F Ő T I T K Á R Á N A K 4/2016. (VII. 11.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "F Ő T I T K Á R Á N A K 4/2016. (VII. 11.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)"

Átírás

1 FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: , Telefax: Mobil: 06-70/ BM: cím: Szám: FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET F Ő T I T K Á R Á N A K 4/2016. (VII. 11.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) ei üléséről A RÉT július 11-én megtartott soros ülésén megvitatott kérdésekről az alábbiak szerint tájékoztatom tagságunkat. A tanácskozást Kovács István r. vezérőrnagy úr, az ORFK gazdasági főigazgatója vezette. Az ülésen munkáltatói részről részt vettek továbbá Dr. Pozsgai Zsolt c. r. dandártábornok úr, az ORFK Humánigazgatási Szolgálat vezetője, Dr. Boros Gábor r. ezredes úr, az ORFK Hivatal Jogi Főosztály vezetője, valamint Dr. Czene Csaba r. alezredes az ORFK Humánigazgatási Szolgálat Személyügyi Főosztály Igazgatási és Szakirányító Osztály vezetője. Szakszervezetünket az ülésen Dávid Tibor főtitkár-helyettes úr képviselte. (A munkáltatói oldal által adott írásbeli válaszokat a szövegben dőlt betűvel jelöljük.) Rendészeti szakközépiskolai tanulókat érintő kérdések, problémák A májusi soros RÉT ülés keretében számos, az RSZKI tanulókat érintő kérdést tettünk fel, ezek azonban nem kerültek teljes körűen megválaszolásra. A júliusi RÉT ülés keretében részletes tájékoztatást kértünk az I. illetve II. éves állományt érintően korábban feltett kérdéseinkre: a) a másodévesek: - maradnak-e a Készenléti Rendőrség állományában? - a lakóhelytől sok esetben 100, de akár 200 km-re távol eső szolgálatteljesítési helyre történt kinevezéssel kapcsolatban felmerült problémákat (szállás, utazás többlet költségei) miként kezeli a rendőrség. - mik a végleges elhelyezésüket, elosztásukat érintő elképzelések? - információink szerint a próbaidősök a mai napig nem kapták meg a megfelelő védőoltásokat, illetve az elhelyezésük nem megfelelő (pl m 2 -en an vannak bezsúfolva). b) első évesek:

2 2 - várható-e a próbaidős kinevezésük? - hol lesz a gyakorlati helyük, illetve várhatóan az lesz a kinevezési helyük is? - tervezik-e az ösztöndíj összegének felemelését, és ha igen, úgy milyen összegre és mikortól? Az ORFK Humánigazgatási Szolgálat válasza szerint az első évfolyamos tanulói állomány vonatkozásában országos rendőrfőkapitány úr által meghatározásra kerültek a keretszámok a Rendőrség területi szervei vonatkozásában. Az első évfolyamos hallgatók esetében a szolgálatteljesítési helyre vonatkozó igények felmérésére került sor, a felmérés keretein belül külön felmérésre került azon tanulói állomány, akik Budapesten és vonzáskörzetében kívánnak elhelyezkedni. A második évfolyamos tanulók szolgálati helyeinek kijelölése vonatkozásában országos rendőrfőkapitány úr a következők szerint határozott. A tervezett és kijelölt szolgálati helyek - figyelemmel a szolgálati feladatokra - a Készenléti Rendőrség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, illetve a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti kirendeltségei. Az országos rendőrfőkapitányi döntés szempontjai: a fluktuációs adatok alapján meghatározott rendőrszakmai prioritások; a schengeni határvédelem szem előtt tartásával az érintett MRFK-k helyi szervei (HRK-k) határrendészeti státuszainak feltöltése. A szakmai érdekek mellett is fontos szempont volt a tanulók szolgálatteljesítési helyre vonatkozó igényének figyelembe vétele, ezért prioritási sorrendet jelölhettek meg az említett területi szervek vonatkozásában. Az adatlapon megjelölt szolgálati helyekre vonatkozó tanulói szándékot a szakmai igények és az érintett rendőri szerv országos rendőrfőkapitány úr által jóváhagyott létszámkerete függvényében lehetett figyelembe venni. A kinevezés hatálya a rendőri szerv állományába július 01. napja, az illetmény besorolása az érintett rendőri szerv állománytáblázata szerinti alapbeosztás besorolási kategóriájába történik, a hivatásos pótlék mértéke % között alakul a beosztás függvényében. A sikertelen vizsgázó járőrtárs marad a kijelölt szerv állományában. A próbaidő a 12 hónap leteltéig tart és a július 01-jei kinevezésnek megfelelő rendőri szerv hajtja végre a véglegesítést. A július 1-jével kinevezett végzős állomány szolgálati helyének meghatározásával kapcsolatban számos olyan jelzés érkezett szakszervezetünkhöz, hogy a 100, de akár 200 km-re a lakóhelytől történő kinevezés szinte lehetetlen helyzetet idézett elő. Így például, mivel kb. 1-2 héttel július 1.-je előtt szereztek csak tudomást a végzős fiatalok az előírt szolgálati helyükről, így albérletet nem tudtak találni, ami miatt szolgálatonként több órát kell utazással tölteniük, de arra is van példa, hogy albérlet, szállóhely és a tömegközlekedési akadályok miatt már az előző nap a szolgálati

3 3 helyükre kell utazniuk, és saját pénzből 1 éjszakára szállást intézniük több ezer Ft-ért, melynek megtérülése kérdéses. Tájékoztatást kértünk arról, hogy az említett a kollégákat felkészületlenül ért és hátrányt okozó problémákat miként kezeli a rendőrség. A rendészeti szakközépiskolásokat érintő tárgykörben az ülésen elhangzott kiegészítő ORFK tájékoztatás szerint a szolgálatteljesítési hely kijelölése során a lehetőségekhez képest figyelembe vették a személyes körülményeket, de természetesen ennek abszolút akadályai is voltak, melynek kapcsán az alábbi példát emelték ki az ORFK képviselői. A szabolcsi lakhelyű 140 főből a főkapitányság csak 20 főt tudott fogadni, így a további 120 fő így pl. a BRFK-hoz került. A kinevezések óta is már megindult a belső mozgás: a Készenléti Rendőrségtől a BRFK-ra, illetve a lakóhelyhez közeli rendőri szervek irányába. Az ORFK tájékoztatása szerint a most felvett RSZKI tanulók várhatóan szeptemberben hivatásos állományba kerülnek, és áprilisban már megkezdik a véglegesítésükkel kapcsolatos előkészületeket. Fegyveres biztonsági őrök díjazása Kimutatást kértünk a fegyveres biztonsági őrök díjazásának országos helyzetéről: az egyes szolgálati helyeken mekkora Ft-összegű alapilletményben, illetve milyen jogcímen és Ft-összegben részesülnek bérpótlékban. Az ülésen elhangzottak szerint a fegyveres biztonsági őrök díjazásával kapcsolatban írásos anyagot fog az ORFK rendelkezésünkre bocsájtani. Közalkalmazotti címek átsorolás esetén A májusi RÉT ülésen ígéretet kaptunk arra, hogy a közalkalmazotti címek besorolás változással összefüggő korrekciójával kapcsolatban készült ORFK állásfoglalást a rendelkezésünkre bocsájtják. Információink szerint ugyanis van olyan rendőri szerv, ahol a magasabb besorolási osztályba soroláskor korábban elvett közalkalmazotti címeket utóbb úgy adták vissza, hogy a címpótlék összegét a munkáltatói döntésű illetményrészből biztosították, vagyis a tényleges és véleményünk szerint jogos illetmény növekedés elmaradt. Az ORFK Hivatal válasza szerint a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény (a továbbiakban: Kjt.) 39. (3) bekezdése alapján a munkáltató tartósan magas színvonalú munkavégzés vagy kiemelkedő munkateljesítmény esetén: a) a B, C, vagy D fizetési osztályba besorolt közalkalmazottnak munkatársi, illetve főmunkatársi; b) az E, F, G, H, I vagy J fizetési osztályba besorolt közalkalmazottnak tanácsosi, illetve főtanácsosi címet adományozhat.

4 4 A Kjt. 39. (4) bekezdése kimondja, hogy végrehajtási rendelet a (3) bekezdésben foglaltakon kívül egyéb címeket alapíthat, és megállapíthatja az adományozás feltételeit. A Kjt. hatályba lépésekor még valamennyi fizetési osztály tekintetében lehetőség volt címadományozásra február 1-jétől azonban ez a lehetőség már csak a B-J fizetési osztályokban adott. Mivel a belügyi ágazatban foglalkoztatott közalkalmazottak részére végrehajtási rendeletben sem került alapításra olyan cím, amely az A fizetési osztályban is adományozható lenne, címet adományozni az A fizetési osztályban nem, kizárólag a B-J fizetési osztályokban lehet. Emellett természetesen továbbra is feltétel a tartósan magas színvonalú munkavégzés vagy kiemelkedő munkateljesítmény megléte, valamint a Kjt. 40. (1) bekezdés f) pontja értelmében a címadományozást megelőző minősítés elvégzése. A már megszerzett és viselt címek vonatkozásában a jogszabály nem rendelkezik arról, hogy van-e kihatása a cím viselésére, illetve a címpótlék folyósítására annak, ha a közalkalmazott más fizetési osztályba kerül át, a Kjt ának (3) és (4) bekezdései ugyanis az adományozás pillanatára vonatkoznak. Kifejezett jogszabályi rendelkezés hiányában álláspontom szerint a már megszerzett címet visszavonni, vagy fizetési osztályban történő előrelépés esetén azt tanácsosi, főtanácsosi címmé automatikusan átkonvertálni nem lehet, ezen munkáltatói intézkedésnek jogalapja nincs. Tanácsosi, főtanácsosi cím értelemszerűen adható, ha a közalkalmazott a törvényi feltételeknek megfelel, de ez nem a már meglévő munkatársi vagy főmunkatársi cím automatikus átalakulását jelenti. A Kjt a egyértelműen meghatározza, hogy az egyes címekért milyen formában jár díjazás (a pótlékalap meghatározott százalékát kitevő címpótlék), ezért álláspontom szerint mindaddig, amíg a közalkalmazott a részére adományozott címet viseli, a címpótlékot is külön kell megállapítani, annak összegét a munkáltatói döntésen alapuló illetményrészbe beszámítani nem lehet. Az ORFK válasz szakszervezetünk álláspontjával megegyezik, ezért kérjük tisztségviselőinket, hogy jelezzék, ha ettől eltérő eljárási rendet tapasztalnak, illetve tapasztaltak. SZÉP kártya visszautalt összegek A májusi RÉT ülésen ígéretet kaptunk arra, hogy a SZÉP kártyákról a rendőrség részére visszautalt maradvány összegekkel kapcsolatos részletes tájékoztatást fog adni a rendőrség: konkrét Ft-összegek, milyen célokra fordították, hány fő részesült belőle, stb. A évi maradvány összegek vonatkozásában a kért adatok már minden bizonnyal rendelkezésre állnak, illetve a évi Ft-összegek a július 11-ei RÉT ülésig ismertek lesznek az ORFK előtt. A fentiekre figyelemmel kértük az ígért tájékoztatás közreadását.

5 5 Az ORFK Gazdasági Főigazgatóság válasza szerint a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet 9. (1) bekezdése szerint: 9. (1) Az elektronikus utalványokat a juttatás évét követő második naptári év május 31-ig kell felhasználni. A fel nem használt elektronikus utalványok lejártnak minősülnek, amelyek ellenértékét az intézménynek vissza kell fizetnie a munkáltatónak vagy jogutódjának az elektronikus utalvány lejárata évének június 30. napjáig kivéve, ha a munkáltató jogutód nélkül megszűnt. A Rendőrség szerveinél évben fel nem használt és évben visszautalt SZÉP kártya keret összesen Ft volt. A korábbi tájékoztatásnak megfelelően ezen összeget beiskolázási segély kifizetésére fordították a szervek. A évre vonatkozóan az adatok rendelkezésre állását követően a szakszervezeteket tájékoztatom. Rendőrségi biztosítás A napokban történt honvédségi tűzszerész tragédia kapcsán az ülésen tájékoztatást kértünk a rendőrök biztosításának helyzetéről. Mint ismeretes, e tárgyban még tavaly megkereséssel fordultunk a Belügyminisztérium vezetéséhez, mivel a korábban kötött biztosítás márciusban lejárt. Az ORFK képviselőinek tájékoztatása szerint a rendőrökre nézve van hatályos biztosítás, melynek megküldésére ígéretet kaptunk az ülésen. Újabb Kúria döntés közalkalmazotti garantált illetményes perben Mint ismeretes júniusban újabb Kúria döntés született egy a szakszervezetünk által képviselt rendőrségi közalkalmazott ügyében, a garantált illetmény-különbözet iránti igény megalapozottsága tekintetében. A Kúria az illetmény-különbözeti igénynek helyt adó jogerős ítéletet hatályában fenntartotta. Az ülésen elhangzottak szerint az ORFK még tanulmányozza a legfrissebb kúria döntést, vagyis továbbra sem várható, hogy a rendőrségi munkáltatók automatikusan rendezik valamennyi rendőrségi közalkalmazott illemtényét. Marad tehát az egyéni igényérvényesítés (munkaügyi per), viszont a kereseti követelés szeptembertől minden egyes hónappal csökken, mivel az elévülés onnantól megkezdődik. Pongó Géza főtitkár

F Ő T I T K Á R Á N A K 5/2018. (VII. 16.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)

F Ő T I T K Á R Á N A K 5/2018. (VII. 16.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Thököly út 172. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil: 06-70/

Részletesebben

FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET F Ő T I T K Á R Á N A K 5/2017. (VII. 18.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A

FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET F Ő T I T K Á R Á N A K 5/2017. (VII. 18.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Thököly út 172. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil: 06-70/

Részletesebben

F Ő T I T K Á R Á N A K 3/2018. (III. 13.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)

F Ő T I T K Á R Á N A K 3/2018. (III. 13.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Thököly út 172. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil: 06-70/

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács szeptember 17-én tartott üléséről

EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács szeptember 17-én tartott üléséről ORSZÁGOS RENDŐR FŐKAPITÁNYSÁG SZEMÉLYÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG HUMÁNIGAZGATÁSI SZOLGÁLAT Szám: 29000/24981- /2018.ált. EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács 2018. szeptember 17-én tartott üléséről Az

Részletesebben

F Ő T I T K Á R Á N A K 1/2016. (I. 12.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) 2016. 01.

F Ő T I T K Á R Á N A K 1/2016. (I. 12.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) 2016. 01. FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil:

Részletesebben

F Ő T I T K Á R Á N A K 5/2016. (IX. 13.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)

F Ő T I T K Á R Á N A K 5/2016. (IX. 13.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil:

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács március 12-én tartott üléséről

EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács március 12-én tartott üléséről ORSZÁGOS RENDŐR FŐKAPITÁNYSÁG SZEMÉLYÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG HUMÁNIGAZGATÁSI SZOLGÁLAT Szám: 29000/2407- /2018.ált. EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács 2018. március 12-én tartott üléséről Az ülés

Részletesebben

Teljesítményértékelési szabályzat

Teljesítményértékelési szabályzat MTA Agrártudományi Kutatóközpont Teljesítményértékelési szabályzat Martonvásár, 2013. május 22. Bedő Zoltán főigazgató 1 A SZABÁLYZAT CÉLJA Jelen teljesítményértékelési szabályzat célja a Kutatóközpont

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács január 15-én tartott üléséről

EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács január 15-én tartott üléséről ORSZÁGOS RENDŐR FŐKAPITÁNYSÁG SZEMÉLYÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG HUMÁNIGAZGATÁSI SZOLGÁLAT Szám: 29000/37170- /2017.ált. EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács 2018. január 15-én tartott üléséről Az ülés

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács július 16-án tartott üléséről

EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács július 16-án tartott üléséről ORSZÁGOS RENDŐR FŐKAPITÁNYSÁG SZEMÉLYÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG HUMÁNIGAZGATÁSI SZOLGÁLAT Szám: 29000/15038- /2018.ált. EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács 2018. július 16-án tartott üléséről Az ülés

Részletesebben

A Munkaanyag nem tekinthető a Minisztérium álláspontjának. A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete

A Munkaanyag nem tekinthető a Minisztérium álláspontjának. A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete 1 TERVEZET! A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv gazdasági rendszerének átalakításával összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról

Részletesebben

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2009/8. szám Budapest, 2009. március 18. Szám: 10012/2009. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 14/2009. (OT 8.) ORFK utasítás a közterületek

Részletesebben

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete 1 A Belügyminiszter./2011. (....) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alatt álló egyes fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaira vonatkozó munkáltatói jogkörökről és azok gyakorlására feljogosított

Részletesebben

ÖSSZESÍTETT SZAKTERÜLETI VÁLASZOK a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács március 12-ei ülésére megküldött kérdésekkel összefüggésben

ÖSSZESÍTETT SZAKTERÜLETI VÁLASZOK a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács március 12-ei ülésére megküldött kérdésekkel összefüggésben ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SZEMÉLYÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG HUMÁNIGAZGATÁSI SZOLGÁLAT Szám: 29000/2407/ /2018.ált. ÖSSZESÍTETT SZAKTERÜLETI VÁLASZOK a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács 2018. március 12-ei ülésére

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 9/2019. (II. 27.) ORFK utasítás a évi választható béren kívüli juttatás szabályozásáról

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 9/2019. (II. 27.) ORFK utasítás a évi választható béren kívüli juttatás szabályozásáról 2019/7. szám Budapest, 2019. február 28. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 9/2019. (II. 27.) ORFK utasítás a 2019. évi választható béren kívüli

Részletesebben

A megyei, fővárosi rendőr-főkapitányságok előirányzat-felhasználási keretszámla számai

A megyei, fővárosi rendőr-főkapitányságok előirányzat-felhasználási keretszámla számai M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2018. évi 207. szám 35897 6. Ez a rendelet a kihirdetését követő harmincegyedik napon lép hatályba. 7. E rendelet rendelkezéseit az e rendelet hatálybalépését követően indult

Részletesebben

Magyar joganyagok évi LVI. törvény - a közalkalmazottak jogállásáról szóló oldal (3) A 30. (1) bekezdés b) pontjában megjelölt szervek

Magyar joganyagok évi LVI. törvény - a közalkalmazottak jogállásáról szóló oldal (3) A 30. (1) bekezdés b) pontjában megjelölt szervek Magyar joganyagok - 1997. évi LVI. törvény - a közalkalmazottak jogállásáról szóló 19921. oldal 1997. évi LVI. törvény a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény módosításáról 1 1.

Részletesebben

F Ő T I T K Á R Á N A K 3/2017. (IV. 11.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)

F Ő T I T K Á R Á N A K 3/2017. (IV. 11.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Thököly út 172. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil: 06-70/

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács november 14-ei üléséről

EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács november 14-ei üléséről ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SZEMÉLYÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG Szám: 29000/32332- /2016. ált. EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács 2016. november 14-ei üléséről Az ülés helye: ORFK RIK földszint 9-10-es

Részletesebben

F Ő T I T K Á R Á N A K 4/2019. (III. 26.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)

F Ő T I T K Á R Á N A K 4/2019. (III. 26.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Thököly út 172. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil: 06-70/

Részletesebben

Fővárosi Munkaügyi Bíróság

Fővárosi Munkaügyi Bíróság Fővárosi Munkaügyi Bíróság Budapest, V., Markó u. 27. 23.M.684/2003/8. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a Független Rendőr Szakszervezet (1388 Bp., Pf.: 52., eljáró képviselő:

Részletesebben

Ez úton kezdeményezzük a fentiekben vázolt, bérfeszültséget eredményező kialakult helyzet rendezését.

Ez úton kezdeményezzük a fentiekben vázolt, bérfeszültséget eredményező kialakult helyzet rendezését. FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Thököly út 172. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 BM: 39-530;

Részletesebben

F Ő T I T K Á R Á N A K 1/2018. (I. 16.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)

F Ő T I T K Á R Á N A K 1/2018. (I. 16.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Thököly út 172. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil: 06-70/

Részletesebben

F Ő T I T K Á R Á N A K 7/2017. (XI. 14.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)

F Ő T I T K Á R Á N A K 7/2017. (XI. 14.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Thököly út 172. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil: 06-70/

Részletesebben

Közalkalmazotti besorolás, minősítés, illetmények, bérezés 2014 és 2015 évben!

Közalkalmazotti besorolás, minősítés, illetmények, bérezés 2014 és 2015 évben! Közalkalmazotti besorolás, minősítés, illetmények, bérezés 2014 és 2015 évben! Többen jelezték, hogy véleményük szerint nem megfelelő a fizetési osztályba sorolásuk. Az alábbi cikk közérthetően magyarázza

Részletesebben

F Ő T I T K Á R Á N A K 1/2015. (I. 13.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A

F Ő T I T K Á R Á N A K 1/2015. (I. 13.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil:

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LEGFELSŐBB BÍRÓSÁGA mint felülvizsgálati bíróság A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága a személyesen eljárt.. (..) felperesnek az ORFK Gazdasági és

Részletesebben

F Ő T I T K Á R Á N A K 2/2016. (III. 08.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)

F Ő T I T K Á R Á N A K 2/2016. (III. 08.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil:

Részletesebben

2/2004. (I. 15.) FMM rendelet. a kollektív szerződések bejelentésének és nyilvántartásának részletes szabályairól

2/2004. (I. 15.) FMM rendelet. a kollektív szerződések bejelentésének és nyilvántartásának részletes szabályairól a kollektív szerződések bejelentésének és nyilvántartásának részletes A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (a továbbiakban: Mt.) 41/A. ának (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MAGASABB VEZETŐKJOGÁLLÁSÁVAL ÉS BÉREZÉSÉVEL KAPCSOLATOS KÖZALKALMAZOTTI TÖRVÉNYBELI MÓDOSÍTÁSOKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A MAGASABB VEZETŐKJOGÁLLÁSÁVAL ÉS BÉREZÉSÉVEL KAPCSOLATOS KÖZALKALMAZOTTI TÖRVÉNYBELI MÓDOSÍTÁSOKRÓL Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 59289/2009. CÍM: TÁJÉKOZTATÓ A MAGASABB VEZETŐKJOGÁLLÁSÁVAL ÉS BÉREZÉSÉVEL KAPCSOLATOS KÖZALKALMAZOTTI TÖRVÉNYBELI MÓDOSÍTÁSOKRÓL

Részletesebben

F Ő T I T K Á R Á N A K 6/2017. (IX. 18.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)

F Ő T I T K Á R Á N A K 6/2017. (IX. 18.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Thököly út 172. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil: 06-70/

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. a személyi állomány 2008. évi illetményfejlesztéséről és a kereset növelését szolgáló intézkedésekről

MEGÁLLAPODÁS. a személyi állomány 2008. évi illetményfejlesztéséről és a kereset növelését szolgáló intézkedésekről HONVÉDELMI ÉRDEKEGYEZTETŐ FÓRUM. sz. példány MEGÁLLAPODÁS a személyi állomány 2008. évi illetményfejlesztéséről és a kereset növelését szolgáló intézkedésekről A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) munkaadói

Részletesebben

A Kormány. Korm. rendelete

A Kormány. Korm. rendelete 1 A Kormány TERVEZET!!./2012. ( ) Korm. rendelete a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény végrehajtásáról szóló 140/1996. (VIII. 31.) Korm.

Részletesebben

A KAPOSVÁRI MUNKAÜGYI BÍRÓSÁG

A KAPOSVÁRI MUNKAÜGYI BÍRÓSÁG A KAPOSVÁRI MUNKAÜGYI BÍRÓSÁG M. 217/1998/4. s z á m A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A bíróság a Független Rendőrszakszervezet (Budapest, Király u. 71. 1077, ügyintéző: Dr. Szöllősi Tibor) által képviselt

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács január 11-én tartott üléséről

EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács január 11-én tartott üléséről ORSZÁGOS RENDŐR FŐKAPITÁNYSÁG HUMÁNIGAZGATÁSI SZOLGÁLAT Szám: 29000/3448- /2016. EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács 2016. január 11-én tartott üléséről Az ülés helye: ORFK RIK földszint 9-10-es

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács szeptember 18-ai üléséről

EMLÉKEZTETŐ a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács szeptember 18-ai üléséről ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SZEMÉLYÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG HUMÁNIGAZGATÁSI SZOLGÁLAT Szám: 29000/24111/2017.ált. EMLÉKEZTETŐ a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács 2017. szeptember 18-ai üléséről Az ülés helye:

Részletesebben

Mecsei Judit tűzoltó ezredesnek, az Ellenőrzési Szolgálat szolgálatvezetőjének és

Mecsei Judit tűzoltó ezredesnek, az Ellenőrzési Szolgálat szolgálatvezetőjének és Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tűzoltósági főtanácsosi címet adományozott Mecsei

Részletesebben

2006, évi.... törvény a közszférában foglalkoztatottak jogviszonyáról szóló törvények módosításáról 1. (1) A köztisztviselők jogállásáról szóló

2006, évi.... törvény a közszférában foglalkoztatottak jogviszonyáról szóló törvények módosításáról 1. (1) A köztisztviselők jogállásáról szóló országgyű S Hfvafiala A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA Irományszám : 1 lsec É : 1006 JúN 2 3 T/366. számú törvényjavaslat a közszférában foglalkoztatottak jogviszonyáról szóló törvények módosításáról Előadó

Részletesebben

VAS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

VAS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG VAS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG A VAS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÚTJÁN PÁLYÁZATOT HIRDET: a középfokú oktatási intézmények első, második vagy harmadik

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 2. oldal 8/B. Amennyiben az ügy hozzáférési szintjét a vezető s

Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 2. oldal 8/B. Amennyiben az ügy hozzáférési szintjét a vezető s Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 1. oldal 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás a Robotzsaru integrált ügyviteli, ügyfeldolgozó és elektronikus iratkezelő

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM Gödöllő SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 8. számú melléklete

SZENT ISTVÁN EGYETEM Gödöllő SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 8. számú melléklete SZENT ISTVÁN EGYETEM Gödöllő SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 8. számú melléklete AZ EGYETEMI CÍMEK, AZ ÁLLAMI KITÜNTETÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁNAK, ILLETVE AZ EZEKRE VALÓ JAVASLATTÉTELNEK

Részletesebben

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( )

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( ) A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke (2012 2016) Lezárva: 2016. szeptember A A foglalkoztatást meghatározó jogszabályok A 1 A nemzeti köznevelési

Részletesebben

Buda Országos Rendőr-főkapitányság

Buda Országos Rendőr-főkapitányság Buda Országos Rendőr-főkapitányság Nagy Tamás r. főhadnagy rendőrségi tanácsos a Rendőrség közegészségügyi-járványügyi főfelügyelője munkavédelmi főfelügyelő-helyettes munkahigiénés szakértő Budapest,

Részletesebben

2012 Elemi költségvetés

2012 Elemi költségvetés A megye megnevezése, székhelye:......... Irányító szerv:......... Számjel 350251 1251 05 9100 841105 PIR-törzsszám Szektor Megye PÜK Szakágazat A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 3525 Miskolc

Részletesebben

FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA

FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil:

Részletesebben

Tegnap Mt., ma Kjt. És holnap?

Tegnap Mt., ma Kjt. És holnap? Tegnap Mt., ma Kjt. És holnap? A gazdasági társaságok költségvetési intézménnyé alakulásának munkaügyi aspektusai dr. Illés Márta illes.marta@spaheviz.hu Az átalakulás jogszabályi háttere 2013. évi XXV.

Részletesebben

F Ő T I T K Á R Á N A K 5/2019. (VI. 18.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)

F Ő T I T K Á R Á N A K 5/2019. (VI. 18.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Thököly út 172. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil: 06-70/

Részletesebben

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( )

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( ) A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke (2012 2017) Lezárva: 2017. szeptember A A foglalkoztatást meghatározó jogszabályok A 1 A nemzeti köznevelési

Részletesebben

F Ő T I T K Á R Á N A K 7/2018. (XI. 20.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)

F Ő T I T K Á R Á N A K 7/2018. (XI. 20.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Thököly út 172. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil: 06-70/

Részletesebben

AZ ÚJ HSZT TERVEZETT ILLETMÉNYRENDSZERÉNEK ELEMEI

AZ ÚJ HSZT TERVEZETT ILLETMÉNYRENDSZERÉNEK ELEMEI AZ ÚJ HSZT TERVEZETT ILLETMÉNYRENDSZERÉNEK ELEMEI Alapilletmény beosztási illetmény szolgálati időpótlék a hivatásos állományú besorolása alapján megállapított fizetési fokozathoz tartozó illetményszorzó

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LEGFELSŐBB BÍRÓSÁGA mint felülvizsgálati bíróság A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LEGFELSŐBB BÍRÓSÁGA mint felülvizsgálati bíróság A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LEGFELSŐBB BÍRÓSÁGA mint felülvizsgálati bíróság Mfv.II.10.034/2007/2. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróság P.T. I. rendű, H. Sz. II. rendű és

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! Fővárosi Munkaügyi Bíróság Budapest, V. Markó u. 27. 8.M.4118/2000/4. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a Független Rendőr Szakszervezet (1077 Budapest, Király u. 71., üi: dr.

Részletesebben

Magyar joganyagok - 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet - a rendvédelmi feladatokat ellá 2. oldal a 11. alcím tekintetében a rendvédelmi feladatokat ellát

Magyar joganyagok - 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet - a rendvédelmi feladatokat ellá 2. oldal a 11. alcím tekintetében a rendvédelmi feladatokat ellát Magyar joganyagok - 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet - a rendvédelmi feladatokat ellá 1. oldal 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati

Részletesebben

Fellebbezési arányok a év során a helyi bíróságokon befejezett, és a évben a megyei másodfokú bíróságra érkezett perek mennyisége alapján

Fellebbezési arányok a év során a helyi bíróságokon befejezett, és a évben a megyei másodfokú bíróságra érkezett perek mennyisége alapján 1. sz. melléklet Fellebbezési arányok a 2010. év során a helyi bíróságokon befejezett, és a 2011. évben a megyei másodfokú bíróságra érkezett perek mennyisége alapján Büntető peres Gazdasági ebből Szabálysértési

Részletesebben

BUD8~PeST. l F. Kgy. i 2014.JON 3 O. 111~11 UII!IIIIIIIIMIIIMUIIIIIIIIIIIIIII ' ' Véleménynyilvánftás a Budapesti. a Közgyűlés részére

BUD8~PeST. l F. Kgy. i 2014.JON 3 O. 111~11 UII!IIIIIIIIMIIIMUIIIIIIIIIIIIIII ' ' Véleménynyilvánftás a Budapesti. a Közgyűlés részére BUD8~PeST 111~11 UII!IIIIIIIIMIIIMUIIIIIIIIIIIIIII '1000063034564' Budapest Főváros Föpolgármestere ikt. szám: FPH017 /54-17 /2014 01 l F. Kgy. i 2014.JON 3 O.! L. tárgy: Véleménynyilvánftás a Budapesti

Részletesebben

10/2009. (XI. 09.) rektori utasítás

10/2009. (XI. 09.) rektori utasítás 10/2009. (XI. 09.) rektori utasítás az 1/2012. (III. 1.) rektori utasítással egységes szerkezetbe foglalt, a Budapesti Gazdasági Főiskolán használatos munkaügyi iratmintákról és nyomtatványokról BUDAPEST

Részletesebben

Magyar joganyagok - 157/2008. (VIII. 20.) KE határozat - kitüntetés adományozásáról 2. oldal Rigó Máriának, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hi

Magyar joganyagok - 157/2008. (VIII. 20.) KE határozat - kitüntetés adományozásáról 2. oldal Rigó Máriának, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hi Magyar joganyagok - 157/2008. (VIII. 20.) KE határozat - kitüntetés adományozásáról 1. oldal 157/2008. (VIII. 20.) KE határozat kitüntetés adományozásáról Az Alkotmány 30/A. (1) bekezdése j) pontja, valamint

Részletesebben

Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. Kötet: Foglalkoztatási Követelményrendszer

Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. Kötet: Foglalkoztatási Követelményrendszer FI 69207 Gödöllő Szervezeti és Működési Szabályzat II. Kötet: Foglalkoztatási Követelményrendszer II/2. rész: Szabályzat az egyetemi címek és az állami kitüntetések adományozásának, illetve az ezekre való

Részletesebben

1. sz. melléklet. * A kitöltéskor üres álláshelyet is kérjük feltüntetni!

1. sz. melléklet. * A kitöltéskor üres álláshelyet is kérjük feltüntetni! ellátó dolgozó neve* Jogviszony jellege (közalkalmazotti, munkaviszony, prémiumévek programban résztvevő) A dolgozó besorolása Munkaköre Iskolai végzettsége, képesítése Jogviszonyának időtartama (határozatlan,

Részletesebben

[Az érintetteknek kérelmet benyújtani nem kell, a nyugdíjfolyósító szerv hivatalból jár el, de a továbbfolyósításról nem hoz külön döntést.

[Az érintetteknek kérelmet benyújtani nem kell, a nyugdíjfolyósító szerv hivatalból jár el, de a továbbfolyósításról nem hoz külön döntést. TÁJÉKOZTATÓ az egészségkárosodáson alapuló nyugellátásban és egyéb nyugdíjszerű szociális ellátásban részesülő személyek, valamint azok részére, akiknek az ügyében folyamatban van a hatósági eljárás Az

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. választható béren kívüli juttatások. szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem. választható béren kívüli juttatások. szabályzata A Pécsi Tudományegyetem választható béren kívüli juttatások szabályzata Pécs 2009. 2011. január 1. napjától hatályos változat A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa a közalkalmazottak

Részletesebben

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások. illetmény-pótlékok. Érték típus: Ezer Forint

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások. illetmény-pótlékok. Érték típus: Ezer Forint 34 - Költségvetési szerveknél teljes és részmunkaidiben foglalkoztatottak létszáma és keresetbe tartozó személyi juttatásai # Megnevezés Alapilletmények Illetménykiegészít ések Nyelvpótlék Egyéb kötelező

Részletesebben

FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA

FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil:

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK JANUÁR 27-I ÜLÉSÉRE DR. PÁVA ZSOLT POLGÁRMESTER DR. PÁVA ZSOLT POLGÁRMESTER

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK JANUÁR 27-I ÜLÉSÉRE DR. PÁVA ZSOLT POLGÁRMESTER DR. PÁVA ZSOLT POLGÁRMESTER IKTATÓSZÁM: 03-3/38-2/2011. TÁRGY: PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS HIVATÁSOS ÖNKORMÁNYZATI TŰZOLTÓSÁGA TŰZOLTÓ- PARANCSNOKA PARANCSNOKI KINEVEZÉSÉNEK VISSZAVONÁ- SA ÉS PÁLYÁZAT KIÍRÁSA A TŰZOLTÓPARANCSNOKI BEOSZTÁS

Részletesebben

2) A rendvédelmi területen alkalmazott közalkalmazottak és kormánytisztviselők helyzetének bemutatása, a velük kapcsolatos bérrendezés lehetőségei.

2) A rendvédelmi területen alkalmazott közalkalmazottak és kormánytisztviselők helyzetének bemutatása, a velük kapcsolatos bérrendezés lehetőségei. Szám: 29000/9329-29 /2016. ált. ORSZÁGOS RENDŐR FŐKAPITÁNYSÁG HUMÁNIGAZGATÁSI SZOLGÁLAT EMLÉKEZTETŐ A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács 2016. március 07-én tartott üléséről Az ülés helye: ORFK RIK földszint

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2011/3. szám Budapest, 2011. április 13. Szám: 11529/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Utasítások: Tartalomjegyzék 1. 5/2011. (IV. 08.) ORFK utasítás a Rendőrség

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! Fővárosi Munkaügyi Bíróság 1055 Budapest, Markó u. 27. 10.M.2968/1999/9. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a Független Rendőr Szakszervezet Központi Koordinációs Iroda Jogsegély-szolgálata

Részletesebben

BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI

BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI 1. BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA EMBERI ERŐFORRÁSOK TUDOMÁNYOS

Részletesebben

A felek egymásra nézve kötelező érvényűnek tekintik

A felek egymásra nézve kötelező érvényűnek tekintik HONVÉDELMI ÉRDEKEGYEZTETŐ l sz. példány FÓRUM MEGÁLLAPODÁS a Honvédelmi Minisztériumnál hivatásos és szerződéses szolgálati, önkéntes tartalékos, hallgatói, valamint a köztisztviselői és közalkalmazotti

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! Gyulai Munkaügyi Bíróság 3.M.491/2002/4. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Gyulai Munkaügyi Bíróság dr. Csányi Éva jogtanácsos (Független Rendőr Szakszervezet 1077 Budapest, Király u. 71., 1388 Pf.: 52.)

Részletesebben

48/2005. (III. 23.) Korm. rendelet

48/2005. (III. 23.) Korm. rendelet 48/2005. (III. 23.) Korm. rendelet a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény hatálya alá tartozó munkáltatóknál működő szakszervezetek reprezentativitásának megállapításáról A közalkalmazottak

Részletesebben

: 2010 OKT 2 9. országgyűlési képvisel ő Képvisel ői önálló indítvány

: 2010 OKT 2 9. országgyűlési képvisel ő Képvisel ői önálló indítvány :Érk@tett : 2010 OKT 2 9. Képvisel ői önálló indítvány 2010. évi... törvény a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény módosításáról 1. A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992.

Részletesebben

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete 1 1. melléklet a BM/9751/2011. számú munkaanyaghoz A Belügyminiszter./2011. (....) BM rendelete a rendészeti szakvizsgáról és a rendészeti vezetőképzésről szóló 21/2011. (VII. 13.) BM rendelet módosításáról

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2011. október 20-án de. 8.15 órától tartandó ülésére a Justh Zsigmond Művelődési Ház, Könyvtár és Közösségi Ház vezetői pályázatának kiírása tárgyában. Tisztelt

Részletesebben

2018. április 20-án óra TISZTELT MINISZTER ÚR! ÁLLAMTITKÁR ÚR, TÁBORNOK URAK, HÖLGYEIM ÉS URAIM, KEDVES VENDÉGEINK!

2018. április 20-án óra TISZTELT MINISZTER ÚR! ÁLLAMTITKÁR ÚR, TÁBORNOK URAK, HÖLGYEIM ÉS URAIM, KEDVES VENDÉGEINK! 2018. április 20-án 11.00 óra TISZTELT MINISZTER ÚR! ÁLLAMTITKÁR ÚR, TÁBORNOK URAK, HÖLGYEIM ÉS URAIM, KEDVES VENDÉGEINK! DR. PINTÉR SÁNDOR, MAGYARORSZÁG BELÜGYMINISZTERE KIMAGASLÓ SZOLGÁLATI TEVÉKENYSÉGE

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 23-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 23-án tartandó ülésére Tárgy: ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. március 23-án tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár igazgató (magasabb vezető) beosztás ellátására vonatkozó pályázat kiírására.

Részletesebben

Nyirádi Nyitnikék Óvoda Cafeteria Szabályzata 2017.

Nyirádi Nyitnikék Óvoda Cafeteria Szabályzata 2017. Nyirádi Nyitnikék Óvoda Cafeteria Szabályzata 2017. Készítette: Szabóné Kecskés Mária óvodavezető Hatályos: 2017. január 01-től 2 Nyirádi Nyitnikék Óvoda Cafeteria Szabályzata 2017. A szabályzattal Nyirádi

Részletesebben

Magyar joganyagok - 5/2018. (II. 15.) ORFK utasítás - a évi választható béren k 2. oldal b) a kormánytisztviselői állomány tagja a közszolgálati

Magyar joganyagok - 5/2018. (II. 15.) ORFK utasítás - a évi választható béren k 2. oldal b) a kormánytisztviselői állomány tagja a közszolgálati Magyar joganyagok - 5/2018. (II. 15.) ORFK utasítás - a 2018. évi választható béren k 1. oldal 5/2018. (II. 15.) ORFK utasítás a 2018. évi választható béren kívüli juttatás szabályozásáról 1 A jogalkotásról

Részletesebben

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet Szerv számjele ... Elemi költségvetés. típus év hónap naptól hónap napig

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet Szerv számjele ... Elemi költségvetés. típus év hónap naptól hónap napig Adatellenőrző kód: 45152f24-26a-2442-484620-47-38262169-2e32-32-28 Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 14 0700 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A fejezet

Részletesebben

3. (1) Rendszeres személyi juttatás a teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak ide értve a foglalkoztatott nyugdíjast is alapilletménye,

3. (1) Rendszeres személyi juttatás a teljes és részmunkaidőben foglalkoztatottak ide értve a foglalkoztatott nyugdíjast is alapilletménye, 1998. évi 4. számú s z a b á l y z a t a a bíróságok létszámmal és személyi juttatással való gazdálkodásáról Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (továbbiakban OIT) az 1997. évi LXVI. törvény 39. -ának

Részletesebben

Tájékoztató önkéntes tartalékos katonák részére

Tájékoztató önkéntes tartalékos katonák részére MAGYAR HONVÉDSÉG KATONAI IGAZGATÁSI ÉS KÖZPONTI NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG Tájékoztató önkéntes tartalékos katonák részére Önkéntes tartalékos katonák járandóságai A Honvédek jogállásáról szóló 2012 évi

Részletesebben

Jogszabályi változások január 1-jei hatállyal

Jogszabályi változások január 1-jei hatállyal Jogszabályi változások 2016. január 1-jei hatállyal 2015. évi CCVI. törvény az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról 1. A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII.

Részletesebben

5.38. számú előterjesztés

5.38. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 5.38. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselőtestület részére a Bárka Kőbányai Szociális és Gyermekjóléti Központ részére céltartalék

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! Kaposvári Munkaügyi Bíróság 2.M.733/2000/4. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A bíróság a Független Rendőr Szakszervezet dr. Topánka Erika képviselő által képviselt K. Z. felperesnek a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA

FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil:

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 6/2012. (IV. 13.) OBH utasítása a bírák és igazságügyi alkalmazottak tevékenysége elismeréséről szóló szabályzatról Az Országos Bíróság Hivatal elnökeként a bíróságok

Részletesebben

1/2017. (I. 10.) számú kancellári utasítás

1/2017. (I. 10.) számú kancellári utasítás 1/2017. (I. 10.) számú kancellári utasítás az oktatói, kutatói munkát segítő és egyéb munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottak 2017. évi béremeléséről Budapest, 2017 (Hatályos: 2017. január 10. napjától)

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM GYAKORNOKI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM GYAKORNOKI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM A Miskolc, 2015 Szabályzat érvényességi ideje: határozatlan 7.15. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM A A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK 38/2015. SZ. HATÁROZATA. Készült 8 példányban.

Részletesebben

BM TANINTÉZETEK ÉVI ORSZÁGOS TEREPFUTÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA

BM TANINTÉZETEK ÉVI ORSZÁGOS TEREPFUTÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA BM TANINTÉZETEK 2019. ÉVI ORSZÁGOS TEREPFUTÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA Szeged, 2019. április 12. Szám: /2019. 1. Bajnokság célja Versenyzési, sportolási lehetőség biztosításával segíteni a BM tanintézetek

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Ellenőrző szerv: Szigetvár Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás Munkaszervezete Belső Ellenőrzési Csoport Iktatószám: 232-4/2011. Ellenőrzés száma: 11/2011. ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Kétújfalu, Bürüs, Gyöngyösmellék,

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN Fővárosi Munkaügyi Bíróság 1.M.10016/1998-2. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a Független Rendőr Szakszervezet által képviselt A.K. felperesnek a Budapesti Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

2015. április. Készítette: Paffériné Kovácshegyi Nóra

2015. április. Készítette: Paffériné Kovácshegyi Nóra 2015. április Készítette: Paffériné Kovácshegyi Nóra 1.rész: bevezetés gazdálkodási rendszer 2.rész: intézményi bevételek kiemelten a költségvetési támogatásokról 3.rész: intézményi kiadások kiemelten

Részletesebben

Költségvetési szerveknél foglalkoztatottak kulcsszámrendszere. 2010. július 6-ától. I. Választott tisztségviselők

Költségvetési szerveknél foglalkoztatottak kulcsszámrendszere. 2010. július 6-ától. I. Választott tisztségviselők 3. számú melléklet Költségvetési szerveknél foglalkoztatottak kulcsszámrendszere 2010. július 6-ától I. Választott tisztségviselők A kulcsszám 1-4. pozícióján 0 szerepel. Az 5. pozíció a választási szinteket

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET augusztus 26-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET augusztus 26-ai ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 160/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. augusztus 26-ai ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A vezetői munka értékelése

Részletesebben

Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3881 Abaújszántó, Béke út 15.

Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3881 Abaújszántó, Béke út 15. Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3881 Abaújszántó, Béke út 15. A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra

Részletesebben

Magyar joganyagok - 350/2017. (XI. 23.) Korm. rendelet - az egyházi és nem állami sz 2. oldal (3) Az egyházi és nem állami szociális fenntartó a részé

Magyar joganyagok - 350/2017. (XI. 23.) Korm. rendelet - az egyházi és nem állami sz 2. oldal (3) Az egyházi és nem állami szociális fenntartó a részé Magyar joganyagok - 350/2017. (XI. 23.) Korm. rendelet - az egyházi és nem állami sz 1. oldal 350/2017. (XI. 23.) Korm. rendelet az egyházi és nem állami szociális fenntartóknál dolgozók részére a 2018.

Részletesebben

PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE

PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE ORSZÁGOS IRODA 1068 Budapest, Városligeti fasor 10. * 1417 Budapest, Pf.: 11. Központi telefon: 322-8452, 322-8453, 322-8454, 322-8455, 322-8456 Elnök, alelnökök tel/fax: 322-2249

Részletesebben

Magyar joganyagok - Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirata, 2. oldal - irányítja a katasztrófavédelmi kirendeltségeket, a hivat

Magyar joganyagok - Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirata, 2. oldal - irányítja a katasztrófavédelmi kirendeltségeket, a hivat Magyar joganyagok - Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirata, 1. oldal Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 A katasztrófavédelemről

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! NEM JOGERŐS!!! Fővárosi Munkaügyi Bíróság 22.M.1798/2004/12. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a Független Rendőr Szakszervezet részéről eljáró dr. Topánka Erika jogtanácsos (1077

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE A MAGYAR HONVÉDSÉG ÁLLOMÁNYÁBAN TÉNYLEGESEN ELTÖLTÖTT SZOLGÁLATI IDEJE, VALAMINT EDDIG VÉGZETT EREDMÉNYES MUNKÁJA ELISMERÉSÉÜL ÁLLAMI ÜNNEPÜNK, 2016. AUGUSZTUS 20-A ALKALMÁBÓL

Részletesebben