Fire angel CO 9B szénmonoxid érzékelő,riasztó készülék

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fire angel CO 9B szénmonoxid érzékelő,riasztó készülék"

Átírás

1 Fire angel CO 9B szénmonoxid érzékelő,riasztó készülék részletes ismertető Újdonság! Fire angel CO 9B. Kettő darab ceruzaelemmről működő szénmonoxid riasztó,érzékelő készülék. A készülék a szénmonoxid szintet folyamatosan méri A készülék nem ad hamisriasztást, melyet a normál háztartási szennyezõ anyag szint okozhat. Vészhelyzet esetén 85dB hangosságú jelzést ad Általános önellenõrzõ funkció mely biztosítja az érzékelõ megfelelõ mûködését A készülék megfelel az EN : 2001 szabvány elõírásainak. A termék részletes ismertetése: Köszönjük, hogy a Fireangel termékét választotta. A CO 9B szénmonoxid mérgezõ gáz jelzõ berendezés egy új generációja az otthoni biztonsági berendezéseknek a Fireangel jóvoltából, mely egyesíti a legújabb technológiát és a megújult külsõt, hogy kellemes megjelenéssel és hatásosan növelje az Ön biztonságát. A Fireangel termékei folyamatosan fejlõdnek és terjednek. A Fireangel gyártja a világon az egyik legfejlettebb technológiával rendelkezõ szénmonoxid érzékelõket. TULAJDONSÁGOK Elektrokémiai szenzor mely pontosan méri a szén monoxid (CO) szintet és jelzést ad, ha ez a szén monoxid szint eléri a mérgezõ tartományt. A készülék a szénmonoxid szintet folyamatosan méri A készülék nem ad hamisriasztást, melyet a normál háztartási szennyezõ anyag szint okozhat. Vészhelyzet esetén 85dB hangosságú jelzést ad Próba/Üzemmódváltás (Test/Mode) gomb Általános önellenõrzõ funkció mely biztosítja az érzékelõ megfelelõ mûködését Könnyû felszerelni, hordozható, szállításra ideális A készülék megfelel az EN : 2001 szabvány elõírásainak. A SZÉNMONOXID DEFINÍCIÓJA ÉS HATÁSAI AZ EMBERI SZERVEZETRE A szénmonoxid (CO) egy nagyon mérgezõ gáz, amely a tüzelõanyagok égése során keletkezik. Évente több száz ember halálát okozza, és még többet sebesít meg. Gyakran csak csendes gyilkosnak nevezik. Szagtalan, íztelen és nem látható. Csakúgy, mint az oxigén, a CO is a tüdõn keresztül jut a szervezetbe a légzés folyamán. Belélegezve a szénmonoxidot a vörösvérsejtek kevesebb oxigént tudnak szállítani a szívbe, agyba és más fõbb szervekbe. Magasabb koncentráció esetén a CO percek alatt halálos lehet. Sok esetben CO mérgezéskor az áldozat tudatában van a bajnak, de a rosszullét, zavart állapot miatt képtelen elhagyni a helyiséget, vagy segítséget kérni. A CO jelenléte alvás közben kiváltképp veszélyes, mert az áldozat általában fel sem ébred. CO mérgezés tünetei:

2 A következõ tünetek CO mérgezésre utalhatnak. Ezekrõl mindenkit lehetõség szerint tájékoztassunk. Enyhe Expozíció: Enyhe fejfájás, hányinger, hányás, fáradság. Közepes Expozíció: Komoly, lüktetõ fejfájás, álmosság, zavartság, gyors szívverés. Magas Expozíció: Eszméletlenség, rángatózás, szív és légzési zavarok, halál. A Fireangel CO érzékelõ a körülötte lévõ légtérben a CO szintet a rendszer millió (106) egységében az illetõ komponens mennyiségét méri ugyanazon egységben (parts per million, ppm). 35ppm A maximum megengedhetõ koncentrációszint melynél a folyamatos jelenlét még nem káros. 200ppm Enyhe fejfájás, fáradság, szédülés, hányinger 2 3 óra után 400ppm Erõs fejfájás 1 2 órán belül, életveszély 3 óra után 800ppm Szédülés, hányinger és rángatózás 45 percen belül. Eszméletvesztés 2 órán belül. Halál 2 3 órán belül. CO jelenlétének gyanúja esetén, nyissa ki az ajtókat, ablakokat, hogy kiszellõzzön a helyiség, kapcsolja ki az üzemelõ készülékeket és evakuálja a helyiséget. Értesítse a hatóságokat, hogy lokalizálhassák a CO forrását, mielõtt újra az épületbe megy. Orvosi ellátást igényel mindenki akinél CO mérgezés tünetei észlelhetõk. A CO gyakori forrásai: Olaj és gáz bojlerek Hordozható generátorok Olajtûzhelyek Gáz vagy paraffin melegítõk Grillsütõk Eldugult kémények Gáz, fa vagy szén kandallók Cigaretta füst Gázüzemû berendezések Bármely elavult tüzelõanyagos berendezés FIGYELEM! Ez a szénmonoxid érzékelõ készülék nem gyúlékony gázérzékelõ és nem is füstérzékelõ. Ezen anyagok érzékeléséhez kérjük, telepítse a megfelelõ eszközöket. FIGYELEM! Ne használja a készüléket idõszakosan vagy hordozható érzékelõként éghetõ anyagok szivárgási forrásának lokalizálásához. TILOS: Figyelmen kívül hagyni a berendezés bármely riasztását. Faszenet égetni épületen belül. Telepíteni, átalakítani vagy javítani üzemanyag hajtású berendezéseket megfelelõ tudás tapasztalat és szakértelem nélkül. Gáz tûzhelyet használni fûtéshez. Gáz üzemû berendezéseket mûködtetni zárt helyiségekben. Benzinmotorokat mûködtetni épületen belül vagy zárt helyiségekben. Figyelmen kívül hagyni ha egy biztonsági berendezés lekapcsolja a berendezést. MINDIG TARTSA BE: Olyan berendezést vásároljon mely elismert laboratórium által kivizsgált és elfogadott. A használati útmutatóban leírtak szerint telepítse a berendezéseket. Ha szükséges szakember által végrehajtott telepítést kérjen (Gázüzemû berendezéseket be kell jelenteni).

3 Idõközönként szakemberekkel ellenõriztesse a berendezéseket. Évente tisztíttassa a kürtõket, füstcsöveket. Szemrevételezéssel ellenõrizzen minden berendezést mûködtetés elõtt. Ne grillezzen bel térben vagy garázsban. Nyisson ablakot, ha olaj tûzhelyet használ. Olyan helyeken telepítsen CO érzékelõt melyeknél az EN szabvány elõírja a használatát. Legyen tisztában a CO mérgezés tüneteivel. TÁJÉKOZTASSON MINDEN ÉRINTETTET A CO MÉRGEZÉS FORRÁSAIRÓL, TÜNETEIRÕL ÉS A CO ÉRZÉKELÕ HASZNÁLATÁRÓL. AZ RIASZTÓKÉSZÜLÉKEK ELHELYEZÉSE FIGYELEM! Az érzékelõ csak a szenzor hatáskõrében jelenlévõ szénmonoxid gázt jelzi. Lehetséges, hogy a CO gáz jelen van más helységekben. Melyik szobába érdemes elhelyezni az érzékelõt? Minden olyan helyiségbe érdemes érzékelõt szerelni ahol tüzelõanyagos berendezés található. További érzékelõket célszerû elhelyezni a biztonság érdekében a következõ helyiségekben: Olyan zárt szobákban, ahol számottevõ idõt töltenek és ahonnan nem hallható egy esetleges riasztás, továbbá: Minden hálószobában. Abban az esetben, ha több helyiségben található tüzelõanyagos berendezés, de nem áll rendelkezésre elég érzékelõ, a következõ pontok alapján érdemes eljárni: Helyezzük az érzékelõt abba a helyiségbe, melyben olyan tüzelõanyagos berendezés található mely nyílt égésterû. Helyezzünk érzékelõt abba a helyiségbe ahol a legtöbb idõt töltjük. Ha egy szobában van tüzelõanyagos berendezés és ott alszunk, helyezzük az érzékelõt a berendezéstõl távol, de közel ahhoz a helyhez ahol alszunk. Ha tüzelõanyagos berendezés olyan helyiségben van, ahol keveset tartózkodunk célszerû az érzékelõt a szobán kívül elhelyezni, így az esetleges riasztást könnyebben meghalljuk. Másik megoldás lehet, hogy egy különálló szirénát kapcsolunk az érzékelõhöz, mely abban a helységben van, ahol a tüzelõanyagos berendezés. Szobán belüli elhelyezés Ha az érzékelõ ugyanabban a helységben van, mint a tüzelõanyagos berendezés: a., Falra vagy mennyezetre szerelt érzékelõknél a következõket tartsuk be: Az érzékelõt kb. 1m és 3m közötti távolságba helyezzük el a lehetséges CO forrástól. Ha elkülönített rész van a szobában, az érzékelõt arra az oldalra tegyük ahol a lehetséges CO forrás található. Tetõterekben (ahol a mennyezet nem vízszintes) az érzékelõt a szoba magasabbik részébe helyezzük. b., Az elõzõ pontokon kívül a következõkre figyeljünk: Ha az érzékelõ a falon van: A plafonhoz közel legyen Lehetõleg magasabbra tegyük az érzékelõt, mint az ajtók, ablakok felsõ szintje, de a mennyezettõl legalább 150mm re. Ha az érzékelõ a mennyezeten van: Legalább 300mm re legyen, bármelyik faltól vagy lámpától. Ha az érzékelõ hálószobában vagy tüzelõanyagos berendezéstõl távoli szobában van:

4 Ebben az esetben az érzékelõt célszerû viszonylag közel elhelyezni a légzési zónához. Hova ne tegyük az érzékelõt? Elzárt helyre. (pl.: függöny mögé, szekrénybe) Bútor mögé. Közvetlenül mosdó fölé. Ablak vagy ajtó mellé. Szagelszívó mellé. Ventillátor mellé. Ahol a hõmérséklet 10 C alá eshet vagy meghaladhatja a 40 C ot. Ahol a por blokkolhatja a szenzort. Ahol nedvesség érheti. Tüzelõanyagos berendezés mellé 1m nél közelebb HOGYAN TELEPÍTSÜK AZ ÉRZÉKELÕT? MEGJEGYZÉS: Az érzékelõt olyan személy telepítse, aki az instrukciók alapján képes erre. Elõször írjuk fel a telepítés dátumát az érzékelõre az erre kijelölt helyre. Az érzékelõt ajánlatos a falra rögzíteni. Rögzítés falra vagy mennyezetre: Kérjük csak az érzékelõhöz mellékelt csavarokat használja. Elõször jelöljük meg a lyukak pozícióját. Fúrjuk meg a falat a jelöléseknél, majd helyezzük be a tipliket a lyukakba. Csavarjuk be a csavarokat, ügyelve arra, hogy kb. 3 mm t álljon ki a fal síkjából, hogy az érzékelõt fel tudjuk rá akasztani. Furatok közti táv: 90 mm Elhelyezés polcon: Az érzékelõ alapja lehetõvé teszi, hogy a készülék szabadon elhelyezhetõ legyen pl. polcon. FIGYELEM! Ha polcon akarjuk elhelyezni az érzékelõt kövessük az A riasztókészülékek elhelyezése fejezetben leírtakat.

5 ELEMEK BEHELYEZÉSE / CSERÉJE Ha az ELEMEK BEHELYEZÉSE / CSERÉJEérzékelõ már a falon van, akasszuk le a csavarokról. Szedjük le az érzékelõ hátoldaláról az elemfedõt. Cseréljük ki az elemeket, (2db 1.5 volt AA elem, csak a gyártó által ajánlott elemeket használjuk) ügyelve arra, hogy az elemeket megfelelõen helyezzük be. Gyártó által nem ajánlott elemek használata káros hatással lehet az érzékelõ mûködésére. Helyezzük vissza az elemfedõt, majd magát a készüléket az eredeti helyére. Az érzékelõnek kell pár perc, míg újra mûködésbe lép. Ha az elõzõekben leírtakat követte, a készülék kb. 3 percen belül mûködésbe lép. Ezután a készenléti lámpa (Power LED) percenként egyet fog villanni, jelezve, hogy a készülék riasztásra készen áll. Ellenõrizze a hangjelzõt, az elemeket és az áramkört a Test/Reset gomb egy másodpercig való lenyomásával. A hangjelzõ rögtön megszólal a gomb lenyomásával, a riasztó lámpának (Alarm LED) pedig pirosan kell villognia, jelezve, hogy az érzékelõ megfelelõen mûködik. Az ellenõrzést hetente végezze el. FIGYELEM! A hosszantartó hangjelzés közel a fülhöz károsíthatja a hallást.

6 Normálkörülmények között az elemek 12 hónapig elegendõek. Az érzékelõ nem nyújt védelmet a CO mérgezéssel szemben, ha az elemek le vannak merülve. FIGYELEM: A túl magas vagy túl alacsony hõmérséklet csökkentheti az elemek élettartamát. MÛKÖDÉSI TULAJDONSÁGOK A Test/Reset (Próba/Újraindítás) gomb Ellenõrzi a hangjelzõt, az elemeket és az áramkört Lehetõvé teszi az érzékelõ tesztelését Lehalkítja a hangjelzést (csak 50 ppm koncentrációjú CO szint alatt) Hangjelzõ, elemek és az áramkör próbája Ellenõrizze a hangjelzõt, az elemeket és az áramkört a Test/Reset gomb egy másodpercig való lenyomásával. A hangjelzõ rögtön megszólal a gomb lenyomásával, a riasztó lámpának (Alarm LED) pedig pirosan kell villognia, jelezve, hogy az érzékelõ megfelelõen mûködik. Az ellenõrzést hetente végezze el. Az érzékelõ tesztelése MEGJEGYZÉS: Az érzékelõt ajánlatos egy füstölõvel, esetleg egy cigarettával tesztelni, mert ezeknek az égése tartalmaz annyi szénmonoxidot, amelyet a készülék képes érzékelni. FIGYELMEZTETÉS: Az érzékelõ tesztelését csak felnõtt személy végezze. Ezt a próbát havonta egyszer ajánlatos elvégezni. A túl gyakori tesztelés rövidíti az elemek élettartamát. A tesztelés menete: 1. Ha az érzékelõ a falon vagy a mennyezeten van, akasszuk le a csavarokról. 2. Egyik kezünkkel takarjuk le a hangszórót, majd nyomjuk meg és tartsuk így a Test/Reset gombot míg a jelzõlámpa villogni nem kezd és a hangszóró meg nem szólal másodszor (ez kb. 5 másodperc után történik). Engedje el a Test/Reset gombot. Miután elengedte, a jelzõlámpa minden másodpercben egyet fog villanni. Ez jelzi, hogy a készülék kész a tesztelésre. 3. Gyújtson meg egy füstölõt esetleg cigarettát. 4. Fordítsuk oldalra a készüléket, úgy hogy a jobb oldala lefelé nézzen. Tartsuk a füstölõt vagy a cigarettát a készülék alá kb. 15 cm re, így a füst az érzékelõ nyílásba jut. Ennek hatására a készülék 4 hangos jelzést fog kiadni, a jelzõlámpa pedig rövid ideig zölden fog villogni. Ezzel a teszt be is fejezõdik. Ezután a készülék visszaáll normál üzemmódba. 5. Végül oltsunk el minden égõ segédeszközt (füstölõ, cigaretta) A KÉSZÜLÉK JELZÉSEI Minél magasabb a CO koncentráció az adott helyen, a készülék annál gyorsabban reagál. Ha a CO szint már káros mértékû, a készülék hangos hangjelzéssel jelzi, és másodpercenként pirosan villan a riasztó (Alarm LED) lámpa. A riasztó 60 és 90 perc között szólal meg, ha a koncentráció magasabb, mint 50 ppm,10 és 40 perc között, ha a koncentráció magasabb, mint 100 ppm,3 percen belül, ha a koncentráció magasabb, mint 300 ppm. Hiba/Gyenge elemek jelzése: A készülék folyamatosan ellenõrzi a szenzort és az áramellátottságot. Ha ezek közül

7 bármelyik nem rendeltetésszerûen mûködik vagy az elemek töltöttsége gyenge, akkor a készülék percenkét jelez egy rövid hangjelzéssel. FONTOS: Ez a hangjelzés nem azt jelenti, hogy a készülék szénmonoxidot érzékel. A KÉSZÜLÉK KARBANTARTÁSA A készülék akkor mûködik megfelelõen, ha rendszeresen karban van tartva. A karbantartás a következõkbõl áll: Ellenõrizze hetente a hangszórót és az elemeket a Test/Mode gomb lenyomásával. Végezze el az érzékelõ próbáját havonta. Védje a portól a készüléket, havonta egyszer puha ronggyal törölje át. A rendellenességek elkerülése végett, a következõket ne tegyük: Ne használjon semmilyen tisztítószert a készülék tisztításához, kizárólag puha ronggyal törölje át. Ne fesse le a készüléket Ne használjon aeroszolos palackot a készülék közvetlen közelében. Ne használjon oldószeres készítményeket a készülék közvetlen közelében. Ne próbálja szétszerelni, megjavítani a készüléket meghibásodás esetén, mert az a garancia elvesztésével jár. TEENDÕK RIASZTÁS ESETÉN FIGYELEM! A riasztó hang egy felhívás arra, hogy szokatlanul magas, esetleg halálos mértékben szénmonoxid van jelen. Soha ne hagyja figyelmen kívül ezt a jelzést, mert a további ott tartózkodás akár végzetes is lehet. Azonnal ellenõrizze nem jelentkeztek e valakinél a mérgezés tünetei és értesítse az illetékes szerveket. SOHA NE HAGYJA FIGYELMEN KÍVÜL A RIASZTÁST. Teendõk riasztáskor: Maradjon nyugodt, nyisson ajtót, ablakot Kapcsoljon le minden tüzelõanyagos berendezést Hagyja el a helyiséget, úgy, hogy az ajtókat, ablakokat nyitva hagyja Hívja az illetékes szolgáltatót Ne menjen vissza a helységbe, amíg a riasztó jelez. Hívjon segítséget azoknak, akiknél a CO mérgezés tünetei fellelhetõk Ne használja a tüzelõanyagos berendezéseket, amíg azok szakember által ellenõrizve, javítva nem lettek. MÛSZAKI ADATOK Típus: CO 9B Érzékelés elve: Elektrokémiai úton Élettartam: 7 év Riasztás hangerõssége: 85dB 1m en belül Ajánlott elemfajták: Ceruza (AA) elem Duracell LR6, Energizer LR6, Gold Peak 15A Elem élettartama: Kb. 1 év normál körülmények között Üzemi hõmérséklet: 10 C tól 40 C ig Nedvességtartalom tartomány: 30 90% relatív páratartalom Súly: 125 gramm A készülék megfelel az EN : 2001 szabvány elõírásainak. Riasztási szintek: 50 ppm 60 és 90 perc között 100 ppm 10 és 40 perc között 300 ppm 3 percen belül GARANCIA A forgalmazó 24 hónap cseregaranciát vállal a készülékekre. Ez alatt az idõtartam alatt a szénmonoxid riasztó rendes használata és karbantartása mellett meghibásodott anyag vagy gyártási hibás alkatrészeket a cég kicseréli vagy

8 megjavítja. A Fireangel Ltd. semmilyen körülmények között nem vállal felelõsséget azon hibák miatt, amelyeket sérülés, hanyagság, rendeltetésellenes használat, bármely módosítás okozott, illetve ha a terméket megpróbálták szétszerelni. Ha bármely probléma merülne fel az detektorral kapcsolatban, akkor lépjen kapcsolatba a forgalmazóval.

HAT ÉV GARANCIA!! Honeywell szénmonoxid érzékelő,riasztó H 450E

HAT ÉV GARANCIA!! Honeywell szénmonoxid érzékelő,riasztó H 450E HAT ÉV GARANCIA!! Honeywell szénmonoxid érzékelő,riasztó H 450E részletes ismertető Újdonság! Honeywell szénmonoxid riasztó H 450EN Beépített 7 évig működőképes akkumulátorral.hat év garanciával! Elektro

Részletesebben

Szénmonoxid érzékelő- és riasztó készülék

Szénmonoxid érzékelő- és riasztó készülék Szénmonoxid érzékelő- és riasztó készülék GYCO Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Műszaki adatok Termékkód Elem Működési áramerősség Riasztási áramerősség Érzékelt gáz

Részletesebben

Smoke Alarm FERION 1000 O

Smoke Alarm FERION 1000 O Smoke Alarm FERION 1000 O hu Smoke Alarm Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Graphics 4 2 Bevezetés 6 3 Felszerelés 7 4 Karbantartás 9 5 Műszaki adatok 10 6 Ügyfélszolgálat 12 Bosch Sicherheitssysteme

Részletesebben

Smoke Alarm FERION 4000 O

Smoke Alarm FERION 4000 O Smoke Alarm FERION 4000 O hu Smoke Alarm Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Graphics 4 2 Bevezetés 6 3 Felszerelés 7 4 Karbantartás 9 5 Műszaki adatok 10 6 Ügyfélszolgálat 12 Bosch Sicherheitssysteme

Részletesebben

ES-D1A. Vezeték nélküli mozgásérzékelő. www.etiger.com

ES-D1A. Vezeték nélküli mozgásérzékelő. www.etiger.com ES-D1A Vezeték nélküli mozgásérzékelő www.etiger.com HU A doboz tartalma 1 x PIR Mozgásérzékelő 1 x Konzol 1 x Felhasználói kézikönyv 1. Érzékelő ablak 2. LED jelző 3. Konzol Legelső használat előtt Nyissa

Részletesebben

Páratartalom: Működési tartomány 10%-90% relatív páratartalom. Teszt/Törlés gomb: Teszt nyomógombbal ellenőrizhető az egység megfelelő

Páratartalom: Működési tartomány 10%-90% relatív páratartalom. Teszt/Törlés gomb: Teszt nyomógombbal ellenőrizhető az egység megfelelő Szénmonoxid érzékelő (Digitális kijelzővel) Modellszám: OR-DC-605 Műszaki adatok: Riasztási feltétel: EN50291 (2001) Érzékelő: ECO-Cell Elektromechanikus szénmonoxid érzékelő Tápfeszültség: 3 x1.5v AA

Részletesebben

SZÉNMONOXID ÉRZÉKELŐ Modell: OR-DC-618

SZÉNMONOXID ÉRZÉKELŐ Modell: OR-DC-618 SZÉNMONOXID ÉRZÉKELŐ Modell: OR-DC-618 Használati útmutató A készülék csatlakoztatása és használata előtt kérjük, figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót és őrizze meg a termék használata folyamán. Az

Részletesebben

EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő

EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő 2 MAGYAR EM8690-R1 - Vezeték nélküli füst érzékelő Tartalom 1.0 Bevezetés... 2 2.0 LED indikátor... 3 3.0 Beállítások... 3 3.1 Első használat... 3 3.2 Teszt Mód...

Részletesebben

COMPUTHERM. CO1400 szén-monoxid riasztó. Kezelési útmutató

COMPUTHERM. CO1400 szén-monoxid riasztó. Kezelési útmutató COMPUTHERM CO1400 szén-monoxid riasztó Kezelési útmutató TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés 2. Amit a szén-monoxidról tudnia kell 3. A szén-monoxid mérgezés tünetei 4. A szén-monoxid riasztó felszerelésének

Részletesebben

Danfoss Link RS Szerelési útmutató

Danfoss Link RS Szerelési útmutató Danfoss Link RS Szerelési útmutató HU Danfoss Link RS A Danfoss Link RS (Room Sensor) szobahőmérséklet érzékelő méri és továbbítja a Danfoss Link CC központnak a helyiség hőmérsékletének értékét. A Danfoss

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike a gyártó

Részletesebben

GFE AD. Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz

GFE AD. Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz GFE AD Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz 1.oldal Kábelezés Az 1 ábrán a kábelezés látható. A hurokra az eszközök sorra kapcsolódnak rá, a központ

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

Páratartalom: Működési tartomány 10%-90% relatív páratartalom. Teszt/Törlés gomb: Teszt nyomógombbal ellenőrizhető az egység megfelelő

Páratartalom: Működési tartomány 10%-90% relatív páratartalom. Teszt/Törlés gomb: Teszt nyomógombbal ellenőrizhető az egység megfelelő Szénmonoxid érzékelő (Digitális kijelzővel) Modellszám: OR-DC-605 Műszaki adatok: Riasztási feltétel: EN50291 (2001) Érzékelő: ECO-Cell Elektrokémiai szénmonoxid érzékelő Tápfeszültség: 3 x1.5v AA alkáli

Részletesebben

CO riasztó 7 év élettartammal Használati utasítás. Cikkszám: GS811-B

CO riasztó 7 év élettartammal Használati utasítás. Cikkszám: GS811-B HU CO riasztó 7 év élettartammal Használati utasítás Cikkszám: GS811-B Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott GS811-B szén-monoxid riasztót választotta! A termék technológiailag megújult Figaró típusú

Részletesebben

Elemes/akkumulátoros szén-monoxid riasztók Ei207/208 sorozat

Elemes/akkumulátoros szén-monoxid riasztók Ei207/208 sorozat Elemes/akkumulátoros szén-monoxid riasztók Ei207/208 sorozat Ei207/208 szén-monoxid riasztó sorozat Otthoni, lakókocsiban, lakóautóban és hajókon való használatra Útmutató Olvassa el, és gondosan őrizze

Részletesebben

1. Mi a szén-monoxid (CO)?

1. Mi a szén-monoxid (CO)? Termék műszaki jellemzői és adatai Kidde szén-monoxid riasztók (elemes változat) 5CO modell 5DCO modell Tartalom 1. Mi a szén-monoxid (CO)? 2. Fontos biztonsági információk 3. A CO riasztó bekapcsolása

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási

Részletesebben

Alkatrészek. Elem Fedőlap (Nyissa ki az elemek behelyezéséhez) Csatlakozó. Aljzat/foglalat Nose bilincs. Készülék

Alkatrészek. Elem Fedőlap (Nyissa ki az elemek behelyezéséhez) Csatlakozó. Aljzat/foglalat Nose bilincs. Készülék Tartalom Tartalom Bevezetés Alkatrészek Általános figyelmeztetések és biztonság Az Allergia Elleni Készülék használata Áramforrás Termékjellemzők Karbantartás A készüléken található szimbólumok magyarázata

Részletesebben

Etanolos kandalló

Etanolos kandalló Etanolos kandalló 10032147 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást..

Részletesebben

CO riasztó 10 év élettartammal Használati utasítás. Cikkszám: GS819

CO riasztó 10 év élettartammal Használati utasítás. Cikkszám: GS819 HU CO riasztó 10 év élettartammal Használati utasítás Cikkszám: GS819 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott GS819 típusú szén-monoxid riasztót választotta! A termék technológiailag megújult Figaró típusú

Részletesebben

EXLED-001 (HT-F62413A-10)

EXLED-001 (HT-F62413A-10) LED VILÁGÍTÁS Biztonsági előírások és használati utasítás EXLED-001 (HT-F62413A-10) Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Kérjük, üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa át ezt a használati utasítást

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. SC-120 Szén-monoxid / CO érzékelő készülék

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. SC-120 Szén-monoxid / CO érzékelő készülék HASZNÁLATI UTASÍTÁS SC120 Szénmonoxid / CO érzékelő készülék Köszönjük, hogy a STECK SC120 szénmonoxid érzékelőt választotta. Ez a készülék arra ad lehetőséget, hogy a veszélyes mennyiségű szénmonoxid

Részletesebben

CO ÉRZÉKELŐ AC230V CIKKSZÁM: LYD-706CS

CO ÉRZÉKELŐ AC230V CIKKSZÁM: LYD-706CS CO ÉRZÉKELŐ AC230V CIKKSZÁM: LYD-706CS FIGYELEM! A készülék szénmonoxid érzékelésére alkalmas, más gázokéra nem! A termék bemutatása Ez a készülék egy nagy stabilitású Szénmonoxid Detektor, a későbbiekben

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 990A Digitális SMD Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági megjegyzések... 2 3. A készülék felépítése, kezelőszervek... 2 5. Mérési tulajdonságok... 4 6. Mérési

Részletesebben

Használati útmutató Tartalom

Használati útmutató Tartalom Használati útmutató Tartalom Általános ismertetés... 2 Belső akkumulátor tesztelése...2 Jármű indítása... 2 Belső akkumulátor töltése...2 Az akkumulátorra nincs garancia... 3 Javaslatok, figyelmeztetések...

Részletesebben

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Csuklókaros kapumotor 900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG MUNKA ESZKÖZÖK 3 TECHNIKAI ADATOK MÉRETEK 4 A KAR RÖGZÍTÉSE A KAPUHOZ ÖSSZESZERELÉS 5 KIOLDÁS CSATLAKOZÁSOK A

Részletesebben

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT CP-VK40S-VP KÜLTÉRI EGYSÉG CP-VK40S-VP Ajtózár Beltéri monitor 1: piros 2: kék 3: sárga 4: fehér 5: fekete Méretek: 58 x 135 x 39 mm SZÁM FUNKCIÓ Esővédő keret LED segédfény

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 990B Digitális SMD Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági megjegyzések... 2 3. A készülék felépítése, kezelőszervek... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Mérési tulajdonságok...

Részletesebben

Honeywell CO-vészjelző a biztonságos fűtési szezonért

Honeywell CO-vészjelző a biztonságos fűtési szezonért Honeywell CO-vészjelző a biztonságos fűtési szezonért Jelen tudástárunkban szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a fűtési szezon beköszöntével ismét megsokszorozódhat a szén-monoxid mérgezés kockázata,

Részletesebben

Használati útmutató Alkoholszonda AT128

Használati útmutató Alkoholszonda AT128 Használati útmutató Alkoholszonda AT128 1 ALC Nose alkoholszonda csak akkor kellene használni amikor egy százalékos belélegzett alkohol levegő jelzést ad le. Nem kell csak erre hivatkozni, hogy megállapítsa,

Részletesebben

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Javaslatok Üzembehelyezés A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen vagy nem megfelelő üzembehelyezésből adódó károkért. A minimális biztonsági távolság

Részletesebben

LFM Használati útmutató

LFM Használati útmutató Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 LFM Használati útmutató Oldalak 1 1.ábra 2.ábra Oldalak 2 3.ábra

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IL-REF20H mozgásérzékelős LED reflektorhoz www.inlightled.hu Bevezetés A passzív, infravörös érzékelővel ellátott LED reflektor érzékeli a mozgást, valamint a testhőmérsékletet.

Részletesebben

SF450EN Szén-monoxid érzékelő családi házakba

SF450EN Szén-monoxid érzékelő családi házakba Használati utasítás SF450EN Szén-monoxid érzékelő családi házakba Elektrokémiai cellás érzékelő elem Folyamatos önellenőrzés és utánállítás Vészjelzéskor fény- és 85dB-es Karbantartásmentes üzem 6,5 éves

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz Tartalomjegyzék Beépítés és bekötési rajz Vázlatos bekötési ábrák Szenzorok beépítése A kijelző elhelyezése Központi egység telepítése Funkciók Riasztás A rendszer működése

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

testiny.hu DA-7100 Digitális alkoholszonda Használati Útmutató Üzemanyagcellás érzékelő Személyes és professzionális használatra

testiny.hu DA-7100 Digitális alkoholszonda Használati Útmutató Üzemanyagcellás érzékelő Személyes és professzionális használatra Digitális alkoholszonda Üzemanyagcellás érzékelő Személyes és professzionális használatra DA-7100 Használati Útmutató Üzemanyagcellás érzékelő 4 számjegyű kijelző háttérvilgítással Automatikus kikapcsolás

Részletesebben

ALKOHOLSZONDA. Az alkoholszonda a kilélegzett levegő vér-alkohol koncentrációjának mérésére szolgál. Az alkoholszonda által

ALKOHOLSZONDA. Az alkoholszonda a kilélegzett levegő vér-alkohol koncentrációjának mérésére szolgál. Az alkoholszonda által ALKOHOLSZONDA Használati útmutató Az első használat előtt olvassa el a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg. AZ ALKOHOLSZONDA A VÉRBEN LÉVŐ ALKOHOLSZINT TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ MÉRÉSÉRE SZOLGÁL! A

Részletesebben

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V.

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. 1 I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. Egyéb biztonsági figyelmeztetések... 4 VI. Karbantartás... 5 VII. Hibaelhárítás...

Részletesebben

H450EN Szén-monoxid érzékelő családi házakba

H450EN Szén-monoxid érzékelő családi házakba Használati utasítás H450EN Szén-monoxid érzékelő családi házakba Elektrokémiai cellás érzékelő elem Folyamatos önellenőrzés és kalibrálás Vészjelzéskor fény- és hangjelzés Karbantartásmentes üzem 7 éves

Részletesebben

SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ

SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CD310 Bevezetés Mivel a szén-monoxid gáz könnyebb a levegőnél, ezért a szoba felső részén gyűlik össze, így a készüléket célszerű a mennyezetre telepíteni. A folyékony autógáz (LPG)

Részletesebben

Használati útmutató PAN Aircontrol

Használati útmutató PAN Aircontrol Használati útmutató PAN Aircontrol Air Quality meter Tartalom 1. Bevezető... 2 2. Szállítmány tartalma... 3 3. Általános biztonsági útmutatások... 3 4. A készüléken lévő szimbólumok magyarázata... 4 5.

Részletesebben

Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Műszaki adatok Érzékelési távolság Kültér 50m 100m 150m 200m 250m Beltér 60m 90m 120m 180m 240m Érzékelő sugarak száma 4 sugár

Részletesebben

3-as szett ablak- és ajtóriasztó

3-as szett ablak- és ajtóriasztó 3-as szett ablak- és ajtóriasztó Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87763HB55XVI 2016-06 332031 / 332032 Biztonsági előírások Figyelmesen olvassa el a biztonsági előírásokat, és az esetleges

Részletesebben

SF350EN Szén-monoxid érzékelő családi házakba

SF350EN Szén-monoxid érzékelő családi házakba Használati utasítás SF350EN Szén-monoxid érzékelő családi házakba Elektrokémiai cellás érzékelő elem Önellenőrzés Fényjelzés és 85dB-es Karbantartásmentes üzem 4,5 V-os elemmel működik Egyszerű felszerelés

Részletesebben

EM8660 Vezeték nélküli ajtó/ablak érintkező (2-utas kommunikáció)

EM8660 Vezeték nélküli ajtó/ablak érintkező (2-utas kommunikáció) v EM8660 Vezeték nélküli ajtó/ablak érintkező (2-utas kommunikáció) 2 MAGYAR EM8660 - Vezeték nélküli ajtó/ablak érintkező Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 2.0 Bejárati ablak/ajtó

Részletesebben

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI Mixer Tisztelt Ügyfelünk, először is köszönjük Önnek vásárlást. Kérjük, olvassa el figyelmesen a mellékelt bekötési és használati útmutatót és kövesse a leírtakat

Részletesebben

Netcom100. hu Szerelési utasítás 11. da Installationsvejledning for telefonmodul (2009/09)

Netcom100. hu Szerelési utasítás 11. da Installationsvejledning for telefonmodul (2009/09) Netcom100 da Installationsvejledning for telefonmodul 2 hu Szerelési utasítás 11 Tartalomjegyzék 11 Tartalomjegyzék 1 iztonsági tudnivalók és a szimbólumok magyarázata...................... 12 1.1 Szimbólumok

Részletesebben

Tisztelt látogató, kedves szülő!

Tisztelt látogató, kedves szülő! Tisztelt látogató, kedves szülő! Köszönjük, hogy megtisztel figyelmével, és megtekinti az ÁlomVirág babalégzésfigyelő készülékünk rövid ismertetőjét, mely orvosok által tesztelt és tanácsolt, a Babára

Részletesebben

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O Használati útmutató Egység neve: BDMv3 / BDMv3O Egység tartalma: Külső modul / Kültéri külső modul, ami egyben az érzékelő is (1) Töltő adapter (5V 2A) (opcionális) Külső csatlakozások: Töltő csatlakozó

Részletesebben

MK-DH MK-DV MK-DVF. Videó kaputelefon. Szerelési utasítás KAPCSOLATOS TILTÁS!

MK-DH MK-DV MK-DVF. Videó kaputelefon. Szerelési utasítás KAPCSOLATOS TILTÁS! MK-DH Videó kaputelefon Szerelési utasítás Óvintézkedések. ÁLTALÁNOS TILTÁS! NEDVESSÉGGEL KAPCSOLATOS TILTÁS! SZÉTSZERELNI TILOS! FIGYELMEZTETÉS! FIGYELEM! (Elhanyagolása halálesetet, vagy súlyos sérülést

Részletesebben

1. BEVEZETŐ 2. FŐ TULAJDONSÁGOK

1. BEVEZETŐ 2. FŐ TULAJDONSÁGOK 1. BEVEZETŐ Az IB aktív infravörös mozgásérzékelő szenzorok különböző magasságban és szélességben védik az átjárókat, beltéri és kültéri ablakokat. Az eszközök két darabos, adó és vevő kiszerelésben készülnek,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP Art. 8220-8225 FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV +DJ\RPiQ\RV WĦ]MHO]Ę N ]SRQWRN Tartalomjegyzék 1. Felhasználói útmutató......3 1.1 LED jelzések... 3 1.2 Akusztikus figyelmeztetések... 6 1.3 Vezérlőgombok... 6 1.4 Kezelési módok...

Részletesebben

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 96228HB43XVIII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 96228HB43XVIII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 96228HB43XVIII 2018-01 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági megoldásokkal rendelkezik. Ennek ellenére figyelme - sen olvassa el a biztonsági előírásokat,

Részletesebben

Hálózati jelátviteli eszköz Gyors Telepítési Útmutató

Hálózati jelátviteli eszköz Gyors Telepítési Útmutató Hálózati jelátviteli eszköz Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: PL7200/PL7200KIT Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Figyelmeztetés: Fontos telepítés előtti tudnivalók... 1 3. LED jelző lámpák

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. SC-103 Szén-monoxid / CO érzékelő készülék

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. SC-103 Szén-monoxid / CO érzékelő készülék HASZNÁLATI UTASÍTÁS SC103 Szénmonoxid / CO érzékelő készülék Köszönjük, hogy a STECK SC103 szénmonoxid érzékelőt választotta. Ez a készülék arra ad lehetőséget, hogy a veszélyes mennyiségű szénmonoxid

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: HD-2253 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

HIT Compact céltábla HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HIT Compact céltábla HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ www.pentashot.eu HIT Compact céltábla HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Complete solution. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK ÉS EGYÉB FONTOS TUDNIVALÓK Használat előtt alaposan olvassa át a használati útmutatót! A használati útmutatónak

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. SC-130 Szén-monoxid és gázérzékelő készülék

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. SC-130 Szén-monoxid és gázérzékelő készülék HASZNÁLATI UTASÍTÁS SC130 Szénmonoxid és gázérzékelő készülék Köszönjük, hogy a STECK SC130 szénmonoxid és gázérzékelőt választotta. Ez a készülék arra ad lehetőséget, hogy a veszélyes mennyiségű szénmonoxid

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKPLCD, LCDL kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné.

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. 1 FIGYELMEZTETÉS Az összes biztonsági és muködtetési utasítást el kell olvasni a muveletek megkezdése elott. A helytelen muveletek maradandó

Részletesebben

Hálózati tápellátással működő szén-monoxid érzékelő

Hálózati tápellátással működő szén-monoxid érzékelő Hálózati tápellátással működő szén-monoxid érzékelő Típus: Ei225EN - A hálózati tápellátáshoz fixen bekötve Útmutató Olvassa el, és gondosan orizze meg az útmutatót, amíg a termék használatban van. Fontos

Részletesebben

AC feszültség detektor / Zseblámpa. Model AX-T01. Használati útmutató

AC feszültség detektor / Zseblámpa. Model AX-T01. Használati útmutató AC feszültség detektor / Zseblámpa Model AX-T01 Használati útmutató Mielőtt használni kezdené a készüléket, vagy javítaná a készüléket, kérjük olvassa el a teljes használati útmutatót, különösen vegye

Részletesebben

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Padló ventilátor JÓTÁLLÁS A készülékre 2 év garancia van. A garanciális időszakban a gyártó garanciát vállal minden gyártói hibára. A hiba előfordulása esetén a készüléket megjavítják

Részletesebben

FINN SZAUNA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

FINN SZAUNA HASZNÁLATI UTASÍTÁS FINN SZAUNA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Kedves Vásárló, Gratulálunk az új szaunájához. Biztosak vagyunk abban, hogy évekig élvezni fogja a szauna összes előnyét. Kérjük, hogy mindenek előtt gondosan olvassa át

Részletesebben

AN900 B háromsugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei

AN900 B háromsugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei AN900 B háromsugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei A TÁPFESZÜLTSÉG (POWER) ZÖLD színű jelzőfénye akkor kapcsol be, amikor az adóegység működésbe lép. SZINT jelzőfény (piros)

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. 4 vezetékes Színes Videó Kaputelefon

Felhasználói kézikönyv. 4 vezetékes Színes Videó Kaputelefon Felhasználói kézikönyv 4 vezetékes Színes Videó Kaputelefon Tartalomjegyzék 1. FUNKCIÓK... 3 2. MONITOR ÉS KAMERA TULAJDONSÁGAI... 4 3. CSOMAG TARTALMA... 5 4. FELSZERELÉS... 5 5. Bekötési ábra... 7 6.

Részletesebben

Retro fali lámpa. Szerelési útmutató 92326HB22XVIII

Retro fali lámpa. Szerelési útmutató 92326HB22XVIII Retro fali lámpa hu Szerelési útmutató 92326HB22XVIII 2017-12 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelke - zik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat,

Részletesebben

Fotoelektromos Füstjelző

Fotoelektromos Füstjelző Fotoelektromos Füstjelző DTCTSL40WT DTCTSL40WT_ Fotoelektromos Füstjelző_Manual 1 Magyar Tartalom Bevezetés Áttekintés Termék részletei Részletes felhasználói útmutató Dokumentum korábbi változatai Ügyféltámogatás

Részletesebben

Használó Kamera PNI 65PR3C

Használó Kamera PNI 65PR3C Használó Kamera PNI 65PR3C Mielőtt csatlakoztatná vagy a termék, kérjük, olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat, és tartsa ezt a használati útmutatót későbbi használatra. FIGYELEM! Áramütés veszélye,

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak.

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. raelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

Kábeldob hordozható lámpával - 24 V. Használati útmutató GD024

Kábeldob hordozható lámpával - 24 V. Használati útmutató GD024 Kábeldob hordozható lámpával - 24 V Használati útmutató GD024 GD024 használati útmutató Az alábbi használati útmutatót figyelmesen olvassa el. A használati útmutató előírásainak a be nem tartása súlyos

Részletesebben

Függőlámpa. Szerelési útmutató 91060AB4X4VII

Függőlámpa. Szerelési útmutató 91060AB4X4VII Függőlámpa hu Szerelési útmutató 91060AB4X4VII 2017-04 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági megoldásokkal rendelkezik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat és az esetleges

Részletesebben

Használati útmutató. PNI P05 parkolássegítő érzékelő, tükrös kijelzővel (PNI-P05)

Használati útmutató. PNI P05 parkolássegítő érzékelő, tükrös kijelzővel (PNI-P05) Használati útmutató PNI P05 parkolássegítő érzékelő, tükrös kijelzővel (PNI-P05) 1 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Főbb tulajdonságok......3 Szenzorok beszerelése... 3 Kapcsolási rajz......4 Műszaki adatok......5

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért.

Részletesebben

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Használati útmutató AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Bevezetés Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a kétcsatornás hőmérsékletet mérő készüléket. Szánjon rá néhány percet, hogy elolvassa a használati

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 88169HB1XVII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 88169HB1XVII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 88169HB1XVII 2016-08 334 063 A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelke - zik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat, és az esetleges

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor Felhasználói Kézikönyv M300 Video Kaputelefon Monitor TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 1.1 Monitor kijelző állapotok 2. KIJELZŐ FUNKCIÓK ÉS IKONOK LEÍRÁSA 2.1 Kitekintés funkció 2.2 Portás funkció

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKP4, 8 és 16 kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik.

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

LED-es tükörre szerelhető lámpa

LED-es tükörre szerelhető lámpa LED-es tükörre szerelhető lámpa hu Termékismertető 16262FV05X02IX 2019-02 Biztonsági előírások A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelkezik. Ennek ellenére olvassa el figyelme - sen a biztonsági

Részletesebben

Season Omnis. 03.04.2012 Omnis Manual HU.RO.indd 1 16/04/12 12.44

Season Omnis. 03.04.2012 Omnis Manual HU.RO.indd 1 16/04/12 12.44 Season Omnis 03.04.2012 Omnis Manual HU.RO.indd 1 16/04/12 12.44 Omnis A termékműszaki adatai Szabadon álló infravörös fűtőtest Magassága: Szélessége: Áramellátás: Energiafogyasztás: Érintésvédelmi besorolás:

Részletesebben

Honeywell D04FS. Beépítési Útmutató. Nyomásszabályzó szelep HU1H-1039GE23 R0108. Kérjük őrizze meg a későbbi használatra!

Honeywell D04FS. Beépítési Útmutató. Nyomásszabályzó szelep HU1H-1039GE23 R0108. Kérjük őrizze meg a későbbi használatra! Honeywell D04FS Beépítési Útmutató Kérjük őrizze meg a későbbi használatra! Nyomásszabályzó szelep 1. Biztonsági előírások 1. Kövesse a beépítési útmutatót 2. A készüléket csak úgy szabad használni: -

Részletesebben

SANTON. Ívérzékelő egység Napelemes rendszerekhez. Használati útmutató

SANTON. Ívérzékelő egység Napelemes rendszerekhez. Használati útmutató SANTON Ívérzékelő egység Napelemes rendszerekhez Használati útmutató Fontos biztonsági tudnivalók! Vigyázat! A rendszer alkatrészein magas feszültség és nagy áramok jelenhetnek meg. Kövesse a pontosan

Részletesebben

Színes Video-kaputelefon

Színes Video-kaputelefon Home Network Színes Video-kaputelefon CDV-50P Köszönjük, hogy COMMAX terméket vásárolt. Az eszköz üzembe helyezése előtt, figyelmesen olvassa el a Felhasználói kézikönyvet és az üzemszerű működés érdekében,

Részletesebben

FINN SZAUNA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

FINN SZAUNA HASZNÁLATI UTASÍTÁS FINN SZAUNA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Kedves Vásárló! Gratulálunk az új szaunájához. Biztosak vagyunk abban, hogy évekig élvezni fogja a szauna összes előnyét. Kérjük, hogy mindenek előtt gondosan olvassa át

Részletesebben

Kozmetikai tükör Használati útmutató

Kozmetikai tükör Használati útmutató Kozmetikai tükör Használati útmutató HU A termék első használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termék használatát már ismeri. A kozmetikai tükröt csak a használati

Részletesebben

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó Szinusz-inverter HS 1000 CE 230V AC / 1000VA folyamatos / 2500VA csúcs Tisztelt Felhasználó! Üzembehelyezés elõtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési útmutatót. FIGYELEM!

Részletesebben

MD-3 Nokia zenei hangszórók

MD-3 Nokia zenei hangszórók MD-3 Nokia zenei hangszórók MAGYAR Az MD-3 sztereó hangszórók kiváló hangminõséget biztosítanak egy kompatibilis Nokia készüléken vagy más audiokészüléken történõ zenevagy rádióhallgatás közben. A hangszórók

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GÁZÉRZÉKELŐ KÉSZLET ÉS SZOLENOID PNI SAFE HOUSE 200

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GÁZÉRZÉKELŐ KÉSZLET ÉS SZOLENOID PNI SAFE HOUSE 200 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GÁZÉRZÉKELŐ KÉSZLET ÉS SZOLENOID PNI SAFE HOUSE 200 HU Bevezetés Ez a termék gazerzekelő nagy stabilitasú, falra szerelhető, gázszivargásra hasznalják. A terméket lehet házba, villába,

Részletesebben

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék különböző típusaira vonatkozik.

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék különböző típusaira vonatkozik. HU HU Tanácsok és javaslatok használati útmutató a készülék különböző típusaira vonatkozik. Ezért az egyes jellemzők bemutatásánál előfordulhatnak benne olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra

Részletesebben

A termék leírása. A termék leírása. Biztonsági utasítások. Biztonsági utasítások a motoron. Magyarázat a rajzhoz. Figyelem!

A termék leírása. A termék leírása. Biztonsági utasítások. Biztonsági utasítások a motoron. Magyarázat a rajzhoz. Figyelem! A termék leírása részére. Magyarázat a rajzhoz Biztonsági utasítások a motoron VIGYÁZAT! A motorok szénmonoxidot termelnek, A szénmonoxid belégzése rosszullétet, eszméletvesztést, vagy halált okozhat.

Részletesebben

KISTRAKTOR. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KISTRAKTOR. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KISTRAKTOR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. HU Figyelmeztetés: - A gyermekek

Részletesebben