J e g y z ő k ö n y v

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J e g y z ő k ö n y v"

Átírás

1 J e g y z ő k ö n y v Készül: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének április 15. napján tartott soros (nyílt) üléséről Üléselnök: Dr. Botka László polgármester A Városi Rendőrkapitányság beszámolója a végzett munkáról Előterjesztő: Címzetes Főjegyző Városi Rendőrkapitányság Vezetője Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja, és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 116/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző 36016/2011. sz., Beszámoló a Szegedi Rendőrkapitányság évben végzett munkájáról tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés tudomásul veszi dr. Zélity László rendőr ezredes, kapitányságvezető beszámolóját a Szegedi Rendőrkapitányság évben végzett munkájáról, továbbá megköszöni a kapitányság valamennyi munkatársának Szeged város közbiztonsága javítása érdekében kifejtett áldozatos munkáját. A határozatról értesítést kapnak a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője, a Kabinet, valamint a Jegyzői Iroda.

2 Őrsparancsnoki beosztásba történő kinevezés véleményezése Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 117/2011. (IV. 15.) Kgy sz. H A T Á R O Z A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Polgármester 01/38958/2011. számú Őrsparancsnoki beosztásba történő kinevezés véleményezése tárgyú előterjesztését és az évi XXXIV. Tv. 8. (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogával élve az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés Bécsi Attila r. főhadnagy Belvárosi Rendőrőrs őrsparancsnoki beosztásba történő kinevezésével egyetért. A Közgyűlés az új őrsparancsnoknak sikeres és eredményes munkavégzést kíván. Erről a Tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, az Aljegyzőt, a Jegyzői Irodát, Dr. Zélity László r. ezredest, a Kabinetet jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Tájékoztató a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Vízirendészeti Rendőrőrs Szeged évben végzett tevékenységéről Előterjesztő: Címzetes Főjegyző Busi László r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető Gézárt Attila r. törzszászlós, mb. őrsparancsnok Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot.

3 A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 118/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző 36021/2011. sz. előterjesztését Tájékoztató a Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs évben végzett tevékenységéről tárgyában és az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés tudomásul veszi a Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs beszámolóját a évi tevékenységről, és megköszöni az állomány valamennyi tagjának Szeged városa érdekében végzett áldozatos munkáját. A határozatról értesítést kapnak a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Kabinet, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság (5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 6.), valamint a Jegyzői Iroda. Önkormányzati Városőrség beszámolója Előterjesztő: Címzetes Főjegyző Kovácsné Vadászi Erika, a Városőrség vezetője Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.)

4 119/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző 01/37051/2011. sz. előterjesztését Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Városőrség évi tevékenységéről szóló beszámoló tárgyában és az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés tudomásul veszi a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Városőrség Kiemelten Közhasznú Szervezet elnökének beszámolóját a évi tevékenységről, és megköszöni a Városőrség valamennyi tagjának Szeged városa érdekében végzett áldozatos munkáját. A határozatról értesítést kapnak a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Kabinet, az SZMJV Önkormányzati Városőrség (6724 Szeged, Rókusi krt. 68.), valamint a Jegyzői Iroda. A Szegedi Polgárőr Szervezetek Szövetsége évi tevékenységéről szóló beszámoló Előterjesztő: Címzetes Főjegyző Szegedi Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 120/2011. (IV.15.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző 01/37155/2011. sz. előterjesztését Beszámoló a Szegedi Polgárőr Szervezetek Szövetsége tagegyesületeinek évben végzett munkájáról tárgyában és az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés tudomásul veszi a Szegedi Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökének beszámolóját a szervezet évi tevékenységéről, és megköszöni a Polgárőrség valamennyi tagjának Szeged városa érdekében végzett áldozatos munkáját. A határozatról értesítést kapnak a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Kabinet, a Szegedi Polgárőr Szervezetek Szövetsége, valamint a Jegyzői Iroda.

5 Szeged Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága évi tevékenységéről szóló beszámolója Előterjesztő: Címzetes Főjegyző Szeged Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság Parancsnoka Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 121/2011.(IV. 15.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző 01/33916/2011. sz. Szeged Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága évi tevékenységéről szóló beszámolója tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés az SZMJV Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága évi tevékenységéről szóló beszámolót elfogadja. A határozatról értesítést kapnak a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, az SZMJV Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság, a Kabinet, valamint a Jegyzői Iroda. Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolója Előterjesztő: Címzetes Főjegyző Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Polgárvédelmi Kirendeltség vezetője Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot.

6 A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 122/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző 36022/2011. sz., a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Polgárvédelmi Kirendeltség évi tevékenységéről szóló tájékoztatója tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés tudomásul veszi Varga István tű. őrnagy tájékoztatóját a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szeged Polgári Védelmi Kirendeltsége évi tevékenységéről. A határozatról értesítést kapnak a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szeged Polgári Védelmi Kirendeltség vezetője (6723 Szeged, József A. sgt. 39.), a Kabinet, valamint a Jegyzői Iroda. 1./ Az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Módosító indítványt nyújtott be a Vagyongazdálkodási Bizottság, melyet előterjesztőként nem fogad el. Szavazásra bocsátja a Vagyongazdálkodási Bizottság módosító javaslatát. A Közgyűlés a javaslatot 17 igen, 12 nem szavazat mellett elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.)

7 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező rendelet-tervezetet a módosító indítvánnyal együtt. A Közgyűlés a javaslatot 25 igen, 2 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadja és a következő rendeletet alkotja: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 12/2011. (IV. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló évi LXVIII. törvény 54. (1) és (3) bekezdésében, valamint az 58. (2)-(3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alkotmány 44/A. (1) bekezdés b) pontjában, valamint a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8. (1) bekezdésében biztosított feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja: 1. Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy. rendelet 3. számú mellékletét hatályon kívül helyezi. 2. Jelen rendelet a kihirdetés napját követő napon lép hatályba. A hatálybalépést követő napon ezen rendelet hatályát veszti. 2./ Beszámoló a évi költségvetés végrehajtásáról és a belső ellenőrzési tevékenységről Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a belső ellenőrzési tevékenységre vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 13 igen, 15 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem fogadja el. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.)

8 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező rendelet-tervezetet. A Közgyűlés a javaslatot 13 igen, 14 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadja el. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 2.1. Az Önkormányzat évi egyszerűsített beszámolója Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot. A Közgyűlés a javaslatot 13 igen, 4 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadja el. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 3./ Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatával kapcsolatos településfejlesztési döntések Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Módosító javaslatot nyújtott be Juhász Gyula önkormányzati képviselő, valamint a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság, melyet elfogad. A Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság módosító javaslatával kapcsolatban a vitában megállapodtak abban, hogy karbantartási tervben kell rögzíteni, senki sem akar új Építési Szabályzatot. A Városkép és Környezetvédelmi Bizottság módosító indítványát nem fogadja el. Szavazásra bocsátja a Városkép és Környezetvédelmi Bizottság módosító javaslatát. A Közgyűlés a javaslatot 14 igen, 12 nem szavazattal elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.)

9 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely az egyeztetésre és a tervezésre javasolt indítványokra vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 123/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester 01/ /2011. számú, Szeged MJV Építési Szabályzatával kapcsolatos településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés jelen határozat mellékletében felsorolt módosítási indítványokat az épített környezet alakításáról és védelméről szóló LXXVIII. törvény (Étv.) 9. -ban foglaltak szerint egyeztetésre és tervezésre javasolja. Az esetleges módosítások átvezetéséhez szükséges építési szabályzatnak megfelelő munkarészek elkészítését elrendeli. Határidő: Az Étv. 9. (2) bekezdés a) és b) pontok alapján történő tervanyag elkészítése: december 31. Felelős: Városi Főépítész 2./ A SZÉSZ KOMPLEX felülvizsgálata során a tervezési program összeállításánál a augusztus 31-ig beérkezett módosítási kérelmeket kell figyelembe venni. 3./ A SZÉSZ tervezési programjának előterjesztésében a kérelem leírásánál a kérelem városrendezési szempontból javasolt szövegrész helyett ezentúl A kérelem városrendezési szempontból továbbtervezésre illetve átgondolásra javasolt. mondat szerepeljen. A fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városi Főépítész, a Városüzemeltetési Iroda, az Építési Iroda és a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

10 111 a 123/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat melléklete Sorszám Kérelmező neve Kérelem tárgya Kérelem helyszíne, /érintett önk.i képviselő/ 2 Prágai Tiborné A tervezett utcaszélesítés törlése Szeged, Traktor u hrsz.ú zártkert + az Aba utca /Rózsavölgyi József György/ 3 Kaszkád-H Kft. Kereskedelmi-szolgáltató-gazdasági zóna Szeged, Gáz utca mellett a 15786/1. hrsz.ú átminősítése gyalogos forgalom számára földrészlet közterületté /Dr. Solymos László/ 6 Radics Pál Közterület egy részének átsorolása és lakóterületté nyilvánítása 7 Szegedi Finomöntöde Kft. 10 Szegedi Tudományegyetem 11 Wéber Viktória, Wéber Viktor, Wéber Viktorné 13 Berényi István, Szokoly Mónika és PH. Építési Iroda 14 Dr. Molnár Ferenc ügyvéd útján a Móra Ferenc MG Szövetkezet 16 Klazsik Bence és társai képviseletében Borics Attila és Dr. Pintér Gábor Zónabesorolás megadása Az egyetemi épület bővíthetőségének lehetőségének vizsgálata Szeged-Tápé, hrsz.ú névtelen utca egy része /Juhász Gyula/ Szeged, Rigó u /2. hrsz. /Ménesi Imre/ Szeged, Tisza L. krt. Semmelweis u. Markovich u. Boldogasszony sgt. által határolt tömb /Dr. Gyimesi László/ Beépíthetőség növelése 30%-ra Szeged-Petőfitelep, Cserfa u. Gábor Áron u. Magas u hrsz.ú csatorna által határolt tömbök /Gila Ferenc/ Nyeles telek kialakításának szabályozása Zónabesorolás módosítása: közpark zóna helyett gazdasági zóna legyen A szabályozási előírások felülvizsgálata Szeged, Gerle u hrsz. kapcsán Szeged közigazgatási területe Szeged, 01443/60. hrsz. /Mihálffy Béla/ Szeged, Derkovits fasor Kovács u. Holt-Maros által határolt tömb /Farkasné Pocsai Blanka/ Módosítandó rész SZT 48-2 SZT 34-1 Településszerkezeti terv (TSZT) SZT 35-3 SZT 40-1, 40-2 TSZT SZT 40-4 TSZT SZT 34-2 SZÉSZ rendelet SZT 32-1 TSZT SZT 41-4, 48-2 SZÉSZ rendelet 89.

11 Sorszám Kérelmező neve Kérelem tárgya Kérelem helyszíne, /érintett önk.i képviselő/ 18 Dr. Óvári László és Közterület (vízgazdálkodási zóna) zónabesorolásának Dr. Óváriné Györe felülvizsgálata Mária /Gila Ferenc/ Szeged-Petőfitelep, Nagy-Szilléri domb hrsz. Módosítandó rész SZT 34-2 TSZT 19 Szegedi Helyrehozatali kötelezettség határidejének Szeged, Zrínyi u hrsz. SZT 40-2 Közlekedési Kft. meghosszabbítása SZÉSZ rendelet 24. sz. /Dr. Farkas László/ melléklet 25 török csongor Építésziroda Az előírás módosítása, kiegészítése - SZÉSZ rendelet 8. (1) bekezdése 27 Haumann István Zónabesorolás módosítása: közpark zóna Szeged - Kecskéstelep, 22146/2. hrsz. egy része SZT 47-1 helyett kertvárosias lakózóna legyen /Nógrádi Tibor/ TSZT Szeged, Fonógyári út 25889/1. hrsz. egy része 28 Euro-Team Kft. Zónabesorolás módosítása: egészségügyi szociális - turisztikai rendeltetésű erdő helyett egyéb ipari gazdasági zóna legyen 29 Modernova Kft. Zónabesorolás módosítása: kertvárosias lakózóna helyett településközponti zóna legyen 30 Barna Tibor Zónabesorolás módosítása: II. rendű zöldfelület helyett II. rendű közlekedési célú közterület legyen 31 Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 32 Szeged Nagyáruház és Étterem Társas Üzletház 33 Szigetiné Elekes Klára Az előírás módosítása annak érdekében, hogy az érintett ingatlanok építési telkekké válhassanak és ennek átvezetése a szabályozási tervlapra Korábbi szabályozás f pont visszaállítása Csanádi utcából nyíló tervezett utca szabályozási szélességének csökkentése 12 m-re /Kosik Dénes Pál/ Szeged - Kiskundorozsma, Kőbárány u. 25. hrsz. egy része /Mihálffy Béla/ Szeged, Máv utca egy része /Kosik Dénes Pál/ Szeged, árvízvédelmi töltések és 10 m-es védősávjuk /Kormos Tibor/ Szeged Nagyáruház (Jókai u.) és környéke /Dr. Farkas László/ Szeged, Csanádi u. 34/a. 1769/2. hrsz, (MÁV rendelő) /Kormos Tibor/ SZT 32-4 TSZT SZT 23-4 TSZT SZT 32-4 SZT 41-1 TSZT SZÉSZ rendelet 61. (5) bekezdése SZÉSZ rendelet 84. (17) bekezdése SZT 41-3

12 Sorszám Kérelmező neve Kérelem tárgya Kérelem helyszíne, /érintett önk.i képviselő/ Módosítandó rész 34 PH. Építési Iroda A reklámokra vonatkozó előírások Szeged közigazgatási területe SZÉSZ rendelet 36. (9) felülvizsgálata bekezdése 35 PH. Fejlesztési Iroda Szeged, Jósika u. Gogol u. Londoni krt. Kálvária sgt. által határolt tömb 36 Nemzeti Sportközpontok Vígh László miniszteri biztos 37 Szegedi Tudományegyetem II. rendű közlekedési célú közterület jelölés törlése, a célforgalom közlekedésének szabályozása a rendeletben /Dr. Farkas László/ Építési hely jelölések törlése Szeged, külterület, 02065/12. hrsz. (Szeged - Maty-ér Olimpiai Központ) SZT 40-2 SZÉSZ rendelet 78. (4) bekezdése SZT 46, 46-1, 46-3 /Nógrádi Tibor/ Kötelező építési vonal jelölés módosítása Szeged, Aradi vértanúk tere /3. hrsz. SZT 40-4 (SZTE Bolyai Épület) /Dr. Farkas László/ 38 Városi Főépítész A szabályozás összhangjának megteremtése Szeged közigazgatási területe SZÉSZ rendelet 56. (2) bekezdése, Városi Főépítész A szabályozás pontosítása Szeged közigazgatási területe SZÉSZ rendelet 42., 43., 44., Városi Főépítész A tápéi temető bővítési lehetőségének Szeged - Tápé, külterület, hrsz. (Tápéi SZT 35-1 helybiztosítás temető) és környezete TSZT 41 Városi Főépítész Az elcsúszott kóták, hátsókerti jelölések javítása és hiányzó övezethatár pótlása a tervlapokon 42 Városi Főépítész 0 -ás építménymagasság meghatározásának pontosítása 43 Városi Főépítész A feltáró út szabályozási szélességét a keresztszelvényben előírt 10 m-re igazítani /Juhász Gyula/ Szeged, Marostő IV. ütem területe SZT 49, 49-1 /Rózsavölgyi József György/ - SZÉSZ rendelet jelmagyarázata Szeged, hrsz. egy része /Dr. Szentgyörgyi Pál/ 44 Városi Főépítész Zónahatár visszaállítása Szeged, Franciahögy 16232/9. hrsz. /Kalmár Ferenc/ SZT 34-4 SZT 33-2 TSZT

13 45 Városi Főépítész Zónahatár módosítása: nagyvárosias lakózóna helyett kisvárosias lakózóna legyen 46 Városi Főépítész Telken belüli kötelező fásítás jelölés helyének módosítása Szeged, Hóbiárt Basa u , , , 11039/1. és 11039/2. hrsz. /Kónya Gábor/ Szeged, Kálvária sgt és 25566/1. hrsz. /Ménesi Imre/ Sorszám Kérelmező neve Kérelem tárgya Kérelem helyszíne, /érintett önk.i képviselő/ 47 Juhász Gyula Szeged, külterület, Sándorfalvi út M43 önkormányzati autópálya mentén fekvő Ge-egyéb ipari zónába képviselő tartozó sertéstelep és környezete 48 Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság A beépíthetőség növelése 50%-ra és az építménymagasságnak sajátos előírás megadása: Az építménymagasság a telepítendő technológia vagy technológiai szempontból szükséges építményrészek (pl. kémény, torony, különleges adottságú csarnokrész) esetében a külön jogszabályban meghatározott hatáskörrel rendelkező tervtanács egyetértő állásfoglalásának figyelembevételével legfeljebb 35,0 m- ig növelhető. A Vadaspark Lakópark sajátos előírásainak felülvizsgálata kerékpártároló elhelyezés lehetőségének biztosítása érdekében /Gila Ferenc/ Szeged, Vadaspark Lakópark területe /Nógrádi Tibor/ SZT 34-1, 34-3 TSZT SZT 40-1 Módosítandó rész SZT 17 SZÉSZ rendelet SZT 40-3 SZÉSZ rendelet 90.

14 115 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a SZÉSZ komplex felülvizsgálat során javasolt vizsgálatokra vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 124/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester 01/ /2011. számú, Szeged MJV Építési Szabályzatával kapcsolatos településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés az alábbi módosítási indítványt a SZÉSZ komplex, teljes felülvizsgálata során javasolja megvizsgálni: Sorszám Kérelmező neve 8 Juhász Gyula önkormányzati képviselő Kérelem tárgya A Névtelen téren alközpont helyének kijelölése, a Tápéi főcsatorna belterületi szakaszán a zónabesorolás felülvizsgálata Kérelem hely-színe, érintett önk.i képviselő Szeged, Halas u. Dobi u. által határolt Névtelen tér ( és hrsz.), valamint a Tápéi főcsatorna belterületi szakasza /Juhász Gyula/ Módosítandó rész SZT 34-4, 35-3 TSZT Határidő: A SZÉSZ komplex, teljes felülvizsgálata: november 30. Felelős: Városi Főépítész A fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városi Főépítész, a Városüzemeltetési Iroda, az Építési Iroda és a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely az elutasított indítványokra vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.)

15 125/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester 01/ /2011. számú, Szeged MJV Építési Szabályzatával kapcsolatos településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés jelen határozat mellékletében felsorolt szeptember 1-től december 31-ig benyújtott SZÉSZ módosítási indítványokat elutasítja. A fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városi Főépítész, a Városüzemeltetési Iroda, az Építési Iroda és a Csongrád Megyei Kormányhivatal

16 117 a 125/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat melléklete Sorszám Kérelmező neve Kérelem tárgya Kérelem helyszíne, érintett önk.i képviselő 1 Juhász József A tömbbelsős korlátozás felülvizsgálata Szeged, Tiszavirág u. Szöri u. Fürj u. Szövetség u. által határolt tömb /Farkasné Pocsai Blanka/ 4 Tari András és a Marostői kiskertek lakói Beépíthetőség növelése 20%-ról 30%-ra 5 Éles Pál A beépíthető rész növelése, azaz a tömbbelsős korlátozás csökkentése 9 Chongramanyné Széplaki Ágnes és társai Zónabesorolás módosítása: mezőgazdasági kiskert helyett lakóterület legyen Szeged, Marostői kiskertek /Farkasné Pocsai Blanka/ Szeged, Lövölde u hrsz. /Kormos Tibor/ Szeged - Tompaszigeti kiskertek, Gyálaréti út és hrsz.ú ingatlanok /Hüvös László/ Elutasítás indoka A kérelmező a tömb többi telektulajdonosának hozzájáruló nyilatkozatát nem mellékelte és pótlólag sem küldte meg. A beépíthetőség növelése a lakosszám és a gépjármű-forgalom növekedésével járna. A kialakult utcák keskenysége (az OTÉKban előírt 12 m helyett itt 8 m-es utcák vannak) azonban az ilyen-irányú többletterhelést nem bírná ki. Az Étv. 13. (6) bekezdése A kérelmező a Kertész u. Vadrózsa sor - Lövölde u. Füvészkert által határolt tömb telektulajdonosainak hozzájáruló nyilatkozatát nem mellékelte és pótlólag sem küldte meg. Az Étv. 13. (6) bekezdése A kérelmezők a szomszédos, hasonló helyzetben lévő telkek tulajdonosainak hozzájáruló nyilatkozatát nem mellékelték. Az Étv. 8. (2) bekezdés b) és c) pontja A 66/2011. (II.25.) Kgy. sz. határozat alapján a tompaszigeti kiskertek területén üdülőterület kialakításának lehetőségéről a városi főépítész összefoglaló tanulmányt készíttet. Az elkészült tanulmányterv megállapításainak függvényében születhet majd döntés Szeged MJV Építési Szabályzatának módosításáról. esetleges

17 Sorszám Kérelmező neve Kérelem tárgya Kérelem helyszíne, érintett önk.i képviselő 12 Szőkéné Szabó Szilvia Zónabesorolás módosítása: mezőgazdasági Szeged-Tápéi kiskertek, hrsz.ú ingatlan kiskert helyett lakóterület legyen /Juhász Gyula/ 15 Végh Zoltán és társai Közlekedési célú terület magánútként való jelölése 17 Szécsi István és Váradi Gábor 20 Szűcs Ferenc Zsolt és társai Zónabesorolás módosítása: egészségügyi szociális - turisztikai rendeltetésű erdő helyett kertvárosias lakózóna legyen Zónabesorolás módosítása: mezőgazdasági kiskert helyett kertvárosias lakózóna legyen 21 WW Impex Kft. Zónabesorolás módosítása (építészeti karakter és építménymagasság) módosítása Szeged, Akácfa u hrsz. /Kormos Tibor/ Szeged - Kecskéstelep, 23872/40. és 23872/41. hrsz. /Mihálffy Béla/ Szeged-Baktó, Ugar utcai ingatlanok /Gila Ferenc/ Szeged, Thököly u. Szőregi út sarok: 1186/1, 1185/4., 1185/5., 5138/1., 074/23. és 074/5. hrsz. /Rózsavölgyi József György/ Elutasítás indoka Az Étv. 13. (6) bekezdése A kérelmező a szomszédos, hasonló helyzetben lévő telkek tulajdonosainak hozzájáruló nyilatkozatát nem mellékelte. Az Étv. 8. (2) bekezdés b) és c) pontja A /2009. ( ) VTLB sz. határozat, mely kimondja, hogy Szeged MJV területén a szerkezeti tervtől és a SZÉSZ-től eltérő újabb lakóterületi bővítés nem indokolt. Egy 3 m széles közlekedési célú terület nem alkalmas lakótelkek feltárására és azok közművekkel történő ellátására. Az OTÉK 26. (2) bekezdése alapján az utak elhelyezése céljából az építési szabályzatban kiszolgáló út esetén min. 12 m szélességű építési területet kell biztosítani. Az Étv. 8. (2) bekezdés b) és c) pontja Az Étv. 8. (2) bekezdés b) és c) pontja Az önkormányzattal kötött együttműködési megállapodásában a kérelmező kötelezettségvállalása volt, hogy az általuk tervezett, a helyi lakosság érdekeit szolgáló kereskedelmi létesítményt a Szőregi út Thököly utca kereszteződésében szabá-lyozott körforgalmi csomópont kiépülésével egy időben valósítja meg.

18 Sorszám Kérelmező neve Kérelem tárgya Kérelem helyszíne, érintett önk.i képviselő 22 Gazdag Edit és társai Belterületbe vonás és a zónabesorolás Szeged - Új-Petőfitelep, 01002/35. és 01002/24. hrsz. és módosítása: védelmi rendeltetésű erdő helyett környezete kertvárosias lakózóna legyen /Juhász Gyula/ 23 Dr. Krémer Zsuzsanna és Dr. Rácz Roland Zónabesorolás módosítása: korlátozott használatú mezőgazdasági zóna helyett mezőgazdasági kistanyás zóna legyen 24 özv. Vajner Lajosné Zónabesorolás módosítása: védelmi rendeltetésű erdő helyett kertvárosias lakózóna legyen 26 Hawchar Bassem képviseletében Dr. Agod Sándor ügyvéd Zónabesorolás módosítása: korlátozott használatú mezőgazdasági zóna helyett egyéb ipari gazdasági zóna legyen Szeged - Szőreg külterület, 02423/1. hrsz. /Rózsavölgyi József György/ Szeged - Kecskéstelep, 23862/5. hrsz. /Nógrádi Tibor/ Szeged, külterület 01320/10., 01320/13. és 01320/16. hrsz. /Mihálffy Béla/ Elutasítás indoka Az Étv. 8. (2) bekezdés b) és c) pontja A /2009. ( ) VTLB sz. határozat, mely kimondja, hogy Szeged MJV területén a szerkezeti tervtől és a SZÉSZ-től eltérő újabb lakóterületi bővítés nem indokolt. A terület közvetlenül Natura 2000-es területtel (Deszki gyepek) határos, amely mentén a korlátozott használatú mezőgazdasági zóna megtartása indokolt. Az Étv. 8. (2) bekezdés b) és c) pontja Az Étv. 8. (2) bekezdés b) és c) pontja

19 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdasági programja Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Módosító indítványt nyújtott be az Oktatási Bizottság, amelyet előterjesztőként elfogad. Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot a módosító indítvánnyal együtt. A Közgyűlés a javaslatot 20 igen, 1 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 126/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdasági programja tárgyú 35925/2011. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 91. -a alapján jóváhagyja a határozat mellékletét képező Szeged Megyei Jogú Város Gazdasági Programját a év közötti időszakra Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Fejlesztési Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, a Közgazdasági Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát, a Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Irodát, az Adóirodát és a Jegyzői Irodát jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

20 121 a 126/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat melléklete Gazdasági Program a jegyzőkönyv mellékleteként pdf-ben csatolva

21 122 5./ Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szeged II. kerület, belterület 16859/3 és 16862/5 helyrajzi számú ingatlanokra vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 127/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester 37036/2011. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését, és az alábbi határozatot hozza: 1.) A Közgyűlés az Önkormányzat vagyona feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 25/2003. (VI. 27.) Kgy. rendelet 12. (1) bekezdés i/ pontja és 16. (1) bekezdése alapján a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. részére a közhasznú feladatok ellátása céljából április 18. napjával kezdődő hatállyal átadja a Szeged II. kerület, belterület 16859/3 és 16862/5 hrsz.-ú ingatlanokat. 2.) A Közgyűlés utasítja a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t, hogy a megszűnt és 16859/2 hrsz.-ú ingatlanokat kataszteri és számviteli nyilvántartásaiból vezesse ki, az átadott 16859/3 és 16862/5 hrsz.-ú ingatlanokat pedig nyilvántartásaiba vegye fel. Határidő: április 30. A fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Jegyzői Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., az Ingatlanvagyon-kataszter vezetője és a Városüzemeltetési Iroda.

22 123 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szeged, Napos út 16. szám alatti, helyrajzi számú ingatlanra vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 128/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere 37036/2011. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1.) A Közgyűlés a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata, mint bérbeadó és a Kreatív Formák Alapítvány, mint bérlő között létrejött, a Szeged, Napos út 16. szám alatti hrsz.-ú 8101 m2 alapterületű ingatlanra vonatkozó bérleti szerződésnek az alábbi tartalommal történő módosítását támogatja: - a Kreatív Formák Alapítvány által bérelt terület csökken, tekintettel arra, hogy a bérbeadó részére visszaadásra kerül a mellékelt vázrajzon jelölt 25 m2-es irodahelyiség - a bérlő írásbeli és indokolt kérelmére a tárgyévi bérleti díj évközi megfizetésére illetőleg elszámolására kerülhessen sor, amennyiben pályázati úton lehetősége nyílik a bérlőnek a bérleti díj elszámolására - hozzájárul, hogy a bérlő az általa átmeneti jelleggel nem használt helyiségeket a bérbeadó előzetes írásbeli hozzájárulásával naptári éven belüli időtartamra nem üzleti szándékkal, oktatás, egyéb társadalmi tevékenység céljára albérletbe adhassa, az albérleti díj nem lehet magasabb, mint a mindenkori bérleti díj és közüzemi díj területarányos része, figyelembe véve a Szeged-Béketelep Egészségért Alapítvány tornaterem használatára vonatkozó igényét. 2.) A Közgyűlés a Szeged, Napos út 16. szám alatti, hrsz.-ú ingatlan I. számú épületében található 25 m2-es helyiséget a bérlő által a bérbeadó részére történő visszaadását követő naptól elvonja a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatától, és a SZMJV Polgármesteri Hivatal hasznosításába adja. A Közgyűlés felkéri a Nevelési Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata igazgatóját, valamint SZMJV Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Közgazdasági Irodáját, hogy a Szeged, Napos út 16. szám alatti, 25 m2-es helyiséget, a megüresedését követően a számviteli és a vagyonkataszteri nyilvántartásból vezesse ki, illetve abba vegye fel, továbbá az eszközkartonok és a számviteli bizonylatok átadásával egyidejűleg a birtokba adási-vételi eljárásokat jegyzőkönyv felvételével folytassák le. Határidő: a helyiség megüresedését követő 15 napon belül

23 124 3.) A Közgyűlés az Önkormányzat vagyona feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 25/2003. (VI. 27.) Kgy. rendelet 15. (3) bekezdése alapján a Szeged, Csongrádi sgt sz. alatti 33 m2-es üzlethelyiséget, valamint a Szeged, Tavasz u. 7. szám alatt található, 20 m2-es raktárhelyiséget április 15. napjától, a Szeged, Napos út 16. szám alatti, hrsz.-ú ingatlan, I. számú épületében található 25 m2-es irodahelyiségét a bérbeadó részére történő visszaadását követő naptól a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság ingyenes használatába adja, határozatlan időtartamra. A kedvezményezett visel minden, a használattal kapcsolatban felmerülő költséget ideértve az esetlegesen felmerülő adófizetési kötelezettségeket. 4.) A Közgyűlés felhatalmazza az 1.) pontban foglalt bérleti szerződés módosításának aláírására a Nevelési Oktatási Intézménynek Gazdasági Szolgálatát, a 3.) pontban foglalt helyiségek ingyenes használatba adására vonatkozó szerződések aláírására a Polgármestert a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság előzetes jóváhagyását követően. A fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Jegyzői Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Kabinet, a Városüzemeltetési Iroda, az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt., a Nevelési Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata, az Ingatlanvagyon-kataszter vezetője, a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság, és a Kreatív Formák Alapítvány.

24 125 a 128/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. melléklete

25 126 6./ A 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve Előterjesztő: Alpolgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Több módosító indítvány is érkezett az előterjesztéshez. Dr. Solymos László alpolgármester, ülésvezető: Előterjesztőként a Vagyongazdálkodási Bizottság, a Pénzügyi Bizottság, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító javaslatát nem fogadja el. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Ebben van az IKV Zrt. Ingatlanhasznosítási szerződése, amely szerint költsék el még egyszer azt a 400 millió forintot, amit már elköltöttek a költségvetésben. Dr. Solymos László alpolgármester: Így igaz. Az IKV Zrt. Ingatlanhasznosítási szerződésére és a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. üzleti tervére vonatkozik a módosító javaslat. Nem fogadja el a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottságnak a módosító indítványát, mely a Szegedi Közlekedési Kft., a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft., a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft. és a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. üzleti tervére vonatkozik. Elfogadja az MSZP Frakció módosító indítványát, hogy a Környezetgazdálkodási Kft. köteles legyen takarítani, illetve rendben tartani a várost úgy mint eddig. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztő által nem támogatott Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító javaslatot. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 13 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztő által nem támogatott Vagyongazdálkodási Bizottság, a Pénzügyi Bizottság és a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító javaslatot, ami jó nagy lyukat üt a költségvetésen. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 13 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Dr. Botka László polgármester, üléselnök: 20 db határozati javaslatot tartalmaz az előterjesztés. A módosító javaslatok beépülnek az üzleti tervbe, mert elfogadta a testület a módosító javaslatokat.

26 127 Dr. Solymos László alpolgármester, ülésvezető: Igen. Ez azt jelenti, hogy a mínuszos tervezésű üzleti terveket is elfogadásra javasolja. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Plusz az IKV elköltheti azt a 400 millió forintot, amit már a Fidesz elköltött a költségvetésben. Jelzi, hogy aki így elfogadja az üzleti terveket, az Szeged város költségvetésében félmilliárd forintos lyukat üt. Dr. Solymos László alpolgármester, ülésvezető: Névszerinti szavazást kér az IKV Zrt. üzleti tervének szavazásakor. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: A módosító javaslatokról már szavaztak. Az üzleti terveknél, miután dr. Solymos László alpolgármester a módosító javaslatok egyrészt az IKV Zrt.- nek lehetővé teszi, hogy költse el azt a 400 millió forintot, amit már elköltöttek a költségvetésben, másrészről lehetővé teszi négy cégnek, hogy mínuszos üzleti tervvel további önkormányzati támogatást kérjen. Egységesen félmilliárd forintnyi kárt okoznak a költségvetésben. Még egyszer szeretné törvényes kötelezettségének megfelelően a szavazás előtt felhívni a közgyűlés figyelmét, ha elfogadják a javaslatokat, akkor Szeged városa a nyári hónapokra fizetésképtelen lesz. Az MSZP az IKV üzleti tervére vonatkozóan névszerinti szavazást kért, hiszen itt az ülésen konkrétan elhangzott a vezérigazgatótól, hogy ő maga akarja elkölteni azt a 400 millió forintot, amit egyébként a Fidesz szavazatával beépítettek a költségvetésbe. Júniusban a pedagógusok a bérüket az IKV Zrt. székházában fogják megkapni. Ennél határozottabban már a törvényi kötelezettségének nem tud eleget tenni. Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot a módosító javaslatokkal együtt, mely a Szegedi Közlekedési Kft. üzleti tervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja, melyről a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 129/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Közlekedési Kft évi üzleti tervét 71 millió forintos mérleg szerinti veszteséggel elfogadja.

27 128 Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szegedi Közlekedési Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szegedi Közlekedési Kft. folyószámla hitel meghosszabbítására és komfortlevél kibocsátására vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja, melyről a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 130/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés hozzájárul a Szegedi Közlekedési Kft. 480 millió forint összegű folyószámla hitelének további 1 évig történő meghosszabbításához a választott pénzintézetnél, és egyben felhatalmazza a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatóját a hitelszerződés aláírására. Felelős: Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója Határidő: a hitelszerződés lejártakor 2./ A Közgyűlés jóváhagyja, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a 1./ pontban meghatározott hitel biztosítékaként Komfortlevelet (tulajdonosi kötelezettségvállalást) adjon ki. 3./ A Közgyűlés felhatalmazza a Polgármestert, hogy a Pénzügyi Bizottság véleményezése és a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság jóváhagyása után a Komfortlevelet (tulajdonosi kötelezettségvállalást) aláírja. 4./ A Közgyűlés jóváhagyja, és egyben felhatalmazza a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a munkavállalói érdek-képviseleti szervekkel történt megállapodása alapján 40 millió Ft (+ 200 % tartalék) értékű melegétel utalvány és 4 millió Ft (+ 200 % tartalék) értékű beiskolázási utalvány beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárást lefolytassa, és a nyertes ajánlattevővel szerződést kössön. 5./ A Közgyűlés a határozat 1. sz melléklete szerint jóváhagyja a Szegedi Közlekedési Kft évre tervezett járműfejlesztéseit és egyben felhatalmazza a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a határozat mellékletében szereplő járművek fejlesztéseihez kapcsolódó

28 129 beszerzéseket a Közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény és a társaság Beszerzési Szabályzatának megfelelően bonyolítsa le, és a nyertes ajánlattevővel a szerződéseket kösse meg. 6./ A Közgyűlés jelen határozat 2. sz. melléklete szerint jóváhagyja a 237/2009. (V.15.) Kgy. sz. határozat felhatalmazása alapján a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság által véleményezett és a Pénzügyi Bizottság által jóváhagyott, június 24. napján megkötött tagi kölcsönszerződés 1. sz. módosítását, és egyben felhatalmazza a Polgármestert a szerződésmódosítás aláírására. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szegedi Közlekedési Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

29 130 a 130/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat 1.sz. melléklete A Szegedi Közlekedési Kft évre tervezett járműfejlesztései: Típus Pályaszám Aktiválás tervezett időpontja KT4 tip.villamos IK-60T tip.nosztalgia troli busz ZIU-9 tip.nosztalgia trolibusz Skoda 15 Tr tip.trolibusz T Skoda 15 Tr tip.trolibusz T Skoda 15 Tr tip.trolibusz T Skoda 15 Tr tip.trolibusz T Tatra T6A2 tip.villamos felújítása Skoda 21 Tr tip.trolibusz T december 31-ig felmerült összes ráf , - (adatok Ft-ban) év Aktiváláskor tervezett i bruttó ráfordítás érték (ráaktiválás) , , , , , , , , , , , , , ,- 0, , ,- 0, , , , , , , , ,- Összesen: , , ,-

30 131 a 130/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat 2. sz. melléklete TAGI KÖLCSÖN SZERZŐDÉS 1. sz. MÓDOSÍTÁSA Egyrészről Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, Széchenyi tér , adószám: , képviseli: Dr. Botka László polgármester), mint kölcsönadó, továbbiakban Kölcsönadó másrészről Szegedi Közlekedési Kft. (6720 Szeged, Zrínyi u. 4-8, adószám: , képviseli: Dr. Tóth István Tibor ügyvezető) mint kölcsönvevő, továbbiakban Kölcsönvevő a közöttük június 24. napján Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 237/2009. (V. 15). Kgy. határozat alapján létrejött Tagi kölcsön szerződést az alábbiak szerint módosítják: 1./ A Szerződés 2./ 3./ és 4./ pontjai az alábbiak szerint módosulnak: 2./ Felek megállapítják hogy jelen szerződést a 237/2009. (V. 15.) Kgy. sz. határozat alapján kötötték, melyet a 130/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat alapján módosítanak. 3./ Felek rögzítik, hogy a Közlekedési Operatív Program keretében konzorciumban pályázatot nyújtottak be a Szeged városi elektromos tömegközlekedés fejlesztése című projektre, mely projekt közös kivitelezésben kerül megvalósításra. Felek megállapítják, hogy a Szegedi Közlekedési Kft. az Európai Unió Central Europe programjának TROLLEY Promoting Electric Public Transport nevű projektjében német, cseh, lengyel, osztrák és olasz partner városokkal vett részt, melynek során utófinanszírozás keretében EUR-t nyert 95%-os EU-s és magyar támogatással. 4./ A kölcsönadó ,-Ft, azaz Nyolcszázhatvanhárommillió-hatszáznegyvenötezer forint összegű tagi kölcsönt nyújt a kölcsönvevő részére, a kölcsönvevő által megvalósítandó 3./ pont szerinti projektelemek áfát nem tartalmazó költségeinek önerő és támogatás megelőlegezés fedezetére. 2./ A Szerződés 6./ pontja az alábbiak szerint módosul: 6./ A kölcsönadó a kölcsön összegét részletekben utalja át a kölcsönvevő részére a beruházás finanszírozási szükségletéhez igazodóan a kölcsönvevő számlamásolatokkal, vagy előlegbekérővel alátámasztott lehívási kérelme alapján, a kérelem beérkezését követő 5 napon belül, azzal, hogy a 3./ pont szerinti a Szeged városi elektromos tömegközlekedés fejlesztése című projekthez kapcsolódó számlák elsőbbséget élveznek és azok folyamatos és akadálymentes kifizethetősége nem kerülhet veszélybe a TROLLEY Promoting Electric Public Transport nevű projekt miatt. 3./ A Szerződés 8./ pontja az alábbiak szerint módosul: 8./ A kölcsönvevő vállalja, hogy a kölcsön összegét egy összegben, december 31. napjáig visszafizeti a kölcsönadó Raiffeisen Bank Zrt-nél vezetett számú bankszámlájára. Előtörlesztés vagy előteljesítés bármikor lehetséges.

31 132 Ha a 3./ pontban említett utófinanszírozású TROLLEY Promoting Electric Public Transport nevű projekt támogatása a kölcsönvevő Társasághoz megérkezik, akkor azt 5 napon belül köteles a jelen tagi kölcsön szerződés alapján a projekthez lehívott tagi kölcsön visszatörlesztésére fordítani. A visszatörlesztés a tagi hitelkeret összegét nem érinti, az a továbbiakban a Szeged városi elektromos tömegközlekedés fejlesztése című projektre felhasználható. A Szerződés egyéb pontjai változatlan tartalommal hatályban maradnak. Szeged, április... SZMJV Önkormányzata képviseletében: Dr. Botka László polgármester... Szegedi Közlekedési Kft. képviseletében: dr. Tóth István Tibor ügyvezető igazgató

32 133 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely az IKV Zrt. üzleti tervére vonatkozik. Kéri, dr. Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, hogy a névszerinti szavazást bonyolítsa le. Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző: Dr. Botka László nem, dr. Bohács Zsolt József igen, dr. Farkas László igen, Farkasné Pocsai Blanka igen, Gila Ferenc nem, dr. Gyimesi László igen, Haág Zalán igen, Hekáné dr. Szondi Ildikó nem, Hüvös László igen, Juhász Gyula igen, Kalmár Ferenc igen, dr. Kenyeres Lajos nem, dr. Keresztúri Farkas Csaba igen, Kohári Nándor igen, Kónya Gábor nem, Kormos Tibor nem, Kosik Dénes Pál igen, dr. Kozma József nem, Ménesi Imre nem, Mihálffy Béla igen, Nagy Sándor nem, Nógrádi Tibor igen, Póda Jenő igen, dr. Révész Mihály nem, Rózsavölgyi József György igen, dr. Solymos László nem, dr. Szentgyörgyi Pál nem, Szentistványi István nem, Tóth Károly nem. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Megállapítja, hogy 15 igen és 14 nem szavazattal elfogadja az IKV Zrt. üzleti tervére vonatkozó határozati javaslatot a módosító javaslattal együtt, amely arról szól, hogy az IKV elköltse azt a 400 millió forintot, amit már a közgyűlés már elköltött a költségvetési rendelettel. 131/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés az IKV Zrt évi üzleti tervét eft nettó árbevétellel és eft adózás előtti eredménnyel elfogadja. 2./ A Közgyűlés jóváhagyja a határozat mellékletét képező, Szeged MJV Önkormányzata és az IKV Zrt. között létrejövő Ingatlanhasznosítási Szerződés módosítását és egyben felhatalmazza a Polgármestert és az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatóját utasítja annak 15 napon belüli aláírására. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és az IKV Zrt-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

33 134 a 131/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat melléklete INGATLANHASZNOSÍTÁSI SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSA Egyrészről Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, Széchenyi tér , adószám: , bankszámlaszám: , KSH száma: ) mint Tulajdonos megbízó és haszonbérbeadó, továbbiakban Tulajdonos (képviseli: Dr. Botka László polgármester) másrészről IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zártkörű Részvénytársaság (6722 Szeged, Dáni J. u , adószám: , bankszámlaszám: , KSH szám: ) mint megbízott, ingatlant üzemeltető és vagyonhasznosító, továbbiakban: IKV Zrt. (képviseli: Tápai Péter elnök-vezérigazgató) a köztük február 15. napján Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 102/2002. (II. 15.) Kgy. határozat alapján létrejött és január 1. napjától hatályos Ingatlanhasznosítási Szerződést, melyet Felek február 21-én Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 144/2003. (II. 21.) Kgy. határozatával módosítottak, majd a 252/2007. Kgy. sz. határozatával módosítottak és egységes szerkezetbe foglaltak, majd június 12. napján aláírták, és amelyet az 535/2008. (IX. 26.) Kgy. sz. határozattal módosítottak és szeptember 26. napján aláírtak az alábbiak szerint módosítják: 1./ Az Ingatlanhasznosítási Szerződés II/9. pontja kiegészítésre nem szorul. Az változatlan tartalommal marad hatályban. 2./ Az Ingatlanhasznosítási Szerződés III. fejezet 1. és 2. pontja az alábbiak szerint módosul: 1. Felek megállapodnak abban, hogy az IKV Zrt. az átadott, illetve átadásra kerülő nem lakás céljára szolgáló helyiségek, egyéb ingatlanok hasznosítása után haszonbérleti díjat köteles fizetni a Tulajdonosnak az alábbiak szerint: Az IKV Zrt. a nem lakás céljára szolgáló helyiségek, egyéb ingatlanok hasznosításából származó bevételének 40 %-a + ÁFA, de minimum e Ft + ÁFA összeget évente, havi egyenlő részletekben köteles megfizetni a tulajdonosnak, a tulajdonos ingatlanhasznosítási bevételi számlájára. 3./ Felek megállapodnak abban, hogy a haszonbérleti díj alapját és mértékét évente a tárgyévi I-III. negyedévi teljesítési adatok,valamint az IKV Zrt. által készített éves ingatlan költségvetés alapján minden év december 31-ig ismételten megállapítják, azonban annak alapja és annak mértéke nem lehet kevesebb, mint tárgyévben elért nem lakás céljára szolgáló helyiségek ÁFA nélküli hasznosítási bevételeinek 40 %-a + ÁFA. Felek megállapodnak továbbá, hogy amennyiben az ingatlanok hasznosításából származó bevételek 40 %- ának összege meghaladja a minimálisan megfizetendő nettó 370 millió forintot úgy az IKV Zrt. jogosult a különbözet terhére elvégeztetni a számviteli törvény szerinti tulajdonos terhelő beruházásokat, felújításokat, illetve jogosult a tulajdonos hasznára a kezelt vagyon gyarapítására (pl. szociálpolitikai elveknek megfelelően a bedőlt lakáshitelesek lakásainak megvásárlása és a hitelesek bérleteztetése, piaci ár alatt kínált bérleti jogok megvásárlása). A Szerződés egyéb rendelkezései változatlan tartalommal hatályban maradnak. Szeged, április IKV Zrt. képviseletében: Tápai Péter elnök-vezérigazgató Szeged MJVÖ képviseletében: Dr. Botka László polgármester

34 135 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot a módosító javaslattal együtt, mely a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. üzleti tervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 132/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft évi üzleti tervét eft nettó árbevétellel és eft adózás előtti eredménnyel elfogadja, azzal a kiegészítéssel, hogy a benyújtott üzleti tervhez képest a korábbi év kiadásaival megegyező költségek kerüljenek betervezésre az alábbi sorokra: Tevékenység Tevékenységek költségterve (eft) Parkfenntartás (fűnyírás nélkül) Fűnyírás Városi rendezvények utáni takarítás Parlagfű irtás Kézi úttisztítás Gépi úttisztítás Téli hó munka Hulladékgyűjtő edény ürítés Fakivágás, fanyesés Fapótlás Útmenti zöldsáv kaszálás Szökőkút üzemeltetés Ivókút üzemeltetés Homokozó fenntartás Játszószer karbantartás A fenti tevékenységek költségeire a cég saját bevételei és egyes beruházásainak elhalasztása jelent fedezetet. 2./A Közgyűlés utasítja a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a évi beszerzési tervét dolgozza át a fenti kiadások biztosítása érdekében. Határidő: Felelős: soron következő Közgyűlés Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

35 136 3./ A Közgyűlés utasítja a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy az ellenőrzés elmaradása ne veszélyeztesse a tarjáni játszóterekre vonatkozó garanciát. A játszóterek garanciájának megőrzéséért a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. felel. 4./ A Közgyűlés a Móra parki szökőkút rekonstrukcióját a tervezéssel együtt kiveszi az üzleti tervből. 5./ A Közgyűlés utasítja Fejlesztési Irodát, hogy a Móra park rekonstrukciójára írjon ki tervpályázatot, valamint keressen pályázati forrást a közterület rekonstrukciójára. Határidő: Felelős: a évi költségvetési koncepció készítésének dátuma Fejlesztési Iroda vezetője 6./ A Közgyűlés az 561/2006. (XII. 8.) Kgy. határozat 1.) pontját visszavonja azzal, hogy a szegedi helyi közforgalmú közlekedés koordinálását, mint feladatot a társaságnak a továbbiakban is el kell látnia ugyanezen határozat 3.) pontban részletezettek szerint. A feladat költséghatékony ellátása érdekében meghozott szervezeti változást az ügyvezető igazgató a Vagyongazdálkodási Bizottság részére a társaság szervezeti és működési szabályzatára vonatkozó jóváhagyás végett terjessze elő. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot a módosító javaslattal együtt, mely a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzleti tervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 133/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Sport és Fürdők Kft évi üzleti tervét elfogadja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

36 137 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szegedi Sport és Fürdők Kft. rövid lejáratú hitelének meghosszabbítására és komfortlevél kibocsátására vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 134/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés hozzájárul a Szegedi Sport és Fürdők Kft. 205 millió forint összegű rövid lejáratú hitelének további 1 évig történő meghosszabbításához a választott pénzintézetnél, és egyben felhatalmazza a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatóját a módosított hitelszerződés aláírására. Felelős: Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója Határidő: a hitelszerződés lejártakor 2./ A Közgyűlés jóváhagyja, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata az 1./ pontban meghatározott hitel biztosítékaként Komfortlevelet (tulajdonosi kötelezettségvállalást) adjon ki. 3./ A Közgyűlés felhatalmazza a Polgármestert, hogy a Pénzügyi Bizottság véleményezése és a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság jóváhagyása után a Komfortlevelet (tulajdonosi kötelezettségvállalást) aláírja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szegedi Vásár és Piac Kft. üzleti tervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.)

37 135/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. 138 HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Vásár és Piac Kft évi üzleti tervét eft nettó árbevétellel és eft adózás előtti eredménnyel elfogadja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szegedi Vásár és Piac Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szegedi Testamentum Kft. üzleti tervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 136/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Testamentum Kft évi üzleti tervét eft nettó árbevétellel és eft adózás előtti eredménnyel elfogadja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szegedi Testamentum Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szegedi Városkép Kft. üzleti tervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.)

38 137/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. 139 HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Városkép Kft évi üzleti tervét eft nettó árbevétellel és eft adózás előtti eredménnyel elfogadja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szegedi Városkép Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a SZINT Kft. üzleti tervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 138/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a SZINT Kft évi üzleti tervét eft nettó árbevétellel és eft adózás előtti eredménnyel elfogadja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a SZINT Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot a módosító javaslattal együtt, mely a Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. üzleti tervére vonatkozik.

39 140 A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 139/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft évi üzleti tervét eft nettó árbevétellel és 0 eft adózás előtti eredménnyel elfogadja, azzal a kiegészítéssel, hogy a Kft. a személygépkocsi beszerzést 11 mft-ról 6 mft-ra csökkentse, és ez alapján módosítsa üzleti tervét. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft évi programtervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 140/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft évi programtervét a határozat melléklete szerinti tartalommal tájékoztatásként tudomásul veszi. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

40 141 a 140/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat melléklete SZEGEDI SZABADTÉRI JÁTÉKOK évi Dóm téri és Újszegedi Szabadtéri Színpad programterve DÓM TÉR: Madách Imre: AZ EMBER TRAGÉDIÁJA július 1., 2. drámai költemény esőnap: július 3. Lehár Ferenc: A VÍG ÖZVEGY július 15., 16., 22., 23. operett esőnap: július 17., 24. AJÁNDÉKKONCERT július 20. Georges Bizet: CARMEN július 29., 30. opera esőnap: július 31. Dés László: VALAHOL EURÓPÁBAN augusztus 12., 13., 14., 19., musical 20., 21. esőnap: augusztus 15., 22. ÚJSZEGEDI SZABADTÉRI SZÍNPAD: SZEGEDIXIE GÁLA július 9. Darvasi László-Ganxsta Zolee: POPEYE augusztus 5., 6. esőnap: augusztus 7. Giacomo Puccini: GIANNI SCHICCHI augusztus 12., 13. kisopera Vajda János Thomas Mann: MARIO ÉS A VARÁZSLÓ kisopera esőnap: augusztus augusztus 12., 13. esőnap: augusztus 14.

41 142 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot a módosító javaslattal együtt, mely a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft. üzleti tervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 141/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft évi üzleti tervét elfogadja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft évi műsortervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 142/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft évi műsorrendjét a határozat melléklete szerinti tartalommal tájékoztatásként tudomásul veszi. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

42 143 a 142/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat melléklete Városi Tv Szeged Nonprofit Kft évi műsorterve Szegedi Hírek Naponta 15 perc, hétfőtől péntekig este 19:00 órától A nap legfontosabb szegedi hírei, időjárás, sport, háttérbeszélgetés Aréna Sportmagazin, hetente 30 perc hétfőn este órától A hétvége sporteseményei és háttérbeszélgetések Fogadóóra Szolgáltatók magazinja. Havonta 1-2 alkalommal 30 perces élő magazinban szolgáltatók találkoznak ügyfeleikkel. A fórum jellegű műsorban a szolgáltatók képviselői válaszolnak a telefonos nézői kérdésekre. Körút Közéleti, kulturális riportmagazin, hetente 60 perc, csütörtökön este órától Kiemelkedő kulturális események összefoglalói, kulturális programajánló, beszélgetések Szeged művészeti életének reprezentánsaival. Aktuális helyi ügyek, riportok és háttérbeszélgetések,"emberi történetek",bűnügyi sztorik, szórakozás, programajánló, játék Napirend Önkormányzati magazin. A közgyűlés napján 30 perc, pénteken este órától Döntések, vélemények és ellenvélemények, hatások Kvantum Tudományos magazin, havonta 30 perc, kedden órától Szeged tudományos műhelyeinek legérdekesebb kutatásairól, eredményeiről, tudósportrék Szemeszter Egyetemi magazin, havonta 30 percben, kedden órától A szegedi felsőoktatási intézmények hallgatóinak magazinja, melyet kommunikáció szakos diákok készítenek: friss, fiatalos, aktuális. Közgyűlés Élő közvetítés a város képviselő testületének közgyűléséről Minden hónapban egy alkalommal 9.00-tól ig Képújság Tartalma: közszolgálati információk, hírek, közérdekű közlemények, jótékonysági felhívások, programajánlók, időjárás jelentés, útinform, reklám. Sportközvetítés PICK Szeged férfi NB I-es kézilabdacsapat hazai, és idegenbeli, SZEDEÁK férfi kosárlabdacsapat hazai mérkőzéseinek, valamint a SZEVIÉP női kosárlabdacsapat mérkőzéseinek közvetítése

43 144 Vitamin Egészség-szépség magazin kéthetente szerda este órától 30 percben az egészségről és szépségről. Beszámolók a legújabb műtéti eljárásokról orvosi fejlesztésekről, gyógymódokról. Tippek és tanácsok a szépségipar területéről valamint betekintés az ezoteriába és a természetgyógyászatba. Természetes Természet magazin kéthavonta kedden órától 45 percben vendégek, szakemberek segítségével mutatjuk be a legfrissebb újdonságokat az állattartás témakörében. Csodálatos történetek az ember és az állatok viszonyában. Természetjárás, barangolás a növények felfedezése. Téma Hétköznaponként (csütörtök kivételével) minden nap órától 30 percben. Szeged legfontosabb politikai, gazdasági, közéleti és kulturális eseményeinek bemutatása. Heti Téma Minden héten, szombaton és vasárnap este tól egy órában jelentkezik, a hét legfontosabb eseményeinek összefoglalója.

44 145 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a RITEK Zrt. üzleti tervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 143/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a RITEK Zrt évi üzleti tervét eft nettó árbevétellel és eft adózás előtti eredménnyel elfogadja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a RITEK Zrt-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a RITEK Zrt. A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése pályázat benyújtására vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 144/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés jóváhagyja, hogy a RITEK Zrt. a TIOP /1 kódszámú, "A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése" elnevezésű pályázat keretében az "Informatikai infrastruktúra fejlesztés az SZKTT Közoktatási Intézményében" című,

45 146 TIOP / azonosító számú pályázaton ajánlattevőként induljon, és egyben felhatalmazza a RITEK Zrt. vezérigazgatóját, hogy eredményesség esetén az ajánlatkérővel a szerződést aláírja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a RITEK Zrt-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot a módosító javaslattal együtt, mely a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. üzleti tervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 145/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft évi üzleti tervét elfogadja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft évi programtervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.)

46 146/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. 147 HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft évi programtervét a határozat melléklete szerinti tartalommal tájékoztatásként tudomásul veszi. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

47 148 a 146/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat melléklete A Belvárosi mozi évi programterve Január Élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából (magyar feliratozással) Puccini: A Nyugat lánya Ezüsthaj nyugdíjas filmklub : Üvegtigris 3 Tanácskozás az art-mozik helyzetéről Zamárdiban delmagyar.hu filmklub: Az utazó Ezüsthaj nyugdíjas filmklub: Poézis Mégis szép az élet Europa Cinemas évi pályázati anyagának összeállítása Levéltárba kerülő dokumentumok leltározása Február Szerelemhónap szerelem- és szeretetfilmek egész hónapban Filharmónia koncertek delmagyar.hu filmklub: Mindenki megvan Élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából (magyar feliratozással) John Adams: Nixon Kínában Ezüsthaj nyugdíjas filmklub: Fényes csillag Világmegváltók filmklub: Fellini: 8 és ½ Nyitott akadémia: A párkapcsolatok iskolája 1. Dr. Ranschburg Jenő és Dr. Almási Kitty előadása Élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából (magyar feliratozással) Gluck: Iphigénia Tauriszban Belvárosi Oscar-éjszaka nonstop vetítés, élő közvetítés a gáláról, filmes játékok Március Ezüsthaj nyugdíjas filmklub: Visszatérés Világmegváltók filmklub: Hajdu Szabolcs: Off Hollywood Quimby Teátrum Ezüsthaj filmklub: Nem beszélek zöldségeket Nyitott akadémia: Párkapcsolatok iskolája 2. Dr. Bagdy Emőke és Pál Ferenc előadása Élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából (magyar feliratozással) Donizetti: Lammermoori Lucia Világmegváltók filmklub: Akira Kurosawa: A vihar kapujában Gryllus Vilmos koncertje (Szegedi Tavaszi Fesztivál) The I Heart Revolution rendhagyó jótékonysági vetítés Ezüsthaj filmklub: A király beszéde delmagyar.hu filmklub: A király beszéde Közművelődési konferencia filmbemutató és közönségtalálkozó Április LEGENDA A szegedi diák-hamlet története filmbemutató Filharmónia koncertek Világmegváltók filmklub: I. Bergman: A nap vége Élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából (magyar feliratozással) Rossini: Ory grófja Ezüsthaj filmklub: Fekete hattyú EuroCine 27 Filmfesztivál - kortárs filmek az EU 27 országából

48 149 Tuba Tóbiás a Szegedi Szimfonikus Zenekar gyermekkoncertje Világmegváltók filmklub: Inárritu: 21 gramm Élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából (magyar feliratozással) R. Strauss: Capriccio Ezüsthaj filmklub: Kellékfeleség A Kőrösy Szakközépiskola ballagása Élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából (magyar feliratozással) Verdi: A trubadúr Május Világmegváltók filmklub: Scorsese: Viharsziget A Szegedi Reklámhét díjnyertes filmjei Ezüsthaj filmklub Nyitott akadémia: A párkapcsolatok iskolája 3. (Hevesi Krisztina és Müller Péter előadása) Élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából (magyar feliratozással) R. Wagner: A walkür Világmegváltók filmklub: Párizs, szeretlek! Ezüsthaj filmklub Országos Gyermeknapi Filmünnep delmagyar.hu filmklub Filmbemutató Ki/be Tawaret, a Filmszemle díjnyertes filmjei Francia Filmtavasz Június Július Forma Fitness Tánciskola évzáró gálája Ezüsthaj filmklub Szünidei matiné SZTE JGYTF diplomaosztó ünnepség Ezüsthaj filmklub Szünidei matiné Augusztus Ezüsthaj filmklub Szünidei matiné SZIN Nájt múvi Szeptember 4 napos Moziünnep a hónap 3. hétvégéjén Ezüsthaj filmklub delmagyar.hu filmklub Filmbemutató és közönségtalálkozó Október Világmegváltók filmklub 80 éve született James Dean Ezüsthaj filmklub delmagyar.hu filmklub Filharmónia koncertek Nyitott Akadémia előadás Élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából Filmbemutató és közönségtalálkozó

49 150 November Szegedi Jazz Napok Világmegváltók filmklub Ezüsthaj filmklub delmagyar.hu filmklub Nyitott Akadémia előadás Élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából Filmbemutató és közönségtalálkozó December Karácsonyi koncert Hagyományos Karácsonyi Gyermeknap Világmegváltók filmklub Ezüsthaj filmklub delmagyar.hu filmklub Nyitott Akadémia előadás Élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából Filmbemutató és közönségtalálkozó

50 151 Szegedi Ifjúsági Ház évi programterve Január Béress-Plusz Kft. Meeting Közéleti Kávéház Alapítvány Beszélgetés Operett gálaest operettest Generali-Providencia Zrt. Tréning Tőzsdei alaptanfolyam január Továbbképzés Oriflame Hungary Kft. Ünnepség Oriflame Hungary Kft. Beszélgetés Hittanoktatás Beszélgetés Nótaest január nótaest Ökonet előadás Árubemutató Egészségnap bemutató Hessyn Kft Konferencia Egészségnap2 bemutató Generali-Providencia Zrt. Továbbképzés KÉVE Egyéb Egészségnap3 bemutató Hessyn Kft Konferencia Egészségnap4 bemutató Egészségnap5 bemutató Szegedi Rögbi Klub Alapítványi Bál Bál Egészségnap6 bemutató Állásinterjú Egyéb Egészségnap7 bemutató Sajtótájékoztató, Esküvő Kiállítás Beszélgetés Egészségnap8 bemutató Eskövő Kiállítás 2011 Kiállítás Egészségnap9 bemutató hittanoktatás Beszélgetés Egészségnap10 bemutató Február egészségnap0207 bemutató Fodrászati Bemutató bemutató egészségnap0208 bemutató egészségnap0209 bemutató Oriflame Hungary Kft. Meeting egészségnap0210 bemutató tőzsdei alaptanfolyam Tréning egészségnap0211 bemutató tőzsdei alaptanfolyam február Tréning Caramel koncert koncert Zepter Ungarn Kft bemutató tőzsdei alaptanfolyam febr. 12 Tréning Oriflame Hungary Kft. Árubemutató Nótaest február nótaest Ökonet bemutató Esélyek Háza Beszélgetés Korom Lászlóra emlékeznek barátai koncert koncert

51 hittanoktatás febr. Beszélgetés Dolce Dance születésnap Buli Pont4-Jackdanimalz koncert koncert Démász rendezvény Konferencia Bodi Bútor 2011_02 Árubemutató Phoenix Pharma Zrt Állófogadás Jövőre Veled Ugyanitt 2. színházi előadás Esélyek Háza Beszélgetés Filmvetítés Egyéb Green6 koncert koncert Nyugdíjasbál Bál Hessyn Kft Konferencia Március Szakmai konferencia Konferencia Oriflame Hungary Kft. Meeting Madách Imre Ált.Iskola Alapítványi Bál Próba Müller Péter est Beszélgetés hittanoktatás Beszélgetés Madách Imre Ált.Iskola Bál Ügyészi kamara Beszélgetés Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Egyéb Stefce Stojkovski és zenekara koncert Fogyatékosügyi Régiós Konferencia Konferencia Nyugdíjas Ki-Mit-Tud döntő Bál Vállalkozási tanácsadás Egyéb X-est koncert Alma zenekar koncert Qiumby koncert Blues Bell lemezbemutató koncert koncert Brother's Birthday w. Neonlight (DE) Buli MILE Konferencia v. Konferencia Dugonics Társaság Művészeti Fesztivál bemutató VM Komm Kft konferncia Konferencia Óvodák Igazgatósága Konferencia hittanoktatás márc Beszélgetés Zepter Ungarn Kft Árubemutató Edda koncert koncert Nótaest nótaest Schwarzkopf Professional bemutató Termékbemutató bemutató Démász vezető fórum Konferencia Sportköri megbeszélés Beszélgetés Palya Bea koncert koncert Hessyn Kft Konferencia Dolhai Attila és Vágó Bernadett - musicalest koncert Garden Nights Buli Falusi Mariann estje színházi előadás Hammido gála 2011 bemutató Közművelődési konferencia Beszélgetés Termékbemutató Árubemutató

52 L'art pour l'art színházi előadás politikai rendezvény Beszélgetés Esélyek Háza Beszélgetés Április Transzplantációs Konferencia Konferencia Szulák Andrea est színházi előadás hittanoktatás ápr. 01. Beszélgetés Öreg Rockerek Buli Termékbemutató Árubemutató Dugonics Társaság bemutató Tündérground koncert Szíj Melinda koncert koncert Molnár Dixieland koncert koncert Termékbemutató Árubemutató Magna Cum Laude koncert Halász Judit koncert 1. koncert Special Providence koncert koncert Halász Judit koncert 2-3. koncert Hittanoktatás Beszélgetés Bútorvásár bemutató Ttermékbemutató Árubemutató Civil Szervezetek Börzéje Kiállítás Dolce Dance party Buli Nótaest április nótaest Novotel Konferencia Subscribe koncert koncert Démász képzés Konferencia Aranyhíd Galéria Kiállítás Bödőcs Tibor stand up comedy Beszélgetés Garden Nights 2.0 Buli Schwarzkopf Professional bemutató Berecz András estje koncert Démász Konferencia Lakatos Krisztián koncert koncert Május Wella fodrászati bemutató bemutató EDF Démász tréning Tréning Universitas Szimfonikus Zenekar koncert Janssen-Cliag road show Konferencia Dörnyei Gábor dobest koncert Orvos továbbképzés - Replant Konferencia DL Kft. tavaszi vacsora Ültetett étkezés Esküvő Esküvő Társasjáték New Yorkban színházi előadás Csík Zenekar koncert Számítógép kiállítás Kiállítás Nemzeti Agrár Alap bál Bál Nótaest május nótaest Tribute fesztivál koncert Esküvő Esküvő

53 Cereal Biotechnological Conferennce Konferencia Anti Fitness Club koncert Esküvő Esküvő Schwarzkopf Professional bemutató Június Novotel Meeting Árubemutató bemutató Garden Nights 3.0 Buli Hastáncgála bemutató Hessyn Kft Konferencia Hessyn Kft Konferencia Nyári Kavalkád programsorozat Színházi előadás, koncert Július Esküvő Esküvő Presser Gábor koncert Augusztus Esküvő Esküvő Szeptember Hessyn Kft Konferencia Hessyn Kft Konferencia Novotel Konferencia Allergia Nap Konferencia Merlin Communications Est Ünnepség Csohány Péter koncert Nótaest szeptember nótaest Proko Travel rendezvény Ünnepség Október Nők éjszakája bemutató Hessyn Kft Konferencia Hessyn Kft Konferencia A'Cappella Fesztivál-Klubnap koncert A'cappella Fesztivál-főnap koncert Benkó Dixieland Band koncert Csohány Péter koncert Nótaest október koncert November Jazznapok koncert Congress and Hobby konferencia Konferencia Nótaest nótaest ETSZK Gólyabál 2011 Bál Presser Gábor koncert koncert Nótaest november nótaest Swedish Match Ünnepség Ságvári Gimnázium - Retro Party Buli December Démász Mikulás Ünnepség Nótaest december nótaest DL Kft Ünnepség Szilveszter bál 154

54 155 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szeged Pólus Nonprofit Kft. üzleti tervére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 147/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szeged Pólus Nonprofit Kft évi üzleti tervét eft nettó árbevétellel és 853 eft adózás előtti eredménnyel elfogadja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szeged Pólus Nonprofit Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szegedi Hőszolgáltató Kft. folyószámla hitelének meghosszabbítására, és komfortlevél kibocsátására vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 148/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évi üzleti terve tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés hozzájárul a Szegedi Hőszolgáltató Kft ,-Ft összegű folyószámla hitelének és a ,-Ft összegű rulírozó multicurrency hitelének további 1 évig történő

55 156 meghosszabbításához a választott pénzintézetnél, és egyben felhatalmazza a Szegedi Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatóját a hitelszerződés aláírására. Felelős: Szegedi Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója Határidő: a hitelszerződés lejártakor 2./ A Közgyűlés jóváhagyja, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata az 1./ pontban meghatározott hitelek biztosítékaként Komfortlevelet (tulajdonosi kötelezettségvállalást) adjon ki. 3./ A Közgyűlés felhatalmazza a Polgármestert, hogy a Pénzügyi Bizottság véleményezése és a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság jóváhagyása után a 2/) szerinti Komfortleveleket (tulajdonosi kötelezettségvállalásokat) aláírja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Városüzemeltetési Irodát, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát és a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Hivatalosan, törvényi kötelezettségének megfelelően bejelenti, hogy a évi önkormányzati költségvetés ezekkel a döntésekkel tarthatatanná vált, és több mint félmilliárd forintos hiány következett be a 15 képviselő döntése értelmében, így több mint félmilliárd forinttal növelték meg az elfogadott költségvetési rendeletben a cégeknek a támogatását. A szükséges intézkedések előkészítésére a Közgazdasági Iroda vezetőjét és az irodát megkéri. Innentől kezdve csak olyan kifizetések történhetnek a következő döntésig Szeged város esetében, amelyre törvényi és szerződéses kötelezettség van. Minden egyéb kötelezettségvállalást fel kell függeszteni. 7./ A 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása Előterjesztő: Alpolgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Nézzék, hogy milyen prémiumfeladatot szabnak ki, azon szakmai megalapozott munkát végző cégvezetőknek, akik most félmilliárd forintot tapsoltak el a város alig 2 hónapja elfogadott költségvetéséből. Módosító javaslatot nyújtott be a Vagyongazdálkodási Bizottság, a Pénzügyi Bizottság, mely javaslatok megegyeznek és előterjesztő nem támogat, továbbáa Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság is módosító javaslatot terjesztett elő, melyet szintén nem támogat. Ezek azok a javaslatok, melyek a kiváló és nagyszerű munkával jóval több pénzt biztosítanak kevesebb feltétellel. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító javaslatát.

56 157 A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Vagyongazdálkodási Bizottság és a Pénzügyi Bizottság módosító javaslatát. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Látták a meggyőző szereplését az IKV vezérigazgatójának, ezek után adjanak neki több pénzt kevesebb munkával. Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot a módosító indítványokkal együtt, mely az IKV Zrt.-re vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 149/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés az IKV Zrt. vezérigazgatójának a 2011-es gazdasági évre vonatkozó prémiumfeladatait az alábbiakban határozza meg: Objektív célkitűzések (70%): Üzleti tervbe szereplő üzemi (üzleti) eredmény túlteljesítése legalább 6 %-kal (70 %) Egyedi célkitűzések (30%): Legalább 2 db Önkormányzati tulajdonú lakás értékesítése (15%) Legalább 2 db ingatlan energetikai korszerűsítési tervének kidolgozása. (15%)

57 158 Az összes prémiumfeladat (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) eredményes teljesítése esetén a vezérigazgató részére a évre elszámolt éves alapbérének maximum 80%-a adható. A prémiumfeladatok (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) értékelésének módja: a vezérigazgató önértékelése alapján a Felügyelő Bizottság és az Igazgatóság véleményez, és a Közgyűlés dönt. ÉVES ÉRTÉKELÉS a) Objektív célkitűzés Objektív célkitűzésre csak abban az esetben jár prémium, ha az üzleti tervben elfogadott mérleg szerinti eredmény nem romlik. Amennyiben a tulajdonos év közben az üzleti tervet érintő döntést hoz, úgy azt a teljesítés értékelésénél figyelembe kell venni. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés 100%-ban, vagy ez felett teljesül, akkor arra prémium kifizetés a feladathoz kitűzött prémium keret összegében (%) jár. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés részben teljesül, vagyis az év végi tényszám az üzleti tervben meghatározott értéket meghaladja, de a kitűzött prémiumcélt nem éri el, akkor részbeli prémium kifizetés történik. Ennek kiszámítási módja objektív célkitűzési feladatonként: A) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám növelése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% = PR% x (TÉNY ÜT) / (CÉL ÜT) B) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám csökkentése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= PR% x (ÜT TÉNY) / (ÜT CÉL) PR% = a feladathoz kitűzött prémium keret (%) TÉNY = prémiumfeladathoz kötődő év végi tényszám a beszámolóban (Ft) ÜT = prémiumfeladathoz kötődő üzleti terv szám az üzleti tervben (Ft) CÉL = üzleti terv szám + az üzleti tervhez előírt változás (Ft) OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= a feladatra adott, korrigált prémium (%) Az objektív célkitűzések esetében ha a feladat az üzleti tervszám növelése, de az év végi tényszám alacsonyabb az üzleti tervszámhoz képest, vagy az üzleti tervszám csökkentése, de az év végi tényszám magasabb az üzleti tervszámhoz képest akkor arra a feladatra nem jár prémium kifizetés. b.) Egyedi célkitűzés Az egyedi prémiumfeladatok teljesítése esetén a kitűzött feladatra a feladathoz meghatározott prémium részszázalék jár (EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%). Abban az esetben, ha valamelyik egyedi célkitűzés csak részben teljesül, vagyis nem éri el a kitűzött prémium célt, akkor erre a feladatra prémium arányosan fizethető ki.

58 159 Az egyedi prémiumfeladatok nem teljesítése esetén az adott feladatra nem jár prémium kifizetés, kivéve, ha a Közgyűlés egyedi mérlegelés és döntés alapján másképp nem határoz. Éves prémium meghatározása ÖSSZESEN FIZETENDŐ ÉVES PRÉMIUM = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 80% Az éves prémium kifizetésének alapja a évre kitűzött prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. A kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az éves prémiumértékelést a évi beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. A vezérigazgató személyében történt évközi változás esetén, illetve abban az esetben ha a társaság a gazdasági társaságokról szóló törvény szabályai szerint átalakul vagy megszűnik a prémiumot időarányosan kell megállapítani. Az elháríthatatlan külső események (vis major), jogszabály változások és egyéb indokolt esetek miatti prémiumkiesések korrekciójára, részteljesítés elfogadására sor kerülhet a Közgyűlés döntése szerint. Az éves prémium kifizetésnél a már kifizetett prémiumelőleget figyelembe kell venni. A prémium kifizetésére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Prémiumelőleg meghatározása, számítása Prémiumelőleg fizetésére Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntés alapján akkor kerülhet sor, ha az előírt feltételek teljesülésére a gazdasági mutatók év közben történő alakulásából következtetni lehet. A prémiumelőleg előleg kifizetésének alapja a évi I-III. negyedéves prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. Az előleg kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi I-III. negyedéves üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az objektív célkitűzések részbeni, illetve nem teljesítése esetén a prémiumfeladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók, azzal hogy az éves adatok helyett a I-III. negyedéves tervadatokat kell figyelembe venni. Amennyiben nincs I-III. negyedéves tervadat, akkor az éves tervben meghatározott szám időarányos részét kell figyelembe venni. Az egyedi prémium feladatok részteljesítése vagy nem teljesítése esetén a prémium feladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók. Továbbá részteljesítés esetén az év végéig várható teljesítés is figyelembe vehető. ÖSSZESEN FIZETENDŐ PRÉMIUMELŐLEG = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 40% x 80%

59 160 Amennyiben a gazdasági év végére az előírt feltételek nem teljesülnek, a már kifizetett prémiumelőleget vissza kell fizetni. A évi I-III. negyedéves prémiumértékelést a évi I-III. negyedéves beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. A prémiumelőleg kifizethetőségére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, és az IKV Zrt.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot a módosító javaslatokkal együtt, mely a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-re vonatkozik, aki ezek szerint fele annyit kell, hogy takarítson a lakótelepeken. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 13 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 150/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának a es gazdasági évre vonatkozó prémiumfeladatait az alábbiakban határozza meg: Objektív célkitűzések (70%): Üzleti tervben szereplő hulladék elhelyezés nettó árbevételének növelése 2%-kal (15%) Üzleti tervben szereplő konténeres hulladékszállítás nettó árbevételének növelése 1%- kal (15%) Üzleti tervben szereplő adózás előtti eredmény évi szinten tartása (15%) Üzleti tervben szereplő szelektív hulladék értékesítés árbevételének növelése legalább 2%-kal (25%) Egyedi célkitűzések (30%): Legalább egy sikeres pályázati tevékenység és a hozzá kapcsolódó feladatok lebonyolítása (30%).

60 161 Az összes prémiumfeladat (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) eredményes teljesítése esetén az ügyvezető igazgató részére a évre elszámolt éves alapbérének maximum 80%-a adható. A prémiumfeladatok (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) értékelésének módja: az ügyvezető igazgató önértékelése alapján a Felügyelő Bizottság véleményez, és a Közgyűlés dönt. ÉVES ÉRTÉKELÉS a) Objektív célkitűzés Objektív célkitűzésre csak abban az esetben jár prémium, ha az üzleti tervben elfogadott mérleg szerinti eredmény nem romlik. Amennyiben a tulajdonos év közben az üzleti tervet érintő döntést hoz, úgy azt a teljesítés értékelésénél figyelembe kell venni. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés 100%-ban, vagy ez felett teljesül, akkor arra prémium kifizetés a feladathoz kitűzött prémium keret összegében (%) jár. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés részben teljesül, vagyis az év végi tényszám az üzleti tervben meghatározott értéket meghaladja, de a kitűzött prémiumcélt nem éri el, akkor részbeli prémium kifizetés történik. Ennek kiszámítási módja objektív célkitűzési feladatonként: A) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám növelése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% = PR% x (TÉNY ÜT) / (CÉL ÜT) B) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám csökkentése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= PR% x (ÜT TÉNY) / (ÜT CÉL) PR% = a feladathoz kitűzött prémium keret (%) TÉNY = prémiumfeladathoz kötődő év végi tényszám a beszámolóban (Ft) ÜT = prémiumfeladathoz kötődő üzleti terv szám az üzleti tervben (Ft) CÉL = üzleti terv szám + az üzleti tervhez előírt változás (Ft) OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= a feladatra adott, korrigált prémium (%) Az objektív célkitűzések esetében, ha a feladat az üzleti tervszám növelése, de az év végi tényszám alacsonyabb az üzleti tervszámhoz képest, vagy az üzleti tervszám csökkentése, de az év végi tényszám magasabb az üzleti tervszámhoz képest akkor, arra a feladatra nem jár prémium kifizetés. b.) Egyedi célkitűzés Az egyedi prémiumfeladatok teljesítése esetén a kitűzött feladatra a feladathoz meghatározott prémium részszázalék jár (EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%). Abban az esetben, ha valamelyik egyedi célkitűzés csak részben teljesül, vagyis nem éri el a kitűzött prémium célt, akkor erre a feladatra prémium arányosan fizethető ki. Az egyedi prémiumfeladatok nem teljesítése esetén az adott feladatra nem jár prémium kifizetés, kivéve, ha a Közgyűlés egyedi mérlegelés és döntés alapján másképp nem határoz.

61 Éves prémium meghatározása 162 ÖSSZESEN FIZETENDŐ ÉVES PRÉMIUM = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 80% Az éves prémium kifizetésének alapja a évre kitűzött prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. A kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az éves prémiumértékelést a évi beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. Az ügyvezető igazgató személyében történt évközi változás esetén, illetve abban az esetben ha a társaság a gazdasági társaságokról szóló törvény szabályai szerint átalakul vagy megszűnik a prémiumot időarányosan kell megállapítani. Az elháríthatatlan külső események (vis major), jogszabály változások és egyéb indokolt esetek miatti prémiumkiesések korrekciójára, részteljesítés elfogadására sor kerülhet a Közgyűlés döntése szerint. Az éves prémium kifizetésnél a már kifizetett prémiumelőleget figyelembe kell venni. A prémium kifizetésére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Prémiumelőleg meghatározása, számítása Prémiumelőleg fizetésére Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntés alapján akkor kerülhet sor, ha az előírt feltételek teljesülésére a gazdasági mutatók év közben történő alakulásából következtetni lehet. A prémiumelőleg előleg kifizetésének alapja a évi I-III. negyedéves prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. Az előleg kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi I-III. negyedéves üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az objektív célkitűzések részbeni, illetve nem teljesítése esetén a prémiumfeladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók, azzal hogy az éves adatok helyett a I-III. negyedéves tervadatokat kell figyelembe venni. Amennyiben nincs I-III. negyedéves tervadat, akkor az éves tervben meghatározott szám időarányos részét kell figyelembe venni. Az egyedi prémium feladatok részteljesítése vagy nem teljesítése esetén a prémium feladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók. Továbbá részteljesítés esetén az év végéig várható teljesítés is figyelembe vehető. ÖSSZESEN FIZETENDŐ PRÉMIUMELŐLEG = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 40% x 80% Amennyiben a gazdasági év végére az előírt feltételek nem teljesülnek, a már kifizetett prémiumelőleget vissza kell fizetni.

62 163 A évi I-III. negyedéves prémiumértékelést a évi I-III. negyedéves beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. A prémiumelőleg kifizethetőségére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot a módosító javaslattal együtt, mely a Szegedi Vásár és Piac Kft-re vonatkozik, aki több mint 20 millió forinttal költ többet a cég működtetésére, mint korábban, de még több pénzt kap, még kevesebb munkáért. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 13 szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 151/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatójának a 2011-es gazdasági évre vonatkozó prémiumfeladatait az alábbiakban határozza meg: Objektív célkitűzések (70%): Az üzleti tervben szereplő nettó árbevétel növelése 1%-kal (35%) Az üzleti tervben szereplő személyi jellegű ráfordítás összegének csökkentése 1 %-kal (35%) Egyedi célkitűzések (30%): Automata beléptető rendszer beüzemelése december 31-ig és folyamatos működtetése (10%) december 31-ei állapot szerinti asztalos, legalább féléves bérleti szerződéssel rendelkező bérlői állomány növelése legalább 10 db-bal a Mars téri piacon (20%) Az összes prémiumfeladat (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) eredményes teljesítése esetén az ügyvezető igazgató részére a évre elszámolt éves alapbérének maximum 80%-a adható.

63 164 A prémiumfeladatok (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) értékelésének módja: az ügyvezető igazgató önértékelése alapján a Felügyelő Bizottság véleményez, és a Közgyűlés dönt. ÉVES ÉRTÉKELÉS a) Objektív célkitűzés Objektív célkitűzésre csak abban az esetben jár prémium, ha az üzleti tervben elfogadott mérleg szerinti eredmény nem romlik. Amennyiben a tulajdonos év közben az üzleti tervet érintő döntést hoz, úgy azt a teljesítés értékelésénél figyelembe kell venni. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés 100%-ban, vagy ez felett teljesül, akkor arra prémium kifizetés a feladathoz kitűzött prémium keret összegében (%) jár. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés részben teljesül, vagyis az év végi tényszám az üzleti tervben meghatározott értéket meghaladja, de a kitűzött prémiumcélt nem éri el, akkor részbeli prémium kifizetés történik. Ennek kiszámítási módja objektív célkitűzési feladatonként: A) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám növelése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% = PR% x (TÉNY ÜT) / (CÉL ÜT) B) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám csökkentése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= PR% x (ÜT TÉNY) / (ÜT CÉL) PR% = a feladathoz kitűzött prémium keret (%) TÉNY = prémiumfeladathoz kötődő év végi tényszám a beszámolóban (Ft) ÜT = prémiumfeladathoz kötődő üzleti terv szám az üzleti tervben (Ft) CÉL = üzleti terv szám + az üzleti tervhez előírt változás (Ft) OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= a feladatra adott, korrigált prémium (%) Az objektív célkitűzések esetében ha a feladat az üzleti tervszám növelése, de az év végi tényszám alacsonyabb az üzleti tervszámhoz képest, vagy az üzleti tervszám csökkentése, de az év végi tényszám magasabb az üzleti tervszámhoz képest akkor, arra a feladatra nem jár prémium kifizetés. b.) Egyedi célkitűzés Az egyedi prémiumfeladatok teljesítése esetén a kitűzött feladatra a feladathoz meghatározott prémium részszázalék jár (EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%). Abban az esetben, ha valamelyik egyedi célkitűzés csak részben teljesül, vagyis nem éri el a kitűzött prémium célt, akkor erre a feladatra prémium arányosan fizethető ki. Az egyedi prémiumfeladatok nem teljesítése esetén az adott feladatra nem jár prémium kifizetés, kivéve, ha a Közgyűlés egyedi mérlegelés és döntés alapján másképp nem határoz.

64 Éves prémium meghatározása 165 ÖSSZESEN FIZETENDŐ ÉVES PRÉMIUM = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 80% Az éves prémium kifizetésének alapja a évre kitűzött prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. A kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az éves prémiumértékelést a évi beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. Az ügyvezető igazgató személyében történt évközi változás esetén, illetve abban az esetben ha a társaság a gazdasági társaságokról szóló törvény szabályai szerint átalakul vagy megszűnik a prémiumot időarányosan kell megállapítani. Az elháríthatatlan külső események (vis major), jogszabály változások és egyéb indokolt esetek miatti prémiumkiesések korrekciójára, részteljesítés elfogadására sor kerülhet a Közgyűlés döntése szerint. Az éves prémium kifizetésnél a már kifizetett prémiumelőleget figyelembe kell venni. A prémium kifizetésére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Prémiumelőleg meghatározása, számítása Prémiumelőleg fizetésére Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntés alapján akkor kerülhet sor, ha az előírt feltételek teljesülésére a gazdasági mutatók év közben történő alakulásából következtetni lehet. A prémiumelőleg előleg kifizetésének alapja a évi I-III. negyedéves prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. Az előleg kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi I-III. negyedéves üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az objektív célkitűzések részbeni, illetve nem teljesítése esetén a prémiumfeladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók, azzal hogy az éves adatok helyett a I-III. negyedéves tervadatokat kell figyelembe venni. Amennyiben nincs I-III. negyedéves tervadat, akkor az éves tervben meghatározott szám időarányos részét kell figyelembe venni. Az egyedi prémium feladatok részteljesítése vagy nem teljesítése esetén a prémium feladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók. Továbbá részteljesítés esetén az év végéig várható teljesítés is figyelembe vehető. ÖSSZESEN FIZETENDŐ PRÉMIUMELŐLEG = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 40% x 80% Amennyiben a gazdasági év végére az előírt feltételek nem teljesülnek, a már kifizetett prémiumelőleget vissza kell fizetni.

65 166 A évi I-III. negyedéves prémiumértékelést a évi I-III. negyedéves beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. A prémiumelőleg kifizethetőségére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, és a Szegedi Vásár és Piac Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szegedi Testamentum Kft.-re vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 27 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 152/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Testamentum Kft. ügyvezető igazgatójának a 2011-es gazdasági évre vonatkozó prémiumfeladatait az alábbiakban határozza meg: Objektív célkitűzések (70%): Az üzleti tervben elfogadott nettó árbevétel növelése legalább 3%-kal (70%) Egyedi célkitűzések (30%): Köztemetők központi számítógépes nyilvántartásának bevezetése ig, a Tápéi temető esetében az év végéig (10%) Belvárosi temető főbejáratának felújítása ig (20%) Az összes prémiumfeladat (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) eredményes teljesítése esetén az ügyvezető igazgató részére a évre elszámolt éves alapbérének maximum 80%-a adható. A prémiumfeladatok (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) értékelésének módja: az ügyvezető igazgató önértékelése alapján a Felügyelő Bizottság véleményez, és a Közgyűlés dönt.

66 ÉVES ÉRTÉKELÉS 167 a) Objektív célkitűzés Objektív célkitűzésre csak abban az esetben jár prémium, ha az üzleti tervben elfogadott mérleg szerinti eredmény nem romlik. Amennyiben a tulajdonos év közben az üzleti tervet érintő döntést hoz, úgy azt a teljesítés értékelésénél figyelembe kell venni. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés 100%-ban, vagy ez felett teljesül, akkor arra prémium kifizetés a feladathoz kitűzött prémium keret összegében (%) jár. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés részben teljesül, vagyis az év végi tényszám az üzleti tervben meghatározott értéket meghaladja, de a kitűzött prémiumcélt nem éri el, akkor részbeli prémium kifizetés történik. Ennek kiszámítási módja objektív célkitűzési feladatonként: A) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám növelése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% = PR% x (TÉNY ÜT) / (CÉL ÜT) B) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám csökkentése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= PR% x (ÜT TÉNY) / (ÜT CÉL) PR% = a feladathoz kitűzött prémium keret (%) TÉNY = prémiumfeladathoz kötődő év végi tényszám a beszámolóban (Ft) ÜT = prémiumfeladathoz kötődő üzleti tervszám az üzleti tervben (Ft) CÉL = üzleti tervszám + az üzleti tervhez előírt változás (Ft) OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= a feladatra adott, korrigált prémium (%) Az objektív célkitűzések esetében, ha a feladat az üzleti tervszám növelése, de az év végi tényszám alacsonyabb az üzleti tervszámhoz képest, vagy az üzleti tervszám csökkentése, de az év végi tényszám magasabb az üzleti tervszámhoz képest akkor arra a feladatra nem jár prémium kifizetés. b.) Egyedi célkitűzés Az egyedi prémiumfeladatok teljesítése esetén a kitűzött feladatra a feladathoz meghatározott prémium részszázalék jár (EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%). Abban az esetben, ha valamelyik egyedi célkitűzés csak részben teljesül, vagyis nem éri el a kitűzött prémium célt, akkor erre a feladatra prémium arányosan fizethető ki. Az egyedi prémiumfeladatok nem teljesítése esetén az adott feladatra nem jár prémium kifizetés, kivéve ha a Közgyűlés egyedi mérlegelés és döntés alapján másképp nem határoz. Éves prémium meghatározása ÖSSZESEN FIZETENDŐ ÉVES PRÉMIUM = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 80%

67 168 Az éves prémium kifizetésének alapja a évre kitűzött prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. A kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az éves prémiumértékelést a évi beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. Az ügyvezető igazgató személyében történt évközi változás esetén, illetve abban az esetben, ha a társaság a gazdasági társaságokról szóló törvény szabályai szerint átalakul vagy megszűnik a prémiumot időarányosan kell megállapítani. Az elháríthatatlan külső események (vis major), jogszabály változások és egyéb indokolt esetek miatti prémiumkiesések korrekciójára, részteljesítés elfogadására sor kerülhet a Közgyűlés döntése szerint. Az éves prémium kifizetésnél a már kifizetett prémiumelőleget figyelembe kell venni. A prémium kifizetésére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Prémiumelőleg meghatározása, számítása Prémiumelőleg fizetésére Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntés alapján akkor kerülhet sor, ha az előírt feltételek teljesülésére a gazdasági mutatók év közben történő alakulásából következtetni lehet. A prémiumelőleg előleg kifizetésének alapja a évi I-III. negyedéves prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. Az előleg kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi I-III. negyedéves üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az objektív célkitűzések részbeni, illetve nem teljesítése esetén a prémiumfeladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók, azzal hogy az éves adatok helyett a I-III. negyedéves tervadatokat kell figyelembe venni. Amennyiben nincs I-III. negyedéves tervadat, akkor az éves tervben meghatározott szám időarányos részét kell figyelembe venni. Az egyedi prémium feladatok részteljesítése vagy nem teljesítése esetén a prémium feladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók. Továbbá részteljesítés esetén az év végéig várható teljesítés is figyelembe vehető. ÖSSZESEN FIZETENDŐ PRÉMIUMELŐLEG = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 40% x 80% Amennyiben a gazdasági év végére az előírt feltételek nem teljesülnek, a már kifizetett prémiumelőleget vissza kell fizetni. A évi I-III. negyedéves prémiumértékelést a évi I-III. negyedéves beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni.

68 169 A prémiumelőleg kifizethetőségére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, és a Szegedi Testamentum Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot a módosító indítványokkal együtt, mely a Szegedi Városkép Kft.-re vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 27 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 153/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatójának a 2011-es gazdasági évre vonatkozó prémiumfeladatait az alábbiakban határozza meg: Objektív célkitűzések (70%): Az üzleti tervben szereplő nettó árbevétel növelése 5%-kal (35%) évi mérleg szerinti eredmény legalább eft-ban való teljesítése (35%) Egyedi célkitűzések (30%): évhez képest a Szeged napja ünnepségsorozat programjainak és kínálatának (2010. évi bázisszám: 235) növelése legalább 10 %-kal (15%) évhez képest a Szeged napja ünnepségsorozat helyszíneinek (6 db) növelése legalább eggyel(15%) Az összes prémiumfeladat (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) eredményes teljesítése esetén az ügyvezető igazgató részére a évre elszámolt éves alapbérének maximum 80%-a adható. A prémiumfeladatok (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) értékelésének módja: az ügyvezető igazgató önértékelése alapján a Felügyelő Bizottság véleményez, és a Közgyűlés dönt.

69 ÉVES ÉRTÉKELÉS 170 a) Objektív célkitűzés Objektív célkitűzésre csak abban az esetben jár prémium, ha az üzleti tervben elfogadott mérleg szerinti eredmény nem romlik. Amennyiben a tulajdonos év közben az üzleti tervet érintő döntést hoz, úgy azt a teljesítés értékelésénél figyelembe kell venni. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés 100%-ban, vagy ez felett teljesül, akkor arra prémium kifizetés a feladathoz kitűzött prémium keret összegében (%) jár. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés részben teljesül, vagyis az év végi tényszám az üzleti tervben meghatározott értéket meghaladja, de a kitűzött prémiumcélt nem éri el, akkor részbeli prémium kifizetés történik. Ennek kiszámítási módja objektív célkitűzési feladatonként: A) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám növelése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% = PR% x (TÉNY ÜT) / (CÉL ÜT) B) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám csökkentése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= PR% x (ÜT TÉNY) / (ÜT CÉL) PR% = a feladathoz kitűzött prémium keret (%) TÉNY = prémiumfeladathoz kötődő év végi tényszám a beszámolóban (Ft) ÜT = prémiumfeladathoz kötődő üzleti terv szám az üzleti tervben (Ft) CÉL = üzleti terv szám + az üzleti tervhez előírt változás (Ft) OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= a feladatra adott, korrigált prémium (%) Az objektív célkitűzések esetében ha a feladat az üzleti tervszám növelése, de az év végi tényszám alacsonyabb az üzleti tervszámhoz képest, vagy az üzleti tervszám csökkentése, de az év végi tényszám magasabb az üzleti tervszámhoz képest akkor arra a feladatra nem jár prémium kifizetés. b.) Egyedi célkitűzés Az egyedi prémiumfeladatok teljesítése esetén a kitűzött feladatra a feladathoz meghatározott prémium részszázalék jár (EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%). Abban az esetben, ha valamelyik egyedi célkitűzés csak részben teljesül, vagyis nem éri el a kitűzött prémium célt, akkor erre a feladatra prémium arányosan fizethető ki. Az egyedi prémiumfeladatok nem teljesítése esetén az adott feladatra nem jár prémium kifizetés, kivéve ha a Közgyűlés egyedi mérlegelés és döntés alapján másképp nem határoz. Éves prémium meghatározása ÖSSZESEN FIZETENDŐ ÉVES PRÉMIUM = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 80%

70 171 Az éves prémium kifizetésének alapja a évre kitűzött prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. A kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az éves prémiumértékelést a évi beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. Az ügyvezető igazgató személyében történt évközi változás esetén, illetve abban az esetben ha a társaság a gazdasági társaságokról szóló törvény szabályai szerint átalakul vagy megszűnik a prémiumot időarányosan kell megállapítani. Az elháríthatatlan külső események (vis major), jogszabály változások és egyéb indokolt esetek miatti prémiumkiesések korrekciójára, részteljesítés elfogadására sor kerülhet a Közgyűlés döntése szerint. Az éves prémium kifizetésnél a már kifizetett prémiumelőleget figyelembe kell venni. A prémium kifizetésére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Prémiumelőleg meghatározása, számítása Prémiumelőleg fizetésére Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntés alapján akkor kerülhet sor, ha az előírt feltételek teljesülésére a gazdasági mutatók év közben történő alakulásából következtetni lehet. A prémiumelőleg előleg kifizetésének alapja a évi I-III. negyedéves prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. Az előleg kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi I-III. negyedéves üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az objektív célkitűzések részbeni, illetve nem teljesítése esetén a prémiumfeladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók, azzal hogy az éves adatok helyett a I-III. negyedéves tervadatokat kell figyelembe venni. Amennyiben nincs I-III. negyedéves tervadat, akkor az éves tervben meghatározott szám időarányos részét kell figyelembe venni. Az egyedi prémium feladatok részteljesítése vagy nem teljesítése esetén a prémium feladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók. Továbbá részteljesítés esetén az év végéig várható teljesítés is figyelembe vehető. ÖSSZESEN FIZETENDŐ PRÉMIUMELŐLEG = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 40% x 80% Amennyiben a gazdasági év végére az előírt feltételek nem teljesülnek, a már kifizetett prémiumelőleget vissza kell fizetni. A évi I-III. negyedéves prémiumértékelést a évi I-III. negyedéves beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. A prémiumelőleg kifizethetőségére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor.

71 172 Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, és a Szegedi Városkép Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a SZINT Kft-re vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 27 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 154/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a SZINT Kft. ügyvezető igazgatójának a 2011-es gazdasági évre vonatkozó prémiumfeladatait az alábbiakban határozza meg: Objektív célkitűzések (70%): Az üzleti tervben szereplő nettó árbevétel túlteljesítése 2%-kal (40%) Az üzleti tervben szereplő anyagjellegű ráfordítások csökkentése legalább 2%-kal (30%) Egyedi célkitűzések (30%): Az Intézetek elégedettségi vizsgálatának összátlaga évben is haladja meg az ISO szerinti mérés 4,2-es fokozatát, és a legrosszabb átlag se legyen rosszabb 3,0-nál (15%) A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában a Rehabilitációs hozzájárulás által előírt kötelező foglalkoztatási szinthez képest (átlagos statisztikai létszám 5%-a) további 0,5 %-al több megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmazzon. (15 %) Az összes prémiumfeladat (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) eredményes teljesítése esetén az ügyvezető igazgató részére a évre elszámolt éves alapbérének maximum 80%-a adható. A prémiumfeladatok (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) értékelésének módja: az ügyvezető igazgató önértékelése alapján a Felügyelő Bizottság véleményez, és a Közgyűlés dönt. ÉVES ÉRTÉKELÉS a) Objektív célkitűzés Objektív célkitűzésre csak abban az esetben jár prémium, ha az üzleti tervben elfogadott mérleg szerinti eredmény nem romlik. Amennyiben a tulajdonos év közben az üzleti tervet érintő döntést hoz, úgy azt a teljesítés értékelésénél figyelembe kell venni.

72 173 Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés 100%-ban, vagy ez felett teljesül, akkor arra prémium kifizetés a feladathoz kitűzött prémium keret összegében (%) jár. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés részben teljesül, vagyis az év végi tényszám az üzleti tervben meghatározott értéket meghaladja, de a kitűzött prémiumcélt nem éri el, akkor részbeli prémium kifizetés történik. Ennek kiszámítási módja objektív célkitűzési feladatonként: A) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám növelése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% = PR% x (TÉNY ÜT) / (CÉL ÜT) B) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám csökkentése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= PR% x (ÜT TÉNY) / (ÜT CÉL) PR% = a feladathoz kitűzött prémium keret (%) TÉNY = prémiumfeladathoz kötődő év végi tényszám a beszámolóban (Ft) ÜT = prémiumfeladathoz kötődő üzleti terv szám az üzleti tervben (Ft) CÉL = üzleti terv szám + az üzleti tervhez előírt változás (Ft) OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= a feladatra adott, korrigált prémium (%) Az objektív célkitűzések esetében ha a feladat az üzleti tervszám növelése, de az év végi tényszám alacsonyabb az üzleti tervszámhoz képest, vagy az üzleti tervszám csökkentése, de az év végi tényszám magasabb az üzleti tervszámhoz képest akkor arra a feladatra nem jár prémium kifizetés. b.) Egyedi célkitűzés Az egyedi prémiumfeladatok teljesítése esetén a kitűzött feladatra a feladathoz meghatározott prémium részszázalék jár (EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%). Abban az esetben, ha valamelyik egyedi célkitűzés csak részben teljesül, vagyis nem éri el a kitűzött prémium célt, akkor erre a feladatra prémium arányosan fizethető ki. Az egyedi prémiumfeladatok nem teljesítése esetén az adott feladatra nem jár prémium kifizetés, kivéve ha a Közgyűlés egyedi mérlegelés és döntés alapján másképp nem határoz. Éves prémium meghatározása ÖSSZESEN FIZETENDŐ ÉVES PRÉMIUM = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 80% Az éves prémium kifizetésének alapja a évre kitűzött prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. A kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az éves prémiumértékelést a évi beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni.

73 174 Az ügyvezető igazgató személyében történt évközi változás esetén, illetve abban az esetben ha a társaság a gazdasági társaságokról szóló törvény szabályai szerint átalakul vagy megszűnik a prémiumot időarányosan kell megállapítani. Az elháríthatatlan külső események (vis major), jogszabály változások és egyéb indokolt esetek miatti prémiumkiesések korrekciójára, részteljesítés elfogadására sor kerülhet a Közgyűlés döntése szerint. Az éves prémium kifizetésnél a már kifizetett prémiumelőleget figyelembe kell venni. A prémium kifizetésére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Prémiumelőleg meghatározása, számítása Prémiumelőleg fizetésére Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntés alapján akkor kerülhet sor, ha az előírt feltételek teljesülésére a gazdasági mutatók év közben történő alakulásából következtetni lehet. A prémiumelőleg előleg kifizetésének alapja a évi I-III. negyedéves prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. Az előleg kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi I-III. negyedéves üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az objektív célkitűzések részbeni, illetve nem teljesítése esetén a prémiumfeladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók, azzal hogy az éves adatok helyett a I-III. negyedéves tervadatokat kell figyelembe venni. Amennyiben nincs I-III. negyedéves tervadat, akkor az éves tervben meghatározott szám időarányos részét kell figyelembe venni. Az egyedi prémium feladatok részteljesítése vagy nem teljesítése esetén a prémium feladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók. Továbbá részteljesítés esetén az év végéig várható teljesítés is figyelembe vehető. ÖSSZESEN FIZETENDŐ PRÉMIUMELŐLEG = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 40% x 80% Amennyiben a gazdasági év végére az előírt feltételek nem teljesülnek, a már kifizetett prémiumelőleget vissza kell fizetni. A évi I-III. negyedéves prémiumértékelést a évi I-III. negyedéves beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. A prémiumelőleg kifizethetőségére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, és a SZINT Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

74 175 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, amely a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.-re vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 27 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 155/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának a 2011-es gazdasági évre vonatkozó prémiumfeladatait az alábbiakban határozza meg: Objektív célkitűzések (70%): Üzleti tervben szereplő belföldi értékesítés nettó árbevételének növelése 2 %-kal (70%) Egyedi célkitűzések (30%): évhez képest az Újszegedi szabadtéri színpad előadásszámának 1 előadásszámmal történő növelése (15%) A REÖK Palotában évben rendezett kiállítások látogatottságának legaláb 5 %-kal történő növelése (15%) Az összes prémiumfeladat (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) eredményes teljesítése esetén az ügyvezető igazgató részére a évre elszámolt éves alapbérének maximum 80%-a adható. A prémiumfeladatok (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) értékelésének módja: az ügyvezető igazgató önértékelése alapján a Felügyelő Bizottság véleményez, és a Közgyűlés dönt. ÉVES ÉRTÉKELÉS a) Objektív célkitűzés Objektív célkitűzésre csak abban az esetben jár prémium, ha az üzleti tervben elfogadott mérleg szerinti eredmény nem romlik. Amennyiben a tulajdonos év közben az üzleti tervet érintő döntést hoz, úgy azt a teljesítés értékelésénél figyelembe kell venni. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés 100%-ban, vagy ez felett teljesül, akkor arra prémium kifizetés a feladathoz kitűzött prémium keret összegében (%) jár.

75 176 Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés részben teljesül, vagyis az év végi tényszám az üzleti tervben meghatározott értéket meghaladja, de a kitűzött prémiumcélt nem éri el, akkor részbeli prémium kifizetés történik. Ennek kiszámítási módja objektív célkitűzési feladatonként: A) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám növelése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% = PR% x (TÉNY ÜT) / (CÉL ÜT) B) Ha prémiumfeladat az üzleti tervszám csökkentése: OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= PR% x (ÜT TÉNY) / (ÜT CÉL) PR% = a feladathoz kitűzött prémium keret (%) TÉNY = prémiumfeladathoz kötődő év végi tényszám a beszámolóban (Ft) ÜT = prémiumfeladathoz kötődő üzleti tervszám az üzleti tervben (Ft) CÉL = üzleti tervszám + az üzleti tervhez előírt változás (Ft) OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM%= a feladatra adott, korrigált prémium (%) Az objektív célkitűzések esetében, ha a feladat az üzleti tervszám növelése, de az év végi tényszám alacsonyabb az üzleti tervszámhoz képest, vagy az üzleti tervszám csökkentése, de az év végi tényszám magasabb az üzleti tervszámhoz képest akkor arra a feladatra nem jár prémium kifizetés. b.) Egyedi célkitűzés Az egyedi prémiumfeladatok teljesítése esetén a kitűzött feladatra a feladathoz meghatározott prémium részszázalék jár (EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%). Abban az esetben, ha valamelyik egyedi célkitűzés csak részben teljesül, vagyis nem éri el a kitűzött prémium célt, akkor erre a feladatra prémium arányosan fizethető ki. Az egyedi prémiumfeladatok nem teljesítése esetén az adott feladatra nem jár prémium kifizetés, kivéve ha a Közgyűlés egyedi mérlegelés és döntés alapján másképp nem határoz. Éves prémium meghatározása ÖSSZESEN FIZETENDŐ ÉVES PRÉMIUM = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 80% Az éves prémium kifizetésének alapja a évre kitűzött prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. A kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az éves prémiumértékelést a évi beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. Az ügyvezető igazgató személyében történt évközi változás esetén, illetve abban az esetben ha a társaság a gazdasági társaságokról szóló törvény szabályai szerint átalakul vagy megszűnik a prémiumot időarányosan kell megállapítani.

76 177 Az elháríthatatlan külső események (vis major), jogszabály változások és egyéb indokolt esetek miatti prémiumkiesések korrekciójára, részteljesítés elfogadására sor kerülhet a Közgyűlés döntése szerint. Az éves prémium kifizetésnél a már kifizetett prémiumelőleget figyelembe kell venni. A prémium kifizetésére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Prémiumelőleg meghatározása, számítása Prémiumelőleg fizetésére Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntés alapján akkor kerülhet sor, ha az előírt feltételek teljesülésére a gazdasági mutatók év közben történő alakulásából következtetni lehet. A prémiumelőleg előleg kifizetésének alapja a évi I-III. negyedéves prémiumfeladatok teljesítésének értékelése. Az előleg kifizetésére vonatkozó prémiumértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi I-III. negyedéves üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az objektív célkitűzések részbeni, illetve nem teljesítése esetén a prémiumfeladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók, azzal hogy az éves adatok helyett a I-III. negyedéves tervadatokat kell figyelembe venni. Amennyiben nincs I-III. negyedéves tervadat, akkor az éves tervben meghatározott szám időarányos részét kell figyelembe venni. Az egyedi prémium feladatok részteljesítése vagy nem teljesítése esetén a prémium feladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók. Továbbá részteljesítés esetén az év végéig várható teljesítés is figyelembe vehető. ÖSSZESEN FIZETENDŐ PRÉMIUMELŐLEG = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZPRÉMIUM% + Σ EGYEDI_RÉSZPRÉMIUM%) x éves alapbér x 40% x 80% Amennyiben a gazdasági év végére az előírt feltételek nem teljesülnek, a már kifizetett prémiumelőleget vissza kell fizetni. A évi I-III. negyedéves prémiumértékelést a évi I-III. negyedéves beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. A prémiumelőleg kifizethetőségére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, és a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

77 178 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a RITEK Zrt.-re vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 27 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 156/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a RITEK Zrt. vezérigazgatójának a 2011-es gazdasági évre vonatkozó jutalmazási feladatait az alábbiakban határozza meg: Objektív célkitűzések (70%): Az üzleti tervben szereplő nettó árbevétel növelése 2%-kal (35%) A saját tőke nagyságának növelése az üzleti tervben vállalthoz képest további 3%-kal (35%) Egyedi célkitűzések (30%): A társaság által korábban kifejlesztett programok további 5 új funkcióval történő bővítése (30%) Az összes jutalmazási feladat (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) eredményes teljesítése esetén a vezérigazgató részére a évre elszámolt éves megbízási díjának maximum 80%-a adható jutalomként (sikerdíjként). A jutalmazási feladatok (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) értékelésének módja: a vezérigazgató önértékelése alapján a Felügyelő Bizottság véleményez, és a Közgyűlés dönt. ÉVES ÉRTÉKELÉS a) Objektív célkitűzés Objektív célkitűzésre csak abban az esetben jár jutalom, ha az üzleti tervben elfogadott mérleg szerinti eredmény nem romlik. Amennyiben a tulajdonos év közben az üzleti tervet érintő döntést hoz, úgy azt a teljesítés értékelésénél figyelembe kell venni. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés 100%-ban, vagy ez felett teljesül, akkor arra jutalom kifizetés a feladathoz kitűzött jutalom keret összegében (%) jár.

78 179 Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés részben teljesül, vagyis az év végi tényszám az üzleti tervben meghatározott értéket meghaladja, de a kitűzött jutalomcélt nem éri el, akkor részbeli jutalom kifizetés történik. Ennek kiszámítási módja objektív célkitűzési feladatonként: A) Ha jutalmazási feladat az üzleti tervszám növelése: OBJEKTÍV_RÉSZJUTALOM% = PR% x (TÉNY ÜT) / (CÉL ÜT) B) Ha jutalmazási feladat az üzleti tervszám csökkentése: OBJEKTÍV_RÉSZJUTALOM%= PR% x (ÜT TÉNY) / (ÜT CÉL) PR% = a feladathoz kitűzött jutalom keret (%) TÉNY = jutalmazási feladathoz kötődő év végi tényszám a beszámolóban (Ft) ÜT = jutalmazási feladathoz kötődő üzleti tervszám az üzleti tervben (Ft) CÉL = üzleti tervszám + az üzleti tervhez előírt változás (Ft) OBJEKTÍV_RÉSZJUTALOM%= a feladatra adott, korrigált jutalom (%) Az objektív célkitűzések esetében, ha a feladat az üzleti tervszám növelése, de az év végi tényszám alacsonyabb az üzleti tervszámhoz képest, vagy az üzleti tervszám csökkentése, de az év végi tényszám magasabb az üzleti tervszámhoz képest akkor arra a feladatra nem jár jutalom kifizetés. b.) Egyedi célkitűzés Az egyedi jutalmazási feladatok teljesítése esetén a kitűzött feladatra a feladathoz meghatározott jutalom részszázalék jár (EGYEDI_RÉSZJUTALOM%). Abban az esetben, ha valamelyik egyedi célkitűzés csak részben teljesül, vagyis nem éri el a kitűzött jutalom célt, akkor erre a feladatra jutalom arányosan fizethető ki. Az egyedi jutalmazási feladatok nem teljesítése esetén az adott feladatra nem jár jutalom kifizetés, kivéve, ha a Közgyűlés egyedi mérlegelés és döntés alapján másképp nem határoz. Éves jutalom meghatározása ÖSSZESEN FIZETENDŐ ÉVES JUTALOM = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZJUTALOM% + Σ EGYEDI_RÉSZJUTALOM%) x éves alapbér x 80% Az éves jutalom kifizetésének alapja a évre kitűzött jutalmazási feladatok teljesítésének értékelése. A kifizetésére vonatkozó jutalomértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az éves jutalomértékelést a évi beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. A vezérigazgató személyében történt évközi változás esetén, illetve abban az esetben, ha a társaság a gazdasági társaságokról szóló törvény szabályai szerint átalakul vagy megszűnik a jutalmat időarányosan kell megállapítani.

79 180 Az elháríthatatlan külső események (vis major), jogszabály változások és egyéb indokolt esetek miatti jutalomkiesések korrekciójára, részteljesítés elfogadására sor kerülhet a Közgyűlés döntése szerint. Az éves jutalom kifizetésnél a már kifizetett jutalom előleget figyelembe kell venni. A jutalom kifizetésére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Jutalmazási előleg meghatározása, számítása Jutalom előleg fizetésére Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntés alapján akkor kerülhet sor, ha az előírt feltételek teljesülésére a gazdasági mutatók év közben történő alakulásából következtetni lehet. A jutalomelőleg előleg kifizetésének alapja a évi I-III. negyedéves jutalmazási feladatok teljesítésének értékelése. Az előleg kifizetésére vonatkozó jutalom értékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi I-III. negyedéves üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az objektív célkitűzések részbeni, illetve nem teljesítése esetén a jutalmazási feladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók, azzal hogy az éves adatok helyett a I-III. negyedéves tervadatokat kell figyelembe venni. Amennyiben nincs I-III. negyedéves tervadat, akkor az éves tervben meghatározott szám időarányos részét kell figyelembe venni. Az egyedi jutalmazási feladatok részteljesítése vagy nem teljesítése esetén a jutalmazási feladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók. Továbbá részteljesítés esetén az év végéig várható teljesítés is figyelembe vehető. ÖSSZESEN FIZETENDŐ JUTALOMELŐLEG = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZJUTALOM% + Σ EGYEDI_RÉSZJUTALOM%) x éves megbízási díj x 40% x 80% Amennyiben a gazdasági év végére az előírt feltételek nem teljesülnek, a már kifizetett jutalom előleget vissza kell fizetni. A évi I-III. negyedéves jutalomértékelést a évi I-III. negyedéves beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. A jutalom előleg kifizethetőségére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, és a RITEK Zrt.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Pólus Kft.-re vonatkozik. Egy évvel ezelőtt 1 órán keresztül hallgatták a FIDESZ-től, hogy meg kellene szüntetni a prémiumokat, ehhez képest most 80-ról 99 %-ra emelik a prémiumát az igazgatónak.

80 181 A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 157/2011. (IV.15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Pólus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának a 2011-es gazdasági évre vonatkozó jutalmazási feladatait az alábbiakban határozza meg: Objektív célkitűzések (10%): évi pozitív üzemi eredmény elérése (10%) Egyedi célkitűzések (90%): évhez képest az Önkormányzat legalább 2 új beruházási, operatív programjában való részvétel, együttműködés, szakértői támogatás (40%) A társaság évben legalább 1 új pályázaton indul, vagy közbeszerzési eljáráson ajánlatot tesz(40%) Szeged Pólus honlapja angol nyelvű verziójának elkészítése ig (10%) Az összes jutalmazási feladat (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) eredményes teljesítése esetén az ügyvezető igazgató részére a évre elszámolt éves megbízási díjának maximum 99 %-a adható prémiumként (sikerdíjként). A jutalmazási feladatok (objektív célkitűzések+egyedi célkitűzések) értékelésének módja: az ügyvezető igazgató önértékelése alapján a Felügyelő Bizottság véleményez, és a Közgyűlés dönt. ÉVES ÉRTÉKELÉS a) Objektív célkitűzés Objektív célkitűzésre csak abban az esetben jár jutalom, ha az üzleti tervben elfogadott mérleg szerinti eredmény nem romlik. Amennyiben a tulajdonos év közben az üzleti tervet érintő döntést hoz, úgy azt a teljesítés értékelésénél figyelembe kell venni. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés 100%-ban, vagy ez felett teljesül, akkor arra jutalom kifizetés a feladathoz kitűzött jutalom keret összegében (%) jár. Abban az esetben, ha valamelyik objektív célkitűzés részben teljesül, vagyis az év végi tényszám az üzleti tervben meghatározott értéket meghaladja, de a kitűzött jutalomcélt nem éri el, akkor részbeli jutalom kifizetés történik. Ennek kiszámítási módja objektív célkitűzési feladatonként: A) Ha jutalmazási feladat az üzleti tervszám növelése:

81 182 OBJEKTÍV_RÉSZJUTALOM% = PR% x (TÉNY ÜT) / (CÉL ÜT) B) Ha jutalmazási feladat az üzleti tervszám csökkentése: OBJEKTÍV_RÉSZJUTALOM%= PR% x (ÜT TÉNY) / (ÜT CÉL) PR% = a feladathoz kitűzött jutalom keret (%) TÉNY = jutalmazási feladathoz kötődő év végi tényszám a beszámolóban (Ft) ÜT = jutalmazási feladathoz kötődő üzleti terv szám az üzleti tervben (Ft) CÉL = üzleti terv szám + az üzleti tervhez előírt változás (Ft) OBJEKTÍV_RÉSZJUTALOM%= a feladatra adott, korrigált jutalom (%) Az objektív célkitűzések esetében ha a feladat az üzleti tervszám növelése, de az év végi tényszám alacsonyabb az üzleti tervszámhoz képest, vagy az üzleti tervszám csökkentése, de az év végi tényszám magasabb az üzleti tervszámhoz képest akkor arra a feladatra nem jár jutalom kifizetés. b.) Egyedi célkitűzés Az egyedi jutalmazási feladatok teljesítése esetén a kitűzött feladatra a feladathoz meghatározott jutalom részszázalék jár (EGYEDI_RÉSZJUTALOM%). Abban az esetben, ha valamelyik egyedi célkitűzés csak részben teljesül, vagyis nem éri el a kitűzött jutalom célt, akkor erre a feladatra jutalom arányosan fizethető ki. Az egyedi jutalmazási feladatok nem teljesítése esetén az adott feladatra nem jár jutalom kifizetés, kivéve ha a Közgyűlés egyedi mérlegelés és döntés alapján másképp nem határoz. Éves jutalom meghatározása ÖSSZESEN FIZETENDŐ ÉVES JUTALOM = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZJUTALOM% + Σ EGYEDI_RÉSZJUTALOM%) x éves megbízási díj x 99% Az éves jutalom kifizetésének alapja a évre kitűzött jutalmazási feladatok teljesítésének értékelése. A kifizetésére vonatkozó jutalomértékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az éves jutalomértékelést a évi beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. Az ügyvezető igazgató személyében történt évközi változás esetén, illetve abban az esetben ha a társaság a gazdasági társaságokról szóló törvény szabályai szerint átalakul vagy megszűnik a jutalmat időarányosan kell megállapítani. Az elháríthatatlan külső események (vis major), jogszabály változások és egyéb indokolt esetek miatti jutalomkiesések korrekciójára, részteljesítés elfogadására sor kerülhet a Közgyűlés döntése szerint.

82 183 Az éves jutalom kifizetésnél a már kifizetett jutalomelőleget figyelembe kell venni. A jutalom kifizetésére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Jutalmazási előleg meghatározása, számítása Jutalomelőleg fizetésére Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntés alapján akkor kerülhet sor, ha az előírt feltételek teljesülésére a gazdasági mutatók év közben történő alakulásából következtetni lehet. A jutalomelőleg előleg kifizetésének alapja a évi I-III. negyedéves jutalmazási feladatok teljesítésének értékelése. Az előleg kifizetésére vonatkozó jutalom értékelésnél az objektív célkitűzések tekintetében a évi I-III. negyedéves üzleti terv teljesítése a viszonyítás alapja. Az objektív célkitűzések részbeni, illetve nem teljesítése esetén a jutalmazási feladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók, azzal hogy az éves adatok helyett a I-III. negyedéves tervadatokat kell figyelembe venni. Amennyiben nincs I-III. negyedéves tervadat, akkor az éves tervben meghatározott szám időarányos részét kell figyelembe venni. Az egyedi jutalmazási feladatok részteljesítése vagy nem teljesítése esetén a jutalmazási feladat értékelésére az éves értékelésnél meghatározottak az irányadók, azzal, hogy részteljesítés esetén az év végéig várható teljesítést kell figyelembe venni. ÖSSZESEN FIZETENDŐ JUTALOMELŐLEG = (Σ OBJEKTÍV_RÉSZJUTALOM% + Σ EGYEDI_RÉSZJUTALOM%) x éves megbízási díj x 40% x 990% Amennyiben a gazdasági év végére az előírt feltételek nem teljesülnek, a már kifizetett jutalom előleget vissza kell fizetni. A évi I-III. negyedéves jutalom értékelést a évi I-III. negyedéves beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni. A jutalom előleg kifizethetőségére az erre vonatkozó közgyűlési határozat meghozatalát követő 30 napon belül kerül sor. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, és a Szeged Pólus Nonprofit Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító javaslatát, mely a Szegedi Közlekedési Kft.-re vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.)

83 157-1/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. 184 HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatójának a 2011-es gazdasági évre vonatkozó prémiumfeladatait az alábbiakban határozza meg: Objektív célkitűzések (70%): követelés állomány 5 %-os csökkentése (70 %) Egyedi célkitűzések (30%): 4 db csuklós trolibusz forgalomba állítása december 31-ig (30 %) Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, és a Szegedi Közlekedési Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító javaslatát, mely a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft.-re vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 157-2/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Solymos László alpolgármester A 100 %-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak évi prémiumfeladat meghatározása tárgyú, /2011. ikt. számú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának a 2011-es gazdasági évre vonatkozó prémiumfeladatait az alábbiakban határozza meg: Objektív célkitűzések (70%): A veszteség csökkentése 1 %-kal (70 %)

84 185 Egyedi célkitűzések (30%): A XXI. század elvárásainak és technikai lehetőségeinek felvonultatásával egy olyan korszerű honlap elkészítése ig, amely lehetővé teszi az online televíziózást, valamint a videótartalmak letöltését (30%) Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, és a Városi Televízió Szeged Nonprofit Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. 8./ Preferált szervezet elhelyezésének meghosszabbítása Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a a HÁM Művészeti Egyesület és a RITEK Regionális Információtechnológiai Központ Zrt. elhelyezésének meghosszabbítására vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja, és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 158/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Preferált szervezet részére helyiség bérbeadása tárgyú 27307/2011. számú előterjesztést és az alábbi határozatot hozza: 1) A Közgyűlés az Önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló többször módosított 15/2000. (III. 31.) Kgy. rendelet 12. (1) bekezdés ba) pontja alapján a HÁM Művészeti Egyesületnek a Szeged, Széchenyi tér 2/A. sz. alatti, 102 m2 alapterületű helyiségben történő elhelyezését meghosszabbítja március 31. napjáig. A preferált bérleti díj 350,- Ft/m2/hó+ÁFA. 2) A Közgyűlés a 244/2010. (V. 7.) Kgy. sz. határozat 1. pontját az alábbiak szerint módosítja: A Közgyűlés az Önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló többször módosított 15/2000. (III. 31.) Kgy. rendelet 12. (1) bekezdés ba) pontja alapján a RITEK Regionális Információtechnológiai Központ Zrt. Szeged, Huszár u.

85 sz. alatti, 346,35 m2 alapterületű helyiségben történő elhelyezését meghosszabbítja december 31. napjáig. A preferált bérleti díj 500,- Ft/m2/hó+ÁFA. 3) A Közgyűlés felkéri az IKV Zrt.-t, hogy intézkedjen a bérleti szerződések módosítása érdekében. Határidő: a határozat kézhezvételét követő 30 napon belül. A fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Jegyzői Iroda, az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt., a HÁM Művészeti Egyesület, a RITEK Regionális Információtechnológiai Központ Zrt. és a Városüzemeltetési Iroda. 9./ Szeged város lakott területén teherforgalom szabályozása az M43 autópálya forgalomba helyezését követően Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Módosító indítványt nyújtott be a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság, amit előterjesztőként elfogad. Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot a módosító indítvánnyal együtt. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 159/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Polgármester 01/312-9/2011. számú Szeged város lakott területén teherforgalom szabályozása az M43 autópálya forgalomba helyezését követően tárgyú előterjesztést és az alábbi határozatot hozza: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a közúti közlekedésről szóló évi I. törvény 9. (2) bekezdése, továbbá a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól, valamint az egyes köztisztasági tevékenységek ellátásáról szóló Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 1/2005.(II.2.) Kgy. rendelete alapján Szeged város érintett területén május 15-től a Makadam 2000 Úttervező Mérnöki Iroda Kft. (6646 Tömörkény, Szántó K. János u. 8.) által készített 378K/2011. tervszámú, márciusi keltű részletes forgalomtechnikai koncepció B változata szerinti az össztömeg-korlátozással érintett területekre a behajtás a célforgalmú tehergépjármű-forgalom számára a nap 24 órájában engedélymentesen lehetséges forgalmi rend bevezetését rendeli el, korlátozott forgalmú övezetek kialakításával (1/1975. (II.5.) KPM-BM

86 187 együttes rendelet Korlátozott forgalmú övezet tábla - 53/c ábra; Korlátozott forgalmú övezet vége tábla - 53/d ábra; Kivéve célforgalom kiegészítő tábla; Útirány előjelző tábla - Állandó korlátozás előjelzése 138. ábra). A 7,5 tonna össztömeg-korlátozás célterülete a Szeged, Nagykörúton és annak folytatásában a Temesvári körúton belüli városrészek, a 3,5 tonna össztömeg-korlátozás célterülete a Tisza Lajos körúton belüli városrész. A Közgyűlés felkéri a Fejlesztési Irodát, hogy a további behajtás korlátozással kapcsolatos pályázati lehetőségeket folyamatosan kísérje figyelemmel és amennyiben pályázati lehetősége adódik, azt terjessze a Közgyűlés elé. Erről jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Jegyzői Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Makadam 2000 Úttervező Mérnöki Iroda Kft., a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatósága, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Fenntartási Igazgatóság Fejlesztési és Garancia Osztály, az AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt., a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, a Városi Rendőrkapitányság, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 10./ Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Előterjesztői pontosítás történt a Biopolisz Park- Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja tárgyú határozatához. Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Belvárosi temető és környékének közlekedésbiztonságára vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 160/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés jóváhagyja, hogy SZMJV Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ által évben Az országos közutak átkelési szakaszain a forgalom csillapítására, a gyalogosok védelmének növelésére, a járművek sebességének csökkentésére alkalmas beavatkozások társfinanszírozására című pályázati kiírásra. A pályázat célja jelzőlámpás gyalogos átkelőhely létesítése az j. út szegedi belterületi szakaszán, a szegedi Belvárosi temető és környékének közlekedésbiztonsága biztosítása céljából. A beruházás összértéke e Ft, a megpályázott támogatási összeg e Ft.

87 188 2./ A Közgyűlés kötelezettséget vállal arra, hogy nyertes pályázat esetén e Ft önerőt biztosít a évi költségvetésben a Pályázati keret új fejlesztésekre c. előirányzat terhére. Felelős: Fejlesztési Iroda vezetője, Közgazdasági Iroda vezetője Határidő: nyertes pályázatról kapott értesítést követően azonnal Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely az Öthalmi egyetemi kollégium és diákszállások, valamint a ContiTech Rubber Industrial Kft. által foglalkoztatottak közlekedésbiztonságának biztosítására vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 161/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés jóváhagyja, hogy SZMJV Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ által évben Az országos közutak átkelési szakaszain a forgalom csillapítására, a gyalogosok védelmének növelésére, a járművek sebességének csökkentésére alkalmas beavatkozások, valamint az országos közutakon levő balesetveszélyes csomópontok tervezésének társfinanszírozására címmel kiírásra került pályázatra. A pályázat célja jelzőlámpás gyalogos átkelőhely terveinek elkészítése az 5. sz. főút szegedi belterületi szakaszán, az Öthalmi egyetemi kollégium és diákszállások, valamint a ContiTech Rubber Industrial Kft. által foglalkoztatottak közlekedésbiztonságának biztosítása céljából. A beruházás összértéke e Ft, a megpályázott támogatási összeg e Ft. 2./ A Közgyűlés kötelezettséget vállal arra, hogy nyertes pályázat esetén a 800 e Ft önerőt biztosít a évi költségvetésben a Pályázati keret új fejlesztésekre c. előirányzat terhére. Felelős: Fejlesztési Iroda vezetője, Közgazdasági Iroda vezetője Határidő: nyertes pályázatról kapott értesítést követően azonnal Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

88 189 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely körforgalmi csomópont építésére vonatkozik az 5. sz. főút km szelvényénél. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 162/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés jóváhagyja, hogy SZMJV Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ által évben Balesetveszélyes csomópontok átépítésének társfinanszírozására című pályázati felhívásra. A pályázat célja körforgalmi csomópont építése az 5. sz. főút km szelvényénél. A beruházás összértéke e Ft, a megpályázott támogatási összeg e Ft. 2./ A Közgyűlés kötelezettséget vállal arra, hogy nyertes pályázat esetén, a e Ft saját forrásból, e Ft részt biztosít, a évi költségvetésben a Pályázati keret új fejlesztésekre c. előirányzat terhére. A fennmaradó e Ft saját forrást, a GlobalLog Kft. biztosítja a határozat mellékletét képező megállapodás szerint. Felelős: Határidő: Fejlesztési Iroda vezetője, Közgazdasági Iroda vezetője nyertes pályázatról kapott értesítést követően azonnal 3./ A Közgyűlés jóváhagyja a határozat mellékletét képező, SZMJV Önkormányzata és a GlobalLog Kft. között létrejövő megállapodást és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására. Felelős: Határidő: Polgármester azonnal Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, a GlobalLog Kft., valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

89 190 a 162/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat melléklete Megállapodás Amely létrejött egyrészről Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (képviseletében: Dr. Botka László polgármester, adószáma: , bankszámlaszáma: , székhelye: 6720 Szeged, Széchenyi tér ), mint Pályázó (a továbbiakban Pályázó), másrészről a GlobalLog Logisztikai, Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Kft. (székhely: 6728 Szeged, Budapesti út 34.; cégjegyzékszám: ; adószám: ; képviseli: Dr. Vörös Béla, ügyvezető,) mint Forrást biztosító szervezet (a továbbiakban: Forrást Biztosító) együttesen, mint Felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételekkel: 1./ Felek rögzítik, hogy Forrást Biztosító társaságban a Pályázó 17,56%-ban tulajdonos. 2./ Pályázó február 24-én pályázatot nyújtott be a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ évben kiírt Balesetveszélyes csomópontok átépítésének társfinanszírozására című felhívására. A tervezett beruházás célja a SZILK előtt az 5. számú főúton körforgalmi csomópont építése. 3./ A benyújtott pályázatban az önerő biztosítását ( e Ft-ot) a Forrást Biztosító január 25-én kelt nyilatkozatában vállalta. E kötelezettségvállalás jelen megállapodás aláírásával hatályát veszti. 4./ Jelen megállapodásban Felek a pályázathoz szükséges saját forrást ( eft) az alábbiak szerint osztják meg: A pályázathoz szükséges eft saját forrásból Pályázó vállalja eft megfizetését, míg a Forrást Biztosító eft megfizetését, akként, hogy a Felek kötelesek a fenti összegeket a NFM útpénztár előirányzat részére közvetlenül utalni, a nyertes pályázatról kapott értesítést követően. 5./ A pénzügyi teljesítés megtörténtét Felek egymásnak haladéktalanul kölcsönösen igazolni kötelesek. 6./ Amennyiben a pályázat nem nyer támogatást, jelen megállapodás automatikusan megszűnik. 7./ Felek kijelentik, hogy jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadóak. Jelen megállapodást a felek átolvasták és azt, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírták. Szeged, április Szeged MJV Önkormányzata képviseletében: Dr. Botka László polgármester Pályázó képviselője... GlobalLog Kft. Dr. Vörös Béla ügyvezető Forrást Biztosító képviselője

90 191 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Dorozsmai Nagybani Piac regionális logisztikai központjának infrastrtuktúrális fejlesztésére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 163/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1.) A Közgyűlés tudomásul veszi, hogy a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. GOP kódszámmal befogadott, Dorozsmai Nagybani Piac regionális logisztikai központjának infrastrukturális fejlesztése címmel pályázatot nyújtott be. A közgyűlés hozzájárul a pályázat megvalósításához a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában lévő területen (hrsz. 294.), valamint annak a megvalósítást követő legalább 5 éves fenntartásához és üzemeltetéséhez. 2.) A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert a határozat mellékletét képező Tulajdonosi hozzájárulás aláírására. Felelős: Polgármester Határidő: azonnal Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda és általa a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft., valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

91 192 a 163/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozata melléklete TULAJDONOSI HOZZÁJÁRULÁS Alulírott, dr. Botka László polgármester, mint a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, Széchenyi tér ) képviselője kijelentem, hogy a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. (cím: 6791 Szeged, Kettőshatári út 2-4. adószám: ) által a GOP pályázati felhívásra benyújtott Dorozsmai Nagybani Piac regionális logisztikai központjának infrastrukturális fejlesztése című, GOP / azonosító számú pályázati projekt tartalmát ismerem, annak a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában lévő területet hrsz érintő megvalósításához, valamint annak a megvalósítást követő legalább 5 éves fenntartásához és üzemeltetéséhez hozzájárulok. A hozzájárulást alátámasztja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint bérbeadó és a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft., mint bérlő között december 29. napján létrejött bérleti szerződés, amely december 31-ig érvényes, valamint a Dorozsmai Nagybani Piac Taggyűlésének 3/2010. (IX. 28.) sz. határozata. Egyben kijelentem, hogy ezen jognyilatkozat megtételére jogosult vagyok. Szeged, április 15. P.h. dr. Botka László polgármester

92 193 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely 8 fő hátrányos helyzetű, elsősorban bérpótló támogatásra jogosult álláskereső foglalkoztatására vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 164/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1. SZMJV Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani a megyei kormányhivatal munkaügyi szakigazgatási szervei által meghirdetett A helyi önkormányzatok közfeladat ellátását segítő évi támogatására c. pályázati felhívásra. Az Önkormányzat a pályázat keretében 8 fő hátrányos helyzetű, elsősorban bérpótló támogatásra jogosult álláskeresőt foglalkoztatna ügyviteli feladatok ellátására napi 8 órában május 1-től november 30-ig. Felelős: Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda vezetője Határidő: április A Közgyűlés kötelezettséget vállal arra, hogy nyertes pályázat esetén a 8 személy foglalkoztatására az 1. pontban meghatározott feltételek mellett összesen e Ft saját forrást biztosít, amely összeg a évi költségvetés Országos közmunkaprogramból rövid időtartamú közfoglalkoztatás előirányzaton rendelkezésre áll. Felelős: Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda vezetője Közgazdasági Iroda vezetője Határidő: nyertes pályázatról kapott értesítést követően azonnal Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: A korábbiakban említett előterjesztői pontosítás erre a határozati javaslatra vonatkozik. Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Somogyi utca tervezett burkolatának megváltoztatására vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.)

93 165/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. 194 HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés a Biopolisz Park Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja című, DAOP-5.1.2/C-09-2f azonosító számú városrehabilitációs projekt keretében a Somogyi utca tervezett forgalmi rendjének 488/2010. (X. 27.) Kgy. sz. határozat szerinti megváltoztatására tekintettel figyelemmel a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal állásfoglalására is a forgalommal terhelt sávban a kiselemes burkolat helyett aszfalt burkolat építését kívánja megvalósítani. 2./ A Közgyűlés a Polgármester útján utasítja a Fejlesztési Iroda vezetőjét, hogy a változtatás engedélyezése érdekében járjon el a Közreműködő Szervezet felé, valamint felhatalmazza a Polgármestert az engedélyezéshez szükséges dokumentumok aláírására. Felelős: Polgármester, Fejlesztési Iroda Vezetője Határidő: a Támogatási szerződés aláírását követően haladéktalanul Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, amely a Petőfi Sándor sgt-i Bölcsőde energetikai korszerűsítésére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 166/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés jóváhagyja a Petőfi Sándor sgt-i Bölcsőde energetikai korszerűsítése című projektet a mellékletben szereplő beruházási engedélyokirat szerint bruttó eft összegben. 2./ A Közgyűlés a Polgármester útján felkéri a Fejlesztési Irodát, hogy a beruházási engedélyokirat végrehajtásához szükséges intézkedéseket tegye meg. Határidő: folyamatos Felelős: Fejlesztési Iroda vezetője Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

94 I. A beruházás alapadatai: 195 a 166/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat melléklete Beruházási Engedélyokirat a.) A beruházó megnevezése, címe: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 6720 Szeged, Széchenyi tér b.) A beruházás megnevezése, címe: Petőfi Sándor sgt-i Bölcsőde energetikai korszerűsítése c.) A beruházás azonosító száma: KEOP-5.3.0/B/ d.) A beruházás költségelőirányzata: bruttó e Ft e.) A beruházás rövid műszaki leírása: a Petőfi Sándor sgt-i Bölcsőde energetikai korszerűsítése során megtörténik a nyílászárók cseréje, korszerűbbé válik a fűtési rendszer, az épület külső hőszigetelést kap és napkollektoros rendszer is telepítésre kerül. f.) A beruházás az Önkormányzat tulajdonában lévő területen valósul meg. II. A megvalósítás tervezett adatai: a) A projekt kezdési időpontja: február 22. b) A beruházás nem engedély köteles. c) A kivitelezés várhatóan júniusában kezdődik, és augusztus 30-án ér véget. Az üzembe helyezés várható dátuma szeptember. III.) A beruházás költségelőirányzatának források és évek szerinti megoszlása: Év Önkormányzati forrás (e Ft) Egyéb forrás (e Ft) (KEOP pályázat) Összesen (e Ft) összesen

95 196 A beruházás költségelőirányzatának részletezése I. KEOP Pályázatban elszámolható rész Bruttó költség (pályázat) e Ft Nem pályázati rész Bruttó költség e Ft KEOP-5.3.0/B/ Nyílászárók cseréje Fűtéskorszerűsítés Hőszigetelés Napkollektoros rendszer telepítése Pályázatírás Tervezés Közbeszerzés 550 Projekt menedzsment Műszaki ellenőrzés 950 Tervezői művezetés 550 Nyilvánosság biztosítása 220 ÖSSZESEN II. Költségösszetétel: Nem elszámolható költség Pályázatban elszámolható költség MINDÖSSZESEN 120 e Ft e Ft e Ft IV.) Pénzügyi ütemezés A beruházás pénzügyi ütemezése negyedévenkénti bontásban: év I. negyedév: e Ft év II. negyedév: e Ft év III. negyedév: 145 e Ft év II. negyedév: e Ft év III. negyedév: e Ft év IV. negyedév e Ft (A fejezetben bruttó összegek szerepelnek.) V.) A beruházás lebonyolításáért felelős szervezet: Szeged MJV Önkormányzat Fejlesztési Iroda A beruházás a "Petőfi Sándor sgt-i bölcsőde energetikai korszerűsítése" előirányzaton felül az önkormányzat 2011.évi költségvetési rendeletében el nem számolható költségelőirányzatot nem tartalmaz. A beruházást Szeged MJV Közgyűlése a 166/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozatával hagyta jóvá. Szeged Megyei Jogú Város polgármestere Szeged Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője

96 197 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Regionális agro-logisztikai integrált rendszerre vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 167/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés kötelezettséget vállal arra, hogy Temesvár vezető partnersége mellett Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint partner, részt vesz a Regionális agro-logisztikai integrált rendszer c. projektben. A Közgyűlés felkéri a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. vezetőjét, hogy a megvalósításban való közreműködésről gondoskodjon, és folyamatosan tájékoztassa SZMJV Polgármesteri Hivatal Fejlesztési Irodáját a megvalósítás lépéseiről. Felelős: Dorozsmai Nagybani Piac Kft. vezetője Határidő: folyamatos 2./ A Közgyűlés jóváhagyja a határozat mellékletét képező Megállapodást és kötelezettséget vállal arra, hogy a projektet a Megállapodásban foglaltak szerint valósítja meg. Felelős: Polgármester Határidő: folyamatos 3./ A Közgyűlés felhatalmazza a Polgármestert a határozat mellékletét képező Megállapodás aláírására, mindhárom (magyar, angol, román) nyelven. Felelős: Polgármester Határidő: azonnal Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft., valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

97 198 a 167/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat melléklete MEGÁLLAPODÁS Temesvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint Vezető partner és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint Támogató partner között a Magyarország - Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül, a HURO/0802/153 Regionális agro-logisztikai integrált rendszer (a projekt rövid címe: RAL-SYSTEM ) címmel megvalósuló projektről Előzmények: január 27-én Temesvár és Szeged között létrejött Testvérvárosi Együttműködési Megállapodás aláírását követően a két város kiemelkedő kapcsolatát megerősítve, a városok polgármesterei január 22-én, Szegeden aláírtak egy Közös Nyilatkozatot, amelyben Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése és Temesvár Megyei Jogú Város Közgyűlése megállapodtak abban, hogy önkormányzataik önállóan, vagy azok intézményei, gazdasági társaságai, illetve egyéb szervezetei közreműködésével pályázatot nyújtanak be a Magyarország Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program harmadik felhívására, ösztönözve a nagybani piacok közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztését. A közös pályázat benyújtásához június 30-án Partnerségi Megállapodás készült, melyet Gheorghe Coriolan Ciuhandu úr, Temesvár Megyei Jogú Város Polgármestere és Dr. Botka László úr, Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere írt alá, a Magyarország - Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül, 2. Prioritási tengely: A társadalmi és gazdasági kohézió erősítése a határmenti térségben, 2.1 Határon átnyúló üzleti együttműködés támogatása, Üzleti infrastruktúra fejlesztése, HURO/0802/153 Regionális agro-logisztikai integrált rendszer című projekthez, melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszíroz. Temesvári Polgármesteri Hivatal SC / nyilvántartási számával regisztrált / február 25 ei nyilvántartási számmal érkezett értesítés alapján a Regionális agro-logisztikai integrált rendszer c. projekt jóváhagyása megtörtént, mely jóváhagyás a különleges feltételeket is tartalmazta. FENTIEK ALAPJÁN A FELEK TEMESVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÉS SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÖNKORMÁNYZATA a következőkben állapodnak meg: Felek megvalósítják a HURO/0802/153 Regionális agro-logisztikai integrált rendszer című projektet, a támogatási dokumentumokkal jóváhagyott formában és azzal összhangban. Kijelölik a Regionális agro-logisztikai integrált rendszer projektcsapatot, amely alkalmas a projekten belüli saját tevékenységeit végrehajtani, a megvalósítási és a fenntartási időszakban is. Biztosítják a Regionális agro-logisztikai integrált rendszer projekt működési fenntarthatóságát legalább 5 évig a projekt befejezése után, biztosítva az összes anyagi, pénzügyi, logisztikai és humán erőforrást.

98 199 A működési időszakon át, a megvalósítási időszakot követően, a Regionális agrologisztikai integrált rendszer projekt eredményeit román magyar közös csapat partnerségben hasznosítja, annak érdekében hogy a közösségekre nézve a lehető leghatékonyabb eredményt érjék el. A Regionális agro-logisztikai integrált rendszer projekt megvalósítása során nyert szolgáltatásokat az ügyfeleknek térítésmentesen biztosítják. A megállapodásban foglaltak a megvalósítás és a fenntartás időtartamára figyelemmel az aláírástól számított 8 évig érvényesek. Készült: Szeged, , három-három példányban mindkét fél számára, román, magyar és angol nyelven. Dr. Ing. Gheorghe Ciuhandu Temesvár Megyei Jogú Város Polgármestere Dr. Botka László Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere

99 200 AGREEMENT regarding the project Regional Integrated Agro-Logistic System (RAL-SYSTEM) nº HURO/0802/153, applied for financing within the Hungary-Romania Cross-Border Cooperation Programme by the Municipality of Timisoara, as Lead Partner, and the City of Szeged as Project Partner Taking into account The relationships of friendship and trust between the city of Timisoara and the city of Szeged, established by the Cooperation and Union Agreement between the two cities, signed at Szeged, on 27 th January 1998; The Common Declaration, signed at Szeged on 22 nd January 2010, by which the City Council of Timisoara and the City Council of Szeged agree that, following the elaboration by the local Councils, independently or with the support of the institutions subordinated, of the companies or other organizations, to forward common projects within the third call of proposals of the Hungary- Romania Cross-Border Co-operation Programme , in order to encourage the development of commercial relationships between the wholesale markets; The Partnership Agreement signed on 30 th June 2010 by Mr. Gheorghe Coriolan Ciuhandu, as Mayor of Timisoara City and by Mr. Botka László, as Mayor of Szeged City, part of the Application Form for the project Regional Integrated Agro-Logistic System nº HURO/0802/153, applied to be financed within the Hungary-Romania Cross-Border Co-operation Programme , Priority Axis 2 - Strengthen social and economic cohesion of the border area, Key Area of intervention Support for cross border business cooperation, Action Development of business infrastructure, financed by the European Regional Development Fund; The Letter of Notification with registry nº /2011/25 February 2011, registered at Timisoara City hall under the nº SC / , regarding the financing of the project Regional Integrated Agro-Logistic System, including special conditions, PARTIES THE MUNICIPALITY OF TIMISOARA and THE MUNICIPALITY OF SZEGED agree on the following: To implement in most favourable conditions the project Regional Integrated Agro- Logistic System nº HURO/0802/153, in the form and according to the documents approved by the Financing Authority; To appoint the implementation teams of the project Regional Integrated Agro-Logistic System able to develop all the activities for which they are responsable for, during the implementation of the project, as well as after the objective was put into operation; To ensure the operational continuity of the project Regional Integrated Agro-Logistic System for a period of minimum 5 years after its ending, ensuring in this way all the necessary material, human, economic and logistic resources;

100 201 During the period of operation, after the implementation, the results of the project Regional Integrated Agro-Logistic System will be exploited in partnership by a mixed Romanian - Hungary team in order to maximize the impact on both communities; The outcome services of the implemented project Regional Integrated Agro-Logistic System will be offered to the clients of the wholesale markets from Timisoara and from Szeged for free. The Parties aknowledge that the present Agreement becomes valid once the City Council of Szeged gives a resolution. The present Agreement is binding for a period of 8 year since its signing. Signed at Szeged, on the 21st of March, 2011., in three originals by each, in Romanian, in Hungarian and in English. Dr. Ing. Gheorghe Ciuhandu Mayor of Timişoara City Dr. Botka László Mayor of Szeged City

101 202 PROTOCOL privind proiectul "Sistem agro-logistic regional integrat" nr. HURO/0802/153, Acronim RAL- SYSTEM, depus spre finanţare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România de către Municipiul Timişoara, în calitate de Lider de proiect, alături de Municipiul Szeged, în calitate de Partener de proiect Având în vedere Relaţiile de prietenie şi de încredere existente între oraşele Timişoara şi Szeged, consfinţite prin Acordul de Cooperare şi Înfrăţire între cele două oraşe, semnat la Szeged, în data de 27 ianuarie 1998; Declaraţia comună, semnată la Szeged în data de 22 ianuarie 2010, prin care Consiliul Local al Municipiului Szeged şi Consiliul Local al Municipiului Timişoara Timişoara convin, ca în urma elaborării de către Consiliile Locale în mod independent sau cu implicarea instituţiilor din subordine, a societăţilor comerciale sau altor organizaţii, să înainteze proiecte comune în cadrul celei de a treia publicări a Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România , în vederea încurajării dezvoltării relaţiilor comerciale între pieţele de gros, Acordul de parteneriat semnat în data de de către domnul Gheorghe Coriolan Ciuhandu, în calitate de Primar al Municipiului Timişoara şi domnul Botka László, în calitate de Primar al Municipiului Szeged, parte a cererii de finanţare pentru proiectul "Sistem agro-logistic regional integrat" nr. HURO/0802/153, depus spre finanţare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România , Axa prioritară 2 - "Întărirea coeziunii sociale şi economice în regiunea de graniţă", Domeniul major de intervenţie "Sprijinirea cooperării transfrontaliere în domeniul afacerilor", Acţiunea Dezvoltarea infrastructurii de afaceri" finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională; Notificarea cu nr /2011/25 februarie 2011, înregistrată la Primăria Municipiului Timişoara cu nr. SC / privind aprobarea finanţării proiectului "Sistem agrologistic regional integrat", inclusiv condiţiile speciale, PĂRŢILE MUNICIPIUL TIMIŞOARA ŞI MUNICIPIUL SZEGED convin următoarele: Să implementeze în condiţii optime proiectul "Sistem agro-logistic regional integrat" nr. HURO/0802/153, în forma şi în conformitate cu documentele aprobate de finanţator; Să-şi desemneze echipele de implementare a proiectului "Sistem agro-logistic regional integrat" apte să deruleze toate activităţile care le revin, atât în perioada de implementare a proiectului, cât şi după data punerii în funcţiune a obiectivului;

102 203 Să asigure durabilitatea operaţională a proiectului "Sistem agro-logistic regional integrat" pe o perioadă de minim 5 ani după finalizarea acestuia, asigurând în acest sens toate resursele materiale, umane, financiare şi logistice necesare; Pe perioada de operare, ulterioară implementării, rezultatele proiectului Sistem agrologistic regional integrat" vor fi exploatate în parteneriat de o echipă mixtă românomaghiară, în scopul maximizării impactului asupra celor două comunităţi; Serviciile rezultate ca urmare a implementării proiectului "Sistem agro-logistic regional integrat" vor fi oferite clienţilor pieţelor de gros din Timişoara şi din Szeged cu titlu gratuit. Prezentul protocol este valabil pe o durată de 8 ani de la data semnării. Semnat la..., în data de..., în câte trei exemplare pentru fiecare parte, în limba română, limba maghiară şi limba engleză. Dr. Ing. Gheorghe Ciuhandu Primarul Municipiului Timişoara Dr. Botka László Primarul Municipiului Szeged

103 204 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szeged, Belvárosi híd újszegedi hídfőjében buszsáv létesítésére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 168/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1.) A Közgyűlés jóváhagyja a Szeged város elektromos tömegközlekedés fejlesztés nagyprojekt részeként a Szeged, Belvárosi híd újszegedi hídfőjében buszsáv létesítése, a csomópontokban tömegközlekedést előnyben részesítő jelzőlámpás forgalomirányítási rendszerrel c. projektelem fejlesztésére vonatkozó beruházási engedélyokiratot a határozat melléklete szerinti e Ft összegben. 2.) A projektelem pénzügyi fedezete a 69/2008. (II.15.) Kgy. számú határozattal került jóváhagyásra. 3.) A Közgyűlés a Polgármester útján felkéri a Fejlesztési Irodát, hogy a beruházási engedélyokirat végrehajtásához szükséges intézkedéseket tegye meg. Határidő: folyamatos Felelős: Fejlesztési Iroda vezetője Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, a Szeged Pólus Kft., valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

104 205 a 168/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat melléklete Beruházási engedélyokirat I.) A beruházás alapadatai: A beruházó megnevezése, címe: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 6720 Szeged, Széchényi tér A beruházás megnevezése, címe: Szeged város elektromos tömegközlekedés fejlesztése keretében a Szeged, Belvárosi híd újszegedi hídfőjében buszsáv létesítése, a csomópontokban tömegközlekedést előnyben részesítő jelzőlámpás forgalomirányítási rendszerrel A beruházás költségelőirányzata (bruttó, 5% tartalékkerettel) ,- Ft A beruházás kapacitása, rövid műszaki leírása: A beruházásban tömegközlekedést előnyben részesítő csomópont létesül a Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél, továbbá autóbusz sáv épül a Székely és Népkert sorokon. II.) A megvalósítás tervezett időadatai: A kivitelezés kezdési időpontja: II. negyedév A teljes megvalósulás várható időpontja: III. negyedév III.) A beruházás (saját forrás) költségelőirányzatának forrása és költségvetése szerinti költségrészletezés ütemezése: Önkormányzati tulajdonrész, SzKT üzemeltetés Önkormányzati tulajdon Idegen tulajdon (közmű stb.) Összesen Felsővezeték építése Forgalomtechnikai jelzőberendezés Útberuházások maradványértékű elemek (bontás) Közműkiváltás Nettó összesen Nettó saját forrás (13,65 %) Nettó támogatás (86,35 %) ÁFA (25%) Bruttó összesen Nem visszaigényelhető ÁFA

105 206 IV.) Tartalékkeret A szerződés szerinti tartalékkeret 5%, amely a szerződés megkötését követően felmerült műszaki szükségszerűségek költségeinek fedezésére, a lebonyolító Mérnök változtatási utasítása alapján használható fel. Nettó vállalási ár 5%-a ÁFA: Bruttó összesen: ,- Ft ,- Ft ,- Ft V.) Pénzügyi ütemezés A beruházás pénzügyi ütemezése negyedévenkénti bontásban (bruttó adatok 5% tartalékkerettel): év II. negyedév: Ft év III. negyedév: Ft Összesen: Ft VI.) A beruházás kivitelezéséért felelős: Fejlesztési Iroda VII.) A beruházás lebonyolításáért felelős projektmenedzsment szervezet: Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. A beruházás az "Elektromos tömegközlekedés nagyprojekt kivitelezés" előirányzaton felül az önkormányzat költségvetési rendeletében el nem számolható költségelőirányzatot nem tartalmaz. Szeged, március 29. k.m.f. Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője

106 207 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely Szeged-Algyő Ívóvízminőségjavító Önkormányzati Társulás pályázatára vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 169/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés tudomásul veszi Szeged Algyő Ivóvízminőség javító Önkormányzati Társulás pályázati anyagának aktuális állásáról szóló tájékoztatót. 2./ A Közgyűlés támogatja, hogy a Szeged Algyő Ivóvízminőség javító Önkormányzati Társulás a pályázatát benyújtsa. Felelős: Szeged Algyő Ivóvízminőség javító Önkormányzati Tárulás Határidő: április / A Közgyűlés kötelezettséget vállal arra, hogy nyertes pályázat esetén ,- Ft + ÁFA összeg önerőt biztosít a költségvetés terhére, amely összeg a évi Vízügyi Építési Alap beruházási hányadán rendelkezésre áll, ami a Vízügyi Építési Alapon belül Pályázati Forrás KEOP Programra előirányzaton elkülönítésre kerül a Vízügyi Építési Alap Beruházás előirányzatának terhére. Felelős: Közgazdasági Irodavezető Határidő: a évi költségvetési rendelet soron következő módosításakor 4./ A Közgyűlés a polgármester útján utasítja a Közgazdasági Irodát és a Városüzemeltetési Irodát, hogy nyertes pályázat esetén ,- Ft + Áfa összeget a évi költségvetésbe és ,- Ft + Áfa összeget a évi költségvetésbe tervezzen be. Felelős: Közgazdasági Iroda és Városüzemeltetési Iroda Határidő: évi költségvetés tervezésekor és a évi költségvetés tervezésekor 5./ A Közgyűlés a polgármester útján utasítja a Városüzemeltetési Irodát, hogy a évi EU Önerő Alap feltételeit meghatározó rendelet hatályba lépését követően intézkedjen a pályázat saját forrás összetételének módosításáról, és erről készítsen beszámolót az azt követő soros Közgyűlési ülésre. Felelős: Városüzemeltetési Irodavezető Határidő: a rendelet hatályba lépését követő közgyűlés Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

107 208 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szeged Local Agenda 21 című fenntarthatósági programra vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 170/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés a határozat mellékletét képező Szeged LOCAL AGENDA 21 című fenntarthatósági programot elfogadja. Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, a Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

108 209 a 170/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. melléklete A jegyzőkönyv mellékleteként külön pdf-ben található!.

109 210 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a vis maior támogatási pályázatra vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 171/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a április 01-én bejelentett vis maior támogatási pályázatához az alábbi nyilatkozatot adja: I. a vis maior káreseményhez kapcsolódóan biztosítással nem rendelkezik, II. saját erejéből - részben vagy egészében - a vis maior esemény okozta helyzetet nem tudja megoldani. Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. 11./ Megbízási szerződés megkötése a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvánnyal Előterjesztő: Alpolgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Módosító javaslat érkezett a Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottságtól, valamint a Pénzügyi Bizottságtól azonos tartalommal, melyet előterjesztő nem fogad el. Szavazásra bocsátja a Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottság, valamint a Pénzügyi Bizottság módosító javaslatait. A Közgyűlés a javaslatot 14 igen,11 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadja el. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.)

110 211 Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot. A Közgyűlés a javaslatot 27 igen, 2 nem szavazattal elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 172/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta az alpolgármester 25827/2011. számú előterjesztését "Megbízási szerződés megkötése a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvánnyal" címmel, és az alábbi határozatot hozta: 1. A közgyűlés a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál, továbbá a Martin György Néptáncfesztivál megrendezésére a években megbízási szerződést köt a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvánnyal oly módon, hogy a fesztiválok megrendezésére évente bruttó 10 millió forintot biztosít. A közgyűlés felhatalmazza a polgármestert a határozat mellékletét képező szerződés megkötésére. Felelős: polgármester Határidő: április A közgyűlés a polgármester útján utasítja az Oktatási, Kulturális és Sportiroda és a Közgazdasági Iroda vezetőjét, hogy gondoskodjanak a fenti összegeknek az adott évi költségvetésbe való betervezéséről a "Kulturális együttműködések" előirányzaton. Felelős: Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetője Közgazdasági Iroda vezetője Határidő: az adott év költségvetésének a tervezése Erről a tisztségviselőket, a címzetes főjegyzőt, a Kabinetet, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát jegyzőkönyvi kivonaton, a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítványt az Oktatási, Kulturális és Sportiroda útján levélben értesíti.

111 212 a 172/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. határozat melléklete MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, Széchenyi tér , adószáma: , képviselője dr. Botka László polgármester), mint megbízó, (a továbbiakban: megbízó), másrészről: Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány (6722 Szeged, Kálvária sgt. 14., nyilvántartási száma: 405, adószáma: , számlaszáma: , képviselője: dr. Simoncsics János) mint megbízott, (a továbbiakban: megbízott), továbbiakban együtt: a felek között az alulírott helyen és napon az alábbi feltételekkel: 1. A SZERZŐDÉS TÁRGYA: A 2012., és években a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál, a és években a Martin György Néptáncfesztivál megrendezése. Megbízó megbízza megbízottat a fenti feladatok elvégzésével a jelen szerződésben foglalt feltételek szerint. Megbízott kijelenti, hogy a feladatok teljesítését elvállalja, feltételeinek teljesítésére képes, a szükséges szakértelemmel, képzett személyzettel, valamint jogszabály szerint szükséges valamennyi engedéllyel rendelkezik, illetve tagja minden, a jogszabály által esetlegesen meghatározott szervezetnek, kamarának, amely tagság a jogszerű működés feltétele. A szerződő felek a jelen megbízási szerződést határozott időtartamra január 1. napjától december 31. napjáig kötik. A felek megállapodnak, hogy jelen szerződés az aláírással lép hatályba és szerződésszerű teljesítés esetén december 31. napjával automatikusan megszűnik. A felek megállapodnak, hogy a megbízott jelen szerződésben meghatározott rendezvényszervezési kötelezettségét harmadik félre nem ruházhatja át. Ez nem érinti a rendezvényszervezéssel összefüggő szolgáltatások harmadik féltől való igénybevételét. 2. A VÉGZENDŐ MUNKA LEÍRÁSA: A Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál megrendezése legalább az alábbiakat foglalja magában: a rendezés évében, nyári hónapban 3 napos szakmai fesztivál megrendezése hazai és külföldi tánccsoportok részvételével, amelynek magában kell foglalnia a város egy nagy forgalmú terén megrendezett megnyitót, legalább két estén, színházi körülmények között megrendezett szakmai bemutatókat, továbbá legalább két nyilvános utcai bemutatót, a résztvevő együttesek meghívásakor a megbízottnak figyelemmel kell lennie a Szegedi Szabadtéri Játékok néptánc tárgyú produkciójának igényeire, a fesztiválon résztvevő külföldi együttesek - a Szabadtéri Játékok részbeni anyagi hozzájárulása mellett - igény szerint részt vesznek a Szabadtéri Játékok produkciójában.

112 213 A Martin György Néptáncfesztivál megrendezése legalább az alábbiakat foglalja magában: a rendezés évében, nyári hónapban 3 napos szakmai fesztivál megrendezése hazai magyar és nemzetiségi, továbbá határainkon kívülről hívandó magyar tánccsoportok részvételével, amelynek magában kell foglalnia a város egy nagy forgalmú terén megrendezett megnyitót, legalább két estén, színházi körülmények között megrendezett szakmai bemutatókat, továbbá legalább két nyilvános utcai bemutatót, a résztvevő együttesek kiválasztásánál figyelemmel kell lenni a Martin György Néptáncszövetség szakmai ajánlásaira, A fesztivál szakmai bemutatóin megnyilvánuló együtteseket szakmai zsűri értékeli. 3. A MEGBÍZÁSSAL KAPCSOLATOS EGYÉB TEVÉKENYSÉGEK: Kapcsolattartás és rendszeres együttműködés a CIOFF (Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d'arts Traditionnels - Folklór- és Népművészeti Fesztiválok Szervezetének Nemzetközi Bizottsága) magyarországi irodájával, kapcsolattartás és közvetlen információcsere a Martin György Néptáncszövetséggel, kapcsolattartás a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nonprofit Kft. szakembereivel. 4. A TELJESÍTÉS IGAZOLÁSA, BESZÁMOLÁS A megbízott minden évben szöveges szakmai beszámolót köteles benyújtani megbízónak. A fesztiválok szakmai ellenőrzését és a teljesítés igazolását a Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sportirodája végzi. 5. A SZERZŐDÉSBEN VÁLLALT SZOLGÁLTATÁS SZJ SZÁMA A szerződésben vállalt szolgáltatás "Előadóművészet"-nek minősül, (SZJ ) a mindenkori hatályos jogszabályoknak megfelelő áfá- t tartalmaz. 6. A MEGBÍZÁS DÍJA A években évente bruttó Ft, azaz tízmillió forint, amely tartalmazza a jogszabálynak megfelelő áfá-t.

113 SZÁMLÁZÁS, ÜTEMEZÉS A szerződő felek megállapodnak, hogy a megbízott az 1. pontban meghatározott tevékenysége teljesítéséhez, a rendezvény megkezdése előtt 60 nappal, a megbízó felé előleg számlát bocsáthat ki, melynek összege a tárgyévi megbízási díj 20%-a, melyet a megbízó a számla kézhezvételétől számított 30 nap múlva banki átutalással teljesít a megbízott részére. A számla összege a mindenkori hatályos jogszabályoknak megfelelő áfá-t tartalmazza. A szerződő felek megállapodnak, hogy a megbízott az 1. pontban meghatározott tevékenysége teljesítéséhez a fennmaradó megbízási díj 80% -át (előleg fizetés igénylésének elmaradása esetén a teljes megbízási díjat) a megbízott a rendezvény megkezdését megelőző 40. naptól jogosult a megbízó felé leszámlázni, melyet a megbízó a számla kézhezvételétől számított 30 nap múlva banki átutalással teljesít a megbízott részére. A számla összege a mindenkori hatályos jogszabályoknak megfelelő áfá-t tartalmazza. 8. FELMONDÁS A szerződő felek megállapodnak abban, hogy a jelen megbízási szerződés időtartamára vonatkozóan szerződésszerű teljesítés esetére a rendes felmondás jogát kölcsönösen kizárják. Ezen rendes felmondási jog kizárása nem érinti az azonnali hatályú rendkívüli felmondás lehetőségét. Amennyiben bármelyik fél jelen szerződésben vállalt kötelezettségét vétkesen vagy gondatlanul megszegi, úgy a másik fél írásban köteles a szerződésszegő magatartás megszüntetésére őt felszólítani, és jogosult a teljes kár megtérítését igényelni. A felszólítást követően, ha az 5 munkanapon belül nem jár eredménnyel, a vétlen fél jogosult a szerződést az 5 nap elteltével azonnali hatállyal írásban felmondani azzal, hogy a felmondás okát a szerződésszegő magatartás tényét és mibenlétét megjelölve meg kell indokolni. A felek egyúttal rögzítik, hogy ebben az esetben a vétlen fél felé a szerződésszegő fél teljes körű kártérítéssel tartozik, bele értve a vétlen fél igazoltan elmaradt hasznának, valamint az igazolt egyéb költségeinek megtérítését is. Az azonnali hatályú rendkívüli felmondás lehetőségei a következők: A megbízó jogosult a megbízási szerződést azonnali hatállyal felmondani: amennyiben a megbízott nem teljesíti az 1. pontban megjelölt rendezvények lebonyolítását, amennyiben a megbízott az 1. pontban megjelölt rendezvények megrendezése során a megbízónak gondatlanul vagy szándékosan kárt okoz. A megbízott jogosult a megbízási szerződést azonnali hatállyal felmondani: amennyiben a megbízó a 6. pontban megjelölt megbízási díjat nem vagy nem a megfelelő határidő betartásával bocsátja a megbízott rendelkezésére, amennyiben a megbízó vagy más, a megbízó érdekkörébe tartozó ügyfél a megbízott tevékenységét akadályozza.

114 VEGYES ÉS ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK Felek megállapodnak abban, hogy az esetlegesen felmerülő vitás kérdéseket elsősorban egymás közötti tárgyalások útján rendezik. Jelen szerződés mindkét fél egyetértésével írásban kiegészíthető, módosítható. Jelen szerződésben nem meghatározottakra a vonatkozó magyar jogszabályok az irányadóak. Jelen szerződést felek - felhatalmazott képviselőik útján - elolvasás és értelmezés után mint akaratukkal mindenben egyezőt, helybenhagyólag írták alá. Szeged, dr. Simoncsics János dr. Botka László a megbízott képviseletében a megbízó képviseletében

115 / Együttműködési megállapodás fenntartói jóváhagyása Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetője Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 173/2011. (IV. 15.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta az Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetőjének 34537/2011. iktatószámú,,együttműködési megállapodás fenntartói jóváhagyása tárgyú előterjesztését, és az alábbi határozatot hozta: 1. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyja a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola, valamint a TACE Dental Bt. között létrejött együttműködési megállapodást május 01-től május 31-ig gyakorlati képzési feladatainak ellátására. 2. Az intézmény a jóváhagyott együttműködési megállapodáshoz képzési költségre való hivatkozással többlettámogatást nem kezdeményezhet. 3. A közgyűlés a Polgármester útján utasítja az intézmény vezetőjét, hogy az együttműködési megállapodás évenkénti felülvizsgálatáról tájékoztassa az Oktatási, Kulturális és Sportirodát. Felelős: Intézmény vezetője Határidő: évente, augusztus 31. Erről a Tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát, és az érintett intézményt jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

116 217

117 218

118 219

119 220

120 221

121 222

122 sz. melléklet Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyűipari Tagintézménye OM azonosító: Szeged, Kodály tér 1. Telefon/fax: (62) Ügyintéző: Dr. Tanács Antal Tárgy: intézkedési terv Tisztelt Dr. Tanács Antal! Mellékelten küldöm a tanév félévének gyakorlattal kapcsolatos intézkedési tervét. Szabóné Diós Edit tagintézmény vezető Szeged,

Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói

Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Tárgy: Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói Melléklet:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged, Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2009. augusztus 11-én tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Pintér

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere. 1 pld. Állami Főépítészi szakvélemény 1 pld. rendelet tervezet 2 pld. határozat-tervezet

Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere. 1 pld. Állami Főépítészi szakvélemény 1 pld. rendelet tervezet 2 pld. határozat-tervezet Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Ügyiratszám: 01/1510-124/2012. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatának és Településszerkezeti Tervének módosítása Melléklet: 1 pld. Állami

Részletesebben

Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz

Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere 6745 Szeged, Pf. 473. Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz Tisztelt Közgyűlés! A

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága szeptember 17-én tartott üléséről. Városüzemeltetési Iroda

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága szeptember 17-én tartott üléséről. Városüzemeltetési Iroda J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2010. szeptember 17-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer

Részletesebben

31. Kérelem helyszíne: Szeged, belterület 3300/1. hrsz. melletti terület (3300/2. hrsz. egy része) (40-2)

31. Kérelem helyszíne: Szeged, belterület 3300/1. hrsz. melletti terület (3300/2. hrsz. egy része) (40-2) Kérelmező neve: A Szeged, Kálvária sgt. 21. lakói: Dr. Oltványi György és neje, Bálint Nándor, Retkovszki Tibor Kérelem helyszíne: Szeged, belterület 3300/1. hrsz. melletti terület (3300/2. hrsz. egy része)

Részletesebben

KIVONAT. A Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének december 10. napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzıkönyvébıl. /2010. (XII.10.) Kgy. sz.

KIVONAT. A Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének december 10. napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzıkönyvébıl. /2010. (XII.10.) Kgy. sz. A Közgyőlés megtárgyalta dr. Botka László A 100%-os önkormányzati tulajdonú A Közgyőlés a Szegedi Közlekedési Kft. 2010. I-III. negyedéves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóját tudomásul veszi. Városüzemeltetési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013.január 4. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013.január 4. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013.január 4. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Bohács Zsolt a bizottság elnöke Gila Ferenc,

Részletesebben

4. Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Előterjesztő: Gazdasági Alpolgármester

4. Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Előterjesztő: Gazdasági Alpolgármester 186 4. Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Előterjesztő: Gazdasági Alpolgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Kiegészítő anyag készült. Szavazásra

Részletesebben

polgármester Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései 5 pld. határozati javaslat

polgármester Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései 5 pld. határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 19394/2013. Tárgy: Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Melléklet: 5 pld. határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési

Részletesebben

K i v o n a t. H a t á r o z a t

K i v o n a t. H a t á r o z a t 20.4. 4271-86/2011. (IV. 14.) JÜKB. sz.. megtárgyalta Dr. Gyimesi László önkormányzati képviselő által előterjesztett Az önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól szóló 10/2011. (III. 02.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága június 17-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága június 17-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2009. június 17-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer István

Részletesebben

Jegyzőkönyv /2009. (04.22.) VTLB. sz. HATÁROZAT

Jegyzőkönyv /2009. (04.22.) VTLB. sz. HATÁROZAT Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városrendezési, Tulajdonosi és Lakásügyi Bizottsága 2009. április 22-én tartott soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Gila Ferenc, a bizottság elnöke

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága február 07-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága február 07-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2014. február 07-én tartott üléséről Jelen vannak: dr. Farkas László a bizottság elnöke Póda Jenő Ménesi Imre dr. Révész Mihály

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága augusztus 27-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága augusztus 27-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2008. augusztus 27-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer István

Részletesebben

Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések

Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Előterjesztő: Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Iktatószám: 20364-27/2010. Tárgy: Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Melléklet: 6 határozati javaslat

Részletesebben

(6729 Szeged, Karikás Frigyes u. 26.) Kecskéstelep, belterület, Balázs Béla u. 51. melletti 23872/40, /41. hrsz. egy része (39-4)

(6729 Szeged, Karikás Frigyes u. 26.) Kecskéstelep, belterület, Balázs Béla u. 51. melletti 23872/40, /41. hrsz. egy része (39-4) Kérelmező neve: Szécsi István és neje Kérelem helyszíne: Szeged, (6729 Szeged, Karikás Frigyes u. 26.) Kecskéstelep, belterület, Balázs Béla u. 51. melletti 23872/40, /41. hrsz. egy része (39-4) Bartáné

Részletesebben

A Pénzügyi Bizottság a beszámolási időszakban 12 alkalommal ülésezett. Határozatok megoszlása

A Pénzügyi Bizottság a beszámolási időszakban 12 alkalommal ülésezett. Határozatok megoszlása 1 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi Bizottsága Elnökétől Iktatószám: 48398-1/2012. Tárgy: Beszámoló a Pénzügyi Bizottság 2012. május 01. és 2012. október 31. között végzett tevékenységéről

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Városüzemeltetési Iroda osztályvezetője

J e g y z ő k ö n y v. Városüzemeltetési Iroda osztályvezetője J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2013. május 31-én a Polgármesteri Hivatal hivatalos üléstermében tartott rendkívüli ülésének

Részletesebben

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 92177/2012. Tárgy: Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési

Részletesebben

Jelen vannak: Távollevők:

Jelen vannak: Távollevők: Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városrendezési, Tulajdonosi és Lakásügyi Bizottsága 2009. szeptember 2-án tartott soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Gila Ferenc, a bizottság elnöke

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2006. (VI....) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Kozma József alpolgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2014. március 12-én a Polgármesteri Hivatal hivatalos üléstermében tartott rendes ülésének

Részletesebben

Törvényességi véleményezésre bemutatva: november 13.

Törvényességi véleményezésre bemutatva: november 13. Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda vezetője Iktatószám: 01/3165-3/2014. 01/14325-1/2014. 01/20867-2/2014. Tárgy: Közterületek elnevezése Készítette:

Részletesebben

Jegyzőkönyv /2008. (09.10.) VTLB sz. HATÁROZAT

Jegyzőkönyv /2008. (09.10.) VTLB sz. HATÁROZAT Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városrendezési, Tulajdonosi és Lakásügyi Bizottsága 2008. szeptember 10-én tartott soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Gila Ferenc, a bizottság elnöke

Részletesebben

érintett terület címe, önkormányzati képviselő Klebelsberg telep, 21843., 24844. hrsz.

érintett terület címe, önkormányzati képviselő Klebelsberg telep, 21843., 24844. hrsz. 1 2 3 5 6 Klebelsberg telep, 21843., 24844. Bajai út 25920. Lauer István Klebelsberg telep 21841/1. Szőregi tanyák 02423/1., 2. hrsz Subasa dűlő 2. kereskedelmi, gazdasági, szolgáltató övezet és védelmi

Részletesebben

Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései

Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Előterjesztő megnevezése: Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Iktatószám: 96989/2008. Tárgy: Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Melléklet: 2 pld. határozati javaslat 1 pld. szerződés

Részletesebben

2008. Kohári Nándor közgyűlés tagja 1 Kónya Gábor közgyűlés tagja 1 Kormos Tibor közgyűlés tagja 1 Koza Mária Polgármesteri Hivatal 1 Kozma József köz

2008. Kohári Nándor közgyűlés tagja 1 Kónya Gábor közgyűlés tagja 1 Kormos Tibor közgyűlés tagja 1 Koza Mária Polgármesteri Hivatal 1 Kozma József köz 2008. Név Apró Juhász János közgyűlés tagja 1 Bajusz Attila Polgármesteri Hivatal 1 Bakai Csaba közgyűlés tagja 1 Balogh László közgyűlés tagja 1 Bartáné Tóth Mária közgyűlés tagja 1 Beck Zoltán közgyűlés

Részletesebben

Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása. Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda

Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása. Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda Előterjesztő Dr. Solymos László várospolitikai al Iktatószám: 01/17951-2/2009. Tárgy: Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása Melléklet: határozati javaslat Készítette: Szociális,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2009. december 11-én tartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Bartáné Tóth Mária Dr.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés Egészségügy és Szociális Bizottságának április 9. napján tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés Egészségügy és Szociális Bizottságának április 9. napján tartott nyílt üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2014. április 9. napján tartott nyílt üléséről Jelen vannak: dr. Kozma József, a Bizottság elnöke, képviselő

Részletesebben

Dr. Gyimesi László Tanácsnok

Dr. Gyimesi László Tanácsnok Előterjesztő: Nógrádi Tibor Ügyiratszám: Tárgy: döntések Móra Balázs Sport és Szabadidő Park megvalósításához szükséges Melléklet: 1 db térkép Az előterjesztéshez sürgősségi ad: Dr. Gyimesi László Tanácsnok

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 9910/2016. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság

polgármester Iktatószám: 9910/2016. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság Előterjesztő megnevezése: polgármester Iktatószám: 9910/2016. Tárgy: Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Melléklet: 9 pld. határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési Iroda Véleményezésre

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 77 J e g y z ő k ö n y v Készül: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2013. november 15. napján tartott soros (nyílt) üléséről Üléselnök: dr. Botka László polgármester Dr. Botka László polgármester,

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Ikt. sz.: 32079-11/2015. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. év II. félévi munkaterve Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Összeállította: Jegyzői

Részletesebben

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc címe:

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc  címe: Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett Benyújtó neve: Kalmár Ferenc E-mail címe: kalmarf1@t-online.hu Kezdeményezés tárgya: Sürgősségi indítvány Leírás: Tisztelt Polgármester Úr! A

Részletesebben

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodás. 1 db Határozati javaslat

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodás. 1 db Határozati javaslat Előterjesztő: Polgármester Iktatószám: 8476-23/2011. Tárgy: Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodás Melléklet: 1 db Határozati javaslat Készítette: Szociális, Családvédelmi

Részletesebben

16. Kérelem helyszíne: Szeged, III. ker. belterület, Palánkai u /8. hrsz. (46-2, 47-1)

16. Kérelem helyszíne: Szeged, III. ker. belterület, Palánkai u /8. hrsz. (46-2, 47-1) Kérelmező neve: Dr. Perneki-Simonsits István (6729 Szeged, Palánkai u. 5/B) és Dr. Juhász Pál (6729 Szeged, Palánkai u. 5/A) Kérelem helyszíne: Szeged, III. ker. belterület, Palánkai u. 23872/8. hrsz.

Részletesebben

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/22879/2014. Tárgy: Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel Készítette: Humán Közszolgáltatási Iroda Melléklet:

Részletesebben

alpolgármester Iktatószám: 01/5370-1/2011.

alpolgármester Iktatószám: 01/5370-1/2011. Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/5370-1/2011. Tárgy: Az Őszidő Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kötött ellátási

Részletesebben

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér 10-11. Módosító indítvány Tisztelt Közgyűlés! A 2013. december 20-i ülés napirendjének 13. pontjában szerepel a Tömegközlekedési

Részletesebben

A Rendelet 3. (1) bekezdés d) és g) pontja az alábbiak szerint módosul, továbbá a 3. (1) bekezdés az alábbi l) ponttal egészül ki 3.

A Rendelet 3. (1) bekezdés d) és g) pontja az alábbiak szerint módosul, továbbá a 3. (1) bekezdés az alábbi l) ponttal egészül ki 3. 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/2017.(IX. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy. rendelet

Részletesebben

N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a

N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a - 2016 - A 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 41. -a szerinti egyszerűsített

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT könyvéből. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Városfejlesztési Al 1. A Közgyűlés tudomásul veszi a Polgármester tájékoztatóját, hogy az Önkormányzat költségvetésének végrehajtásáról szóló

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Szeged, Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2010. december 9-én tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Keresztúri

Részletesebben

A MÓDOSÍTÁSOK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA: érintett terület címe, önkormányzati képviselő kérelem tárgya

A MÓDOSÍTÁSOK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA: érintett terület címe, önkormányzati képviselő kérelem tárgya A MÓDOSÍTÁSOK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA: Sorszám =Településszerkezeti terv) 10t PH FŐÉPÍTÉSZ Szeged, Vadkerti tér (Virág András) 12t APRÓ-JUHÁSZ JÁNOS önk. képviselő Szeged, Bérkert u. (Dr. Szabó László)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága augusztus 05-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága augusztus 05-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2009. augusztus 05-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Lauer István a bizottság tagja Dr. Mécs

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága június 26-án tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága június 26-án tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2009. június 26-án tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer István

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Egyes közrendvédelmi és közbiztonsági feladatokat ellátó szervezetek beszámolói (Rendőrség, Vízirendészet, Katasztrófavédelem)

J e g y z ő k ö n y v. Egyes közrendvédelmi és közbiztonsági feladatokat ellátó szervezetek beszámolói (Rendőrség, Vízirendészet, Katasztrófavédelem) 88 J e g y z ő k ö n y v Készül: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2013. május 31. napján tartott soros (nyílt) üléséről Üléselnök: Dr. Botka László polgármester Egyes közrendvédelmi és közbiztonsági

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 01/ /2010.

polgármester Iktatószám: 01/ /2010. Előterjesztő: polgármester Iktatószám: 01/16546-23/2010. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szegedi Tudományegyetem között a fogászati ügyelet tárgyában létrejött jogviszony meghosszabbítása

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 60080/2014.

polgármester Iktatószám: 60080/2014. Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 60080/2014. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyona feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 25/2003.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kosik Dénes Pál és Mihálffy Béla önkormányzati képviselők

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kosik Dénes Pál és Mihálffy Béla önkormányzati képviselők ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: Kosik Dénes Pál és Mihálffy Béla önkormányzati képviselők Az előterjesztés tárgya: Önálló képviselői indítvány: Petőfi Sándor Művelődési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez NyíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS TElEFON: +3642524-500; FAX: +3642524-501 POLGÁRMESTERE E-MAfl: POlGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VAGY/48/2015 Ügyintéző: Havasiné

Részletesebben

Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései

Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Előterjesztő megnevezése: Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Iktatószám: 5527/2010. Tárgy: Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Melléklet: 7 pld. határozati javaslat 1 pld. szerződés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. dr. Solymos László alpolgármester. módosítása

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. dr. Solymos László alpolgármester. módosítása ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: dr. Solymos László alpolgármester Az előterjesztés tárgya: A Százszorszép Gyermekház alapító okiratának módosítása Iktatószám: 42797-7/2012.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2013. augusztus 16-án a Polgármesteri Hivatal hivatalos üléstermében tartott rendkívüli

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Lőrinci Közösségi Házban Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. január 26-i rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Víg Zoltán polgármester Pálinkás Péter alpolgármester

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005. január 28. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005. január 28. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT könyvéből.../2005. ( I. 28.) Kgy. sz. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Városfejlesztési Al 1.) Az Önkormányzat pályázatot nyújt be Az alsóvárosi Mária szoborcsoport rekonstrukciójának

Részletesebben

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ A 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 41. szerinti egyszerűsített eljáráshoz DEBRECEN, 2018. JÚNIUS HÓ 1 2 BEREKFÜRDŐ

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2017. (IX.27.) önkormányzati rendelete

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2017. (IX.27.) önkormányzati rendelete 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2017. (IX.27.) önkormányzati rendelete Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 19/2015. (V. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága május 21-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága május 21-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2010. május 21-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Ménesi Imre a bizottság tagja Dr. Mécs László

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2008. február 12-én tartott rendes üléséről. Jelen vannak: Dr. Pintér Ferenc Dr. Szőke

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Tiszavasvári, Ady E. u. 8. sz. alatti irodák Vasvári Pál Múzeum által

Részletesebben

Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány

Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány Helyben Tisztelt Közgyűlés! Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy a Szegedi Közlekedési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága december 6. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága december 6. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013. december 6. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Bohács Zsolt a bizottság elnöke Gila

Részletesebben

Címzetes Főjegyző. Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása

Címzetes Főjegyző. Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő megnevezése: Dr. Mózes Ervin Címzetes Főjegyző Iktatószám: 82985/2010. Tárgy: Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Melléklet: 1 pld.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága január 13. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága január 13. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. január 13. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Bohács Zsolt a bizottság elnöke Gila Ferenc,

Részletesebben

2. K I E G É S Z Í T É S A 12. N A P I R E N D I P O N T H O Z

2. K I E G É S Z Í T É S A 12. N A P I R E N D I P O N T H O Z 2. K I E G É S Z Í T É S A 12. N A P I R E N D I P O N T H O Z Szeged város foglalkoztatási helyzete, valamint a közfoglalkoztatásról szóló együttműködési megállapodások és egyes ellátási szerződések módosítása

Részletesebben

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e a.) Napirendje b.) Határozatai c.) Jegyzőkönyve d.) Mellékletek Napirendek: Nyílt

Részletesebben

Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások. 5 db határozati javaslat

Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások. 5 db határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László Polgármester Iktatószám: 01/1868-113/2015. Tárgy: Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások Melléklet: 5 db határozati javaslat Véleményezésre megküldve: Foglalkoztatási,

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2014. október 30. 14. szám H A T Á R O Z A T O K 541/2014. (X.30.) közgyűlési hat. - tól 544/2014. (X.30.) közgyűlési hat. az Agria Humán Közhasznú

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8901 Zalaegerszeg, Kossuth L.u / , fax: 92/

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8901 Zalaegerszeg, Kossuth L.u / , fax: 92/ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8901 Zalaegerszeg, Kossuth L.u.17-19. 92/502-106, fax: 92/311-4 74 Email: inayor@zalaegerszeg.hu napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Zalaegerszeg Megyei Jogú Város

Részletesebben

Közfoglalkoztatással kapcsolatos együttműködési megállapodások megkötése. 3 db határozati javaslat

Közfoglalkoztatással kapcsolatos együttműködési megállapodások megkötése. 3 db határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László Polgármester Iktatószám: 01/4749-62/2016. Tárgy: Közfoglalkoztatással kapcsolatos együttműködési megállapodások megkötése Melléklet: 3 db határozati javaslat Véleményezésre

Részletesebben

K Ó K A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA

K Ó K A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA K Ó K A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA A FELSŐVÁSÁRTÉR ÚT KÖRNYEZETÉBEN ELHELYEZKEDŐ TERÜLETEKRE VONATKOZÓAN KÓKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 159/2018. (XII.13.) KÉPVISELŐ-TESTÜLETI HATÁROZATA

Részletesebben

Törzsszám: FI-9/ január

Törzsszám: FI-9/ január DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK a Debrecen, 4814.számú út 0807/1 hrsz-ú erdő beépítésre szánt terület határa 0805/7 hrsz-ú és a 0805/4 hrsz-ú beépítésre nem szánt terület által

Részletesebben

Dr. Koltainé Farkas Gabriella ügyvezető igazgató Makrai László ügyvezető igazgató Szenkovszky István ügyvezető igazgató

Dr. Koltainé Farkas Gabriella ügyvezető igazgató Makrai László ügyvezető igazgató Szenkovszky István ügyvezető igazgató Előterjesztő megnevezése: Dr. Koltainé Farkas Gabriella ügyvezető igazgató Makrai László ügyvezető igazgató Szenkovszky István ügyvezető igazgató Iktatószám: 56705/2011. Tárgy: Az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 91 J e g y z ő k ö n y v Készül: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. május 3. napján tartott soros (nyílt) üléséről Ülésvezető: Dr. Botka László polgármester Egyes közrendvédelmi és közbiztonsági

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2008. május 13-án tartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Pintér Ferenc Dr. Szőke

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2012. szeptember 10-én tartott rendkívüli ülésének nyilvános üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

36. Kérelem helyszíne: Szeged, belterület, Kollégiumi út (26074/1. hrsz.) egy része (32-4)

36. Kérelem helyszíne: Szeged, belterület, Kollégiumi út (26074/1. hrsz.) egy része (32-4) Kérelmező neve: 26074/6-12. hrsz. tulajdonosai: Sfera Kft., Fonó Társas Ipartelep, Sörker'96 Kft., Epi Építőipari Bt., Balda Zoltán, Villszer Bt., Zura Kft., Diófa Bútor Kft., Mikus Károly és neje, Nagy

Részletesebben

Városfejlesztési alpolgármester

Városfejlesztési alpolgármester Előterjesztő: Városfejlesztési alpolgármester Ikt.sz.: 43610/2010. Tárgy: 2010. évi Környezetvédelmi Intézkedési Terv Melléklet: 1 db határozati javaslat 2010. évi Környezetvédelmi Intézkedési Terv Készítette:

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. október 19-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének JEGYZŐKÖNYVE 43/2013.(IV.11.) Öt. határozat Testületi ülés napirendjének elfogadása

Részletesebben

12/2009.(V.20.) 55/2005. (XI.17.)

12/2009.(V.20.) 55/2005. (XI.17.) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 12/2009.(V.20.) Kgy. rendelete Szeged város helyi építészeti örökségének védelméről szóló 55/2005. (XI.17.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései

Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Előterjesztő megnevezése: polgármester Iktatószám: 17676/2016. Tárgy: Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Melléklet: 8 pld. határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési Iroda Véleményezésre

Részletesebben

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület július 05. napján tartott rendkívüli, nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület július 05. napján tartott rendkívüli, nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 224/2018. (VII.05.) Kt. határozat Tárgy: 2018. július 05. napján tartott rendkívüli ülés napirendjének elfogadása Algyő Nagyközség Képviselő-testülete elfogadja Molnár Áron napirend javaslatát az alábbiak

Részletesebben

Kiegészítés a Közgyűlés 6. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú napirendi pontjához

Kiegészítés a Közgyűlés 6. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú napirendi pontjához Kiegészítés a Közgyűlés 6. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú napirendi pontjához Tisztelt Közgyűlés! 1./ Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonát képezi 1/1 arányban

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kohári Nándor önkormányzati képviselő

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kohári Nándor önkormányzati képviselő Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S Előterjesztő: Kohári Nándor önkormányzati képviselő Szám:./2013. Tárgy: Halaszthatatlan előterjesztés a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.

Részletesebben

Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda

Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/73096-4/2011. Tárgy: SZMJVÖ Dr. Waltner Károly Otthon Alapító Okiratának módosítása Melléklet: Határozati javaslat Készítette: Szociális,

Részletesebben

polgármester Tárgy: Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései

polgármester Tárgy: Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 19954/2012. Tárgy: Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Melléklet: 6 pld. határozati javaslat 1 pld. megállapodás 1 pld. szerződés

Részletesebben

J A N U Á R. 1./ A Városi TV Szeged Kht. könyvvizsgálójának megbízatása Előterjesztő: Polgármester

J A N U Á R. 1./ A Városi TV Szeged Kht. könyvvizsgálójának megbízatása Előterjesztő: Polgármester 4 J A N U Á R 1./ A Városi TV Szeged Kht. könyvvizsgálójának megbízatása 2./ Pártok részére biztosított helyiségek bérleti díjának a piaci bérleti díjakkal való összhangba kerülése Előterjesztő: Városüzemeltetési

Részletesebben

4. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből

4. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből 4. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012. (... ) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 9-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 9-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 9-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné,

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia Előterjeszti: Vargáné

Részletesebben

JUHÁSZ GYULA SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS

JUHÁSZ GYULA SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS JUHÁSZ GYULA SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS 20.sz.VÁLASZTÓKERÜLET KÉPVISELŐJE Tápéi Városrészi Önkormányzat vezetője 6753 Szeged, Honfoglalás u. 73. 62/496-795 MÓDOSÍTÓ INDITVÁNY Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

SV/956-3/2016. Tisztelt Közgyűlés!

SV/956-3/2016. Tisztelt Közgyűlés! 14253942 S algó Vagyon Kft. Salgótarján SV/956-3/2016. Javaslat a Salgótarján, Kistarján u.7. sz. alatti, volt Pénzügyi- Számviteli Főiskola tornatermének ingyenes használatba adására vonatkozó szerződés

Részletesebben

Ügyiratszám: 01/ /2016.

Ügyiratszám: 01/ /2016. Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Ügyiratszám: 01/350-248 /2016. Tárgy: Döntés központi jogszabályváltozás (OTÉK) által lehetővé tett beépítési százalék növelésével kapcsolatban a Baktói,

Részletesebben

Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések

Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Előterjesztő: Dr. Botka László Iktatószám: 1485-3/2012. Tárgy: Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Melléklet: 4 db határozati javaslat 2 db alapító okirat módosítás

Részletesebben

5/2007. (II.23.) 17/1994. (IV.26.)

5/2007. (II.23.) 17/1994. (IV.26.) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 5/2007. (II.23.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV.26.) Kgy. rendelet módosításáról A Szeged

Részletesebben