JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: dr. Bokor Béla, Czigler János, Kustos Roland, Müller Gábor, Nyúlné Zátonyi Zita, dr. Tusnádi Tamás közgyűlési tagok.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: dr. Bokor Béla, Czigler János, Kustos Roland, Müller Gábor, Nyúlné Zátonyi Zita, dr. Tusnádi Tamás közgyűlési tagok."

Átírás

1 Szám: 235-6/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének április 29-én 9.00 órára összehívott és a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében (Pécs, Papnövelde u. 5.) megtartott üléséről. Jelen vannak: dr. Hargitai János, Horváth Zoltán, Bánkuti Ferenc, Bédy István, Bognár Sándor, dr. Csörnyei László, Fábos Pál, dr. Feledi Éva, dr. Gulyás Emil, Horváth Sándorné, Käsz Zsolt, Keczeli Jenő, Kékkői Zoltán, Kiss Ferenc, Kis János, Koltai Péter, Kovács István, dr. Marenics János, Maretics József, Miklós József, Nagy Attila, Németh Mária, Pávkovics Gábor, Polics József, Prettl János, Rács Zoltán, Rang Henriett, Szalai Ottó, Szatyor Győző, Székely Gábor, Székely Szilárd, Szekó József, Szubotics Miklós, Weisz Péter közgyűlési tagok. Távol vannak: dr. Bokor Béla, Czigler János, Kustos Roland, Müller Gábor, Nyúlné Zátonyi Zita, dr. Tusnádi Tamás közgyűlési tagok. Jelen vannak még: Lászlóné dr. Kovács Ilona megyei főjegyző, Horváth Lászlóné, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének elnöke, Szikulai István, a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet Gyermekjóléti és Gyermekvédelmi Főosztályának vezetője, Gazdagné Bozsó Ilona, a Szociál-politikai és Munkaügyi Intézet Gyermekjóléti és Gyermek-védelmi Főosztályának szakreferense, dr. Kovács Zsuzsanna, a Déldunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatalának Pécsi Kirendeltsége vezetője, a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ munkatársai, az önkormányzat intézményeinek vezetői, a társszervek vezetői, valamint az önkormányzat hivatalának dolgozói. A TANÁCSKOZÁST HANGFELVÉTELEN RÖGZÍTETTÜK! Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke köszönti a megjelenteket, majd megnyitja a közgyűlés ülését. A képviselői jelenlét megállapítására szolgáló szavazás eredményeként megállapítja, hogy a közgyűlés határozatképes, mivel a 40 közgyűlési képviselőből 34 fő jelen van. A közgyűlés elnöke emlékezteti képviselőtársait, hogy a testület március 3-án zárt ülés keretében tárgyalta a Fejlesztési hitel felvételére indított közbeszerzési eljárás lezárása című előterjesztést. A zárt ülésen hozott határozatot ezennel kihirdeti.

2 2 Tárgy: Fejlesztési hitel felvételére indított közbeszerzési eljárás lezárása 29/2010. (III. 3.) Kgy. Határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 1. a Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottság, valamint a Költségvetési Bizottság javaslatára a Hitel biztosítása a Baranya Megyei Önkormányzat részére az MFB Sikeres Magyarországért Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram keretében tárgyban kiírt közbeszerzési eljárásban valamennyi ajánlattevő CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u ), OTP Bank Nyrt. (1051 Budapest, Nádor u. 16.), UniCredit Bank Hungary Zrt. (1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.) ajánlatát érvényesnek és valamennyi ajánlattevőt szerződés teljesítésére alkalmasnak nyilvánítja; 2. a Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottság, valamint a Költségvetési Bizottság javaslata alapján a Hitel biztosítása a Baranya Megyei Önkormányzat részére az MFB Sikeres Magyarországért Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram keretében tárgyban kiírt közbeszerzési eljárásban a CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u ) ajánlatát fogadja el, mint nyertes ajánlatot; 3. felkéri elnökét a Kölcsönszerződés aláírására. Határidő: március 31. Felelős: dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke A közgyűlés elnöke a napirend meghatározására térve a javaslatról levenni indítványozza a meghívóban 23. napirendi pontként feltüntetett A Baranyai Élménykörút projekttel kapcsolatos döntések című előterjesztést, indítványozza továbbá, hogy a napirendi javaslaton 11. napirendi pontként feltüntetett A megyei gyermekvédelmi feladatok ellátásának értékelése című előterjesztést 2. napirendi pontként tárgyalja a testület. A képviselők részéről a meghívó szerinti napirendi javaslattal, továbbá a közgyűlés elnöke által szóban indítványozott javaslattal összefüggésben észrevétel, további javaslat nem hangzik el. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke szavazásra bocsátja a napirendi javaslat módosítására vonatkozó indítványait. A közgyűlés 31 egybehangzó igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a javaslattal e g y e t é r t. A közgyűlés elnöke szavazásra bocsátja a módosításra figyelemmel a napirendi javaslatot.

3 3 A közgyűlés 32 egybehangzó igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő napirendet fogadja el: 1. Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről és a két ülés közötti eseményekről 2. A megyei gyermekvédelmi feladatok ellátásának értékelése 3. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének /2010. ( ) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről és a évi pénzmaradvány jóváhagyásáról 4. Baranya megye gyógypedagógiai intézményrendszerének komplex átszervezése 5. A Baranya Megyei Régészeti Múzeum rekonstrukciója és új funkciókkal való bővítése című EGT finanszírozású projekt módosítása 6. A Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2010. (I. 28.) Kgy. rendelet módosítása 7. A Baranya Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2007. (III. 24.) Kgy. rendelete, valamint a Hivatal Ügyrendjének módosítása 8. A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában működő középfokú közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása 9. Éves ellenőrzési jelentés és éves összefoglaló ellenőrzési jelentés a évben végzett vizsgálatokról 10. A Baranya Megyei Önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem között kötött Feladatátadási Szerződés módosítása 11. Együttműködési megállapodás jóváhagyása a Zadar Megyei Önkormányzat és a Baranya Megyei Önkormányzat között 12. A Baranya Megyei Önkormányzat ifjúsági koncepciója ( ) és cselekvési terve ( )

4 4 13. A Baranya Megyei Önkormányzat csatlakozása a Tanuló Város Régió Fórumhoz 14. Beszámoló a Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája, Kollégiuma és Gyermekotthona (Old) évi munkájáról 15. Beszámoló a Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma és Gyermekotthona (Pécsvárad) évi munkájáról 16. Közoktatási megállapodás megkötésének kezdeményezése 17. A Pécsi Központi Képzőhely feladatátadása a Pannon Szakképzés Szervezési Társulás részére 18. Mohácsi ingatlan használati jogáról lemondás 19. Tájékoztató a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program kulcsprojektjei, a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, valamint a Nagy Kiállítótér Múzeumutca projektek megvalósításáról 20. Pécs Tudásközpont Kft. megalakítása 21. Az Orfűi Aquapark és az Orfűi Aktív Vízi Turisztikai Központ üzemeltetési pályázata 22. Vételi ajánlat elbírálása 23. Települési önkormányzatok közoktatási intézkedéseiről megyei szakvélemény 24. Interpellációk, bejelentések A közgyűlés elnöke lehetőséget biztosít a képviselőknek kétperces felszólalásra. Dr. Gulyás Emil, az MSZP frakció vezetője kifogásolja, hogy a 23 közgyűlési előterjesztés közül 10 késve került a képviselők, illetve a bizottságok elé, amely zavarja a testület normális működését. A frakció tagjai a bizottsági üléseken is hangot adtak annak, hogy számukra ez a munkamódszer elfogadhatatlan. Rendszeresen azt a választ kapták, hogy fontos kérdések időközben merültek fel, ezért nem lehetett az előterjesztéseket határidőre elkészíteni. Hangsúlyozza, ebből következően több tíz-

5 5 esetleg száz oldalas előterjesztésekről kénytelenek a bizottságok a közgyűlés ülését megelőzően néhány perc alatt dönteni. Előre bocsátja, a frakció utoljára támogat ilyen módon előkészített előterjesztéseket. Kovács István képviselő a megyei cigányság nevében gratulál a Baranya megyében megválasztott országgyűlési képviselőknek. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke egyetért dr. Gulyás Emil frakcióvezető kifogásával. Elmondja, gyakran a partnerek késedelme miatt nem készülnek el határidőben az előterjesztések, ezúttal azonban olyan közgyűlési előterjesztések is késve készültek el, amelyek előkészítésére megfelelő idő állt rendelkezésre. Egyetért azzal, hogy ennek a gyakorlatnak a folytatása elfogadhatatlan. Ígéri, figyelemmel lesznek arra, hogy ez a jövőben ne forduljon elő. A közgyűlés elnöke örömmel jelenti be, hogy dr. Fabényi Júlia, a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága igazgatója Németh Lajos Kitüntető díjat vett át március 15- e alkalmából. A NAPIREND TÁRGYALÁSA 1. napirendi pont: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről és a két ülés közötti eseményekről Előterjesztő: dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke emlékezteti képviselőtársait, hogy az előterjesztéshez kiegészítő előterjesztés készült, amely módosított határozati javaslatot tartalmaz. Köszönti Horváth Lászlónét, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének elnökét és lehetőséget biztosít az előterjesztés mellékletét képező szakmai beszámolójuk kiegészítésére. Horváth Lászlóné, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének elnöke megköszöni a meghívást. Az Egyesület által készített szakmai beszámolóval kapcsolatban elmondja, hogy az általuk végzett munkát nagyon nehéz néhány oldalban összefoglalni. Úgy véli, tevékenységük fő vonalait sikerült bemutatni. Kiemeli, alapvető céljuk a tudatos fogyasztói magatartáshoz való hozzájárulás. Felhívja a jelenlévők figyelmét, éljenek azzal a segítséggel, melyet a fogyasztóvédelem biztosít. Az előterjesztéssel kapcsolatban a közgyűlési tagok részéről kérdés, hozzászólás nem hangzik el. A közgyűlés elnöke szavazásra bocsátja a módosított határozati javaslatot. A közgyűlés 32 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza:

6 6 30/2010. (IV. 29.) Kgy. Határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 1. a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, a közgyűlés elnökének és bizottságainak átruházott hatáskörben hozott döntéseiről és a két ülés közötti eseményekről szóló beszámolót a mellékletekkel, valamint a kiegészítő előterjesztést a mellékletekkel elfogadja; 2. a Kökönyösi Közoktatási Intézményfenntartó Társulás Társulási Megállapodása V/2. pontjának módosítását, mely szerint az Átruházott önkormányzati feladat és hatáskörök szövegrész helyébe az Önkormányzatok által átruházott irányítási jogok, fenntartói feladat és hatáskörök szövegrész kerül, jóváhagyja, egyben felhatalmazza elnökét, hogy a módosítással egységes szerkezetbe foglalt Társulási Megállapodást írja alá; Határidő: azonnal Felelős: dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke 3. a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2010. (I. 28.) Kgy. rendelettel összefüggő intézkedésekről szóló 4/2010. (I. 28.) Kgy. határozat 14. b) pontjának határidejét június 17-ére módosítja; 4. - a Komlói Mentőalapítványnak a hagyománnyá vált Megyei Mentősnap megrendezése költségeihez 50 ezer forint, - a Segítőkéz a Mozgássérültekért Alapítványnak (Pécsvárad) megyei emléknap, játékos sportverseny megrendezése költségeihez 50 ezer forint, - a Szemem Fénye A Beteg Gyermekekért Alapítványnak az EKF programokhoz csatlakozó rendezvénysorozatuk költségeihez 50 ezer forint, - a Francia Nyelvű Diákszínjátszásért Alapítványnak a Francia Nyelvű Diákszínjátszó Fesztivál megrendezése költségeihez 70 ezer forint, - az S.O.S. Öngyilkosság Megelőzésért Alapítvány telefonvonala előfizetési költségeihez 50 ezer forint támogatást nyújt az elnöki keret terhére; Határidő: azonnal Felelős: dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke 5. a évi építészeti pályázatok elbírálásáról szóló 147/2009. (XII. 3.) Kgy. határozat 3. pontja határidejét a helyi védelem alatt álló épületek hagyományőrző felújításának támogatására megítélt összegek átutalása és a támogatási megállapodások megkötése

7 7 vonatkozásában május 30-ra módosítja; 6. a) a Hivatal szervezeti felépítésének áttekintéséről szóló tájékoztatót tudomásul veszi, b) javasolja a októberben megválasztásra kerülő testületnek, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatával egyidejűleg döntsön a hivatali struktúráról. Határidő: december 31. Felelős: a közgyűlés elnöke A határozatban hivatkozott melléklet mindenben megegyezik az előterjesztéshez csatolt dokumentummal. 2. napirendi pont: A megyei gyermekvédelmi feladatok ellátásának értékelése Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke szót ad Szikula Istvánnak, a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet Gyermekjóléti és Gyermekvédelmi Főosztálya vezetőjének. Szikula István főosztályvezető elmondja, az előterjesztés korrekt módon mutatja be a megyei gyermekvédelem elmúlt évi tevékenységét és a jövőbeni lehetőségeket. Kiemeli, a feladat ellátásának vannak olyan területei - például a speciális ellátás -, amelyek más megyék számára is iránymutatásul szolgálhatnak. Kéri, hogy a szakemberek továbbra is tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ilyen színvonalon működhessen a Baranya megyei gyermekvédelmi ellátás. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke megköszöni az intézmény dolgozóinak egész éves munkájukat. Az előterjesztéssel összefüggésben a közgyűlési tagok részéről kérdés, hozzászólás nem hangzik el. A közgyűlés 32 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza: 31/2010. (IV. 29.) Kgy. Határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 1. a megyei gyermekvédelmi feladatok ellátásának értékelését elfogadja, egyben felkéri elnökét, hogy az értékelést küldje meg a Dél-Dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala Pécsi Kirendeltségének; Határidő: május 31. Felelős: dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke

8 8 2. felkéri a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóját, hogy vizsgálja felül az intézményrendszer teljes körére vonatkozóan a határozatlan idejű működési engedély személyi és tárgyi feltételeit, és tegye meg a szükséges intézkedéseket. Határidő: december 31. Felelős: dr. Bogács Ernő, az intézmény igazgatója 3. napirendi pont: A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének /2010. ( ) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről és a évi pénzmaradvány jóváhagyásáról Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke elmondja, hogy az előterjesztéshez kiegészítő előterjesztés készült, melyet a bizottságok a közgyűlés ülését megelőzően tárgyaltak. Kéri a bizottsági elnököket, amennyiben az általuk vezetett bizottságnak kiegészítése, véleménye fogalmazódott meg, ismertessék a testülettel. Elmondja, hogy az előterjesztés kiegyensúlyozott gazdálkodást mutat. Nagy Attila, a Pénzügyi Bizottság elnöke szerint hosszú idő óta most látható tisztán az önkormányzat pénzügyi helyzete. Egyértelműen kimutatott, hogy azokat az eszközöket, amelyeket finanszírozási forrásként fejlesztésekhez igénybe vett vagy elkülönített az önkormányzat, azokat a működés - különösen a Baranya Megyei Kórház működtetése - felemésztette és emiatt finanszírozási forrásként fejlesztési hitelt kellett igénybe venni a folyamatban lévő beruházásokhoz. Ezt sajnálattal vette tudomásul. Örül, hogy a könyvvizsgáló véleményezésére figyelemmel, olyan előterjesztés került a közgyűlés elé, amely áttekinthetőbb rendszerben mutatja be az elmúlt év költségvetési helyzetét. Pávkovics Gábor, a Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottság elnöke elmondja, hogy korábban a pénzmaradvány pénzforgalmi elszámolása tekintetében a könyvvizsgáló és a hivatal apparátusa között véleménykülönbség volt. Úgy véli, a könyvvizsgáló megfelelő érvekkel alátámasztotta a pénzmaradvány elszámolásának az új rendszerét, melyet a továbbiakban követni fognak. Véleménye szerint a könyvvizsgáló által megemlített tisztán látás kizárólag a pénzmaradvány elszámolására vonatkozott. Meglepte a Pénzügyi Bizottság elnökének azon véleménye, hogy tisztábban látás a fejlesztési és működési források felhasználása tekintetében is történt, hiszen ezen forrásokról fél éve folyamatosan szó van és azok a évi költségvetésben is szerepelnek. Dr. Gulyás Emil, az MSZP frakció vezetője elmondja, hogy a Pénzügyi, a Költségvetési, valamint a Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottság együttes ülésén feltett kérdésére a könyvvizsgáló egyértelműen azt válaszolta, hogy a valóságostól kedvezőbb kép látszott az önkormányzatról. Nem feltételezi, hogy szándékosan tüntették fel kedvezőbb helyzetben a gazdálkodást, de tény, hogy valóban kedvezőbb volt a kép, mint a valóság. Ez most tisztázódott. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke elmondja, nem szeretné kedvezőbb képben feltüntetni az önkormányzat gazdálkodását, mint amilyen a valóság.

9 9 Pávkovics Gábor képviselő szól arról, hogy a hivatal apparátusa a költségvetési rendelet mellékleteiben szerepeltette a pénzmaradvány tényleges felhasználását, így az mindenkor átlátható volt. Tehát nem a kedvezőbb kép kialakítása volt a cél. Emlékeztet, a közgyűlés június 1. napjával új könyvvizsgálót bízott meg. Megjegyzi, a korábbi könyvvizsgáló - aki a közgyűlés szocialista vezetése alatt is dolgozott - az előzőekben részletezett, a kedvezőbb képet állító technikát alkalmazta a pénzmaradvány elszámolására, mely ellen az akkori vezetésnek nem volt ellenvetése. Az előterjesztéssel összefüggésben a közgyűlési tagok részéről kérdés, további hozzászólás nem hangzik el. A közgyűlés elnöke szavazásra bocsátja a módosított rendelet-tervezetet. A közgyűlés 32 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül megalkotja a 4/2010. ( ) Kgy. rendeletet a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről és a évi pénzmaradvány jóváhagyásáról. A rendelet mindenben megegyező a kiegészítő előterjesztéshez csatolt módosított rendelet-tervezettel. A közgyűlés 31 igen szavazattal, 1 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza: 32/2010. (IV. 29.) Kgy. Határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 1. elfogadja a területi kisebbségi önkormányzatok részére a Baranya Megyei Önkormányzat által évre biztosított támogatások felhasználásáról szóló beszámolót; 2. utasítja a megyei főjegyzőt, hogy a megyei önkormányzat intézményeit, a Dél-Dunántúli Önkormányzati Regionális Társulást és a Baranya-Pécs Közkönyvtári Társulást a jóváhagyott pénzmaradvány összegéről tájékoztassa. Határidő: április 30. Felelős: Lászlóné dr. Kovács Ilona megyei főjegyző 4. napirendi pont: Baranya megye gyógypedagógiai intézményrendszerének komplex átszervezése Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke tájékoztatja a testületet, hogy az oldi intézménnyel kapcsolatos átszervezésről egyeztetést folytattak a Siklósi Többcélú Kistérségi Társulás elnökével, Takáts Gyulával, valamint Ottó Krisztián Ottóval, a

10 10 társulás munkaszervezetének vezetőjével és Baski Lászlóval, Old polgármesterével, akik az előterjesztésben és a határozati javaslatban foglaltakat megértéssel tudomásul vették. Ugyanakkor kérték a megyei önkormányzatot, hogy segítse a kistérség elképzelése nevezetesen az ingatlan felszabaduló részének fogyatékosok nappali szociális ellátása céljára történő hasznosítása megvalósítását. A megyei önkormányzat minden további hasznosítási elképzelésre nyitott. Emlékezteti képviselőtársait, hogy a megyei önkormányzat évi költségvetési rendelete végrehajtásával összefüggő intézkedéseket tartalmazó határozat elrendelte, hogy az átszervezés előkészítése során történjen egyeztetés az érintett szülőkkel gyermekeik lehetőség szerinti legoptimálisabb elhelyezéséről és, hogy az átszervezés az érintett családoknak ne jelentsen többletterhet. A közgyűlés döntésére figyelemmel szülői értekezletet tartottak április 23-án az oldi intézményben. A megjelent 24 szülő/gyám közül 3 nyilatkozott arról, hogy az intézkedés számára többletterhet jelentene. Ennek okául az utazást, illetőleg a hétvégi elhelyezés gondjait jelölték meg. A velük való tárgyalások folytatódnak. Jelzi, hogy az előterjesztést a szakbizottságok a közgyűlés ülését megelőzően tárgyalták, ezért kéri a bizottsági elnököket, amennyiben kiegészítésük, véleményük fogalmazódott meg, ismertessék a testülettel. Elmondja, az átszervezés lényege, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban lévő gyermekeket - akik több különböző intézményben vannak elhelyezve - beemelik a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményrendszerébe, a komlói intézmény tagintézménye lesz a pécsváradi intézmény, az oldi intézmény pedig a mohácsi intézmény tagintézménye lesz. A költségvetés tekintetében ez a lépés évente 50 millió forint megtakarítást jelentene, a gyermekek érdeksérelmet nem szenvednének. Véleménye szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben ez egy racionális döntés azzal együtt, hogy az oldi intézményt nem számolják fel, hanem az épületnek új funkciót igyekeznek találni. Koltai Péter képviselő elmondja, tudomása szerint a szakértők az átszervezés módjára 6 alternatívát készítettek, melyből a testület elé csak a jelenlegi került. Az oldi intézményben kemény munka folyt. A megyének ezen a hátrányos helyzetű településén az emberek elég nehéz körülmények között élnek. A közgyűlés felelőssége arra is kiterjed, hogy ebben a térségben munkahelyeket teremtsen és az itt élők megfelelő körülmények között élhessenek. Véleménye szerint jobb megoldás lett volna az intézményben gondozott gyermekeket az ott dolgozó szakemberekkel együtt áthelyezni más intézménybe. Mindezek ellenére megnyugtató, hogy az intézményt nem szüntetik meg, a felszabaduló épületrész más funkciót tölthet be. Kéri a közgyűlés elnökét, ezután is felelősséggel gondoljon az oldi családokra. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke hangsúlyozza, az intézmény nem szűnik meg. Elismeri, a korábbiakban voltak ilyen elképzelések, de a jelenlegi törekvés az, hogy új funkciót találjanak az épület megüresedő részének. Nagy Attila képviselő megérti, hogy meg kellett oldani ezt a problémát, és hogy a jelenlegi vezetés ezen a módon - mely 50 millió forint megtakarítást jelent a költségvetésben - tudja megoldani. Dr. Feledi Éva képviselő a pécsváradi intézmény önállóságának védelmében szól. Elmondja, egy nagy múltú intézményről van szó, amely szorosan hozzá tartozik a

11 11 város, sőt a kistérség életéhez. Véleménye szerint egy város intézményrendszere jellemzi annak fejlettségét. Elfogadja azt a szakértői véleményt, amely a pécsváradi intézmény szakmai színvonalát nem megfelelőnek minősíti, míg a később megtárgyalásra kerülő beszámolóban méltatják az ott folyó szakmai munkát. Ez nem mond ellent egymásnak, ugyanis a szakmai teljesítmény jó volt annak ellenére, hogy e mögött alulképzett szakembergárda állt. Nem látja jó megoldásnak mindezek ellenére e nagy múltú intézmény beintegrálását, amely jelentős számú munkahelyet is biztosított. Kéri a közgyűlés elnökét, gondolja át az intézmény önállóságának fenntartását. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke hangsúlyozza, Pécsváradot ezzel az intézkedéssel hátrány nem éri. Dr. Marenics János képviselő elmondja, Siklós térségét fájóan fogja érinteni az intézkedés, ennek ellenére el kell fogadni. Az önkormányzatok évi költségvetéséből a kormány közel 80 milliárd forintot vont el. Vélhetően ez az új kormány megalakulásával sem fog változni. Megemlíti, hogy Horvátországban, Szerbiában és Romániában is jelentős elbocsátások voltak a közszférában. Az intézkedések hazánkban - ahol nem működik a gazdaság - szintén elkerülhetetlenek. Elismeréssel beszél az oldi intézményről, az ott dolgozó szakemberekről, ígéri, igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy újra munkahelyek létesülhessenek az épületben. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke kiemeli, a megyében tervezett szervezeti változások a legóvatosabb lépések, nélkülük fenntarthatatlanná válna a rendszer. Az oldi intézményből a gyermekvédelmi gondoskodásban elhelyezett gyermekek olyan körülmények közé kerülnek, ahol működési engedéllyel rendelkeznek az intézmények. Oldon 20 millió forintos fejlesztésre lenne szükség, gyermekek hiányában azonban ez kivitelezhetetlen. Ezeket az intézkedéseket tehát meg kell tenni. Kovács István képviselő megnyugvással veszi tudomásul, hogy az intézmény nem kerül bezárásra. Horváth Zoltán, a közgyűlés alelnöke emlékeztet, voltak olyan uniós pályázatok, amelyeknek feltételül szabták a tagintézményesítés megkezdését. Megosztja képviselőtársaival érzéseit, amelyeket az oldi intézményben átélt a dolgozókkal folytatott megbeszélésen. Sajnos a helyzet azóta sem javult, sem gazdasági tekintetben, sem a gyermeklétszám tekintetében. Hangsúlyozza, a szakértő megerősítette, hogy a gyermekvédelmi rendszer kiszervezése az oktatási intézmények világából és a Gyermekvédelmi Központhoz telepítése mindenképpen szakmai előrelépést, és az oktatás színvonalának emelkedését is szolgálja. Kéri a képviselőket, lássák az intézkedés pozitív oldalát is, és szavazatukkal támogassák az előterjesztést. Dr. Gulyás Emil frakcióvezető emlékeztet, amikor arról volt szó, hogy az oldi intézmény bezárásra, és a teljes gondozotti létszám a pécsváradi intézménybe kerül, a szocialista frakció hangot adott az egyet nem értésének, illetve bizonyos feltételek teljesülését kérték, többek között annak határozatba foglalását, hogy az intézkedés ne jelentsen aránytalan hátrányt a gyermekeknek. Véleménye szerint feltételeik

12 12 teljesültek. Azt gondolja, hogy a javasolt megoldás nem a legjobb megoldás, de a jelen körülmények között támogatható az előterjesztés. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke összefoglalásul elmondja, jelenleg 15 értelmi fogyatékos gyermek van az intézményben, róluk 10 felnőtt fog gondoskodni. Az épület felszabaduló részének hasznosítására új funkciót fognak találni. Az előterjesztéssel összefüggésben a közgyűlési tagok részéről kérdés, további hozzászólás nem hangzik el. A közgyűlés 28 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 3 tartózkodás mellett a következő határozatot hozza: 33/2010. (IV. 29.) Kgy. Határozat 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a gyógypedagógiai és gyermekvédelmi intézményi ellátórendszer felülvizsgálatának eredményeként július 1. napjától annak átalakításáról dönt. 2. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a) a Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon (Mohács) intézmény feladatellátási helyei közül a Mohács, Perényi u. 13. szám alatti telephelyet és a tevékenységéből a különleges gyermekotthoni ellátást június 30. napjával törli, a továbbiakban a feladatellátási hely munkáltatói jogutódlással a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ (Pécs) telephelyeként működik; b) a Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája, Kollégiuma és Gyermekotthona (Old) önálló intézményt beolvadással a Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon (Mohács) intézmény jogutódlásával június 30. napjával megszünteti azzal, hogy a Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája, Kollégiuma és Gyermekotthona (Old) intézményben ellátott gyermekvédelmi feladatokat a továbbiakban a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ (Pécs) biztosítja, a megszüntető okiratot az 1. számú melléklet szerinti tartalommal kiadja; c) a Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon (Mohács) jogutód intézmény alapító okiratában az Old, Külterület, 60/4. és 60/3. hrsz.-t feladatellátási helyként feltünteti;

13 13 d) a Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon (Mohács) módosító okiratát a 2. a) számú, az egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratát a 2. b) számú melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja; e) a Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája, Kollégiuma és Gyermekotthona (Old) feladatellátásához kapcsolódó, használatában lévő ingatlan és ingó vagyont a jogutód Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon (Mohács) használatába adja; f) úgy dönt, hogy a megszűnő intézmény június 30-ig fel nem használt költségvetési előirányzatai a g) pontban foglaltakra figyelemmel a jogutód intézmény költségvetési előirányzataiba épülnek be; - vagyoni jogai és kötelezettségei, valamennyi elismert vagy nem vitatott pénz vagy pénzben kifejezett tartozása a jogutód intézményt illetik, illetve terhelik; - kötelezettséget június 30-ig eredeti költségvetésének időarányos részéig vállalhat; g) felkéri a közgyűlés elnökét, hogy az intézmények átalakulásához kapcsolódó létszám kereteket, megtakarítási lehetőségeket mérje fel, valamint az átalakításhoz kapcsolódó költségvetés módosítási javaslatokat dolgozza ki, és a soron következő költségvetés módosítás során terjessze a testület elé; h) tudomásul veszi, hogy a Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája, Kollégiuma és Gyermekotthona (Old) intézmény vezetőjének magasabb vezetői megbízatása június 30-i hatállyal megszűnik; i) köszönetét fejezi ki Becze Lászlóné asszonynak az intézmény vezetőjeként végzett eredményes munkájáért; j) felkéri a közgyűlés elnökét és az érintett intézmények vezetőit, hogy az átalakulással kapcsolatos feladatokra vonatkozóan kezdjék meg az előkészületi munkálatokat. Határidő: értelemszerűen (az intézkedések megtételére) Felelős: dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke, Tóthné Schiebelhut Lívia igazgató, Becze Lászlóné igazgató 3. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a) a Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma és Gyermekotthona (Pécsvárad) intézmény feladatellátási helyei közül 2010.

14 14 június 29. napjával a Pécsvárad, Kossuth L. u. 6. 1/1. és a Pécsvárad, November 29. u. 17. szám alatti telephelyeket és tevékenységéből a különleges gyermekotthoni ellátást törli, a továbbiakban a feladatellátási helyek munkáltatói jogutódlással a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ (Pécs) telephelyeként működnek. A Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma és Gyermekotthona (Pécsvárad) intézmény módosító okiratát a 3. a) számú és az intézmény egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratát a 3. b) számú melléklet szerinti tartalommal kiadja; b) a Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma (Pécsvárad) önálló intézményt beolvadással a Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma (Komló) intézmény jogutódlásával június 30. napjával megszünteti, a megszüntető okiratot a 3. c) számú melléklet szerinti tartalommal kiadja; c) a Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma (Komló) intézmény alapító okiratában a Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 4. és a Pécsvárad, Vasút u. 2. (tanbolt) feladatellátási helyeket telephelyként feltünteti; d) a Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma (Komló) módosító okiratát a 4. a) számú, az egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratát a 4. b) számú melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja; e) a Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma (Pécsvárad) ingatlan és ingó vagyonát a jogutód a Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma (Komló) használatába adja; f) úgy dönt, hogy a megszűnő intézmény június 30-ig fel nem használt költségvetési előirányzatai a g) pontban foglaltakra figyelemmel a jogutód intézmény költségvetési előirányzataiba épülnek be; - vagyoni jogai és kötelezettségei, valamennyi elismert vagy nem vitatott pénz vagy pénzben kifejezett tartozása a jogutód intézményt illetik, illetve terhelik; - kötelezettséget június 30-ig eredeti költségvetésének időarányos részéig vállalhat; g) felkéri a közgyűlés elnökét, hogy az intézmények átalakulásához kapcsolódó létszám kereteket, megtakarítási lehetőségeket mérje fel, valamint az átalakításhoz kapcsolódó költségvetés

15 15 módosítási javaslatokat dolgozza ki, és a soron következő költségvetés módosítás során terjessze a testület elé; h) tudomásul veszi, hogy Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Nevelési Tanácsadó-ja, Kollégiuma (Pécsvárad) intézmény vezetőjének magasabb vezetői megbízatása június 30-i hatállyal megszűnik; i) köszönetét fejezi ki Grünhut Gábor úrnak, az intézmény vezetőjeként végzett eredményes munkájáért; j) felkéri a közgyűlés elnökét és az érintett intézmények vezetőit, hogy az átalakulással kapcsolatos feladatokra vonatkozóan kezdjék meg az előkészületi munkálatokat. Határidő: értelemszerűen (az intézkedések megtételére) Felelős: dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke, Fazekasné Visnyei Irma igazgató, Grünhut Gábor igazgató 4. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ (Pécs) június 29. napjától hatályos módosító okiratát az 5. a) számú melléklet, az egységes szerkezetben foglalt alapító okiratát az 5. b) számú melléklet szerinti tartalommal; a július 1. napjától hatályos módosító okiratát a 6. a) számú melléklet, az egységes szerkezetben foglalt alapító okiratát a 6. b) számú melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja. 5. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése felkéri a megyei főjegyzőt, hogy a 2-4. pontban megjelölt költségvetési szervek megszüntető és módosító okiratait, valamint az egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratait a törzskönyvi nyilvántartáson történő átvezetés céljából a Magyar Államkincstár Dél- dunántúli Regionális Igazgatóságának küldje meg. Határidő: május 6. Felelős: Lászlóné dr. Kovács Ilona megyei főjegyző A határozatban hivatkozott mellékletek mindenben megegyeznek az előterjesztéshez csatolt dokumentumokkal. 5. napirendi pont: A Baranya Megyei Régészeti Múzeum rekonstrukciója és új funkciókkal való bővítése című EGT finanszírozású projekt módosítása Az előterjesztéshez szóbeli kiegészítés, a közgyűlési tagok részéről kérdés, hozzászólás nem hangzik el.

16 16 A közgyűlés 30 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza: 34/2010. (IV. 29.) Kgy. Határozat 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése A Baranya Megyei Régészeti Múzeum rekonstrukciója és új funkciókkal való bővítése című EGT finanszírozású projekt módosított tartalmát a következők szerint elfogadja: Az 1. számú mellékletben szereplő alaprajzok alapján az épület teljes rekonstrukciója, a meglévő pincéket is beleértve megvalósul, de az épület alápincézése elmarad. A felújítandó épületben csak a partnerek irodái, valamint további egy múzeumi iroda kerül kialakításra, a felszabaduló iroda, műhely és raktár helyiségek mind kiállítótérré alakulnak, valamint a kiállítóhelyek közé bevonásra kerül az épület kertjének egy része, ahol egy fedett-nyitott kőtár kerül kialakításra. A projektben összesen 957 m 2 kiállítótér kerül kialakításra; A projekt módosított költségvetése (kiadások költségnemek szerint) a 2. számú melléklet szerint alakul és a projekt forrásösszetétele az alábbiak szerint módosul: Projekt elszámolható költsége HUF Euro (271,27 HUF/EUR) ,279,964 Támogatás ,553,452 Pályázati sajáterő ,512 Tényleges támogatás intenzitás (%) 77,85 2. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése felkéri elnökét az 1. pontban rögzített módosításokat tartalmazó Végrehajtási Szerződés módosítás aláírására. Határidő: június 30. Felelős: dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke A határozatban hivatkozott mellékletek mindenben megegyeznek az előterjesztéshez csatolt dokumentumokkal. 6. napirendi pont: A Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2010. (I. 28.) Kgy. rendelet módosítása Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke jelzi, hogy az előterjesztéshez kiegészítő előterjesztés készült, mely módosított rendelet-tervezetet tartalmaz.

17 17 A kiegészítő előterjesztést a bizottságok a közgyűlés ülését megelőzően tárgyalták. Kéri a bizottsági elnököket, amennyiben kiegészítésük, véleményük fogalmazódott meg, ismertessék a testülettel. Tájékoztatja képviselőtársait, hogy a múzeum épületében a szerb megszállás alóli felszabadulás emlékére állítottak egy emlékművet, melyet a Nagy Kiállítótér kialakítása most érint. Az emlékmű helyreállítására 1 millió forintot szán az önkormányzat. A képviselők részéről kérdés, hozzászólás nem hangzik el. A közgyűlés elnöke szavazásra bocsátja a módosított rendelet-tervezetet. A közgyűlés 28 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül megalkotja az 5/2010. ( ) Kgy. rendeletet a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2010. (I. 28.) Kgy. rendelet módosításáról. A rendelet mindenben megegyező a kiegészítő előterjesztéshez csatolt rendelettervezettel. A közgyűlés 28 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza: 35/2010. (IV. 29.) Kgy. Határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a) elrendeli, hogy - a Baranya Megyei Önkormányzat Radnóti Miklós Szakközépés Szakiskolája, Kollégiuma (Mohács) intézményben 4 álláshely, - a Baranya Megyei Önkormányzat Mozsgó-Turbékpusztai Integrált Szociális Intézménye (Mozsgó) intézményben 11 álláshely megszüntetését eredményező létszámcsökkentés végrehajtására kerüljön sor; b) nyilatkozik arról, hogy - a Baranya Megyei Önkormányzat költségvetési szerveinél a meglévő üres álláshelyeken, az előreláthatólag megüresedő álláshelyeken, vagy a tervezett új álláshelyeken, illetve szervezeti változás, feladatátadás következtében az önkormányzat fenntartói körén kívüli munkáltatónál a létszámcsökkentéssel érintett álláshelyeken foglalkoztatottak munkaviszonyban töltött ideje folyamatosságának megszakítása nélküli foglalkoztatására nincs lehetőség; - a létszámleépítésről szóló döntést követő öt éven belül a megszüntetett álláshelyeket nem állítja vissza, kivéve, ha önkormányzati rendeleten kívüli jogszabályból adódó többletfeladatok ezt indokolttá teszik;

18 18 c) utasítja az intézmények vezetőit, hogy figyelemmel a feladatok hatékony, szakszerű és jogszabályoknak megfelelő ellátására, tekintsék át a részmunkaidőben foglalkoztatható munkavállalók körét és ennek mérlegelése után még szükségessé váló foglalkoztatási jogviszonyok megszüntetésével kapcsolatos intézkedéseket, egyeztetéseket haladéktalanul kezdjék meg; d) a foglalkoztatási jogviszonyok felmentéssel történő megszüntetéséhez kapcsolódó, a jogszabály által előírt kötelező juttatások fedezetét biztosítja. Határidő: május 1. (a munkáltatói döntések előkészítésére) december 31. (a munkáltatói intézkedés foganatosítására) jogszabály szerint (a kifizetésekre) Felelős: dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke, Kaiser Gábor intézményvezető, Vajdicsné Gubritzky Magdolna intézményvezető 7. napirendi pont: A Baranya Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2007. (III. 24.) Kgy. rendelet, valamint a Hivatal Ügyrendjének módosítása Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke jelzi, az előterjesztéshez módosított II. előterjesztés és módosított II. rendelet-tervezet készült. Ezeket az anyagokat a bizottságok a közgyűlés ülését megelőzően tárgyalták, ezért kéri a bizottsági elnököket, amennyiben kiegészítésük, véleményük fogalmazódott meg, ismertessék a testülettel. Az előterjesztéssel összefüggésben a közgyűlési tagok részéről kérdés, hozzászólás nem hangzik el. A közgyűlés elnöke szavazásra bocsátja a módosított II. rendelet-tervezetet. A közgyűlés 28 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül megalkotja a 6/2010. ( ) Kgy. rendeletet a Baranya Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2007. (III. 24.) Kgy. rendelet módosításáról. A rendelet mindenben megegyező a módosított II. előterjesztéshez csatolt módosított II. rendelet-tervezettel. A közgyűlés 28 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza:

19 19 36/2010. (IV. 29.) Kgy. Határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Hivatal Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítását a határozat melléklete szerinti tartalommal jóváhagyja. A határozatban hivatkozott melléklet mindenben megegyező az előterjesztéshez csatolt dokumentummal. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke megkéri a hivatal munkatársait, hogy a rendelet kihirdetése miatt a közlönyt szerkesszék meg és az önkormányzat honlapján tegyék azt elérhetővé. 8. napirendi pont: A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában működő középfokú közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása A közgyűlés elnöke kérdés, hozzászólás nem lévén szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. A közgyűlés 28 egybehangzó igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza: 37/2010. (IV. 29.) Kgy. Határozat 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése az irányításában működő költségvetési szervek módosító okiratait és egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratait a mellékletek szerinti tartalommal jóváhagyja, az alábbiak szerint: - Baranya Megyei Önkormányzat Radnóti Miklós Szakközép- és Szakiskolája, Kollégiuma (Mohács) költségvetési szerv módosító okirata a határozat 1. a) számú, az egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata a határozat 1. b) számú melléklete; - Baranya Megyei Önkormányzat II. Béla Középiskolája, Élelmiszeripari Szakiskolája és Kollégiuma (Pécsvárad) költségvetési szerv módosító okirata a határozat 2. a) számú, az egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata a határozat 2. b) számú melléklete. 2. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése felkéri a megyei főjegyzőt, hogy az 1. pontban megjelölt költségvetési szervek módosító okiratait és az egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratait a törzskönyvi nyilvántartáson történő átvezetés céljából a Magyar Államkincstár Dél- dunántúli Regionális Igazgatóságának küldje meg. Határidő: május 6. Felelős: Lászlóné dr. Kovács Ilona megyei főjegyző

20 20 A határozatban hivatkozott mellékletek mindenben megegyeznek az előterjesztéshez csatolt dokumentumokkal. 9. napirendi pont: Éves ellenőrzési jelentés és éves összefoglaló ellenőrzési jelentés a évben végzett vizsgálatokról Dr. Gulyás Emil frakcióvezető szerint ciklusonként legalább egyszer tartalmilag is vizsgálni kellene az ellenőrzéseket, mert mind szakmai, mind törvényességi szempontból akadnak hibák az intézményeknél. Az ellenőrzési jelentések a hibákra meglehetősen nagyvonalúan utalnak csak. Az előterjesztéssel összefüggésben a közgyűlési tagok részéről kérdés, további hozzászólás nem hangzik el. A közgyűlés 29 egybehangzó igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza: 38/2010. (IV. 29.) Kgy. Határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése megállapítja, hogy a belső ellenőrzések a jogszabályi változásokat folyamatosan követő Ellenőrzési Kézikönyv előírásai, valamint a Pénzügyminisztérium által közzétett módszertani útmutatók alapján folytak; elfogadja az ellenőrzési rendszer fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket, és megállapítja, hogy a rendszer működése jó irányban, ütemezetten halad; a évről szóló éves ellenőrzési, valamint éves összefoglaló ellenőrzési jelentést elfogadja. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke tájékoztatja képviselőtársait, hogy a Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye 4. száma elkészült, az önkormányzat honlapján olvasható, ezzel a szervezeti és működési szabályzat módosításáról szóló 6/2010. (IV. 29) Kgy. rendelet kihirdetésre került. 10. napirendi pont: A Baranya Megyei Önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem között kötött Feladatátadási Szerződés módosítása Az előterjesztéssel összefüggésben szóbeli kiegészítés, a közgyűlési tagok részéről kérdés, hozzászólás nem hangzik el.

21 21 A közgyűlés 29 egybehangzó igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza: 39/2010. (IV. 29.) Kgy. Határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a) a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Baranya Megyei Önkormányzat között december 11-én létrejött az egészségügyi integrációra vonatkozó Feladatátadási Szerződés módosítását a határozat melléklete szerinti tartalommal elfogadja és felhatalmazza elnökét annak aláírására; b) felkéri elnökét, hogy a Feladatátadási Szerződés módosításáról dr. Gábriel Róbertet, a Pécsi Tudományegyetem rektorát, prof. dr. Kollár Lajost, a Klinikai Központ főigazgatóját, valamint Kerécz Tamást, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft. főigazgatóját értesítse. Határidő: azonnal Felelős: dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke A határozatban hivatkozott melléklet mindenben megegyező az előterjesztéshez csatolt dokumentumokkal. 11. napirendi pont: Együttműködési megállapodás jóváhagyása a Zadar Megyei Önkormányzat és a Baranya Megyei Önkormányzat között Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke elmondja, hogy az a keret-megállapodás, amelyet Zadar megye napján aláírt, akkor hatályosul, ha azt a közgyűlés most jóváhagyja. Az előterjesztéssel összefüggésben a közgyűlési tagok részéről kérdés, hozzászólás nem hangzik el. A közgyűlés 29 egybehangzó igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza: 40/2010. (IV. 29.) Kgy. Határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Baranya Megyei Önkormányzat és a Zadar Megyei Önkormányzat közötti együttműködési megállapodást a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja.

22 22 A határozatban hivatkozott Együttműködési Megállapodás mindenben megegyező az előterjesztéshez csatolt dokumentummal. 12. napirendi pont: A Baranya Megyei Önkormányzat ifjúsági koncepciója ( ) és cselekvési terve ( ) Az előterjesztéssel összefüggésben a közgyűlési tagok részéről kérdés, hozzászólás nem hangzik el. A közgyűlés 29 egybehangzó igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza: 41/2010. (IV. 29.) Kgy. Határozat 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Baranya Megyei Önkormányzat ifjúsági koncepcióját ( ) az 1. számú melléklet szerinti tartalommal, az ifjúsági cselekvési tervét ( ) a 2. számú melléklet szerinti tartalommal elfogadja. 2. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése felkéri a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot a cselekvési tervben megfogalmazott feladatok végrehajtására, a határidők betartására, a felelősök koordinálásra és az illetékes szakbizottságok tájékoztatására. Határidő: minden év március 31. (a bizottságok tájékoztatására), Felelős: a közgyűlés alelnöke, a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója 3. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése tekintettel az új megyei ifjúsági koncepcióra és cselekvési tervre javasolja - a Baranya Megyei Önkormányzat és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata között a gyermek és ifjúsági feladataik közös ellátásáról szóló március 29-én kelt Megállapodás; - a Baranya Megyei Önkormányzat és Baranya Ifjúságáért Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság között a gyermek és ifjúsági jogok érvényesítésével kapcsolatos feladatai ellátásáról szóló március 29-én kelt Szerződés; - a Baranyai Gyermek és Ifjúsági Érdekegyeztető Fórum létrehozásáról, működéséről szóló november 28-án kelt Megállapodás felülvizsgálatát és szükség szerinti módosítását. Határidő: június 30. Felelős: Horváth Zoltán, a közgyűlés alelnöke

23 23 4. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a megyei ifjúsági koncepcióban és cselekvési tervben megfogalmazott feladatok ellátásához a tulajdonában lévő ifjúsági/sport táborokban évi 240 vendégéjszakát térítésmentesen biztosít a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság számára. Határidő: évre a döntést követő 30 napon belül; ezt követően minden év március 31. (a tábor megjelölésére és időpont egyeztetésre) Felelős: a közgyűlés alelnöke, a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója A határozatban hivatkozott melléklet mindenben megegyező az előterjesztéshez csatolt dokumentumokkal. 13. napirendi pont: A Baranya Megyei Önkormányzat csatlakozása a Tanuló Város Régió Fórumhoz Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke a konzorciumba a Baranya Megyei Önkormányzat részéről kapcsolattartónak Hidvégi Pétert, a hivatal közoktatási referensét javasolja. Az előterjesztéssel összefüggésben a közgyűlési tagok részéről kérdés, hozzászólás nem hangzik el. A közgyűlés 27 egybehangzó igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza: 42/2010. (IV. 29) Kgy. Határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése egyetért azzal, hogy a megyei önkormányzat alapító tagként vegyen részt a Tanuló Város- Régió Fórum létrehozására irányuló konzorciumban, és felhatalmazza a közgyűlés elnökét a melléklet szerinti Konzorciumi Megállapodás aláírására, valamint a megyei önkormányzat konzorciumi képviseletére. Határidő: május 10. (a megállapodás aláírására) Felelős: dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke A határozatban hivatkozott melléklet mindenben megegyező az előterjesztéshez csatolt dokumentumokkal.

24 napirendi pont: Beszámoló a Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája, Kollégiuma és Gyermekotthona (Old) évi munkájáról Horváth Zoltán, a közgyűlés alelnöke a beszámoló kapcsán is hangsúlyozza, hogy az intézmény átszervezését követően igyekeznek funkciót találni az épület hasznosítására. A közgyűlés elnöke kérdés, hozzászólás nem lévén szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. A közgyűlés 28 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozza: 43/2010. (IV. 29.) Kgy. Határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája, Kollégiuma és Gyermekotthona (Old) évi munkájáról szóló beszámolót elfogadja, és egyben köszönetét fejezi ki az intézmény vezetőjének és munkatársainak az elmúlt öt évben végzett szakmai tevékenységért. Határidő: azonnal (a közlésre) Felelős: Horváth Zoltán, a közgyűlés alelnöke 15. napirendi pont: Beszámoló a Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma és Gyermekotthona (Pécsvárad) évi munkájáról Dr. Feledi Éva képviselő megjegyzi, az előterjesztés nem említi meg az intézmény jogszabályellenes működését, nevezetesen a pedagógusok képzettségének hiányosságát. Ez nyilván az önbevallás hiánya. Az előző előterjesztésben a szakértői vélemény erre kifejezetten rámutat. Mint ahogy azt a korábbiakban kifejtette, ennek ellenére nem érez tartalmi ellentmondást a két előterjesztés között. Az előterjesztéssel összefüggésben a közgyűlési tagok részéről kérdés, további hozzászólás nem hangzik el. A közgyűlés 28 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a következő határozatot hozza:

JEGYZŐKÖNYV A TANÁCSKOZÁST HANGFELVÉTELEN RÖGZÍTETTÜK!

JEGYZŐKÖNYV A TANÁCSKOZÁST HANGFELVÉTELEN RÖGZÍTETTÜK! Szám: 235-8/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. május 13-án 9.00 órára összehívott és a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében (Pécs, Papnövelde u. 5.) megtartott

Részletesebben

2010. május 7. 6. szám. Tartalomjegyzék HATÁROZATOK

2010. május 7. 6. szám. Tartalomjegyzék HATÁROZATOK 2010. május 7. 6. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal HATÁROZATOK 30/2010. (IV. 29.) Kgy. Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2011. február 24. 6. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 6/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 7/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet A Baranya Megyei

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK 2011. június 23. 12. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 11/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelet A Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: Czigler János, Kustos Roland, dr. Marenics János, dr Tusnádi Tamás közgyűlési tagok.

JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: Czigler János, Kustos Roland, dr. Marenics János, dr Tusnádi Tamás közgyűlési tagok. Szám: 235-13/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. szeptember 16- án 9.00 órára összehívott és a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében (Pécs, Papnövelde u. 5.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kovács István, dr. Marenics János, Szekó József közgyűlési tagok.

JEGYZŐKÖNYV. Kovács István, dr. Marenics János, Szekó József közgyűlési tagok. Szám: 400-12/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. december 18-án 10.00 órára összehívott és a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében (Pécs, Papnövelde u. 5.) megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: dr. Marenics János, Nyúlné Zátonyi Zita, Pávkovics Gábor, Rács Zoltán, dr. Tusnádi Tamás közgyűlési tagok.

JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: dr. Marenics János, Nyúlné Zátonyi Zita, Pávkovics Gábor, Rács Zoltán, dr. Tusnádi Tamás közgyűlési tagok. Szám: 400-8/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 26-án 10.00 órára összehívott és a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében (Pécs, Papnövelde u. 5.) megtartott

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 16/2010. (XII. 11.) Kgy. rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 16/2010. (XII. 11.) Kgy. rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 16/2010. (XII. 11.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló 26/1999. (XII. 30) Kgy. rendelet módosításáról 1.

Részletesebben

33/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat. Baranya megye gyógypedagógiai intézményrendszerének komplex átszervezése

33/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat. Baranya megye gyógypedagógiai intézményrendszerének komplex átszervezése 33/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat Baranya megye gyógypedagógiai intézményrendszerének komplex átszervezése 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a gyógypedagógiai és gyermekvédelmi intézményi ellátórendszer

Részletesebben

RENDELETEK HATÁROZATOK MELLÉKLETEK

RENDELETEK HATÁROZATOK MELLÉKLETEK 2012. február 20. 4. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 10/2012. (II. 14.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat aljegyzői álláshelyére beérkezett pályázatok elbírálása 12/2012. (II. 14.)

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Megállapítja, hogy a Bizottság egybehangzó 4 igen szavazattal az előterjesztések zárt ülésen történő tárgyalását elfogadta.

ÖSSZEFOGLALÓ. Megállapítja, hogy a Bizottság egybehangzó 4 igen szavazattal az előterjesztések zárt ülésen történő tárgyalását elfogadta. 03-3/15-26/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. szeptember 15-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A TANÁCSKOZÁST HANGFELVÉTELEN RÖGZÍTETTÜK!

JEGYZŐKÖNYV A TANÁCSKOZÁST HANGFELVÉTELEN RÖGZÍTETTÜK! Szám: 235-16/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. szeptember 23- án 9.00 órára összehívott és a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében (Pécs, Papnövelde u. 5.)

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) Kgy. rendelet

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) Kgy. rendelet Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) a Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 2) módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése (a továbbiakban:

Részletesebben

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET 2009. február 27. 2. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 2/2009. (II. 27.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről 2 szóló 4/2008. (III. 7.) Kgy. rendelet módosítása 3/2009.

Részletesebben

10/2007. (II. 15.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat képviselete különböző szervezetekben

10/2007. (II. 15.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat képviselete különböző szervezetekben 10/2007. (II. 15.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat képviselete különböző szervezetekben 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése az alábbi szervezetekbe delegált képviselőinek eddigi áldozatos

Részletesebben

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat 11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Radnóti Miklós Szakközép- és Szakiskolája, Kollégiuma (Mohács) alapító okiratának módosítása 1 A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T G A L G A G U T A 7/2011. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. március 30-án megtartott Képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Orgoványi László polgármester,

Részletesebben

2010. május szám. Tartalomjegyzék HATÁROZATOK. 53/2010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának

2010. május szám. Tartalomjegyzék HATÁROZATOK. 53/2010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának 010. május 13. 7. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal HATÁROZATOK 53/010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának átadás-átvétele 54/010. (V. 13.) Kgy. Szigetvár

Részletesebben

1 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye. Tartalomjegyzék

1 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye. Tartalomjegyzék 1 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 168/2004. (XII. 16.) Kgy. Bizottsági tagok választása 3 169/2004. (XII. 16.) Kgy. Külső bizottsági tag választása 3

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina Szám: D-57-10 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

CSÁKÁNYDOROSZLÓ ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ. 6/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

CSÁKÁNYDOROSZLÓ ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ. 6/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ 6/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csákánydoroszló önkormányzat képviselő-testületének 2013. február 21-én megtartott nyílt képviselő-testületi

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2006. december 21. 19. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 20/2006. (XII. 21.) Kgy. a Baranya Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló 2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy a 7 fős testület 6 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy a 7 fős testület 6 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. július 26.-án, az önkormányzat házasságkötő termében 10 órai kezdettel megtartott, soron kívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet

1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet 1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet a Baranya Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

Tarhos Község Önkormányzata 4 igen szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - a jegyzőkönyv hitelesítő személyére tett javaslatot elfogadja.

Tarhos Község Önkormányzata 4 igen szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - a jegyzőkönyv hitelesítő személyére tett javaslatot elfogadja. Tarhos Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5641 Tarhos, Petőfi u. 2. J e g y z ő k ö n y v Készült: Tarhos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 17-én megtartott soron következő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A jegyzőkönyvet vezeti: Szalontainé Lázár Krisztina bizottsági titkár

Jegyzőkönyv. A jegyzőkönyvet vezeti: Szalontainé Lázár Krisztina bizottsági titkár Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2017. június 28-án 14.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

2007. szeptember 28. 10. szám. Tartalomjegyzék

2007. szeptember 28. 10. szám. Tartalomjegyzék 2007. szeptember 28. 10. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 87/2007. (IX. 20.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Igazgatósága vezetője közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testülete 9165 Rábcakapi, Fő utca 88. Szám: R.104-2/2016.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. április 27-én 16,00

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: Kustos Roland, dr. Marenics János, Szekó József, dr. Tusnádi Tamás közgyűlési tagok.

JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: Kustos Roland, dr. Marenics János, Szekó József, dr. Tusnádi Tamás közgyűlési tagok. Szám: 400-7/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. május 29-én 10.00 órára összehívott és a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében (Pécs, Papnövelde u. 5.) megtartott

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2007. március 23. 3. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2007. (III. 23.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről

Részletesebben

M EGHÍVÓ. 1. Intézményfenntartók közoktatási intézkedéseiről megyei szakvélemény /kozokt/* Előterjesztő: Horváth Zoltán, a közgyűlés elnöke

M EGHÍVÓ. 1. Intézményfenntartók közoktatási intézkedéseiről megyei szakvélemény /kozokt/* Előterjesztő: Horváth Zoltán, a közgyűlés elnöke BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK E LNÖKE M EGHÍVÓ Szám: 792/2011. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Pécs, Papnövelde u. 5. szám alatti dísztermében U2011. május 27-én (pénteken) 9.00

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. 1/2008. (II. 25.) Kgy. rendelete

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. 1/2008. (II. 25.) Kgy. rendelete Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2008. (II. 25.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei

Részletesebben

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T K I V O N A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007.... tartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2007. (...) KGY. sz. H A T Á R O Z A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megvitatta az Oktatási, Kulturális

Részletesebben

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: a)tájékoztató az I. félévben engedélyezett előirányzatokról és az igényelt támogatásokról b) A 2012. évi költségvetési

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2010. szeptember 23. 10. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 78/2010. (IX. 16.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Igazgatósága igazgatója közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése

Részletesebben

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK Szám: 2/189-3/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK: BEJELENTÉSSEL TÁVOL: TANÁCSKOZÁSI JOGGAL MEGHÍVOTT: Paloznak Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-5/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

2009. június 23. 8. szám. Tartalomjegyzék RENDELET

2009. június 23. 8. szám. Tartalomjegyzék RENDELET 2009. június 23. 8. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 10/2009. (VI. 23.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 3/2009. (II. 27.) Kgy. rendelet módosítása 2 HATÁROZAT

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 14.-én megtartott soron kívüli üléséről. Jelen vannak: Tamás Csaba polgármester, Horváth Józsefné és Major Mária

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-ai ülésére II/1. E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. június 26-ai ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról 73/2012. (III. 27.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A TANÁCSKOZÁST HANGFELVÉTELEN RÖGZÍTETTÜK!

JEGYZŐKÖNYV A TANÁCSKOZÁST HANGFELVÉTELEN RÖGZÍTETTÜK! Szám: 77-8/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. május 27-én 9.00.00 órára összehívott és a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében (Pécs, Papnövelde u. 5.) megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend: 3./ Javaslat a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet és szöveges beszámoló elfogadására

Jegyzőkönyv. Napirend: 3./ Javaslat a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet és szöveges beszámoló elfogadására Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 26-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. december 19.-én, a Községházán 10 órai kezdettel megtartott, munkaterv szerinti soron következő nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 23 i rendkívüli nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 23 i rendkívüli nyilvános ülésén. 1 ÁBRAHÁMHEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi u. 13. Ikt.szám: 620-7 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

2./ Marcalvölgye Ivóvízminőség Javító Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának

2./ Marcalvölgye Ivóvízminőség Javító Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8493 ISZKÁZ Szám: 105/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Iszkáz Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. május 31-én (péntek) 18,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Uzsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 26-án 19.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Uzsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 26-án 19.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8321 Uzsa, Lázhegy u.21. Szám: 162-2/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Uzsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 26-án 19.00 órai kezdettel

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2008/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14.00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 05-én 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 1/2015.(I.05.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 2/2015.(I.05.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: dr. Csörnyei László, Koltai Péter, dr. Temesi Erika, Szekó József közgyűlési tagok.

JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: dr. Csörnyei László, Koltai Péter, dr. Temesi Erika, Szekó József közgyűlési tagok. Szám: 600-5/2007. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. június 27- én 9.00 órára összehívott és a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében (Pécs, Papnövelde u. 5.) megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 28-án 14:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 28-án 14:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 58-1/2013/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-án 14:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

A szerv irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szerv

A szerv irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szerv A szerv irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szerv A Baranya Megyei Intézményfenntartó Központ az alábbi intézmények tekintetében gyakorolja

Részletesebben

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester Szám: V/94-15/2017. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 23-án 7,45 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános testületi

Részletesebben

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete I/1-24/2015. J e g y z ő k ö n y v 2015. december 14-én 18:00 órakor a Községházán tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Babos Attila polgármester

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-1/5/2012. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 16-án megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A TANÁCSKOZÁST HANGFELVÉTELEN RÖGZÍTETTÜK!

JEGYZŐKÖNYV A TANÁCSKOZÁST HANGFELVÉTELEN RÖGZÍTETTÜK! Szám: 235-10/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. június 17-én 9.00 órára összehívott és a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében (Pécs, Papnövelde u. 5.) megtartott

Részletesebben

34/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat

34/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat 34/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Régészeti Múzeum rekonstrukciója és új funkciókkal való bővítése című EGT finanszírozású projekt módosítása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. ÁPRILIS 29-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. ÁPRILIS 29-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS TERVEZET A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. ÁPRILIS 29-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 251-11/2010. MELLÉKLETEK: 5 DB TÁRGY: Baranya megye gyógypedagógiai intézményrendszerének komplex

Részletesebben

2008. február 25. 2. szám. Tartalomjegyzék

2008. február 25. 2. szám. Tartalomjegyzék 2008. február 25. 2. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 13/2008. (II. 21.) Kgy. A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ (Pécs) igazgatói álláshelyére beérkezett pályázatok elbírálása 14/2008.

Részletesebben

M EGHÍVÓ BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK E LNÖKE

M EGHÍVÓ BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK E LNÖKE BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK E LNÖKE M EGHÍVÓ Szám: 1185/2011. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Pécs, Papnövelde utca 5. szám alatti dísztermében 2011. november 29-én (kedden) 9.00

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE május 31-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE május 31-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. május 31-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 6/2018. (V. 31.) önkormányzati rendelet Az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról B4 Határozatok:

Részletesebben

HATÁROZATOK ALSÓNEMESAPÁTI 66/2013.(VIII.09.) határozat a Védőnői Szolgálatot Fenntartó Egészségügyi Társulás megszüntetése

HATÁROZATOK ALSÓNEMESAPÁTI 66/2013.(VIII.09.) határozat a Védőnői Szolgálatot Fenntartó Egészségügyi Társulás megszüntetése A L S Ó N E M E S A P Á T I és N E ME S A P Á T I Községek ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2013. augusztus 9-ei együttes ny i l v á n o s ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 151-2/2013/ANA. Tartalom:

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. október 31.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2013. október 31-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 08-8/1698-8/2012 TÁRGY: MÚZEUMOK ÉS KÖNYVTÁR ÁTADÁS-ÁTVÉTELE MELLÉKLET: 5 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. DECEMBER 13-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 54/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Nemesszalók,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV a Pénzügyi Bizottság 2017. május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről Tartalmazza: 19-24/2017. (V.24.) számú PÜB határozatokat JEGYZŐKÖNYV Készült: a Pénzügyi Bizottság 2017. május 24-án

Részletesebben

Köszönti a testületi ülésen megjelenteket. Megállapítja, hogy a képviselő-testület tagjai közül 4 fő jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

Köszönti a testületi ülésen megjelenteket. Megállapítja, hogy a képviselő-testület tagjai közül 4 fő jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. Ügyszám: 11/2-6/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Öcs község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. június 13-án 17.30. órakor megtartott rendkívüli üléséről. Ülés helye: Faluház, Öcs Jelen vannak: polgármester

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 9-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 9-én tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2013/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. május 9-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 10. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. augusztus 24.) Napirend:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 8/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK JEGYZŐKÖNYV Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás 2013. augusztus 12-én megtartott nyilvános, alakuló üléséről Szám: 1395/2013/ANA. 1/2013. (VIII.12.) határozat Társulási Tanács elnökének megválasztásáról

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 24-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 24-ei ülésére II/1. E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 24-ei ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról 53 /2012. (II. 28.)

Részletesebben

Kékkút Község Önkormányzata 8254 Kékkút, Fő u. 5. JEGYZŐKÖNYV

Kékkút Község Önkormányzata 8254 Kékkút, Fő u. 5. JEGYZŐKÖNYV Kékkút Község Önkormányzata 8254 Kékkút, Fő u. 5. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2011. május 11-én 11:15 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről. Helye: Kékkút

Részletesebben

napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i ülésére

napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i ülésére napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 30-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: A 2016. évi Munkaterv és jogalkotási program

Részletesebben

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén.

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Jegyző könyv Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2008. május 29- én 16 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. A Képviselőtestületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8479 Borszörcsök, Petőfi u. 198. Szám: 80-8/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. május 29-én

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2012. március 22-én 17,30 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2012. március 22-én 17,30 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről 5/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. március 22-én 17,30 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A rendkívüli képviselő-testületi ülés helyszíne: Eplény Közösségi Ház Jelen vannak: Fiskál János

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére 1 Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. évi munkatervére Ózd, 2015. december 21. Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselőtestületi Osztály 2 Tisztelt Képviselő-testület! Ózd Város

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Pilisszentlászló Önkormányzat Képviselő-testületének július 30-án (kedd) órai kezdettel tartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült Pilisszentlászló Önkormányzat Képviselő-testületének július 30-án (kedd) órai kezdettel tartott üléséről Szám: 9/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült Pilisszentlászló Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 30-án (kedd) 18.00 órai kezdettel tartott üléséről Jelen lévő képviselők: dr. Illés György polgármester,

Részletesebben

Szám:.. N é m e t b á n y a

Szám:.. N é m e t b á n y a Szám:.. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 31. napján 18.15 órakor megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Németbánya Község Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. DECEMBER 8-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. DECEMBER 8-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. DECEMBER 8-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 609-12/2011. MELLÉKLETEK: 2 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat Mozsgó-Turbékpusztai Integrált Szociális

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 259/2008. (05. 29.) sz. határozata. a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 259/2008. (05. 29.) sz. határozata. a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 259/2008. (05. 29.) sz. határozata a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről Pécs Megyei Jogú Város közoktatását meghatározó stratégiai dokumentumokban

Részletesebben

37/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat

37/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat 37/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában működő középfokú közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése az irányításában

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 7/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2018. május 30-án megtartott nyilvános üléséről Hozott döntések: 5/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet Vasszécseny Község Önkormányzata

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. április 26. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról

a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 310/2011. (06. 23.) számú határozata a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról 1. Pécs Megyei

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek Szám: 178/2013. JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek 2013. február 7-én megtartott együttes üléséről Zalacséb határozatok: Sorszáma Kódja 2/2013.

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 124/2008. (V.23.)Kt. határozatával döntött az intézményeknél történő létszámcsökkentésekről.

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 124/2008. (V.23.)Kt. határozatával döntött az intézményeknél történő létszámcsökkentésekről. Szentes Város Alpolgármestere 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. sz.: U-12027/2008. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Tárgy: A helyi önkormányzatok

Részletesebben

Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L

Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 18. napján 17 óra 40 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Adásztevel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó Napirendi pont: Határozat szám: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-i

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2008. június 23- i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2008. június 23- i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. június 23- i ülésére Tárgy: A Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola sajátos nevelési igényű tanulóira vonatkozó társulási

Részletesebben

J E GY Z Ő K Ö NY V. Jegyzőkönyv hitelesítők: ABC sorrendben: dr. Horváth Benedek és Horváth Miklós képviselők.

J E GY Z Ő K Ö NY V. Jegyzőkönyv hitelesítők: ABC sorrendben: dr. Horváth Benedek és Horváth Miklós képviselők. 1 J E GY Z Ő K Ö NY V Készült Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 26-án 18:00 órakor megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint.

Részletesebben