VI. évfolyam, 25. szám december 14. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VI. évfolyam, 25. szám 2012. december 14. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007"

Átírás

1 VI. évfolyam, 25. szám december 14. P A N O R Á M A ANNO 2007 cegledipanorama.hu Fotó: Kisfaludi István

2

3 P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) cegledipanorama.hu Lapigazgató: Krizsán Ervin Tel.: (20) Megjelenés: minden páros hét pénteken Következő lapzárta: január 7. hétfő 18 óra Terjesztési reklamáció: 06/ Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Lapunk megjelenését támogatja: Szép Tündérország támad föl szívemben Ilyenkor decemberben. A szeretetnek csillagára nézek, Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, Ilyenkor decemberben. Juhász Gyula: Karácsony felé című versének szavaival ben is egyet lehet érteni. Nem kell gyereknek lenni ahhoz, hogy valami varázslatos, titokzatos várakozásban éljen az ember az ünnep közeledtén. A készülődéssel minden felfokozódik; vagy megszépül, elcsendesedik a lelkünkben vagy éppen felerősödnek a problémáink az év végi hajtásban. Ha az életünkben a szeretet jeleire figyelünk, ilyenkor is megtalálhatjuk a lelki békességet. Bizalmas szívvel járom a világot, S amit az élet vágott, Behegesztem a sebet a szívemben, És hiszek újra égi szeretetben, Ilyenkor decemberben. Sokan vannak, akiknek az ünnep is csak egy lesz a túlélendő mindennapok közül, akik már elvesztették a hitüket egy jobb, élhetőbb világban, feladták a küzdelmet anyagi, családi problémák, betegségek között. Pedig az égi szeretet megnyilvánulásának ünnepén kicsit könnyebb hinni, megbocsátani, felülemelkedni a bajokon, hogy aztán a hétköznapokat begyógyult szívvel élhessük. És valahol csak kétkedő beszédet Hallok, szomorún nézek, A kis Jézuska itt van a közelben, Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen, S ne csak így decemberben. Idén adventkor többen is megkerestek bennünket, hogy adakozni szeretnének névtelenül, segítsünk nekik. E tapasztalatok visszaadhatják a hitünket abban, hogy létezik még emberi jóság, önzetlenség, könyörület, vannak, akiknek fontos, hogy juttassanak abból, amit a jó Istentől kaptak azoknak, akiknek kevesebb jutott. A szeretet forrása a szentestén születésnapját ünneplő Jézus azonban karácsonykor ott van nemcsak a díszesen csomagolt, drága ajándékokban, de a gyerekek csillogó szemében, kézzel készített, hetek óta rejtegetett meglepetéseiben, a nagymama szeretet-fűszerrel készült mézeskalácsának ízében, a közösen elköltött családi vacsora meghittségében is. Boldog, szeretetteljes ünnepeket kívánunk minden kedves Olvasónknak! Krizsán Anett szerkesztő

4 4 Hírek Sikeres az idei adventi vásár Cegléd hagyományos adventi programját idén új kezdeményezés színesíti: november 30-tól december 31-ig a Szabadság téren a városlakóknak koncerteket, zenés gyermek- és felnőttprogramokat rendeznek. László Dittát, a város rendezvényszervezőjét kérdeztük az eltelt két hét tapasztalatairól. Nyitva ezüst és arany vasárnap? 9-16 óráig! Cegléden AKCIÓK? - IGEN! ELÉRHETÕ? - IGEN! Hoppá! Facebook: Dynamic cipő és sportbolt Webshop: dynamicbolt.hu Hozd be a kivágott hirdetést és ezüst hétvégén minden jég és görkorira, gördeszkára -15% kedvezményt kapsz! Arany hétvégén a hirdetés felmutatójának minden nõi, férfi és gyermek csizma, bakancs -15% engedménnyel! félve vágtunk bele, hogy az adventi vásár mellett zenés programokat is kínáljunk a ceglédieknek, de kellemes meglepetés ért minket, mert tömegesen látogatnak ki a rendezvényekre. Nagy az összetartó ereje ezeknek a hétvégéknek, az emberek régi barátokkal, ismerősökkel találkoznak és forralt bor mellett beszélgetnek, vásárolgatnak, vagy csak nézelődnek a kézműveseknél, kereskedőknél. Számomra nagy meglepetés volt, hogy a tavaly bevezetett közös adventi gyertyagyújtás mennyire népszerű lett, vasárnaponként egyre többen kilátogatnak a térre. Nagy sikernek örvendenek a helyi zenekarok fellépései, eddig Tom White és barátai, a Koktél zenekar, illetve Bekker Betty és a Happy Five lépett fel. A gyermekprogramok közül a legnépszerűbb a december 6-ai Mikulásváró előadás volt. - A tavalyival ellentétben idén elégedettek az adventi vásár forgalmával az árusok? - Nem titok, hogy az egy-két kivételtől eltekintve ceglédi, vagy helyi érdekeltségű kereskedőknek akartunk elsősorban segíteni a rendezvényekkel, a látogatottság növelésével. Úgy tűnik ez sikerült is, mert nagyon elégedettek. Kilencven százalékban a beszedett helypénzt már ki is árulták. Az az újítás is nagy sikert aratott az árusok között, hogy sorok helyett, körben helyeztük el a házakat, ráadásul így min- Egészség Pénztár elfogadóhely! Nyitva: H-P: 9-18 Szo: Fotók: Kisfaludi István

5 denhonnan látható a színpadi program is. - Mennyibe kerül ez a városnak, lehet tudni, hogy rendezvény rentábilis lesz-e? - Igen, a vásár önmagát finanszírozza. A korcsolyapálya és a rendezvény megvalósítására 3 millió Ft támogatást kaptunk. A beszedett helypénz ennek 90 %-át lefedi, a jégpálya bevételét pedig még nem látjuk, de valószínű, hogy a hiányzó összeg meglesz. Természetesen, a helyi támogatók, szponzorok nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény, az adventi vásár fő támogatói a Vakond Via Kft. és a CEGMAL Kft., de számos kisebb ceglédi vállalkozás is segítette a megvalósulását. - Év végéig még két hét áll előttünk, milyen további programokat ajánlasz különösen az olvasók figyelmébe? - Ezen a hétvégén gazdag programmal várjuk.... a ceglédieket. 14-én pénteken, a Cegléden már ismert felvidéki magyarokból álló együttes, a Kicsi hang lép majd fel, igényes műsorukban 20. századi magyar költők verseit zenésítik meg. 15-én a Gríz zenekar hoz karácsonyi dalokat, 16-án pedig a harmadik adventi gyertya meggyújtásakor az AB duo Fésűs Ádám és Nagy Barnabás nosztalgia műsorát láthatják, akik magyar örökzöldek mellett Eric Clapton, Sting és John Mayer dalait dolgozzák fel. 23- án az utolsó gyertya meggyújtásával nem ér véget a programfolyam, az ünnepek után ceglédi DJ-k lépnek fel esténként. Most már részleteket is elárulhatok a szilveszteri programról: 16 órakor a Gríz, 18 órakor Tom White, 20 órától Bekker Betty csapata, este tíztől hajnali háromig pedig a Cegléd Rádió DJ-i foglalják el a színpadot. A hideg szilveszter éjszakára fűtött melegedősátorral, éjfélkor pedig egy pár virslivel és pezsgővel várjuk az évet velünk búcsúztató ceglédieket.

6 6 Hírek Megyenapi kitüntetések A Megyenap és a Sportkarácsony alkalmából köszöntötte a közgyűlés Pest megye kiválóságait, december 7-én. A Megyenapon köszönti a közgyűlés mindazokat, akik a hivatásukban, vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre. ARANYÉR- LÉZERSEBÉSZETI MAGÁNRENDELÉS CEGLÉD, BAJCSY-ZSILINSZKYTÉR 3/A, ORVOSI RENDELŐBEN (A Felszegi úti gyógyszertár mellett) minden csütörtökön ig DR BORBÁS JÓZSEF sebész fõorvos ARANYEREK műtét nélküli végleges, fájdalmatlan ellátása, végbélrák-szűréssel LÉZERES kisműtétek (anyajegyek, szemölcsök, vírusos növedékek, benőttköröm) VISSZEREK injekciós ellátása Tel.: 20/ , 53/ az idei év különleges, mert idén az ünnepség része volt az olimpia jegyében, a Pest megyei Sportkarácsony is. dr. Szűcs Lajos, Pest megye elnöke az ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy akik ma itt vannak, velünk, azok mind tudják, hogy mit jelent cselekedni akkor, amikor még nincs garancia a sikerre. (...) érdemes vállalni a kemény és következetes munkát, az elhivatott, és kitartó erőfeszítéseket. Majd a 2012-es év díszpolgárát, Csoóri Sándort idézte: Régen leginkább abban hitt az ember, ami láthatatlan volt a számára. Mára viszont a civilizációs eszközök jóvoltából tömérdek dolog vált előtte láthatóvá, pazar tálalásban, minden percben. Az emberiség zöme roppant hálás ezért az ajándékért. Közben eszébe se jut, hogy épp a rengeteg látvány takarja még inkább azt, amit érdemes volna látni. Az ünnepségen a londoni olimpián és paralimpián érmes vagy pontszerző Pest megyei sportolókat is köszöntötte a közgyűlés, köztük a ceglédieket Czigány Dórát, Lőrincz Tamást és Ungvári Miklóst. Ezután kiosztották a megyei legjobb sportolóinak a díjakat. Csak a ceglédi díjazottakat kiemelve: az Év legjobb Pest Megyei férfi sportolója Lőrincz Viktor lett, az Év legjobb Pest Megyei Utánpótlás csapata pedig a Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Club. A rendezvényen számos díj között átadták a Pest Megye Díszpolgára címet Csoóri Sándornak. Pest Megyéért Emlékérmet kapott Soltészné Lédeczi Judit, a Ceglédi Kossuth Gimnázium leánykarának vezetője.

7 A Nagy István Líceum hangversenye A HAGYOMÁNYOK SZERINT a csíkszeredai Nagy István Líceum zenetagozatos diákjainak hangversenyével indult Cegléden az adventi hangversenysorozat, december 1-jén, a Városháza dísztermében adtak teltházas koncertet az erdélyi diákok. Népdalcsokrot, folklórműsort, zenei produkciót láthattak a nézők, majd zárásként az iskola vegyeskarának koncertjét, Gergely-Simon Ibolya vezényletével. Délelőtt a művészeti iskola képzőművészeti szakos tanulóinak kiállítása nyílt a Kossuth Gimnáziumban. Grafikákat, festményeket, textil alkotásokat és idén először szobrokat, domborműveket is elhoztak a ceglédieknek a testvérváros fiataljai. A kiállítást Imets László és Rónai Gábor művésztanárok nyitották meg. A megnyitót Buzás Kovács Boróka és Váta Izabella zenei produkciója színesítette. Fotó: Volter Etelka Ceglédi Prima díjasok A HÉT CEGLÉDI PRIMA-JELÖLT KÖ- ZÜL végül két szakember kapott regionális elismerést, további egy pedig országos Prima-Primissima, az Év Vállalkozója díjat vehetett át. November 30-án regionális díjat kapott dr. Farkas Gábor főépítész, az Év vállalkozója díjat vehette át dr. Gabnai Judit háziorvos. Lapunk március 27-ei számában jelent meg interjú Gabnai doktornővel, melyben hivatásáról a következőt nyilatkozta: Háziorvosként azt tartom a legszebbnek hivatásomban, hogy alaposabban megismerhetem a betegeimet az évtizedek során. (...) ez a gyógyítás szempontjából is rendkívül fontos. Itt az eredmények nem látványosak, de emberileg mindenképpen sokat jelentenek. vallotta a doktornő. Dr. Farkas Gábor, Ybl és Pro-Architectura díjas építész, 1992 óta Cegléd főépítésze. Országosan elismert szakember, akit karakteres, sajátos stílusú, Bács-Kiskun és Pest megyei települések emblematikus épületeinek építőjeként tartanak számon. Épületeiről a települések építészeti hagyományainak tisztelete, és egyéni építészeti ízekkel teletűzdelt maiság sugárzik szól a közelmúltban átadott nagykőrösi főteret is megálmodó építész jellemzése. December 7-én a Müpában Bacskai János, a Ced-Dent Kft. és az Osteo 2004 Kft ügyvezetője vállalkozása területén elért kiemelkedő eredményeiért és közéleti tevékenységéért kapta meg a VOSZ elismerését. A két cégnél mintegy 40 embert foglalkoztató ügyvezető lapunknak adott nyilatkozata szerint: Ez a díj, nemcsak engem illet, hanem a családomat és kollégáimat is, közös munkánk elismerése ez.

8

9 Emléktáblát koszorúztak A VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS A KÁRPÁTI AURÉL Irodalmi Asztaltársaság képviselői december 5- én koszorúzták, Kárpáti Aurél, Kossuth-díjas író szülőhelyének emléktábláját a Rákóczi úton december 5-én ott állt az a ház, a Rákóczi útra torkolló Kisfaludy utcában, ahol Gungl Aurél született. A Ceglédet mélységesen szerető író február 7-án halt meg Budapesten, s az emléktáblát még abban az évben ősszel felavatták, dr. Ikvai Nándor múzeumigazgató kezdeményezésére. A Ceglédi Hírlap egykori tudósítása szerint (1963. október 8.) A Himnusz hangjai után Gyarmati Teréz mondta el, mély átéléssel Kárpáti Aurél: Egy pesti állomáson c. költeményét. Most először Baldavári László emlékezett Cegléd jeles szülöttének életútjára, majd most is Gyarmati Teréz, azaz Paskó Istvánné nyugdíjas tanár, a könyvtár Anyanyelv Ápolók Klubjának vezetője mondta el az Egy pesti állomáson című költeményt az író, költő, színikritikus születésének 128. évfordulóján. Az irodalmi társaság és a könyvtár képviselői a tisztelet és emlékezés jegyében koszorút helyeztek el az emléktáblánál. SZFÉRA Fotó: Kisfaludi István Véradókat ünnepeltek NOVEMBER 29-ÉN A KOSSUTH MŰVELŐDÉSI Központ Kamaratermében köszöntötte a helyi Vöröskereszt többszörös véradóit évzáró ünnepségén. - Minden évben folyamatosan csökken a véradók száma, jönnek ugyan új önkéntesek, de nem annyian, amennyien kiesnek véradó fedezné a műtéteknél szükséges mennyiséget, de idén 3000-nél is kevesebben jöttek el vért adni hívta fel a figyelmet Tölgyessy Attiláné, a Vöröskereszt helyi szervezetének elnöke bevezetőjében. Majd hozzátette: minden hónap első keddjén a kórházban is lehet vért adni. - A véradás önkéntes és ismeretleneket segítő cselekedet, amit a hazájáért tesz az önkéntes. Remélem, hogy sok követője lesz a rendszeres véradóknak, a fiatalabb korosztályból is. tette hozzá Gerzsenyi István, Pest Megyei Vöröskereszt megbízott igazgatója, aki a díjak átadásában is részt vett. A köszöntő ünnepségen emlékérmeket adtak át a 30, 40 és 50-szeres véradóknak és a munkájukat támogató cégeket is köszöntötték. Külön kiemelték az Infineont, amely az idén megkapta, Az év véradóbarát munkahelye kitüntetést. A rendezvényen az Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei adtak műsort a meghívott véradóknak. Használt cikkek, ruhák, cipõk, könyvek! Cegléd, Déli út 33. Nyitva: H-P: óra Szo: óra V: óra Tel: 53/ Mob: 20/

10 Búcsúztatták középiskolás éveiket DECEMBER ELSŐ HÉTVÉGÉJÉN TŰZTÉK FEL a ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola végzős diákjaira az ikonikus szimbólumnak számító szalagokat. Az ünnepségnek hagyományosan a Városi Sportcsarnok adott helyet, ahol a diákok családtagok, barátok körében búcsúztatták középiskolás éveiket. Adventi koszorúkötés AZ IDÉN DECEMBER ELSŐ HÉTVÉGÉJÉN két napon is várták az Oázis Kertészetbe adventi koszorúkötésre a családokat. A kellékek és a profi virágkötő mellett, a jó hangulatot is biztosította a kertészet a kilátogatóknak. Forró teát, forralt bort, házi készítésű mézeskalácsot kínáltak a lelkes koszorúkészítőknek. - Nagyon érdekes volt, hogy míg a felnőttek verejtékezve próbálták összeszedni a színben harmonizáló kellékeket, addig a gyerekek mindent-bele, színkavalkád koszorúkat készítettek. Nem nehéz kitalálni melyik lett a szebb?! mondta el lapunknak a Nándoriné Herczeg Judit, a kertészet vezetője. Fotó: Krizsán E.

11 Miklós nap rozéja TIZENNEGYEDIK ALKALOMMAL REN- DEZTÉK meg Kunszentmiklóson az Országos Rozé borversenyt, ahol 143 borászat, 231 bormintája versengett a minősítésekért. A 37 aranyéremből kettőt a Kökény és Fia Családi Borászat rozéi kaptak, a további két ezüst minősítés mellé. De jó eredményeket értek el a többi ceglédi pincék is, a Molnár Pincészet két ezüst, a Tápió- Vin szintén két ezüst, a Klément Pincészet kékfrankosa pedig bronz minősítést kapott. A csapadékszegény és meleg nyár következtében tüzesebbek a rozék, mélyebb színek, csodálatos illat és zamatgazdagság jellemezte a borokat. szól a verseny tapasztalatainak összegzése a rozebor.hu oldalon. Éremeső Bolyhoséknak A KECELEN NOVEMBER 19-ÉN megrendezett pálinkaversenyen az újszilvási Bolyhos Pálinkafőzde italai taroltak. A 4 arany-, 5 ezüst-, és 6 bronzérem azt bizonyítja, továbbra is remek párlatokkal kényeztetik a márka kedvelőit. Különlegessé teszi számunkra a sikert, hogy remekül szerepeltek az idei pálinkáink. Ezek a sikerek is bizonyítják, hogy noha borsos ára volt idén a gyümölcsöknek, a tavaszi fagyok és az aszály ellenére jó termést szüreteltek országszerte mondta a főzde tulajdonosa, Bolyhos Zoltán. Sugárizotóp szállító ütközött SUGÁRIZOTÓP-KAPSZULÁKAT SZÁLLÍTÓ kisteherautónak ütközött december 11-én Cegléd közelében a Szegedre tartó Napfény Inter- City. A mérések szerint nukleáris sugárzástól nem kell tartani közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A 25 kg veszélyes árut szállító autó a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott Cegléd és Nyársapát között, és összeütközött a Szegedre tartó Napfény InterCity vonattal. Az autóban az egyik utas életveszélyesen, a másik súlyosan megsérült. A kapszulákat tartalmazó konténer a baleset során megsérült, de veszélyes anyag nem került a szabadba. A vonat 132 utasa közül senki nem sérült, de a mozdony megrongálódott. - ELVISELHETETLEN A TÖRLESZTÕ RÉSZLET? - NEM TUDJA ÉRTÉKESÍTENI AZ INGATLANÁT? - NEM TUDJA MIRE SZÁMÍTSON AZ ÁRFOLYAMGÁT LETELTE UTÁN? FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL, INGYENES TANÁCSADÁSSAL ÁLLUNK RENDELKEZÉSÉRE! EUROPARTNER INGATLAN - HITEL - BIZTOSÍTÁS Szent Imre Gyógyszertár Cegléd, Szent Imre h. u. 22. Tel/Fax: Ny.: H-P: Sz: Fotó: MTI - Mészáros János

12 Fotó: Kisfaludi István Régi ceglédiekről EMLÉKEZTETŐ KÖNYV RÉGI CEGLÉDIEKRŐL címmel válogatás jelent meg Kocsis Gyula és Nagy Varga Vera történeti és néprajzi írásaiból. dr. Kocsis Gyula (habil. ELTE BTK Néprajzi Intézet) ny. egyetemi docens között volt a ceglédi Kossuth Múzeum igazgatója. Felesége, Nagy Varga Vera között főmuzeológusként dolgozott ugyanitt. A könyvbemutató alkalmából dr. Filep Antal etnográfus, a Pécsi Egyetem Néprajzi és Kulturális Antropológiai Intézet nyugalmazott tanára tartott értékelő-méltató előadást a kötetről. Végül ifj. Kőhalmi Dezső, a Szegedi Tudományegyetem doktorandusza a bemutatott könyv kuláküldözéses tanulmányához kapcsolódva tartott értékes és hiteles előadást saját családi élményeire és olvasmányaira, tanulmányaira alapozva. SzférA Ünnepi akció November 19-tõl december 23-ig Aranyékszerek: -10%, -15% Ezüst ékszerek: -10%, -20% Karórák: -10% Ajánlatunk: Briliáns és gyöngydiszítésû ékszerek - Nyakék garnitúrák, fülbevalók, gyûrûk - Medálok, láncok fehér és sárga aranyból Ezüstékszerek swarovsky kõvel díszítve - Nõi és férfi karórák Szolgáltatásaink: Cserearanybeszámítás 8100 Ft/gramm - Ékszerjavítás, Törtarany felvásárlás Cím: Cegléd, Teleki u. 9. (a Lottózó közelében) Tel: 53/ Nyitva: H-P: 8-17,30 Szo: 8-12,30 A hangok fizikája HOGYAN ZENÉLNEK A PEZSGŐSPOHARAK, mitől szólal meg a gitár vagy zongora húrja, milyen színe van a hangoknak? ilyen és hasonló kérdésekre kaphattak választ november 29-én a Zeneiskola Kardos Pál termében tartott Tűri László előadásra ellátogató tanárok és diákok. A zeneiskola által szervezett előadáson a fizika és a zene találkozásáról tartott előadást és mutatott be kísérleteket a gimnázium nyugalmazott fizikatanára. Jazzkívánságműsor DECEMBER 8-ÁN MUTATTA BE CEGLÉDEN, a Kossuth Gimnázium dísztermében új cd-jét a Sárik Péter trió. A Jazzkívánságműsor számait Sárik Péter zongorán, Frey György baszszusgitáron, Berdisz Tamás dobon adta elő. Fotó: Kisfaludi István

13 Ostorfák végveszélyben Cegléd egyik emlematikus városképi eleméről, a veszélyessé váló Rákóczi úti ostorfák állapotáról és a tennivalókról hirdetett az illetékes Várvag Kft. fórumot december 5-re. Hírek avárosházán tartott tanácskozásra a témában érintett szakértőket, kertészettulajdonosokat és a sajtó képviselőit várták. Kovács József, városi főkertész beszédében az értekezlet céljaként a 100 éves történelmi fasor kezelésének összegzését jelölte meg. Elhangzott: az 1900-as évek eleje körül telepített, 1982-ben védetté nyilvánított öreg fák fagyra érzékenyek, a beavatkozást nehezen viselik. A zord körülmények között elvárható életkorukat lassan betöltik. Csak a csodának köszönhető, hogy eddig sem nagyobb anyagi kár, sem személyi sérülés nem történt. Hiszen az utóbbi időben több fa vázága leszakadt, legutóbb egy a gimnázium felújított kerítésére zuhant rá, de balesetveszélyesek a fák a gyalogosokra és parkoló autókra is. A megyei katasztrófavédelem június végi ellenőrzése kötelezte is a várost a életveszély elhárítására, ezért hozták létre ezt a munkacsoportot. A fák állapotáról az évek során több felmérés is készült, 2002-es szakértői vélemény szerint, a fák csaknem felén nagyobb odvak voltak, és kevesebb mint 9 %-nak volt egészséges törzse. Akkor a várható élettartamot évben állapították meg ben 18 fán műszeres vizsgálatot végeztek pályázati forrásból, amelynek eredménye szintén a beavatkozást sürgette 1-2 éven belül. A megoldásokra térve a főkertész elmondta: Az öreg fák pótlása nem javasolt, inkább új nyomvonalon másik fasor telepítése ajánlott, de a rendelkezésre álló forrás, csak a minimális karbantartásra elegendő. A munkacsoport létrehozásának célja, hogy szakértők egységes fellépésével bírják rá a városvezetést, nagyobb összeget biztosítson a különleges fasor megmentésére. Dr. Surányi Dezső, botanikus professzor szerint a fasor mindig is kritikus ügye volt a városnak. Az ostorfák (Celtis occidentalis) 100 évesen kezelésre szorulnak, de még életképesek. A Celtis nagyon jól tűri a városi léttel járó igénybevételt, a bőséges levél káros anyagot köt le a levegőből. Javaslata szerint elég csak a beteg növényeket eltávolítani, a meglévő sort ritkítani. A fákat vissza is lehet 2/3-ukra vágni, könynyíteni rajtuk, ami néhány év alatt visszanőne fiatal ágakkal. Az odvak betonnal történő kiöntése, már ki lett próbálva, a növény elfogadja. tette hozzá a tudós. A tanácskozásra meghívták a helyi faiskolák képviselőit is, mert a közel 400 fát érintő ügyben tőlük is kér majd árajánlatot a város. A szakemberek eltérő véleményeket fogalmaztak meg a megoldásokról. Ócsvári Gábor, a Garden Faápoló Kft. képviselője szerint a drasztikus ritkítás sebeket ejt a fán, ezért nem szabad alkalmaz- 13 Fotó: Kisfaludi István

14 ni. Nem támogatta az odvak betonnal való kiöntését sem. Ha kezeljük az üreget, csak a további romlástól védjük a fát, és nem gyógyul, szerintem elég csak befedni hangsúlyozta. Az 5 méteres tőtávolság viszont tényleg nagyon sűrű, ezért minden második fát lenne célszerű kivágni. javasolta Ócsvári. Marosi Mihály, helyi faiskola tulajdonos szerint egy negyven éve megoldandó feladat kényszerű pótlása a mostani kezdeményezés. Szerinte 2-3 lépésben kellene metszeni a fákat, ami költségigényes ugyan, de egy ilyen jól alkalmazkodott fát kivágni nem szabad. mondta el. A városvezetéstől Takáts László a város gazdasági bizottságának elnöke civilben kertész jelent meg, aki szerint az elodvasodott fákat szakmai szempontból kivágásra kellene ítélni. Mi mibe kerül? tette fel a jogos kérdést a politikus, utalva arra, hogy a probléma átmeneti orvoslása évről-évre sokkal többe kerül, ezért inkább a közzéültetést javasolta, megemlítve azt is, más fafajban is lehetne gondolkodni. Fellélegezhetnek a kistelepülések MÉG EZÉVBEN KIFIZETI A MAGYAR ÁLLAM az 5 ezer fő alatti települések adósságát. Földi László országgyűlési képviselő, a 15. választókerület elnöke december 1-jén Kocsér, Jászkarajenő és Törtel polgármesterével egyeztetett az adósságkiváltásról. Mint a megbeszélésen elhangzott az 1850 fős Kocsér Nyársapáttal fog társulni és közös hivatalt létrehozni. - Az 58 milliós adósságból a kamatokkal együtt évi 7 milliót törlesztettünk, amit most megmarad. Az adósságtól ugyan megszabadultunk, de az önkormányzati bevételek is csökkennek jövőre. Mégis úgy vélem, az iparűzési adóból tudjuk majd finanszírozni a települést. tette hozzá Bodnár András polgármester. A 2800 lakosú Jászkarajenő polgármestere Palya István Kálmán elmondta: adósságunk viszonylag szerény, 42 millió forint. Úgy tudom, a jövőben vehetünk fel hitelt, de bízom benne, hogy nem lesz rá nagy szükség. Kivétel talán a szennyvízhálózat megépítése, amihez szükség lehet a hitelfelvételre. Törtelen két év alatt 110 millióról felére, 60 millióra csökkentettük az adósságot számolt be települése helyzetéről Godó János polgármester: - A jövő évi költségvetésben kevesebb lesz a bevétel az elvitt intézmények miatt, de még konkrétan nem látjuk pontosan, mi lesz a feladat, és mennyi a hozzá tartozó pénz. Annyival könnyebb a dolgunk, hogy a hitelek kamatterheit és a törlesztéseket nem kell fizetni, de nehezen tudunk majd pályázatokon részt venni. Földi László a tárgyaláson elmondta, december közepéig minden 5000 fő alatti településsel egyeztetnek a tennivalókról. Az aggályokra utalva kifejtette: - Természetesen a kisebb önkormányzatok a jövőben is hozzájuthatnak majd elsősorban fejlesztési hitelekhez. Az ezekből megvalósuló beruházásokból ki tudják termelni a hitelek kamatait és a törlesztést től előzetesen komoly minisztériumi elbírálás szükséges az ilyen hitelfelvételekhez. Az átalakuló önkormányzati finanszírozás kapcsán elhangzott: - Nem fejenkénti normatíva alapján történik majd, hanem feladat finanszírozás lesz. Létrejönnek a járási hivatalok, a tankerületek, és azokat a feladatokat, amelyek egyértelműen az államhoz tartoznak, teljesen átveszik majd az önkormányzatoktól. A jövőben a településfejlesztés lesz az önkormányzatok fő profilja. Az iskolák átvételével kapcsolatban Földi László arról tájékoztatta a polgármestereket: december közepére derülnek ki pontosan az iskolaátadás részletei. - Bár nagy port kavart az iskolák állami irányítás alá vétele, én nem nagyon tartok ettől a változástól. Meggyőződésem, hogy az iskolák átvételéből nem lesz különösebb probléma, nem is lehet. Sem a pedagógusok, sem a gyerek nem sérülhetnek attól, hogy megváltozik az intézmények fenntartója.

15 AZ ELSŐ TALÁLKOZÁS ÖRÖK EMLÉK MARAD ÚJ RENAULT CLIO MÁR FT-TÓL Új Energy dci 90 LE motor akár 3,6 l/100 km vegyes fogyasztással 5 csillagos biztonság az Euro NCAP tesztje alapján Fedélzeti navigációs és multimédia rendszer 7"-os érintőképernyővel ÉV 5 GARANCIA ÚJ RENAULT CLIO AZ ARANY KORMÁNYKERÉK 2012 NYERTESE A feltüntetett kezdőár és ajánlat tól visszavonásig, vagy a készlet erejéig érvényes. Az Új Renault Clio az Arany Kormánykerék díj nyertese kisautó kategóriában. A díjat 25 európai magazin köztük az Auto Bild és a Bild am Sonntag újságírói, olvasói és szakértői ítélték oda, az Új Renault Clio dizájnja, kezelhetősége, minősége és környezettudatossága elismeréseként. Clio vegyes fogyasztás l/100 km: 3,6-5,5; CO 2-kibocsátás g/km: A feltüntetett üzemanyag-fogyasztás, illetve CO2-kibocsátás a mindenkor hatályos szabályok által előírt mérések eredménye. A feltüntetett ár tartalmazza a regisztrációs adót és az áfát. A képen látható autó illusztráció! ST-MOBILE KFT., 2700 CEGLÉD, MÉHÉSZ U. 18., TEL./FAX: a RENAULT ajánlásával

16 Fotó: Kisfaludi István 16 Új uszoda és sportpálya épülhet A hónap végéig kell összegyűjteni több mint 700 millió Ft TAO felajánlást Ceglédnek ahhoz, hogy megújuljon a belső strand és bővüljön a CVSE sportpálya. Földi László polgármester erről tartott sajtótájékoztatót december 4-én, a Városházán a sajtó és a témában érintett sportegyesületek képviselőinek. atársasági nyereségadó látványsportok támogatására felajánlható részéből tavaly szép összeget gyűjtöttek össze az egyesületek, most viszont a város lakói is profitálhatnak a két régóta esedékes project megvalósulásával. Mindkét pályázatát engedélyezett tervekkel adta be Cegléd, amelyre meg is kapta a szükséges támogatásokat. - A két kezdeményezés zöld utat kapott a felújításra, ami Cegléd életére nagy jelentőséggel bír mondta el a sajtótájékoztatón a polgármester, majd hozzátette: - A vasút tulajdonából a magyar államhoz került Malomtószéli pályát jó eséllyel megkapja a város. Horváth József, CVSE elnök beszédében kifejtette: - A három ceglédi olimpikon sikeres szereplésével a város sporttörténelmet írt ebben az évben. Bár a lehetőség most adott a helyi sport színvonalához méltó létesítmények megvalósítására, a pénzt össze is kell gyűjteni Hírek december 31-ig. 711 millió forintból 486 az uszoda vízfelület növelésére, új medencék kialakítására és a kút felújítására fordítódna, 225 millió pedig a Malomtó-szélen új műfüves pályák építésére, melyek közül az egyik labdarúgó, kézi- és kosárlabda mérkőzésekre is alkalmas lesz. Elmondhatjuk, Cegléd sportja nem csak elvesz a várostól, hoz is a városnak a támogatásokkal mondta el Horváth József. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy mivel a vasútnak már nincs az egyesülettel kapcsolata, a névváltoztatás is aktuális lehet. A pályázathoz szükséges önerő és a támogatás előteremtéséhez a városvezetés és az egyesületek képviselői kérték a helyi vállalkozásokat, ők is járuljanak hozzá, akár munka felajánlásával is, de mint kérdésre Földi László elmondta: meg kell szólítanunk városunkon túlról is cégeket, hogy ez az összeg összejöjjön. Elhangzott: az egyesületek képviselői és a polgármester is részt vesz a lobbizásban, hogy a tavalyihoz képest ötször nagyobb támogatás összegyűljön, az országos sportszövetségeket, a helyi vállalkozásokat és ceglédi üzletembereket is kérték vessék latba személyes kapcsolataikat az ügy érdekében.

17 Hójelentés December elején leesett az első nagyobb hó és továbbra is erőteljes havazás és hideg várható. A ceglédi utak síkosság- és hómentesítésével megbízott Elastic Kft. öt járdaseprő géppel és hat tolólapos teherautóval felkészülten várta az első bevetést. megkezdődött a tél, idén ez az első havazás. Az első havas éjszakán 11 óráig és hajnal fél 4-től már takarítottuk, sóztuk az utakat, járdákat. Természetesen a hómentesség a hóesés intenzitásától is függ, de igyekszünk munkánkat kifogástalanul elvégezni. Amikor a gépek állnak, a karbantartásuk, a sérült részek javítása, vagyis a háttérmunka folyik. tette hozzá Károly Ferenc, ügyvezető, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a házak előtti járdarészek takarításáról a lakosoknak kell gondoskodniuk. - Az emeletes házak közötti területek, parkolók például nem közutak, így nem nekünk kellene TÉLI TÜZELÕT BIZTOS HELYRÕL! Akác tûzifa Ft/100 kg Cseh herkulesi diószén 4500 Ft/100 kg Lignit Ft/100 kg Tõzeg brikett Ft/45 kg Mediterrán hullámpala Ft/db Többféle bio brikett és német brikett készletrõl! ZÖLDHALOM TÜZÉP Csemõ-Zöldhalom, Iskola d / , 06-30/ hómentesíteni, de gyakran eltoljuk onnan is, ha már ott vagyunk. A társaság Cegléd 120 kilométernyi közúthálózatát takarítja, 55 kilométert kell ebből sóznia, a többiről csak a tíz centinél vastagabb havat kell eltolniuk. A városi járdák és 15 kilométernyi kerékpárút síkosságmentesítése is az Elastic Kft. feladata. A körgyűrű és a városból ki- és bevezető utakért azonban az állami közútkezelő felel. - A megye területén készenlétben állnak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gépei, Tárnok, Dabas, Cegléd, Vác és Monor körzetében szükség szerint vetik be a gépeket. A cégnél 12 órás műszakokban folyamatosan dolgoznak, hogy az esetleg csúszóssá váló szakaszokon azonnal elvégezhessék a síkosságmentesítést, illetve a hóeltakarítást hangsúlyozta Pécsi Norbert. Kovács Autó- és Kamionmentõ Szállítmányozó Vállalkozás Autó- és kamionmentés Nemzetközi és belföldi autószállítás Kamionok, személygépkocsik, munkagépek és targoncák szakszerû szállítása 0-24 óráig hívható telefonszámaink (éjszakai ügyelet): 06-20/ , 06-20/ , 06-53/ Személygépkocsik, kamionok, munkagépek õrzött tárolása 0-24 óráig Cegléd, Ipartelepi út

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem VIII. évfolyam, 2. szám 2014. január 31. Fotó: Hartyányi Norbert P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

Részletesebben

2014. május 9. 23-24.

2014. május 9. 23-24. VIII. évfolyam, 9. szám 2014. május 9. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 9. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál 2014. május 23-24. P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u.

Részletesebben

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja: VII. évfolyam, 6. szám 2013. március 22. P A A N cegledipanorama.hu O R Á M anno 2007 P A A N O R Á M Bevezetõ Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 P A N O R Á M A. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! panorama-online.

Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 P A N O R Á M A. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! panorama-online. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! P A N O R Á M A ANNO 2007 panorama-online.hu Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 Pontban a központban Új üzlet nyílt a Piaccsarnok

Részletesebben

Ceglédi. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál. 2011. május 21. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6.

Ceglédi. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál. 2011. május 21. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6. az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 2011. május 21. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál MÁJUS 5-ÉN MEGNYITOTTAM ARANYÉR- LÉZERSEBÉSZETI

Részletesebben

Sport- és Egészségnap

Sport- és Egészségnap VII. évfolyam, 5. szám 2013. március 8. P A A N cegledipanorama.hu O R Á M anno 2007 Sport- és Egészségnap 2013.03.16. Cegléd, Városi Sportcsarnok és környéke P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700

Részletesebben

VI. évfolyam, 12. szám 2012. június 15. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007. V. Bor- és laskafesztivál. 2012. június 22-23.

VI. évfolyam, 12. szám 2012. június 15. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007. V. Bor- és laskafesztivál. 2012. június 22-23. VI. évfolyam, 12. szám 2012. június 15. P A N O R Á M A ANNO 2007 cegledipanorama.hu V. Bor- és laskafesztivál 2012. június 22-23. P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u.

Részletesebben

VI. évfolyam, 5. szám 2012. március 9. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007

VI. évfolyam, 5. szám 2012. március 9. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007 VI. évfolyam, 5. szám 2012. március 9. P A N O R Á M A ANNO 2007 cegledipanorama.hu P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

HEGEDŰS ÁGOTA alpolgármester

HEGEDŰS ÁGOTA alpolgármester VII. évfolyam, 8. szám 2013. április 19. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 P A A N O R Á M Címlap Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00

Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00 VIII. évfolyam, 4. szám 2014. február 28. P A A N O R Á M Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

A Magyar Tudomány Ünnepén

A Magyar Tudomány Ünnepén V. évfolyam, 22. szám 2011. november 4. P A N O R Á M A ANNO 2007 panorama-online.hu A Magyar Tudomány Ünnepén P A N O R Á M A Címlap 3 Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.:

Részletesebben

VI. évfolyam, 20. szám 2012. október 5. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007

VI. évfolyam, 20. szám 2012. október 5. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007 VI. évfolyam, 20. szám 2012. október 5. P A N O R Á M A ANNO 2007 cegledipanorama.hu Fotó: Kisfaludi István Címlap 3 P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53)

Részletesebben

VI. évfolyam, 23. szám 2012. november 16. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007. Advent. a Szabadság téren. November 30. - január 2.

VI. évfolyam, 23. szám 2012. november 16. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007. Advent. a Szabadság téren. November 30. - január 2. VI. évfolyam, 23. szám 2012. november 16. P A N O R Á M A ANNO 2007 Advent a Szabadság téren cegledipanorama.hu November 30. - január 2. Címlap 3 P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd,

Részletesebben

Forgatag és Virágvásár

Forgatag és Virágvásár VIII. évfolyam, 7. szám 2014. április 11. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 Szent György Napi Forgatag és Virágvásár 2014. április 26-27. Nagykőrös Deák tér, Vásártér P A A N O Kiadó: Panoráma

Részletesebben

STÍLUS, DIZÁJN, KARAKTER

STÍLUS, DIZÁJN, KARAKTER IX. évfolyam, 11. szám 2015. június 5. P A A N O facebook.com/cegledipanorama R Á M anno 2007 STÍLUS, DIZÁJN, KARAKTER ÚJ MAZDA2 Az új Mazda2 kompakt, mégis gyönyörű, ötvözi a funkcionalitást és a makulátlan

Részletesebben

VII. évfolyam, 3. szám 2013. február 8. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007. Töltõdjön fel. a Ceglédi Gyógyfürdõben!

VII. évfolyam, 3. szám 2013. február 8. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007. Töltõdjön fel. a Ceglédi Gyógyfürdõben! VII. évfolyam, 3. szám 2013. február 8. P A N O R Á M A ANNO 2007 cegledipanorama.hu Töltõdjön fel a Ceglédi Gyógyfürdõben! P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.:

Részletesebben

',O# ' %&$ & "$! D',F! *N&$'

',O# ' %&$ & $! D',F! *N&$' VIII. évfolyam, 8. szám 2014. április 25. P A A N cegledipanorama.hu O R Á M anno 2007 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

Ceglédi. Színpadavató. az eredeti. a Madison Rock & Roll zenekarral P A N O R Á M A. V. évfolyam, 11. szám 2011. június 3.

Ceglédi. Színpadavató. az eredeti. a Madison Rock & Roll zenekarral P A N O R Á M A. V. évfolyam, 11. szám 2011. június 3. az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 11. szám 2011. június 3. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Színpadavató a Madison Rock & Roll zenekarral Cegléd, Széchenyi út 27. - Vérnyomásmérõk - Vércukorszintmérõk

Részletesebben

10 éve város. Albertirsa

10 éve város. Albertirsa VII. évfolyam, 15. szám 2013. július 26. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 10 éve város Albertirsa 2700 Cegléd, 4. számú főút 69. km. Telefon: 0653-505-911 5000 Szolnok, Széchenyi krt. Telefon:

Részletesebben

VI. évfolyam, 21. szám 2012. október 19. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007

VI. évfolyam, 21. szám 2012. október 19. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007 VI. évfolyam, 21. szám 2012. október 19. P A N O R Á M A ANNO 2007 cegledipanorama.hu P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja: VIII. évfolyam, 5. szám 2014. március 14. P A A N O R Á M P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu cegledipanorama.hu Lapunk megjelenését

Részletesebben

J ú l i u s 2 0-2 1. - V á r o s i S p o r t c s a r n o k

J ú l i u s 2 0-2 1. - V á r o s i S p o r t c s a r n o k VII. évfolyam, 14. szám 2013. július 12. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 A Csodák Palotája kiállítása Cegléden interaktív utazó J ú l i u s 2 0-2 1. - V á r o s i S p o r t c s a r n o k 2700

Részletesebben

Legyen a szívünk szívügyünk!

Legyen a szívünk szívügyünk! IX. évfolyam, 5. szám 2015. március 13. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 Legyen a szívünk szívügyünk! ADOMÁNYGYŰJTŐ AKCIÓ a ceglédi Toldy Ferenc Kórház Kardiológiai Osztálya javára! 2015. március

Részletesebben

Ceglédi. ...érkezik a Mikulás. A Kleopátra Ékszerüzlet elé... az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ

Ceglédi. ...érkezik a Mikulás. A Kleopátra Ékszerüzlet elé... az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ az eredeti Ceglédi IV. évfolyam, 24. szám 2010. december 3. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 A Kleopátra Ékszerüzlet elé......érkezik a Mikulás NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e

Részletesebben

II. Ceglédi Menyegzõ Fesztivál

II. Ceglédi Menyegzõ Fesztivál VI. évfolyam, 2. szám 2012. január 27. P A N O R Á M A ANNO 2007 II. Ceglédi Menyegzõ Fesztivál P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 panoramainfo@freemail.hu

Részletesebben

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja: VII. évfolyam, 7. szám 2013. április 5. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu cegledipanorama.hu

Részletesebben

Ceglédi. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 7. szám 2010. április 9. cegledipanorama.hu ANNO 2007.

Ceglédi. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 7. szám 2010. április 9. cegledipanorama.hu ANNO 2007. Ingyenes Ceglédi IV. évfolyam, 7. szám 2010. április 9. P A N O R Á M A cegledipanorama.hu ANNO 2007 NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e m e l t e n t á m o g a t j a : FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS

Részletesebben

Csemői Virágünnep CSEMŐI FALUNAP. 2015. július 4.

Csemői Virágünnep CSEMŐI FALUNAP. 2015. július 4. lyam, 13. szám IX. évfo 2015. július 3. P ce A g le dip N a n or a O ma.h u R Csemői Virágünnep CSEMŐI FALUNAP 2015. július 4. Á M anno 2007 A STÍLUS, DIZÁJN, KARAKTER ÚJ MAZDA2 Az új Mazda2 kompakt, mégis

Részletesebben

Ceglédi. A Magyar Fotográfia Napja. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 15. szám 2011. augusztus 12. panorama-online.hu

Ceglédi. A Magyar Fotográfia Napja. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 15. szám 2011. augusztus 12. panorama-online.hu Ceglédi V. évfolyam, 15. szám 2011. augusztus 12. A Magyar Fotográfia Napja az eredeti P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Ceglédi P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány

Részletesebben

0 Ft kezdőrészlet OKOSTELEFON FEJHALLGATÓVAL. +24 x havi 2990 Ft kamatmentes részlet (Teljes ár: 71 760 Ft)

0 Ft kezdőrészlet OKOSTELEFON FEJHALLGATÓVAL. +24 x havi 2990 Ft kamatmentes részlet (Teljes ár: 71 760 Ft) VIII. évfolyam, 19. szám 2014. szeptember 26. P A A N O R Á M cegledipanorama.hu OKOSTELEFON FEJHALLGATÓVAL 0 Ft kezdőrészlet +24 x havi 2990 Ft kamatmentes részlet (Teljes ár: 71 760 Ft) Új előfizetéssel,

Részletesebben