10 m magas beton támfal, mögötte borospince. Pince előtér. b 95 cm-es 95 cm-es 200 éves c 200 éves kőfal a kőfal Közlekedő. Száraz fal (FELÜLNÉZET)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "10 m magas beton támfal, mögötte borospince. Pince előtér. b 95 cm-es 95 cm-es 200 éves c 200 éves kőfal a kőfal Közlekedő. Száraz fal (FELÜLNÉZET)"

Átírás

1 Elektromos falszárítás tapasztalatai (Nem garantálom, hogy máshol ugyanígy működik, de nekem az alábbi módon bevált) Előzmények: AQUAPOL 195e Ft-ért rakta volna fel a "csodadobozt" a plafonra, és 1 év alatt vállalta volna a fal kiszárítását. (ha nem sikerül, visszavásárolják - ezt ígérték - éppen ezért a "ha nem sikerül" miatt vágtam bele saját kísérletekbe) (no meg a 195e Ft miatt.) ( és főleg nem akartam várni 1 évet a csodára) "tudományos" alapok: Fizika - gimnáziumi tananyag: az ásványi sókat tartalmazó víz a + pólustól a - pólus felé vándorol a sókkal együtt. 10 m magas beton támfal, mögötte borospince Pince előtér b 95 cm-es 95 cm-es 200 éves c 200 éves kőfal a kőfal Szoba (száraz) Közlekedő Száraz fal (FELÜLNÉZET) 65 cm-es Látni, hogy a + elekróda felől az áram elviszi a vizet 200 éves kőfal a sókkal együtt a - elektróda irányába, és még Szürke falak erősen vizesek és penészesek voltak ( kézzel tapintva vizes lett az ember keze, ujságpapír kb 5 perc alatt átnyirkosodott) nyomáskülönbséget ( vízszint csökkenést) is okoz A víz alulról szívódott fel, szigetelés hiányában. Plussz: a támfalból is szívta a vizet a bal oldali fal. a + elektródánál! "+" Elektródák, kb. 60 cm hosszú 18/8 CrNi (rozsdamentes acél) Ráadásul a falban lefelé kell nyomni a vizet, nem felfelé! " - " Földelő elektróda, 2 m mélyre leütve, 15-ös betonacél, 4méterre a legtávolabbi "+" elektródától (sajnos a szobában volt leütve a villanyóra alatt) Elektródák elhelyezése: Vizsztintes távolság: kb. 1,3 méter Függőleges - kiterített - metszetben: 1,3 m 1,3m 3m Padlástér Monolit plafon síkja a b c Szoba Elektromos kapcsolás: Mérési pont 100 watt + Utólagos megjegyzés: Fázis 220 V + A bemenetre Dióda 220V-os + 220V/220V biztonsági trafót égő + javaslok - érintésvédelem miatt. "0" vezeték (korlátozó ellenállás) Nálam nincs trafó, a padláson senki sem fogdossa az elektródákat. bizt.trafó 220/220V Az eredeti kapcsolás: nálam most is ez van: fázis- dióda-100w-os égő- és elektródák, trafó és földelés nélkül. - 2 m mély földelő A földelés a meglévő "normális" földelő elektróda, ami amúgy is megvan minden épületnél. elektróda Közvetlenül a vizes fal tövében leütve, 4 m-re a legtávolabbi "+" elektródától

2 Működés, mérések: 2005 őszén: 1) falszárítás indítása: 220 V, 100 W-os égővel. 4 db elektródával ( P=50 W - mert a dióda miatt feleződik a teljesítmény) Mérési ponton: 0 V feszültség mérhető ( tökéletesen vezet a vizes fal) 24 óra elteltével: A falból a padló felett 40 cm magasságig folyik a víz. (gyöngyözik, olyan mint a pára lecsapódás) A szobában felmosó ronggyal kellett felszedni több vödör vizet Mérési ponton a feszültség kb. 10 V-ra emelkedik Fogyasztás kb. 50 W 48 óra elteltével: A falból a padló felett 40 cm magasságig folyik a víz. Mérési ponton a feszültség kb. 15 V-ra emelkedik. Újabb több vödörnyi víz felszedése. 72 óra elteltével: Falból a vízfolyás megszűnik. Mérési ponton kb. 25 Volt feszültség. Égő halványodik 1 hét elteltével: Majdnem száraz tapintású fal, Mérési ponton kb. 60 Volt feszültség mérhető a védőföldeléshez képest. Égő alig világít P=U 2 /R= 26,2 Watt 2 hét elteltével: Száraz tapintású fal, Mérési ponton kb. 70 Volt feszültség esik az égőre. Égő gyengén izzik P=U 2 /R= 23,1 Watt Elektródákon a padláson, a falban Volt mérhető a védőföldeléshez képest. Padlás padlója (monolit beton) képest feszültség 25 Volt. Alatta a szoba plafonja és padlója között azonban nem mérhető feszültség (5-6 Volt) Fogyasztás kb Watt 16 hónap múlva: A fal továbbra is száraz. Elektróda feszültség V között változik esős idő függvényében. Fogyasztás kb. 6 W, égő nem izzik, nem is meleg. FRISS kiegészítés 2010 december: ( 5 év elteltével) Az esős év ellenére, alig-alig volt bekapcsolva pár napra. Mégis száraz a fal. Talán - gondolom - a falban lévő sók és a feloldódótt rozsdamentes elektródák anyaga (kb. 8 kg CR-NI acél) a vízzel együtt lementek az alapba, és valószínűleg jól kikristályosodva elzárták a víz útját. ( ezt csak gondolom, de minden esetre száraz a fal.) 3) Egyéb tapasztalat: A) Talajnedvességtől vizes betonfalat nem lehet kiszárítani, a vasalaton keresztül szárítási hatás nélkül elfolyik az áram. Vigyázz! Lehet hogy a betonvasak ugyanúgy ELFOGYNAK mint az elektródák!!!! Lásd a fotókat! B) Sima acél elektróda nem használható, 3 nap alatt teljesen elkorrodál ( falból rozsdás sav folyik ki) C) Réz elektróda még gyorsabban elkorrodál és zöld savas trutymó folyik a falból már 1 nap múlva! D) CSAK ROZSDAMENTES ACÉL ELEKTRÓDA HASZNÁLHATÓ "+" PÓLUSNAK. E) A földelő betonacél elektróda állapotát nem sikerült megnézni. F) A szakirodalom szerint a kiszáradt fal száraz állapotának fenntartására az is elegendő, ha a földelő elektródát összekötjük a "+" elektródákkal, további áramforrás nem szükséges. - Ezt még nem próbáltam. G) 3 hónappal a fal kiszárítása után: a földelő elektróda fölött a fal vizesedik. A földelést ki kellene tenni az udvarra, messzebb a háztól. H) 1 évvel később: Elfogytak a falban az elektródák (rozsdamentes acél csövek, 8mm átmérő, 2mm falvastagság, 80 cm hosszú voltak. (vastagabb elektródákat kell betenni) Ezeket évente cserélni kell = a lyukakba újabb elektródát dugok és kész)

3 Elektródák fogdosásából származó áramütésekért semmi féle felelősséget nem vállalok! Ne használj egyenirányító hidat (teljes egyenirányítást) mert az nem ilyen hatásos (csak tapasztalat, nem tudom az okát) FOTÓK: 10 mm-es betonacél elektróda 3 hónap elteltével. normál acél elektródával ne kisérletezz, a falból rozsdás sav folyik ki, az elektróda pedig elfogy, akár a ceruza a ceruzafaragóban. Ez is 60 cm hosszú volt Bár frappáns megoldásnak tűnt a horganyzott fémdűbel, ez is ELTŰNIK pár hónap alatt a vizes falban, és rozsdás - ragadós- savas folt marad a helyén. Igaz, könnyen cserélhető, a helyére simán bemegy a következő. csak a vakolat leverésével és újra vakolással tüntethető el a folt - de ez padláson nem érdekes.

4 ROZSDAMENTES ELEKTRÓDA: 8 mm átmérő, 2 mm falvastagságú rozsdamentes acél csövek. Nekem ez volt, céges hulladékból vittem haza. (ettől vastagabb anyag kellene, az első adag a teljesen vizes falban 3 hónapig bírta ) Jobb oldalon fényes rész: kiállt a falból, itt kapta meg a feszültséget. Közvetlenül e mellett a vizes vakolatnál erősen fogyott, utána a homokkő falban kevésbé, majd a bal oldali vége (valószínűleg ismét habarcsban) teljesen feloldódott a falban. Fotón látható maradék hossza: 19 cm Ha már kiszáradt a fal, 1 évig is bírják az elektródák, utána eltűnnek, a falból kiálló végük leesik, újat kell beütni a helyükre október: Kissé szalonképesebb kivitelben (ferrero roché dobozába szerelve) és egyben érintés védelmileg is megnyugtatóbb megoldásban véglegesre szerelve. Előtte 1 hónapig nem volt bekapcsolva, emiatt a 100 W-os égő bekapcsoláskor kb W-os teljesítménnyel ment, 1 nap múlva az izzószál már csak alig észrevehetően vöröslött. Látható, hogy a sorkapocsban a "O" vezeték nem megy tovább, ( jobb szélső) tehát ha nem fázishelyesen dugod be a dugvillát a konnektorba, akkor nem történik semmi. a Fázis pedig először elmegy az égőbe, majd visszajön a diódára. Dióda: 300 V-os, és "bírja az Ampert" címszóval vettem, 10 Amperes. egyáltalán nem melegszik. (csak kihúzott állapotban fogdosd, különben megráz!) A diódáról elmenő " + " vezeték (bal alsó csatlakozás) megy az elektródákra.

5 Fenti mért értékek kb. 1 méter vastag falra vonatkoznak, kb. 2 m magasságig vizes fal esetén, kb. 3 m magasságban befúrt, egymástól kb. 1,3.1,5 méter távolságban lévő, 4 db elektródával érvényesek! Ha biztonsági trafóról jön a "szufla" (ha valaki meg tudja fogdosni - mindenképpen rakj elé!) akkor a jobb oldali (most üres) sorkapocs megy a földelésre, házon kívűl, háztól 2-3 méterre. Fenti feltételekkel kiszáradt fal esetén, és 1 db diódával (csak fél hullámokkal) üzemelve : (négyutas egyenirányítással nem ilyen hatásos! Az okát nem tudom ) a mérési ponton (elektródákon) Volt mérhető a "0" vezetékhez (vagy védőföldeléshez ) képest. Mennyi áram fogy? végeredmény: 1 db dióda (félutas egyenirányítás ) W-os korlátozó ellenállással (égővel): Összesen: 4,50 Watt (kiszáradt fal esetén) Mennyibe kerül? 0,11 kwh/nap Áram ára: 50 Ft/kWh (átírhatod, excel ezzel számol) Napi villamos energia ktg: 5,4 Ft havi: 162 Ft Éves villamos energia ktg: 1971 Ft AKVAPOL Ft-jával szemben: 99 évi villamos energia költség Javaslatok más kiépítésre: Nem hiszem, hogy a fenti borháznál vizesebb induló állapotú épület létezne Nagyobb épület (több elektróda -pl. 8 db) esetén valószínűleg nagyobb korlátozó teljesítmény kell az induláskor ( pl. 2 db 100W-os égő) 2 hét után valószínűleg elég lesz 1 db 100-as égő is. Dióda méretezés: "Jó nagy legyen" indok: 1) 240 Volt, 200 watt= elvileg 1 Amper elég lenne, de biztonság kedvéért én 10A-est vettem. 2) 240 Volt - de feszültség ingadozások miatt legalább 300 V-os dióda kell 3) Hőleadás miatt fémfelületű dióda kell. Viszont nem kell hűtőborda. Nem melegszik. Tapasztalatom szerint az a lényeg, hogy minél nagyobb feszültség legyen a + elektródákon. Ehhez az kell, hogy: - minden képpen a felszivárgó víz nedvesség vonala fölött kell befúrni a falba ha alatta fúrod be, nem szárad rendesen a fal, és közelebb van a földhöz, tehát sok áram elfolyik, a feszültség pedig alacsony lesz! csak 1 db diódával (egyutas) egyenirányítással működik, teljes egyenirányítással (4-utas - vagy "híd" ) nem ilyen hatásos. Ha nem értesz a villamossághoz, akkor villanyszerelővel szereltesd meg. Elektródák fogdosásából származó áramütésekért semmi féle felelősséget nem vállalok!

6 Anyagköltség: Dióda: kb. 500 FT + égő, + égő foglalat, + drótok. + villanyszerelő megfizetése, ha nem értesz hozzá. Nálam a padláson így néz ki: 8-as furat ( cm mély) bele ütve a 6 mm-es rozsdamentes cső, előtte kicsit meggörbítgetve, hogy több helyen feszüljön a furat oldalához) A végén facsavar, rátekerve a drót, amin az áramot kapja. ( utána szigetelő szalaggal körbe tekerve, hogy ne rázzon meg ha véletlenül valaki hozzá érne.

Újabb reinkarnáció, avagy öreg PC tápjának újra éledése a boros pincében.

Újabb reinkarnáció, avagy öreg PC tápjának újra éledése a boros pincében. Újabb reinkarnáció, avagy öreg PC tápjának újra éledése a boros pincében. Öreg PC tápja - átalakítás 24 V-os biztonsági leválasztott borospince-világításra. (220/24 V-os biztonsági leválasztó trafó helyett)

Részletesebben

2.9.1. TABLETTÁK ÉS KAPSZULÁK SZÉTESÉSE

2.9.1. TABLETTÁK ÉS KAPSZULÁK SZÉTESÉSE 2.9.1 Tabletták és kapszulák szétesése Ph.Hg.VIII. Ph.Eur.6.3-1 01/2009:20901 2.9.1. TABLETTÁK ÉS KAPSZULÁK SZÉTESÉSE A szétesésvizsgálattal azt határozzuk meg, hogy az alábbiakban leírt kísérleti körülmények

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 4100 Digitális Földelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Mérési tulajdonságok... 3 5. Előlap és

Részletesebben

Kalorflex Kft. Üzlet cím: 1205 Budapest, Határ út 88. Tel: +36 1 285 0756 Mobil: +36 30 549 1674 Fax: +36 1 289 0170 Honlap: www.mosogatonet.

Kalorflex Kft. Üzlet cím: 1205 Budapest, Határ út 88. Tel: +36 1 285 0756 Mobil: +36 30 549 1674 Fax: +36 1 289 0170 Honlap: www.mosogatonet. Nagykonyhai - ipari kivitelű csaptelepek robosztus kivitel, hosszú élettartam Asztali csaptelep test - univerzális felhasználás - szerelhető különböző hosszúságú kifolyószárral nagy méretű mosogató medencékhez

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

Windowfarm keretben. A keret talpa szélesebb (150 mm), hogy ne boruljon fel a szerkezet.

Windowfarm keretben. A keret talpa szélesebb (150 mm), hogy ne boruljon fel a szerkezet. Windowfarm keretben Az eredeti windofarm több PET palack egymás alá szereléséből állt. Ezzel sok problémám volt a cserepek esetleges cseréjekor. Főleg amikor benőtte a növényzet az egészet. Ezért készítettem

Részletesebben

Műszaki tartalom. Beruházó és generál kivitelező: Quality Homes Zrt.: 6200, Kiskőrös Béke utca 48. Vezérigazgató: Varga Ferenc Tel.

Műszaki tartalom. Beruházó és generál kivitelező: Quality Homes Zrt.: 6200, Kiskőrös Béke utca 48. Vezérigazgató: Varga Ferenc Tel. Műszaki tartalom Helyszín: Kecskemét belterület, 10577/177 helyrajzi szám szerint nyilvántartott, természetben Kecskemét Örkény utca 8 szám /1,2,3,4 jelű lakások/ Beruházó és generál kivitelező: Quality

Részletesebben

Méretek cm-ben Hosszúság. 48 cm. Szerelőlyukak lezárása habarccsal

Méretek cm-ben Hosszúság. 48 cm. Szerelőlyukak lezárása habarccsal PERESTON Pereston rézsűelem kertépítőknek Három kőtípus sok lehetőséggel Színek: szürke, barna Tulajdonságok: önállóan építhető kiváló vízháztartás biztosítása a növények számára később a növények gyökérzetükkel

Részletesebben

ROSSZ TÁPEGYSÉG TRANSZFORMÁTORAINAK ÉS TOROID GYŰRŰINEK ÚJRA FELHASZNÁLÁSI LEHETŐSÉGEI. Molnár László

ROSSZ TÁPEGYSÉG TRANSZFORMÁTORAINAK ÉS TOROID GYŰRŰINEK ÚJRA FELHASZNÁLÁSI LEHETŐSÉGEI. Molnár László ROSSZ TÁPEGYSÉG TRANSZFORMÁTORAINAK ÉS TOROID GYŰRŰINEK ÚJRA FELHASZNÁLÁSI LEHETŐSÉGEI Molnár László Az alábbi áramkör, amit Joule thief -nek is becéznek, egy egyszerű, butított blocking oszcillátor áramkör

Részletesebben

Kulcsrakész műszaki tartalom

Kulcsrakész műszaki tartalom Kulcsrakész műszaki tartalom Helyszín: Kecskemét belterület, 10576/356 helyrajzi szám szerint nyilvántartott, természetben Kecskemét Ezüstdénár utca 1. szám /A, B, C, D jelű lakások/ Beruházó és generál

Részletesebben

ACO épületgépészet Fal- és födémátvezetések

ACO épületgépészet Fal- és födémátvezetések Fal- és födémátvezetések Fal és födémátvezetések Termékismertetõ Talajnedvesség ellen záró falátvezetés APLEX mono Acél falátvezetés, elektro-galvanizált bevonattal, rozsdamentes acél csavarral és anyával,

Részletesebben

[muszakiak.hu] - a mûszaki portál

[muszakiak.hu] - a mûszaki portál Hõszigetelés Homlokzati falak külsõ hõszigetelése A nyolcvanas években, amikor a növekvõ energiaárak miatt elõször került komolyan szóba hazánkban a homlokzatok hõszigetelése, néhány centiméter vastag

Részletesebben

Funcosil1. cikkszám: 0750-0769. Azonnal felhasználható szárazhabarcs. Kötő- és adalékanyagai tisztán ásványi alapúak. Minőségbiztosítási rendszer:

Funcosil1. cikkszám: 0750-0769. Azonnal felhasználható szárazhabarcs. Kötő- és adalékanyagai tisztán ásványi alapúak. Minőségbiztosítási rendszer: Műszaki Funcosil1 ismertető Restauriermörtel - Restaurálóhabarcs cikkszám: 0750-0769 A termék alapanyaga: Azonnal felhasználható szárazhabarcs. Kötő- és adalékanyagai tisztán ásványi alapúak. Minőségbiztosítási

Részletesebben

8. Szerelési megoldások FABETON szigetelôlapokkal

8. Szerelési megoldások FABETON szigetelôlapokkal 8. Szerelési megoldások FABETON szigetelôlapokkal 8.1. Szigetelôlapok felszerelése falazatra, födémre A FABETON szigetelôlemezeket mechanikai rögzítéssel, dûbelezéssel erôsítjük a szigetelendô felületre.

Részletesebben

Zsaluköves medencék, fóliabéleléssel

Zsaluköves medencék, fóliabéleléssel Zsaluköves medencék, fóliabéleléssel Szilas Uszodatechnika, egyedi medencék gyártása, szállítása, telepítése minden kiegészítõvel. Untitled Document Zsaluköves medencék, fóliabéleléssel. 2013. február

Részletesebben

Akciós úszókapu vasalat szett!

Akciós úszókapu vasalat szett! Bemutatóterem és raktár: 1183 Budapest, Akadály u. 15 Bejárat a Nefelejcs u. felől! Telefon: +36 1 297 33 96 info@polswat.hu Nyitva: H-Cs: 8-17:00 Magyarország Kft. Mobil:+36 30 633 21 60 www.polswatbolt.hu

Részletesebben

Öntöttvas padlóösszefolyók

Öntöttvas padlóösszefolyók DN 50 - DN 100 kivezetésú összefolyók Passavant összefolyók Termékinformáció Öntöttvasból Minősített az MSZ EN 1253 1 szerint A bűzzárba építhető füstzáró patron Vízszigetelésről az összefolyóba vezethető

Részletesebben

Műanyag cső hegesztő WD W

Műanyag cső hegesztő WD W Műanyag cső hegesztő WD050411500 1500W WD050411500 Köszönjük, hogy WIDO termék vásárlása mellett döntött. Biztosak vagyunk abban, hogy értékelni fogja a termék minőségét, és teljes mértékben elégedett

Részletesebben

Elektromos áram, áramkör, kapcsolások

Elektromos áram, áramkör, kapcsolások Elektromos áram, áramkör, kapcsolások Áram Az elektromos töltések egyirányú, rendezett mozgását, áramlását, elektromos áramnak nevezzük. (A fémekben az elektronok áramlanak, folyadékokban, oldatokban az

Részletesebben

Tartalom. Környezetvédelem A melegítő fiók leírása Biztonsági tippek Bekötés Beépítés A melegítő fiók használata Tisztítás és karbantartás

Tartalom. Környezetvédelem A melegítő fiók leírása Biztonsági tippek Bekötés Beépítés A melegítő fiók használata Tisztítás és karbantartás HU Tartalom Környezetvédelem A melegítő fiók leírása Biztonsági tippek Bekötés Beépítés A melegítő fiók használata Tisztítás és karbantartás KÖRNYEZETVÉDELEM: A termékhez használt csomagolóanyagok újrahasznosíthatók.

Részletesebben

LIEBHERR UNIVERZÁLIS STATIKUS MÉLYHÛTÕSZEKRÉNYEK GG 5210, GG 5260 TÍPUSOK BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS

LIEBHERR UNIVERZÁLIS STATIKUS MÉLYHÛTÕSZEKRÉNYEK GG 5210, GG 5260 TÍPUSOK BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS LIEBHERR UNIVERZÁLIS STATIKUS MÉLYHÛTÕSZEKRÉNYEK GG 5210, GG 5260 TÍPUSOK BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS Importálja: ASSUR Kft 1117 Budapest, Budafoki út 183. Tel: 481-95-95, fax : 481-95-99 e-mail:assur@assur.hu

Részletesebben

MT 0WT típusú puffertároló

MT 0WT típusú puffertároló MT 0WT típusú puffertároló Az MT tartály kiegyenlíti a hőtermelő (vagy a rendelkezésre álló energia) és a hőigény időbeli eltérését, biztosítva ezáltal a komfortosságot. HMV modullal kiegészítve kombi

Részletesebben

Elektromos áram, egyenáram

Elektromos áram, egyenáram Elektromos áram, egyenáram Áram Az elektromos töltések egyirányú, rendezett mozgását, áramlását, elektromos áramnak nevezzük. (A fémekben az elektronok áramlanak, folyadékokban, oldatokban az oldott ionok,

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj 1. oldal 1 21-003-5.1.1.2 (23) Munkaárok földkiemelése dúcolás nélkül, 2,0 m² szelvényig, III. talajosztály 1 m3............ 2 31-000-13.2 (69) Beton aljzatok, járdák bontása 10 cm vastagságig, kavicsbetonból,

Részletesebben

2013.05.28. HOMLOKZATBURKOLATOK 3/b. önhordó fal hátfal kapcsolata légrés átszellőzés - hőszigetelés ÉPÜLETSZERKEZETTAN 3. Dr.

2013.05.28. HOMLOKZATBURKOLATOK 3/b. önhordó fal hátfal kapcsolata légrés átszellőzés - hőszigetelés ÉPÜLETSZERKEZETTAN 3. Dr. Dr. Hunyadi Zoltán ÉPÜLETSZERKEZETTAN 3 HOMLOKZATBURKOLATOK 3/b www.epszerk.bme.hu Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszék SZERELT TÉGLABURKOLATOK

Részletesebben

Az átkapcsoló. Izzófoglalat E 10 Műszaki adatok: max. feszültség: 42V 06170.00. Izzófoglalat E 14. max. feszültség: 42V 06171.00

Az átkapcsoló. Izzófoglalat E 10 Műszaki adatok: max. feszültség: 42V 06170.00. Izzófoglalat E 14. max. feszültség: 42V 06171.00 Elektromos kapcsolódoboz rendszer Az elektromosságtani bevezető kísérletekhez: Alkalmazható tanulói és bemutató kísérleteknél, rögzítés»pass«kettős karmantyúval Ütésálló műanyag ház érintésbiztos zárt

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 522 04 Villanyszerelő

Részletesebben

Elektromos ellenállás, az áram hatásai, teljesítmény

Elektromos ellenállás, az áram hatásai, teljesítmény Elektromos ellenállás, az áram hatásai, teljesítmény Elektromos ellenállás Az anyag részecskéi akadályozzák a töltések mozgását. Ezt a tulajdonságot nevezzük elektromos ellenállásnak. Annak a fogyasztónak

Részletesebben

MAPESTOP KIT DIFFUSION LASSÚ DIFFÚZIÓS RENDSZER KAPILLÁRISAN FELSZIVÁRGÓ NEDVESSÉG ELLENI VEGYI GÁT KIALAKÍTÁSÁRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

MAPESTOP KIT DIFFUSION LASSÚ DIFFÚZIÓS RENDSZER KAPILLÁRISAN FELSZIVÁRGÓ NEDVESSÉG ELLENI VEGYI GÁT KIALAKÍTÁSÁRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS MAPESTOP KIT DIFFUSION LASSÚ DIFFÚZIÓS RENDSZER KAPILLÁRISAN FELSZIVÁRGÓ NEDVESSÉG ELLENI VEGYI GÁT KIALAKÍTÁSÁRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1 1 1 III ÖSSZETÉTEL (A lenti termékekből egy szett 8db-ot tartalmaz)

Részletesebben

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. SK03-08 buszos kontroller Hardver leírás v.2 Elérhetőségek 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Telefon: +36 1 410-0556; +36 20 480-5933 Fax: +36 1 414-0913

Részletesebben

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó Szinusz-inverter HS 1000 CE 230V AC / 1000VA folyamatos / 2500VA csúcs Tisztelt Felhasználó! Üzembehelyezés elõtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési útmutatót. FIGYELEM!

Részletesebben

Elektromos ellenállás, az áram hatásai, teljesítmény

Elektromos ellenállás, az áram hatásai, teljesítmény Elektromos ellenállás, az áram hatásai, teljesítmény Elektromos ellenállás Az anyag részecskéi akadályozzák a töltések mozgását. Ezt a tulajdonságot nevezzük elektromos ellenállásnak. Annak a fogyasztónak

Részletesebben

Kulcsrakész műszaki tartalom

Kulcsrakész műszaki tartalom Kulcsrakész műszaki tartalom Helyszín: Kecskemét belterület, 5932 helyrajzi szám szerint nyilvántartott, természetben Kecskemét, Mátra 2. szám /A, B jelű lakások/ Helyiséglista: A LAKÁS Beruházó és generál

Részletesebben

Elektromos fűtőszőnyegek. Komplett szettek, valamint fűtőszőnyegek kül- és beltéri alkalmazásra

Elektromos fűtőszőnyegek. Komplett szettek, valamint fűtőszőnyegek kül- és beltéri alkalmazásra Elektromos fűtőszőnyegek Komplett szettek, valamint fűtőszőnyegek kül- és beltéri alkalmazásra 2016 AEG elektromos padlófűtés hidegburkolathoz THERMO BODEN TBS TB 50 Set A Thermo Boden fűtőszőnyeg régi

Részletesebben

HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ

HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ LZ2504, LZ2505, LZ2508, LZ2510, LZ2805, LZ2810, LZ3006, LZ3009, LZ3012 pizza kemencék Az első működésnél szaga lehet a berendezésnek, amit a szigetelő anyagok és a

Részletesebben

Beruházó: Záveczki Zoltán tel: 06-30/645-01-26 email: zzoltan@t-email.hu Műszaki információk: Czövek Béla 06-70/411-28-99 fondiker@gmail.

Beruházó: Záveczki Zoltán tel: 06-30/645-01-26 email: zzoltan@t-email.hu Műszaki információk: Czövek Béla 06-70/411-28-99 fondiker@gmail. Beruházó: Záveczki Zoltán tel: 06-30/645-01-26 email: zzoltan@t-email.hu Műszaki információk: Czövek Béla 06-70/411-28-99 fondiker@gmail.com Telek területe összesen: 816m2 amire egy ikerház épül. Az első

Részletesebben

VILLANYSZERELÉSI DOBOZOK ÉS TARTOZÉKOK

VILLANYSZERELÉSI DOBOZOK ÉS TARTOZÉKOK VILLANYSZERELÉSI DOBOZOK ÉS TARTOZÉKOK 4 VILLANYSZERELÉSI DOBOZOK Villanyszerelési dobozok és tartozékok A Cseh szabvány alapján (továbbá csak szabvány) ČSN EN 60 670-1 A dobozok és teljes burkolatok (fedelek),

Részletesebben

Köszöntöm a Kollegákat!

Köszöntöm a Kollegákat! Köszöntöm a Kollegákat! 1 Épületvillamossági és villamos berendezés ismeretek képzés a felnőttképzésben résztvevő szakemberek részére 2 KISFESZÜLTSÉGŰ ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI SZERELÉSI MÓDOK Villanyt szerelni

Részletesebben

inet Box Beszerelési utasítás

inet Box Beszerelési utasítás Beszerelési utasítás 2. oldal Tartalomjegyzék Alkalmazott szimbólumok... 2 Beszerelési utasítás Biztonsági utasítások... 2 Rendeltetés... 2 Szállítási terjedelem... 2 Méretek... 3 Csatlakozások / kezelőelemek...

Részletesebben

A felmérési egység kódja:

A felmérési egység kódja: A felmérési egység lajstromszáma: 0056 ÚMFT Programiroda A felmérési egység adatai A felmérési egység kódja: A kódrészletek jelentése: Iterköz//30/Rea//Ált Informatika közös szakképesítés-csoportban, a

Részletesebben

PANTANET és FORTINET kerítés

PANTANET és FORTINET kerítés PANTANET és FORTINET kerítés Szerelési útmutató BETAFENCE Sp. z o.o. Kotlarnia 47-246, ul. D bowa 4, Poland tel. +48 77 40 62 200 faks. +48 77 48 25 000 or + 48 77 48 25 007 www.betafence.com Kerítésrendszerek

Részletesebben

alpha-guard A3 villanypásztor készülék Használati útmutató

alpha-guard A3 villanypásztor készülék Használati útmutató alpha-guard A3 villanypásztor készülék Használati útmutató 1. 12V-os bemeneti csatlakozó: - hálózati adapterhez - akkumulátoros csipeszhez 2. Föld csatlakozási kivezetés a földeléshez 3. Nagyfeszültségű

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés

Város Polgármestere. Előterjesztés Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Szily-kastély alagsorának

Részletesebben

MF/2V1 ÜVEGKERÁMIA FŐZŐLAPOK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA

MF/2V1 ÜVEGKERÁMIA FŐZŐLAPOK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA MF/2V1 ÜVEGKERÁMIA FŐZŐLAPOK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA TARTALOMJEGYZÉK Általános leírás... 4 A vezérlőgombok használata... 5 Beszerelés... 6 Az edények használata... 7 Tisztítás... 8 FIGYELMEZTETÉS! Az adatlapon

Részletesebben

Válaszfalak. Az építés befejeztével a válaszfalak

Válaszfalak. Az építés befejeztével a válaszfalak Válaszfalak 4. A Rigips válaszfalak segítségével a teret egyszerûen oszthatjuk különálló helyiségekre. A gipszkarton válaszfal egyszerûen tégla, habarcs és egyéb segédanyagok felhasználása nélkül készül.

Részletesebben

MAGNAD 0WT típusú puffertároló

MAGNAD 0WT típusú puffertároló MAGNAD 0WT típusú puffertároló Az MAGNAD hőcserélő nélküli tartály a hagyományos fűtési rendszerek energiatárolója. Kiegyenlíti a hőtermelő (vagy a rendelkezésre álló energia) és a hőigény időbeli eltérését,

Részletesebben

LED bútorvilágítás 24 V 4.10

LED bútorvilágítás 24 V 4.10 LED bútorvilágítás 24 V 4.10 Set Metris 3 x 1,7 W mindössze 8 mm-es bemarási mélység szükséges króm 00015608100 alumínium 00015608101 nikkel 00015608102 Set Metris SP 3 x 1,7 W króm 00015608110 alumínium

Részletesebben

Szárítás kemence Futura

Szárítás kemence Futura Szárítás kemence Futura Futura, a nemzetközi innovációs díjat Futura egy univerzális szárító gép, fa és egyéb biomassza-alapanyag. Egyesíti az innovatív technikai megoldások alapján, 19-26 szabadalmazott

Részletesebben

Elektromos áram, egyenáram

Elektromos áram, egyenáram Elektromos áram, egyenáram Áram Az elektromos töltések egyirányú, rendezett mozgását, áramlását, elektromos áramnak nevezzük. (A fémekben az elektronok áramlanak, folyadékokban, oldatokban az oldott ionok,

Részletesebben

ADEKA ULTRA SEAL. Víz hatására duzzadó tulajdonságú, vonalmenti vízzáró szerkezettömítô anyagok

ADEKA ULTRA SEAL. Víz hatására duzzadó tulajdonságú, vonalmenti vízzáró szerkezettömítô anyagok ADEKA ULTRA SEAL Víz hatására duzzadó tulajdonságú, vonalmenti vízzáró szerkezettömítô anyagok TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS 1. Feladat 2 2. Megoldás 3 3. Alkalmazás 4 4. Vizsgálatok, referenciák

Részletesebben

Halogén lámpák 12 V 4.67

Halogén lámpák 12 V 4.67 Halogén lámpák 12 V.67 Midi-BK halogénlámpa Midi-BK L=15 15 cm-es vezetékkel, sorkapoccsal Furat: Ø55-60 mm Amennyiben a Midi-BK lámpákat zsákfuratba szereli, csak 10W-os égôk használatát javasoljuk. króm

Részletesebben

J A G A K N O C K O N W O O D

J A G A K N O C K O N W O O D J A G A K N O C K O N W O O D Kivételes, formabontó, konfrontáló. A KNOCKONWOOD a legelső fűtőtest fából. A gyönyörűen kivitelezett, egyszerű, mégis elegáns, tartós burkolat a legjobb minőségű furnérból

Részletesebben

CB9 HU Vezérlõegység

CB9 HU Vezérlõegység CB9 HU Vezérlõegység TARTALOMJEGYZÉK 1. CB9 VEZÉRLÕEGYSÉG... 1.1. Általános tudnivalók... 1.2. Mûszaki adatok... 2. HASZNÁLATI UTASÍTÁS A VEZÉRLÕEGYSÉG HASZNÁLATÁHOZ.... HASZNÁLATI UTASÍTÁS A VEZÉRLÕEGYSÉG

Részletesebben

KNAUF tolóajtó-rendszer

KNAUF tolóajtó-rendszer KNAUF tolóajtó-rendszer Tartalom Oldal 1. Változatos ajtószélesség és -magasság 3 2. Gyors és egyszerû szerelés 3 3. A szerelés lépései 4 4. A Knauf tolóajtó-rendszer elônyei 6 5. Tartozékok és kiegészítõk

Részletesebben

Műszaki adatkatalógus

Műszaki adatkatalógus Műszaki adatkatalógus Silka építési rendszer elemei Silka-HM 200 NF+GT teherhordó, hanggátló térelhatároló falazó elem 333 199 200 Silka-HM 250 NF+GT teherhordó, hanggátló térelhatároló falazó elem 248

Részletesebben

termék - Katalógus Saját gyártású alkatrészek és kiegészítıi

termék - Katalógus Saját gyártású alkatrészek és kiegészítıi termék - Katalógus Saját gyártású alkatrészek és kiegészítıi 2008 2 A Stieber Levegıtisztaság-védelmi Bt. Saját gyártású alkatrészeinek és kiegészítıinek bemutatása: Gázmintavevı fej ENVIRO 40 ENVIRO 50,

Részletesebben

KÉTÜTEMŰ MOTOR WINKLER - Nr

KÉTÜTEMŰ MOTOR WINKLER - Nr KÉTÜTEMŰ MOTOR WINKLER - Nr. 100548 Anyaglista: 1 Leírás + 2 Sablon (160 g) 1 Nyárfafurnérlap 275 x 130 x 8 mm 1 Nyárfafurnérlap 275 x 130 x 6 mm 1 Nyárfafurnérdeszka 170 x 50 x 6 mm 1 Nyárfafurnérléc

Részletesebben

BS-MT típusú - Friss víz modulos puffertároló technikai adatlap - minden jog fentartva!

BS-MT típusú - Friss víz modulos puffertároló technikai adatlap - minden jog fentartva! A MT tartály alkalmas akár napkollektoros, hőszivattyús, gáz és vegyestüzelésű rendszerek együttes működtetéséhez. HMV friss víz modullal kiegészítve kombi tartállyá alakítható. A kombi tartály a használati

Részletesebben

Műanyag kábel-/csőrögzítő-rendszerek

Műanyag kábel-/csőrögzítő-rendszerek A napi szerelési munkához kifejlesztett mıanyag kábel- és csœrögzítœ-rendszerrel biztonságosan és gyorsan szerelhet. A termékválaszték a Quick-bilincsektŒl és a Quick Pipe rendszertœl kezdve csoportos

Részletesebben

TERVEZÉSI SEGÉDLET. STAR típusú acéllemez lapradiátorokhoz

TERVEZÉSI SEGÉDLET. STAR típusú acéllemez lapradiátorokhoz TERVEZÉSI SEGÉDLET STAR típusú acéllemez lapradiátorokhoz MŰSZAKI ADATOK Felhasználási terület A STAR típusú acéllemez lapradiátorok szivattyús melegvízfűtési rendszerekben alkalmazhatók, legfeljebb 10

Részletesebben

SHD-U EURO GARAT SZÁRÍTÓ CSALÁD

SHD-U EURO GARAT SZÁRÍTÓ CSALÁD Forgalmazó: Extrémplast Bt 8000 Székesfehérvár, Berényi út 1/A Tel.:22 784 270, Mobil:70 327 0746 info@extremplast.hu www.extremplast.hu SHD-U EURO GARAT SZÁRÍTÓ CSALÁD SHD-U "EURO" garatszárítók a fentről

Részletesebben

Vasalási távtartók muanyagból

Vasalási távtartók muanyagból Vasalási távtartók muanyagból Távolságtartó sín (hossz: m) Rúd alakú távolságtartó sín, alsó fogazással. Alaplemezek és födémek, rámpák alsó vasalásának távolságtartására. További méretek: 60 mm és 70

Részletesebben

58. ročník Fyzikálnej olympiády v školskom roku 2016/2017 Okresné kolo kategórie E Texty úloh v maďarskom jazyku

58. ročník Fyzikálnej olympiády v školskom roku 2016/2017 Okresné kolo kategórie E Texty úloh v maďarskom jazyku 58. ročník Fyzikálnej olympiády v školskom roku 2016/2017 Okresné kolo kategórie E Texty úloh v maďarskom jazyku Megjegyzés a feladatok megoldásához: A feladatok szövegezésében használjuk a vektor kifejezést,

Részletesebben

U = 24 V I = 4,8 A. Mind a két mellékágban az ellenállás külön-külön 6 Ω, ezért az áramerősség mindkét mellékágban egyenlő, azaz :...

U = 24 V I = 4,8 A. Mind a két mellékágban az ellenállás külön-külön 6 Ω, ezért az áramerősség mindkét mellékágban egyenlő, azaz :... Jedlik Ányos Fizikaverseny regionális forduló Öveges korcsoport 08. A feladatok megoldása során végig századpontossággal kerekített értékekkel számolj! Jó munkát! :). A kapcsolási rajz adatai felhasználásával

Részletesebben

INGYENES ÁLLVÁNY! Ha érdekli önt az állvány lefolyókkal együtt,forduljanak szállítójukhoz.

INGYENES ÁLLVÁNY! Ha érdekli önt az állvány lefolyókkal együtt,forduljanak szállítójukhoz. INFO 6/2012 INGYENES ÁLLVÁNY! Ha érdekli önt az állvány lefolyókkal együtt,forduljanak szállítójukhoz. SDG Kiss rács állvány víztartók és leeresztők számára fedél a szigetelés 2. szintjén rozsdamentes

Részletesebben

J08 AT-C. Gőzös légnedvesítő nagy gőzmennyiségre.

J08 AT-C. Gőzös légnedvesítő nagy gőzmennyiségre. 08 561 Elektródás gőz légnedvesítő digitális kijelzővel és beépített páratartalom szabályzóval. Teljesítmény tartomány: 4 kg/h-tól egészen 130 kg/h-ig. Irodaházak Kórházak Gyógyszergyártás Nyomdai eljárások

Részletesebben

SA-SOLAR02, SOLAR10, SOLAR20 napelem modul intelligens akkumulátor töltővel

SA-SOLAR02, SOLAR10, SOLAR20 napelem modul intelligens akkumulátor töltővel SA-SOLAR02, SOLAR10, SOLAR20 napelem modul intelligens akkumulátor töltővel Telepítési leírás Dokumentum verzió szám: v2.1. HUN A specifikációk előzetes figyelmeztetés nélkül megváltozhatnak! FIGYELEM!

Részletesebben

TBV-C. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra

TBV-C. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra TBV-C Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra IMI TA / Szabályozó szelepek / TBV-C TBV-C A TBV-C szelep a fűtési és hűtési

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: HD-2253 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

Épületgépészet bevezetı elıadás

Épületgépészet bevezetı elıadás Épületgépészet bevezetı elıadás Szikra Csaba www.egt.bme.hu max. 2m Kémények: Nyitott égésterő falikazánok kéményei Kéménytest min. 2m Füstcsı Gázberendezés Kémények: Zárt égésterő fali kazánok kéményei

Részletesebben

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1-

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Dinnyeválogató v2.0 Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Omron K3HB-VLC elektronika illesztése mérlegcellához I. A HBM PW10A/50 mérlegcella csatlakoztatása

Részletesebben

A diákok végezzenek optikai méréseket, amelyek alapján a tárgytávolság, a képtávolság és a fókusztávolság közötti összefüggés igazolható.

A diákok végezzenek optikai méréseket, amelyek alapján a tárgytávolság, a képtávolság és a fókusztávolság közötti összefüggés igazolható. Az optikai paddal végzett megfigyelések és mérések célkitűzése: A tanulók ismerjék meg a domború lencsét és tanulmányozzák képalkotását, lássanak példát valódi képre, szerezzenek tapasztalatot arról, mely

Részletesebben

Műszaki leírás, értékesítési tájékoztató Szombathely, Szabadnép u. (42.) 980/2 hrsz-ú telken megvalósuló 2x3 lakásos sorház építéséhez.

Műszaki leírás, értékesítési tájékoztató Szombathely, Szabadnép u. (42.) 980/2 hrsz-ú telken megvalósuló 2x3 lakásos sorház építéséhez. 1 Műszaki leírás, értékesítési tájékoztató Szombathely, Szabadnép u. (42.) 980/2 hrsz-ú telken megvalósuló 2x3 lakásos sorház építéséhez. Általános információk: Tervezett épület Szombathely herényi városrészén

Részletesebben

Elektromos áram, egyenáram

Elektromos áram, egyenáram Elektromos áram, egyenáram Áram Az elektromos töltések egyirányú, rendezett mozgását, áramlását, elektromos áramnak nevezzük. (A fémekben az elektronok áramlanak, folyadékokban, oldatokban az oldott ionok,

Részletesebben

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Ez a a hűtő-fagyasztószekrények bútorzatba való beépítésére vonatkozik és a szakemberek számára készült. A készülék beépítését az itt leírtak és a szerelési munkákra

Részletesebben

PFEIFER - MoFi 16 Ferdetámaszok rögzítő rendszere. 2015.05.22 1.oldal

PFEIFER - MoFi 16 Ferdetámaszok rögzítő rendszere. 2015.05.22 1.oldal PFEIFER - Ferdetámaszok rögzítő rendszere 2015.05.22 1.oldal Felhasználás Mire használjuk? A PFEIFER típusú ferde támaszok rögzítő rendszere ideiglenesen rögzíti a ferdetámaszokat a fejrésznél. Ferde támasztó

Részletesebben

Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra

Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra Beszabályozó és szabályozó szelepek TBV-C Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás őmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kültéri egység VDT 595A. VDT-595A Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kültéri egység VDT 595A. VDT-595A Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT 595A VDT-595A Leírás v1.4.pdf Tartalom 1 Kaputábla és Funkciói... 3 2 Kaputábla leírása... 3 3 Zárnyitás műszaki adatai... 4 4 Felszerelés... 4 5 Rendszer

Részletesebben

ACO épületgépészet. Falátvezetések. Fal- és födémátvezetések

ACO épületgépészet. Falátvezetések. Fal- és födémátvezetések Falátvezetések ACO épületgépészet 2 ACO épületgépészet Termékismertető Talajnedvesség ellen záró falátvezetés APLEX mono APLEX duo Födémátvezetés Acél falátvezetés, elektro-galvanizált bevonattal, rozsdamentes

Részletesebben

Köszönjük, hogy a speciális, lángmentes rostéllyal ellátott faszéntüzelésű kerti grillező mellett döntött.

Köszönjük, hogy a speciális, lángmentes rostéllyal ellátott faszéntüzelésű kerti grillező mellett döntött. Tisztelt vásárlónk! Köszönjük, hogy a speciális, lángmentes rostéllyal ellátott faszéntüzelésű kerti grillező mellett döntött. Mielőtt első alkalommal használatba venné új grillezőjét, ismerkedjen meg

Részletesebben

A 2010/2011. tanévi FIZIKA Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának. feladatai fizikából. I. kategória

A 2010/2011. tanévi FIZIKA Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának. feladatai fizikából. I. kategória Oktatási Hivatal A 2010/2011. tanévi FIZIKA Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatai fizikából I. kategória A dolgozatok elkészítéséhez minden segédeszköz használható. Megoldandó

Részletesebben

hullám 408556 408557 408558 408559 408560 408561 408562 szita 408563 408564 408565 408566 408567 408568 408569

hullám 408556 408557 408558 408559 408560 408561 408562 szita 408563 408564 408565 408566 408567 408568 408569 ACO COMFORT Folyókatest ACO COMFORT zuhanyfolyóka hossza szigetelô galléros normál (92 mm) alacsony (65 mm) 585 mm 685 mm 785 mm 885 mm 985 mm 1085 mm 1185 mm 408714 408715 408716 408717 408718 408719

Részletesebben

Készítette: Vajda Péter

Készítette: Vajda Péter Készítette: Vajda Péter A Salvia nemzetséghez csaknem 1000 faj tartozik, de egyik sem hasonló a "látnokzsályához", a Salvia divinorumhoz. Ahogy a hivatalos magyar neve sugallja ("jósmenta", "látnokzsálya"),

Részletesebben

Kéziszerszám Katalógus

Kéziszerszám Katalógus 75 lámpák, villanyszerelés kábelkötegelő, 00db-os, fekete nylon 885658 885660 885662 48,- (Min:3db/0/50) 3,6x280mm 566,- (Min:3db/0/50) 4,8x250mm 633,- (Min:3db/0/40) 4,8x300mm 825 970 085 kábelkötegelő,

Részletesebben

Érd Ilona köz 4. 23183/5 Ikerház

Érd Ilona köz 4. 23183/5 Ikerház MŰSZAKI LEÍRÁS Érd Ilona köz 4. 23183/5 Ikerház Alapterület: Földszint: Nettó 108 m2 (terasz és kocsi beálló 50%-ban számítva) Nettó terület: 50,51 m2 Terasz terület 13,10 m2 Fedett és oldalról zárt gépkocsi

Részletesebben

HUSKY hűtőbetétes csőbilincs

HUSKY hűtőbetétes csőbilincs Husky-hűtőbetétes csőbilincs nyitva Husky-hűtőbetétes csőbilincs HUSKY hűtőbetétes csőbilincs SZIGETELŐVASTAGSÁG 13 cső-ø Cu PU-betét- bilincsrész csatlakozó méretek cikkszám acél hossz anyaga menet A

Részletesebben

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Debrecen, Kossuth u. 12-14. sz. alatti épületének energetikai fejlesztése - 1. sz. szerződésmódosítás

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Debrecen, Kossuth u. 12-14. sz. alatti épületének energetikai fejlesztése - 1. sz. szerződésmódosítás A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Debrecen, Kossuth u. 12-14. sz. alatti épületének energetikai fejlesztése - 1. sz. szerződésmódosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/80 Beszerzés tárgya: Építési

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ROZSDAMENTES ACÉL BURKOLATÚ HŰTŐ-ÉS FAGYASZTÓ SZEKRÉNYEK. Típus: MBF8113, MBF8114, MBF8116, MBF8117

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ROZSDAMENTES ACÉL BURKOLATÚ HŰTŐ-ÉS FAGYASZTÓ SZEKRÉNYEK. Típus: MBF8113, MBF8114, MBF8116, MBF8117 . HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ROZSDAMENTES ACÉL BURKOLATÚ HŰTŐ-ÉS FAGYASZTÓ SZEKRÉNYEK Típus: MBF8113, MBF8114, MBF8116, MBF8117 Olvassa el, és a készülék közelében őrizze meg jelen használati útmutatót. Importálja

Részletesebben

ALKALMAZOTT ANYAGOK ÉS SZERKEZETEK"

ALKALMAZOTT ANYAGOK ÉS SZERKEZETEK ALKALMAZOTT ANYAGOK ÉS SZERKEZETEK Budapest, IX. Lenhossék u. 11. szám alatti társasház ELHELYEZKEDÉS: A Lenhossék utca a több mint 24 éve nagyon sikeres ferencvárosi tömbrehabilitáció területén helyezkedik

Részletesebben

Henny Penny Expressz profitközpont. EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV

Henny Penny Expressz profitközpont. EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV Henny Penny Expressz profitközpont EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV A GARANCIÁT AZ INTERNETEN, A WWW.HENNYPENNY.COM HONLAPON REGISZTRÁLJA. 1. RÉSZ - BEVEZETÉS 1-1. FŰTÖTT

Részletesebben

Elektromágnesesség tanulói kísérletek Önindukció bekapcsolásnál

Elektromágnesesség tanulói kísérletek Önindukció bekapcsolásnál Elektromágnesesség tanulói kísérletek Önindukció bekapcsolásnál P1356200 Ha egy egyenáramú áramkörben tekercs található, az áramkör zárásakor felépül a tekercs mágneses tere, és önindukciós feszültséget

Részletesebben

PUSZTASOMORJA KATOLIKUS TEMPLOM LÁBAZATI FALSZERKEZETEINEK FELÚJÍTÁSI JAVASLATÁHOZ

PUSZTASOMORJA KATOLIKUS TEMPLOM LÁBAZATI FALSZERKEZETEINEK FELÚJÍTÁSI JAVASLATÁHOZ KÖLTSÉGVETÉS KIÍRÁS LÁBAZATI FALSZERKEZETEINEK FELÚJÍTÁSI JAVASLATÁHOZ Összeállította: PATAKY ÉS HORVÁTH ÉPÍTÉSZIRODA KFT. 2000 Szentendre, Deli Antal utca 34. A MENNYISÉGEI A MEGBÍZÓ ÁLTAL RENDELKEZÉSÜNKRE

Részletesebben

LA LINIA. Az új, elegáns térkô. La Linia térkövek Kôvastagság: 8 cm A kombi csak 6 cm-es. Új termék. LA LINIA kombi 6 cm. Kombi ütem (1 sor):

LA LINIA. Az új, elegáns térkô. La Linia térkövek Kôvastagság: 8 cm A kombi csak 6 cm-es. Új termék. LA LINIA kombi 6 cm. Kombi ütem (1 sor): LA LINIA La Linia térkövek Kôvastagság: 8 cm A kombi csak 6 cm-es 28,2 Diagonálkô LA LINIA kombi 6 cm Új termék 60 Kombi ütem (1 sor): / cm 12 db / cm 9 db / cm 8 db Méret cm Igény Súly /m 2 /m 2 x 0,00

Részletesebben

Schöck Tronsole T típus SCHÖCK TRONSOLE

Schöck Tronsole T típus SCHÖCK TRONSOLE Schöck ronsole típus SCHÖCK RONSOLE Lépcsőkar és pihenő akusztikai elválasztása Schöck ronsole 6 típus Lépcsőkar: Monolit beton vagy előregyártott Lépcsőpihenő: Monolit beton vagy félig előregyártott Egyszerű

Részletesebben

Nagy épület villamos betáplálása. Épületinformatika. Nagy épület villamos betáplálása. Nagy épület villamos betáplálása. Eloadás.

Nagy épület villamos betáplálása. Épületinformatika. Nagy épület villamos betáplálása. Nagy épület villamos betáplálása. Eloadás. Nagy épület villamos betáplálása Iváncsy Tamás Villamos Energetika Tanszék Nagyfeszültségu Technika és Berendezések Csoport Nagy épület villamos betáplálása Nagy épület villamos betáplálása M Motor. Nagy

Részletesebben

FEHU-A kompakt álló légkezelők

FEHU-A kompakt álló légkezelők A FEHU-A készülékek olyan helyiségek szellőztetésére lettek tervezve, ahol a levegőminőség biztosítása érdekében mesterséges szellőztetésre van szükség. Fő alkalmazási területük azok a 100 1000 m 2 alapterületű

Részletesebben

Termékismertető. Kandallócső, zománcozott füstcső és tartozékai

Termékismertető. Kandallócső, zománcozott füstcső és tartozékai Termékismertető Kandallócső, zománcozott füstcső és tartozékai ÉPÍTŐIPARI és BARKÁCS NAGYKERESKEDELEM 06-0-476-0-478 06-9-35-3 E-mail: Kandallócső és könyök mm-es A füstelvezető csövek a kazán, kandalló

Részletesebben

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv ASTRASUN PID Reduktor Kézikönyv A kézikönyv használata Kérem olvassa el és értelmezze a kézikönyvet mielőtt használatba veszi a terméket. Miután elolvasta tartsa kézközelben, hogy a telepítés során bármikor

Részletesebben

Schöck Isokorb QP, QP-VV

Schöck Isokorb QP, QP-VV Schöck Isokorb, -VV Schöck Isokorb típus (Nyíróerő esetén) Megtámasztott erkélyek feszültségcsúcsaihoz, pozitív nyíróerők felvételére. Schöck Isokorb -VV típus (Nyíróerő esetén) Megtámasztott erkélyek

Részletesebben