TÁJÉKOZTATÓ. ivóvíz és csatorna bekötéshez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁJÉKOZTATÓ. ivóvíz és csatorna bekötéshez"

Átírás

1 Kft TÁJÉKOZTATÓ ivóvíz és csatorna bekötéshez 1. Igazolás a társulati hozzájárulás befizetéséről, ennek hiányában az utólagos rácsatlakozási díj befizetése az Önkormányzat Vízügyi Építési Alapjába a mellékelt csekken, a csekk bemutatása, másolatának elküldése a szolgáltatóhoz. 2. Gazdálkodó szervezetek esetén igazolás a közműfejlesztési hozzájárulás befizetéséről a Szolgáltató bankszámlájára. 3. Megrendelő értelemszerű kitöltése két példányban. 4. Helyszínrajz készíttetése vagy M=1:500 léptékben, A/4 nagyságban, 5 példányban. A helyszínrajznak tartalmaznia kell az ingatlanon belül kialakított vízmérőakna pontos helyét, A bekötő vezeték hosszát elhelyezkedését, takarási mélységét, valamint a gerincvezetékre való rácsatlakozás pontos helyét. 5. A helyszínrajzra kérjük a következő szöveget rávezetni: Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a helyszínrajzon feltüntetett adatok a valóságnak megfelelnek. 6. A bekötéshez a következő engedélyek, nyilatkozatok szükségesek: Tiszántúli Gázszolgáltató RT., Diósdi Üzemigazgatóság MATÁV Rt. Budai Távközlési Igazgatóság Budapesti Hírközlési Felügyelet Magyar Posta Budapestvidéki Igazgatóság Budapesti Elektromos Művek Rt. Budai Üzemigazg., Pilisvörösvári Kirendeltség Nagykovácsi Polgármesteri Hivatal 7. Ikerbekötésnél szolgalmi engedély szükséges, melynek tartalmaznia kell: a/ az ingatlantulajdonos engedélyét a vezeték telkén való átvezetéséről, valamint hozzájárul vízmérőaknájában 1 db. vízmérő elhelyezéséhez. b/ a továbbiakban ki fogja karbantartani a vízmérőaknát, pl.: közösen vagy különkülön. 8. Vízmérőakna készítése, belső méretek: Mélység: 1,30 m Hossza: 1,00 m 1,00 m Szélessége: 0,8 m 0,8 m A kerítéstől 50 cmre, a szomszédtól legalább 1,00 mre. Aknafedlap 60 x 60 cm, súlya max. 15 kg. Az aknafedlap a talajtól 10 cmre álljon ki, hogy a csapadékvíz ne csurogjon az aknába.

2 8. a. Lehetőség van műanyag, készreszerelt aknák alkalmazására Belső szerelés készítése: ¾ horgonyzott cső vagy 25ös KPE nyomócső Kerticsapot az aknától 1,5 m távolságon túl lehet elhelyezni a bekötővezetékkel szemben. A menetes csővégnek 1025 cmre kell a bekötéssel szemben beállni. 9. A kész tervet (közműnyilatkozatokkal), a csatlakozási díj (gazdálkodó szervezetek esetén a közműfejlesztési hozzájárulás) befizetését igazoló csekk másolatát, vagy a korábbi társulati befizetés hitelt érdemlő igazolását, és a mellékelt megrendelőt kitöltve kérjük a Viziközmű Kfthez eljuttatni. 10. A terv alapján a Kft a bekötés kivitelezésére előkalkulált árajánlatot küld, a várható költségekről csekket mellékel, és értesít az ingatlanon belüli munkálatok megkezdhetőségéről, mely a megrendelő feladata. 11. A megrendelő a mellékelt csekken megelőlegezi előkalkulált összeget, majd értesíti a Kftt az ingatlanon belüli munkálatok elkészültéről. 12. A Kft. értesítést küld a bekötés javasolt időpontjáról. 13. Az egyeztetett időpontban a Kft elvégzi a bekötést, a fogyasztót nyilvántartásba veszi, majd megküldi a bekötés kivitelezésének számláját és az esetleges hátralék(a kivitelezés során felmerülő előre nem tervezhető költségek) befizetésére szolgáló csekket. 14. A szolgáltató Kft köteles megtagadni a bekötést, ha az ingatlanon elkészült létesítmények az előírásoknak nem felelnek 15. Csatornázott területeken ivóvízbekötés csak szennyvíz bekötéssel együtt végezhető, a csatornabekötést is meg kell rendelni. 16. Mellékvízmérő létesítéséhez a bekötési vízmérő szerinti fogyasztó hozzájárulása szükséges. A hozzájárulásnak tartalmaznia kell, a bekötési vízmérő és a mellékvízmérők által mért fogyasztás különbségének elszámolására vonatkozó megállapodást. 17. Mellékvízmérőre a szolgáltató mellékszolgáltatási szerződést köt, és az Önkormányzat rendeletének megfelelően, külön számlázza az ivóvíz és szennyvízelvezetési szolgáltatás díjait.

3 TÁJÉKOZTATÓ A BEKÖTÉSI TERVEK TARTALMI KÖVETELMÉNYEIRŐL A/ fővízmérő A) Az ivóvíz törzshálózatba való bekötés iránti hozzájáruláshoz szükséges 1. Műszaki leírás, amely tartalmazza: a) a kérelmező (tulajdonos) nevét, postai címét; b) az ingatlan szükség esetén a létesítménnyel érintett szomszédos ingatlanok helyének (utca, házszám) és helyrajzi számának a megjelölését; c) a vízszükséglet összeállítását a fejadag vagy a normák szerinti m3/napban kifejezve, a csúcsfogyasztási igény feltüntetésével, továbbá vízszükséglet indoklását; d) a létesítmények, berendezések rövid leírását, műszaki jellemzőit, vízvételi helyek számát. 2. Helyszínrajz (1:200, 1:500 léptékben), feltüntetve: a) az érintett ingatlant, helyrajzi, illetve házszámát, b) a vezetékek nyomvonalát, átmérőjét, anyagát; c) az ivóvízhálózathoz tartozó nyomásfokozó és nyomáscsökkentő helyét; d) a vezetékkel, berendezésekkel érintett létesítményeket. 3. Vízmérőhely építészeti, gépészeti terve. 4. Nem lakossági vízhasználat esetén az ivóvízhálózathoz tartozó létesítmények és berendezések építészei és gépészeti általános terve. 5. A szolgáltató külön előírására hosszszelvény. A/1 mellékvízmérő 1. Műszaki leírás, mely tartalmazza a megrendelő, a tervező és a kivitelező azonosítására alkalmas adatokat, a beépítésre kerülő mérőberendezések típusát, főbb jellemzőit. 2. Tervrajzok: a) az érintett ingatlan házi ivóvízhálózatát, ezek tartozékait feltüntető vázrajz a mérőbeépítés helyének megjelölésével, mely azonosításra, valamint helykiválasztás helyességének megítélésére alkalmas; b) a tervezett mérőbeépítés szerelési rajza olyan léptékben, amely a műszaki megoldás elbírálhatóságát lehetővé teszi. B csatorna 1. Műszaki leírás, amely tartalmazza: a) a kérelmező (tulajdonos) nevét, postai címét; b) az ingatlan szükség esetén a létesítménnyel érintett szomszédos ingatlanok helyének (utca, házszám) és helyrajzi számának a megjelölését; c) az elvezetendő szennyvíz napi átlagos és csúcsidei mennyiségét (m3/nap), minőségét; d) az előtisztításra, valamint az előtisztítás utáni szennyvízminőségre vonatkozó adatokat; e) a szennyvízhálózathoz tartozó berendezések (átemelő, előtisztító stb.) rövid leírását, műszaki jellemzőit. 2. Helyszínrajz (1:200, 1:500 léptékben), feltüntetve: a) az érintett ingatlant és annak helyrajzi számát, illetve házszámát, b) a szennyvízhálózatok nyomvonalát, átmérőjét, anyagát, lejtését, jellemző pontjainak abszolút magassági adatait, c) a szennyvízhálózathoz tartozó berendezések (aknák, előtisztító szennyvízmennyiségmérő stb.) helyét, d) a szennyvízhálózattal érintett létesítményeket. 3. Nem lakossági szennyvízkibocsátás esetén a szennyvízhálózathoz tartozó létesítmények és berendezések építészeti és gépészeti általános terve. 4. A szolgáltató külön előírására hosszszelvény.

4 TÁJÉKOZTATÓ A VÍZMÉRŐAKNA ÉS VÍZMÉRŐHELY KIALAKÍTÁSÁHOZ A vízvezetéki csövet a föld felszíne alatt 1,20 m mélyen kell fektetni. Hagyományos kialakítás esetében az alábbi előírások szerint kell az aknát előkészíteni: Az akna felső éle álljon ki 10 cmre a föld felett, hogy az eső, talajvíz ne csuroghasson bele. a fedlap az aknafalak külső felületeit zárja magába és vasbetonból készül. A fedlapon egy cm lebúvó nyílás legyen, könnyen nyitható vaslemez fedlappal. Az akna méreteit a vázlatrajzon feltüntettük. Az akna anyaga beton vagy kisméretű tégla, vízzáró vakolattal. Az udvari (kerti) kifolyócsapok befagyása ellen beszerelendő ürítő (víztelenítő) főcsapot az aknában elhelyezni tilos. Útátfúrás esetén a szükséges (KM Ép. hatóság, stb.) engedélyek beszerzése az ingatlantulajdonost terheli és elvégzése csak a vízbekötési kérelem elbírálása után kezdhető Kerítés 0,6 1 m ¾ hg vagy 25 KPE cső NÁ 0,8 Fogyasztó 0,12 1,3 Bek. vez. Fogyasztó 0,5 0,2 0,5 0,6 NÁ

5 T. Megrendelő! A közműves vízellátás és a közműves csatornázás szabályait a 38/1995. (IV. 5.) korm. sz. rendelet tartalmazza. A rendeletekből a fontosabb tudnivalókat az alábbiakban közöljük. A tulajdonos az árhatóság Önkormányzat által megállapított víz és csatornahasználati díjat köteles a szolgáltató részére fizetni. VÍZELLÁTÁS A közcsőhálózat mentén fekvő ingatlanak a közműves vízellátásba való bekötését a tulajdonos kérhet. Ha a kérelmező nem az ingatlan tulajdonosa, a hozzájárulás csak annak beleegyezésével adható Ingatlanonként csak egy bekötés létesíthető, ingatlanmegosztás esetén az új ingatlanra külön bekötést kell kérni, ettől eltérni csak tűzvédelmi vagy műszaki okból szabad A fogyasztó kérelmére a közműves vízellátásba bekötött ingatlanon az együtt mért, de különböző vízfogyasztások mennyiségének meghatározásához a vízmérőre irányadó műszaki feltételek megtartásával mellékvízmérő felszerelésével kell biztosítani. A mellékvízmérő felszerelésével összefüggő költségek, valamint az ingatlan vízmérőjére vonatkozó rendelkezések megtartása eltérő megállapodás hiányában a fogyasztót terhelik. A mellékvízmérő felszerelését a Helyi Önkormányzat elrendelheti, ha az ingatlanon belüli vízfogyasztások elkülönített mérése a fogyasztók többsége jogos érdekeinek védelme érdekében szükséges. A tulajdonos köteles a vízmérő aknát állandóan hozzáférhetően és tisztán tartani, a vízmérőt folyamatosan figyelemmel kísérni és annak rendellenes működését az üzemeltetőnek haladéktalanul bejelenteni. Szerelési munkálatokat csak az üzemeltető szakemberei végezhetnek. A tulajdonos kérheti, hogy az üzemeltető a házi vízvezetéket a hiba megállapítása céljából a költségek megtérítése ellenében vizsgálja A fővízmérőnek a mérésügyi jogszabályokban előírt időszakos hitelesítéséről az üzemeltető a saját költségén gondoskodik. A vízdíj fizetésére kötelezett személyében beálló változást az üzemeltetőnek be kell jelenteni. Ennek elmulasztása esetén a vízdíj megfizetéséért a korábbi és új kötelezett egyetemlegesen felel. A fogyasztó által határidőben ki nem egyenlített víz és csatorna díjról az üzemeltető hátraléki kimutatást készít és azt végrehajtási záradékkal való ellátás céljából az illetékes közjegyzőnek mutatja be. A vízmérőt a fagykár ellen védeni kell! A vízmérő elfagyása esetén a költségek a fogyasztót terhelik. A vízmérő aknában egyéb anyagot tárolni TILOS! A Fogyasztó hozzájárulását adja a víz és csatornavezeték térítésmentes átadásához a Szolgáltató részére. CSATORNÁZÁS Minden ingatlanra külön bekötést kell létesíteni. Ettől eltérni csak műszaki okból szabad. Több ingatlan szennyvizének elvezetésére közös bekötőcsatorna csak akkor építhető, ha az műszakilag indokolt. Ha a közcsatorna a szomszédos telek mentén fekszik, az ingatlan a szomszéd hozzájárulásával, annak telkén át is beköthető. a tulajdonos a házi csatornát a szennyvíz minőségének ellenőrzésére alkalmas aknával (ellenőrző akna) köteles ellátni. A házi csatorna és a bekötő csatorna létesítéséhez, átalakításához és megszüntetéséhez az üzemeltető hozzájárulása szükséges. Ha a kérelmező nem az ingatlan tulajdonosa, a hozzájárulás annak beleegyezésével oldható A házi csatorna tartozékát képező szennyvíztisztító berendezés létesítéséhez, átalakításához és megszüntetéséhez a Helyi Önkormányzat engedélye szükséges. A tulajdonos az általa létesített berendezések építésének kezdetét és befejezését köteles az üzemeltetőnek bejelenteni és a berendezéseket a szemle és a nyomáspróba elvégzése érdekében takaratlanul, hozzáférhető módon hagyni. Nyomáspróbát csak akkor kell végezni, ha az üzemeltető azt szükségesnek tartja. A tulajdonos köteles a házi csatornát állandóan üzemképes állapotban tartani, és a csatorna szolgáltatásáért járó díjakat az üzemeltetőnek határidőben megfizetni. Ha a házi vagy bekötőcsatorna az ingatlanon keletkező szennyvizek elvezetésére már nem alkalmas, a Helyi Önkormányzat kérelmére vagy az üzemeltető javaslatára a tulajdonost a berendezések megfelelő átalakítására kötelezheti. A tulajdonos kérheti, hogy az üzemeltető a házi csatornát, az esetleges hibák megállapítása céljából a költségek megtérítése ellenében megvizsgálja. A csatornahasználati díj alapja a közcsatornába bekötött ingatlanon felhasznált teljes vízmenynyiség, tekintet nélkül arra, hogy annak beszerzése honnan történt. Fentieket tudomásul vettem: megrendelő

CSATORNABEKÖTÉSI KÉRELEM. név város/község. utca sz. em. ajtó. alatti lakos megrendelem Önöknél a város/község. utca sz. hrsz-ú

CSATORNABEKÖTÉSI KÉRELEM. név város/község. utca sz. em. ajtó. alatti lakos megrendelem Önöknél a város/község. utca sz. hrsz-ú Vevői rendelésszám: Előlegszámla száma: Üzemmérnökség Bekötési előleg: Ft Befizetés ideje: Megrendelő tölti ki: CSATORNABEKÖTÉSI KÉRELEM név város/község utca sz. em. ajtó alatti lakos megrendelem Önöknél

Részletesebben

A rendelet alkalmazási köre 1..

A rendelet alkalmazási köre 1.. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004.(VII.12.) rendelete az önkormányzati tulajdonú közüzemű vízműből szolgáltatott ivóvízért és a közüzemű csatornamű használatáért fizetendő

Részletesebben

IVÓVÍZ BEKÖTÉSI TÁJÉKOZTATÓ. (lakossági és nem lakossági ivóvíz bekötővezeték létesítése)

IVÓVÍZ BEKÖTÉSI TÁJÉKOZTATÓ. (lakossági és nem lakossági ivóvíz bekötővezeték létesítése) IVÓVÍZ BEKÖTÉSI TÁJÉKOZTATÓ (lakossági és nem lakossági ivóvíz bekötővezeték létesítése) Tisztelt Ügyfelünk! Hatályos: 2013. március 1-től Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. víziközmű szolgáltatási tevékenységét

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Madocsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2003. (V.1.) önkormányzati rendelete a közüzemi ívóvízellátással és a közműves szennyvízelvezetéssel kapcsolatos díjak megállapításáról és a díjalkalmazás

Részletesebben

Nyírmihálydi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008. (I. 01.) r e n d e l e t e

Nyírmihálydi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008. (I. 01.) r e n d e l e t e Nyírmihálydi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008. (I. 01.) r e n d e l e t e Az Önkormányzati tulajdonú víziközmű által biztosított ivóvíz, szennyvízelvezetés, szennyvíztisztítás és -kezelés

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 20/2011. (XII.21.) r e n d e l e t e. a közüzemi víz- és csatornaszolgáltatási díj megállapításáról

ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 20/2011. (XII.21.) r e n d e l e t e. a közüzemi víz- és csatornaszolgáltatási díj megállapításáról ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 20/2011. (XII.21.) r e n d e l e t e a közüzemi víz- és csatornaszolgáltatási díj megállapításáról Újszász Város Önkormányzata az árak megállapításáról rendelkező 1990. évi LXXXVII.

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 16/2010.(XII.15.) r e n d e l e t e. a közüzemi víz- és csatornaszolgáltatási díj megállapításáról

ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 16/2010.(XII.15.) r e n d e l e t e. a közüzemi víz- és csatornaszolgáltatási díj megállapításáról ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 16/2010.(XII.15.) r e n d e l e t e a közüzemi víz- és csatornaszolgáltatási díj megállapításáról Újszász Város Önkormányzata az árak megállapításáról rendelkező 1990. évi LXXXVII.

Részletesebben

Igénybejelentő. Út, utca, stb. Házszám ép/lh/em/ajtó. Út, utca, stb. Házszám ép/lh/em/ajtó. Út, utca, stb. Házszám ép/lh/em/ajtó

Igénybejelentő. Út, utca, stb. Házszám ép/lh/em/ajtó. Út, utca, stb. Házszám ép/lh/em/ajtó. Út, utca, stb. Házszám ép/lh/em/ajtó Igénybejelentő Fogyasztói szám (bekötési főmérő) : I. Felhasználási hely adatai Cím: Irsz. Helyrajzi sz. 5 II. Igénylő adatai II/1. Igénylő adatai Természetes személy az elkülönítetten mért locsolási célú

Részletesebben

Dabas és Környéke Vízügyi Kft

Dabas és Környéke Vízügyi Kft Dabas és Környéke Vízügyi Kft Tájékoztatás Szennyvízcsatorna bekötés és egyéb csatorna szolgáltatás megrendeléséről A szennyvízcsatorna hálózatra történő csatlakozás a víziközmű-szolgáltató működési területén,

Részletesebben

IVÓVÍZ BEKÖTÉSI TÁJÉKOZTATÓ. (lakossági és nem lakossági ivóvíz bekötővezeték létesítése)

IVÓVÍZ BEKÖTÉSI TÁJÉKOZTATÓ. (lakossági és nem lakossági ivóvíz bekötővezeték létesítése) IVÓVÍZ BEKÖTÉSI TÁJÉKOZTATÓ (lakossági és nem lakossági ivóvíz bekötővezeték létesítése) Tisztelt Ügyfelünk! Hatályos: 2017. július 1-től Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. víziközmű szolgáltatási tevékenységét

Részletesebben

Új ivóvízbekötés kiépítése, bekötés áthelyezése tájékoztató

Új ivóvízbekötés kiépítése, bekötés áthelyezése tájékoztató E01-01 M02v5 Új ivóvízbekötés kiépítése, bekötés áthelyezése tájékoztató A DRV Zrt. a vízközmű szolgáltatást az 58/2013. (II.27) Korm. rendeletben (továbbiakban Rendelet) leírtak szerint végzi. Ha a bekötés

Részletesebben

JUTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 24/2010.(XII. 13.) rendelete

JUTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 24/2010.(XII. 13.) rendelete JUTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 24/2010.(XII. 13.) rendelete az önkormányzati tulajdonú vízi közműből szolgáltatott ivóvíz díjának, és az önkormányzati tulajdonú vízi közüzemű által biztosított

Részletesebben

A LOCSOLÁSI CÉLÚ MELLÉKVÍZMÉRŐ TELEPÍTÉSÉNEK ÉS ELSZÁMOLÁSÁNAK EGYSÉGES ELJÁRÁSI RENDJE

A LOCSOLÁSI CÉLÚ MELLÉKVÍZMÉRŐ TELEPÍTÉSÉNEK ÉS ELSZÁMOLÁSÁNAK EGYSÉGES ELJÁRÁSI RENDJE A LOCSOLÁSI CÉLÚ MELLÉKVÍZMÉRŐ TELEPÍTÉSÉNEK ÉS ELSZÁMOLÁSÁNAK EGYSÉGES ELJÁRÁSI RENDJE A Kormány a 30/2004.(II.28.) Korm. rendelettel módosította a 38/1995.(IV.5.) Kormányrendeletet. A módosítás alapján,

Részletesebben

Csehbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete

Csehbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete Csehbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a közüzemi vízműből szolgáltatott ivóvízért-, illetőleg a közüzemi csatornamű használatáért fizetendő díjakról,

Részletesebben

KÖTEGYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2008.(XII.16.) SZ. R E N D E L E T E* AZ IVÓVÍZDÍJRÓL

KÖTEGYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2008.(XII.16.) SZ. R E N D E L E T E* AZ IVÓVÍZDÍJRÓL KÖTEGYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2008.(XII.16.) SZ. R E N D E L E T E* AZ IVÓVÍZDÍJRÓL Kötegyán Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 199. évi LXV. törvény

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2017. (II.24.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2017. (II.24.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2017. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló víziközmű hálózathoz történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről,

Részletesebben

A rendelet hatálya. A hozzájárulás mértéke. A hozzájárulás mértékét jelen rendelet 1. számú melléklete határozza meg.

A rendelet hatálya. A hozzájárulás mértéke. A hozzájárulás mértékét jelen rendelet 1. számú melléklete határozza meg. Sárvár Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2009. (III.20.) számú önkormányzati rendelete a csapadékvíz-elvezető csatorna közművesítési hozzájárulásról Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

Szaj ol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 19/2011. (XII. 15.) számú rendelete

Szaj ol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 19/2011. (XII. 15.) számú rendelete Szaj ol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011. (XII. 15.) számú rendelete A közüzemi Víz- ~S csatornaszolgáltatási díj megállapításáról Szajol Község Önkormányzata, az árak megállapításáról

Részletesebben

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések Felsőpakony Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2010. (XII.01.) számú rendelete (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva a13/2011. (XI.30.) rendelettel) Felsőpakony Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/1994. (VI. 1.) rendelete a közműves vízellátásról és a közműves csatornázásról*

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/1994. (VI. 1.) rendelete a közműves vízellátásról és a közműves csatornázásról* PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/1994. (VI. 1.) rendelete a közműves vízellátásról és a közműves csatornázásról* Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Hollád Község Önkormányzatána Képviselő-testülete 16/2011./XI.28./önkormányzati rendelete a szennyvízcsatornaszolgáltatás 2012.

Hollád Község Önkormányzatána Képviselő-testülete 16/2011./XI.28./önkormányzati rendelete a szennyvízcsatornaszolgáltatás 2012. Hollád Község Önkormányzatána Képviselő-testülete 16/2011./XI.28./önkormányzati rendelete a szennyvízcsatornaszolgáltatás 2012.évi díjáról Hollád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többszörösen

Részletesebben

HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM

HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM Ügyszám: 1087 Budapest, Kerepesi út 19. Postacím: 1426 Bp., 72 Pf. 114 Telefon: 455-4303 E-mail: ugyfelszolgalat@fcsm.hu Honlap: www.fcsm.hu HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM a megépített házi szennyvízhálózatra

Részletesebben

Új szennyvízbekötés kiépítése tájékoztató

Új szennyvízbekötés kiépítése tájékoztató Új szennyvízbekötés kiépítése tájékoztató E01-01 M03v4 Ebben a kiadványban az új szennyvízbekötés kiépítésével kapcsolatos ügyintézés menetéről tájékoztatjuk. Az alábbiakban rövid áttekintést adunk erről,

Részletesebben

HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRelem a megépített házi szennyvízhálózatra

HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRelem a megépített házi szennyvízhálózatra Ügyszám: 1087 Budapest, Asztalos Sándor u. 4. Postacím: 1426 Bp., 72 Pf. 114 Telefon: 455-4303 E-mail: ufi@fcsm.hu Honlap: www.fcsm.hu HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRelem a megépített házi szennyvízhálózatra

Részletesebben

Általános szerződési feltételek Második rész

Általános szerződési feltételek Második rész 2. számú melléklet Víz- és Csatornaművek Koncessziós ZRt. Szolnok Székhely: 5000 SZOLNOK, VÍZMŰ ÚT 1. KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A jelen Közüzemi Szolgáltatási Szerződés egy különálló és Felhasználóhoz

Részletesebben

Ikresítés kiépítése tájékoztató

Ikresítés kiépítése tájékoztató Ikresítés kiépítése tájékoztató E01-01 M07v2 A DRV Zrt. (továbbiakban Szolgáltató) a víziközmű szolgáltatást az 58/2013. (II.27) Korm. rendeletben (továbbiakban Rendelet) leírtak szerint végzi. A Rendelet

Részletesebben

PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÍZIKÖZMŰ FEJLESZTÉSI DÍJAK RÉSZLETFIZETÉSI SZABÁLYZATA

PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÍZIKÖZMŰ FEJLESZTÉSI DÍJAK RÉSZLETFIZETÉSI SZABÁLYZATA PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÍZIKÖZMŰ FEJLESZTÉSI DÍJAK RÉSZLETFIZETÉSI SZABÁLYZATA 1 Általános rész 1.1 A Szabályzat célja Jelen szabályzat célja a közműfejlesztési hozzájárulási díjak részletfizetési

Részletesebben

10/1995.(XI.27.) kt.sz. rendelete. a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről szóló 38/1995.(IV.5.) Korm.r. végrehajtásához 1..

10/1995.(XI.27.) kt.sz. rendelete. a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről szóló 38/1995.(IV.5.) Korm.r. végrehajtásához 1.. 10/1995.(XI.27.) kt.sz. rendelete a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről szóló 38/1995.(IV.5.) Korm.r. végrehajtásához 1.. Tarany község közigazgatási területén a közműves ivóvízellátásról

Részletesebben

Tápiószele Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2005. (X. 25.) rendelete

Tápiószele Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2005. (X. 25.) rendelete Tápiószele Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2005. (X. 25.) rendelete az önkormányzati tulajdonú közüzemi vízműből szolgáltatott ivóvízért fizetendő díj megállapításáról, a díjalkalmazás feltételeiről

Részletesebben

Csatornabekötési tájékoztató

Csatornabekötési tájékoztató Érd és Térsége Víziközmű Kft. Ügyfélszolgálati Iroda 2030 Érd, Felső u. 2. Postacím: 2031 Érd, Pf.: 55. Telefon: +36 23 521-751 Fax: +36 23 521-759 E-mail: ugyfelszolgalat@erdivizmuvek.hu www.erdivizmuvek.hu

Részletesebben

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2009.(IV.24.)Kt. rendelete Maglód város területén történő utólagos közműrákötések rendjéről és közműfejlesztési hozzájárulásról ZÁRADÉK Az egységes szerkezetbe

Részletesebben

3. A szolgáltatás teljesülése, a teljesítés helye, a szolgáltatási pont, a tulajdonjogi határ meghatározása

3. A szolgáltatás teljesülése, a teljesítés helye, a szolgáltatási pont, a tulajdonjogi határ meghatározása ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK a Fővárosi Csatornázási Művek Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint szolgáltató által szennyvíz továbbá egyesített rendszerű szennyvízelvezetés esetén a csapadékvíz elvezetésére

Részletesebben

38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet

38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet 38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről A Kormány a vízügyről szóló 1964. évi IV. törvény 46. -ában kapott felhatalmazás alapján a következőket

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének. A vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről szóló

Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének. A vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről szóló Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének A vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről szóló 3. számú egységes szerkezetben a 15/2007.(XII.13.), 7/2008. (XII.29.),

Részletesebben

Hollád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011./XI.28./önkormányzati rendelete az ivóvíz 2012.évi díjáról

Hollád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011./XI.28./önkormányzati rendelete az ivóvíz 2012.évi díjáról Hollád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011./XI.28./önkormányzati rendelete az ivóvíz 2012.évi díjáról Hollád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többszörösen módosított 1990.évi

Részletesebben

Új ivóvízbekötés kiépítése, bekötés áthelyezése tájékoztató

Új ivóvízbekötés kiépítése, bekötés áthelyezése tájékoztató E01-01 M02v8 Új ivóvízbekötés kiépítése, bekötés áthelyezése tájékoztató A DRV Zrt. (továbbiakban Szolgáltató) a vízközmű szolgáltatást a 2011. évi CCIX. törvény (továbbiakban Törvény) és az 58/2013. (II.27)

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KIÉPÍTETT SZENNYVÍZ-BEKÖTŐVEZETÉKÉRE TÖRTÉNŐ CSATLAKOZÁSHOZ SZÜKSÉGES FELTÉTELEKRŐL ÉS A FELHASZNÁLÓ FELADATAIRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A KIÉPÍTETT SZENNYVÍZ-BEKÖTŐVEZETÉKÉRE TÖRTÉNŐ CSATLAKOZÁSHOZ SZÜKSÉGES FELTÉTELEKRŐL ÉS A FELHASZNÁLÓ FELADATAIRÓL Fővárosi Vízművek Zrt. H-1134 Budapest, Váci út 23-27. www.vizmuvek.hu Levélcím: 1397 Bp., Pf. 512 Vízvonal: 06-40-247-247 Fax: 06-40-247-742 E-mail cím: vizvonal@vizmuvek.hu Adatkezelési nyilvántartási

Részletesebben

Csabacsűd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2009.(I.30.) önkormányzati rendelete

Csabacsűd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2009.(I.30.) önkormányzati rendelete Csabacsűd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009.(I.30.) önkormányzati rendelete az ivóvíz-ellátási szolgálatás díjainak megállapításáról és a szolgáltatások egyes kérdéseiről Csabacsűd

Részletesebben

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képvisel-testületének. 25/2004.(VII.14.) rendelete

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képvisel-testületének. 25/2004.(VII.14.) rendelete Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képvisel-testületének 25/2004.(VII.14.) rendelete az önkormányzati tulajdonú közüzem vízmbl szolgáltatott ivóvízért és a közüzem csatornam használatáért fizetend

Részletesebben

10/2007. (VI. 26.) Dunaharaszti Önkormányzati rendelet

10/2007. (VI. 26.) Dunaharaszti Önkormányzati rendelet 10/2007. (VI. 26.) Dunaharaszti Önkormányzati rendelet a szennyvízelvezetésről Egységes szerkezetben! Dunaharaszti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

Új szennyvízbekötés kiépítése tájékoztató

Új szennyvízbekötés kiépítése tájékoztató Új szennyvízbekötés kiépítése tájékoztató E01-01 M03v5 Ebben a kiadványban az új szennyvízbekötés kiépítésével kapcsolatos ügyintézés menetéről tájékoztatjuk. Az alábbiakban rövid áttekintést adunk erről,

Részletesebben

HELYI PIAC KIALAKÍTÁSA BODONYBAN (3243 Bodony Liget utca 1. hrsz.:841)

HELYI PIAC KIALAKÍTÁSA BODONYBAN (3243 Bodony Liget utca 1. hrsz.:841) 1 K I V I T E L I T E R V D O K U M E N T Á C I Ó É P Ü L E T G É P É S Z E T I T E R V F E J E Z E T HELYI PIAC KIALAKÍTÁSA BODONYBAN (3243 Bodony Liget utca 1. hrsz.:841) Szakági tervező: BEVO Building

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat 24/1993. /VII.12./ rendelete a közüzemi víz- és csatornadíj elszámolásáról (Az időközi módosításokkal egységes szerkezetben)

Vác Város Önkormányzat 24/1993. /VII.12./ rendelete a közüzemi víz- és csatornadíj elszámolásáról (Az időközi módosításokkal egységes szerkezetben) Vác Város Önkormányzat 24/1993. /VII.12./ rendelete a közüzemi víz- és csatornadíj elszámolásáról (Az időközi módosításokkal egységes szerkezetben) Az Önkormányzati törvény 8. /2/ bekezdésében, valamint

Részletesebben

2016. évi Árjegyzék II.

2016. évi Árjegyzék II. 1 S 00690001 Ivóvíz bekötések építése (1.1. - 1.3. pontok alapján): 2016. évi Árjegyzék II. Felhasználási helyeken végzett tevékenységek árai 1.1. Ivóvízbekötés készítése, megcsapolás, épített aknában

Részletesebben

HALASVÍZ KFT. ÜZLETSZABÁLYZATA

HALASVÍZ KFT. ÜZLETSZABÁLYZATA Szám: 01.0.001-L1 Fejezet: Szabályzat törzs Oldal: 1./60 Változat: 1.0 Kiadva: 2013. május 01. I. TARTALOMJEGYZÉK II. TECHNIKAI SZAKASZ 1. Dokumentum helye 1.1. Jelen Üzletszabályzat a HALASVÍZ Kft. Dokumentum

Részletesebben

38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről

38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről OptiJus Opten Kft. 1. 38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet 38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről A 2012.7.1. és 2012.12.31. között hatályos szöveg

Részletesebben

Tájékoztató az igénybejelentéshez

Tájékoztató az igénybejelentéshez Tájékoztató az igénybejelentéshez E01-01 M08v1 A DRV Zrt. a vízközmű szolgáltatást az 58/2013. (II.27) Korm. rendeletben leírtak szerint végzi. Ebben a kiadványban az igénybejelentésről tájékoztatjuk.

Részletesebben

HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM a megépített házi szennyvízhálózatra (Kérjük, kitöltés előtt olvassa el a Kitöltési útmutatót!

HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM a megépített házi szennyvízhálózatra (Kérjük, kitöltés előtt olvassa el a Kitöltési útmutatót! Ügyszám: HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM a megépített házi szennyvízhálózatra (Kérjük, kitöltés előtt olvassa el a Kitöltési útmutatót!) 3 1. Ingatlan adatai: Település neve: Irányítószám: Közterület

Részletesebben

Előterjesztés. Vámosszabadi Község Önkormányzata a közterületek használatáról 12/2015. (VI. 19.) számon alkotott rendeletet.

Előterjesztés. Vámosszabadi Község Önkormányzata a közterületek használatáról 12/2015. (VI. 19.) számon alkotott rendeletet. 2017. január 19. Képviselő-testületi ülés Előterjesztés 4. napirendi pont - Döntés a közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet módosításáról, rendeletalkotás; Előadó: Lizákné Vajda Lívia

Részletesebben

Termék kód Termék megnevezése Mennyiség Díj Áfa

Termék kód Termék megnevezése Mennyiség Díj Áfa Termék kód Termék megnevezése Mennyiség Díj Áfa FÜRDŐ01 USZODA ÉS TERMÁLDFÜRDŐ BELÉPŐJEGYEK darab ÁFA 27% FÜRDŐ02 SZAUNA darab ÁFA 27% FÜRDŐ03 ELŐLEG alkalom ÁFA 27% FÜRDŐ04 GYÓGYVÍZ SZOLGÁLTATÁS hó ÁFA

Részletesebben

A RENDELET HATÁLYA HATÓSÁGI ÁRMEGÁLLAPÍTÁS

A RENDELET HATÁLYA HATÓSÁGI ÁRMEGÁLLAPÍTÁS Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2008. (XII. 16.)önkormányzati rendelete AZ IVÓVÍZ - ELLÁTÁSI ÉS SZENNYVÍZ-ELVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁS DÍJAINAK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL ÉS A SZOLGÁLTATÁSOK

Részletesebben

IGÉNYBEJELENTÉS. Tüzivíz-bekötés létesítése, átalakítása. Új mellékvízmérő, visszaállítása, átalakítása

IGÉNYBEJELENTÉS. Tüzivíz-bekötés létesítése, átalakítása. Új mellékvízmérő, visszaállítása, átalakítása IGÉNYBEJELENTÉS Vízbekötés létesítése, áthelyezése Ikermérő beépítése Vízbekötés mérősítése Új mellékvízmérő, visszaállítása, átalakítása Locsolási vízmérő beépítése Szennyvíz-mennyiségmérő beépítése Szennyvíz-bekötés

Részletesebben

38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet. a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről. Általános rendelkezések

38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet. a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről. Általános rendelkezések 38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről A Kormány a vízügyről szóló 1964. évi IV. törvény 46. -ában kapott felhatalmazás alapján a következőket

Részletesebben

2017. évi Árjegyzék II.

2017. évi Árjegyzék II. 1 S 00690001 Ivóvíz bekötések építése (1.1. - 1.3. pontok alapján): 2017. évi Árjegyzék II. Felhasználási helyeken végzett tevékenységek árai 1.1. Ivóvízbekötés készítése, megcsapolás, épített aknában

Részletesebben

Bp. XI. Nagyszeben tér (1918/36 hrsz.) Termelői piachoz vízbekötés tervezése KIVITELI TERV

Bp. XI. Nagyszeben tér (1918/36 hrsz.) Termelői piachoz vízbekötés tervezése KIVITELI TERV PELIKÁN Bp. XI. Nagyszeben tér (1918/36 hrsz.) Termelői piachoz vízbekötés tervezése KIVITELI TERV Megbízó: Gazdagréti Összefogás Egyesület Bp. XI. Oltvány árok 41 Ép. B. Tervező: PELIKÁN Bt Tel./fax:

Részletesebben

(8) A vízszolgáltató jogosult a fogyasztók vízmérőjét ellenőrizni, amennyiben az a díjmegállapítás alapjául szolgál.

(8) A vízszolgáltató jogosult a fogyasztók vízmérőjét ellenőrizni, amennyiben az a díjmegállapítás alapjául szolgál. Újudvar községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2006.(XII.15.) számú rendelete a víz-és csatornadíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről Újudvar község Képviselő-testülete

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés munkaterv szerinti ülésre Véleményezi: Pénzügyi Bizottság E - 86 Nagykovácsi, 2012. június 21. Előterjesztő: Bencsik Mónika polgármester Előadó: Balzó Edina önkormányzati ov. Melléklet: módosított

Részletesebben

2017. évi Árjegyzék II.

2017. évi Árjegyzék II. 2017. évi Árjegyzék II. Felhasználási helyeken végzett tevékenységek árai 1 S 00690001 Ivóvíz bekötések építése (1.1. - 1.4. pontok alapján): 1.1. Ivóvízbekötés készítése, megcsapolás, épített aknában

Részletesebben

A rendelet hatálya. (2) az önerős beruházásban megvalósuló ivóvíz és szennyvízelvezető hálózat közműnek a meglévő közműhálózatra csatlakozás.

A rendelet hatálya. (2) az önerős beruházásban megvalósuló ivóvíz és szennyvízelvezető hálózat közműnek a meglévő közműhálózatra csatlakozás. Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 18/2010.(XII. 17.) számú rendelete a KÖZMŰFEJLESZTÉSI HOZZÁJÁRULÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK RENDJÉRŐL egységes szerkezetben a 16/2014. (IX.15.) sz. rendelettel Bugyi Nagyközség

Részletesebben

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 7/2006. (III. 29.) _R E N D E L E T E_ A TALAJTERHELÉSI DÍJRÓL. (egységes szerkezetben)

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 7/2006. (III. 29.) _R E N D E L E T E_ A TALAJTERHELÉSI DÍJRÓL. (egységes szerkezetben) AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 7/2006. (III. 29.) _R E N D E L E T E_ A TALAJTERHELÉSI DÍJRÓL (egységes szerkezetben) 1.) A rendelet hatályba lép: 2007. január 1-jén. 2.) A 19/2006. (XII. 13.) számú rendelet hatályba

Részletesebben

b) helyi önkormányzati fenntartású intézmények, polgármesteri hivatal vízfogyasztása nettó 192,-Ft/m 3 + ÁFA összege.

b) helyi önkormányzati fenntartású intézmények, polgármesteri hivatal vízfogyasztása nettó 192,-Ft/m 3 + ÁFA összege. NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/994. (V..) rendelete (/003. (XII.7.), /004. (I.8.), 3/004. (XII. 5.), 7/006. (XII.06.), /007. (VII.4.), 9/008. (IV..), a 9/008. (V.8.), a 8/008. (XII.7.),

Részletesebben

SÁRSZENTLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 19/2008. (XI. 27.) ÖR. RENDELETE

SÁRSZENTLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 19/2008. (XI. 27.) ÖR. RENDELETE SÁRSZENTLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 19/2008. (XI. 27.) ÖR. RENDELETE A KÖZÜZEMI VÍZMŰBŐL SZOLGÁLTATOTT IVÓVÍZÉRT FIZETENDŐ DÍJAKRÓL (Egységes szerkezetben a módosítására megalkotott

Részletesebben

Igénybejelentés közműves szennyvízcsatorna bekötésre

Igénybejelentés közműves szennyvízcsatorna bekötésre TÖRSVÍZ Csatornamű Üzemeltető és Szolgáltató Kft. 2045 Törökbálint, Raktárvárosi út 1. Telefon: (23) 311-836 Fax: (23) 332-179 E-mail: torsviz@t-online.hu, www.torsviz.hu Igénybejelentés közműves szennyvízcsatorna

Részletesebben

NAGYKOVÁCSI VIZIKÖZMŰVEK ÉVI MÓDOSÍTOTT BERUHÁZÁSI TERV teljesítése

NAGYKOVÁCSI VIZIKÖZMŰVEK ÉVI MÓDOSÍTOTT BERUHÁZÁSI TERV teljesítése NAGYKOVÁCSI VIZIKÖZMŰVEK 2012. ÉVI MÓDOSÍTOTT BERUHÁZÁSI TERV teljesítése 2012 évben indított munkák I. Előre nem tervezett értéknövelő munkák A keret terhére az alábbi munkák valósultak meg 2012-ben:

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS LOCSOLÁSI CÉLÚ VÍZHASZNÁLAT MEGÁLLAPÍTÁSÁRA SZOLGÁLÓ MELLÉKMÉRŐ ÜZEMELTETÉSÉRE

MEGÁLLAPODÁS LOCSOLÁSI CÉLÚ VÍZHASZNÁLAT MEGÁLLAPÍTÁSÁRA SZOLGÁLÓ MELLÉKMÉRŐ ÜZEMELTETÉSÉRE Szolgáltató példánya TÖRSVÍZ Kft. 2046 Törökbálint Pf.30. 6.6. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS LOCSOLÁSI CÉLÚ VÍZHASZNÁLAT MEGÁLLAPÍTÁSÁRA SZOLGÁLÓ MELLÉKMÉRŐ ÜZEMELTETÉSÉRE Megállapodás száma: amely létrejött

Részletesebben

Bőcs Községi Önkormányzat Képviselő Testületének. 14/2013.(X.30.) önkormányzati rendelet. A rendelet hatálya

Bőcs Községi Önkormányzat Képviselő Testületének. 14/2013.(X.30.) önkormányzati rendelet. A rendelet hatálya Bőcs Községi Önkormányzat Képviselő Testületének 14/2013.(X.30.) önkormányzati rendelet a közműves ivóvízellátásról, a közműves szennyvízelvezetésről és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz

Részletesebben

(Egységes szerkezetben a 14/2015.(V.29.) számú rendelettel)

(Egységes szerkezetben a 14/2015.(V.29.) számú rendelettel) Budakalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (IV.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő vízi-közmű hálózatokhoz történő utólagos csatlakozás engedélyezésének feltételeiről

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM

SZOLGÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM Ügyszám: 1087 Budapest, Kerepesi út 19. Postacím: 1426 Bp., 72 Pf. 114 Telefon: 455-4303 E-mail: ugyfelszolgalat@fcsm.hu Honlap: www.fcsm.hu SZOLGÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM a törzshálózatba történő bekötéshez

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2008. (XII.12.) rendelete a közüzemi vízműből szolgáltatott ivóvízért fizetendő díjakról.

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2008. (XII.12.) rendelete a közüzemi vízműből szolgáltatott ivóvízért fizetendő díjakról. Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2008. (XII.12.) rendelete a közüzemi vízműből szolgáltatott ivóvízért fizetendő díjakról. Az árak megállapításáról szóló, az 1993. évi CIV. törvénnyel

Részletesebben

ZEMPLÉNI VÍZMŰ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SÁTORALJAÚJHELY, KAZINCZY U. 24. ÜZLETSZABÁLYZAT. Sátoraljaújhely, 2012. július 15.

ZEMPLÉNI VÍZMŰ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SÁTORALJAÚJHELY, KAZINCZY U. 24. ÜZLETSZABÁLYZAT. Sátoraljaújhely, 2012. július 15. ZEMPLÉNI VÍZMŰ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SÁTORALJAÚJHELY, KAZINCZY U. 24. ÜZLETSZABÁLYZAT Sátoraljaújhely, 2012. július 15. Módosítva: 2013.08.07. Hivatal által jóváhagyva: 2013.október 3. Lakatos

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2018. ( ) önkormányzati rendelete

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2018. ( ) önkormányzati rendelete MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2018. ( ) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló víziközmű hálózathoz történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről,

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM a törzshálózatba történő bekötéshez (Kérjük, kitöltés előtt olvassa el a Kitöltési útmutatót!)

SZOLGÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM a törzshálózatba történő bekötéshez (Kérjük, kitöltés előtt olvassa el a Kitöltési útmutatót!) Ügyszám: SZOLGÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM a törzshálózatba történő bekötéshez (Kérjük, kitöltés előtt olvassa el a Kitöltési útmutatót!) 2 1. Ingatlan adatai: Település neve: Irányítószám: Közterület

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSOK DÍJA. ÁFA nélkül ÁFA-val 1. Rezsi óradíj Ft/óra Ft ÁFA: 27 %

SZOLGÁLTATÁSOK DÍJA. ÁFA nélkül ÁFA-val 1. Rezsi óradíj Ft/óra Ft ÁFA: 27 % Nyírlugos-Nyírmihálydi-Nyírgelse települések Víziközmű szolgáltatáshoz kapcsolódó szolgáltatások és másodlagos tevékenységek 2014. január 1-én hatályos díjai SZOLGÁLTATÁSOK DÍJA 1. Rezsi óradíj 3 150 Ft/óra

Részletesebben

HIDEGSÉG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XII. 15.) RENDELETE

HIDEGSÉG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XII. 15.) RENDELETE HIDEGSÉG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XII. 15.) RENDELETE az ívóvízellátás, valamint szennyvízelvezetés, és tisztítás díjainak meghatározásáról és az áralkalmazási feltételekről Az árak megállapításáról

Részletesebben

KISTOLMÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (XII.20.) számú rendelete a vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről

KISTOLMÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (XII.20.) számú rendelete a vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről KISTOLMÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (XII.20.) számú rendelete a vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről (módosítással egységes szerkezetben) Kistolmács Község Önkormányzatának

Részletesebben

38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet. Általános rendelkezések

38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet. Általános rendelkezések 38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről A Kormány a vízügyről szóló 1964. évi IV. törvény 46. -ában kapott felhatalmazás alapján a következőket

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. november 26. -i ülésére Tárgy: Az önkormányzati beruházásban megvalósított szennyvízlevezető csatornahálózat költségeihez

Részletesebben

Tiszabercel Község Önkormányzati Képviselő-testületének (XII. 1.) RENDELETE

Tiszabercel Község Önkormányzati Képviselő-testületének (XII. 1.) RENDELETE Tiszabercel Község Önkormányzati Képviselő-testületének 14 2009. (XII. 1.) RENDELETE a közüzemi vízműből szolgáltatott ivóvízért, illetőleg a közüzemi csatornamű használatáért fizetendő legmagasabb hatósági

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Egységes szerkezetbe foglalva. Lezárva 2011. február 25. Murakeresztúr Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2006.(XII. 15.) számú rendelete a víz- és csatornadíjak megállapításáról, a számlázás

Részletesebben

Egységes szerkezetben IV.

Egységes szerkezetben IV. Nagyrécse Község Önkormányzati Képviselőtestületének a víz- és csatornadíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről szóló *6/2010.(XII.10.) sz. r., a 14/2009.(XII.22.) sz. r., a 12/2007.

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 47/2008. (XI.28.) önkormányzati rendelete a vízgazdálkodási közfeladatok ellátásáról 1

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 47/2008. (XI.28.) önkormányzati rendelete a vízgazdálkodási közfeladatok ellátásáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 47/2008. (XI.28.) önkormányzati rendelete a vízgazdálkodási közfeladatok ellátásáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

(3) Az alapdíjat a mellékmérők esetében fogyasztónként, főmérős fogyasztók esetében bekötésenként kell fizetni.

(3) Az alapdíjat a mellékmérők esetében fogyasztónként, főmérős fogyasztók esetében bekötésenként kell fizetni. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 22/2004.(IV.15.) Kgy. rendelete a víziközműből szolgáltatott ivóvíz és a víziközmű által biztosított szennyvízelvezetés legmagasabb hatósági díjának megállapításáról

Részletesebben

1.A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

1.A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2016. (VI.22.) önkormányzati rendelete a háztartási szennyvíz gyűjtésére, szállítására és elhelyezésére vonatkozó szabályokról Sátoraljaújhely

Részletesebben

ZEMPLÉNI VÍZMŰ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGÜ TÁRSASÁG SÁTORALJAÚJHELY, KAZINCZY U. 24.

ZEMPLÉNI VÍZMŰ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGÜ TÁRSASÁG SÁTORALJAÚJHELY, KAZINCZY U. 24. ZEMPLÉNI VÍZMŰ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGÜ TÁRSASÁG SÁTORALJAÚJHELY, KAZINCZY U. 24. ÜZLETSZABÁLYZAT, 2012. július 15. jóváhagyta: 1 TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1.1. Az Üzletszabályzat célja 1.2.

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 1/2011. (I.28.) sz. önkormányzati rendelete a vízműből szolgáltatott ivóvízért, illetőleg a közüzemi csatornamű használatáért fizetendő legmagasabb hatósági

Részletesebben

IGÉNYBEJELENTÉS. Közterület neve, jellege (út, utca, krt., tér, stb.): Házszám: Épület: Lépcsőház: Emelet: Ajtó:

IGÉNYBEJELENTÉS. Közterület neve, jellege (út, utca, krt., tér, stb.): Házszám: Épület: Lépcsőház: Emelet: Ajtó: IGÉNYBEJELENTÉS 1. A bekötéssel érintett ingatlan adatai Település neve: Irányítószám: Helyrajzi szám: Közterület neve, jellege (út, utca, krt., tér, stb.): Házszám: Épület: Lépcsőház: Emelet: Ajtó: 2.

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2004. (VI. 29.) r e n d e l e t e

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2004. (VI. 29.) r e n d e l e t e SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2004. (VI. 29.) r e n d e l e t e a talajterhelési díjjal kapcsolatos adatszolgáltatási és eljárási szabályokról Sárospatak Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Cakó Balázs. Gv-01 1:50. Alaprajz A.M. WC IRODA-TEAKONYHA ELŐ. FFI WC ELŐTÉR 2% NŐI WC RAKTÁR KERTI RAKTÁR CB-2018_ /03.

Cakó Balázs. Gv-01 1:50. Alaprajz A.M. WC IRODA-TEAKONYHA ELŐ. FFI WC ELŐTÉR 2% NŐI WC RAKTÁR KERTI RAKTÁR CB-2018_ /03. FFI WC ELŐ. RAKÁR IRODA-EAKONYHA PE-HD Kiszellőző vezeték tető fölé kivezetve NA110 NA110 KERI RAKÁR A.M. WC NA110 WC meglévő, NA110 meglévő HHV WC NŐI WC ELŐÉR meglévő szennyvíz aknához 2% meglévő, Melévő

Részletesebben

MAKÓ-TÉRSÉGI VÍZIKÖZMŰ KFT. ÜZLETSZABÁLYZAT 1. SZÁMÚ MELLÉKLET AZ IVÓVÍZBEKÖTÉS ÁLTALÁNOS MŰSZAKI FELTÉTELEI

MAKÓ-TÉRSÉGI VÍZIKÖZMŰ KFT. ÜZLETSZABÁLYZAT 1. SZÁMÚ MELLÉKLET AZ IVÓVÍZBEKÖTÉS ÁLTALÁNOS MŰSZAKI FELTÉTELEI MAKÓ-TÉRSÉGI VÍZIKÖZMŰ KFT. ÜZLETSZABÁLYZAT 1. SZÁMÚ MELLÉKLET AZ IVÓVÍZBEKÖTÉS ÁLTALÁNOS MŰSZAKI FELTÉTELEI Üzletszabályzat 1. számú melléklete Az ivóvízbekötés általános műszaki feltételei A bekötés

Részletesebben

KIVONAT. Tiszabercel Község Önkormányzati Képviselő-testületének, december 14- én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Tiszabercel Község Önkormányzati Képviselő-testületének, december 14- én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Tiszabercel Község Önkormányzati Képviselő-testületének, 2010. december 14- én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tiszabercel Község Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2010. (XII. 15.) önkormányzati

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2001.(IV.26.) 1 RENDELETE 2 AZ ÚTÉPÍTÉSI- ÉS KÖZMŰVESÍTÉSI HOZZÁJÁRULÁSRÓL

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2001.(IV.26.) 1 RENDELETE 2 AZ ÚTÉPÍTÉSI- ÉS KÖZMŰVESÍTÉSI HOZZÁJÁRULÁSRÓL ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2001.(IV.26.) 1 RENDELETE 2 AZ ÚTÉPÍTÉSI- ÉS KÖZMŰVESÍTÉSI HOZZÁJÁRULÁSRÓL A 43/2001. (XII. 17.) 3, A 49/2001. (2002. I. 2.) 4, A 16/2002. (VII. 4.)

Részletesebben

Nagybajom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2017.(III/8.) számú önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról. 1.

Nagybajom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2017.(III/8.) számú önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról. 1. Nagybajom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2017.(III/8.) számú önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról Nagybajom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezetterhelési díjról

Részletesebben

Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. /4220 Hajdúböszörmény, Radnóti Miklós út. 1./ Üzletszabályzata 1. sz. melléklet

Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. /4220 Hajdúböszörmény, Radnóti Miklós út. 1./ Üzletszabályzata 1. sz. melléklet Ügyfélkód/Mérőhelykód LAKOSSÁGI FELHASZNÁLÓVAL KÖTÖTT VÍZIKÖZMŰ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS Mely - egyrészről a Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. (székhelye: 4220 Hajdúböszörmény, Radnóti

Részletesebben

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. alapvető feladata a víztermelés, - kezelés és ellátás, és a szennyvízelvezetés- és kezelés.

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. alapvető feladata a víztermelés, - kezelés és ellátás, és a szennyvízelvezetés- és kezelés. Nyújtott közszolgáltatások: A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. alapvető feladata a víztermelés, - kezelés és ellátás, és a szennyvízelvezetés- és kezelés. A szolgáltatás igénybevételének rendje: Szolgáltatás létrehozása,

Részletesebben

A felhasználó kötelezettségei

A felhasználó kötelezettségei A felhasználó kötelezettségei A Felhasználó az Üzletszabályzat más pontjaiban, valamint a jogszabályokban meghatározottakon túlmenően, különösen az alábbiakra köteles: a Víziközmű-szolgáltató által nyújtott

Részletesebben

A rendelet hatálya. Az utólagos csatlakozás feltételei

A rendelet hatálya. Az utólagos csatlakozás feltételei Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29 / 2017. (VIII.10.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló víziközmű hálózathoz történő utólagos csalatkozás műszaki és pénzügyi feltételeiről,

Részletesebben

1. számú melléklet. nem lakosság. Gelse Község Önkormányzatára vonatkozó 2012. évi díjak:

1. számú melléklet. nem lakosság. Gelse Község Önkormányzatára vonatkozó 2012. évi díjak: 1. számú melléklet Gelse Község Önkormányzatára vonatkozó 2012. évi díjak: Alapdíj főmérő esetén Alapdíj főmérő esetén Ivóvíz szolgáltatás után Szennyvízelvezetés után átmérő Ft/hó/mérő + Áfa Ft/hó/mérő

Részletesebben

Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. /4220 Hajdúböszörmény, Radnóti Miklós út. 1./ Üzletszabályzata 3. sz. melléklet

Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. /4220 Hajdúböszörmény, Radnóti Miklós út. 1./ Üzletszabályzata 3. sz. melléklet Ügyfélkód/Mérőhelykód LAKOSSÁGI FELHASZNÁLÓVAL KÖTÖTT VÍZIKÖZMŰ MELLÉKSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS Mely - egyrészről a Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. (székhelye: 4220 Hajdúböszörmény, Radnóti

Részletesebben

109. EGYSÉGES SZERKEZET

109. EGYSÉGES SZERKEZET 109. EGYSÉGES SZERKEZET Budakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testület 62/2011. (XII. 20.) ÖR, 3/2011. (I. 26.) ÖR, 58/2010. (XII. 15.) ÖR, 2/2010. (II. 10.) ÖR, 40/2009. (XII. 16.) ÖR, 61/2008. (XII.

Részletesebben

KEOP-1.2.0/09-11-2011-0014

KEOP-1.2.0/09-11-2011-0014 LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ 2015. FEBRUÁR 19. LAKOSSÁGI BEKÖTÉSEK a "Szigetszentmiklós, Bucka városrész szennyvízcsatornázás és a szennyvíztisztító telep bővítése" tárgyú, KEOP-1.2.0/09-11-2011-0014 azonosító

Részletesebben