Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció május 31.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2013. május 31."

Átírás

1 Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció május 31.

2 Vállalati hírek A Rail Cargo Hungaria elnyerte az ECM-tanúsítványt 2011-ben a Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) projektet indított az EU által újonnan előírt ECM (Entity in Charge of Maintenance, azaz Karbantartásért Felelős Szervezet) tanúsítvány megszerzése érdekében. Idén januárban már végéhez közeledett a folyamat a szükséges dokumentumok hatósághoz való beadásával. Egy áprilisi konzultációt követően május 24- én illetve 27-én a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) helyszíni szemlét tartott székházunkban, amelynek során véglegessé vált, hogy társaságunk elnyeri a tanúsítványt. Mint azt Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke elmondta, a Rail Cargo Hungaria felkészültsége Magyarországon kiemelkedően jó. A tanúsítványt május 30-án Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatósága elnöke vette át az NKH székházában (képünkön). Az eseményen köszönetét fejezte ki az NKH támogatásáért és gyors ügyintézéséért. Elmondta, hogy a Rail Cargo Hungaria Zrt. felelős vállalatként kiemelt figyelmet szentel működésének biztonságára. Ennek a célnak az érdekében egyebek között rendszeresen és gondosan ellenőrzi kocsijainak műszaki állapotát. Előzmények Az új uniós előírás kiváltó oka a több tucat halálos áldozattal járó 2009-es olaszországi Viareggio-i vonatbaleset (képünkön), amelyet követően az EU nagyobb figyelmet fordított a járműjavításokra, és rendeletet dolgozott ki ennek szabályozására. Ebben előírják, hogy a vagonok karbantartásáért felelős szervezetek a közlekedési hatóság által támasztott elvárásokat és előírásokat hosszú távon hatékony működtethető rendszer kialakításával teljesítsék. A vonatkozó EU szabályozás szerint június 1-jétől az ECM tanúsítvánnyal nem rendelkező kocsik nem közlekedhetnek az EU területén.

3 Az ECM-tanúsítvány már alapvető feltétel Társaságunk vasútvállalati tevékenysége folytatásának feltétele a vonatkozó szabályozásokban foglaltak betartása. Mivel az RCH forgalmának közel 80%-a nemzetközi, enélkül vagonjaink a határokon nem lennének átmenőképesek. Tehát a feladat ellátása az alaptevékenység végzése érdekében nélkülözhetetlen, de az is fontos volt, hogy azt minél költséghatékonyabb módon teljesítsük. A projekt feladata olyan folyamatorientált teherkocsi-karbantartási rendszer kialakítása és működtetése, amely képes a vagonok biztonságos üzemi állapotát garantálni és a pályahálózatműködtető társaságok biztonságirányítási rendszerével összhangban van. Emellett képes a tehervagonok karbantartásával összefüggésben előállítandó adatok rögzítésére, gyűjtésére, tárolására, az érintettek (hatóságok, karbantartó műhelyek, más vasúttársaságok, ECM szervezetek stb.) számára való strukturált átadására és fogadására, valamint alkalmas az EU-rendelet szerinti tanúsításra. A vasúti járművek karbantartására vonatkozó információk, dokumentumok követhetőségét június 1-től napi karbantartási dokumentációval is biztosítani kell, amelyhez külön IT-rendszert kellett vállalatunknál kialakítani. Előnyök Bár a tanúsítvány nagyobb adminisztrációs kötelezettséggel jár, ebből az RCHnak sok előnye is származik, mert a naprakészen, strukturáltan kinyerhető adatok felhasználhatók a minőségbiztosítás, vasútbiztonság és üzemeltetés területén, támogatva a döntéshozatalt. Az új rendszer segítségével hatékonyabbá válik a vasúti járművek karbantartása, teljes körű dokumentáció áll rendelkezésre valamennyi RCH által üzemeltetett vasúti járműről, tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá válik a költségtervezés, karbantartás, műszaki tervezés, az adatok elemzésének gyakorlati hasznosítása költségmegtakarításhoz vezethet, a minőségirányítási eszközök gyakorlati alkalmazásával tovább növekedhet a vasútbiztonság, az alvállalkozók és beszállítók minősítésével javulhat és megbízhatóbbá válik a karbantartás.

4 Aktív kommunikáció Az ECM bevezetése kapcsán várható változásokról a Rail Cargo Austria már felhívást intézett az érintett vasútvállalatok és teherkocsi-üzemeltetők felé a lehetséges logisztikai és operatív következményekről. Hasonlóképpen a Rail Cargo Hungaria is haladéktalanul tájékoztatja partnereit és az érintett hatóságokat. Valamennyi saját tulajdonú, társaságunk által használt, vagy RCHszerződéssel működtetett vasúti kocsira ki kell terjeszteni a tanúsítási rendszert, figyelembe véve az Európai Vasúti Ügynökség ajánlásait is. Az EU-rendelet alapján az Európai Gazdasági Közösség vonalhálózatán június 1-jétől csak tanúsítással rendelkező teherkocsikat szabad továbbítani, amelynek betartása kötelező valamennyi vasútvállalat, teherkocsi üzembentartó és pályahálózat működtető részére. Ugyanakkor nem zárható ki teljesen, hogy a fuvarozások lebonyolítása kapcsán a kezdeti időszakban nehézmények fordulnak majd elő, vagy a kocsik rendelkezésre bocsátását illetően fennakadások keletkeznek. Együttműködés az NKH-val Ahogyan az egész Európai Unióban, Magyarországon is újdonság még az a feltételrendszer, amelyhez mindössze pár év alatt alkalmazkodnia kellett vasúttársaságoknak, hatóságoknak egyaránt. A Rail Cargo Hungaria az első magyar árufuvarozó vállalat, amely már az új Uniós szabályozás szerinti eljárásban kapta meg az ECM-tanúsítványt. Az RCH és a Nemzeti Közlekedési Hatóság közti hagyományosan jó együttműködés ezúttal is megfigyelhető volt a projekt teljes időtartama alatt. A munkatársak közti rendszeres és hatékony információáramlás most is elősegítette az eredményes projektzárást. Köszönet kollégáinknak A tanúsítvány megszerzésén a rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználása érdekében az Üzemviteli koordináció (Dr. Farkas Gyula projektvezető, képünkön) vezetésével a korábbi Járműmenedzsment, Minőségirányítás, Vasútbiztonság és védelem, Vontatásmenedzsment, Jog, Pénzügy és IT szakterületek szakértői dolgoztak együtt. A projekten belül két nagyobb munkacsoportot alakult, az egyik fő feladata a teherkocsi-karbantartás irányítási rendszer

5 kialakítása volt, melyben főként a Járműmenedzsment, Minőségirányítás, valamint a Vasútbiztonság és védelem szervezetek munkatársai vettek részt. A másik munkacsoport feladata a karbantartás irányítási folyamatok hatékony működtetéséhez szükséges informatikai rendszer (rendszertervezés, műszaki specifikáció) létrehozása volt, amelyben a Járműmenedzsment, IT, Üzemeltetés teljesítménymérés munkatársai, valamint külső szakértők tevékenykedtek. A résztvevőknek vállalatunk vezetése ezúton köszöni az elkötelezett, hatékony és szakszerű munkát, amellyel lehetővé tették, hogy a Rail Cargo Hungaria zökkenőmentesen folytathassa tovább tevékenységét. A Rail Cargo Austria Igazgatóságának videóüzenete már az intraneten is elérhető A Rail Cargo Austria Igazgatóságának tagjai, Dr. Georg Kasperkovitz és Erik Regter május 15-én a bécssimmeringi Technische Services csarnokában tartott cégcsoporton belüli találkozót a munkatársak számára. Az eseményen részt vevők megismerhették a Rail Cargo Group, az új ernyő márkanév közös, jövőbe mutató stratégiáját. Emellett betekintést nyerhettek az új, erősségeket és minőséget összefogó csoport első sikeres hónapjaiba, az eddig elért eredményekbe. A Rail Cargo Hungaria Zrt.-t a fő tevékenységi területek vezető kollégái képviselték a rendezvényen. A videóüzenet magyar nyelven feliratozva elérhető az intraneten, illetve megtekinthető az alábbi linken

6 A hét fotója: RCG-logós Taurus mozdony Május 28-án Hegyeshalomnál 20:10-kor egy Rail Cargo Group logóval ellátott Taurus mozdony lépte át az osztrák-magyar határt. A mozdony megjelenésében már az új ernyő márkanév egységes és erős brandjének jegyeit viseli magán nemzetközi szintű összetartást sugározva a nyilvánosság felé vállalatcsoportunkról. Az eseményt Czmorek Zoltán mozdonyvezető kollégánk örökítette meg fényképezőgépével. Hajrá RCH, hajrá Vasutasok! A Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) csapata is elindul a GLOBALL Football Park & Sporthotel szervezésében a TELEKOM HETI VÁLASZ TOP BUSINESS CUP 2013 elnevezésű labdarúgó tornán, melyen Magyarország legmeghatározóbb vállalatai vesznek részt. A hagyományteremtő tornának Telki ad otthont. Az eseményen részt vevő cégek hat fős csapatokban, műfüves és füves pályákon, több csoportmérkőzésen, június 15-én és 16-án csillogtathatják meg labdarugó tudásukat és mérhetik össze egymással erejüket. A továbbjutó együttesek közül aztán a június 22-i döntőben kerül ki a végső győztes.

7 A csapatok érkezése és regisztrációja után minden selejtezőn sor kerül a torna ünnepélyes megnyitójára a szálloda sportcsarnokában, ahol hazánk legnagyobb futballhírességei is közreműködnek. A június 15-i megnyitót követően az RCH játékosai az F csoportban olyan cégek alakulataival vívnak majd párharcot, mint a Hajdu Zrt., a Szintézis Informatikai Csoport, a Magyar Posta Zrt. Kelet-Magyarország és a Bátor Tábor Alapítvány. 10 főből álló játékoskeretünket (Király Zsolt, Mező Krisztián, Garai Gyula, Máté János, Porubszki György, Neuschl Szilárd, Cséti Viktor, Varga István, Pákozdi Richárd, Mongyi Ferenc) az összeszokottság, jó taktikai érzék és harci szellem mesterhármasa jellemzi. Az eseményre, mely előreláthatólag délután 15 óráig tart és számos más programmal várja a látogatókat, szívesen várjuk a kollégáinkat és családtagjaikat, hogy szurkolásukkal fokozzák az RCH csapatának teljesítményét és a rendezvény hangulatát. Vállalatunk üdvözli a labdarúgó csapat részvételét a tornán, hiszen kollégáink mind a mérkőzéseken, mind az azt követő állófogadáson tovább építhetik társaságunk kapcsolatait Magyarország meghatározó vállalataival. Bízunk benne, hogy csapatunk a fair play szabályainak betartásával egyénileg és csapatjátékával is hozzájárul a jó eredmény eléréséhez. A torna eredményeiről illetve történéseiről hírt adunk majd Hírmondónkban is, valamint további információk találhatók a oldalon.

8 Az FTC-Rail Cargo Hungaria hírei FTC kézilabda szakosztály JÁTÉKOS TOBORZÓ Ezúton szeretnénk munkatársaink figyelmébe ajánlani az FTC kézilabda szakosztály felhívását. Ha kollégáink gyermekei között vannak érdeklődők, akik a sportnak ezen a területén szeretnék kibontakoztatni tehetségüket, bátran jelentkezzenek! Ha szereted a kézilabdát, és szeretnél Magyarország legsikeresebb és legnépszerűbb csapatában, a FERENCVÁROSBAN játszani, akkor itt a nagy lehetőség! Gyere el a toborzóra! Ha 2001 és 2006 között születtél, és szeretnéd kipróbálni magad a világ legcsodálatosabb sportjában, akkor eljött a TE időd! Szeretettel várnak az edzőink. (Fiedler Erika, Szarka Éva, Pádár Ildikó, Kiss György, Molnár Gábor, Juhász Béla) A játékostoborzó helyszíne: ELEK GYULA ARÉNA Budapest 1101 Kőbányai út 47/A. A játékostoborzó időpontja: JÚNIUS 8. SZOMBAT 8h-tól 16h-ig Minden jelentkezőnek ingyen reggelit és ebédet biztosítunk! A jelentkezéseket időrendi sorrendben és korlátozott számban(60fő) tudjuk fogadni. A toborzóra az alábbi -címen keresztül lehet jelentkezni: ftctoborzo@gmail.com További információ: Molnár Gábor: Király Sándor:

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2013. június 21.

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2013. június 21. Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2013. június 21. A Rail Cargo Hungaria Zrt. munkatársat keres Értékesítési szakelőadó pozícióba Fő feladatai: Fuvarigényes árualapok feltárása,

Részletesebben

Vasútbiztonsági Tanúsítvány

Vasútbiztonsági Tanúsítvány Vasútbiztonsági Tanúsítvány 1 Tartalom Tanúsítvány, Engedély, és ECM tanúsítvány Vasútbiztonsági Tanúsítvány szükségessége Vasútbiztonsági Tanúsítvány tartalma Vasútbiztonsági Rendszer Út a biztonsági

Részletesebben

Rail Cargo Hungaria Zrt.

Rail Cargo Hungaria Zrt. Zrt. Integrált irányítási rendszer a működés támogatásban Neuschl Szilárd Minőségirányítás-és folyamatmenedzsment vezető Tartalom Cégbemutatás (RCG, RCH) Az RCH integrált irányítási rendszere Minőség =

Részletesebben

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP GYSI II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS LABDARÚGÓ TORNA GYÖNGYÖS 2010. június 18-20. II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP 2010 NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA GYÖNGYÖS 2010. JÚNIUS 18-20. Szeretettel meghívunk

Részletesebben

4. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ

4. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ 4. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ Kiadja: Záhony-Port Zrt. Marketing és kommunikáció Záhony, 2010. június 7. Újra vasutasnap Záhonyban A Záhony-Port aktív közremőködésével újra Záhony lesz a vasutas élet központja

Részletesebben

MFGpro/EAM KARBANTARTÁSI SZOFTVER A VASÚTI JÁRMŰVEK KARBANTARTÁSÁVAL SZEMBEN TÁMASZTOTT HATÓSÁGI ELVÁRÁSOK SZOLGÁLATÁBAN

MFGpro/EAM KARBANTARTÁSI SZOFTVER A VASÚTI JÁRMŰVEK KARBANTARTÁSÁVAL SZEMBEN TÁMASZTOTT HATÓSÁGI ELVÁRÁSOK SZOLGÁLATÁBAN MFGpro/EAM KARBANTARTÁSI SZOFTVER A VASÚTI JÁRMŰVEK KARBANTARTÁSÁVAL SZEMBEN TÁMASZTOTT HATÓSÁGI ELVÁRÁSOK SZOLGÁLATÁBAN Előadó: Csépke András műszaki vezérigazgat rigazgató-helyettes Ramada Plaza Hotel

Részletesebben

Záhonyban járt a RAIL CARGO HUNGÁRIA pénzügyi vezetője. Elnök-vezérigazgatói értekezlet ZÁHONY-PORT stratégiájáról

Záhonyban járt a RAIL CARGO HUNGÁRIA pénzügyi vezetője. Elnök-vezérigazgatói értekezlet ZÁHONY-PORT stratégiájáról Záhonyban járt a RAIL CARGO HUNGÁRIA pénzügyi vezetője A vezetői találkozó alkalmával Farkas József vezérigazgató és Mag. Arnold Schiefer az RCH pénzügyi igazgatója tárgyaltak a további hosszú távú stratégiai

Részletesebben

Kooperáció és verseny a regionális vasúti piacon

Kooperáció és verseny a regionális vasúti piacon Kooperáció és verseny a regionális vasúti piacon Kovács Imre, CEO Zrt. A liberalizáció előtt A nemzetközi együttműködés feltételrendszere: CIM COTIF UIC vasúti szabályozása Nemzeti vasutak közti együttműködés

Részletesebben

V. KERETTYE TERMÁL KUPA Kispályás labdarúgó torna és családi nap BÁZAKERETTYE 2012. június 30.

V. KERETTYE TERMÁL KUPA Kispályás labdarúgó torna és családi nap BÁZAKERETTYE 2012. június 30. Tisztelt Csapatvezető! Örömmel fogadtuk csapata nevezését a VI. Kerettye Termál Kupa kispályás labdarúgó tornára. Levelünkben összefoglaljuk a lebonyolítással kapcsolatos fontosabb tudnivalókat. Kérjük

Részletesebben

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2012. február 7.

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2012. február 7. Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2012. február 7. Vállalati hírek Cikksorozat: mit várnak vezetőink 2012-től Salamon Béla: 2012-ben tovább kell erősödnünk Tavaly meghatározó lépéseket

Részletesebben

SPORTÁGAK ÉS VILÁGVERSENYEK DEBRECENBEN

SPORTÁGAK ÉS VILÁGVERSENYEK DEBRECENBEN SPORTÁGAK ÉS VILÁGVERSENYEK DEBRECENBEN 1. Atlétika 2. Torna 3. Sportaerobic 4. Jégkorong 5. Kézilabda 6. Duatlon 7. Cselgáncs 8. Úszás 9. Kosárlabda 10. Vívás 11. RG 12. Kendó 13. Öttusa Sportágak Esemény

Részletesebben

V. KERETTYE TERMÁL KUPA Kispályás labdarúgó torna és családi nap BÁZAKERETTYE 2011. június 25.

V. KERETTYE TERMÁL KUPA Kispályás labdarúgó torna és családi nap BÁZAKERETTYE 2011. június 25. Tisztelt Csapatvezető! Örömmel fogadtuk csapata nevezését a V. Kerettye Termál Kupa kispályás labdarúgó tornára. Levelünkben összefoglaljuk a lebonyolítással kapcsolatos fontosabb tudnivalókat. Kérjük

Részletesebben

A magyar vasúti árufuvarozás aktuális kérdései

A magyar vasúti árufuvarozás aktuális kérdései A magyar vasúti árufuvarozás aktuális kérdései Dr. Kovács Imre Az Igazgatóság elnöke, CEO Zrt. A magyarországi szállítási piac stagnál 2008 = 100% 103,2% 104,9% 100% 100,0% 93,9% 94,5% 95,3% 94,2% 97,9%

Részletesebben

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció április 26.

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció április 26. Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2013. április 26. Vállalati hírek A BorsodChem hosszú távon számít vállalatunkra Április 23-án az egyik kiemelt ügyfelünkkel, a BorsodChem Zrt.-vel

Részletesebben

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathely, 2017. május 16-17. Fővédnökök: Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség elnöke

Részletesebben

28. Távhõ Vándorgyûlés

28. Távhõ Vándorgyûlés Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Hõszolgáltatási Szakosztálya rendezésében 28. Távhõ Vándorgyûlés Tudásmenedzsment és a távhőrendszerek fejlesztése A szakmai ismeretek hatékony alkalmazása BALATONALMÁDI

Részletesebben

Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása

Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása Közös részvételre jelentkezők a keretmegállapodáson belül felmerülő intézményi igények maradéktalan kielégítésére országos ellátási rendszert, országos lefedettséget

Részletesebben

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2012. október 16.

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2012. október 16. Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2012. október 16. Vállalati hírek Elhúzódó válságban fokozódik az árverseny a Balkán Konferencia tanulságai Nehezen találnak magukra a gazdasági

Részletesebben

Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása

Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása Közös részvételre jelentkezők a keretmegállapodáson belül felmerülő intézményi igények maradéktalan kielégítésére országos ellátási rendszert, országos lefedettséget

Részletesebben

II. KERETTYE TERMÁL KUPA Kispályás labdarúgó torna és családi nap BÁZAKERETTYE 2008. június 28.

II. KERETTYE TERMÁL KUPA Kispályás labdarúgó torna és családi nap BÁZAKERETTYE 2008. június 28. Tisztelt Csapatvezető! Örömmel fogadtuk csapata nevezését a II. Kerettye Termál Kupa kispályás labdarúgó tornára. Levelünkben összefoglaljuk a lebonyolítással kapcsolatos fontosabb tudnivalókat. Kérjük

Részletesebben

VII. KERETTYE TERMÁL KUPA Kispályás labdarúgó torna és családi nap BÁZAKERETTYE 2013. június 29.

VII. KERETTYE TERMÁL KUPA Kispályás labdarúgó torna és családi nap BÁZAKERETTYE 2013. június 29. Tisztelt Csapatvezető! Örömmel fogadtuk csapata nevezését a VII. Kerettye Termál Kupa kispályás labdarúgó tornára. Levelünkben összefoglaljuk a lebonyolítással kapcsolatos fontosabb tudnivalókat. Kérjük

Részletesebben

Versenykiírás a XXVII. Villamosenergia-ipari kispályás labdarúgó Találkozóra (Döntő) Tisztelt Iparági Kollégák! Kedves Sporttársak! A XXVII. Villamosenergia-ipari Kispályás Labdarúgó Találkozó alkalmával

Részletesebben

Koncepció. vezető tréning cégeinek

Koncepció. vezető tréning cégeinek 10 10.. Personal Hungary Szakkiállítás 2013. október 9-10 10.. Koncepció Magyarország vezető tréning cégeinek 10. Personal Hungary Magyarország elsőszámú HR Szakkiállítása 78kiállító és 2.105szaklátogató

Részletesebben

5. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ

5. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ 5. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ Kiadja: Záhony-Port Zrt. Marketing és kommunikáció Záhony, 2010. június 25. Leadta már a vasutasnapi étkezési jegyigénylı lapot? Idén hatvanadik alkalommal ünneplünk együtt

Részletesebben

VI. BAJAI GABONA PARTNERSÉG TALÁLKOZÓ GIFT- 46pt, félkövér) SEE projekt nyílt nap és CE INWAPO nemzetközi

VI. BAJAI GABONA PARTNERSÉG TALÁLKOZÓ GIFT- 46pt, félkövér) SEE projekt nyílt nap és CE INWAPO nemzetközi VI. BAJAI GABONA PARTNERSÉG TALÁLKOZÓ GIFT- Presentation A prezentáció Title címe (Arial 46pt, félkövér) SEE projekt nyílt nap és CE INWAPO nemzetközi Alcím konferencia (Arial 26pt, 2014. félkövér) JÚNIUS

Részletesebben

Hajdúhadház Tehetségkutató Labdarúgó Torna Eredmény összesítői

Hajdúhadház Tehetségkutató Labdarúgó Torna Eredmény összesítői Hajdúhadház Tehetségkutató Labdarúgó Torna Eredmény összesítői A csoport Juventus Barcelona Real Madrid Milan B csoport PSV Eindhoven FC Köln Paris Saint Germain DVSC A csapatok 2 csoportba lettek sorsolva

Részletesebben

CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014

CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 Az Alföldi Erdőkért Egyesület 2014 június 6-án, a Bugaci Lőtéren tartotta meg a hagyományos Csontos István Lövész Emlékversenyt a KEFAG Zrt. és az Egyesület közös szervezésében.

Részletesebben

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT SZAKMAI KOORDINÁCIÓS MŰHELYE

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT SZAKMAI KOORDINÁCIÓS MŰHELYE BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT SZAKMAI KOORDINÁCIÓS MŰHELYE A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása

Részletesebben

[ETK BEMSZ KÉPZÉSI PROGRAM] Hitelintézetek, pénzügyi intézmények; ipari, kereskedelmi, szolgáltató vállalatok és a közszféra belső ellenőrei számára

[ETK BEMSZ KÉPZÉSI PROGRAM] Hitelintézetek, pénzügyi intézmények; ipari, kereskedelmi, szolgáltató vállalatok és a közszféra belső ellenőrei számára 2013. [ETK BEMSZ KÉPZÉSI PROGRAM] Hitelintézetek, pénzügyi intézmények; ipari, kereskedelmi, szolgáltató vállalatok és a közszféra belső ellenőrei számára GYAKORLATI SZEMINÁRIUM pénzintézeti belső ellenőrök

Részletesebben

Konferencia és szakmai találkozó Budapesten 2006. november 02. csütörtök, 21:16. Szállítmányozás 2006

Konferencia és szakmai találkozó Budapesten 2006. november 02. csütörtök, 21:16. Szállítmányozás 2006 Szállítmányozás 2006 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 után hetedik alkalommal találkozhatnak a Magyar Közlekedési Kiadó novemberi konferenciáján a hazai szállítmányozók. Kiss Pál nevéhez fűződik az évenkénti

Részletesebben

EAST-WEST COHESION NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA Dunaújváros, 2015. november 12. 1. számú HÍRLEVÉL

EAST-WEST COHESION NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA Dunaújváros, 2015. november 12. 1. számú HÍRLEVÉL EAST-WEST COHESION NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA Dunaújváros, 2015. november 12. 1. számú HÍRLEVÉL 1. A konferencia célja A Dunaújvárosi Főiskola 2007-től hagyományteremtő módon nemzetközi tudományos

Részletesebben

100 éves a Baja Városi Sporttelep

100 éves a Baja Városi Sporttelep Légifelvétel 2008. 100 éves a Baja Városi Sporttelep Baja 2012 132 100 éves a Baja Városi Sporttelep Az új sportcsarnok nemcsak a kosarasoknak adott otthont, hanem biztosította az egyéb sportok számára

Részletesebben

MTMG Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság VONTATÁSSZOLGÁLTATÁS

MTMG Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság VONTATÁSSZOLGÁLTATÁS MTMG Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság VONTATÁSSZOLGÁLTATÁS Budapest, 2014. január 27. Kalmár István vezérigazgató 1 Bevezetés Az MTMG Logisztikai Zrt. (továbbiakban: MTMG Zrt.) Vontatásszolgáltatás

Részletesebben

Javasolt konzulens neve beosztása

Javasolt konzulens neve beosztása Diplomamunka címe MÁV-START Biztonság Javasolt konzulens neve beosztása További információk Szelektív hulladékgyűjtés kialakításának vizsgálata személyszállító kocsikban Az új motorvonatok akusztikai vizsgálta

Részletesebben

3. A verseny támogatói: - Magyar Diáksport Szövetség - Magyar Asztalitenisz Szövetség - Andornaktálya Község Önkormányzata

3. A verseny támogatói: - Magyar Diáksport Szövetség - Magyar Asztalitenisz Szövetség - Andornaktálya Község Önkormányzata HEVES MEGYE 2 3 1. A verseny célja: - Az asztalitenisz sportág népszerűsítése az iskoláskorú tanulók körében. - Az asztalitenisz sportág utánpótlásbázisának szélesítése, minél több iskoláskorú versenyző

Részletesebben

Konferencia TERVEZETT PROGRAM. Az emberekért. A vasútért. A holnapért.

Konferencia TERVEZETT PROGRAM. Az emberekért. A vasútért. A holnapért. 2017. május 3. - New York-palota, Hotel Boscolo (1073 Budapest, Erzsébet krt. 9.) Az emberekért. A vasútért. A holnapért. Konferencia TERVEZETT PROGRAM Tervezett programok 8:30-9:00 Regisztráció 9:00-9:20

Részletesebben

A Modern Játék. Üdvözlettel, Alf Galustian Co-Founder COERVER Coaching

A Modern Játék. Üdvözlettel, Alf Galustian Co-Founder COERVER Coaching A Modern Játék Sok fiatal játékos érkezik a felnőtt futball világába és küzdenek a rájuk nehezedő óriási nyomással, idővel, a térrel, és a fizikai kihívásokkal. Sokan közülük egyszerűen nem rendelkeznek

Részletesebben

Hírlevél 3. szám. Az Ügyészségi eljárások elektronizálása című EKOP-1.A.1-08/C-2009-0010. Tartalom. Köszöntő. Beszámoló a szerződéskötésről

Hírlevél 3. szám. Az Ügyészségi eljárások elektronizálása című EKOP-1.A.1-08/C-2009-0010. Tartalom. Köszöntő. Beszámoló a szerződéskötésről Hírlevél 3. szám Tartalom Köszöntő Beszámoló a szerződéskötésről Egyéb információk a projektről 1. 2. 3. Bemutatkozik a Projektiroda 4. Kedves Olvasóink! Tisztelettel köszöntjük Önöket hírlevelünk 3. számának

Részletesebben

XXI. Kapcsolt hő- és villamosenergia-termelési konferencia programja Balatonfüred, Hotel Füred, március

XXI. Kapcsolt hő- és villamosenergia-termelési konferencia programja Balatonfüred, Hotel Füred, március 8 00 10 00 Regisztráció 10 00 10 15 A konferencia megnyitása: Papp András szakmai alelnök, 10 15 12 00 Előadások Köszöntés Dr. Kiss Csaba elnök, Kapcsolt energiatermelés Magyarországon 2018 Dr. Kiss Csaba

Részletesebben

KTE A karbantartásért felelős szervezetek ECM szerepe a vasúti balesetek megelőzésében

KTE A karbantartásért felelős szervezetek ECM szerepe a vasúti balesetek megelőzésében KTE 2013. 05. 07. A karbantartásért felelős szervezetek ECM szerepe a vasúti balesetek megelőzésében Rendkívüli események A vasúti járművek műszaki állapota miatt bekövetkezett rendkívüli események aránya

Részletesebben

KSI KÉZILABDA UTÁNPÓTLÁS TORNA VERSENYKIÍRÁS. FIÚ U9 Ócsa,

KSI KÉZILABDA UTÁNPÓTLÁS TORNA VERSENYKIÍRÁS. FIÚ U9 Ócsa, KSI KÉZILABDA UTÁNPÓTLÁS TORNA VERSENYKIÍRÁS FIÚ U9 Ócsa, 2018. 01. 27. Köszöntő A KSI SE Kézilabda Szakosztálya és az ócsai Halászy Károly Általános Iskola nevében tisztelettel köszöntjük az utánpótlás

Részletesebben

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2013. május 14.

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2013. május 14. Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2013. május 14. Vállalati hírek Honlapunkon és intranetünkön is elérhető a GPS alapú innovációról készített kisfilm Kollégáink már több alkalommal

Részletesebben

Youth Handball Festival

Youth Handball Festival 2013 14 20 July 2013 Kaposvár, Hungary HUNGARY 2 0 1 3 14 20 JULY www.youthhandballfestival.org 2013 Üdvözlünk minden sportbarátot az INTERSPORT (YHF) Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Kézilabda Fesztivál

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 06/2012 (03.26.) számú Hivatalos Értesítő 2012.03.26 Tartalom Elnökségi határozatok... 3 Versenybizottsági határozatok... 6 2 Elnökségi határozatok 37/2012 (03.06) számú határozat

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Szám: 2/2012 BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 26-án megtartott rendes, nyilvános ülésén készült

Részletesebben

A vasúti infrastruktúra üzemeltetési kihívásai. Előadó: Ikker Tibor Pályavasúti igazgató GYSEV Zrt.

A vasúti infrastruktúra üzemeltetési kihívásai. Előadó: Ikker Tibor Pályavasúti igazgató GYSEV Zrt. A vasúti infrastruktúra üzemeltetési kihívásai Előadó: Ikker Tibor Pályavasúti igazgató GYSEV Zrt. Az előadás tartalma: A GYSEV Zrt. infrastruktúra hálózata, a finanszírozás háttere A vágányzárak folyamata

Részletesebben

Kötöttpályás kapacitáselosztás informatikája

Kötöttpályás kapacitáselosztás informatikája Informatika a közlekedésben Közlekedéstudományi Konferencia Kötöttpályás kapacitáselosztás informatikája Győr. 2013. március 21. Pósalaki László pályahálózat kapacitás-elosztási osztályvezető posalakil@vpe.hu

Részletesebben

HATÁLYOS VASÚTI TÖRVÉNNYEL KAPCSOLATOS

HATÁLYOS VASÚTI TÖRVÉNNYEL KAPCSOLATOS Észrevételeket megfogalmazó szervezet neve: SafeTrain Tanácsadó és Szolgáltató Kft. A vasúti közlekedési tevékenység definíciója nem fedi le teljes körűen a vasúti pályán közlekedés céljait. A vasúti társaság

Részletesebben

RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT

RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT A KÉPZÉSRŐL Raktározás menedzsment kurzusunkban az operatív szintű Raktározási ismeretek képzésnél magasabb szintre, a raktározás működtetésével, menedzsmentjével kapcsolatos kérdésekre

Részletesebben

8. számú ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ

8. számú ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ 8. számú ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ Kiadja: ZÁHONY-PORT Értékesítési Osztály Záhony, 2011. március 28. FELHÍVÁS A magánnyugdíj-pénztári tagoknak 2011. február 28-ával megszőnt az a lehetısége, hogy nyilatkozattal

Részletesebben

ISO Minőségirányítási rendszerek. Útmutató a működés fejlesztéséhez

ISO Minőségirányítási rendszerek. Útmutató a működés fejlesztéséhez Minőségirányítási rendszerek. Útmutató a működés fejlesztéséhez 2 a folyamatszemléletű megközelítés alkalmazását segíti elő az érdekelt felek megelégedettségének növelése céljából kiemeli a következő szempontok

Részletesebben

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2012. augusztus 30.

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2012. augusztus 30. Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2012. augusztus 30. Kereskedelmi hírek Különleges küldemény: az RCH harci kocsikat továbbított A Rail Cargo Hungaria Zrt. augusztusban a G. Transport

Részletesebben

Zajvédelmi megoldások. Az IC+ kocsifejlesztés kapcsán

Zajvédelmi megoldások. Az IC+ kocsifejlesztés kapcsán Az IC+ kocsifejlesztés kapcsán Tartalom Vasúti járművekkel kapcsolatos zajvédelmi kérdések IC+ kocsicsalád Nemzeti és nemzetközi szabályozás Zajmérések Vasúti járművekkel kapcsolatos zajvédelmi kérdések

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KIHÍVÁSOK KÜLÖNÖS

ÜZEMELTETÉSI KIHÍVÁSOK KÜLÖNÖS VESZPRÉMI LÁSZLÓ ÜZEMELTETÉSI VEZÉRIGAZGATÓ-HELYETTES MÁV ZRT. ÜZEMELTETÉSI KIHÍVÁSOK KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A VÁGÁNYZÁRAKRA A vasúti infrastruktúra üzemeltetési kihívásai a vágányzárak tükrében Értékesítési

Részletesebben

A BIZOTTSÁG 445/2011/EU RENDELETE

A BIZOTTSÁG 445/2011/EU RENDELETE L 122/22 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2011.5.11. A BIZOTTSÁG 445/2011/EU RENDELETE (2011. május 10.) a tehervagonok karbantartásáért felelős szervezetek tanúsítási rendszeréről és a 653/2007/EK rendelet

Részletesebben

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció május 24.

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció május 24. Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2013. május 24. Egyszerűbb, rövidebb és ritkább vámvizsgálat elsőként kaptuk meg az AEO-tanúsítványt a konszernen belül 2013. május 22-i hatállyal

Részletesebben

IV. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA

IV. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA 2015. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

Construmán jártunk, díjakat találtunk!

Construmán jártunk, díjakat találtunk! 2017. június www.hajdurt.hu www.hajduautort.hu www.hajduiparipark.hu Construmán jártunk, díjakat találtunk! Folytatás a 2. oldalon. HAJDU belföldi vevőtalálkozó 2017. június 16. Szerviztalálkozó 2017 1

Részletesebben

Koncepció az ügyviteli szoftvereket forgalmazó cégeknek

Koncepció az ügyviteli szoftvereket forgalmazó cégeknek 10 10.. Personal Hungary Szakkiállítás 2013. október 9-10 10.. Koncepció az ügyviteli szoftvereket forgalmazó cégeknek 10. Personal Hungary Magyarország elsőszámú HR Szakkiállítása 78kiállító és 2.105szaklátogató

Részletesebben

A Magyar Vízilabda Szövetség évi Komjádi Kupa Versenykiírása 2018/19.

A Magyar Vízilabda Szövetség évi Komjádi Kupa Versenykiírása 2018/19. A Magyar Vízilabda Szövetség 2018. évi Komjádi Kupa Versenykiírása 2018/19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. A Kupa kiírója A Magyar Vízilabda Szövetség. A lebonyolításért felelős az MVLSZ Versenyfelügyeleti

Részletesebben

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció november 20.

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció november 20. Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2012. november 20. Vállalati hírek Új vezető az üzletfejlesztés élén Czöndör Attila november 16-i hatállyal került a Rail Cargo Hungaria Zrt.

Részletesebben

VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS

VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS A KÉPZÉSRŐL A logisztikában dolgozó középvezetők és specialisták számára kínálunk tréninget, melynek segítségével a vállalat vezetői és szervezeti színvonalát

Részletesebben

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2019. MÁJUS 28-29. A BAJNOKSÁG DÖNTŐJÉT A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-938-5 VASÚTI BALESET Hatvan állomás 2013. november 4. 65822-1 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-938-5 VASÚTI BALESET Hatvan állomás 2013. november 4. 65822-1 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS 2013-938-5 VASÚTI BALESET Hatvan állomás 2013. november 4. 65822-1 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak,

Részletesebben

A Pro Kultúra Liszt-központja egy Közösségi Szolgálati Börzét szervez a soproni középiskoláknak.

A Pro Kultúra Liszt-központja egy Közösségi Szolgálati Börzét szervez a soproni középiskoláknak. Tisztelt Intézményvezetők! A Pro Kultúra Liszt-központja egy Közösségi Szolgálati Börzét szervez a soproni középiskoláknak. helyszín: Liszt F. Konferencia és Kulturális Központ időpont: 2013. október 11.,

Részletesebben

A pedagógus önértékelő kérdőíve

A pedagógus önértékelő kérdőíve A pedagógus önértékelő kérdőíve Kérjük, gondolja végig és értékelje, hogy a felsorolt állítások közül melyik milyen mértékben igaz. A legördülő menü segítségével válassza a véleményét tükröző értéket 0

Részletesebben

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje Gyakorlatorientált képzési programok kidolgozása a turisztikai desztináció menedzsment és a kapcsolódó ismeretanyagok oktatására TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment

Részletesebben

BIZTONSÁGI FŐIGAZGATÓSÁG. Közlekedésbiztonsági Szervezet SZAKMAI NAP 2015.

BIZTONSÁGI FŐIGAZGATÓSÁG. Közlekedésbiztonsági Szervezet SZAKMAI NAP 2015. Közlekedésbiztonsági Szervezet SZAKMAI NAP 2015. Kertész Ottó vasútbiztonság vezető MÁV Zrt. MÁV Zrt. Felügyelőbizottság Igazgatósága Szervezetek Elnök-vezérigazgató Belső ellenőrzési főosztály Biztonsági

Részletesebben

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. három csapattal indult, de az erős mezőnyben egyik sem jutott a döntőbe

Részletesebben

Vállalatunk és a kutatás-fejlesztés? Kérdések, aggályok és válaszok!

Vállalatunk és a kutatás-fejlesztés? Kérdések, aggályok és válaszok! INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT SZOLGÁLTATÁSOK Vállalatunk és a kutatás-fejlesztés? Glósz és Társa Kft. 2018. gllosjsjdsj tudasrfs 1 1. kérdés Van nálunk egyáltalán kutatás-fejlesztés? 2018. Glósz és Társa Kft.

Részletesebben

MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS VÍVÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS

MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS VÍVÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS VÍVÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: A felsőoktatási intézmények női és férfi hallgatói részére színvonalas versenyzési lehetőség biztosítása vívás sportágban.

Részletesebben

Döntés-előkészítő javaslat kidolgozása a kerékpározással kapcsolatos feladatok koordinációját ellátó központi szervezet létrehozására

Döntés-előkészítő javaslat kidolgozása a kerékpározással kapcsolatos feladatok koordinációját ellátó központi szervezet létrehozására Döntés-előkészítő javaslat kidolgozása a kerékpározással kapcsolatos feladatok koordinációját ellátó központi szervezet létrehozására Tóth Judit, TRENECON COWI Kovács László. IFUA Horvath &Partners Célkitűzés

Részletesebben

MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE

MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE 2019.. ÉVI - ELNÖKSÉGI MUNKATERV Elfogadva: 2019. február 13. I. Projektek, főbb tevékenységek január Döntés a XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelentkezésről

Részletesebben

EGYÉVES A NEMZETI MOBILFIZETÉSI RENDSZER

EGYÉVES A NEMZETI MOBILFIZETÉSI RENDSZER EGYÉVES A NEMZETI MOBILFIZETÉSI RENDSZER 1 A NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT. MEGALAPÍTÁSÁNAK CÉLJAI Közszolgáltatások elektronikus és mobilfizetéssel történő igénybevételének biztosítása A közszolgáltatások

Részletesebben

LEAN DUO EST. 2012. október 18. 13:00 19:30 Kecskeméti Főiskola, GAMF. Lean konferencia páros előadókkal

LEAN DUO EST. 2012. október 18. 13:00 19:30 Kecskeméti Főiskola, GAMF. Lean konferencia páros előadókkal LEAN DUO EST 2012. október 18. 13:00 19:30 Kecskeméti Főiskola, GAMF Lean konferencia páros előadókkal Helyszín: Kecskeméti Automatizálási Műszaki Főiskolai kar Eötvös Időpont: 2012. október 18, 13:00

Részletesebben

KSI-VASAS NŐI FELKÉSZÜLÉSI KÉZILABDA KUPA Versenykiírás

KSI-VASAS NŐI FELKÉSZÜLÉSI KÉZILABDA KUPA Versenykiírás KSI-VASAS NŐI FELKÉSZÜLÉSI KÉZILABDA KUPA 2017 Versenykiírás Köszöntő A KSI SE Kézilabda Szakosztálya és a Vasas SC Kézilabda Szakosztálya nevében tisztelettel köszöntjük a felkészülési női torna résztvevőit,

Részletesebben

Fejlesztésekről és beruházásokról üzemeltetői szemmel

Fejlesztésekről és beruházásokról üzemeltetői szemmel Fejlesztésekről és beruházásokról üzemeltetői szemmel A MÁV Zrt. Pályavasúti üzemeltetési főigazgatóság működése napjainkban XVI. Közlekedésfejlesztési és beruházási konferencia BÜKFÜRDŐ 2015.04.15-17.

Részletesebben

KSZC Gróf Károlyi Sándor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 6000 Kecskemét, Bibó István u. 1. Tel: 76/ Képzés megnevezése

KSZC Gróf Károlyi Sándor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 6000 Kecskemét, Bibó István u. 1. Tel: 76/ Képzés megnevezése Kereskedő nappali képzés OKJ szám 54 341 01 Mi a kereskedő feladata? 1 év ágazati érettségivel rendelkezők számára 2 év érettségivel rendelkezők számára - élelmiszer- és vegyi áruismeret - műszaki cikk

Részletesebben

NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A

NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2015. május 18-19. 1 A BAJNOKSÁG DÖNTŐJÉT A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI

Részletesebben

Vasúti áruszállítási szolgáltatások pályavasúti támogatással. Tóth Csaba, üzemeltetési igazgató

Vasúti áruszállítási szolgáltatások pályavasúti támogatással. Tóth Csaba, üzemeltetési igazgató Vasúti áruszállítási szolgáltatások pályavasúti támogatással Tóth Csaba, üzemeltetési igazgató GYSEV CARGO Főbb adatok Vezérigazgatóság Képviseletek Leányvállalat Tulajdonosi szerkezet Alkalmazottak száma

Részletesebben

Szent Gergely Népfőiskola. Szervezeti- és Működési Szabályzat

Szent Gergely Népfőiskola. Szervezeti- és Működési Szabályzat Szent Gergely Népfőiskola Szervezeti- és Működési Szabályzat TARTALOM 1..A szabályzat célja, tartalma... 3 2..Az SZMSZ célja... 3 3..A szabályzat hatálya... 3 4..Az Intézmény jogállása... 3 5..Létesítő

Részletesebben

A Nemzeti Közlekedési Hatóság stratégiája

A Nemzeti Közlekedési Hatóság stratégiája A Nemzeti Közlekedési Hatóság stratégiája Horváth Zsolt Csaba elnök 1 I. A Nemzeti Közlekedési Hatóság első évének értékelése II. A Nemzeti Közlekedési Hatóság stratégiája 2 1 Szervezeti átalakítás 2007.

Részletesebben

Szolgáltatások. a sikeres német-magyar üzletekért. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szolgáltatásai

Szolgáltatások. a sikeres német-magyar üzletekért.  A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szolgáltatásai Szolgáltatások a sikeres német-magyar üzletekért A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szolgáltatásai www.duihk.hu Kivonat a DUIHK szolgáltatási katalógusából * a hivatkozások a teljes katalógusra

Részletesebben

1. ábra Termelő vállalat logisztikai rendszerének kapcsolatai

1. ábra Termelő vállalat logisztikai rendszerének kapcsolatai Elosztó raktár Bank Logisztikai vállalat VÁM Adó, Tbj Felhasználók Vállalat Vállalati m enedzsm ent (Logisztikai menedzsment Tulajdonosok Pénzügyszámvitel Termelési rendszer (Term elés tervezés és irányítás)

Részletesebben

A BIZOTTSÁG (EU).../... VÉGREHAJTÁSI RENDELETE ( )

A BIZOTTSÁG (EU).../... VÉGREHAJTÁSI RENDELETE ( ) EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2019.5.16. C(2019) 3582 final A BIZOTTSÁG (EU).../... VÉGREHAJTÁSI RENDELETE (2019.5.16.) az (EU) 2016/798 európai parlamenti és tanácsi irányelv alapján a járművek karbantartásáért

Részletesebben

Életciklus szemlélet az ISO14001:2015 szabványban. Herner Katalin igazgatóhelyettes KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért

Életciklus szemlélet az ISO14001:2015 szabványban. Herner Katalin igazgatóhelyettes KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért Életciklus szemlélet az ISO14001:2015 szabványban Herner Katalin igazgatóhelyettes KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért Tagvállalataink Új régi ISO 14001 Környezetközpontú irányítási rendszer

Részletesebben

MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS VÍVÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS

MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS VÍVÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS VÍVÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: A felsőoktatási intézmények női és férfi hallgatói részére színvonalas versenyzési lehetőség biztosítása vívás sportágban.

Részletesebben

6. Cordial kupa. Budapest, 2012. szeptember 29. C-csoport

6. Cordial kupa. Budapest, 2012. szeptember 29. C-csoport 6. Cordial kupa Budapest, 2012. szeptember 29. A-csoport B-csoport C-csoport D-csoport DALNOKI AKADÉMIA SE BP. HONVÉD FC GYŐRI ETO FC FERENCVÁROSI TC VIDEOTON FC DIÓSGYŐRI VTK SZEAC-SZEGED FC SC SOPRON

Részletesebben

Copa Jordi C O P A J O R D I. Húsvét, március 30.-április 1. Blanes/Tordera, Spanyolország. Feledhetetlen élmény csapatának!

Copa Jordi C O P A J O R D I. Húsvét, március 30.-április 1. Blanes/Tordera, Spanyolország. Feledhetetlen élmény csapatának! C O P A J O R D I Copa Jordi Húsvét, 2018. március 30.-április 1. Blanes/Tordera, Spanyolország Girona CSAPATOK SZÁMA: 270 KATEGÓRIÁK: G15, G17, U11/7, U12/8, U13, U14, U15 A/B, U17 A/B, U19 SZERVEZŐ:

Részletesebben

Mit akart a szakma? A szakma elvárásai a felülvizsgálat során a vasúti járművek karbantartását végző műhelyek keretfeltételeire vonatkozóan

Mit akart a szakma? A szakma elvárásai a felülvizsgálat során a vasúti járművek karbantartását végző műhelyek keretfeltételeire vonatkozóan 24/2016. (VII. 18.) NFM rendelet Mit akart a szakma? A szakma elvárásai a felülvizsgálat során a vasúti járművek karbantartását végző műhelyek keretfeltételeire vonatkozóan Kiss László MÁV-START Zrt. Műszaki

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, október 14. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, október 14. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. október 14. (OR. en) 13231/16 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ Küldi: Címzett: Előző dok. sz.: 12390/16 Tárgy: a Tanács Főtitkársága TRANS 387 ENV 659 REGIO 88

Részletesebben

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16.

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16. MEGHÍVÓ LEAN Office Konferencia Agilis vezető, eredményes csapat 2015. április 16. MEGHÍVÓ Vezetőként az a legfőbb dolgom, hogy a csapatban mindenkit jobbá tegyek. (Kemény Dénes) A vállalat, akár az emberi

Részletesebben

I. kommunikációs csomag:

I. kommunikációs csomag: Az uniós pályázatok kedvezményezettjei eltérő tartalmú kommunikációs csomagokat kötelesek megvalósítani. Ezt minden esetben a pályázati útmutató rögzíti a projekt jellegének és mertének megfelelően.a szigorú

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2016. ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

BARANYA MEGYEI IGAZGATÓSÁG

BARANYA MEGYEI IGAZGATÓSÁG MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG BARANYA MEGYEI IGAZGATÓSÁG 4/2018 (02.09.) számú Hivatalos Értesítő 2018.02.09. Tel.: +36-72-212-705 Fax.: +36-72-212-715 E-mail: baranya@mlsz.hu Web: baranya.mlsz.hu Bankszámla

Részletesebben

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2011. évi munkaterve Elfogadta: A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács a 2011. február 17-i ülésén 1 Jelen dokumentum a Nyugat-dunántúli Regionális

Részletesebben

Tudatos humánerőforrás-gazdálkodás nélkül nem megy! - látják be a közgazdászok, pedig őket csak a számok győzik meg. A CFO Magazine 2001-es

Tudatos humánerőforrás-gazdálkodás nélkül nem megy! - látják be a közgazdászok, pedig őket csak a számok győzik meg. A CFO Magazine 2001-es Az emberi erőforrás Tudatos humánerőforrás-gazdálkodás nélkül nem megy! - látják be a közgazdászok, pedig őket csak a számok győzik meg. A CFO Magazine 2001-es felmérésének eredménye: a cégek pénzügyi

Részletesebben

XXXVII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny

XXXVII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny XXXVII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny SOPRON 2015. november 21-22. 37. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny Sopron Kupa 2015. november 21-22. A verseny célja Dr. Csik Ferenc Olimpiai Bajnok tiszteletére olyan úszóverseny

Részletesebben

Copa Mediterraneo június Blanes, Tordera - Spain. Feledhetetlen élmény csapatának!

Copa Mediterraneo június Blanes, Tordera - Spain. Feledhetetlen élmény csapatának! COPA Copa Mediterraneo 2018. június 25-28. Blanes, Tordera - Spain Girona CSAPATOK SZÁMA: 100 KATEGÓRIÁK: U11, U13, U14, U15, U16, U17 SZERVEZŐ: CF TORDERA ELSŐ KIADÁS: 2003 RÉSZTVEVŐ ORSZÁGOK: Santa Susanna

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2015. ÉVI FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben