5. Utasítja és egyben felhatalmazza a Középfokú Köznevelési Intézményeket Működtető

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "5. Utasítja és egyben felhatalmazza a Középfokú Köznevelési Intézményeket Működtető"

Átírás

1 NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 64/05. (VI.5.) számú határozata A Ridens Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Nyíregyházi Tagintézményébe járó tanulók étkeztetésére vonatkozó megállapodás megkötéséről A Közgyűlés. Az előterjesztést megtárgyalta és elfogadja.. A határozat mellékletét képező megállapodást jóváhagyja. 3. Felhatalmazza a polgármestert, valamint a Középfokú Köznevelési Intézményeket Működtető Központ (KÖZIM) vezetőjét a megállapodás aláírására. Felelős: Dr. Kovács Ferenc polgármester Tóth Zoltán intézményvezető Határidő: Folyamatos 4. A Ridens Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Nyíregyházi Tagintézményében ellátott tanulók folyamatos étkeztetését biztosítja azzal, hogya Klebelsberg Intézményfenntartó Központ biztosítja a működtetést végző önkormányzati költségvetési szerv részére külön megállapodással a tevékenység ellátásához szükséges nagy értékű tárgyi eszközök, kis értékű tárgyi eszközök, valamint a feladatellátáshoz szükséges, az intézményben levő helyiségek térítésmentes használatát. Kinyilatkozza, hogya feladat ellátásához álláshelyet nem vesz át. 5. Utasítja és egyben felhatalmazza a Középfokú Köznevelési Intézményeket Működtető Központ vezetőjét a költségek megosztásáról szóló megállapodás elkészítésére és aláírására. Felelős: Tóth Zoltán intézményvezető Határidő: folyamatos 6. Utasítja a Középfokú Köznevelési Intézményeket Működtető Központ vezetőjét, hogy az eszközök nyilvántartásba vételéről, rendeltetésszerű használatáról, állagmegóvásáról gondoskodjon. Felelős: Tóth Zoltán intézm ényvezető Határidő : folyamatos k.m.f., fsf.eren Dr. Szemán Sándor polgármester címzetes főjegyző Erről értesülnek:./ A Közgyűlés tagjai./ A címzetes főjegyző és a Polgármesteri Hivatal belső szervezeti egységeinek vezetői 3./ Középfokú Köznevelési Intézményeket Működtető Központ, Nyíregyháza Széchenyi u / Ridens Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Nyíregyházi Tagintézménye Nyíregyháza, Széchenyi út / Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Salgótarjáni Tankerülete, Salgótarján Rákóczi út 36.

2 Melléklet a 64j05.(VI.5.) számú előterjesztéshez MEGÁLLAPODÁS KÖZÉTKEZTETÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRA amely létrejött egyrészről NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGú VÁROS ÖNKORMÁNYZATA (székhelye : Nyíregyháza, Kossuth tér l., adószám: , számlaszáma: számlavezető pénzintézete: OTP Bank Nyrt Északkelet-magyarországi Régió Nyíregyházi Fiókja (4400 Nyíregyháza, Rákóczi u. l.)), képviseli: Dr. Kovács Ferenc polgármester, a továbbiakban Önkonnányzat és a Középfokú Köznevelési Intézményeket Működtető Központ (székhelye: Nyíregyháza, Széchenyi u , adószám: , számlaszám: szá ml aveze tő pénzintézete: OTP Bank Nyrt Északkeleti-magyarországi Régió yíregyházi Fiókja (4400 Nyíregyháza, Rákóczi u..)), képviseli: Tóth Zoltán intézményvezető, továbbiakban KÖZIM Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (székhelye: 05 Budapest, Nádor utca 3., képviseli: Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarjáni tankerület mb. tankerületi igazgató, adóigazgatási azonosító szám : , előirányzat-felhasználási keretszámla száma : , ÁHT azonosítója: 3356, statisztikai szám jele: továbbiakban : KLlK RIDENS Szakképző Iskola Speciális Szakiskola és Kollégium (székhelye: 660 Balassagyarmat, Nyírjes puszta 5., képviseli: Siketné Zsiga Judit intézményvezető), a továbbiakban Intézmény RIDENS Szakképző Iskola Speciális Szakiskola és Kollégium Nyíregyházi Tagintézménye (telephelye: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi út , tagintézmény vezető : Varga Józsefné) a továbbiakban Tagintézmény együttesen Együttműködő Felek között a mai napon, az alábbi feltételek szerint: I. ELŐZMÉNYEK Együttműködő Felek előzményként rögzítik, hogy az Országgyűlés 0. november 6-án elfogadta az egyes szakosított szociális és gyermekvédelmi szakellátási intézmények állami átvételéről és egyes törvények módosításáról szóló 0. évi CXCII. törvényt, amely - többek között módosítja a gyermekétkeztetésre vonatkozó szabályokat is. Ez alapján az 997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról (a továbbiakban Gyvt) 5. () bekezdése 03. január l-jétől az alábbi rendelkezést tartalmazza: "Ha a szülő (törvényes képviselő) eltérően nem rendelkezik, a nem állami fenntartó az általa fenntartott nevelési-oktatási intézményben, a települési önkormányza t az általa fenntartott óvodában és a közigazgatási területén az állami intézményfenntartó központ által fenntartott nevelési-oktatási intézményben, a fenntartó az egyéb állami fenntartású intézményben a gyermekek és a tanulók számára az óvodai nevelési napokon, illetve az iskolai tanítási napokon biztosítja a déli meleg főé tk ezést és két további étkezés t." Fentiek értelmében, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának feladata 04. szeptember l -jétől az étkeztetés biztosítása a RlDENS Sza kkép ző Iskola Speciális Szakiskola és Kollégium Nyíregyházi Tagintézményében. II. A MEGÁLLAPODÁS TÁRGYA. Az Önkormányzat az I. pontban leírtaknak megfelelően a Tagintézményben biztosítja a tanulók számára az iskolai tanítási napokon a déli meleg főétkezést és további két étkezést.

3 3. Az Önkormányzat a gyermekétkeztetési feladat ellátásáról az Intézmény tanulói és dolgozói tekintetében a KLlK Salgótarjáni Tankerület vagyonkezelésében lévő Tagintézmény tálaló konyha-étkezőjében gondoskodik. Az étkeztetés esetében a feladatellátás az Állam tulajdonában, és a KLlK vagyonkezelésében lévő tálaló konyha-étkezőben történik. 3. A KLlK jelen szerződés keretében ingyenes használatba adja az Önkormányzat részére a Nyíregyházi ingatlan nyilvántartásban szereplő iskola, étkező és tálaló konyha rendeltetésű, természetben 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u alatti ingatlan ból 76 m ingatlanrészt, mely tálaló konyha funkciót lát el (továbbiakban: konyha). A használatért a KLlK a bérleti díj fizetésétől eltekint. 4. A KLlK a feladat ellátásához ingyenesen használatba adja az Önkormányzat részére jelen megállapodás. sz. mellékiete (átadási jegyzőkönyv) szerinti - az étkeztetés feladatellátására szolgáló vagyonkezelésében lévő - ingóságokat. Ezen eszközök pótlásáról, javításáról az Önkormányzat gondoskodik. A pótlás során beszerzett eszközök az Önkormányzat tulajdonába kerülnek. 5. Szerződő Felek kijelentik, tudomással bírnak arról, hogya gyermekétkeztetési feladatokat az Önkormányzat a KÖZIM közreműködésével látja el a 3.) pontban rögzített Tagintézmény tálaló konyha-étkezőjében. III. MEGÁLLAPODÁS IDŐTARTAMA. Jelen megállapodás 04. szeptember l-jétől határozatlan időtartamra jön létre.. A megállapodás megszűnik, ha az Önkormányzat étkeztetési feladat-ellátási kötelezettsége teljesen, vagy az érintett Tagintézményben és kollégiumában elhelyezett diákok vonatkozásában megszűnik. 3. A megállapodás módosítását bármelyik fél írásban kezdeményezheti. 4. Együttműködő felek tudomásul veszik, hogy jelen megállapodást kizárólag közös megegyezéssel, írásban módosíthatják. 5. Jelen megállapodást bármelyik fél jogosult a másik félhez intézett írásos felmondó nyilatkozattal, a hónap utolsó napjára, de legalább 60 (hatvan) napos felmondási idővel felmondani. IV. KÖZÉTKEZTETÉSI FELADATELLÁTÁSSAL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK. Az étkeztetési feladat magában foglalja a gyermekétkeztetés biztosítását, az étel szállítását, kiosztását.. Az Önkormányzat az étkeztetést teljes körűen látja el. Az ellátás biztosítása érdekében szükséges alkalmazottak foglalkoztatásán, az adagok minőségi és mennyiségi ellenőrzésén és kiosztásán túl gondoskodik a tálaláshoz használt szállító és tálaló edények, evőeszközök mosogatásá ró I, a konyha takarításáról, a jogszabályi előírásokban meghatározott higiénés körülmények betartásáról. Az étkező tisztántartása a KÖZIM dolgozóinak feladata. 3. Az Önkormányzat az étkezésért fizetendő térítési díj mértékét határozatban állapítja meg. Az étkezési térítési díj beszedését a KÖZIM végzi.

4 4 4. A Tagintézmény a köznevelési feladatokhoz kapcsolódó étkeztetési feladat-ellátáshoz szükséges feltételeket saját kollégiumi ellátottjai, tanulói és alkalmazottai vonatkozásában biztosítja. Az étkezési normatíva igényléséhez, a napi étkezés lebonyolításához szükséges nyilvántartásokat naprakészen vezeti, a nyilvántartás adatait a Tagintézmény a KÖZIM részére rendelkezésre bocsátja. 5. A KÖZIM az étkezések megrendelését közvetlenül, naponta az élelmezésvezető részére küldi meg. A pótrendeléseket és lemondásokat a tárgynapot megelőző napon 9 óráig (hétfői napra pénteken 9 óráig) jogosult a Tagintézmény a KÖZIM felé jelezni. 6. A Tagintézmény az étkeztetésben résztvevők létszámáról (kedvezményenkénti bontásban a KÖZIM által előírt formában) az intézmény tanulói vonatkozásában havonta kimutatást küld a KÖZIM-nek folyamatosan jelezve a változásokat. A Tagintézmény a térítési díjkedvezményeket nyilvántart ja, a megállapítás alapjául szolgáló dokumentumok érvényességét figyelemmel kíséri és az érvényességi határidő lejártára felhívja a szülő, gondviselő figyelmét, illetve az új dokumentumok bekéréséről gondoskodik. A Tagintézmény a térítési díj-kedvezmények megállapításának alapjául szolgáló dokumentációt 5 évig megőrzi és az Önkormányzat kérésére azt ellenőrzésre átadja. V. Egyéb rendelkezések. Az Önkormányzat köteles a használatba adott ingatlanrészt rendeltetésszerűen használni, annak állagát megóvni - ideértve a konyha tartozékait, felszereléseit, az épület központi berendezéseit és a közös használatra szolgáló helyiségeket is - továbbá azt tisztán tartani.. Amennyiben az Önkormányzat a konyhán bármilyen átalakítást, felújítást vagy egyéb értéknövelő munkát kíván végrehajtani, azokat kizárólag a KLlK előzetes írásbeli hozzájárulása esetén teheti meg. Az ingyenes használat időtartama alatt szükségessé váló karbantartási munkák költsége eltérő megállapodás hiányában az Önkormányzatot terhelik. 3. A rendes karbantartáson felüli, nagyobb volumenű felújítási vagy helyreállítási munkák költségei teljes egészében a KLlK-et terhelik. Ilyen esetben az Önkormányzat köteles tűrni a karbantartással, felújítással, helyreállítással kapcsolatos munkák elvégzését, illetve ha azok elvégzésének szükségességét észleli, köteles arról a KLlK-et haladéktalanul értesíteni. 4. A jelen szerződés bármely módon történő megszüntetése esetén az Önkormányzat köteles az ingyenes használatba adott ingatlanrészt a megszűnés napjával, eredeti állapotában, játadás átvételi jegyzőkönyvnek megfelelőenj kiürítvej a KLlK részére visszaadni. 5. A szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 03. évi V. törvény (Ptk.) lakásbérletre vonatkozó szabályai, valamint a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 993. évi LXXVIII. törvény rendelkezései az irányadók. 6. A KLlK kijelenti, hogy az intézmény esetében a tűz-, villám- és érintésvédelmi igazolásainak állapota megfelel a jogszabályban meghatározottaknak, amelyről az érvényes igazolásokat az Önkormányzat rendelkezésére bocsátja. 7. Az. számú melléklet jelen megállapodás elválaszthatatlan részét képezi.

5 5 Jelen megállapodás egymással mindenben megegyező 8 eredeti példányban készült, melyből 3 példány az Önkormányzatot, 3 példánya KLlK-et, - példány az intézményt és a KÖZIM -et illeti meg. A szerződő felek képviselői a megállapodásukat tartalmazó okiratot elolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal egyezőt aláírják. Mellékletek:. számú melléklet: használatba adott eszközök Nyíregyháza, 05. június 5. NV[REGVHÁZA MEGVEI JOG Ú VÁROS ÖNKORMÁNVZATA RÉSZÉRŐL: Dr. ~nc~ Dr. Szemán Sándor polgármester címzetes főjegyző (jogi ellenjegyző) ~~\~~\ Pató né Nagy Magdolna ~. gazdasági osztályvezető (pénzügyi ellenjegyző) ~~.- Tóth Zoltán KÖZIM intézményvezető / / Klebelsberg Intézményfenntartó Központ részéről: Székyné dr. Sztrémi Melinda salgótarjáni tankerület mb. tankerületi igazgatója RIDENS Szakképző Iskola Speciális Szakiskola és Kollégium részéről: ~) J0-!J ~ / r~ Siketné Z iga Judit varga jjózse né~ intézményvezető J tagintézmény vezető

6 ÁTADÁS - ÁTVÉTELI JEGYZŐKÖNYV Készült: 04. szeptember Ol-jén a RIDENS Szakképző Iskola Speciális Szakiskola és Kollégium Nyíregyházi Tagintézménye 4400 Nyíregyháza, Széchenyi út alatti hivatalos helyiségében Jelen vannak: Varga Józsefné RIDENS tagintézményvezető Nizsalóczki Csabáné RIDENS gondnok Puskásné Somogyi Mária KÖZIM intézményvezető-helyettes Silimon Tiborné KÖZIM konyhai dolgozó Kondész Istvánné KÖZIM konyhai dolgozó Tárgy: konyhai és éttermi berendezések, eszközök ingyenes használatra való átadása KONYHA 5sz. Nyilv.sz. Megnevezés mennyiség me.egység Megjegyzés 37 Sütő rekeszes (Technokea 900 VE/3) 405 Étkezési tálca Kanál Evőkés Evővilla Leveses tányér Lapostányér Bögre Kancsó Hűtőszekrény Elektronic Működés képtelen 64 Tűzhely 64 Üst Gázzsámoly Asztal RM lappal Asztal kopásálló lappal 6 73 Lábas 40 l-es fedővel INOX Tálalópult (fiókos) Mosogató (RM 3 medencés csepegtetővel) 9 75 Szekrény (Felső fali) Fazék 5,75 l-es fedővellnox 760 Fazék 4 l-es fedővellnox. oldal,jy0,r-,.. \

7 76 Lábas 6 L-es fedővellnox Lábas 5,5 L-es fedővellnox Lábas 3 L-es fedővellnox Tál 3,5 L-es INOX 6 77 Merőkanál 0,4 L-es ,584 Merőkanál 0,5 L-es Spicc kanál Lapát kanál Csontozókés Tésztaszűrő 8 cm 3 78 Tésztaszűrő cm Tésztaszűrő 0 cm Mentőláda Étkező asztal Szemetes Szék Hűtőgép 400 L-es Tűzoltókészülék Tálalóállvány RM Konzervbontó Mikrohullámú sütő Kéztörlő adagoló Folyékonyszappan adagoló Hűtőszekrény Zanussi ételmintás ; Ételszállító edény fedővel 0 L Ételszállító edény fedővel 5 L Szemetes Függöny Rádiósmagnó Ruháskosár 5 79 Falióra Szarvasi kávéfőző. oldal

8 ÉTKEZŐ Ssz. Nyilv.sz. Megnevezés mennyiség me.egység Megjegyzés 686 Szekrény Asztal 3 Szék Kézszárító Fogas 6 36 Folyékonyszappan adagoló Függöny Gurulós tálaló o - va~ózs, f é tagmtezme... t.-,./ ~ f vezeto. k.m.f. ~ :'} oije;,ljií---[ ) ~izsalóczki Csabáné gondnok h'~\"" t \ \' \ Silimon ~iborné' ~I konyhai dolgozó \ nvj)~t0. Puskásné Somogyi Mária intézményvezető-helyettes /lou~g ~n /~---! Kondész Istvánné konyha i dolgozó 3. oldal

~c polgármester aláírás{v'

~c polgármester aláírás{v' NYÍREGYHÁZA 4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR. PF.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEFON : +36 42 524-500i FAX: +36 42 524-50 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU POLGÁRMESTERE Ügyiratszám: SZOC-069j20S. Ügyintéző:

Részletesebben

NvíREGYHÁZA MEGVEI JOGÚ VÁROS. 73/2013.( ) számú. határozata

NvíREGYHÁZA MEGVEI JOGÚ VÁROS. 73/2013.( ) számú. határozata NvíREGYHÁZA MEGVEI JOGÚ VÁROS KÖZGVŰLÉSÉNEK 73/2013.(111.28.) számú határozata a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központtal a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 30-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 30-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Közétkeztetési feladatok ellátására megállapodás a Klebelsberg Intézményfenntartó

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat gyermekétkeztetéshez kapcsolódó szerződés megszüntetésére E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat gyermekétkeztetéshez kapcsolódó szerződés megszüntetésére E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 194. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat gyermekétkeztetéshez kapcsolódó szerződés megszüntetésére E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Közétkeztetési Nonprofit Kft. ügyvezetője Tiszavasvári Városi Kincstár intézményvezetője

Közétkeztetési Nonprofit Kft. ügyvezetője Tiszavasvári Városi Kincstár intézményvezetője ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 29-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A KLIK-kel megkötött közétkeztetési feladatok ellátásáról szóló megállapodás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 27-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 27-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Megállapodás a BM-EGYMI tanulóival szemben fennálló étkezési térítési

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 35/2015. (II. 25.) számú h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 35/2015. (II. 25.) számú h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Iktatószám: 2025/2014. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei

Részletesebben

KIVONAT. 2. felhatalmazza elnökét a határozat mellékletét képező ellátási szerződés aláírására.

KIVONAT. 2. felhatalmazza elnökét a határozat mellékletét képező ellátási szerződés aláírására. KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2010. december 16-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 9275-4/2013 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat Somoskőújfalu Község Önkormányzat iskolaépületére vonatkozó használati szerződés megszüntetésére, és az ingatlan Hibó Tamás Művészeti

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. február 14. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének május 14-i rendkívüli ülésére

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének május 14-i rendkívüli ülésére ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 14-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal kötendő, Zirc Városi Önkormányzat kötelező étkeztetési

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. Javaslat a gyermekvédelmi szakellátással kapcsolatos együttműködési megállapodás megkötésére

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. Javaslat a gyermekvédelmi szakellátással kapcsolatos együttműködési megállapodás megkötésére Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Ikt.szám: 30.989/2012 Javaslat a gyermekvédelmi szakellátással kapcsolatos együttműködési megállapodás megkötésére Tisztelt Közgyűlés! A gyermekek védelméről

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. december 18-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. december 18-án tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. december 18-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a és a között létrejött vagyonkezelési szerződés módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő:

Részletesebben

Előterjesztés a Berettyóújfalui Tankerületi Központtal kötendő megállapodásról

Előterjesztés a Berettyóújfalui Tankerületi Központtal kötendő megállapodásról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Pandur Erika Előterjesztés a Berettyóújfalui Tankerületi Központtal kötendő megállapodásról 2013. január 1-jétől a közoktatási

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén közétkeztetési feladatok ellátására

TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén közétkeztetési feladatok ellátására AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 303. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén közétkeztetési feladatok ellátására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. (a továbbiakban együtt: Felek) között alulírott helyen és napon a következő feltételekkel:

MEGÁLLAPODÁS. (a továbbiakban együtt: Felek) között alulírott helyen és napon a következő feltételekkel: MEGÁLLAPODÁS köznevelési intézmény gyermekétkeztetéssel és óvodai feladatellátással összefüggő helyiségei költségeinek továbbszámlázására, műfüves pálya használatára Kunszentmárton Város a székhelye: 5440

Részletesebben

Ikt.szám:36.597/2011.

Ikt.szám:36.597/2011. Ikt.szám:36.597/2011. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Népjóléti Iroda J a v a s l a t a Pillangó Szárnyán Kft-vel együttműködési megállapodás megkötésére és kedvezményes bérleti díj

Részletesebben

Előterjesztés - a Közgyűléshez -

Előterjesztés - a Közgyűléshez - NYíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. Ügyiratszám: 29120-3/2012.05 Ügyintéző: dr. Krizsai Anita Előterjesztés - a Közgyűléshez - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

Javaslat. ingatlan használati jogának átadására a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére.

Javaslat. ingatlan használati jogának átadására a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére. PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-185/2012. A döntés meghozatala minősített Szavazattöbbséget igényel! Javaslat ingatlan

Részletesebben

KÖZNEVELÉSI SZERZŐDÉS

KÖZNEVELÉSI SZERZŐDÉS KÖZNEVELÉSI SZERZŐDÉS a köznevelési intézmények települési nemzetiségi önkormányzati fenntartásba vételével összefüggő intézményi átadás-átvételről, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszámátadásról, valamint

Részletesebben

polgármester főtanácsos

polgármester főtanácsos 1 Előterjesztő: Készítette: Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Javaslat megállapodás megkötésére a Kazincbarcika, Jószerencsét út 2. szám alatt működő Szalézi Szent Ferenc Gimnázium oktatási intézményben

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület március 28.-i ülésére A gyermekvédelem helyi szabályairól szóló 9/2009.(VI.02.) számú rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület március 28.-i ülésére A gyermekvédelem helyi szabályairól szóló 9/2009.(VI.02.) számú rendelet módosítására Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. : (53) 360-010 : (53) 361-571 Előterjesztés készítésében közreműködött: Gazdasági Osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Pénzügyi Bizottság Szociális

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 24-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 24-ei rendes, nyílt ülésére Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2339 Majosháza, Kossuth u. 34., Tel: 06/24-511-830, Fax: 06/24-511-831, E-mail: polgarmester@majoshaza.hu ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete április 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete április 28-i ülésére Tárgy: Oktatási ingatlanok használati szerződése Sorszám: IV/9 Előkészítette: Sápi András intézményi referens Véleményező Bizottság: Pénzügyi Bizottság Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Döntéshozatal

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 11-i rendkívüli zárt üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 11-i rendkívüli zárt üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 15-12/2011/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 11-i rendkívüli zárt

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 248/1999./ X.25./ számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 248/1999./ X.25./ számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK 248/1999./ X.25./ számú h a t á r o z a t a a hajléktalanok részére személyes gondoskodást nyújtó intézmények fenntartói jogának átruházásáról. A Közgyûlés 1./

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA HUMÁN FŐOSZTÁLY SZOCIÁLIS OSZT ÁL Y

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA HUMÁN FŐOSZTÁLY SZOCIÁLIS OSZT ÁL Y Ügyiratszám: 2654-2/2012.05 Ügyintéző: dr. Krizsai Anita NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA HUMÁN FŐOSZTÁLY SZOCIÁLIS OSZT ÁL Y 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42)

Részletesebben

III. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja:

III. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja: ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. MÁRCIUS 24-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 780-4/2015/Sz. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB III. NAPIREND Tárgy: Javaslat

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 16-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 16-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 16-i ülésére Tárgy: A nevelési intézményekben alkalmazandó intézményi térítési díjakról, valamint a gyermekétkeztetés intézményi

Részletesebben

Javaslat a Ciróka Családi Napközi Nonprofit Kft-vel kötött támogatási szerződés meghosszabbítására

Javaslat a Ciróka Családi Napközi Nonprofit Kft-vel kötött támogatási szerződés meghosszabbítására Pásztó Város Polgármestere 3060 Pásztó, Kölcsey UTCA 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 Fax: (06-32) 460-918 Szám:1-220/2016. A javaslat elfogadása minősített szavazattöbbséget igényel! Javaslat a Ciróka

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 1 Előterjesztő: Készítette: Untenerné Márton Ágnes osztályvezető Tárgy: Javaslat tulajdonosi hozzájárulás megadására a Barcika Príma Kft. számára a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium Szakképző Iskola

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/1000-1/2014/I Üi.: dr. Kurunczi Péter Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Csongrád Megyei Levéltár használati

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 28-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat az Üllői

Részletesebben

Tárgy: Az Eperjes és Nagytőke Község Önkormányzataival kötendő óvodai feladatellátási

Tárgy: Az Eperjes és Nagytőke Község Önkormányzataival kötendő óvodai feladatellátási Szentes Város Jegyzőjétől 6600Szentes, Kossuth tér 6. Iktatószám: P-1570/2013 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Az Eperjes

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2006. (VI....) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Kozma József alpolgármester

Részletesebben

VI. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja:

VI. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja: ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. MÁRCIUS 23-I MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 774-7/2017/Sz. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB VI. NAPIREND Tárgy: Javaslat az

Részletesebben

~\ Cl Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyz ő

~\ Cl Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyz ő NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 87/2018. (V.31.) számú határozata Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott Eszterlánc Északi óvoda alapító oki ratá na k módosításáról A

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Ikt.szám: 25.122/2016 Javaslat a köznevelési intézményekben biztosított gyermekétkeztetés intézményi airól szóló rendelet megalkotására Tisztelt Közgyűlés! A

Részletesebben

Kizárólag az 1-8. évfolyamon, valamint az 1-8. évfolyamon felül nappali rendszerű oktatásban részt vevő tanulók részére

Kizárólag az 1-8. évfolyamon, valamint az 1-8. évfolyamon felül nappali rendszerű oktatásban részt vevő tanulók részére 6724 Szeged, Huszár u. 1. (6701 Szeged, Pf.:485) Tel.: (62) 561-961 Fax: (62) 561-962 E-mail: titkarsag@ngsz.hu Web: www.ngsz.hu Adószám: 15484990-2-06 RAIFFEISEN BANK ZRt: 12067008-00103129-08400000 NYILATKOZAT

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Melléklet: 1. sz. Határozati javaslat Szavazás módja: 2. sz. Alapító okirat egyszerű többség

Melléklet: 1. sz. Határozati javaslat Szavazás módja: 2. sz. Alapító okirat egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. DECEMBER 8-I RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1126-6/2016/SZ.. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB V. NAPIREND Tárgy: Javaslat intézményi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 22-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 22-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány Kossuth L. u. 18. titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040., Fax: 24/521-056. www.dunavarsany. hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének /2014. ( ) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés intézményi térítési díjáról (t e r v e z e t) E L Ő T E R J E S Z T É S SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének december 10-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-i ülésére Tárgy: A nevelési intézményekben alkalmazandó intézményi térítési díjakról, valamint a gyermekétkeztetés intézményi

Részletesebben

s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015.

s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015. 14253065 Salgó Vagyon Kft. Salgótarján s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015. Javaslat a 3681 hrsz.-ú ingatlan ingyenes használatba adására Tisztelt Közgyűlés! A Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. szerves

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Javaslat a Salgótarján, Petőfi út 85. (hrsz.: 923) szám alatti volt általános iskola sportpályájának ingyenes használatba adására

Javaslat a Salgótarján, Petőfi út 85. (hrsz.: 923) szám alatti volt általános iskola sportpályájának ingyenes használatba adására 14253287 Salgó Vagyon Kft. Salgótarján SV/4.121-2/2015. Javaslat a Salgótarján, Petőfi út 85. (hrsz.: 923) szám alatti volt általános iskola sportpályájának ingyenes használatba adására Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 154/2011.(VIII.25.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 154/2011.(VIII.25.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 154/2011.(V.25.) számú határozata a Huszár tér 5. sz. alatti 8089 hrsz-ú ingatlan egyes részeinek - a Hajdúdorogi Egyházmegye részére történő - átadásáról A Közgyűlés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. február 22-i ülésére Tárgy: Zirci Nevelési Tanácsadóval kapcsolatos megállapodás felmondása Előadó: Ottó Péter polgármester

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Ikt. szám: 1811/2011. Javaslat a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére térítésmentes helyiséghasználat biztosítására Tisztelt Közgyűlés! A Salgótarjáni

Részletesebben

Lakásbérleti szerződés

Lakásbérleti szerződés Lakásbérleti szerződés amely létrejött egyrészt Dédestapolcsány Községi Önkormányzata Dédestapolcsány, Petőfi út 21., mint bérbeadó (továbbiakban: bérbeadó) másrészt : név: (bérlő) születési hely, idő:..

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Erdőkertes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019. (X. 8.), 15/2018. (XI. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 10/2018. (IX. 17.) önkormányzati rendelete az étkezési térítési díjakról egységes

Részletesebben

polgármester jogi szakreferens

polgármester jogi szakreferens Előterjesztő: Készítette: Dr. Juhász Hajnalka jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye által használt személygépjárművek Klebelsberg

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűléshez

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűléshez Ügyiratszám: 53.591/2011.v111. Ügyintéző: File János NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: Telefon: (42) 524-510 Fax: (42) 524-501 E-maii: humanalpolg@nyiregvhaza.hu

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja 1 Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja Javaslat haszonélvezeti jog alapításáról szóló szerződés jóváhagyására Előadó: dr. Puskás

Részletesebben

1. 1. d) a gyermek-, vagy köznevelési intézményekben ellátott vagy tanuló gyermekekre,

1. 1. d) a gyermek-, vagy köznevelési intézményekben ellátott vagy tanuló gyermekekre, Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól ( egységes szerkezetben ) Aszód Város Önkormányzata Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Együttműködési Megállapodás családi napközi kistérségi fenntartásban történő működtetésére

Együttműködési Megállapodás családi napközi kistérségi fenntartásban történő működtetésére Együttműködési Megállapodás családi napközi kistérségi fenntartásban történő működtetésére amely létrejött egyrészről a Pécsi Többcélú Kistérségi Társulás (7621 Pécs, Perczel M. u. 2.) számlaszáma: 11731001-15587086,

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 6211/2006. E l ő t e r j e s z t é s a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére Tárgy: Megállapodás a Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulással egyes kötelező megyei

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének / ( ) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetési és egyéb étkezési térítési díjak megállapításáról

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének / ( ) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetési és egyéb étkezési térítési díjak megállapításáról Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének / ( ) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetési és egyéb étkezési térítési díjak megállapításáról Ózd, 2014. július 17. Előterjesztő: Előkészítő: Alpolgármester

Részletesebben

110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat. Fenntartói jog átadása FENNTARTÓI JOG ÁTADÁSÁRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS

110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat. Fenntartói jog átadása FENNTARTÓI JOG ÁTADÁSÁRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS 110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat Fenntartói jog átadása Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete a fenntartásában működő Eötvös József Középiskola, Szakiskola és Kollégiumra vonatkozó fenntartói

Részletesebben

Szolgáltatási szerződés

Szolgáltatási szerződés Szolgáltatási szerződés Amely létrejött egyrészről: Német Nemzetiségi Önkormányzat Taksony Székhely: 2335 Taksony, Fő út 85. Adószám: 15782951-1-13 KSH szám: 15782951-8411-371-13 Bankszámlaszám: 11742180-15782951

Részletesebben

Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 31-én megtartott rendes nyilvános ülésén készült jegyzőkönyvből

Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 31-én megtartott rendes nyilvános ülésén készült jegyzőkönyvből BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 8/2011 K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 31-én megtartott rendes nyilvános ülésén készült

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Erdőkertes község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015. (II. 26.) és 13/2014. (XII. 18.) önkormányzati rendelettel módosított 16/2013. (VII. 29.) önkormányzati rendelete az étkezési-, valamint a

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 21-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 21-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 21-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Belső Tűz Egyesülettel családi napközi ellátásra szóló feladat-ellátási

Részletesebben

8./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a május 31-ei képviselő-testületi ülésre

8./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a május 31-ei képviselő-testületi ülésre Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterétől 8./ E L Ő T E R J E S Z T É S a 2017. május 31-ei képviselő-testületi ülésre Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó, gyermekjóléti alapellátásokról és

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 10. NAPIREND Ügyiratszám: 1 /545/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. június 28-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Szín-Vonal Alapfokú

Részletesebben

Javaslat. étkeztetési feladatok ellátásáról szóló együttműködési megállapodás jóváhagyására

Javaslat. étkeztetési feladatok ellátásáról szóló együttműködési megállapodás jóváhagyására Városi Polgármesteri Hivatal 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-155 Fax: (06-32) 460-918 Szám: 1-139/2016. A határozat elfogadása egyszerű szavazattöbbséget igényel! Javaslat étkeztetési feladatok

Részletesebben

polgármester főtanácsos

polgármester főtanácsos 1 Előterjesztő: Készítette: Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Javaslat megállapodás megkötésére a Kazincbarcika, Alsóvárosi körút 39/A. szám alatt működő Tompa Mihály Református Általános Iskola

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 10/2011 K I V O N A T Készült: Tárgy: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 19-én megtartott rendkívüli, nyilvános ülésén

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület február 18-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület február 18-án tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. február 18-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Polgár Város Önkormányzata és a Polgári CSEMETE Szociális Szövetkezet között létrejött haszonkölcsön szerződés

Részletesebben

Javaslat a Rónafalui Művelődési Ház Rónafaluért Baráti Társaság részére történő ingyenes használatba adására

Javaslat a Rónafalui Művelődési Ház Rónafaluért Baráti Társaság részére történő ingyenes használatba adására 14254048 1425 4048 S algó Vagyon Kft. Salgótarján SV/3.784-2/2016. Javaslat a Rónafalui Művelődési Ház Rónafaluért Baráti Társaság részére történő ingyenes használatba adására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján

Részletesebben

Az Ör. 4. (1)-(4) bekezdései helyébe a következő rendelkezés lép:

Az Ör. 4. (1)-(4) bekezdései helyébe a következő rendelkezés lép: 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 23/2017. (VI. 27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és a köznevelési intézményekben nyújtott gyermekétkeztetés

Részletesebben

/ tanítási év (2 példányban tanévenként kitöltendő)

/ tanítási év (2 példányban tanévenként kitöltendő) 6724 Szeged, Huszár u. 1. (6701 Szeged, Pf.:485) Tel.: (62) 561-961 Fax: (62) 561-962 E-mail: titkarsag@ngsz.hu Web: www.ngsz.hu Adószám: 15484990-2-06 RAIFFEISEN BANK ZRt: 12067008-00103129-00100005 NYILATKOZAT

Részletesebben

polgármester főtanácsos

polgármester főtanácsos 1 Előterjesztő: Készítette: Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Javaslat megállapodás megkötésére a Kazincbarcika, Alsóvárosi körút 39/A. szám alatt működő Tompa Mihály Református Általános Iskola

Részletesebben

INGATLAN HASZNÁLATI MEGÁLLAPODÁS

INGATLAN HASZNÁLATI MEGÁLLAPODÁS INGATLAN HASZNÁLATI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Pécs Megyei Jogú Város a székhelye: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. képviseli: dr. Őri László alpolgármester törzsszáma: 735616 adóigazgatási azonosító

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A jelzőrendszeres házi

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda Ikt. szám:1292/2010. Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Női és a Férfi Átmeneti Szálló akadálymentesítésére vonatkozó hatósági

Részletesebben

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására 14253058 S algó Vagyon Kft. Salgótarján SV/2.411-2/2015 Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződés módosítására

TÁRGY: Javaslat a kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződés módosítására AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 17. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Javaslat a kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződés módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 60/2018. (IV.25.) számú. határozata

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 60/2018. (IV.25.) számú. határozata NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 60/018. (IV.5.) számú határozata A Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott Tündérkert Keleti Óvoda alapító okiratának módosításáról A Közgyűlés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 15-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 15-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Belső Tűz Egyesület helyiség használatba adási kérelme Iktatószám:

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám:1131-26/2016. Javaslat a Salgótarján észak déli irányú kerékpárút II./A ütemmel érintett ingatlanok terület és tulajdonjog rendezéséhez kapcsolódó előzetes

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 14-ei rendkívüli, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 14-ei rendkívüli, nyílt ülésére Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2339 Majosháza, Kossuth u. 34., Tel: 06/24-511-830, Fax: 06/24-511-831, E-mail: polgarmester@majoshaza.hu ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS JÓVÁHAGYÁSA (NÓGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZ- GATÓSÁG)

MEGÁLLAPODÁS JÓVÁHAGYÁSA (NÓGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZ- GATÓSÁG) RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

KIVONAT. H a t á r o z a t

KIVONAT. H a t á r o z a t KIVONAT A Képviselő-testület 2017. február 23-án megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből 72/2017. Kth. A központi alapellátási orvosi ügyelet ellátásához szükséges Kiskunhalas, Nagy Szeder István utcai

Részletesebben

Előterjesztés a Debreceni Tankerületi Központtal kötött megállapodás és vagyonkezelési szerződés módosításáról

Előterjesztés a Debreceni Tankerületi Központtal kötött megállapodás és vagyonkezelési szerződés módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Pandur Erika Előterjesztés a tal kötött megállapodás és vagyonkezelési szerződés módosításáról Képviselő-testülete a 117/2017.

Részletesebben

Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet )

Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet ) Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet ) Aszód Város Önkormányzata Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Szám: 26.893/2014. Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a VGÜ Nonprofit Kft. megbízási szerződésének módosítására

Részletesebben

3. NAPIREND Ügyiratszám: 4/651/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. március 27-i nyilvános ülésére

3. NAPIREND Ügyiratszám: 4/651/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. március 27-i nyilvános ülésére 3. NAPIREND Ügyiratszám: 4/651/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. március 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: A gyermekétkeztetés

Részletesebben

2010. május szám. Tartalomjegyzék HATÁROZATOK. 53/2010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának

2010. május szám. Tartalomjegyzék HATÁROZATOK. 53/2010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának 010. május 13. 7. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal HATÁROZATOK 53/010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának átadás-átvétele 54/010. (V. 13.) Kgy. Szigetvár

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda Ikt.szám: 31328/2013. Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda J a v a s l a t a Női Átmeneti Szálló felújításának időtartama alatt az ellátottak elhelyezésével

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város. Javaslat kamatmentes kölcsön nyújtására a Salgótarjáni Acélárugyár Zrt.,,cs.a. munkavállalói részére

Salgótarján Megyei Jogú Város. Javaslat kamatmentes kölcsön nyújtására a Salgótarjáni Acélárugyár Zrt.,,cs.a. munkavállalói részére Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Iktatószám: 9693/2014. Javaslat kamatmentes kölcsön nyújtására a Salgótarjáni Acélárugyár Zrt.,,cs.a. munkavállalói részére Tisztelt Közgyűlés! A Salgótarján

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről Város Polgármestere 2051, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. november 30-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Étkezési normával kapcsolatos döntések meghozatala, és a települési

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS a Művelődési ház használatba adásáról

MEGÁLLAPODÁS a Művelődési ház használatba adásáról Ügyiratszám: MEGÁLLAPODÁS a Művelődési ház használatba adásáról Amely létrejött egyrészről Zalahaláp Község Önkormányzata székhelye: 8308 Zalahaláp, Petőfi tér 4. képviseli: Bedő Lajos Sándor polgármester

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosításáról

Részletesebben

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK FEBRUÁR 7-ÉN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK FEBRUÁR 7-ÉN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. FEBRUÁR 7-ÉN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére Tárgy: Szent Lázár Alapítvány kérelme a Békés, Petőfi u. 35. szám alatti ingatlan hasznosítására vonatkozóan Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta osztályvezető-helyettes Gazdasági Osztály Véleményező

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az általános iskolai intézményi gyermekétkeztetésben való részvétel feltételeiről. Tisztelt Szülő/Gondviselő!

TÁJÉKOZTATÓ az általános iskolai intézményi gyermekétkeztetésben való részvétel feltételeiről. Tisztelt Szülő/Gondviselő! TÁJÉKOZTATÓ az általános iskolai intézményi gyermekétkeztetésben való részvétel feltételeiről Tisztelt Szülő/Gondviselő! Tisztelettel tájékoztatom Önt, hogy az étkezési térítési díj beszedése a 2017/2018

Részletesebben