Általános rendelkezések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Általános rendelkezések"

Átírás

1 Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2001.(I.26.) önkormányzati rendelete A temető használatának szabályairól (egységes szerkezetbe a módosításokkal) Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló évi XLIII. Törvény 42. -ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a temetőkről és a temetkezésről szóló évi XLIII. Törvény 41. (3) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: Általános rendelkezések 1. (1) A rendelet hatálya kiterjed Balatonfenyves község közigazgatási területén fekvő köztemetőre, valamint ennek fenntartásával és a temetkezéssel kapcsolatos valamennyi tevékenységre. (2) Balatonfenyves községben az ingatlan-nyilvántartásban 0335 hrsz. alatt felvett köztemetőben (továbbiakban: temető) lehet temetkezni. A balatonfenyvesi 2666 hrsz. alatt felvett ingatlan lezárt temető. (3) A temető létesítéséről, fenntartásáról Balatonfenyves Község Önkormányzata gondoskodik. 2. Balatonfenyves Község Önkormányzata az 1. -ban megjelölt, az önkormányzat tulajdonában álló temető fenntartásáról és üzemeltetéséről kegyeleti közszolgáltatási szerződés keretében gondoskodik. A kegyeleti közszolgáltatási feladatokat a Rezi Bt. (székhelye: Balatonfenyves, Fenyvesi u. 166.) látja el.(továbbiakban: üzemeltető). 1 Temetkezési szabályok 3. (1) A halottat eltemetni vagy az elhamvasztott halott maradványát elhelyezni a működő temetőben lehet. (2) A temetőben koporsós, hamvasztásos temetkezésre az emberi maradványok méltó elhelyezésére van lehetőség. (3) A temetkezési tevékenységet az üzemeltetőnek a kegyeleti elvárásokhoz illő módon kell megszerveznie (ruházat, magatartás, eszközök). 1 A 2. a 19/2002 (XII.13.) Kt. számú rendelet 1. -vel megállapított szöveg.

2 (4) Az üzemeltető az etnikai, faji vagy vallási eredetű temetkezési szokásokat amennyiben azok más jogszabállyal nem ellentétesek köteles figyelembe venni. Temetési helyek 4. (1) A temetőt sírhelytáblákra (parcellákra), urna sírhelytáblákra, a sírhelytáblákat pedig sorokra kell felosztani. A sorokban a temetési helyeket a temető üzemeltetője jelöli ki. (2) Betelt sírhelytáblákat az utolsó temetés napjával le kell zárni. A lezárt sírhelytáblákba koporsós temetés csak sírboltba, vagy sírhelybe rátemetéssel engedélyezhető. (3) A kormányrendeletben foglaltakon túl a hamvakat urnafalban is el lehet helyezni. (4) A temetőkben már korábban elhelyezett urnák kérelemre történő kiadásáról az üzemeltető gondoskodik. 5. (1) A sírhelyek méretei: a) Felnőtt egyes sírhely: 2,10 m hosszú, 2 m mély, 0,90m széles b) Felnőtt kettes sírhely: 2,10 m hosszú, 2 m mély, 2,10m széles Koporsós rátemetés esetén úgy kell mélyíteni, hogy a felülről kerülő koporsó aljzata legalább 160 cm-es mélységbe kerüljön. c) Gyermek sírhely: 1,30 m hosszú, 2 m mély, 0,75m széles d) Urna földbe temetésnél szegéllyel együtt:1 m hosszú, 1 m széles, 1 m mély e) Sírboltok: - kétszemélyes 3 m hosszú, 2,10 m mély 2 m széles - négyszemélyes 4 m hosszú, 2,10 m mély 2 m széles (2) A sírok egymástól való oldaltávolságának 60 cm-nek, a gyermeksíroknál pedig 30 cm-nek kell lennie. A sírdombok magassága legfeljebb 50 cm lehet. (3) Mélyített felnőtt sírhelybe (2,20 m) az ÁNTSZ engedélye alapján még egy koporsó temethető. (4) Felnőtt sírba elhelyezett két koporsón kívül még két urna is elhelyezhető, ez azonban a sírhely használati idejét nem hosszabbítja meg. (5) Felnőtt sírhely megváltási díjának befizetése mellett a felnőtt sírhelybe 10 éven aluli gyermek is temethető. Ilyen esetben azonban a sír méreteinek a felnőtt sír méreteivel azonosnak kell lenni. 2 (6) Az egyes sírhelytáblákban lévő sírhelyek sírdombokkal, vagy anélkül alakíthatók ki, a kialakításnak a sírhelytáblán belül egységesnek kell lennie. 2 Az 5. (5) bekezdését módosította a 22/2006.(IX.15.)Kt. számú rendelet 1. -a.

3 A temetési hely feletti rendelkezési jog időtartama 6. (1) Az egyes temetési helyekért az elhunyt hozzátartozójának, illetve az eltemetésre kötelezettnek temetési hely megváltási, illetve újraváltási díjat kell fizetnie. A díj mértékét az 1. számú melléklet tartalmazza. 3 (2) A rendelkezési jogosultság kezdési időpontja: a megváltás napja. A rendelkezési jogosultság befejezési időpontja: a) egyes sírhely esetén 25 év, illetőleg az utolsó koporsós rátemetés napjától számított 25 év, b) kettős sírhely esetén az utolsó koporsós rátemetés napjától számított 25 év, c) sírbolt esetén 60 év, d) urnafülke és urnasírhely esetén 10 év, e) urnasírbolt esetén 20 év. 4 (3) Kiürítés során a temetőben felállított síremlék lebontása és áthelyezése előtt a munkálatokat az üzemeltetőnek be kell jelenteni. (4) A temetési hely feletti rendelkezési jog az újraváltási díj befizetése esetén meghosszabbítható. A meghosszabbítás legrövidebb időtartamára a (2) bekezdésben foglaltak irányadók. 5 (5) A temetőben vállalkozásszerűen munkát végzők által fizetendő temetőfenntartási hozzájárulás díját a 2. számú melléklet, a temetői létesítmények, illetve az üzemeltető által biztosított szolgáltatások igénybevételéért a temetkezési szolgáltatók által fizetendő díjat a 3. számú melléklet tartalmazza. 6 (6) A temetési hely megváltási és újraváltási díját, a temetőben vállalkozásszerűen munkát végzők által fizetendő temetőfenntartási hozzájárulás díját, valamint a 3. számú melléklet 3.1 táblázatában szereplő és a temetkezési szolgáltatók által kötelezően igénybeveendő temetői létesítmények, illetve az üzemeltető által biztosított szolgáltatások díját az üzemeltető szedi be, elkülönítetten kezeli és azt a temető üzemeltetési, fejlesztési feladataira fordítja. A felhasználásról a Képviselő-testületnek adott éves tájékoztatóban számol be. 7 (7) Ha rátemetés miatt a sírhely használati ideje meghosszabbodik, akkor a megváltási díj időarányos részét meg kell fizetni. 8 3 A 6. (1) bekezdését módosította a 22/2006.(IX.15.)Kt. számú rendelet 2. -a. 4 A 6. (2) bekezdésének e) pontját módosította a 22/2006.(IX.15.)Kt. számú rendelet 3. -a. 5 A 6. (4) bekezdését módosította a 22/2006.(IX.15.)Kt. számú rendelet 4. -a. 6 A 6. (5) bekezdése a 22/2006.(IX.15.)Kt. számú rendelet 5. (1) bekezdésével megállapított szöveg. 7 A 6. (6) bekezdése a 22/2006.(IX.15.)Kt. számú rendelet 5. (2) bekezdésével megállapított szöveg. 8 A 6. (7) bekezdése a 22/2006.(IX.15.)Kt. számú rendelet 5. (3) bekezdésével megállapított szöveg.

4 Díszsírhely 7. (1) A temetőben külön önkormányzati rendeletben történő szabályozás szerint díszsírhely adományozható. (2) A díszsírhely adományozásáról az elhalt legközelebbi hozzátartozóját és a temető üzemeltetőjét írásban értesíteni kell. (3) A díszsírhely használati ideje a temető fennállásáig tart, használata díjtalan. További hozzátartozó az elhunyt özvegy kivételével díj ellenében temethető el a díszsírhelyen. Síremlékek, sírboltok 8. (1) Sírbolt a temető tulajdonosának hozzájárulásával, építési engedéllyel építhető. (2) A sírbolt felett rendelkezőnek azt kell tekinteni, aki a sírhely megváltója. (3) Arra nézve, hogy a sírboltba kik temetkezhetnek, a létesítőnek a sírboltkönyvbe bejegyzett rendelkezései az irányadóak. (4) A sírboltba, koporsóba csak annyi elhunyt személy temethető, ahány férőhelyre azt építették. Ezen kívül két férőhelyes sírboltba további hat urna, négyszemélyes sírboltba további tizenkét urna helyezhető el. Amennyiben a sírbolt tulajdonosa a temetkezési jogosultságról a sírboltkönyvben, vagy végrendeletben nem tett rendelkezést, úgy a sírboltba az elhalt hozzátartozói az elhalálozás sorrendjében temethetők. A sírbolt tulajdonosának kérelmére a sírboltban elhelyezett koporsókban lévő porládákon túli csontmaradványokat össze kell gyűjteni és hamvasztás után urnában, illetőleg gyermekkoporsóban a sírboltba vissza kell helyezni. Ebben az esetben a maradványok csak urnahelynek számítanak. 9. (1) A síremléket szilárd talajra kell építeni, s nem foglalhat el a sírhelynél nagyobb területet. (2) A síremlék körül létesített járda magassága a talajszinttől maximum 6 cm, a sírkert magassága a járdaszinttől számítva 30 cm lehet. (3) A síremlék gondozása, fenntartása és helyreállítása a létesítő, illetve a Polgári Törvénykönyv 685. b) pontjában foglalt hozzátartozójának feladata. 10.

5 (1) A kiásott sírbolthelyeket az alépítmény elkészültéig baleset megelőzésére alkalmas védőkorláttal kell ellátni. (2) A síremlékeknek meg kell felelnie a temető arculatának. Közízlést sértő formájú és sértő felírásokkal ellátott síremléket felállítani nem szabad. (3) A temetői létesítményeket (síremlék, sírbolt, stb.) elkészültük után a temető üzemeltetőjének be kell mutatni. Temetkezési szolgáltatások 11. (1) A temetőben szolgáltatásokat végző vállalkozók tevékenységének összehangolásáról az üzemeltető gondoskodik. (2) (1) A felravatalozott koporsót az eltemettető kívánságára a búcsúztatás (szertartás) megkezdéséig nyitva lehet tartani. (2) Nem szabad nyitva tartani az oszlásnak indult, vagy roncsolt állapotban lévő holttest koporsóját. (3) A fertőző betegségben elhunytak az ÁNTSZ egyedi előírásainak megtartásával temethetők. A temető üzemeltetése 13. (1) A fenntartói infrastruktúra (ravatalozó, boncoló, hűtő, szociális létesítmények, stb.) üzemeltetése és tiszta, rendeltetésszerű használatának biztosítása az üzemeltető kötelessége. (2) Az üzemeltető tevékenysége során a temetőt látogatók kegyeleti érzéseit nem sértheti, zajkeltéssel a szertartásokat nem zavarhatja. (3) A temető területéről sírkövet, síremléket, fejfát vagyonvédelmi okokból csak a temető üzemeltetőjének történt előzetes bejelentés után szabad kivinni. (4) Temetői munkák során talált értéktárgyakról különösen ékszer, nemesfémből készített protézis és a megtalálás körülményeiről az üzemeltető jegyzőkönyvet köteles felvenni. (5) A talált értékek biztonságos megőrzéséről az üzemeltető gondoskodik a jogosultak részére történő átadásig. 9 A 11. (2) bekezdését hatályon kívül helyezte a 22/2006.(IX.15.)Kt. számú rendelet 7. -a.

6 (6) Az üzemeltető gondoskodik az előírt nyilvántartások (nyilvántartó könyv, sírbolt könyv) vezetéséről. A temető rendje 14. (1) A temető nyitvatartási rendjét az üzemeletető jól látható módon, táblán köteles a temetőben feltüntetni. A temetőbe a nyitvatartási idő alatt bárki beléphet. 10 (2) A temetőbe járművel behajtani és azzal közlekedni csak az üzemeltető engedélyével szabad. Mozgássérülteket a parkolási engedélyük feljogosítja a temetőbe való behajtásra. (3) A temetőben mindenki a hely csendjének, a kegyeletnek megfelelő magatartást köteles tanúsítani. (4) Temetési szertartás ideje alatt anyagszállítás és zajjal járó munka a temetőben nem végezhető. 15. (1) A temetőbe való belépés és az öntözővíz használata díjtalan. (2) A temetőben a kegyeleti tárgyakat, a sírokra ültetett növényeket, valamint a sírok díszítésére szolgáló anyagokat beszennyezni és megrongálni tilos. (3) A temetőben tűzveszélyes tevékenységet végezni csak a tűzvédelmi előírások betartásával lehet. (4) A sírokra és a szakaszok belsejébe fát ültetni tilos. 16. (1) A sírhelyek gondozása során keletkező hulladék a sírhelyek között nem tárolható. A temetőbe keletkezett hulladékot csak az arra kijelölt helyen lehet lerakni. (2) A sírok és a sírboltok kerítéssel nem határolhatók körül. Padok és ülőalkalmatosságok temetőszakaszokban nem építhetők. (3) A kolumbárium fülkék előrészén közízlést sértő feliratok nem helyezhetők el. (4) Építőanyagnak a temetőbe való beszállításához, építési, vagy bontási munkák elvégzéséhez az üzemeltető engedélye szükséges. (5) A panaszügyintézés az üzemeltető feladata, melyet az üzemeltető a telephelyén lát el. 10 A 14. (1) bekezdését módosította a 22/2006.(IX.15.)Kt. számú rendelet 6. -a.

7 Vegyes és szabálysértési rendelkezések (1) Jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben a temetőkről és a temetkezésről szóló évi XLIII. törvény és a végrehajtására kiadott 145/1999. (X.1.) számú Korm. rendelet rendelkezései az irányadók. (2) A rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. Kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik. (3) Jelen rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a 15/1996 (IX.26.) számú rendelet a. Dr. Tóthné Dr. Sass Mónika Lombár Gábor sk. jegyző polgármester Egységes szerkezetbe foglalva december 21-én. Dr. Tóthné dr. Sass Mónika jegyző 1. számú melléklet 12 Temetkezési hely megváltási és újraváltási díjak Sírhely típusa Temetési hely feletti rendelkezési jog időtartama Rendelkezési jog időtartamára eső megváltási és újraváltási díjak I -es felnőtt sírhely 25 év 1.000,-Ft II es felnőtt sírhely 25 év 1.000,-Ft Gyermeksírhely 25 év 1.000,-Ft Urnahely (urnafal) 10 év 1.000,-Ft Urnasírbolt 20 év 1.000,-Ft 1, 2 koporsós sírbolt (kripta) 60 év 1.000,-Ft 4 koporsós sírbolt (kripta) 60 év 1.000,-Ft 11 Hatályát veszti a 8/2012.(VI.1.) rendelet 18. -a alapján. 12 Megállapította a 22/2006 (IX.15.) rendelet

8 2. számú melléklet Temetőfenntartási hozzájárulási díj A temetkezési szolgáltatók kivételével, a temetőben vállalkozásszerűen munkát végzők által fizetendő temetőfenntartási hozzájárulási díj mértéke: 50,-Ft + ÁFA. 3. számú melléklet Temetői létesítmények, illetve az üzemeltető által biztosított szolgáltatások igénybevételéért a temetkezési szolgáltatók által fizetendő díj 3.1. Kötelezően igénybeveendő létesítmények, szolgáltatások esetén fizetendő 13 Igénybevett létesítmény, szolgáltatás Temetési helyre való első temetést megelőző sírhely kiásása Urnahely ásás Hűtés Ravatalozó használata A létesítmény, szolgáltatás igénybevételéért fizetendő díj ,-Ft + ÁFA 5.150,-Ft + ÁFA 1.500,-Ft / nap + ÁFA ,-Ft + ÁFA 13 Módosította a 14/2012.(XII.21.) rendelet 1.. Hatályos től

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 34/2006. (XII.27.) sz. rendelete. a temetőkről és a temetkezésről. - egységes szerkezetben -

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 34/2006. (XII.27.) sz. rendelete. a temetőkről és a temetkezésről. - egységes szerkezetben - Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete 34/2006. (XII.27.) sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről. - egységes szerkezetben - Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012. november 27-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

Alsómocsolád Község Önkormányzata Képviselőtestülete 12/2004. ( IV. 30. ) sz. rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről 1

Alsómocsolád Község Önkormányzata Képviselőtestülete 12/2004. ( IV. 30. ) sz. rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről 1 Alsómocsolád Község Önkormányzata Képviselőtestülete 12/2004. ( IV. 30. ) sz. rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről 1 Alsómocsolád Község Önkormányzata Képviselőtestülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. GESZT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 15/2007. (V. 30.) SZ. RENDELETE A TEMETİKRİL ÉS A TEMETKEZÉSRİL Geszt Község Önkormányzata Képviselı-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (III.30.) önkormányzati R E N D E L E T E

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (III.30.) önkormányzati R E N D E L E T E Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (III.30.) önkormányzati R E N D E L E T E A köztemető rendjéről és a temetkezési tevékenységről (egységes szerkezetben a 17/2012. (IX.26.))

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: A temetőkről és a temetkezés rendjéről (egységes szerk.

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: A temetőkről és a temetkezés rendjéről (egységes szerk. Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 15/2011.(X.05.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről szóló 17/2007. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról (t e r v e z e

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Ör. rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Tolna Város Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Ör. rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Tolna Város Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Ör. rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Tolna Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

A Mohácsi Önkormányzat 22/2009.(XI.2.) r e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

A Mohácsi Önkormányzat 22/2009.(XI.2.) r e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezési tevékenységről A Mohácsi Önkormányzat 22/2009.(XI.2.) r e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezési tevékenységről (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 26/2013.(XII.13.), 33/2012.(XII.17.), 14/2012.(V.2.),

Részletesebben

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18./2011.(IX.30.) rendelete A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18./2011.(IX.30.) rendelete A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18./2011.(IX.30.) rendelete A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL Rétság Város Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi

Részletesebben

NAGYMÁNYOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről

NAGYMÁNYOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről NAGYMÁNYOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről (egységes szerkezetben a módosításokkal) Nagymányok Város Önkormányzata Magyarország

Részletesebben

Nagyberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2001. (IV. 3.) számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésekről

Nagyberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2001. (IV. 3.) számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésekről Nagyberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2001. (IV. 3.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezésekről (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) Nagyberény Község Önkormányzat

Részletesebben

A rendelet hatálya. A temető fenntartása

A rendelet hatálya. A temető fenntartása Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (XI.25.), 17/2014. (XI.26.) rendeletével módosított 11/2014. (IX.15.) rendelete a temetőről és a temetkezésről egységes szerkezetbe foglalva

Részletesebben

A rendelet célja, hatálya

A rendelet célja, hatálya Öskü Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2013. (09.27.) önkormányzati rendelete a temetők használatának és a temetkezési tevékenységek helyi szabályairól Öskü Község Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

Vasasszonyfa Önkormányzat. 8/2001.(XI.28.) számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről. A rendelet célja. Értelmező rendelkezések

Vasasszonyfa Önkormányzat. 8/2001.(XI.28.) számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről. A rendelet célja. Értelmező rendelkezések Vasasszonyfa Önkormányzat 8/2001.(XI.28.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről /A 11/2012. (V.7.) önkormányzati rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt szöveg./ Vasasszonyfa Önkormányzat

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 26/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete. a temetőről és a temetkezési tevékenységről

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 26/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete. a temetőről és a temetkezési tevékenységről 1 VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 26/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Vaskút Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete. a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete. a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről Tabdi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Előterjesztés. Tárgy: A temetőkről és a temetkezésről szóló rendelet-tervezet. Tisztelt Képviselő-testület!

Előterjesztés. Tárgy: A temetőkről és a temetkezésről szóló rendelet-tervezet. Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés Tárgy: A temetőkről és a temetkezésről szóló rendelet-tervezet Tisztelt Képviselő-testület! A képviselő-testület 2000-ben alkotta meg a temetőkről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendeletet,

Részletesebben

Lébény Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (VI. 30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Lébény Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (VI. 30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Lébény Város Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2014. (VI. 30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Lébény Város Önkormányzat Képviselőtestülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

18/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet. A köztemetőkről és a köztemető használatának rendjéről

18/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet. A köztemetőkről és a köztemető használatának rendjéről 18/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet A köztemetőkről és a köztemető használatának rendjéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvényben

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-42/2014. Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VIII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VIII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VIII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

TAMÁSI VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2010.(VIII. 30.) számú önkormányzati rendelete a temetırıl és a temetkezésrıl

TAMÁSI VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2010.(VIII. 30.) számú önkormányzati rendelete a temetırıl és a temetkezésrıl TAMÁSI VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2010.(VIII. 30.) számú önkormányzati rendelete a temetırıl és a temetkezésrıl Tamási Város Önkormányzati Képviselı-testülete az elhunyt személyek emlékének

Részletesebben

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére 3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27. napjára összehívott ülésére Előterjesztés tárgya: A helyi adókról szóló rendeletek módosítása Tárgykört

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A rendelet célja Tarnaörs községben 1.

A rendelet célja Tarnaörs községben 1. Tarnaörs Község Önkormányzatának 2./ 2002. (I.25)/ sz. rendelete egységes szerkezetben a 32/2003. (XII.29.) 17/2004. (VIII.27.) sz. rendelettel módosítva a temetőről és a temetkezésről. Tarnaörs Község

Részletesebben

Kiskunlacháza agyközség Önkormányzatának../2013.(.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről, egységes szerkezetben

Kiskunlacháza agyközség Önkormányzatának../2013.(.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről, egységes szerkezetben Kiskunlacháza agyközség Önkormányzatának../2013.(.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről, egységes szerkezetben I. Bevezető rendelkezések 1. Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzata

Részletesebben

QrszággyíIlés Hivatala. Irnmányszfisn : '-í-1 CL 44' 2015. évi... törvény

QrszággyíIlés Hivatala. Irnmányszfisn : '-í-1 CL 44' 2015. évi... törvény QrszággyíIlés Hivatala Irnmányszfisn : '-í-1 CL 44' Érkezett 2015 SZER 1 4. 2015. évi... törvény a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény módosításáró l 1. A temetőkről és a temetkezésr

Részletesebben

a temetőkről és a temetkezésről

a temetőkről és a temetkezésről Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2000. (IV. 3.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről (egységes szerkezetben az időközi módosításokat tartalmazó 12/2000. (IV.

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 33/2005. (XI. 30.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 33/2005. (XI. 30.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 33/2005. (XI. 30.) ÖR. rendelete a temetőről és a temetkezésről szóló 26/2000. (IX. 29.) ÖR. rendelet módosításáról és egységes szövegéről

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester. Kegyeleti közszolgáltatási szerzıdés-tervezet

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester. Kegyeleti közszolgáltatási szerzıdés-tervezet ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének Elıterjesztı Kakas Béla polgármester Tárgy Kegyeleti közszolgáltatási szerzıdés köztemetı fenntartására Iktatószám 3-83/2011. Melléklet

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 19/2014. (VI. 3.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységekről

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 19/2014. (VI. 3.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységekről Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 19/2014. (VI. 3.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységekről Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

14/2008. (VIII.04.) számú rendelet

14/2008. (VIII.04.) számú rendelet 14/2008. (VIII.04.) számú rendelet a temetőkről és a temetkezésről egységes szerkezetben a módosítására kiadott 17/2009. (IX.10.) számú, a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelettel, a 13/2012. (IV.25.)

Részletesebben

Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 28/2008.(X.8.) Ör. sz. rendelete

Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 28/2008.(X.8.) Ör. sz. rendelete Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2008.(X.8.) Ör. sz. rendelete a köztemető és a temetkezések rendjéről, a köztemető üzemeltetéséről Százhalombatta Város Önkormányzata a temetőkről

Részletesebben

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2000.(IX.28.) számú Kt. rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről MARTFŰ Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2000. (XII. 6. ) számú rendelete. a temetőről és a temetkezési tevékenységről

Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2000. (XII. 6. ) számú rendelete. a temetőről és a temetkezési tevékenységről Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2000. (XII. 6. ) számú rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Oroszlány Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333 Sorszám: 2 Ügyiratszám: 980-8 /2010. 70-12-1/2010. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2011. (XII.22.) önkormányzati rendelete a temetőkről és temetkezésről

Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2011. (XII.22.) önkormányzati rendelete a temetőkről és temetkezésről Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2011. (XII.22.) önkormányzati rendelete a temetőkről és temetkezésről Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Cibakháza Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(II.06.) önkormányzati rendelete A temetőről és temetkezésről Cibakháza Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete Cibakháza Nagyközség

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a temetőkről és a temetkezésről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a temetőkről és a temetkezésről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 31/2003.(XI.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről egységes szerkezetben Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestülete a Helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 42/2000. (IX. 14.) Kgy. rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről (Egységes szerkezetben) I.

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 42/2000. (IX. 14.) Kgy. rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről (Egységes szerkezetben) I. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 42/2000. (IX. 14.) Kgy. rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi Önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések 17/2000. (XII. 14.) Kazár Község Önkormányzat rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről egységes szerkezetben a 8/2011 (VII.06) sz. rendelettel Kazár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Biharkeresztes Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete

Biharkeresztes Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete Biharkeresztes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről Biharkeresztes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének a temetők és a temetkezés rendjéről szóló 11/2015 (IV. 30.) számú önkormányzati rendelete

Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének a temetők és a temetkezés rendjéről szóló 11/2015 (IV. 30.) számú önkormányzati rendelete Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének a temetők és a temetkezés rendjéről szóló 11/2015 (IV. 30.) számú önkormányzati rendelete Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a

Részletesebben

P O L G Á R M E S T E R É T Ő L

P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Bojt Község Önkormányzat 2/A. P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Előkészítő: dr. Nagy Csaba aljegyző ELŐTERJESZTÉS a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 8/2001. (XII. 28.) HÖR. rendelet módosítására

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2005./X.11./sz. rendelete a. 20/2004./XI.30./sz.

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2005./X.11./sz. rendelete a. 20/2004./XI.30./sz. BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2005./X.11./sz. rendelete a 20/2004./XI.30./sz. R E N D E L E T E a temetőkről és a temetkezésről módosításáról és egységes szerkezetbe

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

BUDAPEST-VI. KERÜLET, SZENT CSALÁD PLÉBÁNIA URNATEMETŐI SZABÁLYZATA

BUDAPEST-VI. KERÜLET, SZENT CSALÁD PLÉBÁNIA URNATEMETŐI SZABÁLYZATA BUDAPEST-VI. KERÜLET, SZENT CSALÁD PLÉBÁNIA URNATEMETŐI SZABÁLYZATA Urnatemetői Szabályzat A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Tv.) és a végrehajtása tárgyában

Részletesebben

NYÍRÁBRÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009. (VII.1.) SZ. RENDELETE A KÖZTEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL. Hatályos: 2014.

NYÍRÁBRÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009. (VII.1.) SZ. RENDELETE A KÖZTEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL. Hatályos: 2014. NYÍRÁBRÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009. (VII.1.) SZ. RENDELETE A KÖZTEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL Hatályos: 2014. augusztus 30-tól Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya

1.. A rendelet hatálya Pomáz Város Önkormányzatának 26/1995.(11.14.),18/1999.(10.19.) 1/2000.(03.01.)valamint 22/2009.(VI.26.), 26/2010.(VIII.18., 33/2010.(XI.16.), 14/2012.(V.23.) rendeletekkel módosított, 26/2003.(09.8.) rendelettel

Részletesebben

Karád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015. (V.5.) önkormányzati rendelete a helyi adókról

Karád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015. (V.5.) önkormányzati rendelete a helyi adókról Karád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015. (V.5.) önkormányzati rendelete a helyi adókról ( Egységes szerkezetbe foglalva a 11/2015.(IX.1.) számú önkormányzati rendelettel) Karád Község Önkormányzat

Részletesebben

Temetőszabályzat. Bevezető rendelkezések: I. A Szabályzat területi hatálya, a sírkert adatai:

Temetőszabályzat. Bevezető rendelkezések: I. A Szabályzat területi hatálya, a sírkert adatai: Temetőszabályzat A Temetőszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhely használatának általános rendelkezéseit tartalmazza, figyelemmel a temetőkről és a temetkezésről szóló

Részletesebben

Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz.

Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz. Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz. Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Szekszárdi Önkormányzat 9/2003.(IV.30.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről * a módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárdi Önkormányzat 9/2003.(IV.30.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárdi Önkormányzat 9/2003.(IV.30.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 41/2005. (XII.27.) R E N D E L E T E. a temetőkről és a temetkezésről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 41/2005. (XII.27.) R E N D E L E T E. a temetőkről és a temetkezésről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 41/2005. (XII.27.) R E N D E L E T E a temetőkről és a temetkezésről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező 9/2006. (III.21.), a 16/2009.(XI.2.)

Részletesebben

Jobbágyi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 11/2005. (IX. 30.) rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről

Jobbágyi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 11/2005. (IX. 30.) rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Jobbágyi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 11/2005. (IX. 30.) rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Jobbágyi Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Hajdúhadházi Református Egyházközség Presbitériumának 28. /2009. sz. Határozata, módosítva a 35.12010 határozattal 2. (1) második bekezdésben, valamint a 40./2011 határozattal a 3. és 7. (2) bekezdésében,

Részletesebben

BAG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 1/2012.(II.23.) számú rendelete. A köztemetőről és a temetkezés rendjéről

BAG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 1/2012.(II.23.) számú rendelete. A köztemetőről és a temetkezés rendjéről BAG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 1/2012.(II.23.) számú rendelete A köztemetőről és a temetkezés rendjéről 2 Bag Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII.

Részletesebben

Jászapáti Város Önkormányzat 30/2005./XII.l./ rendelete. A köztemetőről és a temetkezésről Egységes szerkezetben 2012.05.18. A rendelet hatálya

Jászapáti Város Önkormányzat 30/2005./XII.l./ rendelete. A köztemetőről és a temetkezésről Egységes szerkezetben 2012.05.18. A rendelet hatálya Jászapáti Város Önkormányzat 30/2005./XII.l./ rendelete A köztemetőről és a temetkezésről Egységes szerkezetben 2012.05.18. 1 Jászapáti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Ügyiratszám: 340708/2008.III. Ügyintéző: Dr. Ráczné ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Dr. Ráczné Dr. Kassy Erzsébet Az érintett belső szervezeti egység vezetőjének

Részletesebben

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁSOK KÖRZETEINEK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS JSZ: 14/2008 A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYVA A 437/2009. (X. 28.) KT. HATÁROZATTAL A HÉSZ ÉS A SZABÁLYOZÁSI TERVEK ELFOGADVA A 28/2009. (X. 29.) ÖK.

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 42/2005. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 42/2005. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 42/2005. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről 1. melléklet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a helyi

Részletesebben

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 12/2008. (V.27.), a 16/2009. (VIII.25.) és a 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendeletekkel módosított 13/2000. (IX.01.) önkormányzati rendelete a köztemető

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Üllő Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2011. (II.26.) önkormányzati rendelete a házasságkötések és egyéb családi események szolgáltatási díjairól egységes szerkezetben a módosításáról szóló 15/2012.(VI.02.)

Részletesebben

20/2005. (XI. 29.) Dunaharaszti Önkormányzati rendelet

20/2005. (XI. 29.) Dunaharaszti Önkormányzati rendelet 20/2005. (XI. 29.) Dunaharaszti Önkormányzati rendelet a temetőkről és a temetkezésről (Egységes szerkezetben!) Dunaharaszti Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított

Részletesebben

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló 11/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelet, egységes szerkezetbe

Részletesebben

Kiszombor Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2000. (IX. 26.) KKÖT rendelete a temetőkről és a temetkezésről (Egységes szerkezet)

Kiszombor Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2000. (IX. 26.) KKÖT rendelete a temetőkről és a temetkezésről (Egységes szerkezet) Kiszombor Község Önkormányzat Képviselő-testületének 0/000. (IX. 6.) KKÖT rendelete a temetőkről és a temetkezésről (Egységes szerkezet) Kiszombor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2013 (XII.3.) önkormányzati rendelete a nádudvari temetőről és a temetkezések rendjéről

Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2013 (XII.3.) önkormányzati rendelete a nádudvari temetőről és a temetkezések rendjéről Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2013 (XII.3.) önkormányzati rendelete a nádudvari temetőről és a temetkezések rendjéről Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

a temetőkről és a temetkezés rendjének helyi szabályairól

a temetőkről és a temetkezés rendjének helyi szabályairól 1 Előszállás Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 22/2000. (XII. 15.) ÖK. számú r e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezés rendjének helyi szabályairól (egységes szerkezetben) Előszállás

Részletesebben

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 12/2010.(VI.09.) számú r e n d e l e t e. az egészségügyi alapellátás körzeteiről

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 12/2010.(VI.09.) számú r e n d e l e t e. az egészségügyi alapellátás körzeteiről NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2010.(VI.09.) számú r e n d e l e t e az egészségügyi alapellátás körzeteiről Nyáregyháza Község Önkormányzata Képviselő-testülete az egészségügyről szóló 1997. évi

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2012. (XI.26.) RENDELETE (egységes szerkezetben az 1/2013.(I.29.) és a 13/2014.XI.24.) önk. rendelettel) a helyi adókról Szigethalom Város Önkormányzat

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselőtestületének. 9/2000./X.1./ r e n d e l e t e a. temetőkről és a temetkezés rendjéről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselőtestületének. 9/2000./X.1./ r e n d e l e t e a. temetőkről és a temetkezés rendjéről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselőtestületének 9/2000./X.1./ r e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezés rendjéről. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselő-testülete a többször módosított

Részletesebben

Füzesgyarmati Város Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2000. (VI. 15) Kt. számú rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről 1

Füzesgyarmati Város Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2000. (VI. 15) Kt. számú rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről 1 Füzesgyarmati Város Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2000. (VI. 15) Kt. számú rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről 1 A Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN ALKALMAZANDÓ TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS TANDÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ a 47/2006.(XI.16.), 46/2010.

Részletesebben

(1) Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata gondoskodik a helyi viszonyoknak és előírásoknak megfelelő köztemető fenntartásáról.

(1) Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata gondoskodik a helyi viszonyoknak és előírásoknak megfelelő köztemető fenntartásáról. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013.(XII.19.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről* Egységes szerkezetben Hatályos: 2014. január 1. napjától Sárrétudvari

Részletesebben

Tura Város Önkormányzata Képvisel-testületének 14/2004.(VI.30.) rendelete a köztemetkrl és a temetkezés rendjérl

Tura Város Önkormányzata Képvisel-testületének 14/2004.(VI.30.) rendelete a köztemetkrl és a temetkezés rendjérl Tura Város Önkormányzata Képvisel-testületének 14/2004.(VI.30.) rendelete a köztemetkrl és a temetkezés rendjérl Tura Város Önkormányzatának Képvisel-testülete a Helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

I. A rendelet hatálya

I. A rendelet hatálya Gyömrő Város Önkormányzatának 33/2007. (XII.13.) számú rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről és szabályairól a 21/2008. (XII.19.) 32/2009. (XII.17.) sz. és a 26/2010. (XII.16.) sz. rendelettettel

Részletesebben

1999. évi XLIII. törvény. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek. A törvény hatálya

1999. évi XLIII. törvény. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek. A törvény hatálya 1999. évi XLIII. törvény a temetőkről és a temetkezésről Az Országgyűlés az elhunyt személyek emlékének méltó megőrzése és ápolása, a temetkezés közegészségügyi és kegyeleti rendeltetésének érvényesítése,

Részletesebben

1999. évi XLIII. törvény

1999. évi XLIII. törvény Pirossal jelzett sorok: 2015. január 01-én lép hatályba 1999. évi XLIII. törvény a temetőkről és a temetkezésről Az Országgyűlés az elhunyt személyek emlékének méltó megőrzése és ápolása, a temetkezés

Részletesebben

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása Az előterjesztés száma: 34/2016. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs Nagyközség Képviselő-testületének 2016. február 24-én, 18-órakor megtartandó ülésére A szociális ellátások

Részletesebben

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 6/1999.(III.31.) ÖKT sz. R E N D E L E T E. helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 6/1999.(III.31.) ÖKT sz. R E N D E L E T E. helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 6/1999.(III.31.) ÖKT sz. R E N D E L E T E helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Mosonszolnok Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013.(IX.26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013.(IX.26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013.(IX.26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

25/2001.(VI.28.) rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről. (Egységes szerkezet)

25/2001.(VI.28.) rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről. (Egységes szerkezet) Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2002.(III.20.), 5/2003.(II.12.) (2003. évi költségvetésről szóló), 2/2004.(II.11.) (2004. évi költségvetésről szóló), 11/2005.(III.1.) (2005. évi

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1.

Részletesebben

Iszkáz község Önkormányzatának 6/2000. (VI.8.) Ör. számú rendelete a köztisztaságról és a települési szilárd hulladék elhelyezéséről

Iszkáz község Önkormányzatának 6/2000. (VI.8.) Ör. számú rendelete a köztisztaságról és a települési szilárd hulladék elhelyezéséről Iszkáz község Önkormányzatának 6/2000. (VI.8.) Ör. számú rendelete a köztisztaságról és a települési szilárd hulladék elhelyezéséről Iszkáz község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

A Rendelet módosításának másik eleme a Tiszta udvar, rendes ház és a Tiszta, rendezett

A Rendelet módosításának másik eleme a Tiszta udvar, rendes ház és a Tiszta, rendezett Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je t 9 ' l '1-. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbánya környezetének szépítéséről szóló 4/2014. (II. 24.) önkormányzati

Részletesebben

Farád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (II. 15.) rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről

Farád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (II. 15.) rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről Farád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (II. 15.) rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről Farád Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (V. 5.) önkormányzati rendelete az egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (V. 5.) önkormányzati rendelete az egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (V. 5.) önkormányzati rendelete az egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól Segesd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

2.. A KVSZ 51. 2. számú táblázatának L4-XXIII-12, L4-XXIII-14 és L4-XXIII-15 jelű sorának helyébe a következő sorok lépnek:

2.. A KVSZ 51. 2. számú táblázatának L4-XXIII-12, L4-XXIII-14 és L4-XXIII-15 jelű sorának helyébe a következő sorok lépnek: Budapest Főváros XXIII. Kerület Soroksár Önkormányzata Képviselő-testületének../.. (..) önkormányzati rendelete a Budapest XXIII. kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról (KVSZ) szóló 25/2003.

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-3/2016. Tárgy: Lakások és helyiségek bérleti díja Mell.: 1 pld. rendelet-tervezet

Részletesebben

Söréd Község Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2014( IV.01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés egyes kérdéseiről

Söréd Község Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2014( IV.01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés egyes kérdéseiről Söréd Község Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2014( IV.01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés egyes kérdéseiről Söréd Község Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

dr. Veres Margit dr. Bencsik Judit

dr. Veres Margit dr. Bencsik Judit almazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016. (III. 23.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2007. (III. 30.) r e n d e l e t e A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL 1

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2007. (III. 30.) r e n d e l e t e A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL 1 Hatályos: 2014. március 1-től BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2007. (III. 30.) r e n d e l e t e A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL 1 Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

40/2001.(XI.16.) ÖKT. sz. rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

40/2001.(XI.16.) ÖKT. sz. rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat A BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁBAN FOGLALKOZTATOTT KÖZTISZTVISELŐK ILLETMÉNYKIEGÉSZÍTÉSÉRŐL ÉS VEZETŐI PÓTLÉKÁRÓL, AZ ŐKET MEGILLETŐ SZOCIÁLIS, JÓLÉTI ÉS

Részletesebben