Plug-in-Hybrid teszt - Hat modell a kék rendszámért*

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Plug-in-Hybrid teszt - Hat modell a kék rendszámért*"

Átírás

1 Címlap AUTOBILD főcím: A MITSUBISHINEK VAN EGYEDÜL A VILÁGON SUV (ÖSSZKERÉKMEGHAJTÁSÚ) PLUG-IN-HIBRID MODELLJE AZ OUTLANDER PLUG-IN-HIBRID LEGYŐZTE A PORSCHÉT, A BMW-T ÉS TÁRSAIT. 1.oldal Plug-in-Hybrid teszt - Hat modell a kék rendszámért* Ökolobby vagy politika, az elektromos autók és a hibrid modellek hamarosan egyedi rendszámot kapnak. Ezek közül hat modellt hasonlítottunk össze. Az új Outlanderben lévő ötlet nagyon jó, ahol az elektromos-takarékos technika és az összkerékmeghajtás találkozik, ez igen! Jan Horn, szerkesztő Porsche Panamera S E-Hybrid Ár: Euro Rendszerteljesítmény: 306 kw Hatótávolság elektromos üzemmódban: 36 km BMWi3 Rex Ár: Euro Rendszerteljesítmény: 125 kw Hatótávolság elektromos üzemmódban: 200 km Mitsubishi Plug-in Hybrid Outlander Ár: Euro Rendszerteljesítmény: 210 kw Hatótávolság elektromos üzemmódban: 52 km Toyota Prius Plug-in Ár: Euro Rendszerteljesítmény: 100 kw Hatótávolság elektromos üzemmódban: 25 km Opel Ampera Ár: Euro Rendszerteljesítmény: 111 kw Hatótávolság elektromos üzemmódban: 80 km Volvo V60 D6 AWD Ár: Euro Rendszerteljesítmény: 206 kw Hatótávolság elektromos üzemmódban: 50 km * Így nézhet ki az elektromos autók saját rendszáma, (és néhány Plug-in-Hybridé is) Hogy ez valóban így lesz-e, az a Szövetségi Tanács döntésétől függ. 2. oldal FIGYELEM, A KÍNÁLAT IGEN SZÍNES Ez az összehasonlítás a zöld autók fehérgalléros CO2 kibocsátóiról szól, amelyek olyan takarékosak, hogy még a legzsugoribb diesel is sárga lenne az irigységtől. Ezen kívül történetünk hat hőse heves őrzője a kék rendszámnak. Ez utóbbi (néhány környezetvédelmi szövetség kérésének megfelelően), amelyet a jövőben minden elektromos autó megkap feljogosítja a gépkocsit pl. a buszsáv

2 használatára és ingyenes parkolásra is a városban. A lobby-ra érdemes mottó ebben a témában az, hogy helyileg támogassák a károsanyag kibocsátásmentes autózást. Hála az elektromos autózásnál elérhető hatótávolságoknak ezen szabályozás alá esnek már a Plug-in- Hibrid és természetesen a segédmotorral ellátott elektromos modellek is (a segédmotor itt csupán a hatótávolság megnövelésére szolgál, angolul Range Extender). Hatot ezek közül a potenciális buszsávhasználók közül alaposan megnéztünk. Közöttük a Mitsubishi Plug-in-Hibrid modelljét is. Ez a már egyébként is tágas mindentudó összkerékmeghajtású modell az elektromos kiegészítőnek köszönhetően valóban izgalmas és most tényleg odafigyel a fogyasztásra. De nem csak az elektromos tudását értékeltük, hanem az összköltséget és a mindennapi használatát, valamint a presztízsét (hírnevet) is (a karosszériát lásd a 49.-ik oldalon). Ezen kívül megvizsgáltuk a gyártók ígéreteit. Kiderítettük, ki a legnagyobb szemfényvesztő. Mondhatjuk: Rávilágítottunk a színes túlzásokra. Volvo V60 D6 AWD Elvileg különösen takarékos oldal E intelligencia: Amikor a diesel és az elektromos meghajtás találkozik és hibrid lesz belőle elméletben ennél aligha lehet takarékosabb modell. Ennek azonban a gyakorlatban akadálya van. Mivel a V60-as (túl) gyakran veszi igénybe az ötcilinderes dieselmotor segítségét. Egyedül a pure (tiszta) üzemmódban (amikor a V60-as tényleg a hangtalanul működik) kapcsol ki az üzemanyag égetése. Költségek: magas a vételár és a diesel üzemanyag felhasználása az elvileg kedvező mérleget lerontja. Használat: Habár a V60-as egy kellemes ötszemélyes autó és távolabbi utazásokra is ez a legalkalmasabb, egy tehetséges fuvarozó azonban mégis másképp néz ki. Túl sok hely vész el a csomagtérből az áramellátás biztosítása miatt. Megjelenés: Bonyolult belsőről a V60-nál nem beszélhetünk. A svéd kombiban a Chic-Faktor -on kívül nem sok mindent találhatunk. Porsche Panamera S E-Hybrid Alapjában egy elektromos átrepülő 5. E intelligencia: a nehéz Porsche több mint 30 km távolságra tud eljutni elektromos üzemmódban akár 135-ös tempóval! A takarékosságban segít a navigáció is, amely az emelkedők előtt elektromos energiát gyűjt. Ami nagyon jó benne: Az elektromos töltőfej kitűnően tölti az akkumulátorokat folyamatosan az utazás alatt. Használat: Minden súlyossága mellett a Panamera nem túl tágas és kemény a rugózása, a csomagtérben pedig kevés a hely. Költségek: EURO-s alapár azonban ijesztően sok. Ehhez társul még a viszonylag magas benzinköltség, (a teszt alkalmával a Panamera 9,9 litert ivott az akkumulátorok lemerülése után). Ennél drágábban senki sem takarékoskodhat. Megjelenés: A Porsche mégiscsak egy Porsche mindegy hogy egy környezetvédő angyalról vagy egy versenyautóról van szó. Ehhez tartozik még, hogy a Panamera a modern technika egy bemutató darabja.

3 Toyota Prius Plug-in 4. Lényegében még a régi E intelligencia: Az elektromos hatótávolság a hagyományos Priushoz viszonyítva a jelentősen nagyobb akkumulátor ellenére is csupán 27 km. Ez azonban nem jelent semmit, a Toyota a vezetés közben intelligensen és hatékonyan tölti vissza az akkumulátort. Kár, hogy úgy, mint a hagyományos Prius-nál a benzinmotor a maximális gyorsításnál kellemetlenül megtorpan. Költségek: a kedvező vételárhoz alacsony üzemeltetési költség társul. Használat: az autó belsejében az utasok fejénél nagyon hiányzik még néhány centiméter, az ülések kényelmetlen kialakításúak, oldalra hátrafelé a kilátás korlátozott. Megjelenés: hagyományos, azonnal felismerhető hibridmodell, mely a környezetvédelmi igény egyértelmű kinyilatkoztatása, azonban nem egy presztízsbomba. Opel Ampera 2. Lélekben egy igazi elektromos autó E intelligencia: A BMW i3-hoz hasonlóan az Opel is elsősorban az elektromos használatra helyezi a hangsúlyt. Elektromos üzemmódban az Ampera szinte észrevétlenül (de mindazonáltal 161 km/h maximális sebességgel) és hatékonyan közlekedik, a 16 kwh akkumulátoroknak köszönhetően kicsit kevés, 80 km távolságig. Használat: az alacsony padlózat és a kemény rugózás a mindennapi használatnál zavaró. Ezen kívül csak négy személynek jut benne hely. Az akkumulátor jelentős méretű helyet vesz el a csomagtartóból. Költségek: adózásilag az Ampera elektromos autónak számít, ezért nincsenek költségei. Kár, hogy a veszteség az autón meglepően nagy a használt Ampera modellek kevéssé keresettek. Megjelenés: Az egyedülálló design már kívülről is jól mutatja a környezetvédelem igényét, azonban BMW i3 modell megjelenésével a színen az Opel már kissé régimódinak hat. BMW i3 Rex A magjában igazi BMV 2. E intelligencia: szénszálas, könnyű váz és egy erős akkumulátor segíti az i3-t abban, hogy lenyűgöző tolóerőt és nagy, 200 km-es hatótávolságot csupán elektromos üzemmódban el tudja érni. Ha a kisegítő motornak is működnie kell, az már megterhelő. Brummogva dolgozik a motorkerékpár-motor a farrészben, így növelve meg a hatótávolságot kerek 200 km-re. Használat: Az i3 nem éppen egy Golf-pótlék, hátul hiányzik a hely, kicsi a csomagtartó terjedelme. Ami nagyon jó benne: az igazán kicsi fordulókör Költségek: A nagy elektromos hatótávolságnak köszönhetően a benzinköltség minimális. Az értékvesztése csekély az i3 használtan is hőn áhított modell. Megjelenés: extrém modern és sikkes, elegáns, sok újrafelhasznált ötlet úttörő megoldásokkal ez jól mutat.

4 Mitsubishi Plug-in Hybrid Outlander 1. Kétség esetén a legjobb összkerekes E intelligencia: a hatalmas akkumulátorok és a benzintank együtt az autó hatótávolságát egészen 800 km-re növeli meg, (ebből közel 50 km a hatótáv csak elektromos üzemmód használatával) Ugyancsak pozitív: a Mitsubishi az E-technikát kihasználja az összkerék meghajtásnál. Apró kellemes kis részlet a kormányon lévő két kapcsolókar, amely szabályozza az energiavisszanyerés erősségét, (tehát azt, hogy mennyire legyen visszafogott az autó a gáz elvételekor). Használat: magas ülések, összkerék meghajtás. 5 fő részére elegendő hely és ehhez még egy óriási csomagtér ez eredményezi az összehasonlításban a legjobb koncepciót. Költségek: a magasabb benzinfogyasztás megnöveli a költségeket, 100 km-en ez majd négy liter. Megjelenés: tekintélyes SUV amit az ember bárkinek szívesen megmutat. A motorháztető alatt zümmög az elektromos technika, de ez (sajnos) nem felismerhető. ÍGY ÉRTÉKELTÜK AZ AUTÓKAT Új kategória az új típusoknak. E-Intelligencia: a Plug-in-hibrid bonyolult technikájának együttműködését foglaltuk össze ezzel a rovatcímmel. Ez azt jelenti, milyen jól működik a rendszer, hogyan függ össze a hatótávolság és a töltési idő, mekkora az energiafelhasználás, milyen variációs lehetőségeket kínál a rendszer, mennyire könnyen lehetséges az autót feltölteni? A Használat címszó alatt az autó koncepcióját vizsgáltuk. Megfelel és kényelmes-e az autó utasoknak és alkalmas-e a csomagok elére is. Röviden: jól használható a hibrid autó a mindennapokban is? A Költségek-nél a megtett km-re jutó összköltségről van szó. Ez tartalmazza az energiaköltségeket a fix illetve az üzemeltetésnél felmerülő költségeket és az értékvesztést egyaránt. A Megjelenés címszó alatt foglaltuk össze a modell imázsát, illetve azt hogy a modell presztízsértéke mekkora. Itt a designt, a márka kinézetét és a technikát értékeltük. Az elektromosok maximum 5 pontot gyűjthettek kategóriánként. További típusok amelyeknek kék rendszámra van kilátása: Benzines autók hálózati csatlakozóval A tesztünk jelöltjei csak a Plug-in-hibridek aktuális modelljei voltak. Azonban ősszel megjelennek még további, sokat ígérő kompakt modellek: a VW Golf GTE és az Audi A3 etron. Ezekben az a közös, hogy az 1,4-TSI benzinmotort kombinálták egy 75 kw-os elektromotorral. A VW és az Audi is 50 kilométeres elektromos hatótávolságot ígér. Már kapható a piacon a BMW i8. A sportos modellben egy 175 kw-os benzinmotor és egy 75 kw-os elektromotor dolgozik együtt.

5 Az egyes értékelési szempontok összesített eredménye maximális elérhető pontszám: 20 Mitsubishi Outlander PHEV BMW i3 Opel Ampera Toyota Prius Porsche Panamera Volvo V60 E-Intelligencia: ,5 3 3,5 Költségek: 1, ,5 0 1 Mindennapi használat: ,5 3 4 Megjelenés: Helyezés: Pontok 13, , ,5 A SUV nyert - mert igazán autós A nagy hatótávolság és az igazi BMW érzés számít A technika és a hasznos érték egészséges keveréke Nagyobb hatótávolság jót tenne a Hibridúttörőnek Kifinomult technikai csoda - azonban nagyon drága Kombi kivitel többletérték nélkül, az üzemeltetése nem meggyőző

Miért. jók a hibridek?

Miért. jók a hibridek? A Honda a vállalat alapítása óta a környezetvédelem elkötelezett híve. Az 1990-es években a cég átalakította szervezeti felépítését és kiadta a vállalat környezetvédelmi állásfoglalását, melyben szigorú

Részletesebben

4 Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

4 Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 4 Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 6 AMG GT TARTALOM TARTALOM Mercedes-Benz 4 Shooting Star 6 A középcsatár 8 Nemesi származás 11 Áramsebességgel 12 Sportcipő az öltönyhöz 13 A kort megelőzve 14 Gyarapodik

Részletesebben

Flottakatalógus. Das Auto.

Flottakatalógus. Das Auto. Flottakatalógus Das Auto. tartalom Tisztelt Flottavásárló! 02 Polo 04 Golf 06 Golf Variant 08 Golf sportsvan 10 jetta 12 passat 14 passat variant 16 cc 18 Taximodellek 20 Modellpaletta 22 Minden úton biztonságban

Részletesebben

MOBILITY NETWORK AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁSBAN REJLŐ LEHETŐSÉGEK MAGYARORSZÁGON LEHETŐSÉGEK MAGYARORSZÁGON AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁSBAN REJLŐ

MOBILITY NETWORK AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁSBAN REJLŐ LEHETŐSÉGEK MAGYARORSZÁGON LEHETŐSÉGEK MAGYARORSZÁGON AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁSBAN REJLŐ AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁSBAN REJLŐ LEHETŐSÉGEK MAGYARORSZÁGON MOBILITY NETWORK AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁSBAN REJLŐ LEHETŐSÉGEK MAGYARORSZÁGON 3 TARTALOM elektromos autózás évszázados 4 Az története növekvő szerepe

Részletesebben

Válasszon magabiztosan!

Válasszon magabiztosan! Válasszon magabiztosan! A világ legértékesebb autómárkájának legfrissebb ajánlatai * Tegyen egy próbakört a szerencséjével! Nyílt hét 2013. november 4-9. között. Ha még nem próbálta, nem tudhatja, miről

Részletesebben

Az új S-osztály Coupé.

Az új S-osztály Coupé. Pappas Auto Klasszisokkal vezet/www.pappas.hu A Pappas Auto Magazinja Kilencedik évfolyam 2/2014. október Gran Performer. Az új S-osztály Coupé. Vadonatúj 2015-ös Jeep Renegade Ingyenes téli átvizsgálás

Részletesebben

Lexus HS 250h: hibrid luxuskivitelben

Lexus HS 250h: hibrid luxuskivitelben Lexus HS 250h: hibrid luxuskivitelben A Toyota luxusmárkája eddig is többféle hibrid hajtású típust kínált, de legújabb modelljük már kizárólag benzin-elektromos hajtással lesz kapható. A recept a Toyota

Részletesebben

SIMPLY CLEVER. ŠKODA flottamegoldások

SIMPLY CLEVER. ŠKODA flottamegoldások SIMPLY CLEVER ŠKODA flottamegoldások Üdvözlöm! Kínálatunkban vevőink megtalálják az igényeiknek pontosan megfelelő megoldást, legyen szó akár globális, akár meghatározott országokra kiterjedő szervezetről.

Részletesebben

Új Prius Termékismertető

Új Prius Termékismertető Új Prius Termékismertető Íme, a világ első számú hibrid autója! Nézze meg közelebbről az új Priust, és fedezze fel számos ötletes formai megoldását! Ismerje meg az áttörést jelentő technológiát, amely

Részletesebben

Az elektromos mobilitás és kiszolgálásának szemléje 1. évfolyam 1. szám 2012. január Bemutatószám

Az elektromos mobilitás és kiszolgálásának szemléje 1. évfolyam 1. szám 2012. január Bemutatószám Az elektromos mobilitás és kiszolgálásának szemléje 1. évfolyam 1. szám 2012. január Bemutatószám A szemle tartalmából: Elektromos hajtású járművek (BEV, PHEV, FcEV) Alternatív üzemanyagok, energiatárolók

Részletesebben

-kibocsátás csökkentése optimalizált belső égésű motorokkal

-kibocsátás csökkentése optimalizált belső égésű motorokkal A csökkentése optimalizált belső égésű motorokkal A belső égésű motor a jövőben továbbra is fő szerepet tölt be a személyi mobilitás terén, és hozzá kell járulnia a klímaváltozás megakadályozásához, illetve

Részletesebben

ENERGIA. A tudatos fogyasztókat célozzák Megújuló energiából termelt áramot kínál az ELMŰ-ÉMÁSZ MAGAZIN. www.aram.hu. 2011. osz

ENERGIA. A tudatos fogyasztókat célozzák Megújuló energiából termelt áramot kínál az ELMŰ-ÉMÁSZ MAGAZIN. www.aram.hu. 2011. osz ENERGIA MAGAZIN AZ ELMU ÉS AZ ÉMÁSZ ENERGIATAKARÉKOSSÁGI MAGAZINJA 2011. osz Valódi alternatíva lehet az e-mobilitás Takarékoskodni segít az iphone Mivel fűtsünk télen és mennyiért? A tudatos fogyasztókat

Részletesebben

Kia Optima. Amerikában már siker!

Kia Optima. Amerikában már siker! Kia Optima Amerikában már siker! Kedves Olvasó! Magazinunk legfrissebb száma, szokásunkhoz híven, különleges világba kalauzolja el az olvasókat. Nemcsak a Kia világába, egy kicsit a koreai életbe és a

Részletesebben

HONDA insight. Hibridnek született. újult erővel a környezetért. Az istenségek útjai kultúra. végre igazi honda A motorgyártás története III.

HONDA insight. Hibridnek született. újult erővel a környezetért. Az istenségek útjai kultúra. végre igazi honda A motorgyártás története III. az álmok ereje - a Honda vásárlók magazinja 2009 01 HONDA insight 2009 Hibridnek született Honda insight újult erővel a környezetért honda civic hybrid Az istenségek útjai kultúra végre igazi honda A motorgyártás

Részletesebben

Merre tart az elektromos autók piaca?

Merre tart az elektromos autók piaca? www.pwc.com/hu Merre tart az elektromos autók piaca? A plug-in elektromos hibrid és a tisztán elektromos gépjárművek jövője Magyarországon 1. Összefoglaló Tartalom 1.1. A tanulmány célja és fókusza 1.

Részletesebben

GreenLabelsPurchase zöldebb beszerzés energiacímkék segítségével. Beszerzés és klímavédelem. Útmutató az energiatakarékos beszerzéshez

GreenLabelsPurchase zöldebb beszerzés energiacímkék segítségével. Beszerzés és klímavédelem. Útmutató az energiatakarékos beszerzéshez GreenLabelsPurchase zöldebb beszerzés energiacímkék segítségével Beszerzés és klímavédelem Útmutató az energiatakarékos beszerzéshez Hatékony járművek beszerzése Támogatja az 1 www.greenlabelspurchase.net

Részletesebben

19 55 A Toyota LC 20-30 sorozat Az ekkor már Land Cruiser néven futó 20-as sorozat megörökölte a BJ terepképességeit,

19 55 A Toyota LC 20-30 sorozat Az ekkor már Land Cruiser néven futó 20-as sorozat megörökölte a BJ terepképességeit, Land Cruiser V8 19 51 Toyota BJ A Land Cruiser legendájának kezdete; a BJ-t olyan erôs motor hajtotta, amelyet a nála négyszer nagyobb teherautókban használtak. Ez az új jármû olyan jól teljesített, hogy

Részletesebben

Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. példánya. 2011/4. hét (január 24. január 30.)

Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. példánya. 2011/4. hét (január 24. január 30.) Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. példánya 2011/4. hét (január 24. január 30.) TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1 A STABILIZÁCIÓ

Részletesebben

Tisztelt Olvasók! Tartalomjegyzék. Előszó. BESZÁMOLÓ Évnyitó 4 Gyémánttúra EVO XII 5 IV. Európai Mitsubishi Találkozó 7 Balaton kerülő túra 9

Tisztelt Olvasók! Tartalomjegyzék. Előszó. BESZÁMOLÓ Évnyitó 4 Gyémánttúra EVO XII 5 IV. Európai Mitsubishi Találkozó 7 Balaton kerülő túra 9 Előszó Tisztelt Olvasók! 1995 tavaszán egy maroknyi lelkes ember úgy gondolta, hogy érdemes lenne létrehozni egy baráti társaságot. Szervezni különféle programokat, mint pl. találkozókat, kirándulásokat,

Részletesebben

Új hőse van a városnak.

Új hőse van a városnak. Az új Citan. Kombi. Új hőse van a városnak. A Cit an. Az új Citannal a Mercedes-Benz egy további típuscsaláddal bővíti transzportereinek választékát, és a Citan Kombival először kínál olyan városi kisáruszállítót

Részletesebben

Piac Technika Értékesítés Promóció Egészség Jog

Piac Technika Értékesítés Promóció Egészség Jog opedelec! Piac Technika Értékesítés Promóció Egészség Jog Áttekintő CÉL CÍMZETTEK FORMÁTUM FELÉPÍTÉS A GoPedelec kézikönyv bevezetést kíván nyújtani a pedelecnek a társadalom és a gazdaság számára nyújtandó

Részletesebben

HYUNDAI. Üdv a klubban : a Hyundai ismét a WRC-ben! magazin 2014 www.hyundai.hu

HYUNDAI. Üdv a klubban : a Hyundai ismét a WRC-ben! magazin 2014 www.hyundai.hu HYUNDAI magazin 2014 www.hyundai.hu H Y U N D A I H O L D I N G H U N G A R Y Üdv a klubban : a Hyundai ismét a WRC-ben! B E K Ö S Z Ö N T Ô Tisztelt Olvasónk! Impresszum Hyundai Magazin A Hyundai Holding

Részletesebben

TOYOTA és LEXUS kínálat. a Magyar Telekom Nyrt. vállalati gépjárműre jogosult dolgozói számára

TOYOTA és LEXUS kínálat. a Magyar Telekom Nyrt. vállalati gépjárműre jogosult dolgozói számára TOYOTA és LEXUS kínálat a Magyar Telekom Nyrt. vállalati gépjárműre jogosult dolgozói számára Toyota Business üzleti megoldások Üdvözöljük a Toyota nevében! Megtiszteltetés számunkra, hogy modelljeink

Részletesebben

HYUNDAI. magazin 2011/2. www.hyundai.hu

HYUNDAI. magazin 2011/2. www.hyundai.hu HYUNDAI magazin 2011/2. www.hyundai.hu H Y U N D A I H O L D I N G H U N G A R Y B E K Ö S Z Ö N T Ô Kedves Olvasó! Impresszum A Hyundai Holding Hungary Kft. magazinja A Hyundai Holding Hungary Kft. megbízásából

Részletesebben

A MICHELIN a 63. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon 2009. szeptember

A MICHELIN a 63. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon 2009. szeptember 1 A MICHELIN a 63. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon 2009. szeptember Sajtóanyag A fényképek letölthetőek: ftp://81.255.116.206/presse/michelin/ Login: michelin Password: presse File: «MICHELIN at the

Részletesebben

A Nissan társadalmi felelősségvállalása. A nagyteljesítményű terepjáróktól az elektromos autóig

A Nissan társadalmi felelősségvállalása. A nagyteljesítményű terepjáróktól az elektromos autóig agrostratéga A Nissan társadalmi felelősségvállalása A nagyteljesítményű terepjáróktól az elektromos autóig A vállalatok fenntarthatósággal és társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos viszonyáról szóló

Részletesebben

IRC WRC ORB. Hanninen hajrája WRC 2011. Audi Quattro Concept. Loeb hetedszer. Asi a bajnok. Jönnek az újdonságok. A legenda él

IRC WRC ORB. Hanninen hajrája WRC 2011. Audi Quattro Concept. Loeb hetedszer. Asi a bajnok. Jönnek az újdonságok. A legenda él 100% benzingőz meglepetések helyett 2010.10 /// 690 HUF IRC Hanninen hajrája WRC Loeb hetedszer ORB Asi a bajnok WRC 2011 Jönnek az újdonságok Audi Quattro Concept A legenda él Ugrás a a jövõbe A A könnyû

Részletesebben

NAGYSZERŰBB ÉLETRE TERVEZVE.

NAGYSZERŰBB ÉLETRE TERVEZVE. OPEL ZAFIRA TOURER NAGYSZERŰBB ÉLETRE TERVEZVE. Tartalomjegyzék A Zafira Tourerrel élménydúsabbá teheti a napját. A körülölelő szélvédőnek, a bumerángszerű fényszóróknak és a luxusszínvonalú, nappalit

Részletesebben

A földgázüzemű közlekedés hatékonyságáról, lehetőségeiről. szóló átfogó elemző tanulmány

A földgázüzemű közlekedés hatékonyságáról, lehetőségeiről. szóló átfogó elemző tanulmány A földgázüzemű közlekedés hatékonyságáról, lehetőségeiről szóló átfogó elemző tanulmány Budapest 2010. TARTALOMJEGYZÉK ELŐSZÓ 3 MOBILITÁS ÉS KÖRNYEZET 5 FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS 6 KÖZLEKEDÉSI KÖRNYEZETVÉDELEM

Részletesebben

valódi autó valódi embereknek.

valódi autó valódi embereknek. OPEL Combo valódi autó valódi embereknek. TARTALOMJEGYZÉK Bármi is szerepeljen teendői listáján, az Opel Combóval könnyedén elintézhető. A sokoldalú kínálat a Combo Cargo furgontól a Combo Tour családi

Részletesebben