLÉSÉRŐL Ráckeve, 2008. március 7. Helyszíne: Savoyai Kastély Szálló, Ráckeve, Kossuth Lajos utca 95. Időpontja: 2008. március 7. Napirend:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2. Tájékoztató Nógrád Megye Területfejlesztési Programja tervezésének aktualitásairól

JEGYZŐKÖNYV. 2. Tájékoztató Nógrád Megye Területfejlesztési Programja tervezésének aktualitásairól Ikt.sz.: 33-50/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. június 23-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/4/2015. 4. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 16:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV 5/2010. KÖZGYŰLÉS SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT Budapest, 2010. április 24.

JEGYZŐKÖNYV 5/2010. KÖZGYŰLÉS SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT Budapest, 2010. április 24. JEGYZŐKÖNYV 5/2010. KÖZGYŰLÉS SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT Budapest, 2010. április 24. Helyszín: Szerb Országos Önkormányzat (1055 Budapest, Falk Miksa u. 3.) Időpont: 2010. április 24. Napirend: a meghívó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testülete 9165 Rábcakapi, Fő utca 88. Szám: R.104-2/2016.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. április 27-én 16,00

Részletesebben

Táp Községi Önkormányzat Tel./Fax: 96/ Polgármester:96/ Táp, Győri u. 39. Jegyző: 96/

Táp Községi Önkormányzat Tel./Fax: 96/ Polgármester:96/ Táp, Győri u. 39. Jegyző: 96/ Táp Községi Önkormányzat Tel./Fax: 96/554-120 Polgármester:96/554-127 9095 Táp, Győri u. 39. Jegyző: 96/554-129 e-mail: tap.ph@axelero.hu Jegyzőkönyv 6/2015. Készült: 1 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 81-11/2016. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. július 13. napján 9 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge

Részletesebben

Napirendi pontok: Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/ , 6 25/

Napirendi pontok: Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/ , 6 25/ Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-5/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1. Beszámoló a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról

JEGYZŐKÖNYV. 1. Beszámoló a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2013. augusztus 6-án Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott soron kívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.szám:42-46/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: : a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. október 27-én, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében tartott alakuló ülésén. Jelen vannak: Gyöngyösi Sándorné,

Részletesebben

Szám: 279-4/2012. N A G Y T E V E L

Szám: 279-4/2012. N A G Y T E V E L Szám: 279-4/2012. N A G Y T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 8. napján 18 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 1 Nagytevel Német

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének február 29-én órai kezdettel megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének február 29-én órai kezdettel megtartott ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Jelen vannak Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. február 29-én 13.00 órai kezdettel megtartott ülésén. Polgármesteri Hivatal Mogyorósbánya,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. Spóner Tibor megválasztása jegyzőkönyvhitelesítőnek

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. Spóner Tibor megválasztása jegyzőkönyvhitelesítőnek Községi Önkormányzat Lövő 2-1 /2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D 4/2015.(II.03.) Az ülés napirendi pontjainak elfogadása 5/2015.(II.03.) Spóner Tibor megválasztása jegyzőkönyvhitelesítőnek

Részletesebben

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselõ-testülete 6 igen szavazattal a javaslatot elfogadta.

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselõ-testülete 6 igen szavazattal a javaslatot elfogadta. Készült: 2012. január 6-án, 14.00 15.00 óráig megtartott, Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselõ-testületének rövid úton összehívott, n y í l t ülésén, a Borsodnádasd Város Polgármesteri Hivatal dísztermében

Részletesebben

Jegyzőkönyv 7/2010 Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Villány, 2010.09.04.

Jegyzőkönyv 7/2010 Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Villány, 2010.09.04. 1 Jegyzőkönyv 7/2010 Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Villány, 2010.09.04. Hely: Villány, Hunyadi utca 25. Dátum: 2010. szeptember 4. Napi rend: meghívó szerint (melléklet) Jelenlévők:

Részletesebben

Szavazásra teszi fel Gedő Györgyné jegyzőkönyv-hitelesítővé történő megválasztását.

Szavazásra teszi fel Gedő Györgyné jegyzőkönyv-hitelesítővé történő megválasztását. JEGYZŐKÖNYV Készült a Józsefvárosi Szlovák Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. január 11. (csütörtök) napján 16:30 órakor a 1082 Budapest, Vajdahunyad utca l./b Nemzetiségi Önkormányzatok irodájában

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Győrfiné Papp Judit polgármester szavasára teszi az 1. napirendi pont levételét a testületi ülésről.

Jegyzőkönyv. Győrfiné Papp Judit polgármester szavasára teszi az 1. napirendi pont levételét a testületi ülésről. - 244 - Jegyzőkönyv Készült: Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 2-án megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Jármi Község Önkormányzata képviselő-testületének hivatali

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Kajászó Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2013. október 29-i együttes üléséről Helye: Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó

Részletesebben

Deutsche Minderheitenselbstverwaltung der Stadt Miskolc mit Komitatsrecht JEGYZŐKÖNYV

Deutsche Minderheitenselbstverwaltung der Stadt Miskolc mit Komitatsrecht JEGYZŐKÖNYV Deutsche Minderheitenselbstverwaltung der Stadt Miskolc mit Komitatsrecht Német Nemzetiségi Önkormányzat Levelezési cím: 3535 Miskolc, Bartók Béla út 54 Miskolc Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata

Részletesebben

/2014. ikt.sz. 1/2014.

/2014. ikt.sz. 1/2014. Füzesgyarmati Roma Nemzetiségi Önkormányzat K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Tel: 66/491-058, fax: 66/491-361. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének június 14-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének június 14-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 14-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat Tárgya: száma: 57/2017. (VI.14.) Pályázat bölcsőde építésére 58/2017.

Részletesebben

Rack Ferencné: Javaslatot tesz a napirendre, a meghívóval megegyezően.

Rack Ferencné: Javaslatot tesz a napirendre, a meghívóval megegyezően. Iktatószám: Sz-17-1/2019. J e g y z ő k ö n y v Készült: A 2019. január 25.-én, a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Iskola (Biatorbágy, Karinthy Frigyes u. 3.) épületében, 17 órakor megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Rt. rendkívüli közgyűléséről

Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Rt. rendkívüli közgyűléséről Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság Közgyűlése 3/2005 Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.) 2005. november 7-én de. 11.00 órai kezdettel

Részletesebben

Jegyzőkönyv 3/2009. a Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Budapest, 2009. április 25.

Jegyzőkönyv 3/2009. a Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Budapest, 2009. április 25. Jegyzőkönyv 3/2009. a Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Budapest, 2009. április 25. Ülés helye: Teleki Wattay Kastély, Pomáz (2013 Pomáz, Templom tér 3.) Dátum: 2009. április 25. Napirend:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szegedi Szlovák Önkormányzat Segedínska slovenská samospráva Cím: Nemzetiségek Háza Adresa: Dom národností 6721 Szeged, Osztróvszky u. 6. ul. Osztróvszkeho č. 6, H-6721 Segedín, Maďarsko Tel: (62) 424-248,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2008/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14.00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

SÁRVÁRI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁRI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁRI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ A Sárvári Roma Nemzetiségi 2016. május ii-én (szerdán) 14.00 órai kezdettel a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzői irodájában

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. mely készült Makád község Képviselő-testületének Szigetbecse Község Képviselőtestületével

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. mely készült Makád község Képviselő-testületének Szigetbecse Község Képviselőtestületével J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Makád község Képviselő-testületének Szigetbecse Község Képviselőtestületével közösen 2011. április 27.-én megtartott üléséről a Petőfi Sándor Művelődési Házban - Szigetbecsén

Részletesebben

Jegyzőkönyv. amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén

Jegyzőkönyv. amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén Jegyzőkönyv amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén A küldöttközgyűlés helye: OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió (Budapest V., Semmelweis u.

Részletesebben

Szám: 302-6/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-6/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-6/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 28. napján 18 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Adásztevel Német

Részletesebben

Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L

Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 18. napján 17 óra 40 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Adásztevel

Részletesebben

K Ö Z G Y Ű L É S I J E GY Z Ő K Ö N Y V

K Ö Z G Y Ű L É S I J E GY Z Ő K Ö N Y V K Ö Z G Y Ű L É S I J E GY Z Ő K Ö N Y V Az ŐRMESTER Vagyonvédelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság székhelye: H- 1142 Budapest, Ógyalla tér 8-9. székhelyén 2017. november 28-án (huszonnyolcadikán)

Részletesebben

Jegyzőkönyv 6/2008 a Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Budapest, október 18.

Jegyzőkönyv 6/2008 a Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Budapest, október 18. Jegyzőkönyv 6/2008 a Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésének üléséről Budapest, 2008. október 18. Az ülés helye: a Szerb Országos Önkormányzat szákhelye (1055 Budapest, Falk Miksa 3.) Időpontja: 2008.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről JEGYZŐKÖNV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. június 17-i rendkívüli üléséről Az ülés helye: Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti díszterme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

Meghívó december 12. napján. 18:00-ra. testületi ülésre összehívom. Ülés helye: Kisebbségi Közösségi ház N A P I R E N D I P O N T O K

Meghívó december 12. napján. 18:00-ra. testületi ülésre összehívom. Ülés helye: Kisebbségi Közösségi ház N A P I R E N D I P O N T O K Elnökétől Tiszaszentmárton, Petőfi út 93/A. -------------------------------------------------- Meghívó A Nemzetiségek jogairól szóló CLXXIX tv.-ben biztosított jogkörömben eljárva Képviselőtestületét 2017.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szegedi Szlovák Önkormányzat Segedínska slovenská samospráva Cím: Nemzetiségek Háza Adresa: Dom národností 6721 Szeged, Osztróvszky u. 6. ul. Osztróvszkeho č. 6, H-6721 Segedín, Maďarsko Tel: (62) 424-248,

Részletesebben

6/2015. (III.27.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének március 27-én megtartott rendkívüli üléséről

6/2015. (III.27.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének március 27-én megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2015. (III.27.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 27-én megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. április 10-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének. Jegyzőkönyve

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. április 10-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének. Jegyzőkönyve 225-10/2015. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület 2015. április 10-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Jegyzőkönyve 141/2015. (IV.10) számú határozata Nagyrév-Tiszabög működő komp viteldíjának

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: A Ludányhalászi Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata képviselő-testületének 2012. március 28-án megtartott közmeghallgatásáról.

Jegyzőkönyv. Készült: A Ludányhalászi Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata képviselő-testületének 2012. március 28-án megtartott közmeghallgatásáról. Jegyzőkönyv Készült: A képviselő-testületének 2012. március 28-án megtartott közmeghallgatásáról. Jelen vannak: Oláh Petra elnök Ruszóné Gazsi Alexandra elnökhelyettes Gazsi Viktorné képviselő Kereszti

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Kunmadarasi Roma Nemzetiségi Önkormányzat április 27-ei rendkívüli ülésére

Jegyzőkönyv. Készült: Kunmadarasi Roma Nemzetiségi Önkormányzat április 27-ei rendkívüli ülésére Jegyzőkönyv Készült: Kunmadarasi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2012. április 27-ei rendkívüli ülésére 27/2012.(IV.27.) sz. határozat Jegyzőkönyv-hitelesítő személyére tett javaslat elfogadásáról 28/2012.(IV.27.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kisrécse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én 17. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal helyiségébe,

Részletesebben

47/2012. (11.15.) számú Képviselő-testületi határozat

47/2012. (11.15.) számú Képviselő-testületi határozat Nagyoroszi Község Önkormányzat Képviselő - testülete 9. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. november 15-én 17 órakor megtartott képviselő-testületi ülésről Jelen vannak: Jelenléti ív szerint,

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 81-10/2016. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 20. napján 19 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE GYULAKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLTETE RAPOSKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE GYULAKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLTETE RAPOSKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE GYULAKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLTETE RAPOSKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1/22-5/2017. 18/5-5/2017. 19/5-7/2017.

Részletesebben

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015/16. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE A 2015. évi november hónap 20. napján megtartott nyílt ülésről 1 JEGYZŐKÖNYV

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete 2013. június 22 -én 15 órára ősszehívott közgyűléséről

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete 2013. június 22 -én 15 órára ősszehívott közgyűléséről Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete 2013. június 22 -én 15 órára ősszehívott közgyűléséről Mellékletek: jelenléti ív meghívó Módosított alapszabály Közgyűlés helye: Szeged, Szent-Györgyi Albert

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNVY

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNVY KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNVY amely felvételre került a DUNA HOUSE HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca 17., Cg. 01-10-048384; továbbiakban: Társaság ) 2016.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 14-ÉN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉŐL

JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 14-ÉN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉŐL Törtel Község Önkormányzata 2747. Törtel, Szent István tér 1» JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 14-ÉN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉŐL Rendeletek száma: Határozatok

Részletesebben

Rack Ferencné: Javaslatot tesz a napirendre, a meghívóval megegyezően.

Rack Ferencné: Javaslatot tesz a napirendre, a meghívóval megegyezően. Iktatószám: Sz-104-9/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: A 2016. október26-án, a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Iskola (Biatorbágy, Karinthy Frigyes u. 3.) épületében, 16 órakor megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tóth Zoltán Béla

JEGYZŐKÖNYV. Tóth Zoltán Béla JEGYZŐKÖNYV Készült: A Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. április 15-én délután 15.00 órakor megtartott testületi ülésről Jelen vannak: Csorba Ferenc Lakatos Pál Tóth Zoltán Béla Jegyzőkönyvvezető: Márton

Részletesebben

Szám: 279-6/2012. N A G Y T E V E L

Szám: 279-6/2012. N A G Y T E V E L Szám: 279-6/2012. N A G Y T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus 24. napján 7 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 1 Nagytevel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Kiss Lajos polgármester, Schumacher Mária képviselő b./ Tanácskozási joggal résztvevő:

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Kiss Lajos polgármester, Schumacher Mária képviselő b./ Tanácskozási joggal résztvevő: Bakonyság Község Önkormányzata 8557 Bakonyság, Béke u. 14. Szám: 40-3/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyság Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2016. május 19-én 9,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 11/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. november 21. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

EGYESÜLETI KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

EGYESÜLETI KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV H-1111 Budapest, Egry József utca 1. E. 7/703. E-mail: elnokseg@wikimedia.hu Honlap: http://wikimedia.hu/ EGYESÜLETI KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV a 2019. május 4-én tartott közgyűléséről és megismételt közgyűléséről

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 19-én megtartott soron kívüli üléséről Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2014. június 20-i

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék:

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék: JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich. u.6. sz.) 2010. június. 25-én 10.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa Rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 15/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 6-án 14.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2017. november 8. 8.30

Részletesebben

Szám: 8-7/2014. N é m e t b á n y a

Szám: 8-7/2014. N é m e t b á n y a Szám: 8-7/2014. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 13. napján 9 órakor megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv - 2 - Németbánya

Részletesebben

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Másolat Bekecs község Önkormányzati Képviselőtestületének 2006. október 6-án megtartott ünnepélyes alakuló üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

Orosházi Sakk Egyesület - jegyzőkönyv közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV. közgyűlésről

Orosházi Sakk Egyesület - jegyzőkönyv közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV. közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV közgyűlésről,amely készült 2016 év február hó 19. napján 18.30 órai kezdettel, 5900 Orosháza, Pacsirta utca 8. szám alatt az Orosházi Sakk Egyesület (továbbiakban az Egyesület ) közgyűléséről.

Részletesebben

Szám: /2015. A D Á S Z T E V E L

Szám: /2015. A D Á S Z T E V E L Szám: 234-18/2015. A D Á S Z T E V E L Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Adásztevel

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Roma Nemzetiségi Önkormányzat Tiszaszentmárton Képviselőtestületének 2016. 05.30. napján 16:00-tól megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 8-11/2016. T Á R G Y S O R O Z

Részletesebben

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 5//2017. Oldal: 1/6. 5.sz. Jegyzőkönyv

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 5//2017. Oldal: 1/6. 5.sz. Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 5//2017. Oldal: 1/6 5.sz. Jegyzőkönyv Készült: Csörögi Község Önkormányzat (2135 Csörög, Akácfa utca 30.) hivatalos helyiségében 2017. április

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK JEGYZŐKÖNYV Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás 2013. augusztus 12-én megtartott nyilvános, alakuló üléséről Szám: 1395/2013/ANA. 1/2013. (VIII.12.) határozat Társulási Tanács elnökének megválasztásáról

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Községi Önkormányzat Kóspallag

Községi Önkormányzat Kóspallag Községi Önkormányzat Kóspallag J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kóspallag Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 3-án (szerda) 12.00 órakor kezdődő RENDKÍVÜLI testületi üléséről. Az ülés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV a Pénzügyi Bizottság 2017. május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről Tartalmazza: 19-24/2017. (V.24.) számú PÜB határozatokat JEGYZŐKÖNYV Készült: a Pénzügyi Bizottság 2017. május 24-án

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat június 23-án, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében tartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat június 23-án, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében tartott ülésén. Ikt.szám: 42-24/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. június 23-án, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében tartott ülésén. Jelen vannak:, a testület e dr. Egyed

Részletesebben

mellett (4 fő képviselő volt jelen a szavazáskor), határozathozatal mellőzésével a következő napirendek megtárgyalását fogadja el:

mellett (4 fő képviselő volt jelen a szavazáskor), határozathozatal mellőzésével a következő napirendek megtárgyalását fogadja el: Iktatószám: Sz-89-2/2017. J e g y z ő k ö n y v Készült: A 2017. január 18-án, a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Iskola (Biatorbágy, Karinthy Frigyes u. 3.) épületében, 17 órakor megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

EGYESÜLETI KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

EGYESÜLETI KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV H-1111 Budapest, Egry József utca 1. E 7/703. Honlap: https://wikimedia.hu/ E-mail: info@wikimedia.hu EGYESÜLETI KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV a Wikimédia Magyarország Egyesület 2017. november 20-án tartott közgyűléséről

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-5/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 19 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 172/2012.(IX.13.) 173/2012.(IX.13.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Miskolc Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata JK. 80.055-12/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának 2014. június 06. napján 08.30

Részletesebben

A kuratóriumi tagok jegyzőkönyvvezetőnek egyhangúlag megválasztották Puskás Norbertet, jegyzőkönyv hitelesítőnek Szabó Márta kuratóriumi tagot.

A kuratóriumi tagok jegyzőkönyvvezetőnek egyhangúlag megválasztották Puskás Norbertet, jegyzőkönyv hitelesítőnek Szabó Márta kuratóriumi tagot. 2/2016 JEGYZŐKÖNYV Készült: a Derkovits Iskoláért Alapítvány kuratóriumának üléséről. Időpont: 2016. október 13. 17.00 óra Helyszín: Derkovits Gyula Általános Iskola Szombathely Bem J. u. 7. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 15/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. december 10. napján 14:30 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. december 19.-én, a Községházán 10 órai kezdettel megtartott, munkaterv szerinti soron következő nyilvános üléséről.

Részletesebben