Plug-in-Hybrid teszt - Hat modell a kék rendszámért*

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Plug-in-Hybrid teszt - Hat modell a kék rendszámért*"

Átírás

1 Címlap AUTOBILD főcím: A MITSUBISHINEK VAN EGYEDÜL A VILÁGON SUV (ÖSSZKERÉKMEGHAJTÁSÚ) PLUG-IN-HIBRID MODELLJE AZ OUTLANDER PLUG-IN-HIBRID LEGYŐZTE A PORSCHÉT, A BMW-T ÉS TÁRSAIT. 1.oldal Plug-in-Hybrid teszt - Hat modell a kék rendszámért* Ökolobby vagy politika, az elektromos autók és a hibrid modellek hamarosan egyedi rendszámot kapnak. Ezek közül hat modellt hasonlítottunk össze. Az új Outlanderben lévő ötlet nagyon jó, ahol az elektromos-takarékos technika és az összkerékmeghajtás találkozik, ez igen! Jan Horn, szerkesztő Porsche Panamera S E-Hybrid Ár: Euro Rendszerteljesítmény: 306 kw Hatótávolság elektromos üzemmódban: 36 km BMWi3 Rex Ár: Euro Rendszerteljesítmény: 125 kw Hatótávolság elektromos üzemmódban: 200 km Mitsubishi Plug-in Hybrid Outlander Ár: Euro Rendszerteljesítmény: 210 kw Hatótávolság elektromos üzemmódban: 52 km Toyota Prius Plug-in Ár: Euro Rendszerteljesítmény: 100 kw Hatótávolság elektromos üzemmódban: 25 km Opel Ampera Ár: Euro Rendszerteljesítmény: 111 kw Hatótávolság elektromos üzemmódban: 80 km Volvo V60 D6 AWD Ár: Euro Rendszerteljesítmény: 206 kw Hatótávolság elektromos üzemmódban: 50 km * Így nézhet ki az elektromos autók saját rendszáma, (és néhány Plug-in-Hybridé is) Hogy ez valóban így lesz-e, az a Szövetségi Tanács döntésétől függ. 2. oldal FIGYELEM, A KÍNÁLAT IGEN SZÍNES Ez az összehasonlítás a zöld autók fehérgalléros CO2 kibocsátóiról szól, amelyek olyan takarékosak, hogy még a legzsugoribb diesel is sárga lenne az irigységtől. Ezen kívül történetünk hat hőse heves őrzője a kék rendszámnak. Ez utóbbi (néhány környezetvédelmi szövetség kérésének megfelelően), amelyet a jövőben minden elektromos autó megkap feljogosítja a gépkocsit pl. a buszsáv

2 használatára és ingyenes parkolásra is a városban. A lobby-ra érdemes mottó ebben a témában az, hogy helyileg támogassák a károsanyag kibocsátásmentes autózást. Hála az elektromos autózásnál elérhető hatótávolságoknak ezen szabályozás alá esnek már a Plug-in- Hibrid és természetesen a segédmotorral ellátott elektromos modellek is (a segédmotor itt csupán a hatótávolság megnövelésére szolgál, angolul Range Extender). Hatot ezek közül a potenciális buszsávhasználók közül alaposan megnéztünk. Közöttük a Mitsubishi Plug-in-Hibrid modelljét is. Ez a már egyébként is tágas mindentudó összkerékmeghajtású modell az elektromos kiegészítőnek köszönhetően valóban izgalmas és most tényleg odafigyel a fogyasztásra. De nem csak az elektromos tudását értékeltük, hanem az összköltséget és a mindennapi használatát, valamint a presztízsét (hírnevet) is (a karosszériát lásd a 49.-ik oldalon). Ezen kívül megvizsgáltuk a gyártók ígéreteit. Kiderítettük, ki a legnagyobb szemfényvesztő. Mondhatjuk: Rávilágítottunk a színes túlzásokra. Volvo V60 D6 AWD Elvileg különösen takarékos oldal E intelligencia: Amikor a diesel és az elektromos meghajtás találkozik és hibrid lesz belőle elméletben ennél aligha lehet takarékosabb modell. Ennek azonban a gyakorlatban akadálya van. Mivel a V60-as (túl) gyakran veszi igénybe az ötcilinderes dieselmotor segítségét. Egyedül a pure (tiszta) üzemmódban (amikor a V60-as tényleg a hangtalanul működik) kapcsol ki az üzemanyag égetése. Költségek: magas a vételár és a diesel üzemanyag felhasználása az elvileg kedvező mérleget lerontja. Használat: Habár a V60-as egy kellemes ötszemélyes autó és távolabbi utazásokra is ez a legalkalmasabb, egy tehetséges fuvarozó azonban mégis másképp néz ki. Túl sok hely vész el a csomagtérből az áramellátás biztosítása miatt. Megjelenés: Bonyolult belsőről a V60-nál nem beszélhetünk. A svéd kombiban a Chic-Faktor -on kívül nem sok mindent találhatunk. Porsche Panamera S E-Hybrid Alapjában egy elektromos átrepülő 5. E intelligencia: a nehéz Porsche több mint 30 km távolságra tud eljutni elektromos üzemmódban akár 135-ös tempóval! A takarékosságban segít a navigáció is, amely az emelkedők előtt elektromos energiát gyűjt. Ami nagyon jó benne: Az elektromos töltőfej kitűnően tölti az akkumulátorokat folyamatosan az utazás alatt. Használat: Minden súlyossága mellett a Panamera nem túl tágas és kemény a rugózása, a csomagtérben pedig kevés a hely. Költségek: EURO-s alapár azonban ijesztően sok. Ehhez társul még a viszonylag magas benzinköltség, (a teszt alkalmával a Panamera 9,9 litert ivott az akkumulátorok lemerülése után). Ennél drágábban senki sem takarékoskodhat. Megjelenés: A Porsche mégiscsak egy Porsche mindegy hogy egy környezetvédő angyalról vagy egy versenyautóról van szó. Ehhez tartozik még, hogy a Panamera a modern technika egy bemutató darabja.

3 Toyota Prius Plug-in 4. Lényegében még a régi E intelligencia: Az elektromos hatótávolság a hagyományos Priushoz viszonyítva a jelentősen nagyobb akkumulátor ellenére is csupán 27 km. Ez azonban nem jelent semmit, a Toyota a vezetés közben intelligensen és hatékonyan tölti vissza az akkumulátort. Kár, hogy úgy, mint a hagyományos Prius-nál a benzinmotor a maximális gyorsításnál kellemetlenül megtorpan. Költségek: a kedvező vételárhoz alacsony üzemeltetési költség társul. Használat: az autó belsejében az utasok fejénél nagyon hiányzik még néhány centiméter, az ülések kényelmetlen kialakításúak, oldalra hátrafelé a kilátás korlátozott. Megjelenés: hagyományos, azonnal felismerhető hibridmodell, mely a környezetvédelmi igény egyértelmű kinyilatkoztatása, azonban nem egy presztízsbomba. Opel Ampera 2. Lélekben egy igazi elektromos autó E intelligencia: A BMW i3-hoz hasonlóan az Opel is elsősorban az elektromos használatra helyezi a hangsúlyt. Elektromos üzemmódban az Ampera szinte észrevétlenül (de mindazonáltal 161 km/h maximális sebességgel) és hatékonyan közlekedik, a 16 kwh akkumulátoroknak köszönhetően kicsit kevés, 80 km távolságig. Használat: az alacsony padlózat és a kemény rugózás a mindennapi használatnál zavaró. Ezen kívül csak négy személynek jut benne hely. Az akkumulátor jelentős méretű helyet vesz el a csomagtartóból. Költségek: adózásilag az Ampera elektromos autónak számít, ezért nincsenek költségei. Kár, hogy a veszteség az autón meglepően nagy a használt Ampera modellek kevéssé keresettek. Megjelenés: Az egyedülálló design már kívülről is jól mutatja a környezetvédelem igényét, azonban BMW i3 modell megjelenésével a színen az Opel már kissé régimódinak hat. BMW i3 Rex A magjában igazi BMV 2. E intelligencia: szénszálas, könnyű váz és egy erős akkumulátor segíti az i3-t abban, hogy lenyűgöző tolóerőt és nagy, 200 km-es hatótávolságot csupán elektromos üzemmódban el tudja érni. Ha a kisegítő motornak is működnie kell, az már megterhelő. Brummogva dolgozik a motorkerékpár-motor a farrészben, így növelve meg a hatótávolságot kerek 200 km-re. Használat: Az i3 nem éppen egy Golf-pótlék, hátul hiányzik a hely, kicsi a csomagtartó terjedelme. Ami nagyon jó benne: az igazán kicsi fordulókör Költségek: A nagy elektromos hatótávolságnak köszönhetően a benzinköltség minimális. Az értékvesztése csekély az i3 használtan is hőn áhított modell. Megjelenés: extrém modern és sikkes, elegáns, sok újrafelhasznált ötlet úttörő megoldásokkal ez jól mutat.

4 Mitsubishi Plug-in Hybrid Outlander 1. Kétség esetén a legjobb összkerekes E intelligencia: a hatalmas akkumulátorok és a benzintank együtt az autó hatótávolságát egészen 800 km-re növeli meg, (ebből közel 50 km a hatótáv csak elektromos üzemmód használatával) Ugyancsak pozitív: a Mitsubishi az E-technikát kihasználja az összkerék meghajtásnál. Apró kellemes kis részlet a kormányon lévő két kapcsolókar, amely szabályozza az energiavisszanyerés erősségét, (tehát azt, hogy mennyire legyen visszafogott az autó a gáz elvételekor). Használat: magas ülések, összkerék meghajtás. 5 fő részére elegendő hely és ehhez még egy óriási csomagtér ez eredményezi az összehasonlításban a legjobb koncepciót. Költségek: a magasabb benzinfogyasztás megnöveli a költségeket, 100 km-en ez majd négy liter. Megjelenés: tekintélyes SUV amit az ember bárkinek szívesen megmutat. A motorháztető alatt zümmög az elektromos technika, de ez (sajnos) nem felismerhető. ÍGY ÉRTÉKELTÜK AZ AUTÓKAT Új kategória az új típusoknak. E-Intelligencia: a Plug-in-hibrid bonyolult technikájának együttműködését foglaltuk össze ezzel a rovatcímmel. Ez azt jelenti, milyen jól működik a rendszer, hogyan függ össze a hatótávolság és a töltési idő, mekkora az energiafelhasználás, milyen variációs lehetőségeket kínál a rendszer, mennyire könnyen lehetséges az autót feltölteni? A Használat címszó alatt az autó koncepcióját vizsgáltuk. Megfelel és kényelmes-e az autó utasoknak és alkalmas-e a csomagok elére is. Röviden: jól használható a hibrid autó a mindennapokban is? A Költségek-nél a megtett km-re jutó összköltségről van szó. Ez tartalmazza az energiaköltségeket a fix illetve az üzemeltetésnél felmerülő költségeket és az értékvesztést egyaránt. A Megjelenés címszó alatt foglaltuk össze a modell imázsát, illetve azt hogy a modell presztízsértéke mekkora. Itt a designt, a márka kinézetét és a technikát értékeltük. Az elektromosok maximum 5 pontot gyűjthettek kategóriánként. További típusok amelyeknek kék rendszámra van kilátása: Benzines autók hálózati csatlakozóval A tesztünk jelöltjei csak a Plug-in-hibridek aktuális modelljei voltak. Azonban ősszel megjelennek még további, sokat ígérő kompakt modellek: a VW Golf GTE és az Audi A3 etron. Ezekben az a közös, hogy az 1,4-TSI benzinmotort kombinálták egy 75 kw-os elektromotorral. A VW és az Audi is 50 kilométeres elektromos hatótávolságot ígér. Már kapható a piacon a BMW i8. A sportos modellben egy 175 kw-os benzinmotor és egy 75 kw-os elektromotor dolgozik együtt.

5 Az egyes értékelési szempontok összesített eredménye maximális elérhető pontszám: 20 Mitsubishi Outlander PHEV BMW i3 Opel Ampera Toyota Prius Porsche Panamera Volvo V60 E-Intelligencia: ,5 3 3,5 Költségek: 1, ,5 0 1 Mindennapi használat: ,5 3 4 Megjelenés: Helyezés: Pontok 13, , ,5 A SUV nyert - mert igazán autós A nagy hatótávolság és az igazi BMW érzés számít A technika és a hasznos érték egészséges keveréke Nagyobb hatótávolság jót tenne a Hibridúttörőnek Kifinomult technikai csoda - azonban nagyon drága Kombi kivitel többletérték nélkül, az üzemeltetése nem meggyőző

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf GTE. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf GTE. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Az új Golf GTE Das Auto. Motorok Motor, sebességváltó, elektromosság 204 LE (150 kw) TSI Plug-In-Hybrid Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4

Részletesebben

Toyota és Lexus Hybrid autók. A valós alternatíva. LeasePlan konferencia. Krajcsovits Sándor Toyota Central Europe HU Termék marketing

Toyota és Lexus Hybrid autók. A valós alternatíva. LeasePlan konferencia. Krajcsovits Sándor Toyota Central Europe HU Termék marketing Toyota és Lexus Hybrid autók A valós alternatíva LeasePlan konferencia Krajcsovits Sándor Toyota Central Europe HU Termék marketing DAIHATSU HINO DENSO AISIN KYUSHU TAIHO KOGYO JTEKT TORSEN AICHI STEEL

Részletesebben

A magyar elektromobilitás helyzete, várható trendek, lehetőségek

A magyar elektromobilitás helyzete, várható trendek, lehetőségek A magyar elektromobilitás helyzete, várható trendek, lehetőségek Elektromos autó EV electric vehicle (elektromos autó) BEV Battery Electric Vehicle akkumulátoros elektromos autó EREV Extended Range Electric

Részletesebben

.hu shi ubi its m www.

.hu shi ubi its m www. www.mitsubishi.hu Tapasztalja meg a suhanás élményét! A csendesnél is csendesebb. Megnyugtatóan stabil. Az új Outlander PHEV halk és sima suhanása annak az erőteljes nyomatékleadásnak és kiegyensúlyozottságnak

Részletesebben

hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid?

hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid? Audi hybrid A hibridtechnika bemutatása hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid? A görög és latin eredetű hibrid szó jelentése teli, keresztezett vagy kevert amely jelzők tökéletesen illenek a hibridjárművekre

Részletesebben

Lexus HS 250h: hibrid luxuskivitelben

Lexus HS 250h: hibrid luxuskivitelben Lexus HS 250h: hibrid luxuskivitelben A Toyota luxusmárkája eddig is többféle hibrid hajtású típust kínált, de legújabb modelljük már kizárólag benzin-elektromos hajtással lesz kapható. A recept a Toyota

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a VOLVO 7700 HYBRID alacsonypadlós városi autóbuszról

Összefoglaló jelentés a VOLVO 7700 HYBRID alacsonypadlós városi autóbuszról Összefoglaló jelentés a VOLVO 7700 HYBRID alacsonypadlós városi autóbuszról A járművet 2011. augusztus 4-én a VOLVO Hungária Kft. részéről Szűcs Árpád Értékesítési Vezető és Lossó Erika Marketing Vezető

Részletesebben

Toyota Hybrid Synergy Drive

Toyota Hybrid Synergy Drive Toyota Hybrid Synergy Drive PRIUS prior, to go before Ahead of its time Jövő járműve Toyota Hybrid Synergy Drive Mi a hibrid járm? Bels égés motor + villamosmotor = Hibrid Hibrid Rendszerek Osztályai Visszatekintés

Részletesebben

A LEGFINOMABBAN MŰKÖDŐ HIBRID

A LEGFINOMABBAN MŰKÖDŐ HIBRID AZ ÚJ HYBRID 2 A LEGFINOMABBAN MŰKÖDŐ HIBRID HIBRID Az új Camry Hybrid hatásosan elegyíti a kifogástalan minőségű limuzin kifinomult eleganciáját és az új generációs hibrid kimagasló teljesítményét. Gyönyörű

Részletesebben

www.electromega.hu AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁS ELŐNYEI, JÖVŐJE

www.electromega.hu AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁS ELŐNYEI, JÖVŐJE AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁS ELŐNYEI, JÖVŐJE MI AZ AUTÓK LÉNYEGE? Rövid szabályozott robbanások sorozatán eljutni A -ból B -be. MI IS KELL EHHEZ? MOTOR melyben a robbanások erejéből adódó alternáló mozgást először

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. A Golf GTI. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. A Golf GTI. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016os gyártási évre A Golf GTI Das Auto. Motorok BlueMotion Technology 220 LE (162 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4 Befecskendezés/feltöltés

Részletesebben

STÍLUS LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK

STÍLUS LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK STÍLUS KARAKTERES, NAGYVÁROSI STÍLUSÁVAL ÉS KÉZMŰVES KIDOLGOZÁSÚ, KIFINOMULT UTASTERÉVEL AZ ÚJ RAV4 ET AZOK SZÁMÁRA ALKOTTUK, AKIK BÜSZKÉK ARRA, HOGY KIEMELKEDNEK A TÖMEGBŐL.

Részletesebben

Új Mitsubishi Colt ClearTec. - 115 g/km -

Új Mitsubishi Colt ClearTec. - 115 g/km - Amszterdam, 2009. február 6. Új Mitsubishi Colt ClearTec - 115 g/km - A közvetlenül a teljesen új Lancer-család után bevezetett új generációs Colt tovább erősíti a Mitsubishi Motors stratégiai evolúcióját,

Részletesebben

Összesítés dízel motor esetében Költség alapján. Összesítés benzines motor esetében

Összesítés dízel motor esetében Költség alapján. Összesítés benzines motor esetében Cégautó Magazin 200/10. szám (rövidített, saját kiegészítésekkel) Miniautók - kedvező ár, könnyű kezelhetőség Teljes körű hazai kínálat A kisautók után egy még kisebb kategória itthon szereplőivel ismertetjük

Részletesebben

autó Infiniti M35h h mint hatalom

autó Infiniti M35h h mint hatalom autó CompLex MAGAZIN Infiniti M35h h mint hatalom Az Infiniti M35h az elegáns és különleges formavilágot innovatív és intuitív technológiával ötvözi. A hibrid hajtású autókban használt legerősebb villanymotorja

Részletesebben

Nyregistrerade miljöpersonbilar oktober 2016 oktober januari-oktober % av miljö totalt jan-okt Modell Typ

Nyregistrerade miljöpersonbilar oktober 2016 oktober januari-oktober % av miljö totalt jan-okt Modell Typ Nyregistrerade miljöpersonbilar oktober 2016 1 VOLVO V40N MILJÖDIESEL Diesel 515 487 4447 3831 8,88 7,99 2 TOYOTA AURIS HSD Hybrid 406 341 4406 3210 8,79 6,70 3 VOLVO V60 N MILJÖDIESEL Diesel 432 508 3399

Részletesebben

Infiniti FX37 teszt (2010) - Mondd, te kit választanál? Írta: Vajda János 2010. április 02. péntek, 13:10 - Módosítás: 2011. április 04.

Infiniti FX37 teszt (2010) - Mondd, te kit választanál? Írta: Vajda János 2010. április 02. péntek, 13:10 - Módosítás: 2011. április 04. Az Infiniti csúcsmodelljének leggyengébb (persze, hisz csak 320 lóerő ) benzines változatával együtt töltött alig két nap alatt nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy egy SUV vásárló vajon milyen szempontok

Részletesebben

Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből.

Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből. GLE. Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből. Dinamika. Az önmegvalósítás képessége. Az elengedés művészete. Akiben ezek a tulajdonságok egyesülnek, rendkívüli nyugalmat sugároz, tudja

Részletesebben

E-mobilitás Európában és Zala megyében

E-mobilitás Európában és Zala megyében E-mobilitás Európában és Zala megyében Angster Tamás innovációs menedzser X. INNOTECH Innovációs Konferencia, Zalaegerszeg, 2015. 09. 17. 2 Elektromobilitás projektjeink PROSESC (2010-2012), Interreg IV/C

Részletesebben

enerátor és otor a jövőbe mutat A Volt és Amper(a) mechatronikája

enerátor és otor a jövőbe mutat A Volt és Amper(a) mechatronikája enerátor és otor a jövőbe mutat A Volt és Amper(a) mechatronikája Kóstolgatjuk a jövőt, a jövő kóstolgat minket valahogy így van ez mostanság. Ott, valahol fent, már tudják, talán hosszabb távra is, hogy

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf Sportsvan. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf Sportsvan. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Az új Golf Sportsvan Das Auto. Motorok 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Golf. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Golf. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Golf Das Auto. Motorok Motor, sebességváltó 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI 125 LE (92 kw) TSI Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4

Részletesebben

Szomszédolás. 16 autótechnika 2013 I 1

Szomszédolás. 16 autótechnika 2013 I 1 Szomszédolás Ha itthon nincs, menjünk át a szomszédba! Sajnos a hazai újautó-kereskedelem állapota mint mondják nem engedi meg, hogy autókiállítást rendezzünk, találkozhassunk az új modellekkel, beüljünk,

Részletesebben

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata Medveczki András IVECO magyarországi képviseleti iroda CNG KONFERENCIA 2011. November 24. Haladunk a jövő szállítási megoldásai felé ELKÖTELEZETTSÉG

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Das Auto. Beetle

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Das Auto. Beetle Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Das Auto. Beetle Motorok 105 LE (77 kw) TSI 150 LE(110 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4 4 hengeres

Részletesebben

ÚJ PRIUS A Hybrid ikon. Újból.

ÚJ PRIUS A Hybrid ikon. Újból. ÚJ PRIUS A Hybrid ikon. Újból. Új Prius DINAMIKUS, KIFINOMULT, HATÉKONY Ahogyan az első Prius újraírta az autóipari szabályokat 1997-ben, úgy emeli a vadonatúj modell az úttörő Hybrid technológiát új csúcsokra:

Részletesebben

Természetjáró modell

Természetjáró modell plusz egy dimenzió Kategóriák felett Olyan korban élünk, amelyben minden perc számít. Mindenhol. Az utazás sem kivétel. A Suzuki SX4 a gyors, hétköznapi utazást dinamikus, kirobbanó teljesítménnyel képes

Részletesebben

Renault Mégane Grandtour 1,4 TCe teszt (2010) - Expedíció a tökéletes családi mindenes nyomában

Renault Mégane Grandtour 1,4 TCe teszt (2010) - Expedíció a tökéletes családi mindenes nyomában Bizony nem szerény csomagot helyezett le szerkesztőségünknél a Renault. Tágas, kényelmes kombi nagy raktérrel, 130 lóerő mérsékelt fogyasztással, remek felszereltség megnyerő külsővel és mindez 5 millió

Részletesebben

Vörös Miklós 2013 június 21

Vörös Miklós 2013 június 21 Vörös Miklós 2013 június 21 Mit értünk a fenntartható fejlődés alatt Takarékoskodás az energiával és anyagokkal, az emberi erőforrásokkal, az egyszeri és folyamatosan felmerülő költségekkel. Hogyan tud

Részletesebben

Hibrid haszongépjárművek

Hibrid haszongépjárművek Alternatív hajtás Hibrid haszongépjárművek DR. NAGYSZOKOLYAI IVÁN Hibrid hajtástechnika nélkül nem lehet teljesíteni a szén-dioxid- és szennyezőanyag-határértékeket, csak a hibridekkel és tisztán villanyautókkal

Részletesebben

Elektromos kukásautó Út a jövőbe!

Elektromos kukásautó Út a jövőbe! Elektromos kukásautó Út a jövőbe! Előzmények Debreceni Egyetem Műszaki Kar 10 éves kutató munka Az Audi elől elhozott első díj Bartha István mestertanár Vitéz Attila tanár úr Egyetemi know-how, európai

Részletesebben

Emissziócsökkentés és az elektromos közlekedés jelentősége. 2014 október 7. Energetikai Körkép Konferencia

Emissziócsökkentés és az elektromos közlekedés jelentősége. 2014 október 7. Energetikai Körkép Konferencia Emissziócsökkentés és az elektromos közlekedés jelentősége 2014 október 7. Energetikai Körkép Konferencia Magamról Amim van Amit már próbáltam 194 g/km?? g/km Forrás: Saját fotók; www.taxielectric.nl 2

Részletesebben

JELENTÉS. MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium

JELENTÉS. MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium JELENTÉS MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium 1. Termék leírás Az MGP-Cap és MPG-Boost 100%-ban szerves vegyületek belső égésű motorok

Részletesebben

A HIBRID TECHNIKA CSÚCSA ISMERJE MEG A RÉSZLETEKET!

A HIBRID TECHNIKA CSÚCSA ISMERJE MEG A RÉSZLETEKET! A HIBRID TECHNIKA CSÚCSA ISMERJE MEG A RÉSZLETEKET! ÁTGONDOLT MŰSZAKI MEGOLDÁSOK A Honda első gyártóként mutatott be hibrideket Európában, és azóta is élen jár a fejlesztésekben 1999 óta milliónyi benzines-elektromos

Részletesebben

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész Műszaki leírás/adatlap Adásvételi szerződés keretében személygépjármű beszerzés az Országos Vízügyi Főigazgatóság részére tárgyú közbeszerzési eljárás 1. rész 1 db szolgálati használatra szánt, önálló

Részletesebben

Közlekedési rendszerek és e-mobilitás

Közlekedési rendszerek és e-mobilitás Közlekedési rendszerek és e-mobilitás II. E-Mobilitás konferencia Budapesti Corvinus Egyetem, 2017. június 15. Dr. Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár Mi jut eszünkbe ha ma a környezetkímélő

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY HÁROM ELEKTROMOS FORD MODELL ÉRKEZIK EURÓPÁBA 2014-IG!

SAJTÓKÖZLEMÉNY HÁROM ELEKTROMOS FORD MODELL ÉRKEZIK EURÓPÁBA 2014-IG! SAJTÓKÖZLEMÉNY HÁROM ELEKTROMOS FORD MODELL ÉRKEZIK EURÓPÁBA 2014-IG! Egy, a Ford által támogatott felmérés szerint az európai autósok többsége aggódik a környezetszennyezés miatt, ám sokuk nem tudja pontosan,

Részletesebben

MOL DYNAMIC PRÉMIUM MOTOROLAJOK DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT

MOL DYNAMIC PRÉMIUM MOTOROLAJOK DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT PRÉMIUM MOTOROLAJOK DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT DUÁLIS VÉDŐRÉTEG EXTRÉM IGÉNYBEVÉTEL ESETÉN FOLYADÉKFILM NORMÁL TERHELÉS MELLETT DINAMIKUS DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA (DDF) MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

Egy vérbeli, dinamikus terepjáró, a természet felszabadító vadságával. Áramvonalas alakjának és lágy formáinak köszönhetõen képes alkalmazkodni

Egy vérbeli, dinamikus terepjáró, a természet felszabadító vadságával. Áramvonalas alakjának és lágy formáinak köszönhetõen képes alkalmazkodni megtanít A mai felgyorsult világban könnyû megfeledkezni az érzésekrõl, a természetes dolgokról. Az új fejlesztésû és stílusos Suzuki Grand Vitara azonban felélénkíti az érzékszerveket, és képessé tesz

Részletesebben

tronic Piedl Kft. Gladsaxe u Veszprém Tel.: Fax: 88/ tronic

tronic Piedl Kft. Gladsaxe u Veszprém Tel.: Fax: 88/ tronic Audi A4 Avant Design 2.0 TDI 190LE S tronic 9 490 000 Ft Keresk./Azonosító sz. 603/1563 190 LE/140 kw, 27 599 km, 2017/04, 4.2 l/100km, 109 g/km Piedl Kft. Gladsaxe u. 4. 8200 Veszprém Tel.: 06 30 819

Részletesebben

1 A hibrid egy olyan járműhajtómű, amelyben két eltérő módon működő (pl. eltérő energiafajtát felhasználó) motor szolgáltatja (szolgáltathatja) a mechanikai energiát. Fő célok: - tüzelőanyag takarékosság

Részletesebben

A SEAT-nak nincs könnyű dolga. A spanyolok legújabb áttörése az új Leon, amit a Golf VII-tel párhuzamosan mutatnak be.

A SEAT-nak nincs könnyű dolga. A spanyolok legújabb áttörése az új Leon, amit a Golf VII-tel párhuzamosan mutatnak be. Sajtószemle Budapest, 2012.07.31. Forrás: Auto Bild, német kiadás, 29. szám, megjelent: 2012.07.20. A LEON A SZEBBIK GOLF? A SEAT-nak nincs könnyű dolga. A spanyolok legújabb áttörése az új Leon, amit

Részletesebben

Ismerje meg az új Safari érzést

Ismerje meg az új Safari érzést Ismerje meg az új Safari érzést Üljön be egy új TATA SAFARI-ba, ahol otthonos világ fogadja. Ragadja meg a kormányt, indítson, tegyen meg több száz km-es távolságot. Autópályán, hegyen-völgyön, földutakon,

Részletesebben

ABT Q7. East European Central

ABT Q7. East European Central ABT Q7 East European Central ABT BR könnyűfém keréktárcsa. Gyémánttal megmunkált vagy magasfényű polírozással, választható rejtett szeleppel, súlycsökkentett és tökéletes kezelhetőség. AZ ABT AS7. Kivételes

Részletesebben

Energetikai Szakkollégium 2012. április 5. Dr. Gács Iván BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék

Energetikai Szakkollégium 2012. április 5. Dr. Gács Iván BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Energetikai Szakkollégium 2012. április 5. Dr. Gács Iván BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Múlt és jelen Bioüzemanyagtól a kőolaj termékeken keresztül a bioüzemanyagig (Nicolaus Otto, 1877, alkohol

Részletesebben

1,3 VVT 1,5 VVT 1,25 DDiS dízel

1,3 VVT 1,5 VVT 1,25 DDiS dízel 1,3 VVT 1,5 VVT 1,25 DDiS dízel Egy autó, amelyben minden együtt van. Vagány forma, kitörô életkedv. Erô, biztonság és kényelem. Egy új Suzuki modell. A múlt összes tapasztalatával, a jövônek. 4 5 A

Részletesebben

A Bosch Hibrid-technológiája A vezetési komfort és a környezetvédelem kombinációja

A Bosch Hibrid-technológiája A vezetési komfort és a környezetvédelem kombinációja Sajtóinformáció A Bosch Hibrid-technológiája A vezetési komfort és a környezetvédelem kombinációja 2005 június hó RF 50606_EB Walter_MPK_hu.rtf Manfred Walter, a Robert Bosch GmbH Hibrid rendszerek Projektházának

Részletesebben

XL1 csak természetesen

XL1 csak természetesen XL1 csak természetesen Lehetséges, hogy az egyik legmagasabban fekvő alpesi utat a világ legtakarékosabb szériagyártású autójával küzdjük le, és még élvezzük is az utat? Természetesen. Képzeljük el, hogy

Részletesebben

MOL DYNAMIC PRÉMIUM MOTOROLAJOK DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT

MOL DYNAMIC PRÉMIUM MOTOROLAJOK DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT PRÉMIUM MOTOROLAJOK DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT DUÁLIS VÉDŐRÉTEG EXTRÉM IGÉNYBEVÉTEL ESETÉN FOLYADÉKFILM NORMÁL TERHELÉS MELLETT DINAMIKUS DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA (DDF) MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

LADA Granta LADA Kalina LADA 4x4

LADA Granta LADA Kalina LADA 4x4 2016 LADA Granta LADA Kalina LADA 4x4 modellek 2016 A LADA márkanévhez mindenkinek fűződik egy kedves élménye. Egyegy családi kirándulás alkalmával gyerekként ültünk az ezerkettesünk hátsó ülésén, néhányan

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Das Auto. Az Motorok 115 LE (85 kw) Motor, sebességváltó Motortípus Állandó mágnes által gerjesztett szinkrongép (PSM) Max. teljesítmény (LE (kw) 1/perc)

Részletesebben

Kiss János Ferenc ügyvezető műszaki igazgató Ecoflotta-ház Szolgáltató Kft.

Kiss János Ferenc ügyvezető műszaki igazgató Ecoflotta-ház Szolgáltató Kft. Ecoflotta-ház közösségi mikroerőmű klaszter Magyar Építésügyi Technológiai Platform mottó: EGYNEK MINDEN NEHÉZ, SOKNAK SEMMI SEM LEHETETLEN (GRÓF SZÉCHENYI ISTVÁN 1791-1860) Ecoflotta-ház épület és jármű

Részletesebben

35/2016. (VIII. 31.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

35/2016. (VIII. 31.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. 35/2016. (VIII. 31.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 55 525 03 Alternatív gépjárműhajtási technikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra

Részletesebben

Targonca meghajtások. Kövessünk-e valamennyi irányzatot?

Targonca meghajtások. Kövessünk-e valamennyi irányzatot? Targonca meghajtások. Kövessünk-e valamennyi irányzatot? A kőolaj árának folyamatos emelkedése, költségtakarékossági megfontolások valamint a környezettudatosság erősödése nyomán a targoncagyártók egymás

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY AZ ÚJ FOCUS ECONETIC EURÓPA LEGTAKARÉKOSABB KOMPAKT AUTÓJA

SAJTÓKÖZLEMÉNY AZ ÚJ FOCUS ECONETIC EURÓPA LEGTAKARÉKOSABB KOMPAKT AUTÓJA SAJTÓKÖZLEMÉNY AZ ÚJ FOCUS ECONETIC EURÓPA LEGTAKARÉKOSABB KOMPAKT AUTÓJA A végső típusbizonyítványt az idei év végén megkapó új Focus ECOnetic, amely várhatóan a jövő év elején érkezik a hazai márkakereskedésekbe

Részletesebben

fiorino Az Ön Fiat márkakereskedôje: Információs szám: 06 40 245 245 www.fiathaszongepjarmuvek.hu

fiorino Az Ön Fiat márkakereskedôje: Információs szám: 06 40 245 245 www.fiathaszongepjarmuvek.hu fiorino A Fiat teljes választéka két év garanciával, kilométerkorlátozás nélkül. A modellek felszereltsége és a választható kiegészítôk köre az adott piaci és jogi követelményeknek megfelelôen változhatnak.

Részletesebben

VOLVO C70 ALAPMODELLEK ÁRAI

VOLVO C70 ALAPMODELLEK ÁRAI VOLVO C70 ALAPMODELLEK ÁRAI BENZIN DIESEL AJÁNLOTT FOGYASZTÓI ÁR ÁFÁVAL, REGISZTRÁCIÓS ADÓ NÉLKÜL AJÁNLOTT FOGYASZTÓI ÁR ÁFÁVAL, REGISZTRÁCIÓS ADÓVAL MOTOR TÍPUS TELJESÍTMÉNY (KW/LE) REGISZTRÁCIÓS ADÓ

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Variant

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Variant Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre Golf Variant Motorok 110 LE (81 kw) TSI 125 LE (92 kw) TSI 150 LE (110 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 3 hengeres benzinmotor/4

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Sportsvan

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Sportsvan Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre Golf Sportsvan Motorok 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4 4 hengeres benzinmotor/4

Részletesebben

Újra és újra ámulatba ejt.

Újra és újra ámulatba ejt. C-osztály Cabriolet Újra és újra ámulatba ejt. Mennyire lehet intenzív egy autó? Az új C-osztály Cabriolet feszültséggel teli vonalai és izmos felületei a lélegzetelállító stílus bizonyítékai. Ezt csak

Részletesebben

Lelkesítő hangulat. Touring Sports kombi egyedi dizájn megoldásokkal, amelyek még dinamikusabb megjelenéssel ruházzák fel az autót.

Lelkesítő hangulat. Touring Sports kombi egyedi dizájn megoldásokkal, amelyek még dinamikusabb megjelenéssel ruházzák fel az autót. 2 Lelkesítő hangulat Az Auris különleges változata, a Freestyle tökéletesen testesíti meg a lelkesítő érzést, ami az ismeretlenbe vezető úton fogja el az embert. Touring Sports kombi egyedi dizájn megoldásokkal,

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. /2017. (... ) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. /2017. (... ) önkormányzati rendelete Minősített szótöbbség Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete /2017. (... ) önkormányzati rendelete az Újbuda közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról

Részletesebben

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Szenzációs dizájn Olyan mint a csodálatos olasz temperamentum, agresszív és barátságos egyben. EXE JS 50 JYL.indd 3 Premium kivitelben Modern fényszórók,

Részletesebben

Volvo 7900 Hybrid. Jobb üzlet a zöldebb városok számára

Volvo 7900 Hybrid. Jobb üzlet a zöldebb városok számára Volvo 7900 Hybrid Jobb üzlet a zöldebb városok számára A Volvo 7900 Hybrid sorozat új szintre emeli a zöld hatékonyságot, messze az Euro 6 követelmények fölé. A leghatékonyabb üzemű és legmegbízhatóbb

Részletesebben

2016/2017-es kollekció

2016/2017-es kollekció 2016/2017-es kollekció Projektjeimet akkor indítottam el, amikor rájöttem, hogy nincsenek olyan hajók a piacon, melyek dizájn és használhatóság tekintetében megfelelnének az igényeimnek. Saját ismereteimet

Részletesebben

Intent Autodiga akció

Intent Autodiga akció Intent Autodiga akció A2600 A-2600 Érintőképernyős autódiagnosztikai készülék, nyomtató funkció, MERCEDES, BMW, OPEL, VW / AUDI, MITSUBISHI, VOLVO stb... gépjárművekhez Gyári szintű diagnosztikai eljárásokhoz,

Részletesebben

Láttam a jövőt és piroskockás

Láttam a jövőt és piroskockás Láttam a jövőt és piroskockás E-mobilizáció, környezettudatosság és innováció 103 év tapasztalatával Szunomár Tibor Vezérigazgató, FŐTAXI Magyar fejlesztések, csodás találmányok a hőskorban Lohner - Porsche

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. e-up! Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. e-up! Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Das Auto. Motorok 82 LE (60 kw) Motor, sebességváltó Motortípus Állandó mágneses szinkrongép Max. teljesítmény LE (kw) 1/perc 82 (60) 2800-12000 Max. nyomaték

Részletesebben

A környezetbarát autózás 10 pontja

A környezetbarát autózás 10 pontja A Környezetbarát autózás kampány célja, hogy csökkentse az autók környezetre gyakorolt káros hatását, valamint segítsen a járművezetőknek abban, hogy környezetvédő fejjel gondolkodjanak. A környezetbarát

Részletesebben

MICHELIN ENERGY SAVER

MICHELIN ENERGY SAVER MICHELIN ENERGY SAVER MICHELIN ENERGY SAVER, KÖZLEKEDJÜNK TÖBBET KEVESEBBÉRT Takarítsunk meg közel 0,2 l üzemanyagot 100 km-enként*... Ennek eredményeként csökkentsük a CO 2 kibocsátást kilométerenként

Részletesebben

ŠKODA FABIA KILOMÉTERREL. NEM ELADÓ!

ŠKODA FABIA KILOMÉTERREL. NEM ELADÓ! FABIA 1.250.000 KILOMÉTERREL. NEM ELADÓ! Azt gondolná, csak egy átlagos kis autó vagyok, pedig kevés a hozzám hasonló Évente több mint 100 ezer kilométert futottam. Rokonaim többsége egész életében tesz

Részletesebben

DACIA DUSTER A KIA SPORTAGE ELLEN

DACIA DUSTER A KIA SPORTAGE ELLEN DACIA DUSTER A KIA SPORTAGE ELLEN Forgalmazás kezdete: 11 / 2004 Ár: 5 999 000-7 299 000 Ft KIA SPORTAGE A DUSTER VÁLASZA + Biztonságos menettulajdonságok a Hyundai Tucson-éval azonos műszaki alapokkal

Részletesebben

A jövő gépjárműhajtása - alacsonyabb károsanyag-kibocsátás, alternatív hajtások. és regeneratív üzemanyagok. Dr. Rolf Leonhard (a Robert Bosch GmbH

A jövő gépjárműhajtása - alacsonyabb károsanyag-kibocsátás, alternatív hajtások. és regeneratív üzemanyagok. Dr. Rolf Leonhard (a Robert Bosch GmbH 2007. június RF 70406-d Kl A jövő gépjárműhajtása - alacsonyabb károsanyag-kibocsátás, alternatív hajtások és regeneratív üzemanyagok Dr. Rolf Leonhard (a Robert Bosch GmbH dízel rendszerek fejlesztése

Részletesebben

3+2 ÉV EXTRACARE GARANCIA. ÉrtékŐr havi részlet*

3+2 ÉV EXTRACARE GARANCIA. ÉrtékŐr havi részlet* ÁRLISTA 2016. JANUÁR 12-TŐL MEGRENDELT AUTÓKRA ÚJ RAV4 SUV (5 AJTÓS) GARANTÁLT VISSZAVÁSÁRLÁSI ÁR 3+2 ÉV EXTRACARE GARANCIA 2.5 HYBRID, 145 KW / 197 LE Felszereltség Hajtás Váltó Bruttó listaár (Regadóval,

Részletesebben

TERMÉK KÉP TERMÉK NÉV TERMÉK LEÍRÁS

TERMÉK KÉP TERMÉK NÉV TERMÉK LEÍRÁS Licota ATP-2047 kontroll lámpa Licota WT04093 Sztethoszkóp AT1142 gyújtószikra ellenőrző AT1198 szögmérő 1/2"-os csatlakozás Csavarok, anyák előre meghatározott szögben történő lehúzására alkalmazható.

Részletesebben

Összefoglalás Gratulálunk az új Mazda CX-5 összeállításához! Íme, egy összefoglaló az alapjellemzőkről és az Ön által kiválasztott kiegészítőkről.

Összefoglalás Gratulálunk az új Mazda CX-5 összeállításához! Íme, egy összefoglaló az alapjellemzőkről és az Ön által kiválasztott kiegészítőkről. Összefoglalás Gratulálunk az új Mazda CX-5 összeállításához! Íme, egy összefoglaló az alapjellemzőkről és az Ön által kiválasztott kiegészítőkről. Mazda CX5 12,606,900.00HUF Külső tulajdonságok Dátum 2019.

Részletesebben

A gépjármű rendelkezzen a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott érvényes típusbizonyítvánnyal (általános forgalomba helyezési engedéllyel).

A gépjármű rendelkezzen a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott érvényes típusbizonyítvánnyal (általános forgalomba helyezési engedéllyel). Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-tól igénybe vehető támogatások alapján biztonságos közlekedés

Részletesebben

Éves energetikai szakreferensi jelentés Axis Bentonit Kft. részére

Éves energetikai szakreferensi jelentés Axis Bentonit Kft. részére Éves energetikai szakreferensi jelentés Axis Bentonit Kft. részére 2017 Bevezetés Az Elmű Nyrt szerződés alapján nyújt energetikai szakreferensi szolgáltatás a kötelezett vállalat részére. Ennek keretében

Részletesebben

3 év Honda Assistance szolgáltatás* / 8 év Honda Premium Quality

3 év Honda Assistance szolgáltatás* / 8 év Honda Premium Quality Érvényes 201.02.22.-tól visszavonásig CR-V 1.6 ELEGANCE 1 4WD CR-V 1.6 ELEGANCE 1 4WD 9AT CR-V 1.6 LIFESTYLE 1 4WD CR-V 1.6 LIFESTYLE 1 4WD 9AT CR-V 1.6 EXE 1 4WD CR-V 1.6 EXE 1 4WD 9AT RE677FEKGNI RE687FEKGNI

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. up!

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. up! Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre up! Motorok BlueMotion Technology 75 LE (55 kw) BlueMotion Technology 90 LE (66 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 3 hengeres

Részletesebben

ENERGIA MŰHELY 4. rendezvény. Villanykutak Magyarországon

ENERGIA MŰHELY 4. rendezvény. Villanykutak Magyarországon Magyar Energetikai Társaság ENERGIA MŰHELY 4. rendezvény 2012. április 3. Villanykutak Magyarországon Máthé Attila, ABB Kft. 2011. 05 1 TARTALOM 1. AC vagy DC töltés? 2. AC, DC töltés alkalmazásai 3. Csatlakozó

Részletesebben

Peugeot 3008 HYbrid4. Dízel-elektromos hibrid

Peugeot 3008 HYbrid4. Dízel-elektromos hibrid Peugeot 3008 HYbrid4 Dízel-elektromos hibrid A HYbrid4 technikájú Peugeot 3008 világszerte az első sorozatban gyártott, kereskedelmi forgalomba kerülő, dízel-elektromos hibrid személyautó. A HYbrid4, a

Részletesebben

Mi gondoskodtunk arról, hogy ez a lehetőség az Ön számára kényelmesen hozzáférhető és elérhető legyen.

Mi gondoskodtunk arról, hogy ez a lehetőség az Ön számára kényelmesen hozzáférhető és elérhető legyen. Színválaszték A Suzuki Környezeti Koncepciója Környezeti filozófiánknak megfelelően azon dolgozunk, hogy csökkentsük termékeink környezetünket terhelő hatását, valamint kutatási és fejlesztési tevékenységet

Részletesebben

Régió RPO Kód LDE&MFH LDE&MFH&5EA PT kombináció 1.6 MT 1.6 MT. Váltóáttétel

Régió RPO Kód LDE&MFH LDE&MFH&5EA PT kombináció 1.6 MT 1.6 MT. Váltóáttétel Régió RPO Kód LDE&MFH LDE&MFH&5EA PT kombináció 1.6 MT 1.6 MT Motor adatok Motor, elhelyezkedés elöl, keresztben beépítve elöl, keresztben beépítve Hűtőrendszer zárt rendszerű, folyadékhűtés zárt rendszerű,

Részletesebben

HIBRIDJÁRMŰ FEJLESZTÉS GYŐRBEN

HIBRIDJÁRMŰ FEJLESZTÉS GYŐRBEN HIBRIDJÁRMŰ FEJLESZTÉS GYŐRBEN KÍSÉRLETI CÉLÚ ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ EGYETEMI JÁRMŰVEK Szauter Ferenc - Dr. Varga Zoltán - Willisits Vilmos Széchenyi István Egyetem Willisits Mérnökiroda Kft. Járműipari

Részletesebben

NISSAN NV200. Bevezetés Külső design Belső design Sokoldalúság Rakodőtér Teljesítmény Biztonság Tartozékok Felszereltség és méret Nyomtatás Bezárás

NISSAN NV200. Bevezetés Külső design Belső design Sokoldalúság Rakodőtér Teljesítmény Biztonság Tartozékok Felszereltség és méret Nyomtatás Bezárás NISSAN NV200 1 Itt az ideje elfelejteni a régit, és átülni az új kormánykerék mögé. Az NV200-ban a kompakt kombik tökéletesen átfogalmazott koncepciója ölt testet. Kompakt külseje meglepően tágas belsőt

Részletesebben

ADAM. Általános tulajdonságok Karosszéria. 3-ajtós / / 1464

ADAM. Általános tulajdonságok Karosszéria. 3-ajtós / / 1464 Opel műszaki adatok ADAM Magasság (mm) Hosszúság (mm) Tengelytáv (mm) Szélesség (külső tükrökkel/nélkül) (mm) Nyomtáv (elöl/hátul) (mm) Általános tulajdonságok Karosszéria -ajtós 1484 698 211 1966 / 1720

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Alltrack

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Alltrack Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre Golf Alltrack Motorok 150 LE (110 kw) TDI 4MOTION BlueMotion Technology 184 LE (135 kw) TDI 4MOTION BlueMotion Technology Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek

Részletesebben

MOL DYNAMIC PREMIUM MOTOROLAJOK

MOL DYNAMIC PREMIUM MOTOROLAJOK MOL DYNAMIC PREMIUM MOTOROLAJOK DUAL FILM TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT DYNAMIC DUAL FILM (DDF) TECHNOLOGY TÖKÉLETES VÉDELEM AZ AUTÓGYÁRTÓK AJÁNLÁSÁVAL A MOL Dynamic prémium motorolajcsaládját

Részletesebben

A B-osztály új generációja

A B-osztály új generációja A B-osztály új generációja Külső megjelenés 5 Utcahosszal a többiek előtt. A B - osztály. A B - osztály új minőségben egyesíti a teret, a formát és a funkciót. Az ellentmondás minden mozgás hajtórugója,

Részletesebben

Vegyünk elektromos buszt! De milyet? Dorner Lajos

Vegyünk elektromos buszt! De milyet? Dorner Lajos Vegyünk elektromos buszt! De milyet? Dorner Lajos Debrecen, 2018. május 31. Milyen járművet szeretne a város?* Elvárások: Fenntartható közlekedés élhetőbb város, környezetbarát, lehetőleg zéró emissziós

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf Variant. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf Variant. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016os gyártási évre z új Golf Variant Das uto. Motorok 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI 125 LE (92 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres

Részletesebben

A gépjármű rendelkezzen a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott érvényes típusbizonyítvánnyal (általános forgalomba helyezési engedéllyel).

A gépjármű rendelkezzen a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott érvényes típusbizonyítvánnyal (általános forgalomba helyezési engedéllyel). Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-tól igénybe vehető támogatások alapján biztonságos közlekedés

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. november 25-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. november 25-i ülésére Tárgy: Gépjármű beszerzése Sorszám: IV/3 Előkészítette: Gál András osztályvezető Műszaki Osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Tárgyalás módja: Nyilvános

Részletesebben

Szabályozható hűtőfolyadék-szivattyúk

Szabályozható hűtőfolyadék-szivattyúk Szabályozható hűtőfolyadék-szivattyúk A modern motoroknál fontos tervezési szempont, hogy minden üzemállapotában a lehető leghatékonyabban és legtakarékosabban működjön, mely azzal járhat, hogy az eddig

Részletesebben

AZ ÚJ VOLKSWAGEN AZ ÚJ VOLKSWAGEN CC_16_US+Klpp_2011_10.indd 2 16.11.11 07:39

AZ ÚJ VOLKSWAGEN AZ ÚJ VOLKSWAGEN CC_16_US+Klpp_2011_10.indd 2 16.11.11 07:39 AZ ÚJ VOLKSWAGEN A kupé a rá jellemző dinamikus dizájnnal és teljesítménnyel. A klasszikus limuzin a maga kényelmével és időtálló eleganciájával. Mindig is ezek voltak az autó legnépszerűbb formái. Nos,

Részletesebben

M-Power Chiptuningbox Importőri Nagykereskedelmi Árlista. 2012.Ősz. www.chiptuningbox.hu

M-Power Chiptuningbox Importőri Nagykereskedelmi Árlista. 2012.Ősz. www.chiptuningbox.hu M-Power Chiptuningbox Importőri Nagykereskedelmi Árlista. 2012.Ősz. www.chiptuningbox.hu Az M-Power termékcsaládunk a legújabb digitális technológiával rendelkező tuningbox a kínálatunkban. Számítógépes

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Golf. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Golf. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Golf Das Auto. Diesel motor információk A katalógusban megadott CO2-kibocsátási és üzemanyag-fogyasztási értékek egy elővigyázatossági intézkedés keretén

Részletesebben

Vác városi Szlalom. Vác, dunapart 2015-10-25

Vác városi Szlalom. Vác, dunapart 2015-10-25 Vác városi Szlalom Vác, dunapart 2015-10-25 Verseny szervezője: Speed Rally Team Sportegyesület A verseny hivatalos honlapja: www.csapassunk.hu A verseny vezetősége: Versenyigazgató: Fodor Krisztián /06

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Az új Jetta Das Auto. Diesel motor információk A katalógusban megadott CO2-kibocsátási és üzemanyag-fogyasztási értékek egy elővigyázatossági intézkedés

Részletesebben