VERSMONDÓ VERSENY AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 60. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL középiskolások részvételével

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VERSMONDÓ VERSENY AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 60. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL középiskolások részvételével"

Átírás

1 56 ZPONT RENDEZVÉNYEI A DEBRECENI MŰVELŐDÉSI KÖ AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÓL 60. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁB BELVÁROSI KÖZÖSSÉGI HÁZ Kossuth u. 1. Tel.: 52/ dmk@debrecenimuvkozpont.hu Október 21., VERSMONDÓ VERSENY AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 60. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL középiskolások részvételével A verseny 2 részből áll: 1.) VERSMONDÓ VERSENY A versmondó versenyen előadható bármilyen szabadon választott, magyar szerző által írt költői mű, amely tartalmában, szellemiségében, üzenetében, ihletésében az 1956-os magyar forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódik. Alább csupán néhány példát említünk útmutatásként.

2 Választhatnak verset: Gérecz Attila, Jankovich Ferenc, Jobbágy Károly, Nagy Gáspár '56-os ihletésű költeményeiből, valamint az alábbi költők műveiből (zárójelben a javasolt versekkel, ami nem jelenti azt, hogy más, ide illő költeményt ne mondhatnának el): Benjámin László (Elesettek) Bereményi Géza (Corvin-köziek) Buda Ferenc (Pesten esik a hó) Döbrentei Kornél (Tartsd meg a sziklát / A Pesti Srácok emlékére) Faludy György (1956 te csillag) Fodor József (Viharban) Illyés Gyula (Egy mondat a zsarnokságról) Kiss Dénes (Velünk vagy ellenünk) Márai Sándor (Mennyből az angyal) Nagy László (Karácsony, fekete glória; Varjú-koszorú) Sinka István (Ének 56 karácsonyára) Szabó Lőrinc (Meglepetések) Tamási Lajos (Piros a vér a pesti utcán) Váci Mihály (A ledöntött jegenye 1956) 2.) PRÓZAÍRÓ VERSENY A prózaíró verseny javasolt témái: 1956 a családi emlékezetben; A megtorlás ideje: a korai Kádár-korszak tragédiái. A pályázó a még élő szemtanúval/szemtanúkkal folytatott beszélgetés/beszélgetések alapján a következő műfajok valamelyikében (minimum 6-15 ezer karakter terjedelemben) dolgozza fel a forradalom és szabadságharc vagy a megtorlás időszakának személyes élettörténetben betöltött élményét: monológ, interjú, portré, dokumentumriport, elbeszélés formájában. Ezt írásos formátumban kell elküldeni október 15-ig az alábbi elérhetőségre: ferko824@gmail.com Eredményhirdetés: október 21., 14 órától Mindkét kategóriában az első 3 helyezettet díjazzuk.

3 ÚJKERTI KÖZÖSSÉGI HÁZ Jerikó u Tel: 52/ , 30/ Október 5. november 30. ILYEN NAGY DOLOG A SZABADSÁG?! kordokumentumokból álló KIÁLLÍTÁS- és tárlatvezetéssel egybekötött RENDHAGYÓ TÖRTÉNELEMÓRÁK (bejelentkezés alapján), dokumentum filmvetítés az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. A kiállítás megnyitója: október 5-én, 15 órakor Szakértő, megnyitó, tárlatvezető: Oláh László ny. alezredes Vendég: Mervó Zoltán, a Nagy Imre Társaság debreceni tiszteletbeli tagja Közreműködnek: B. Orosz István előadóművész, a Debreceni Helyőrségi Zenekar, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola diákjai és a Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola Szivárvány Gyermekkara Vetíthető dokumentumfilmek: május, téma: Filmhíradó válogatás; 8.17 p Budapest életmód 2.33 p A rádió a népé életmód 5.10 p Sztálin örökké él! Hogyan fogadták az emberek Sztálin halálhírét? 12 p. Rákosi M. 60 éves ünnepség filmhíradó; 9 p Márai Sándor: Mennyből az angyal (Sinkovics) forradalmi képekkel 6 p. Az 50-es évek Magyarországa korabeli képek 4, 39 p. Magyarország lángokban Történelmi összeállítás 1 óra, 18 p. Október FORRADALMI FLMHÉT A DELTA MOZIBAN általános és középiskolás diákok, valamint nyugdíjas és szervezett csoportok számára előzetes bejelentkezés alapján '56-os filmek a forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. Vetítendő filmek: 56 csepp vér A temetetlen halott Megáll az idő

4 Szamárköhögés Napló Apámnak, Anyámnak Szerencsés Dániel Budakeszi srácok A szabadság vihara DEBRECEN TV-től kapott dokumentumfilmek Mi történt akkor hajnalban? Nem akartam fejet hajtani Egyetem tér 56 Október 20., FORRADALMI IZZÓ FÉNYEK kézműves foglalatosságok nyugdíjasoknak Október 20., FALUDI-FILMKLUB Meghívott előadó: Mispál Attila rendező Vetítendő rövidfilmek: Márai Sándor: Mennyből az angyal (dokumentumfilm forradalmi képekkel) A zöld út Jézus drága gyermek Karmák Október 21., FORRADALMI JÁTSZÓHÁZ gyerekeknek Október 22., 'FORR A DALOM' Családi nap a Nagysándortelepen ('56-os akadályverseny, forradalmi kézműves udvar; forradalmi futball) Helyszín: a Lilla téri Általános Iskola Nagysándor József Általános Iskolai Tagintézménye Október 25., A DEBRECENI FORRADALOM A SZOVJET KATONAI ÉS MAGYAR PÁRTPOLITIKAI JELENTÉSEK TÜKRÉBEN Filep Tibor történész előadása

5 Október 26., MENTÁL FILMKLUB Vetítendő film: A szabadság vihara Meghívott előadó: Pataki János szociológus November 5., A FŐNIX IRODALMI KÖR ÜNNEPI MŰSOROS MEGEMLÉKEZÉSE CSAPÓKERTI KÖZÖSSÉGI HÁZ Süveg u. 3. Tel.: 52/ ; 30/ csapokertikh@debrecenimuvkozpont.hu Október 12., A FIATALOK RÉSZVÉTELE AZ 1956-OS FORRADALOMBAN rendhagyó történelemóra fiataloknak Filep Tibor történész előadása Október 12., AZ 1956-OS FORRADALOM JELENTŐSEBB SZEMÉLYISÉGEI Filep Tibor történész előadása Október 20., NAPLÓ APÁMNAK, ANYÁMNAK c. film vetítése Október 21., EMLÉKEZZÜNK 1956-RA! ünnepi műsor az Abakusz Műhely Egyesület színjátszóinak közreműködésével Október DEBRECEN 1956 a Méliusz Juhász Péter Könyvtár vándorkiállítása A forradalom és szabadságharc debreceni eseményeit bemutató kiállítás a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Helytörténeti Gyűjtemény és Fotótára, a MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltára, a Tiszántúli Református Egyházkerületi és Kollégiumi Nagykönyvtár, valamint Vitéz Lánczy Lajos anyagából valósul meg. A kiállítás korabeli dokumentumok, újságok, szórólapok, fotók, plakátok, peranyagok, valamint az eseményeket feldolgozó könyvek, tanulmányok, filmek és a Debrecenben felállított emlékhelyek, emléktáblák fotóinak felhasználásával készül.

6 HOMOKKERTI KÖZÖSSÉGI HÁZ Szabó Kálmán u. 68. Tel.: 52/ ; 70/ Október 17. november 2. ILYEN NAGY DOLOG A SZABADSÁG!? a kiállításon korabeli dokumentumokon, hanganyagokon, fotókon keresztül mutatjuk be a forradalom eseményeit. A kiállítás ideje alatt rendhagyó történelemórát is szervezünk. Kiállításunkkal nemcsak a méltó emlékállítás a célunk, ha-nem a forradalom hőseinek visszaemlékezésein keresztül bemutatni azt az időszakot, amelyben ezek a hősök éltek, közülük sokan a harcok, vagy a megtorlások áldozataivá váltak. A kiállítás címében is szerepel: Ilyen nagy dolog a szabadság!? A kettős ékezet a végén nem hiba, azt akarjuk kifejezni vele, hogy nagy dolog a szabadság, amiért nagyon sokan életüket áldozták. Ugyanakkor felmerül a kérdés: tudunk-e helyesen élni kivívott szabadságunkkal, méltó megbecsülést kapnak-e a mai nemzedéktől szabadságunkért az életüket is feláldozók? JÓZSAI KÖZÖSSÉGI HÁZ Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9. Tel.: 52/ , 30/ jozsaikh@debrecenimuvkozpont.hu SORSFORDÍTÓ OKTÓBER Október 4., 11., 18., 25., '56-OS KÁVÉHÁZ A különleges kávéházban minden alkalommal filmvetítés történik, illetve beszélgetések előzik meg, vagy követik azt. Az élményszerű és könnyen befogadható vetített filmeket általános és középiskolásoknak, felnőt-teknek ajánljuk. Témáink között szerepel: a nagyhatalmak árnyékában, '56 és a sport, a filmművészet jeles alakjai 1956-ban, forradalom egy gyermek szemével. Terveink között szerepel divatbemutató, fegyvermustra és a korszak jellegzetes tárgyainak felvonultatása. Október 13., 20., ART Művészeti foglalkozásokat ajánlunk általános iskolásoknak, ahol a résztvevők az '56-os eseményeket jeleníthetik meg a képzőművészet és a grafika eszközeivel. Plakát, linómetszet készítése a két foglalkozáson.

7 Október 25., OLY KORBAN SZÜLETTEM, AMIRŐL NEM TEHETTEM 1956-os emlékeink Október 28., 9.00 GYÖKEREIM FÖLDEDBE KÖTNEK vetélkedő az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából A Debreceni Művelődési Központ történelmi versenyt hirdet 8. osztályos tanulócsoportok számára. Célunk az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának elmélyült, méltó módon történő megünneplése, a történelmi érdeklődés felkeltése, a tanulók nemzeti szemléletformálása, a nemzeti identitásuk erősítése, meglévő ismereteik bővítése, képességeik kibontakoztatásának segítése. A jelentkezés feltételei: Öt fős, a történelem iránt érdeklődő, kreatív, közösségben gondolkodó csapatok jelentkezését várjuk. A vetélkedő menete: A nevezések feldolgozása után a csapatok előzetes, írásbeli feladatokat kapnak: 1. Történelmi totó kitöltése 2. PPT készítése az 1956-os debreceni eseményekhez kötődő helyszínekről, eseményekről (maximum 15 dia). 3. Így éltem meg '56-ot - leírás egy korabeli szemtanú elbeszélése, viszszaemlékezése alapján (maximum 2 oldal). KISMACSI KÖZÖSSÉGI HÁZ Debrecen-Kismacs, Napraforgó u. 16. Tel.: 52/ , 20/ kismacskh@debrecenimuvkozpont.hu Október 21., '56-RA EMLÉKEZÜNK A Macsi Nyugdíjas Klub idén ünnepli 10 éves fennállását. A közösség megalakulása óta a tagok minden évben figyelmet fordítanak arra, hogy méltó módon emlékezzenek meg nemzeti ünnepeinkről. Az eseményre szavalatokkal, novellákkal készülnek, felidézik az 1956-os forradalmi eseményeket, megosztják egymással személyes élményeiket, a történések életükre gyakorolt hatásait.

8 NAGYMACSI KÖZÖSSÉGI HÁZ Debrecen-Nagymacs, Kastélykert u. 39. Tel.: 52/ , 30/ Október 21. '56-OS MEGEMLÉKEZÉS Oláh László nyugállományú alezredessel interaktív beszélgetés az '56-os eseményekről, korabeli képek és hanganyagok vetítése Iskolai ünnepség a Vénkerti Általános Iskola Kőrösi Csoma Sándor Tagintézményének tanulói és a helyi nyugdíjasok részvételével - vetítés, szavalat '56-os kiállítás a nagymacsi Steinfeld-kastély üvegteraszán ONDÓDI KÖZÖSSÉGI HÁZ Debrecen-Ondód, Kádár dűlő 61/c Tel.: 30/ Október 5., AZ 1956-OS FORRADALOM DEBRECENBEN Filep Tibor történész előadása Bővebb információ: 52/ dmk@debrecenimuvkozpont.hu

Kortalanul. XIV. Idősek Hónapja rendezvénysorozat a Debreceni Művelődési Központ egységeiben

Kortalanul. XIV. Idősek Hónapja rendezvénysorozat a Debreceni Művelődési Központ egységeiben Kortalanul XIV. Idősek Hónapja rendezvénysorozat a Debreceni Művelődési Központ egységeiben Szeptember 29., 14.00 KORTALANUL XIV. IDŐSEK HÓNAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓJA Október 1., 13.00-14.00

Részletesebben

Ű Ő É Ö Á Ö. programajánló 2015. december

Ű Ő É Ö Á Ö. programajánló 2015. december Ű Ő É Ö Á Ö programajánló 2015. december mf_debrecen_december.indd 1 2 XXV. Nemzetközi Betlehemes Találkozó 2015. december 11 13. Debrecen XXV. NEMZETKÖZI BETLEHEMES TALÁLKOZÓ A Nemzetközi Betlehemes Találkozó

Részletesebben

programajánló 2014. december

programajánló 2014. december programajánló 2014. december 2 XXIV. Nemzetközi Betlehemes Találkozó XXIV. Nemzetközi Betlehemes Találkozó Időpont: 2014. december 12 13. Megnyitó: december 12-én, 17.00 órakor, a Kossuth téren Helyszín:

Részletesebben

programajánló 2016. február

programajánló 2016. február Ű Ő É Ö Á Ö programajánló 2016. február mf_debrecen_16_februarindd.indd 1 16.1.22. 12:38 2 kiállítások február 4-ig február 10 26. Helyszín: Belvárosi Galéria Megnyitó: február 10., 17.00 Megnyitja: Kerékgyártó

Részletesebben

1956-os forradalom évfordulójára Hangdokumentumok: 1956 12 nap válogatott hangdokumentumai (kazetta)

1956-os forradalom évfordulójára Hangdokumentumok: 1956 12 nap válogatott hangdokumentumai (kazetta) Csak akkor születtek nagy dolgok, Ha bátrak voltak, akik mertek S ha százszor tudtak bátrak lenni, Százszor bátrak és viharvertek. (Ady: A Tűz csiholója) Az 1956-os forradalom évfordulójára készített összeállításunkkal

Részletesebben

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal KOSZORÚZÁSOK ÉS MEGEMLÉKEZÉSEK OKTÓBER 19-én pénteken 9.30 a Romek emlékoszlopnál (Szentpéteri kapu) Közreműködnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói 10.30 Ünnepi műsor a Miskolci Egyetemen 12.00

Részletesebben

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7.

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. KEDVES INTÉZMÉNYVEZETŐ! Egy ünnepi programfüzetet tart a kezében, amely a Váci Mihály Gimnázium fennállásának 50. évfordulója alkalmából színes, tartalmas,

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK 2015. január 1. február 5.

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK 2015. január 1. február 5. KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK 2015. január 1. február 5. január 2-21. Vatikáni Múzeum 3D - A Történelem Életre Kel A dokumentumfilm egy rendkívüli felfedezőútra invitálja nézőjét. A Vatikán múzeumának lenyűgöző

Részletesebben

programajánló 2015. november

programajánló 2015. november Ű Ő É Ö Á Ö programajánló 2015. november mf_debrecen_november.indd 1 2 XI. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat kiállítása november 6. december 2. XI. ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT KIÁLLÍTÁSA

Részletesebben

EFOP Múltunk a jelenben a jövőért! Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskolában

EFOP Múltunk a jelenben a jövőért! Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskolában EFOP-1.3.9-17-2017-00012 Múltunk a jelenben a jövőért! Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ Legyen ünnep az ünnep és méltó a

Részletesebben

programajánló 2015. május

programajánló 2015. május programajánló 2015. május mf_debrecen_15_majus.indd 1 2 kiállítások május 5 27. TEREMTŐ ANYÁK KIÁLLÍTÁS NŐI ALKOTÓK MUNKÁIBÓL Megnyitó: május 5-én, 17 órakor Helyszín: DMK Újkerti Közösségi Ház/Előtéri

Részletesebben

536/2015. (XI. 19.) Tinódi Lantos Sebestyén Könyvtár és Művelődési Ház évre szóló munkatervének jóváhagyása

536/2015. (XI. 19.) Tinódi Lantos Sebestyén Könyvtár és Művelődési Ház évre szóló munkatervének jóváhagyása 536/2015. (XI. 19.) Tinódi Lantos Sebestyén Könyvtár és Művelődési Ház 2016. évre szóló munkatervének jóváhagyása VARGA DOMOKOS ÁMK TINÓDI LANTOS SEBESTYÉN KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATERV

Részletesebben

A Haza és haladás vetélkedő döntője

A Haza és haladás vetélkedő döntője A Haza és haladás vetélkedő döntője 2013. május 27. Debrecen Részletek az előzetes feladatokból A megnyitó A csapatok munka közben Nézzük, kit rejt a léggömb? A zsűri a feladatok értékelése közben, nagy

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából 2017-ben választott témánk a Háziipari Szövetkezet nádudvari részlege kiállításon és egy

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

Előadó: Előkészítette: Véleményezte:

Előadó: Előkészítette: Véleményezte: Előterjesztés Tiszalök Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-én tartandó ülésére, a 11. számú Tájékoztató a 2015. éi városi rendezvénytervről tárgyú napirendi pontjához Előadó: Tölgyesi

Részletesebben

Wass Alber Polgári Kör Egyesület Törökszentmiklós (Magyarország, Jász- Nagykun-Szolnok Megye)

Wass Alber Polgári Kör Egyesület Törökszentmiklós (Magyarország, Jász- Nagykun-Szolnok Megye) Wass Alber Polgári Kör Egyesület Törökszentmiklós (Magyarország, Jász- Nagykun-Szolnok Megye) 2008. január 5. Egyesületünk megalakulása. Az egyesület létrehozása egy baráti társaság kezdeményezéséből jött

Részletesebben

CLAUDE MONET A GIVERNY-BE VEZETŐ ÚT TÉLEN, programajánló január

CLAUDE MONET A GIVERNY-BE VEZETŐ ÚT TÉLEN, programajánló január CLAUDE MONET A GIVERNY-BE VEZETŐ ÚT TÉLEN, 1885 programajánló 2016. január mf_debrecen_16_januar.indd 1 2 A Magyar Kultúra Napja január 20., 14.00 VERSES-ZENÉS IRODALMI ÖSSZEÁLLÍTÁS A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

Részletesebben

Iskolai Közösségi Szolgálat a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában

Iskolai Közösségi Szolgálat a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában Iskolai Közösségi Szolgálat a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában Bodnár Lili Anna 9.A osztályos tanuló Debrecen-Budapest, 2015. november 19. Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma

Részletesebben

Családok Európai Éve 2014.

Családok Európai Éve 2014. A TUDOMÁNYOS ISMERETTERJESZTŐ TÁRSULAT KÖRÖSÖK VIDÉKE EGYESÜLET BÉKÉSCSABA 48. MAGYAR NYELV HETE BÉKÉS MEGYÉBEN 2014. április 7-19. Családok Európai Éve 2014. Társadalmi felelősségvállalási pályázati kollégiuma

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258.

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4 TÉMAHÉT: 1848/49 ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. A

Részletesebben

Programajánló. 2012. november. www.debrecenimuvkozpont.hu. Minősített Közművelődési Intézmény

Programajánló. 2012. november. www.debrecenimuvkozpont.hu. Minősített Közművelődési Intézmény Programajánló 2012. november Minősített Közművelődési Intézmény www.debrecenimuvkozpont.hu November ködöket varázsol a hegyre, hogy csupa jég arcát mielőlünk fedje. Deres hajnalokon didereg a csillag,

Részletesebben

Új esztendő újat hozzon, régi jótól meg ne fosszon. Ki barát volt az maradjon, ki elindult az haladjon. programajánló 2015. január

Új esztendő újat hozzon, régi jótól meg ne fosszon. Ki barát volt az maradjon, ki elindult az haladjon. programajánló 2015. január Új esztendő újat hozzon, régi jótól meg ne fosszon. Ki barát volt az maradjon, ki elindult az haladjon. programajánló 2015. január mf_debrecen_15_január.indd 25 2 kiállítás január 21. február 28. Makoldi

Részletesebben

Rendezvénynaptár 2014-2015. Pestújhelyi Általános Iskola

Rendezvénynaptár 2014-2015. Pestújhelyi Általános Iskola Rendezvénynaptár 2014-2015. Pestújhelyi Általános Iskola Hónap szeptember Önkormányzati rendezvények 19. Műsorszámos részvétel a Pestújhelyi Emlék tér emléktábla avatásán Kiemelt iskolai rendezvények 1.

Részletesebben

Helytörténeti vetélkedő középiskolások számára 2.online forduló Közzététel: szeptember 19. Beküldési határidő: szeptember 25.

Helytörténeti vetélkedő középiskolások számára 2.online forduló Közzététel: szeptember 19. Beküldési határidő: szeptember 25. http://1956.vfmk.hu Helytörténeti vetélkedő középiskolások számára 2.online forduló Közzététel: 2016. szeptember 19. Beküldési határidő: szeptember 25. Irodalom: Cseh Géza: A Damjanich Rádió hullámhosszán.

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT Pályaválasztási Nyílt Napok Hajdú-Bihar Megyében Abigél Alapfokú Művészeti Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium Berettyóújfalui SzC Arany János Gimnáziuma, Egészségügyi és Közgazdasági

Részletesebben

Települési Rendezvény Naptár 2009.

Települési Rendezvény Naptár 2009. Települési Rendezvény Naptár Időpont Rendezvény megnevezése A rendezvény helyszíne február 14. február 21. március 15. 18 órakor március 21. április 4. 10 órától Iskolai farsangi bál A rendezvényszervező

Részletesebben

Meghívó. Idıpont: 2009. április 18. Helyszín: Fekete István Általános Iskola és Óvoda. Cím: 9023 Gyır, Kodály Z. u. 31.

Meghívó. Idıpont: 2009. április 18. Helyszín: Fekete István Általános Iskola és Óvoda. Cím: 9023 Gyır, Kodály Z. u. 31. Meghívó Idıpont: 2009. április 18. Helyszín: Fekete István Általános Iskola és Óvoda Cím: 9023 Gyır, Kodály Z. u. 31. Telefon: 96/516 050 Fax: 96/516 054 FEKETE ISTVÁN ÍRÓ EMLÉKÉRE Minden reggel fényesebb

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító SZAKMAI BESZÁMOLÓ Pályázati azonosító KKETTKK-56P-04-0050 Pályázó neve: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító 15350844-2-05

Részletesebben

programajánló 2014. október

programajánló 2014. október programajánló 2014. október mf_debrecen_14_október.indd 1 2 Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlat október 1 27. Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlat Hajdú-Bihar megye képzőművészeti életének meghatározó éves seregszemléje

Részletesebben

Kft.-vel közösen más szervezet/ek által szervezett, lebonyolított program Kft.-vel közösen más szervezet/ek által szervezett,

Kft.-vel közösen más szervezet/ek által szervezett, lebonyolított program Kft.-vel közösen más szervezet/ek által szervezett, Oldal 1 / 10 Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. (továbbiakban: Kft) Mezőtúr Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) 2019. év Január Rendezvény neve Időpont Rendezvény szervezője

Részletesebben

mből l kitelik. Batthyány Emlékév Vas megye 2007. Kovács Ferenc országgyűlési képviselő A Vas Megyei Közgyűlés elnöke

mből l kitelik. Batthyány Emlékév Vas megye 2007. Kovács Ferenc országgyűlési képviselő A Vas Megyei Közgyűlés elnöke Batthyány Emlékév Vas megye 2007. Kovács Ferenc országgyűlési képviselő A Vas Megyei Közgyűlés elnöke Vas Megyei Közgyűlés a Batthyány Év 2007 Vas megyei tervezett rendezvényei méltó megvalósításának érdekében

Részletesebben

programajánló 2014. szeptember

programajánló 2014. szeptember programajánló 2014. szeptember Tamus István: Hommage à Van Gogh kiállítás 3 szeptember 28. október 19. SZÍNHÁZ AZ EGÉSZ VILÁG a Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesülete Debrecen (GADE) kiállítása az 500+1

Részletesebben

programajánló november

programajánló november programajánló 2016. november 2016_11_november.indd 1 2016.10.22. 14:47:18 2 Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlat 2016_11_november.indd 2 2016.10.22. 14:47:18 November 11. december 12. HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ŐSZI

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Vérzivataros évtizedek 1914-1944. MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl

Szakmai beszámoló. Vérzivataros évtizedek 1914-1944. MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 3508/01149 Vérzivataros évtizedek 1914-1944 MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl Az idén 2014. november 18-19-én, immár 41.alkalommal került sor a Hajdú-Bihar

Részletesebben

körzetszám Óvoda megnevezése, címe Debrecen

körzetszám Óvoda megnevezése, címe Debrecen 1. melléklet a.../2014.(...) önkormányzati rendelethez A.) Óvodák5. melléklet a 23/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelethez körzetszám Óvoda megnevezése, címe Debrecen 1. Mesekert Óvoda, Körtefa u. 3.

Részletesebben

A DEBRECENI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÁSI KÖZPONTJA. programajánló október

A DEBRECENI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÁSI KÖZPONTJA. programajánló október A DEBRECENI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÁSI KÖZPONTJA 4024 Debrecen, Kossuth u. 1. Tel./fax: 06 52 413-939 programajánló 2016. október ányban. 2016.09.24. 22:59:44 2016_10_október_Vol2.indd 1 2 Kiállítások

Részletesebben

A Szófiai Magyar Kulturális Intézet tervezett programjai 2006.november A SZÓFIAI MAGYAR KULTURÁLIS INTÉZET TERVEZETT PROGRAMJAI. (2006.

A Szófiai Magyar Kulturális Intézet tervezett programjai 2006.november A SZÓFIAI MAGYAR KULTURÁLIS INTÉZET TERVEZETT PROGRAMJAI. (2006. A Szófiai tervezett programjai A SZÓFIAI MAGYAR KULTURÁLIS INTÉZET TERVEZETT PROGRAMJAI ( ) Sorszám 1 2 3 Dátum A program megnevezése A program jellege/típusa (pl. tudomány, képzőművészet, zene, film)

Részletesebben

SZAKMAI ÉS PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓ

SZAKMAI ÉS PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓ SZAKMAI ÉS PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓ Támogatási szerződés száma: KKETTKK-56P-04-0116 Támogatott: Marcali Város Önkormányzata Támogatás tárgya: Emlékezzünk együtt 1956-ra megemlékezés hónapja Marcaliban című program

Részletesebben

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok 2014. október 15 19. (szerda vasárnap) október 15. (szerda) 12.05 13.15 Versenyfilmek vetítése 13.30 15.00 Versenyfilmek vetítése 15.15 16.45 Versenyfilmek

Részletesebben

programajánló 2014. május

programajánló 2014. május programajánló 2014. május május 17., 9.00 13.00 VARGAKERTI GYERMEKNAP Helyszín: Közép Utcai Óvoda május 24., 9.30 13.00 IFJÚSÁG UTCAI GYERMEKNAP Helyszín: Ifjúság Utcai Óvoda május 24., 13.30 18.00 JÓZSAI

Részletesebben

programajánló 2014. október

programajánló 2014. október programajánló 2014. október 2 Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlat Hajdú-Bihar megyei Őszi Tárlat 3 október 1 27. Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlat Hajdú-Bihar megye képzőművészeti életének meghatározó éves seregszemléje

Részletesebben

programajánló 2015. szeptember

programajánló 2015. szeptember programajánló 2015. szeptember mf_debrecen_szeptember.indd 1 2 Kiállítások mf_debrecen_szeptember.indd 2 kiállítások 3 szeptember 4. október 2. TISZTA FORRÁS HÍMZŐ KÖR 40 ÉVES JUBILEUMI KIÁLLÍTÁSA Megnyitó:

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ

2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ 2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ február március Időpont Rendezvény megnevezése Szervező Helyszín 2012. február 16. vagy 23. 2012. február 25. Könyvtárhasználat - Nemzetközi energiahatékonysági nap

Részletesebben

Az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. Ifjúsági Ház április között 9. alkalommal rendezi meg az Újpesti Diáknapokat.

Az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. Ifjúsági Ház április között 9. alkalommal rendezi meg az Újpesti Diáknapokat. Az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. Ifjúsági Ház április 11-15. között 9. alkalommal rendezi meg az Újpesti Diáknapokat. A következő programokat kínáljuk a hét folyamán: Diákpolgármester választás

Részletesebben

programajánló 2013. november

programajánló 2013. november programajánló 2013. november Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Kézműves Alapítvány, a Debreceni Művelődési Központ, valamint a kézműves kategóriákat

Részletesebben

Október 23-hoz kapcsolódó, délutáni szabadidős foglalkozás

Október 23-hoz kapcsolódó, délutáni szabadidős foglalkozás Október 23-hoz kapcsolódó, délutáni szabadidős foglalkozás Ideje: október 22-én délután Kezdés: 13.30 Zárás: 15.30 Az ünnepi műsor a zárást követően lesz. (Felelősök a 8. osztályosok) Felső tagozatosoknak

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1388 Budapest Pf. 82 Pályázati azonosító: 3508/01085. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Magyar Nemzeti Múzeum 3508/01085. számú pályázati azonosítóval jelölt pályázata 290.000,-

Részletesebben

programajánló 2015. április

programajánló 2015. április programajánló 2015. április mf_debrecen_15_április.indd 1 2 kiállítások április 9 30. FIATAL ALKOTÓK kiállítás a Könnyűipari Szakközép- és Szakiskola diákjainak munkáiból Megnyitó: április 9-én, 11 órakor

Részletesebben

Debreceni Művelődési Központ

Debreceni Művelődési Központ Debreceni Művelődési Központ Kedves Olvasó! Jantyik Zsolt vagyok, a Debreceni Művelődési Központ (DMK) igazgatója. Számomra Debrecen Magyarország kulturális fővárosa. Ez a város sok száz év óta egyszerre

Részletesebben

HAJDÚDOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA nevében tisztelettel meghívom Önt és hozzátartozóját a XI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira

HAJDÚDOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA nevében tisztelettel meghívom Önt és hozzátartozóját a XI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira HAJDÚDOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA nevében tisztelettel meghívom Önt és hozzátartozóját a XI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira Ideje: 2017. szeptember 29 - október 13. Programszervező

Részletesebben

Új esztendő újat hozzon, régi jótól meg ne fosszon. Ki barát volt az maradjon, ki elindult az haladjon. programajánló 2015. január

Új esztendő újat hozzon, régi jótól meg ne fosszon. Ki barát volt az maradjon, ki elindult az haladjon. programajánló 2015. január Új esztendő újat hozzon, régi jótól meg ne fosszon. Ki barát volt az maradjon, ki elindult az haladjon. programajánló 2015. január 2 kiállítás január 21. február 28. Makoldi Sándor festőművész 70 éves

Részletesebben

Város Napja 2010. Programok, események

Város Napja 2010. Programok, események Város Napja 2010. Programok, események VÁROSISMERETI INTERNETES JÁTÉK A Debreceni Városi Könyvtár honlapjáról (www.dbvk.hu) lesz letölthető vetélkedők 2010. április elsején kezdődnek, a beadásuk határideje

Részletesebben

Világnak világa, virágnak virága, keservesen kínzanak, vas szegekkel átvernek!

Világnak világa, virágnak virága, keservesen kínzanak, vas szegekkel átvernek! Világnak világa, virágnak virága, keservesen kínzanak, vas szegekkel átvernek! (Ómagyar Mária-siralom, részlet) programajánló 2014. november mf_debrecen_14_november.indd 1 14.10.26. 4:59 PM 2 A Nap adta

Részletesebben

A AS TANÉV MUNKARENDJE ISKOLAI RENDEZVÉNYEK - KIEMELT FELADATOK

A AS TANÉV MUNKARENDJE ISKOLAI RENDEZVÉNYEK - KIEMELT FELADATOK FELADATOK Javító vizsgák szaktanári konzultációs lehetőség Tankönyvosztás Tanévnyitó ünnepség Első tanítási nap Tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálata Szülői értekezlet a 11-12. évfolyamon

Részletesebben

a fák táncra állanak.

a fák táncra állanak. 2015. április 10-én ismét a költészet parkjává alakul a KÖSZI előtti tér. A Költészet Napja Kőbányán ebben az évben is olyan különleges rendezvény lesz, amelyre érdemes jelentkezni gyerekeknek és felnőtteknek

Részletesebben

Célkitűzéseink. Programtervezet KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA. 2015. szeptember 4-5.

Célkitűzéseink. Programtervezet KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA. 2015. szeptember 4-5. KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA 2015. szeptember 4-5. www.nemzetisegitalalkozo.eu élkitűzéseink Nemzetiségeinknek évszázadokon keresztül megőrzött kulturális, gasztronómiai

Részletesebben

Programajánló. 2012. június augusztus. www.debrecenimuvkozpont.hu

Programajánló. 2012. június augusztus. www.debrecenimuvkozpont.hu Programajánló 2012. június augusztus Cserregnek a verebek. Nagy újság van, gyerekek! Kis kertünkben hajnalra kinyílott a hajnalka. Itt a meleg, itt a nyár! Mezítláb jár a madár; ha elvásik a talpa, felrepül

Részletesebben

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet XVII. évfolyam - 2. szám 2016. Február A Magyar Kultúra Napjára kisiskolásoknak és óvodásoknak kiírt rajzpályázatra több, mint 40 rajz érkezett. Ennek eredményhirdetése következett, az eredmények a következők

Részletesebben

1.) Miért nevezzük október 23 át kettős Nemzeti ünnepnek?

1.) Miért nevezzük október 23 át kettős Nemzeti ünnepnek? 1.) Miért nevezzük október 23 át kettős Nemzeti ünnepnek? a). b) 2.) Az 1956 os forradalom és szabadságharc miniszterelnöke látható a képen. Ki ő? Életrajzi adatainak nézzetek utána! Neve Születési helye,

Részletesebben

Világnak világa, virágnak virága, keservesen kínzanak, vas szegekkel átvernek!

Világnak világa, virágnak virága, keservesen kínzanak, vas szegekkel átvernek! Világnak világa, virágnak virága, keservesen kínzanak, vas szegekkel átvernek! (Ómagyar Mária-siralom, részlet) programajánló 2014. november 2 A Nap adta törvény alakzatai A Nap adta törvény alakzatai

Részletesebben

Szakközépiskola. Debrecen. Fenntarthatósági témahét ( ) Beszámoló

Szakközépiskola. Debrecen. Fenntarthatósági témahét ( ) Beszámoló Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola Debrecen Fenntarthatósági témahét (2018. 04.23-27.) A témahét résztvevője: Iskolánk nem végzős tanulói. (12 osztály, 713 tanuló) Időtartama: 2018.04.23.-2018.04.27.

Részletesebben

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program ÁPRILIS 1-3. (csütörtök-szombat) III. Bihar-Bihor Amatõr Diákszínjátszó Fesztivál színházterme ÁPRILIS 8. (csütörtök) 17 óra A GOBLEIN kör gyûlést tart Szõllõsi Imréné vezetésével Munkákat lehet hozni

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok 03. 05. 06. 07. 09. 12. Körök Karika Lívia mandala kiállításának megnyitója. Megtekinthető: november

Részletesebben

ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6.

ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6. AZ ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE Készítették: Radics Zoltánné intézményvezető Ferenczné Fajta Mária

Részletesebben

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2014/2015. munkaterve 1 2014/2015. tanév helyi rendje és munkaterve A tanév szorgalmi rendje: 2014.szeptember 1.(hétfő) - 2015. június

Részletesebben

Országos Könyvtári Napok 2014. október 13-20. A szentgotthárdi Móra Könyvtár programjai

Országos Könyvtári Napok 2014. október 13-20. A szentgotthárdi Móra Könyvtár programjai MÓRA FERENC VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MÚZEUM SZENTGOTTHÁRD Országos Könyvtári Napok 2014. október 13-20. A szentgotthárdi Móra Könyvtár programjai Program: Versek és dalok a barátságról Alcím: Óvodás foglalkozás

Részletesebben

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7.

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7. PREVENT ART 2. Programok és Módszervásár a józanságért 2011. ÁPRILIS 7. ANGYALFÖLDI JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PROGRAMISMERTETŐ A XIII. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft. Iránytű Ifjúsági Információs

Részletesebben

GuSTAV KLIMT MOTHER AND CHILD programajánló május

GuSTAV KLIMT MOTHER AND CHILD programajánló május GUSTAV KLIMT mother and child programajánló május 2 kiállítás május 8 30. 15.00 ARANYKOR Professor emeritus FEKETE GYÖRGY Kossuth-díjas belsőépítész, iparművész kiállítása Köszöntőt mond: Halász János,

Részletesebben

TÉMAHÉT A KLAPKA GYÖRGY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI

TÉMAHÉT A KLAPKA GYÖRGY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI 2011. március 5-én a Falumúzeumban az Isaszegi Múzeumbarátok Köre rendezésében "MAGYAR ŐSTÖRTÉNET ÚJ ALAPOKON" című nagysikerű előadást tartott Dr. PhS. Farkasinszky Tibor, az MTA közgazdaságtudomány kandidátusa,

Részletesebben

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek 1. sz. melléklet 2017. évi Városi rendezvényterv Készítette: Ferenczné Fajta Mária mb. intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek I. Nemzeti és állami ünnepek Március 15. Az 1848/49-es

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT. Tiszán innen, Dunán túl - Országos Népdaléneklési Verseny az általános- és középiskolások számára

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT. Tiszán innen, Dunán túl - Országos Népdaléneklési Verseny az általános- és középiskolások számára VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT Tiszán innen, Dunán túl - Országos Népdaléneklési Verseny az általános- és középiskolások számára FŐVÁROSI FORDULÓ A verseny pedagógiai célja: a tehetséggondozás,

Részletesebben

100 éve született Radnóti Miklós

100 éve született Radnóti Miklós 100 éve Miklós született Radnóti 100 éve született Radnóti Miklós április 15-én emlékeztünk könyvtárunkban Radnóti Miklós (1909-1944) születésének 100. évfordulójára a Radnóti-év keretén belül. A rendezvényen

Részletesebben

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. MUNKATERV alsós magyar munkaközösség 2013/2014 Zalaszentgrót, 2013. augusztus 28. Készítette:

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

2015. ÉVI PROGRAMOK ÉS ESEMÉNYEK

2015. ÉVI PROGRAMOK ÉS ESEMÉNYEK G ö r ö g D e m e t e r M ű v e l ő d é s i H á z 4087 Hajdúdorog, Böszörményi út 5. Tel.:+36(30)237-7360 Telephelyei Gyűjtemény Tájház Mozi 4087 Hajdúdorog Jaczkovics u. 5. Rózsa u. 18. Böszörményi út

Részletesebben

éle e XIII. kerületi Önkormányzat 56-os megemlékezései

éle e XIII. kerületi Önkormányzat 56-os megemlékezései A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem. 60 0. éle e Bibó István (1956) XIII. kerületi Önkormányzat 56-os megemlékezései KIÁLLÍTÁS október 17. november 18. 56 kiállítás Megnyitó: 2016. október

Részletesebben

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete a közmuvelodésrol A kulturális javak védelmérol és a muzeális intézményekrol, a nyilvános könyvtári ellátásról és

Részletesebben

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra Előzetes könyvtári programok június 2., hétfő 11.00 Hahó, könyvtársak! Megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntője. A vetélkedő győztesei, összesen 45 gyermek egyhetes balatoni táborozáson vehet részt

Részletesebben

ÖKOMUNKATERV 2011/2012. KÉSZÍTETTE: ÖKOMUNKACSOPORT

ÖKOMUNKATERV 2011/2012. KÉSZÍTETTE: ÖKOMUNKACSOPORT ÖKOMUNKATERV 2011/2012. KÉSZÍTETTE: ÖKOMUNKACSOPORT 1 Szeptember: Osztályok őszi túrái - gyalogtúrák, kerékpártúrák - buszos kirándulások \túrák_kirándulások Szeptember 17. Ásványkiállítás - kiállítás

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV MUNKARENDJE

A 2016/17-ES TANÉV MUNKARENDJE FELADATOK A 2016/17-ES TANÉV MUNKARENDJE ISKOLAI RENDEZVÉNYEK - KIEMELT FELADATOK ELSŐ FÉLÉV HATÁRIDŐ Javító vizsgák szaktanári konzultációs lehetőség 2016. augusztus 24-26. konzultáció biztosítása augusztus

Részletesebben

DEBRECENI NYÁRI EGYETEM

DEBRECENI NYÁRI EGYETEM DEBRECENI NYÁRI EGYETEM Az anyanyelvi kultúra megőrzése idegennyelvi környezetben Grundtvig felnőtt tanulói műhely 2010. OKTÓBER 14 24. Október 14. csütörtök 12.00-14.00 Ebéd (Cívis Étterem) 14.00-16.00

Részletesebben

r v % HA)K>-flf1AR.?AW * o o a.

r v % HA)K>-flf1AR.?AW * o o a. r v % r - HA)K>-flf1AR.?AW * o o a. Osztani magad - hogy sokasodjál, Kicsikhez hajolni - hogy magasodjál Hallgatni okét, hogy tudd a világot, Róluk beszélni, ha szólsz a világhoz Váci Mihály Kedves Gyerekek!

Részletesebben

TÉMAHÉT: 1956. OKTÓBER 23.

TÉMAHÉT: 1956. OKTÓBER 23. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4 TÉMAHÉT: 1956. OKTÓBER 23. ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról SZAKMAI BESZÁMOLÓ Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról Pályázati azonosító: 201108/01079 Beszámoló a Thália szekerén... - A

Részletesebben

A tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Első tanítási nap tanévnyitó az első órában.

A tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Első tanítási nap tanévnyitó az első órában. A 2016-2017. tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Időpont Esemény 2016. 08.31. Tanévnyitó értekezlet. (nevelőtestület) 2016. 09. 01. Első tanítási nap tanévnyitó az első órában. 2016. 09. 05-ig Jelentkezés

Részletesebben

Vállalkozás, kultúra, polgárosodás

Vállalkozás, kultúra, polgárosodás 2011/11/04 Page 1 of 5 [1]Az Országos Széchényi Könyvtár és az MTA OSZK Res libraria Hungariae Kutatócsoport 19. századi műhelye címmel közös kiállítást rendez Heckenast Gusztáv (1811 1878) születésének

Részletesebben

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS Szülők számára tájékoztató Gyermekek számára iskolahívogató foglalkozás Ismerkedés minden tanítóval Hetente, csütörtök 16,30 óra Kertvárosi iskolaválasztó 2017. február 11. Beiratkozás

Részletesebben

az őszi érettségi vizsgára való jelentkezés határideje Jáky József Tagintézményben nevelőtestületi értekezlet avatási vetélkedő a 9.

az őszi érettségi vizsgára való jelentkezés határideje Jáky József Tagintézményben nevelőtestületi értekezlet avatási vetélkedő a 9. Időpont Szeptember 2. Szeptember első hetében: Szeptember 5. Szeptember 9. Szeptember 12. Szeptember 13. Szeptember 10-13. Szeptember második felében Szeptember 16-20 Szeptember 20. Szeptember 24. Szeptember

Részletesebben

Pünkösdi hagyományok, királyfi és királylány készítése, népi ételkóstoló.

Pünkösdi hagyományok, királyfi és királylány készítése, népi ételkóstoló. APÁRÓL FIÚRA családi hagyományőrző délután 2019. május 4-én, szombaton, 14 órától a Meseházban. Pünkösdi hagyományok, királyfi és királylány készítése, népi ételkóstoló. HAGYOMÁNYOK HÁZA mesemondó versenye

Részletesebben

KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2014 2015.

KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2014 2015. Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium Eger, II. Rákóczi Ferenc utca 2. KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2014 2015. Készítette: Kiss Ferenc kollégiumvezető Jóváhagyta: a kollégium nevelőtestülete

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

MEZŐBERÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZAT MUNKATERV

MEZŐBERÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZAT MUNKATERV MEZŐBERÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZAT MUNKATERV 2016/2017. tanév Összeállította: Csibor Lászlóné DÖK munkáját segítő pedagógus Mezőberény, 2016. szeptember

Részletesebben

AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA

AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA 2017. ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA 1 A pályázat kiírója: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (továbbiakban:

Részletesebben

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a 2010-2011-es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás A Dunakeszi, Horányi-révnél lévő, feltárt kikötőerőd az egyetlen magántulajdonban lévő bemutatott

Részletesebben

Újra indul a Teleház! Folyamatosan bõvülõ szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket a Mûvelõdési Központban. Szolgáltatások:

Újra indul a Teleház! Folyamatosan bõvülõ szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket a Mûvelõdési Központban. Szolgáltatások: Tervezett program: 1530 Március idusára - Ünnepi mûsor Elõadják: A Bocskai István Általános Iskola és AMI 8.a osztályos tanulói Felkészítõ tanár: Váradiné Szabó Katalin Helyszín: Templomkert 1550 Koszorúzás

Részletesebben