A kozmetikus csak az egészséges arc és test ápolásával, kezelésével, valamint az ezek szépséghibáinak kozmetikai megszüntetésével foglalkozik.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A kozmetikus csak az egészséges arc és test ápolásával, kezelésével, valamint az ezek szépséghibáinak kozmetikai megszüntetésével foglalkozik."

Átírás

1

2 TARTÓS SMINKKÉSZÍTŐ Tartalom 1. A tetoválás története 2. A bőr szerkezete, anatómiai felépítése 2.1. Hámréteg 2.2 Irharéteg 3. A tetováló gépek felépítése 3.1. A tetováló gépek kiválasztási szempontjai 3.2. A tetováló gép működése 4.Színelmélet 5. A sminktetováláshoz szükséges anyagok 5.1. Pigment 5.2.Fertőtlenítőszer 5.3.Érzéstelenítő 5.4.Vérzéscsillapító 5.5.Egyszer használatos eszközök 6. Tetoválás menete 6.1.Mikor csináljunk tartós sminket? 6.2. Permanent make-up felhasználási területei 6.3 A sminktetoválás higiéniája 6.4. A sminktetoválás menete 7. Indikáció, kontra indikáció ESETFELVETÉS MUNKAHELYZET A sminktetoválás kiváló üzleti lehetőség a kozmetikusok számára. A már sminktetováló szakemberek számára pedig sokszorosan megtérülő üzleti befektetés az új technikák elsajátítása, mert meglévő vendégeik számára is tudnak újabb lehetőségeket kínálni. A kozmetikus csak az egészséges arc és test ápolásával, kezelésével, valamint az ezek szépséghibáinak kozmetikai megszüntetésével foglalkozik.

3 Kóros eredetű tüneteknél, valamint lázas, fertőző betegségnél a kozmetikus legfeljebb egyetlen tanácsot adhat, miszerint a vendég azonnal keressen fel egy orvosi rendelőt. A kozmetikusi munkát csak szakképesítés birtokában folytatható. A tartós sminkkészítő képzésre jelentkezés alapfeltétele a kozmetikusi végzettség. ( Kozmetikus ) Továbbá a tanfolyam megkezdése előtt a pályaalkalmassági követelmények, szakmai alkalmassági követelmények és az egészségügyi alkalmassági vizsgálata is kötelező. A képzés során 30% az elmélet és 70% a gyakorlat aránya. A maximális óraszám 150 óra, a minimális óraszám nincs meghatározva.. Kozmetikus csak egészséges bőrön végezhet kezelést-sminktetoválást!

4 SZAKMAI INFORMÁCIÓTARTALOM 1. A tetoválás története A tattoo" szó, a tahiti "tatu" szóból származik, a jelentése: nyomot hagyni valamin. Egyes állítások szerint a tetoválást már, i.e évvel ezelőtt is használták. Az írott történelem szerint a legkorábbi tetoválások Egyiptomban, a nagy piramisok építése idején készültek- és az ásatások során előkerült egy egyiptomi női múmia is, melynek a testén tetoválásokat találtak. A múmia, kb évvel ezelőttről származott és a testén egyértelmű festéknyomokat találtak, melyek pontok-vonalak voltak. A tetoválásokat ebben a korban a nők viselték és a legtöbb jel a hason volt, a tudósok szerint a termékenységet szimbolizálták ezzel. Az egyiptomi leletekkel hasonló korú (i. e. IV-V évezred), mezopotámiai - Úrból és Eriduból zármazó agyagszobrocskákon pedig a hegtetoválás félre ismerhetetlen jeleit találjuk ben egy szenzációs lelet került elő, a Jégember. A Jégember - Ötzi - felülírta az eddigi ismereteinket, amit a tetoválásról tudtunk. A vizsgálatok bebizonyították, hogy körülbelül 5300 éves, tehát az ő tetovált teste a legkorábbi ilyen jellegű lelet ami fennmaradt az utókornak. 1. ábra Jégember kézfeje 1 Az őskori lelet gerincének alsó felén, valamint a jobb térdén és bokáján lévő apró tetovált pontok és keresztek valószínűleg fájdalomcsillapítási, gyógyászati célokat szolgált a tézist alátámasztja, hogy ezeken a területeken reumatikus és egyéb fájdalmas elváltozások találtak a tudósok. Természetesen a görögök előtt sem volt ismeretlen a műfaj. A tetoválás technikáját, először az i.sz. 6. században élt orvos, Aetius örökítette meg. Leírása alapján, a tetoválásra kijelölt területet először fertőtlenítő hatású növények levével mosták le, majd a formát tűvel böködték a bőrbe "amíg a katonának vére nem folyt", Végül alaposan bedörzsölték a tintát a bőrébe, amihez hagymalébe kevert egyiptomi fenyőkérget, rozsdát, gubacsot és kénsavat használtak fel. Felderítőik azonosítására és rangjelzésük könnyebb azonosítása végett került a katonákra varrat ábra. forrás:

5 A rómaiak leginkább bűnözőik és a rabszolgáik megjelölésére használták a bőrbe karmolt jeleket. Galénosz római orvos feljegyzéseiben említést tesz egy szépészeti beavatkozásról, aminek során egy, a Colosseumban szabadságát elnyert gladiátorról távolította el a (rabszolgaságát jelző) tetoválását. Afrikában, máig kis sebeket ejtenek a bőrön, hogy erősítsék a szervezet immunredszerét, és ennek egyben dekoratív funkciója is van. Az Ainu nép társadalmi rangjuk szerint viselt tetoválást. A Dayak harcosok a levágott fejek számának függvényében viselhettek tetoválásokat A Polinézek hozták a tetoválás művészetét Új-Zélandra. A maori arctetoválás, a Moko - több ezer éves ma is használatos népművészet. Különlegessége, hogy tetoválás és hegtetoválás is egyben. Ugyanis készítésénél élesre csiszolt fogakat és albatross csontot használtak. 2. ábra Moko készítése 2 Mialatt nyugaton csökkent a tetoválás jelentősége, Japánban egyre erősödött. Először csak a bűnösök megjelölésére használták. Aki először követett el bűnt, annak húztak egy vonalat keresztben a homlokán. A másodiknál hozzátetováltak egy boltív szerű vonalat, a harmadiknál még egy vonalat. Ezután a tetoválás esztétikai szerepet is kapott. A Japánok sajátos viseleti stílusa 1700 körül alakult ki. Egyedül a királyi család tagjainak volt szabad díszes ruhát hordani. Ennek következtében a középosztálybeliek díszes, egész testes tetoválásokkal ékesítették magukat ruha helyett. A nyugati kultúrába csak az 1600-as évek végén tért vissza a tetoválás egy tengerésznek köszönhetően. William Dampner egyik felfedezőútjáról magával hozott egy teletetovált Polinéz férfit Giolo Herceget, aki nagy szenzációt keltett Londonban. Visszatérve egy ilyen útról ő is elhozott egy tetovált Polinézt, Omai-t. Hamarosan a felsőosztálybeliek apró tetoválásokkal díszítették magukat, természetesen csak diszkrét helyeken. Rövid időn belül divat lett a tetoválás, ám széles körű elterjedése hosszabb időt vett 2 2.ábra forrása:

6 igénybe. A kezdeti időben kézzel végezték a műveletet. A Második Világháború után a tetoválás iránti bizalom megrendült, 1961-ben feltűnt Hepatitis-nek köszönhető. 2. A bőr szerkezete, anatómiai felépítése.

7 A tartós sminkészítés alapjaihoz hozzátartozik a bőr rétegeinek ismerete, funkciónális működése. A bőr három fő rétegből, a hámrétegből, az irharétegből és a bőraljából áll. A sminktetoválás szempontjából a hámrétegnek és az irharétegnek van jelentősége. A sminktetoválásnál a pigmenteket a papilláris réteg és a bazális réteg kell bejuttatni. Hámréteg (epidermis) A hámréteg 5 további rétegből áll. Stratum basale Egy sejtsoros hengerhámsejtekből áll, melyek szorosan illeszkednek egymáshoz. Az egymáshoz illeszkedő sejtek hullámvonal mentén kapcsolódnak az irhához. A hámréteg valamennyi rétegének, egyre elszarusodó sejtjei ezekből a hengerhámsejtekből állnak. A bazális sejtek, gyorsan osztódnak és egyre feljebb kerülnek, végül a szarurétegben kötnek ki és (képződésüktől számítva kb. négy hét múlva) élettelen szarupikkelyek formájában válnak le. A hengerhámsejtek plazmája, egy kéntartalmú cisztein anyagot tartalmazó plazma, melyet tonofibrillumnak nevezzük. A bazális rétegben, ezenkívül festékanyagot tartalmazó sejtek is találhatóak, ezek a melanociták. Stratum spinosum Többrétegű, de nem szorosan illeszkedő köbhámsejtek építik fel, amelyek a szemcsés réteg felé lassan átalakulnak laphámsejtekké. A tüskés rétegben a sejtek egy részében a sejthártya megvastagszik, ezek a dezmoszómák, amelyek a sejtek közötti anyagcsere folyamatok lebonyolításában és a sejtek összetartásával játszanak szerepet. A lazán elhelyezkedő több sejtsoros tüskésréteg sejtjeit, a pozitív töltésű Ca 2+ ionok és a negatív töltésű RCOO karboxilát ionok is stabilizálják. Itt taláhatóak még a Langerhans-sejtek is, amelyek fagocitáló (faló) funkciója fontos a bőr védelmi feladatának elvégzésében. Stratum granulosum Egy sejtsoros laphámsejtek építik fel, amelyekben a sejtmag már zsugorodott. A laphámsejtek citoplazmáiban felhalmozódó kéntartalmú fehérje- a keratohyalin -, amely a tonofibrillumból származó, kéntartalmú fehérjék továbbalakulásából származik és szaru előanyaga. Stratum lucidum Egy- két sejtsoros laphámból áll. A sejtjei már nem tartalmaznak sejtmagot, nem tekinthetők valódi sejteknek. A sejtek szorosan illeszkednek egymáshoz és a bennük egy kéntartalmú anyag az eleidin szaru elő anyaga található.

8 Stratum corneum Több sejtsoros, elszarusodott laphám sejtekből áll. A sejtek a szemcsés réteg felé szorosabban, a felszín felé egyre lazábban helyezkednek el. Az alsóbb rétegeket egy szfingolipid, a ceramid tartja össze. A ceramid az elszarusodás során keletkezett, a sejtek lipid tartalmából. 3. ábra A bőr 3 Az irharéteg Az irha sejtekből, rostokból és a kocsonyás alapállományból áll. Az irha tömegének 90 százalékát hajlékony, kollagén rostok teszik ki. A kollagén rugalmas kötőszövet, ami a bőrben és a csontokban is megtalálható Ezen kívül még elasztikus rostok és retikuláris rostok is találhatóak az irhában. Az irhában különböző sejtek is előfordulnak. Közülük a fibrociták termelik a kollagént és a kocsonyás alapállományt. - A hisztociták (fagocitáló sejtek, falósejtek) bekebelezik a sejttörmelékeket, 3 ábra forrás: Skinlayers.png (

9 - A masztociták (hízósejtek) külső hatásra szétesnek és belőlük a bőr számára hasznos (értágító és gyulladáscsökkentő) anyagok (hisztamin, heparin, szerotonin)szabadulnak fel. - A fehérvérsejtek, amelyek a védőmechanizmusokban játszanak szerepet. A sejtek és a rostok a kocsonyás alapállományban helyezkednek el, amelynek alapanyaga egy poliszacharid, a hialuronsav. Nagy vízmegkötő képessége lévén a bőr hidratáltságáért felelős. 3. A tetováló gépek felépítése 1871-ben Samuel O Rilay Szabadalmaztatta az első tetováló gépet Az ötletet Edison elektronikus tolla adta, ami tűvel és tintával készített pontokat a papírra. A korabeli tetováló gép alkatrésze volt, egy tekercs, egy cső és egy tűtartó. Ezek részei a mai tetoválógépnek is.

10 4. ábra Az első tetováló gép A tetováló gépek kiválasztási szempontjai A sminktetováló készülék kiválasztásánál a következő szempontokat érdemes figyelembe venni: - Milyen egyenletes a gép vonalvezetése és a festékbejuttatási képessége? - Milyen fájdalomérzettel jár az eljárás, és milyen sérülést okoz? - Mennyire higiénikus a gép? - Könnyen kezelhető- e a gép? - Mennyire tartós a gép? - A gép egyenletes vonalvezetése azon múlik, hogy a készülékben a tű le-, felmozgása mellett a tű oldalirányú rezgése milyen mértékben kiküszöbölt. Minél egyenletesebb a tű le-felmozgása, és minél kisebb a tű oldalirányú rezgése, annál egyenletesebb vonalat lehet vele húzni. A legjobb minőségű készülékekben a precíz mechanika teljesen kiküszöböli az oldalirányú rezgést. Ezáltal a pigmentek egyenletesen jutnak be a bőrbe illetve kisebb fájdalmat és a sérülést is okozunk vele. Ez azért fontos, mert ha kisebb a tetoválással járó bőrsérülés, és egyenletesebb az okozott sérülés széle, (nem roncsolódott) annál kisebb fájdalommal jár a beavatkozás. a vendég gyorsabban gyógyul, kellemesebb lesz számára a rehabilitációs időszak. szebb lesz a tetoválása 44 ábra forrása:

11 5. ábra- 6. ábra 10-szeres nagyítás 7. ábra-8. ábra 70 szeres nagyítás 5 9. ábra-10. ábra 220 szoros nagyítás 6 - Szintén fontos kritérium a sminktetováló készülékeknél,a könnyen kezelhetőség, hiszen tökételes munkát csak kényelmes körülmények között lehet végezni. A kézi egység súlya, és kiképzése, mennyire kényelmes a kézi egység fogása munka közben. Választható lábpedál vagy kézi vezérlés. A lábpedál kényelmes munkát tesz lehetővé, gyors ki és bekapcsolást biztosít. A higiénia az egyik legfontosabb szempont a sminktetoválásnál! -. A régi gépeknél, a tű befogót nem lehetett sterilizálni, mert egybe építették a gép műszaki részeivel. Ezért sem ultrahangos sterilizátort sem más elven működő fertőtlenítő gépet nem lehetett használni,mert a motor megsérült volna. Kivenni nem lehetett, a tűbefogó pedig egy olyan kicsi átmérőjű tartószerkezet volt, hogy kitisztítani sem lehetett külön kép forrása: kép forrása:

12 - A mai gépeknél már a tűbefogó is egyszer használatos, a tűvel és a tűcsúccsal egyetemben. A profi gépeknél ezt a három egységet egybeépítették, ezáltal az összeszerelhetőséget és a kezelhetőséget is megkönnyítik a szakemberek számára. 11. ábra ábra Steril modulok 7 - A tűmélység állíthatósága. A tű megfelelő mélységének beállítása az egyik sarkalatos pontja a sminktetoválásnak, ez azért nagyon fontos, mert különböző a bőr vastagsága a szemnél, a szemöldöknél és a szájnál. Természetes, hogy a pigmenteket is különböző mélységbe kell bejuttatni. Profi gépeknél ez egyszerűen, a készülék tűcsúcstartó részének elcsavarásával oldható meg. - A tű leütési sebességének szabályozása is precízebb és a jobb minőségű munka készítését szolgálja. Teljesen digitális, mikroprocesszor által kontrollált készülékeknél a sebessége széles skálán ( leütés / másodperc), fokozatmentesen változtatható, a leggyorsabbtól a legkíméletesebbig. Természetesen vannak gépek ahol manuálisan szabályozható a leütési sebesség, ezeknek a minősége és precizitása legalább olyan minőségű mint a mikroprocesszor által kontrollált készülékeknél. 13. ábra- 14. ábra Digitális tetováló gépek 8 - A gép össze- és szétszerelhetősége között szintén igen nagy különbségek vannak. A profi készülékeknél a tűcsúcs és a tű egybeépített, úgynevezett modul rendszerű, és egyetlen mozdulattal csatlakoztatható a kézi egységhez. Az egyszerűbb gépek között van olyan, ahol 3-4 apró alkatrészt kell összeszerelni, ahhoz, hogy elkezdhessük a tetoválást. Ráadásul itt a tökéletes sterilizáció is kétséges néha kép forrása: kép forrása:

13 - A gép működési zajszintje. A vendég számára a túl hangos gép, ijesztő, a szakember számára pedig fárasztó hallgatni órákon keresztül. - Fontos szempont lehet, hogy mennyi garanciát vállal az eladó a sminktetováló készülékre, és a javítást milyen határidővel végzi. A legbiztonságosabb, ha a készülékek szervízelését helyben végzik, nem küldik a gyártó országba, mert ez biztosítja a rövid szervízelési időt Beláthatjuk, hogy nem csak a tanfolyam kiválasztása, de a megfelelő tetováló gép kiválasztása is felelősségteljes feladat. Ne az anyagiak határozzák meg a döntéseinket a tetováló gép választásánál, mert hosszú távon nem ez lesz a determináns szempont A tetováló gép működése A kozmetikai piacon jelenlévő sminktetováló gépeket 2 nagy csoportra oszthatóak: a) A leütési sebességet nem állítható b) A leütési sebesség állítható Ezek tovább csoportosíthatók: Manuálisan szabályozható Digitálisan szabályozható készülékek - Manuálisan állítható tetováló gépeknél a sebességet csak korlátozott tartományban lehet állítani leütés / másodperc Ez történhet a gyártó által előre beállított sebességfokozat kapcsoló gombbal, illetve egy fokozatmentes csavaró gombbal. Ezeknek a készülékeknek minimális oldalirányú rezgése is van. - Manuálisan állítható, mikroprocesszor által kontrollált készülék Itt a gép működési paramétere, nem különbözik a teljesen digitalizált változattól. Inkább az eladhatóság és a piac kereslete hozta létre ezt a típust, hiszen nagyon jó minőségű gépet elérhető áron tudunk vásárolni.

14 15. ábra 9 - Teljesen digitális, mikroprocesszor által kontrollált készülék, ami minimális sérülés és minimális fájdalomérzetet okoz. A feszültségstabilitás tökéletesen egyenletes fordulatszámot biztosít. A sebessége széles skálán ( leütés / másodperc), fokozatmentesen változtatható, a leggyorsabbtól a legkíméletesebbig. (13.kép) 4.Színelmélet A szín egy érzet, amely az agy reakciója a fényre. Az elektromágneses sugárzás emberi szem által látható tartományba eső részére érzékeny a szem retinája, de a különböző hullámhosszú fényekre másként reagál, ez okozza a különböző színüket Háromfajta érzékelő sejtet lehet megkülönböztetni, melyek érzékenysége a vörös, a zöld és a kék színeknél a legerősebb. A látórendszer fontos tulajdonsága a színállandóság, tehát az agy a színeket nem abszolút módon azonosítja, hanem relatív úton, a környezethez hasonlítva. Egy szín származhat egy adott hullámhosszúságú fénysugárból és több fény keverékéből, ha több különböző hullámhosszúságú fénysugár összességét érzékeljük. A szemünk ugyanúgy a lila színnek látja a megfelelő hullámhosszú fényt, mint a vörös és a kék színeknek megfelelő hullámhosszú fények keverékét. Vannak színek, melyek csak színkeveréssel állíthatók elő, például a bíbor. Azt a színt, amely a teljes spektrumon azonos intenzitású, fehérnek nevezzük. Alapszínnek nevezzük a sárga, a kék és a piros színeket. Hideg színek : kéktől- a zöldig - Meleg színek :sárgától bíborig

15 16. ábra Sárga- kék-piros:- alap színek 10 A színkör jobb oldalán elhelyezkedő színeket a meleg színek. A színkör bal oldalának színei a hideg színek. A színkörön egymással szemben elhelyezkedő színeket komplementereknek, azaz kiegészítő színeknek hívjuk. (kék 1- narancs 2, piros1- zöld 2, sárga 1 lila 2) Ha két komplementer színt összekeverünk mindig szürkét kapunk. 5. A smintetováláshoz szükséges anyagok - pigment - fertőtlenítőszer - érzéstelenítő - vérzéscsillapító - egyszer használatos eszközök 5.1. Pigmentek A sminktetováláshoz pigmenteket használunk. A pigmentek finom, a tetováláshoz meghatározott mikronszemcséjű anyagok, amelyek vízben és szerves oldószerekben oldhatatlanok. Szemcseméretük, alakjuk és a részecskék méretbeli szóródása kihat a tetováló festék állagára, stabilitására. Egy részük a fehér színűek nemcsak a szín biztosítását szolgálja, hanem mint töltőanyag, a festék mennyiségét is növelik és javítják annak fedőképességét is. A pigmentek legfőbb jellemzője a szín. Kémiai összetételük alapján két csoportra oszthatók: Szerves -, és szervetlen pigmentekre. A sminktetoválásnál a megfelelő árnyalatú és intenzitású szín az egyik legfontosabb kritérium a tökéletes munka elvégzéséhez.. Folyamatosan bővülő széles színskála és a különböző kiszerelésben megvásárolható pigmentek a kozmetikus munkavégzését segítik elő 10 16képforrása:

16 17. ábra- 18. ábra Pigment 11 - A másik fontos tényező a festék vásárlásánál, hogy nézzük meg a termék minőségi tanúsítványát, ami igazolja, hogy bevizsgált, az egészségre ártalmatlan anyagokat tartalmaz. Használatuk biztonságos, mert bizonyítottan nem tartalmaznak mérgező, rákkeltő, vagy allergiát okozó összetevőket - Az elmúlt évtizedben rendkívül gyorsan nőtt az allergiás és érzékeny bőrű vendégek száma. Nem minden sminktetováló festék használata kockázatmentes. Nem megfelelő minőségű pigmentekkel allergia, nem kívánt színelváltozás okozható, rákkeltő anyagok juttathatók a bőr alá. Ilyen hírek időről-időre számos médiában megjelennek. Sokan félnek az allergiától és a betegségektől, ezért inkább nem csináltatnak sminktetoválást. A mellékletben csatolt minőségi tanúsítványt a Baalbek stúdió bocsájtotta rendelkezésünkre. Festékeik magas minőségű, gammával sterilizált, anti - allergén, finom szemcseméretű pigmenteket tartalmaznak, optimális fizikai és kémiai karakterisztikával rendelkeznek. Az EU-ba forgalomban lévő festékek között az egyik legmagasabb minősítést kapták. Rendkívül gazdaságosan és bármilyen típusú készülékhez alkalmazhatók a permanent make-up készítés során és a helyreállító orvoslásban egyaránt kép forrása:

17 19. ábra Pigment készítése Fertőtlenítőszerek A tetováláshoz szükséges fertőtlenítők: Műszer-, eszköz fertőtlenítők Bőrfertőtlenítők Műszer-, eszköz fertőtlenítők - Spovirid (baktericid, fungicid, virucid- HBV/HIV inaktiváló, sporocid) Összetétele: N- alkil-n- benzil- N, N- dimetil- ammónium- klorid, Formaldehid, Nemionos tenzid Hígitva1 % 20 perc, a sporocid hatás 20% 60 perc. - Virusept (baktericid, fungicid, virucid- HBV/HIV inaktiváló, sporocid) Összetétele: N- alkil-n- benzil-n, Glioxál, N- dimetil- ammónium- klorid, Formaldehid, Nemionos tenzid Hígitva1 % 20 perc, a sporocid hatás 20% 60 perc. Bőrfertőtlenítők A tartós sminkkészítéshez széles spektrumú fertőtlenítőket használunk. Virucid, fungicid és baktericid. - Sanisept DD- ( Hepatitis B, HIV, inaktíváló hatású is)

18 Összetétele:N,N-Dimetil-N, N-Didecil, ammónium klorid, izopropanol, etanol A hígítatlan készítményt a bőrfelületre juttatjuk, majd 30 másodpercig hagyjuk a bőrön. - Medasept ( baktericid, fungicid, virucid- HBV/HIV inaktiváló) Összetétele:o-Fenil-fenol; Etanol A hígítatlan készítményt a bőrfelületre juttatjuk, majd 30 másodpercig hagyjuk a bőrön. - Medoderm-( baktericid, fungicid, virucid- HBV/HIV inaktiváló) Összetétele N, N-didecil-N, N-dimetil-ammónium-klorid,Etanol, n-propanol) A hígítatlan készítményt a bőrfelületre juttatjuk, majd 30 másodpercig hagyjuk a bőrön. 5.3 Érzéstelenítők - Lidocain 10% Allergizálhat, ezért mindig ki kell kérdezni a vendéget! A spray hatóanyaga a lidokain, a helyi érzéstelenítők csoportjába tartozik. A tetoválás során az alkalmazás helyén átmenetileg felfüggesztik az idegszövet ingerületvezető képességeit. A helyi érzéstelenítés során először a fájdalom szűnik meg, ezt követi a hőérzés és a tapintás érzékelésének megszűnése. A Lidocain spray alkalmazható minden olyan esetben, ahol a bőr vagy a nyálkahártya érzéstelenítése szükséges. - Emla (prilocain lidocain emulzió) 5%-os érzéstelenítő krém tetováláshoz, dermaroller kezeléshez. Az EMLA - t arra a helyre kenjük, ahol érzésteleníteni szeretnénk a tetoválás során, occlusív kötést ( dunszt kötést )helyezünk rá. A tetoválással foglalkozó cégek ezeken kívül számos, más jó minőségű- gyógyászatban is használt- érzéstelenítőket forgalmaznak 5.4 Vérzéscsillapítók A tetováló cégek erre a célra is kifejlesztettek megbízható termékeket. Abban az estben, ha nem ezekből választ, mindig kérjük ki egy orvos tanácsát Egyszer használatos eszközök - gumi kesztyű, applikátor, festéktartó. 6. Sminktetoválás menete A kozmetikus feladata szépségápolás, azaz az arc és a bőr, kedvező adottságainak kiemelése, fokozása és az apróbb szépséghibák palástolása. A szépségápolás rendszerint kendőzéssel (sminkkel) történik, ami elsősorban az arc fontos pontjaira, a szemekre és a szájra, szemöldökre koncentrálódik. A sminktetoválás a nap 24 órájában biztosítja a tökéletes megjelenést, napi időráfordítás nélkül. A sminktetoválás 2-3 évig tart, így a divat és az egyéni ízlés változásának megfelelően időről-időre változtatható. A veleszületett és szerzett kozmetikai hibákat, csak orvos engedélyezhet!

19 Kozmetikus csak egészséges bőrt tetoválhat! A vendéget mindig ki kell kérdezni, a tetoválás megkezdése előtt! 6.1.Mikor csináljunk tartós sminket? Kozmetikai tetoválás szempontjából mindig figyelni kell, hogy a vendégnél rákérdezzünk, lesz-e a közeljövőben a tetoválandó felületen műtét. Ugyanis ebben az esetben a beavatkozás után kell a sminktetoválást megcsinálni. (plasztikai műtét, botox injekció, ráncfeltöltés, stb.) Normál esetben - amennyiben megválaszthatjuk az időpontot- menstruációt követő hét a legalkalmasabb, mert a vendég ebben a hormonális ciklusban.a legnyugodtabb a vendég és a fájdalomküszöb is ilyenkor magasabb Permanent make-up felhasználási területei - Szemöldök (hiányos, ritka, előnytelen formájú, aszimmetria korrigálása ) - Szemhéj (szempillák kiemelése, sűrítése, szép formájú szem hangsúlyozása, keskeny szemoptikai nagyobbítása, "szomorú" szem vidámítása ) - Száj (aszimmetria eltüntetése, kontúr nélküli száj kontúrozása, halvány hangsúlytalan száj színének élénkítése, szájnagyobbítás, kicsinyítés ) - Szépségpötty - Kisebb motívumok test szerte 6.3 A sminktetoválás higiéniája A higiénia az egyik legfontosabb szempont a sminktetoválásnál. A tartós sminket csak gumikesztyűben végezhetjük! A tetoválás alatt legyen letakarva steril kiskendővel a vendég. Soha ne tetováljunk vendéget úgy, hogy utcai ruhába van! A sminktetoválás előkészületeknél nagyon fontos a bőr fertőtlenítése, és hogy a forma felrajzolásához használt eszköz és festék szintén steril legyen, hiszen a forma felrajzolása után rögtön kezdődik a tetoválás, ami azt jelenti, hogy a festék, amivel felrajzoltunk bekerül a bőrbe. A sminktetováláshoz alkalmazott tűk és modulok higiéniai okokból egyszer használatosak, és minden alkalommal - még ugyanannál a vendégnél is újat kell használni. A pigmentet mindig az egyszer használatos festéktartó tálkába kell tenni, mert a tetoválás során vér és testnedv kerül a festékbe, ami rövid időn belül bomlásnak indul A sminktetoválás menete 1. Tájékoztatás, megbeszélés, indikációk, kontra indikációk.

20 2. Ilyen volt fotó 3. A kezelendő bőrfelület letisztítása 4. A kezelendő bőrfelület fertőtlenítése 5. A kontúr megrajzolása 6. A szín kiválasztása- vendéggel együtt 7. A tájékoztató aláírása. ( Amiben az indikációk, kontra indikációk, utókezelés. A tetováláshoz használt szín és vonalvezetés közös megbeszélés és beleegyezés után történt.) 8. Sminktetoválás 9. Ilyen lett fotó 10. Következő időpont megbeszélése, kontroll (21-30 nap) 7.1. Indikáció 7. Indikáció, kontra indikáció Mindenkinek javasoljuk: - aki kontaktlencsét visel - veleszületett és szerzett kozmetikai hibák korrigálására (nyúlszáj, stroke, motoros diszfunkció, SMP- csak orvosi engedéllyel.) - allergiás a sminkkészítményekre - aki szeret sportolni és zavarja a smink, edzés közben- vagy futás közben is szép szeretne lenni - aki állandóan rohan és nincs ideje sminkelni. - aki egyszerűen szép szeretne lenni a nap minden szakaszában- maximalista - az idő múlása ellen az elmosódott kontúrok újra rajzolására 7.2. Kontra indikáció - keloid hajlam - keringési rendellenesség, - gyulladásos folyamatok a szervezetben, - bőrelváltozások, - cukorbetegség, - vérzékenység, - szövetszaporulatok a kezelt felületen, - herpesz.

21 ÖNELLENŐRZŐ FELADATOK 1. feladat Milyen eszközökkel tetováltak régen? 2. feladat Sorolja fel a tetováló gépek kiválasztási szempontjai! 3. feladat Csoportosítsa a tetováló gépeket működési elvük szerint!

22 4. feladat Milyen anyagokat használunk a sminktetoválás során? 5. feladat Sorolja fel a permanent make up felhasználási területeit! 6. feladat Sorolja fel a tetoválás kontra indikációit! 7. feladat Írja le a tetoválás menetét!

23 MEGOLDÁSOK 1. feladat Milyen eszközökkel tetováltak régen? Növényi tüskéket laposra csiszolt éles fogakat, albatross csontot, éles fém szerszámot használtak. 2. feladat Sorolja fel a tetováló gépek kiválasztási szempontjai! A sminktetováló készülék kiválasztásánál a következő szempontokat érdemes figyelembe venni: 1. - Milyen egyenletes a gép vonalvezetése és a festékbejuttatási képessége? 2. - Milyen fájdalomérzettel jár az eljárás, és milyen sérülést okoz? 3. - Mennyire higiénikus a gép? 4. - Könnyen kezelhető- e a gép? 5. - Mennyire tartós a gép? 3. feladat Csoportosítsa a tetováló gépeket működési elvük szerint! A kozmetikai piacon jelenlévő sminktetováló gépeket 2 nagy csoportra oszthatóak: a) A leütési sebességet nem állítható b) A leütési sebesség állítható 1. Manuálisan szabályozható 2. Digitálisan szabályozható készülékek Ezek tovább csoportosíthatók: - 1. Manuálisan állítható tetováló gépeknél a sebességet csak korlátozott tartományban lehet állítani leütés / másodperc - 1. Manuálisan állítható, mikroprocesszor által kontrollált készülék - 2.Teljesen digitális, mikroprocesszor által kontrollált készülék 4. feladat: A sminktetováláshoz szükséges anyagok 1. - pigment 2. - fertőtlenítőszer 3. - érzéstelenítő 4. - vérzéscsillapító 5. - egyszer használatos eszközök 5. feladat Permanent make-up felhasználási területei - Szemöldök (hiányos, ritka, előnytelen formájú, aszimmetria korrigálása ) - Szemhéj (szempillák kiemelése, sűrítése, szép formájú szem hangsúlyozása, keskeny szem optikai nagyobbítása, "szomorú" szem vidámítása )

24 - Száj (aszimmetria eltüntetése, kontúr nélküli száj kontúrozása, halvány hangsúlytalan száj színének élénkítése, szájnagyobbítás, kicsinyítés ) - Szépségpötty - Kisebb motívumok test szerte 6. feladat Kontra indikáció 1. - keloid hajlam 2. - keringési rendellenesség, 3. - gyulladásos folyamatok a szervezetben, 4. - bőrelváltozások, 5. - cukorbetegség, 6. - vérzékenység, 7. - szövetszaporulatok a kezelt felületen, 8. - herpesz. 7. feladat A tetoválás menete: 1. Tájékoztatás, megbeszélés, indikációk, kontra indikációk. 2. Ilyen volt fotó 3. A kezelendő bőrfelület letisztítása 4. A kezelendő bőrfelület fertőtlenítése 5. A kontúr megrajzolása 6. A szín kiválasztása- vendéggel együtt 7. A tájékoztató aláírása. FELHASZNÁLT IRODALOM Balbeek stúdió saját jegyzete és képei EGIS_kulsoleges_oldatos_spray/

25

1. SEJT-, ÉS SZÖVETTAN. I. A sejt

1. SEJT-, ÉS SZÖVETTAN. I. A sejt 1. SEJT-, ÉS SZÖVETTAN SZAKMAI INFORMÁCIÓTARTALOM I. A sejt A sejt cellula az élő szervezet alapvető szerkezeti és működési egysége, amely képes az önálló anyag cserefolyamatokra és a szaporodásra. Alapvetően

Részletesebben

RENDELLENESSÉGEK SZAKMAI INFORMÁCIÓTARTALOMT.

RENDELLENESSÉGEK SZAKMAI INFORMÁCIÓTARTALOMT. RENDELLENESSÉGEK SZAKMAI INFORMÁCIÓTARTALOMT. 1. Szaruképzési rendellenességek 2. Faggyúképzési rendellenességek 3. Hidratáció 4. Turgor, izomtónus 5. Szőrnövési rendellenességek 6. Pigment rendellenességek

Részletesebben

b. A bőr anatómiája, a bőr mint az egyik szervünk, a bőr rétegei, rövid jellemzésük

b. A bőr anatómiája, a bőr mint az egyik szervünk, a bőr rétegei, rövid jellemzésük 1. EGY VENDÉG ARCKEZELÉSRE JÖN LÁNYÁVAL A KOZMETIKÁBA. KEZELÉS KÖZBEN A MUNKAHELYI PROBLÉMÁKRÓL BESZÉLNEK, ÉS SZÓBA KERÜL, HOGY VENDÉGE FŐNÖKE MINDEN BŐRT LENYÚZ AZ ALKALMAZOTTAIRÓL. MAGYARÁZZA EL VENDÉGÉNEK,

Részletesebben

Foglalkozási napló. Kozmetikus

Foglalkozási napló. Kozmetikus Foglalkozási ló a 20 /20. tanévre Kozmetikus (OKJ száma: 54 15 02) szakma gyakorlati oktatásához 13. évfolyam A ló vezetéséért felelős: A ló megnyitásának dátuma: A ló lezárásának dátuma: Tanuló Gondviselő

Részletesebben

Copyright Arcjóga Arctorna Method, Minden jog fenntartva. Koós Viktória

Copyright Arcjóga Arctorna Method, Minden jog fenntartva. Koós Viktória A Szép Arc Titka Hogyan ápold helyesen a bőröd? Első rész Miért fontos a bőrápolás? A szépségápolással kapcsolatos problémák, általában az arcbőrrel kapcsolatosak, ezért fontos néhány anatómiai ténnyel

Részletesebben

WORLDSKILLS MAGYARORSZÁGI SZÉPSÉGÁPOLÓ VÁLOGATÓ VERSENY február 25.

WORLDSKILLS MAGYARORSZÁGI SZÉPSÉGÁPOLÓ VÁLOGATÓ VERSENY február 25. WORLDSKILLS MAGYARORSZÁGI SZÉPSÉGÁPOLÓ VÁLOGATÓ VERSENY 2018. február 25. 1 Feladatok 1./ Szőrtelenítés spatulás technikával Elkészítési idő: 30 perc A versenyzőnek lábszáron kell végrehajtani egy szőrtelenítő

Részletesebben

A hajfestékek használata oldalon átalános tájékoztatót, és hasznos tanácsokat talál a hajfestéssel kapcsolatban!

A hajfestékek használata oldalon átalános tájékoztatót, és hasznos tanácsokat talál a hajfestéssel kapcsolatban! A hajfestékek használata oldalon átalános tájékoztatót, és hasznos tanácsokat talál a hajfestéssel kapcsolatban! A webáruházban található professzionális hajfestékeket ugyanúgy kell használni mint általában

Részletesebben

A színérzetünk három összetevőre bontható:

A színérzetünk három összetevőre bontható: Színelméleti alapok Fény A fény nem más, mint egy elektromágneses sugárzás. Ennek a sugárzásnak egy meghatározott spektrumát képes a szemünk érzékelni, ezt nevezzük látható fénynek. Ez az intervallum személyenként

Részletesebben

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni.

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni. A 29/2016 (VIII.26) NGM rendelet által módosított, valamint a 25/2017. (VIII. 31.) NGM rendelet által módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma

Részletesebben

Lorida Cosmetic. www.loridacosmetic.com

Lorida Cosmetic. www.loridacosmetic.com Lorida Cosmetic www.loridacosmetic.com Gyémántfejes Microdermabrasio A microderabrasio az arcbőr felújítására, kisebb egyenetlenségek és hegek, foltok, égési sérülések maradványainak eltüntetésére alkalmas

Részletesebben

BOTOX ránctalanító arcmasszázs. Botox ránctalanító dekoltázsmasszázs. Levendula relax dekoltázsmasszázs Q10 regeneráló hidratáló masszázs

BOTOX ránctalanító arcmasszázs. Botox ránctalanító dekoltázsmasszázs. Levendula relax dekoltázsmasszázs Q10 regeneráló hidratáló masszázs MASSZÁZSOK BOTOX ránctalanító arcmasszázs Botox ránctalanító dekoltázsmasszázs 5500 Ft LEVENDULA relax masszázs Levendula relax dekoltázsmasszázs 6000 Ft Q10 regeneráló hidratáló masszázs Q10 regeneráló

Részletesebben

KÉZÁPOLÁS FESTŐKÖNYV MASSZÁZSTERV

KÉZÁPOLÁS FESTŐKÖNYV MASSZÁZSTERV KÉZÁPOLÁS FESTŐKÖNYV MASSZÁZSTERV Diagnosztizálás Szubjektív tünetek: Objektív tünetek: A diagnosztizálás során kézápolást kizáró ok nem merült fel. 2 Kezelési terv 1. Kézápolás- francia manikűrrel A manikűr

Részletesebben

Lorida Cosmetic Center www.loridacosmetic.hu. DermaPeel. Lorida Cosmetic Center www.loridacosmetic.hu E-mail: loridacosmetic@gmail.

Lorida Cosmetic Center www.loridacosmetic.hu. DermaPeel. Lorida Cosmetic Center www.loridacosmetic.hu E-mail: loridacosmetic@gmail. Lorida Cosmetic Center www.loridacosmetic.hu DermaPeel Lorida Cosmetic Center www.loridacosmetic.hu E-mail: loridacosmetic@gmail.com Microdermabrasio Mesotherapy icrodermabrasio esotherapy Radiofrequency

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 815 02 Gyakorló kozmetikus

Részletesebben

Színek 2013.10.20. 1

Színek 2013.10.20. 1 Színek 2013.10.20. 1 Képek osztályozása Álló vagy mozgó (animált) kép Fekete-fehér vagy színes kép 2013.10.20. 2 A színes kép Az emberi szem kb. 380-760 nm hullámhosszúságú fénytartományra érzékeny. (Ez

Részletesebben

Korszerű vérvételi eszközök - gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb módszer

Korszerű vérvételi eszközök - gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb módszer Korszerű vérvételi eszközök - gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb módszer Gyors Könnyű Biztonságos Accu-Chek ujjbegyszúró rendszerek elleni harcban Partner a cukorbetegség 10 éve Magyarországon Accu-Chek

Részletesebben

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát!

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Nagyon magas, 99% feletti polarizációs fok Nagy fényintenzitás Nagy kilépő fénysugár Könnyű kezelhetőség Tetszés szerinti magasságban és szögben állítható állvány

Részletesebben

BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT SMINKTETOVÁLÁSHOZ

BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT SMINKTETOVÁLÁSHOZ BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT SMINKTETOVÁLÁSHOZ Név: Telefonszám: E-mail: Lakcím: Sminktetovál ás Dátum: Szín Korrekció dátuma Szín: Ár Nyilatkozom, hogy a sminktetoválást saját kérésemre és beleegyezésemre végzik

Részletesebben

33 815 02 0010 33 01 Kézápoló és műkörömépítő Kéz- és lábápoló, műkörömépítő

33 815 02 0010 33 01 Kézápoló és műkörömépítő Kéz- és lábápoló, műkörömépítő A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Információtartalom vázlata. a. A citoplazma felépítése és jellemzése: citoszol, citoszkeleton, az exo- és endocitózis

Információtartalom vázlata. a. A citoplazma felépítése és jellemzése: citoszol, citoszkeleton, az exo- és endocitózis 2. TESTKEZELÉSRE JELENTKEZIK BE EGY VENDÉG AZ ÖN KOZMETIKÁJÁBA. SZERETNE A KEZELÉSEK MELLETT OTTHONI ÁPOLÁSRA ALKALMAS TESTÁPOLÓT. AZ ELŐZETES KONZULTÁCIÓ SORÁN MEGEMLÍTI, HOGY AZ ÉDESANYJÁTÓL ÖRÖKÖLTE

Részletesebben

2/42. 52 815 01 1000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus

2/42. 52 815 01 1000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus z Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/10. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Tisztelt Doktor nő/ Doktor úr!

Tisztelt Doktor nő/ Doktor úr! Tisztelt Doktor nő/ Doktor úr! Az YCellbio árai a következők: -1db-os Kit (tartalmaz minden eszközt a folyamathoz): 19.995ft+Áfa -2db-os Kit: 34.995ft+Áfa -3db-os Kit: 49.995ft+Áfa Könnyű kivitelezés Körülbelül

Részletesebben

Fertőtlenítőszerek engedélyezése/engedély módosítása az átmeneti időszakban

Fertőtlenítőszerek engedélyezése/engedély módosítása az átmeneti időszakban Fertőtlenítőszerek engedélyezése/engedély módosítása az átmeneti időszakban Cserháti Pálma MSc, biológus Országos Epidemiológiai Központ, Dezinfekciós osztály Biocidok és szabályozásuk Biocid termék: hatóanyag,

Részletesebben

ACTI RIDES FLASH - GÖRGŐS RÁNCSIMÍTÓ SZÉRUM, 6 ml

ACTI RIDES FLASH - GÖRGŐS RÁNCSIMÍTÓ SZÉRUM, 6 ml MARKETING ANYAG ACTI RIDES FLASH - GÖRGŐS RÁNCSIMÍTÓ SZÉRUM, 6 ml SZÉPSÉGÁPOLÁSI CÉL: VITALITÁS Elérhető: 2010 Május 1 Élvezze a MÉG FIATALOSABB ARCBöRT, AZ ACTI-RIDES FLASH AZONNALI RÁNCELTÜNTETö KEZELÉSSEL

Részletesebben

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR 3XC Magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR3XC járműérzékelő szenzor - 3 dimenzióban érzékeli a közelében megjelenő vastömeget. - Könnyű telepíthetőség. Nincs szükség az aszfalt felvágására,

Részletesebben

Kozmetikus alapműveletek elmélete Szóbeli tételsor

Kozmetikus alapműveletek elmélete Szóbeli tételsor Kozmetikus alapműveletek elmélete Szóbeli tételsor 1. Egy vendég arckezelésre jön lányával a kozmetikába. Kezelés közben a munkahelyi problémákról beszélnek, és szóba kerül, hogy vendége főnöke minden

Részletesebben

Akció! -30. Lime székek. Fair Play fa székek. Színes székek

Akció! -30. Lime székek. Fair Play fa székek. Színes székek Akció! Vásároljon hihetetlenül kedvezményes áron egészen tavaszig csak a Fair Play-től! Ahogy ígértük ebben az évben is a lehető leghatékonyabban szeretnénk segíteni az Önök munkájukat. Rögtön az év elején

Részletesebben

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Bőrfiatalító Alapozó, 30ml Jav. ela. ár: Ft

Bőrfiatalító Alapozó, 30ml Jav. ela. ár: Ft MARKETING PREZENTÁCIÓ DOSSIER MARKETING Bőrfiatalító Alapozó, 30ml Jav. ela. ár: 15.600 Ft SZÉPSÉGÁPOLÁSI CÉL: FIATALOS BŐRSZÍN Elérhető: 2011 november 1 Alapozó és fiatalító hatás 2 Az öregedés látható

Részletesebben

Kéz- és lábápoló, műkörömépítő. 31 815 01 0000 00 00 Kéz- és lábápoló, műkörömépítő 2/43

Kéz- és lábápoló, műkörömépítő. 31 815 01 0000 00 00 Kéz- és lábápoló, műkörömépítő 2/43 A /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

3 in 1 Mikrodermabráziós készülék

3 in 1 Mikrodermabráziós készülék AB-203 3 in 1 Mikrodermabráziós készülék (Ultrahang, gyémántfejes csiszoló, hideg-meleg vasaló) Fontos megjegyzés: 1) Kérjük olvassa el a használati utasítást mielőtt használni kezdi a készüléket. 2) Ne

Részletesebben

ÉVSZAKOK, SMINKEK, SUGARAK

ÉVSZAKOK, SMINKEK, SUGARAK ÉVSZAKOK, SMINKEK, SUGARAK SZAKMAI INFORMÁCIÓTARTALOMT RÉSZBEN LEÍRTAKRA. 1. Évszakok - - Tavasz Szervezetünkre a vitaminhiány, a fáradtság és az enyhe depresszió a jellemző. Az első napfény azonban veszélyes

Részletesebben

A digitális képfeldolgozás alapjai

A digitális képfeldolgozás alapjai A digitális képfeldolgozás alapjai Digitális képfeldolgozás A digit szó jelentése szám. A digitális jelentése, számszerű. A digitális információ számokká alakított információt jelent. A számítógép a képi

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tetran

Részletesebben

VIRIDEX RF. SalonTech

VIRIDEX RF. SalonTech VIRIDEX RF SalonTech Viridex RF A Viridex RF működésének alapja a vékony tű legvége által 4 Mhz-es rezgésekkel átadott rádiófrekvenciás hőenergia. Az előidézett termo koagulációnak köszönhetően kíméletesen

Részletesebben

NÉHÁNY SZÓ AZ AKUPUNKTÚRÁRÓL

NÉHÁNY SZÓ AZ AKUPUNKTÚRÁRÓL NÉHÁNY SZÓ AZ AKUPUNKTÚRÁRÓL Az akupunktúra - amely a több ezer éves hagyományos kínai orvoslás egyik ága - olyan gyógymód, mely a bőrre ható ingerekkel igyekszik befolyásolni a szervezet általános állapotát.

Részletesebben

MEGÚJULT Anti-aging system absolute termékcsalád. Rendkívül hatékony Anti-aging bőrápolás ÚJ! 40 év felett

MEGÚJULT Anti-aging system absolute termékcsalád. Rendkívül hatékony Anti-aging bőrápolás ÚJ! 40 év felett ÚJ! Rendkívül hatékony bőrápolás 40 év felett FŐ, INNOVATÍV HATÓANYAG: Nagy hatékonyságú Zöldalga kivonat, a tara fa 3 dimenziós szerkezetébe ágyazva Aktívan növeli a bőr kollagén és az elasztin termelését!

Részletesebben

PLUM KÉZVÉDELEM PLUM PLUTECT MUNKAVÉGZÉS ELŐTTI VÉDŐKRÉMEK GANPL2231, GANPL2204, GANPL2331, GANPL2304, GANPL2541, GANPL2503, GANPL2811

PLUM KÉZVÉDELEM PLUM PLUTECT MUNKAVÉGZÉS ELŐTTI VÉDŐKRÉMEK GANPL2231, GANPL2204, GANPL2331, GANPL2304, GANPL2541, GANPL2503, GANPL2811 PLUM PLUTECT MUNKAVÉGZÉS ELŐTTI VÉDŐKRÉMEK GANPL2231, GANPL2204, GANPL2331, GANPL2304, GANPL2541, GANPL2503, GANPL2811 megelőzik a bőr kiszáradását és a bőrkárosító anyagok beszívódását PLUTECT 22 AQUA

Részletesebben

Kedves Partnerünk, kedves Érdeklődő!

Kedves Partnerünk, kedves Érdeklődő! AKCIÓS KUPONFÜZET Kedves Partnerünk, kedves Érdeklődő! Akciós kuponfüzetünkben, az általunk forgalmazott termékekre extra ajánlatokat kínálunk számodra. Kérjük, figyelj a kuponok érvényességére, mert témánként

Részletesebben

Lábápoló Kéz- és lábápoló, műkörömépítő

Lábápoló Kéz- és lábápoló, műkörömépítő A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 815 02 Gyakorló kozmetikus Értékelési skála: 81 100 pont 5 (jeles) 71 80 pont

Részletesebben

Biológia 8 osztály. 2. forduló Az emberi test felépítése A bőr és a mozgásrendszer

Biológia 8 osztály. 2. forduló Az emberi test felépítése A bőr és a mozgásrendszer MERJ A LEGJOBB LENNI! A TEHETSÉGGONDOZÁS FELTÉTELRENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSE A GYOMAENDRŐDI KIS BÁLINT ISKOLA ÉS ÓVODÁBAN AZONOSÍTÓ SZÁM: TÁMOP-3.4.3-08/2-2009-0053 PROJEKT KEDVEZMÉNYEZETT: KIS BÁLINT ÁLTALÁNOS

Részletesebben

TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Napozás utáni készítmény hidratálás Önbarnító készítmény bronzosítás SOL az egész családnak & SOL továbbfejlesztett készítmények védelem A Sol napozószerekkel

Részletesebben

Hámszövet, mirigyhám. Dr. Katz Sándor Ph.D.

Hámszövet, mirigyhám. Dr. Katz Sándor Ph.D. Hámszövet, mirigyhám Dr. Katz Sándor Ph.D. HÁMSZÖVET A hámsejtek a bazális membránon helyezkednek el. Oldalai: bazális, laterális és apikális. HÁMSZÖVET Szorosan egymás mellett helyezkednek el és speciális

Részletesebben

Tóthné Hajdu Gabriella- SPECIÁLIS TESTKEZELŐ

Tóthné Hajdu Gabriella- SPECIÁLIS TESTKEZELŐ 1 BEVEZETÉS ESETFELVETÉS MUNKAHELYZET Ismételjük át a legfontosabb anatómiai alapokat. A megfelelő testkezelés kiválasztásához és alkalmazásához elengedhetetlen a megfelelő anatómiai ismeretek elsajátítása.

Részletesebben

SMINKTETOVÁLÁS. A legfontosabb információk sminktetoválás előtt

SMINKTETOVÁLÁS. A legfontosabb információk sminktetoválás előtt A legfontosabb információk sminktetoválás előtt SMINKTETOVÁLÁS AZ ALAPOK Pontosan mi történik sminktetoválás közben? A sminktetoválás folyamán pigmenteket juttatunk a bőröd felső hámrétegébe, kb. 2-3 mm

Részletesebben

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Az ókori rómaiak öltözete. Készítette: Deme Viola 6.a

Az ókori rómaiak öltözete. Készítette: Deme Viola 6.a Az ókori rómaiak öltözete Készítette: Deme Viola 6.a A férfiak viselete toga és köpenyek Toga és köpenyek (pallium) A tunica felett többféle, különböző formájú leplet, köpenyt viselhettek a rómaiak. Mind

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÕ TERMÉKEK Film- és optikai eszköz védõ termékek

KIEGÉSZÍTÕ TERMÉKEK Film- és optikai eszköz védõ termékek Film- és optikai eszköz védõ termékek FILMTISZTÍTÓ SPRAY Minden felületre, ph semleges. Freonmentes. Ujjnyomok és más szennyezõdések eltávolítására. ANTISZTATIKUS SPRAY Film, üveg és mûanyag felületek

Részletesebben

33 815 02 0010 33 02 Lábápoló Kéz- és lábápoló, műkörömépítő

33 815 02 0010 33 02 Lábápoló Kéz- és lábápoló, műkörömépítő A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Nyomtató. A nyomtató igen hasznos kiviteli periféria. A nyomtató feladata, hogy az információt papíron (esetleg fólián, CD-n...) megjelenítse.

Nyomtató. A nyomtató igen hasznos kiviteli periféria. A nyomtató feladata, hogy az információt papíron (esetleg fólián, CD-n...) megjelenítse. Nyomtató A nyomtató igen hasznos kiviteli periféria. A nyomtató feladata, hogy az információt papíron (esetleg fólián, CD-n...) megjelenítse. Nyomtatók csoportosítása: Ütő (impact) nyomtatók Kalapács vagy

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE A kezelési idő: 90 perc Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás 8 Iontoforézis

Részletesebben

A 453/2010 EK, a 1907/2006 EK (REACH) és a 1272/2008 EK rendeletek (CLP- GHS) szerint. 1. Anyagmegnevezés, gyártó és forgalmazó megnevezése

A 453/2010 EK, a 1907/2006 EK (REACH) és a 1272/2008 EK rendeletek (CLP- GHS) szerint. 1. Anyagmegnevezés, gyártó és forgalmazó megnevezése Biztonsági adatlap A 453/2010 EK, a 1907/2006 EK (REACH) és a 1272/2008 EK rendeletek (CLP- GHS) szerint. A készítés dátuma: 2017. június 23. 1. Anyagmegnevezés, gyártó és forgalmazó megnevezése Termék

Részletesebben

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató A készülék szabványos (FXS) telefonvonalak összekapcsolására szolgál. A készülékhez 9V és 20V közötti váltakozó- vagy egyenfeszültségű tápegység csatlakoztatható

Részletesebben

Harmadik generációs infra fűtőfilm. forradalmian új fűtési rendszer

Harmadik generációs infra fűtőfilm. forradalmian új fűtési rendszer Harmadik generációs infra fűtőfilm forradalmian új fűtési rendszer Figyelmébe ajánljuk a Toma Family Mobil kft. által a magyar piacra bevezetett, forradalmian új technológiájú, kiváló minőségű elektromos

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A készítmény neve. A kiállítás kelte: Győr, 2011.08.01.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A készítmény neve. A kiállítás kelte: Győr, 2011.08.01. BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: Győr, 2011.08.01. 1. A készítmény neve SILKY Mosogatószer Gyártó cég neve: SATIN SILK Kft. 9012 Győr, Csanakhegyi u.13/b. Tel./fax.: 96/447-808 2. Összetétel: anionos

Részletesebben

Színharmóniák és színkontrasztok

Színharmóniák és színkontrasztok Színharmóniák és színkontrasztok Bizonyos színösszeállításokat harmonikusnak, másokat össze nem illőnek érzünk. A kontrasztjelenségekkel már Goethe (1810) és Hoelzel (1910) is foglalkozott. Végül Hoelzel

Részletesebben

Az elektroporáció és a rádiófrekvencia elvén működő készülékek felsorolása, ismertetése Elektroporáció elve: Ellenjavallatok

Az elektroporáció és a rádiófrekvencia elvén működő készülékek felsorolása, ismertetése Elektroporáció elve: Ellenjavallatok 1. A bőrtípusnak megfelelő kezelési terv elkészítése (öregedő bőr), felhasználható anyagok, készítmények, hatóanyagok. Az elektroporáció és a rádiófrekvencia elvén működő készülékek felsorolása, ismertetése

Részletesebben

A 129. sorszámú Kozmetikus megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 129. sorszámú Kozmetikus megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 129. sorszámú Kozmetikus megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító száma: 55 815 02 1.2.

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Kozmetikus szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 55 15 02 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és

Részletesebben

tudod-e? Tetoválás Maori tetoválás Auschwitzi azonosító szám /4 1

tudod-e? Tetoválás Maori tetoválás Auschwitzi azonosító szám /4 1 tudod-e? Tetoválás A tetoválás során az emberi vagy állati bőr pigmentálását változtatják meg a bőrrétegekbe vitt színezőanyagok segítségével a legkülönbözőbb célokkal: a test díszítése, a törzsi hovatartozás

Részletesebben

A kézfertőtlenítés gyakorlata

A kézfertőtlenítés gyakorlata A kézfertőtlenítés gyakorlata 2012. október 24-25. Fábián Dóra Hajdú Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve A KÉZHIGIÉNE JELENTŐSÉGE IX. század: Semmelweis gyermekágyi lázzal

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA KOZMETIKAI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÉS ÉRTÉKELÉSÜK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA KOZMETIKAI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÉS ÉRTÉKELÉSÜK KOZMETIKAI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÉS ÉRTÉKELÉSÜK MINTATÉTEL. tétel A feladat: Nevezze meg és jellemezze a képen látható bőrelváltozást, mint a bőr szerkezetében bekövetkezett

Részletesebben

LÁTÁS FIZIOLÓGIA I.RÉSZ

LÁTÁS FIZIOLÓGIA I.RÉSZ LÁTÁS FIZIOLÓGIA I.RÉSZ Dr Wenzel Klára egyetemi magántanár Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Budapest, 2011 Az 1.rész tartalma: A fény; a fény hatása az élő szervezetre 2. A szem 1. Különböző

Részletesebben

HydraDerm-Peel. 2 az 1 ben Hydroabrasio +

HydraDerm-Peel. 2 az 1 ben Hydroabrasio + HydraDerm-Peel 2 az 1 ben Hydroabrasio + Ultrahangosvízporlasztású bőrcsiszoló SPA Hydroabráziós gépek teljesen megváltoztatták a hagyományos kézi módon, történő tisztítást. A SPA bőr tisztítógép, vákuumszívó

Részletesebben

A Közép-Európában előforduló egyes bőrtípusok jellemző tulajdonságai. Jellegzetességek I. bőrtípus II. bőrtípus III. bőrtípus IV.

A Közép-Európában előforduló egyes bőrtípusok jellemző tulajdonságai. Jellegzetességek I. bőrtípus II. bőrtípus III. bőrtípus IV. Védekezzünk a napsugárzás káros hatásaival szemben Napsugárzásra egészségünk megőrzése érdekében is szükségünk van. A napsugarak egy része azonban káros. Ennek a káros sugárzásának valamennyien ki vagyunk

Részletesebben

műhelyből sem hiányozhat.

műhelyből sem hiányozhat. Egyetlen műhelyből sem hiányozhat. A Bosch PBD 40 asztali fúrógép. ÚJ! A Bosch PBD 40 asztali fúrógép a legnagyobb fokú pontossághoz és kezelési komforthoz. További információkat a www.bosch-do-it.hu honlapon

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató Lioton 100 000 gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

KÜLÖNLEGES KEZELŐELJÁRÁSOK

KÜLÖNLEGES KEZELŐELJÁRÁSOK KÜLÖNLEGES KEZELŐELJÁRÁSOK SZAKMAI INFORMÁCIÓTARTALOMT RÉSZBEN LEÍRTAKRA. 1. Masszázsgolyó: különböző, szárított gyógynövényekkel töltött, stamppel végzett masszázs. A stampeket forró vízbe vagy gőzbe

Részletesebben

Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolája

Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolája KOZMETIKUS TANULÓK FÉLÉVI SZÁMONKÉRÉS LEÍRÁSA A 2011/12-ES TANÉVBEN 2/14. ÉVFOLYAM Készítette: A BéKSZI Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolájának Szolgáltatóipari Munkaközössége. A kiírást

Részletesebben

Alkatrészek. Elem Fedőlap (Nyissa ki az elemek behelyezéséhez) Csatlakozó. Aljzat/foglalat Nose bilincs. Készülék

Alkatrészek. Elem Fedőlap (Nyissa ki az elemek behelyezéséhez) Csatlakozó. Aljzat/foglalat Nose bilincs. Készülék Tartalom Tartalom Bevezetés Alkatrészek Általános figyelmeztetések és biztonság Az Allergia Elleni Készülék használata Áramforrás Termékjellemzők Karbantartás A készüléken található szimbólumok magyarázata

Részletesebben

Partner- kapcsolati ajánló

Partner- kapcsolati ajánló Partner- kapcsolati ajánló A Martina Gebhardt natúrkozmetika széleskörű lehetőséget biztosít a gyakorló kozmetikusok számára, hogy szakmai felkészültségüknek megfelelő, kozmetikájuk és vendégkörük sajátos

Részletesebben

A vízminőség új dimenziója

A vízminőség új dimenziója VariTab A vízminőség új dimenziója Újdonság Az uszoda felhőtlen élvezete Kétrétegű tabletta a gyors és hosszú távú fertőtlenítésre Eljött az ideje a medencevíz kezelés alapjaiban új módszerének. A BAYROL

Részletesebben

A nyersbőr fogalma, szerkezete, topográfiája, kémiai felépítése, valamint minőségüket meghatározó tényezők jellemzése.

A nyersbőr fogalma, szerkezete, topográfiája, kémiai felépítése, valamint minőségüket meghatározó tényezők jellemzése. A tudomány, a technológia - ezt világosan és erősen akarom mondani - nem old meg minden problémát. De tudomány és technológia nélkül semmiféle problémát nem lehet megoldani. /Teller Ede/ A nyersbőr fogalma,

Részletesebben

H2201 HIDROABRÁZIÓS KÉSZÜLÉK KEZELÉSI UTASÍTÁSA (ULTRAHANGOS PEELING v. SKINSCRUBBER)

H2201 HIDROABRÁZIÓS KÉSZÜLÉK KEZELÉSI UTASÍTÁSA (ULTRAHANGOS PEELING v. SKINSCRUBBER) H220 HIDROABRÁZIÓS KÉSZÜLÉK KEZELÉSI UTASÍTÁSA (ULTRAHANGOS PEELING v. SKINSCRUBBER) A készülék működési elve: A magas ferkvenciás rezgéseket az ultrahangos fej pengéje segítségével a bőr felületére vezetve,

Részletesebben

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém Dreumex Omnicare Védőkrém - védőréteget képez a káros anyagok ellen - megakadályozza a baktériumok bőrön átjutását - könnyebben tisztíthatóvá válik a kéz - növeli az érintés biztonságát - bőrbarát - parfüm

Részletesebben

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei 2. Telepítési szempontok Az érzékelő telepítési helyének kiválasztásakor kerülje az alábbi területeket:

Részletesebben

Gyors szárítás alacsonyabb hőfokon a ThermoProtect segítségével

Gyors szárítás alacsonyabb hőfokon a ThermoProtect segítségével Értékesítés Előtti Szórólap ez Magyarország () Philips DryCare Advanced Hajszárító ThermoProtect, ionos 2200 W Ionos ápolás Dúsító diffúzor HP8232/00 Gyors szárítás alacsonyabb hőfokon a ThermoProtect

Részletesebben

Hungarian. Amit érdemes tudni az ultrahang jelenségről a szép és egészséges bőrért

Hungarian. Amit érdemes tudni az ultrahang jelenségről a szép és egészséges bőrért Hungarian Amit érdemes tudni az ultrahang jelenségről a szép és egészséges bőrért Egyedülálló: ultrahang-chip a fejben a különösen mély és kíméletes tisztításért Emmi Ultrasonic GmbH Gerauer Straße 34

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS VEGYES BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS VEGYES BŐRRE A kezelési idő: 90 perc DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS VEGYES BŐRRE Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás 8 Iontoforézis v. ultrahang

Részletesebben

Jasmin Arckezelések. 8900 Ft 10900 Ft 11900 Ft. 14900 Ft 15900 Ft. 12900 Ft. 13900 Ft 16900 Ft. EMZSÉ Institut Árjegyzék

Jasmin Arckezelések. 8900 Ft 10900 Ft 11900 Ft. 14900 Ft 15900 Ft. 12900 Ft. 13900 Ft 16900 Ft. EMZSÉ Institut Árjegyzék Arckezelések Jasmin Alapkezelés (50 ) Jasmin Tápláló alapkezelés (60 ) Jasmin Vitalizáló alapkezelés (60 ) Jasmin Tisztító kezelés (80 ) Jasmin Vitalizáló tisztító kezelés (120 ) Jasmin Ránctalanító kezelés

Részletesebben

90 PERCES SOS BŐRNYUGTATÓ EXCELLENCE KEZELÉS LES SENSITIVES DOUCEUR

90 PERCES SOS BŐRNYUGTATÓ EXCELLENCE KEZELÉS LES SENSITIVES DOUCEUR A kezelési idő: 90 perc 90 PERCES SOS BŐRNYUGTATÓ EXCELLENCE KEZELÉS LES SENSITIVES DOUCEUR A kezelés célja : bőrnyugtatás, irritáció csökkentés. Intenzív kezelés az érzékeny, irritációra hajlamos bőr

Részletesebben

VIVAMAX Ionos bõrápoló készülék

VIVAMAX Ionos bõrápoló készülék hasznalti_a6meret.qxp 2007.07.13. 12:26 Page 1 Használat elõtt figyelmesen olvassa el az útmutatót! VIVAMAX Ionos bõrápoló készülék GYVFF-6303 hasznalti_a6meret.qxp 2007.07.13. 12:26 Page 2 Tartalomjegyzék

Részletesebben

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni.

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni. A 29/2016 (VIII.26) NGM rendelet által módosított, valamint a 25/2017. (VIII. 31.) NGM rendelet által módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS! : Az eszközben lévő optikai modul segítségével lehetőség van a sugarak +/- 90 vízszintes és a +/- 5 függőleges irányú állítására!

FIGYELMEZTETÉS! : Az eszközben lévő optikai modul segítségével lehetőség van a sugarak +/- 90 vízszintes és a +/- 5 függőleges irányú állítására! INFRASOROMPÓ NR40TX/NR80TX 1. A biztonságos telepítéshez Ez a telepítési útmutató információkkal ellátott és alapvető telepítési veszélyeket tartalmaz ennek az eszköznek a biztonsági módjában és a karbantartásakor

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. SILKY Univerzális tisztítószer

BIZTONSÁGI ADATLAP. SILKY Univerzális tisztítószer BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: Győr, 2014. 01.05 1. A készítmény neve SILKY Univerzális tisztítószer Forgalmazó: Satin Silk Kft. 9012 Győr, Csanakhegyi u. 13/b. TEL/FAX.: 96/447-808 Email Cím: iroda@satin-silk.hu

Részletesebben

60 PERCES TISZTÍTÓ PREMIUM KEZELÉS LES PURIFIANTES

60 PERCES TISZTÍTÓ PREMIUM KEZELÉS LES PURIFIANTES 60 PERCES TISZTÍTÓ PREMIUM KEZELÉS LES PURIFIANTES A kezelési idő: 60 perc A kezelés célja: a tiszta, ápolt bőr Mélytisztítás, a bőr a tökéletes hygiéniai állapotának elérése és további kezelésekre való

Részletesebben

Árlap. Arckezelések MATIS-sal

Árlap. Arckezelések MATIS-sal Árlap Arckezelések MATIS-sal Hidratáló kezelés 6500Ft 70 perc Célja az öregedés megelőzése és a fiatalság minél hosszabb ideig tartó megőrzése. Hatására a bőr hidratált lesz, hosszantartó feltöltődést

Részletesebben

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Raychem EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Általános rész Kérjük az üzembe helyezés előtt elolvasni. A zavartalan üzem

Részletesebben

Lotus Therme. Lotus egészség. www.lotustherme.net

Lotus Therme. Lotus egészség. www.lotustherme.net Lotus Therme Lotus egészség 1 www.lotustherme.net HU 2 Gyógyászati kezelések A kezelések előtt orvosi konzultáció szükséges Orvosi vizsgálat HUF 6.500, Receptírás / darab HUF 3.000, Pakolások és fürdők

Részletesebben

AN900 B háromsugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei

AN900 B háromsugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei AN900 B háromsugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei A TÁPFESZÜLTSÉG (POWER) ZÖLD színű jelzőfénye akkor kapcsol be, amikor az adóegység működésbe lép. SZINT jelzőfény (piros)

Részletesebben

OPTIKA. Hullámoptika Színek, szem működése. Dr. Seres István

OPTIKA. Hullámoptika Színek, szem működése. Dr. Seres István OPTIKA Színek, szem működése Dr. Seres István : A fény elektromágneses hullám A fehér fény összetevői: Seres István 2 http://fft.szie.hu Színrendszerek: Additív színrendszer Seres István 3 http://fft.szie.hu

Részletesebben

Szíjgyártó-nyerges szakmai ismeretek. 1. Ismertesse a szíjgyártó-nyerges termékek csoportosításának szempontjait, tárgyi egységeit és tárgyait!

Szíjgyártó-nyerges szakmai ismeretek. 1. Ismertesse a szíjgyártó-nyerges termékek csoportosításának szempontjait, tárgyi egységeit és tárgyait! Szíjgyártó-nyerges szakmai ismeretek 1. Ismertesse a szíjgyártó-nyerges termékek csoportosításának szempontjait, tárgyi egységeit és tárgyait! 2. Határozza meg a szíjgyártó-nyerges tárgyak, tárgy-együttesek

Részletesebben

A termékenyítés gyakorlati bemutatása a Szögedi Gazdaság Kft. példáján keresztül. Csíkász Szabolcs 2014-10-02

A termékenyítés gyakorlati bemutatása a Szögedi Gazdaság Kft. példáján keresztül. Csíkász Szabolcs 2014-10-02 A termékenyítés gyakorlati bemutatása a Szögedi Gazdaság Kft. példáján keresztül. Csíkász Szabolcs 2014-10-02 Szögedi Gazdaság Kft. Bemutatkozás Állomány Hosszú távú tervek Tartalom Célok Süldők felkészítése

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően CLOSER TO YOU Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően FONA Intraorális röntgenek FONA XDC Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően A FONA intraorális röntgen

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS MUNKAFELÜGYELETI FŐOSZTÁLY ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS a biológiai kóroki tényezők okozta fertőzések és megbetegedések megelőzésére irányuló munkavédelmi célvizsgálatról (2015. augusztus 31. szeptember 30.)

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Skinoren krém Skinoren krém Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

NYOMDAIPARI ALAPISMERETEK

NYOMDAIPARI ALAPISMERETEK Nyomdaipari alapismeretek középszint 0621 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 25. NYOMDAIPARI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű! Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató M E G O L D Ó L A

Részletesebben