RiskNtmPro dokumentáció

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "RiskNtmPro dokumentáció"

Átírás

1 RiskNtmPro dokumentáció A RiskNtmPro egy pozícióba lépést megkönnyítő, kockázatkezelést segítő expert advisor, mely gombok segítségével tetszőleges méretű, kockázatú pozíciót tud nyitni, vagy piaci megbízást tud elhelyezni. A program ezek mellett lehetővé teszi, hogy könnyen és gyorsan az egér segítségével módosítsuk a Stop Loss and Take Profit helyzetét. Az alábbi dokumentáció a program összes beállítását, működéséhez szükséges információt tartalmazza. Használat előtt kérjük, tanulmányozza a dokumentációt. A program készítői nem vállalnak semmilyen felelősséget az esetleges hibákból, vagy hibás használatból származó károkért. A szoftver használatának elsajátításához demó szálán futassa a rendszert. A programmal kapcsolatos felmerülő problémákat kérjük az címen jelezzék. 1) A RiskNtmPro telepítése Ha az önkicsomagoló verziót töltöttük le, futtassuk a letöltött RiskNtmPro.exe programot (ha a vírusírtó, tűzfal jelzését kapjuk, hagyjuk jóvá a program futtatását). Az RiskNtmPro.exe indítása után adjuk meg a metatrader könyvtár útvonalát, majd az ok gombra kattintva automatikusan települ a program. Ezt követően indítsuk el a metatrader 4-et. Ha a tömörített fájlt töltöttük le (RiskNtmPro.zip), akkor csomagoljuk ki a következő fájlokat, és másoljuk az alábbi helyekre: RiskNtmPro.ex4 fájlt másoljuk a Metatrader4/MQL4/experts könyvtárba mt4gui.dll fájlt másoljuk Metatrader4/MQL4/libraries könyvtárba Indítsuk el a metatrader 4-et (ha a fenti művelet közben futott az MT4, akkor indítsuk újra). 1.1) A program bekapcsolása 1) Miután elindítottuk az MT4-et a navigátor ablakban (ha nincs navigátor ablak, akkor CTRL+N gombokat nyomjuk le) kattintsuk az Expert Advisors sorra. Keressük meg a RiskNtmPro sort. 2) Jobb egérgombbal kattintsuk a RiskNtmPro sorra, válasszuk ki a charthoz csatol lehetőséget. A megjelenő ablak általános fül alatt a következőket állítsuk be: élő kereskedés engedélyezését jelöljük be, kézi megerősítés kérés ne legyen bejelölve, DLL import engedélyezését jelöljük be, DLL function calls megerősítés ne legyen bejelölve külső expert import engedélyezés legyen bejelölve, 3) Kattintsunk az Ok gombra, ezután megjelenik a grafikon bal felső sarkában az EA neve (RiskNtmPro) és egy mosolygós arc. Ha az arc nem mosolyog, akkor az EA nem fut, ekkor a kezelőfelületen kapcsoljuk be az Expert Advisort. Lenti képen kikapcsolt állapotban az Expert Advisors.

2 1.2) A program/expert paramétereinek beállítása A grafikonon, amelyiken az expertet futtatjuk nyomjuk meg az F7 billentyűt, vagy kattintsunk jobb egérgombbal a grafikonra, válasszuk ki az expert advisors sort, és kattintsunk a tulajdonságok pontra. A bemenő adatok fület kiválasztva tudjuk a paramétereket megváltoztatni. 2) A program használatáról röviden A program azzal a céllal készült, hogy segítse a kereskedőt a pozícióba lépésben, kockázatkezelésben. A kezelőfelületen elhelyezett gombok kényelmessé teszik az MT4 rendszer alatti kereskedést. Pozícióba lépni a BUY és SELL gombokkal lehet. Ahhoz, hogy vételi pozíciót nyithassunk ORSL nevű, alap esetben piros vonalnak a jelenlegi árfolyam alatt kell lennie. Ehhez a vonalhoz fogja a stopot húzni. Ilyenkor az eladási részen SLLo jelenik meg (lásd lenti kép), vagyis a stop vonal túl alacsony. Amennyiben a vonal az árfolyam fölött van, a pozíció mérete helyett az SLHi kiírás lesz látható, és a rendszer, nem enged vételi pozíciót nyitni. A rendszer ilyenkor eladási pozíció nyitására készül. Emellett pedig a rendszer a belépéskor fix, felhasználó által megadott pozíciómérettel tud belépni, illetve ki tudja számolni a felvehető pozíció méretet egy meghatározott tőke százalékot figyelembe véve, vagy egy fix veszteség értéket megadva. (az eladási és vételi pozícióhoz más értéket is megadhatunk.) A különböző számítási módszerek közül egérrel választhatunk, ha a megfelelő szövegre (FIX tőke vagy Tőke % vagy Fix Lots) kattintunk. A pozícióméretet a kiírás fölötti nyilakkal tudjuk állítani. Az alapértéket az expert paraméterei (F7 billentyű, majd bemenő adatok) között adhatjuk meg:

3 Kockazat: mekkora legyen a kockázat a tőkéhez viszonyítva, százalékban megadva Toke: mekkora legyen a kockáztatott tőke Pozmeret: fix pozícióméret esetén mekkora legyen lot-méret. min_pozmeret: mennyi legyen a minimális pozícióméret. Ez a beállítás később a charton nem módosítható! A program képes kiszámolni az elérhető nyereséget és a veszteséget. Amennyiben szükséges ezt átváltja a számlánk pénznemére. A váltási árfolyamot a jobb felső sarokban írja ki. A PlaceORLN (alap esetben kék) vonal mozgatásával tetszőleges helyre állítható be a pozíció belépés, fix áras piaci megbízás helyezhető ki. Ilyenkor a rendszer az ORSL, az ORTP és a PlaceORLN vonalak egymáshoz és az árfolyamhoz viszonyított helyzete alapján lehetőségeket ajánl fel: Ha a PlaceORLN nagyobb, mint a jelenlegi árfolyam, akkor buystop vagy sellimit helyezhető ki. Buystop esetén a stopnak PlaceORLN alatt kell lennie a TPnek pedig fölötte. (ez az eset látható a fenti képen) Selllimit esetén a stopnak PlaceORLN fölött kell lennie a TP nek pedig alatta. Ha a PlaceORLN kisebb, mint a piaci ár, akkor sellstop vagy buylimit helyezhető ki. Sellstop esetén a stopnak PlaceORLN fölött kell lennie a TPnek pedig alatta. Buylimit esetén a stopnak PlaceORLN alatt kell lennie a TPnek pedig fölötte. A rendszer ilyenkor is képes a várható nyereség és veszteség kiszámítására. Ezeket az eredményeket a megbízás részen írja ki.

4 3.1) FIX lot-mérettel való működés bekapcsolása: A charton kattintsunk a FIX lots kiírásra. A charton a nyilakkal állítsuk be a megfelelő méretet. Fix lotméret esetén kiírja a kiszámolt veszteséget a ORSL vonal és jelenlegi árfolyam vagy ORSL és PlaceORLN vonal távolsága alapján. A nyereséget a legközelebbi az ORTP és a jelenlegi árfolyam vagy az ORTP és a PlaceORLN vonal távolsága alapján. 3.2) Dinamikus pozícióméretezés használata (tőke meghatározott százalékát kockáztatja a rendszer) Ezzel a móddal a rendszer a beállított tőkeszázalék értékében vesz fel pozíciót. Az árfolyam és az ORSL vonal vagy a PlaceORLN és az ORSL távolságát alapul véve. Ennek a módnak a beállítása: A charton a tőke % kiírásra kattintunk. A charton a nyilakkal állítsuk be, hogy a tőke mekkora százalékát kockáztassa a rendszer egy kötéssel. A bemenő adatok min_pozmeret sorában kell megadnunk, hogy mekkora pozíciót nyisson a rendszer, akkor is ha a stop és belépési pont távolsága alapján túlságosan kicsi pozíció mérettel lehetne nyitni. Dinamikus pozícióméret esetén a rendszer automatikusan állítja a pozíció méretet, annak megfelelően, hogy az árfolyam és az ORSL vagy a PlaceORLN és az ORSL milyen távolságra van egymástól. Nagy távolság esetén a felvehető pozíció méret csökkenni fog. Kis távolságnál nő, de a tőkére számított százalékos kockázat emiatt változatlan marad, azaz a veszteség a tőkére számolva, akkora százalék lesz, amennyit beállítottunk. 3.3) Fix veszteség értékkel való számolás Ebben az esetben egy beállított fix veszteség értéket vesz figyelembe az EA, és ehhez igazítja a felvehető pozíció méretet. Ennek a módnak a beállítása: A charton a fix tőke kiírásra kattintunk. A charton a nyilakkal állítsuk be, mekkora összeget kockáztassa a rendszer egy kötéssel. A bemenő adatok min_pozmeret sorában kell megadnunk, hogy mekkora pozíciót nyisson a rendszer, akkor is ha a stop és belépési pont távolsága alapján

5 túlságosan kicsi pozíció mérettel lehetne nyitni. Ekkor az EA a fix veszteség értéket veszi figyelembe. Az árfolyam és az ORSL vagy a PlaceORLN és az ORSL távolsága alapján állítja be a felvehető pozíció méretet. 4) ORSL és ORTP A nyitott pozíciók esetén és a piacra kihelyezett megbízások esetén, ha legalább 5 ponttal eltér a pozíció stop szintje az ORSL vonaltól, akkor automatikusan oda igazítja. A nyitott pozíciók esetén és a piacra kihelyezett megbízások esetén, ha legalább 5 ponttal eltér a pozíció TP szintje az ORTP vonaltól, akkor automatikusan oda igazítja. Close All: lezárja az összes megnyitott pozíciót Del Order: Törli az összes megbízást 5) Információs panelok: (Piros relációs jellel nyithatók/zárhatók) Váltási árfolyam: Akkor látszik, ha a nyereség/veszteség a számlánktól eltérő pénznemben képződik. N/A esetén a kockázatszámítás nem működik! Instrumentum információs panel: Milyen instrumentumon, milyen idősíkon és mekkora árfolyamkülönbséggel kereskedünk. Account információs panel: Mekkora a szabad tőkénk. Mekkora az összes nyitott pozíciónk letétje. Mekkora a nyereség vagy a veszteség. (az összes nyitott pozíción) Gyertyazárásokig hátralévő idők. (óra:perc) 6) Bemenő adatok paraméterei A bemenő adatok paraméterei menü megnyitásához nyomjuk le az F7 billentyűt azon a grafikonon, ahol a program fut. Serial: azonosító, amit meg kell adni a program első indítását követően. Azonosítót oldalon leírtak szerint lehet kérni. Magic: A pozíciók egyedi azonosítója. A rendszer csak ezzel az azonosítóval nyitott pozíciókat látja és kezeli. (a kézzel nyitottaké: 0) identifier: Az EA az üzeneteihez hozzáírja ezt az azonosítót hogy több példány üzenetei megkülönböztethetőek legyenek. vegrehajtas_probalkozas: Az EA a nyitást, zárást, hányszor próbálja meg. Ha például a bróker visszautasítja. probalkozas_idokoz: Milyen időközönként próbálkozzon. (századmásodperc) Pozícióméretezésre vonatkozó paraméterek. Az expert a chartra húzáskor ezeket a kezdő értékeket írja ki. Lásd 3-as pont.

6 KockazatLepeskozKicsi: beállítható a lépésköz, amivel a baloldali panelon állítható a tőke % mértéke (egyszeres lefelé és felfelé mutató nyilak) KockazatLepeskozNagy: beállítható a lépésköz, amivel a baloldali panelon állítható a tőke % mértéke (dupla lefelé és felfelé mutató nyilak) TokeLepeskozKicsi: beállítható a lépésköz, amivel a baloldali panelon állítható a FIX tőke mértéke (egyszeres lefelé és felfelé mutató nyilak) TokeLepeskozNagy: beállítható a lépésköz, amivel a baloldali panelon állítható a FIX tőke mértéke (dupla lefelé és felfelé mutató nyilak) PozmeretLepeskozKicsi: beállítható a lépésköz, amivel a baloldali panelon állítható a FIX lots értéke (egyszeres lefelé és felfelé mutató nyilak) PozmeretLepeskozNagy: beállítható a lépésköz, amivel a baloldali panelon állítható a FIX lots értéke (dupla lefelé és felfelé mutató nyilak) Vonalak színe, stílusa CelVonalSzine: ORTP vonal színe állítható át StopVonalSzine: ORSL vonal színe állítható át MegbizasVonalSzine: Place ORLN vonal színe állítható át CelVonalStilusa: ORTP vonal stílusa állítható be: 0: folyamatos vonal, 1: szaggatott vonal, 2: pontozott vonal, 3: szaggatott pontozott vonal, 4: szaggatott pontozot 2dik típus (vonal stílus állítás csak 1-es vonalvastagság esetén lehetséges) StopVonalStilusa: ORSL vonal stílusa állítható be: 0: folyamatos vonal, 1: szaggatott vonal, 2: pontozott vonal, 3: szaggatott pontozott vonal, 4: szaggatott pontozot 2dik típus (vonal stílus állítás csak 1-es vonalvastagság esetén lehetséges) MegbizasVonalStilusa: Place ORLN vonal stílusa állítható be: 0: folyamatos vonal, 1: szaggatott vonal, 2: pontozott vonal, 3: szaggatott pontozott vonal, 4: szaggatott pontozot 2dik típus (vonal stílus állítás csak 1-es vonalvastagság esetén lehetséges) CelVonalVastagsaga: ORTP vonal stílusa állítható be: 1-4-es vonalvastagság választható StopVonalVastagsaga: ORSL vonal stílusa állítható be: 1-4-es vonalvastagság választható MegbizasVonalVastagsaga: Place ORLN vonal stílusa állítható be: 1-4-es vonalvastagság választható 7) Milyen termékek esetében működik a kockázatelemző modul helyesen A devizapiac termékeknél illetve CFD termékeknél is előfordul, hogy egy adott pozíción a keletkező nyereség/veszteség nem a számlánk devizanemében történik. Ilyenkor a brókercégünk átváltja egy meghatározott árfolyamon a számlánk egyenlegének megfelelő összegre a nyereséget/veszteséget, és ezt az értéket ki is írja a metatrader rendszer. Ezekkel az adatokkal azonban nem tud dolgozni a szoftver kockázatelemző része, így ha egy adott pozíción képződő nyereség vagy veszteség a számlánk egyenlegétől eltérő devizanemben keletkezik, a kockázatelemző modulnak szüksége van a számításokhoz egy

7 váltási árfolyamra. Ha ez nem áll rendelkezésre a brókercégnél, akkor az adott devizapáron nem működik a szoftver. Több eset lehetséges: 1. Nincs szükség átváltásra a kockázatkezelő számítások során: Amikor a pozíció vesztesége/nyeresége abban a pénznemben képződik, amiben a számlát vezetjük. Például egy dollár számlán egy EURUSD páron a nyereség dollárban képződik, így a kockázatkelező rendszer problémamentesen tud számolni, nincs szükség átváltásra. 2. Amikor a pozíción keletkező nyereség/veszteség a számlától eltérő pénznemben képződik. Például egy EURCHF páron a nyereség/veszteség CHF-ben képződik, és a számlát dollárban vezetjük. Ilyenkor a helyes pozícióméret kiszámolásához a rendszernek szüksége van egy átváltási árfolyamra (frank és dollár között), ha ez rendelkezésre áll, akkor a rendszer a kijelző fölött kiírja, hogy a számításokat milyen árfolyam mellett végezte el. 3. Amikor a pozíción keletkező nyereség/veszteség a számlától eltérő pénznemben képződik, de nem áll rendelkezésre a brókernél a váltáshoz szükséges keresztárfolyam. Például GBP/NOK páron szeretnénk futtatni a programot, a számlánkat dollárban vezetjük, így a program működéséhez szükség lenne a NOK/USD devizaárfolyamra, ami ha nincs a brókernél, akkor az alábbi hibaüzenetet írja ki a rendszer. 4. dollártól eltérő számlavezetés Lehetőségünk van dollártól eltérő számlavezetést választani (például gyakran eur, gbp, chf, jpy devizákban vezetik a kereskedők a számlájukat). Ezt a program érzékeli és a kockázatkezelő számításoknál figyelembe veszi, hogy dollártól eltérő a számlavezetés, azaz más devizában történő számlavezetés esetén jó eredményt ad, de csak akkor tud működni, ha van váltási árfolyam a brókercégnél. Például JPY alapú számlát használunk, egy GOLD CFD pozíción a nyereség dollárban képződik, rendelkezésre áll az USD/JPY árfolyam a brókernél, ezért a szoftver tud számolni. A számításokhoz használt váltási árfolyamot a kijelző fölött jeleníti meg a rendszer. 5. CFD termékek CFD termékek esetében a rendszer feltételezi, hogy a nyereség/veszteség dollárban képződik! Amennyiben CFD-vel kereskedünk nézzünk utána, hogy a nyeresége/vesztesége tényleg dollárban képződik, ez nem mindig van így (brókercég függő)! Például DAX indexel kereskedünk egy dollár számlán. Itt valójában a nyereség/veszteség euróban keletkezik, de a brókercég átváltja a számlánk devizanemére. Ezt viszont a szoftver nem tudja követni (ha nincs egyedileg beállítva), úgy veszi, hogy a DAX indexen 1 euró elmozdulás 1 dollár. Ilyen esetben a veszteség lényegesen nagyobb is lehet, mint a szoftver által kiírt kockázat, azaz a kockázatkezelő rendszer pozícióméretezője nem ad jó eredményt. Az ilyen instrumentumok beállításához a termék tickerjét kell elküldeni nekünk az A kockázatelemző rész még fejlesztés alatt áll, amennyiben hibát találnak, kérem küldjék el nekünk az címre a hibát az instrumentum nevével, eltéréssel és a bróker nevével együtt. Köszönjük, hogy segítik a fejlesztést

Buda-Cash MetaTrader Használati útmutató

Buda-Cash MetaTrader Használati útmutató Buda-Cash MetaTrader Használati útmutató Üdvözöljük! Köszönjük, hogy a Buda-Cash MetaTrader kereskedési szoftvert választotta. Ahhoz, hogy a termék minden funkcióját megfelelően tudja használni, és ne

Részletesebben

Felmérések igazolják, hogy az emberi természet a legnagyobb gátló tényező, hogy sikereket érjünk el hosszútávon a kereskedéseinkkel.

Felmérések igazolják, hogy az emberi természet a legnagyobb gátló tényező, hogy sikereket érjünk el hosszútávon a kereskedéseinkkel. Tartalomjegyzék 1) Bevezető 2) Hogyan válasszunk jelszolgáltatót? 3) Jelszolgáltatók részletes vizsgálata 3.1) Statisztikák 3.2) Profil 3.3) Havi PnL 3.4) Kereskedési volumen 3.5) Devizapárok 3.6) Drawdown

Részletesebben

Spike-trader_1.1 expert leírása

Spike-trader_1.1 expert leírása Spike-trader_1.1 expert leírása A program MetaTrader4-hez készült Expert Advisor (EA) a Spike-trader.com Spike stratégiájának támogatására. Elsődleges feladata előre beállított szintenként automatikus

Részletesebben

Kezdjük el! Amit tudnia kell, mielőtt elkezdi használni a robotot

Kezdjük el! Amit tudnia kell, mielőtt elkezdi használni a robotot Kezdjük el! Mielőtt felinstallálná a wallstreet forex robotot a gépére, és elkezdené azt használni egy élő számlán, kérem olvassa el figyelmesen ezt a leírást: nagyban befolyásolhatja a jövőbeli profitját.

Részletesebben

Stratégia létrehozása Markers grafikonrajzoló programban

Stratégia létrehozása Markers grafikonrajzoló programban 1. RSI stratégia elkészítése Stratégia létrehozása Markers grafikonrajzoló programban Ebben a leírásban egy egyszerű stratégiát fogunk elkészíteni, amely a méltán népszerű Relative Strenght Indexet használja

Részletesebben

Nagy Attila. Hogyan kereskedjünk. deviza- és részvénypiacokon kisbefektetőként rövid távon. Invest-Project Kft.

Nagy Attila. Hogyan kereskedjünk. deviza- és részvénypiacokon kisbefektetőként rövid távon. Invest-Project Kft. Hogyan kereskedjünk deviza- és részvénypiacokon kisbefektetőként rövid távon Invest-Project Kft. Tartalomjegyzék 1. Részvény, CFD, deviza alapismeretek - 13-1.1. RÉSZVÉNYEK - 13-1.2. CFD (Contract For

Részletesebben

Forex kereskedés automatizált rendszerekkel

Forex kereskedés automatizált rendszerekkel Forex kereskedés automatizált rendszerekkel Tények és tévhitek a forex kereskedésről és a forex robotok használatáról. www.forexrobotworld.net Tartalom - Tartalom.... 2 - Bevezető.. 4 - A forex kereskedelem

Részletesebben

Opció Trader használati utasítás

Opció Trader használati utasítás Opció Trader használati utasítás Demó számla nyitása: Nyissa meg az XTB weboldalát: Kattintson az ingyenes demó számla gombra, válassza ezt követően a További demó számlák linket, majd a demó számla nyitása

Részletesebben

Portfolio Online Tőzsde Pro. Felhasználói kézikönyv

Portfolio Online Tőzsde Pro. Felhasználói kézikönyv Portfolio Online Tőzsde Pro Felhasználói kézikönyv BEVEZETÉS... 3 RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 3 BELÉPÉS A PORTFOLIOPRO-BA... 4 JELSZÓ MÓDOSÍTÁS... 5 TRANZAKCIÓS KÓD MEGADÁSA... 5 A PORTFOLIOPRO INDÍTÁSA...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához 2013. 09. 27. Tartalomjegyzék I. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS ÉLESÍTÉSE... 5 I.1 PROGRAMTELEPÍTÉS... 5 I.2 PROGRAMÉLESÍTÉS...

Részletesebben

Hogyan induljunk el a külföldi tőzsdéken e-book. Elemzésközpont.hu

Hogyan induljunk el a külföldi tőzsdéken e-book. Elemzésközpont.hu Hogyan induljunk el a külföldi tőzsdéken e-book Elemzésközpont.hu www.elemzeskozpont.hu Kedves Olvasó! Ebbe az ebook-ba összeválogattuk azokat az általunk publikált cikkeket, melyek a külföldi tőzsdékhez

Részletesebben

Buda-Cash MetaTrader Fontos Tudnivalók

Buda-Cash MetaTrader Fontos Tudnivalók Buda-Cash MetaTrader Fontos Tudnivalók Kockázati és szerzői jogi nyilatkozat A devizapiacon való kereskedés átlag feletti hozamokkal kecsegtet, azonban ez a befektetési forma rendkívül kockázatosnak és

Részletesebben

AUTO OPTIMIZER. Használatot segítő kézikönyv. Jelentkezés a tanfolyamra: 06 70 / 631 06 16, 06 70 / 233 48 45, tanfolyam@tozsdeiskola.

AUTO OPTIMIZER. Használatot segítő kézikönyv. Jelentkezés a tanfolyamra: 06 70 / 631 06 16, 06 70 / 233 48 45, tanfolyam@tozsdeiskola. AUTO OPTIMIZER Használatot segítő kézikönyv Készítette: Kövesdán Gyula (dani@kovesdan.com ) Dátum: 2013.03.22 Verzió: v1.0 TARTALOM TARTALOM... 2 Mire Jó ez a Program?... 3 A program Elvi Működése... 4

Részletesebben

MKB On-Line Trader Felhasználói Kézikönyv

MKB On-Line Trader Felhasználói Kézikönyv MKB On-Line Trader Felhasználói Kézikönyv 1 TartalomjegyzéK 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK ÉS TECHNIKAI BEÁLLÍTÁSOK 3 1.1. Hardver követelmények 3 1.2. Szoftver követelmények 3 2. BEJELENTKEZİ OLDAL 3 2.1. Bejelentkezés,

Részletesebben

Informatikai tevékenység 2234 Maglód, Széchenyi u. 4. +36.30.215.6737 +36.29.325.854 Mérnöki, tanácsadói tevékenység Iroda: Mobil: Telefon:

Informatikai tevékenység 2234 Maglód, Széchenyi u. 4. +36.30.215.6737 +36.29.325.854 Mérnöki, tanácsadói tevékenység Iroda: Mobil: Telefon: +36.22.534.280 +36.22.534.282 Számlázó és Készletnyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv Készítette: Újfalusi Krisztián UFO-INFO Bt. 2006.03.20. UFO-INFO Bt. Kézikönyv: Számlázó és Készletnyilvántartó

Részletesebben

FOREX. professzionális BEFEktEtés A saxo BAnknál

FOREX. professzionális BEFEktEtés A saxo BAnknál professzionális BEFEktEtés A saxo BAnknál A FOREX piac A globális forex (deviza) piac a világ legnagyobb piaca, mely napi kereskedési mértéke meghaladja a 3 trillió dollárt mellyel túllépi az összes részvény

Részletesebben

Telepítési és karbantartási FAQ Gyakran Ismételt Kérdések

Telepítési és karbantartási FAQ Gyakran Ismételt Kérdések Telepítési és karbantartási FAQ Gyakran Ismételt Kérdések Telepítési problémák... 2 A program telepítése nem sikerült... 2 Telepítéskor egy Visual Basic alkalmazás fut... 2 A rendszer nyelve nem megfelelő...

Részletesebben

Eu Számla-Raktár. Felhasználói Kézikönyv

Eu Számla-Raktár. Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos! 2002 Provimax

Részletesebben

Felhasználói szerződés a PROFITEL Kft. TAXAWIN szoftverre

Felhasználói szerződés a PROFITEL Kft. TAXAWIN szoftverre Felhasználói szerződés a PROFITEL Kft. TAXAWIN szoftverre Jelen dokumentum szerződésnek minősül a felhasználó és a PROFITEL Kft. között a TAXAWIN feldolgozó szoftver használatára. A szoftvercsomag tartalmazza

Részletesebben

gemiusexplorer Felhasználói kézikönyv

gemiusexplorer Felhasználói kézikönyv gemiusexplorer Felhasználói kézikönyv Copyright Gemius SA 2008 gemiusexplorer - Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Bevezető...3 1.1 Alapvető információk...3 1.2 Telepítés és frissítés...3 2 Első lépések...4

Részletesebben

Erste WebTrader bejelentkezés. Az Erste WebTrader technikai követelményei a következők

Erste WebTrader bejelentkezés. Az Erste WebTrader technikai követelményei a következők 1 Erste WebTrader bejelentkezés A bejelentkezési képernyőn, a felhasználói azonosítónál, a regisztráció után kapott 7 jegyű Client ID -t kell megadni. A jelszónál pedig az Erste Trader regisztráció során,

Részletesebben

revol Express Webáruház kapcsolat telepítése és használata

revol Express Webáruház kapcsolat telepítése és használata revol Express Webáruház kapcsolat telepítése és használata Tartalom Fontos tudnivalók... 3 A revol Express program beállítása... 4 Joomla 1.5 verzió... 5 Webáruház komponens telepítésének lépései... 5

Részletesebben

infotéka Házipénztár FB (SQL verzió) 2011... Infotéka Kft.

infotéka Házipénztár FB (SQL verzió) 2011... Infotéka Kft. infotéka Házipénztár FB (SQL verzió) I infotéka Házipénztár FB Tartalomjegyzék Fejezet I Bevezetés 2 Fejezet II Telepítés 4 Fejezet III Cégek létrehozása, kiválasztása 17 Fejezet IV A szoftver regisztrálása

Részletesebben

ÜGYFÉLTERMINÁL (EQUILOR TRADER 2) ÚTMUTATÓ

ÜGYFÉLTERMINÁL (EQUILOR TRADER 2) ÚTMUTATÓ 1 ÜGYFÉLTERMINÁL (EQUILOR TRADER 2) ÚTMUTATÓ 1 2 Ellenırizze, hogy az alapbeállításban szereplı munkafelület ugyanaz, mint a DEMO & LIVE ügyfélterminálon használt. MUNKAFELÜLET Hozza létre saját munkafelületét

Részletesebben

infotéka Kontír FB (SQL verzió) 2011... Infotéka Kft.

infotéka Kontír FB (SQL verzió) 2011... Infotéka Kft. infotéka Kontír FB (SQL verzió) I Infotéka Kontír FB Tartalomjegyzék Fejezet I Bevezetés 2 Fejezet II Telepítés 4 Fejezet III Cégek létrehozása, kiválasztása 17 Fejezet IV A szoftver regisztrálása 23 Fejezet

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv (v7.1.0.8 / 2015.07.10.) Kedves Felhasználó! Örömmel üdvözöljük Önt felhasználóink népes táborában meglátja, nem fogja megbánni, hogy a RoadRecord mellett döntött! A felhasználói

Részletesebben

Hogyan részesülhet az arany és olaj befektetések. hozamaiból egyszerűen

Hogyan részesülhet az arany és olaj befektetések. hozamaiból egyszerűen Hogyan részesülhet az arany és olaj befektetések hozamaiból egyszerűen ebook (www.befektestitkok.hu) Mire jó ez az ebook? Ez az ebook segítséget nyújt Önnek az arany és olaj befektetések megismerésében.

Részletesebben

SzámKisker. Felhasználói Kézikönyv

SzámKisker. Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos! 2002 Provimax

Részletesebben

TOT Basic. Felhasználói kézikönyv. Copyright Dorsum Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Zrt. Utolsó frissítés: 2013.10.06 Verzió: 1.

TOT Basic. Felhasználói kézikönyv. Copyright Dorsum Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Zrt. Utolsó frissítés: 2013.10.06 Verzió: 1. TOT Basic Felhasználói kézikönyv Copyright Dorsum Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Zrt. Utolsó frissítés: 2013.10.06 Verzió: 1.2 Változáskövetés Verzió Dátum Készítette Változtatás leírása 1.0 2011.06.26

Részletesebben

Készletőr. Felhasználói Kézikönyv. Értékesítés blokknyomtatóval! Teljeskörű vonalkód támogatás! Online pénztárgép összekötés!

Készletőr. Felhasználói Kézikönyv. Értékesítés blokknyomtatóval! Teljeskörű vonalkód támogatás! Online pénztárgép összekötés! Készletőr Felhasználói Kézikönyv Teljeskörű vonalkód támogatás! Értékesítés blokknyomtatóval! Online pénztárgép összekötés! Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye

Részletesebben