Véleményezésre megküldve: Városüzemeltetési, Környezetvédelmi, Víz és Csatorna Bizottság Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Véleményezésre megküldve: Városüzemeltetési, Környezetvédelmi, Víz és Csatorna Bizottság Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság"

Átírás

1 Elıterjesztı megnevezése: Dr. Botka László Polgármester Iktatószám: 22034/2009. Tárgy: A Közterület-felügyelet szervezetérıl és feladatairól, valamint a jármővek közterületrıl történı elszállításáról szóló 62/2007. (XII. 20.) Kgy. rendelet módosítása, valamint a "Roncs" Autó Kft.-vel kötött együttmőködési megállapodás módosítása Melléklet: 1 pld. rendelet-tervezet 1 pld. határozati javaslat 2 pld. együttmőködési megállapodás módosítás Készítette: Városüzemeltetési Iroda Véleményezésre megküldve: Városüzemeltetési, Környezetvédelmi, Víz és Csatorna Bizottság Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság Törvényességi véleményezésre bemutatva: május 05.

2 Tisztelt Közgyőlés! A közterület felügyeleti tevékenység gyakorlata, valamint a közterületekrıl elszállított jármővek kezelésérıl szerzett tapasztalatok alapján szükségessé vált A Közterület-felügyelet szervezetérıl és feladatairól, valamint a jármővek közterületrıl történı elszállításáról szóló 62/2007. (XII.20.) Kgy. rendelet felülvizsgálata. Az elıterjesztett rendelet tervezet a jármő elszállítás során a közterület felügyelık és a közremőködı szervezet eljárásának és együttmőködésének, valamint az elszállított jármővek kezelésének szabályait pontosítja. A rendelettel egy idıben felülvizsgálatra kerültek a jármőszállításban közremőködı szervezetekkel kötött együttmőködési megállapodások is. A megállapodásokban pontosításra került az elszállítandó jármővek köre és azok kezelésének szabályai. Ennek megfelelıen a Szegedi Közlekedési Társaság a közlekedés biztonságot veszélyeztetı, közlekedési szabályokat megszegı, érvényes hatósági jelzéssel rendelkezı jármőveket szállítja el. A "Roncs" Autó Kft. a közterületeken található érvényes hatósági jelzéssel és engedéllyel nem rendelkezı jármővek elszállítását és azok rendeletben meghatározottak szerinti kezelését végzi. Kérem a Tisztelt Közgyőlést, hogy az elıterjesztést megvitatni, a rendeletet megalkotni és a határozati javaslatnak megfelelıen dönteni szíveskedjen. Szeged, május 05. Dr. Botka László Polgármester

3 Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének.../2009. (...) Kgy. rendelete a Közterület-felügyelet szervezetérıl és feladatairól, valamint a jármővel közterületrıl történı elszállításáról szóló 62/2007. (XII. 20.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdés felhatalmazása alapján, a Közterület-felügyeletrıl szóló évi LXIII. törvény keretei közt, továbbá a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II.5.) KPM-BM számú rendelet (KRESZ) 59. egyes rendelkezéseinek helyi végrehajtása, a közterületek rendjének biztosítása érdekében a Közterület-felügyelet szervezetérıl és feladatairól, valamint a jármővek közterületrıl történı elszállításáról szóló 62/2007. (XII.20.) Kgy. rendeletet (továbbiakban: rendelet) az alábbiak szerint módosítja: 1. A rendelet 8. (1) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép: "8. (1) A közterület-felügyelı hatósági intézkedés során a közterületen szabálytalanul elhelyezett jármőveket, továbbá a hatósági engedéllyel és jelzéssel nem rendelkezı azon jármőveket melyek a közúti forgalomban csak ilyen engedéllyel és jelzéssel vehetnek részt, elszállíttathatja." 2. A rendelet 8. (3) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép: "8. (3) A közremőködı a szállító jármőre történı felrakodást, illetıleg a vontató jármőhöz való rögzítést csak a közterület-felügyelı jelenlétében, a tároló helyre történı szállítást, a tárolóhelyre szállított gépjármő visszaadását - jelen rendelet elıírásai alapján - a közterületfelügyelı jelenléte nélkül is végezheti. Az intézkedés során a jármőben okozott sérülésekért az elszállítást végzı közremőködı szervezetet terheli a teljes kártérítési kötelezettség." 3. A rendelet 8. -a az alábbi (6) bekezdéssel egészül ki: "8. (6) A közterületen érvényes hatósági jelzés nélkül tárolt jármő tulajdonosát/üzembentartóját a közterület felügyelı a jármővön elhelyezett írásos felszólításban kötelezi arra, hogy a felszólításban megadott határidıig a jármővet szállítsa el. A felszólítás jármővön történt elhelyezésének tényét dokumentálni kell. A felszólítás eredménytelensége esetén a felügyelı intézkedést kezdeményez a szabálysértés elszállítással történı megszüntetésére.

4 Ha a jármő üzembentartója megállapítható, ellene szabálysértési eljárást indít, vagy helyszíni bírságot szab ki. Ha a tulajdonos/üzembentartó kiléte nem állapítható meg (rendszám nélküli jármő esetén), a felszólításban megjelölt határidıt követı három nap letelte után a jármő elszállítható." 4. A rendelet 9. (2) bekezdése az alábbi c) ponttal egészül ki: "9. (2) c) ha az érvényes hatósági jelzéssel nem rendelkezı jármővet közterületen közterület foglalási engedély nélkül vagy az engedélyben rögzített feltételektıl eltérıen tárolják. A közterület használati engedélyt a jármőben a szélvédı mögött, vagy egyéb jól látható helyen kell elhelyezni. Ennek hiányában úgy kell tekinteni, mintha nem rendelkezne érvényes engedéllyel." 5. A rendelet 9. (3) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép: "9. (3) A jármő elszállításának megkezdése elıtt, a szabálysértési eljárás során bizonyítékként felhasználható fényképfelvételeket, valamint három példányos szállítási megrendelést kell készíteni, melynek tartalmaznia kell: a) az intézkedés idıpontját, b) az intézkedés okát, a jogalap megjelölésével, c) a jármő elszállítás elıtti helyét, d) a jármő rendszámát, gyártmányát, típusát, színét, külföldi rendszámú jármő esetén az államjelzést, e) a jármő elszállítás elıtt látható sérüléseit és egyéb meghibásodásait, f) a szállítás díjának, a közremőködı részérıl történı beszedésének rendelkezéseit, g) a jármő ki nem váltása esetére az értékesíthetıség lehetıségére történı figyelmeztetést, h) az intézkedı felügyelı által lezáratlanul talált jármőben lévı ingóságok jegyzékét, i) az intézkedı felügyelı jelvényének sorszámát, aláírását. A szállítási megrendelés egy eredeti és egy másolati példányát a közremőködı részére kell a kitöltést követıen átadni. Az eredeti példány a tulajdonos/üzembentartó példánya, melyet részére a gépjármő birtokba adásával egy idıben kell átadni." 6. A rendelet 10. (3) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép: "10. (3) Ha a tulajdonos/üzembentartó az elszállítást követı három munkanapon belül nem kéri az intézkedés megszüntetését, a közremőködı szervezet értesíti a Közterület-felügyeletet. A felügyelet az értesítés alapján intézkedik a tulajdonos kilétének megállapításáról. Ha a tulajdonos/üzembentartó kiléte megállapítható, a Közterület-felügyelet az adatok Központi Nyilvántartásból történı átvételét követı 15 napon belül köteles írásos felszólítást küldeni a

5 tulajdonos/üzembentartó részére. A felszólításnak tartalmaznia kell, hogy a tulajdonos/üzembentartó a közremőködı szervezettel szemben fennálló fizetési kötelezettségét (szállítási díj, tárolási díj) teljesítse, a jármővet vegye birtokába és a felszólítás kézhezvételétıl számított 15 napon belül szállítsa el." 7. A rendelet 10. (6) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép: "10. (6) Amennyiben a tulajdonos kilétének megállapítása a jármő felnyitását igényli, úgy a beszállítást követı 3. és 5. nap között a jármővet bizottság jelenlétében jegyzıkönyv felvétele mellett fel kell nyitni és a szükséges adatok megállapítását követıen le kell zárni. A bizottság a Közterület-felügyelet képviselıjébıl és a tároló szervezet képviselıibıl áll. A bizottság létszáma minimum három fı. A jegyzıkönyvben a felnyitás és lezárás tényén felül rögzíteni kell az azonosításhoz szükséges jármő alváz és motorszám adatokat, a jármőben talált ingóságok felsorolását és a felnyitás során tapasztalt, a beszállításkor nem rögzített sérüléseket." 8. A rendelet 10. (7) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép: "10. (7) A külföldi rendszámtáblával ellátott jármő elszállítása esetén: a) nem EU tagállamok által kibocsátott rendszámtáblával ellátott jármővek esetén a jármőnyilvántartást vezetı központi szerv útján a 9. (3) bekezdésben meghatározott adatokat tartalmazó szállítási megrendelı másolati példányának megküldésével annak az államnak az illetékes hatóságától kell beszerezni, ahová a jármő és a rendszám az államjelzés szerint tartozik. Ebben az esetben a jármő elszállításáról és visszaszolgáltatásáról értesíteni kell a Vám- és Pénzügyırség elszállítás szerinti illetékes szervét. b) EU tagállamok által kibocsátott rendszámtáblával ellátott jármővek esetében a tulajdonos/üzembentartó adatait a Külügyminisztériumhoz megküldött jogsegély kérelem alapján kell az illetı ország képviseletén keresztül megkérni." 9. A rendelet 10. (9) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép: "10. (9) Az elszállított jármővek esetén az alábbiak szerint kell eljárni: a) Ha a tulajdonos/üzembentartó az érvényes hatósági jelzés nélküli jármő kiváltásáról az ismételt felszólítás kézhezvételétıl számított 15 napon belül nem gondoskodik, a közremőködı szervezet a Közterület-felügyelet írásos megbízása alapján a jármővet a rendelet 14. elıírásai alapján értékesíti. b) Sikertelen értékesítés esetében a közremőködı szervezet Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával kötött együttmőködési megállapodásnak megfelelıen hatósági eljárást kezdeményez a jármő forgalomból történı kivonása érdekében. c) A jármőben talált, jegyzıkönyvben rögzített ingó dolgokra vonatkozóan a közremőködı szervezetnek a talált tárgyakra vonatkozó szabályokat kell alkalmaznia."

6 10. A rendelet 12. helyébe az alábbi rendelkezés lép: "12. (1) Az intézkedést azonnal félbe kell szakítani ha a jármőhöz az elszállítás megkezdése (a vontató vagy szállító gépjármő elindulása) elıtt a jármő vezetıje visszaérkezik és az eljárás megszüntetését kéri. Az intézkedés megszakítása esetén a gépjármő vezetıje az elszállítás mindenkori, jelen rendelet mellékletében meghatározott költségeinek 25%-át köteles megtéríteni a közremőködınek. Az intézkedés költségeinek megfizetésérıl a közremőködı számlát állít ki a helyszínen. A gépjármő átvételét a jármő vezetıje átvételi elismervényen aláírásával igazolja. A költség megfizetése után a jármővet a gépjármővezetı rendelkezésére kell bocsátani. (2) A díj megfizetésének megtagadása esetén az elszállítást folytatni kell. (3) A szállítási költség nem tartalmazza a szabálytalan elhelyezésért kiszabásra kerülı bírságot, melyet az intézkedı felügyelı a gépjármővezetı részére a szabálysértés elkövetésének helyszínén szab ki. (4) A helyszíni bírság átvételének megtagadása esetén az intézkedı közterület-felügyelı köteles szabálysértési eljárást kezdeményezni a Központ Gépjármő Nyilvántartás adatai szerinti tulajdonossal/üzembentartóval szemben az illetékes szabálysértési hatóságnál. Szabálysértési feljelentést kell tenni abban az esetben is, ha a szabálysértést elkövetı gépjármő vezetıje a felszólítás ellenére megtagadja személyi azonosításra szolgáló okmányai átadását az intézkedı felügyelı részére." 11. A rendelet 14. (1) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép: "14. (1) A beszállított és a megırzési idı (90 nap) elteltéig ki nem váltott jármővet a közremőködı szervezet a Felügyelet megbízása alapján, erre jogosult szakértıvel felértékelteti és a szakértı által megállapított értéknek megfelelıen, közjegyzı jelenlétében nyilvános árverésen értékesíti. Az árverés helyérıl, idejérıl, annak becsértékérıl az árverést megelızı 15 nappal hirdetést tesz közzé a tároló szervezet, a helyi és két országos napilapban." 12. Jelen rendelet június 01. napján lép hatályba és azzal egyidejőleg a 11. (3) bekezdése hatályát veszti. Dr. Botka László sk. Dr. Mózes Ervin sk.

7 polgármester címzetes fıjegyzı Megalkotta: Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése án tartott ülésén. Kihirdetve: Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének Közlönyében

8 KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzıkönyvébıl. /2009. (.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester A Közterület-felügyelet szervezetérıl és feladatairól, valamint a jármővek közterületrıl történı elszállításáról szóló 62/2007. (XII. 20.) Kgy. rendelet módosítása, valamint a "Roncs" Autó Kft.-vel kötött együttmőködési megállapodás módosítása tárgyú, 22034/2009. számú elıterjesztését és a következı határozatot hozza: 1. A Közgyőlés Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, Széchenyi tér 10.) és a Szegedi Közlekedési Kft. (6720 Szeged, Zrínyi u. 4-8.) között december 17. napján a jármővek elszállítása és jármővek értékesítése tárgyában létrejött Együttmőködési megállapodás módosítását a határozat 1. számú melléklete szerint jóváhagyja és felhatalmazza a Polgármestert az 1. számú szerzıdés módosítás aláírására. 2. A Közgyőlés Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, Széchenyi tér 10.) és a Roncs -Autó Kft. (6728 Szeged, Kollégiumi út 8.) között április 25. napján - a közterületen elhagyott, forgalmi rendszám nélküli jármővek elszállítása tárgyában létrejött Együttmőködési megállapodás módosítását a határozat 2. számú melléklete szerint jóváhagyja és felhatalmazza a Polgármestert az 1. számú szerzıdés módosítás aláírására. A határozatról jegyzıkönyvi kivonaton értesítést kapnak: a tisztségviselık, a Jegyzı, a Jegyzıi Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a "Roncs" Autó Kft. és a Szegedi Közlekedési Kft. k.m.f. Dr. Botka László Polgármester Dr. Mózes Ervin Címzetes Fıjegyzı

9 .../2009. (V....) Kgy. sz. határozat 1. sz. melléklete 1 SZERZİDÉS 1. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA A Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged Széchenyi tér 10.) és a Szegedi Közlekedési Kft. (6720 Szeged, Zrínyi u. 4-8.) között december 17. napján a jármővek elszállítása, jármővek értékesítése tárgyában létrejött Együttmőködési megállapodást (továbbiakban: Megállapodás) Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged Széchenyi tér 10., adószám: ) képviseletében: Dr. Botka László polgármester (továbbiakban: Önkormányzat) és a Szegedi Közlekedési Kft. (6720 Szeged, Zrínyi u. 4-8., adószám: ) képviseletében: Dr. Dózsa Gábor ügyvezetı igazgató (továbbiakban: SZKT) az alábbiak szerint módosítják: 1. A Megállapodás 1. pontja az alábbiak szerint módosul: 1. Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének a jármővek közterületrıl történı elszállítására vonatkozó rendeletében (továbbiakban: rendelet) foglaltak alapján a közterület-felügyelı Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területén a feltételek fennállása esetén közterületrıl jármőelszállítást rendelhet el. 2. A Megállapodás 2. pontja az alábbiak szerint módosul: 2. Az Önkormányzat az érvényes hatósági jelzéssel ellátott jármővek elszállításával az SZKT-t bízza meg. 3. A Megállapodás 4. pontja az alábbiak szerint módosul: "4. A jármőrıl - közterületrıl történı elszállítása elıtt - az SZKT alkalmazottja, annak állapotáról videó felvételt vagy digitális fényképsorozatot készít. A felvételeket köteles a beszállítás idıpontjától számított minimum hat hónapig megırizni." 4. A Megállapodás 5. pontja az alábbiak szerint módosul: "5. A jármő elszállítása, tárolása során, a jármőben az SZKT hibájából keletkezett és okozott károkért az SZKT teljes kártérítési felelısséggel tartozik. Ezért az SZKT-nak jelen megállapodásban foglalt feladatai végzésére felelısségbiztosítással kell rendelkeznie." 5. A Megállapodás 6. pontja az alábbiak szerint módosul: "6. Az elszállított jármő tulajdonosának/üzembentartójának megállapítása - az SZKT írásos megkeresésére - a Közterület-felügyelet feladata.

10 Az írásos megkeresést a Közterület-felügyelet felé - levélben vagy faxon - a beszállítást követı 3. nap leteltét követıen haladéktalanul továbbítani kell. A Közterület-felügyelet a megkeresést követıen az elszállított jármő tulajdonos/üzembentartó személyét a Központi Nyilvántartásból megállapítja és értesíti. Amennyiben a rendeletben megállapított ırzési határidıig sem állapítható meg a jármő tulajdonosa/üzembentartója, a Közterület-felügyelet értékesítési megbízást ad az SZKT-nak. A jármő értékesítését, az SZKT egy általa megbízott erre jogosult szakértıvel felértékelteti és a megállapított értéknek megfelelıen, közjegyzı jelenlétében, a bírósági ingó árverés szabályai szerint értékesíti. Az értékesítési megbízás nélkül eladott jármő esetén a tulajdonos felé az SZKT teljes anyagi felelısséggel tartozik. Ez az elıírás vonatkozik arra az esetre is, ha az ismert tulajdonos/üzembentartó, a Közterületfelügyelet felszólítása ellenére sem hajlandó a jármővét birtokba venni, a felmerült költségeket megtéríteni." 6. A Megállapodás 7. pontja hatályát veszti. 7. A Megállapodás 12. pontja az alábbiak szerint módosul: "12. A közterület-felügyelı tévedésébıl adódóan jogtalanul elszállított jármővet a Közterület- Felügyelet vezetıi vagy a Városüzemeltetési Irodavezetı intézkedésére díjmentesen ki kell adni. Az intézkedésrıl az SZKT-t írásban is (levél, fax, ) értesíteni kell. A beszállítási díjat az SZKT leszámlázza az Önkormányzat felé." 8. A Megállapodás 13. pontja az alábbiak szerint változik: "13. Az SZKT a 9., 10. és 11. pontokban jelölt bevételeirıl nyilvántartást vezet, melyekbıl az Önkormányzatot megilletı összeget a tárgy hónapot követı 8. napig az Önkormányzat erre elkülönített számlájára átutalja." A Megállapodás jelen 1. számú szerzıdés módosítással nem érintett részei változatlan tartalommal hatályban maradnak. Szeged, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Dr. Botka László polgármester... Szegedi Közlekedési Kft. nevében Dr. Dózsa Gábor ügyvezetı igazgató

11 .../2009. (III....) Kgy. sz. határozat 2. sz. melléklete 1 SZERZİDÉS 1. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA A Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged Széchenyi tér 10.) és a "Roncs" Autó Kft. (6728 Szeged, Kollégiumi út 8.) között április 25. napján a közterületen elhagyott, forgalmi rendszám nélküli jármővek elszállítása tárgyában - létrejött Együttmőködési megállapodást (továbbiakban: Megállapodás) Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged Széchenyi tér 10., adószám: ) képviseletében: Dr. Botka László polgármester (továbbiakban: Önkormányzat) és a "Roncs" Autó Kft. (6728 Szeged, Kollégiumi út 8., adószám: ) képviseletében: Dobó József ügyvezetı az alábbiak szerint módosítják: 1. A Megállapodás 1. pontja az alábbiak szerint módosul: 1. Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének a jármővek közterületrıl történı elszállítására vonatkozó rendeletében (továbbiakban: rendelet) foglaltak alapján a közterület-felügyelı Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területén a feltételek fennállása esetén közterületrıl jármőelszállítást rendelhet el. 2. A Megállapodás 2. pontja az alábbiak szerint módosul: "2. Az Önkormányzat az érvényes hatósági jelzéssel nem rendelkezı jármővek elszállításával a "Roncs" Autó Kft.-t bízza meg." 3. A Megállapodás 5. pontja az alábbiak szerint módosul: "5. Az elszállítandó jármőrıl a "Roncs" Autó Kft. videó felvételt készít, melyet archivál, annak egy példányát másolatban átadja a Közterület-felügyelet részére. A "Roncs" Autó Kft. a jármőrıl állapot felmérı lapot állít ki." 4. A Megállapodás 8. pontja az alábbiak szerint módosul: 8. A közterület-felügyelı tévedésébıl adódóan jogtalanul elszállított jármővet a Közterületfelügyelet vezetıi vagy Városüzemeltetési Iroda vezetıi intézkedésre díjmentesen ki kell adni. Az intézkedésrıl a Kft.-t írásban is (levél, fax, ) értesíteni kell. A beszállítás díját a "Roncs" Autó Kft. leszámlázza az Önkormányzat felé." 5. A Megállapodás 9. pontja az alábbiak szerint módosul: "9. Az elszállított jármő tulajdonosának/üzembentartójának megállapítása - a "Roncs" Autó Kft. megkeresésére - a Közterület- felügyelet feladata. Amennyiben a rendeletben elıírt határidıig nem állapítható meg a jármő tulajdonosa/üzembentartója, illetve az ismert tulajdonos/üzembentartó a jármővet nem veszi át, a "Roncs" Autó Kft. - a Közterület-

12 felügyeletet értesítését és annak hozzájárulását követıen hatósági eljárást kezdeményez a jármő forgalomból történı kivonása érdekében." A Megállapodás jelen 1. számú szerzıdés módosítással nem érintett részei változatlan tartalommal hatályban maradnak. Szeged, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Dr. Botka László polgármester... "RONCS" Autó Kft. nevében Dobó József ügyvezetı

polgármester A helyi közutak nem közlekedési célú igénybevétele esetén fizetendı díjakról szóló 66/2003. (XII. 23.) Kgy. számú rendelet módosítása

polgármester A helyi közutak nem közlekedési célú igénybevétele esetén fizetendı díjakról szóló 66/2003. (XII. 23.) Kgy. számú rendelet módosítása Elıterjesztı megnevezése: Dr Botka László polgármester Iktatószám: 01/96504/2008. Tárgy: A helyi közutak nem közlekedési célú igénybevétele esetén fizetendı díjakról szóló 66/2003. (XII. 23.) Kgy. számú

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY r e n d e l e t e Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének a város területén a kerékbilincs alkalmazásával és a járművek elszállításával

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 01/89815/2010.

polgármester Iktatószám: 01/89815/2010. Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 01/89815/2010. Tárgy: A Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól, valamint a járművek közterületről történő elszállításáról

Részletesebben

az üzemképtelen járművek közterületen való tárolásának szabályairól

az üzemképtelen járművek közterületen való tárolásának szabályairól DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 46/2007. (X. 25.) rendelete * az üzemképtelen járművek közterületen való tárolásának szabályairól Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi

Részletesebben

Kazincbarcika Városi Önkormányzatának 12/2001. (IV. 27.) számú rendelete a közúti forgalmat nagymértékben akadályozó,

Kazincbarcika Városi Önkormányzatának 12/2001. (IV. 27.) számú rendelete a közúti forgalmat nagymértékben akadályozó, Kazincbarcika Városi Önkormányzatának 12/2001. (IV. 27.) számú rendelete a közúti forgalmat nagymértékben akadályozó, valamint a közterületen engedély nélkül tárolt jármûvek elszállításáról Kazincbarcika

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

Dr. Botka László polgármester. Ikt. sz.: /2014. Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat

Dr. Botka László polgármester. Ikt. sz.: /2014. Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat Elıterjesztı: Dr. Botka László polgármester Ikt. sz.: 33088-13/2014. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése 2014. év II. félévi munkaterve Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Összeállította: Jegyzıi

Részletesebben

21/2009. (VI. 10.) RENDELETE A JÁRMŰVEK KÖZTERÜLETRŐL TÖRTÉNŐ ELSZÁLLÍTÁSÁRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

21/2009. (VI. 10.) RENDELETE A JÁRMŰVEK KÖZTERÜLETRŐL TÖRTÉNŐ ELSZÁLLÍTÁSÁRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2009. (VI. 10.) RENDELETE A JÁRMŰVEK KÖZTERÜLETRŐL TÖRTÉNŐ ELSZÁLLÍTÁSÁRÓL A 37/2009. (VIII. 27.) ÉS AZ 51/2009. (XI. 26.) RENDELETTEL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 51/2009. (XI. 26.) rendelete

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 51/2009. (XI. 26.) rendelete Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 51/2009. (XI. 26.) rendelete a járművek közterületről történő elszállításáról szóló 21/2009. (VI. 10.) rendelet módosításáról Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat

Részletesebben

önkormányzati képviselő Közterületen történő dohányzás rendjéről szóló rendelet megalkotása 1 db határozati javaslat önkormányzati képviselő

önkormányzati képviselő Közterületen történő dohányzás rendjéről szóló rendelet megalkotása 1 db határozati javaslat önkormányzati képviselő Előterjesztő: önkormányzati képviselő Iktatószám: 9494/2009. Tárgy: Közterületen történő dohányzás rendjéről szóló rendelet megalkotása Melléklet: 1 db rendelet-tervezet 1 db határozati javaslat Készítette:

Részletesebben

Dr. Botka László polgármester. Iktatószám: 10569/2010. Szeged és Temesvár közös projektjei

Dr. Botka László polgármester. Iktatószám: 10569/2010. Szeged és Temesvár közös projektjei Elıterjesztı: polgármester Iktatószám: 10569/2010. Tárgy: Szeged és Temesvár közös projektjei Melléklet: 1 határozat-tervezet 1 közös nyilatkozat tervezet Készítette: Fejlesztési Iroda Törvényességi véleményezésre

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 21/2009. (VI. 10.) rendelete 1. a járművek közterületről történő elszállításáról

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 21/2009. (VI. 10.) rendelete 1. a járművek közterületről történő elszállításáról Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 21/2009. (VI. 10.) rendelete 1 a járművek közterületről történő elszállításáról Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. a járművek közterületről történő elszállításáról

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. a járművek közterületről történő elszállításáról Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 21/2009. (VI. 10.) 1 önkormányzati rendelete 2 a járművek közterületről történő elszállításáról a 37/2009. (VIII. 27.) 3, az 51/2009. (XI. 26.) 4, a

Részletesebben

Elıterjesztés. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester

Elıterjesztés. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester Elıterjesztés Sándorfalva Város Képviselı-testületének Elıterjesztı: Kakas Béla polgármester Tárgy: Közoktatási feladatok ellátását szolgáló térítésmentes használatra átadott ingatlanokra vonatkozó megállapodás

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról. Általános szabályok

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról. Általános szabályok Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 01/ /2011.

polgármester Iktatószám: 01/ /2011. Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László Iktatószám: 01/6383-32/2011. Tárgy: Az M43 autópálya Szegedet elkerülő szakaszának úthasználati díj mentességével kapcsolatos felterjesztés a Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

Iktatószám: 01/ /2009. Tápéi komp üzemeltetői szerződés módosítása, évi támogatási pályázat benyújtása. 1 pld. határozati javaslat

Iktatószám: 01/ /2009. Tápéi komp üzemeltetői szerződés módosítása, évi támogatási pályázat benyújtása. 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Polgármester Iktatószám: 01/56668-3/2009. Tárgy: Tápéi komp üzemeltetői szerződés módosítása, 2009. évi támogatási pályázat benyújtása Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Készítette:

Részletesebben

2/2012. (II.29.) 17/1994. (IV.26.)

2/2012. (II.29.) 17/1994. (IV.26.) Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2/2012. (II.29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások és helyiségek elidegenítésérıl szóló 17/1994. (IV.26.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselı-testületének Elıterjesztı: Kakas Béla polgármester Tárgy: Sándorfalva-Szatymaz Szennyvíz-, Csatorna Beruházó Társulás Társulási Megállapodásának módosítása Melléklet:

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 52. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Mészöly hagyaték kezelésére vonatkozó együttmőködési megállapodás elfogadására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Bizottság Pénzügyi Bizottság

Bizottság Pénzügyi Bizottság Elıterjesztı megnevezése: Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Iktatószám: 3306/2009 Tárgy: Ingatlanok közgyőlési döntést igénylı kérdései Melléklet: 4 pld. Határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 99 J e g y z ő k ö n y v Készül: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. december 10. napján tartott soros (nyílt) üléséről Ülésvezető: Dr. Botka László polgármester Beszámoló az egészségügyi integrációról

Részletesebben

KIVONAT. A Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének december 10. napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzıkönyvébıl. /2010. (XII.10.) Kgy. sz.

KIVONAT. A Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének december 10. napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzıkönyvébıl. /2010. (XII.10.) Kgy. sz. A Közgyőlés megtárgyalta dr. Botka László A 100%-os önkormányzati tulajdonú A Közgyőlés a Szegedi Közlekedési Kft. 2010. I-III. negyedéves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóját tudomásul veszi. Városüzemeltetési

Részletesebben

143/1995. (XI.30.) Korm. rendelet a kerékbilincs alkalmazásával és a járművek elszállításával kapcsolatos szabályokról

143/1995. (XI.30.) Korm. rendelet a kerékbilincs alkalmazásával és a járművek elszállításával kapcsolatos szabályokról 143/1995. (XI.30.) Korm. rendelet a kerékbilincs alkalmazásával és a járművek elszállításával kapcsolatos szabályokról A Kormány a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény (Rtv.) 100. -a (1) bekezdésének

Részletesebben

Címzetes Főjegyző. Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása

Címzetes Főjegyző. Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő megnevezése: Dr. Mózes Ervin Címzetes Főjegyző Iktatószám: 82985/2010. Tárgy: Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Melléklet: 1 pld.

Részletesebben

A temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1. -a a következı (7)-(8) bekezdéssel egészül ki:

A temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1. -a a következı (7)-(8) bekezdéssel egészül ki: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 67/2011. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról * Szekszárd

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 01/ /2010.

polgármester Iktatószám: 01/ /2010. Előterjesztő: polgármester Iktatószám: 01/16546-23/2010. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szegedi Tudományegyetem között a fogászati ügyelet tárgyában létrejött jogviszony meghosszabbítása

Részletesebben

Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl

Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl (Egységes szerkezetben a 3/1998. (II. 9.), 18/2005. (XII 9.), 15/2007. (XII.

Részletesebben

T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról

T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról I. Bevezetı Csörög Község Képviselı-testülete /továbbiakban: képviselı-testület/

Részletesebben

alpolgármester Iktatószám: 01/5370-1/2011.

alpolgármester Iktatószám: 01/5370-1/2011. Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/5370-1/2011. Tárgy: Az Őszidő Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kötött ellátási

Részletesebben

Tárgy: Tájékoztatás a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft közötti idıszakban tervezett mőszaki fejlesztéseirıl

Tárgy: Tájékoztatás a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft közötti idıszakban tervezett mőszaki fejlesztéseirıl Elıterjesztı megnevezése: Szabó Ferenc ügyvezetı igazgató Iktatószám: 56229/2010. Tárgy: Tájékoztatás a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 2011 2014 közötti idıszakban tervezett mőszaki fejlesztéseirıl

Részletesebben

(3) A rendelet hatálya kiterjed a 7/A. és 7/B. -ok tekintetében Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott köznevelési intézményekre.

(3) A rendelet hatálya kiterjed a 7/A. és 7/B. -ok tekintetében Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott köznevelési intézményekre. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 26/2014. (XII. 22.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és a köznevelési intézményekben nyújtott gyermekétkeztetés

Részletesebben

Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása. Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda

Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása. Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda Előterjesztő Dr. Solymos László várospolitikai al Iktatószám: 01/17951-2/2009. Tárgy: Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása Melléklet: határozati javaslat Készítette: Szociális,

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA:133. MELLÉKLET: 1 db. TÁRGY: Javaslat a Magyar Alkotómővészeti Közhasznú Nonprofit Kft-vel kötendı megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város. Oktatási, Kulturális és Sportiroda

Szeged Megyei Jogú Város. Oktatási, Kulturális és Sportiroda Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 36304/2010. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város ösztöndíjrendelete Melléklet: 1 db rendelet-tervezet 1 db határozati javaslat Készítette: Oktatási,

Részletesebben

Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról

Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról Remeteszılıs Község Önkormányzat Képviselı-testülete az 1988. évi I. törvény 8. (1) bekezdésének h) pontjában,

Részletesebben

Szegedi Közlekedési Kft. Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása

Szegedi Közlekedési Kft. Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő megnevezése: Szegedi Közlekedési Kft. igazgatója Iktatószám: 01/92448-1/2011. Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Melléklet:

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 312 MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Költségvetési Elszámoló Szervezet alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Dr. Koltainé Farkas Gabriella ügyvezető igazgató Makrai László ügyvezető igazgató Szenkovszky István ügyvezető igazgató

Dr. Koltainé Farkas Gabriella ügyvezető igazgató Makrai László ügyvezető igazgató Szenkovszky István ügyvezető igazgató Előterjesztő megnevezése: Dr. Koltainé Farkas Gabriella ügyvezető igazgató Makrai László ügyvezető igazgató Szenkovszky István ügyvezető igazgató Iktatószám: 56705/2011. Tárgy: Az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

Opten Törvénytár Opten Kft. I. 55/2009. (X. 16.) IRM rendelet. A 2009.11.02. és 2009.12.31. között hatályos szöveg

Opten Törvénytár Opten Kft. I. 55/2009. (X. 16.) IRM rendelet. A 2009.11.02. és 2009.12.31. között hatályos szöveg Opten Törvénytár Opten Kft. I. 55/2009. (X. 16.) IRM rendelet 55/2009. (X. 16.) IRM rendelet a kerékbilincs közterület-felügyelet általi alkalmazására, a járművek elszállítására, valamint a felmerült költségekre

Részletesebben

címzetes főjegyző Iktatószám: 01/10677/2016.

címzetes főjegyző Iktatószám: 01/10677/2016. Előterjesztő: Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző Iktatószám: 01/10677/2016. Tárgy: A közterületek elnevezésének szabályairól szóló 45/1991. (XII. 31.) Kgy. sz. rendelet módosítása Melléklet: 1 pld. rendelet-tervezet

Részletesebben

Egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet valamint a kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződés módosítása

Egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet valamint a kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződés módosítása Előterjesztő megnevezése: Városüzemeltetési Iroda vezetője Iktatószám: 72297-84/2012 Tárgy: Egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet valamint a kéményseprő-ipari

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 258. MELLÉKLET:- TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2013. ( ) önkormányzati rendelete a közterületi parkolók üzemeltetésérıl és a parkolási díjakról

Részletesebben

BAKONYKUTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2004. (V. 1.) RENDELETE. a közterületek használatáról

BAKONYKUTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2004. (V. 1.) RENDELETE. a közterületek használatáról BAKONYKUTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2004. (V. 1.) RENDELETE a közterületek használatáról A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. Tv. 44/A. (2) bekezdésében, valamint A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodás. 1 db Határozati javaslat

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodás. 1 db Határozati javaslat Előterjesztő: Polgármester Iktatószám: 8476-23/2011. Tárgy: Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodás Melléklet: 1 db Határozati javaslat Készítette: Szociális, Családvédelmi

Részletesebben

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc címe:

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc  címe: Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett Benyújtó neve: Kalmár Ferenc E-mail címe: kalmarf1@t-online.hu Kezdeményezés tárgya: Sürgősségi indítvány Leírás: Tisztelt Polgármester Úr! A

Részletesebben

Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások. 3 db határozati javaslat

Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások. 3 db határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László Polgármester Iktatószám: 01/3295-46/2014 Tárgy: Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások Melléklet: 3 db határozati javaslat Véleményezésre megküldve: Városüzemeltetési

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a Tolnatáj Televízió Zrt-vel kötendı mősorszolgáltatási megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat a Tolnatáj Televízió Zrt-vel kötendı mősorszolgáltatási megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 54. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Tolnatáj Televízió Zrt-vel kötendı mősorszolgáltatási megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S. AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 125. MELLÉKLET: 1 db

E L İ T E R J E S Z T É S. AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 125. MELLÉKLET: 1 db AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 125. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a közterületi parkolók üzemeltetésérıl és a parkolási díjakról

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 30/2012. (X.01.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 30/2012. (X.01.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /12. (X.01.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 235. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Javaslat a légimentı bázis létrehozására vonatkozó megállapodás módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Balatonlelle Város Képviselı-testületének 14/2001.(XI.5.) KT.sz.rendelete a lakás- és egyéb építményekhez kapcsolódó parkolóhelyek kialakításának átvállalásáról. Balatonlelle Város Képviselı-testülete

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat feladat-ellátási megállapodás megkötésére a Szekszárdi Városfejlesztési Kft-vel

TÁRGY: Javaslat feladat-ellátási megállapodás megkötésére a Szekszárdi Városfejlesztési Kft-vel AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 51. MELLÉKLET : - db TÁRGY: Javaslat feladat-ellátási megállapodás megkötésére a Szekszárdi Városfejlesztési Kft-vel E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 92177/2012. Tárgy: Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési

Részletesebben

6233- /2009 szám. Elıterjesztés támogatási alap létrehozására. Tisztelt Képviselı-testület!

6233- /2009 szám. Elıterjesztés támogatási alap létrehozására. Tisztelt Képviselı-testület! Aszód Város Önkormányzat P o l g á r m e s t e r é t ı l 2170 Aszód, Szabadság tér 9 Tel. 28/500-666 Fax: 28/400-575 Email: polgi.sztan@invitel.hu istván.sztan@pmhaszod.hu 6233- /2009 szám Elıterjesztés

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat felügyelıbizottsági tiszteletdíjak megállapítására, valamint a /2010. (X.21.) szekszárdi öh. számú határozatok kiegészítésére

TÁRGY: Javaslat felügyelıbizottsági tiszteletdíjak megállapítására, valamint a /2010. (X.21.) szekszárdi öh. számú határozatok kiegészítésére AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 237. MELLÉKLET : - TÁRGY: Javaslat felügyelıbizottsági tiszteletdíjak megállapítására, valamint a 227-228/2010. (X.21.) szekszárdi öh. számú határozatok kiegészítésére ELİTERJESZTİ:

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 232 MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról szóló 1/2009. (II. 3.) önkormányzati

Részletesebben

Általános információk a jótállási jegy minta alkalmazásával kapcsolatban

Általános információk a jótállási jegy minta alkalmazásával kapcsolatban Általános információk a jótállási jegy minta alkalmazásával kapcsolatban A jótállás (köznapi nyelven: garancia) kétféle lehet: önkéntes, illetve kötelezı. Utóbbiról akkor beszélünk, ha a jótállást jogszabály

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 58/2002. (2003. IV. 1.) számú. r e n d e l e t e. kapcsolatos szabályokról

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 58/2002. (2003. IV. 1.) számú. r e n d e l e t e. kapcsolatos szabályokról NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 58/2002. (2003. IV. 1.) számú r e n d e l e t e a város területén a kerékbilincs alkalmazásával és a járművek elszállításával kapcsolatos szabályokról Nyíregyháza

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Elıterjesztés sorszáma: 198. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárdi Önkormányzat../2008.(.) rendelete a Szervezeti és Mőködési Szabályzatról szóló 10/2000.(IV.17.) Kgy. rendelet módosításáról (tervezet) E L

Részletesebben

Ordacsehi Község Önkormányzatának 9/2003 (X. 29.) számú önkormányzati rendelete. a közterület-használat rendjérıl

Ordacsehi Község Önkormányzatának 9/2003 (X. 29.) számú önkormányzati rendelete. a közterület-használat rendjérıl Ordacsehi Község Önkormányzatának 9/2003 (X. 29.) számú önkormányzati rendelete a közterület-használat rendjérıl A módosításokkal egységes szerkezetben. Utolsó átvezetett módosítás: 11/2006. (IX. 21.)

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 60080/2014.

polgármester Iktatószám: 60080/2014. Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 60080/2014. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyona feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 25/2003.

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E az Újpesti Közterület-felügyeletről (T E R V E Z E T) Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat

Részletesebben

I.fejezet. 1.. A rendelet az önkormányzat illetékességi területén a közterület használóira terjed ki. II.fejezet

I.fejezet. 1.. A rendelet az önkormányzat illetékességi területén a közterület használóira terjed ki. II.fejezet OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 8/1995.(VII.26) számú önkormányzati rendelete a közterület használatról és a közterület-használati díj megállapításáról. I.fejezet 1.. A rendelet az önkormányzat

Részletesebben

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a behajtási engedélyek szabályozásáról Lébény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Vasmegyer Község Önkormányzata Képviselıtestületének 18/2002 (XII.31.) rendelete

Vasmegyer Község Önkormányzata Képviselıtestületének 18/2002 (XII.31.) rendelete Vasmegyer Község Önkormányzata Képviselıtestületének 18/2002 (XII.31.) rendelete A települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Vasmegyer Község Önkormányzata

Részletesebben

A Rendelet 2. (3) bekezdésének első francia bekezdése az alábbiak szerint módosul:

A Rendelet 2. (3) bekezdésének első francia bekezdése az alábbiak szerint módosul: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 44/2005.(XI.15.) Kgy. rendelete a közterület-használat rendjéről szóló 57/1999.(XII.23.) Kgy. rendelet m ó d o s í t á s á r ó l Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA:101. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete az önkormányzat ügykörébe tartozó adóügyi feladatokat ellátó

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Múzeum köz 1. sz. ingatlan értékesítése Sorszám: 5 Elıkészítette: Véleményezı bizottság: Váczi Julianna osztályvezetı Gazdálkodási Osztály Dr. Farkas László jogi munkatárs Pénzügyi Bizottság Döntéshozatal

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 97. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: A IV. sz. vegyes fogászati körzet feladat ellátási kérdésének tisztázása E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása

Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő: Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Ikt.sz.: 3321-10/2009. Melléklet: 1 pld.

Részletesebben

Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2003. (VII. 2.) ÖK rendelete a közterületek rendjéről és használatáról

Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2003. (VII. 2.) ÖK rendelete a közterületek rendjéről és használatáról Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2003. (VII. 2.) ÖK rendelete a közterületek rendjéről és használatáról Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet célja, hogy meghatározza Szeged város középületei és közterületei zászlózásának és fellobogózásának részletes szabályait.

A rendelet célja. A rendelet célja, hogy meghatározza Szeged város középületei és közterületei zászlózásának és fellobogózásának részletes szabályait. Megyei Jogú Város Közgyőlésének 38/2003. (IX. 30.) Kgy. rendelete város középületeinek és közterületeinek ünnepek és egyéb ünnepek alkalmából történı zászlózásáról és fellobogózásáról Megyei Jogú Város

Részletesebben

12/2008. (03.28.) Kgy. rendelet. A járművek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjéről

12/2008. (03.28.) Kgy. rendelet. A járművek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjéről 12/2008. (03.28.) Kgy. rendelet A járművek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

Szekszárd és Szálka Óvodafenntartó Társulása 1/2014. (II. 14.) szabályzata a BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁRÓL

Szekszárd és Szálka Óvodafenntartó Társulása 1/2014. (II. 14.) szabályzata a BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁRÓL Szekszárd és Szálka Óvodafenntartó Társulása 1/2014. (II. 14.) szabályzata a BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁRÓL E szabályzat célja: hogy rögzítse a Szekszárd és Szálka Óvodafenntartó Társulása a közbeszerzésekrıl

Részletesebben

I. fejezet BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya

I. fejezet BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 14/2009. (III.27.) Ör. és a 40/2009. (VI.29.) Ör-rel módosított 69/2008. (XI.28.) Ör. A KORLÁTOZOTT FORGALMÚ ÖVEZET BEHAJTÁSI RENDJÉNEK SZABÁLYOZÁSÁRÓL

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 73 MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Tulajdonosi hozzájárulás tárgyi eszköz (földkábel) térítésmentes átadás-átvételéhez E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ...

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ... Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás...... HATÁROZAT Szám: 7/2009. (III.16.) BTT határozat Tárgy: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanács Közbeszerzési szabályzatának elfogadása A Bakonyi

Részletesebben

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete Együttmőködési megállapodás mely létrejött egyrészrıl másrészrıl Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

11/2002.(VI.20.) K.r sz. r e n d e l e t e. az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjérıl

11/2002.(VI.20.) K.r sz. r e n d e l e t e. az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjérıl 11/2002.(VI.20.) K.r sz. r e n d e l e t e az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjérıl ( Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 10/2003. (IV.24.) K.r.sz. rendelettel) Fejér Megye Közgyőlése a helyi

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Városfejlesztési Alpolgármestere 6745 Szeged, Széchenyi tér

Szeged Megyei Jogú Város Városfejlesztési Alpolgármestere 6745 Szeged, Széchenyi tér Szeged Megyei Jogú Város Városfejlesztési Alpolgármestere 6745 Szeged, Széchenyi tér 10-11. Ikt.sz.: 02/9543-1/2010. Tárgy: Sürgısségi indítvány Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Szeged Tisztelt Közgyőlés!

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT DOROG PF.:43. TEL.: FAX.:

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT DOROG PF.:43. TEL.: FAX.: Tisztelt Képviselı-testület! DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Elıterjesztés Dorog Város Képviselı testületének

Részletesebben

Közfoglalkoztatást érintő megállapodások. 5 db határozati javaslat

Közfoglalkoztatást érintő megállapodások. 5 db határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László Polgármester Iktatószám: 01/1868-33/2015 Tárgy: Közfoglalkoztatást érintő megállapodások Melléklet: 5 db határozati javaslat Véleményezésre megküldve: Foglalkoztatási, Szociális

Részletesebben

J E GY Z İ K Ö N Y V

J E GY Z İ K Ö N Y V J E GY Z İ K Ö N Y V Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése VÁROSSTRATÉGIAI ÉS VÁROSMARKETING BIZOTTSÁGA 2013. szeptember 12-én 7,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl

Részletesebben

Közfoglalkoztatással kapcsolatos együttműködési megállapodások megkötése. 3 db határozati javaslat

Közfoglalkoztatással kapcsolatos együttműködési megállapodások megkötése. 3 db határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László Polgármester Iktatószám: 01/4749-62/2016. Tárgy: Közfoglalkoztatással kapcsolatos együttműködési megállapodások megkötése Melléklet: 3 db határozati javaslat Véleményezésre

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 59. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat az általános iskolai tanulók napközbeni felügyeletének biztosítására az iskolai nyári szünetben E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 117 MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Pályázati felhívás üres háziorvosi állás betöltésére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. április 28-i

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. A Visegrádi Önkormányzat 2/1997. (IV. 9.) ör. rendelete a kéményseprıipari közszolgálatatások kötelezı igénybevételérıl [egységes szerkezetben a *21/2005. (XI. 25.), az **1/2007. (I. 26.) rendeletekkel,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának szeptember 23. napján tartott nyílt ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának szeptember 23. napján tartott nyílt ülésérıl J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2009. szeptember 23. napján tartott nyílt ülésérıl Jelen vannak: Dr. Ványai Éva, a Bizottság elnöke, képviselı

Részletesebben

BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 25/2004./IV.30./ (1)-(5) R E N D E L E T E. a város fellobogózásáról és feldíszítésérıl.

BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 25/2004./IV.30./ (1)-(5) R E N D E L E T E. a város fellobogózásáról és feldíszítésérıl. BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 25/2004./IV.30./ (1)-(5) R E N D E L E T E a város fellobogózásáról és feldíszítésérıl. 2 Barcs Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Kutasiné Nagy Katalin sk. jegyzı

Kutasiné Nagy Katalin sk. jegyzı 8. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 1-i rendkívüli ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának felülvizsgálata Az elıterjesztést

Részletesebben

a köztemetési szolgáltatásra vonatkozó megállapodás megkötésérıl

a köztemetési szolgáltatásra vonatkozó megállapodás megkötésérıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak. Pf.:218 E l ı t e r j e s z t é s a

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek -

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. Tisztelt Képviselı-testület! E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - önkormányzati ingatlan ideiglenes

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjármővek súlykorlátozásáról

EGYSÉGES SZERKEZET. 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjármővek súlykorlátozásáról EGYSÉGES SZERKEZET 149. Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2012. (II. 20.) ÖR és 21/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelettel módosított 47/2010. (XII. 1.) önkormányzati rendelet 3,5

Részletesebben

Sajószentpéter Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. K i v o n a t

Sajószentpéter Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. K i v o n a t Iktatószám: 2-8/2013. Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. K i v o n a t Készült: Társulási Tanácsának 2013. október 24. napján 14.11 órakor a Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal Tanácskozó

Részletesebben

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér 10-11. Módosító indítvány Tisztelt Közgyűlés! A 2013. december 20-i ülés napirendjének 13. pontjában szerepel a Tömegközlekedési

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére Tárgy: Finanszírozási szerzıdés kötése a Váci Egyházmegyével Elıterjesztı: dr. Völner

Részletesebben