BEMUTATKOZÁS. Igazgató: Nagy Kálmán Igazgatóhelyettes: Lőrincz Nicolett

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BEMUTATKOZÁS. Igazgató: Nagy Kálmán Igazgatóhelyettes: Lőrincz Nicolett"

Átírás

1 BEMUTATKOZÁS Intézményünk: Budapest Főváros Önkormányzatának Gyermekotthona 1158 Budapest, Pestújhelyi út 66. Telefon: Igazgató: Nagy Kálmán Igazgatóhelyettes: Lőrincz Nicolett Gyermekotthonunk hat telephellyel működik. Öt lakásotthonban és egy gyermekotthonban végezzük munkánkat. Három éves kortól huszonnégy éves korig látjuk el kiskorúak és a fiatal felnőttek gondozását,nevelését. Csoportjainkban széles korhatárral és koedukáltan folyik a pedagógiai tevékenység. Otthont nyújtó ellátás keretében 3-17 éves ideiglenes hatállyal elhelyezett, illetve átmeneti vagy tartós nevelésbe vett kiskorúak ellátását, különleges ellátását, szakértői vélemény alapján integráltan nevelhető disszociális tüneteket mutató gyermek speciális ellátását és fiatal felnőttek utógondozását látja el intézményünk. A pedagógiai munkát két család és utógondozó és két pszichológus kolléga segíti. Amennyiben a jelentkező problémát nem tudjuk önállóan megoldani külső szakemberek segítségét vesszük igénybe. ennek következtében minden reánk bízott gyermek megkapja a szükséges támogatást életének rendezésére. A hét csoportban elhelyezhető gyerekek, fiatal felnőttek száma 84 fő. A csoportok önálló gazdálkodást folytatnak, amelynek keretében a gyerekekre fordítandó költségvetési összeget saját belátásuk szerint, a csoport döntése alapján használnak fel. Csoportjaink saját háztartást vezetnek, melynek fontos része az önálló étkeztetés. Az utógondozottak étkezésük és tisztaságszerük biztosítására étkezési jegyet kapnak, amit ugyancsak saját belátásuk szerint, illetve az utógondozói szerződésben foglaltak szerint költenek el. A csoportok élettere vagy egy családi ház (lakásotthon), vagy egy lakás (gyermekotthon). A gyerekek ágyas szobákban laknak. Ezen kívül nappali, konyha, étkező, fürdőszoba, esetenként játékszoba áll rendelkezésükre, amelyek modern ízlés szerint vannak berendezve. A növendékek számára biztosítani tudjuk az internetezés lehetőségét, esetleg személyre szólóan is. Minden növendékünk rész vesz valamilyen képzésben, ez legyen óvoda, általános iskola, vagy középiskola. A csoportjaink nyitottak. Minden oktatási forma gyermekotthonon kívül kerül megszervezésre. Mindenki számára biztosított az első szakma megszerzése. Büszkék vagyunk azokra a növendékekre is akik felsőfokú tanulmányokat folytatnak. A csoportok széles korhatárral való működésüknek köszönhetően az otthonon kívül szervezik meg szabadidős tevékenységeiket. Növendékeink kiváló eredményeket érnek el a következő sportágakban: bocsa darts sakk birkózás Közös programok a hagyományos, egész intézményt érintő események: gyereknap, farsang, nyárbúcsúztató. A táborozások csoportszinten vagy intézményi szinten kerülnek lebonyolításra. Az egész évet tekintve mindenki számára lehetőség nyílik két - három táborozáson részt venni. Intézményünkben igen aktív diákönkormányzat és érdekképviselet működik. A fiatalokat érintő programok megszervezésében kezdeményező és lebonyolító szerepük van, aminek nagy odaadással

2 tesznek eleget. A családdal való kapcsolattartásra lehetőség nyílik a kimenők és a hétvégi eltávozások alkalmával. Amennyiben a beutaló határozat szerint hazautazásra nincs mód a gyermekotthon területén biztosítunk lehetőséget növendékeink számára a családi kapcsolatok ápolására.

3 Apolló utcai lakásotthon 158 Budapest, Apolló u. 21 Telefon: Lakásotthon vezetője: Gere Géza A lakásotthon jól megközelíthető: Mexikói útról a 69-es villamossal a Mézeskalács térig, Bosnyák térről a 62 villamossal szintén a Mézeskalács térig, vagy a 124-es busszal az Apolló utcáig, vagy a 173- as busszal szintén az Apolló utcáig. A lakásotthon fő profilja a nagykorúvá vált fiatalok gondozása. Ennek megfelelően a 12 férőhelyen 80-90%-ban a 18. évüket betöltő fiatalokat találunk. A 18 év alattiak az ifjúsági korosztályból kerülnek ki. Ennek megfelelően a lakásotthon szabadabb légkört biztosít az ott élő növendékek számára, alkalmazkodva a fiatal felnőttek igényeihez. A lakásotthon fiatal felnőttjei önállóan oldják meg étkezésüket, csak a kiskorú növendékek részére biztosítunk napi élelmezést. A csoport házirendje és napirendje lehetővé teszi, hogy az utógondozott növendékek felügyelet és segítség mellett próbálják ki önállóságukat, s ezzel felkészüljenek majdani életükre. A lakásotthon két, három ágyas szobái, közös helységei/fürdőszoba, nappali, konyha, étkező, udvar/ igényes környezetet biztosítanak a növendékek számára.

4 A konyha fontos terepe az önálló életre nevelésnek, hiszen a jól beosztott ellátmányból saját étkezésüket itt oldják meg utógondozottjaink. A kollégák hathatós segítségével, néha lelkesen, időnként kevésbé lelkesen tanulnak főzni. A fiataloknak lehetőségük van szobájukat saját ízlésüknek megfelelően alakítani. A ház takarítása és rendben tartása is közös feladat. A csoport közös programjainak egyike a havi rendszerességű csoportgyűlés, melyen a csoporttagok aktuális problémáit beszélik meg. A lakásotthon hagyományos programja a nyári nyaralás és az őszi és tavaszi közös hosszú hétvége, melyet nagyon várnak fiatal felnőttjeink. Az intézmény pszichológusa csütörtökönként látogat el a lakásotthonba. Ilyenkor a gyermekeknek lehetősége nyílik a szakemberrel történő beszélgetésre. A család és utógondozó szakember hetenként egy délutánt tölt a lakásotthonban.

5 ATTIKA lakásotthon 1185 Budapest, Honvéd u. 89 Telefon: Lakásotthon vezetője: Preiszler Éva A lakásotthon megközelíthető a Határ úti metrómegállótól az 50-es villamossal a Honvéd utcai megállóig, vagy a kőbányai metróvégállomástól a 200-as busszal a Szemere I. téri megállóig. A lakásotthon 12 férőhellyel működik. Az otthon a XVIII. kerület szép, csendes családi házas övezetében található. Az iskolák és az óvoda néhány perces sétával elérhető. A vásárlási lehetőség is közeli. A ház hatalmas nappalija és étkezője biztosítja a gyermekek és felnőttek közös együttlétét.

6 A szobák lehetővé teszik a növendékek számára a közösségtől való elvonulást, a magánéletet is. Az udvar számos nyári parti színhelye, ahol szívesen grilleznek vagy tábortűz mellett énekelnek. Az udvar növényzetét közösen ápolják növendékeink./locsolás, fűnyírás/ A csoport gondosan tervezett heti és havi terv szerint alakítja életét, melyet a heti rendszerességű csoportgyűléseken beszélnek meg. A napirend és a házirend tartalmazza az együttélés főbb szabályait, gyermeki jogokat, kötelességeket. A napirend szerves része 15:00 órától 17:00 óráig tartó tanóra. Ezen időszak alatt a gyermekek a felnőttek segítségével készítik el házi feladatukat, egyéni korrepetálások és egyéni felzárkóztató foglalkozások zajlanak. Az intézmény pszichológusa hétfőnként látogat el a lakásotthonba. Ilyenkor a gyermekeknek lehetősége nyílik a szakemberrel történő beszélgetésre. A család és utógondozó szakember hetenként egy délutánt tölt a lakásotthonban. A kollégák a napi rutin feladatokon túl szívesen szerveznek kirándulásokat, kerékpároznak a gyerekekkel. a kulturális lehetőségeket kihasználva gyakran vesznek részt a kerület közösségi házának programjain. Pl.:színházi előadás, kiállítás, koncert A nappaliban, jó idő esetén az udvaron, zajlik a szülői kapcsolattartás a házirendnek megfelelően.

7 GYÖNGYHÁZ lakásotthon 1185 Budapest, Kuróczy Pál u. 17. Telefon: Lakásotthon vezetője: Podmaniczkyné Gyulai Teréz A lakásotthon megközelíthető a Határ úti metrómegállótól az 50-es villamossal, vagy a kőbányai metróvégállomástól a 200-as busszal a Szemere I. téri megállóig. A lakásotthon 12 férőhellyel működik. A ház nappalival, két fürdőszobával és hat kétágyas szobával várja a gyermekeket a XVIII. kerület családi házas övezetében. A ház modern, jól felszerelt konyhával szép, tágas étkezővel rendelkezik.

8 Az oktatási intézmények/általános iskola, óvoda/ gyalogosan elérhető távolságban találhatóak. Természetesen a középiskolás növendékek Budapest távolabbi részébe utaznak iskolába. A sport terén a csoportban kiemelt szerepet kap a bocsa, sakk, és a darts. A nevelők heti rendszerességgel filmklubot tartanak, ahol a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodó filmek vetítésére és megbeszélésére kerül sor. Ezeken a foglalkozásokon a pszichológus is részt vesz. Az intézmény pszichológusa keddenként látogat el a lakásotthonba. Ilyenkor a gyermekeknek lehetősége nyílik a szakemberrel történő beszélgetésre. A család és utógondozó szakember hetenként egy délutánt tölt a lakásotthonban. A napirend és a házirend tartalmazza az együttélés főbb szabályait, gyermeki jogokat, kötelességeket. A napirend szerves része 15:00 órától 17:00 óráig tartó tanóra. Ezen időszak alatt a gyermekek a felnőttek segítségével készítik el házi feladatukat, egyéni korrepetálások és egyéni felzárkóztató foglalkozások zajlanak. A lakásotthon nyaranta legalább két csoportszintű nyaralást szervez. A gyermekek ötletei, kérései alapján valósítják meg ezeket a táborokat. A nappaliban, jó idő esetén az udvaron, zajlik a szülői kapcsolattartás a házirendnek megfelelően.

9 MÉHKAS lakásotthon 1202 Budapest, Lőcse u.27. Telefon: Lakásotthon vezetője: Szabó Károlyné A lakásotthon megközelíthető a Határ úti metróállomástól a 99 és 123-as az busszal, illetve a Boráros tértől a 23-as busszal. A lakásotthon 12 férőhellyel működik. A XX. kerület családi házas övezetében, nyugodt, csendes környéken található a lakásotthon. Háromszintes, teraszokkal díszített családi ház, melyben jól érezheti magát az óvodás és a fiatal felnőtt is. Az alagsorban található a mosókonyha. Itt kapott helyett a kondi terem, ami a kamasz korosztály számára jó lehetőséget nyújt a testedzésre. Mellette alakították ki a játszi szobát, ahol szívesen kézműveskednek a növendékek, de zenehallgatásra, olvasásra és TV nézésre is módjuk nyílik. A földszinten modern konyha, étkező és ízlésesen berendezett nappali található teraszokkal.

10 A szobák ízlésesen, de a gyermekek életkorához igazodó bútorokkal vannak berendezve./íróasztal, olvasólámpa, komód../ Az emeleten vannak a lakószobák, melyek két és négy ágyasak, valamint a fürdő helység.

11 A napirend és a házirend tartalmazza az együttélés főbb szabályait, gyermeki jogokat, kötelességeket. A napirend szerves része 15:00 órától 17:00 óráig tartó tanóra. Ezen időszak alatt a gyermekek a felnőttek segítségével készítik el házi feladatukat, egyéni korrepetálások és egyéni felzárkóztató foglalkozások zajlanak. A diákönkormányzat a kimenők rendszerét kibővítette a megszerezhető jutalom kimenővel. Jutalom kimenőt a csoport által megszabott feltételek teljesítésével szerezhetnek./pl.:jó iskolai osztályzat, magatartás, részvétel a közösség munkájában../ Az intézmény pszichológusával hétfőnként találkozhatnak a növendékek. Egyéni és csoport terápiára ekkor kerül sor. A család és utógondozó szakember hetenként egy délutánt tölt a lakásotthonban. A szülői kapcsolattartás színhelye a játszi szoba, jó idő esetén az udvar, a házirendnek megfelelően.

12 MUSZTÁNG lakásotthon 1202 Budapest, Brassó u. 19. Telefon: A lakásotthon vezetője: dr. Béres Györgyné A lakásotthon megközelíthető a 99-es busszal a Népszínház utcából, vagy a Határ úti metrómegállótól a Városkapú utcai megállónál leszállva. A lakásotthon 10 férőhellyel működik. A XX. kerület családi házakkal tarkított részén, csendes, nyugodt környezetben található a lakásotthon., már messziről is mutatós szép ívelt ablakaival. A ház kellemes kicsi udvarral szegélyezett. A teraszon nyaranta a felfújható medence hűsíti gyermekeinket. A földszinten konyha, étkező, nappali, egy három ágyas lakószoba és fürdőszoba található.

13 A nappaliban televízió és számítógép internet hozzáféréssel áll a gyermekek rendelkezésére. Az emeleti nappaliban is van televízió, de leginkább itt lehet játszani, társasjátékozni. Az emelet ad helyet még három lakószobának és fürdő helységnek. A napirend és a házirend tartalmazza az együttélés főbb szabályait, gyermeki jogokat, kötelességeket. A napirend szerves része 15:00 órától 17:00 óráig tartó tanóra. Ezen időszak alatt a gyermekek a felnőttek segítségével készítik el házi feladatukat, egyéni korrepetálások és egyéni felzárkóztató foglalkozások zajlanak. Az intézmény pszichológusa szerdánként elérhető a házban a gyermekek számára. A család és utógondozó szakember hetenként egy délutánt tölt a lakásotthonban. A sport terén kiemelt szerepe van a birkózásnak. A fiú gyermekek körében népszerű ez a sportág, edzésekre a közeli iskolába járnak. A lányok többnyire táncoktatást részesítik előnybe.

14 A ház kedvence a fekete keverék kutya. A növendékek felelősséggel gondozzák a csoport kedvencét.a csoport híres állatbarát hozzáállásáról. Ezt igazolja a nyaranként szervezett lovas tábor is, melyet nagyon szeretnek a gyermekek. A szülői kapcsolattartás színhelye a nappali, jó idő esetén az udvar, a házirendnek megfelelően.

15 PESTÚJHELYI úti gyermekotthon HANGYABOLY csoport telefon: Csoportvezető nevelő: Schuszter Katalin s PITYPANG csoport Telefon: Csoportvezető nevelő: Szurovecz Zsuzsanna A gyermekotthon megközelíthető: Mexikói útról a 69-es villamossal a Mézeskalács térig, a Bosnyák térről a 62 villamossal szintén a Mézeskalács térig, vagy a 124-es busszal a Templom térig, vagy a 173- as busszal a Madách utcáig utazva. A gyermekotthon két 12 fős csoporttal működik, ezen kívül van még két utógongozotti férőhelyünk is. A gyermekotthon két csoportja hasonló elrendezéssel és bútorzattal rendelkezik. Különbséget csak a gyerekek és a felnőttek által meghatározott hangulat teremt. A nappali a csoport igazi élettere, mely egyben a konyha és az étkező funkcióját is betölti.

16 Csoportonként négy darab három ágyas lakószoba áll a gyermekek rendelkezésére, melynek színei és egyedi dekorációja a növendékek ízlésének köszönhető. A fürdő helységek nemenként elkülönítettek.

17 Mindkét csoport szívesen használja a kis területű udvart, ahol kosárlabdázni, asztaliteniszezni lehet. Itt tároljuk gyermekeink kerékpárjait, nyaranta pedig felfújható medence nyújt felüdülést a melegben. Az intézmény pszichológusa szerdánként és csütörtökönként elérhető a házban a gyermekek számára. A család és utógondozó szakember hetenként egy -egy délutánt tölt a gyermekotthonban. A napirend és a házirend tartalmazza az együttélés főbb szabályait, gyermeki jogokat, kötelességeket. A napirend szerves része 15:00 órától 17:00 óráig tartó tanóra. Ezen időszak alatt a gyermekek a felnőttek segítségével készítik el házi feladatukat, egyéni korrepetálások és egyéni felzárkóztató foglalkozások zajlanak. Külső helyszínek szakembereit is bevonjuk növendékeink életébe igényeiknek megfelelően. Így eljárnak a kerületi Nevelési Tanácsadóba, pszichodrámára, művészetterápiára. Mindkét csoport szívesen szervez nyári nyaralásokat, de részt vesznek az intézményi szintű táborokban is./pl.: Tisza túra/ Gyerekeink aktív részesei a darts és bocsa versenyeknek. Sok értékes, jó helyezést értek el különböző szintű versenyeken. A gyermekotthon a központja a Diákok Öntevékeny Galerijének is. A DÖG a fiatal, lelkes kollégáknak köszönhetően az intézmény szerves részét képezi. A DÖG-ben résztvevő gyermekek öntevékeny módon szervezik programjaikat az intézményben élő növendékek számára./pl.: Magyar nap, Roma nap, Halloween parti.../

BEMUTATKOZÁS. Igazgató: Nagy Kálmán Igazgatóhelyettes: Lőrincz Nicolett

BEMUTATKOZÁS. Igazgató: Nagy Kálmán Igazgatóhelyettes: Lőrincz Nicolett BEMUTATKOZÁS Intézményünk: Budapest Főváros Önkormányzatának Gyermekotthona 1158 Budapest, Pestújhelyi út 66. Telefon: 1-414-30-80 E-mail: menyecske1@t-online.hu Igazgató: Nagy Kálmán Igazgatóhelyettes:

Részletesebben

Gondozás keretében nyújtott többletszolgáltatásaink a következők: Bemutatkozás: intézmény környezete megközelítése:

Gondozás keretében nyújtott többletszolgáltatásaink a következők: Bemutatkozás: intézmény környezete megközelítése: Cím: Budapest Főváros Önkormányzatának Gyermekotthona 1023 Budapest, Bolyai utca 11. Tel/Fax: 06-1/326-2060, 06-1/438-0213 Tel: 06-1/326-2060, 06-1/438-0212, 06-1/438-0213 E-mail cím: bolyaigyo@freemail.hu

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzatának Cseppkő Gyermekotthona és Óvodája. Cím: 1025. Budapest, Cseppkő u. 74. Telefon: 06-1-336-2745. Fax: 06-1-438-3932

Budapest Főváros Önkormányzatának Cseppkő Gyermekotthona és Óvodája. Cím: 1025. Budapest, Cseppkő u. 74. Telefon: 06-1-336-2745. Fax: 06-1-438-3932 Budapest Főváros Önkormányzatának Cseppkő Gyermekotthona és Óvodája Cím: 1025. Budapest, Cseppkő u. 74. Telefon: 06-1-336-2745 Fax: 06-1-438-3932 E-mail: cseppgyermek@cseppgyermek.hu Igazgató: Dr. Herczeg

Részletesebben

PÉCSI GYERMEKOTTHON SZAKMAI PROGRAMJA 2014. Hatályba lép: A szakmai programot jóváhagyta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. 2014. január 1.

PÉCSI GYERMEKOTTHON SZAKMAI PROGRAMJA 2014. Hatályba lép: A szakmai programot jóváhagyta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. 2014. január 1. PÉCSI GYERMEKOTTHON SZAKMAI PROGRAMJA A szakmai programot jóváhagyta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. Hatályba lép: 2014. január 1. igazató 2014. PÉCSI GYERMEKOTTHON SZAKMAI PROGRAMJA Pécs

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAM 2013

SZAKMAI PROGRAM 2013 23. melléklet MISKOLCI EGYESÍTETT SZOCIÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS GYERMEKVÉDELMI INTÉZMÉNY MÓDSZERTANI KÖZPONT ARANYHÍD LAKÁSOTTHON SZAKMAI PROGRAM 2013 A Miskolc Környéki Önkormányzati Társulás Tanácsa..sz.

Részletesebben

KRÍZIS ALAPÍTVÁNY GYERMEKOTTHONA SZAKMAI PROGRAM 2013

KRÍZIS ALAPÍTVÁNY GYERMEKOTTHONA SZAKMAI PROGRAM 2013 Krízis Alapítvány 1225 Budapest, Nagytétényi út 266. KRÍZIS ALAPÍTVÁNY GYERMEKOTTHONA SZAKMAI PROGRAM 2013 Készítette: Nagy Ferenc Graszl Tibor Tartalom 1. A szolgáltatás célja, feladata... 4 Krízis Alapítvány

Részletesebben

Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ ARANYHÍD GYERMEKOTTHON ÉS LAKÁSOTTHONA SZAKMAI PROGRAM

Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ ARANYHÍD GYERMEKOTTHON ÉS LAKÁSOTTHONA SZAKMAI PROGRAM 10. melléklet Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ ARANYHÍD GYERMEKOTTHON ÉS LAKÁSOTTHONA SZAKMAI PROGRAM 2013 A Miskolc Környéki Önkormányzati Társulás

Részletesebben

Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon. Gyömrő, Teleki kastély

Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon. Gyömrő, Teleki kastély Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Gyömrő, Teleki kastély GYERMEKOTTHON LAKÁSOTTHONAINAK SZAKMAI PROGRAMJA (módosított) Készült: 2004. március 30. Módosítva: 2013. május 10. Hatályba lép: 2013. szeptember

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAM DMJV GYERMEKVÉDELMI INTÉZMÉNYE GYERMEKOTTHON

SZAKMAI PROGRAM DMJV GYERMEKVÉDELMI INTÉZMÉNYE GYERMEKOTTHON SZAKMAI PROGRAM DMJV GYERMEKVÉDELMI INTÉZMÉNYE GYERMEKOTTHON 1. Az Intézményre vonatkozó általános adatok Az Intézmény neve: Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye Székhelye: 4032 Debrecen,

Részletesebben

Kedves Szülők! Sikeres iskolaválasztást kívánok magam és munkatársaim nevében! Bondor Mária intézményvezető

Kedves Szülők! Sikeres iskolaválasztást kívánok magam és munkatársaim nevében! Bondor Mária intézményvezető 2015 Kedves Szülők! Fontos és nehéz döntés előtt állnak azok a szülők, akiknek ez év tavaszán kell választaniuk hová, melyik iskolába írassák gyermeküket. Budapest XX. kerületében, Pesterzsébeten kilenc

Részletesebben

Szakmai program. ~Haynald Gyermekotthon~ Lakásotthonok

Szakmai program. ~Haynald Gyermekotthon~ Lakásotthonok Szakmai program ~Haynald Gyermekotthon~ Lakásotthonok Az elkészítéséről gondoskodott: Kiss-Rigó László Megyés püspök Tartalomjegyzék Bevezető... 3 A szolgáltató elérhetőségei... 5 Szervezeti felépítés...

Részletesebben

Losontzi István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon

Losontzi István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon Losontzi István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon Losontzi István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon FÉLÉVI BESZÁMOLÓ

Részletesebben

Módszertani szakmai programja

Módszertani szakmai programja Szeged Csanádi Egyházmegye által fenntartott Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Csongrád Megyei Nevelőszülői Hálózata és Dr. Foltán József Lakásotthona Módszertani szakmai programja 2013. július 1-től

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon

Emberi Erőforrások Minisztériuma Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon A Magyar Helsinki Bizottság jelentése az Emberi Erőforrások Minisztériuma Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthonában 2013. november 4-5-én tett látogatásról A jelentés elkészítését az Európai

Részletesebben

Kiadja: Pesterzsébet Önkormányzata Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet

Kiadja: Pesterzsébet Önkormányzata Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet 2010 Kiadja: Pesterzsébet Önkormányzata Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet A kiadvány internetes változata www.pepint.hu címen olvasható Illusztráció: Ady Endre Általános Iskola, Stromfeld Aurél Általános

Részletesebben

TAPOLCSÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLAI KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

TAPOLCSÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLAI KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 1 TAPOLCSÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLAI KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2014 Tartalomjegyzék 2 1. Bevezető (helyzetelemzés) 2. Helyzetfeltárás. A működéssel kapcsolatos belső feltételrendszer bemutatása

Részletesebben

2012/2013-as nevelési év Budapest, III. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Főosztályának kiadványa

2012/2013-as nevelési év Budapest, III. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Főosztályának kiadványa I R Á N Y T Ű 2012/2013-as nevelési év Budapest, III. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Főosztályának kiadványa TARTALOM Az óvodai felvételekről Bevezető III.

Részletesebben

Elsős lesz a gyermekem!

Elsős lesz a gyermekem! 2014 Elsős lesz a gyermekem! Kiadványunkkal azoknak a szülőknek szeretnénk segítséget nyújtani, akiknek gyermeke 2014 szeptemberében kezdi meg az első osztályt. Összegyűjtöttük a kerület általános iskoláinak

Részletesebben

GYERMEKOTTHON CSANÁDPALOTA,

GYERMEKOTTHON CSANÁDPALOTA, Csongrád Megyei Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthonok Igazgatósága, Szeged I.sz. GYERMEKOTTHON CSANÁDPALOTA, Kossuth u.31.sz. LAKÁSOTTHON SZAKMAI PROGRAMJA Készült a Gyermekotthon előző, a nevelőtestület

Részletesebben

Átfogó értékelés. Budapest IV. kerület Újpest 2012. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről. Budapest, 2013. április

Átfogó értékelés. Budapest IV. kerület Újpest 2012. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről. Budapest, 2013. április Átfogó értékelés Budapest IV. kerület Újpest 2012. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről Budapest, 2013. április 1 Bevezetés 3 1. Demográfiai mutatók 4 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli,

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAM EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA ZALAEGERSZEGI GYERMEKOTTHONA KÉSZÍTETTE: Szegedi János igazgató

SZAKMAI PROGRAM EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA ZALAEGERSZEGI GYERMEKOTTHONA KÉSZÍTETTE: Szegedi János igazgató Emberi Erőforrások Minisztériuma Zalaegerszegi Gyermekotthona 8900 Zalaegerszeg, Posta u. 144. Pf.: 177. Telefon: 92/599-392, 92/599-395, Fax: 92/599-391 E-mail: zegigyermekotth@t-online.hu Web: http://www.zegispeci.hu

Részletesebben

Elsős lesz a gyermekem!

Elsős lesz a gyermekem! 2013 Elsős lesz a gyermekem! Kiadványunkkal azoknak a szülőknek szeretnénk segítséget nyújtani, akiknek gyermeke 2013 szeptemberében kezdi meg az első osztályt. Összegyűjtöttük a kerület általános iskoláinak

Részletesebben

KŐBÁNYAI KADA MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013

KŐBÁNYAI KADA MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013 KŐBÁNYAI KADA MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013 1 Tartalom 1. Az intézmény adatai... 3 2. Helyzetelemzés... 3 3. Küldetésnyilatkozat... 4 4. Jövőkép... 4 5. Értékeink, alapelvek, célok...

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat

Abony Városi Önkormányzat Abony Városi Önkormányzat P o l g á r m e s t e r é t ő l H-2740 Abony, Kossuth tér 1. 2593/2012/HUM Az előterjesztést készítette: Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály CKTK Humán Szolgáltató Központja

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. április 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. április 23-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 97/2015. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. április 23-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Tájékoztató a Sorsunk és Jövőnk

Részletesebben

A Fővárosi Önkormányzat Csecsemőket, Kisgyerekeket és Fogyatékosokat Befogadó Gyermekotthonai. Székhely: 1063 Budapest, Kmety György u. 31.

A Fővárosi Önkormányzat Csecsemőket, Kisgyerekeket és Fogyatékosokat Befogadó Gyermekotthonai. Székhely: 1063 Budapest, Kmety György u. 31. A Fővárosi Önkormányzat Csecsemőket, Kisgyerekeket és Fogyatékosokat Befogadó Gyermekotthonai Székhely: 1063 Budapest, Kmety György u. 31. Központi telefon: 06 (1) 354 2670 Titkárság: 06 (1) 332 6185 Fax:

Részletesebben

ÁTFOGÓ ÉRTÉKELÉS A BUDAPEST FŐVÁROS XIX. KERÜLET KISPEST ÖNKORMÁNYZAT GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATAINAK 2009.

ÁTFOGÓ ÉRTÉKELÉS A BUDAPEST FŐVÁROS XIX. KERÜLET KISPEST ÖNKORMÁNYZAT GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATAINAK 2009. ÁTFOGÓ ÉRTÉKELÉS A BUDAPEST FŐVÁROS XIX. KERÜLET KISPEST ÖNKORMÁNYZAT GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATAINAK 2009. ÉVI ELLÁTÁSÁRÓL Több, mint tizenkét évvel ezelőtt, 1997-ben fogadta el az Országgyűlés

Részletesebben

A JÓZSEFVÁROSI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT 2013. ÉVI ÉVES SZÖVEGES BESZÁMOLÓJA

A JÓZSEFVÁROSI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT 2013. ÉVI ÉVES SZÖVEGES BESZÁMOLÓJA A JÓZSEFVÁROSI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT (JSZSZGYK) 2013. ÉVI ÉVES SZÖVEGES BESZÁMOLÓJA Tartalomjegyzék I. SZAKMAI EGYSÉGEK TEVÉKENYSÉGE... 4 1. CSALÁDSEGÍTŐ KÖZPONT (JSZSZGYK-CSK)...

Részletesebben

BUDAPEST XIX. KER. KISPEST ÖNKORMÁNYZAT EGYESÍTETT BÖLCSŐDÉK SZAKMAI PROGRAMJA

BUDAPEST XIX. KER. KISPEST ÖNKORMÁNYZAT EGYESÍTETT BÖLCSŐDÉK SZAKMAI PROGRAMJA BUDAPEST XIX. KER. KISPEST ÖNKORMÁNYZAT EGYESÍTETT BÖLCSŐDÉK SZAKMAI PROGRAMJA 2011 1 Intézmény neve: Egyesített Bölcsődék címe: 1191 Budapest, Eötvös u. 11. telefon: 280-30-39 tel/fax: 282-64-74 E mail:

Részletesebben

Gyermekvédelmi szakellátás

Gyermekvédelmi szakellátás 1/53 TÁMOP 5.4.1. Szociális és gyermekvédelmi szabályzó rendszer kidolgozása pillér Gyermekvédelmi szakellátás Készült a TÁMOP 5.4.1.-08/1-2009-0002 projekt azonosító számú A szociális szolgáltatások modernizációja,

Részletesebben