Mezőőri tájékoztató. Papp Sándor mezőőr

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mezőőri tájékoztató. Papp Sándor mezőőr"

Átírás

1 Mezőőri tájékoztató Az előző tájékoztató óta eltelt időszakban viszonylag csendes volt a határ, rendkívüli esemény, szabálysértés nem történt. A szőlőskertekben viszont történtek említésre méltó események. Az Öregkertben egy esetben történt pajtafeltörés, ahonnan élelmiszert tulajdonítottak el. Az eset kapcsán rendőrségi feljelentés történt, de a nyomozás során nem sikerült a tettes, vagy tettesek kilétét megállapítani. Az Öregkertben állandó veszélyt jelent a Vértesi Mosonta kert felől illetéktelen személyek megjelenése, akik az igazoltatáskor arra hivatkoznak, hogy gazdákhoz mennek dolgozni. Kérem a gazdákat, ha munkát vállaltatnak ilyen emberekkel, akkor kíséretükben menjenek ezek az emberek a munkaterületre, mert a szabad mozgásuk szabálysértésre, bűncselekményre ad lehetőséget. Ezek az emberek igazoltatáskor jellemzően nem rendelkeznek személyi azonosításra alkalmas okmánnyal. Egy esetben emiatt két fő kiutasítása történt a szőlőskertből. Az ellenőrzések során a mezőőrök kiemelten figyelik ezt a területrészt, de a rendőrséggel közös szolgálat során is fokozott figyelemmel fordítunk rá. A lovas járőrök is gyakrabban teljesítenek itt szolgálatot. A Kossuth szőlőskertben ismeretlen körülmények között kigyulladt és leégett egy nádtetős pajta. Kérek mindenkit, aki szabálytalan tűzgyújtást észlel, jelezze a mezőőri szolgálatnak, vagy a rendőrségnek. Felhívom a gazdák figyelmét, hogy az aratás során maradéktalanul tartsák be a munkavédelmi és tűzvédelmi előírásokat. Kérjük a gazdákat, hogy az öntözés során kitelepített eszközöket, szivattyúkat, öntözőcsöveket, erőgépeket még rövid időre sem hagyják őrizetlenül, mert ez megkönnyíti a tolvajok dolgát, és kevés az esély a tettesek kézre kerítésére. A mezőőri szolgálat és a rendőrség felkészült a közelgő betakarítási szezon során esetlegesen előforduló lopások megakadályozására, illetve a szabálysértők elfogására, de ebben várjuk a gazdák segítségét, jelzéseit. A Képviselőtestület június 24-én megtartott ülésén tárgyalta a Mezőőri szolgálat elmúlt egy éves munkáját. Megállapították, hogy a mezőőrök a lehetőségekhez mérten, az elvárásoknak megfelelően végzik munkájukat. Persze vannak, és mindig is lesznek elégedetlenek, főként azok, akik maguk sem tesznek meg mindent a szabálysértések elkerülése érdekében. Sajnos annyi idő és lehetőség nincs, hogy mindig minden ingatlant őrizzünk, de törekszünk erre. A továbbiakban is rendszeresek lesznek a rendőrséggel végzett közös szolgálatok. Papp Sándor mezőőr

2 Létavértes Városi Önkormányzat P o l g á r m e s t e r é t ı l Elıterjesztés A Létavértes Városi Önkormányzat Képviselı-testületének június 24-én megtartásra kerülı ülésére BESZÁMOLÓ A Mezőőrök elmúlt egy évben végzett munkájáról Tisztelt Képviselőtestület! A mezőőrök egyéves munkájáról az alábbiakban tájékoztatom Önöket: Mint tudják július 01-től bővült a mezőőri szolgálat létszáma 2 főről 4 főre, így a szolgálat tevékenysége is bővült, kiterjed Létavértes egész külterületi közigazgatási területére. A mezőőrök feladata a mezőgazdasági vagyon védelme, ezen belül a termőföldek, a termények, termékek, eszközök, haszonállatok, mezőgazdasági építmények, földmérési jelek, műtárgyak védelme. A mezőőri szolgálat megalakítási, fenntartási és működési költségeit a mezőgazdasági területek használói által fizetett mezőőri járulékból, (amit a Képviselőtestület állapított meg) és a központi költségvetésből biztosított juttatásból fedezi az önkormányzat. Ezt a juttatást most a vidék közbiztonságának érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium közel a duplájára emelte. A mezőőrök a évi CXX törvény 23 -ban meghatározottak alapján a rendészeti feladatokat ellátó személyeknek mezőőröknek szervezett 5 napos tanfolyamon részt vettek, és a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában án eredményes vizsgát tettek. A mezőőrök képviselője én részt vett a Civil Szervezetek által szervezett megbeszélésen, aminek a témája Létavértes közbiztonsági helyzete volt, ahol a Rendvédelmi Szervek tájékoztatták a jelenlévőket a közbiztonsági helyzetről és meghatározták a feladatokat. Felvetődött a megbeszélésen a Rendvédelmi Szervek közös szolgálatának lehetősége és szükségessége a mezőőrökkel. A közös szolgálatokkal még hatékonyabb lenne az esetleges szabálysértések és bűncselekmények megelőzése és felderítése. Ezt követően tól megkezdődtek a közös szolgálatok a Határrendészekkel, és a kedvező tapasztalatok alapján azóta folyamatosan heti rendszerességgel történnek. A fenti lehetőségek és feltételek mellett az alábbi konkrét esetekről és intézkedésekről tájékoztatom a Tisztelt Képviselőtestületet:

3 Az előző nyáron korai káposzta és burgonya lopásról szereztek tudomást a mezőőrök. Korai káposzta lopás egy esetben történt, burgonya lopás három esetben. A tettesek kilétét sajnos nem sikerült megállapítani. Ezek a lopások nem ismétlődtek meg, egyediek és alkalomszerűek voltak. Két esetben az elmúlt év őszén is történt káposzta lopás, egyik esetben kisebb mennyiségben, másik esetben visszatérően, három esetben nagyobb, piaci mennyiségben tíz mázsa és azt meghaladó tételben. Az első esetet követően a mezőőrök a gazdával, rendőrökkel, lovas rendőrökkel fokozott figyelőszolgálatot szerveztek az adott területre, de az elkövetőt ennek ellenére sem sikerült megfogni. Már az előző nyár végén sajnos elkezdődött a kukorica lopás. Ez egy meghatározott területre, a régi Szeméttelep környékére összpontosult. Ezek a lopások sajnos rendszeresek voltak. Megnehezítette a szabálysértők leleplezését az is, hogy ebben az időszakban folyt a Szeméttelep rekultivációja, és a környékbeliek az ócskavas gyűjtést összekapcsolták a kukoricalopással. Ezen a területen az adott időszakban gyakorlatilag mind a négy mezőőr és a Rendőrség is folyamatos ellenőrzéseket tartott. A mezőőrök jelzései alapján több esetben történt rendőrségi feljelentés is. Egy esetben történt tettenérés. Az elkövető házának udvarán három zsák kukorica fel volt rakva egy kölcsönkért lovas szekérre, száraz szénával letakarva. A mezőőrök értesítették a Rendőrséget. Az elkövető a három zsák kukorica eredetéről nem tudott elfogadható magyarázatot adni. A szabálysértő tetemes büntetést fizetett. A csorda nem megfelelő őrzése miatt két esetben történt feljelentés, mivel a tehenek a kukoricatáblába tévedtek és kárt okoztak. A kártérítés mértékéről a gazdák megegyeztek. Egy esetben őrizetlenül hagyott tehenek tévedtek a szőlős kertbe. A teheneket a lovas rendőrök és a mezőőrök visszaterelték a gazdájukhoz, kárt nem okoztak. Egy esetben kóbor kutyák okoztak riadalmat a Sportpályán. A bejelentést követően a kutyákat a mezőőrök ártalmatlanná tették. Öntözési időszakban vagyunk. Sajnos az emberek felelőtlenek. Tavaly több mint harminc esetben figyelmeztették a mezőőrök a gazdákat szóban és írásos üzenetben, hogy ne hagyják őrizetlenül szivattyúikat, eszközeiket, ennek ellenére idén is lépten-nyomon találkozunk ilyen esetekkel. Legnagyobb gond a tormatarlózókkal volt. Több esetben történt felhívás arra, hogy tarlózásra senki ne adjon engedélyt. Mégis a mezőőrök gyakran találkoztak a tormaföldeken illetéktelenül tartózkodókkal. Tizenöt esetben történt kiutasítás a területről és kilenc esetben történt pénzbírság kiszabása. Téli időszakban legtöbb szabálytalanság az erdős területeken történt.

4 A mezőőrök rendszeresen ellenőrizték a fa kitermelés jogszerűségét, a szükséges engedélyek meglétét. Ezekkel az engedélyekkel a munkálatot végzők rendelkeztek. A területeket a kitermelés időszakában a mezőőrök fokozottan ellenőrizték. Történtek azért szabálysértések is. Egy esetben történt falopás az Újlétai határ közelében, ahol több fát vágtak ki, de csak a törzsét vitték el. A tettesek ismeretlenek. Egy esetben történt hét darab vágásérett akácfa jogtalan kivágása. A szabálytalanságot a mezőőrök észrevették, értesítették a Rendőrséget. Mivel a területet folyamatosan figyelték a szabálysértő nem tudta elvinni a fát, így az a gazda tulajdonába került. Egy esetben volt olyan gazda, aki szóbeli engedélyt adott gallyfa összeszedésére. A mezőőrök ezt nem fogadták el, pénzbírság kiszabására került sor. A gazdát figyelmeztették, hogy az ilyen engedély szabálytalan. Összességében megállapítható, hogy a fokozott ellenőrzések közös rendőri-mezőőri ellenőrzések és az enyhe tél miatt csökkent a falopások száma, bár a rendőrök, lovas rendőrök is több esetben értek tetten fa tolvajokat. Tavasszal megkezdődött a méhészek szezonja. A be- és kijelentkezések többségében rendben történnek. A mezőőrök minden esetben elkérik a szükséges engedélyeket. Hiányosság esetén felhívják a figyelmet a hiánypótlásra, figyelmeztető táblák kihelyezésére. A méhészek az adott területen segítik is a mezőőrök munkáját. Egy esetben történt kiutasítás a területről, engedély hiánya miatt. A mezőőrök aktívan részt vettek a Városnap és a Szüreti nap kitelepített értékeinek megőrzésében. Aktívan segítették a Családsegítő Szolgálat munkáját az élelmiszer segélyek kiosztásánál, a kiértesítések és a csomagok kiszállításában. Téli időszakban fokozottabban figyeltek a tanyán egyedül élő emberekre, jelzéssel voltak a Családsegítők, a Szociális Iroda és a Polgármester felé probléma esetén. A mezőőrök folyamatos feladata a szabálytalan hulladéklerakás és az állati hulladék szabálytalan elhelyezése. Sajnos ezek az esetek olyan gyorsan történnek, hogy az elkövetők leleplezése gyakorlatilag lehetetlen, véletlenszerű. A Létavértesiek kevésbé teszik ezt; a hulladék és állati hulla elhelyezése jelentős számban más településekről történik. A kirakott szemétben talált csekkek, számlák, füzetek alapján több esetben kezdeményeztünk eljárást. Ez alapján az elkövetők többsége az elszállítást választotta. A gazdák általános véleménye, hogy szükség van a mezőőri szolgálatra, külön öröm számukra a Rendőrséggel végzett közös munka, ami még hatékonyabbá teszi a mezőőri munkát is.

5 bevétel kiadás 2013 év 2014 év Ft/ fő/hó ( állami) Ft/4 fő Ft beszedett mezőőri járulék Ft/ fő/hó (állami) várható: Ft Ft Tervezett mezőőri járulék személyi: Ft járulék: Ft dologi: Ft személyi: Ft járulék: Ft dologi: Ft Összességében megállapítható, hogy a mezőőrök az elvárásoknak megfelelően végzik munkájukat. Az év során a közös ellenőrzések mellet a folyamatos egyeztetések is jellemzőek voltak. A polgármesterrel heti, vagy leghosszabban havi időszakonként történt megbeszélés. Időnként a Rendőrség vagy a Határrendészettel együtt. A mezőőri napló vezetése rendszeresen történik. Kérem a beszámolóm elfogadását. (: Menyhárt Károly :) polgármester

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről Beszámoló a Mezei őrszolgálat 2016. évi tevékenységéről Létszám: 3 Fő Az közalkalmazottak neve: Magyar Zoltán, Holecz Róbert, Suhajda Attila A közalkalmazottak beosztása: Mezei őrszolgálat Szervezeti egység

Részletesebben

I. FEJEZET. 1. A mezei őrszolgálat

I. FEJEZET. 1. A mezei őrszolgálat SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 14/1999. /IV.22./ számú r e n d e l e t e a MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL ===================================== Szigetszentmiklós Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről 1

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről 1 DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2017.(III.20.) önkormányzati r e n d e l e t e A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről 1 Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. szeptember 2-i ülésére

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. szeptember 2-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. szeptember 2-i ülésére

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya

1.. A rendelet hatálya Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 55/2001. (XII.21.) számú rendelete az Önkormányzati Mezei Őrszolgálatról, a mezőőri járulék mértékéről és megfizetéséről (módosította a 4/2009. (I. 30.) sz. rendelet)

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése i X. kerületi Rendőrkapitányság?nnQ < P n i c Vezetője.{""L^l?. * 1102, Harmat u. 6-8. 3 1475, Pf. 31. S 36 (1) 263-7200 /50-100 Főváros

Részletesebben

1. A rendelet célja és hatálya

1. A rendelet célja és hatálya Albertirsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete, a 21/2015.(VI.26.) ök. rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a mezei őrszolgálat létesítéséről,

Részletesebben

Pilis Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (.) önkormányzati rendelete

Pilis Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (.) önkormányzati rendelete Pilis Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (.) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 40/2015. (V.12.) 41/2015. (V. 12.) 42/2015. (V. 12.) 43/2015. (V. 12.) 44/2015. (V.

Részletesebben

Tájékoztató a mezőőri szolgálatról Összesítő a mezőőri szolgálat során végzett tevékenységekről

Tájékoztató a mezőőri szolgálatról Összesítő a mezőőri szolgálat során végzett tevékenységekről 1 Tájékoztató a mezőőri szolgálatról Összesítő a mezőőri szolgálat során végzett tevékenységekről 2007-2010. A mezőőri szolgálat jelenleg összességében hat fővel működik. Ebből egy fő irányítói feladatokat

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

Berentei Település Gondnokság 3704 Berente Bem József út 2 Telefon: 48/ ; Honlap:

Berentei Település Gondnokság 3704 Berente Bem József út 2 Telefon: 48/ ;   Honlap: Előterjesztések a 2014.05.29-én tartandó testületi ülésre 1. Beszámoló a mezőőri szolgálat munkájáról 2. Munkaösztönzést célzó étkezési utalvány juttatás szabályzatának módosítása 3. 2014. I. féléves két

Részletesebben

6.) napirendi ponthoz előterjesztés. Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének. Döntés mezei őrszolgálat létrehozásáról

6.) napirendi ponthoz előterjesztés. Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének. Döntés mezei őrszolgálat létrehozásáról 6.) napirendi ponthoz előterjesztés Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 25-én, 17 00 órakor megtartandó ülésére Döntés mezei őrszolgálat létrehozásáról Előterjesztő: Molnár-Nagy

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22 NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 23-22 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

Város Polgármestere. Tájékoztató

Város Polgármestere. Tájékoztató Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tájékoztató A Mezőőri Szolgálat visszaállításának

Részletesebben

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu Ügyszám: 19060/6298-1/2014. ált. Az Ajkai Rendőrkapitányság beszámolója Halimba község

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2014. DECEMBER 12-i KÖZMEGHALLGATÁSI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2014. DECEMBER 12-i KÖZMEGHALLGATÁSI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. DECEMBER 12-i KÖZMEGHALLGATÁSI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 76/2014. (XII. 12.) BKt határozat a közmeghallgatási tájékoztató elfogadásáról A9 Jegyzőkönyv

Részletesebben

A rendészeti szervek általános jellemzése

A rendészeti szervek általános jellemzése A rendészeti szervek általános jellemzése alapvetések A demokratikus államberendezkedés egyik alapelve, a jogszabályoknak alávetettség. Minden rendvédelmi, de különösen a fegyveres rendvédelmi szervek

Részletesebben

Felsőszölnök Önkormányzat Képviselőtestületének 11/1999. (XI.22.) számú rendelete. tanyagondnoki szolgálatról

Felsőszölnök Önkormányzat Képviselőtestületének 11/1999. (XI.22.) számú rendelete. tanyagondnoki szolgálatról Felsőszölnök Önkormányzat Képviselőtestületének 11/1999. (XI.22.) számú rendelete tanyagondnoki szolgálatról Módosítva: a 2/2007.(I.25.) ÖKT rendelettel, a 12/2008. (IX.15.) ÖKT rendelettel, 3/2010.(II.20.)

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testület. 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660. Pf.: 76. fax: 592-676

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testület. 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660. Pf.: 76. fax: 592-676 Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testület 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660. Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: várpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Szakonyfalu Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2000. (IX. 18.) számú rendelete falugondnoki szolgálatról

Szakonyfalu Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2000. (IX. 18.) számú rendelete falugondnoki szolgálatról Szakonyfalu Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2000. (IX. 18.) számú rendelete falugondnoki szolgálatról Módosította a 24/2006. (XII.15.) ÖKT. rendelettel, 11/2008. (IX.15.) ÖKT rendelettel, 3/2010.

Részletesebben

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma HEVES MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3300 Eger, Eszterházy tér2. Telefon: (36) 522-111/11-95, BM: 31/11-95 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E az Újpesti Közterület-felügyeletről (T E R V E Z E T) Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Tárgy: Javaslat a Budapest XVI. kerületi Közbiztonsági Alapítvány támogatására Tisztelt Képviselő-testület! Az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

Részletesebben

Szátok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014. sz. Jegyzőkönyve

Szátok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014. sz. Jegyzőkönyve 4/2014. sz. Jegyzőkönyve Készült: Szátok Község Önkormányzat Képviselő testületének üléséről, 2014. június 03. napján. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Szátok Az ülés ideje: 2014. június 03. napja,

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

Tájékoztató a mezőőri szolgálatról Összesítő a mezőőri szolgálat során végzett tevékenységekről

Tájékoztató a mezőőri szolgálatról Összesítő a mezőőri szolgálat során végzett tevékenységekről 1 Tájékoztató a mezőőri szolgálatról Összesítő a mezőőri szolgálat során végzett tevékenységekről 2011-2012. A mezőőri szolgálat a 2011-2012 évben a korábbiakhoz hasonló módon hat fővel működött. Ebből

Részletesebben

Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete

Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete a Marcali

Részletesebben

POLGÁRŐRSÉG dr. Túrós András OPSZ elnök január 5.

POLGÁRŐRSÉG dr. Túrós András OPSZ elnök január 5. POLGÁRŐRSÉG 2011 dr. Túrós András OPSZ elnök 2011. január 5. A Polgárőrség feladatait a mai felkészítő fórumon fogalmazzuk meg, mondjuk el. A 2010. év fantasztikus volt, a polgárőrök felülmúltak mindent!

Részletesebben

- B E S Z Á M O L Ó -

- B E S Z Á M O L Ó - - B E S Z Á M O L Ó - Hajdúhadházi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület A Hajdúhadház Város Önkormányzata által 2015. évben nyújtott támogatás felhasználásról Tisztelt Képviselő-testület! A Hajdúhadházi Polgárőr

Részletesebben

RENDÉSZETI ÁGAZAT ( 9-12. középiskolai évfolyamok )

RENDÉSZETI ÁGAZAT ( 9-12. középiskolai évfolyamok ) RENDÉSZETI ÁGAZAT ( 9-12. középiskolai évfolyamok ) Közrendvédelmi ismeretek tantárgy Nagy Attila r.alezredes tantárgyfelelős A 9. évfolyam tantárgyaihoz tartozó, 1.3.2. Fegyveres szervek alapismeretek

Részletesebben

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (III. 01.) önkormányzati rendelete A mezőőri szolgálat működéséről.

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (III. 01.) önkormányzati rendelete A mezőőri szolgálat működéséről. DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (III. 01.) önkormányzati rendelete A mezőőri szolgálat működéséről. Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a fegyveres biztonsági őrségről,

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról Kihirdetve: 2006. november 30. Józan Judit jegyző Módosítva: Hatályos: 19/2009. (V.28.)

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó R e n d ő r k a p i t á n y s á g Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály Dévaványa Rendőrőrs S z a r v a s 55 Dévaványa, Árpád út 5. 6/66/483-377 BM:3/33/5-7 Fax: 5-7 E-mail : szarvas.rk@bekes.police.hu

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képvisel -testületének 15/2014. (VI.26.) önkormányzati rendelete a mezei rszolgálat létesítésér l és m ködésér l

Páty Község Önkormányzata Képvisel -testületének 15/2014. (VI.26.) önkormányzati rendelete a mezei rszolgálat létesítésér l és m ködésér l Páty Község Önkormányzata Képvisel -testületének 15/2014. (VI.26.) önkormányzati rendelete a mezei rszolgálat létesítésér l és m ködésér l Páty Község Önkormányzatának Képvisel -testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Jegyző Tárgy: Kispest közbiztonságáért és a köztisztaság fenntartása érdekében tartott havi ellenőrzésekről szóló tájékoztató

Jegyző Tárgy: Kispest közbiztonságáért és a köztisztaság fenntartása érdekében tartott havi ellenőrzésekről szóló tájékoztató Jegyző Tárgy: Kispest közbiztonságáért és a köztisztaság fenntartása érdekében tartott havi ellenőrzésekről szóló tájékoztató Budapest Főváros XIX. ker. Önkormányzat Képviselő-testülete Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 1-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 1-i ülésére Tárgy: Közterület felügyelet létrehozása Sorszám: IV/4 Előkészítette: Gál András osztályvezető Műszaki Osztály Véleményező Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi Bizottság: és Szociális Bizottság, Pénzügyi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/24/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

1./ Napirendi pont: Tájékoztató a mezőőri szolgálat működéséről

1./ Napirendi pont: Tájékoztató a mezőőri szolgálat működéséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében a Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Bizottság ülésén 2008. december 16-án. Jelen vannak:

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület április 20-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület április 20-án tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2017. április 20-án tartandó ülésére Tárgy: Beszámoló a mezei őrszolgálat 2016. évi tevékenységéről Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: Német Máté műszaki

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET!

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. Tel. BM: (03/32) 30-00, 30-01 Városi: (06/42) 524-601 Fax. BM: (03/32) 30-02 Városi: (06/42)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Murarátka Község Képviselő-testületének december 18-án 16,00 órakor tartott rendes üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Murarátka Község Képviselő-testületének december 18-án 16,00 órakor tartott rendes üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült Murarátka Község Képviselő-testületének 2013. december 18-án 16,00 órakor tartott rendes üléséről. Az ülés helye: Művelődési Ház Murarátka Jelen vannak: Pál Józsefné polgármester,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 31. napján megtartott rendkívüli ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 31. napján megtartott rendkívüli ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. március 31. napján megtartott rendkívüli ülésén.

Részletesebben

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. 11/1998. (VIII. 27.) rendelete. Jászladány nagyközség mezőőri szolgálatáról (egységes szerkezetben) 1

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. 11/1998. (VIII. 27.) rendelete. Jászladány nagyközség mezőőri szolgálatáról (egységes szerkezetben) 1 JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 11/1998. (VIII. 27.) rendelete Jászladány nagyközség mezőőri szolgálatáról (egységes szerkezetben) 1 Jászladány Nagyközség Önkormányzata a fegyveres biztonsági őrségről,

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület!

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület! Ügyszám: 14050/1058/2013. ált. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY Cím: 7500 Nagyatád Zrínyi u.7. / Pf.:14. Tel :82/553-210 / BM: 03-23/55-11 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu T Á J É K

Részletesebben

'LGJ. számú előterjesztés

'LGJ. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je 'LGJ. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a térfigyelő rendszer működésének gyakorlati tapasztalatairól szóló tájékoztatóról

Részletesebben

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete 2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 38,9%-kal emelkedett az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. NOVEMBER 29-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. NOVEMBER 29-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. NOVEMBER 29-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 13/2012. (XI.30.) A helyi iparűzési adóról szóló 12/2003. (XII. 22.) önkormányzati E4 önkormányzati

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE Kiemelt célkitűzések A polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértésekkel szembeni fellépés; Időskorúak

Részletesebben

75/2015. (IV.29.) számú Pénzügyi-Ellenőrző-Közbeszerzési Bizottság határozata Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapításáról

75/2015. (IV.29.) számú Pénzügyi-Ellenőrző-Közbeszerzési Bizottság határozata Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapításáról 75/2015. (IV.29.) számú Pénzügyi-Ellenőrző-Közbeszerzési Bizottság határozata Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapításáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi- Ellenőrző-Közbeszerzési

Részletesebben

Szám: /2011. RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZEKSZÁRD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY KMB ALOSZTÁLY MEDINA KÖRZETI MEGBÍZOTT J E L E N T É S Medina község 2011. évi bűnügyi és közrendvédelmi helyzetéről Jelentem, hogy Medina

Részletesebben

Jegyző könyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testülete 2008. január 30-i 18 órai kezdésű rendkívüli ülésén

Jegyző könyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testülete 2008. január 30-i 18 órai kezdésű rendkívüli ülésén 113-2/2008. Jegyző könyv Készül: Heréd Község Képviselő-testülete 2008. január 30-i 18 órai kezdésű rendkívüli ülésén Határozat száma: Tárgya: 8/2008.(I.30.) Családsegítési és gyermekjóléti feladatok ellátására

Részletesebben

A rendelet hatálya. A mezei őrszolgálat. A mezőőrök

A rendelet hatálya. A mezei őrszolgálat. A mezőőrök TAHITÓTFALU KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (VI. 12.) SZÁMÚ RENDELETE A MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL egységes szerkezetben az 1/2005.(II.01.)önkormányzati rendelet módosításaival Tahitótfalu Község Képviselőtestülete

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Szakirányfelelős: Dr. Major Róbert r. alezredes

Részletesebben

TAHITÓTFALU KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (VI. 12.) SZÁMÚ RENDELETE A MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL. A rendelet hatálya. A mezei őrszolgálat

TAHITÓTFALU KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (VI. 12.) SZÁMÚ RENDELETE A MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL. A rendelet hatálya. A mezei őrszolgálat TAHITÓTFALU KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (VI. 12.) SZÁMÚ RENDELETE A MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL Tahitótfalu Község Képviselőtestülete a fegyveres biztonsági őrzésről, a természetvédelmi és a mezei őrszolgálatról

Részletesebben

I. Az irányított égetés engedélyezése külterületen: 1. Az engedélyezés tárgya

I. Az irányított égetés engedélyezése külterületen: 1. Az engedélyezés tárgya 2015. március 5-én hatályba lépett az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (a továbbiakban: OTSZ), mely új rendelkezéseket tartalmaz a szabadtéri tűzgyújtásra, különösen

Részletesebben

T/ számú. törvényjavaslat

T/ számú. törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/10749. számú törvényjavaslat a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvénynek az Alaptörvény negyedik

Részletesebben

I. Fejezet. A mezei őrszolgálat

I. Fejezet. A mezei őrszolgálat Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2010. (IV.23.) rendelete a Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzat Mezei Őrszolgálat létrehozásáról és a mezőőri járulékról Kiskunlacháza

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 5. Telefon/Telefax: 0036-99-314-048 BM Telefon: (21)-46-40, (21)-46-41, BM Telefax: (21)-46-07 E-mail: sopronrk@gyor.police.hu

Részletesebben

(2) A Rendelet 3. (4) bekezdése hatályát veszti.

(2) A Rendelet 3. (4) bekezdése hatályát veszti. A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (II.24.) önkormányzati rendelete Ferencvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól szóló 3/2014. (I.

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja.

J E G Y ZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-11/2014.NY. J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 29-én,

Részletesebben

A közterületek tisztántartásával kapcsolatos szabályozás megújítása Dr. Petrus József Csaba vezető-tanácsos Hulladékgazdálkodási Főosztály

A közterületek tisztántartásával kapcsolatos szabályozás megújítása Dr. Petrus József Csaba vezető-tanácsos Hulladékgazdálkodási Főosztály A közterületek tisztántartásával kapcsolatos szabályozás megújítása Dr. Petrus József Csaba vezető-tanácsos Hulladékgazdálkodási Főosztály Köztisztasági Egyesülés szakmai konferenciája 2017. november 30.

Részletesebben

Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11. napján tartandó ülésére Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11. napján tartandó ülésére Napirend előtt Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott

Részletesebben

Végrehajtott közúti ellenőrzések száma ábra

Végrehajtott közúti ellenőrzések száma ábra Veszélyes árúk közúti szállításának ellenőrzése 28-ban A veszélyes áruk szállítása jelentőségének növekedésével, összetett kockázati viszonyaival évek óta egyre preferáltabbá válik az Európai Uniós és

Részletesebben

SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 06050/4825/2013 Ált. SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 6600 Szentes, Kossuth L. utca 43. Pf.: 42. Telefon: 63/561-311, Fax: 63/561-330 BM telefon: 33/42-80 BM fax: 33/42-49 E-mail: baloghi@csongrad.police.hu

Részletesebben

11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i rendes ülésére

11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i rendes ülésére 11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i rendes ülésére Tárgy: ÖKO-Dombó Nonprofit Kft. községekben végzett tevékenységének

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2018. JANUÁR - OKTÓBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2018. JANUÁR - NOVEMBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó RÁBAPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉSÉRE

B E S Z Á M O L Ó RÁBAPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉSÉRE GYŐRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 08010/13103/2016.ált B E S Z Á M O L Ó RÁBAPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉSÉRE - 2016 - Cím: 9024 Győr, Zrínyi utca 54.; Pf.: 309. 9002 Telefon: (96)

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY r e n d e l e t e Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének a város területén a kerékbilincs alkalmazásával és a járművek elszállításával

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2016. JANUÁR - SZEPTEMBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2017. JANUÁR - OKTÓBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

Az 54 861 01 OKJ számú Rendőr tiszthelyettes (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye (kivonat)

Az 54 861 01 OKJ számú Rendőr tiszthelyettes (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye (kivonat) Az 54 861 01 OKJ számú Rendőr tiszthelyettes (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye (kivonat) 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés

Részletesebben

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015.

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015. 1 Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 215. VI. Hogyan minősíti összességében a településen végzett rendőri tevékenységet? kérdésre adott válaszok megoszlása (értékelési skála 1 5) 211 2,96% 18,65%

Részletesebben

Epöl Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2012.(IX.28.) önkormányzati rendelete az állattartás szabályozásáról

Epöl Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2012.(IX.28.) önkormányzati rendelete az állattartás szabályozásáról Epöl Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2012.(IX.28.) önkormányzati rendelete az állattartás szabályozásáról Epöl Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám:D-17-16 /2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 5-én 18 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásról. Ülés helye: Művelődési Ház Doba, Kossuth u.

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete a Mezőkövesdi Közterület-felügyelet szervezetéről és működésének rendjéről Mezőkövesd Város Önkormányzatának

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2015. (VIII. 27.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2015. (VIII. 27.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2015. (VIII. 27.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának

Részletesebben

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. augusztus 6-án (kedd) 18:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2013. augusztus 6.

Részletesebben

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete 2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 1,3%-kal csökkent az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

Borsodszirák községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003./IV. 15./számú rendelete

Borsodszirák községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003./IV. 15./számú rendelete Borsodszirák községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003./IV. 15./számú rendelete A települési folyékony hulladék gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelező helyi közszolgáltatásról

Részletesebben

a Józsefvárosi Közterület-felügyeletről

a Józsefvárosi Közterület-felügyeletről A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2009. december 21. dr. Xantus Judit jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 47/2009.(XII. 21.) sz. önkormányzati

Részletesebben

2016 JűL 0 7. ifci.sz: BIHARI KFT. Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződé jjjtlőadő: módosító szerződés

2016 JűL 0 7. ifci.sz: BIHARI KFT. Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződé jjjtlőadő: módosító szerződés Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződé jjjtlőadő: módosító szerződés ED; ifci.sz: mely létrejött egyrészről Báránd Községi Önkormányzat (4161 Báránd, Kossuth tér 1., képviseletében: Dr. Kovács

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3./ A Szerencsi Rendőrkapitányság beszámolója a 2009.évi munkáról Előadó: dr. Bogyay Ferenc r. alezredes, kapitányságvezető

Jegyzőkönyv. 3./ A Szerencsi Rendőrkapitányság beszámolója a 2009.évi munkáról Előadó: dr. Bogyay Ferenc r. alezredes, kapitányságvezető Jegyzőkönyv Készült: 2010.július 29-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Czabányi Attila Sándor képviselő Csatlós Csaba

Részletesebben

A közterület-felügyelet jogállása

A közterület-felügyelet jogállása SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELÕ- TESTÜLETÉNEK 8/2007. /III.21./ sz. r e n d e l e t e A KÖZTERÜLET-FELÜGYELETRÕL =========================================== Szigetszentmiklós Város Képviselõ-testülete

Részletesebben

Csillagvizsgáló. alkoholos italokat és borászati termékeket forgalmazó fővárosi vendéglátóipari egységek ellenőrzése részletes eredmények

Csillagvizsgáló. alkoholos italokat és borászati termékeket forgalmazó fővárosi vendéglátóipari egységek ellenőrzése részletes eredmények 1 Csillagvizsgáló alkoholos italokat és borászati termékeket forgalmazó fővárosi vendéglátóipari egységek ellenőrzése részletes eredmények Az akcióról Helyszín: Budapest, összesen 10 kerület érintésével

Részletesebben

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009.(IV.24.)Kt. rendelete Maglód Város Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjáról 1 KIHIRDETÉSI ZÁRADÉK A rendelet kihirdetésének napja: 2009. április 24.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Ikt.szám: 131/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Tárgy: Egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító önkormányzati

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Szalkszentmárton Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. december 20 én megtartott rendkívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Szalkszentmárton Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. december 20 én megtartott rendkívüli üléséről. Szalkszentmárton Önkormányzat Képviselő-testülete 263-15/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Szalkszentmárton Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. december 20 én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen

Részletesebben

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 60.002-6/2015. Sorszám: ELŐTERJESZTÉS Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április 24. napján tartandó ülésére Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015.

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendészeti Szabályzat 3. sz. melléklete Hatályba lépett: 2015. A szabályzat hatálya Kiterjed a Javítóintézet minden dolgozójára, és növendékére.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. év november 29.-i ülésére Tárgy: Eb rendészeti telep kialakítása Zircen Előadó: Horváth László polgármester Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület 8294 Kapolcs Száma: 271-10/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 9-én (hétfőn) 18 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

4. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás iránti kérelmek elbírálása. 5. Étkezési térítési díj támogatás iránti kérelem elbírálása.

4. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás iránti kérelmek elbírálása. 5. Étkezési térítési díj támogatás iránti kérelem elbírálása. II-2/455-11/2011. ikt. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2011. december

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI FOLYÉKONY HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (Az 1/2005. (II.25.)

Részletesebben

Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 28/2015.(XI.30.) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálatról

Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 28/2015.(XI.30.) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálatról 1 Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 28/2015.(XI.30.) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálatról Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés

Részletesebben

A Nemzeti Közlekedési Hatóság. tevékenysége a veszélyes árut szállító. közúti járművek ellenőrzésének tükrében

A Nemzeti Közlekedési Hatóság. tevékenysége a veszélyes árut szállító. közúti járművek ellenőrzésének tükrében A Nemzeti Közlekedési Hatóság tevékenysége a veszélyes árut szállító közúti járművek ellenőrzésének tükrében Balatonföldvár, 2010. április 8-9. 1 Ellenőrzési tevékenység A Nemzeti Közlekedési Hatóság komplex

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(IV.25.) önkormányzati rendelete. a közterület-felügyeletről

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(IV.25.) önkormányzati rendelete. a közterület-felügyeletről 1 Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(IV.25.) önkormányzati rendelete a közterület-felügyeletről Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának

Részletesebben