14/2008. (VIII.04.) számú rendelet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "14/2008. (VIII.04.) számú rendelet"

Átírás

1 14/2008. (VIII.04.) számú rendelet a temetőkről és a temetkezésről egységes szerkezetben a módosítására kiadott 17/2009. (IX.10.) számú, a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelettel, a 13/2012. (IV.25.) önkormányzati rendelettel és az 5/2013. (II.05.) önkormányzati rendelettel 1 2 Orosháza Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében, továbbá a temetőkről és a temetkezésről szóló évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Tv.) 6. (4) bekezdésben, ban, 40. (3) bekezdésben, 41. (3) bekezdésében kapott felhatalmazások alapján a fogyasztók területileg illetékes érdekképviseleti szerve véleményének megkérésével - a temetőkről és a temetkezésről - az alábbi rendeletet alkotja: Általános rendelkezések 1. E rendelet hatálya kiterjed az e rendeletben meghatározott azon temetőkre, ahol Orosháza Város Önkormányzata a köztemető fenntartására vonatkozó kötelezettségéről kegyeleti közszolgáltatási szerződés keretében gondoskodik, valamint e temetők fenntartásával, üzemeltetésével kapcsolatos összes tevékenységre (1) Orosháza Város Önkormányzata a köztemető fenntartásával kapcsolatos kötelezettségeit kegyeleti közszolgáltatási szerződés alapján az alábbiak szerint teljesíti: Alvégi temetőben (Orosháza Vásárhelyi út, 453., 454., 455/2. hrsz.) a 31. számú parcellában; Felvégi temetőben (Orosháza Csizmadia Sándor utca 5904.,5905.,5906. hrsz.; Orosháza Szegfű utca hrsz.) 30 sírhelyen. (2) A köztemetők (továbbiakban: temető) tulajdonosa, fenntartója (továbbiakban: fenntartó) az Orosházi Evangélikus Egyházközség; üzemeltetője az Orosházi Evangélikus Egyházközséggel szerződéses jogviszonyban álló vállalkozás (1) Fenntartó feladata: A temető fenntartása A rendelet hiteles szövegének a képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvének mellékletét képező papíralapú kihirdetett rendelet minősül. 2 A augusztus 15-től, a szeptember 15-től, a december 29-től, a április 25-től és a február 06-tól hatályos szöveg. 3 A 2. szövegét módosította a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelet 1. -a, hatályos december 29-től. 4 A 3. (6) bekezdésének szövegét hatályon kívül helyezte a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelet 10. (2) bekezdése december 29-től.

2 - a temető rendeltetésszerű használatához szükséges építmények, közművek, egyéb tárgyi és infrastrukturális létesítmények, valamint a közcélú zöldfelületek törvényben meghatározott képesítésű alkalmazott általi - karbantartása, szükség szerinti felújítása és gondozása; - a temetőhöz biztonságos megközelítést szolgáló út biztosítása; - a ravatalozóhoz burkolt út biztosítása. (2) A temetőt sírhelytáblákra (parcella), a sírhelytáblákat sorokra kell osztani. A sorokban a temetési helyeket a temető fenntartója jelöli ki. (3) A temető belső kialakításának rendjét, az egyes parcellák felhasználási módját, idejét temetőrendezési tervben kell meghatározni. A terv térképet (vázrajzot) is tartalmaz, amelyben a temető egyes területei beazonosíthatóak. A temető térképét a temető bejárata mellett ki kell függeszteni, a változásokat azon legalább évente át kell vezetni. (4) A sírhelytáblák olyan temetőrészeket jelölnek, amelyeket a nyugvási idő elteltével szabályszerű eljárás mellett ki lehet üríteni és temetés céljából igénybe lehet venni. Külön sírhelytáblákat vagy sorokat kell kijelölni a felnőttek, a 10 éven aluli gyermekek, valamint a halva születettek, az elvetélt magzatok és a csonkolt testrészek eltemetésére. (5) A sírhelytáblákat számozott sorokra, azon belül sorszámozott sírhelyekre kell felosztani. A sírbolthelyeket külön kell jelölni. (6) A sírhelyekkel, sírjelekkel, sírgondozással kapcsolatos szabályok 4. (1) A sírhelyeken sírdomb kialakítása (felhantolás) nem kötelező. A hant nélküli parcellák létesítésére kijelölt területen sírdomb nem alakítható ki. (2) A sírbolt, síremlék karbantartásáról annak létesítője (örököse) vagy a sírhellyel egyébként rendelkezni jogosult köteles gondoskodni. A biztonságos használatot veszélyeztető sírbolt, síremlék esetén a fenntartó határidő tűzésével felszólíthatja a temetési hely felett rendelkezni jogosultat a helyreállításra. (3) Közvetlen veszély fennállása esetén a (2) bekezdésben foglalt felszólítás kötelező. Azt a temetési hely megjelölésével a temető hirdetőtábláján és a parcella sarkán 90 napra ki kell függeszteni. (4) Ha a sírhellyel rendelkezni jogosult a felhívás ellenére a sírhelyet nem állítja helyre és az életet is fenyegető közvetlen veszély áll fenn, akkor a közvetlen veszélyt a rendelkezni jogosult költségére a temető fenntartója szünteti meg. (5) A sírjel vagy sírbolt helyreállításáig a temetési helyre további temetkezés nem történhet.

3 5. 5 (1) A sírhelyek méretei: a) felnőtt egyes sírhely: 310 cm hosszú, 200 cm mély, 180 cm széles, b) felnőtt iker sírhely: 310 cm hosszú, 200 cm mély, 290 cm széles, c) felnőtt hármas sírhely: 310 hosszú, 200 cm mély, 400 cm széles, d) gyermek sírhely: 150 cm hosszú, 160 cm mély, 120 cm széles, e) urna földbe temetésénél: 130 cm hosszú, 100 cm mély, 100 cm széles. (2) A sírdombok magassága legfeljebb 50 cm lehet. (3) A sírhelyeken állított síremlékeket úgy kell kialakítani, hogy a síremlék mellett körben minimum 30 cm szabad járófelület maradjon, és az egymás melletti sírok között szintkülönbség ne keletkezzen. 5/A. 6 (1) A temetési hely megjelölésére sírjel (fejfa, kopjafa, kereszt) létesíthető. (2) A sírjel a kerettel együtt nem foglalhat el felnőtt egyes sírhely esetén 120, felnőtt iker sírhely esetén 220 cm-nél szélesebb területet. A temető üzemeltetésének, igénybevételének szabályai 6. (1) A halottat eltemetni, az elhamvasztott halott maradványait elhelyezni a (7) bekezdésben foglaltak kivételével temetőben vagy temetkezési emlékhelyen létesített temetési helyen szabad. (2) A sírhelyeket a temetés alatt álló sírhelytáblákban fő szabályként folytatólagos sorrendben kell felhasználni. (3) Felnőtt temetési hely megváltási díjának befizetése mellett a felnőtt sírhelytáblába 10 éven aluli gyermek is temethető. Ilyen esetben azonban a sír méreteinek a felnőtt sír méreteivel azonosnak kell lenni. Felnőtt sírba elhelyezett két koporsón kívül még urnák is temethetők. (4) A betelt sírhelytáblákat az utolsó temetés napjával le kell zárni. A lezárt táblába csak rátemetéssel lehet temetni. (5) A felravatalozott koporsót az eltemettető kívánságára a búcsúztatás (szertartás) megkezdéséig nyitva lehet tartani. Kivételt képez ez alól a fertőző betegségben elhunytak koporsója. (6) Az elhamvasztott halott hamvait tartalmazó urnát a temetőn belül sírhelyben (rátemetéssel), urnasírban vagy sírboltban lehet elhelyezni. (7) Az eltemettető, vagy egyetértésével más hozzátartozó kívánságára az urnát az átvétel egyidejű igazolása mellett ki kell adni, és ennek megtörténtét a nyilvántartásban is fel kell jegyezni. (8) A temetőkben már korábban elhelyezett urnák kérelemre történő kiadásáról a fenntartó gondoskodik. Az urna kiadását az eltemettető vagy egyetértésével más hozzátartozó kérheti az átvétel egyidejű igazolásával. 5 Az 5. szövegét módosította a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelet 2. (1) bekezdése, hatályos december 29-től. 6 Az 5/A. -t beillesztette és szövegét megállapította a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelet 2. (2) bekezdése, hatályos december 29-től.

4 6/A. 7 A temetőn belüli, az elhunyt hűtésével, a temetőben erre a célra rendszeresített szállító járművön történő szállításával, továbbá a hamvaknak az erre szolgáló berendezéssel történő szórásával, sírhelynyitással és visszahantolással kapcsolatos feladatok ellátása az üzemeltető szakszemélyzetének és berendezésének igénybevételével történik. A sírboltra vonatkozó szabályok 7. (1) A sírbolt felett rendelkezőnek az tekinthető, aki a terület használati díját megfizette. (2) Arra nézve, hogy a sírboltba kik temetkezhetnek, a létesítőnek a sírboltkönyvben bejegyzett rendelkezései az irányadók. (3) Amennyiben a sírbolt tulajdonosa a temetkezési jogosultságról a sírboltkönyvben vagy végrendeletileg nem tett rendelkezést, úgy a sírboltban az elhalt hozzátartozói az elhalálozás sorrendjében temethetők el. (4) A sírboltba koporsóban csak annyi elhalt temethető, ahány férőhelyre azt építették. (5) A sírbolt tulajdonosának kérelmére a sírboltban elhelyezett koporsókban lévő, porladáson túli csontmaradványokat össze kell gyűjteni és hamvasztás után urnában, illetőleg gyermekkoporsóban a sírboltba vissza kell helyezni. Ebben az esetben a maradványok csak egy urnahelynek számítanak. A temető lezárása, megszüntetése, kiürítése 8. (1) Temető és temetési hely lezárásáról, megszüntetéséről és kiürítéséről a fenntartó dönt a jogszabályi előírásoknak megfelelően. (2) A temető lezárását és megszüntetését megelőzően jogszabályban meghatározott módon a megszüntetés tényét közzé kell tenni. (3) Lezárt temető vagy temetőrész betemetett sírjai, sírboltjai felett létesített síremlék a használati idő le nem jártáig kegyeleti szempontból nem idegeníthető el, és más sírra, sírboltra nem helyezhető át. (4) Működő temetőben vagy temetőrészben felállított síremléket lebontani, áthelyezni csak a fenntartó engedélyével szabad. A temetési helyek megváltási, újraváltási díjai és a megváltás időtartama 9. 8 A temetkezéssel összefüggő díjakat az elhunyt hozzátartozójának, illetve az eltemetésre kötelezettnek kell fizetni. A temetési hely megváltási díját és újraváltási díját e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. 7 Az 6/A. -t beillesztette és szövegét megállapította a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelet 3. -a, hatályos december 29-től. 8 A 9. szövegét módosította a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelet 4. -a, hatályos december 29-től.

5 Temetkezési szolgáltatások (1) Temetkezési szolgáltatások: a) a temetésfelvétel, b) az elhunytnak a kegyeleti igényeknek megfelelő temetésre való - az egészségügyi szolgáltató halottkezelési feladatkörébe nem tartozó és az egészségügyi intézmény területén kívül végzett - előkészítése, c) a temetéshez szükséges kellékekkel való ellátás, d) a ravatalozás, e) a búcsúztatás, f) sírhelynyitás és visszahantolás, g) a sírba helyezés, h) a halottszállítás, i) a hamvasztás és az urnakiadás, j) az urnaelhelyezés, k) a hamvak szórása, l) az exhumálás, m) az újratemetés. (2) A temetkezési szolgáltatási tevékenységek teljes körűen vagy önállóan is végezhetők. (3) A temető-fenntartási hozzájárulás díját, illetve a létesítmények vállalkozók részéről történő igénybevételének díját e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. (4) A temetői munkák során (így különösen: rátemetés, exhumálás, áthelyezés) talált értékekről (ékszer, nemesfémből készült protézis) és a találás körülményeiről jegyzőkönyvet kell felvenni. A talált érték biztonságos megőrzéséről a jogosultaknak történő átadásig a fenntartó gondoskodik. Nyilvántartások vezetése A temetőben az üzemeltető által vezetett nyilvántartásokra és az azokba történő betekintésre vonatkozó szabályokat a temetőkről és temetkezésről szóló törvény, valamint a végrehajtására kiadott Korm. rendelet tartalmazza. A temető rendje (1) A temető nyitvatartási ideje: a) október 01. és március 31. között: 8 órától 16 óráig, b) április 1. és szeptember 30. között 8 órától 19 óráig. c) Halottak Napján 8.00 órától óráig. 9 A 10. (3) bekezdésének szövegét módosította a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelet 5. -a, hatályos december 29-től. 10 A 11. szövegét módosította a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelet 6. -a, hatályos december 29-től. 11 A 12. (1) bekezdésének szövegét módosította a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelet 7. -a, hatályos december 29-től.

6 (2) A temető rendjét, nyitvatartását szabályozó hirdetményeket a temető bejáratánál jól látható helyen ki kell függeszteni. (3) A temetőből a nyitvatartási idő leteltekor külön felszólítás nélkül el kell távozni. (4) A temetőkben mindenki a hely csendjének, a kegyeletnek megfelelő magatartást köteles tanúsítani. (5) A temetők területére kutyát bevinni a vakvezető kutyák kivételével tilos. 13. (1) A temetőben csak a sírok, síremlékek, stb. díszítésére szolgáló tárgyak (koszorúk, vázák, virágok, mécsesek, gyertyák, stb.) helyezhetők el. (2) A temetőkben a kegyeleti tárgyakat, a sírokra ültetett növényeket, valamint a sírok díszítésére szolgáló anyagokat beszennyezni, elmozdítani tilos. (3) A temető területéről sírkövet, síremléket és fejfát vagyonvédelmi okokból csak a temető fenntartójával történő előzetes egyeztetést követően szabad kivinni. 14. (1) A temetőn belüli úthálózatot gépjárművel is járható állapotban kell tartani. (2) A temetőben tilos járművel közlekedni, kivéve - a súlyos mozgássérültet szállító járművet. - a temetkezési tevékenységben résztvevő járművet, - a hulladékszállítás, síremlék szállítás céljából behajtó járművek (1) A temetőben keletkezett hulladék rendszeres gyűjtéséről gondoskodni kell, folyamatosan biztosítva a rendezett környezeti megjelenést és a temető tisztaságát. Ennek keretében a temetőben a) a hulladék elhelyezésére hulladékgyűjtő-helyeket kell kialakítani, b) a zöldfelületek folyamatos gondozásáról, az utak és az utak menti területek tisztántartásáról gondoskodni kell, c) a keletkezett hulladékot (különösen a lekaszált fű és a gyomnövények, a koszorúk, az elszáradt virágok) keletkezését követően haladéktalanul a hulladékgyűjtő-helyekre kell szállítani, d) a hulladék elszállításáról - a hulladékgazdálkodásra vonatkozó jogszabályok figyelembevételével - szükség szerint, de legalább 2 hónaponként gondoskodni kell, e) nem lehet építési törmeléket elhelyezni. (2) A sírhely tulajdonosa köteles a sírhely gondozását, gyomtalanítását rendszeresen elvégezni. (3) A temető látogatói, és a temetőben munkát végző vállalkozók kötelesek az ott tartózkodás során keletkezett minden hulladékot a kijelölt hulladékgyűjtőhelyen elhelyezni, valamint a munkát végző vállalkozók az építési törmeléket kötelesek feltakarítani és a temetőből elszállítani a munka befejezését követően. 12 A 15. szövegét módosította a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelet 8. -a, hatályos december 29-től.

7 (4) A temetőben tilos gyertyagyújtáson kívül bármiféle tűzrakás, szemétégetés vagy tűzveszélyes anyag használata, elhelyezése, vagy bármiféle anyag meggyújtása, ide értve a temetőben keletkezett bárminemű hulladékot, szemetet, növényi maradványokat. Gyertyagyújtásnál és annak égetésénél ügyelni kell a tűzveszély megelőzésére. (5) A sírhelyekre egynyári vagy évelő lágyszárú növény telepíthető. Fás szárú növény telepítéséhez az üzemeltető előzetes engedélye szükséges, ennek hiányában a növény eltávolítható. 16. A vízvételt (kút, közkifolyó) - a csurgalékvíz megfelelő elvezetésével - legalább 150 méterenként biztosítani kell Záró rendelkezések (1) E rendelet augusztus 15. napján lép hatályba. (2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a temetőkről és a temetkezésről szóló 21/2000. (XI.25.) Ö.r. számú rendelet. (3) E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvének való megfelelést szolgálja. 13 A 17. szövegét hatályon kívül helyezte a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelet 10. (2) bekezdése december 29-től. 14 A 18. szövegét módosította a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelet 9. -a, hatályos december 29-től. 15 A 18. szövegét módosította a 13/2012. (IV.24.) önkormányzati rendelet 5. -a, hatályos április 25-től. 16 A 18. -t hatályon kívül helyezte az 5/2013. (II.05.) önkormányzati rendelet 4. -a, hatályát veszti február 06-tól. 17 Kihirdetve: augusztus A 19. -t (3) bekezdéssel kiegészítette és a bekezdés szövegét megállapította a 17/2009. (IX.10.) Orosházi Önkormányzati rendelet 2. -a, hatályos szeptember 15-től.

8 számú melléklet a 14/2008. (VIII.04.) számú rendelethez A temetőkről és a temetkezésről szóló évi XLIII. törvény alapján meghatározott díjak: 1. A temetési hely megváltási és újraváltási díjai: a) az Alvégi temetőben: Gyermeksírhely és urnasírhely: 1. sor ,- Ft/25 év 570,- Ft/év 2. sor ,- Ft/25 év 520,- Ft/év 3. sor ,- Ft/25 év 500,. Ft/év IV. osztályúak: 31. parcella: 1. sor ,- Ft/25 év 460,- Ft/év 2. sor ,- Ft/25 év 440,- Ft/év 3. sor ,- Ft/25 év 420,- Ft/év Kripta alap 60 év: ,- Ft/60 év 1.820,- Ft/év Kripta 4-es alapterület: ,- Ft/100 év 2.090,- Ft/év Kripta 6-os alapterület: ,- Ft/100 év 4.300,- Ft/év Kripta 8-as alapterület: ,- Ft/100 év 6.510,- Ft/év A díjak az ÁFÁ-t tartalmazzák. 19 A Temetőszabályzat mellékleteit módosította a 17/2009. (IX.10.) Orosházi Önkormányzati rendelet 1. -a, hatályos szeptember 15-től. 20 Az 1. számú melléklet szövegét módosította a 35/2011. (XII.23.) önkormányzati rendelet 10. (1) bekezdésével megállapított 1. számú melléklete, hatályos december 29-től.

9 b) a Felvégi temetőben: Gyermeksírhely és urnasírhely: 1. sor ,- Ft/25 év 570,- Ft/év 2. sor ,- Ft/25 év 520,- Ft/év 3. sor ,- Ft/25 év 500,- Ft/év I. osztályúak: 3/a-3/b és 3/c parcellák: 1. sor ,- Ft/25 év 910,- Ft/év 2. sor ,- Ft/25 év 810,- Ft/év 3. sor ,- Ft/25 év 780,- Ft/év II. osztályúak: 2/a-2/b-2/c parcella: 1. sor ,- Ft/25 év 750,- Ft/év 2. sor ,- Ft/25 év 700,- Ft/év 3. sor ,- Ft/25 év 680,- Ft/év III. osztályúak: parcella: 1. sor ,- Ft/25 év 510,- Ft/év 2. sor ,- Ft/25 év 460,- Ft/év 3. sor ,- Ft/25 év 440,- Ft/év IV. osztályúak: parcella: 1. sor ,- Ft/25 év 460,- Ft/év 2. sor ,- Ft/25 év 440,- Ft/év 3. sor ,- Ft/25 év 420,- Ft/év Kripta alap 60 év: ,- Ft/60 év 1.820,- Ft/év Kripta 4-es alapterület: ,- Ft/100 év 2.090,- Ft/év Kripta 6-os alapterület: ,- Ft/100 év 4.300,- Ft/év Kripta 8-as alapterület: ,- Ft/100 év 6.510,- Ft/év A díjak az ÁFÁ-t tartalmazzák. 2. Temető-fenntartási hozzájárulási díj: Sírkövesek, építtetők által fizetendő temető fenntartási díjak: Járda, fedlap fejkő készítés: 4.200,- Ft Sírkőfelújítás (több munka egy síremléken), 1-es sírhely építése: 5.700,- Ft 2-es sírhely építése: ,- Ft 3-as sírhely építése: ,- Ft A díjak az ÁFÁ-t tartalmazzák. 3. Egyes létesítmények igénybevételi díja: Ravatalozó használati díj, mely a Alvégi temető Felvégi temető

10 ravatalozó teljes berendezésének használatára jogosít fel (a ravatalozóban illetve a ravatalozó ,- Ft ,- Ft előtti felravatalozás esetén) A díjak az ÁFÁ-t tartalmazzák. 4. Kommunális díj: Kommunális díj eseményenként ,- Ft Alvégi és Felvégi temetőben: A díj az ÁFÁ-t tartalmazza.

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 34/2006. (XII.27.) sz. rendelete. a temetőkről és a temetkezésről. - egységes szerkezetben -

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 34/2006. (XII.27.) sz. rendelete. a temetőkről és a temetkezésről. - egységes szerkezetben - Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete 34/2006. (XII.27.) sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről. - egységes szerkezetben - Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: A temetőkről és a temetkezés rendjéről (egységes szerk.

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: A temetőkről és a temetkezés rendjéről (egységes szerk. Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 15/2011.(X.05.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről szóló 17/2007. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról (t e r v e z e

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések 17/2000. (XII. 14.) Kazár Község Önkormányzat rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről egységes szerkezetben a 8/2011 (VII.06) sz. rendelettel Kazár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 12/2008. (V.27.), a 16/2009. (VIII.25.) és a 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendeletekkel módosított 13/2000. (IX.01.) önkormányzati rendelete a köztemető

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2001.(I.26.) önkormányzati rendelete A temető használatának szabályairól (egységes szerkezetbe a módosításokkal) Balatonfenyves Község Önkormányzat

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselőtestületének. 9/2000./X.1./ r e n d e l e t e a. temetőkről és a temetkezés rendjéről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselőtestületének. 9/2000./X.1./ r e n d e l e t e a. temetőkről és a temetkezés rendjéről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselőtestületének 9/2000./X.1./ r e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezés rendjéről. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselő-testülete a többször módosított

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 42/2005. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 42/2005. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 42/2005. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről 1. melléklet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a helyi

Részletesebben

Biharkeresztes Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete

Biharkeresztes Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete Biharkeresztes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről Biharkeresztes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

NYÍRÁBRÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009. (VII.1.) SZ. RENDELETE A KÖZTEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL. Hatályos: 2014.

NYÍRÁBRÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009. (VII.1.) SZ. RENDELETE A KÖZTEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL. Hatályos: 2014. NYÍRÁBRÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2009. (VII.1.) SZ. RENDELETE A KÖZTEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL Hatályos: 2014. augusztus 30-tól Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Farád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (II. 15.) rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről

Farád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (II. 15.) rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről Farád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (II. 15.) rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről Farád Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 42/2000. (IX. 14.) Kgy. rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről (Egységes szerkezetben) I.

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 42/2000. (IX. 14.) Kgy. rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről (Egységes szerkezetben) I. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 42/2000. (IX. 14.) Kgy. rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi Önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. GESZT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 15/2007. (V. 30.) SZ. RENDELETE A TEMETİKRİL ÉS A TEMETKEZÉSRİL Geszt Község Önkormányzata Képviselı-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (III.30.) önkormányzati R E N D E L E T E

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (III.30.) önkormányzati R E N D E L E T E Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (III.30.) önkormányzati R E N D E L E T E A köztemető rendjéről és a temetkezési tevékenységről (egységes szerkezetben a 17/2012. (IX.26.))

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VIII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VIII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VIII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

P O L G Á R M E S T E R É T Ő L

P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Bojt Község Önkormányzat 2/A. P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Előkészítő: dr. Nagy Csaba aljegyző ELŐTERJESZTÉS a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 8/2001. (XII. 28.) HÖR. rendelet módosítására

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2005./X.11./sz. rendelete a. 20/2004./XI.30./sz.

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2005./X.11./sz. rendelete a. 20/2004./XI.30./sz. BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2005./X.11./sz. rendelete a 20/2004./XI.30./sz. R E N D E L E T E a temetőkről és a temetkezésről módosításáról és egységes szerkezetbe

Részletesebben

18/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet. A köztemetőkről és a köztemető használatának rendjéről

18/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet. A köztemetőkről és a köztemető használatának rendjéről 18/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet A köztemetőkről és a köztemető használatának rendjéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvényben

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

I.6. IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 25/2012. (XII. 14.) Önkormányzati rendelete

I.6. IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 25/2012. (XII. 14.) Önkormányzati rendelete I.6. IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 25/2012. (XII. 14.) Önkormányzati rendelete A temetőkről és a temetkezési tevékenységről Ibrány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012. november 27-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

Előterjesztés. Tárgy: A temetőkről és a temetkezésről szóló rendelet-tervezet. Tisztelt Képviselő-testület!

Előterjesztés. Tárgy: A temetőkről és a temetkezésről szóló rendelet-tervezet. Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés Tárgy: A temetőkről és a temetkezésről szóló rendelet-tervezet Tisztelt Képviselő-testület! A képviselő-testület 2000-ben alkotta meg a temetőkről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendeletet,

Részletesebben

T e r v e z e t. Keszü Község Önkormányzata 12/2015.(VI. 03. ). önkormányzati rendelete a temető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről.

T e r v e z e t. Keszü Község Önkormányzata 12/2015.(VI. 03. ). önkormányzati rendelete a temető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről. T e r v e z e t Keszü Község Önkormányzata 12/2015.(VI. 03. ). önkormányzati rendelete a temető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről. Keszü Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

BAG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 1/2012.(II.23.) számú rendelete. A köztemetőről és a temetkezés rendjéről

BAG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 1/2012.(II.23.) számú rendelete. A köztemetőről és a temetkezés rendjéről BAG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 1/2012.(II.23.) számú rendelete A köztemetőről és a temetkezés rendjéről 2 Bag Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII.

Részletesebben

Szekszárdi Önkormányzat 9/2003.(IV.30.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről * a módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárdi Önkormányzat 9/2003.(IV.30.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárdi Önkormányzat 9/2003.(IV.30.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.

Részletesebben

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2000.(IX.28.) számú Kt. rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről MARTFŰ Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Jobbágyi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 11/2005. (IX. 30.) rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről

Jobbágyi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 11/2005. (IX. 30.) rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Jobbágyi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 11/2005. (IX. 30.) rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Jobbágyi Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

(1) Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata gondoskodik a helyi viszonyoknak és előírásoknak megfelelő köztemető fenntartásáról.

(1) Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata gondoskodik a helyi viszonyoknak és előírásoknak megfelelő köztemető fenntartásáról. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013.(XII.19.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről* Egységes szerkezetben Hatályos: 2014. január 1. napjától Sárrétudvari

Részletesebben

a temetőkről és a temetkezés rendjének helyi szabályairól

a temetőkről és a temetkezés rendjének helyi szabályairól 1 Előszállás Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 22/2000. (XII. 15.) ÖK. számú r e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezés rendjének helyi szabályairól (egységes szerkezetben) Előszállás

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2003. (VII. 2.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2003. (VII. 2.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2003. (VII. 2.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a köztemetők rendjének szabályozására a temetőkről

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2012 (III.5.) önkormányzati rendelete. a köztemetőről és a temetkezésről

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2012 (III.5.) önkormányzati rendelete. a köztemetőről és a temetkezésről Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2012 (III.5.) önkormányzati rendelete a köztemetőről és a temetkezésről Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ( a továbbiakban

Részletesebben

25/2001.(VI.28.) rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről. (Egységes szerkezet)

25/2001.(VI.28.) rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről. (Egységes szerkezet) Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2002.(III.20.), 5/2003.(II.12.) (2003. évi költségvetésről szóló), 2/2004.(II.11.) (2004. évi költségvetésről szóló), 11/2005.(III.1.) (2005. évi

Részletesebben

A Rendelet 1. b.) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

A Rendelet 1. b.) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének.../2015. (...) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés módjáról szóló 39/2000. (XII.18.) Ör.sz. rendelet módosításáról Salgótarján Megyei Jogú

Részletesebben

A rendelet hatálya. A temető fenntartása

A rendelet hatálya. A temető fenntartása Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (XI.25.), 17/2014. (XI.26.) rendeletével módosított 11/2014. (IX.15.) rendelete a temetőről és a temetkezésről egységes szerkezetbe foglalva

Részletesebben

Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének a temetők és a temetkezés rendjéről szóló 11/2015 (IV. 30.) számú önkormányzati rendelete

Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének a temetők és a temetkezés rendjéről szóló 11/2015 (IV. 30.) számú önkormányzati rendelete Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének a temetők és a temetkezés rendjéről szóló 11/2015 (IV. 30.) számú önkormányzati rendelete Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a

Részletesebben

Füzesgyarmati Város Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2000. (VI. 15) Kt. számú rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről 1

Füzesgyarmati Város Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2000. (VI. 15) Kt. számú rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről 1 Füzesgyarmati Város Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2000. (VI. 15) Kt. számú rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről 1 A Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Jászapáti Város Önkormányzat 30/2005./XII.l./ rendelete. A köztemetőről és a temetkezésről Egységes szerkezetben 2012.05.18. A rendelet hatálya

Jászapáti Város Önkormányzat 30/2005./XII.l./ rendelete. A köztemetőről és a temetkezésről Egységes szerkezetben 2012.05.18. A rendelet hatálya Jászapáti Város Önkormányzat 30/2005./XII.l./ rendelete A köztemetőről és a temetkezésről Egységes szerkezetben 2012.05.18. 1 Jászapáti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

20/2005. (XI. 29.) Dunaharaszti Önkormányzati rendelet

20/2005. (XI. 29.) Dunaharaszti Önkormányzati rendelet 20/2005. (XI. 29.) Dunaharaszti Önkormányzati rendelet a temetőkről és a temetkezésről (Egységes szerkezetben!) Dunaharaszti Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított

Részletesebben

Mezőberény Önkormányzati Képviselő-testületének 25/2007.(X.30.) MÖK számú rendelete. a köztemetőről és a temetkezés rendjéről. Általános rendelkezések

Mezőberény Önkormányzati Képviselő-testületének 25/2007.(X.30.) MÖK számú rendelete. a köztemetőről és a temetkezés rendjéről. Általános rendelkezések 1 Módosította: (27/2008.(X.28.) MÖK sz. rendelet hatályon kívül helyezve), 12/2009.(VI.30.) MÖK sz. rendelet, 15/2009.(VI.30.) MÖK sz. rendelet Mezőberény Önkormányzati Képviselő-testületének 25/2007.(X.30.)

Részletesebben

I. A rendelet hatálya

I. A rendelet hatálya Gyömrő Város Önkormányzatának 33/2007. (XII.13.) számú rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről és szabályairól a 21/2008. (XII.19.) 32/2009. (XII.17.) sz. és a 26/2010. (XII.16.) sz. rendelettettel

Részletesebben

Nagyberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2001. (IV. 3.) számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésekről

Nagyberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2001. (IV. 3.) számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésekről Nagyberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2001. (IV. 3.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezésekről (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) Nagyberény Község Önkormányzat

Részletesebben

Galambok Község Önkormányzatának 11/2000. (IX.15.) számú Rendelete a temetőkről és temetkezésről

Galambok Község Önkormányzatának 11/2000. (IX.15.) számú Rendelete a temetőkről és temetkezésről Galambok Község Önkormányzatának 11/2000. (IX.15.) számú Rendelete a temetőkről és temetkezésről Galambok Község Önkormányzata Képviselő-testülete /továbbiakban: Önkormányzat/ a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Képviselő-testületének. 5/2007./III.23./ rendelete. a köztemetőről és a temetkezésről

JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Képviselő-testületének. 5/2007./III.23./ rendelete. a köztemetőről és a temetkezésről Egységes szerkezet JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 5/2007./III.23./ rendelete a köztemetőről és a temetkezésről Jászdózsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Általános rendelkezések. (2) A tisztességes temetéshez való jog megkülönböztetés nélkül mindenkit megillet.

Általános rendelkezések. (2) A tisztességes temetéshez való jog megkülönböztetés nélkül mindenkit megillet. 1 Gyál Város Önkormányzatának 8/2000.(IV.03.) Ök. számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről 1 (a 27/2000.(VI.30.), a 30/2000.(XI.08.), a 6/2002.(III.25.), a 22/2004.(XI.4.), a 7/2007.(III.10.), a

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2007. (III. 30.) r e n d e l e t e A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL 1

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2007. (III. 30.) r e n d e l e t e A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL 1 Hatályos: 2014. március 1-től BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2007. (III. 30.) r e n d e l e t e A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL 1 Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

QrszággyíIlés Hivatala. Irnmányszfisn : '-í-1 CL 44' 2015. évi... törvény

QrszággyíIlés Hivatala. Irnmányszfisn : '-í-1 CL 44' 2015. évi... törvény QrszággyíIlés Hivatala Irnmányszfisn : '-í-1 CL 44' Érkezett 2015 SZER 1 4. 2015. évi... törvény a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény módosításáró l 1. A temetőkről és a temetkezésr

Részletesebben

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN ALKALMAZANDÓ TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS TANDÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ a 47/2006.(XI.16.), 46/2010.

Részletesebben

Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2013 (XII.3.) önkormányzati rendelete a nádudvari temetőről és a temetkezések rendjéről

Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2013 (XII.3.) önkormányzati rendelete a nádudvari temetőről és a temetkezések rendjéről Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2013 (XII.3.) önkormányzati rendelete a nádudvari temetőről és a temetkezések rendjéről Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Kiszombor Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2000. (IX. 26.) KKÖT rendelete a temetőkről és a temetkezésről (Egységes szerkezet)

Kiszombor Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2000. (IX. 26.) KKÖT rendelete a temetőkről és a temetkezésről (Egységes szerkezet) Kiszombor Község Önkormányzat Képviselő-testületének 0/000. (IX. 6.) KKÖT rendelete a temetőkről és a temetkezésről (Egységes szerkezet) Kiszombor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (IX. 26.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (IX. 26.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (IX. 26.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

Rábapatona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2001./XI.29./. számú rendelete. a köztemető rendjéről és a temetkezési tevékenységről

Rábapatona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2001./XI.29./. számú rendelete. a köztemető rendjéről és a temetkezési tevékenységről 1 Rábapatona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2001./XI.29./. számú rendelete a köztemető rendjéről és a temetkezési tevékenységről (Hatályos: 2015. április 1-jétől) Rábapatona Község Önkormányzatának

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 19/2014. (VI. 3.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységekről

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 19/2014. (VI. 3.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységekről Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 19/2014. (VI. 3.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységekről Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet. A temető létesítményei

145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet. A temető létesítményei 145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény végrehajtásáról A Kormány a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény (továbbiakban: Tv.)

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya

1.. A rendelet hatálya Pomáz Város Önkormányzatának 26/1995.(11.14.),18/1999.(10.19.) 1/2000.(03.01.)valamint 22/2009.(VI.26.), 26/2010.(VIII.18., 33/2010.(XI.16.), 14/2012.(V.23.) rendeletekkel módosított, 26/2003.(09.8.) rendelettel

Részletesebben

a temetőkről és a temetkezésről

a temetőkről és a temetkezésről Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2000. (IV. 3.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről (egységes szerkezetben az időközi módosításokat tartalmazó 12/2000. (IV.

Részletesebben

LITÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 5/2004. (IV. 15.) rendelete

LITÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 5/2004. (IV. 15.) rendelete LITÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2004. (IV. 15.) rendelete a temetők használatának és a temetkezési tevékenységek helyi szabályozásairól. 1 Litér Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010. (VII.05.) önkormányzati rendelete A köztemetőről és a temetkezésről

Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010. (VII.05.) önkormányzati rendelete A köztemetőről és a temetkezésről Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010. (VII.05.) önkormányzati rendelete A köztemetőről és a temetkezésről Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Egyházashollós község Önkormányzata Képviselőtestületének 13/2000./XII.1./ ÖR. számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Egyházashollós község Önkormányzata Képviselőtestületének 13/2000./XII.1./ ÖR. számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről Egyházashollós község Önkormányzata Képviselőtestületének 13/2000./XII.1./ ÖR. számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről Egységes szerkezetben a 8/2011(VI.24..) számú rendeletekkel Egyházashollós

Részletesebben

145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet a temetõkrõl és a temetkezésrõl szóló 1999. évi XLIII. törvény végrehajtásáról

145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet a temetõkrõl és a temetkezésrõl szóló 1999. évi XLIII. törvény végrehajtásáról 145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet a temetõkrõl és a temetkezésrõl szóló 1999. évi XLIII. törvény végrehajtásáról A Kormány a temetõkrõl és a temetkezésrõl szóló 1999. évi XLIII. törvény (továbbiakban: Tv.)

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. Balatonhenye község Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2000. (X.16.) számú r e n d e l e t e a köztemető rendjéről, használatának, igénybevételének szabályairól (egységes szerkezetben) Balatonhenye Önkormányzat

Részletesebben

Söréd Község Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2014( IV.01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés egyes kérdéseiről

Söréd Község Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2014( IV.01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés egyes kérdéseiről Söréd Község Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2014( IV.01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés egyes kérdéseiről Söréd Község Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013.(IX.26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013.(IX.26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013.(IX.26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

A temetőkre vonatkozó általános rendelkezések 1..

A temetőkre vonatkozó általános rendelkezések 1.. Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestületének 6/1993.(III.5.) sz. rendelet Fegyvernek nagyközség területén fenntartott temetőkről, valamint a temetkezési tevékenységről szóló (49/2004.(XII.23.) rendelettel

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2011. (XII.22.) önkormányzati rendelete a temetőkről és temetkezésről

Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2011. (XII.22.) önkormányzati rendelete a temetőkről és temetkezésről Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2011. (XII.22.) önkormányzati rendelete a temetőkről és temetkezésről Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (XII. 16.) önkormányzati rendelete A temetkezés helyi rendjéről. I.

Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (XII. 16.) önkormányzati rendelete A temetkezés helyi rendjéről. I. Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (XII. 16.) önkormányzati rendelete A temetkezés helyi rendjéről Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

PETRIVENTE KÖZSÉGI ÉS HORVÁT KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2005. (XII.29.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZTEMETŐRŐL

PETRIVENTE KÖZSÉGI ÉS HORVÁT KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2005. (XII.29.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZTEMETŐRŐL PETRIVENTE KÖZSÉGI ÉS HORVÁT KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2005. (XII.29.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZTEMETŐRŐL Petrivente Község Önkormányzat a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

A rendelet célja, hatálya

A rendelet célja, hatálya Öskü Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2013. (09.27.) önkormányzati rendelete a temetők használatának és a temetkezési tevékenységek helyi szabályairól Öskü Község Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

11/2013.(XII.04.) önkormányzati rendelet a temetők használatának és a temetkezési tevékenységek helyi szabályairól

11/2013.(XII.04.) önkormányzati rendelet a temetők használatának és a temetkezési tevékenységek helyi szabályairól 11/2013.(XII.04.) önkormányzati rendelet a temetők használatának és a temetkezési tevékenységek helyi szabályairól Csetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Részletesebben

18/2009./IX.14./ sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezési tevékenységről

18/2009./IX.14./ sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezési tevékenységről MUCSONY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 18/2009./IX.14./ sz. rendelete A temetőkről és a temetkezési tevékenységről Mucsony Nagyközség képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV.tv. 16../1/

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések. A temető üzemeltetése

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések. A temető üzemeltetése A Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testület 20/2007. (XI.26.) KT. sz. rendelete kegyeleti közszolgáltatási szerződés módosítására és a köztemetőről és a temetkezés rendjéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18./2011.(IX.30.) rendelete A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18./2011.(IX.30.) rendelete A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18./2011.(IX.30.) rendelete A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL Rétság Város Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

RENDELETE A KÖZTEMETŐRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL

RENDELETE A KÖZTEMETŐRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETE a 4/2012./VI.15./ rendelettel módosított 9/2007./X.1/ RENDELETE A KÖZTEMETŐRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL /egységes szerkezetben/ 2 Zomba Község Önkormányzata

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, C Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE ([ ]) a polgári légi közlekedéshez kapcsolódó műszaki követelményeknek és igazgatási eljárásoknak a 216/2008/EK európai

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. a temetőről és a temetkezések rendjéről, üzemeltetéséről. 1. Általános rendelkezések 1.

EGYSÉGES SZERKEZET. a temetőről és a temetkezések rendjéről, üzemeltetéséről. 1. Általános rendelkezések 1. EGYSÉGES SZERKEZET 152. Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015. (III.31.) 6, 19/2014. (VII.04.) 5, 36/2013. (XI. 19.) ÖR 4, 34/2012. (VI. 12.) ÖR, 27/2012. (V. 04.) ÖR és 42/2011.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK a 45/2010. (XII.17.) Ör., a 20/2011. (V.27.) Ör., a 45/2011.(XII.16.) Ör., a 37/2012. (V.31.) Ör., a 34/2013. (XI.28.) Ör., a 2/2014. (I.30.) Ör.,

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2013. december 13-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2013. december 13-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. december 13-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 20/2013. (XII. 13.) sz. önkormányzati rendelet 21/2013. (XII. 13.) sz. önkormányzati

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1.

Részletesebben

Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013. (X.25.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013. (X.25.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013. (X.25.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Budajenő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2014.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról melléklettel Helyi építési

Részletesebben

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS JSZ: 14/2008 A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYVA A 437/2009. (X. 28.) KT. HATÁROZATTAL A HÉSZ ÉS A SZABÁLYOZÁSI TERVEK ELFOGADVA A 28/2009. (X. 29.) ÖK.

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006. (I.30.) rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006. (I.30.) rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006. (I.30.) rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről Tahitótfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet 224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet módosításáról 1 Tartalom:

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló 11/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelet, egységes szerkezetbe

Részletesebben

Alsómocsolád Község Önkormányzata Képviselőtestülete 12/2004. ( IV. 30. ) sz. rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről 1

Alsómocsolád Község Önkormányzata Képviselőtestülete 12/2004. ( IV. 30. ) sz. rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről 1 Alsómocsolád Község Önkormányzata Képviselőtestülete 12/2004. ( IV. 30. ) sz. rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről 1 Alsómocsolád Község Önkormányzata Képviselőtestülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a temetőkről és a temetkezésről szóló 13/2015. (VI. 25.) önkormányzati rendelete

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a temetőkről és a temetkezésről szóló 13/2015. (VI. 25.) önkormányzati rendelete TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a temetőkről és a temetkezésről szóló 13/2015. (VI. 25.) önkormányzati rendelete Taksony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a temetőkről és a temetkezésről szóló 18/2001. (XII. 01.) számú önkormányzati rendelete

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a temetőkről és a temetkezésről szóló 18/2001. (XII. 01.) számú önkormányzati rendelete Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a temetőkről és a temetkezésről szóló 18/2001. (XII. 01.) számú önkormányzati rendelete Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő Testülete a helyi

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; 531 031, Fax 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 3. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az állattartás

Részletesebben

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Ikt.szám: 646-6/2016. Tárgy: Napsugár Bölcsőde intézményi térítési díjának 2016. évi felülvizsgálata Témafelelős: dr. Kelemen Henrietta Vass Erika Véleményező bizottságok:

Részletesebben

Medgyesegyháza Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2000. (XI.2.) Ök. számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Medgyesegyháza Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2000. (XI.2.) Ök. számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről Medgyesegyháza Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2000. (XI.2.) Ök. számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről 1 Medgyesegyháza Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) élve

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

1999. évi XLIII. törvény Hatályos: 2016.01.01-2016.12.31 1999. évi XLIII. törvény a temetőkről és a temetkezésről 1

1999. évi XLIII. törvény Hatályos: 2016.01.01-2016.12.31 1999. évi XLIII. törvény a temetőkről és a temetkezésről 1 1999. évi XLIII. törvény Hatályos: 2016.01.01-2016.12.31 1999. évi XLIII. törvény a temetőkről és a temetkezésről 1 Az Országgyűlés az elhunyt személyek emlékének méltó megőrzése és ápolása, a temetkezés

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. március 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. március 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. március 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 70/2014.(III.27.) sz. önkormányzati határozat: Fegyverneki Mezőgazdasági, Városüzemeltetési és Fejlesztési

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2012. (XI.26.) RENDELETE (egységes szerkezetben az 1/2013.(I.29.) és a 13/2014.XI.24.) önk. rendelettel) a helyi adókról Szigethalom Város Önkormányzat

Részletesebben