25/2008. SZÁMÚ MEGYEI MÚZEUMIGAZGATÓI UTASÍTÁS Közlési szabályzat a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága intézményeiben

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "25/2008. SZÁMÚ MEGYEI MÚZEUMIGAZGATÓI UTASÍTÁS Közlési szabályzat a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága intézményeiben"

Átírás

1 PEST MEGYEI MÚZEUMOK IGAZGATÓSÁGA - FERENCZY MÚZEUM 2001 Szentendre, Pf. 49 Ügyiratszám: A/192/1/2008 /Fax , Ügyintéző: Bertók Judit SZJ 193. Adósz: Hivatk.sz.: Szlasz.: CIB Bank Zrt Tárgy: közlési szabályzat 25/2008. SZÁMÚ MEGYEI MÚZEUMIGAZGATÓI UTASÍTÁS Közlési szabályzat a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága intézményeiben 1. A PMMI gyűjteményeibe tartozó kulturális javakról digitális fényképek (film esetén digitalizált másolatok) rendelhetők közlés céljából. A kutatónak érvényes kutatási engedéllyel kell rendelkeznie, és a kutatási engedélyében megadott témán és korszakhatárokon belül igényelhet reprodukciót. 2. A kutató a Közlési engedélykérés című nyomtatvány kitöltésével kéri a kutatás során közlésre kiválasztott kulturális javak közlésének engedélyezését. A nyomtatványon megadja nevét, kutatási engedélye számát, megnevezi a reprodukálásra és közlésre kiválasztott kulturális javakat, feltünteti leltári számukat, és amennyiben ismert, készítőjük, szerzőjük nevét. A kulturális javak listája szükség esetén az engedélykérő laphoz csatolt külön mellékletben is feltüntethető. 3. A kutató megadja a nyomtatványon, hogy milyen közlési formában (kötet, folyóirat, film stb.) tervezi a publikációt. A közlési díjat az adott gyűjtemény erre kijelölt munkatársa kiszámolja a díjszabásban feltűntetett árkategória szerint, a részösszegeket és a végösszeget tételesen feltünteti a nyomtatványon. 4. A közlés kondícióit, díjszabását a jelen szabályzat mellékletét képező, Közlési feltételek és díjszabás a PMMI gyűjteményeiben kutatók részére című irat bemutatásával kell ismertetni a kutatóval. Ezt az iratot a másológép mellett nyilvánosan is el kell helyezni. 5. Amennyiben a közlésre kiválasztott mű szerzői jogdíjköteles, a PMMI gyűjteményének munkatársa felhívja erre a tényre a kutató figyelmét. Amennyiben a szerzői jog jogosultja a felhasználásra vonatkozó engedélyt megadja, vagy a felhasználásra vonatkozó engedélyt a PMMI-nek megadta, úgy a szerzői díj megfizetése után a PMMI a kutató tudomására hozza a művel kapcsolatos adatokat az engedélyezés megkönnyítése érdekében. 6. A kutató a Közlési engedélykérésben nyilatkozik az alábbiak tudomásul vételéről: a) A szerzői joggal kapcsolatos feladatok a közreadót, s nem a PMMI-t terhelik. b) A kutató/közreadó köteles minden közlési formában szerepeltetni a múzeumi hivatkozás rendjének megfelelően a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága. Múzeuma/Gyűjteménye megjelölést, a leltári számot (jelzetet) a tárgy

2 szerzőjének/készítőjének nevével együtt (amennyiben ez ismert). Ha hiányzik a megjelölés, a kutató az ár 50%-át tartozik büntetésként fizetni. c) A kutató/közreadó köteles a megjelent munkából 2 példányt a PMMI rendelkezésére bocsátani. 7. Amennyiben a kutató nem kért előzetesen közlési engedélyt, 100%-os felárat tartozik büntetésként fizetni az adott közlési formára vonatkozó árkategória szerint. 8. Az engedélykérést a megyei múzeumigazgató bírálja el, a területileg illetékes osztályvezető és múzeumigazgató/kulturális szervező véleményének figyelembevételével az engedély megkérését követő 15 napon belül. 9. A közlési engedély egyszeri alkalomra szól, minden további esetben újból kell közlési engedélyt kérni, még akkor is, ha a megrendelőnek további másolásra nincs szüksége, így például utánnyomás esetén. 10. Amennyiben a közlési engedélykérés olyan kép közlésére vonatkozik, amelyet a PMMI a közgyűjtemények, a kulturális minisztérium, a megyei és városi önkormányzatok által fenntartott közgyűjtemények által rendezett kiállításon szerepeltet, a kiállítási katalógusban való megjelenés közlési díjáról vagy annak esetleges elengedéséről a megyei múzeumi igazgató egyedi elbírálással dönt és a közreadóval írásbeli megállapodást köt. 11. A közlési céllal kért reprodukciók elkészítését a PMMI az igény benyújtását követő 15 napos határidővel vállalja. Amennyiben a megrendelő ennél rövidebb határidőt kér, felárat fizet: 1 hetes határidővel (szerdáról szerdára, péntekről péntekre, max. 10 db fénykép) 100% felárat, 2 munkanapos határidővel (szerdáról szerdára, péntekről péntekre, max. 5 db fénykép) 200%-os felárat. 12. A cd-re írt fényképek és a fénymásolatok a készpénzátutalási megbízás feladóvevénye bemutatásával vehetők át. 25 ezer forint feletti összeg esetén a megrendelő átutalással is kiegyenlítheti a számlát, ebben az esetben az átutalás megérkezte után vehetők át a képek. Az összeg megérkezéséről a PMMI Gazdasági Osztálya értesíti a területileg illetékes múzeumigazgatót, kulturális szervezőt. A számlát a PMMI Gazdasági Osztálya postán küldi ki a megrendelőnek.

3 DÍJSZABÁS Az alábbi díjszabás a közlési díj árkategóriáit a közlés formája (hordozó, médium) szerint határozza meg. A közlési díj nem tartalmazza a másolási díjat. Az árak képenként értendők és tartalmazzák az ÁFA-t. A PMMI a közlési céllal megrendelt digitális képeket a megrendelővel egyeztetett felbontásban (jellemzően 300 dpi-1200 dpi között) és formátumban (jpg, tif), cd-re írva adja át a megrendelőnek. Könyv, folyóirat: teljes oldal: ½ és ¾ oldalméretben: ½ oldal alatti méretben: borító/címoldal: hátsó: Ft Ft Ft Ft Ft Amennyiben a megrendelő nem adja meg a méretet, a teljes oldal árát számítjuk fel. Felár a példányszám alapján: példány felett plusz 100% példány felett plusz 200% Árkedvezmény Kiadásra nem kerülő szakdolgozat, disszertáció esetén közlési díj nincs. Egy már megjelent kiadvány új kiadása esetén 50% kedvezmény jár. Közgyűjtemények számára 30% kedvezmény. Nonprofit szervezetek számára 20% kedvezmény. Film, televízió: Egyszeri vetítési jog: 4 sec alatt: Ft 4 sec felett: Ft Egyszeri vetítési jog plusz egy ismétlés: 4 sec alatt: 8.000Ft 4 sec felett: Ft Felár: -vetítés Európa-szerte: plusz 50% -vetítés világszerte: plusz 100%

4 Képeslap, kártya, naptár: példányig: Ft példányig: Ft példánytól: Ft Közgyűjtemények számára 30% kedvezmény. Nonprofit szervezetek számára 20% kedvezmény. Plakát, poszter: példányig: Ft példányig: Ft példánytól: Ft Közgyűjtemények számára 30% kedvezmény. Nonprofit szervezetek számára 20% kedvezmény. CD, DVD: Borító: példányig: Ft példányig: Ft példánytól: Ft belső kép: példányig: Ft példányig: Ft példánytól: Ft Közgyűjtemények számára 30% kedvezmény Nonprofit szervezetek számára 20% kedvezmény Internetes közlés: csak 72 dpi-ben 1 hétre: Ft 1 hónapra: Ft 6 hónapra: Ft 1 évre: Ft A PMMI-vel közölni kell a honlap pontos címét.

5 Kiállítás: Közgyűjtemények, kulturális minisztérium, megyei és városi önkormányzatok által fenntartott közgyűjtemények közlési díj nélkül használhatják a képeket kiállításon. Katalógusban ezen intézmények egyedi elbírálás és szerződés alapján közölhetik a kiállított képeket. Regionális kiállítás: Országos és nemzetközi kiállítás: Vándorkiállítás és állandó kiállítás külföldre: Ft Ft Ft Szentendre, június 6.

6 KÖZLÉSI FELTÉTELEK ÉS DÍJSZABÁS A PMMI INTÉZMÉNYEIBEN KUTATÓK RÉSZÉRE A PMMI gyűjteményeibe tartozó kulturális javakról közlés céljából digitális fényképek (film esetén digitalizált másolatok) rendelhetők. A kutatónak érvényes kutatási engedéllyel kell rendelkeznie, és a kutatási engedélyében megadott témán és korszakhatárokon belül igényelhet reprodukciókat. A kutató a Közlési engedélykérés kitöltésével kéri a kutatás során közlésre kiválasztott kulturális javakról készített reprodukciók közlésének engedélyezését. A kérést a PMMI megyei múzeumigazgatója bírálja el. A szerzői joggal kapcsolatos feladatok a közreadót, s nem a PMMI-t terhelik. A kutató/közreadó köteles minden közlési formában szerepeltetni a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága. Múzeuma/Gyűjteménye megjelölést, a leltári számot (jelzetet) a tárgy szerzőjének/készítőjének nevével együtt (amennyiben ez ismert). Ha hiányzik a megjelölés, a kutató az ár 50%-át tartozik büntetésként fizetni. A kutató/közreadó köteles a megjelent munkából 2 példányt a PMMI rendelkezésére bocsátani. Amennyiben a kutató nem kért előzetesen közlési engedélyt, 100%-os felárat tartozik büntetésként fizetni a kérdéses műtárgyra, dokumentumra vonatkozó árkategória szerint. A közlési céllal kért reprodukciók elkészítését 15 napos határidővel vállaljuk. Amennyiben a megrendelő ennél rövidebb határidőt kér, felárat fizet. 1 hetes határidő esetén: 100% felár (szerdáról szerdára, péntekről péntekre, max. 10 db fénykép) 2 munkanapos határidő esetén: 200% felár (szerdáról péntekre, péntekről szerdára, max. 5 db fénykép) A megrendelt reprodukciók a készpénzátutalási megbízás feladóvevénye bemutatásával vehetők át. 25 ezer forint feletti összeg esetén a megrendelő átutalással is kiegyenlítheti a számlát, ebben az esetben az átutalás megérkezte után vehetők át a másolatok. A számlát a PMMI postán küldi ki.

7 DÍJSZABÁS Az alábbi díjszabás a közlési díj árkategóriáit a közlés formája (hordozó, médium) szerint határozza meg. A közlési díj nem tartalmazza a másolási díjat. Az árak képenként értendők és tartalmazzák az ÁFA-t. A digitális képeket cd-re írva adjuk át. Könyv, folyóirat: teljes oldal: ½ és ¾ oldalméretben: ½ oldal alatti méretben: borító/címoldal: hátsó: Ft Ft Ft Ft Ft Amennyiben a megrendelő nem adja meg a méretet, a teljes oldal árát számítjuk fel. Felár a példányszám alapján: példány felett plusz 100% példány felett plusz 200% Árkedvezmény Kiadásra nem kerülő szakdolgozat, disszertáció esetén közlési díj nincs. Egy már megjelent kiadvány új kiadása esetén 50% kedvezmény jár. Közgyűjtemények számára 30% kedvezmény. Nonprofit szervezetek számára 20% kedvezmény. Film, televízió: Egyszeri vetítési jog: 4 sec alatt: Ft 4 sec felett: Ft Egyszeri vetítési jog plusz egy ismétlés: 4 sec alatt: Ft 4 sec felett: Ft Felár: -vetítés Európa-szerte: plusz 50% -vetítés világszerte: plusz 100%

8 Képeslap, kártya, naptár: példányig: Ft példányig: Ft példánytól: Ft Közgyűjtemények számára 30% kedvezmény. Nonprofit szervezetek számára 20% kedvezmény. Plakát, poszter: példányig: Ft példányig: Ft példánytól: Ft Közgyűjtemények számára 30% kedvezmény. Nonprofit szervezetek számára 20% kedvezmény. CD, DVD: Borító: példányig: Ft példányig: Ft példánytól: Ft belső kép: példányig: Ft példányig: Ft példánytól: Ft Közgyűjtemények számára 30% kedvezmény Nonprofit szervezetek számára 20% kedvezmény Internetes közlés: csak 72 dpi-ben 1 hétre: Ft 1 hónapra: Ft 6 hónapra: Ft 1 évre: Ft A PMMI-vel közölni kell a honlap pontos címét.

9 Kiállítás: Közgyűjtemények, kulturális minisztérium, megyei és városi önkormányzatok által fenntartott közgyűjtemények közlési díj nélkül használhatják a képeket kiállításon. Katalógusban ezen intézmények egyedi elbírálás és szerződés alapján közölhetik a kiállított képeket. Regionális kiállítás: Országos és nemzetközi kiállítás: Vándorkiállítás és állandó kiállítás külföldre: Ft Ft Ft Szentendre, június 6.

10 KÖZLÉSI ENGEDÉLYKÉRÉS Alulírott,, a számú kutatási engedély birtokában, közlési engedélyt kérek az alábbi műtárgyakról és/vagy dokumentumokról (leltári szám, készítő/szerző neve, bibliográfiai adatok, egyéb): A közlés helye (a mű címe, kiadó megnevezése, a megjelenés várható ideje): A közlés formája: 1. Könyv, folyóirat: A publikáció oldalmérete: teljes oldal ½ és ¾ oldalméretben ½ oldal alatti méretben borító/címoldal hátsó Példányszám:...db Kiadás: Első kiadás Már megjelent kiadvány új kiadása Kiadásra nem kerülő szakdolgozat, disszertáció Közreadó: Közgyűjtemény Nonprofit szervezet Egyéb Alapdíj: Felár: Közlési díj:. Ft

11 2. Film, televízió: A közlésre kerülő film időtartama: 4 sec alatt 4 sec felett Vetítés: egyszeri vetítés egyszeri vetítés plusz egy ismétlés Európa szerte világszerte Alapdíj: Felár: Közlési díj:. Ft 3. Képeslap, kártya, naptár: Példányszám: Közreadó: Közgyűjtemény Nonprofit szervezet Egyéb Alapdíj: Közlési díj:. Ft

12 4. Plakát, poszter: Példányszám: Közreadó: Közgyűjtemény Nonprofit szervezet Egyéb Alapdíj: Közlési díj:. Ft 5. CD, DVD: Borító: Példányszám: belső kép: Példányszám: Közreadó: Közgyűjtemény Nonprofit szervezet Egyéb Alapdíj: Közlési díj:. Ft

13 6. Internetes közlés (csak 72 dpi-ben) 1 hétre 1 hónapra 6 hónapra 1 évre A honlap pontos címe: Közlési díj:. Ft 7. Kiállítás Kiállító intézmény Közgyűjtemény Oktatási és Kulturális Minisztérium Megyei/városi önkormányzat által fenntartott közgyűjtemény Katalógusban tervezik-e a közlést: igen nem 1 hónapra 6 hónapra 1 évre Kiállítás típusa: regionális országos és nemzetközi vándorkiállítás vagy állandó kiállítás külföldre Alapdíj: Felár: Közlési díj:. Ft Közlési díj mindösszesen:.ft

14 Tudomásul veszem, hogy a szerzői joggal kapcsolatos feladatok a megrendelt másolatok közreadóját terhelik. A közreadó kötelessége szerepeltetni a múzeumi hivatkozás rendjének megfelelően a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága. Múzeuma/gyűjteménye megjelölést, a leltári számot (jelzetet) a tárgy szerzőjének/készítőjének nevével. A kutató/közreadó a megjelent munkából 2 példányt köteles a PMMI rendelkezésére bocsátani. Kérem hozzájárulását a megadott műtárgyak/dokumentumok másolatainak közléséhez! Dátum:. kutató A közlést engedélyezem, ennek összköltsége... Ft. Dátum:. Dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton megyei múzeumigazgató Igazolom, hogy a kutató a közlési díjat befizette. Dátum:.. A fenti másolati példányokat felhasználásra átvettem. Dátum:. kutató

A BTM Kiscelli Múzeum. reprodukció megrendelői és felhasználási szabályzata

A BTM Kiscelli Múzeum. reprodukció megrendelői és felhasználási szabályzata A BTM Kiscelli Múzeum reprodukció megrendelői és felhasználási szabályzata 2016 A Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeuma (a továbbiakban: Kiscelli Múzeum) a gyűjteményeibe tartozó műtárgyakról tudományos

Részletesebben

A Magyar Mezıgazdasági Múzeum. Fotószolgáltatási ártáblázat

A Magyar Mezıgazdasági Múzeum. Fotószolgáltatási ártáblázat Önköltségszámítási szabályzat 2.sz. melléklete A Magyar Mezıgazdasági Múzeum Fotószolgáltatási ártáblázat Fekete-fehér és színes fényképek, dia, tárgyfelvételek, illetve reprodukciós felvételek árai külsı

Részletesebben

2018. évi reprodukciós díjszabása

2018. évi reprodukciós díjszabása HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HADTÖRTÉNETI INTÉZET ÉS MÚZEUM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HADTÖRTÉNETI INTÉZET ÉS MÚZEUM 2018. évi reprodukciós díjszabása A HM HIM levéltári és térképtári reprográfiai szolgáltatásai

Részletesebben

A HEVES MEGYEI MÚZEUMI SZERVEZET GYŰJTEMÉNYEINEK

A HEVES MEGYEI MÚZEUMI SZERVEZET GYŰJTEMÉNYEINEK A HEVES MEGYEI MÚZEUMI SZERVEZET GYŰJTEMÉNYEINEK KUTATÁSI SZABÁLYZATA Általános kutatási szabályok 1. A Heves Megyei Múzeumi Szervezet a Kormány 47/2001. (III.27.) számú, a muzeális intézményekben folytatható

Részletesebben

2018. évi múzeumi kutatói szabályzata

2018. évi múzeumi kutatói szabályzata HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HADTÖRTÉNETI INTÉZET ÉS MÚZEUM y A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HADTÖRTÉNETI INTÉZET ÉS MÚZEUM 2018. évi múzeumi kutatói szabályzata Múzeumi kutatói szabályzat A HM HIM múzeumi kutatói

Részletesebben

BALATONI REGIONÁLIS TÖRTÉNETI KUTATÓINTÉZET, KÖNYVTÁR ÉS KÁLMÁN IMRE EMLÉKHÁZ

BALATONI REGIONÁLIS TÖRTÉNETI KUTATÓINTÉZET, KÖNYVTÁR ÉS KÁLMÁN IMRE EMLÉKHÁZ BALATONI REGIONÁLIS TÖRTÉNETI KUTATÓINTÉZET, KÖNYVTÁR ÉS KÁLMÁN IMRE EMLÉKHÁZ Szervezeti és Működési Szabályzat Ügyrendi Szabályzat Kutatási Szabályzata Hatályos: 2018. december 1. napjától NAPJÁTÓL 1

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP /kiállítók számára/ AGRÁREXPORA / innovációs kiállításra/

JELENTKEZÉSI LAP /kiállítók számára/ AGRÁREXPORA / innovációs kiállításra/ JELENTKEZÉSI LAP /kiállítók számára/ a 2009. szeptember 9-13 között a HUNGEXPO területén, a Budapesti Nemzetközi Vásárral egy időben a G pavilonban megrendezendő AGRÁREXPORA / innovációs kiállításra/ /Expo

Részletesebben

3/2014. számú SZABÁLYZATA

3/2014. számú SZABÁLYZATA Tárnok Nagyközség Önkormányzatának a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő 3/2014. számú SZABÁLYZATA Tárnok Nagyközség Önkormányzata (továbbiakban együtt: közfeladatot

Részletesebben

REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG PÁLYÁZATI KIÍRÁS

REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG PÁLYÁZATI KIÍRÁS REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG PÁLYÁZATI KIÍRÁS Fiatal képzőművészek számára Pályázati kategória kódja: REB-15-MŰV Meghirdetés dátuma: 2015. április 3. Magyarország Kormánya a 2013. október 29-én megjelent,

Részletesebben

Pannon 2005 Faktor és Hitel Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

Pannon 2005 Faktor és Hitel Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Pannon 2005 Faktor és Hitel Zrt. 1016 Budapest, Naphegy utca 19. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Érvényes 2014.08.01-től Jóváhagyta: Igazgatóság elnöke 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZABÁLYZAT CÉLJA... 3 2. A SZABÁLYZAT

Részletesebben

Médiaajánlat 2012. Rólunk írták. logisztikai és beszerzési döntéshozók, valamint beszállítóik elérésére

Médiaajánlat 2012. Rólunk írták. logisztikai és beszerzési döntéshozók, valamint beszállítóik elérésére Médiaajánlat 2012 logisztikai és beszerzési döntéshozók, valamint beszállítóik elérésére Rólunk írták» Szakmailag az ország leghitelesebb szervezete.» Nagyszerű szakmai rendezvények.» Gyors és rugalmas

Részletesebben

F.4. számú függelék. Szolgáltatási tevékenységek árszabása és számlázása

F.4. számú függelék. Szolgáltatási tevékenységek árszabása és számlázása F.4. számú függelék Szolgáltatási tevékenységek árszabása és számlázása Hatályos: 2015.07.07. 1/5. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. Igazgatói utasítás Tárgy:

Részletesebben

A J Á N L A T T É T E L I F E L H Í V Á S E G Y S Z E R Ű E L J Á R Á S

A J Á N L A T T É T E L I F E L H Í V Á S E G Y S Z E R Ű E L J Á R Á S A J Á N L A T T É T E L I F E L H Í V Á S E G Y S Z E R Ű E L J Á R Á S 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma Szent István Egyetem 2103 Gödöllő, Páter K. u. 1. Telefon:28 522 967, Fax:

Részletesebben

A méz termelésének és forgalmazásának támogatása Kifizetési kérelem Főlap

A méz termelésének és forgalmazásának támogatása Kifizetési kérelem Főlap Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer A méz termelésének és forgalmazásának támogatása Kifizetési kérelem Főlap Varroa atka elleni alternatív védekezés - higiénikus aljdeszka beszerzésének támogatása

Részletesebben

Gyevitur Nonprofit Kft-nek a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA

Gyevitur Nonprofit Kft-nek a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA Gyevitur Nonprofit Kft-nek a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA Gyevitur Nonprofit Kft (a továbbiakban: Kft) vonatkozásában a közérdekű adatok megismerésére

Részletesebben

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában HATÁLYOS 2015.06.15-től Kérjük a kedvezményre jogosító igazolványok felmutatását! 1. SZJ 92.51.11.

Részletesebben

Tájékoztató az azonosítóengedélyezési eljárásokról

Tájékoztató az azonosítóengedélyezési eljárásokról Tájékoztató az azonosítóengedélyezési eljárásokról Az azonosítók használatát a hatóság az elektronikus hírközlési szolgáltatók kérelmére engedélyezi és az engedélyt kérelemre vagy hivatalból indított eljárással

Részletesebben

Szabályzat a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről

Szabályzat a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről Öttevény Község Önkormányzata Szabályzat a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII.

Részletesebben

XXXV. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál Részvételi feltételek

XXXV. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál Részvételi feltételek XXXV. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál Részvételi feltételek Az Ásványfesztivál karakterének és színvonalának fenntartása érdekében a Szervezőbizottság a MAMIT vezetőségének egyetértésével a következő

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. A Szegedi Vízmű Zrt. részére 33 %-os. nátrium-hidroxid. folyamatos beszállítására

AJÁNLATI FELHÍVÁS. A Szegedi Vízmű Zrt. részére 33 %-os. nátrium-hidroxid. folyamatos beszállítására AJÁNLATI FELHÍVÁS A Szegedi Vízmű Zrt. részére 33 %-os nátrium-hidroxid folyamatos beszállítására 1. Általános feltételek 1.1. Az ajánlatkérő az ajánlati határidő lejártáig a felhívást visszavonhatja,

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA Hajdúhadház, 2012. június 18. A VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

Részletesebben

30/2012. sz. Elnöki Utasítás. A Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ GYŰJTEMÉNYHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

30/2012. sz. Elnöki Utasítás. A Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ GYŰJTEMÉNYHASZNÁLATI SZABÁLYZATA FORSTER GYULA NEMZETI ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁSI ÉS SZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ELNÖK 30/2012. sz. Elnöki Utasítás A Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ GYŰJTEMÉNYHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

Részletesebben

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. Hallgatói Hangszerkölcsönzési Szabályzata. (a továbbiakban: a Szabályzat )

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. Hallgatói Hangszerkölcsönzési Szabályzata. (a továbbiakban: a Szabályzat ) A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hallgatói Hangszerkölcsönzési Szabályzata (a továbbiakban: a Szabályzat ) 1. (1) Az Egyetemen működő tanulmányi és művészeti élet feltételeinek minél magasabb szintű

Részletesebben

Sándor falvi KISBÍRÓ. Hirdessen nálunk! Hirdessen velünk! Hirdetési lehetőségek, tarfiák, megrendelőlap a Sándorfalvi Kisbíróhoz

Sándor falvi KISBÍRÓ. Hirdessen nálunk! Hirdessen velünk! Hirdetési lehetőségek, tarfiák, megrendelőlap a Sándorfalvi Kisbíróhoz skb_hirdetési felületek:skb 2016.03.04. 12:24 Oldal 1 Sándor falvi KISBÍRÓ Hirdetési méretek és megrendelőlap www.sandorfalva.hu kisbiro@sandorfalva.hu Hirdessen nálunk! Hirdessen velünk! Hirdetési lehetőségek,

Részletesebben

Százhalombatta Város Önkormányzatának 312/2015. (XII.16.) számú határozata alapján a könyvtár nyitva tartása heti 30 óra.

Százhalombatta Város Önkormányzatának 312/2015. (XII.16.) számú határozata alapján a könyvtár nyitva tartása heti 30 óra. Szolgáltatási normák A könyvtár szolgáltatásainak igénybevételére mindenki jogosult, aki a könyvtár könyvtárhasználati szabályzatát magára nézve kötelezően elismeri, és az adatait regisztráltatja. A beiratkozás

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Takarítási szolgáltatás a Diákhitel Központ Zrt. részére. elnevezésű. nemzeti tárgyalásos közbeszerzési eljárásához

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ. Takarítási szolgáltatás a Diákhitel Központ Zrt. részére. elnevezésű. nemzeti tárgyalásos közbeszerzési eljárásához AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ a Takarítási szolgáltatás a Diákhitel Központ Zrt. részére elnevezésű nemzeti tárgyalásos közbeszerzési eljárásához 2014. április TARTALOMJEGYZÉK I. ELJÁRÁSI ÚTMUTATÓ 2 1. Általános

Részletesebben

HU-Sármellék: Mérnöki tervezési szolgáltatások 2010/S 11-014000 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Szolgáltatás

HU-Sármellék: Mérnöki tervezési szolgáltatások 2010/S 11-014000 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Szolgáltatás 1/13 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:14000-2010:text:hu:html HU-Sármellék: Mérnöki tervezési szolgáltatások 2010/S 11-014000 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Szolgáltatás

Részletesebben

KÖZÉRDEKŰ ADATOK EGYEDI IGÉNYLÉSÉNEK RENDJE

KÖZÉRDEKŰ ADATOK EGYEDI IGÉNYLÉSÉNEK RENDJE KÖZÉRDEKŰ ADATOK EGYEDI IGÉNYLÉSÉNEK RENDJE A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 61. (1) bekezdése értelmében A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra,

Részletesebben

Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat Tájékoztató

Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat Tájékoztató Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat Tájékoztató Felnőtt átigazolás Július 1. 31. éjfélig: Az előírásoknak megfelelően a szükséges aláírásokkal és bélyegzőkkel ellátott átigazoló lapot és

Részletesebben

Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:301899-2015:text:hu:html

Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:301899-2015:text:hu:html 1/12 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:301899-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Szivattyúval, szeleppel, csappal, fémtartállyal és gépekkel kapcsolatos javítási

Részletesebben

Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére

Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére MLBKT hírlevél Logisztika.hu Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság nonprofit szaklapján, a n, a heti hírlevélen és a logisztika.hu

Részletesebben

Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés

Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés 1/13 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:350169-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Járművek speciális részeivel kapcsolatos javítási és karbantartási szolgáltatások

Részletesebben

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendje

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendje A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendje Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2. A felek közötti kapcsolattartás módja... 3 3. A felek

Részletesebben

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (...) GKM rendelete. a kereskedelmi szakértői tevékenység engedélyezéséről

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (...) GKM rendelete. a kereskedelmi szakértői tevékenység engedélyezéséről A gazdasági és közlekedési miniszter /2006. (...) GKM rendelete a kereskedelmi szakértői tevékenység engedélyezéséről A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 12. -a (2) bekezdésének c) pontjában

Részletesebben

Igénylőlap a nagycsaládos kedvezményre való jogosultság megállapításához. Az igénylőlapot felhasználási helyenként kell kitölteni.

Igénylőlap a nagycsaládos kedvezményre való jogosultság megállapításához. Az igénylőlapot felhasználási helyenként kell kitölteni. Igénylőlap a nagycsaládos kedvezményre való jogosultság megállapításához Az igénylőlapot felhasználási helyenként kell kitölteni. 1. Az igénylő személyi adatai: Családi és utóneve:... Születési neve:...

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A SZAKDOLGOZAT KÉSZÍTÉSÉHEZ ÉS A ZÁZÓVIZSGÁRA VALÓ FELKÉSZÜLÉSHEZ 1. A SZAKDOLGOZATTAL KAPCSOLATOS FORMAI ÉS TARTALMI ELŐÍRÁSOK

ÚTMUTATÓ A SZAKDOLGOZAT KÉSZÍTÉSÉHEZ ÉS A ZÁZÓVIZSGÁRA VALÓ FELKÉSZÜLÉSHEZ 1. A SZAKDOLGOZATTAL KAPCSOLATOS FORMAI ÉS TARTALMI ELŐÍRÁSOK ÚTMUTATÓ A SZAKDOLGOZAT KÉSZÍTÉSÉHEZ ÉS A ZÁZÓVIZSGÁRA VALÓ FELKÉSZÜLÉSHEZ 1. A SZAKDOLGOZATTAL KAPCSOLATOS FORMAI ÉS TARTALMI ELŐÍRÁSOK A szakdolgozat szokásos terjedelme 40-60 A/4-es gépelt oldal. Az

Részletesebben

A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM SZEPTEMBER 1.

A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM SZEPTEMBER 1. A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM 2017. SZEPTEMBER 1. KIÁLLÍTÓI TÁJÉKOZTATÓ Kapcsolat: Kis-Tóth Roland FruitVeB Tel: 06-70-338-9569 E-mail: roland.kis-toth@fruitveb.hu Fax: 06-1-209-1697 www.fruitveb.hu

Részletesebben

Pannon Egyetem Állásbörze március 27. Veszprém, B aula 8200 Veszprém, Egyetem u. 10.

Pannon Egyetem Állásbörze március 27. Veszprém, B aula 8200 Veszprém, Egyetem u. 10. Tisztelt Munkaadó! Kedves Partnerünk! Örömmel jelentjük be, hogy a Pannon Egyetem az egyedi atmoszférával rendelkező Aulájában rendezi meg idén nagy hagyományokra és múltra visszatekintő Pannon Egyetem

Részletesebben

REGISZTRÁLÁSI SZABÁLYZAT

REGISZTRÁLÁSI SZABÁLYZAT REGISZTRÁLÁSI SZABÁLYZAT 1. Cél A TIENS népes családjának bővítése és adatainak rögzítése a Magyarországon mindenkor hatályos jogszabályok és a TIENS saját belső szabályainak figyelembe vételével. 2. Új

Részletesebben

Ügyiratszám: BP-5D/001/01015-2/2014. Tárgy: 2230 Gyömrő, Horthy Miklós tér, 1 ÉTDR azonosító 201300089050

Ügyiratszám: BP-5D/001/01015-2/2014. Tárgy: 2230 Gyömrő, Horthy Miklós tér, 1 ÉTDR azonosító 201300089050 V. KERÜLET I ÉP ÍT ÉSÜGYI ÉS ÖRÖKSÉGVÉDELMI HIVATALA ÉP ÍT ÉSÜGYI OSZT ÁLY Ügyiratszám: BP-5D/001/01015-2/2014. Tárgy: 2230 Gyömrő, Horthy Miklós tér, 1 ÉTDR azonosító 201300089050 helyrajzi számú ingatlan.

Részletesebben

2019. október Mátraháza

2019. október Mátraháza CÉGES MEGRENDELŐLAP Visszaküldendő a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat címére: 1089 Budapest, Orczy út 32/b. A kiállító neve: Levélcím: Telefon: Bankszámlaszám: Adószám: (A fenti adatok kitöltése kötelező.)

Részletesebben

XXXVI. Miskolci Nemzetközi. Ásványfesztivál. Miskolc-Egyetemváros, március 3-4. Kiállítások: Dudás László (Tucson, Arizona) hagyatékából

XXXVI. Miskolci Nemzetközi. Ásványfesztivál. Miskolc-Egyetemváros, március 3-4. Kiállítások: Dudás László (Tucson, Arizona) hagyatékából XXXVI. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál Miskolc-Egyetemváros, 208. március 3-4. Fluorit, Orokusu Mine, Namíbia. Kupi László felvétele Kiállítások: Dudás László (Tucson, Arizona) hagyatékából Az év ásványa:

Részletesebben

Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére

Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére MLBKT hírlevél Logisztika.hu Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság nonprofit szaklapján, a n, a heti hírlevélen és a logisztika.hu

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat Bankunk minden munkatársa arra törekszik, hogy ügyfeleinket maradéktalanul, teljes megelégedésükre szolgáljuk ki. Ha ennek ellenére bármely banki tevékenységgel kapcsolatban kifogás

Részletesebben

ÉLETképek. médiaajánlat. megjelenik kéthetente. R á k o s p a l o t a P e s t ú j h e l y Ú j p a l o t a k ö z é l e t i l a p j a

ÉLETképek. médiaajánlat. megjelenik kéthetente. R á k o s p a l o t a P e s t ú j h e l y Ú j p a l o t a k ö z é l e t i l a p j a XV. K E R Ü L E T I ÉLETképek megjelenik kéthetente R á k o s p a l o t a P e s t ú j h e l y Ú j p a l o t a k ö z é l e t i l a p j a médiaajánlat 2 ÉLETképek Médiaajánlat Az ÉLETképek a XV. kerületi

Részletesebben

Pannon Egyetem Állásbörze március 28. Veszprém, B aula 8200 Veszprém, Egyetem u. 10.

Pannon Egyetem Állásbörze március 28. Veszprém, B aula 8200 Veszprém, Egyetem u. 10. Tisztelt Munkaadó! Kedves Partnerünk! Örömmel jelentjük be, hogy a Pannon Egyetem az egyedi atmoszférával rendelkező Aulájában rendezi meg idén nagy hagyományokra és múltra visszatekintő Pannon Egyetem

Részletesebben

Ikt.sz.:768-9/2014 BESZERZÉSI FELHÍVÁS- telefonközpont beszerzésére A beszerzési felhívást Zsámbéki Polgármesteri Hivatal

Ikt.sz.:768-9/2014 BESZERZÉSI FELHÍVÁS- telefonközpont beszerzésére A beszerzési felhívást Zsámbéki Polgármesteri Hivatal Ikt.sz.:768-9/2014 BESZERZÉSI FELHÍVÁS- telefonközpont beszerzésére A beszerzési felhívást Zsámbéki Polgármesteri Hivatal közzétevő intézmény Címe: 2072 Zsámbék, Rácváros u. 2-4. Email: hivatal@zsambek.hu

Részletesebben

BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NEMZETKÖZI ZOMÁNCMŰVÉSZETI ALKOTÓMŰHELYE

BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NEMZETKÖZI ZOMÁNCMŰVÉSZETI ALKOTÓMŰHELYE BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NEMZETKÖZI ZOMÁNCMŰVÉSZETI ALKOTÓMŰHELYE Iktatószám: 16 /2010. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZAT Érvényes 2010.

Részletesebben

István I-II aknai meddőhányó kiegészítő tájrendezése - eljárást megindító felhívás

István I-II aknai meddőhányó kiegészítő tájrendezése - eljárást megindító felhívás István I-II aknai meddőhányó kiegészítő tájrendezése - eljárást megindító felhívás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/108 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Eljárást megindító

Részletesebben

REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG PÁLYÁZATI KIÍRÁS

REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG PÁLYÁZATI KIÍRÁS REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG PÁLYÁZATI KIÍRÁS Kárpát-medencei fotópályázat Pályázati kategória kódja: REB-15-FOTO Meghirdetés dátuma: 2015. április 3. Magyarország Kormánya a 2013. október 29-én megjelent,

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat I.A panasz bejelentésének módjai 1. Szóbeli panasz: a) személyesen: Kreditor Pénzügyi Zrt. (1135 Budapest, Frangepán utca 7.) b) telefonon: 1/ 236-0129, vagy 06-21-24-24-444 (nem emeltdíjas) számokon Hétfőtől-péntekig

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működtetésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működtetésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működtetésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez 1. A formanyomtatványok kitöltése előtt kérjük, alaposan tanulmányozza

Részletesebben

VIRPAY Financial Group Zrt.

VIRPAY Financial Group Zrt. VIRPAY Financial Group Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Hatályos : 2015. július 7. napjától A VirPay Financial Group Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2015. július 7. napjától A VirPay Financial

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat Bankunk minden munkatársa arra törekszik, hogy ügyfeleinket maradéktalanul, teljes megelégedésükre szolgáljuk ki. Ha ennek ellenére bármely banki tevékenységgel kapcsolatban kifogás

Részletesebben

Ikt.sz.:502-25/2014 AJÁNLATKÉRÉS - hálózati tárhely beszerzésére Az ajánlatkérő Zsámbéki Polgármesteri Hivatal

Ikt.sz.:502-25/2014 AJÁNLATKÉRÉS - hálózati tárhely beszerzésére Az ajánlatkérő Zsámbéki Polgármesteri Hivatal Ikt.sz.:502-25/2014 AJÁNLATKÉRÉS - hálózati tárhely beszerzésére Az ajánlatkérő Zsámbéki Polgármesteri Hivatal intézmény Címe: 2072 Zsámbék, Rácváros u. 2-4. Email: hivatal@zsambek.hu Telefon:23/565-610

Részletesebben

Vállalkozási szerződés

Vállalkozási szerződés Vállalkozási szerződés amely létrejött egyrészről a ), mint megrendelő (a továbbiakban: Megrendelő), másrészről a Pogácsa és Tsa. Kft. (1028 Budapest, Aszú. utca 43/B., cj.: 01-09-667430), mint vállalkozó

Részletesebben

4. melléklet A Magyary-Kossa Szakmatörténeti Könyvgyőjtemény használati szabályzata

4. melléklet A Magyary-Kossa Szakmatörténeti Könyvgyőjtemény használati szabályzata SZENT ISTVÁN EGYETEM ÁLLATORVOS- TUDOMÁNYI KAR Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Könyvtár, Levéltár és Múzeum ügyrendje 4. melléklet Oldalszám: 1/6 Változat: A1 Dátum: 2011-01-04 4. melléklet A

Részletesebben

KIÁLLÍTÓI ÉS TÁMOGATÓI FELHÍVÁS

KIÁLLÍTÓI ÉS TÁMOGATÓI FELHÍVÁS Magyar Állatorvosi Kamara Fővárosi Szervezetének Továbbképző Konferenciája Helyszín: Ramada Resort Aquaworld Budapest 1044 Budapest, Íves út 16. Időpont: 2016. január 16 17. (Szombat Vasárnap) KIÁLLÍTÓI

Részletesebben

LaserArt Studio. laserarts@t-online.hu címen

LaserArt Studio. laserarts@t-online.hu címen LaserArt I. Lézertehnikai szakkiállítás Budapest 2008 október 24-25-26, Hálózatos Televíziók Rt., Konferenciaterem. Budapest, Bartók Béla út. 152/L Általános tájékoztató, ismertetı és megrendelılap 1.

Részletesebben

Falinaptár TERJEDELEM: MEGJELENÉS: Felső hirdetés 180 x x x 200 Alsó szalag 180 x x x oldal 180 x

Falinaptár TERJEDELEM: MEGJELENÉS: Felső hirdetés 180 x x x 200 Alsó szalag 180 x x x oldal 180 x FALINAPTÁR www.viapannonia.hu/babanaptar Falinaptár A félévente megjelenő Baba-mama Kalauz szerkesztősége lehetőséget nyújt kiemelt hirdetőinek, hogy közösen megajándékozva a kisgyermekes családokat az

Részletesebben

HU-Tatabánya: Szennyvíztisztító építése 2011/S 72-118519 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Építési beruházás

HU-Tatabánya: Szennyvíztisztító építése 2011/S 72-118519 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Építési beruházás 1/12 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:118519-2011:text:hu:html HU-Tatabánya: Szennyvíztisztító építése 2011/S 72-118519 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN

Részletesebben

Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére

Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére MLBKT hírlevél Logisztika.hu Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság nonprofit szaklapján, a n, a heti hírlevélen és a logisztika.hu

Részletesebben

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére Támogatott neve: Támogatási szerződés azonosító száma: I. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS: BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 01. évi Működési támogatottak részére 1. Részletes költségvetés:

Részletesebben

DIGITALIZÁLÁSI STRATÉGIÁJA

DIGITALIZÁLÁSI STRATÉGIÁJA A THURY-VÁR NONPROFIT KFT. KRÚDY GYULA VÁROSI KÖNYVTÁR DIGITALIZÁLÁSI STRATÉGIÁJA 2015 Összeáll. Budai László könyvtárvezető, szakmai ig. h. Jóváhagyta: Pappné Csővári Zsófia ügyvezető ig. Érvényes: 2015.

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Mentőszolgálat és orvosi ellátás biztosítása. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-285/11.

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Mentőszolgálat és orvosi ellátás biztosítása. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-285/11. Mentőszolgálat és orvosi ellátás biztosítása versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2011. augusztus 1. AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlati felhívás Ajánlatkérő neve: Budapesti

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZÉTKEZTETÉSRE Bogyiszló Község Önkormányzata közétkeztetési szolgáltatás ellátására pályázatot ír ki az alábbiak szerint

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZÉTKEZTETÉSRE Bogyiszló Község Önkormányzata közétkeztetési szolgáltatás ellátására pályázatot ír ki az alábbiak szerint PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZÉTKEZTETÉSRE Bogyiszló Község Önkormányzata közétkeztetési szolgáltatás ellátására pályázatot ír ki az alábbiak szerint 1. A pályáztató adatai: Ajánlatkérő neve: Bogyiszló Község

Részletesebben

BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS A jelen vállalkozási szerződés (a továbbiakban: Szerződés) létrejött egyrészről a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Székhely: 1980 Budapest, Akácfa

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Útszóró só 2015/S 189-342483. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés

Magyarország-Budapest: Útszóró só 2015/S 189-342483. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés 1/16 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:342483-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Útszóró só 2015/S 189-342483 Ajánlati/részvételi felhívás Árubeszerzés 2004/18/EK

Részletesebben

PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE

PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE Adatlap a 2003. évi nyilvános pályázat elbírálásához (Kitöltés után a PSZÁF az Adatlapot bizalmasan kezeli) 1. A pályázó adatai 1.1. Megnevezése (neve): 1.2. Adószáma:

Részletesebben

Az utasítás hatálya. 1. Az utasítás hatálya a Pécsi Tudományegyetem valamennyi, egészségügyi szakellátásban részt vevő szervezeti egységére kiterjed.

Az utasítás hatálya. 1. Az utasítás hatálya a Pécsi Tudományegyetem valamennyi, egészségügyi szakellátásban részt vevő szervezeti egységére kiterjed. 6/2012. sz. Klinikai Főigazgatói Utasítás az 5./2009. sz. Klinikai Főigazgatói Utasítás módosításával egységes szerkezetben a külföldi személyek, illetve egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságot

Részletesebben

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT.

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. Oldalszám: 1 - Retail\Panaszkezelési szabályzat TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. gondozásért felel: Ügyvezető igazgatója Hatályos: 2014.08.01-től Procedures\01 Hatályos - Operative\Vevőfinanszírozás

Részletesebben

8/2019. (VI.15) Rektori és Kancellári Utasítás

8/2019. (VI.15) Rektori és Kancellári Utasítás 8/2019. (VI.15) Rektori és Kancellári Utasítás a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem munkatársaira és külső partnereire vonatkozó szolgáltatási és térítési díjakról A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

HIRDETMÉNY ERSTE Lakástakarék Zrt. által nyújtott akciók Érvényes: 2015.07.01-től

HIRDETMÉNY ERSTE Lakástakarék Zrt. által nyújtott akciók Érvényes: 2015.07.01-től 2015.07.01-től a Klasszik Hitel és Prémium Hitel módozatokhoz kapcsolódó kedvezmények a módozatok kivezetése miatt nem vehetőek igénybe. Természetes személyek szerződéskötéséhez kapcsolódó kedvezmény EgyOtthon

Részletesebben

A MARCALI VÁROSI KULTURÁLIS KÖZPONT BELFÖLDI KIKÜLDETÉS SZABÁLYZATA

A MARCALI VÁROSI KULTURÁLIS KÖZPONT BELFÖLDI KIKÜLDETÉS SZABÁLYZATA A MARCALI VÁROSI KULTURÁLIS KÖZPONT BELFÖLDI KIKÜLDETÉS SZABÁLYZATA A Marcali Városi Kulturális Központ kiküldetési rendjét a 1992.évi XXXIII. törvény a közalkalmazottak jogállásáról, a személyi jövedelemadóról

Részletesebben

ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT E L N Ö K I U T A S Í T Á S A szélessávú hálózatok fejlesztése érdekében az Országos Meteorológiai Szolgálat általi vagyonkezelői hozzájárulás kiadásának eljárásrendjéről

Részletesebben

levelezési cím 2 elérhetőségek

levelezési cím 2 elérhetőségek Alulírott 1 TULAJDONOS TÁRSTULAJDONOS SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - azonos pénznemben vezetett fizetési számlák tekintetében természetes személyek részére (2 EREDETI PÉLDÁNYBAN TÖLTENDŐ KI!) név: születési

Részletesebben

1. Tájékoztatási kötelezettség

1. Tájékoztatási kötelezettség 17/2018. (XI.26.) MÜK szabályzat 1 az ügyvédek által készített vagy letétbe vett végrendeletek és haláleseti rendelkezéseket tartalmazó okiratok központi nyilvántartására vonatkozó szabályokról A Magyar

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI KÉZIKÖNYV

PANASZKEZELÉSI KÉZIKÖNYV PANASZKEZELÉSI KÉZIKÖNYV I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér panaszkezelési szabályzatának célja, hogy a könyvtár szolgáltatásaival kapcsolatban felmerült panaszok

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás indítása Dombóvár, Arany János tér

Részletesebben

A Doki For Vets állatorvosi nyilvántartó software számlázó modul részletes felhasználói leírása

A Doki For Vets állatorvosi nyilvántartó software számlázó modul részletes felhasználói leírása A Doki For Vets állatorvosi nyilvántartó software számlázó modul részletes felhasználói leírása 1. Általános fogalomtár - A NAV megfelelőség biztosítása érdekében ez a dokumentum tartalmazza a Doki For

Részletesebben

Vezetékes és mobiltelefonok használatának rendje

Vezetékes és mobiltelefonok használatának rendje Testnevelési Egyetem Vezetékes és mobiltelefonok használatának rendje A Szenátus elfogadta a 70/2015. (X. 29.) számú határozatával. A 2016. II. 25-ig elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben. Módosító

Részletesebben

K1405 Mérőszeköz hitelesítés, akkreditált kalibrálás szolgáltatás beszerzése

K1405 Mérőszeköz hitelesítés, akkreditált kalibrálás szolgáltatás beszerzése K1405 Mérőszeköz hitelesítés, akkreditált kalibrálás szolgáltatás beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/132 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás

Részletesebben

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07.

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07. SOLA SCRIPTURA Teológiai Főiskola 1121 Budapest, Remete út. 16/A 1536 Budapest 114. Pf.: 253 E-mail: sola@sola.hu Web: www.sola.hu 06-1/391-01-80; 06-20/379-6260 Intézményi azonosító: FI70788 FELVÉTELI

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, 6000 Kecskemét, Piaristák tere 8. Tel.: 06/76/500-550; Fax: 06/76/500-570 e-mail: kjmk@kjmk.hu; www.kjmk.

Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, 6000 Kecskemét, Piaristák tere 8. Tel.: 06/76/500-550; Fax: 06/76/500-570 e-mail: kjmk@kjmk.hu; www.kjmk. Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, 6000 Kecskemét, Piaristák tere 8. Tel.: 06/76/500-550; Fax: 06/76/500-570 e-mail: kjmk@kjmk.hu; www.kjmk.hu KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT. 2. sz. függelék A könyvtári

Részletesebben

A Hitex Pénzügyi Zrt. panaszkezelési szabályzata

A Hitex Pénzügyi Zrt. panaszkezelési szabályzata A Hitex Pénzügyi Zrt. panaszkezelési szabályzata Érvényes: 2014.08.01. napjától Panaszkezelési szabályzat Társaságunk befogad minden, a tevékenységével, termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatban

Részletesebben

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában HATÁLYOS 2014.01.01-től Kérjük a kedvezményre jogosító igazolványok felmutatását! 1. SZJ 92.51.11.

Részletesebben

PANASZOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ hatályba lépés:

PANASZOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ hatályba lépés: Ű PANASZOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ hatályba lépés: 2018.03.20. Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy pénzügyei kezelésével az Erste Befektetési Zrt-t bízta meg. Elsődleges szempontunk,

Részletesebben

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendjéről

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendjéről A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendjéről Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2. A felek közötti kapcsolattartás módja... 3 3. A felek

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Forgalomirányító jelzések karbantartása 2015/S 208-378125. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés

Magyarország-Budapest: Forgalomirányító jelzések karbantartása 2015/S 208-378125. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés 1/19 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:378125-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Forgalomirányító jelzések karbantartása 2015/S 208-378125 Ajánlati/részvételi

Részletesebben

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Könyvtár Központi Könyvtárában

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Könyvtár Központi Könyvtárában Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Könyvtár Központi Könyvtárában HATÁLYOS 2018.09.01-től Kérjük a kedvezményre jogosító igazolványok felmutatását! 1. SZJ 92.51.11. Könyvtári

Részletesebben

Quad-Guard típusú energiaelnyelő berendezések javításához szükséges alkatrészek szállítása

Quad-Guard típusú energiaelnyelő berendezések javításához szükséges alkatrészek szállítása Quad-Guard típusú energiaelnyelő berendezések javításához szükséges alkatrészek szállítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/39 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa: Eljárást megindító

Részletesebben

CD és DVD gyártásához

CD és DVD gyártásához DiscPrinterKereskedelmiésSzolgáltatóKft. Székhely /számlázási cím: 1035 Budapest, Vörösvári út 39. Telephely /iroda: 1149 Budapest, Mogyoródi út 32. Tel/fax: (+36 1) 786-5368 mobil: (+36 30) 977-0454 E-mail:

Részletesebben

Ügyfélszolgálati Iroda 1033 Budapest, Mozaik utca 7., postacím: 1300 Budapest 3., Pf.: 39. cím:

Ügyfélszolgálati Iroda 1033 Budapest, Mozaik utca 7., postacím: 1300 Budapest 3., Pf.: 39.  cím: Ügyfélszolgálati Iroda 1033 Budapest, Mozaik utca 7., postacím: 1300 Budapest 3., Pf.: 39. e-mail cím: info@ovzrt.hu hétfő 8.00 17.30 kedd 8.00 16.00 szerda 8.00 16.00 csütörtök 8.00 16.00 péntek 8.00

Részletesebben

1. oldal. együttes elnevezésük szerint: Szerződő Felek között, alulírott helyen és időben az alábbiak szerint:

1. oldal. együttes elnevezésük szerint: Szerződő Felek között, alulírott helyen és időben az alábbiak szerint: 1. oldal Szerződésszám: 2016-DS/ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS Fokozott biztonságú elektronikus aláíráshoz és bélyegzőhöz kapcsolódó bizalmi szolgáltatásokhoz és nem minősített időbélyegzés szolgáltatáshoz igénybevételéhez

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Javasoljuk, hogy a kérelem csomagot tértivevényes ajánlott küldeményként adja postára.

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Javasoljuk, hogy a kérelem csomagot tértivevényes ajánlott küldeményként adja postára. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez 1. A formanyomtatványok kitöltése előtt kérjük, alaposan tanulmányozza át

Részletesebben

A VÉGTÖRLESZTÉSHEZ ADHATÓ MUNKÁLTATÓI KÖLCSÖNRŐL

A VÉGTÖRLESZTÉSHEZ ADHATÓ MUNKÁLTATÓI KÖLCSÖNRŐL Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Polgármesteri Hivatal 13/2011. (XII. 22.) SZÁMÚ POLGÁRMESTERI ÉS JEGYZŐI KÖZÖS UTASÍTÁS A VÉGTÖRLESZTÉSHEZ ADHATÓ MUNKÁLTATÓI KÖLCSÖNRŐL 13/2011.(XII. 22.) számú

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kbt (2) alkalmazásával

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kbt (2) alkalmazásával AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kbt. 251. (2) alkalmazásával 1) Ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma és elektronikus levelezési címe: Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről: az Országgyűlés Hivatala 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3. Adószám: 15300014-2-41 Bankszámlaszám: MÁK 10032000-01400805-00000000. Képviseletében eljáró

Részletesebben

FKF Nonprofit Zrt. Hulladékhasznosító Mű 1151 Budapest, Mélyfúró u. 10-12. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: 2015.07.16.

FKF Nonprofit Zrt. Hulladékhasznosító Mű 1151 Budapest, Mélyfúró u. 10-12. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: 2015.07.16. K1515 az FKF Nonprofit Zrt. által üzemeltetett Hulladékhasznosító Mű technológiájában található K1, K2, K3 és K4 jelű kazánjainál karbantartáshoz szükséges állványzat biztosítása (beépítés, bontás, elszállítás)

Részletesebben