Szentes Város SPORTKONCEPCIÓJA I. Bevezető

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szentes Város SPORTKONCEPCIÓJA I. Bevezető"

Átírás

1 Szentes Város SPORTKONCEPCIÓJA I. Bevezető 1996-ban az akkori Művelődési, Oktatási és Sportbizottság, valamint a városi önkormányzat által elfogadott városi sportkoncepció a helyi és az országos sportéletben bekövetkezett változások miatt felülvizsgálatra, átdolgozásra szorul. Magyarországon a sport helyzete a rendszerváltás ideje óta nagy átalakuláson ment keresztül. Azok a pillérek, amelyek az ország sportját tartották megszűntek, illetve átalakultak. Az állam, mint a magyar sport fő szponzora, csökkentette szerepvállalását, a nagy vállalatok megszűntek, vagy átalakultak, mellyel újabb pillér dőlt össze a sportot tartó szerkezetben. Az állam felmérte, hogy a sportfinanszírozást, annak törvényi kereteit, az átalakult szerkezetet más alapokra kell helyezni és között három sporttörvényt és több módosítást fogadott el az Országgyűlés. A változások következtében nagyobb terhek hárulnak az önkormányzatokra a sportfinanszírozás, a feltételrendszer kialakítása, a működtetés terén. Alkotmányunk biztosítja minden, a Magyar Köztársaság területén élő embernek a sporthoz, a mozgáshoz való jogát. Napjainkban egyre többen ismerik fel, hogy a sport nemcsak a fizikai, szellemi kondíciónk megőrzése, hanem közérzetünk, egészségünk jobbá tételére is hivatott, de számuk még mindig kevés. Szentes város sportkoncepciójának célja, hogy meghatározza azokat a közép és hosszú távú feladatokat, amelyek a sporttörvénnyel, valamint az Európai Sport Charta-ban megfogalmazott eszmékkel összhangban lehetővé teszik, mind a lakosság egészségesebb, mozgásgazdag életmódjának, mind az élsportra hivatott fiatalok sportolási lehetőségének kialakulását, kialakítását. A testkultúra, a testnevelés és a sport összetett fogalomkör. Számos területe van (testnevelés, gyermek-, ifjúsági- és diáksport, utánpótlás-nevelés, szabadidősport, versenysport, turizmus, sportegészségügy, szakemberképzés és továbbképzés), amelyek szoros egységet alkotnak, de külön-külön is fontosak. A helyzetelemzést célszerű sportterületenként elvégezni.

2 2 II. Helyzetelemzés Szentes város általános jellemzése Szentes a Nemzet Sportvárosa, a megye nagyságrendileg harmadik városa. Szentes Magyarország alföldi részén, Csongrád megye északi felében, a Tisza bal partján, a Körösből eredő Kurca két oldalán terül el. A település tengerszint feletti magassága 78,5-85 méter, jellegzetesen sík vidék. Éghajlata kontinentális, legfőbb jellemzője a forró nyár, a hosszan tartó meleg ősz és az enyhe tél. Hagyományosan jó gabonatermő vidék; különösen fejlett kertészeti kultúrája. A város lakónépessége között Évek Népesség (fő) Népesség alakulása között Fő Népesség Évek

3 3 A város népességének kor szerinti megoszlása 2003-ban Korcsoport fő 0-14 évesek évesek évesek évesek év felett 6627 Összesen: % 28% 16% 14% 21% 0-14 évesek évesek évesek évesek 60 év felett Aktív keresők alakulása 32% fizikai szellemi 68% Az aktív keresők 68%-a fizikai, 32%-a szellemi foglalkozású. A városban diák tanul 8 alapfokú és 5 középfokú oktatási intézményben. Az általános iskolák közül ötöt a városi, egyet a megyei önkormányzat, egyet-egyet pedig a katolikus és a református egyházak tartanak fenn. Az öt középiskolát a megyei önkormányzat működteti. Szentes városában a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők száma az országos átlag fölött van. A rendellenességek kialakulását nagymértékben befolyásolja a helytelen táplálkozás, a káros szenvedélyek (dohányzás, alkohol, drog) elterjedése, a stressz és nem utolsó sorban a megfelelő, rendszeres mozgás hiánya. A rendszeres testedzésre különösen nagy figyelmet kellene fordítani, hiszen ennek élettani hatásai rendkívül jók, ennél fogva ezek nagy szerepet játszanak a betegségek megelőzésében. A rendszeres mozgás (sportolás) nemcsak az érrendszer és a szív állandó kondícióban tartását segíti elő, hanem kedvező élettani hatást gyakorol a különböző izületi és reumatikus betegségek kialakulásának megelőzésére, valamint a légző- és emésztőszervrendszer kifogástalan működésére. Napjaink egyik legsúlyosabb problémája a drogfogyasztás, mely leginkább a fiatalok körében terjed. A sport, a mozgás nemcsak a fiataloknak a fizikai képességei fejlesztésének, hanem szabadidejük hasznos eltöltésének is, így a prevenciós feladatok megvalósításának is hatékony eszköze.

4 4 Szentes város létesítmény feltételei A város sportlétesítményeinek döntő többsége önkormányzati tulajdonban van. Az oktatási intézmények sportlétesítmény-helyzete és azok műszaki állapota országos átlag felettinek mondható. A városban a 90-es években központi segítséggel 8 tornaterem épült (csarnok 4). Mára az iskolák döntő része rendelkezik megfelelő teremmel, illetve sportudvarral. Az egyesületek által igénybevett létesítmények a Sportközpontnál koncentrálódnak. Állapotuk igen változatos képet mutat, hasonlóan az eszközfelszereltségük is. A legégetőbb problémát a kiszolgáló helyiségek műszaki állapota jelenti, melyen pályázati pénzek bevonásával és sportegyesületi összefogással lehet változtatni. (1. sz. melléklet) Iskolai testnevelés, diáksport A testnevelés a közoktatási intézményekben a sok tantárgy közül csak az egyik. Jelentősége azonban az egészségmegőrzés, a személyiségfejlődés, a testben és lélekben harmonikus, munkabíró generáció felnövekedése szempontjából az iskolai tantárgyak fölé emeli. A központi előírások a kerettantervben határozzák meg általában a testnevelés tantárgy céljait és feladatait. Az iskolai testnevelés célja, hogy az iskola egységes nevelő-oktató munkájának szerves részeként a testkultúra eszközeinek (testgyakorlatok, mozgásos játékok, sportági tevékenység és az ehhez kapcsolódó intellektuális ismeretek), valamint a természet egészségfejlesztő tényezőinek integrált hatásaként járuljon hozzá, hogy a tanulók életigenlő, az egészséget saját értékrendjükben kiemelt helyen kezelő személyiséggé váljanak, akik ismerik (molirikus) képességeik szintjét, fejlesztésének és/vagy fenntartásának módját, a mozgásos játék, a versengés örömét és igénylik azt. A testnevelés célja továbbá (5-8. évfolyamon) figyelembe véve azokat az élettani és lélektani változásokat, amelyek az életszakaszt jellemzik, hogy támogassa a tanulók egészséges testi fejlődését, ragadja meg a koordinációs alapkészségeinek utolsó éveit, fejleszsze cselekvési biztonságukat, sportolás iránti igényüket. A kötelező tanórák és a sportórák igénybevételével sajátítsák el legalább két sportági rendszer technikáját olyan szinten, hogy élmény és siker forrása legyen számukra. Az egészséggel kapcsolatos feladat a testi fejlődésérés támogatása, higiéniai szokások kialakítása, erősítése, az ellenálló képesség, edzettség fejlesztése, az ortopédiai változások megelőzése, ellensúlyozása, megfelelő felkészítés a keringési és légzőszervi megbetegedések megelőzésére, a károsodások csökkentésére.

5 5 Mozgáskultúra fejlesztése terén feladata a mozgáskészségek megfelelő szintű kialakítása, az úszás elsajátítása, a kondicionálás és a koordinációs képességeknek az életkorhoz és az egyéni adottságokhoz igazított fejlesztése, a feladatmegoldáshoz kapcsolódó ismeretek átadása. Ezen túlmenően a tantárgy feladata tanulási, játék- és sportélmények, valamint teljesítmény, a kollektív siker örömének nyújtása, s ennek segítésével az értékes személyiségvonások fejlesztése. Az iskolai testnevelés tanítási órákból és tanítási órán kívüli tevékenységből áll. A heti tanítási órák száma a tantárgyak rendszerében korlátozott, egyéb fontos nevelési-oktatási célok miatt meghatározott. A 90-es években a Nemzeti Alaptanterv (NAT) bevezetésével a testnevelés is új kereteket kapott. A NAT meghatározta, hogy egyes iskolai évfolyamok milyen heti-évi óraszámban, milyen követelményekkel tanulhatnak. A testnevelés szempontjából a NAT bevezetése kevéssé sikeres. A sporttörvény tervezet Az iskolai sport támogatása c. fejezetében azt javasolta, hogy az elsőtől a negyedik évfolyamig heti öt, az ötödiktől a nyolcadik évfolyamig legalább heti négy, a további évfolyamokon pedig legalább heti három testnevelési órát tartsanak. Ez nem került bele a sporttörvénybe. A központi költségvetés a diáksport feltételeinek javítására külön tanulói normatívát állapított meg. E normatíva tanulónként 1.200,-Ft. A városban a testi nevelés személyi feltételei megfelelőek, a pedagógus utánpótlás biztosított. Az alsófokú intézményekben 17 testnevelő, a középfokú oktatási intézményekben 11 testnevelő dolgozik. A város diáksportja stabil, jól szervezett. A versenyprogramokat a Városi Diáksport Bizottság koordinálja. A bizottságon belül alsófokú és középfokú tagozat működik. A központi normatíván túl a város a sporttámogatási keretösszeg 10%-kal segíti a diáksportot. A városi versenyek lebonyolításához biztosítottak a pénzügyi feltételek. A magasabb szintű (megyei, területi, országos) versenyeken való részvétel a VDSB támogatásával, pályázati pénzek bevonásával biztosított. A diákolimpiai versenyrendszerben indulni tudtak és a továbbítást is vállalhatták intézményeink. A városban az oktatási intézményeknél iskolai sportkörök (ISK), diáksportkörök (DSK), diáksport-egyesületek (DSE) működnek, partnerként segítve a VDSB munkáját, gazdagítva a tanórán kívüli testnevelési és sporttevékenységet, működtetik a közoktatásban tanuló fiatalok sportfoglalkoztatási és versenyrendszerét. A Megyei Diáksport-szövetség kiemelkedő tevékenységet folytatónak minősítette a Diáksport Bizottság munkáját. A diáksport munkáját eredményesen segíti a testnevelői munkaközösség. A város példamutató módon megszervezi a városkörnyéki települések versenyeit is és helyt ad megyei döntők lebonyolításának is.

6 6 Szabadidősport A szabadidősport a lakosság egészségi állapotának megőrzésében, fizikai teljesítőképességének fenntartásában bír kiemelt fontossággal. Ez össztársadalmi, családi és egyéni ügy, mindenki érdeke. Elsősorban nem anyagi kérdés, hanem szemléletmód, életmód és életvitel. Az elmúlt évtizedekben kialakult új életstílus legfontosabb jellemzője a mozgásszegénység. Egyre kevesebb a fizikai aktivitás, más oldalról az emberek többsége egyre kevesebb szabadidővel rendelkezik. Ehhez járul még a városunkra is jellemző szemléletmód: a lakosság egy részénél az egészségmegőrzés, ennek eszközeként a sportolás az értékrendben nem a megfelelő helyen áll. Ez tükröződik a rendszeresen és öntevékenyen sportolók viszonylag alacsony számában is. A város szabadidősportja az elmúlt években szervezettebbé vált. Az 1993-ban alakult Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetségnek alapító tagja Szentes Város Önkormányzata óta a megyei szövetség elnökségében delegált tagja van a városnak, így aktív részese vagyunk a megyei programok kialakításának és lebonyolításának. Több szabadidősport tevékenységre szakosodott egyesület működik a városban: Szabadidős Sport Klub, Delfin Egészségmegőrző Sportclub, Szentesi Vasutas SC., KONTAVILL Szabadidős Sportklub, Tisza Szabadidős Sport Klub. Az egyesületek szervezésében több városi amatőr bajnokság kerül megrendezésre (kispályás labdarúgás, asztalitenisz, teke, teremlabdarúgó városi bajnokság, tenisz). Több kiemelt országos és megyei szabadidősport rendezvénynek hagyományosan résztvevője a város (a Kihívás Napja, Országos Női Sportnap, Világ Gyalogló Nap, megyei Amatőr Kupák). A város több szabadidősportos rendezvénye vált közkedveltté: Aerobic Nap, Megyei Amatőr Sportnap, Országos Pedagógus Úszóverseny, Nemzetközi Senior Úszóverseny, Óvodától az Olimpiáig Úszóverseny, Európai Amatőr Vízilabdacsapatok Fesztiválja, HUNGERIT Kupa Városi Teremlabdarúgó Bajnokság. Örvendetesen szaporodtak a munkahelyi sportnapok is, amelyek egy kezdődő szemléletváltás bizonyítékai. Közkedveltek a nők körében az aerobic foglalkozások, melyeket több helyszínen és rendszeres formában szerveznek. A megfelelő szintű irányítás és koordinálás érdekében szükséges lenne egy városi szövetség létrehozása, mely tagja lehetne a Magyar Szabadidősport Szövetségnek.

7 7 Versenysport A magyar sport eredményeivel már több évtizede a nemzet sikerágazatai között foglal helyet. Ennek alapja az volt, hogy az állam és a sportirányítás koncentrálta az anyagi, erkölcsi, emberi értékeket. A rendszerváltással egy időben azonban változások következtek be. Az elmúlt évek változásai jól érzékelhetők a város sportéletében is. A versenysport korábbi finanszírozási módja és formája már nem valósul meg. Az egyesületi bázisként működő vállalatok, gazdasági szervezetek többsége felbomlott, átalakult és megszűnt az a háttér, mely korábban fenntartója volt a sportegyesületeknek. A korábbi nagy egyesületek egy szakosztályos kisegyesületekre osztódtak. Ez a tendencia észrevehető az egyesületek számának növekedésében ban 16 sportegyesület, 2003-ban 31 sportegyesület volt a városban. A város versenysportjának talpon maradásához a tehetséges sportolók, versenyzők, a kiváló szakemberek munkája mellett döntően hozzájárult az önkormányzat anyagi erkölcsi támogatása, így a sportegyesületek jelentős részének fő támogatója jelenleg is a városi önkormányzat. A megye versenysportja a két megyei jogú város mellett Szentes városára koncentrálódik. Az egyre nehezedő körülmények ellenére Szentes város előkelő helyet vívott ki az országos ranglistán. A versenysport területén a szinten tartás volt a fő cél, ami még sikeresen megvalósult (2. sz. melléklet). Szentesen a versenyszerű sportolók amatőr sportegyesületi tagokként sportolnak. Annak ellenére, hogy városunknak nincs sportiskolája még mindig az élsport utánpótlás-nevelő bázisának számít. A tehetségeket felnevelő szakosztályok a felnőtt korba kerülő sportolókat egy-két kivételtől eltekintve, a megfelelő körülmények, illetve támogatás hiánya miatt nem tudják a városban tartani. A város nemzetközi kapcsolatai a sportban több formában valósulnak meg: A testvérvárosi kapcsolatok legkönnyebben a sport területén valósultak meg és váltak rendszeressé az adottságoknak megfelelően. A város jelenleg 8 várossal alakított ki testvérvárosi kapcsolatokat. Bácskatopolya, Buňol, Markröningen, Dumbrovita (Új Szentes), Sankt Augustin, Askhelon, Karina és városaival. Jelentősek az egyesületek, a sportág eredményei alapján kialakult nemzetközi kapcsolatai: vízilabda, labdarúgás, karate, táncsport. A város több nemzetközi verseny színhelye volt az elmúlt időszakban (BEK, Európa Bajnokság, Nemzetközi tornák). Bácskatopolyával 2003-ban a testnevelői munkaközösség is kialakított szakmai kapcsolatot a város testnevelőivel.

8 8 Szentes város sportkoncepciója Az önkormányzat a helyi sporttevékenység támogatása során arra törekszik, hogy megőrizze Szentes sporttörténeti hagyományait, értékeit, biztosítsa a helyi társadalom sport iránti igényeinek kielégítését. Meghatározza a sportfeladatok ellátásának támogatási formáit és így lehetőséget biztosít Szentes város polgárainak a sporthoz való jogaik gyakorlására. Az önkormányzat sportfeladatai ellátásának biztosítása érdekében sportkoncepciót alkot, melyet 2 évenként felülvizsgál. I. A sportkoncepcióban az alábbi témakörök szakmai célkitűzéseit fogalmazza meg: 1. sportirányítás, sportkapcsolatok 2. iskolai sport, diáksport 3. versenysport, utánpótlás-nevelés 4. szabadidősport, rekreáció 5. sportlétesítmények 6. sportegészségügy, sportszakember képzés 7. sportfinanszírozás II. Az önkormányzat a helyi sport céljainak megvalósítása során hangsúlyos feladatának tekinti az alábbiakat: a) Az önkormányzat tulajdonában lévő sportlétesítmények sportszakmai igények alapján történő működtetése, karbantartása, a település alkalmassá tétele a szabadidő kultúrált eltöltésére. b) Az önkormányzat saját anyagi forrásának, valamint állami (pályázati) pénzeszközök bevonásának segítségével a meglévő sportlétesítmények fejlesztése, illetve új korszerű sportlétesítmények építése. c) A település polgárai számára a szabadidősport, a gyermek- és ifjúsági sport, a nők és családok sportjának, valamint a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok és fogyatékosok sportjának segítése, melynek módozatai: az egészséges életmód kialakítása, valamint a fenti célok érdekében rendszeres sportolási (versenyzési) lehetőségek megszervezése, az önkormányzat éves költségvetéséből a sportkoncepcióban meghatározott feltételek mellett anyagi segítségnyújtás a rendszeres sportoláshoz. d) Adottságainak megfelelően részvétel a nemzetközi sportkapcsolatokban, a város nemzetközi sportkapcsolatainak kialakításában.

9 9 e) A tanulóifjúság iskolarendszeren kívüli sportolási, testedzési feltételeinek megteremtése, támogatása, mely feladat megvalósításának színterei: az iskolai sportszakkörök, diáksportkörök, városi szintű diáksport versenyek, az egyéb diáksport versenyek. f) Együttműködés a helyi, megyei és országos sportirányító szervekkel az önkormányzat sporttörvényből adódó feladatának ellátása érdekében, a sporttal foglalkozó helyi szervezetekkel való együttműködés, munkájuk segítése, a város sportkoncepciójának hatékony megvalósítása érdekében. g) A település területén működő sportszervezetek sportszakmai munkájának segítése, támogatása, melynek módozatai: központi támogatás elnyerésével (normatíva) sportágra szakosított iskolai osztály működtetése, városi, megyei, országos, illetve nemzetközi sportversenyek szervezése, önkormányzati tulajdonú sportlétesítmények kedvezmények, illetve támogatott használatának biztosítása, az önkormányzat éves költségvetéséből támogatás biztosítása, az önkormányzat éves költségvetéséből támogatás biztosítása sportszervezetek számára, az érvényes sportkoncepció alapelvei szerint. (3. sz. melléklet) h) A város kulturális programjába és hagyományaiba illő sportrendezvények szervezése i) Közreműködés a sportszakember képzésben a Csongrád Megyei Sporthivatal együttműködésével, valamint közreműködés az egészséges életmóddal összefüggő felvilágosító tevékenységben. j) Sportegészségügy területén a sportorvosi ellátás biztosítása, a város testkultúrája számára. III. 1.) Az önkormányzat a helyi sportfeladatok megvalósításában résztvevő önkormányzat tulajdonában lévő sportlétesítményeket működtető intézményeket ellátandó sportfeladataik arányában támogatásban részesíti. 2.) Szentes város sportját meghatározó sportkoncepció megvalósítása érdekében az önkormányzat mindenkori éves működési költségvetésének főösszegéből sporttámogatást biztosít az alábbiak szerint:

10 10 a) A város élsportjában és utánpótlás nevelésében kiemelkedő teljesítményt nyújt sportszervezetek számára az Ifjúsági és Sportbizottság javaslata alapján, szakmai munkájuk és működőképességek érdekében anyagi támogatást biztosít. Az önkormányzat megállapodást köt az érintett sportszervezetekkel, melyben az ellátandó feladat arányában meghatározza a szakmai elvárásokat. b) Az a) pont hatálya alá nem tartozó diáksport szervezetek számára sporttámogatást biztosít, melynek összértéke a sporttámogatási keretösszeg 10%-a. A sporttámogatások sportszakmai célú felhasználását a Polgármesteri Hivatal ellenőrzi. 3.) Az önkormányzat a város versenysportja érdekében a tulajdonában és működtetésében lévő sportlétesítmények vonatkozásában kedvezményes és támogatott használatot biztosít a sportszervezetek számára. Sportlétesítmények kedvezményes, támogatott használóinak köre: Szentesi TE. Szentesi Vízisport Klub Szentes Városi Úszóklub Szentesi Kinizsi TE. Delfin ESC. Bertók SC. Szentesi Senior SK. Szentesi Tenisz Klub Four Diamond SE. Szent Jupát SK. Szentesi Kosárlabda Klub Szabadidős Sportklub VDSB Zöldág MSE. Szilver TSE.

11 11 Ajánlás az önkormányzati költségvetésből származó pénzeszközök felosztásának egységes rendszerére Az önkormányzati támogatás elosztása alap: a mindenkori költségvetési lehetőségek függvényében a működési költségvetés céltartalékkal, illetve a forráshiány összegével korrigált 1%-a Az 1% elosztásának alapelvei: Diáksport támogatás 10% Versenysport támogatása 70% Rendezvények támogatása 10% Szabadidős sport támogatása 4% Tartalék alap 6% A teljes keret elosztása a versenysport támogatásra figyelemmel az alábbi pontrendszer szerint kerülhet megvalósításra: Alappontok 100 pont Sportegyesület 2 pont Fizető tagonként (legalább 8 hónap) fő 2 pont Versenyzőként (csapat jkv.+4 fő) fő 1 pont Pályázaton nyert összegek (nem helyi) 1.000,- Ft-onként 1 pont 1% adófelajánlás összege 1.000, Ft-onként 1 pont Csapat sportágak minősítés szerinti pontértékei: Labdarúgás (megyei osztály) 10 pont NB III. osztály 50 pont NB II. osztály 200 pont Bajnokságban szereplő utánpótlás csapatok csapatonként 30 pont Kézilabda megyei osztály 10 pont NB II. 100 pont Utánpótlás csapatonként 30 pont Egyéb csapat (legalább 3 fő) NB III. 10 pont NB II. 40 pont NB I/B 100 pont NB I. 300 pont Utánpótlás csapatonként 30 pont Részvétel a magyar kupában Egyéni Csapat 1 pont 10 pont A sportág hivatalos világversenyén részvételi jog megszerzése 500 pont

12 12 Sportegyesületek támogatásának elvei Az önkormányzat támogatási keretösszege által segíti a sportegyesületek működését az alábbi kategóriák szerint: 1.) A nemzeti bajnokságban szereplő csapatoknál (vízilabda OB.I.A. női OB.I., kézilabda NB.II., teke NB.III. és labdarúgás NB.II., teremlabdarúgás női NB.I., teremlabdarúgás férfi NB.II., rögbi NB.I.) egyéni sportágaknál az I. osztályú minősítést elért versenyzőket foglalkoztató szakosztályoknál a bajnokságban és a Magyar Kupában való szereplés költségeit biztosítja a lehetőségekhez képest a versenykiírás szerinti nevezési díjakat, versenybírói díjakat, utazási költségeket. 2.) Az első pontban megjelölt szinteknél alacsonyabb osztályban szereplő csapatokat és egyéni sportágakban az alacsonyabb minősítést elért sportolókat foglalkoztató szakosztályoknak a versenykiírás szerinti nevezési díját, versenybírói díjakat és az utazási költségek 50%-át biztosítja. 3.) Az első két kategóriába nem sorolható sporttevékenységet folytató csapatoknál, versenyzőknél az eseti nevezési díjat és utazási költséget (megyei vagy országos verseny esetében) biztosítja. 4.) Az utánpótlás nevelés területén kiemelkedő eredményt elérő szakosztályok edzőinek támogatása a lehetőségek szerint.

13 13 Eredményességi pontok a bajnoki rendszer bármely osztályában és a MK-ban Felnőtt Olimpiai sportág Nem olimpiai sportág Egyéni Csapat Egyéni Csapat Ifjúsági Olimpiai sportág Nem olimpiai sportág Egyéni Csapat Egyéni Csapat Serdülő Olimpiai sportág Nem olimpiai sportág Egyéni Csapat Egyéni Csapat Világversenyeken (kortól függetlenül) Olimpiai sportág Nem olimpiai sportág Egyéni Csapat Egyéni Csapat

14 14 1. sz. melléklet Intézmény neve Fedett sportlétesítmény Szabadtéri létesítmény Tornaterem Méret (méterben) Teniszpálya Tornaszoba Konditerem Labdarúgópálya Sportközpont 1 20x Sportcsarnok 4 20x10 1 Deák F. Ált. Isk. 1 18x9, Damjanich J. Tagisk. 1 24x Klauzál G. Ált. Isk. 1 31x Koszta J. Ált. Isk. 1 31x Petőfi S. Ált. Isk. 1 15x8 Gróf Széchenyi I. Ált. Isk. 1 12x8 1 1 Szent E. Kat. Ált. Isk. 1 20x10 Kiss B. Ref. Ált. Isk. 1 20x10 Rigó A. Ált. Isk. 1 22x10 Bartha J. Kert. Szakképző Isk. 1 24x12 1 Boros S. Szakközépisk. 1 18x9,4 Horváth M. Gimnázium 1 20x10 1 Pollák A. M. Szakközépi. 1 18x9,4 1 1 Zsoldos F. Középisk. 1 18x9,4 1 1 Szentesi Vasutas SC. 1 12x KONTAVILL Kézilabda p. bitumenes Kézilabda p. salakos Teniszpálya Ugróhely Dobóhely Futópálya Lőtér Úszómedence

15 2. sz. melléklet Sportegyesület neve Szakosztályok Minősítés Szentesi Vízisport Klub Férfi vízilabda OB I.A Női vízilabda OB I. Szentesi TE. Férfi labdarúgás NB II. Női teremlabdarúgás NB I. Szentesi Kinizsi TE. Férfi kézilabda NB II. Asztalitenisz NB III. Férfi tenisz OB III. Női kispályás labdarúgás Megyei Férfi labdarúgás Megyei III. o. Ökölvívás Lovas sport Természetjárás Four Diamond SE. Triatlon Quadriatlon Testépítés Szentesi Spartacus SK. Sakk OB II. Motorcsónak Szentesi Vasutas SC. Rögbi NB I. Vívás Teremlabdarúgás NB II. Szabadidősport Természetjárás Bertók SC. Férfi vízilabda OB I.B Oyama Dojo SE. Karate Szilver TSE. Táncsport Boleró TSK. Táncsport Szentes Városi Úszóklub Úszás Zöldág MSE. Asztalitenisz NB III. Táncsport

16 16 Sportegyesület neve Szakosztályok Minősítés Szabadidős SK. Pollák DSE. Szent László Lovas Klub Tisza Szabadidős SK. Női kézilabda Természetjáró Karate Kispályás labdarúgás Táncsport Cselgáncs Lovas sport Lövészet KONTAVILL Szabadidős SK. Lövészet Klauzál DSE. Szabadidősport Atlétika Cselgáncs Labdarúgás Delfin Egészségmegőrző SC. Úszás Szentesi Senior SE. Férfi vízilabda OB II. Szentesi Tenisz Klub Női tenisz OB II. Szentesi Vasutas Tekézők Egyesülete Teke NB III. Szentesi Tekézők Egyesülete Teke NB III. Szentesi Kosárlabda Klub Kosárlabda NB II. Árpád Íjász Klub Autómotorsport Klub Szentesi Repülőklub Szentesi Horgászegyesület Szent Jupát SE. Íjászat Rali-cross Sportrepülés Sporthorgászat Triatlon Kajak-kenu Igazolt versenyző és sportegyesületi tag: fő Sportegyesületi tag: fő Összesen: versenyző+tag: fő

Bag Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete. az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól

Bag Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete. az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Bag Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Bag Nagyközség Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmánya 44/A. (2) bekezdésének

Részletesebben

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete a sportról Mihályháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kötelező és az önként vállalt önkormányzati

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete az önkormányzat testnevelés és sport feladatairól, a helyi testnevelés és sporttevékenység támogatásáról Sarkadkeresztúr

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzat Sportkoncepciója

Gyömrő Város Önkormányzat Sportkoncepciója 1 Gyömrő Város Önkormányzat Sportkoncepciója Jóváhagyta: Gyömrő város Önkormányzat Képviselő-testülete a 63/2011. (03.29.) sz határozatával. GYENES LEVENTE POLGÁRMESTER 2 I. Bevezető Magyarországon a sport

Részletesebben

SZENTES VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA 2008-2012

SZENTES VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA 2008-2012 SZENTES VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA 2008-2012 Tartalomjegyzék I. Sportkoncepció szükségessége, célok, feladatok... 3 II. Az önkormányzat feladatai a helyi sportélet szervezésében... 3 Helyzetelemzés... 5 III.

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2000. évi CXLV. törvény 61. (1) és

Részletesebben

I. rész. Általános rendelkezések, alapelvek 1.

I. rész. Általános rendelkezések, alapelvek 1. Hatályos: 2009. január 30. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 42/2004.(V.26.) rendelete az Önkormányzat sportfeladatairól és a sporttevékenység támogatásáról (módosításokkal egységes

Részletesebben

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az egyetemes emberi kultúra és a nemzeti kultúra

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzatának 35/2004. (XII.21.).számú rendelete a sportról. A rendelet célja 1.. A rendelet hatálya 2..

Ózd Város Önkormányzatának 35/2004. (XII.21.).számú rendelete a sportról. A rendelet célja 1.. A rendelet hatálya 2.. Ózd Város Önkormányzatának 35/2004. (XII.21.).számú rendelete a sportról. Ózd Város Önkormányzata a sportról szóló 2004. évi I. törvény (továbbiakban: Tv.) 55.. (6) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján,

Részletesebben

Mindezek alapján a következő határozati javaslatot terjesztem a Tisztelt Képviselő-testület elé: HATÁROZATI JAVASLAT

Mindezek alapján a következő határozati javaslatot terjesztem a Tisztelt Képviselő-testület elé: HATÁROZATI JAVASLAT Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: R-1555/2008 Ügyintéző: Kovács Zsuzsa Tárgy: Szentes Város Sportkoncepciójának felülvizsgálata Mell: 1 db Szentes Város Önkormányzatának

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ Az Önkormányzat helyi sporttevékenységgel kapcsolatos feladatairól és kötelezettségeiről,

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása A székesfehérvári sportélet kiemelt területei Iskolai sport Szabadidősport Fogyatékkal élők sportja Idősek sportja Utánpótlás-nevelés Verseny-

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Öreglak Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2/2004. (I. 30.) számú rendelete a sportról (egységes szerkezetben a módosításra kiadott 13/2009. (IX. 18.) számú rendelettel) Öreglak Község Önkormányzata

Részletesebben

Iskolai testnevelés és diáksport az önkormányzati politikában

Iskolai testnevelés és diáksport az önkormányzati politikában Iskolai testnevelés és diáksport az önkormányzati politikában Dr. Gémesi György Nemzeti Sportszövetség elnöke Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF), 1123 Budapest Alkotás u. 44. AULA

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 6/2016. (II.2.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól és a helyi sport támogatásáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011. (II. 21.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat testnevelési és sport feladatainak végrehajtásáról Biharnagybajom Községi Önkormányzat

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: R-1753/2012 Ügyintéző: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: R-1753/2012 Ügyintéző: Kovács Zsuzsa Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: R-1753/2012 Ügyintéző: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Tárgy: A sportfinanszírozás rendszerének

Részletesebben

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet célja

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet célja Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról Segesd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában,

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület, kérem, az előterjesztés megvitatását és a Sportrendeletről szóló rendelet megalkotását.

Tisztelt Képviselő-testület, kérem, az előterjesztés megvitatását és a Sportrendeletről szóló rendelet megalkotását. Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: R-1555/2008 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Tárgy: A Sportról szóló rendelet megalkotása (első olvasat) Mell: Rendelet tervezet Szentes

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. az önkormányzat sportrendeletéhez

ELŐTERJESZTÉS. az önkormányzat sportrendeletéhez ELŐTERJESZTÉS az önkormányzat sportrendeletéhez Az alkotmány szerint a Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez. Ez a jog többek között a rendszeres

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: R-1555/2008 Témafelelős: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: R-1555/2008 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: R-1555/2008 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Tárgy: A Sportról szóló rendelet megalkotása Mell: 1 db rendelet tervezet Szentes Város Önkormányzatának

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Az ülés helye: Képviselői irodaház. Napirendi javaslat. Cserkeszőlő, 2015.június 05. Szokolai Lajos sk. polgármester

MEGHÍVÓ. Az ülés helye: Képviselői irodaház. Napirendi javaslat. Cserkeszőlő, 2015.június 05. Szokolai Lajos sk. polgármester Cserkeszőlő Község Polgármesterétől 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. telefon: (56) 568-451 fax: (56) 568-462 MEGHÍVÓ Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete rendkívüli ülést tart 2015.

Részletesebben

50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete. A sportról

50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete. A sportról 50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete A sportról Dabas Város önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2004. évi I. törvény 55 (6) bekezdése felhatalmazása alapján a kötelező

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. 1. E rendelet hatálya kiterjed

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. 1. E rendelet hatálya kiterjed Budapest főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2010. (V.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat testnevelés és sportfeladatairól, a helyi testnevelés és a sporttevékenység

Részletesebben

13/2000. (V. 18.) RENDELETE

13/2000. (V. 18.) RENDELETE ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2000. (V. 18.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TESTNEVELÉS ÉS SPORT, AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS, A HELYI TESTNEVELÉS ÉS SPORTTEVÉKENYSÉG TÁMOGATÁSÁRÓL

Részletesebben

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet alapelvei. 2. A rendelet célja

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet alapelvei. 2. A rendelet célja Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2010. (V. 03.) önkormányzati rendelete A sportról és az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben

FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON

FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON Egy kis számtan Magyarország lakossága: 10.000.000 ember 600.000 fogyatékkal élő felnőtt ember 80.000 fogyatékkal élő diák

Részletesebben

ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SPORTKONCEPCIÓJA

ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SPORTKONCEPCIÓJA ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SPORTKONCEPCIÓJA 2013-2020 2 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés II. Helyzetelemzés 1. Szabadidősport helyzete 2. Diáksport helyzete 3. Versenysport helyzete 4. Egyesületek helyzete

Részletesebben

Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete. 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL

Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete. 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL Bak Község Önkormányzatának Képvisel -testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

SZENTES VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA 2013-2018

SZENTES VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA 2013-2018 SZENTES VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA 2013-2018 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 A sport egyes területeinek helyzete és lehetséges fejlesztési irányai... 4 I. Óvodai testnevelés... 4 II. Iskolai testnevelés, diáksport...

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 1/2002. (II. 01.) önkormányzati rendelete Zalaegerszeg Megyei Jogú Város sportjáról 1. 1.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 1/2002. (II. 01.) önkormányzati rendelete Zalaegerszeg Megyei Jogú Város sportjáról 1. 1. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 1/2002. (II. 01.) önkormányzati rendelete Zalaegerszeg Megyei Jogú Város sportjáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése, a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. A rendelet célja 1. A rendelet hatálya 2. Értelmező rendelkezések 3.

I. Általános rendelkezések. A rendelet célja 1. A rendelet hatálya 2. Értelmező rendelkezések 3. NYÍRÁBRÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2009.(IV.15.) SZ.RENDELETE A HELYI SPORTTEVÉKENYSÉGGEL KAPCSOLATOS FELADATAIRÓL ÉS KÖTELEZETTSÉGEIRŐL, VALAMINT A SPORT HELYI PÉNZÜGYI TÁMOGATÁSI RENDSZERÉRŐL Nyírábrány

Részletesebben

Sásd Város Képviselő-testületének 8/2009.(IV:23.) Ökr. számú rendelete a sportról

Sásd Város Képviselő-testületének 8/2009.(IV:23.) Ökr. számú rendelete a sportról Sásd Város Képviselő-testületének 8/2009.(IV:23.) Ökr. számú rendelete a sportról Sásd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2004. évi I. törvény 55. (1) bekezdése alapján a kötelező

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított 20/2012. (IV.26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által ellátott sporttal kapcsolatos

Részletesebben

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 A tevékenységi formák kialakításakor, megválasztásakor meghatározó a tanulók érdeklődése. A foglalkozások szervezését igényelheti

Részletesebben

J A V A S L A T társadalmi sportszervezetek évi önkormányzati támogatására

J A V A S L A T társadalmi sportszervezetek évi önkormányzati támogatására J A V A S L A T társadalmi sportszervezetek 2013. évi önkormányzati támogatására Ó z d, 2013. március 28. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Előkészítő: Ózdi Sportszervező Iroda

Részletesebben

MÁTRATERENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

MÁTRATERENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA MÁTRATERENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA (2015-2019) Elfogadva /2015. (VI.4) számú Képviselő-testületi határozattal 1 1. BEVEZETÉS A helyi önkormányzatok sporttal kapcsolatos feladatait

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL

BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL A Fővárosi Bíróság 55. szám alatt nyilvántartásba vette a Magyar Diáksport Szövetséget az 1997.évi CLVI.tv.22. /3 / bekezdése alapján 1998. január 1-től kiemelkedően

Részletesebben

Helyi tanterv 2013/2014 tanévtől felmenő rendszerben Testnevelés és sport. 5.-8. évfolyam Célok és feladatok

Helyi tanterv 2013/2014 tanévtől felmenő rendszerben Testnevelés és sport. 5.-8. évfolyam Célok és feladatok Helyi tanterv 2013/2014 től felmenő rendszerben Testnevelés és sport 5.-8. évfolyam Célok és feladatok Gyakorlati tudásanyag Az iskolai testnevelés és sport célja, hogy a tanulók életkori sajátosságaihoz,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V

J E G Y Z Ő K Ö NY V KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SPORTBIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö NY V Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2010. november 30-i, soron következő üléséről. A bizottsági ülés helye:

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011. (III.31.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011. (III.31.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011. (III.31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat testnevelési és sportfeladatairól (módosításokkal egységes szerkezetben)

Részletesebben

A Szarvasi Önkormányzat 11/2004. (III.19.) rendelete A SPORTRÓL. A rendelet célja

A Szarvasi Önkormányzat 11/2004. (III.19.) rendelete A SPORTRÓL. A rendelet célja A Szarvasi Önkormányzat 11/2004. (III.19.) rendelete A SPORTRÓL A Szarvasi Önkormányzat Képviselő-testülete elismerve a sport kiemelkedő jelentőségét az egészség megőrzésében, az ifjúság fizikai és erkölcsi

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2009. (IV.21.) rendelete a sportról

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2009. (IV.21.) rendelete a sportról Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2010.(II.26.) rendelettel módosított 17/2009. (IV.21.) rendelete a sportról Dombóvár Város Önkormányzatának (továbbiakban: Önkormányzat) Képviselőtestülete

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének 19/2004. (V.27.) önkormányzati rendelete a sportról

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének 19/2004. (V.27.) önkormányzati rendelete a sportról Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének 19/2004. (V.27.) önkormányzati rendelete a sportról Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a magyar és az egyetemes kultúra részeként elismerve a sport kiemelkedő

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2015. (IV.29.) önkormányzati rendelete

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2015. (IV.29.) önkormányzati rendelete MÁTÉSZALKA VÁROS ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2015. (IV.29.) önkormányzati rendelete Mátészalka Város Önkormányzata sportfeladatairól, valamint a helyi sporttevékenység támogatásáról Mátészalka

Részletesebben

MÁGOCS NAGYKÖZSÉG SPORTKONCEPCIÓJA (2009-2011)

MÁGOCS NAGYKÖZSÉG SPORTKONCEPCIÓJA (2009-2011) MÁGOCS NAGYKÖZSÉG SPORTKONCEPCIÓJA (2009-2011) Készítette: Kusztor Csaba (elnök) Mágocs Községi Sport Kör Mágocs, 2008. december 18. 1. Mágocs nagyközség sportjának elemzése Mágocs Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 21-2/2012.(11.29.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 21-2/2012.(11.29.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 21-2/2012.(11.29.) számú határozata a 2012. évi sportcélú működési támogatási kérelmekkel kapcsolatos döntésről A Bizottság

Részletesebben

Ibrány Város Önkormányzatának SPORTKONCEPCIÓJA

Ibrány Város Önkormányzatának SPORTKONCEPCIÓJA Ibrány Város Önkormányzatának SPORTKONCEPCIÓJA 2011-2014 1 BEVEZETŐ Ibrány, Nyíregyházától kb. 25 km-re fekvő város, 17 település Kistérségi Társulásának központja. A kistérség lakossága közel 47.000 fő

Részletesebben

Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e. a sportról

Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e. a sportról Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e a sportról Fejér megye Közgyőlése a magyar és az egyetemes kultúra részeként, elismerve a sport, mint önszervezıdésre épülı civil tevékenység

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 1/2002. (II. 01.) önkormányzati rendelete Zalaegerszeg Megyei Jogú Város sportjáról 1

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 1/2002. (II. 01.) önkormányzati rendelete Zalaegerszeg Megyei Jogú Város sportjáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 1/2002. (II. 01.) önkormányzati rendelete Zalaegerszeg Megyei Jogú Város sportjáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a sportról szóló 2004. évi I. törvény

Részletesebben

HAJRÁ, MAGYAROK! Magyarország Kormánya 2010 óta kiemelten támogatja a sportot.

HAJRÁ, MAGYAROK! Magyarország Kormánya 2010 óta kiemelten támogatja a sportot. Magyarország Kormánya 2010 óta kiemelten támogatja a sportot. Ennek eredményeként háromszor több magyar ember sportol, és több mint duplájára nőtt az igazolt sportolók száma. EGYRE TÖBB MAGYAR SPORTOL

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 26-i ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Mágocs Város Önkormányzat Sport koncepciója 2015-2017 Mágocs Város Önkormányzat

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1..

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. 1 SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 7/2006.(II.15.) és a 33/2009.(XI.19.) sz. rendelettel módosított 40/2001./XI.22./ SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A SPORTRÓL Sárvár város Önkormányzati

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2014. február 18. napján, a Kaposvári Polgármesteri Hivatal Siposs

Részletesebben

A 510/2013.(03.27.) 841301 2013. 1. 14 000 13 000 1 000 2. 87 488 11 000 8 700 40 59 688 8 100 3. 19 000 3/1 2703/2011. (IX.

A 510/2013.(03.27.) 841301 2013. 1. 14 000 13 000 1 000 2. 87 488 11 000 8 700 40 59 688 8 100 3. 19 000 3/1 2703/2011. (IX. 510/2013.(03.27.) jóváhagyja a 841301 Sportcélú támogatás cím 2013. évi felosztását az alábbiak szerint: Feladat megnevezése, Összege (eft-ban) 1. Fővárosi sportágazati, pályázati rendszer fenntartása

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete. a sportról. A rendelet célja. A rendelet hatálya

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete. a sportról. A rendelet célja. A rendelet hatálya Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete a sportról Mezőkövesd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a sportról szóló 2004. évi I. tv. 55. (6) bekezdésében

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 8-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 8-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 58/2018. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. március 8-i ülésére Tárgy: Javaslat a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/ PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 106. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2011. július 7-i ülésére Tárgy: Tájékoztató

Részletesebben

Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete 3/2013. (II.08.) önkormányzati rendelete. Zalakaros Város Sportjáról

Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete 3/2013. (II.08.) önkormányzati rendelete. Zalakaros Város Sportjáról Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete 3/2013. (II.08.) önkormányzati rendelete Zalakaros Város Sportjáról Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés

Részletesebben

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL A tevékenység meghatározása 2012. évben az Oktatási, Kulturális és sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése Sport

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága JEGYZŐKÖNYV

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága JEGYZŐKÖNYV Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága 2017. február 14. napján, a Kaposvári

Részletesebben

CELLDÖMÖLK VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA

CELLDÖMÖLK VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA CELLDÖMÖLK VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA 2008-2013 2 2008. OKTÓBER 30. I. Az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai: A legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez, a sportoláshoz, a rendszeres testedzéshez

Részletesebben

Csány Község Önkormányzati Képviselőtestületének án megtartott üléséről készült jegyzőkönyv 1.számú melléklete

Csány Község Önkormányzati Képviselőtestületének án megtartott üléséről készült jegyzőkönyv 1.számú melléklete Csány Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2011.03.30-án megtartott üléséről készült jegyzőkönyv 1.számú melléklete CSÁNY Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011. (III.30.) rendelete a

Részletesebben

Makó Város Önkormányzatának 2/2008. (II.14.) rendelete Makó város sportjáról 1

Makó Város Önkormányzatának 2/2008. (II.14.) rendelete Makó város sportjáról 1 Makó Város Önkormányzatának 2/2008. (II.14.) rendelete Makó város sportjáról 1 Makó Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Bakonycsernyei Bányász Sport Egyesület évi SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

Bakonycsernyei Bányász Sport Egyesület évi SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Bakonycsernyei Bányász Sport Egyesület 2011-2013 évi SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Bakonycsernye 3200 lelket számláló a Fejér-, Komárom-Esztergom és Veszprém megye határán fekvő település. A község sport

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 3/2008. (III.12.) számú rendelete. Miskolc Megyei Jogú Város testnevelési és sport feladatairól

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 3/2008. (III.12.) számú rendelete. Miskolc Megyei Jogú Város testnevelési és sport feladatairól MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 3/2008. (III.12.) számú rendelete Miskolc Megyei Jogú Város testnevelési és sport feladatairól (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 56/2009.(XII.23.),

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2013. április 16. napján, a Kaposvári Polgármesteri Hivatal Siposs

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 40/2001.(XI.22.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A SPORTRÓL

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 40/2001.(XI.22.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A SPORTRÓL HATÁLYOS: 2017. FEBRUÁR 17-TŐL SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 40/2001.(XI.22.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A SPORTRÓL Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete /továbbiakban:

Részletesebben

A sport közösségteremtő hatása a Debreceni Egyetemen

A sport közösségteremtő hatása a Debreceni Egyetemen A sport közösségteremtő hatása a Debreceni Egyetemen Készítette: Kovács Klára PhD-hallgató Nevelés-és Művelődéstudományi Doktori Program Debrecen, 2010. december 3. Campus-lét Műhelykonferencia Cél A sport

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 23-ai rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 23-ai rendkívüli ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2018. (V.15.) számú önkormányzati rendelete a sportról

Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2018. (V.15.) számú önkormányzati rendelete a sportról Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2018. (V.15.) számú önkormányzati rendelete a sportról Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testülete a sportról szóló 2004. évi I. törvény 55.. (6)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V

J E G Y Z Ő K Ö NY V KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SPORTBIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö NY V Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2012. április 17-i soron következő üléséről. A bizottsági ülés helye:

Részletesebben

2014. február 11-én tartandó ülésére. Bejelentések

2014. február 11-én tartandó ülésére. Bejelentések Medgyesbodzás Község Önkormányzat Polgármestere Medgyesbodzás, Széchenyi u 38. Előterjesztés Medgyesbodzás Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 2014. február 11-én tartandó ülésére Bejelentések

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak:

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak: SPORTISKOLAI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2012. SZEPTEMBER 1-DECEMBER 31. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai

Részletesebben

KOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT SPORTKONCEPCIÓJA

KOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT SPORTKONCEPCIÓJA A Képviselő-testület 353/2011. (XI. 24.) sz. kt. határozatának melléklete MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 5800 MEZŐKOVÁCSHÁZA, ÁRPÁD U. 176. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT SPORTKONCEPCIÓJA 2011-2016.

Részletesebben

IRÁNYELVEK, CÉLKITŰZÉSEK

IRÁNYELVEK, CÉLKITŰZÉSEK IRÁNYELVEK, CÉLKITŰZÉSEK Tokyo 2020 2020. júl. 24. 2020. aug. 9. Várhatóan 207 ország részvételével, 11.090 sportoló indulhat. 33 sportágban 339 aranyérem kerül kiosztásra. 40 versenyhelyszín és több mint

Részletesebben

Iskolai sport. Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői

Iskolai sport. Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői Iskolai sport Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői A II. kerületi diákolimpiai versenyrendszer a tanulók rendszeres, szervezett, egész éven át tartó versenyzési

Részletesebben

PÁTY KÖZSÉG KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

PÁTY KÖZSÉG KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA PÁTY KÖZSÉG KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Páty, 2011. április Záradék: Elfogadta Páty Község Önkormányzat képviselő-testülete 95./2011. (IV.04) határozatával. Székely László polgármester 1 Bevezető

Részletesebben

1.)Az önkormányzat sportrendeletének megalkotása Előadó: Dr. Kerékgyártó Judit jegyző

1.)Az önkormányzat sportrendeletének megalkotása Előadó: Dr. Kerékgyártó Judit jegyző Mezőkövesd Város Önkormányzat 156/2009. (V.05.) ÖK. számú H A T Á R O Z A T A Napirend megállapítása 1.)Az önkormányzat sportrendeletének megalkotása Előadó: Dr. Kerékgyártó Judit jegyző Dr. Kerékgyártó

Részletesebben

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP UTÁNPÓTLÁS-NEVELÉS PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP UTÁNPÓTLÁS-NEVELÉS PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP UTÁNPÓTLÁS-NEVELÉS PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL A tevékenység meghatározása 2012. évben az Oktatási, Kulturális és sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése

Részletesebben

Iskolai Sportkör szakmai programja

Iskolai Sportkör szakmai programja Iskolai Sportkör szakmai programja 2010-2011. tanév Összeállította: Fábosné Józsa Zsuzsanna Keresztesné Lengyel Erzsébet Bognár Tamás Czirják György Tápiószecső, 2010. szeptember 1. 1 A szakmai program

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 4. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak:

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 4. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak: VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA OM 034931 1089 BUDAPEST, Vajda Péter utca 25-31. Telefon: (+36-1) 333 49 13; Gazdasági iroda: 313 74 17; Telefax: 477 04 27 E-mail: info@vajdaiskola.hu;

Részletesebben

Velenczei Attila. velenczei.attila@nupi.com. 2009. október 20.

Velenczei Attila. velenczei.attila@nupi.com. 2009. október 20. Velenczei Attila velenczei.attila@nupi.com 2009. október 20. Bemelegítő kérdések 1) Hogyan nevezték az 1999-ben létrejött sportminisztériumot? 2) Ma hogy hívják a legfelsőbb állami sportirányító szervezetet?

Részletesebben

Mány Község Sport fejlesztési koncepciója

Mány Község Sport fejlesztési koncepciója Mány Község Sport fejlesztési koncepciója 1. Bevezető A sportkoncepció elkészítését Mány község Önkormányzata a kötelező és önként vállalt sportfeladatok ellátása érdekében valósítja meg! 2. Mány község

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: 6/2009.(IV.16.) Alap Tiszasas Község Önkormányzata alapelvei, illetve koncepciója

Részletesebben

19/2007. (IX. 21.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat sportfeladatairól és a sport tevékenység támogatásáról

19/2007. (IX. 21.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat sportfeladatairól és a sport tevékenység támogatásáról 19/2007. (IX. 21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól és a sport tevékenység támogatásáról Heves Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen iskolai sportnapot szerveztünk a sportiskolás tanulóknak.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen iskolai sportnapot szerveztünk a sportiskolás tanulóknak. SPORTISKOLAI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. JANUÁR 1-ÁPRILIS 30. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai módszertani

Részletesebben

K I V O N A T. 2013. május 27-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. 2013. május 27-i ülésének jegyzőkönyvéből Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága K I V O N A T Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 13. május 27-i ülésének jegyzőkönyvéből 27/13. (V.27.) Sportbizottsági határozat

Részletesebben

4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások,

4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, 4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai 4.1 A műveltségterületek és tantárgyak viszonya: Műveltségi területek / Tantárgyak 1-4. 5. 6.

Részletesebben

Utánpótlás nevelés Alapvető értékek, meghatározások Az utánpótlás nevelés önkormányzati támogatásának alapelvei

Utánpótlás nevelés Alapvető értékek, meghatározások Az utánpótlás nevelés önkormányzati támogatásának alapelvei Tokaj Város Sport Koncepciója 2004. TARTALOM 1. Bevezetés A városi sportkoncepció szükségessége 2. Alapelvek 3. Alapfeladatok, prioritások 4. Önkormányzati sportigazgatás-sportszabályozás 5. A sport területei

Részletesebben

Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója MOB-alelnök

Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója MOB-alelnök NEMZETI SPORT INTÉZET Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója MOB-alelnök LEZÁRULT EGY KORSZAK A tehetséggondozó programok 9-10 évesek. Új struktúra áll fel. Új források jelennek meg. HÁROM

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE. Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága. 35/2013.(11.25.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE. Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága. 35/2013.(11.25.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága 35/2013.(11.25.) számú határozata a 2013. évi Egyéb csapat és egyéni sportágak keretre beérkezett kérelmekkel kapcsolatos

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/ PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 179. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012. december 13-i ülésére Tárgy: Előadó:

Részletesebben

A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG (MOB) AZ EDZŐKÉRT DR. BARTHA CSABA SPORTIGAZGATÓ-HELYETTES

A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG (MOB) AZ EDZŐKÉRT DR. BARTHA CSABA SPORTIGAZGATÓ-HELYETTES A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG (MOB) AZ EDZŐKÉRT DR. BARTHA CSABA SPORTIGAZGATÓ-HELYETTES A XXX. nyári Olimpiai Játékok nemzetek közötti összesített éremtáblázata LONDON 2012 / Éremtáblázat Aranyérem Ezüstérem

Részletesebben

Iskolai Sportkör szakmai programja

Iskolai Sportkör szakmai programja Iskolai Sportkör szakmai programja Összeállította: Keresztesné Lengyel Erzsébet Bognár Tamás Czirják György Tápiószecső, 2012. szeptember 3. 1 A szakmai program készült: Gróf Széchenyi István Ált. Isk.

Részletesebben

A FODISZ SZEREPE A FOGYATÉKOSOK SPORTJÁBAN. FODISZ: Több, mint sport!

A FODISZ SZEREPE A FOGYATÉKOSOK SPORTJÁBAN. FODISZ: Több, mint sport! A FODISZ SZEREPE A FOGYATÉKOSOK SPORTJÁBAN FODISZ: Több, mint sport! A FODISZ megalakulásának indítékai Közel 80.000 fogyatékos diák tanul integrált és szegregált oktatási intézményekben Magyarországon;

Részletesebben

KIVONAT. 2014. április 15-i ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. 2014. április 15-i ülésének jegyzőkönyvéből Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága KIVONAT Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 214. április 15-i ülésének jegyzőkönyvéből 15/214. (IV. 15.) Sportbizottsági határozat:

Részletesebben