Hírlevelünkben programok hada sorakozik, melynek végén megismerkedhet a Kékfrankos legendájával és a fröccsök világával.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hírlevelünkben programok hada sorakozik, melynek végén megismerkedhet a Kékfrankos legendájával és a fröccsök világával."

Átírás

1 Napvirág hírlevél Kedves Barátunk! tt van az ősz, itt van újra, mi lehetne hát jobb, mint egy nagy túra. Zsira festői tája a lehetőségek tárháza minden idelátogatónak akár gyalogosan vagy két keréken karikázva Bár a fecskék messze költöztek, nekünk nem kell sokat utazni egy jó programért; a környék számos izgalmas élményt tartogat mindazok számára, akik ellátogatnak Zsirára. Ha Ősz, akkor itt a szüret ideje; az igazi szüreti mulatság mellől pedig nem hiányozhat a jó bor, amiben igazán bővelkedik a környék. Hírlevelünkben programok hada sorakozik, melynek végén megismerkedhet a Kékfrankos legendájával és a fröccsök világával. Kellemes és élmény dús őszt kívánunk! Napvirág világa a Harmónia Virága Ősz Vargáné Éva Itt van az ősz... Itt van az ősz újra ködösen, hidegen Orrunk, kezünk piros a reggeli hidegben. Előkerül lassan a kabát, sál, a sapka, helyet cserél lábunkon a zárt cipő s a szanda. Fázósan gubbasztva várjuk reggel a buszt, s már sötét a délután, mire hazajutsz Szürkék a nappalok, ködösek az esték Jókedvünket is elvitték magukkal a fecskék Ám ezen a hétvégén végre kisütött a nap, A kedvünk is visszajött egy röpke perc alatt. Már húzzuk a cipőnket, kezünkben hátizsák és bot kirándulni indulunk a hegyre legott! Ahogy araszolunk a hegyen lassan feljebb, a kezdeti csacsogás egyre csendesebb lett. S mire felérünk a csúcsra, hangunk sem hallik, a táj mi elénk tárul teljesen elnémít. Mintha végig a hegy oldalán egy bolondos kisgyerek a színes festékeivel mindent összevissza kent Az ég szikrázóan kék, mint a tenger vize, csak itt-ott úszik rajta egy habos fellegecske. A fáknak ezer színben ragyog koronája zöld, vörös, rozsdabarna, aranysárga. A csipkebogyó-, som-, galagonyabokrok mind-mind más színben pompázó csokrok. Lábunk alatt rozsdás, száraz falevelek rőt farkú mókusok magot keresgetnek Festő nem festhetne e látványnál szebbet! Ha odalent majd esik megint, s a sarat dagasztom és magamban ezért az őszt hibáztatom újra felidézem e gyönyörű képet, mely oly csodás, hogy még a rossz időt is feledtetni képes!

2 2. Programajánló Soproni szüret - Szeptemben A hagyományoknak megfelelően idén is egy három napos fesztivál keretein belül köszöntjük a szüreti időszak kezdetét, ahol a soproni termelők a szüreti munkák előtt még egyszer találkozhatnak a borértő és borszerető közönséggel. Bízunk benne, hogy idén is egy sokszínű gasztronómiai fesztivált varázsolhatunk Sopron történelmi belvárosának patinás falai közé. Ezúttal sem maradhat el a kézműves kirakodóvásár és a legkisebbek örömére a gyermekjátszóház is felállításra kerül! Jöjjön el, búcsúzzunk együtt a nyártól! szeptember 5. péntek 18:00 Sopron Város Fúvoszenekara 20:00 Ünnepélyes megnyitó KOWALSKY MEG A VEGA 22:00 Intermezzo Latin Club szeptember 6. szombat 14:00 H2O Acoustic 16:00 Európai Borlovagrend Soproni Legátusának felvonulása mazsorettekkel és fúvósokkal 16:30 Cuvée Együttes bordalai 17:00 Song Office Sopron 19:00 Blue Café Band 21:00 Passion Project szeptember 7. vasárnap 15:00 Sopron Gospel 17:00 Néptánc Gála (Fellép: Testvériség Néptáncegyüttes, Pendelyes Táncegyüttes, Sopron Táncegyüttes, Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI néptánc csoportja és a Fajkusz Banda) 20:00 Grappa Swing

3 3. Programajánló 1. nap - GaLiba Gasztrofesztivál a mulatás jegyében! Szeptember 12. (péntek) Helyszín: Fő tér Koncertek időpontja: Hadik Mihály Band Sipőcz Rock Band Polgármesteri köszöntő Török Ádám és a Mini Kökény Attila Márió élőkoncert Vasi GaLiba gasztrofesztivál - Szeptember /Szombathely/ 2. nap - IX. Szombathelyi Big Band Fesztivál Szeptember 13 (szombat) Helyszín: Fő tér Az Isis Big Band Fesztivál szeptember 13-án immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre. A Fesztivál házigazdájaként az Isis Big Band egy igazán változatos mind a big band és swing zenét, mind a populárisabb zenét kedvelő közönséget is kiszolgáló programmal és meglepetéssel készül a fesztiválra. 3.nap - Magyar Dal Napja Szeptember 14. (vasárnap) Helyszín: AGORA Nagyszínpad Koprive zenekar - magyar popslágerek tamburán Mokka Tribute zenekar - feldolgozások, klasszikus magyar rockslágerek Karak - mikor a népzene és az alternatív rock találkozik Y - szombathelyi és pécsi szál Pannonia Allstars Ska Orchestra Szombathely színpad (Városháza előtti tér) Uveges meg a többiek - blues magyar köntösben Szatmári Luli és zenekara - intim dalok új hangszerelésben Újvilág Utca - tehetségkutató győztes friss helyi tehetség Soulution - mikor a stílusok találkoznak és összeillenek Elefánt - a legújabb szombathelyi sikertörténet Joskar-Ola színpad ( Joskar-Ola lakótelep) Ocho Macho - a helyi nagyfiúk ismét a Magyar Dal Napján

4 4.

5 6. Programajánló Velemi Gesztenyenapok - Október 4-5. Idén is megrendezésre kerül Velem község legnagyobb és leglátogatottabb rendezvénye a Velemi Gesztenyenapok. Talán soha ilyen korán nem került még megrendezésre a Velemi Gesztenyenapok! A természet megviccelve bennünket, idén pár héttel előbbre jár, mindemellett egyéb tényezőket is figyelembe véve a rendezőség az október ei hétvége mellett döntött. A Kőszegi- hegység legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, a vonzó és értékes helyi termék. A Gesztenyeünnep 22. alkalommal a Velemi Továbbképzőház területén a Népi Kézműves Műhelyrendszer hangulatos épületei között és Velem községben megrendezésre kerülő 2 napos kulturális, gasztronómiai, hagyományőrző ünnep, amatőr művészeti csoportok bemutatóival, hagyományőrző programokkal, világzenei koncertekkel, vásári komédiákkal és mesejátékokkal. Szeretettel várjuk Önöket! Orsolya napi vásár - Október /A Natúrpark Ízei/ A Natúrpark Ízei, Orsolya-napi vásár minden évben az Orsolya naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre. Kőszeg és vonzáskörnyezetének jellegzetes őszre jellemző ízeit kóstolhatják meg az idelátogatók úgy mint mézeskalácsot, helyi borokat, kürtőskalácsot, különféle mézeket. A környékbeliek versenyre nevezhetnek hozott süteményeikkel, amelyek megvásárolhatók és az ebből befolyt összeget pedig jótékony célra ajánljuk fel. Gyertyákat, fazekas termékeket is vásárolhatnak miközben amatőr művészeti együttesek teremtenek jó hangulatot műsorukkal a Jurisics-vár belső udvarában.

6 7. Programajánló Szent Márton napi nagyvásár a Vasi Múzeumfaluban - November 8-9. /Szombathely/ Az országos hírű Szent Márton napi vásárra hazánk szinte valamennyi szegletéből érkeznek minőségi portékákat kínáló árusok. A nagyszínpadon zajló programok között lesz gyermekelőadás, néptánc, népzene és más, vásári hangulatot idéző előadás, bemutató is. A béke zenéje - November 23. /Szombathely/ A bőségnek sok arca van: az anyagi gazdagság csak az egyik összetevője. A jó egészséget, az erőt, az életkedvet, a kapcsolatok kiteljesedését, az érzelmi és a lelki kiegyensúlyozottságot, a jó közérzetet és a gondolatvilág békéjét is magában foglalja. Bagdi Bella életmódfejlesztő énekesnő őszi turnéja alkalmából a bőség megteremtéséről tart egy életigenlő, motiváló zenés előadást a Kámoni Arborétumban.

7 7. Túraajánló Alpannonia ÉDK-túra a Kőszegi-hegységben (25/15/5 km) - Szept.ember 06 / szombat/ Rajt/cél: Kőszegi Borok Háza Kőszeg, Várkör 54. Nevezés: Cél zár: A túra az Észak-Dunántúli Kupa túráinak része, térkép: Kőszegi Hegység Túra a Margit-kilátóhoz a Madárdal-völgyet érintve - Szeptember 27. /szombat)/ Közepesen nehéz, hosszú túra. Útvonal: Kőszeg Andalgó Rőtfalva (Rattersdorf ) - Paradicsomos Hámortó (Hammerteich) Margit-kilátó (Margaretenwarte) Vogelsangbach Zeiger-nyereg - Kálvária Kőszeg Táv: 30 km, időtartam: 9 óra Találkozó: 09.00, Jurisics vár bejárata (Kőszeg, Rajnis u. 9.) Túravezető: Láng Zoltán (70/ ) Személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges! Madárvárta Tömördön - Szeptember Legyél Te is igazi természetvédő! Ismerd meg a természet világát más szemmel. Érdekes feladatok várnak rád; madárgyűrűzés, kétéltűek vizsgálata, növény, állatok nyomkövetése és még sok érdekes program Próbáld ki te is milyen a természet barátjának lenni!

8 5. Születésnap, névnap, évforduló, vagy baráti összejövetel? Alternatív programlehetőségek: Szauna Kerengő - finn szauna és turmalinos infra szauna dézsazuhannyal Kerékpárkölcsönzés kerékpározás az ausztriai Sonnenland kiépített kerékpáros-útvonalain Nordic walking Fürdőzés a lutzmannsburgi Sonnenthermében, Bükön, Sárváron Ajándékozz nyugalmat, élményt, kikapcsolódást egész évben! Az ajándékozás öröm: a megajándékozottnak és az ajándékozónak is. Ha ez említett emberek - az ajándékozó és a megajándékozott - valóban jól ismerik egymást, akkor az ajándék mibenléte, mondhatni: lényegtelen. Minden lényege csupán a szándék, amivel odaadják, és az öröm, amivel elfogadják. A Napvirág-Ház most egy személyre szabott ajándék-ötlettel kedveskedik azoknak az ajándékozóknak, akik valami "megfoghatatlannal" lepnék meg szeretteiket, születésnapra, névnapra, évfordulókra. A kikapcsolódás élményét kínáljuk ajándék formájában, meghagyva a lehetőséget az ajándékozónak, hogy ő maga válassza ki, mit tartalmazzon az ajándékcsomag. Mit kell tenned, ha Napvirág-bónt szeretnél ajándékozni? Írj nekünk a címre, vagy hívd a +36/20/ es telefonszámot a részletekért. Mi pedig: személyre szabjuk, díszbe csomagoljuk és postára adjuk az ajándékodat, majd szeretettel várjuk a megajándékozottat a Napvirág- Házban!

9 A kékfrankos és a fröccs Ha bor, akkor Fröccs Fölfelé megy a borban a gyöngy, Jól teszi Tőle senki e jogát el, Nem veszi. /Vörösmarty Mihály: A fóti dal/ Érdekességkép néhány szót említsünk a fröccsről, hiszen kis hazánkba a borfogyasztás egyik legelterjedtebb fogyasztási formája, már hosszú évtizedek óta. A fröccs 200 éves múlttal rendelkezik. Az emberek azon morfondíroztak, hogyan lehetne egy kicsit szellősebb az ital, de úgy, hogy az ízében gazdag maradjon. Itt jön képbe a szóda. De a szóda hogy is lett?. A szódát Jedlik Ányosnak köszönhetően 1829 óta ismerjük. A történethez tudni kell, hogy neki a gyomra nem bírta tisztán a bort; vízzel hígítva pedig valljuk be őszintén elveszítette gazdagságát, bukéját. Egy fóti szőlőbirtokon, mely Fáy András birtokában volt, költők, írók borozgattak. Itt kortyolt Vörösmarty Mihály is, akinek Jedlik Ányos éppen bemutatta nagy találmányát. Jedlik az italt Spricc -nek nevezte az akkori német nyelvhasználat miatt, mire Vörösmarty a szóda poharába fröccsenése után magyarosította Fröccs -re. Hiszen mégis csak magyarok vagyunk! Fröccsöt készíthetünk kedvünkre ugyanúgy vörös-, mint fehérborból, bár a fehér a klasszikusabb. Néhány íratlan szabályra azonban érdemes ügyelni. Fontos, hogy NE ásványvízzel, hanem szódával készítsük el. Illetve célszerűbb a bort előre engedni a pohárba, majd utána a szódát persze nem a nemek közötti különbségre való tekintetre, hanem, mert így biztosítjuk a jó keveredést. A buborékok szellősebbé teszik a bort. A fröccs fogyasztásához még elengedhetetlen, hogy tudjuk mit is kérjünk, hiszen a fröccs nem csak egy fajta lehet. A fröccs számos formája és árnyalata megtalálható. Itt jól láthatjuk, hogy a fröccsnek nagy kultúrája van. Az én kedvencem a Deák-bólé, ha vezetek, akkor természetesen a színészfröccsöt választom Kisfröccs Nagyfröccs Hosszúlépés Házmester Viceházmester Gyermekfröccs Távolugrás (Sóherfröccs) Mafla vagy maflás Lámpás Polgármester Alpolgármester 1 dl bor és 1 dl szódavíz 2 dl bor és 1 dl szódavíz 1 dl bor és 2 dl szódavíz 3 dl bor és 2 dl szódavíz 2 dl bor és 3 dl szódavíz 1-2 cl bor és 2 dl szódavíz 1 dl bor és 9 dl szódavíz 5 dl bor és 5 dl szódavíz 15 dl bor és 5 dl szódavíz 6 dl bor és 4 dl szódavíz 4 dl bor és 6 dl szódavíz Deák-bólé (Ijesztett) Krúdy-fröccs Színészfröccs Avasi fröccs Málnás fröccs (Kagál) Borszem Jankó Kass vagy Tisza fröccs Bakteranyós Matrózfröccs Postásfröccs 1vagy 2 dl bor és 1 spriccentésnyi szódavíz 9 dl bor és 1 dl szódavíz 2 dl szódavíz, az is langyosan 7 dl bor és 3 dl szódavíz bor + málna + szóda 2,5 dl szódás málnaszörp és 2,5 dl bor szegedi találmány, fröccs+ pezsgő 2,5 dl bor és 2,5 dl szódavíz semmi köze a borhoz, 1 korsó sör mellé rum semmi köze a borhoz, dupla fekete mellé rum

10 9. Legendák nyomában A kékfrankos legendája A napóleoni hadjárat idején 1809-ben francia katonák szállásolták be magukat a soproni gazdapolgárok, a poncichterek házaiba. A katonák feledve a háborús idők veszélyeit bőségesen itták a jó soproni bort. A boros gazdák hamar észrevették, hogy a francia katonáknak kétféle pénzük van, egy fehér színű háborús pénz, melyet Napóleon a hadi kiadások fedezésére készíttetett és egy kék színű pénz, mely még a békeidőkből származott és ezért értékesebb volt. A poncichterek legjobb boraikat csak a kék színű pénzért voltak hajlandóak kimérni. Amikor pedig fizetésre került sor annyit mondtak Napóleon katonáinak: KÉK FRANKOT. A hagyomány szerint innen eredt a kiváló bor neve, így lett Kékfrankos, melyet azóta is így emlegetnek Európa szerte. Bármennyire is szép a történet valószínű, hogy nem igaz. Az 1800-as évek végéig Sopron és környéke fehérszőlős borvidék volt, s tulajdonképpen vizsonylag hűvös éghajlata is erre predesztinálná. A kékfrankos szőlő csak az 1890-es évek után került előtérbe. Csatlakozz facebook oldalainkhoz, ahol tájékozódhatsz éppen aktuális programjainkról, csomagajánlatainkról, az itt zajló eseményekről. Megtalálsz minket: Napvirág-Ház és Sunflower Guesthouse néven is! A Napvirág Világa a Harmónia Virága. Napvirág Ház 9476 Zsira, Salamonfai u.30. Tel.: +36/20/ :

Kedves Barátunk! 2013. 2013. TÉL. Napvirág Világa a Harmónia Virága. Juhászné Bérces Anikó

Kedves Barátunk! 2013. 2013. TÉL. Napvirág Világa a Harmónia Virága. Juhászné Bérces Anikó 2013. 2013. TÉL KedvesBarátunk! JuhásznéBércesAnikó Lassan beköszöntenek a hideg, zord téli hónapok. Ilyenkor sokan szeretnek egy kicsit jobban behúzódni az otthonmelegébe, és nyakig betakarózni. Ez is

Részletesebben

szolgál. Tavaszi hírlevelünkkel szeretnénk minél több embert motiválni, ösztönözni a mozgás és az egészséges életmód elkezdésére.

szolgál. Tavaszi hírlevelünkkel szeretnénk minél több embert motiválni, ösztönözni a mozgás és az egészséges életmód elkezdésére. 2013. TAVASZ Kedves Barátunk! Április beköszöntével tavaszi hírlevelünkkel jelentkezünk. Igaz jelen pillanatban nem igen tudatosult bennünk a tavasz eljövetele és a nyári időszámítás kezdete, de reméljük

Részletesebben

Kedves Barátunk! 2014. TAVASZ. Napvirág Világa a Harmónia Virága. Dsida Jenő: Hálaadás

Kedves Barátunk! 2014. TAVASZ. Napvirág Világa a Harmónia Virága. Dsida Jenő: Hálaadás 2014. TAVASZ Kedves Barátunk! Április beköszöntével tavaszi hírlevelünkkel jelentkezünk. A csodálatos napsütéses meleg napok sok embert a szabadba csábítanak. Éppen ezért szeretnénk olvasóink figyelmébe

Részletesebben

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.09.08. 2014.09.21. SÁRVÁR

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.09.08. 2014.09.21. SÁRVÁR Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.09.08. 2014.09.21. SÁRVÁR Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő programjai: Nyugdíjas kedd - Szeptembertől újra! 2014. szeptember 2-től folytatódik a "Nyugdíjas

Részletesebben

Sopron, a kékfrankos fôvárosa Önt is várja!

Sopron, a kékfrankos fôvárosa Önt is várja! BEKÖSZÖNTÔ Sopron, a kékfrankos fôvárosa nagy fejlôdésen ment keresztül a borászati, borturisztikai ágazatban. Amire 10 évvel ezelôtt senki nem számított, az is bekövetkezett, azaz a soproni gazdák a hazai,

Részletesebben

2009. XII. évfolyam 1. különszám. Programfüzet 2009. MÁJUS 16. SZEPTEMBER 26. WWW.KEKFRANKOSNYAR.HU

2009. XII. évfolyam 1. különszám. Programfüzet 2009. MÁJUS 16. SZEPTEMBER 26. WWW.KEKFRANKOSNYAR.HU 2009. XII. évfolyam 1. különszám Programfüzet 2009. MÁJUS 16. SZEPTEMBER 26. TARTALOM Köszöntô 5 Többszöri programok a nyár folyamán: Poncichter est 6 Kékfrankos Expressz 9 Városi séta a bor jegyében

Részletesebben

Ingyenes turisztikai programajánló magazin. ÉLMÉNY itthon. Ízekben utazunk. Fókuszban 2012. OKTÓBER. Minden élménnyel több leszel www.itthon.

Ingyenes turisztikai programajánló magazin. ÉLMÉNY itthon. Ízekben utazunk. Fókuszban 2012. OKTÓBER. Minden élménnyel több leszel www.itthon. Ingyenes turisztikai programajánló magazin ÉLMÉNY itthon Fókuszban Ízekben utazunk 2012. OKTÓBER Minden élménnyel több leszel EGÉSZSÉGESEN mozgásban vízparton kul-túra ízutazás falujárás 22 Tartalom OKTÓBER

Részletesebben

Áldott, békés Boldog Karácsonyt és erőben, egészségben, sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk. Mindenkinek! Andrea és Csilla

Áldott, békés Boldog Karácsonyt és erőben, egészségben, sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk. Mindenkinek! Andrea és Csilla Napvirág hírlevél Kedves Barátunk! A borongós ősz után beköszönt a hideg tél. A tájat lassan fehér dunna lepi, kismadár csicsergőn a tavaszt keresi, a fákról fagyos jégkristály lóg még, tavasz előtt előbb

Részletesebben

GYSEV. magazin ÚTI CÉL AJÁNLÓ III. ÉVFOLYAM 03. 2014. ŐSZ. Ingyenes kiadvány kereskedelmi forgalomba nem hozható

GYSEV. magazin ÚTI CÉL AJÁNLÓ III. ÉVFOLYAM 03. 2014. ŐSZ. Ingyenes kiadvány kereskedelmi forgalomba nem hozható GYSEV III. ÉVFOLYAM 03. 2014. ŐSZ magazin ÚTI CÉL AJÁNLÓ százhalombatta Szent Márton Páneurópai Piknik emlékmozdony KIRUCCANÁSOK Ingyenes kiadvány kereskedelmi forgalomba nem hozható Ünnepeljük együtt

Részletesebben

MInden élménnyel több leszel

MInden élménnyel több leszel MInden élménnyel több leszel NYUGAT-DUNÁNTÚL Sopron Esterházy-kastély Megújulás testnek, léleknek, szellemnek Átérezni, meghallani, megkóstolni és megszeretni Átérezni a történelmi időket, amikor Jurisics

Részletesebben

GYSEV. magazin ÚTI CÉL AJÁNLÓ KRÉTA FUTBALL VB. piknik III. ÉVFOLYAM 02. 2014. NYÁR. Ingyenes kiadvány kereskedelmi forgalomba nem hozható

GYSEV. magazin ÚTI CÉL AJÁNLÓ KRÉTA FUTBALL VB. piknik III. ÉVFOLYAM 02. 2014. NYÁR. Ingyenes kiadvány kereskedelmi forgalomba nem hozható GYSEV III. ÉVFOLYAM 02. 2014. NYÁR magazin ÚTI CÉL AJÁNLÓ KRÉTA FUTBALL VB Női motorvonat vezetők páneurópai piknik KIRUCCANÁSOK Ingyenes kiadvány kereskedelmi forgalomba nem hozható BURGENLANDI BARANGOLÁS

Részletesebben

2014/4. KÜLÖNSZÁM INGYENES / FREE 14.

2014/4. KÜLÖNSZÁM INGYENES / FREE 14. 2014/4. KÜLÖNSZÁM INGYENES / FREE 14. 20 3Mk Zl hol bulizzunk? SZENTENDREI VÁROSI T Ö M EG KÖZLE KE DÉS I M Ú Z E U M 3000 négyzetméter fedett és 2000 négyzetméter szabadtéri kiállítási tér 5 állandó kiállítóterem

Részletesebben

TOP 52 TIPP VENDÉGLÁTÓ- ÉS SZÁLLÁSHELYEK, SZOLGÁLTATÁSOK A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN RÉGIÓGAZDASÁG. kiadványok

TOP 52 TIPP VENDÉGLÁTÓ- ÉS SZÁLLÁSHELYEK, SZOLGÁLTATÁSOK A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN RÉGIÓGAZDASÁG. kiadványok TOP 52 TIPP VENDÉGLÁTÓ- ÉS SZÁLLÁSHELYEK, SZOLGÁLTATÁSOK A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN RÉGIÓGAZDASÁG kiadványok TOP 52 TIPP RÉGIÓGAZDASÁG kiadványok VENDÉGLÁTÓ- ÉS SZÁLLÁSHELYEK, SZOLGÁLTATÁSOK A NYUGAT-DUNÁNTÚLI

Részletesebben

vízkeresztig Szentendrén

vízkeresztig Szentendrén 2013 Adventtől vízkeresztig Szentendrén Készíts betlehemet! Sok kisgyermek szemében a karácsony nem szól másról, csak az ajándékokról, melyeket a Jézuska hoz. A borító belső oldalain lévő kivágható betlehemmel

Részletesebben

Ingyenes turisztikai programajánló magazin. ÉLMÉNY itthon. Itt a fesztiválszezon! Fókuszban. 2013. Június. Minden élménnyel több leszel www.itthon.

Ingyenes turisztikai programajánló magazin. ÉLMÉNY itthon. Itt a fesztiválszezon! Fókuszban. 2013. Június. Minden élménnyel több leszel www.itthon. Ingyenes turisztikai programajánló magazin ÉLMÉNY itthon Fókuszban Itt a fesztiválszezon! 2013. Június Minden élménnyel több leszel EGÉSZSÉGESEN mozgásban vízparton kul-túra ízutazás falujárás 6 JÚNIUS

Részletesebben

ÉLMÉNY itthon. Terítéken a gasztronómia 2013. SZEPTEMBER. Ingyenes turisztikai programajánló magazin. Fókuszban

ÉLMÉNY itthon. Terítéken a gasztronómia 2013. SZEPTEMBER. Ingyenes turisztikai programajánló magazin. Fókuszban Ingyenes turisztikai programajánló magazin ÉLMÉNY itthon Fókuszban Terítéken a gasztronómia 2013. SZEPTEMBER Minden élménnyel több leszel EGÉSZSÉGESEN mozgásban vízparton kul-túra ízutazás falujárás A

Részletesebben

GYSEV. magazin SPORT ÚTI CÉL AJÁNLÓ KIRUCCANÁSOK FELAVATTÁK A WAGNER MOZDONYT. Balaskó Levente. A jövő útjain rajzpályzat nyertese: erdély és szolnok

GYSEV. magazin SPORT ÚTI CÉL AJÁNLÓ KIRUCCANÁSOK FELAVATTÁK A WAGNER MOZDONYT. Balaskó Levente. A jövő útjain rajzpályzat nyertese: erdély és szolnok GYSEV II. ÉVFOLYAM 04. 2013. ŐSZ magazin A jövő útjain rajzpályzat nyertese: Balaskó Levente FELAVATTÁK A WAGNER MOZDONYT SPORT ROVAT KIRUCCANÁSOK ÚTI CÉL AJÁNLÓ erdély és szolnok Ingyenes kiadvány kereskedelmi

Részletesebben

Középpontban a gasztronómia. Új élmények az Oxygen Adrenalin Parkban

Középpontban a gasztronómia. Új élmények az Oxygen Adrenalin Parkban Megújulnak a Mátra várai, Sirok és Kisnána Középpontban a gasztronómia Mátrai hárslevelű a Magyar Tudományos Akadémia bora A Mátra két vára összesen több mint 700 millió forintos Európai Uniós forrásból

Részletesebben

Szenteste. Kedves Olvasóink! Sukorói Advent 2013. Mindenkit szeretettel várunk a programokra! Sukoró Iskolájáért Alapítvány Hírei

Szenteste. Kedves Olvasóink! Sukorói Advent 2013. Mindenkit szeretettel várunk a programokra! Sukoró Iskolájáért Alapítvány Hírei Kedves Olvasóink! Újra elérkezett az életünkben a várakozás időszaka az Advent gyönyörűséges négy hete. Az időjárás az idei ősszel a tenyerén hordott minket. A tél jeges lehelete még csak éppen hogy megérintette

Részletesebben

Minden élménnyel több leszel 2014. SZEPTEMBER FÓKUSZBAN BALATON

Minden élménnyel több leszel 2014. SZEPTEMBER FÓKUSZBAN BALATON Minden élménnyel több leszel 2014. SZEPTEMBER Ingyenes turisztikai programajánló magazin FÓKUSZBAN BALATON 2014. SZEPTEMBER Tartalom 60 1500 EUROPA CANTAT XIX Pécs 2015 24 July - 2 August 22 16 BALATON

Részletesebben

GYSEVmagazin SZOMBATHELY GYŐR ADVENT. A mágnesvasút. GYSEV fejlesztések. A hónap úti célja I. ÉVFOLYAM 06 / 2012 NOVEMBER-DECEMBER

GYSEVmagazin SZOMBATHELY GYŐR ADVENT. A mágnesvasút. GYSEV fejlesztések. A hónap úti célja I. ÉVFOLYAM 06 / 2012 NOVEMBER-DECEMBER GYSEVmagazin I. ÉVFOLYAM 06 / 2012 NOVEMBER-DECEMBER A hónap úti célja SZOMBATHELY GYŐR GYSEV fejlesztések ADVENT A mágnesvasút Ingyenes kiadvány kereskedelmi fogalomba nem hozható. Vonattal élmény a kirándulás!

Részletesebben

Agghegyalja MOZAIK. K e d v e s O l v a s ó! I. évfolyam, VI. szám 2011. december Sopronkövesdről Sopronkövesdnek.

Agghegyalja MOZAIK. K e d v e s O l v a s ó! I. évfolyam, VI. szám 2011. december Sopronkövesdről Sopronkövesdnek. E G É S Z S É G N A P S P O R T N A P Farkas Károly szemével: Önkormányzati hírek Próbálom az elmúlt két hónap történéseit egy képzeletbeli mérlegre helyezni, a pozitív hírek irányába billenünk, de akad

Részletesebben

Csillogás veszi körül az életem Beszélgetés Danics Dórával

Csillogás veszi körül az életem Beszélgetés Danics Dórával Az Alpokalja-Online (www.alon.hu) időszaki kiadványa I. évfolyam 3. szám 2014. december Ajándékozási kalauz tanácstalanoknak A fenyőfavásárlás praktikái Kávézni Szombathelyen is életérzés Csillogás veszi

Részletesebben

A Falusi Turizmus Vas Megyei Szövetsége Vasi Falvak Kincsestára - Helyi Örökségünk c. projektjének

A Falusi Turizmus Vas Megyei Szövetsége Vasi Falvak Kincsestára - Helyi Örökségünk c. projektjének Legyen Vendégünk Vas megyében! A Falusi Turizmus Vas Megyei Szövetsége Vasi Falvak Kincsestára - Helyi Örökségünk c. projektjének keretében készítettük kiadványunkat mindazok számára, akik ennek a rendkívüli

Részletesebben

CSÍK ZENEKAR QUIMBY CIMBALIBAND ANIMA SOUND SYSTEM SZABÓ BALÁZS BANDÁJA PALYA BEA OCHO MACHO INTIM TORNA ILLEGÁL MUZSIKÁS EGYÜTTES BUDA FOLK BAND

CSÍK ZENEKAR QUIMBY CIMBALIBAND ANIMA SOUND SYSTEM SZABÓ BALÁZS BANDÁJA PALYA BEA OCHO MACHO INTIM TORNA ILLEGÁL MUZSIKÁS EGYÜTTES BUDA FOLK BAND 2015 a büki kultúr kúra Etno-Folk Forgatag Aratóünnep Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál Szent Mihály-napi Forgatag CSÍK ZENEKAR QUIMBY CIMBALIBAND ANIMA SOUND SYSTEM SZABÓ BALÁZS BANDÁJA PALYA BEA

Részletesebben

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2015.04.07 2015.04.19. SÁRVÁR

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2015.04.07 2015.04.19. SÁRVÁR Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2015.04.07 2015.04.19. SÁRVÁR Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: Ingyen gyermek belépő Ne felejtse magával vinni a nyár folyamán kapott "Ingyen gyermek belépő"

Részletesebben

Ég és föld között az Oxygen Adrenalin Parkban

Ég és föld között az Oxygen Adrenalin Parkban Online hírek Ajánljuk magunkat! Elindult a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület honlapja, tagjaink, programjaink, híreink. www.matrajovoje.hu A siroki vár felújításának honlapja látványtervekkel, egyedülálló

Részletesebben

Téti Híradó Városi Folyóirat XIV. évfolyam 3. szám 2009. õsz. Városnap 2009. Fogathajtó és lovas ügyességi versennyel

Téti Híradó Városi Folyóirat XIV. évfolyam 3. szám 2009. õsz. Városnap 2009. Fogathajtó és lovas ügyességi versennyel Téti Híradó Városi Folyóirat XIV. évfolyam 3. szám Köszöntjük Tét díszpolgárát és díjazottjait Minden évben a városnapon kerülnek átadásra azok az elismerõ díjak melyeket Tét Város Önkormányzat Képviselõ-testülete

Részletesebben

Üdítô látvány. A legjobbak leszünk

Üdítô látvány. A legjobbak leszünk A legjobbak leszünk Dr. 3 6 Kósa Árpádot, a Nyírsuli Kft. ügyvezetôjét a gazdasági társaság jövôjérôl kérdeztük. Elgondolásai új alapokra helyezik Nyíregyháza sportéletét és utánpótlás nevelését. Új igazgató

Részletesebben

Minden élménnyel több leszel 2014. JÚNIUS FÓKUSZBAN FESZTIVÁLOK

Minden élménnyel több leszel 2014. JÚNIUS FÓKUSZBAN FESZTIVÁLOK Minden élménnyel több leszel 2014. JÚNIUS Ingyenes turisztikai programajánló magazin FÓKUSZBAN FESZTIVÁLOK Tartalom 2014. JÚNIUS A szabadság élménye! 32 8 BÜKFÜRDÔ - HUNGUEST HOTEL RÉPCE GOLD**** NYÁRI

Részletesebben