UTAZÁSI FELTÉTELEK. Kedves Utasunk!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "UTAZÁSI FELTÉTELEK. Kedves Utasunk!"

Átírás

1 UTAZÁSI FELTÉTELEK Kedves Utasunk! A TUI Deutschland Kft. (Utazásszervező) részletes Utazási Feltételek című kiadványa az Ön és az Utazásszervező között létrejött szerződéseses jogviszonyt szabályozza. Ezeken az oldalakon foglaltuk össze ennek legfontosabb pontjait. Az utazásszervező részletes Utazási Feltételeit (nyomdába adáskor a 47. kiadás) az utazási irodában kaphatja meg. 1. Jelentkezés, visszaigazolás 1.1 Amikor jelentkezik egy utazásra, felhatalmazza az Utazásszervezőt, hogy Önnel kötelező érvényű utazási szerződést kössön. Az utazási szerződés akkor válik az Utazásszervezőre nézve kötelezővé, amikor az utazás lefoglalását és árát az utazási irodán keresztül visszaigazolja Önnek. A visszaigazolást az utazási irodán keresztül kapja meg. 1.3 Amennyiben a visszaigazolás eltér a jelentkezési lapján foglaltaktól, az Utazásszervező 10 napig köteles új ajánlatát fenntartani. Az utazási szerződés az új ajánlat alapján jön létre, amennyiben Ön a határidőn belül elfogadja azt. 2. Fizetés 2.1 Az ügyfélpénzek biztosítására az Utazásszervező inszolvencia biztosítást kötött a Deutschen Reisepreis Sicherungsverein WaG-nél (DRS). A biztosítási jegy a visszaigazoláson található. 2.2 Szerződéskötéskor a visszaigazolás kézhezvétele után az utazás díjának, valamint a speciális TOP-ajánlatok és kedvezményes árú akciók (Specials, Sparreisen) esetében 40%-a fizetendő előlegként. Az utazási biztosítás díja teljes egészében az előlegfizetéskor esedékes. 2.3 Az utazás díjának fennmaradó része akkor válik esedékessé, ha biztossá válik, hogy az utazás a foglalásnak megfelelően megvalósul és az utazási dokumentumok az irodában átvehetők, vagy ha az iroda azokat megegyezés szerint megküldi az utasnak. 2.4 Az előleg, a fennmaradó rész, illetve az esetleges sztornó díj összege a visszaigazolásban foglaltatnak. Sztornó esetén (v.ö. 7. pont) a sztornó díj, az ügyintézés díja, átfoglalási díj, valamint az egyéni utazások kialakításának díjai azonnal esedékesek. 2.5 Fizetés módja Banki beszedés esetén kérjük, szíveskedjék a bank adatait, címét, a címet, ahová az utazási dokumentumokat kéri és az Ön írásosos hozzájárulását a beszedéshez az utazási irodán keresztül az utazásszervező rendelkezésére bocsátani Amennyiben World of TUI kártyával fizet, mutassa be a kártyát foglaláskor az utazási irodában. Adja meg ezen kívül a címet, ahová az utazási dokumentumokat kéri, illetve írásos hozzájárulását, hogy a World of TUI kártyán keresztül az Utazásszervező az utazás díját az Ön bankszámlájára terhelhesse Az előleget általában a szerződést követő egy héten belül terheljük a számlájára, a fennmaradó összeget pedig kb. 3 héttel az utazás megkezdése előtt.

2 2.6 Kivételes esetekben az előleg és az utazási dokumentumok átvételekor a fennmaradó összeg készpénzben is fizethető az utazási irodában. 2.7 A fizetés módja csak legkésőbb az utazás előtt 25 nappal változtatható. 3. Árak és szolgáltatások 3.1 A szerződésben foglalt szolgáltatások a szolgáltatás leírásában (katalógus, flyer, Internet), illetve a visszaigazolás erre vonatkozó részében találhatók. A szerződéskötés előtt az utazásszervező változtathat a szolgáltatások leírásán, amiről az Utas a foglalás előtt természetesen tájékoztatást kap. 6. Szolgáltatás- és ármódosítás 6.1 A szerződésben foglaltaktól a szerződéskötést követően csak abban az esetben térhet el az Utazásszervező, ha a szolgáltatás változtatásai nem kérdőjelezik meg jóhiszeműségét, és feltétlenül szükségesek, és csakis olyan mértékű lehet, ami az utazás értékét nem befolyásolja. 7. Az Utas elállása az utazás megkezdése előtt/elállási díjak Az átalány igény rendszerint személyenként/lakóegységenként sztornózás esetén: Standard díjak: 25%-a az utazás megkezdése előtti 22. naptól az utazás díjának 35%-a az utazás megkezdése előtti 15. naptól az utazás díjának az utazás megkezdése előtti 8. naptól az utazás díjának 65%-a az utazás megkezdéséig és No show esetén az utazás díjának 80%-a Kivételek a standard szabályozás alól: A Apartmanok/bérelt nyaralók, buszos és vasúti utazások esetén az utazás megkezdése előtti 46. napig az utazás díjának az utazás megkezdése előtti 45. naptól az utazás díjának az utazás megkezdése előtti 35. naptól az utazás díjának 80%-a 90%-a. B Hajóutak; városlátogatások a Városlátogatások katalógusból; speciális programok, aktív programok, motorhomes/ motorkerékpárok az USA/Kanada, Ázsia/Ausztrália, Afrika és a Karib-szigetek/Középés Dél-Amerika katalógusból 35%-a

3 az utazás megkezdése előtti 22. naptól az utazás díjának az utazás megkezdése előtti 15. napig az utazás díjának 75%-a 95%-a. C Bérautó a bérlet megkezdése előtti 3. napig a bérlet megkezdése előtti 2. naptól amennyiben nem kerül átvételre a bérautó a bérleti díj 30.-EUR 50.- EUR 90%-a. D Menetrendszerinti repülőjegyek személyenként a repülés előtti 31. napig a repülés előtti 30. naptól 30.- EUR 96.- EUR. A C+D szabályozás csakis a csak bérautó foglalás és menetrendszerinti repülőjegy foglalás sztornírozására érvényes, kombinált utazások esetén azonban nem. Ezekben az esetekben a pont, illetve a A, B, E. F pontjai alkalmazandóak. E Belépőjegyek esetén pl. musicalekre a sztornódíj a belépődíj 95%-a, hacsak az utazásszervező szolgáltatás-leírásában nem szerepel más (3.1 pont). F Speciális TOP- ajánlatok és kedvezményes árú akciók (Specials, Sparreisen) esetében az alábbi sztornódíjak érvényesek: az utazás megkezdése előtti 22. naptól az utazás díjának az utazás megkezdése előtti 15. naptól az utazás díjának az utazás megkezdése előtti 8. naptól az utazás díjának 40%-a 55%-a 65%-a 75%-a 85%-a 95%-a. 8. Átfoglalás 8.1 Kérésére az Utazásszervező amennyiben lehetséges, a és ben meghatározott határidőt megelőzően módosíthatja a foglalást. Az átfoglalás díja személyenként 30.-EUR. Későbbi módosítások, illetve a foglalás alapjául szolgáló katalógus érvényességi idején túl módosítás csak oly módon lehetséges, hogy az eredeti foglalást a fent említett feltételekkel sztornózzuk, és egyidejűleg új foglalást rögzítünk. Ez menetrendszerinti repülőjáratokra is vonatkozik, amennyiben Ön másik légitársaságot választ.

4 10. Az Utazásszervező elállása illetve visszalépése Az Utazásszervező elállásának illetve visszalépésének a feltételeit a részletes Utazási Feltételek tartalmazza, mely az utazási irodában rendelkezésre áll. 12. Segítségnyújtás, kárenyhítés, felmondás 12.1 Amennyiben az Utazásszervező valamely szolgáltatását nem, vagy nem szerződés szerint nyújtja, az Utas jogorvoslatot követelhet. Az Utazásszervező oly módon nyújthat orvoslást, hogy azonos vagy magasabb értékű helyettesítő szolgáltatást nyújt. A hiba orvoslását az Utazásszervező abban az esetben tagadhatja meg, ha az aránytalan terheket róna rá Az Utas az utazást követően követelheti az utazás díjának részbeni visszatérítését, amennyiben az Utazásszervező valamely szolgáltatását nem a szerződésnek megfelelően nyújtotta, és az Utas nem mulasztotta el ezt megfelelő módon jelenteni Amennyiben egy utazás valamely hiba folytán nagymértékben csorbát szenved, és az Utazásszervező a hibát megfelelő időn belül nem orvosolja, az Utas a jogszabályban rögzített feltételekkel felmondhatja a szerződét. A későbbi bizonyíthatóság okán javasoljuk az írásos formát. Ugyanez érvényes abban az esetben is, ha az Utas számára az utazás folytatása az Utazásszervezőnek felróható, súlyos probléma miatt nem lehetséges. Csak akkor nem kell a hiba orvoslására határidőt meghatározni, ha az nem lehetséges, vagy az Utazásszervező azt megtagadja, vagy ha a szerződés azonnali hatályú felmondását az Utas valamilyen különleges érdeke jogossá teszi. Ha ezután a szerződés megszűnik, az Utas jogosult a visszatérítésre. Csak annyival tartozik az Utazásszervezőnek, amennyibe az utazás igénybevett szolgáltatásai kerülnek, amennyiben ezek az ő érdekeit szolgálták. 13. Felelősség 13.2 Az Utazásszervező szerződés szerinti felelősségvállalása az Utas káráért (kiv. testi sérülés) az utazás díjának legfeljebb a háromszorosáig terjedhet, szándékosság és durva hanyagság esetétől eltekintve. Az utazás díjának háromszorosáig terjedő felelősség abban az esetben érvényes, ha az Utas káráért csak egy, az Utazásszervező megbízásából szolgáltatást nyújtó személy hibáztatható. További felelősségkorlátozásokat a részletes Utazási Feltételek tartalmaz Kivételes esetekben, ha a helyi képviselő nem érhető el, kérjük, forduljon a helyi szolgáltatóhoz (bérbeadó, szállodaportás stb.) vagy az Utazásszervezőhöz ill. az Utazásszervező célterületi képviseletéhez. Amennyiben ennek az Utas saját hibájából nem tesz eleget, nem jogosult követeléseinek érvényesítésére. 14. Jogérvényesítés kizárása, elévülés 14.1 Az utazási szolgáltatás nem szerződésszerű teljesítése esetén jelentkező kárigények az utazási szerződésben rögzített befejező dátum után egy hónapon belül érvényesíthetők az Utazásszervezővel szemben (a címet ld. lent a 17. pont után). A kárigényt az utas érdekében ajánlott írásban beadni. Ezt követően az Utas csak akkor élhet igénnyel, ha a határidő betartásában saját hibáján kívül akadályoztatva volt.

5 14.2 A szavatossági igények törvény ( 651c - 651f BGB) szerint egy éven belül elévülnek. Az elévülés azzal a nappal kezdődik, amelyikkel a szerződés szerint az utazás befejeződött. Az elévülést fel kell függeszteni arra az időszakra, amíg az Utazásszervező és az Utas között tárgyalások folynak, mindaddig, míg valamelyikük meg nem tagadja a tárgyalások folytatását. Az elévülés legkorábban a felfüggesztés után 3 hónappal indul. Meg nem engedett cselekedet miatti igények elévülése 3 év Az utazási iroda csak közvetítő az utazási szerződés megkötésekor. Nincs feljogosítva, hogy garanciális, vagy kártérítési követeléseket vegyen fel. 15. Útlevél-, vízum-, vám-, deviza- és egészségügyi rendelkezések 15.1 Az Utazásszervező vállalja, hogy az utazást értékesítő állam polgárait tájékoztatja az összes érvényben lévő útlevél-, vízum- és egészségügyi előírásokról és azok esetleges változásáról. Más államok polgárai számára az illetékes konzulátus ad tájékoztatást. A katalógusok leírásai és az utazási dokumentumok alapján az utazással kapcsolatos legszükségesebb információkat kapják meg az utasok. Kérjük, vegye figyelembe ezeket az információkat, és továbbiakért keresse az utazási irodáját Az Utazásszervező nem felel azért, hogy az utas idejében megkapja a szükséges vízumot, még akkor sem ha utóbbi megbízza annak beszerzésével, hacsak nem az utazásszervező hibája a késlekedés. Mindig legalább 8 hetet szánjon a szükséges okmányok (vízum) stb. beszerzésére. 16. Adatvédelem A rendelkezésünkre bocsátott személyes adatait elektronikusan feldolgozzuk és használjuk, amennyiben erre a szerződés végrehajtása érdekében szükség van. Ezenkívül a jövőben szeretnénk Önt aktuális ajánlatainkról írásban tájékoztatni, mindaddig amíg nem jelzi számunkra, hogy nem kívánja ajánlatainkat kapni. Amennyiben nem kívánja megkapni ajánlatainkat, kérjük, forduljon adatvédelmi csoportunkhoz a lent feltüntetett címen. 17. Jog/általános A szerződésre a német jog érvényes. Az Utazásszervező elleni perek annak székhelyén folytatandók. Ettől csak abban az esetben lehet eltérni, ha valamely nemzetközi egyezmény arra kötelez. További fontos tudnivalók a részletes Utazási Feltételek -ben találhatók. Ennek érvényes verziója (jelenleg a 47. kiadás) hozzáférhető az utazási irodában és az Interneten ( az AGB menüpont alatt. Jelen katalógus minden adata a szeptemberi állapotnak felel meg. Utazásszervező: TUI Deutschland GmbH Hannover Cj, Hannover HRB A Német Utazási Irodák és Utazásszervezők Szövetségének tagja

AZ IT UTAZÁSI IRODA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉS FELTÉTELEI 2017

AZ IT UTAZÁSI IRODA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉS FELTÉTELEI 2017 AZ IT UTAZÁSI IRODA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉS FELTÉTELEI 2017 ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Az IT Utazás Kft. utazásszervező, székhelye 4031 Debrecen, István út 112) központi irodája 4024 Debrecen, Csapó u.

Részletesebben

UTAZÁSI SZERZŐDÉS. képv mint utazásszervező /továbbiakban: MK-Travel Utazási Iroda. Másrészről. Lakcím: Meghatalmazott:

UTAZÁSI SZERZŐDÉS. képv mint utazásszervező /továbbiakban: MK-Travel Utazási Iroda. Másrészről. Lakcím: Meghatalmazott: UTAZÁSI SZERZŐDÉS,mely létrejött egyrészről az MK-Travel Utazásszervező Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. (székhely: 6000 Kecskemét, Kőhíd u. 12. adószám: 14028078-2-03, eng. szám: U-000874. Vagyoni biztosíték:

Részletesebben

Netchilli Workshopra történő jelentkezés esetén irányadó Általános Szerződési Feltételek

Netchilli Workshopra történő jelentkezés esetén irányadó Általános Szerződési Feltételek Netchilli Workshopra történő jelentkezés esetén irányadó Általános Szerződési Feltételek A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF ) a Netchilli, képviselője Jóljárt Dávid EV (a továbbiakban:

Részletesebben

RÉSZLETES UTAZÁSI FELTÉTELEK

RÉSZLETES UTAZÁSI FELTÉTELEK RÉSZLETES UTAZÁSI FELTÉTELEK Kedves Utasunk! Kérjük, szenteljen figyelmet az alábbi utazási feltételeknek, mivel foglalásával elismeri ezeket az utazási feltételeket, amelyeket a foglalás előtt eljuttatunk

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET. a tulajdonát képező

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET. a tulajdonát képező PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET a tulajdonát képező MAKÓ, SZÉCHENYI TÉR 10. SZÁM ALATTI KORONA ÜZLETI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT I. EMELET, 201-208-AS 51 m 2 ALAPTERÜLETŰ

Részletesebben

Általános utazási és üzleti feltételek

Általános utazási és üzleti feltételek Általános utazási és üzleti feltételek Átalakítás a BGBl. 247/93. sz. alatt közzétett osztrák Fogyasztóvédelmi törvény kiegészítésének és a Szavatossági jog módosításáról szóló, BGBl. I 48/2001 sz. alatt

Részletesebben

Általános Üzleti Feltételek. 1. Érvényességi kör

Általános Üzleti Feltételek. 1. Érvényességi kör Általános Üzleti Feltételek 1. Érvényességi kör (1) Jelen Általános Üzleti Feltételek minden, Bosch Electronic Service Kft. és olyan vevők közti üzletre érvényesek, akik a 2. -ban meghatározott szolgáltatásokat

Részletesebben

UTAZÁSKÖZVETÍTŐ ÜGYNÖKI SZERZŐDÉS

UTAZÁSKÖZVETÍTŐ ÜGYNÖKI SZERZŐDÉS UTAZÁSKÖZVETÍTŐ ÜGYNÖKI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Marshaller Kft. (székhely: 1015 Budapest, Hattyú utca 14. VII/718., adószám: 13617558-2-41, MKEH szám: U-001307, HUF bankszámlaszám: 10403301-50526777

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek 1. Az utazási szerződés alapján az International Language Travel Kft. Utazási Iroda (továbbiakban: utazási vállalkozó) arra vállal kötelezettséget, hogy a szerződés egyedi

Részletesebben

ADAC REISEN UTAZÁSI FELTÉTELEK NYÁR 2017

ADAC REISEN UTAZÁSI FELTÉTELEK NYÁR 2017 TARTALOMJEGYZÉK ADAC REISEN UTAZÁSI FELTÉTELEK NYÁR 2017... 2 CAMINGWELTEN FÜR FAMILIEN ADAC 2017 NYÁR... 5 EUROPAS MITTE ADAC 2017 NYÁR... 6 EUROPAS SÜDEN ADAC 2017 NYÁR... 7 USA, KANADA ADAC 2017 NYÁR...

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek I. Általános tudnivalók I.1. Az N.D.- KER Kft. által üzemeltetett webáruházban és honlapon történő rendeléssel a vásárló kijelenti, hogy megértette és elfogadja jelen szerződési

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) 1. Általános szabályok

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) 1. Általános szabályok Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) 1. Általános szabályok 1.1. A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) kifejezett eltérő írásos megállapodás hiányában a Gali Renáta egyéni vállalkozó 7570 Barcs,

Részletesebben

UTAZÁSI ÉS UND FIZETÉSI FELTÉTELEK

UTAZÁSI ÉS UND FIZETÉSI FELTÉTELEK UTAZÁSI ÉS UND FIZETÉSI FELTÉTELEK Az FTI Touristik GmbH (továbbiakban: FTI) utazási szolgáltatásának/szolgáltatásainak foglalása 2018.07.01-től kezdődően az alábbi Utazási és fizetési feltételek alapján

Részletesebben

I. Általános utazási feltételek (hotelek, apartmanok, panziók)

I. Általános utazási feltételek (hotelek, apartmanok, panziók) I. Általános utazási feltételek (hotelek, apartmanok, panziók) Figyelem: az alpesi házakra vonatkozó feltételek lejebb a II-es pontban találhatóak! Az alábbi feltételek és utalások szabályozzák Ön, mint

Részletesebben

Utazási Feltételek. A díjemelés indokát az utassal a díjemelés közlésével egyidejűleg írásban közölni kell.

Utazási Feltételek. A díjemelés indokát az utassal a díjemelés közlésével egyidejűleg írásban közölni kell. Utazási Feltételek 1. Az Utazásszervező által szervezett utazásokra a Polgári Törvénykönyv 6:238-6:250. és 6:254. szakasza, az utazási szerződésről szóló 281/2008. (XI.28.) Korm. rendelet, az utazásszervező

Részletesebben

ÁLTALÁNOS UTAZÁSI FELTÉTELEK. a TUI Austria Reiseveranstaltungs GmbH & Co KG által szervezett, német nyelven kiadott katalógusainak utazásaira

ÁLTALÁNOS UTAZÁSI FELTÉTELEK. a TUI Austria Reiseveranstaltungs GmbH & Co KG által szervezett, német nyelven kiadott katalógusainak utazásaira ÁLTALÁNOS UTAZÁSI FELTÉTELEK a TUI Austria Reiseveranstaltungs GmbH & Co KG által szervezett, német nyelven kiadott katalógusainak utazásaira A fogyasztóvédelmi törvény értelmében Az utazási iroda felléphet

Részletesebben

Megbízási Szerződés Lakás kezelésre

Megbízási Szerződés Lakás kezelésre Megbízási Szerződés Lakás kezelésre amely létrejött egyrészről,....sz alatti lakos, anyja neve... ig.sz..mint Megbízó és Tulajdonos a továbbiakban: Megbízó, vagy Tulajdonos-, másrészről.... szélhely:...adószám:...,

Részletesebben

Általános Utazási Feltételek

Általános Utazási Feltételek Általános Utazási Feltételek a GEOTOURS Kft. Utazási Iroda által szervezett utazásokhoz, egyénileg vagy csoportosan történő utazás, csomagtúrák, csak repülőjegy vagy szálláshely foglalása esetén. A szolgáltatási

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám Szerződés száma: BÉRLETI SZERZŐDÉS A szerződő Felek: Bérbe adó: Cím: Adószám: Cégbejegyzés száma: Telefon/fax: a továbbiakban Bérbe adó valamint, valamint Bérlő: Cím: Posta cím: Számlavezető

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének február 16-ai ülésére. 11. napirend

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének február 16-ai ülésére. 11. napirend ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. február 16-ai ülésére 11. napirend Tárgya: Előadó: Bérleti szerződés elfogadása dr. Takács Béla aljegyző Melléklet: határozati kivonatok,

Részletesebben

Utazási szerződés. Nirva Tours, 6800 Hódmezővásárhely, Deák F. u. 19. Tel/fax: 62 534 310, 62 534 311. Eng. Sz.: U-001596

Utazási szerződés. Nirva Tours, 6800 Hódmezővásárhely, Deák F. u. 19. Tel/fax: 62 534 310, 62 534 311. Eng. Sz.: U-001596 Utazási szerződés A megrendelés és a megrendelés visszaigazolásával együtt létrejön köztünk az utazási szerződés. Az utazási szerződésre vonatkozó jogok és kötelezettségeket külön ezen az oldalon fogalmaztuk

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK UTAZÁSI SZERZŐDÉS

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK UTAZÁSI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK UTAZÁSI SZERZŐDÉS A KOZMAPOLITAN & VARI Kft. (a továbbiakban: KOZMAPOLITAN): (Székhely: 1089 Bp, Vajda Péter u.7-13. Telephely: 1062 Bp., Délibáb u. 30. Telefon: (1) 4130272

Részletesebben

a Képviselő-testülethez az önkormányzat jogi képviseletével kapcsolatos ügyvédi megbízás jóváhagyására

a Képviselő-testülethez az önkormányzat jogi képviseletével kapcsolatos ügyvédi megbízás jóváhagyására FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 506/2014. 6. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az önkormányzat

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek INCHEM ZRT. Industrial Chemicals 1. Ajánlat, megrendelés 1.1. Az Inchem ajánlatai kötelezettség nélkül és beszállítói partnerei teljesítésének fenntartásával értendők. 1.2.

Részletesebben

Szilágyi Zita egyéni vállalkozó VIRTUÁLIS TÁMOGATÓ Szolgáltatásai Igénybevételére Vonatkozó Általános Szerződési Feltételek

Szilágyi Zita egyéni vállalkozó VIRTUÁLIS TÁMOGATÓ Szolgáltatásai Igénybevételére Vonatkozó Általános Szerződési Feltételek Szilágyi Zita egyéni vállalkozó VIRTUÁLIS TÁMOGATÓ Szolgáltatásai Igénybevételére Vonatkozó Általános Szerződési Feltételek I. Általános rendelkezések 1.1. Szilágyi Zita egyéni vállalkozó (székhely: 2000

Részletesebben

b) követelheti a teljes befizetett részvételi díj visszatérítését. Ebben az esetben a szervező a befizetett díjat haladéktalanul visszafizeti.

b) követelheti a teljes befizetett részvételi díj visszatérítését. Ebben az esetben a szervező a befizetett díjat haladéktalanul visszafizeti. UTAZÁSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészt A Health and Travel Services Ltd (Székhelye: Brighton&Hoove, Hova House, 1 Hova Villas) Tel.: 06-30-1976-140, Fax: E-mail: info@villamtural.hu, Internet: www.villamtura.hu.,

Részletesebben

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.) Székhely: 6724 Szeged, Pulcz u. 44. Levelezési címe:

Részletesebben

Az utazás és a kint tartózkodás költségei a kiutazót terhelik. Az üzleti delegációban való részvétel előrelátható költségei a következők:

Az utazás és a kint tartózkodás költségei a kiutazót terhelik. Az üzleti delegációban való részvétel előrelátható költségei a következők: Tisztelt Partnerünk! A Nemzeti Külgazdasági Hivatal 2012. szeptember 24-27. között üzleti delegációt szervez Volgográdba (Oroszország), amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önt. A delegációban résztvevők

Részletesebben

KAPACITÁSLEKÖTÉSI SZERZŐDÉS

KAPACITÁSLEKÖTÉSI SZERZŐDÉS KAPACITÁSLEKÖTÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság () Székhely: 9027 Győr, Puskás T. u. 37-39. Levelezési címe: Cégjegyzékszám: Adószáma:

Részletesebben

G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok

G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok TARTALOMJEGYZÉK 1. Igényelhető konstrukciók... 2 1.1 Okos csomag akció... 2

Részletesebben

A Woodfolio Trade Kft. általános szerződési feltételei

A Woodfolio Trade Kft. általános szerződési feltételei A Woodfolio Trade Kft. általános szerződési feltételei A Woodfolio Trade Kft.. (2364 Ócsa, Pesti úti major HRSZ 023/6.) az alábbi általános szerződési feltételek (továbbiakban: ÁSZF) alapján vállalja a

Részletesebben

II. Szolgáltatás Az utas által megrendelt szolgáltatást a felek által aláírt megrendelőlap tartalmazza.

II. Szolgáltatás Az utas által megrendelt szolgáltatást a felek által aláírt megrendelőlap tartalmazza. Általános szerződési feltételek A Sub-Tropical Utazásszervező és Szolgáltató Kft.( 6720. Szeged, Tisza Lajos krt. 58.) által szervezett utazásokra a Ptk. 389-401. -ai, valamint a 213/1996.(XII.23.) Kormányrendelet,

Részletesebben

TERMÉKTANÚSÍTÁS ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEI TERMÉKTANÚSÍTÁS

TERMÉKTANÚSÍTÁS ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEI TERMÉKTANÚSÍTÁS 1. Érvényességi terület Az alábbi feltételek a megállapodások szerinti teljesítésekre érvényesek, ezek alatt szolgáltatásokat, információkat, valamint a megbízás keretében végzett egyéb teljesítéseket

Részletesebben

JAHN REISEN KÖLN UTAZÁSI FELTÉTELEK, 2019

JAHN REISEN KÖLN UTAZÁSI FELTÉTELEK, 2019 JAHN REISEN KÖLN UTAZÁSI FELTÉTELEK, 2019 A következő rendelkezések az Ön és a köztünk létrejövő utazási csomagra vonatkozó szerződés (továbbiakban: utazási szerződés ) részét képezik, amennyiben hatályos

Részletesebben

G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok TARTALOMJEGYZÉK

G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok TARTALOMJEGYZÉK G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok TARTALOMJEGYZÉK 1. Igényelhető konstrukciók... 2 1.1 DIGI MINDENKINEK CSOMAG...

Részletesebben

Amennyiben a visszaigazolás ezen az időtartamon belül nem történne meg, úgy az utasnak az általa befizetett előleg haladéktalanul visszajár, az erre

Amennyiben a visszaigazolás ezen az időtartamon belül nem történne meg, úgy az utasnak az általa befizetett előleg haladéktalanul visszajár, az erre 1. A MEDINA TOURS Utazási Iroda Kft. (székhely: 1137 Budapest, Szt, István krt. 22.; telefonszám: (1) 239-8172; nyilvántartási szám:r-0932/94/1999) által szervezett utazásokra a Polgári Törvénykönyv 389-401.

Részletesebben

.. (továbbiakban: Üzemeltető) (továbbiakban együttesen Felek) között az alulírott helyen és napon az alábbi feltételekkel:

.. (továbbiakban: Üzemeltető) (továbbiakban együttesen Felek) között az alulírott helyen és napon az alábbi feltételekkel: Kávézói együttműködési tervezet 1 Mely létrejött egyrészről a Másrészről a EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. (továbbiakban: Kastély) Cím: 2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély

Részletesebben

G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok TARTALOMJEGYZÉK

G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok TARTALOMJEGYZÉK G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok TARTALOMJEGYZÉK 1. Igényelhető konstrukciók... 2 1.1 Kedvezmények határozatlan

Részletesebben

Recobin Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Recobin Kft.) Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF)

Recobin Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Recobin Kft.) Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF) Recobin Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Recobin Kft.) Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF) 1. Az ÁSZF alkalmazása 1.1. A Recobin Kft. szállításai és szolgáltatásai ha a

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA II. KIADÓ ADATAI

I. ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA II. KIADÓ ADATAI ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK (továbbiakban Előfizetési Feltételek ) a Silver Kiadó Kft által kiadott La Femme magazin (továbbiakban Kiadvány ) előfizetésére I. ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 282/1997.(XI.24.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 282/1997.(XI.24.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK 282/1997.(XI.24.) számú h a t á r o z a t a a Nyíregyházi Ipari Park elõkészítõ és a Parkba történõ befektetés-szervezõ munkákra szóló szerzõdések megtárgyalására

Részletesebben

G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok TARTALOMJEGYZÉK

G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok TARTALOMJEGYZÉK G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok TARTALOMJEGYZÉK 1. Igényelhető konstrukciók... 2 1.1 Kedvezmények határozatlan

Részletesebben

Általános szállítási feltételeink szerszámainkra vonatkozóan

Általános szállítási feltételeink szerszámainkra vonatkozóan Általános szállítási feltételeink szerszámainkra vonatkozóan Rendelését várjuk: web áruházunkban, személyesen telephelyünkön (2092 Budakeszi, Budaörsi út 11.), e- mailen (ertekesites@ballun.hu), faxon

Részletesebben

Az OTP Travel Kft. szolgáltatási díja a jegykiállítást követően nem visszatéríthető.

Az OTP Travel Kft. szolgáltatási díja a jegykiállítást követően nem visszatéríthető. Általános Szerződési Feltételek Az OTP Travel Kft. (székhely: 1051 Budapest, Nádor utca 21., telefonszám: 354-7300 faxszám: 999-7968, adószám: 10174902-2-41, bankszámlaszám: 11794008-20500612, BFKH bejegyzési

Részletesebben

A Continent Utazási Iroda általános szerződési feltételei

A Continent Utazási Iroda általános szerződési feltételei Utazási feltételek A Continent Utazási Iroda általános szerződési feltételei 1. A Continent Utazási Iroda Bt. (továbbiakban: Continent) 5600 Békéscsaba, Gyóni Géza u. 21. Tel/.szám: 66/442-145,fax: 66/453-678,

Részletesebben

1. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata (2800 Tatabánya, Fő tér 6., bankszámlaszám: OTP Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága 11740009-15384481-00000000, adószám:

Részletesebben

1. Fizetési feltételek

1. Fizetési feltételek Fizetés, szállítás, garancia 1. Fizetési feltételek 1.1. Általános tudnivalók A Fejlesztő Játékok Webáruházban a minimális rendelési érték: 5000 Ft. Amennyiben a kosárba tett termék(ek) ára eléri vagy

Részletesebben

Általános szerződéstervezet

Általános szerződéstervezet Általános szerződéstervezet 1. A Vállalkozó kijelenti, hogy a buszos személyszállítási tevékenység végzéséhez valamennyi hatósági engedéllyel rendelkezik és a jogszabályokban előírt kötelezettségeinek

Részletesebben

ADAC REISEN UTAZÁSI FELTÉTELEK 2016 NYÁR

ADAC REISEN UTAZÁSI FELTÉTELEK 2016 NYÁR TARTALOMJEGYZÉK ADAC REISEN UTAZÁSI FELTÉTELEK 2015 NYÁR... 2 AUSTRALIEN, NEUSEELAND, SÜDLICHES AFRIKA ADAC 2015 NYÁR... 5 CAMINGWELTEN FÜR FAMILIEN ADAC 2016 NYÁR... 6 EUROPAS MITTE ADAC 2015 NYÁR...

Részletesebben

2. A DÍJFIZETÉS FELTÉTELEI

2. A DÍJFIZETÉS FELTÉTELEI A La Grotta Holidays Idegenforgalmi Kft. Utazásszervező, székhelye és levelezési címe: 1065 Budapest, Podmaniczky u. 6., Tel.: 354-0664,65, fax: 302-4840,e-mail: info@lagrotta.hu, telephelye: 1065 Budapest,

Részletesebben

ADAC REISEN UTAZÁSI FELTÉTELEK 2015/2016 TÉL... 2 AUSTRALIEN, NEUSEELAND, SÜDLICHES AFRIKA 2015/2016 TÉL... 5 USA, KANADA ADAC 2015/2016 TÉL...

ADAC REISEN UTAZÁSI FELTÉTELEK 2015/2016 TÉL... 2 AUSTRALIEN, NEUSEELAND, SÜDLICHES AFRIKA 2015/2016 TÉL... 5 USA, KANADA ADAC 2015/2016 TÉL... TARTALOMJEGYZÉK ADAC REISEN UTAZÁSI FELTÉTELEK 2015/2016 TÉL... 2 AUSTRALIEN, NEUSEELAND, SÜDLICHES AFRIKA 2015/2016 TÉL... 5 USA, KANADA ADAC 2015/2016 TÉL... 6 1 ADAC REISEN UTAZÁSI FELTÉTELEK 2015/2016

Részletesebben

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. Szerződés száma: RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.) Székhely: 6724 Szeged, Pulcz u.

Részletesebben

A KBT ÉRTELMEZÉSE

A KBT ÉRTELMEZÉSE A KBT. 305. ÉRTELMEZÉSE A szerződés teljesítésére a Kbt. 305. -ában foglaltak az irányadók, mely szabályozás 2010. szeptember 15-én módosításra került. Az előírások az ajánlattevőként és az ajánlatkérőként

Részletesebben

Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház Felnőttrészleg, Előadóterem bérlésének szabályai

Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház Felnőttrészleg, Előadóterem bérlésének szabályai Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház Felnőttrészleg, Előadóterem bérlésének szabályai Az előadóterem bérlése nyitvatartási időben és nyitvatartási időn túl bérelhető.

Részletesebben

Használati útmutató a nemzetközi ajánlatkérő oldalhoz

Használati útmutató a  nemzetközi ajánlatkérő oldalhoz Használati útmutató a www.globairgroup.com/hertz nemzetközi ajánlatkérő oldalhoz Az alábbi kis segédlettel, szeretnénk tájékoztatást és egyben segítséget adni a Hertz új magyar nyelvű ajánlatkérő oldalához,

Részletesebben

2 Csütörtök. 3 Péntek

2 Csütörtök. 3 Péntek 2014/1. hét Január 30 31 1 2 3 4 A kereskedőnek egyértelműen kell feltüntetnie a termék vételárát. 5 2014/2. hét Január 6 7 8 9 10 11 Több vételár feltüntetése esetén a legalacsonyabbat kell a fogyasztónak

Részletesebben

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására 14253058 S algó Vagyon Kft. Salgótarján SV/2.411-2/2015 Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város

Részletesebben

Érvényes: július 1-től

Érvényes: július 1-től Érvényes: 2018. július 1-től A jelen általános szerződési feltételek célja, hogy a Magyarország Polgári Törvénykönyvéről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) 6:254. -val, illetve 472/2017. (XII. 28.) Korm.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK. KRAIBURG BULGARIA Eood

ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK. KRAIBURG BULGARIA Eood ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK KRAIBURG BULGARIA Eood A. Általános feltételek 1. Jelen általános üzleti feltételek (ÁÜF) a Bolgár Kereskedelmi Törvénykönyv 1 -a szerinti vállalkozásokkal (a továbbiakban:

Részletesebben

HUNGAROTICKETS GMBH STADIONGASSE 5/15 A-1010 WIEN. A Hungarotickets GmbH 2008. 08. 26-től érvényes utazási feltételei

HUNGAROTICKETS GMBH STADIONGASSE 5/15 A-1010 WIEN. A Hungarotickets GmbH 2008. 08. 26-től érvényes utazási feltételei 1 / 11 Általános utazási feltételek (ARB 1992) A fogyasztóvédelmi törvény (BGBl. 247/93) és a szavatossági jog (BGBI. I Nr. 48/2001) módosítása Az egészségügyi, sport- és fogyasztóvédelmi miniszter fogyasztáspolitikai

Részletesebben

Kereskedelmi ügynöki szerzõdés

Kereskedelmi ügynöki szerzõdés Kereskedelmi ügynöki szerzõdés Amely létrejött egyrészrõl a POINTERNET-DB Elektronikus Kereskedelmi Kft. (székhely: 1029 Budapest, Ördögárok u. 142., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-685342, adószám: 11961143-2-41,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ellátásának biztosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ellátásának biztosításáról Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Egészségügyi és Szociális Bizottság! ELŐTERJESZTÉS a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ellátásának biztosításáról A Budaörs Kistérség Többcélú Társulása (továbbiakban:

Részletesebben

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE 2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv. jogosult: Székhely: Adószám:

Részletesebben

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ 2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv.jogosult:

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF ) a Krecons Művészeti és Kulturális Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Szervező )

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az UNIQA Biztosító Zrt.-vel távértékesítés keretében kötött biztosítási szerződésekhez

TÁJÉKOZTATÓ az UNIQA Biztosító Zrt.-vel távértékesítés keretében kötött biztosítási szerződésekhez TÁJÉKOZTATÓ az UNIQA Biztosító Zrt.-vel távértékesítés keretében kötött biztosítási szerződésekhez Tisztelt Ügyfelünk! A távértékesítés keretében kötött pénzügyi ágazati szolgáltatási szerződésekről szóló

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen Általános Szerződési Feltételek a Novreczky Tanácsadó és Kereskedelmi Kft. (székhely: 7632 Pécs, Móra Ferenc u. 50. fsz 1., cg: 02-09-068815; adószám: 13075675-2-02),

Részletesebben

I.) Az Előfizetői Szerződés Felek általi, közös megegyezéssel történő módosítása:

I.) Az Előfizetői Szerződés Felek általi, közös megegyezéssel történő módosítása: Tisztelt Flotta Ügyfelünk! I. Alaptarifa módosítás 1. Ezúton értesítjük a flotta tarifacsomaggal rendelkező Előfizetőket, hogy kezdeményezzük a Üzleti Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF)

Részletesebben

UTAZÁSI SZERZÖDÉS - Általános utazási feltételek

UTAZÁSI SZERZÖDÉS - Általános utazási feltételek UTAZÁSI SZERZÖDÉS - Általános utazási feltételek Az APOLLON-TRAVEL Idegenforgalmi Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1195 Budapest Jókai utca 4., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-666496, engedélyszám:

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A jelzőrendszeres házi

Részletesebben

szálláshely szolgáltatására

szálláshely szolgáltatására A Ski Travel Kft. szálláshely szolgáltatására vonatkozó szerződése A szerződés a Ski Travel Kft. a továbbiakban mint utazásszervező és a szerződést aláíró utazó(k) között jön létre. Az utazásszervező adatai:

Részletesebben

Energia menedzsment megbízási szerződés

Energia menedzsment megbízási szerződés Energia menedzsment megbízási szerződés mely létrejött egyrészről a székhely: cégjegyzékszám: adószám: képviseletében:.. Társaság,..... mint megbízó - a továbbiakban Megbízó - - másrészről a Get-Energy

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek 1. Szolgáltató adatai. 2. Alapvető rendelkezések

Általános Szerződési Feltételek   1. Szolgáltató adatai. 2. Alapvető rendelkezések Általános Szerződési Feltételek www.gajdosmeheszet.hu Az Általános Szolgáltatási Feltételek ( ÁSZF ) tartalmazzák a Gajdos Méhészet, Gajdos Máté István egyéni vállalkozó (székhely: 4028 Debrecen, Szigligeti

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek A VTRAVEL Utazási Kft. (Székhely: 1193 Budapest, Szigligeti u. 6., adószám: 23789063-2-43, cégjegyzék szám: Cg.01-09-977976, MKEH engedély szám: U-001352) által szervezett

Részletesebben

1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Varga & Family Kft. (székhelye: 8759 Zalakaros, Üdülő sor 4., cégjegyzékszám: Cg: 20-09-066693, adószáma:

Részletesebben

G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok TARTALOMJEGYZÉK

G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok TARTALOMJEGYZÉK G. MELLÉKLET A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásainak kedvezményes feltételeire vonatkozó speciális szabályok TARTALOMJEGYZÉK 1. Igényelhető konstrukciók... 2 1.1 Okos csomag akció... 2

Részletesebben

ITS Billa Reisen / Utazási feltételek Ausztria

ITS Billa Reisen / Utazási feltételek Ausztria ITS Billa Reisen / Utazási feltételek Ausztria A 247/93 BGBl. Fogyasztóvédelmi törvény kiegészítő jogszabályával és a garanciajogváltozási törvénnyel BGBl I. 48/2001 harmonizálva Az Egészség-, Sport- és

Részletesebben

Mi szabályozza az utasok légiközlekedés során felmerült kártérítési igényeit?

Mi szabályozza az utasok légiközlekedés során felmerült kártérítési igényeit? Mi szabályozza az utasok légiközlekedés során felmerült kártérítési igényeit? A Montrealban 1999. május 28-án kelt Egyezmény tartalmazza a nemzetközi légi fuvarozásra vonatkozó szabályozás egységes elveit;

Részletesebben

Utazási szerződés. másrészről. név:... lakcím:... e-mail cím:...

Utazási szerződés. másrészről. név:... lakcím:... e-mail cím:... Utazási szerződés Az általános szerződési feltételek a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk) 415-416 paragrafusaival, illetve az utazási szerződésről szóló 281/2008.

Részletesebben

Csoportos Kerékpártúrák Általános Szerződési Feltételek

Csoportos Kerékpártúrák Általános Szerződési Feltételek Csoportos Kerékpártúrák Általános Szerződési Feltételek Utazásszervező: (továbbiakban utazásszervező vagy BH) Bike Holidays Turisztikai Bt. - Bike Holidays Utazási Iroda. Kerékpáros és folyami hajós utakra

Részletesebben

A részvételi szerződés megkötése

A részvételi szerződés megkötése A részvételi szerződés megkötése 1.1 Azzal, hogy Ön visszajuttatja a kitöltött jelentkezési ívet biztosítja a részvételi szerződés megkötését, elfogadva ezzel az aktuálisan a szóróanyagunkban és a weboldalunkon

Részletesebben

Szolgáltatási szerződés

Szolgáltatási szerződés Szolgáltatási szerződés Amely létrejött egyrészről: a Balaton Média és Információs Központ kapcsolattartó: telefonszáma: e-mail címe: székhely: Veszprém, Virág Benedek u.4. telefon: +36 88-326-619 tel/fax:

Részletesebben

RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS

RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS Szerződés száma: amely létrejött egyrészről RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.) Székhely: 6724 Szeged, Pulcz u.

Részletesebben

A Strauss Metal Kft. által működtetett webáruház Általános Szolgáltatási Feltételei ÁSZF 2014. Hatályos 2014.06.01.-től

A Strauss Metal Kft. által működtetett webáruház Általános Szolgáltatási Feltételei ÁSZF 2014. Hatályos 2014.06.01.-től A Strauss Metal Kft. által működtetett webáruház Általános Szolgáltatási Feltételei ÁSZF 2014. Hatályos 2014.06.01.-től Az Általános Szolgáltatási Feltételek ( ÁSZF ) tartalmazzák a Strauss Metal Kft (székhely:

Részletesebben

Vásárlási szerződés. (A Tábla webáruházban (http://tablak.ensaf.hu) elektronikus úton megrendelést leadó vásárlók részére)

Vásárlási szerződés. (A Tábla webáruházban (http://tablak.ensaf.hu) elektronikus úton megrendelést leadó vásárlók részére) Vásárlási szerződés Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Vásárlási Szerződésünket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe

Részletesebben

Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. /4220 Hajdúböszörmény, Radnóti Miklós út. 1./ Üzletszabályzata 1. sz. melléklet

Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. /4220 Hajdúböszörmény, Radnóti Miklós út. 1./ Üzletszabályzata 1. sz. melléklet Ügyfélkód/Mérőhelykód LAKOSSÁGI FELHASZNÁLÓVAL KÖTÖTT VÍZIKÖZMŰ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS Mely - egyrészről a Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. (székhelye: 4220 Hajdúböszörmény, Radnóti

Részletesebben

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 23-án tartandó ülésére

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 23-án tartandó ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. február 23-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a helyi menetrend szerinti autóbusz közlekedés ellátására szóló / egy éves közszolgáltatási

Részletesebben

JÓTÁLLÁSI JEGY. Vállalkozás [1] neve és címe: Sukk László egyéni vállalkozó 8330 Sümeg, Tikhegy u. 45. Termék megnevezése:... Termék típusa:...

JÓTÁLLÁSI JEGY. Vállalkozás [1] neve és címe: Sukk László egyéni vállalkozó 8330 Sümeg, Tikhegy u. 45. Termék megnevezése:... Termék típusa:... JÓTÁLLÁSI JEGY Vállalkozás [1] neve és címe: Sukk László egyéni vállalkozó 8330 Sümeg, Tikhegy u. 45. Termék megnevezése:... Termék típusa:... Termék gyártási száma (amennyiben van):... Gyártó neve és

Részletesebben

DERTOUR ÁLTALÁNOS UTAZÁSI FELTÉTELEK 2015 NYÁR... 3 AFRIKA 2015 NYÁR... 6 ASIEN,CHINA 2015 NYÁR... 7 AUSTRALIEN, NEUSEELAND, SÜDSEE 2015/2016...

DERTOUR ÁLTALÁNOS UTAZÁSI FELTÉTELEK 2015 NYÁR... 3 AFRIKA 2015 NYÁR... 6 ASIEN,CHINA 2015 NYÁR... 7 AUSTRALIEN, NEUSEELAND, SÜDSEE 2015/2016... TARTALOMJEGYZÉK DERTOUR UTAZÁSI FELTÉTELEK 2015 NYÁR DERTOUR ÁLTALÁNOS UTAZÁSI FELTÉTELEK 2015 NYÁR... 3 AFRIKA 2015 NYÁR... 6 ASIEN,CHINA 2015 NYÁR... 7 AUSTRALIEN, NEUSEELAND, SÜDSEE 2015/2016... 8 DELUXE

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátásiszerződéséről

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátásiszerződéséről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/144, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt

Részletesebben

ÁLTALÁNOS UTAZÁSI SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS UTAZÁSI SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS UTAZÁSI SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Az általános szerződési feltételek a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről (Ptk) szóló 2013. évi V. törvény 6: 254 paragrafusának (1) (5) bekezdései, illetve

Részletesebben

Rövid Szerződéses Forma FIDIC Zöld Könyv

Rövid Szerződéses Forma FIDIC Zöld Könyv Rövid Szerződéses Forma FIDIC Zöld Könyv RÖVID SZERZŐDÉSES FORMA FŐBB JELLEMZŐK KIS SZERZŐDÉSES ÉRTÉK (< 100 MILLIÓ FT) RÖVID MEGVALÓSÍTÁSI IDŐTARTAM (< 6 HÓNAP) EGYSZERŰ, ISMÉTLŐDŐ MUNKÁK AJÁNLATI LEVÉL

Részletesebben

1959. évi IV. törvény. a Polgári Törvénykönyvről. (a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok) A jótállás 248.

1959. évi IV. törvény. a Polgári Törvénykönyvről. (a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok) A jótállás 248. 1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről (a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok) A jótállás 248. (1) Aki a szerződés hibátlan teljesítéséért szerződés vagy jogszabály alapján jótállásra

Részletesebben

I. Az utazási szerződés

I. Az utazási szerződés Utazási Feltételek I. Az utazási szerződés 1. Az Alpine Tours Kft. (továbbiakban Alpine Tours) által szervezett külföldi utazásokra a Polgári Törvénykönyv 389-401. és 415-416. paragrafusa, és a 2009. évi

Részletesebben

1959. évi IV. törvény. a Polgári Törvénykönyvről. (a szavatosságra vonatkozó szabályok) A teljesítés 277.

1959. évi IV. törvény. a Polgári Törvénykönyvről. (a szavatosságra vonatkozó szabályok) A teljesítés 277. 1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről (a szavatosságra vonatkozó szabályok) A teljesítés 277. (1) A szerződéseket tartalmuknak megfelelően, a megszabott helyen és időben, a megállapított mennyiség,

Részletesebben

Szállítási szerződés. együttesen Szerződő Felek között az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételek szerint:

Szállítási szerződés. együttesen Szerződő Felek között az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételek szerint: Amely létrejött egyrészről Szállítási szerződés II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár (3530 Miskolc, Görgey Artúr u.11.) képviseletében: Venyigéné Makrányi Margit mint Megrendelő (a továbbiakban, mint Megrendelő)

Részletesebben

Útmutató a 2016/17 téli Neckermann árualaphoz november 8. Hoffmann Miklós

Útmutató a 2016/17 téli Neckermann árualaphoz november 8. Hoffmann Miklós Útmutató a 2016/17 téli Neckermann árualaphoz 2016. november 8. Hoffmann Miklós A Neckermann Magyarország úttípusai Az alanti felsorolás tájékoztató jellegő, az aktuális úttípusokat a kiadványok, és Neckermann

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Hatály: 2018. november 1. A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF ) szabályozza a BETO Kft. (a továbbiakban: Megbízott ) és a vele szerződő partner

Részletesebben

PERI Zsalukölcsönző, Értékesítő és Technológiai Szolgáltató Kft ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK

PERI Zsalukölcsönző, Értékesítő és Technológiai Szolgáltató Kft ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK PERI Zsalukölcsönző, Értékesítő és Technológiai Szolgáltató Kft Iroda: 1181 Budapest, Zádor u. 9. Levélcím: 1680 Budapest, Pf. 104. Tel: +36-1-296-0960 Fax: +36-1-296-0950 Telephely: Tel: +36-1-296-0940

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT FISKARS + Nagyértékű tárgyi vagy pénznyeremények 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT FISKARS + Nagyértékű tárgyi vagy pénznyeremények 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT FISKARS + Nagyértékű tárgyi vagy pénznyeremények 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom BV és a Bakker Holland

Részletesebben