Kiadja: Paksi Fidelitas megbízásából, a Local Policy - Magyarország Felelős szerkesztő: dr. Hanol János, megyei elnök Juhász Gábor, megyei alelnök

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kiadja: Paksi Fidelitas megbízásából, a Local Policy - Magyarország Felelős szerkesztő: dr. Hanol János, megyei elnök Juhász Gábor, megyei alelnök"

Átírás

1 2013. október 3., I. évfolyam/9. TOLNA MEGYEI JOBBHOROG A Tolna Megyei Fidelitas havonta megjelenő online hírlapja Lezajlottak a helyi tisztújítások Kiadja: Paksi Fidelitas megbízásából, a Local Policy - Magyarország Felelős szerkesztő: dr. Hanol János, megyei elnök Juhász Gábor, megyei alelnök Elérhetőség:

2 Beke Zoltán lesz közös jelöltünk! Együttműködés augusztus 22. A Baranya megyei és Tolna megyei Fidelitas csoportok együttműködéséről tárgyalt a két szervezet pécsi és paksi delegációja. A hatékonyabb érdekérvényesítés céljából szóba került a közös képviselet lehetősége a szervezet országos testületeiben, valamint a 6-os főút vonalán lévő településeken működő Fidelitas csoportok tevékenységének összehangolása. Még július folyamán vetődött fel annak lehetősége, hogy a Baranya megyében és Tolna megyében működő Fidelitas csoportok közös jelöltet indíthatnának a szervezet Országos Választmányának elnökségébe, valamint hogy a 6-os főút vonalán fekvő városokban létező Fidelitas alapszervezetek munkáját a nagyobb hatékonyság érdekében össze lehetne hangolni. A kezdeményezés a paksi Fidelitastól indult, de a két megye össze Fidelitas csoportja szívesen fogadta azt. Az első formális egyeztetésre augusztus 16-án került sor Pakson, a Sárgödör téri présháztúrát megelőzően, ahol arról is döntés született, hogy Beke Zoltán, pécsi elnök lesz a két megye közös jelöltje, aki az Országos Választmány elnökségének alelnöki tisztségéért fog indulni a hamarosan bekövetkező tisztújításon. Mindezen felül felvetődött egy Fidelitas csoport megalapításának terve Dombóvár településen, amely összekötő szerepet tölthetne be a régió megyéi között. A vendégek Mayer Antal paksi borász kínálatából kóstolhattak.

3 Valóban okozhatja a rovarok elterjedését a sarlósfecske állomány eltűnése Panelfelújítás: Az MME szakértője is a Fidelitasnak adott igazat szeptember 2. A Fidelitas korábbi írására reflektált a Paksi Hírnök egyik újságírónője, amikor augusztus folyamán Nagy Déneshez, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársához fordult a sarlósfecskék életterének védelme ügyében. Az MME szakértője megerősítette a Fidelitas állítását. Július közepén, mintegy ismeretterjesztő szándékkal közöltünk riportot arról, hogy a panelfelújítási munkálatok idején több panelház renoválásakor nem fordítottak kellő figyelmet az ott dolgozó munkások a védett madárfészkek megóvására, amely a fecskeállomány csökkenéséhez vezetett. Az ügy kellemetlen oldala, hogy ez az ökoszisztémában a szúnyogok elszaporodásához és a város belsejébe való húzódásához vezetett, hiszen a fecskék (a denevérek és a békák mellett) az egészségre is veszélyt jelentő rovarfaj legnagyobb természetes ellenségei. Ez az idei nyáron, az árvíz következményeként fokozottabb problémát jelentett, főleg a Duna-partra nyíló utcák lakói körében.

4 Augusztusban a helyi média is szerencsésen felkarolta az ügyet. A Paksi Hírnökben terjedelmes cikk jelent meg a fecskék kérdéséről. Az MME szakértő munkatársa, Nagy Dénes, megerősítette érvelésünket, mely szerint a sarlósfecskefaj állományának csökkenése összefüggésbe hozható a májusban kezdődő panelfelújítási munkálatokkal, mely időszak egyben a fecskék költési ideje. A cikkből az is kiderül, hogy léteznek már technikai megoldások a fecskék és a denevérek ideiglenes áttelepítésére a renoválások időszakában, melyre Paks pozitív példa, hiszen például a denevérek tekintetében már alkalmazták ezeket a módszereket a kivitelező cégek. A Fidelitas reméli, hogy a jövőben esedékes felújítások idején mind a pályázatot kiíró önkormányzatok, mind a munkálatokat végző cégek hatékonyabban oda fognak figyelni a védett állatfajok védelmére Tolna megyében. Júliusban megjelent cikkünket itt olvashatják: Egy fecske nem csinál nyarat A Paksi Hírnök cikkét feltöltöttük honlapunkra is: Megsínylik a panelfelújítást a fecskék? Tamásiban is lezajlott a Fidelitas tisztújítása A Tamásiban működő csoport élére ismét, a most 29 éves Lovay Miklóst, a település korábbi ifjúsági referensét választotta meg az ottani alapszervezet, alelnöknek pedig a 28 esztendős, debreceni származású Cseke Istvánt, aki a Tamási és Környéke Oktatási és Nevelési Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat (TONIEPSZ) munkatársa. Lovay Miklós elnök régi motoros a Tamási Fidelitasban

5 Tisztújítás volt Pakson Ötödik ciklusát kezdheti meg dr. Hanol János a Fidelitas élén szeptember szeptember 7-én, szombaton tartotta rendes tisztújító taggyűlését a Fidelitas paksi csoportja. A szervezet Kongresszusának döntése értelmében ugyanis a helyi csoportoknak 60 nap állt rendelkezésükre, hogy az országos tisztújítás után megválasszák a saját elnökségüket. A csoportgyűlés dr. Hanol János elnökségi beszámolójával kezdődött. A Fidelitas helyi elnök elmondta, hogy a paksi csoport az elmúlt időszakban fokozott aktivitással vett részt a közéletben, az utóbbi egy évben több társadalmi célú programot szervezett, mint megalakulása óta összességében, valamint kialakult egy kemény mag, egy szilárd közösség, aki a csoport életét mozgatja. Bemutatta a résztvevőknek azt a bekeretezett köszönőlevelet is, melyet a paksi Fidesz kapott a megyei katasztrófavédelemtől a bátai árvízi védekezésben való részvételért. Az elnök elmondta, hogy az oklevelet a Fidelitas is joggal érezheti magáénak, hiszen 2013 júniusában a szekszárdi csoport szervezésében paksiak is részt vettek a bátai gátépítésben. A beszámoló után a tisztújítás következett. Elnöknek egyedül dr. Hanol János kapott jelölést, míg alelnököknek Bányai Péter, Burján Bence és Juhász Gábor. A régi elnökségből Fejes Gábor nem indult újra a posztért.

6 A megyei választmányba delegálták dr. Hanol Jánost, Juhász Gábort és Bányai Pétert. A csoport a jelölteket nagy többséggel támogatta. A paksi Fidelitas a Tolna megyei 03. számú OVK. választókerületi koordinátorának Juhász Gábort, míg a Fidesz Megyei Választmányába, dr. Hanol Jánost javasolta küldöttnek. Erről azonban később, a Fidelitas Tolna Megyei Választmánya fog végleges döntést hozni. Hanol János gratulált az új elnökség megválasztott tagjainak és megköszönte a bizalmat, majd felvázolta a csoport előtt álló célkitűzéseket: szervezetépítés folytatása helyben és a választókerületben, közös programok, szoros együttműködés a helyi Fidesszel. Külön felhívta a tagság figyelmét a szeptemberben esedékes Duna-parti Polgári Piknikre, melyet a Fidesz szervez és a Fidelitas részvételére is számítanak, valamint az októberre tervezett megemlékezésekre és az önkéntességi programra, melyben a Paksi Nyugdíjasklub rászoruló tagjain kívánnak segíteni. A régi új elnök azt is elmondta, a Fidelitas kiemelt szerepet fog kapni Pakson a 2014-es választási kampányok technikai lebonyolításában. E téren különösen számít a tagság támogatására. A paksi Fidelitas mindemellett fontos mérföldkőnek tartja, hogy a Fidesz paksi tisztújításán dr. Hanol János ismét bizalmat kapott a helyi szervezet tagjaitól, és bekerült a párt újonnan felálló helyi elnökségébe.

7 A szekszárdi Fidelitas is megtartotta tisztújító csoportülését Tisztújítás Szekszárdon, szeptember szeptember 10-én tartotta rendes tisztújító taggyűlését a Fidelitas szekszárdi csoportja. A megjelentek Márkus Tamást elnöknek, Hegedűs Zoltánt és Ladányi Rolandot alelnöknek választották. A tisztújító ülés Hegedűs Zoltán csoportelnök beszámolójával kezdődött, melyben a Fidelitas korábbi elnöke ismertette az elmúlt fél évben elért eredményeket, a sikeres kutyamenhely látogatást, az árvízi védekezést és a Prométheusz-parkban megrendezett köztisztasági akciót. A leköszönő elnök elmondta, hogy munkahelyi feladatai, illetve második gyermekének megszületése nem teszi a jövőben lehetővé, hogy annyi időt fordítson a Fidelitasra, úgy tartja helyesnek, ha egy új generáció veheti át a csoport irányítását. Mint mondta, szeretné a tapasztalatait megosztani az ifjúsággal, ezért alelnökként viszont továbbra is szívesen részt venne a helyi Fidelitas csoport vezetésében.

8 Ezután megkezdődött a tisztújítás, ahol az elnöki tisztségre egyedül Márkus Tamást jelölte a csoport, aki megköszönte és elfogadta a felkérést. Alelnöknek Hegedűs Zoltánt és Ladányi Rolandot jelölték. A Fidelitas a Tolna megyei 01. számú választókerületi koordinátorának szintén Márkus Tamást jelölték, míg a Fidesz Tolna Megyei Választmányába Ladányi Rolandot jelölték delegáltnak. Miután titkos szavazással a jelöltek mindegyikét egyhangúan megválasztották, az új elnökség megköszönte a bizalmat és Márkus Tamás röviden felvázolta terveit, melyekkel elsősorban a tagság bővítésére, a programok rendszeressé tételére és a 2014-es választásra való felkészülésre kíván összpontosítani.

9 A szekszárdi elnök Csatárt tisztította Márkus Tamás a Te Szedd! akción szeptember 14. Márkus Tamás, a Fidelitas szekszárdi csoportjának elnöke, a szervezők kérésére csatlakozott a Te Szedd! 2013-as köztisztasági akcióhoz. A jobboldali ifjúságpolitikai vezető lakóhelyének környékén, a Szekszárd déli peremterületét képező Csatáron segített be a kezdeményezésben részt vevő helyi lakosoknak. A Fidelitas az elmúlt időszakban Pakson és Szekszárdon is számos környezetvédelmi akciót hajtott végre és az ifjúságpolitikai szervezet rendszeresen felemeli szavát az ökoszisztéma megóvása érdekében. Márkus Tamás jelenlétével nem csak szimbolikusan támogatta azt a törekvést, amely a magyarországi városok, köztük Szekszárd tisztábbá tételét ösztönzik, másfél órán át segédkezett a több zsáknyi hulladék összegyűjtésében és rendszerezésében.

10 A választó körzet Fidesz aktivistái, politikusai, támogatói találkoztak A Fidelitas is részt vett a paksi Polgári Pikniken szeptember szeptember 21-én, szombaton tartotta hagyományosnak számító, őszi évadnyitó rendezvényét a Fidesz paksi csoportja. A rendezvényen, ahová a Tolna megyei 03. számú választókerület minden Fidesz csoportjának aktivistáit, szimpatizánsait és politikusait várta a paksi alapszervezet, a helyi Fidelitas tagság és vendégeik is szép számmal képviselték a paksi fiatalokat. A rendezvényen Ulbert Sándor önkormányzati képviselő és Lojek Csaba, a Fidesz paksi csoportjának egykori elnökségi tagja sertéspörkölttel és vadassal fogadták a programra érkezőket, míg a jelenlévő hölgyek - bizonyítva, hogy nem csak a politikában, hanem a konyhában is megállják helyüket - pogácsával és süteményekkel kedveskedtek a piknikre érkezőknek. A strandon fellépett a Szaggató Zenekar, a Duna Party Táncklub és Jäger Gábor is. Meghatározó politikusaink közül a paksi képviselő-testület tagjai és a Fidesz elnöksége mellett a rendezvényen tiszteletét tette Hirt Ferenc, országgyűlési képviselő, a településhez tartózó választókerület felelőse is.

11 Újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort a párt 25. kongresszusán Kongresszuson jártunk szeptember 28. Újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort. Megválasztották a Fidesz négy alelnökét is a párt szombati budapesti tisztújító kongresszusán: a küldöttek újra bizalmat szavaztak Kósa Lajosnak, Pelczné Gáll Ildikónak és Pokorni Zoltánnak, a leköszönő Varga Mihály helyett pedig Lázár Jánost választották alelnökké. A miniszterelnök az 1241 érvényes szavazatból 1240-et kapott. A küldöttek a Millenáris Parkban megválasztották a Fidesz négy alelnökét is: újra bizalmat szavaztak Kósa Lajosnak (1236 szavazat), Pelczné Gáll Ildikónak (1160 szavazat) és Pokorni Zoltánnak (1082 szavazat), a leköszönő Varga Mihály helyett pedig Lázár Jánost (1005 szavazat) választották alelnökké. A kongresszuson a paksi Fidesz csoport elnökségéből küldöttként Ulbert Sándor és dr. Nagy Tibor képviselők vettek részt, valamint velük tartott dr. Hanol János, aki a szövetséges Fidelitas képviseletében vendégként az első sorokból élhette át a kongresszus történéseit.

12 Bajnaiék az indulatokra építenek Magyar Nemzet október 03., csütörtök 05:04 Miközben egyre zavarosabb magyarázatokat adnak arról, mit tudtak az Orbán Viktort ábrázoló szobor hétvégi ledöntéséről és meggyalázásáról, Bajnai Gordonék nyilatkozataiban hangsúlyosan megjelent az indulatok elfogadhatósága, építő erővé formálása a kampányban. A szobordöntéssel kapcsolatban több feljelentés is érkezett az I. és a VI. kerületi rendőrkapitányságra. Nem bánta meg, teljesen normálisnak tartja az Orbán-szobor ledöntését nyilatkozta Kónya Péter a köztévében az általa vezetett Szolidaritás Mozgalom vasárnapi demonstrációjáról, ahol Sztálin szobrának 1956-os ledöntésére utalva lelepleztek, majd ledöntöttek egy a miniszterelnököt ábrázoló szobrot, fejét pedig a színpadon felmutatták. Bajnai Gordon szövetségesei a szobormaradványt később a Terror Háza elé vitték, ahol az egyik demonstráló ököllel megütötte, de volt olyan is, aki késsel vágott ki belőle egy darabot. Bár a történtek általános felháborodást váltottak ki, Kónya Péter azzal indokolta a szobordöntést, hogy a Szolidaritás az Orbán-rezsim kárvallottjaiból alakult, nyilvánvalóan sokkal több érzelem, elkeseredettség és sokkal több düh van ezekben az emberekben. Mi sokkal radikálisabbak vagyunk.

13 Arra kérdésre, hogy tisztában van-e azzal, milyen indulatokat gerjeszt, s azokat kordában tudja-e tartani, Kónya azt mondta: bármilyen tüntetést is szervezett az elmúlt három évben, azokon még nem gyújtogattak autókat, nem borogattak kukákat és nem okoztak háborús helyzetet egyelőre. Nem beszélek róla kiképzés Lvovban De ki is ez az ember, akivel Bajnai Gordon korszakváltásra, új politikai kultúra meghonosítására, szerintük az Orbán Viktor által szándékosan gerjesztett társadalmi háborúskodás megszüntetésére szövetkezett? Péter az érettségi után, 1987-ben a szentendrei Kossuth Lajos Katonai Főiskola mélységi felderítő szakára sikerrel felvételizett. Majd kérte, ő is kint tanulhasson a Szovjetunióban. Magyarország három helyet kapott egy»speciális elit katonai iskolába«, ahol korábban magyarok soha nem tanulhattak. Így a gorbacsovi peresztrojka jegyében ő volt az egyik, akit Lvovba küldtek, öt évre olvasható a 168 Óra két éve Kónyával készített interjújában. Az intézmény menedéket adott olyan országok magasabb beosztású tisztjeinek is, ahol rezsimváltás volt. Hárman haditudósító szakra jártunk, de képeztek ott kultúrtiszteket, és volt egy harmadik, speciális terület, amelyről már azzal is sokat elárulok, ha nem beszélek róla mondta a lapnak Kónya Péter, aki már bohócforradalmárként, a korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakítása elleni tiltakozások idején is homályos, az erőszak lehetséges elszabadulására vonatkozó utalásokat tett.

14 Szabadcsapatok, füstbombák, készülődés Egyre több spontán akció kezd kibontakozni, szabadcsapatok alakulhatnak. Nem biztos, hogy garantálni tudjuk, hogy mindvégig békés marad a rendvédelmi demonstráció! mondta az egyik, általa szervezett rendvédelmi tüntetés előtt Kónya. Ezek egyiken a fővárosi Hősök terétől az Alkotmány utcáig vonuló tömegben a tűzoltók füstbombákat dobáltak, köztéri vízcsapokat nyitottak meg, a rendőrség több tucat szabálysértést regisztrált. Egy alkalommal Kónyáék a belügyminiszter tiltása ellenére egyenruhában vonultak a Parlament elé, amit élőlánccal vettek körül, majd behatolva a lezárt területre elfoglalták a Parlament lépcsőjét is. Kónya azóta sem hagyott fel az erőszakra utaló, homályos kijelentésekkel, az Együtt PMszövetség országjáró kampányán, esetenként Bajnaival egy asztalnál ülve tett hasonló kijelentéseket. Ugyanakkor, ha az ellenzéknek sikerül megnyerni a választásokat, akkor arra lehet számítani, hogy itt nem nagyon fogják átadni békésen a hatalom, a kormány kulcsát jelentette ki Kónya az Együtt PM halásztelki lakossági fórumán. Bajnai társelnöke hangsúlyozta, nyilvánvaló, hogy nekem mint katonaembernek, és valamilyen módon nagyon sokáig a rendvédelemhez való kötődésem okán készülni kell a háttérben. Ami pedig a szobordöntés után történteket illeti, nagyon messze van attól az ízlésvilágtól, amit én képviselek, azt gondolom, jobb lenne ezen túllenni, nem így kell Orbán Viktort ledönteni vagy megdönteni, hanem demokratikus úton kell leváltani a következő választásokon magyarázkodott a Hír TV-nek másnap Bajnai a Zsidó élet és antiszemitizmus című konferencián. Mint ismeretes, az Együtt PM vezetője is felszólalt a Szolidaritás demonstrációján, ahol Orbánra utalva épp azzal a hasonlattal élt, mivel a fejétől bűzlik a hal, azt ki kell dobni. Dobjuk ki, dobjuk ki skandáltatta a tüntetőket Bajnai, aki később azt állította, csak a szobordöntésről tudott, az utána történtekről nem. Bákonyi Ádám

15 Tudtad, hogy a Tolna Megyei Fidelitas rendszeresen gyűjt adományokat erdélyi árváknak? a Tolna Megyei Fidelitas minden évben önkéntes munkával segít rászoruló, magányos idősek embereken? a Tolna Megyei Fidelitas hátrányos helyzetű gyermekeknek szervez karitatív jellegű programokat? a Tolna Megyei Fidelitas társadalmilag érzékeny, a helyi közéletben aktív szerepet játszó, népszerű szervezet? a Tolna Megyei Fidelitas ösztönzi és támogatja a környezettudatosságra való nevelést? a Tolna Megyei Fidelitas egy jó közösség, egy sikeres csapat? Nem tudtad, de érdekelne? Ismerj meg bennünket! Segítsd Te is munkánkat! Csatlakozz hozzánk! Írj a címre és keresd a Tolna Megyei Fidelitas-t felhasználóként és híroldalként egyaránt a Facebookon, valamint a paks.fidelitas.hu honlapcímen!

Kiadja: Paksi Fidelitas Felelős szerkesztő: dr. Hanol János, megyei elnök Elérhetőség: fidelitas.tolnamegye@gmail.com

Kiadja: Paksi Fidelitas Felelős szerkesztő: dr. Hanol János, megyei elnök Elérhetőség: fidelitas.tolnamegye@gmail.com 2013. május 31., I. évfolyam/5. TOLNA MEGYEI JOBBHOROG A Tolna Megyei Fidelitas havonta megjelenő online hírlapja Az ígéret hava Kiadja: Paksi Fidelitas Felelős szerkesztő: dr. Hanol János, megyei elnök

Részletesebben

Kiadja: Paksi Fidelitas Felelős szerkesztő: dr. Hanol János, megyei elnök Elérhetőség: fidelitas.tolnamegye@gmail.com

Kiadja: Paksi Fidelitas Felelős szerkesztő: dr. Hanol János, megyei elnök Elérhetőség: fidelitas.tolnamegye@gmail.com 2013. április 30., I. évfolyam/4. TOLNA MEGYEI JOBBHOROG A Tolna Megyei Fidelitas havonta megjelenő online hírlapja Szekszárd-Paks-Füred Kiadja: Paksi Fidelitas Felelős szerkesztő: dr. Hanol János, megyei

Részletesebben

www.vd.hu Kellemes karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag új évet kíván a Budapesti Erõmûvek Szakszervezete a forró drót olvasóinak!

www.vd.hu Kellemes karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag új évet kíván a Budapesti Erõmûvek Szakszervezete a forró drót olvasóinak! CMYK www.vd.hu EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE 16. ÉVFOLYAM, 12. SZÁM Kissné Erdélyi Erzsébet, Szabó Zoltán és Borsodi Edina Újpesti Erõmû Karadzsosz Nikosz és Rameczné

Részletesebben

balközép Boldog Új Évet Kívánunk! 2009 végére lesz főpolgármester-jelöltünk! Munka és válság Határmenti feszültségek 2008/november december

balközép Boldog Új Évet Kívánunk! 2009 végére lesz főpolgármester-jelöltünk! Munka és válság Határmenti feszültségek 2008/november december XV. évfolyam 10. szám Magyar Szocialista Párt és Országgyűlési Képviselőcsoportja www.mszp.hu balközép Boldog Új Évet Kívánunk! 2009 végére lesz főpolgármester-jelöltünk! Beszélgetés Molnár Zsolttal, a

Részletesebben

M O Z G A L M I É R T E S Í T

M O Z G A L M I É R T E S Í T Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége M O Z G A L M I É R T E S Í T Ő 2015. JÚLIUS Írta és szerkesztette: Gábor Imola T a r t a l o m j e gy z é k Beszámoló a 2015. július 13-i elnökségi

Részletesebben

A versenyszférát, egy multinacionális cég felsővezetői székét hagyta ott a papi hivatásért

A versenyszférát, egy multinacionális cég felsővezetői székét hagyta ott a papi hivatásért A versenyszférát, egy multinacionális cég felsővezetői székét hagyta ott a papi hivatásért Vida Zsolt, akinek semmi nem hiányzik a világi életből. Soha nem voltam olyan boldog, mint amióta pap vagyok vallja

Részletesebben

Ez csak a kezdet. Kedvezményes nyaralás Csokonyavisontán. A nyugalmas pihenés Koronája

Ez csak a kezdet. Kedvezményes nyaralás Csokonyavisontán. A nyugalmas pihenés Koronája Kedvezményes nyaralás Csokonyavisontán ALAPÍTVA 1906-ban LIV. ÉVFOLYAM 2011. június Ez csak a kezdet A nyugalmas pihenés Koronája Olcsóbban nyaralhatnak a VDSZ tagok Csokonyavisontán, a Korona Apartmanházban.

Részletesebben

Dunakeszi. A Nemzeti Összetartozás Napja városunkban. 2014 JÚNIUS Polgár. városi magazin. XV. évfolyam 6. szám

Dunakeszi. A Nemzeti Összetartozás Napja városunkban. 2014 JÚNIUS Polgár. városi magazin. XV. évfolyam 6. szám Dunakeszi városi magazin 2014 JÚNIUS Polgár XV. évfolyam 6. szám A Nemzeti Összetartozás Napja városunkban 4 EP választás: Dunakeszin is fölényesen nyert a Fidesz 5 A béke teremtő ereje 6 Pedagógusnapra

Részletesebben

KORSZAKVÁLTÓK Az Együtt csepeli kiadványa

KORSZAKVÁLTÓK Az Együtt csepeli kiadványa KORSZAKVÁLTÓK Majdnem napra pontosan egy éve, 2014. április 6-án választották meg a csepeliek és a soroksáriak az új országgyűlési képviselőjüket. A választás eredménye az egész ország figyelmét felkeltette,

Részletesebben

Dunakeszi. 2014 november Polgár. városi magazin. XV. évfolyam 11. szám

Dunakeszi. 2014 november Polgár. városi magazin. XV. évfolyam 11. szám Dunakeszi városi magazin 2014 november Polgár XV. évfolyam 11. szám 2 Dunakeszi Polgár 27 24 15 16-17 4 Újraválasztották Dióssi Csaba polgármestert 5 A 2014. október 12-i önkormányzati választások eredményei

Részletesebben

Szabó Benjamint, az atomerõmû építés egykori kormánybiztosát kérdeztük gázról, új atomerõmûrõl, energiapolitikáról. Interjúnk a 7.

Szabó Benjamint, az atomerõmû építés egykori kormánybiztosát kérdeztük gázról, új atomerõmûrõl, energiapolitikáról. Interjúnk a 7. Szabó Benjamint, az atomerõmû építés egykori kormánybiztosát kérdeztük gázról, új atomerõmûrõl, energiapolitikáról. Interjúnk a 7. oldalon Fotó: Beregnyei Miklós Paksi Hírnök Az írás megmarad. XVIII. ÉVF.

Részletesebben

PAKSI HÍRNÖK. Fókuszban: Barabás Éva. Esperessé választották Szabó Vilmos Bélát. Árfolyamkockázat? Felesleges!!!

PAKSI HÍRNÖK. Fókuszban: Barabás Éva. Esperessé választották Szabó Vilmos Bélát. Árfolyamkockázat? Felesleges!!! PAKSI HÍRNÖK XV. ÉVF. 10. SZÁM ALAPÍTVA 1989-BEN 2006. MÁJUS 19. Fókuszban: Barabás Éva Június elsõ napjaitól láthatja a közönség új szerepében Barabás Évát, a bonyhádi lányt, akinek televíziós karrierje

Részletesebben

KORSZAKVÁLTÓK Az Együtt soroksári kiadványa

KORSZAKVÁLTÓK Az Együtt soroksári kiadványa KORSZAKVÁLTÓK Majdnem napra pontosan egy éve, 2014. április 6-án választották meg a csepeliek és a soroksáriak az új országgyűlési képviselőjüket. A választás eredménye az egész ország figyelmét felkeltette,

Részletesebben

balközép Politikai évadnyitót tartott az MSZP Folyamatosan úszunk szemben az árral beszélgetés Ujhelyi István alelnökkel

balközép Politikai évadnyitót tartott az MSZP Folyamatosan úszunk szemben az árral beszélgetés Ujhelyi István alelnökkel Folyamatosan úszunk szemben az árral beszélgetés Ujhelyi István alelnökkel Őszi ülésszak biztonságban vannak-e a képviselők? Politikai évadnyitót tartott az MSZP Magyar Szocialista Párt Országgyűlési Képviselőcsoport

Részletesebben

Két világ közül kell választanunk

Két világ közül kell választanunk ÉRDI Ingyenes hetilap 20 000 példányban LAP XII. évfolyam 5. szám 2014. február 27. A P O L G Á R I Ö S S Z E F O G Á S L A P J A Bayer Zsolt Érden Két világ közül kell választanunk A KÉSZ érdi szervezetének

Részletesebben

Elindul a Józsefváros Kártya. Kedvezményes vásárlás a kerületieknek KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA

Elindul a Józsefváros Kártya. Kedvezményes vásárlás a kerületieknek KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA A VIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XIX. évfolyam 20. szám I 2011. november 22. I Megjelenik: kéthetente Elindul a Józsefváros Kártya Kedvezményes vásárlás a kerületieknek ÖNKORMÁNYZAT Vita az

Részletesebben

Egészségnap nem csak nõknek!

Egészségnap nem csak nõknek! Szabadidõ, szeretem! 3 Új sportesemény-sorozatot indított útjára Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Szabadidõ, szeretem! címmel. XX. évfolyam 5. szám Megjelenik kéthetente 40 oldalon 2014. március 14. Tündérkert

Részletesebben

Új korszak az érdekegyeztetésben

Új korszak az érdekegyeztetésben CMYK www.vd.hu Kibõvített szövetségi vezetõségi ülés Az EVDSZ Szövetségi Vezetõsége az árvíz és viharkárt szenvedett szakszervezeti tagok egy csoportját fogadta. Több millió forintot osztottak szét. EGYESÜLT

Részletesebben

Külügyi Igazgatóság Nemzetpolitikai Tükör II. évf. 14. szám

Külügyi Igazgatóság Nemzetpolitikai Tükör II. évf. 14. szám 1 TARTALOM HÍREK... 3 Nemzetpolitika az Országgyűlésben... 3 Magyar nemzetpolitika... 5 Ülésezett a MÁÉRT szórvány szakbizottsága Kire célzott Kövér László? Erdély... 6 Makfalvi Székely Majális - megalakult

Részletesebben

Starthelyzet. A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programja

Starthelyzet. A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programja Starthelyzet A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programja Az önkormányzatoknak a Legjobb Önkormányzati Gyakorlat Díj elnyerésére 2010-ben az alábbi három területen nyílik lehetősége pályázni: Helyi önkormányzati

Részletesebben

ÖNkormányzat. Az ember a nyilvánvaló igazságokat ne kérdőjelezze meg. Beszélgetés Hargitai Jánossal, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökével 4.

ÖNkormányzat. Az ember a nyilvánvaló igazságokat ne kérdőjelezze meg. Beszélgetés Hargitai Jánossal, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökével 4. ÖNkormányzat XX. évfolyam 2010. november december a TÖOSZ folyóirata www.toosz.hu Elfogadhatatlan 2 Katasztrófa!...védelem? 8 Polgármester Akadémia 14 Pistából Attila 22 Az ember a nyilvánvaló igazságokat

Részletesebben

Dunakeszi Polgár VÁROSI MAGAZIN. (Írásunk a 14. oldalon) 2009. május. IX. évfolyam 5. szám. Fotó: Katona M István

Dunakeszi Polgár VÁROSI MAGAZIN. (Írásunk a 14. oldalon) 2009. május. IX. évfolyam 5. szám. Fotó: Katona M István Dunakeszi Polgár IX. évfolyam 5. szám VÁROSI MAGAZIN 2009. május Ballagás 2009 (Írásunk a 14. oldalon) Fotó: Katona M István 2 Dunakeszi Polgár tartalom Több ezren majálisoztak a vasutas sportpályán...4-5

Részletesebben

Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal

Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal Ára: 99 Ft Tagjainknak ingyenes! 2011. február XX. évfolyam, 2. szám www.hsz.hu Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal Találkozó a honvédelmi miniszterrel.......... 3. oldal Bátran és nyíltan!...........................

Részletesebben

Pécs-Baranya 1848-1849-ben Baranya megye a reformkorban

Pécs-Baranya 1848-1849-ben Baranya megye a reformkorban 2 1848 TARTALOMALOM Pécs-Baranya 1848-49-ben Baranya Megyei Levéltár, Pécs, 1998. Fk: dr. Ódor Imre igazgató 1848 TANULMÁNYOK ÉS FORRÁSOK BARANYA MEGYE TÖRTÉNETÉBÕL 4. Pécs-Baranya 1848-1849-ben Megjelent:

Részletesebben

Bihari Hírlap. Kéthetente megjelenő közéleti lap. Fotók: Kari

Bihari Hírlap. Kéthetente megjelenő közéleti lap. Fotók: Kari Bihari Hírlap Kéthetente megjelenő közéleti lap A lap megtekinthető a város honlapján: www.berettyoujfalu.hu XX. évfolyam 7. szám 2010. április 9. bhirlap@freemail.hu Nagy értékű tartaléka lehet majd a

Részletesebben

SZÉF: Honvédség nélkül?... 12. oldal Kormányváltás után 100 nappal... 14. oldal. Megmarad az önálló szolgálati törvény!.. 6-8.

SZÉF: Honvédség nélkül?... 12. oldal Kormányváltás után 100 nappal... 14. oldal. Megmarad az önálló szolgálati törvény!.. 6-8. 2010. október XIX. évfolyam, 10. szám www.hsz.hu Lemondtak az alelnökök, rendkívüli kongresszus lesz... 3. oldal SZÉF: Honvédség nélkül?................. 12. oldal Kormányváltás után 100 nappal... 14.

Részletesebben

VÁLOGATÁS A MAGYARORSZÁGI ROMÁKAT ÉRINTÔ LEGFONTOSABB ESEMÉNYEKBÔL 2002 2006 2

VÁLOGATÁS A MAGYARORSZÁGI ROMÁKAT ÉRINTÔ LEGFONTOSABB ESEMÉNYEKBÔL 2002 2006 2 VÁLOGATÁS A MAGYARORSZÁGI ROMÁKAT ÉRINTÔ LEGFONTOSABB ESEMÉNYEKBÔL 2002 2006 2 2002 Tizennégy cigányszervezet csatlakozott ahhoz a megállapodáshoz, amelyet a 2002- es országgyûlési választásokon való együttmûködésrôl

Részletesebben

Egykor a Tûzvirágban kezdte, most a Mûvészetek Palotájában Bornemissza Gergelyként perdül táncra Appelshoffer János. Portrénk a 19.

Egykor a Tûzvirágban kezdte, most a Mûvészetek Palotájában Bornemissza Gergelyként perdül táncra Appelshoffer János. Portrénk a 19. Egykor a Tûzvirágban kezdte, most a Mûvészetek Palotájában Bornemissza Gergelyként perdül táncra Appelshoffer János. Portrénk a 19. oldalon Paksi Hírnök Az írás megmarad. XVII. ÉVF. 24. SZÁM ALAPÍTVA 1989-BEN

Részletesebben

Átszervezések kora. Cigánynak lenni Magyarországon. Jelentés 2002 2006. Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány

Átszervezések kora. Cigánynak lenni Magyarországon. Jelentés 2002 2006. Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány Átszervezések kora Cigánynak lenni Magyarországon Jelentés 2002 2006 Szerkesztette: Kállai Ernô és Törzsök Erika Budapest, 2006 Európai Összehasonlító

Részletesebben

ÖN K O R K É P. Esélyek és lehetőségek ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET. tizenkilencedik évfolyam, 186. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT. 10.

ÖN K O R K É P. Esélyek és lehetőségek ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET. tizenkilencedik évfolyam, 186. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT. 10. Esélyek és lehetőségek ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET 2 0 0 9 10. szám ÖN K O R K É P tizenkilencedik évfolyam, 186. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT www.onkorkep.hu www.onkornet.hu www.egyuttakornyezetert.hu

Részletesebben