Hírlevelünkben programok hada sorakozik, melynek végén megismerkedhet a Kékfrankos legendájával és a fröccsök világával.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hírlevelünkben programok hada sorakozik, melynek végén megismerkedhet a Kékfrankos legendájával és a fröccsök világával."

Átírás

1 Napvirág hírlevél Kedves Barátunk! tt van az ősz, itt van újra, mi lehetne hát jobb, mint egy nagy túra. Zsira festői tája a lehetőségek tárháza minden idelátogatónak akár gyalogosan vagy két keréken karikázva Bár a fecskék messze költöztek, nekünk nem kell sokat utazni egy jó programért; a környék számos izgalmas élményt tartogat mindazok számára, akik ellátogatnak Zsirára. Ha Ősz, akkor itt a szüret ideje; az igazi szüreti mulatság mellől pedig nem hiányozhat a jó bor, amiben igazán bővelkedik a környék. Hírlevelünkben programok hada sorakozik, melynek végén megismerkedhet a Kékfrankos legendájával és a fröccsök világával. Kellemes és élmény dús őszt kívánunk! Napvirág világa a Harmónia Virága Ősz Vargáné Éva Itt van az ősz... Itt van az ősz újra ködösen, hidegen Orrunk, kezünk piros a reggeli hidegben. Előkerül lassan a kabát, sál, a sapka, helyet cserél lábunkon a zárt cipő s a szanda. Fázósan gubbasztva várjuk reggel a buszt, s már sötét a délután, mire hazajutsz Szürkék a nappalok, ködösek az esték Jókedvünket is elvitték magukkal a fecskék Ám ezen a hétvégén végre kisütött a nap, A kedvünk is visszajött egy röpke perc alatt. Már húzzuk a cipőnket, kezünkben hátizsák és bot kirándulni indulunk a hegyre legott! Ahogy araszolunk a hegyen lassan feljebb, a kezdeti csacsogás egyre csendesebb lett. S mire felérünk a csúcsra, hangunk sem hallik, a táj mi elénk tárul teljesen elnémít. Mintha végig a hegy oldalán egy bolondos kisgyerek a színes festékeivel mindent összevissza kent Az ég szikrázóan kék, mint a tenger vize, csak itt-ott úszik rajta egy habos fellegecske. A fáknak ezer színben ragyog koronája zöld, vörös, rozsdabarna, aranysárga. A csipkebogyó-, som-, galagonyabokrok mind-mind más színben pompázó csokrok. Lábunk alatt rozsdás, száraz falevelek rőt farkú mókusok magot keresgetnek Festő nem festhetne e látványnál szebbet! Ha odalent majd esik megint, s a sarat dagasztom és magamban ezért az őszt hibáztatom újra felidézem e gyönyörű képet, mely oly csodás, hogy még a rossz időt is feledtetni képes!

2 2. Programajánló Soproni szüret - Szeptemben A hagyományoknak megfelelően idén is egy három napos fesztivál keretein belül köszöntjük a szüreti időszak kezdetét, ahol a soproni termelők a szüreti munkák előtt még egyszer találkozhatnak a borértő és borszerető közönséggel. Bízunk benne, hogy idén is egy sokszínű gasztronómiai fesztivált varázsolhatunk Sopron történelmi belvárosának patinás falai közé. Ezúttal sem maradhat el a kézműves kirakodóvásár és a legkisebbek örömére a gyermekjátszóház is felállításra kerül! Jöjjön el, búcsúzzunk együtt a nyártól! szeptember 5. péntek 18:00 Sopron Város Fúvoszenekara 20:00 Ünnepélyes megnyitó KOWALSKY MEG A VEGA 22:00 Intermezzo Latin Club szeptember 6. szombat 14:00 H2O Acoustic 16:00 Európai Borlovagrend Soproni Legátusának felvonulása mazsorettekkel és fúvósokkal 16:30 Cuvée Együttes bordalai 17:00 Song Office Sopron 19:00 Blue Café Band 21:00 Passion Project szeptember 7. vasárnap 15:00 Sopron Gospel 17:00 Néptánc Gála (Fellép: Testvériség Néptáncegyüttes, Pendelyes Táncegyüttes, Sopron Táncegyüttes, Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI néptánc csoportja és a Fajkusz Banda) 20:00 Grappa Swing

3 3. Programajánló 1. nap - GaLiba Gasztrofesztivál a mulatás jegyében! Szeptember 12. (péntek) Helyszín: Fő tér Koncertek időpontja: Hadik Mihály Band Sipőcz Rock Band Polgármesteri köszöntő Török Ádám és a Mini Kökény Attila Márió élőkoncert Vasi GaLiba gasztrofesztivál - Szeptember /Szombathely/ 2. nap - IX. Szombathelyi Big Band Fesztivál Szeptember 13 (szombat) Helyszín: Fő tér Az Isis Big Band Fesztivál szeptember 13-án immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre. A Fesztivál házigazdájaként az Isis Big Band egy igazán változatos mind a big band és swing zenét, mind a populárisabb zenét kedvelő közönséget is kiszolgáló programmal és meglepetéssel készül a fesztiválra. 3.nap - Magyar Dal Napja Szeptember 14. (vasárnap) Helyszín: AGORA Nagyszínpad Koprive zenekar - magyar popslágerek tamburán Mokka Tribute zenekar - feldolgozások, klasszikus magyar rockslágerek Karak - mikor a népzene és az alternatív rock találkozik Y - szombathelyi és pécsi szál Pannonia Allstars Ska Orchestra Szombathely színpad (Városháza előtti tér) Uveges meg a többiek - blues magyar köntösben Szatmári Luli és zenekara - intim dalok új hangszerelésben Újvilág Utca - tehetségkutató győztes friss helyi tehetség Soulution - mikor a stílusok találkoznak és összeillenek Elefánt - a legújabb szombathelyi sikertörténet Joskar-Ola színpad ( Joskar-Ola lakótelep) Ocho Macho - a helyi nagyfiúk ismét a Magyar Dal Napján

4 4.

5 6. Programajánló Velemi Gesztenyenapok - Október 4-5. Idén is megrendezésre kerül Velem község legnagyobb és leglátogatottabb rendezvénye a Velemi Gesztenyenapok. Talán soha ilyen korán nem került még megrendezésre a Velemi Gesztenyenapok! A természet megviccelve bennünket, idén pár héttel előbbre jár, mindemellett egyéb tényezőket is figyelembe véve a rendezőség az október ei hétvége mellett döntött. A Kőszegi- hegység legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, a vonzó és értékes helyi termék. A Gesztenyeünnep 22. alkalommal a Velemi Továbbképzőház területén a Népi Kézműves Műhelyrendszer hangulatos épületei között és Velem községben megrendezésre kerülő 2 napos kulturális, gasztronómiai, hagyományőrző ünnep, amatőr művészeti csoportok bemutatóival, hagyományőrző programokkal, világzenei koncertekkel, vásári komédiákkal és mesejátékokkal. Szeretettel várjuk Önöket! Orsolya napi vásár - Október /A Natúrpark Ízei/ A Natúrpark Ízei, Orsolya-napi vásár minden évben az Orsolya naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre. Kőszeg és vonzáskörnyezetének jellegzetes őszre jellemző ízeit kóstolhatják meg az idelátogatók úgy mint mézeskalácsot, helyi borokat, kürtőskalácsot, különféle mézeket. A környékbeliek versenyre nevezhetnek hozott süteményeikkel, amelyek megvásárolhatók és az ebből befolyt összeget pedig jótékony célra ajánljuk fel. Gyertyákat, fazekas termékeket is vásárolhatnak miközben amatőr művészeti együttesek teremtenek jó hangulatot műsorukkal a Jurisics-vár belső udvarában.

6 7. Programajánló Szent Márton napi nagyvásár a Vasi Múzeumfaluban - November 8-9. /Szombathely/ Az országos hírű Szent Márton napi vásárra hazánk szinte valamennyi szegletéből érkeznek minőségi portékákat kínáló árusok. A nagyszínpadon zajló programok között lesz gyermekelőadás, néptánc, népzene és más, vásári hangulatot idéző előadás, bemutató is. A béke zenéje - November 23. /Szombathely/ A bőségnek sok arca van: az anyagi gazdagság csak az egyik összetevője. A jó egészséget, az erőt, az életkedvet, a kapcsolatok kiteljesedését, az érzelmi és a lelki kiegyensúlyozottságot, a jó közérzetet és a gondolatvilág békéjét is magában foglalja. Bagdi Bella életmódfejlesztő énekesnő őszi turnéja alkalmából a bőség megteremtéséről tart egy életigenlő, motiváló zenés előadást a Kámoni Arborétumban.

7 7. Túraajánló Alpannonia ÉDK-túra a Kőszegi-hegységben (25/15/5 km) - Szept.ember 06 / szombat/ Rajt/cél: Kőszegi Borok Háza Kőszeg, Várkör 54. Nevezés: Cél zár: A túra az Észak-Dunántúli Kupa túráinak része, térkép: Kőszegi Hegység Túra a Margit-kilátóhoz a Madárdal-völgyet érintve - Szeptember 27. /szombat)/ Közepesen nehéz, hosszú túra. Útvonal: Kőszeg Andalgó Rőtfalva (Rattersdorf ) - Paradicsomos Hámortó (Hammerteich) Margit-kilátó (Margaretenwarte) Vogelsangbach Zeiger-nyereg - Kálvária Kőszeg Táv: 30 km, időtartam: 9 óra Találkozó: 09.00, Jurisics vár bejárata (Kőszeg, Rajnis u. 9.) Túravezető: Láng Zoltán (70/ ) Személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges! Madárvárta Tömördön - Szeptember Legyél Te is igazi természetvédő! Ismerd meg a természet világát más szemmel. Érdekes feladatok várnak rád; madárgyűrűzés, kétéltűek vizsgálata, növény, állatok nyomkövetése és még sok érdekes program Próbáld ki te is milyen a természet barátjának lenni!

8 5. Születésnap, névnap, évforduló, vagy baráti összejövetel? Alternatív programlehetőségek: Szauna Kerengő - finn szauna és turmalinos infra szauna dézsazuhannyal Kerékpárkölcsönzés kerékpározás az ausztriai Sonnenland kiépített kerékpáros-útvonalain Nordic walking Fürdőzés a lutzmannsburgi Sonnenthermében, Bükön, Sárváron Ajándékozz nyugalmat, élményt, kikapcsolódást egész évben! Az ajándékozás öröm: a megajándékozottnak és az ajándékozónak is. Ha ez említett emberek - az ajándékozó és a megajándékozott - valóban jól ismerik egymást, akkor az ajándék mibenléte, mondhatni: lényegtelen. Minden lényege csupán a szándék, amivel odaadják, és az öröm, amivel elfogadják. A Napvirág-Ház most egy személyre szabott ajándék-ötlettel kedveskedik azoknak az ajándékozóknak, akik valami "megfoghatatlannal" lepnék meg szeretteiket, születésnapra, névnapra, évfordulókra. A kikapcsolódás élményét kínáljuk ajándék formájában, meghagyva a lehetőséget az ajándékozónak, hogy ő maga válassza ki, mit tartalmazzon az ajándékcsomag. Mit kell tenned, ha Napvirág-bónt szeretnél ajándékozni? Írj nekünk a napviraghaz@gmail.com címre, vagy hívd a +36/20/ es telefonszámot a részletekért. Mi pedig: személyre szabjuk, díszbe csomagoljuk és postára adjuk az ajándékodat, majd szeretettel várjuk a megajándékozottat a Napvirág- Házban!

9 A kékfrankos és a fröccs Ha bor, akkor Fröccs Fölfelé megy a borban a gyöngy, Jól teszi Tőle senki e jogát el, Nem veszi. /Vörösmarty Mihály: A fóti dal/ Érdekességkép néhány szót említsünk a fröccsről, hiszen kis hazánkba a borfogyasztás egyik legelterjedtebb fogyasztási formája, már hosszú évtizedek óta. A fröccs 200 éves múlttal rendelkezik. Az emberek azon morfondíroztak, hogyan lehetne egy kicsit szellősebb az ital, de úgy, hogy az ízében gazdag maradjon. Itt jön képbe a szóda. De a szóda hogy is lett?. A szódát Jedlik Ányosnak köszönhetően 1829 óta ismerjük. A történethez tudni kell, hogy neki a gyomra nem bírta tisztán a bort; vízzel hígítva pedig valljuk be őszintén elveszítette gazdagságát, bukéját. Egy fóti szőlőbirtokon, mely Fáy András birtokában volt, költők, írók borozgattak. Itt kortyolt Vörösmarty Mihály is, akinek Jedlik Ányos éppen bemutatta nagy találmányát. Jedlik az italt Spricc -nek nevezte az akkori német nyelvhasználat miatt, mire Vörösmarty a szóda poharába fröccsenése után magyarosította Fröccs -re. Hiszen mégis csak magyarok vagyunk! Fröccsöt készíthetünk kedvünkre ugyanúgy vörös-, mint fehérborból, bár a fehér a klasszikusabb. Néhány íratlan szabályra azonban érdemes ügyelni. Fontos, hogy NE ásványvízzel, hanem szódával készítsük el. Illetve célszerűbb a bort előre engedni a pohárba, majd utána a szódát persze nem a nemek közötti különbségre való tekintetre, hanem, mert így biztosítjuk a jó keveredést. A buborékok szellősebbé teszik a bort. A fröccs fogyasztásához még elengedhetetlen, hogy tudjuk mit is kérjünk, hiszen a fröccs nem csak egy fajta lehet. A fröccs számos formája és árnyalata megtalálható. Itt jól láthatjuk, hogy a fröccsnek nagy kultúrája van. Az én kedvencem a Deák-bólé, ha vezetek, akkor természetesen a színészfröccsöt választom Kisfröccs Nagyfröccs Hosszúlépés Házmester Viceházmester Gyermekfröccs Távolugrás (Sóherfröccs) Mafla vagy maflás Lámpás Polgármester Alpolgármester 1 dl bor és 1 dl szódavíz 2 dl bor és 1 dl szódavíz 1 dl bor és 2 dl szódavíz 3 dl bor és 2 dl szódavíz 2 dl bor és 3 dl szódavíz 1-2 cl bor és 2 dl szódavíz 1 dl bor és 9 dl szódavíz 5 dl bor és 5 dl szódavíz 15 dl bor és 5 dl szódavíz 6 dl bor és 4 dl szódavíz 4 dl bor és 6 dl szódavíz Deák-bólé (Ijesztett) Krúdy-fröccs Színészfröccs Avasi fröccs Málnás fröccs (Kagál) Borszem Jankó Kass vagy Tisza fröccs Bakteranyós Matrózfröccs Postásfröccs 1vagy 2 dl bor és 1 spriccentésnyi szódavíz 9 dl bor és 1 dl szódavíz 2 dl szódavíz, az is langyosan 7 dl bor és 3 dl szódavíz bor + málna + szóda 2,5 dl szódás málnaszörp és 2,5 dl bor szegedi találmány, fröccs+ pezsgő 2,5 dl bor és 2,5 dl szódavíz semmi köze a borhoz, 1 korsó sör mellé rum semmi köze a borhoz, dupla fekete mellé rum

10 9. Legendák nyomában A kékfrankos legendája A napóleoni hadjárat idején 1809-ben francia katonák szállásolták be magukat a soproni gazdapolgárok, a poncichterek házaiba. A katonák feledve a háborús idők veszélyeit bőségesen itták a jó soproni bort. A boros gazdák hamar észrevették, hogy a francia katonáknak kétféle pénzük van, egy fehér színű háborús pénz, melyet Napóleon a hadi kiadások fedezésére készíttetett és egy kék színű pénz, mely még a békeidőkből származott és ezért értékesebb volt. A poncichterek legjobb boraikat csak a kék színű pénzért voltak hajlandóak kimérni. Amikor pedig fizetésre került sor annyit mondtak Napóleon katonáinak: KÉK FRANKOT. A hagyomány szerint innen eredt a kiváló bor neve, így lett Kékfrankos, melyet azóta is így emlegetnek Európa szerte. Bármennyire is szép a történet valószínű, hogy nem igaz. Az 1800-as évek végéig Sopron és környéke fehérszőlős borvidék volt, s tulajdonképpen vizsonylag hűvös éghajlata is erre predesztinálná. A kékfrankos szőlő csak az 1890-es évek után került előtérbe. Csatlakozz facebook oldalainkhoz, ahol tájékozódhatsz éppen aktuális programjainkról, csomagajánlatainkról, az itt zajló eseményekről. Megtalálsz minket: Napvirág-Ház és Sunflower Guesthouse néven is! A Napvirág Világa a Harmónia Virága. Napvirág Ház 9476 Zsira, Salamonfai u.30. Tel.: +36/20/ : savaria.agentura@gmail.com napviraghaz@gmail.com

Napvirág hírlevél 2013.

Napvirág hírlevél 2013. Napvirág hírlevél 2013. ŐSZ SZ Kedves Barátunk! Lassan véget ért a nyár, becsöngettek az iskolákban, elköltöznek a fecskék, rövidülnek a nappalok. Ez mind az ősz közeledtét jelzi. Szerencsére egy csodás

Részletesebben

Napvirág hírlevél 2013

Napvirág hírlevél 2013 Napvirág hírlevél 2013 FEBRUÁR Kedves Barátunk! Szólj, gondolj, tégy jót s minden szó, gondolat és tett tiszta tükörként fog visszamosolyogni Rád. (Vörösmarty Mihály) Igazi komoly téli napokat, heteket

Részletesebben

Kedves Barátunk! 2013. 2013. NYÁR. Balogh József: Vakáció. Napvirág Világa a Harmónia Virága

Kedves Barátunk! 2013. 2013. NYÁR. Balogh József: Vakáció. Napvirág Világa a Harmónia Virága 2013. 2013. NYÁR KedvesBarátunk! Végre itt a nyár, amire mindannyian nagyon vártunk már. A vakáció is megkezdődött, így a sok kisiskolásnakvégrelekerültaziskolatáskaésasoktehera válláról, így előtérbe

Részletesebben

2015. ŐSZ. Kedves Barátunk! A Napvirág Világa a Harmónia Virága

2015. ŐSZ. Kedves Barátunk! A Napvirág Világa a Harmónia Virága 2015. ŐSZ Csatlakozz facebook oldalainkhoz, ahol tájékozódhatsz éppen aktuális programjainkról, csomagajánlatainkról, az itt zajló eseményekről. Megtalálsz minket: Napvirág Ház és Sunflower Guesthouse

Részletesebben

Kedves Barátunk! 2013. 2013. TÉL. Napvirág Világa a Harmónia Virága. Juhászné Bérces Anikó

Kedves Barátunk! 2013. 2013. TÉL. Napvirág Világa a Harmónia Virága. Juhászné Bérces Anikó 2013. 2013. TÉL KedvesBarátunk! JuhásznéBércesAnikó Lassan beköszöntenek a hideg, zord téli hónapok. Ilyenkor sokan szeretnek egy kicsit jobban behúzódni az otthonmelegébe, és nyakig betakarózni. Ez is

Részletesebben

szolgál. Tavaszi hírlevelünkkel szeretnénk minél több embert motiválni, ösztönözni a mozgás és az egészséges életmód elkezdésére.

szolgál. Tavaszi hírlevelünkkel szeretnénk minél több embert motiválni, ösztönözni a mozgás és az egészséges életmód elkezdésére. 2013. TAVASZ Kedves Barátunk! Április beköszöntével tavaszi hírlevelünkkel jelentkezünk. Igaz jelen pillanatban nem igen tudatosult bennünk a tavasz eljövetele és a nyári időszámítás kezdete, de reméljük

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

Kedves Barátunk! 2014. TAVASZ. Napvirág Világa a Harmónia Virága. Dsida Jenő: Hálaadás

Kedves Barátunk! 2014. TAVASZ. Napvirág Világa a Harmónia Virága. Dsida Jenő: Hálaadás 2014. TAVASZ Kedves Barátunk! Április beköszöntével tavaszi hírlevelünkkel jelentkezünk. A csodálatos napsütéses meleg napok sok embert a szabadba csábítanak. Éppen ezért szeretnénk olvasóink figyelmébe

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

XII. Őrségi Tökfesztivál

XII. Őrségi Tökfesztivál XII. Őrségi Tökfesztivál 2015. szeptember 25-27. Szeptember 25. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Töktermesztői konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18 00 Egyszer

Részletesebben

Kedves Barátunk! 2014. NYÁR. Csernus Valéria Nyári varázs. Napvirág Világa a Harmónia Virága

Kedves Barátunk! 2014. NYÁR. Csernus Valéria Nyári varázs. Napvirág Világa a Harmónia Virága 2014. NYÁR Kedves Barátunk! A kellemes őszi hónapok után lassan beköszönt a nyár. Ilyenkor mindenhol felpezsdül az élet. Koncertek, szabadtéri előadások, túrák, családi események kavalkádja teszi izgalmassá

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Székely Támadt Vár Séta Lilike szamárral gyerekeknek 14:00 19:00 Kicsi kör és nagy kör a kedvenc szamarad hátán

Székely Támadt Vár Séta Lilike szamárral gyerekeknek 14:00 19:00 Kicsi kör és nagy kör a kedvenc szamarad hátán Dátum Óra Míves Emberek Sokadalma Programtervezet Helyszín Július 29. péntek 9:00 Fórum: Míves Emberek Sokadalma 1. nap Hagyományaink: A hagyományaink, a népművészet és a kézművesség szerepe a kulturális

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

Kedvezményes téli ajánlatok

Kedvezményes téli ajánlatok KISBÉR TOURIST Engedély:R 1068 Utazási Iroda 2870 Kisbér Komáromi u.1. Telefon: 34/352-700 és 06/30/217-8722 Kedvezményes téli ajánlatok Program ajánlat: Szállást kínálunk Budapesten Hotel Rubin****6.450

Részletesebben

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta Meggyfesztivál XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Mezőhegyesi Kanca-és Ménverseny Debreceni Simonyi Napok Eperfesztivál és Tahitótfalui

Részletesebben

Áldott, békés Boldog Karácsonyt és erőben, egészségben, sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk. Mindenkinek! Andrea és Csilla

Áldott, békés Boldog Karácsonyt és erőben, egészségben, sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk. Mindenkinek! Andrea és Csilla Napvirág hírlevél Kedves Barátunk! A borongós ősz után beköszönt a hideg tél. A tájat lassan fehér dunna lepi, kismadár csicsergőn a tavaszt keresi, a fákról fagyos jégkristály lóg még, tavasz előtt előbb

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA

A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa 1. évfolyam 9. szám A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA PROGRAMAJÁNLÓ: MAGYAR ÍZEK - MAGYAR SZÍNEK 6. GASZTRONÓMIAI ÉS GYÜMÖLCSFESZTIVÁL,

Részletesebben

Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó. Kozárdi Gazdaünnep és 8. Almavirág Fesztivál

Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó. Kozárdi Gazdaünnep és 8. Almavirág Fesztivál V. Vőfélytalálkozó Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó és Fesztivál Szent György-napi Országos Biovásár Kozárdi Gazdaünnep és 8. Almavirág Fesztivál XV. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

X. Kiscsőszi Pajtafesztivál Hidak Kulturális Találkozó a Somló-Ság tengelyén Kiscsősz Iszkáz, Kispirit 2014. július 10-13.

X. Kiscsőszi Pajtafesztivál Hidak Kulturális Találkozó a Somló-Ság tengelyén Kiscsősz Iszkáz, Kispirit 2014. július 10-13. X. Kiscsőszi Pajtafesztivál Hidak Kulturális Találkozó a Somló-Ság tengelyén Kiscsősz Iszkáz, Kispirit 2014. július 10-13. Július 10. csütörtök Nap közben népzene, népdal és néptánc tanítás az Interaktív

Részletesebben

Márványos Tamburazenekar

Márványos Tamburazenekar Márványos Tamburazenekar MŰSORAINK "Húzzad édes muzsikásom" - Magyar népi hangszerek, hangadó játékszerek bemutatója: Az interaktív előadás során a magyar népzene hangszereit mutatjuk be. Egy műsoron belül

Részletesebben

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19.

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. időpont Szolnoki Művésztelep (kemence) Szolnoki Művésztelep (színpad) Kossuth-tér 7.00 Kemence felfűtése 9.00 Magyarok vásárának kezdete,

Részletesebben

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/ A programjai 2017. 2017. január 16. Tücsök Peti zenés interaktív gyermekműsora 2017. január 23 február 14. Vasutas Galéria FISAIC fotókiállítás, megnyitó: január 23. 2017. január 27. Tabán Táncegyüttes

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

Maros Megye. Konferál: Onodiné Csécsi Katalin. 11:30-12:30 Bekecs Néptáncegyüttes folklór előadása

Maros Megye. Konferál: Onodiné Csécsi Katalin. 11:30-12:30 Bekecs Néptáncegyüttes folklór előadása PROGRAMFÜZET 1 2019. május 10. péntek Maros Megye Konferál: Onodiné Csécsi Katalin 10:30-11:30 Fesztivál Hivatalos Nyitóünnepsége- A Szépszivárvány Táncegyüttes és Kovács Imre és népi zenekara közreműködésével

Részletesebben

2018. május 11. péntek - Maros megye napja

2018. május 11. péntek - Maros megye napja PROGRAMFÜZET 2018. május 11. péntek - Maros megye napja 08.30-10.00 Ünnepélyes megnyitó a Maros Művészegyüttes közremüködésével 11.00-12.00 Nyárádmenti és mezőmadarasi táncok a Maros Művészegyüttes előadásában,

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

Bogácsi programok 2014

Bogácsi programok 2014 Bogácsi programok 2014 III. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2014. február 01. Közösségi Ház A III. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település éléskamrájába

Részletesebben

Hortobágyi Hagyományőrző rendezvények projekt beszámoló

Hortobágyi Hagyományőrző rendezvények projekt beszámoló Hortobágyi Hagyományőrző rendezvények projekt beszámoló Célterület: A Hortobágyi LEADER HACS területén belüli közösségépítő rendezvények támogatása Célterület azonosító: 1 026 063 Pályázó: - neve: Hortobágy

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február RENDEZVÉNYNAPTÁR 2018. Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január Február Február 2. Farsangi hagyományok, szokások megismertetése, álarc készítés gyerekeknek Fekete Gólya Ház Bátáért Egyesület Február

Részletesebben

Hungarikummá nyilvánították a debreceni párost

Hungarikummá nyilvánították a debreceni párost Hungarikummá nyilvánították a debreceni párost Megtörtént, amire már rég várt a város: a Debrecenben ülésező Hungarikum Bizottság meghozta döntését, és a debreceni páros hungarikum lett. Régen várt esemény

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11.

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11. 2010. NOVEMBER 11. (CSÜTÖRTÖK) 15.00-17.00 Nemcsak a húszéveseké a világ! Örökifjak bálja zenél a Seres Duó zártkörû rendezvény helyszín: Aranytíz, Lovagterem, 18.00 Reitter Ferenc Díjátadó Ünnepség A

Részletesebben

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016.

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. 1. sz. melléklet JAVASLAT A VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. Készítette: Radics Zoltánné intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek Nemzeti Ünnep: 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc

Részletesebben

Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program

Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program 155 Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program A kutatási osztály ez évi kiemelkedő munkája mely immár nemzetközi érdeklődést is keltett a

Részletesebben

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Helyszínek: Polgármesteri Hivatal - Béla király tér Koncertszínpad - Prometheus park Szent István tér Belvárosi templom Béla király tér

Részletesebben

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1.

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1. Csütörtök: Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészet, Villány, Diófás u. 1. 19:00-23:00 BorZsongás hangolódás jó zene, baráti beszélgetések könnyed borozgatások. Különleges tételek kóstolója Gere Andival

Részletesebben

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 Kedves Vásárlónk, Katalógusunkat úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja a megfelelő ünnepi meglepetést. Akár családtagjainak és barátainak, akár munkatársainak vagy

Részletesebben

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása Programajánló Szeptember 12-ig megtekinthető Előtéri fotókiállítás: Nyugat-nógrádi barangoló Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából

Részletesebben

BÜK, BÜKFÜRDŐ-

BÜK, BÜKFÜRDŐ- Aktuális programok, 2017 Október 4.heti BÜK, BÜKFÜRDŐ- http://www.visitbuk.hu/esemenyek/index.html Október 23. 19:00-21:00 Ünnepi Ismerős Arcok koncert Ünnepi Ismerős Arcok koncert Bükön a Művelődési és

Részletesebben

Bogácsi programok 2013

Bogácsi programok 2013 Bogácsi programok 2013 II. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2013. február 02. Bükkalja Általános Iskola A II. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település

Részletesebben

PET?FI M?VÉSZETI LIGET Dunaújváros MJV webhelyen lett közzétéve (

PET?FI M?VÉSZETI LIGET Dunaújváros MJV webhelyen lett közzétéve ( Az idén nyáron is benépesül a Pet?fi liget városunkban. A Bartók Kamaraszínház M?vészeti Liget névvel b? egy hónapos összm?vészeti fesztivállal gondoskodik a város polgárainak igényes nyári szórakoztatásáról.

Részletesebben

TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT. Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától.

TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT. Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától. TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától. Különleges ajánlatunk, amely a következőket tartalmazza:

Részletesebben

65. VILLAMOSENERGIA-IPARI ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓRÓL

65. VILLAMOSENERGIA-IPARI ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓRÓL ELŐZETES TÁJÉKOZTATÓ A 65. VILLAMOSENERGIA-IPARI ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓRÓL (Székesfehérvár, 2015. július 17-19.) KÖSZÖNTŐ Kedves Versenyzők! Szeretettel köszöntjük a résztvevőket a MAVIR ZRt.

Részletesebben

Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? január :00

Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? január :00 Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? 2019. január 25. 17:00 Hanság túra I. - Osli-Hany Évkezdő programjainkra szeretnénk felhívni mindazok figyelmét, akik

Részletesebben

Élvezze a finom fogásokat és mulasson velünk a Villányi Borvidéken! Márton Napi Libavacsora és Táncos Mulatság 2018

Élvezze a finom fogásokat és mulasson velünk a Villányi Borvidéken! Márton Napi Libavacsora és Táncos Mulatság 2018 Élvezze a finom fogásokat és mulasson velünk a Villányi Borvidéken! 1/7 Márton Napi Libavacsora és Táncos Mulatság 2018-ban! Időpont: 2018. november 10. szombat 18:00. Vacsora: 19:00. Helyszín: Mokos Pincészet

Részletesebben

2014-ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR KIVONAT

2014-ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR KIVONAT 2014-ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR KIVONAT 1. 02.08. Téli Túra az Alföldi Kéken Táv: 7km Útvonal: Halászlak Szarvas Kirándulás a Téli Arborétumba 2. 03.15. Petőfi Emléktúra Mezőberény Útv.: Mezőberény - Liget - Laposi

Részletesebben

Időpont: december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal. Szállás: Znojmoban, panzióban, személyes szobákban.

Időpont: december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal. Szállás: Znojmoban, panzióban, személyes szobákban. Időpont: 2018. december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal Szállás: Znojmoban, panzióban, 2-3-4 személyes szobákban. Étkezés: étterem lehetőség Znojmoban és Pozsonyban. Felszerelés: esőkabát,

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet.

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. SZIGLIGET Bővebb információ: www.szigliget.hu Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. A szervezők a programok változtatási jogát fenntartják! Március 15-16. Tavaszváró Március

Részletesebben

2016. július Tisztelt Partnerünk!

2016. július Tisztelt Partnerünk! 2016. július Tisztelt Partnerünk! Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2016 évi július hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, a Vidékfejlesztési

Részletesebben

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek 1. sz. melléklet 2017. évi Városi rendezvényterv Készítette: Ferenczné Fajta Mária mb. intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek I. Nemzeti és állami ünnepek Március 15. Az 1848/49-es

Részletesebben

Felhívás. I. Böszörményi Ízek Fesztiválja. 2010. május 15. Hajdúböszörmény Bocskai tér

Felhívás. I. Böszörményi Ízek Fesztiválja. 2010. május 15. Hajdúböszörmény Bocskai tér Felhívás I. Böszörményi Ízek Fesztiválja 2010. május 15. Hajdúböszörmény Bocskai tér Hajdúböszörményben megrendezésre kerül az I. Böszörményi Ízek Fesztiválja, a Hajdú 400 Hagyományőrző, Kertészeti és

Részletesebben

MÁJUS 9. - A FESZTIVÁL ELŐESTJE MÁJUS 10. CSÜTÖRTÖK

MÁJUS 9. - A FESZTIVÁL ELŐESTJE MÁJUS 10. CSÜTÖRTÖK MÁJUS 9. - A FESZTIVÁL ELŐESTJE 19.00 Neil Young Sétány koncert Városi Hangverseny- és Kiállítóterem MÁJUS 10. CSÜTÖRTÖK 17.00 Kiállítás (fesztivál) megnyitó Város-képkiállítás megnyitója Megyei Művelődési

Részletesebben

A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás

A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás a zenés, táncos nyilvántart ásba vételi száma a kérelmező neve, székhelye a kérelmező cégjegyzékszáma vagy vállalkozói nyilvántartási

Részletesebben

V E R S E N Y K I Í R Á S Édes és félédes futás

V E R S E N Y K I Í R Á S Édes és félédes futás Kopasz-hegyi Futóverseny Tarcal, 2015. március 22. V E R S E N Y K I Í R Á S Édes és félédes futás Idén először, hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre a Kopasz-hegyi futóverseny, amely az elmúlt

Részletesebben

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu A Répce folyó virágzó síkján karnyújtásnyira az Alpoktól Magyarország nyugati csücskében helyezkedik el Bük városa. Kincse, a több mint ezer méter mélységből feltörő

Részletesebben

I. SÁRVÁRI FÚVÓSZENEKARI VERSENY 2008. JÚNIUS 27-28. - SÁRVÁR, NÁDASDY-VÁR SZABADTÉRI SZÍNPADA In memoriam Hidas Frigyes

I. SÁRVÁRI FÚVÓSZENEKARI VERSENY 2008. JÚNIUS 27-28. - SÁRVÁR, NÁDASDY-VÁR SZABADTÉRI SZÍNPADA In memoriam Hidas Frigyes A verseny programja 2008. június 27. Péntek Szabadtéri koncertek a városban - A Sárvári Termál és Wellnessfürd ben: 15.15 Bicske Koncert Fúvószenekara 16.00 Tamási Koncert Fúvószenekar Szabadtéri koncertek

Részletesebben

KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010

KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010 2010 KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010 A közelgõ karácsony alkalmából engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljuk a Balaton Borgaléria ünnepi borkínálatát. Kérjük, tekintse meg összeállításunkat és válassza ki

Részletesebben

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Tartalomjegyzék: Technikai adatok 2 A program eredményessége, szakmai hatásai 3 Részletes Program 4-6 Fotóalbum 7-16 Sajtómegjelenések 17-22 Kreatív anyagok 23-24

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Rendezvény megnevezése: XXIII. Fazekas-találkozó. A rendezvény időpontja: június 12. Látogatók száma: kb.

Szakmai beszámoló. Rendezvény megnevezése: XXIII. Fazekas-találkozó. A rendezvény időpontja: június 12. Látogatók száma: kb. Szakmai beszámoló Rendezvény megnevezése: XXIII. Fazekas-találkozó A rendezvény időpontja: 2016. június 12. Látogatók száma: kb. 1000 fő Program részletezése: 23. alkalommal is sikeresen lezajlott a Fazekas-találkozó.

Részletesebben

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6. JAVASLAT A VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2015. Készítette: Radics Zoltánné intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2018.03.10. szombat A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2018.03.10. 8.45 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 325 HUF oda vissza pedig 325; Összesen: 650

Részletesebben

2014. 2014. MÁRCIUS. Vámosi Nóra. Tavaszünnep látogat Erdőket, friss mezőt, Tavasz. Szelíd szellő simogat Kikelet van, örvendj hát!

2014. 2014. MÁRCIUS. Vámosi Nóra. Tavaszünnep látogat Erdőket, friss mezőt, Tavasz. Szelíd szellő simogat Kikelet van, örvendj hát! 2014. 2014. MÁRCIUS VámosiNóra Tavaszünneplátogat Erdőket,frissmezőt, Tavasz Szelídszellősimogat Kikeletvan,örvendjhát! Viháncolófelhőt. Napsütésaszívben, Dalolórigóröppen Nézdcsaknyílópompáját Virágszirmoságra,

Részletesebben

2014-ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR KIVONAT

2014-ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR KIVONAT 2014-ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR KIVONAT Táv: 7km Útvonal: Halászlak Szarvas Kirándulás a Téli Arborétumba Útv.: Mezőberény - Liget - Laposi kertek - Nagy-Zug - Petőfi Emlékmű - (Koszorúzás) Boldishát Tücsökhalom

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA

VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA ÖRÖMMEL NYÚJTJUK ÁT ÖNNEK ÜNNEPI KATALÓGUSUNKAT, BENNE EGYEDI AJÁNLATAINKKAL A KARÁCSONYI ÉS ÉV VÉGI AJÁNDÉKOZÁSHOZ. Tökéletességre való törekvésünk jegyében ünnepi csomagajánlatainkat

Részletesebben

ÉV ELEJI PROGRAM AJÁNLAT 2016. ÉVI ÜDÜLÉSRŐL A HAJNAL HOTELBEN

ÉV ELEJI PROGRAM AJÁNLAT 2016. ÉVI ÜDÜLÉSRŐL A HAJNAL HOTELBEN ÉV ELEJI PROGRAM AJÁNLAT 2016. ÉVI ÜDÜLÉSRŐL A HAJNAL HOTELBEN A VASAS SZAKSZERVEZETI TAGOK ÉS CSALÁDJAIK SZÁMÁRA 2016. Év eleji programok Január 15. 17. 3 nap /2 éj Reggeli: svédasztal + (hagymás vér)

Részletesebben

Bevezető. Kedves! Írd ide a neved, ha tudod, vagy kérd anyukád, apukád segítségét!

Bevezető. Kedves! Írd ide a neved, ha tudod, vagy kérd anyukád, apukád segítségét! Bevezető Kedves! Írd ide a neved, ha tudod, vagy kérd anyukád, apukád segítségét! Szeretettel köszöntünk az iskolában! Kövesd a munkafüzet címét, és járj te is nyitott szemmel a természetben! A feladatok

Részletesebben

Komlói Kistérség 2015. évi programok. Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR. Húsvéti készülődés

Komlói Kistérség 2015. évi programok. Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR. Húsvéti készülődés i Kistérség 2015. évi programok Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR 3. Húsvétváró Húsvéti készülődés 4. Húsvét vigiliája 5. Locsolóbál 8. Óvodai húsvétolás 9. A költészet napja alkalmából Regionális

Részletesebben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben 2011-ben is bekerült az Igali Gyógyfürdő nyári rendezvénysorozatába a már évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő és töretlen sikernek örvendő gyermeknap,

Részletesebben

Hírlevél május havi programajánló

Hírlevél május havi programajánló Makó és Térsége Tourinform Iroda kiadványa Hírlevél 2010 május havi programajánló 2010. április 24-én jelenik meg Makó régi képeslapokon című könyv. A könyv civil kezdeményezésre, a városban élő képeslap

Részletesebben

6. nap Délelőtt fürdőprogram a Büki Gyógyfürdőben vagy kerékpározás

6. nap Délelőtt fürdőprogram a Büki Gyógyfürdőben vagy kerékpározás Együtt a család 1. nap Érkezés, délutáni program a Büki Gyógyfürdőben. 2. nap Délelőtt golfízelítő az egész család számára Zsirán, délután lutzmannsburgi fürdőprogram. 3. nap A szombathelyi Kalandváros

Részletesebben

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország 2013. július 12-14. Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A 3

Részletesebben

Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2851 Környe, Beloiannisz u. 1. OM Művészeti tagozat

Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2851 Környe, Beloiannisz u. 1. OM Művészeti tagozat Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2851 Környe, Beloiannisz u. 1. OM 031914 Művészeti tagozat Évfolyamok Az intézmény művészeti tagozata 2007-ben kapta meg a: Kiválóra minősített

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója XVI évfolyam - 11 szám 2015 November Programajánló óvoda, iskola, ápolóotthon, Tompaháti Közösségi Tér karácsonyi műsora, az estet a Szegedi Miniszínház műsora zárja Hozzon egy díszt a falu karácsonyfájára!

Részletesebben

Élvezze az ínyenc fogásokat és legyen részese egy kulináris élménynek a Villányi borvidéken egy zenés-táncos mulatság keretein belül!

Élvezze az ínyenc fogásokat és legyen részese egy kulináris élménynek a Villányi borvidéken egy zenés-táncos mulatság keretein belül! Márton Napi Exkluzív Gourmet Libavacsora Élvezze az ínyenc fogásokat és legyen részese egy kulináris élménynek a Villányi borvidéken egy zenés-táncos mulatság keretein belül! 1/8 Időpont: 2019. november

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0608 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lago Maggiore Luxusvilla eladó a Lago Maggiore tó partján

Részletesebben

VI. Tolcsvai Borfesztivál. 2009. augusztus 7. 14.15. Paulon László énekes-gitárművészműsora 15.00

VI. Tolcsvai Borfesztivál. 2009. augusztus 7. 14.15. Paulon László énekes-gitárművészműsora 15.00 VI. Tolcsvai Borfesztivál 2009. augusztus 7. 14.15 Paulon László énekes-gitárművészműsora Levente 15.00 A BIBE TIMEÉnek - éssztárképző Stúdió növendékeinek zenés-táncos show műsora: "Ébredj fe 1 / 14 15.45

Részletesebben

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő Rendezvény központ Üdvözöljük A Római-part legújabb gyöngyszeme, ahely, csodálatos dunai panorámával várja kedves vendégeit. Hatalmas kertünkben közvetlenül a folyóparton gyönyörködhet a Dunában egy pohár

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1121 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Torino Exkluzív luxusvilla eladó Torinó környékén LEIRÁS

Részletesebben

CIGÁNSJ (NÕK) - SZÍNES KAVALKÁD ROMA FESZTIVÁL (POSZT OFF PROGRAM) June 09.

CIGÁNSJ (NÕK) - SZÍNES KAVALKÁD ROMA FESZTIVÁL (POSZT OFF PROGRAM) June 09. CIGÁNSJ (NÕK) - SZÍNES KAVALKÁD ROMA FESZTIVÁL (POSZT OFF PROGRAM) 2011. June 09. Az OSI támogatásával megvalósuló idei fesztiválunk alapvetõ célkitûzése a roma kultúra minél szélesebb körû megismertetése,

Részletesebben

Forrás:

Forrás: Forrás: http://cms.sulinet.hu/get/d/2d67b1e8-cfd4-4d3f-bb07-e1ad606f5f63/1/7/b/large/k0292.jpg Forrás: http://www.nsd.org/cms/lib08/wa01918953/centricity/domain/4547/handsglobe.jpg Forrás: http://www.nsd.org/cms/lib08/wa01918953/centricity/domain/4547/handsglobe.jpg

Részletesebben

Célkitűzéseink. Programtervezet KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA. 2015. szeptember 4-5.

Célkitűzéseink. Programtervezet KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA. 2015. szeptember 4-5. KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA 2015. szeptember 4-5. www.nemzetisegitalalkozo.eu élkitűzéseink Nemzetiségeinknek évszázadokon keresztül megőrzött kulturális, gasztronómiai

Részletesebben

DANUBIUS HOTELS GROUP

DANUBIUS HOTELS GROUP KREATÍV KONFERENCIÁK KIHAGYHATATLAN PROGRAMOK SOPRONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN Vegyen egy mély levegőt és élvezze az Alpoknak és a meseszép erdős vidéknek köszönhető üdítően tiszta, friss levegőt. KONFERENCIA ÉS

Részletesebben

M E G H Í V Ó. a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre. melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap

M E G H Í V Ó. a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre. melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap M E G H Í V Ó a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap Az rendezvény helye: 6900 Makó - Fő tér, Deák Ferenc u. A rendezvény programja: 2013. SZEPTEMBER

Részletesebben

Fedezze fel. karácsonyi ajánlatunkat

Fedezze fel. karácsonyi ajánlatunkat Fedezze fel karácsonyi ajánlatunkat A karácsony már a küszöbön áll Gondolkodott már azon, mivel lepje meg szeretteit? Egy tökéletes és stílusos ajándékot keres? Állítsa össze egyedi szettjét, vagy válasszon

Részletesebben

Katica Bölcsőde éves programnaptára Január Február Március Április Május Június. Tavaszköszöntő zenés műsor

Katica Bölcsőde éves programnaptára Január Február Március Április Május Június. Tavaszköszöntő zenés műsor Katica Bölcsőde éves programnaptára 2018. Farsangi mulatság Tavaszköszöntő zenés műsor Gyereknap/ Bábszínház Kerti mulatság, ballagás Óvodába menő Fotózás Videózás Húsvéti játszóház Beszoktatás Szülőcsoportos

Részletesebben

Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015

Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015 Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015 Zsigárd 2015. július 13-augusztus 8. 2015. július 13-17. Kistérségi nyári kézműves tábor Helyszín: tájház Napi foglalkozások: 09:00-14:00 5 napon keresztül különböző

Részletesebben

Fedezze fel. karácsonyi ajánlatunkat

Fedezze fel. karácsonyi ajánlatunkat Fedezze fel karácsonyi ajánlatunkat A karácsony már a küszöbön áll Gondolkodott már azon, mivel lepje meg szeretteit? Egy tökéletes és stílusos ajándékot keres? Állítsa össze egyedi szettjét, vagy válasszon

Részletesebben

A Fonó novemberi programjai 2009-11-01-2009-11-30 minden nap Fonó Budai Zeneház

A Fonó novemberi programjai 2009-11-01-2009-11-30 minden nap Fonó Budai Zeneház A Fonó novemberi programjai 2009-11-01-2009-11-30 minden nap Fonó Budai Zeneház Cím: Sztregova u. 3. Tel.: 206-5300 Fonó Budai Zeneház novemberi programja November 2. Hétfı November 3. Kedd November 4.

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 203/2013.(XII. 18.) KT. számú HATÁROZAT: Képviselő testülete úgy határoz, hogy a 2014. évi városi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület ei ülésére Iktatószám:21-3/2017/ALJEGYZ Ügyintéző: dr. Nagy Rusztem ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017.02.22-ei ülésére Tárgy: Városi rendezvénynaptár összeállítása Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület

Részletesebben