egységes szerkezetben

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "egységes szerkezetben"

Átírás

1 Kereki Község Önkormányzatának 9/2009(IX.14.) számú rendeletével kiegészített 29/2004. ( XII. 21. ) számú RENDELETE az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésére vonatkozó szabályokról egységes szerkezetben Kereki Község Önkormányzatának Képviselő -testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes jogszabályokról szóló, módosított évi LXXVIII. törvény felhatalmazása alapján, az önkormányzati tulajdonban álló lakások bérletére, a lakásbérleti szerződés tartalmára, megszűnésére, a következő rendeletet alkotja: 1. A RENDELET HATÁLYA A rendelet hatálya kiterjed: - az önkormányzati tulajdonú lakásokra, - a lakáshoz juttatásnak rendjére és a lakásigénylés elbírálására, - az önkormányzati lakások bérletére, - önkormányzati lakások bérleti jogviszonyáról való lemondásáért járó pénzbeli térítésre, - az önkormányzati tulajdonban álló lakások és házingatlanok elidegenítésére. 2. A DÖNTÉSHOZATAL FÓRUMRENDSZERE (1) A rendelet vonatkozásában a bérbeadói feladatokat a képviselő -testület látja el. 3. A LAKÁSOK ELOSZTÁSA Az 1. -ban felsorolt lakások felhasználásáról a képviselő -testület dönt A szerződéskötés feltételei Önkormányzati lakásra az e rendeletben meghatározott feltételekkel lehet szerződést kötni A szociális helyzet alapján történő bérbeadás feltételei (1) Az igénylő önkormányzati bérlakás juttatására akkor jogosult szociális jelleggel, ha az igénylő és a családjához tartozó bármely személy, aki a lakásigényét vele együtt kívánja kielégíteni ( továbbiakban: az igénylő és családja ), jelentősebb vagyonnal nem rendelkezik és a családban az 1 főre jutó ( nettó ) jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíj két-

2 (2) 2 szeresét, gyermektelen fiatal házaspár, gyermekét egyedül nevelő szülő, továbbá a kizárólag nyugdíjból élő, mozgáskorlátozott és volt állami gondozott esetében a mindenkori öregségi nyugdíj másfélszeresét nem haladja meg. a) Az (1) bekezdés alkalmazása szempontjából jelentősebb vagyon az évi III. tv. 4. (1) bekezdés b) pontjában meghatározott vagyon; b) A havi jövedelem számítása szempontjából az évi III. tv. 4. (1) bek. a) pontjában foglaltakat kell alkalmazni. (3) Jövedelmi és vagyoni viszonyaiktól függetlenül önkormányzati bérlakáshoz juttathatók: a) akik lakásuk kisajátítása, vagy bármely közérdekű célból történő igénybevétele folytán cserelakásra nem tartanak igényt, de ingatlanvásárlás vagy építés miatt átmeneti elhelyezést kérnek; b) akik önkormányzati bérlakásuk visszaadása ellenében kisebb szobaszámú lakást kérnek. 6. (1) A szociálisan rászorulók részére a lakás határozott időre, maximum 5 évre juttatható, a bérlet meghosszabbítható. (2) A határozott idő eltelte után a bérlő köteles a lakást beköltözhető, kiürített állapotban az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Elhelyezésre igényt nem tarthat. (3) Amennyiben a bérlő a határozott idő eltelte előtt saját tulajdonú lakáshoz, vagy ezzel egyenértékű vagyonhoz jut, köteles a szerzéstől számított 30 napon belül bérleményét az önkormányzatnak visszaadni Munkaviszonyhoz, szolgálati viszonyhoz kötött bérlakáshoz juttatás rendje (1) Munkaviszonyhoz, szolgálati viszonyhoz kötött bérlakáshoz a Polgármesteri Hivatalnál, a képviselő -testület intézményeinél közszolgálati vagy közalkalmazotti viszonyban álló sze-mélyeknek, valamint a rendőrség helyi őrsénél szolgálatot teljesítő személyeknek bérbe a-dott lakás. (2) A bérbeadásnál figyelembe kell venni a dolgozó: a) lakáskörülményeit, b) lakásigényének mértékét, c) munkavégzését, d) jövedelmi és vagyoni helyzetét, szociális körülményeit, e) családi viszonyait. (3) A bérbeadásnál előnyben kell részesíteni azt a dolgozót, aki: a) jelenlegi munkahelyén öt éves, vagy ennél hosszabb munkaviszonnyal rendelkezik, b) kettő vagy ennél több gyermeket nevel, c) gyermekét ( gyermekeit ) egyedül neveli, d) alacsony jövedelmű, e) munkáját kimagasló színvonalon látja el.

3 3 (4) Az elhelyezés csak határozott időre - maximum öt évig terjedő időre - szólhat, melynek le-járta után - meghosszabbítás esetét kivéve - a bérlő köteles elhelyezési igény nélkül a lakást elhagyni. (5) A szolgálati lakás iránti kérelmet az igénylőnek - munkahelyi vezetőjének véleményével együtt - a Polgármesteri Hivatalhoz kell benyújtani. (6) Szolgálati lakáshoz jutásról a képviselő testület dönt. (7) A dolgozó munkaviszonya megszűnését követő 30 napon belül köteles a szolgálati lakást beköltözhető, kiürített állapotban a bérbeadó rendelkezésére bocsátani A lakásigény mértéke (1) A lakásigény mértékét e rendelet 2. sz. melléklete tartalmazza. (2) Az igénylővel együttlakó különböző korú és nemű személyek részére a lakásigény mértékét legfeljebb egy szobával meghaladó szobaszámú lakás akkor biztosítható, ha azt a 12 évet betöltött és különnemű hozzátartozó, vagy egészségügyi ok igazolja. Az ilyen igény fél szobával is kielégíthető A lakásigénylés (1) Lakásigénylést a Polgármesteri Hivatalhoz, e rendelet 3. sz. mellékletében meghatározott lakásigénylő lapon lehet benyújtani. (2) A Polgármesteri Hivatal a lakásigénylő lap adatainak valódiságát, az igénylő körülményeit, jövedelmi és vagyoni viszonyait a lakásigény benyújtását követő 30 napon belül, majd a lakásigény kielégítéséig folyamatosan ellenőrzi A lakásigények kielégítése A lakásigények kielégítése sorrendjének megállapításánál elsőbbségben kell részesíteni: a) a családosokat az egyedülállókkal szemben, b) a nagycsaládosokat a kisebb létszámú családokkal szemben, c) a gyermeküket egyedül nevelő szülőket, d) a zsúfolt körülmények között élőket, e) az egészségre ártalmas körülmények között élőket, f) az azonos csoportba tartozók közül azokat, akiknek igénylését előbb vették nyilvántartásba, g) a nyugdíjból és a szociális támogatásból élőket, h) a lakáscsere igénylőket, i) volt állami gondozottat.

4 4 11. ÖNKORMÁNYZATI LAKÁS NEM LAKÁS CÉLJÁRA TÖRTÉNŐ HASZNOSÍTÁSA Önkormányzati lakást nem lakás céljára csak a képviselő -testület egyedi döntése alapján lehet bérbe adni, hasznosítani. 12. BÉRLŐTÁRSI SZERZŐDÉS Önkormányzati bérlakásra alanyi jogon bérlőtársi szerződés csak a bérbeadó írásbeli hozzájáru-lásával köthet. 13. A FELEK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI A Ltv. 10. (2) és (3) bekezdésében foglalt kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos feladatok teljesítésére a bérlő és a bérbeadó eseti, írásbeli megállapodása irányadó. 14. A Ltv. 13. (1) bekezdésében foglaltak elvégzéséről a bérlő köteles gondoskodni. 15. A Ltv. 9. (1), 15. (1), 17. (2) és 18. (1) bekezdésében foglaltak esetében a bérbeadó és a bérlő eseti írásbeli megállapodása irányadó. 16. JOGCÍM NÉLKÜLI LAKÁSHASZNÁLAT A jogcím nélküli lakáshasználó esetében a lakás használati díja a.) a lakbér kétszeres összege, amennyiben a jogcím nélküli használat kezdetétől számított 6 hónap eltelt és a jogcím nélküli lakáshasználó elhelyezésre nem tarthat igényt, b.) a lakbér háromszoros összege, amennyiben a jogcím nélküli használat kezdetétől számított 12 hónap eltelt és a jogcím nélküli lakáshasználó elhelyezésre nem tarthat igényt. 17. A BEFOGADÁS (1) A bérlő képviselő -testületi hozzájárulással önkormányzati lakásába befogadhatja élettársát, oldalági rokonát, gyermeke házastársát. - a képviselő -testület írásos hozzájárulása alapján, - feltéve, hogy sem a bérlő, sem a befogadott Kereki településen saját tulajdonú lakó- vagy üdülőingatlannal nem rendelkezik. - (2) Az (1) bekezdés alapján befogadott személyek a bérleti jogviszony megszűnése esetén elhelyezésre nem tarthatnak igényt.

5 5 18. A TARTÁSI SZERZŐDÉS (1) A bérlő a Ltv. 22. (1) bekezdésében foglalt szerződést a képviselő -testület hozzájárulásával kötheti meg. (2) Feltétel bekövetkeztéig tartó bérleti jogviszony esetén a szerződéshez hozzájárulni nem le-het. (3) A bérbeadó a hozzájárulást megtagadhatja abban az esetben is, ha a Polgármesteri Hivatal a tartást a bérlő részére szociális rendelete terhére biztosítja. 19. A SZERZŐDÉS MEGSZŰNÉSE (1) A Ltv. 23. (3) bekezdésében foglalt pénzbeli térítés mértéke az adott lakás mindenkori havi lakbérének 4 -szerese legalább 2 éves lakásbérlet fennállása esetén, 10 -szerese legalább 5 éves lakásbérlet fennállása esetén, 20 -szorosa legalább 10 éves lakásbérlet fennállása esetén, 50 -szerese legalább 20 éves lakásbérlet fennállása esetén. (2) Ha a bérlő önkormányzati bérlakásra fennálló határozatlan idejű lakásbérleti jogviszonyáról az önkormányzat javára mond le és másik bérlakást nem kér, illetve nem kap, a pénzbeli térítés mértéke az (1) bekezdés szerint alakul. 20. A Ltv. 23. (4) bekezdése esetén az önkormányzat a lakásigény mértékének megfelelő, legalább komfort nélküli lakást köteles maximum a helyreállításig biztosítani. 21. (1) A Ltv. 27. (2) bekezdésében foglalt pénzbeli térítés mértékénél a 19. (1) bekezdésében foglaltakat kell figyelembe venni. A fizetés feltételeit a bérbeadó és a bérlő megállapodása határozza meg. (2) Az (1) bekezdésnél nagyobb összegű térítést a képviselő -testület eseti döntéssel állapíthat meg. 22. (1) Önkormányzati lakás bérleti joga kizárólag másik lakásra cserélhető. (2) Határozott időre ( szociális jelleggel ) juttatott lakás bérleti joga nem cserélhető el. 23. A Ltv. 31. (1) bekezdésben foglalt személyek elhelyezésre nem tarthatnak igényt.

6 6 24. AZ ALBÉRLET (1) Önkormányzati lakás albérletbe adásához akkor lehet hozzájárulni, ha az a bérlő szociális helyzete miatt szükséges és a bérlő kisebb szobaszámú lakáskérelmét az önkormányzat 1 év alatt nem elégítette ki. A rászorultság tekintetében a szociális rendelet rendelkezései az irányadók. (2) Határozott időre, szociális jelleggel bérbe adott lakás, valamint a szolgálati lakás albérletbe nem adható. 25. AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK LAKBÉRÉNEK MÉRTÉKE (1) A havi lakbér mértékét a rendelet 4. sz. melléklete tartalmazza. (2) Önkormányzati lakbértámogatásra az a bérlő jogosult, akinek a családjában a havi nettó jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíjminimum 200 % -t. (3) A lakbér támogatás mértéke: - ha a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíjminimum 150 % -nak megfelelő összeget, akkor 30 %, - ha a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem meghaladja az öregségi nyugdíjminimum 150 % -t, de nem éri el az öregségi nyugdíjminimum 200 % -nak megfelelő öszszeget, akkor 20 %, - munkaviszonyhoz, szolgáltai viszonyhoz kötötten bérbeadott lakás esetében a bérlő anyagi, szociális, jövedelmi és egyéb viszonyait figyelembe véve a lakbér 30 % -áig terjedhet a lakbértámogatás mértéke. (4) Támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától. (5) A támogatást a kérelmező az önkormányzattól igényelheti, mellékelve családtagoknak a kérelem benyújtását megelőző ½ évre vonatkozó jövedelemigazolását. (6) A lakbértámogatást folyósító önkormányzat a megállapított pénzbeli támogatást közvetlenül a lakbér beszedésére jogosult szervezet részére folyósítja. (7) A támogatást a kérelem benyújtását követő hónaptól 12 hónapon keresztül, havonta előre kell folyósítani. (8) A támogatási idő eltelte után a támogatás ismételten igényelhető, ha a család jövedelmi, vagyoni viszonyai azt változatlanul indokolják. 26. A KÜLÖN SZOLGÁLTATÁSOK DÍJA

7 7 A Ltv. 35. (2) bekezdésében foglalt külön szolgáltatás díját a képviselő -testület a helyiség bérbeadásával egy időben határozza meg. 27. A HELYISÉGEK BÉRBEADÁSÁNAK SZABÁLYAI Az önkormányzati helyiség bérbeadásáról a képviselő -testület egyedileg dönt a vagyonrendeletben foglaltak megtartásával. 28. Az Ltv. 42. (2) bekezdésében foglalt önkormányzati hozzájárulás akkor adható, ha a csere vagy a bérleti jog átruházása a település érdekét szolgálja, hiányszolgáltatás teljesítésére irányul. A települési érdek illetőleg hiányszolgáltatás megállapítása tárgyában a képviselőtestület külön határozattal dönt. 29. A LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSE 1. Önkormányzati lakások elidegenítésének feltételei (1) Ha a házingatlant a Ltv. 45., ill ban említett magánszemélyek vásárolják meg a vé-telár a helyi forgalmi érték teljes összegének 80 % -a, ha a vevő a vételárat a szerződés megkötésekor egy összegben kiegyenlíti. (2) a) 100 % -a részletfizetés esetén, a) Az a) pontban megállapított vételár 10 % -át a szerződés megkötésekor egy összegben b) kell befizetni. A teljes vételár befizetésére legfeljebb 25 évre részletfizetési kedvezményt kell biztosítani, a vevő kérelme alapján, c) A vevőt a megállapodás megkötésétől számított második év végéig kamatfizetési kötelezettség nem terheli. E határidőt követő időszakra a 10 % kamatot kell az adásvételi szerződésben kikötni, d) Az ingatlan megterheléséhez a polgármester, elidegenítéséhez a képviselő -testület hozzájárulása szükséges, e) Ha a vevő a szerződés megkötésekor a vételár 10 % -át meghaladó fizetést teljesít, őt a többletfizetés után 10 % árengedmény illeti meg, f) A vételárhátraléknak a szerződésben vállalt határidő kiegyenlítése ( rendkívüli törlesz-tés ) esetén a vevő részére fennálló tartozásból 10 % engedményt kell adni, g) Az árengedményt, illetve a vételárhátralékra adott engedményt - amennyiben a vevő a szerződés feltételeit megszegi - vissza kell téríteni. A megtérítés alól rendkívüli esetben a képviselő -testület adhat felmentést. (3) Versenytárgyalás útján kell értékesíteni az ingatlant, amennyiben azt nem az elővásárlási jog jogosultja vásárolja meg. A versenytárgyalásnál az induló ár a helyi forgalmi érték 100 % -a. (4) A munkaviszonyhoz, szolgálati viszonyhoz kötődően bérbe adott lakások nem értékesíthetőek Az önkormányzati tulajdonú helyiségek elidegenítésének feltételei

8 8 Az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek elidegenítése esetében a vételár a forgalmi érték 100 % -a, amelyet egyösszegben a szerződés megkötésekor kell megfizetni. 31. VEGYES RENDELKEZÉSEK A Ltv. 68. (1) bekezdésében foglalt lakás akkor megfelelő, ha legalább azonos komfortfokozatú a lemondással érintett lakással és eléri vagy meghaladja a R. foglalt lakásigény mértékének alsó határát. 32. Ha bérlő pénzbeli térítés ellenében mondott le a lakásbérleti jogviszonyról, másik lakás részére akkor juttatható, ha a kérelmező befizeti a 19. (2) pontja szerint meghatározott térítési díjat. 33. Az önkormányzati lakások bérletével, illetőleg elidegenítésével kapcsolatban az érintett állampolgárok a következő adatokat kötelesek szolgáltatni: - a kérelmező és vele együtt költöző családtagok neve ( leánykori neve ), születési helye és ideje, anyja neve, személyi száma, lakcíme, - a kérelmezők jövedelmi és vagyoni viszonyai, - a kérelmezők lakáskörülményei. 34. Cserelakásként a rendeletben meghatározott lakásigény -mértékének megfelelő szobaszámú és a kényszerbérleménynek megfelelő komfortfokozatú lakás bérbeadását kell felajánlani. 35. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, egyidejűleg hatályát veszti Kereki Község Önkormányzatának 15/2004. ( IV.29. ) számú rendelete. * E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja. Kereki, december hó 21. Marton Lajos polgármester Dr. Kiss Pál címzetes főjegyző Kihirdetve: december hó 21. napján a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján 14 napra elhelyezett közleménnyel. *Megállapította: 9/2009.(IX.14.) Kt. rendelet 4. -a. hatályos: től Dr. Kiss Pál címzetes főjegyző

9 9 1. sz. melléklet LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS mely létrejött Kereki Község Önkormányzata 8618 Kereki, Petőfi S. u. 64. mint bérbeadó / továbbiakban: bérbeadó /, valamint mint bérlő, illetve bérlőtársak / továbbiakban: bérlő / között az alábbi feltételekkel: 1./ Bérbeadó bérbe adja a Kereki Község Önkormányzatának tulajdonában álló Kereki... utca... sz.... hrsz. alatti lakást. A lakás... komfortfokozatú. Helyiségei Össz. alapterülete:..... m2. 2./ Bérbeadó bérbe adja, a bérlő bérbe veszi az 1./ pontban megjelölt lakást... év... hó... napjától. év hó. napjáig. 3./ A bérbeadó... év... hó... napján a lakást a bérlőnek rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban adja át, / vagy a szerződés mellékleteként csatolt jegyzőkönyvben rögzített szükséges munkát a bérlő végzi el... költségére /. 4./ A bérlő a lakás átadásának időpontjától... Ft / hó lakbért tartozik fizetni. Bérbeadó által nyújtott külön szolgáltatások, és díjai: Ft / hó, Ft / hó. A bérlő a lakbért és a külön szolgáltatások díját a számla kézhezvételekor, de legkésőbb min-den hónap 10 -ig tartozik megfizetni. 5./ A bérlő / bérlőtársak / és a vele együtt lakó személyek a lakást rendeltetésszerűen a szerződésnek megfelelően használhatják. 6./ A bérlőt a LXXVIII. tv. szerinti karbantartási, felújítási feladatok terhelik. 7./ Felek megállapodnak abban, hogy az épülettel illetőleg területtel összefüggő egyéb kötelezettségeket - megvilágítás, takarítás - bérlő teljesíti. 8./ A bérlő a lakás átalakítására, korszerűsítésére a felek megállapodása alapján jogosult. 9./ A bérlő a lakásba házastársát, gyerekét / örökbe fogadott, mostoha- és nevelt gyermekét /, jogszerűen befogadott gyermekétől született unokáját, valamint szülőjét / örökbefogadó, mos-toha és nevelő szülőjét / a bérbeadó hozzájárulása nélkül is befogadhatja. Más személyt a bérbeadó írásbeli hozzájárulásával fogadhat be. A beköltöző házastárs akkor lehet bérlőtárs, ha a házastársak írásbeli bérlőtársi szerződést kötnek a bérbeadóval. 10./ A bérlő a lakásbérleti jog folytatása ellenében tartási szerződést csak a bérbeadó írásbeli hozzájárulásával köthet. 11./ A lakásbérleti szerződés megszűnése után a bérlő a lakást tisztán és rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban köteles a bérbeadónak visszaadni. 12./ A szerződés megszűnése után a lakásban visszamaradt személy - bérleti jog folytatására jogosult személy kivételével - másik lakásra nem tarthat igényt.

10 10 13./ Egyéb megállapodások: / A szerződésben nem szabályozott kérdésekben a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló évi LXXVIII. tv. valamint az önkormányzat../2004. (.. ) sz. rendelete irányadó. Kereki,... év... hó... napján.. bérbeadó. bérlő vagy bérlőtársak

11 11 2. sz. melléklet A LAKÁSIGÉNY MÉRTÉKE 1./ Két személyig - egy lakószoba 2./ Három személy esetében - másfél lakószoba 3./ Négy személy esetében - kettő szoba 4./ Öt személy esetében - kettő és fél lakószoba 5./ Hat személy esetében - három lakószoba és minden további személy esetében további fél lakószoba.

12 12 3. sz. melléklet LAKÁSIGÉNYLŐ LAP SZOCIÁLIS BÉRLAKÁS IGÉNYLÉSÉHEZ ÉS CSERÉJÉHEZ 1. Lakáscsere esetén jelenlegi lakásnál ( cím:. kiutalás vagy bérlet kelte:... ) - kisebb szobaszámú - azonos szobaszámú - nagyobb szobaszámú önkormányzati bérlakást kér. 2. Első lakásigénylésének benyújtási ideje:... év hó nap. Az igénylő és házastársa / élettársa / személyi adatai: igénylő, igénylő házastárs / élettársa / 3. Neve / asszonyoknál leánykori név is /: Állandó lakásának címe: Tartózkodási hely címe: Családi állapota: Születésének ideje / év, hó, nap /: Házasságkötésének ideje: Foglalkozása: Munkahelyének megnevezése és címe:. 11. Igénylővel együtt költöző közös háztartásban élő gyermekek és egyéb eltartottak: Neve: Szül. éve: Neve: Szül. éve: Az igénylő és vele együtt költöző kereső családtagok: Neve, szül. éve: Kapcsolata Munkahelye Havi átlagos az igénylőhöz: és foglalkozása: jövedelme: Az igénylő és vele együtt költözők átlagos jövedelme: összesen: Ft 14. A család összlétszáma:... fő 15. Az egy főre eső havi átlagjövedelem: Ft 16. Az igénylőnek és a vele együtt költözőknek van-e személygépkocsijuk: van - nincs. Ha van: a/ a meglévő személygépkocsi (k) db. sz.: típusa: gyártási henger- értéke: forg. vás. ideje: űrtart.: rendsz.: éve: Az igénylő és a vele együtt költözők ingatlan vagyona / adó- és értékbizonyítvány becsatolásával /: címe: értéke: / Ft / a./ családi ház db. szobás.... b./ lakás. db. szobás..... c./ nyaraló. db. szobás d./ lakótelek.. db. m2 e./ telek. db. m2 f./ mezőgazd. műv. alatt álló föld. kh. m2 / Az ingatlanoknál résztulajdon esetén annak tulajdoni hányada. / 18. Ha a családi ház,lakás van tulajdonukban és nem laknak abban, mi ennek az oka: Jelenleg a családból ki, hol és milyen formában vesz részt a lakóház, vagy üdülő építésében / OTPvagy egyéb társasház, lakásépítő szövetkezet, családi ház, stb. / Az igénylő és családja kinél és milyen jogcímen lakik jelenlegi lakásában:... Amennyiben albérlő, az albérleti díj összege: Az egész lakásban lakó személyek száma:... fő 22. Az egész lakás: a./ alapterülete. m2 b./ szobáinak száma. db c./ szobáinak alapterülete m2

13 23. Az igénylő és családja kizárólagos használatában álló: a./ szobák száma.. db b./ szobák alapterülete. m2 c./ egyéb helyiségek Az igénylő és családja által mással közösen használt a./ szobák száma.. db b./ szobák alapterülete. m2 c./ egyéb helyiségek A lakás komfortfokozata: A jelenlegi lakás milyen tulajdonban / kezelésben / áll: a/ önkormányzati bérlakás b/ szövetkezeti lakás c/ személyi tulajdonban áll és tulajdonosának neve:..... címe: Az igénylő kiköltözése esetén a lakásban visszamaradók felsorolása: Név: Kapcsolata az igénylőhöz: A visszamaradás oka: / jogcíme / Az egész lakásban élők között van -e olyan fertőző vagy elmebeteg, akinek elkülönítése szükséges: igen - nem Ha igen szakorvosi igazolással igazolni kell : a beteg neve: születési éve: betegsége: Az igénylő és családjának tagjai között van -e mozgásképtelen vagy mozgásban korlátozott személy, ha igen szakorvosi igazolással igazolni kell neve: szül. éve: betegsége: Az igénylő és házastársa mondott -e le bérlakás lakásbérleti jogviszonyáról, illetve volt -e saját tulajdonú lakása vagy résztulajdonú lakása: igen - nem. Ha igen: a/ címe: b/ a lakáshasználat megszűnésének oka: A lakásigénylés egyéb indoka: Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek, a lakásigénylést más polgármesteri hivatalhoz nem nyújtottam be. Tudomásul veszem, hogy valótlan adatok közlése esetén lakásigényem kielégítése hátrányt szenved, a hivatal rosszhiszemű megtévesztése az igény elutasítását jelentheti. Köteles vagyok a fenti adatokban beállott változásról 15 napon belül a polgármesteri hivatalt értesíteni. Kérelemhez... db...igazolást mellékelek. Kereki,... év... hó... nap 13. az igénylő aláírása szem.ig. szám. a házastárs / élettárs / aláírása szem.ig. szám

14 14 4. sz. melléklet LAKBÉR TÁBLÁZAT összkomfortos ( Ft / m2 / hó ) komfortos * 5 éven belül épült vegy felújított éven belül épült vagy felújított * 25 éven túl épült vagy felújított - - / * Az önkormányzat ilyen típusú helyiségekkel nem rendelkezik, ezért nem rendelkezett a díjtételről /.

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pálháza Város Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014. (II. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről Pálháza Város Önkormányzat

Részletesebben

Kérelem szociális bérlakás igénylés nyilvántartásba vételéhez

Kérelem szociális bérlakás igénylés nyilvántartásba vételéhez ... kérelmezők neve, címe Kérelem szociális bérlakás igénylés nyilvántartásba vételéhez (Kérjük, hogy a formanyomtatvány végén található kitöltési útmutatót szíveskedjenek elolvasni.) 1. Lakáscsere esetén

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről Rákóczifalva Város Önkormányzatának

Részletesebben

A rendelet hatálya. A lakásbérlet általános szabályai

A rendelet hatálya. A lakásbérlet általános szabályai Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2007. (IV. 25.) számú rendelete feltételeiről Lábatlan Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Hajdúbagos Község Önkormányzatának

Hajdúbagos Község Önkormányzatának Hajdúbagos Község Önkormányzatának 2./2002.( II.25.) ÖR. számú rendelete az önkormányzati tulajdonú bérlakások és helyiségek bérbeadásáról, a lakbérek megállapításáról és a lakásgazdálkodással kapcsolatos

Részletesebben

Gölle Község Önkormányzat Képviselőtestülete. 4/2006. (III.20.) számú rendelete

Gölle Község Önkormányzat Képviselőtestülete. 4/2006. (III.20.) számú rendelete Gölle Község Önkormányzat Képviselőtestülete 4/2006. (III.20.) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről. A lakások és helyiségek bérletére,

Részletesebben

az önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről

az önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről Öreglak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8 /2005.( IV. 20. ) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről (egységes szerkezetben

Részletesebben

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés bevezető mondata és a c) pontjának első mondata, valamint e) pontja az alábbiak szerint módosul:

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés bevezető mondata és a c) pontjának első mondata, valamint e) pontja az alábbiak szerint módosul: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 5/2010. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló 45/2006.(XII.13.)

Részletesebben

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a helyiségek bérletének megállapításáról Előszállás Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzatának. 4/2002.(III.15.) számú. rendeletéhez B E J E L E N T É S

Kéthely Község Önkormányzatának. 4/2002.(III.15.) számú. rendeletéhez B E J E L E N T É S 1. számú melléklet Kéthely Község Önkormányzatának 4/2002.(III.15.) számú rendeletéhez B E J E L E N T É S önkormányzati tulajdonú lakás bérletére irányuló szándékról /I., II., III., IV. fejezet valamennyi

Részletesebben

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2006. (III. 31.) sz. ÖKT. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről.

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2006. (III. 31.) sz. ÖKT. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről. Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2006. (III. 31.) sz. ÖKT. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről. (Egységes szerkezetben az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának. 61/2014. (XI.21.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának. 61/2014. (XI.21.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 61/2014. (XI.21.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII.

Részletesebben

A rendelet hatálya. 1. A rendelet hatálya kiterjed minden Kisbér Város Önkormányzata tulajdonában álló lakásra és helyiségére.

A rendelet hatálya. 1. A rendelet hatálya kiterjed minden Kisbér Város Önkormányzata tulajdonában álló lakásra és helyiségére. KISBÉR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 7/2013. (IV.11.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó helyi szabályokról Kisbér Város Képviselő-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

egységes szerkezetben az 5/2014. (VI. 2.) önkormányzati rendelettel 1. A lakásbérlet általános szabályai

egységes szerkezetben az 5/2014. (VI. 2.) önkormányzati rendelettel 1. A lakásbérlet általános szabályai Őrbottyán Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (IV. 1.) önkormányzati rendelete Őrbottyán Város Önkormányzata tulajdonában lévő lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről

Részletesebben

(1) R 4. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(1) R 4. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete../2015. (.) rendelete az önkormányzati lakások és helyiségek bérletére és elidegenítésükre vonatkozó szabályokról szóló, 29/2009.( IX.30.) számú rendelet

Részletesebben

Jánoshalma Város Önkormányzat 14/2006(V.25.) Ör.sz. rendelete (egységes szerkezetben) az önkormányzati lakások bérletéről

Jánoshalma Város Önkormányzat 14/2006(V.25.) Ör.sz. rendelete (egységes szerkezetben) az önkormányzati lakások bérletéről Jánoshalma Város Önkormányzat 14/2006(V.25.) Ör.sz. rendelete (egységes szerkezetben) az önkormányzati lakások bérletéről A Képviselő-testület az Alkotmány 44/A..(1) bek. a.) pontjában biztosított alapjogával

Részletesebben

Tüskevár község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2009.(X. 14.) rendelete

Tüskevár község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2009.(X. 14.) rendelete Tüskevár község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2009.(X. 14.) rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/1998. (III. 6.) Kgy. rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/1998. (III. 6.) Kgy. rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/1998. (III. 6.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljáról szolgáló helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésük egyes

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérbeadásáról (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 27/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 27/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletére vonatkozó egyes szabályokról Csömör

Részletesebben

Pályázati adatlap. önkormányzati bérlakás 5 év határozott időtartamú bérbevételére szociális alapon

Pályázati adatlap. önkormányzati bérlakás 5 év határozott időtartamú bérbevételére szociális alapon Pályázati adatlap önkormányzati bérlakás 5 év határozott időtartamú bérbevételére szociális alapon Felhívjuk a Tisztelt Pályázó figyelmét a kért adatok pontos, egyértelmű kitöltésére. Amennyiben a pályázat

Részletesebben

15/1995. (XII. 29.) MKM rendelet. a műteremlakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról

15/1995. (XII. 29.) MKM rendelet. a műteremlakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról 15/1995. (XII. 29.) MKM rendelet a műteremlakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról A lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló - többször módosított

Részletesebben

I. Fejezet. A Rendelet hatálya

I. Fejezet. A Rendelet hatálya 1 Bodrog Község Képviselő-testületének 6/2013.(VII. 5.) rendelete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. Évi LXXVIII. Tv. (továbbiakban:

Részletesebben

Összevont szerkezet 2001(09.12)

Összevont szerkezet 2001(09.12) Összevont szerkezet 2001(09.12) ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETE az önkormányzati lakások lakbérének megállapításáról szóló 14/2000.(12.15) számú rendeletének 12/2001(09.12) számú rendeletével

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 15/2001. (VIII.4.) Önkormányzati rendelete. tulajdonában lévő önkormányzati

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 15/2001. (VIII.4.) Önkormányzati rendelete. tulajdonában lévő önkormányzati Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2001. (VIII.4.) Önkormányzati rendelete Algyő Nagyközség Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről /

Részletesebben

Pályázat önkormányzati szociális bérlakás 5 év határozott időtartamú bérbevételére Felhívjuk a Tisztelt Pályázó figyelmét a kért adatok pontos, egyértelmű kitöltésére. Amennyiben a pályázat hiányosan kerül

Részletesebben

NAGYRÉCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2011. (VIII. 11.) r e n d e l e t e önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről

NAGYRÉCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2011. (VIII. 11.) r e n d e l e t e önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről NAGYRÉCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2011. (VIII. 11.) r e n d e l e t e önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről Nagyrécse Község Önkormányzati Képviselőtestülete a lakások

Részletesebben

Kérelem bérleti jogviszony hosszabbítására

Kérelem bérleti jogviszony hosszabbítására Kérelem bérleti jogviszony hosszabbítására (Kérjük, hogy a formanyomtatvány végén található kitöltési útmutatót szíveskedjenek elolvasni.) 1. A kérelmező és házastársa (élettársa) személyi adatai: Neve

Részletesebben

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 6/2005. (IV.28.) számú

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 6/2005. (IV.28.) számú Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2005. (IV.28.) számú Rendel ete Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről és a lakbérek megállapításáról ( egységes szerkezetben a módosítására

Részletesebben

Előterjesztés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 28-án tartandó képviselő-testületi ülésére

Előterjesztés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 28-án tartandó képviselő-testületi ülésére Előterjesztés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 28-án tartandó képviselő-testületi ülésére napirendi pont előadó készítette megjegyzés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/1994.(I.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/1994.(I.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/1994.(I.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérletére vonatkozó helyi szabályozásról

Részletesebben

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés az alábbi d) ponttal egészül ki és a jelenlegi d)-g) pontok számozása e)-h) pontokra változik:

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés az alábbi d) ponttal egészül ki és a jelenlegi d)-g) pontok számozása e)-h) pontokra változik: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 43/2007. (XI. 15.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló rendelet

Részletesebben

Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2013.(..) számú önkormányzati rendelete

Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2013.(..) számú önkormányzati rendelete Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2013.(..) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A Rendelet 18/A. (1) bekezdés d) pontja az alábbiak szerint módosul: a) fennálló hátralékát a bérbeadó, vagy a szolgáltató felé rendezte,

A Rendelet 18/A. (1) bekezdés d) pontja az alábbiak szerint módosul: a) fennálló hátralékát a bérbeadó, vagy a szolgáltató felé rendezte, 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 17/2016.(VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról

Részletesebben

A rendelet célja 1. A rendelet hatálya 2.

A rendelet célja 1. A rendelet hatálya 2. Jásd Község Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2004.(XII.17.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről. (egységes szerkezetben) A lakások és

Részletesebben

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2013. (III.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN ÁLLÓ LAKÁSOK ÉS NEM LAKÁSCÉLÚ HELYISÉGEK BÉRLETÉRŐL Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

KALOCSAI VAGYONHASZNOSÍTÁSI ÉS KÖNYVVEZETŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG Pályázat útján meghirdeti Kalocsa Város Önkormányzata kizárólagos

KALOCSAI VAGYONHASZNOSÍTÁSI ÉS KÖNYVVEZETŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG Pályázat útján meghirdeti Kalocsa Város Önkormányzata kizárólagos KALOCSAI VAGYONHASZNOSÍTÁSI ÉS KÖNYVVEZETŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG Pályázat útján meghirdeti Kalocsa Város Önkormányzata kizárólagos tulajdonát képező és a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető

Részletesebben

Jánoshalma Város Képviselő-testület 17/2005 (X.20.) Ör. sz. rendelete

Jánoshalma Város Képviselő-testület 17/2005 (X.20.) Ör. sz. rendelete Jánoshalma Város Képviselő-testület 17/2005 (X.20.) Ör. sz. rendelete a Jánoshalma Városban épített fecskeházban történő elhelyezés feltételeiről Jánoshalma Város Önkormányzati Képviselő-testülete a fiatal

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 1/2010.

Részletesebben

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelete

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelete Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzati lakások és helyiségek bérletére és elidegenítésére vonatkozó szabályokról szóló, a 28/2006.

Részletesebben

LAKÁSGAZDÁLKODÁSI OSZTÁLY

LAKÁSGAZDÁLKODÁSI OSZTÁLY Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI IGAZGATÓSÁG LAKÁSGAZDÁLKODÁSI OSZTÁLY 1113 Budapest, Bocskai út 39-41. L16 L A K B É R T Á M O G A T Á S I R Á N T I

Részletesebben

Az önkormányzati lakások bérbeadásának feltételei 2..

Az önkormányzati lakások bérbeadásának feltételei 2.. Tengelic Község Önkormányzata 12/2008(VI.25.) számú rendelete az Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, a lakbérek mértékéről a 12/2009. (VIII.19.) és a 22/2011

Részletesebben

1. A lakásbérlet általános szabályai 2.

1. A lakásbérlet általános szabályai 2. Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.17.) önkormányzati rendelete Bucsa Község Önkormányzata tulajdonában lévő lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről és elidegenítéséről

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 49/2004.(XII.16.) Kt. sz. rendelete. a lakások és helyiségek elidegenítéséről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 49/2004.(XII.16.) Kt. sz. rendelete. a lakások és helyiségek elidegenítéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 49/2004.(XII.16.) Kt. sz. rendelete a lakások és helyiségek elidegenítéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014.(VIII.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014.(VIII.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014.(VIII.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletéről szóló 3/1994. (II. 17.) sz. önkormányzati

Részletesebben

Az R 3. -a az alábbi (3), (4), (5) bekezdéssel egészül ki:

Az R 3. -a az alábbi (3), (4), (5) bekezdéssel egészül ki: Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2006. (VI.1.) Kt. sz. rendelete Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 7/2006 (III.30.) Kt. sz. rendelet módosításáról

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 1/2010.

Részletesebben

... és neje/élettársa Szegvár,...u... szám alatti lakos/ok/ lakásépítési, -vásárlási, -bővítési támogatás iránti kérelme

... és neje/élettársa Szegvár,...u... szám alatti lakos/ok/ lakásépítési, -vásárlási, -bővítési támogatás iránti kérelme 13/1997. (IV.29.) Ör. melléklete Szegvári Közös Önkormányzati Hivatal S z e g v á r Szabadság tér 2. sz.... és neje/élettársa Szegvár,...u.... szám alatti lakos/ok/ lakásépítési, -vásárlási, -bővítési

Részletesebben

PÁLYÁZATI AJÁNLAT. önkormányzati lakás bérbevételére. szociális rászorultság alapján. Alulírott (név)... (születési név). (születési hely, idő).

PÁLYÁZATI AJÁNLAT. önkormányzati lakás bérbevételére. szociális rászorultság alapján. Alulírott (név)... (születési név). (születési hely, idő). 6. melléklet a 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelethez 1 2 PÁLYÁZATI AJÁNLAT önkormányzati lakás bérbevételére szociális rászorultság alapján Alulírott (név)..... (születési név). (születési hely,

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015.(I.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015.(I.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015.(I.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletéről szóló 3/1994. (II. 17.) sz. önkormányzati rendelet

Részletesebben

f) nem lakás céljára szolgáló helyiség lakássá történő átminősítését követő bérbeadás piaci alapon, a bérlő kérelmére 2.

f) nem lakás céljára szolgáló helyiség lakássá történő átminősítését követő bérbeadás piaci alapon, a bérlő kérelmére 2. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 39/2008. (XII. 17.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló 45/2006.

Részletesebben

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 38/2008.(XII. 17.) rendelete. a lakások bérletéről és elidegenítéséről

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 38/2008.(XII. 17.) rendelete. a lakások bérletéről és elidegenítéséről JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 38/2008.(XII. 17.) rendelete a lakások bérletéről és elidegenítéséről Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint

Részletesebben

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Hatásköri szabályok 2..

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Hatásköri szabályok 2.. Herceghalom Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2002.(XII.15.) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére (Egységes szerkezetbe foglalva

Részletesebben

ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2

ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2 ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2 Ócsa Város 3 Önkormányzata a lakások és helyiségek bérletére,

Részletesebben

KÉRELEM Önkormányzati tulajdonú lakás bérbevételére

KÉRELEM Önkormányzati tulajdonú lakás bérbevételére KÉRELEM Önkormányzati tulajdonú lakás bérbevételére Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán főosztály Szociális Lakásgazdálkodási Csoport Pécs, Kossuth tér 1-3. 7621 Pécs, Pf.:40 72/533-800

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről Abony Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Tápiószele Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete. 6/2006. (III. 24.) rendelete

Tápiószele Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete. 6/2006. (III. 24.) rendelete Tápiószele Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2006. (III. 24.) rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletére, elidegenítésére vonatkozó szabályokról Tápiószele

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. Bátaapáti Község Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet

Pályázati Hirdetmény. Bátaapáti Község Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet Pályázati Hirdetmény Bátaapáti Község Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet költségalapon meghatározott lakbérű önkormányzati bérlakások határozott idejű bérleti jogának elnyerésére Pályázati

Részletesebben

Orfű Község Önkormányzata Képviselőtestületének 5/1994. számú önkormányzati rendelete

Orfű Község Önkormányzata Képviselőtestületének 5/1994. számú önkormányzati rendelete Orfű Község Önkormányzata Képviselőtestületének 5/1994. számú önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó szabályokról

Részletesebben

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRBEADÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 2/2007.(II. 01.) RENDELETÉNEK A 14/2007.(IX. 27.) RENDELETTEL, A 19/2007.(XI.

Részletesebben

Onga Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17 /2001. (XI.21.) számú rendelete (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege)

Onga Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17 /2001. (XI.21.) számú rendelete (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) Onga Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17 /2001. (XI.21.) számú rendelete (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) az Ongai Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete A lakások és helyiségek bérletérıl és elidegenítésérıl szóló 10/2003.(X.1.)Önk.sz. rendelet módosításáról 2 Polgárdi Város Képviselı

Részletesebben

BÉRBEADÁS TÖRVÉNYI KÖTELEZETTSÉG ALAPJÁN

BÉRBEADÁS TÖRVÉNYI KÖTELEZETTSÉG ALAPJÁN - 10 - a.) a bérleti jogviszony megszűnésekor a bérlővel ténylegesen, életvitelszerűen legalább két évig a lakásban együtt lakott és a lakásba történő befogadásához a bérbeadó hozzájárult, és b.) szociális

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 56/2004. (XII. 20.) Kt. rendelete 1

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 56/2004. (XII. 20.) Kt. rendelete 1 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 56/2004. (XII. 20.) Kt. rendelete 1 az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének egyes feltételeiről

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1994. (VIII. 8.), 19/1994. (XI. 21.), 8/1999.(V. 1.), 13/1999.(XI. 30), 8/2002.(IV.30), 9/2003. (IV.29.), 13/2005.(IX.01.) és a 9/2006.(III.28.) számú

Részletesebben

Onga Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2001. (XI. 21.) önkormányzati rendelete

Onga Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2001. (XI. 21.) önkormányzati rendelete Onga Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2001. (XI. 21.) önkormányzati rendelete (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) Hatályos 2014. december 5. az Ongai Önkormányzat tulajdonában

Részletesebben

LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 8/2006.(IV.03.) számú rendelete

LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 8/2006.(IV.03.) számú rendelete LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2006.(IV.03.) számú rendelete Az önkormányzati lakások és helyiségek bérbeadásának és elidegenítésének feltételeiről a lakások és helyiségek bérletére,

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2004. (02.20.) számú rendelete az önkormányzat pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásairól és gyermekvédelmi támogatásairól szóló 27/2003.

Részletesebben

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt.

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt. Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 46/2012. (VII.10.) önkormányzati rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának

Részletesebben

I. A rendelet hatálya 1.. (2) A rendelet hatálya kiterjed minden balatonboglári lakóhellyel vagy munkahellyel rendelkező nagykorú személyre.

I. A rendelet hatálya 1.. (2) A rendelet hatálya kiterjed minden balatonboglári lakóhellyel vagy munkahellyel rendelkező nagykorú személyre. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2015. (XII.21.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993.

Részletesebben

Kóspallag Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2011.(XII.7.) rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről

Kóspallag Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2011.(XII.7.) rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről Kóspallag Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2011.(XII.7.) rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről Kóspallag Község Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

IGÉNYLŐ LAP SZEMÉLYI ADATOK

IGÉNYLŐ LAP SZEMÉLYI ADATOK Érkezett: Nyilvántartásba vétel kelte: ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁS IGÉNYLŐ LAP SZEMÉLYI ADATOK Lakásigénylő Házastárs élettárs (aláhúzandó) Neve: Születéskori neve: Családi állapota: Szül. hely: Szül. idő:

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Pályázati adatlap. A pályázat benyújtásának határideje: január 31. nap óra

Pályázati adatlap. A pályázat benyújtásának határideje: január 31. nap óra Pályázati adatlap szociális bérlakás bérbevételi ajánlatához A pályázat benyújtásának határideje: 2017. január 31. nap 12.00 óra Megpályázni kívánt bérlakás címe: Kalocsa,.... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S K ÉTPÓ KÖZSÉG POLGÁRMESTERE Előkészítésben közreműködött: Finta Adrienn kirendeltség-vezető Az előterjesztést véleményezi: E L Ő T E R J E S Z T É S Kétpó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016.

Részletesebben

Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete. A helyi lakáscélú támogatásokról

Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete. A helyi lakáscélú támogatásokról Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete A helyi lakáscélú támogatásokról Pusztavám Község Önkormányzati képviselo- testülete a helyi önkormányzatról szóló

Részletesebben

Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról

Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

---------------------------------------------------- 1 ----------------------------------------------------

---------------------------------------------------- 1 ---------------------------------------------------- Csemő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 19/2004.( XI. 31.) rendelete EGYSÉGES SZERKEZETBEN a szolgálati lakásokról és lakbérekről I. fejezet A rendelet hatálya, a lakásbérlet létrejötte 1. A rendelet

Részletesebben

kivételével - a lakás elidegenítéséről. A pályázatkor befizetett óvadékot, illetve a még le nem lakott lakbért a vételárba be kell számítani.

kivételével - a lakás elidegenítéséről. A pályázatkor befizetett óvadékot, illetve a még le nem lakott lakbért a vételárba be kell számítani. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletére, elidegenítésére és megszerzésére vonatkozó szabályokról

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I K É R E L E M a Bercsényi út 14. sz. alatt lévő garzonházi lakások bérleti jogának megszerzéséhez

P Á L Y Á Z A T I K É R E L E M a Bercsényi út 14. sz. alatt lévő garzonházi lakások bérleti jogának megszerzéséhez P Á L Y Á Z A T I K É R E L E M a Bercsényi út 14. sz. alatt lévő garzonházi lakások bérleti jogának megszerzéséhez Alulírottak.(név) bejelentjük, hogy pályázatot nyújtunk be Kazincbarcika Város Önkormányzata

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 19/2003. (V.27.) Kt. számú rendelete. LAKÁSOK és HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 19/2003. (V.27.) Kt. számú rendelete. LAKÁSOK és HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 19/2003. (V.27.) Kt. számú rendelete LAKÁSOK és HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL Ercsi Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.

Részletesebben

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRBEADÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 2/2007.(II. 01.) RENDELETÉNEK A 14/2007.(IX. 27.) RENDELETTEL, A 19/2007.(XI.

Részletesebben

ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2

ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2 ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2 Ócsa Város Önkormányzata a Helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

5/1994. (III.31.) Kgy. számú rendelete. (egységes szerkezetben)

5/1994. (III.31.) Kgy. számú rendelete. (egységes szerkezetben) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 11/1996. (VII.12.) Kgy. sz., 17/1999. (VII.9.) Kgy. sz., 5/2001. (III. 9.) Kgy. sz., a 6/2004. (IV.30.) a 17/2004. (X.1.) és a 7/2006. (III.31.) rendeletével 1

Részletesebben

I. RÉSZ A LAKÁSOK BÉRLETÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK I. FEJEZET

I. RÉSZ A LAKÁSOK BÉRLETÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK I. FEJEZET 1. oldal Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2006.(XII. 15.) önkormányzati rendelete a Tolna Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek - a módosítással egységes szerkezetben -

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérbeadásáról (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

L A K Á S I G É N Y L É S

L A K Á S I G É N Y L É S L A K Á S I G É N Y L É S I.Az igénylő és vele együtt költözni szándékozó közeli hozzátartozóira vonatkozó adatok: Igénylő neve:...szül.neve:...... szül. hely,...év...hó...nap, anyja neve:... Állampolgársága:..Családi

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 3/2005.(II.17.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 3/2005.(II.17.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 3/2005.(II.17.) KGY r e n d e l e t e az önkormányzat által magánszemélyek lakhatásának biztosítása céljából bérbe vett lakások hasznosításáról és a nem önkormányzati

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről [egységes szerkezetben a módosításáról szóló 13/2014. (VIII.

Részletesebben

KÉRELEM ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ BÉRLAKÁSOK CSERESZERZŐDÉSÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRA

KÉRELEM ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ BÉRLAKÁSOK CSERESZERZŐDÉSÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRA KÉRELEM ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ BÉRLAKÁSOK CSERESZERZŐDÉSÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRA Alulírottak kérjük, szíveskedjenek a megjelölt önkormányzati tulajdonú bérlakások cseréjéhez hozzájárulni. Kijelentjük, hogy

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2016. (II.11.) önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2016. (II.11.) önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről és annak egyes szabályairól szóló 22/2013.

Részletesebben

a 2013. november 22.-i módosítást követően egységes szerkezetben

a 2013. november 22.-i módosítást követően egységes szerkezetben A 2013.11.22-i módosítást (23/2013.(XI.22.) Ör. rendelet) követően egységes szerkezetben. Hatályos: 2014.01.01. napjától Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2002.(VIII.30.) r e n

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2006(III.30.) Kt. sz. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2006(III.30.) Kt. sz. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2006(III.30.) Kt. sz. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestülete a lakások

Részletesebben

I.RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya 1..

I.RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya 1.. LENGYELTÓTI VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/1994./XI.27./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről (egységes szerkezetben

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP NYUGDÍJASHÁZBAN. Önkormányzati lakás bérbeadására

PÁLYÁZATI ADATLAP NYUGDÍJASHÁZBAN. Önkormányzati lakás bérbeadására PÁLYÁZATI ADATLAP NYUGDÍJASHÁZBAN Önkormányzati lakás bérbeadására 1. A pályázó és házastársa (élettársa) adatai: Személyi adatok: A pályázó A pályázó házastársa (élettársa) vagy más együttköltöző bérlőtárs

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2016.(.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2016.(.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének../2016.(.)önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról (tervezet) 2 Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016.(

Részletesebben

Uzsa Település Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2006. (IV.26.) Kt. rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról 1

Uzsa Település Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2006. (IV.26.) Kt. rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról 1 Uzsa Település Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2006. (IV.26.) Kt. rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról 1 Uzsa Települési Önkormányzat Képviselő-testülete lakás vásárlásának és építésének támogatására,

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések .. BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 56/1994.(XI.8.) sz. önkormányzati rendelete Az első 1ak.ástu1ajdont szerzok: támogatásáról A Budapest Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2006. (III. 30.) rendelettel módosított 13/2003. (VI. 24.) rendelete az önkormányzati lakásokról

Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2006. (III. 30.) rendelettel módosított 13/2003. (VI. 24.) rendelete az önkormányzati lakásokról Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2006. (III. 30.) rendelettel módosított 13/2003. (VI. 24.) rendelete az önkormányzati lakásokról egységes szerkezetben Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Önkormányzati lakás bérbevételére. Igénylő neve:... (születési név)... (születési hely, idő)... (anyja neve)...

PÁLYÁZAT. Önkormányzati lakás bérbevételére. Igénylő neve:... (születési név)... (születési hely, idő)... (anyja neve)... 1. sz. melléklet PÁLYÁZAT Önkormányzati lakás bérbevételére Igénylő neve:......... (születési név).... (születési hely, idő).... (anyja neve)... Állampolgársága:.. amennyiben nem magyar állampolgár, tartózkodási

Részletesebben