A PUTTÓ játék. Részvételi Szabályzata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A PUTTÓ játék. Részvételi Szabályzata"

Átírás

1 A PUTTÓ játék Részvételi Szabályzata KIADJA: SZERENCSEJÁTÉK ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG BUDAPEST, 2011.

2 Tartalomjegyzék I. ÁLTALÁNOS RÉSZ Általános rendelkezések Értelmezı rendelkezések A Puttó játék lényege Részvételi lehetıség a Puttó játékban A Puttó játék sorsjegyei A Puttó segédsorsjegyek kitöltése, és a gyors tipp A részvételi díj A Puttó játékban való részvétel határideje, a részvételi jogosultság megszerzése Nyerıszámok sorsolása Nyereményalap felosztása Nyereményjogosultság Hivatalos eredmény A nyeremények kifizetése Az át nem vett nyeremények A különsorsolások Óvások, felszólamlások II. AZ ONLINE JÁTÉK SZABÁLYAI Az online sorsjegy A segédsorsjegy kitöltése Nyeremények kifizetése III. AZ ELEKTRONIKUS (INTERNETES, SMS-ES ÉS EGYÉB MOBILTELEFONOS) JÁTÉK ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI Az internetes és az SMS-es játék feltétele Regisztráció Önkorlátozás A felhasználható bankkártyák, a bankkártya szerzıdés, a Szerencsekártyák és a mobilszolgáltatókkal kötött szerzıdés ismertetése A belsı egyenleg A belsı egyenleg feltöltése Megjátszható fogadási összeg korlátozása A nyeremények azonosítása és kifizetése február 17.

3 IV. AZ INTERNETES JÁTÉK SZABÁLYAI Kommunikáció a rendszerrel internetes játékmód esetén A játékos azonosítása és belépése a rendszerbe Az internetes sorsjegy A megjátszani kívánt számok megadása A részvételi díj kiegyenlítése V. AZ SMS-ES ÉS EGYÉB MOBILTELEFONOS JÁTÉK SZABÁLYAI Kommunikáció a rendszerrel SMS-es játékmód esetén Kommunikáció a rendszerrel egyéb mobiltelefonos játékmód esetén A játékos azonosítása és belépése a rendszerbe Az SMS-es és egyéb mobiltelefonos sorsjegy A megjátszani kívánt számok megadása, a részvételi díj kiegyenlítése A nyeremények kifizetése mobiltelefonos regisztrációval rendelkezı játékosoknak VI. AZ ÖNKISZOLGÁLÓ TERMINÁLON TÖRTÉNİ JÁTÉK EGYÉB SZABÁLYAI Az önkiszolgáló terminálon történı játék feltétele Kredit egyenleg Kredit egyenleg feltöltése A játékba küldés rendje Az önkiszolgáló terminál által nyomtatott sorsjegy jellemzıi A nyeremények felvétele VII. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK február 17.

4 I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. Általános rendelkezések (1) A Puttó játék Részvételi Szabályzatának jogi alapjait a szerencsejáték szervezésrıl szóló módosított és kiegészített évi XXXIV. törvény, a végrehajtásáról rendelkezı módosított és kiegészített 32/2005.(X. 21.) PM rendelet, és a többszörösen módosított és kiegészített, a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvérıl szóló évi IV. tv. valamint az Nemzeti Adó- és Vámhivatal (továbbiakban: NAV Szerencsejáték Felügyeleti Fıosztálya vagy SZEF) határozata állapítja meg. (2) A Puttó játék megrendezése és lebonyolítása a Szerencsejáték Zrt. (a továbbiakban: SzZrt.) kizárólagos jogkörébe tartozik. (3) Az SzZrt. és a Puttó játékban résztvevı vagy részt venni kívánó játékosok közötti jogviszonyra a jelen Részvételi Szabályzatban foglaltak az irányadók. A Puttó játék résztvevıi a jelen Részvételi Szabályzat rendelkezéseit a játékba való belépéssel magukra nézve kötelezınek ismerik el, és azokat betartják. (4) A Részvételi Szabályzatban nem nevesített minden külön megállapodás, amelyet a játékosok az SzZrt. kirendeltségeiben (továbbiakban lottózókban) dolgozókkal, megbízottakkal vagy egymás között kötnek, csakis a megállapodó felekre lehet kötelezı, abból az SzZrt.-vel szemben igény nem támasztható, az ilyen megállapodásokat az SzZrt. bejelentés esetén sem veszi figyelembe. 2. Értelmezı rendelkezések (1) Számtábla Az egy alapjáték vagy egy alapjátékokra bontható (kombinációs vagy többszörös téttel megtett) játék megjátszásához szükséges számok megjelölésére alkalmas két összetartozó számmezı ( A mezı és B mezı) összessége. (2) A mezı A számtáblának az 1-20-ig terjedı természetes számok megjelölésére kialakított számmezıje. (3) B mezı A számtáblának az1-4-ig terjedı természetes számok megjelölésére kialakított számmezıje. (4) Alapjáték A számtábla A mezıjében levı 1-20-ig terjedı természetes számokat tartalmazó számhalmazból kiválasztott 8 szám és a számtábla hozzá tartozó B mezıjében lévı 1-4-ig terjedı természetes számokat tartalmazó számhalmazból kiválasztott 1 szám egyszeres téttel való megjátszása az egy számtáblát alkotó, összetartozó A és B február 17.

5 mezıben, egy sorsolási eseményre vonatkozóan. (5) Alapdíj Egy alapjáték megjátszásának díja. (6) Kombinációs játék A számtábla A mezıjében levı 1-20-ig terjedı természetes számokat tartalmazó számhalmazból kiválasztott 8 szám és a számtábla hozzá tartozó B mezıjében lévı 1-4-ig terjedı természetes számokat tartalmazó számhalmazból kiválasztott legalább 2, legfeljebb 4 szám megjátszása egy sorsolási eseményre vonatkozóan. (7) Tétszorzó A számtáblához tartozó szorzószám, mellyel megadható, hogy a számtáblán megjelölt alapjátékot vagy kombinációs játék esetén a kombinációnak megfelelı alapjátékokat az adott sorsolásra hányszor küldi játékba a játékos. A tétszorzó értéke 1, 2, 3, 4 vagy 5 lehet. (8) Egy sorsolási eseményre megtett alapjátékok száma Az egy számtáblán megtett alapjátékok száma megegyezik a számtábla B mezıjében megjelölt számok darabszámának és a tétszorzónak a szorzatával. Az egy sorsolásra megtett alapjátékok száma megegyezik az egyes számtáblákon megjátszott alapjátékok számának összegével. (9) A játék egy sorsolási eseményre vonatkozó díja Az egy sorsolási eseményre megtett alapjátékok számának és az alapdíjnak a szorzata (10) Részvételi díj A Puttó játék részvételi díja a Puttó játék egy sorsolási eseményre vonatkozó díjának egyszerese vagy többszöröse annak megfelelıen, hogy a játékos játékával hány sorsoláson (1, 2, 5, 10, 20, 50) kíván részt venni. (11) Sorsolási esemény A nyerıszámok meghatározását szolgáló két összetartozó részsorsolás (az 1-20-ig terjedı természetes számok közül 8 szám visszatevés nélküli módszerrel való kisorsolása ( A sorsolás), illetve az 1-4-ig terjedı természetes számok közül 1 szám kisorsolása ( B sorsolás) összessége. (12) Kiegészítı szám Egy sorsolási esemény B sorsolása alkalmával az 1-4-ig terjedı természetes számok közül kisorsolt 1 szám. A kiegészítı szám eltalálása kizárólag a 8+1, 7+1, 6+1, 5+1 és 4+1 találatok valamelyikére jogosít, amennyiben a játékos az A sorsoláson kisorsolt számok közül pontosan a +1 elıtt megadott darabszámú nyerıszámot találja el. (13) Nyereményszorzó Nyerıosztályokhoz tartozó paraméter, mely megadja, hogy az adott nyerıosztályba február 17.

6 bekerülı alapjáték az alapdíj hányszorosát nyeri meg. (Például 1000-szeres nyereményszorzó esetén a nyertes alapjáték nyereménye az alapdíj ezerszerese.) (14) Online terminál Az online segédsorsjegyek játékba küldésére, és a gyors tipp megadására szolgáló berendezés, mely az online segédsorsjegyek adatait leolvassa, a részvételi díj beszedését követıen a központi számítógépbe továbbítja és ott tárolja. A tárolás visszaigazolását követıen a játékról átvételi igazolást (sorsjegyet) nyomtat. Az online terminál által gyors tipp módszerrel kiválasztott játékadatok ugyanilyen továbbítás, tárolás és visszaigazolás után kerülnek az átvételi igazolásra. A központi számítógépben tárolt adatok a sorsolás elıtt minısített szolgáltató által kibocsátott idıbélyegzıvel lezárásra kerülnek. (15) Online segédsorsjegy Az online játékban megjátszani kívánt számok, a tétszorzó és a sorsolási események számának jelölésére szolgáló érték nélküli nyomtatvány, melynek alapján az online terminál sorsjegyet ad. A segédsorsjegy tartalmát a II. 1. pontja tartalmazza. (16) Önkiszolgáló terminál Olyan berendezés, amellyel a játékos az erre szolgáló kezelıfelületen keresztül, nyomógombok vagy érintıképernyı felhasználásával jelölheti meg a megjátszani kívánt számokat (az A mezıben 8-at, a B mezıben legalább egyet, legfeljebb négyet), a tétet és a sorsolások számát. Az önkiszolgáló terminál a játék adatait a központi számítógépbe továbbítja. A tárolás központi számítógép általi visszaigazolását követıen az önkiszolgáló terminál a játékról sorsjegyet nyomtat. A gyors tipp módszerrel kiválasztott játékadatok ugyanilyen keverés, továbbítás, tárolás és visszaigazolás után kerülnek az önkiszolgáló terminál által kinyomtatott sorsjegyre. (17) Az önkiszolgáló terminál sorsjegye Az önkiszolgáló terminál által kinyomtatott átvételi igazolás, melynek adattartalmát a központi rendszer betárolta és a sorsolást megelızıen minısített szolgáltató által kibocsátott idıbélyegzıvel lezárásra került. Átvételi igazolást a játékos által, az erre szolgáló kezelıfelületen keresztül, nyomógombok vagy érintıképernyı felhasználásával megadott játékadatokról ad az önkiszolgáló terminál. (18) Sorsjegy a) Online sorsjegy Az online terminál által az online segédsorsjegy vagy a gyors tipp módszer alkalmazása alapján kinyomtatott átvételi igazolás, melynek adattartalmát a központi rendszer betárolta. A tárolt adatok a sorsolás elıtt minısített szolgáltató által kibocsátott idıbélyegzıvel lezárásra kerülnek. Átvételi igazolást csak szabályosan kitöltött segédsorsjegyrıl, vagy a terminálkezelı által a játékos kívánságának megfelelıen szabályosra javított játékadatokról, valamint a gyors tipprıl ad a terminál. b) Elektronikus sorsjegy (internetes, SMS-es, egyéb mobiltelefonos) február 17.

7 Az elektronikus játékmód eszköze, melynek részei: A kódazonosítású technikai sorsjegy, amely az SzZrt-nél minısített szolgáltató által kibocsátott idıbélyegzıvel hitelesített állományban a játékos számait és játékainak egyedi azonosítóját tartalmazza, valamint a választott játékmód bankkártyával történı igénybevételéhez kötött szerzıdés (a továbbiakban bankkártya szerzıdés) esetén a segédsorsjegyként funkcionáló III. 4. (2) pont szerinti szerzıdés, egyéb esetben pedig az SzZrt. honlapján ( elérhetı tájékoztatás, mely tartalmazza a sorsjegy kötelezı tartalmi kellékeit. A jogszabályban elıírt, végelszámolásig tartó megırzés szempontjából a minısített szolgáltató által kibocsátott idıbélyegzıvel ellátott állományban szereplı adatok minısülnek sorsjegynek. (19) Lottózó Az SzZrt. termékeit árusító kirendeltség (szaküzlet) hivatalos elnevezése. (20) Jelszó, szám-azonosító, karakteres azonosító A jelszó az elektronikus játékrendszerben - internetes, telefonos és SMS-es és belsı egyenlege terhére játszó egyéb mobiltelefonos - a regisztráció során a játékos által választott titkos kód, melynek késıbbi használata megakadályozza, hogy a belsı egyenlegen lévı összeghez illetéktelen személy hozzáférjen. A jelszót csak a játékos ismeri, a játékrendszerbıl más számára nem érhetı el, a játékos akaratától függıen azt megváltoztathatja. Ha a jelszó nem csak szám-karaktereket tartalmaz, telefonon keresztül értelemszerően nem lehet vele belépni. A jelszó mellett a játékos két különbözı azonosítóval szám-azonosítóval és karakteres azonosítóval rendelkezhet. A bankkártya szerzıdéses játékos bankkártya száma helyettesítése céljából a szerzıdés érvénybe lépését követı elsı telefonos bejelentkezéskor egyedi 10 jegyő szám-azonosítót kap, melyet a jelszóval együtt saját személye rendszerben történı azonosítására használhat. Teljes regisztráció esetén a szám-azonosítót a rendszer generálja a játékos számára. A karakteres azonosítót a játékos választja elsı internetes belépésekor. Az internetes rendszerbe való belépéskor azonosítóként a karakteres azonosító és a szám-azonosító egyaránt használható. A telefonos rendszerbe a játékos csak a számazonosító segítségével léphet be. Az SMS-es és egyéb mobiltelefonos fogadási rendszerben a játékos beazonosítása a regisztráció során vagy a telefonos rendszeren keresztül megadott, beküldı mobilszám alapján történik. A Mobil Vásárlásra felhasználható egyenlegük, keretük terhére játszó játékosoknak a belépéshez nincs szükségük jelszóra és azonosítóra, ıket az SMS-t küldı mobiltelefon SIM kártyájához tartozó telefonszám azonosítja február 17.

8 Az azonosító-jelszó páros jogosulatlan használatának minden kockázatát a játékos viseli. (21) Visszaigazoló SMS illetve üzenet Az SMS-es illetve egyéb mobiltelefonos játékmódban a játék visszaigazolását szolgáló válasz SMS illetve üzenet, mely tartalmazza a megjátszott játék adatait és a játékot tartalmazó kódazonosítású technikai sorsjegy egyedi azonosító számát. (22) Elektronikus játékrendszer (23) Zárás Azon elektronikus értékesítési csatornák összefoglaló neve, melyeken történı játék esetében kódazonosítású technikai sorsjegyet kap a játékos. A Puttó játék esetén elektronikus értékesítési csatorna alatt az alábbiakat értjük: internetes, SMS-es és egyéb mobiltelefonos. A különbözı elektronikus értékesítési csatornákon játszani az ahhoz tartozó játékmóddal lehet: internetes játékmód, SMS-es játékmód egyéb mobiltelefonos játékmód. A sorsolásos játékoknál a sorsolás elıtti adatállomány érintetlenségének, hitelességének és teljességének igazolására az SzZrt. online zárást alkalmaz. A játék napi szervezésének idıszakában az értékesítés folyamatosan zajlik, a Puttó játékban megjátszott és rögzített játékok adatai egy-egy sorsolásra 5 perces idıintervallumokban kerülnek online (minısített szolgáltató által kibocsátott idıbélyegzıvel hitelesített) zár alá. A sorsolás csak akkor kezdıdik el, mikor a játékadatok online zárása sikeresen befejezıdött. Ezt követıen kerül sor a nyertes keresésre. Mindeközben szünet nélkül folyik az értékesítés, az elızıeknek megfelelıen, a zárás megkezdésétıl az idıben következı sorsolás(ok)ra. 3. A Puttó játék lényege (1) A Puttó a rendszer nyitvatartási idején belül hétfıtıl szombatig 7:00-22:00 óra között, vasárnap 8:00-17:00 óra között 5 percenként szervezett számsorsjáték, melyben a játékos nyerés esetén a jelen Részvételi Szabályzatban megadott nyereményszorzó által összegszerően meghatározott nyereményre válik jogosulttá. (2) A játékban való részvételhez a játékos a sorsolási eseményt megelızıen, a részvételi díj megfizetése mellett a számtábla elsı, húsz számot (1-20-ig terjedı természetes számok) tartalmazó számmezıjén nyolc számot jelöl be, a második, négy számot (1-4- ig terjedı természetes számok) tartalmazó számmezıbıl pedig minimum 1 maximum négy számot, attól függıen, hogy kombinációs játékot kíván-e játszani. Egy alapjátékban az összetartozó számmezıkön az alábbi számosságú számhalmazok eltalálása jogosít nyereményre: 8+1 találat, azaz az A mezın megjelölt számok megegyeznek az A sorsoláson kisorsolt számokkal, továbbá a B mezın megjelölt szám megegyezik a B február 17.

9 sorsoláson kisorsolt számmal. 8+0 találat, azaz az A mezın megjelölt számok megegyeznek az A sorsoláson kisorsolt számokkal, továbbá a B mezın megjelölt szám különbözik a B sorsoláson kisorsolt számtól. 7+1 találat, azaz az A mezın megjelölt számok közül pontosan 7 egyezik meg az A sorsoláson kisorsolt számok valamelyikével, továbbá a B mezın megjelölt szám megegyezik a B sorsoláson kisorsolt számmal. 7+0 találat, azaz az A mezın megjelölt számok közül pontosan 7 egyezik meg az A sorsoláson kisorsolt számok valamelyikével, továbbá a B mezın megjelölt szám különbözik a B sorsoláson kisorsolt számtól. 6+1 találat, azaz az A mezın megjelölt számok közül pontosan 6 egyezik meg az A sorsoláson kisorsolt számok valamelyikével, továbbá a B mezın megjelölt szám megegyezik a B sorsoláson kisorsolt számmal. 6+0 találat, azaz az A mezın megjelölt számok közül pontosan 6 egyezik meg az A sorsoláson kisorsolt számok valamelyikével, továbbá a B mezın megjelölt szám különbözik a B sorsoláson kisorsolt számtól. 5+1 találat, azaz az A mezın megjelölt számok közül pontosan 5 egyezik meg az A sorsoláson kisorsolt számok valamelyikével, továbbá a B mezın megjelölt szám megegyezik a B sorsoláson kisorsolt számmal. 5+0 találat, azaz az A mezın megjelölt számok közül pontosan 5 egyezik meg az A sorsoláson kisorsolt számok valamelyikével, továbbá a B mezın megjelölt szám különbözik a B sorsoláson kisorsolt számtól. 4+1 találat, azaz az A mezın megjelölt számok közül pontosan 4 egyezik meg az A sorsoláson kisorsolt számok valamelyikével, továbbá a B mezın megjelölt szám megegyezik a B sorsoláson kisorsolt számmal. (3) A nyereményre jogosító találatokat a sorsolási esemény kimenetele alapján állapítják meg. A megjátszott, részvételre jogosított alapjátékok vesznek részt a számsorsoláson. A Puttó játék sorsolási eseménye két részsorsolásból áll. Az A sorsolás során a 20 számból (1-20-ig terjedı természetes számok) 8 szám kerül kisorsolásra, visszatevés nélküli kiválasztási módszerrel, a B sorsolás során 4 számból (1 4-ig terjedı természetes számok) 1 számot (kiegészítı számot) sorsolnak. A sorsolási esemény eredménye a kisorsolt 8+1 szám. (4) A sorsolási esemény eredményét a 8 nyertes szám sorrendje nem befolyásolja. A kiegészítı szám a sorrendiségben jelentıséggel bír, ennek a számnak az eltalálása jogosíthat a kiegészítı számmal meghatározott nyeremény (8+1, 7+1, 6+1, 5+1, 4+1 találattal) elérésére. Valamennyi sorsolási eredmény egymással megegyezı valószínőséggel következhet be február 17.

10 4. Részvételi lehetıség a Puttó játékban A Puttó játék Részvételi Szabályzata (1) A játékban részvételi díj megfizetése mellett a Szerencsejáték Zrt. (továbbiakban: SzZrt.) által mőködtetett, Puttó játék megjátszására alkalmas online terminálokon, önkiszolgáló terminálon, interneten, SMS-ben, valamint SMS-en kívüli egyéb mobiltelefonos (továbbiakban egyéb mobiltelefonos) játékmódban is részt lehet venni. Az egyéb mobiltelefonos és az önkiszolgáló terminálon történı játékmódot az SzZrt. jelenleg nem kínálja fel. Az online terminálon, önkiszolgáló terminálon, interneten, SMS-ben vagy egyéb mobiltelefonon az történı játéklehetıség közül az SzZrt. jogosult bármelyiket megszüntetni, szüneteltetni illetve bevezetni,, újrakezdeni, amennyiben azt 10 nappal megelızıen a SZEF részére bejelenti és a játékosok számára meghirdeti. (2) Az I. 4. (1) pontja szerinti lehetıséggel az SzZrt. lottózóiban és a Puttó játék megjátszására alkalmas online terminállal felszerelt megbízott partnereinél lehet élni. 5. A Puttó játék sorsjegyei (1) A sorsjegy a Puttó játékban való részvételi-, és nyereményjogosultság igazolására szolgál. (2) A Puttó játékban résztvevı játékos online önkiszolgáló terminál által kiadott internetes SMS-es egyéb mobiltelefonos sorsjeggyel rendelkezhet. (3) A több sorsolási eseményre érvényes sorsjegyek felvételét az SzZrt. fokozatosan korlátozza (csak annyi játékalkalomra szóló sorsjegyet vesz fel, amennyi az utolsó sorsolási eseményig aktuálisan még hátra van) vagy szünetelteti, ha a játék befejezését tervezi, és errıl az SZEF-nek bejelentést tesz, valamint a játékosok számára meghirdeti. 6. A Puttó segédsorsjegyek kitöltése, és a gyors tipp Online- és önkiszolgáló terminálon, valamint bármely elektronikus játékmódban a február 17.

11 játékosok gyors tipp játékot is igénybe vehetnek, melyben a játékos véletlenszerően kap számokat a normál vagy kombinációs, egy illetve több sorsolási eseményre érvényes, egyszeres vagy többszörös téttel megtett játékához. A gyors tipp játék fajtái: (1) Online játékmódban a) segédsorsjegy nélkül A játékos a játékparaméterek (számtáblák száma, kombinációk darabszáma, tétek, egymást követı sorsolási események száma) megadása után nyomtatott átvételi igazolást kap, amelyen az online terminál által véletlenszerően kiválasztott számok szerepelnek. b) kitöltetlen segédsorsjeggyel A játékos kérésére beolvastatott kitöltetlen segédsorsjegy alapján az átvételi igazoláson az online terminál által véletlenszerően kiválasztott számok szerepelnek. Ilyen esetben a játékos szóban határozza meg: a megjátszani kívánt számtáblák számát, számtáblánként a kombinációk számát és a tétszorzót, végül azt, hogy szelvényével hány sorsolási eseményen kíván részt venni. c) részlegesen kitöltött segédsorsjeggyel Egy vagy több teljesen kitöltött számtábla mellett a játékos kérésére az online terminál a részlegesen kitöltött segédsorsjegyet még további véletlen számokkal kitöltött számtáblával/számtáblákkal egészíti ki. (2) Önkiszolgáló terminálos játékmódban A játékos az erre szolgáló kezelıfelületen keresztül, nyomógombok vagy érintıképernyı felhasználásával megadja a Puttó játék kiválasztása után a sorsolások számát (mely minden számmezıre vonatkozik), majd számmezınként a tétet és a kombinációk számát. Ezt követıen a játékos a rendszer által véletlenszerően generált számokat kap, melyek megjátszásához a játékos jóváhagyása szükséges. (3) Internetes játékmódban A játékos a rendszer által véletlenszerően generált számokat kap, melyek megjátszásához a játékos jóváhagyása szükséges. (4) SMS-es játékmódban A játékos a Puttó játék kódját és a megjátszani kívánt alapjátékok számát, tétjét és a sorsolási események számát küldi el SMS-ben a megadott telefonszámra. Ezt követıen a játékos a rendszer által véletlenszerően generált számokat kap, melyeket megjátszik. Errıl a rendszer a játékost visszaigazoló SMS-ben tájékoztatja. (5) Egyéb mobiltelefonos játékmódban A játékos az egyéb mobiltelefonos fogadási rendszerben mobil telefonjának nyomógombjai segítségével megadja a megjátszani kívánt alapjátékok számát, tétjét és a sorsolási események számát. Ezt követıen a játékos a rendszer által véletlenszerően február 17.

12 generált számokat kap, melynek megjátszásához a játékos jóváhagyása szükséges. Az egyéb mobiltelefonos valamint az önkiszolgáló terminálos játékmódot az SzZrt. jelenleg nem kínálja fel. Amennyiben az SzZrt. az egyéb mobiltelefonos vagy az önkiszolgáló terminálos játékmódot bevezeti, azt a SZEF-nek a bevezetés elıtt 10 nappal korábban bejelenti és a játékosok számára széles körben meghirdeti. 7. A részvételi díj (1) A Puttó segédsorsjegyen egy alapjáték 1-szeres téttel való megjátszásának díja az alapdíj: 200 Ft. A kombinációs számtábla részvételi díja egy sorsolásra vonatkozóan a számtábla által tartalmazott alapjátékok számának, az alapdíjnak és a számtáblához tartozó tétszorzónak a szorzata. A kombináció alapjátékainak száma megegyezik a B mezın megjelölt számok darabszámával. Az egy számtáblán egy sorsolási eseményen egyszeres téttel megjátszható legkisebb értékő kombináció díja: 400 Ft, a legnagyobb értékő kombináció díja: 800 Ft. A Puttó segédsorsjegyen megjátszható egy alapjáték tétje az alapdíj 1, 2, 3, 4 vagy 5-szöröse, azaz: 200 Ft, 400 Ft, 600 Ft, 800 Ft vagy 1000 Ft. A Puttó játék egy sorsolási eseményre vonatkozó részvételi díja a megjátszott alapjátékok tétjének az összege. (2) A Puttó játék részvételi díja a Puttó játék egy sorsolási eseményre vonatkozó részvételi díjának és a megjelölt sorsolási események számának szorzataként áll elı. (3) A részvételi díj kiegyenlítése online terminállal rendelkezı értékesítıhelyen bankkártyával is történhet. 8. A Puttó játékban való részvétel határideje, a részvételi jogosultság megszerzése (1) Szerencsejátékban 18 éven aluli személy nem vehet részt, azaz nem szerezhet részvételi illetve nyereményjogosultságot. (2) Az online játékot az értékesítıhelyek nyitvatartási idején belül a sorsolási eseményt megelızıen lehet terminálon játékba küldeni. (3) A játékban való részvételre jogosulttá válik az az alapjáték, vagy alapjátékokból álló kombinációs Puttó játék, amelynek: az online-, vagy önkiszolgáló terminál által bevitt vagy elektronikus játékmódban beküldött játékadatait a központi számítógép a sorsolási eseményt több sorsolási eseményre érvényes játék esetén az elsı sorsolási eseményt megelızıen betárolta, és február 17.

13 errıl a játékos a részvételi díj megfizetése ellenében átvételi igazolást, illetve a játékot tartalmazó kódazonosítású technikai sorsjegy egyedi azonosító számot kapott, és a játék adatai a sorsolási eseményt több sorsolási eseményre érvényes játék esetén az elsı sorsolási eseményt megelızıen minısített szolgáltató által kibocsátott idıbélyegzıvel hitelesített állományba kerültek. (4) Az SzZrt. a Puttóban való részvételi jogosultság megállapításánál a minısített szolgáltató által kibocsátott idıbélyegzıvel hitelesített állományban rögzített adatokat veszi figyelembe. (5) A számsorsoláson nem vesznek részt, így nyereményre nem jogosultak azon játékok, amelyek a minısített szolgáltató által kibocsátott idıbélyegzıvel hitelesített állományban nem szerepelnek. (6) A minısített szolgáltató által kibocsátott idıbélyegzıvel hitelesített állományban fel nem lelhetı sorsjegyet a játékadatainak továbbítására vonatkozó igazolások, tanúvallomások nem pótolhatják, az erre nézve benyújtott bizonyítékokat az SzZrt. nem veszi figyelembe. (7) Puttó játék késve nem érkezhet. Minden részvételi jogosultságot szerzett Puttó játék elıször a játékadatok központi rendszerben való rögzítését és minısített szolgáltató által kibocsátott idıbélyegzıvel hitelesített állományba helyezését idıben közvetlenül követı elsı sorsolási eseményen vesz részt a (3) pontnak megfelelıen. 9. Nyerıszámok sorsolása (1) Egy-egy számsorsolás alkalmával 8+1 szám kerül kisorsolásra. Az 1-20-ig terjedı 20 természetes számból 8 számot ( A sorsolás), valamint az 1-4-ig terjedı 4 természetes számból a +1 találat elérésére lehetıséget adó 1 kiegészítı számot sorsolnak ki ( B sorsolás). A számsorsolás 8+1 nyerıszámot eredményezı kisorsolását a hardveres véletlenszám-generátor (a továbbiakban: HVSZG) végzi. (2) A sorsolási események helyszíne az SzZrt. központja (Budapest, I. kerület, Csalogány u szám) A sorsolási események általában hétköznap és szombaton 7:05-tıl 22:00 óráig, vasárnap 8:05-tıl 17:00 óráig 5 percenként kerülnek lebonyolításra közvetlenül az elızı pontosan 5 percben értékesített Puttó játékok adatait tartalmazó állományok online zár alá helyezésének megtörténtét követıen. Naponta az elsı sorsolási eseményre hétköznap és szombaton 7 óra 05 perc után (vasárnap 8 óra 05 perc után), közvetlenül a 7 óra 05 perc (vasárnap 8 óra 05 perc) elıtt beérkezett Puttó játékok adatait tartalmazó állományok online zár alá helyezésének megtörténtét követıen kerül sor. A zárás pontos idıpontjára vonatkozóan az SzZrt. központi rendszerórája által mutatott idı az irányadó. (3) A játékot a hét minden napján a rendszer nyitvatartási idején belül, ötpercenként ismétlıdve folyamatosan szervezi az SzZrt. Ez általában hétfıtıl szombatig napi 180, vasárnaponként pedig 108 sorsolást jelent. Jogosult azonban sorsolási szünetet tartani, amennyiben annak pontos idıpontját a SZEF-nek 5 nappal elıbb bejelenti. A több sorsolási eseményre játékba küldött játékok azon az átvételi igazoláson szereplı február 17.

14 számú, egymást követıen megrendezett sorsolási eseményre érvényesek, amelyek közül az idıben elsıt megelızıen a 8. (3) pont feltételei teljesültek. (4) A játékosok a sorsolási esemény eredményét a sorsolási eseményt követıen a Teletext megfelelı oldalán illetve az interneten tekinthetik meg. A közlés során elıforduló esetleges hibák a sorsolási esemény eredményét nem változtatják meg. Hibás adatközlés alapján nyereményigény nem érvényesíthetı. Hibás az adatközlés, ha az abban nyertesként közzétett számok bármelyike eltér a központi rendszerben minısített szolgáltató által kibocsátott idıbélyegzıvel ellátott állományba lezárt nyertes számoktól. (5) A sorsolási események lebonyolítása és az azokhoz szükséges véletlen számok elıállítása egy cél hardveren keresztül, HVSZG segítségével, automatikusan történik. A véletlenszám-generátor audittal igazoltan - az értékesítési rendszertıl teljesen független, fizikailag is külön egységet alkotó eszköz. Ha vis maior (pl. árvíz, földrengés, stb.) vagy az SzZrt.-tıl független körülmények következtében egy vagy több sorsolási esemény az eredeti idıpontban nem tartható meg, akkor az SzZrt. az(okat)t a körülmények rendezıdését ill. a rendszer helyreállását követıen sorrendben azonnal megtartja. Minden játék azon a késıbbi idıpontban megtartott, sorszámmal azonosított sorsolási eseményen vesz részt, melyre a játékba küldés idıpontja szerint részvételi jogosultságot szerzett. (6) A sorsolási esemény eredménye a kisorsolt 8+1 szám. A kiegészítı szám szerepe eltérı a többi kisorsolt 8 számétól, mivel az kizárólag az +1 találat (8+1, 7+1, 6+1, 5+1, 4+1) elérésére szolgál, s csak a B mezın megjátszott számokkal lehet rá tippet adni. A sorsolási esemény eredményét a kisorsolt 8 nyertes szám sorrendje nem befolyásolja. A kiegészítı szám a sorrendiségben jelentıséggel bír, mivel csak ez a szám jogosíthat a kiegészítı számmal (8+1, 7+1, 6+1, 5+1, 4+1 találattal) való nyeremény elérésére. A kiegészítı szám más nyeremény elérésére nem jogosít. 10. Nyereményalap felosztása (1) Nyereményalap Az engedélyezett idıtartam alatt játékra jogosított Puttó alapjátékok alapdíjának összege minısül nyereményalapnak. A nyereményalap legalább 48%-át bruttó (SZJA-t is tartalmazó) nyereményekre fordítja az SzZrt. A továbbiakban ezt nevezzük kötelezı nyereményhányadnak. E feltételnek a játék végelszámolásakor kell megfelelni. (A nyereményszorzókból adódó elméleti nettó visszafizetés a nyereményalap 57,23%-a, az elméleti bruttó visszafizetés pedig a nyereményalap 68,13%-a) (2) A nyeremények kifizetésének biztosítása Az SzZrt. a nyeremények biztos kifizetésének pénzügyi fedezete céljából az elsı sorsolási eseményt megelızıen pénzeszközeibıl 270 millió forintot különít el. A pénzeszközök igazolt elkülönítése történhet államilag garantált értékpapírok (Magyar Államkötvény, Diszkont Kincstárjegy) befektetéseiben is. A pénzügyi fedezet céljára elkülönített pénzeszközök igénybevétele esetén azt a felhasználás mértékéig 8 napon belül pótolni köteles február 17.

15 Amennyiben bármelyik sorsolási esemény lebonyolítását és kiértékelését követıen a játék kezdetétıl eltelt idıszak alatt ideértve az utolsó sorsolási esemény eredményét is a nyertes alapjátékokkal elért nettó nyeremények göngyölített összege az ebben az idıintervallumban részvételi jogosultságot szerzett alapjátékok részvételi díjainak összegébıl számított elméleti nettó visszafizetési aránynak (57,23%) megfelelı összeget legalább 700 millió forinttal meghaladja, az SzZrt.-nek jogában áll a játék szervezését azonnali hatállyal további döntésig felfüggeszteni. A felfüggesztés idıtartama legfeljebb 30 nap, mely alatt az SzZrt. dönthet a játék szervezésének befejezése, illetve folytatása mellett. A felfüggesztést követıen azon sorsolásokat, melyekre a játékosok a felfüggesztés elıtt részvételi jogosultságot szereztek (max. 50), az SzZrt. lebonyolítja. A nyeremények megállapítása és kifizetése az érvényben lévı szabályok szerint zajlik. A játék befejezésekor, ha a játék kezdetének idıpontjától a játék befejezésének idıpontjáig az utolsó sorsolási esemény eredményének figyelembe vételével a ténylegesen kifizetett nyeremények összege kevesebb, mint a kötelezı nyereményhányad, akkor annak mértékéig az utolsó sorsolási eseményen a különbözet összege visszajuttatásra kerül oly módon, hogy a 8+1 találatosok között tétjeik arányában felosztásra kerül, az utolsó sorsolási eseményen megnyert nyereményeken felül. Ha nincs 8+1 találatos, akkor a legmagasabb nyereményszorzójú nyertest tartalmazó nyerıosztály nyertesei között kell a különbözeti összeget felosztani tétjeik arányában. (3) Maximális nyereménykifizetés egy sorsolási eseményre Az SzZrt. egy sorsolási eseményen az adott sorsoláson részvételre jogosított alapjátékok részvételi díjának összegébıl számított nettó elméleti kifizetésen (57,23%) felül maximum nettó 135 millió Ft összértékben teljesít nyeremény kifizetést. Ha a kifizetendı nettó nyeremények összértéke az adott sorsoláson részvételre jogosított alapjátékok részvételi díjának összegébıl számított nettó elméleti kifizetésnek (57,23%) megfelelı összeget több, mint 135 millió Ft-tal meghaladja, akkor az SzZrt.a III.-IX. nyerıosztály nyereményeit kifizeti, majd a I.-II. nyerıosztály nyereményeit a kifizetési határ és a két nyerıosztályban eredetileg kifizetendı nyeremények összegébıl számított arányszámmal korrigált nyereményszorzóval fizeti ki. A korrekciós arány egy adott sorsolási eseményre: Nettó elméleti kifizetés millió Ft a III.-IX. nyerıosztályban kifizetendı nyeremények összértéke Az I.-II. nyerıosztályba tartozó nyertes játékokra a nyerıosztályoknak megfelelıen jutó nyeremények értéke Amennyiben olyan korrekciós arányszám adódik a számítás során, amelynek alkalmazása esetén az II. nyerıosztály egy nyertes alapjátékára kifizetendı összeg kevesebb lenne, mint a III. nyerıosztály egy nyertes alapjátékára kifizetendı összeg, akkor az I. és II. nyerıosztályra jutó már korrigált nyereményösszegeket össze kell vonni, és azokat a tétek arányában egyenlıen újra fel kell osztani. Ha a kifizetendı nettó nyeremények összértéke a nettó elméleti kifizetésnek (57,23%) megfelelı összeget több, mint 135 millió Ft-tal meghaladja, az SzZrt. dönthet úgy, február 17.

16 hogy az elızı pontban meghatározott eljárás során az ott definiált korrekciós arányszámnál magasabb, (de legfeljebb 1-es értékő) korrekciós arányszám alapján fizeti ki a nyereményeket bármelyik korrekcióval érintett nyerıosztályban, azaz akár a nyeremények teljes értékét is kifizetheti a játékosok számára. (4) A nyereményhatár elérése Abban az esetben, ha az SzZrt. - a játék kezdete óta részvételre jogosított alapjátékok részvételi díjának összegébıl számított, - a nettó elméleti nyereményhányad túllépésére vonatkozó 700 millió Ft-os értékhatár elérése miatt úgy dönt, hogy az adott sorsolási esemény nyereményeinek (az elızı, (3) pontban leírtak szerint esetleg csak arányos) kifizetése után a játék szervezését befejezi, akkor ezen túl a sorsolásokra nem enged új játékokat játékba küldeni. Döntése szerint azon sorsolási eseményeket (maximum 50), melyekre a játékosok részvételi jogosultságot szereztek, lebonyolítja és az ezeken elért nyereményeket a szabályoknak megfelelıen kifizeti, vagy visszafizeti a meg nem tartott sorsolásokra játékba küldött játékok részvételi díját a játékosok részére. Minderrıl a játékosokat közlemény formájában, széles körben azonnal tájékoztatja. Amennyiben az SzZrt. a játék szervezését a nyereményhatár átlépése ellenére folytatni kívánja, ezt követıen bármikor dönthet a szervezés azonnali befejezésérıl, s befejezés esetén az ebben a pontban az elızıekben leírtak szerint jár el. (5) Nyerıosztályok Az egy adott sorsolási eseményen résztvevı Puttó játékok nyertes alapjátékait nyerıosztályokba sorolja az SzZrt. Egy nyertes alapjátékhoz kizárólag egy, a legmagasabb szorzójú elért nyerıosztály nyereményét kell hozzárendelni. Az egyes nyerıosztályok nyereményszorzói, az egy alapjátékra jutó nyereményösszegek és az elméleti nyerési esélyek a következık: Nyerıosztály Találatok száma A mezı B mezı Elméleti esély Nyeremén y- szorzó Nyeremény (Ft) I : II : III : IV : V : VI : VII : VIII : IX : Az egy alapjátékra jutó nettó nyereményösszegek a nyerıosztályonként alkalmazott nyereményszorzó és az alapdíj szorzataként kerülnek kiszámításra február 17.

17 Az A mezıben elért találatok számának megállapítása az A sorsolás eredménye alapján, a B mezıben elért találatok számának megállapítása a B sorsolás eredménye alapján történik. A +1 találat jelentését lásd a 2. (12) és az I. 3. pontban. (6) Az SzZrt. a kifizetett nyeremények után a mindenkori SZJA törvény szerinti személyi jövedelemadót fizet. A játékost ezért a neki kifizetett nyeremény után már adóbevallási és befizetési kötelezettség nem terheli. 11. Nyereményjogosultság (1) Az a játékos, aki a játék megtételekor nem töltötte be 18. életévét, nyereményre nem jogosult, így amennyiben ez a tény a nyeremény-kifizetés során az SzZrt. tudomására jut, a játékszervezı a nyeremény kifizetését visszautasítja. Elektronikus játékrendszerben való játék esetén, amennyiben a játékos nem felel meg a regisztráció feltételeinek (azaz a játék megtételekor nem töltötte be 18. életévét, illetıleg nem rendelkezik magyarországi állandó lakhellyel), továbbá SMS-es játék esetén nincs birtokában mobiltelefonjának a játékhoz használt SIM kártyája, nyereményre nem jogosult. Ha a fenti tények valamelyike a nyereménykifizetés során az SzZrt. tudomására jut, a játékszervezı a nyeremény kifizetését visszautasítja. (2) Az a játékos, akinek valós adatai nem egyeznek meg a rendszerben tárolt (a regisztráció során megadott vagy késıbb módosított) adataival, nyereményre nem jogosult, így amennyiben ez a tény a nyereménykifizetés során az SzZrt. tudomására jut, a játékszervezı a nyeremény kifizetését visszautasítja. (3) Az I. 12. pontbeli hivatalos eredmény alapján az I. 10. (5) pontban az - I. 3. (2) pont szerint - definiált nyerıosztályokba sorolható, az I. 8. pont szerint részvételre jogosított alapjátékok minısülnek nyertesnek. A nyereményjogosultság megállapítását, a nyertes alapjátékok azonosítását a központi számítógép végzi. (4) Az olyan játékokat tartalmazó Puttó átvételi igazolás nyereményre nem jogosult, amelynél nincs olyan alapjáték, amely az I.10. (5) bekezdésben meghatározott találatokat tartalmaz, így az ott megjelölt nyerıosztályok egyikébe sem sorolható be. (5) Csak az átvételi igazoláson szereplı számok alapján nyereményjogosultság nem áll fenn. (6) Hibás adatközlés (pl. interneten vagy Teletexten történı elírás, stb.) alapján nyereményjogosultság nem áll fenn. Hibás az adatközlés, ha az abban közzétett nyerıszámok bármelyike eltér a központi rendszerben lezárt hivatalos eredmény megfelelı nyerıszámától február 17.

18 12. Hivatalos eredmény (1) A sorsolások minısített szolgáltató által kibocsátott idıbélyegzıvel ellátott állományban elzárt eredménye a hivatalos eredmény. A központi számítógép által lebonyolított nyerteskeresés a hivatalos eredmény alapján történik. Az SzZrt. a játékosok számára a sorsolások hivatalos eredményérıl Teletexten, Interneten és Telefonos Információs rendszeren (TELINFO) keresztül folyamatosan tájékoztatást biztosít. (2) A Teletexten a Tippmix-szel közös oldalon a legutolsó sorsolási esemény nyerıszámai és önálló oldalon a legutóbbi 16 sorsolási esemény nyerıszámai jelennek meg, a TELINFO rendszeren és az Interneten pedig a nyereményfelvétel határidejének megfelelıen legalább 30 napra visszamenıleg érhetık el a nyerıszámok. (3) A játékos a legutóbbi 30 nap sorsolási eredményeirıl minden Puttó értékesítési helyen tájékozódhat, külön kérésére a terminál egy vagy több legfeljebb 50 - sorsolási esemény eredményét tartalmazó, Húzási eredmények elnevezéső bizonylatot nyomtat. A 30 napnál régebbi sorsolásról összhangban a nyereményfelvétel határidejével ilyen bizonylat már nem igényelhetı. (4) A nagynyereményre jogosult online és önkiszolgáló terminál által kiadott átvételi igazolások azonosító számának elsı 20 számjegye, - elektronikus játékrendszerben megjátszott játékok esetén - a kódazonosítású technikai sorsjegy egyedi azonosító száma (20 számjegy) a sajtóban jelenik meg. Közzétételre hetente két alkalommal kerül sor. (5) A különsorsolások (I. 15. ) eredményét az SzZrt. legkésıbb a sorsolást követı második munkanapon adja ki a sajtó részére. Az ezt követıen kiadott hivatalos nyereményjegyzék a nyertes Puttó online és önkiszolgáló terminál által kiadott átvételi igazolások egyedi átvételi számának illetve elektronikus játékmód esetén a kódazonosítású technikai sorsjegy egyedi azonosító számának elsı 20 számjegyét vagy amennyiben ismert és szükséges a nyertesek nevét, egyéb azonosító adatait, a kisorsolt nyeremény megnevezését, továbbá a nyereményátvétel módját és határidejét tünteti fel. 13. A nyeremények kifizetése (1) Az a játékos, aki a játék beküldésekor nem töltötte be 18. életévét, nyereményre nem jogosult, így amennyiben ez a tény a nyereménykifizetés során az SzZrt. tudomására jut, a átékszervezı a nyeremény kifizetését visszautasítja. Elektronikus játékrendszerben való játék esetén, amennyiben a játékos nem felel meg a regisztráció feltételeinek (azaz a játék megtételekor nem töltötte be 18. életévét, illetıleg nem rendelkezik magyarországi állandó lakhellyel), továbbá SMS-es játék esetén nincs birtokában mobiltelefonjának a játékhoz használt SIM kártyája, nyereményre nem jogosult február 17.

19 Ha a fenti tények valamelyike a nyereménykifizetés során az SzZrt. tudomására jut, a játékszervezı a nyeremény kifizetését visszautasítja. Az a játékos, akinek valós adatai nem egyeznek meg a rendszerben tárolt (a regisztráció során megadott vagy késıbb módosított) adataival, nyereményre nem jogosult, így amennyiben ez a tény a nyereménykifizetés során az SzZrt. tudomására jut, a játékszervezı a nyeremény kifizetését visszautasítja. (2) A nyeremény-kifizetés során a nyeremény nagyságától függıen kétféle nyereményt különböztet meg az SzZrt. Ha egyazon sorsjegyen megjátszott egy vagy több alapjáték ugyanazon sorsolási esemény eredménye alapján nyereményre jogosult, ezen nyeremények az alábbi megkülönböztetés szempontjából összeadódnak. Kisnyeremény: Az olyan egy sorsjeggyel egy Puttó sorsolási eseményen elért nettó nyeremény, melynek kifizetendı értéke nem éri el a Ft-ot. Nagynyeremény: Az olyan egy sorsjeggyel egy Puttó sorsolási eseményen elért nettó nyeremény, melynek kifizetendı értéke Ft vagy a felett van. A fenti összeghatár módosulhat, amennyiben az SzZrt. azt a bevezetés elıtt 10 nappal a SZEF-nek bejelenti és a játékosok számára széles körben meghirdeti. (3) A kisnyeremények kifizetésének részletes szabályai az egyes játékmódok leírásánál találhatók meg. A nagynyeremény csak a játékos által benyújtott nyereményigénylésre kiadott kifizetési engedély alapján utalható át. Nagynyeremények készpénzben történı nyereményfelvételére nincs lehetıség. A nagynyeremények minden esetben átutalással kerülnek kifizetésre. Az SzZrt. nyereményt csak forint alapú Magyarországon mőködı bankban nyitott forint alapú bankszámlaszámra utal. Az átvételi igazolás bemutatása illetve internetes és SMS-es és egyéb mobiltelefonos játékmód esetén a játékot tartalmazó kódazonosítású technikai sorsjegyhez tartozó nagynyeremény-kód megadása szükséges a nyereményigénylés benyújtásához. A nyeremény kifizetésére csak a központ írásbeli engedélyének megérkezése után kerülhet sor, a kifizetés a sorsolást követı második héten, legkésıbb a második hét 2. munkanapján kezdıdik. A nyeremény készpénzben történı kifizetése csak az átvételi igazolás átadása ellenében, az átvételi igazolás bevonását követıen történik. Amennyiben a nyertes a kifizetéskor az átvételi igazolást nem tudja átadni, a nyeremény felvételére nem jogosult, azaz a nyeremény nem fizethetı ki. (4) A nagynyeremények kifizetése a nyeremény összegétıl függıen az alábbiak szerint történik: a) A Ft Ft közötti nagy összegő nyereményeket az SzZrt. kizárólag átutalással teljesíti,a játékos által megadott Magyarországon mőködı bankban nyitott forint alapú bankszámlára. Nyereményigénylés kizárólag az SzZrt. saját lottózóiban nyújtható be. b) Az Ft Ft közötti jelentıs összegő nyeremények teljes összege kizárólag átutalással kerül kifizetésre a játékos által megadott február 17.

20 Magyarországon mőködı bankban nyitott forint alapú bankszámlára. A játékos a nyeremény biztonságos felvételét az SzZrt. jelentkezési hely szerint illetékes értékesítési régiójával, vagy az SzZrt. központjával a es telefonszámon (H-Cs: , P: ) egyezteti. c) A Ft feletti kiemelten nagy összegő nyeremények esetén az SzZrt. központja a as telefonszámon (H-P: ) egyezteti a nyertessel a nyeremény biztonságos, a nyertes által megadott Magyarországon mőködı bankban nyitott forint alapú bankszámlára való kizárólag átutalással történı kifizetését. A fenti nyereményhatárok bármelyike módosulhat, amennyiben az SzZrt. azt a bevezetés elıtt 10 nappal a SZEF-nek bejelenti és a játékosok számára széles körben meghirdeti. Amennyiben az SzZrt. a nyereményfelvétel kapcsán megjelölt telefonszám bármelyikét megváltoztatja, azt a játékosok számára széles körben meghirdeti. (5) Arról, hogy a nyertes hol és milyen módon kezdeményezheti nagynyereményének felvételét, valamint a felvétel további részleteirıl az értékesítıhelyeken illetve interneten az SzZrt. honlapján tájékozódhat. (6) Az elért kisnyeremények a sorsolási esemény napjától számított 30 napig vehetıek fel. Az internetes, telefonos, belsı egyenlegbıl történı SMS-es, valamint egyéb mobiltelefonos fogadási rendszerben elért, belsı egyenlegen jóváírt kisnyeremények kifizetettnek minısülnek. Mobil Vásárlásra használható egyenleg vagy keret terhére történı SMS-es, valamint ATM-es fogadással elért kisnyeremények, amennyiben a bankszámlaszámát a fogadó megadta, automatikusan átutalásra kerülnek és kifizetettnek minısülnek. A nagynyereményekre vonatkozó nyereményigény a sorsolási esemény napjától számított 30 napig nyújtható be, és a nyeremény felvételének is a 30 napos határidı alatt kell megtörténnie. Amennyiben a késıi, de még 30 napos határidı letelte elıtti benyújtás miatt ez már fizikailag nem lehetséges, 14 napon belül kell gondoskodni a nyeremény átadásáról. (7) A kifizetési határidıt követıen a nyereményt át nem vettnek kell tekinteni. (8) A különsorsolásokon (I. 15. ) elért nyeremények átvételének módját az SzZrt. külön szabályozza, melyet köteles megfelelı módon a játékosok tudomására hozni. (9) Devizakülföldi személy részére a nyeremény kifizetése a mindenkori vonatkozó hatályos jogszabályok alapján történik. (10) A nyertes kérésére az SzZrt. a 2 millió forintot meghaladó nyereményrıl annak jogcímét és forintértékét tanúsító igazolást ad ki. Az igazolás tartalmazza az SzZrt azonosító és a játékos személyes adatait, a nyerés és a nyeremény átvételének helyét és idıpontját, az SzZrt. által a nyereménybıl levont személyi jövedelemadó összegét. A nyereményigazolás egy átvételi igazolással egy sorsoláson elért, a játékos részére ténylegesen kifizetett nettó nyeremény alapján kerül kiállításra. Az egyes átvételi igazolásokkal elért nyereményeket összevonni egy nyereményigazolásban nem lehet. A 2 millió forintot meg nem haladó nyeremények esetében a nyertes átvételi igazolás, február 17.

21 amelyre a nyeremény kifizetés ténye rávezetésre került, továbbá a nyertes átvételi igazolás bevonása esetén a nyereményigénylési lap játékosnál maradó példánya is igazolja a nyeremény kifizetésének tényét. A nyereményrıl utólagos tájékoztatás csak az arra jogosult hivatalos szerv megkeresésére adható. (11) Az SzZrt. nyereményt csak forint alapú Magyarországon mőködı bankban nyitott bankszámlaszámra utal. 14. Az át nem vett nyeremények (1) Át nem vett nyereménynek azon nyeremény tekinthetı, amelyre a játékos a nyereményigényét az I. 13. (6) bekezdés szerint nem érvényesítette. Az SzZrt. a törvényi elıírásnak megfelelıen az át nem vett nyereményeket újra nyeremények céljára használja fel. Ennek keretében az át nem vett nyeremények elkülönített alapjából: a) teljesítheti a nyereménykülönbözetekre (a jogosnak bizonyult felszólamlások, óvások alapján járó nyereményösszegekre, polgári peres eljárásban megítélt nyereményekre, a nyereményösszegek kerekítésére, stb.) történı kifizetéseket, b) esetenként kiegészítheti valamely nyerıosztály nyereményalap-hányadát, (pl. a korrekciós arányszám használatával történı nyereménykifizetés esetén) c) különsorsolások nyereményeinek céljára használható fel. (2) A nyereményalap-hányadok kiegészítését, a különsorsoláson kisorsolandó nyereményeket, a különsorsolás lebonyolításának módját és ezek részletes feltételeit az SzZrt. határozza meg. 15. A különsorsolások (1) A különsorsolások általános szabályai A különsorsolások szervezésével az SzZrt. a Puttó fıjátékon kívüli, de a Puttó játékhoz kapcsolódó nyereménylehetıséget kínál a játékosok számára. A különsorsolások feltételeit az SzZrt. a SZEF számára bejelenti, és a játékosok számára széles körben meghirdeti. A bejelentést az SzZrt. a különsorsolás meghirdetését megelızıen 30 nappal, illetve a rendszeresen meghirdetésre kerülı vagy már korábban alkalmazott (pl. szerencseperc típusú akciók stb.) különsorsolások esetén amennyiben azok lebonyolítása lényegesen nem változik 15 nappal a lebonyolítás részletes szabályaival írásban teszi meg a SZEF részére. A meghirdetésre a különsorsolás elıtt megfelelı idıben kerül sor. Ennek során az SzZrt. tájékoztatást ad a részvétel idıbeli és területi feltételeirıl, a nyereményekrıl, a nyeremények felvételének idıintervallumáról, módjáról, és a további szükséges tudnivalókról február 17.

22 A különsorsolásokat az SzZrt. nemcsak az ország egész területére, hanem a fıjátéktól eltérıen annak csak egyes részeire kiterjedıen is szervezheti, továbbá a nyeremények átvételére legalább 15 napos határidıt írhat elı. A különsorsolásokat közjegyzı és Sorsolási Bizottság jelenlétében kell végrehajtani, eredményükrıl közjegyzıileg hitelesített jegyzıkönyv készül. Az át nem vett nyeremények elkülönített alapjának számláját legkorábban csak a különsorsolásban elért nyeremények tényleges kifizetésének (átadásának) napján lehet megterhelni a nyeremény összegével. A Puttó játékban megnyert és át nem vett nyeremények csak a Puttó játékhoz kapcsolódóan használhatók fel különsorsolás céljaira. Az SzZrt. a különsorsolás meghirdetését követıen olyan módosítást nem hajt végre, amely a résztvevık körét, vagy a meghirdetett nyeremények értékét illetıen változást jelent. (2) A különsorsolásokban való részvétel feltételei A különsorsolásokon azok a játékosok jogosultak részt venni, akik az SzZrt. által az adott különsorsolásra meghatározott feltételeket teljesítik. A feltételek vonatkozhatnak meghatározott számú és/vagy meghatározott értékő játék teljesítésére, a játékba küldés módjára, adott idıtartamban való játékra, adott idıpontig történı jelentkezésre, a játék helyszínére és más olyan módra, körülményre, amelyet a játékos az adott játékban való részvétel során teljesíthet. A különsorsolás többfordulós is lehet, amelynek egyes fordulóira más-más, de már elıre meghirdetett részvételi feltétel is meghatározható. (3) A részvétel módjai 1) Aktív részvétel A különsorsolásra névvel, címmel és/vagy más azonosítóval jelentkezni, pályázni kell. A különsorsoláson azok a játékosok vesznek részt, akik az adott akcióra pályáznak. A sorsolás biztonságos és hiteles lebonyolításának szavatolása érdekében a nyertes pályázatok kisorsolása az I. 15. (4)a)-f) pontokban leírt módon történik. Aktív részvételő különsorsolás esetén az SzZrt. a pályázó játékos hozzájárulásával hozhatja nyilvánosságra a pályázó által megadott személyes adatokat. A pályázás történhet: a) írásban Postai úton, zárt borítékos küldeménnyel, levelezılappal, külön e célra kiadott pályázati lap, stb. megküldésével. A pályázat (a pályázati lap, a kapott tanúsító szelvény vagy más küldemény) meghatározott helyeken való leadásával. b) telefonon február 17.

A KENÓ játék. Részvételi Szabályzata

A KENÓ játék. Részvételi Szabályzata A KENÓ játék Részvételi Szabályzata KIADJA: SZERENCSEJÁTÉK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG BUDAPEST, 2014. TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 3 1. Általános rendelkezések... 3 2. Értelmező rendelkezések...

Részletesebben

JÁTÉK RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. ÉRVÉNYES: 2016. március 21-TŐL

JÁTÉK RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. ÉRVÉNYES: 2016. március 21-TŐL JÁTÉK RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA ÉRVÉNYES: 2016. március 21-TŐL TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rész... 3 1. Általános rendelkezések... 3 2. Értelmező rendelkezések... 3 3. A Kenó játék lényege... 6 4. Részvételi

Részletesebben

GÓLTOTÓ FOGADÁS. Részvételi Szabályzata KIADJA: SZERENCSEJÁTÉK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG BUDAPEST, 2011.

GÓLTOTÓ FOGADÁS. Részvételi Szabályzata KIADJA: SZERENCSEJÁTÉK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG BUDAPEST, 2011. A GÓLTOTÓ FOGADÁS Részvételi Szabályzata KIADJA: SZERENCSEJÁTÉK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG BUDAPEST, 2011. Tartalomjegyzék I. ÁLTALÁNOS RÉSZ...4 1. Általános rendelkezések...4 2. Értelmező rendelkezések...4

Részletesebben

A TIPPMIX FOGADÁS RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA

A TIPPMIX FOGADÁS RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA A TIPPMIX FOGADÁS RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA KIADJA: SZERENCSEJÁTÉK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG BUDAPEST, 2010. 1 Tartalomjegyzék I. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 4 1. Általános rendelkezések... 4 2. Értelmező

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő KONDÍCIÓS LISTA Devizabelföldi magánszemélyek eire vonatkozóan Hatályos: 2016.július 1-től 2016. július 1-jén vagy azt követően igényelt kölcsönökre vonatkozó feltételek: éves Kamat 22,13 % 24,89 % 24,89

Részletesebben

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez A vízumkérő lap ( Visa application form of the People s Republic of China, Form V. 2013 ) az egyik legfontosabb dokumentum, amit a kínai vízumra való jelentkezésnél

Részletesebben

TOTÓ FOGADÁS. Részvételi Szabályzata KIADJA: SZERENCSEJÁTÉK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG BUDAPEST, 2011.

TOTÓ FOGADÁS. Részvételi Szabályzata KIADJA: SZERENCSEJÁTÉK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG BUDAPEST, 2011. A TOTÓ FOGADÁS Részvételi Szabályzata KIADJA: SZERENCSEJÁTÉK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG BUDAPEST, 2011. Tartalomjegyzék I. ÁLTALÁNOS RÉSZ...4 II. III. IV. 1. Általános rendelkezések...4 2. Értelmező

Részletesebben

xdsl Optika Kábelnet Mért érték (2012. II. félév): SL24: 79,12% SL72: 98,78%

xdsl Optika Kábelnet Mért érték (2012. II. félév): SL24: 79,12% SL72: 98,78% Minőségi mutatók Kiskereskedelmi mutatók (Internet) Megnevezés: Új hozzáférés létesítési idő Meghatározás: A szolgáltatáshoz létesített új hozzáféréseknek, az esetek 80%ban teljesített határideje. Mérési

Részletesebben

Tartalom. 1. A dokumentum célja... 2

Tartalom. 1. A dokumentum célja... 2 Tartalom 1. A dokumentum célja... 2 2. IVR Funkciók... 3 2.1. A bejelentkezés... 3 2.2. Jelszóváltoztatás... 3 2.3. Egyenleg és fedezet lekérdezés... 3 2.4. Súgó... 4 1 1. A dokumentum célja A felhasználói

Részletesebben

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT - 2016.04.01 után kötött szerződésekre Díjcsomag neve Go Go+ Go EU Go EU+ Kínált letöltési sebesség - 3G 42 Mbit/s 42 Mbit/s 42 Mbit/s

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló 11/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelet, egységes szerkezetbe

Részletesebben

VÉGLEGES FELTÉTELEK. 2010. február 12.

VÉGLEGES FELTÉTELEK. 2010. február 12. VÉGLEGES FELTÉTELEK 2010. február 12. MKB Bank Zrt. minimum 1.000.000 Euró össznévértékű, névre szóló, dematerializált MKB Devizaárfolyam Indexált Euró 1. Kötvény nyilvános forgalomba hozatala a 200.000.000.000

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK HIRDETMÉNY KONDÍCIÓS LISTÁK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓK MÓDOSÍTÁSÁRÓL ÉS VÁLTOZÁSÁRÓL I. A módosítással érintett kondíciós listák és ügyféltájékoztatók A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám.:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Ügyiratszám: 340708/2008.III. Ügyintéző: Dr. Ráczné ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Dr. Ráczné Dr. Kassy Erzsébet Az érintett belső szervezeti egység vezetőjének

Részletesebben

EPER E-KATA integráció

EPER E-KATA integráció EPER E-KATA integráció 1. Összhang a Hivatalban A hivatalban használt szoftverek összekapcsolása, integrálása révén az egyes osztályok, nyilvántartások között egyezőség jön létre. Mit is jelent az integráció?

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) "HUBERTUS" Kft. (cégjegyzékszám: 02-09-060077, székhely: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1.., levelezési cím: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1..), mint a(z) Szekszárdi NÖVÉNY Zrt.

Részletesebben

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

Fogadási segédszelvény kitöltési útmutató

Fogadási segédszelvény kitöltési útmutató Fogadási segédszelvény kitöltési útmutató Hogyan fogadjunk? - válasszon egy futamot az aktuális fogadási ajánlatból (pálya, futamszám) - böngéssze az indulókat, válassza ki a kedvenceit, hívja segítségül

Részletesebben

2. számú melléklet SZOLGÁLTATÁS-MINİSÉG

2. számú melléklet SZOLGÁLTATÁS-MINİSÉG 2. számú melléklet SZOLGÁLTATÁS-MINİSÉG I. A SZOLGÁLTATÓ ÁLTAL RENDSZERESEN MÉRT MINİSÉGI CÉLÉRTÉKEK MOBIL RÁDIÓTELEFON SZOLGÁLTATÁS 1. ÚJ HOZZÁFÉRÉS LÉTESÍTÉSI IDİ A szolgáltatáshoz való új hozzáférés

Részletesebben

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Lakossági Bankszámla Hirdetmény 11. számú melléklet - FHB hoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Hatályos: 2016. július 15. napjától Közzététel napja: 2016. július 14. A jelen Hirdetményben

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333 Sorszám: 2 Ügyiratszám: 980-8 /2010. 70-12-1/2010. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Feltöltéshez járó Extra Net 50 MB jutalom*

Feltöltéshez járó Extra Net 50 MB jutalom* Hálózatsemlegesség - egységes internet szolgáltatás-leíró táblázat Díjcsomag neve Kínált letöltési sebesség Kínált feltöltési sebesség Feltöltéshez járó Extra Net 50 MB jutalom* A tarifához igazodik, alapértelmezetten

Részletesebben

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/96 Beszerzés tárgya: Szállítási (keret)szerződés keretében tisztítószerek és tisztító eszközök

Részletesebben

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ BANKSZÁMLÁKRA ÉS FIZETÉSI MŰVELETEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ BANKSZÁMLÁKRA ÉS FIZETÉSI MŰVELETEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ BANKSZÁMLÁKRA ÉS FIZETÉSI MŰVELETEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám:

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Lakossági Betétügyletekről és egyéb Megtakarításokról

HIRDETMÉNY a Lakossági Betétügyletekről és egyéb Megtakarításokról HIRDETMÉNY a Lakossági Betétügyletekről és egyéb Megtakarításokról 1. LEKÖTÖTT BETÉTEK 1.1. Akciós lekötött betétek 1.1.1. GRÁNIT Stabil betét, 2 hónapra Akció ideje Betét típusa GRÁNIT Stabil betét kamat

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 11. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1)

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015.

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: jako.gergely@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési

Részletesebben

Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat

Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat Érvényesség kezdete: Junior kategória 2016 június 1 Felnőtt kategória 2016 január 1 Tartalom I. Célja... 3 II. Szabályozás... 3 1) A versenyek meghatározása... 3

Részletesebben

Boldog karácsonyt! SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. Budapest, 2015.

Boldog karácsonyt! SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. Budapest, 2015. A Boldog karácsonyt! SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA Budapest, 2015. 1. A játékosnak a sorsolásos játékban való részvétellel összefüggő jogai és kötelezettségei (1) A sorsjátékban minden 18 éven felüli

Részletesebben

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Igényelhető kölcsönök Lakossági szabadfelhasználású jelzálogkölcsön Termék

Részletesebben

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Kulturális, Oktatási és Ifjúsági Bizottsága 2016. március 23-ai ülésére 2. napirend Tárgya: Nyári napközi szervezése (2016) Előadó: Margruber János jegyző Melléklet:

Részletesebben

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l i: c 2015. évi... törvény Érkezett: 2015 JÚN 0 2. a Budapesten megrendezend ő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015.

Részletesebben

A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL. 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak

A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL. 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak 1.1. A szakmai gyakorlat célja: A tantervi előírásoknak megfelelően a nappali

Részletesebben

CONCORDE-VM ABSZOLÚT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP

CONCORDE-VM ABSZOLÚT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP CONCORDE-VM ABSZOLÚT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP Féléves jelentés 2016. FÉLÉVES JELENTÉS A Concorde-VM Abszolút Származtatott Befektetési Alap Féléves jelentése a 2014. évi XVI. törvény 6. számú melléklete

Részletesebben

Pörgettyű SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. Budapest, 2015.

Pörgettyű SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. Budapest, 2015. A Pörgettyű SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA Budapest, 2015. 1. A játékosnak a sorsolásos játékban való részvétellel összefüggő jogai és kötelezettségei (1) A sorsjátékban minden 18 éven felüli játékos

Részletesebben

ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások. Hatályos 2013. január 1-től

ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások. Hatályos 2013. január 1-től ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások Ny.sz.:1018V04 Kondíciós lista a Smart Child, a Smart Senior és a Smart Life Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz Hatályos 2013. január

Részletesebben

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/53 Beszerzés tárgya: Szállítási szerződés figyelmeztető jelzést adó készülékek szállítására Hirdetmény típusa:

Részletesebben

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú 2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú Közbeszerzési Értesítő száma: 2005/13 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés; Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (14-es minta)

Részletesebben

HENYIR felhasználói dokumentáció

HENYIR felhasználói dokumentáció HENYIR felhasználói dokumentáció A HENYIR alkalmazás segítségével az egészségügyi dolgozók foglalkoztatásával kapcsolatos adatokat tartalmazó űrlap beküldését lehet elvégezni. Az alkalmazás a www.antsz.hu

Részletesebben

Balaton SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. Budapest, 2014.

Balaton SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. Budapest, 2014. A Balaton SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA Budapest, 2014. 1. A játékosnak a sorsolásos játékban való részvétellel összefüggő jogai és kötelezettségei (1) A sorsjátékban minden 18 éven felüli játékos részt

Részletesebben

SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK BEJELENTÉSE

SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK BEJELENTÉSE SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK BEJELENTÉSE Varga-Biller Katalin Adótanácsadók Egyesülete jegyzet JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 23/20014. (VI.30.) NGM rendelet (továbbiakban R.) MK 89. szám Hatály: 2014. július 1. Bejelentési

Részletesebben

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető Érettségi 2015/2016 tanév tavasz Jogszabályváltozások Dr. Kun Ágnes osztályvezető Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Oktatási és Hatósági Osztály 2016. április 19. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának

Részletesebben

A munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezményei. Elıadó: Ferenczi Szilvia

A munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezményei. Elıadó: Ferenczi Szilvia A munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezményei Elıadó: Ferenczi Szilvia Hatály, a kedvezmények típusai, alanyai, alapja: A munkahelyvédelmi akciótervben foglaltak megvalósítására az Országgyőlés elfogadta

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Kisbanki NetBOSS - IVR

Felhasználói Kézikönyv Kisbanki NetBOSS - IVR Felhasználói Kézikönyv Kisbanki NetBOSS - IVR 2004. 10. 07. Változás-nyilvántartó lap Kiadások Sorszáma Dátuma Állomány neve Leírása 1.00 2003.12.04 tknb_felhkk_ivr.doc IVR felhasználói kézikönyv, alap

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév Középiskolai felvételi eljárás 2015-2016. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás legfontosabb dátumai 2015.11.13. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke Isaszeg Város Önkormányzata pályázatot hirdet kizárólag Isaszeg közigazgatási területén működő intézmények, közösségek számára, nyári szabadidős programok támogatására. A pályázatnak tartalmaznia kell:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

K&H kommunikációs verseny 2016/2017 tanév

K&H kommunikációs verseny 2016/2017 tanév K&H kommunikációs verseny 2016/2017 tanév 1 1. versenykiírás A K&H Bank versenyfelhívása felsőoktatásban állami finanszírozásban vagy önköltséges formában kommunikációt (beleértve a marketingkommunikációt

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

Nyerő négyes SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. Budapest, 2013.

Nyerő négyes SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. Budapest, 2013. A Nyerő négyes SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA Budapest, 2013. 1. A játékosnak a sorsolásos játékban való részvétellel összefüggő jogai és kötelezettségei (1) A sorsjátékban minden 18 éven felüli játékos

Részletesebben

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I.

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. Határidős adásvételi szerződés keretében orvosi kesztyűk beszerzése a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház részére-korrigendum Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/95 Orvosi kesztyűk

Részletesebben

Árverés kezelés ECP WEBSHOP BEÉPÜLŐ MODUL ÁRVERÉS KEZELŐ KIEGÉSZÍTÉS. v2.9.28 ECP WEBSHOP V1.8 WEBÁRUHÁZ MODULHOZ

Árverés kezelés ECP WEBSHOP BEÉPÜLŐ MODUL ÁRVERÉS KEZELŐ KIEGÉSZÍTÉS. v2.9.28 ECP WEBSHOP V1.8 WEBÁRUHÁZ MODULHOZ v2.9.28 Árverés kezelés ECP WEBSHOP BEÉPÜLŐ MODUL ÁRVERÉS KEZELŐ KIEGÉSZÍTÉS ECP WEBSHOP V1.8 WEBÁRUHÁZ MODULHOZ AW STUDIO Nyíregyháza, Luther utca 5. 1/5, info@awstudio.hu Árverés létrehozása Az árverésre

Részletesebben

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Tartalom 1. Az Erste MobilBank alkalmazásról... 2 2. Felhasználási feltételek... 3 2.2. Ügyfélkör... 3 3. Az alkalmazás letöltése és használata... 4 3.1. Alkalmazás

Részletesebben

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós Előadó: dr. Jakab Miklós Az önellenőrzés fogalma Az adózó önadózás esetén jogosult az önellenőrzésre elévülési időn belül, de arra nem kötelezhető. Az önellenőrzéssel az adózó helyesbíti és bevallja az

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat.

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat. A pályázati adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, őstermelők esetén érvényes vállalkozói, őstermelői igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

Segítünk online ügyféllé válni Kisokos

Segítünk online ügyféllé válni Kisokos Segítünk online ügyféllé válni Kisokos Kedves Ügyfelünk! Szeretnénk, ha Ön is megismerkedne Online ügyfélszolgálatunkkal, melyen keresztül kényelmesen, könnyedén, sorban állás nélkül intézheti energiaszolgáltatással

Részletesebben

IGÉNYLŐLAP AZ ELŐFIZETŐI-HOZZÁFÉRÉSI PONT FÖLDRAJZI HELYÉNEK MEGVÁLTOZTATÁSÁRA ÁTHELYEZÉS

IGÉNYLŐLAP AZ ELŐFIZETŐI-HOZZÁFÉRÉSI PONT FÖLDRAJZI HELYÉNEK MEGVÁLTOZTATÁSÁRA ÁTHELYEZÉS IGÉNYLŐLAP AZ ELŐFIZETŐI-HOZZÁFÉRÉSI PONT FÖLDRAJZI HELYÉNEK MEGVÁLTOZTATÁSÁRA ÁTHELYEZÉS Szolgáltató: Magyar Telekom Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Adószám: 10773381-2-44 Cégjegyzékszám: Cg. 01-10-041928

Részletesebben

A WEBES FELÜLET HASZNÁLATA. Munkáltatói oldalról. Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár 2011.

A WEBES FELÜLET HASZNÁLATA. Munkáltatói oldalról. Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár 2011. A WEBES FELÜLET HASZNÁLATA Munkáltatói oldalról Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár 2011. A webes felület célja: Egy adatbázis segítségével, magas szintű szűrési paraméterek

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS 10. sz. napirendi pont A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Tanács 2009. évi költségvetésének megtárgyalása Elıadó: Gaszné dr. Szekér Erzsébet

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész)

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/61 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

J A V A S L A T. az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására. Ózd, 2015. június 24.

J A V A S L A T. az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására. Ózd, 2015. június 24. J A V A S L A T az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására Ózd, 2015. június 24. Előterjesztő: Előkészítő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság

Részletesebben

elektronikus kitöltés és benyújtás

elektronikus kitöltés és benyújtás Felhasználói kézikönyv Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG- VP) Kötelezettség átadási kérelem elektronikus kitöltés és benyújtás 2016. Verzió 01. 1. Tartalomjegyzék 1. TARTALOMJEGYZÉK... 2 2. BEVEZETÉS...

Részletesebben

EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft. www.eqskill.hu 1022 Budapest, Bimbó út 5.

EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft. www.eqskill.hu 1022 Budapest, Bimbó út 5. JELENTKEZÉSI LAP LÓ MEDIÁLTA ÖNISMERETI TRÉNINGPROGRAM 2016. SZEPTEMBER 9-10. PORVA-SZÉPALMAPUSZTA, HOTEL SZÉPALMA ÉS MÉNESBIRTOK Kérjük, gondosan olvassa el az alábbi Jelentkezési lapot, töltse ki, és

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének E LŐTERJESZTÉS megbízási szerződések módosítására Készült: 2015. május 28-i ülésére Előterjesztő: Tisztelt Képviselő-testület! A KEOP-1.1.1./C/13-2013-0029 azonosító számú Szécsény kistérség hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Rubik kocka SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. Budapest, 2014.

Rubik kocka SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA. Budapest, 2014. A Rubik kocka SORSJEGY RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA Budapest, 2014. 1. A játékosnak a sorsolásos játékban való részvétellel összefüggő jogai és kötelezettségei (1) A sorsjátékban minden 18 éven felüli játékos

Részletesebben

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek)

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Jelentkezői adatok Jelentkező neve: Felvételi azonosító: Születési dátum: Anyja neve:

Részletesebben

A Bankközi Klíring Rendszer

A Bankközi Klíring Rendszer Bankközi Klíring Rendszer kiegészítő és kapcsolódó szolgáltatásai irányadó díjai A szabályzat 6 számozott oldalt tartalmaz Hatályos: 2014. január 1-től A Bankközi Klíring Rendszer KIEGÉSZÍTŐ ÉS KAPCSOLÓDÓ

Részletesebben

A Budavár Tours ajándékutalvány megvételének szabályzata

A Budavár Tours ajándékutalvány megvételének szabályzata A Budavár Tours ajándékutalvány megvételének szabályzata 2016-06-13 Fogalmak Szolgáltató Budavár Tours Utazási Iroda 1011 Budapest, Batthyány tér 5 6. Adószám: 10382972-2-41 Cégjegyzékszám: 01-09-068296

Részletesebben

A Lotus Lovasiskola nem alkalmaz korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jelet.

A Lotus Lovasiskola nem alkalmaz korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jelet. ALAPELVEK AZ ADATKEZELÉS SORÁN Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

Grant Thornton Hungary News

Grant Thornton Hungary News Grant Thornton Hungary News 2012 Június 2.rész Tartalom 2012. július 1-én hatályba lépı Munka törvénykönyv 2.rész A. Munkaidıre vonatkozó szabályok B. 2013. január 1-jén hatályba lépı szabályok C:\Documents

Részletesebben

Kondíciós Lista Magánszemélyek bankszámláira vonatkozóan FORINT SZÁMLÁK Havi számlavezetési díj. CIB Classic. CIB Nyugdíjas Bankszámla Plusz 1

Kondíciós Lista Magánszemélyek bankszámláira vonatkozóan FORINT SZÁMLÁK Havi számlavezetési díj. CIB Classic. CIB Nyugdíjas Bankszámla Plusz 1 A magánszemélyek bankszámláira vonatkozóan a magánszemélyek részére vezetett Classic, a Online, a, a Plusz, valamint a magánszemélyek kártyafedezeti típusú, korlátozott rendeltetéső A Bank Zrt. (1027 Budapest,

Részletesebben

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK HATÁLYOS: 2013. AUGUSZTUS 08. NAPJÁTÓL CIB Bankkártyák PLUSZ KONDÍCIÓS LISTA EGYÉNI VÁLLALKOZÓK ÉS EGYÉNI ÜGYVÉDEK RÉSZÉRE MASTERCARD BUSINESS ÉS MASTERCARD BUSINESS GOLD ( ALAPÚ) TÍPUSÚ BANKKÁRTYA 2013.

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő

Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő T 0743-06/3/17 A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5 hrsz-ú ingatlan vételi ajánlatáról

ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5 hrsz-ú ingatlan vételi ajánlatáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató Vodafone ReadyPay Használati útmutató 1 - Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások 2 - Fizetés 3 - Menüpontok Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások Az első lépés Megjegyzés: A ReadyPay

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Hatályos: 2014. szeptember 01-től

H I R D E T M É N Y. Hatályos: 2014. szeptember 01-től H I R D E T M É N Y 6/f. sz. melléklet Nem forgalmazható, de állományban lévő Széchenyi kártya és Agrár Széchenyi kártya kondíciói Apátfalva, Hódmezővásárhely, Makó, Királyhegyes és Magyarcsanádi kirendeltségeken

Részletesebben

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen A következő ismertető segítséget nyújt a szervezeti cím küldőként való beállításában a caesar Webmailes felületén. Ahhoz, hogy a Shared Imaphoz

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

Szállítási információk

Szállítási információk Szállítási információk A csomagok házhoz szállítása a Magyar Postával történik, a megrendeléstől számított 2-3 munkanapon belül, a mindenkor érvényes postai díjszabás szerint. Szállítási díj Ingyenes a

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

TELJESKÖRŰ ÜGYFÉLAZONOSÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSOK

TELJESKÖRŰ ÜGYFÉLAZONOSÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSOK TELJESKÖRŰ ÜGYFÉLAZONOSÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSOK SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP Ügyfélkapu Azonosítási Szolgáltatás 2016. március 10 v2 EREDETI Szerző: NISZ ZRt. 2 Tartalom 1. A SZOLGÁLTATÁSI LEÍRÁSA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁS

Részletesebben

II. Helyi iparűzési adóelőleg bejelentése (állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén)

II. Helyi iparűzési adóelőleg bejelentése (állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén) BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján BALATONHENYE önkormányzat adóhatóságához I. Bejelentés jellege

Részletesebben

Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde Prémium Alapok Alapja Befektetési Alap 2016. I. Féléves jelentés

Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde Prémium Alapok Alapja Befektetési Alap 2016. I. Féléves jelentés Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde Prémium Alapok Alapja Befektetési Alap 2016. I. Féléves jelentés (Időszak: 2016.02.02-2016.06.30.) I. Vagyonkimutatás indulás: 02.02. Vége: 2016.06.30. Instrumentum Érték

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. D4800-01 Támogatási kérelem és első évre vonatkozó Kifizetési kérelem - Főlap Kötelezően benyújtandó

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. D4800-01 Támogatási kérelem és első évre vonatkozó Kifizetési kérelem - Főlap Kötelezően benyújtandó KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ D4800-01 Támogatási kérelem és első évre vonatkozó Kifizetési kérelem - Főlap Kötelezően benyújtandó FONTOS! A kérelem főlapját a támogatási rendeletben meghatározottak szerint papíralapon

Részletesebben

Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel

Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel Rábaközi Takarékszövetkezet Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel Adósok által fizetendő * Használt lakás vásárlásra 4,30% 4,30% 4,30% 4,48% adósok kamattámogatásra nem jogosultak.

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások lakbérének mértékéről (módosításokkal egységes

Részletesebben

A döntő feladatai. valós számok!

A döntő feladatai. valós számok! OKTV 006/007. A döntő feladatai. Legyenek az x ( a + d ) x + ad bc 0 egyenlet gyökei az x és x valós számok! Bizonyítsa be, hogy ekkor az y ( a + d + abc + bcd ) y + ( ad bc) 0 egyenlet gyökei az y x és

Részletesebben

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Csavarhat webáruház Részletes útmutató a webáruház használatához Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Cégeknek, kis- és nagykereskedőknek,

Részletesebben

Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez

Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez Az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlapon (továbbiakban: Adatlap)

Részletesebben