Tájékoztató a mezőőri szolgálatról Összesítő a mezőőri szolgálat során végzett tevékenységekről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tájékoztató a mezőőri szolgálatról Összesítő a mezőőri szolgálat során végzett tevékenységekről"

Átírás

1 1 Tájékoztató a mezőőri szolgálatról Összesítő a mezőőri szolgálat során végzett tevékenységekről A mezőőri szolgálat jelenleg összességében hat fővel működik. Ebből egy fő irányítói feladatokat ellátó köztisztviselő, két fő hivatásos vadász és három fő ténylegesen az Önkormányzat alkalmazásában álló mezőőr. A hivatásos vadászok foglalkoztatása egy háromoldalú megállapodás eredménye, amely az önkormányzat, az AGRO-HAT Szövetkezet és a Vadásztársaság között köttetett. Az AGRO-HAT Szövetkezet ennek keretén belül vállalta, hogy a döntő többségében az érdekszférájukba tartozó területen a három Önkormányzati mezőőr segítségével ellátja a szükséges feladatokat. Püspökladányban a teljes közigazgatási terület nagysága hektár, amelyből a mezőgazdasági terület hektár. Leszámítva a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó Ágota Pusztát, hektár mezőgazdasági terület őrzéséről kell gondoskodni. Az egy mezőőrre jutó terület nagysága nincs külön szabályozva, de irányelvként általában hektár körüli területnagyság az elfogadott. Püspökladány esetében ez a következők szerint alakul: I. Körzet (Mile Ferenc; 2754 ha) Farkasszigeti út Farkasszigeti erdő keleti határa (Püspökladány-Nádudvar városok közötti út) Püspökladány-Nádudvar városok közös határvonala 4. és 5. dűlő közötti határvonal 4-es számú főközlekedési út Püspökladány város belterülete által határolt terület. II. Körzet (Gyöngy Lajos; 1950 ha) 4-es számú főközlekedési út 4. és 5. dűlő közötti határvonal Püspökladány-Nádudvar városok közötti határvonal Püspökladány-Kaba városok közös határa Hamvas csatorna Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonal Püspökladány város belterülete által határolt terület III. Körzet (Sári Zoltán; 1918 ha) Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonal Hamvas csatorna Püspökladány város-szerep község határvonala Püspökladány-Sárrétudvari út 42-es számú főközlekedési út Futaki csatorna Püspökladány Szeghalom vasútvonal Püspökladány város belterülete által határolt terület

2 2 IV. Körzet (Agro-Hat Szövetkezet; 1789 ha) 42-es számú főközlekedési út Püspökladány-Sárrétudvari út Püspökladány város-szerep község határvonala Püspökladány Szeghalom vasútvonal Futaki csatorna V. Körzet (Tóth Attila; 2737 ha) Püspökladány Szeghalom vasútvonal Hamvas csatorna Hortobágy-Berettyó csatorna Futaki csatorna VI. Körzet (Vincze József; 2389 ha) Hortobágy-Berettyó csatorna 4-es számú főközlekedési út Püspökladány város belterülete Püspökladány Szeghalom vasútvonal Futaki csatorna által határolt terület A jogszabályi hátteret és a működési feltételeit a fegyveres biztonsági őrségről, a természetvédelmi és a mezei őrszolgálatról szóló évi CLIX. törvény és a mezőőrök és a hegyőrök szolgálati viszonyáról szóló 29/1998. (IV. 30.) FM rendelet biztosítja. A finanszírozási hátteret a hivatkozott törvény 19. (1) bekezdése értelmében a mezőőri járulékból és az állami támogatásból kell megteremteni ( Az önkormányzati mezei őrszolgálat megalakítási, fenntartási és működési költségeit a földhasználó, ha ez ismeretlen, a tulajdonos által kifizetett mezőőri járulékból kell fedezni, amelynek mértékét és megfizetésének módját a települési, a fővárosban a fővárosi kerületi önkormányzat, a mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről szóló helyi önkormányzati rendeletében szabályozza. (2) A megalakítási, fenntartási és működési költségek felét a központi költségvetés biztosítja hozzájárulásként. ) Jelenleg a mezőőri járulék nem kerül kivetésre azt az Önkormányzat átvállalja. Az állami hozzájárulást a mezei őrszolgálat megalakításához, fenntartásához és működéséhez nyújtandó állami hozzájárulás igénybevételének rendjéről és feltételeiről szóló 64/2009. (V. 22.) FVM PM együttes rendelet határozza meg. Ennek mértéke az őrszolgálat fenntartásával és működésével kapcsolatban felmerülő költségek személyi és dologi kiadások 50%, de legfeljebb ötvenezer forint/hó/fő. Amelyet negyedéves időszakokra utólag lehet kérelmezni a tárgyidőszak utolsó napjától számított harminc napon belül. Ezen kívül juttatásként védőitalt, telefonköltség hozzájárulást, benzinköltség térítést, valamint az FM rendeletben szabályozott formaruhát kapnak a mezőőrök.

3 3 A mezőőrök feladataikat a munkaköri leírásukban rögzített mezőőri körzetekben látják el, helyettesítés esetén az Önkormányzatnál állományban lévő kollégák és a két hivatásos vadász egymás körzeteit is ellenőrzik. Egy-egy kritikus időszakban egy körzetben több mezőőr végez összehangolt munkát és különösen éjszakai szolgálatnál legalább két mezőőr jelenléte szükséges. A mezőőri szolgálat finanszírozása önkormányzati költségvetésből és az állami támogatásból történik, azonban ebbe csak három fő tartozik. A hivatásos vadászok és az AGRO-HAT Szövetkezet tagjai az önkormányzat részéről semmilyen juttatásban nem részesülnek, az irányítói feladatokat ellátó személy juttatását a köztisztviselői fizetése adja. A mezőőri szolgálat során téli időszakban saját autóval látják el a feladataikat, nyáron az önkormányzat biztosít számukra motorkerékpárt. Évente egyszer Debrecenben továbbképzésen, illetve négyévente pszichológiai és orvosi alkalmassági vizsgálaton kell részt venniük. A időszakon belül a következő események történtek: Gyepmesteri tevékenység segítése kapcsán a kutyák ingatlanon belüli tartására vonatkozó felszólítás 14 alkalommal történt. Külterületen illegálisan elhelyezett törmelék-, és hulladék lerakatok, állati tetemek felderítése, dokumentálása, valamint a tettessel történő elszállíttatása összesen 45 alkalommal fordult elő. Lakossági bejelentés miatti az őrzésre bízott területen 40 esetben történt intézkedés zömében lopás kísérlete miatt. A mezőőrök munkájuk során rendszeresen végeznek halászati ellenőrzéseket, melynek során az elmúlt négy évben összesen 110 esetben jártak el. (Pl: 42 db varsa, 10 db tükörháló felszedése) A szolgálat végzése közben a Hamvas-csatornánál az egyik engedély nélküli horgász megtámadta az intézkedő mezőőrt, amiért később a bíróság elítélte. A talajvíz által okozott vízkár felmérése és dokumentálása miatt több esetben vette igénybe a mezőőrséget a városfejlesztési iroda.

4 4 A negyedik dűlőben található sertéstelep által okozott környezetszennyezés utólagos igazolásához több esetben készítettek fényképfelvételeket. A Kösely Rt-től ismeretlen tettesek eltulajdonítottak 9 db lucerna körbálát. Ezeket a mezőőrök sikeresen kutatták fel a Rákos erdőben, majd visszaszolgáltatták a tulajdonosnak. A dűlőutak állapotának, rendeltetésszerű használatának ellenőrzését is rendszeresen végzik. 25 esetben találtak járhatatlan állapotban hagyott, illetve több alkalommal a vízelvezetés miatt, a gazdák által illegálisan átvágott dűlőutakat. Ezekben az esetekben a helyszínen fényképfelvételek készültek, a felelősöket felkutatták, majd az eredeti állapotba való visszaállításra szólították fel őket. A fakivágások legalitását is folyamatosan ellenőrzik mind a bel-, mind a külterületen. (Pl: Gólya-vár, Rákos erdő, 4. sz. főút mellett). Az E-on által kivágott fák pótlására szolgáló facsemetéknek a lakosság számára történő kiosztásában segédkeznek minden évben. Az őszi betakarítási időszak idején másfél hónapos fokozott ellenőrzést tartottak az Újtelep környékén, valamint Namény-alja, Középhát, Szőke, Ürmöshát területeken. Az ellenőrzések ideje alatt több alkalommal is sikerült a tolvajok leleplezése, egy esetben rendőrségi feljelentésre került sor. 130 esetben küldtek el megelőzésképpen mások földtulajdonáról jogosulatlanul ott-tartózkodókat, valamint 50 alkalommal került sor tarlózási engedély ellenőrzésére. Elhagyott tanyákból és más technikai létesítményekből vashulladékok eltulajdonítóit érték tetten vagy ezzel gyanúsítható egyéneket küldtek el. A zártkertek rendszeres ellenőrzése során az ott jogosulatlanul tartózkodókat minden esetben elküldték. Sikerült a helyi védettség alatt lévő két területet a falopásoktól megvédeni. (Rákos-fasor, Püspökladányi tölgyek).

5 5 A mezőőrök tevékenysége szorosan összefügg a rendőri szolgálattal. A mezőőri szolgálat végzése során 15 alkalommal vált szükségessé rendőrségi intézkedés kérése. Rendőrséggel való együttműködés, közös szolgálat 12 esetben történt. Egy esetben lopott személygépjárművet találtak, amely ügy átadásra került a rendőrségnek. Folyamatosan részt vesznek az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok szükség szerinti felmérésében. A mezőőröket munkájuk során több alkalommal életveszélyesen megfenyegették, az utcán, a piacon tettleges támadás, valamint a Hamvas-csatornán horgásztámadás érte őket. Munkájuk következményeként 30 esetben voltak rendőrségi tanúmeghallgatáson. A évben a következő események történtek: Gyepmesteri tevékenység segítése kapcsán a kutyák ingatlanon belüli tartására vonatkozó felszólítás 7 alkalommal történt. Külterületen illegálisan elhelyezett törmelék-, és hulladék lerakatok, állati tetemek felderítése, dokumentálása, valamint a tettessel történő elszállíttatása összesen 21 alkalommal fordult elő. Lakossági bejelentés miatti az őrzésre bízott területen 11 esetben történt intézkedés zömében lopás kísérlete miatt. Az elmúlt évben 62 esetben történt halászati ellenőrzés. A talajvíz által okozott vízkár felmérése és dokumentálása miatt több esetben vette igénybe a mezőőrséget a városfejlesztési iroda. A dűlőutak állapotának, rendeltetésszerű használatának ellenőrzése során 9 esetben találtak járhatatlan állapotban hagyott dűlőutakat. Minden esetben a helyszínen fényképfelvételek készültek, a felelősöket felkutatták, majd az eredeti állapotba való visszaállításra szólították fel őket.

6 6 A fakivágások és a gallygyűjtés legalitásának folyamatos ellenőrzése mind a bel-, mind a külterületen. Az E-on által kivágott fák pótlására szolgáló facsemetéknek a lakosság számára történő kiosztásában segédkeztek. Az őszi betakarítási időszak idején a másfél hónapos fokozott ellenőrzési időszak alatt Keserű Albert földje végében 11 zsák kukoricát találtak elrejtve. A zártkertek rendszeres ellenőrzését végezték. Sikerült a helyi védettség alatt lévő két területet a falopásoktól megvédeni. (Rákos-fasor, Püspökladányi tölgyek). Folyamatosan részt vesznek az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok szükség szerinti felmérésében. Kérem a tájékoztató elfogadását. Püspökladány, június 14. D o m b i Imréné polgármester

Tájékoztató a mezőőri szolgálatról Összesítő a mezőőri szolgálat során végzett tevékenységekről

Tájékoztató a mezőőri szolgálatról Összesítő a mezőőri szolgálat során végzett tevékenységekről 1 Tájékoztató a mezőőri szolgálatról Összesítő a mezőőri szolgálat során végzett tevékenységekről 2011-2012. A mezőőri szolgálat a 2011-2012 évben a korábbiakhoz hasonló módon hat fővel működött. Ebből

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. szeptember 2-i ülésére

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. szeptember 2-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. szeptember 2-i ülésére

Részletesebben

Város Polgármestere. Tájékoztató

Város Polgármestere. Tájékoztató Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tájékoztató A Mezőőri Szolgálat visszaállításának

Részletesebben

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (III. 01.) önkormányzati rendelete A mezőőri szolgálat működéséről.

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (III. 01.) önkormányzati rendelete A mezőőri szolgálat működéséről. DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (III. 01.) önkormányzati rendelete A mezőőri szolgálat működéséről. Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a fegyveres biztonsági őrségről,

Részletesebben

Pilis Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (.) önkormányzati rendelete

Pilis Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (.) önkormányzati rendelete Pilis Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (.) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

1. A rendelet célja és hatálya

1. A rendelet célja és hatálya Albertirsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete, a 21/2015.(VI.26.) ök. rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a mezei őrszolgálat létesítéséről,

Részletesebben

Előterjesztés a bicskei önkormányzati rendészet létrehozásáról

Előterjesztés a bicskei önkormányzati rendészet létrehozásáról Előterjesztés a bicskei önkormányzati rendészet létrehozásáról 1. előterjesztés száma: 213/2016 2. előterjesztést készítő személy neve: dr. Bacsárdi József 3. előterjesztést készítésében közreműködő személy

Részletesebben

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről 1

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről 1 DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2017.(III.20.) önkormányzati r e n d e l e t e A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről 1 Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. 11/1998. (VIII. 27.) rendelete. Jászladány nagyközség mezőőri szolgálatáról (egységes szerkezetben) 1

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. 11/1998. (VIII. 27.) rendelete. Jászladány nagyközség mezőőri szolgálatáról (egységes szerkezetben) 1 JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 11/1998. (VIII. 27.) rendelete Jászladány nagyközség mezőőri szolgálatáról (egységes szerkezetben) 1 Jászladány Nagyközség Önkormányzata a fegyveres biztonsági őrségről,

Részletesebben

a) fenntartó: Páty Község Önkormányzata, b) földhasználó: a termőföld védelméről szóló évi CXXIX. törvény 31. a) pontjában

a) fenntartó: Páty Község Önkormányzata, b) földhasználó: a termőföld védelméről szóló évi CXXIX. törvény 31. a) pontjában Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (VII. 8.) Önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről Páty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2015. (VIII. 27.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2015. (VIII. 27.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2015. (VIII. 27.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának

Részletesebben

I. FEJEZET. 1. A mezei őrszolgálat

I. FEJEZET. 1. A mezei őrszolgálat SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 14/1999. /IV.22./ számú r e n d e l e t e a MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL ===================================== Szigetszentmiklós Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

6.) napirendi ponthoz előterjesztés. Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének. Döntés mezei őrszolgálat létrehozásáról

6.) napirendi ponthoz előterjesztés. Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének. Döntés mezei őrszolgálat létrehozásáról 6.) napirendi ponthoz előterjesztés Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 25-én, 17 00 órakor megtartandó ülésére Döntés mezei őrszolgálat létrehozásáról Előterjesztő: Molnár-Nagy

Részletesebben

I. Fejezet. A mezei őrszolgálat

I. Fejezet. A mezei őrszolgálat Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2010. (IV.23.) rendelete a Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzat Mezei Őrszolgálat létrehozásáról és a mezőőri járulékról Kiskunlacháza

Részletesebben

TAHITÓTFALU KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (VI. 12.) SZÁMÚ RENDELETE A MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL. A rendelet hatálya. A mezei őrszolgálat

TAHITÓTFALU KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (VI. 12.) SZÁMÚ RENDELETE A MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL. A rendelet hatálya. A mezei őrszolgálat TAHITÓTFALU KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (VI. 12.) SZÁMÚ RENDELETE A MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL Tahitótfalu Község Képviselőtestülete a fegyveres biztonsági őrzésről, a természetvédelmi és a mezei őrszolgálatról

Részletesebben

A rendelet hatálya. A mezei őrszolgálat. A mezőőrök

A rendelet hatálya. A mezei őrszolgálat. A mezőőrök TAHITÓTFALU KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (VI. 12.) SZÁMÚ RENDELETE A MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL egységes szerkezetben az 1/2005.(II.01.)önkormányzati rendelet módosításaival Tahitótfalu Község Képviselőtestülete

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-124/2011. Tárgy: A mezei ırszolgálatról szóló önkormányzati rendelet

Részletesebben

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről Beszámoló a Mezei őrszolgálat 2016. évi tevékenységéről Létszám: 3 Fő Az közalkalmazottak neve: Magyar Zoltán, Holecz Róbert, Suhajda Attila A közalkalmazottak beosztása: Mezei őrszolgálat Szervezeti egység

Részletesebben

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017. (XI.24.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017. (XI.24.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017. (XI.24.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya

1.. A rendelet hatálya Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 55/2001. (XII.21.) számú rendelete az Önkormányzati Mezei Őrszolgálatról, a mezőőri járulék mértékéről és megfizetéséről (módosította a 4/2009. (I. 30.) sz. rendelet)

Részletesebben

1. A rendelet célja és hatálya Értelmező rendelkezés 2.

1. A rendelet célja és hatálya Értelmező rendelkezés 2. Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2016. (XI...) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálat létesítéséről, működéséről és a mezőőri járulékról Nagykáta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a mezőőri szolgálat tárgyában

ELŐTERJESZTÉS. a mezőőri szolgálat tárgyában Hajdúsámson Város Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS a mezőőri szolgálat tárgyában Előzmények A Képviselőtestület a 2013. évi koncepció tárgyalásakor döntött arról, hogy kerüljön kidolgozásra a mezőőri szolgálat

Részletesebben

Beszámoló a Közterület - Felügyelet első félévi tevékenységéről. Az köztisztviselő neve: Nagy Csaba. Közterület- Felügyelet

Beszámoló a Közterület - Felügyelet első félévi tevékenységéről. Az köztisztviselő neve: Nagy Csaba. Közterület- Felügyelet Beszámoló a Közterület - Felügyelet 2016. első félévi tevékenységéről Az köztisztviselő neve: Nagy Sándor Nagy Csaba Az köztisztviselő beosztása: Közterület- Felügyelet Szervezeti egység neve: Hatósági

Részletesebben

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2015. (V..) önkormányzati rendelete. a mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2015. (V..) önkormányzati rendelete. a mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. u. 2. Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének../2015. (V..) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálat létesítéséről

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület július 21-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület július 21-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. július 21-én tartandó ülésére Tárgy: Tájékoztatás a mezei őrszolgálat működéséről Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: Német Máté műszaki irodavezető

Részletesebben

Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 28/2015.(XI.30.) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálatról

Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 28/2015.(XI.30.) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálatról 1 Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 28/2015.(XI.30.) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálatról Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. augusztus 12-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. augusztus 12-i ülésére 7. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. augusztus 12-i ülésére Tárgy: Tájékoztatás a mezei őrszolgálat létrehozásának feltételeiről Az előterjesztést készítette: Kasnyikné

Részletesebben

1. A mezei őrszolgálat létrehozásához kapcsolódó jogszabályok:

1. A mezei őrszolgálat létrehozásához kapcsolódó jogszabályok: Abony Város Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony, Kossuth tér 1. Telefon/Fax: (53) 360-010 Az előterjesztés készítésében közreműködött: Hatósági és Építésügyi osztály Az előterjesztést megtárgyalta:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület szeptember 24-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület szeptember 24-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. szeptember 24-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a mezei őrszolgálat megszervezésére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: Dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

K i v o n a t. Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 25-én megtartott rendes, nyílt ülésén készült jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 25-én megtartott rendes, nyílt ülésén készült jegyzőkönyvéből K i v o n a t Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 25-én megtartott rendes, nyílt ülésén készült jegyzőkönyvéből Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testülete 10 igen (egyhangú)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva. J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének a 2011. október 26- án tartott rendkívüli nyílt ülésén. JELEN VANNAK: A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2014. (V. 30.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2014. (V. 30.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletek módosításáról PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2014. (V. 30.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletek módosításáról Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

A KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA KIEMELT BŰNMEGELŐZÉSI PROGRAM

A KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA KIEMELT BŰNMEGELŐZÉSI PROGRAM A KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA KIEMELT BŰNMEGELŐZÉSI PROGRAM POLGÁRŐR SZOLGÁLAT FÖLDÖN, VÍZEN, LEVEGŐBEN OPSZ programindító fórum 2014. 02. 15. ZÁMBÓ PÉTER OPSZ alelnök, zambo.peter1@chello.hu, 06309010218

Részletesebben

7./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a 2015. május 27.-ei képviselő-testületi ülésre. Mezei őrszolgálat létrehozásával kapcsolatos előterjesztés

7./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a 2015. május 27.-ei képviselő-testületi ülésre. Mezei őrszolgálat létrehozásával kapcsolatos előterjesztés Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterétől 7./ E L Ő T E R J E S Z T É S a 2015. május 27.-ei képviselő-testületi ülésre Tárgy: Előterjesztő: Mezei őrszolgálat létrehozásával kapcsolatos előterjesztés

Részletesebben

LAKITELEK POLGÁRMESTERE

LAKITELEK POLGÁRMESTERE LAKITELEK POLGÁRMESTERE 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48. Telefon: 06-(76) - 449-011, 449-003 Fax.: 06-(76) - 449-055 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2010 október 28-i ülésére Tárgy: Javaslat mezőőri

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képvisel -testületének 15/2014. (VI.26.) önkormányzati rendelete a mezei rszolgálat létesítésér l és m ködésér l

Páty Község Önkormányzata Képvisel -testületének 15/2014. (VI.26.) önkormányzati rendelete a mezei rszolgálat létesítésér l és m ködésér l Páty Község Önkormányzata Képvisel -testületének 15/2014. (VI.26.) önkormányzati rendelete a mezei rszolgálat létesítésér l és m ködésér l Páty Község Önkormányzatának Képvisel -testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület április 20-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület április 20-án tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2017. április 20-án tartandó ülésére Tárgy: Beszámoló a mezei őrszolgálat 2016. évi tevékenységéről Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: Német Máté műszaki

Részletesebben

Előterjesztés a bicskei önkormányzati rendészet létrehozásáról

Előterjesztés a bicskei önkormányzati rendészet létrehozásáról Előterjesztés a bicskei önkormányzati rendészet létrehozásáról 1. előterjesztés száma: 115/2016 2. előterjesztést készítő személy neve: dr. Bacsárdi József 3. előterjesztést készítésében közreműködő személy

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t

Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t fiávataia 214 '1 Érkezett : 2012 JuL 0 2. ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISEL Ő Dr. Kövér László az Országgyűlés Elnöke részére Budapest Módosító javaslat Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló

Részletesebben

Papp Tamás főosztályvezető Közterület-felügyeleti és Település-rendészeti Főosztály

Papp Tamás főosztályvezető Közterület-felügyeleti és Település-rendészeti Főosztály MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE KF.:409/2007. Javaslat a Közterület-felügyeleti és Település-rendészeti Főosztály részeként mezőőri szolgálat létrehozására és működtetésére Összeállította: Papp

Részletesebben

Mezőőri tájékoztató. Papp Sándor mezőőr

Mezőőri tájékoztató. Papp Sándor mezőőr Mezőőri tájékoztató Az előző tájékoztató óta eltelt időszakban viszonylag csendes volt a határ, rendkívüli esemény, szabálysértés nem történt. A szőlőskertekben viszont történtek említésre méltó események.

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 40/2015. (V.12.) 41/2015. (V. 12.) 42/2015. (V. 12.) 43/2015. (V. 12.) 44/2015. (V.

Részletesebben

Berentei Település Gondnokság 3704 Berente Bem József út 2 Telefon: 48/ ; Honlap:

Berentei Település Gondnokság 3704 Berente Bem József út 2 Telefon: 48/ ;   Honlap: Előterjesztések a 2014.05.29-én tartandó testületi ülésre 1. Beszámoló a mezőőri szolgálat munkájáról 2. Munkaösztönzést célzó étkezési utalvány juttatás szabályzatának módosítása 3. 2014. I. féléves két

Részletesebben

J: L-,_. 5[ 1. szám ú előterjesztés. jegyző (M. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere. I. Tartalmi összefoglaló

J: L-,_. 5[ 1. szám ú előterjesztés. jegyző (M. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere. I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere 5[ 1. szám ú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Rákosmenti Mezei Örszolgálatot Fenntartó Társulás 2012. évi zárszámadásáról

Részletesebben

Kisberzseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2015. (VIII.24.) önkormányzati rendelete. a mezei őrszolgálatról. (egységes szerkezetben)

Kisberzseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2015. (VIII.24.) önkormányzati rendelete. a mezei őrszolgálatról. (egységes szerkezetben) Kisberzseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (VIII.24.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról (egységes szerkezetben) Kisberzseny Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete

Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete a Marcali

Részletesebben

JOGSZABÁLY-ISMERTETŐ EGYÉB JOGSZABÁLYOK

JOGSZABÁLY-ISMERTETŐ EGYÉB JOGSZABÁLYOK JOGSZABÁLY-ISMERTETŐ Jelen ismertető a 2014. március 6-a és április 18-a között a Magyar Közlöny 2014. évi 34-56. számaiban megjelent jogszabályokból tartalmaz válogatást. A köztársasági elnök 90/2014.

Részletesebben

Nagyalásony Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2015. (V.22.) önkormányzati rendelete. a mezei őrszolgálatról

Nagyalásony Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2015. (V.22.) önkormányzati rendelete. a mezei őrszolgálatról Nagyalásony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (V.22.) önkormányzati rendelete a mezei őrszolgálatról Nagyalásony Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(II.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(II.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(II.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e a települési állati hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról (a módosítással egységes

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 199/2016. (XI. 15.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 199/2016. (XI. 15.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Önként vállalt feladatok

Önként vállalt feladatok Önként vállalt feladatok 1. A többi gyermekkel, tanulóval együtt nem nevelhető, oktatható sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók ellátása Az enyhe illetve középsúlyos értelmi fogyatékos óvodás és általános

Részletesebben

2013. évi XXXV. törvény az egyes agrár tárgyú törvények módosításáról*

2013. évi XXXV. törvény az egyes agrár tárgyú törvények módosításáról* M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 57. szám 14665 2013. évi XXXV. törvény az egyes agrár tárgyú törvények módosításáról* 1. A földrendezõ és a földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény módosítása

Részletesebben

Beszámoló a Mezei Őrszolgálat évben végzett munkájáról

Beszámoló a Mezei Őrszolgálat évben végzett munkájáról Hajdúnánás Városi Önkormányzat Mezei Őrszolgálatának Vezetőjétől 4080 Hajdúnánás, Kisfaludy u. 15. szám Tel.: (06) 52/382-050, Fax: (06) 52/381-087, E-mail: torok.robert@hajdunanas.hu... Száma: 30-1/2016.

Részletesebben

Az átszervezés területi feladatai

Az átszervezés területi feladatai 1 A tájékoztató témái Az átszervezés területi feladatai A Megyei Védelmi Bizottság és a Helyi Védelmi Bizottságok illetékességi területe A Megyei Védelmi Bizottság összetétele A Megyei Védelmi Bizottság

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/585-1/2013/I Üi.: Györbiró-Szabó András Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: "Parlagfű-mentesítés Makón" című

Részletesebben

Fegyvernek önkormányzat képviselőtestülete. 17/1998./IX. 4./ számú rendelete mezőőri szolgálat létrehozásáról

Fegyvernek önkormányzat képviselőtestülete. 17/1998./IX. 4./ számú rendelete mezőőri szolgálat létrehozásáról Fegyvernek önkormányzat képviselőtestülete 17/1998./IX. 4./ számú rendelete mezőőri szolgálat létrehozásáról (Módosítással egységes szerkezetbe foglalva) I. A RENDELET HATÁLYA *2 1.. (1) Fegyvernek önkormányzat

Részletesebben

A tananyag feldolgozására fordítható órák száma: Órák megoszlása Tárgykör száma. Tárgykör címe

A tananyag feldolgozására fordítható órák száma: Órák megoszlása Tárgykör száma. Tárgykör címe 1 1. A képzés célja A képzésen résztvevők jogi, szakmai és szolgálati ismeretinek aktualizálása, bővítése, valamint a szolgálati feladatok végrehajtásához kapcsolódó kompetenciák fejlesztése innovatív

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának 8/2009. (III. 17.) sz. Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság határozata

Püspökladány Város Önkormányzatának 8/2009. (III. 17.) sz. Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság határozata 1 Püspökladány Város Önkormányzatának Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2009. március 17-i ülésének jegyzőkönyve 6/2009. (III. 17.) sz. Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság határozata

Részletesebben

16. NAPIREND Ügyiratszám: 2/2449/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére

16. NAPIREND Ügyiratszám: 2/2449/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére 16. NAPIREND Ügyiratszám: 2/2449/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: A háziorvosokkal

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. április 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. április 29-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. április 29-i ülésére Tárgy: Külterületi nevezetes tájékozódási pontok meghatározása Az előterjesztést készítette: Bartha Erika

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Szakirányfelelős: Dr. Major Róbert r. alezredes

Részletesebben

Felsőszölnök Önkormányzat Képviselőtestületének 11/1999. (XI.22.) számú rendelete. tanyagondnoki szolgálatról

Felsőszölnök Önkormányzat Képviselőtestületének 11/1999. (XI.22.) számú rendelete. tanyagondnoki szolgálatról Felsőszölnök Önkormányzat Képviselőtestületének 11/1999. (XI.22.) számú rendelete tanyagondnoki szolgálatról Módosítva: a 2/2007.(I.25.) ÖKT rendelettel, a 12/2008. (IX.15.) ÖKT rendelettel, 3/2010.(II.20.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. április 29-i ülésére. Az előterjesztést készítette: műszaki irodavezető

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. április 29-i ülésére. Az előterjesztést készítette: műszaki irodavezető E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. április 29-i ülésére Tárgy: Külterületi hulladékgyűjtő áthelyezése Az előterjesztést készítette: Strobl Alajos műszaki irodavezető

Részletesebben

Szakonyfalu Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2000. (IX. 18.) számú rendelete falugondnoki szolgálatról

Szakonyfalu Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2000. (IX. 18.) számú rendelete falugondnoki szolgálatról Szakonyfalu Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2000. (IX. 18.) számú rendelete falugondnoki szolgálatról Módosította a 24/2006. (XII.15.) ÖKT. rendelettel, 11/2008. (IX.15.) ÖKT rendelettel, 3/2010.

Részletesebben

13/2014. (I.29.) önkormányzati határozat. Mezei Őrszolgálat Alapító Okirata

13/2014. (I.29.) önkormányzati határozat. Mezei Őrszolgálat Alapító Okirata 13/2014. (I.29.) önkormányzati határozat Mezei Őrszolgálat Alapító Okirata 1. Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadta a Mezei Őrszolgálat Alapító Okiratát az indítvány melléklete

Részletesebben

Jogszabályváltozások 2014. szeptember

Jogszabályváltozások 2014. szeptember Jogszabályváltozások 2014. szeptember MUNKAVÉDELEM Módosított jogszabályok: 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről Módosítva:2014.09.05

Részletesebben

TÖRÖKBÁLINT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK.Önkormányzati rendelete a Környezetvédelmi Alap létrehozásáról. Preambulum

TÖRÖKBÁLINT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK.Önkormányzati rendelete a Környezetvédelmi Alap létrehozásáról. Preambulum 1. melléklet TÖRÖKBÁLINT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK.Önkormányzati rendelete a Környezetvédelmi Alap létrehozásáról Preambulum Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testülete a környezet

Részletesebben

A képviselő-testület 2015. április 13-i rendkívüli ülésén hozott döntések:

A képviselő-testület 2015. április 13-i rendkívüli ülésén hozott döntések: A képviselő-testület 2015. április 13-i rendkívüli ülésén hozott döntések: 90/2015. Kth. I. 1. Kiskunhalas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kiskunhalas város - ágazati jogszabályok szerint kialakított

Részletesebben

Az önkormányzat hatályos rendeleteinek jegyzéke. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Az önkormányzat hatályos rendeleteinek jegyzéke. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Az önkormányzat hatályos rendeleteinek jegyzéke Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Sor sz. Rendelet száma Rendelet címe 1. 5/1991. (III.13.) Önkormányzati tulajdonban lévő bérlakások víz- és csatornadíjának

Részletesebben

138/2009. (XI. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Településfejlesztési Koncepciójának évi szöveges módosításaival egyetér

138/2009. (XI. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Településfejlesztési Koncepciójának évi szöveges módosításaival egyetér 137/2009. (XI. 26.) önkormányzati testületi határozat a 2010. évi költségvetési koncepcióban leírt tervezési irányelveket elfogadja, a 2010. évi költségvetési rendelettervezetet kidolgozásra alkalmasnak

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 20-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 20-i ülésére 9851-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 20-i ülésére Tárgy Kerekegyházi Városgazdasági Nonprofit Kft Vállalkozási szerződésének módosítása

Részletesebben

BEKÉSCSABA MECYEI JOCÚ VÁROS. NYILVANOS üli::s NAPIRENDJE! A döntéshozatal minősített többséget igényel! Elötcrjcsztés

BEKÉSCSABA MECYEI JOCÚ VÁROS. NYILVANOS üli::s NAPIRENDJE! A döntéshozatal minősített többséget igényel! Elötcrjcsztés " Ikl. SZ.: XIX 777-]!lOO9. BEKÉSCSABA MECYEI JOCÚ VÁROS JEGYZŐJE Békéscsaba. Szent IS1vim fér 7. Ogyinrézö: Dl'. Burai Milujfy Mell.: I db Hiv. sz: /'oslacím: 560} Pf lj2. Telefoll: (66) j23-803 Telefax:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Monostorpályi Község Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S Monostorpályi Községi Önkormányzat és intézményei 2015. évi gazdálkodásának I. félévi helyzetéről Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S megüresedett házi gyermekorvosi körzet betöltésére irányuló pályázat kiírására

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a Gyepmesteri Telep működéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotására, a Képviselő-testület október 18-án tartandó ülésére

Tárgy: Javaslat a Gyepmesteri Telep működéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotására, a Képviselő-testület október 18-án tartandó ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. október 18-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Gyepmesteri Telep működéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotására, Előterjesztő:

Részletesebben

66/2011. (VI. 30.) önkormányzati testületi határozat hozzájárul és támogatja, hogy az E.ON Hungária csoport tagvállalatai és szerződéses partnerei Püspökladány település közvilágítási hálózatán a jövőbeni

Részletesebben

JÁNOSHALMA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../ 2017.(XI. 30.) önkormányzati rendelete

JÁNOSHALMA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../ 2017.(XI. 30.) önkormányzati rendelete JÁNOSHALMA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../ 2017.(XI. 30.) önkormányzati rendelete Az ebrendészeti hozzájárulásról szóló 3/2013. (III.01.) önkormányzati rendelet és módosítása hatályon kívül

Részletesebben

2016. évi MUNKATERVE

2016. évi MUNKATERVE Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. évi MUNKATERVE 2016. március 16-tól - 2017. március 15-ig melyet a Képviselő-testület a 33/2016. (II.16.) számú határozatával

Részletesebben

Marcalgergelyi. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2009.(III.18.) rendelete. falugondnoki szolgálatról

Marcalgergelyi. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2009.(III.18.) rendelete. falugondnoki szolgálatról Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(III.18.) rendelete falugondnoki szolgálatról (A 2/2010. (II.24.) rendelettel módosított szöveg.) Kihirdetve: 2009. március 18. Vadas László

Részletesebben

A Járási hivatalok részére megküldött kérdőívre adott válaszok összesítése, értékelése

A Járási hivatalok részére megküldött kérdőívre adott válaszok összesítése, értékelése A Járási hivatalok részére megküldött kérdőívre adott válaszok összesítése, értékelése Riesz Lóránt igazgató Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóság 1330/2011. (X. 12.) Korm. határozat a kisméretű

Részletesebben

Magyar joganyagok - 8/2018. (III. 29.) MvM rendelet - az Európai Mezőgazdasági Vid 2. oldal 2. VP Ökológiai gazdálkodásra történő át

Magyar joganyagok - 8/2018. (III. 29.) MvM rendelet - az Európai Mezőgazdasági Vid 2. oldal 2. VP Ökológiai gazdálkodásra történő át Magyar joganyagok - 8/2018. (III. 29.) MvM rendelet - az Európai Mezőgazdasági Vid 1. oldal 8/2018. (III. 29.) MvM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott egyes támogatások

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A Budapest, 2002. szeptember 11., szerda 118. szám TARTALOMJEGYZÉK 24/2002. (IX. 11.) BM IM MeHVM e. r. 78/2002. (IX. 11.) ME h. 79/2002. (IX.

Részletesebben

Ráckeve Város Önkormányzatának hatályos rendeletei január 1-jétől

Ráckeve Város Önkormányzatának hatályos rendeletei január 1-jétől Ráckeve Város Önkormányzatának hatályos rendeletei 2016. január 1-jétől M E G N E V E Z É S Az adóigazgatási feladatokat ellátó dolgozók anyagi érdekeltségéről Az önkormányzati képviselőnek, bizottsági

Részletesebben

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet... Szerv számjele

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet... Szerv számjele Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 20 1600 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A fejezet megnevezése, székhelye: A megye megnevezése, önkormányzat székhelye..................

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2/2011.(II.18.)önkormányzati rendelete. az Önkormányzat 2011 évi költségvetésére

KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2/2011.(II.18.)önkormányzati rendelete. az Önkormányzat 2011 évi költségvetésére KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2011.(II.18.)önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011 évi költségvetésére Kengyel Község Önkormányzati Képviselő-testülete a 2011 évi költségvetéséről az alábbi rendeletet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Ikt.szám: 131/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Tárgy: Egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító önkormányzati

Részletesebben

Jogszabályváltozások. 2013. január 1. új jogszabály a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény

Jogszabályváltozások. 2013. január 1. új jogszabály a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény Jogszabályváltozások 2013. január 1. új jogszabály a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény Az új törvény alapvetően nem változtatja meg az önkormányzat rendeletalkotási jogkörének tartalmát: A települési

Részletesebben

J a v a s l a t a HEROSZ Ózdi Szervezete területigényének elbírálására Ó z d, 2011. október 20.

J a v a s l a t a HEROSZ Ózdi Szervezete területigényének elbírálására Ó z d, 2011. október 20. J a v a s l a t a HEROSZ Ózdi Szervezete területigényének elbírálására Ó z d, 2011. október 20. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítette: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály Előzmények

Részletesebben

fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus ... Szerv számjele Irányító (fejezetet irányító) szerv:... Elemi költségvetés

fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus ... Szerv számjele Irányító (fejezetet irányító) szerv:... Elemi költségvetés Adatellenőrző kód: e-7347-4c-79-34-400-783656-3932977477e-16-366b Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 11 ${pukorzet} 0600 76 fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület november 30-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület november 30-i rendkívüli ülésére BALATONFÜREDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. bfuredph@t-online.hu Szám:./2015 Előkészítő: Horváth Zsolt ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. november

Részletesebben

Szerep Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 13-i rendkívüli zárt testületi ülésének TÁRGYSOROZATA

Szerep Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 13-i rendkívüli zárt testületi ülésének TÁRGYSOROZATA Szerep Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 13-i rendkívüli zárt testületi ülésének a.) tárgysorozata b.) határozatai: 161-163 TÁRGYSOROZATA 1./ Szerepi Kelemen Hétpettyes Óvoda belső

Részletesebben

(4) Az eljárás lefolytatására a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános

(4) Az eljárás lefolytatására a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013.(V.15.) sz. önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályaival kapcsolatos egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 2. oldal (3)1 Kettőshasznú fajtájú egyed vonatkozásában a kérelm

Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 2. oldal (3)1 Kettőshasznú fajtájú egyed vonatkozásában a kérelm Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 1. oldal 3/2017. (I. 23.) FM rendelet a tejtermelőknek és az egyéb állattenyésztési ágazatok gazdálkodóinak nyújtandó

Részletesebben

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

312/2013. (VII. 19.) számú Képviselő-testületi Határozat

312/2013. (VII. 19.) számú Képviselő-testületi Határozat üléséről készült könyvéből: 312/2013. (VII. 19.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megismerve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (1081

Részletesebben

A rendészeti szervek általános jellemzése

A rendészeti szervek általános jellemzése A rendészeti szervek általános jellemzése alapvetések A demokratikus államberendezkedés egyik alapelve, a jogszabályoknak alávetettség. Minden rendvédelmi, de különösen a fegyveres rendvédelmi szervek

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról Kihirdetve: 2006. november 30. Józan Judit jegyző Módosítva: Hatályos: 19/2009. (V.28.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. év november 29.-i ülésére Tárgy: Eb rendészeti telep kialakítása Zircen Előadó: Horváth László polgármester Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

Előterjesztés Kölesd, Harc, Medina, Kistormás és Sióagárd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek január 27-én tartandó együttes ülésére

Előterjesztés Kölesd, Harc, Medina, Kistormás és Sióagárd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek január 27-én tartandó együttes ülésére Előterjesztés Kölesd, Harc,, Kistormás és Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2014. január 27-én tartandó együttes ülésére Tárgy: A Kölesdi Közös Önkormányzati Hivatal 2014. évi költségvetésének

Részletesebben