Kedves Fürdőlátogató! GYÓGYÁSZATI KEZELÉSEINK. Nálunk nincs várólista!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves Fürdőlátogató! GYÓGYÁSZATI KEZELÉSEINK. Nálunk nincs várólista!"

Átírás

1 GYÓGYÁSZATI KISOKOS

2 Kedves Fürdőlátogató! Gyógyfürdőnkben rendelkezésére álló gyógyászati kezelésekről szeretnénk Önt tájékoztatni. Szakképzett dolgozóink készséggel állnak az Ön rendelkezésére. Tapasztalja meg a zalakarosi gyógyvíz jótékony hatását! Egészsége érdekében vegye igénybe sokrétű gyógyászati kezeléseinket! Ne veszítse el a reményt a gyógyulása érdekében!... Nem csupán speciálisan a problémájára irányuló kezelést fog kapni; szakképzett dolgozóink olyan tanácsokkal is ellátják, melyeket hasznosíthat a mindennapjaiban. Olvassa el tájékoztatónkat, és ha úgy érzi, hogy megtalálta az Önnek megfelelő kezelést, a diszpécsernél kezelési időpontot egyeztetve meg is tudja vásárolni azt. A gyógyászati kezeléseink igénybe vételének időtartama: óra, melyekhez rendelkezni kell aznapra érvényes fürdőbelépőjeggyel. GYÓGYÁSZATI KEZELÉSEINK Gyógyászati kezeléseinket, a medencefürdő és a kádfürdő belépőt az OEP támogatja, illetve készpénzesen is megvásárolhatók. Az egyéni és száraz csoportos gyógytornát, az elektroterápiás kezeléseket, az ultrahangkezelést és a magnetoterápiát az OEP teljes mértékben támogatja, így szakorvos által felírva térítésmentesek. A medencefürdőt, a kádfürdőt, az iszappakolást, az orvosi gyógymasszázst, a víz alatti csoportos gyógytornát, a tangentort, a súlyfürdőt, a szénsavfürdőt és a komplex kezelést az OEP csak részben támogatja, így kiegészítő díjat kell értük fizetni a betegnek. Az árlistában az OEP által támogatott kezelések kiegészítő díjai, valamint a kezelések készpénzes árai is megtalálhatók. Háziorvosi beutalóval amely 30 napig érvényes érkező vendégeink a fürdő szakorvosa által az orvosi vényre és kezelőlapra felírt kezeléseket vehetik igénybe OEP támogatással. A fürdő szakorvosának rendelési ideje: minden hétköznap óra. A szakorvosi vizsgálathoz TAJ kártya szükséges. Szakorvostól hozott vénnyel és kezelőlappal érkező vendégeink az orvosi vényen felírt, a kezelőlapon megjelölt kezeléseket vehetik igénybe OEP támogatással. A fürdő szakorvosa és a külsős szakorvosok által orvosi vényre felírt kezelésekre a diszpécserek adnak időpontot, melyek már az ideérkezés napjától igénybe vehetők! Nálunk nincs várólista! Az OEP által finanszírozott kezelések az alábbiak szerint vehetők igénybe: évente 2 alkalommal, 3x15 darab kezelés és 1x15 darab alap fürdőbelépő; kivétel a gyógytorna és az elektroterápia, melyek kezelésszáma maximum 10 darab lehet alkalmanként.

3 Az orvosi vény és a kezelőlapok kiállításától számított 30 napon belül meg kell kezdeni a gyógyfürdő kezelést, mely a megkezdéstől számított 56 napig használható fel; kivétel a gyógytorna és az elektroterápia, melyek a kezelőlap kiállításának napjától számított 28 napig használhatók fel. A kezelések lejárta után a beteg a kezelőlappal együtt kontrollvizsgálaton köteles megjelenni a kezeléseket felíró orvosnál, mivel kontrollvizsgálat nélkül nem kezdhető meg a következő kúra. A gyógykezelések a fedettfürdő épületében a narancssárga színű talpnyomot követve találhatók, a vizes kezelések és az iszappakolás a földszinten, míg a száraz kezelések az első emeleten. Általános tudnivalók a kezelésekről: 1. Kérjük, hogy a kezelésekre száraz fürdőruhában érkezzen! 2. A törölközőjét minden kezelésre vigye magával! 3. Kérjük a kezelési időpontok betartását! 4. A kezelés csak a kezelőlap és a diszpécsernél kapott kezelőjegy ellenében vehető igénybe. A készpénzesen megvásárolt kezelések esetében a diszpécsernél kapott kezelőjeggyel vehető igénybe a kezelés! A kezelőjegy elhagyása esetén a diszpécsernél másolat kérésére van lehetőség. 5. A kezelési időpontok módosítása vagy lemondása a kezelés megkezdése előtt 1 órával lehetséges a diszpécsernél, a kezelési bizonylatok leadásával! Iszappakolás Az előkészített Hévízről származó gyógyiszapot, a zalakarosi gyógyvízzel keverve az előírt hőfokon és ideig az orvos által megjelölt testrészre tesszük lepedő fólia takaró hármas göngyölésben. Az iszappakolás után javasolt egy óra pihenés! Alkalmazási területet: degeneratív mozgásszervi betegségek köre, balesetek utáni rehabilitáció. Krónikus nőgyógyászati betegségek és egyes bőrgyógyászati betegségek esetében is jótékony hatású. Az iszappakolás készpénzes megvásárlásához a fürdő szakorvosával való konzultáció szükséges. Iszapfürdő A kezelés során a hévízi tóból származó gyógyiszapot használunk, melyet a zalakarosi gyógyvízzel megfelelő arányban keverünk össze. Az iszapfürdő után javasolt egy óra pihenés! Alkalmazási területet: degeneratív mozgásszervi betegségek köre, balesetek utáni rehabilitáció. Krónikus nőgyógyászati betegségek és egyes bőrgyógyászati betegségek esetében is jótékony hatású. Az iszapfürdő csak készpénzesen vásárolható meg.

4 Parafangó A parafangó az iszap és a paraffin keveréke. 40 C-ra felmelegített parafangót helyezünk meleg pakolás formájában a beteg testrészre, majd szoros fólia lepedő takarás következik. Hatása: javítja a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását és csillapítja a fájdalmat. Idült gerinc- és végtagízületi gyulladások, porckopásos megbetegedések, valamint izomfájdalmak esetén eredményesen alkalmazható. A kezelés csak készpénzesen vehető igénybe. Orvosi gyógymasszázs A gyógymasszázs célja a vérkeringés javítása és a feszes, kötött, fájdalmas izmok fellazítása a klasszikus svéd masszázs fogásaival. A bőr rugalmasságát vérbőség fokozásával állítja helyre, a bőr alsó rétegeibe lerakódott salakanyagokat eltávolítja és az izomzat keringését fokozva annak teljesítőképességét növeli. Talpreflexmasszázs A talp masszírozása a betegségek megelőzésére, frissítésre,regenerálásra alkalmas módszer. A lábon több mint idegvégződés található. A masszírozás az egészszervezet működésére harmonizáló hatással van a talpon található reflexzónákon keresztül. A talpmasszázs hatása: erősíti az immunrendszert, méregtelenítő funkciókat beindít (máj, vese, légzés), beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, életminőséget javító funkcióit, frissít, relaxál. A talpreflex masszázs nemcsak azoknak ajánlott, akik valamilyen betegségben szenvednek, hanem azoknak is, akik fáradtak, kimerültek, kedvetlenek! A kezelés csak készpénzesen vehető igénybe. Nyirokmasszázs A nyirokmasszázs olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirokfolyadék visszaáramlását. A nyirokmasszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat csökkentve ez által az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is. A kezelés csak készpénzesen vehető igénybe. Gyógytorna A gyógytorna során arra törekszünk, hogy szakszerű mozgásgyakorlatokkal visszaállítsuk az eredeti teljesítőképességet, illetve a maximumot próbáljuk elérni az utókezelések során. 1. Egyéni gyógytorna Gyógytornászaink speciális egyénre szabott mozgásterápiát alkalmaznak, amely a megbetegedett testrész funkciójának helyreállítását szolgálja figyelembe véve a beteg pszichés, alkati és életkori sajátosságait. (McKenzie torna, Terrier-féle lágyrész mobilizáció, függesztőrácsban végzett mobilizáció, eszközös izomtréning)

5 2. Csoportos gyógytornák Nyak-váll torna eszközök (labda, bot, erősítő gumiszalag) segítségével Gerinctorna izomerősítés, tartásjavítás fizioball alkalmazásával Csontritkulás torna csontritkulásos betegek terápiás tornája 3. Víz alatti csoportos gyógytorna A torna termálvízben történik, melynek során a felhajtóerő hatására csökken a vízben mozgó test súlya, így a mozgás nem terheli az szívet és a keringést, valamint az ízületeket, ezért ízületi fájdalom mellett is kivitelezhető, ezáltal növelni tudjuk az ízületi mozgékonyságot. Kondicionáló, fájdalomcsillapító, anyagcsere serkentő, vér- és nyirokkeringés fokozó hatású. Túlsúlyosoknak is kiváló zsírégetésre amellett, hogy az ízületeket kíméli. Tangentor Víz alatti vízsugármasszázs melyben a masszázs és a termálvíz együttes hatására az izomkötöttség csökken, az izomzat és a kopásos ízületek merevsége oldódik. Emellett anyagcsere serkentő, vér- és nyirokkeringés fokozó hatású. Egyénre szabott kezelés, mely speciális kádban történik. Súlyfürdő A beteg nyakánál vagy hónaljánál felfüggesztve olyan mély termálvízben lóg, hogy lába nem éri el a medence alját, a derekára vagy bokájára súlyokat erősítenek, amelyeknek az a célja, hogy a csigolyákat egymástól széthúzza, nagyízületeket lazítja. Alkalmazása javasolt a nyak, hát, deréktáji fájdalmak, ülőidegzsába, csípőízületi beszűkülés, térdízületi kopás esetén. A súlyfürdő készpénzes megvásárlásához a fürdő szakorvosával való konzultáció szükséges. Szénsavfürdő A szabad szénsavgáz apró buborékok alakjában borítja el a testfelületet, így hatásánál fogva megvörösíti a bőrt, kitágítja a hajszálereket, ezáltal fokozza a vérkeringést. Enyhe szívpanaszoknál, infarktus utáni állapotban, kimerültségnél, stressz okozta panaszoknál nyugtató hatású. Hatásos minden olyan esetben, amikor valamely szerv vérellátásának javítására van szükség. További javallatai: cukorbetegség, időskori vagy hormonális okból kialakult mészhiány, az idegrendszer működésének javítása, kondicionálás. A csontritkulás megelőzésének, kezelésének is kiváló kiegészítője.

6 Elektroterápia Elektroterápiás kezelések: 4 rekeszes galván, szelektív ingeráram, stabil galván, diadynamic, interferencia, iontoforézisek, TENS. Azon elektroterápiás kezelések után, melyeknél gyulladáscsökkentő vagy fájdalomcsillapító krémet használnak, javasolt egy óra pihenés! Az elektroterápiás kezelések készpénzes megvásárlásához a fürdő szakorvosával való konzultáció szükséges. 1. Szelektív ingeráram kezelés A bénult izomszövetek kezelésére szolgál. Trauma okozta izomgyengeségnél illetve krónikus ízületi kopásoknál fellépő izomsorvadásnál alkalmazzuk. 2. Stabil galván Leszálló és felszálló áramformában is alkalmazható. Ideggyulladásoknál, alsó- és felső végtagba sugárzó idegi fájdalmaknál jó hatású. 3. Diadynamic, Interferencia kezelések Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású kezelésformák, melyek során különböző áramformákkal, jól szabályozható időtartamú és erősségű impulzusokkal kezelünk. Krónikus fájdalom-szindrómák, izomkötöttségek, bizonyos idegfájdalmak esetén kiváló. Fájdalomcsillapító és enyhe vérbőségfokozó hatású. 4. Iontoforézis Különböző gyógyszerek, gyógyhatású anyagok (Diclac, Lidocain, Hidrokortizon, Flector, Dionin) bejuttatása a bőrön keresztül a károsodott, beteg testrészekre galvánáram segítségével. Izomfájdalmak, túlerőltetés, ízületi gyulladások enyhítésére szolgál, gyorsítja a vérömlenyek felszívódását, puhítja a hegesedéseket. 5. TENS Izom és idegstimulátor, melynek alkalmazása krónikus ízületi fájdalom, izomfájdalom, csontritkulás, kisugárzó fájdalom, izomerősítés, izomlazítás, regeneráció meggyorsítása területén javasolt. Ultrahang kezelés Mechanikus rezgés által létrehozott mikromasszázs, mely termikus és kémiai hatást is kivált. Jó gyulladáscsökkentő, izomlazító, fájdalomcsillapító, értágító és hámosító hatású. Segítségével gyógyszeres hatóanyagokat is bejuttathatunk mélyebb rétegekbe (krémek, gélek, oldatok). Hatékony: nyak-váll izomzat kötöttségnél, ízületi kopásos betegségeknél, gerinc kisízületi fájdalmaknál. A hagyományos ultrahang kezelés szinte minden mozgásszervi megbetegedés gyógyítására alkalmas.

7 Víz alatti ultrahang Víz alatt történő mikromasszázs, melyet általában a kéz kisízületeinek kezelésére használunk. Fájdalomcsillapító, értágító, görcsoldó, kötőszövet oldó és hámosító hatású. Magnetoterápia (mágneskarika) A mágneses tér a sejteken belüli ionforgalmat befolyásolja, javul a sejtek oxigénellátottsága, a kapillárisok kitágulnak. Az ionvándorlás felgyorsulása miatt a salakanyagok gyorsabban kiválasztódnak a gyulladásos folyamat és a vele járó fájdalom csökken. Javallatok: porckopásos megbetegedések, enyhe és közepes fokú izomgyengeség, inkontinencia, fájdalomszindroma, lumbágó, kisugárzó fájdalom, migrén, agyvérzés utáni állapot, amputációt követő fantomfájdalmak. Sportsérülések rehabilitációjára is jótékony hatású. Alkalmazása nem javasolt: beépített szívritmusszabályzó, lázas állapot, terhesség, pajzsmirigytúltengés, gyomor és bélvérzés, fiatalkori cukorbetegség esetén. Komplex kezelés A komplex kezelés lényege, hogy az orvos, az általa kiválasztott 1 gyógyfürdő belépőből és 3 féle kezelésből összeállított csomagból 15 darabot ír fel, mely évente két alkalommal vehető igénybe. A kezeléseket a betegnek folyamatosan 3 héten keresztül minden hétköznap (hétfőtől-péntekig) igénybe kell venni. Az adott nap igénybe vehető kezelések közötti időben fürdőnk külön helyiséget biztosít a pihenésre. A Zalakarosi Fürdő gyógyvízének hatásai A Zalakarosi Gyógy-és Termálfürdő 1978 óta az Egészségügyi Minisztérium által hivatalosan elismert gyógyfürdő. A víz analízisét az Országos Közegészségügyi Intézet már 1963 és 1969-ben is elvégezte, elemzése alapján a sok szerves anyagot és oldott sót tartalmazó gyógyvíz alkálikloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, brómos és kénhidrogénes, melynek fluorid, bórsav és metakovasav tartalma is jelentős. A zalakarosi gyógyvíz összetétele az ásványi anyag és nyomelemek sokfélesége és mennyisége alapján Európában egyedülálló. Más gyógyvizekhez hasonlóan a zalakarosi víz ásványi anyagai is változást okoznak a vérben (a vérsejtsüllyedés, a gyulladásos faktorok javulnak, illetve normalizálódnak), megváltozik a bőr hőmérséklete, az izomerő, izomkörfogat, a vérkeringés, izomfájdalmak, mozgáskorlátozottság javul, és az ízületi duzzanatok csökkennek. Az alkáli hidrogén-karbonátos, nátrium-kloridos, kénes vizek, mint a gyakorlati tapasztalat mutatja az intenzív hő és ingerhatások összegződésének eredményeként reumás mozgásszervi betegségek, idült gyulladások, krónikus méhfüggelék gyulladás eseteiben igen eredményesen használhatók.

8 A kén fürdőzéskor nemcsak a bőrön át, hanem légzés útján is bejut a szervezetbe, és a véráram által nem érintett szövetekbe, így a porcba is beépül. Kopásos (degeneratív) ízületi betegségek esetén az ízületek kénsavtartalma lecsökken, így a kénes vizekben való fürdés mindenképpen előnyös hatást vált ki az ilyen jellegű betegségben szenvedőknél. A szív és érrendszeri megbetegedések esetében is pozitív hatást fejtenek ki, mivel a kén a szívkoszorúereket kitágítja, így javul a szív vérellátása. Emellett az érfalakba beépült kén gátolja a koleszterin beépülését. A kén bizonyos bőrbetegségek, így a pikkelysömör kezelésére is alkalmas. A bőr faggyúmirigyeinek megbetegedése következtében kialakult bőrbetegségek, illetve a gyulladásos, idegi megbetegedés következtében létrejött bőrbetegségek kezelésére is alkalmas. Ezen kívül a kén szükséges a haj és köröm egészséges növekedéséhez, hozzájárul az alapvető anyagcserefolyamatokhoz, közreműködik a máj-epe elválasztásában és a bakteriális fertőzések leküzdésében. Milyen betegségekre jó a zalakarosi gyógyvíz? Mozgásszervi megbetegedések (akut szak kivételével) Ízületi betegségek - Kopásos (degeneratív) ízületi betegségek - Porcelváltozások - Ízületi gyulladás - Reumás betegségek Ínbetegségek, lágyrész reumatizmus -Teniszkönyök - Ízületi gyulladások után visszamaradt merevedés - Ízületi fájdalmak - Kötőszöveti betegségek Gerincbetegségek - Gerinc deformitások - Gerinc kopásos betegségei - Porckorongsérv - Bechterew-kór Izombetegségek - Izomfájdalom - Izomgyulladás - Izomsorvadás Csontrendszeri betegségek - Csontritkulás (osteoporosis) - Meszesedések Műtét, sérülés utáni állapotok - Balesetek után kialakult mozgásszervi elváltozások - Ízületi és csontműtétek utáni utókezelés - Csonttörések utókezelése

9 Nőgyógyászati és urológiai betegségek - Nőgyógyászati gyulladások krónikus stádiumban - Klimax Idegrendszeri betegségek (akut szak kivételével) - Bénulások utókezelése - Heine-Medin betegség (gyermekbénulás) utókezelése - Idegi eredetű mozgásszervi betegségek - Idegzsábák - Isiász - Derékfájás - Idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció - Ideggyulladások - Idegfájdalmak - Pszichoszomatikus kórképek - Vegetatív idegrendszeri elváltozások Szív- és érrendszeri betegségek - Érszűkület - Keringési zavarok (orvos által kontrollált esetben) Bőrbetegségek - Pikkelysömör - Krónikus bőrbetegségek Egyéb betegségek - Az immunrendszer gyengesége Légzőszervi betegségek - Légcső betegségei - Felsőlégúti hurutok Emésztőszervi és anyagcsere betegségek - Köszvény - Diabetes (cukorbetegség)

10 A zalakarosi gyógyvizes fürdő és kezelések ellenjavallatai - Lázas állapot, - Fertőző betegség, AIDS - Nyílt, nedvedző sebek, - Akut és szubakut gyulladásos folyamatok, - Keringési elégtelenség, - Extrém magas vérnyomás, - Rákos megbetegedések, - Sugár és kemoterápiás kezelés után, - Pajzsmirigy akut gyulladása, - Kifejezett tüdőtágulat, - Tüdőembólia, - Menstruációs vérzészavarok, - Terhesség, - Akut esetek (agyvérzés, agyrázkódás, infarktus), - Mélyvénás trombózis, orbánc, lábszárfekély. A zalakarosi gyógyvíz összetétele és hatása egyedülálló Európában. A rendelkezésre álló gyógyvíz fő,- nyom- és radioaktívelem-tartalmának ismeretében összehasonlító vizsgálatot végeztek hasonló összetételű hazai, közép európai és európai gyógyvizekkel. Ezt a vizsgálatot ben a Vízgazdálkodási Intézet végezte el. Az elvégzett vizsgálat csak a fő összetevőkre terjedt ki, mert a nyomelemekre és a radioaktívelem-tartalomra vonatkozó összehasonlító adatok nem álltak rendelkezésre. A vizsgálat alapvető célja annak feltérképezése volt, hogy a zalakarosi gyógyvíz európai összehasonlításban milyen helyet foglal el, illetve megalapozottak-e azok a fejlesztési elképzelések, amelyek a már meglévő gyógyászati eredmények alapján gyors ütemű vendégnövekedést várnak. Tizenegy ország 225 gyógyvize került összehasonlításra. A vizsgálat a sokaságon belüli, az öszszetétel szempontjából leginkább hasonló gyógyvizeket egy csoportba rendező Cluster- analízis módszerével történt. Az elvégzett vizsgálat eredményeképpen megállapíthatjuk, hogy a zalakarosi gyógyvíz olyanokkal került egy csoportba, mint pl. az Bad-Wiessee, Endorf, List és az olaszországi Salsomaggiore és Margherita di Savoia. A több mint 2500 méter mélyből feltörő 96 C -os zalakarosi gyógyvíz összetétele és a vízkészlet nagysága miatt a legjelentősebbek egyike. Vízösszetétele alapján alkáli-kloridos, hidrogénkarbonátos gyógyvíz, melyben a jód, a bróm, a kén és a fluor együttes jelenléte igen ritkán előforduló Európában egyedülálló vízösszetételt eredményez. Ezeken túl a gyógyvíz további fő összetevői a kálium és nátri-

11 um, magnézium, vas, mangán, metabórsav, metakovasav, szabad szénsav ben kőolaj után kutatva 96 fokos, ásványi anyagokkal dúsan telített termálvizet találtak. A 2307 méterről feltörő víz megváltoztatta a stagnáló zalai aprófalu életét. A gyógyfürdő építése 1964-ben kezdődött és a következő év szeptemberében már meg is nyílt. Hamar népszerű lett belés külföldön egyaránt: Eddigi rekordja 1988-ban volt, amikor vendéget fogadott,fennállása óta eddig több mint 25 millióan látogatták. A fürdőt a látogatottság növekedése miatt fokozatosan fejlesztették ban sportmedencét és öltözőt, 1975-ben fedett fürdőt, 1991-ben vizes blokkot, 1994-ben gyógycentrumot, 2001-ben gyógykertet adtak át, 1998-ban megépítették az élményfürdőt, melyet 2002-ben és 2005-ben tovább bővítettek ben és 2011-ben újabb fejlesztés során alakult ki a fogadóépület, indultak el az új wellness, medical wellness és új gyógyászati szolgáltatások is. Ma a Gránit Zrt. Magyarország 6. legnagyobb fürdője. Bízunk abban, hogy hasznos információkkal szolgálhattunk a tájékoztató elolvasásával. Reméljük, hogy a jövőben is a Zalakarosi Fürdő vendégei közt üdvözölhetjük Önt. Csöndör-Köves Otília Gyógyászati osztályvezető A termál és gyógyvíz összetétele* Elem Termálvíz mg/dm 3 Gyógyvíz mg/dm 3 Elem Termálvíz mg/dm 3 Gyógyvíz mg/dm 3 K+ 6,9 58 B Na Y 7, NH4+ 3,0 12 P Ca2+ 7,2 136 Ti 3,3 0,8 Mg2+ 3,5 47,5 V 0,03 0,24 Fe2+ 0,29 0,15 Cr 0,23 2,7 Mn Co 0,6 0,1 Cl Ni 0,28 5,4 Br- 0,05 6,5 Cu 9,3 37 J- 0,05 5,4 Zh 6,0 15 F- 0,6 1,4 As 1,0 2,3 SO Rb 1,6 15 HCO Sr S ,9 Zr 0,23 8,1 PO4 0,09 0,12 Mo 0,9 5,2 HBO2 1,4 155 Cd 0,1 2,5 H2SiO Sn 1,0 2,2 CO2-733 Sb 0,1 2,9 Kútfejen mért adatok A gyógyvíz nátrium-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz, amely a jodid- és bromid ion tartalma következtében a jódos-brómos; szulfid-ion tartalma miatt pedig a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz metabórsav tartalma igen nagy.

12 Gránit GyógyfürdŐ ZRt Zalakaros, Thermál u. 4. Tel.: 93/ ; Fax: 93/ ;

Gyógyszolgáltatások. A Thermal Hotel Harkány**** a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére.

Gyógyszolgáltatások. A Thermal Hotel Harkány**** a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére. Gyógyszolgáltatások A Thermal Hotel Harkány**** a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére. Így: Kopásos jellegű ízületi betegségek (Arthrosis) Csípő-

Részletesebben

Gyógyászat. Kezelések. 1. Medencefürdő

Gyógyászat. Kezelések. 1. Medencefürdő Gyógyászat A Gyulai Várfürdő negyvenéves fennállásának alapja az a termálvíz amely 1958. szeptember 17-e óta 2005 méteres mélységből, 72 C-os hőmérsékleten tör a felszínre és jellegzetes illata, barnás

Részletesebben

Árlista Érvényes: március 1-től

Árlista Érvényes: március 1-től Árlista Érvényes: 2019. március 1-től 1 1 Fürdőbelépők Fürdőbelépő (hétköznap) 1 00 1 000 240 Nem Nem Nem Fürdőbelépő (hétköznap 18:00-19:45) 950 800 max. 105 Nem Nem Nem Fürdőbelépő bőrgyógyá szati, nőgyógyászati,

Részletesebben

Dr. Széll Sára Hagymatikum

Dr. Széll Sára Hagymatikum Makó természeti kincsei Dr. Széll Sára Hagymatikum 1 ISZAP Történeti visszapillantás Iszap fogalma Gyógyiszap Honnan nyerjük? Erdély, Csíki hegyek, Arad, Szeged útvonal 683km, szintkülönbség 811m, Hordalék

Részletesebben

www.furdo zalakaros.hu

www.furdo zalakaros.hu ÁRLISTA 2012 Belépőjegy árak 2012 Alap Belépőjegyek* (Ft/fő) A-C B Fedettfürdő, medencefürdő, kádfürdő 1.650 1.990 Strand fürdőjegy - 1.990 Hétfőtől péntekig, fedett starndfürdô 3 órás ünnepnapok kivételével,

Részletesebben

Testet, lelket, szellemet gyógyító forrásaink - Természeti kincsünk és örökségünk a gyógyító víz

Testet, lelket, szellemet gyógyító forrásaink - Természeti kincsünk és örökségünk a gyógyító víz Testet, lelket, szellemet gyógyító forrásaink - Természeti kincsünk és örökségünk a gyógyító víz Printz-Markó Erzsébet tanársegéd, NymE-Ak Turizmus Intézet doktorjelölt, SZE-RGDI Amiről szó lesz fürdőtörténet

Részletesebben

Gyógyfürdő (fürdőszolgáltatások) -árjegyzék (Ft-ban)

Gyógyfürdő (fürdőszolgáltatások) -árjegyzék (Ft-ban) 2016. január 01. 07:00 Gyógyfürdő (fürdőszolgáltatások) -árjegyzék (Ft-ban) Belépőjegyek 01.01-06.30 és 09.01-12.31 07.01-08.31 Fürdőbelépő 1.900,- 2.300,- Kedvezményes fürdőbelépő (gyerek, diák, nyugdíjas)

Részletesebben

A fürdőzés története, hagyománya Egerben

A fürdőzés története, hagyománya Egerben A fürdőzés törtéte, hagyománya Egerben Eger mellett megannyi forrás ered, és jó néhány vize gyógyhatású. Az egri fürdőváros több évszázados hagyománnyal rendelkezik. A kutatások kiderítették, hogy első

Részletesebben

Bükfürdô több mint fürdô

Bükfürdô több mint fürdô Bükfürdô több mint fürdô Bükfürdô Vas megye északnyugati részén, az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál található. Szombathelytôl 30, Soprontól 46, Kôszegtôl pedig 20 km távolságra fekszik, félúton

Részletesebben

Lotus Therme. Lotus egészség. www.lotustherme.net

Lotus Therme. Lotus egészség. www.lotustherme.net Lotus Therme Lotus egészség 1 www.lotustherme.net HU 2 Gyógyászati kezelések A kezelések előtt orvosi konzultáció szükséges Orvosi vizsgálat HUF 6.500, Receptírás / darab HUF 3.000, Pakolások és fürdők

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Az Ultralieve Pro készülék...2. Az ultrahang előnyös hatásai...2. Milyen problémák kezelésére használható a készülék...

Tartalomjegyzék. Az Ultralieve Pro készülék...2. Az ultrahang előnyös hatásai...2. Milyen problémák kezelésére használható a készülék... Tartalomjegyzék Az Ultralieve Pro készülék...2 Az ultrahang előnyös hatásai...2 Milyen problémák kezelésére használható a készülék...2 A készüléket tilos használni...3 Az Ultralieve Pro részei...4 Az ultrahang

Részletesebben

w w w. k a r o s - s pa. h u

w w w. k a r o s - s pa. h u www.karos-spa.hu Gyógyászat Orvosi vizsgálat Orvosi tanácsadás / hozott orvosi leletek alapján Orvosi kontrollvizsgálat EKG Injekció beadása (muscularis) Injekció beadása (speciális) 6 500 Ft 5 200 Ft

Részletesebben

Tájékoztatás a fizioterápiás kezelésekről

Tájékoztatás a fizioterápiás kezelésekről Kedves Betegünk! Tájékoztatás a fizioterápiás kezelésekről Tájékoztatónk célja, elkalauzolni Önt a fizioterápia világába. Összeállításunkkal szeretnénk Önt tájékoztatni arról, hogy a Fizio-és mozgásterápia

Részletesebben

Budapest, március 29. Géher Pál dr.

Budapest, március 29. Géher Pál dr. Budapest, 2014. március 29. Géher Pál dr. Hidroterápia/Balneoterápia Hidroterápia A víz terápiás hatását használja fel. Balneoterápia A víz terápiás hatását használja fel + a gyógyvíz terápiás hatását

Részletesebben

Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek

Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek Dr Élő György Miért szükséges ismeretek ezek? Tudni kell a funkció károsodás okát, ismerni a beteg általános állapotát, hogy testi, szellemi és lelki állapotának

Részletesebben

Minden pillanat rólam szól... Egészségmegőrzés

Minden pillanat rólam szól... Egészségmegőrzés Minden pillanat rólam szól... Egészségmegőrzés www.lotustherme.net HU 2 Gyógyászati kezelések A kezelések előtt orvosi konzultáció szükséges Orvosi vizsgálat Receptírás / darab 7.900 Ft 3.000 Ft Pakolások

Részletesebben

S SEK GYTORNA MÓDSZEREKKEL GYÓGYTORNA. Bély Zsófia gyógytornász

S SEK GYTORNA MÓDSZEREKKEL GYÓGYTORNA. Bély Zsófia gyógytornász LÁGYRÉSZ SÉRÜLÉSEK S SEK KEZELÉSE KÜLÖNBK NBÖZŐ GYÓGYTORNA GYTORNA MÓDSZEREKKEL Bély Zsófia gyógytornász Lágyrészek bőralatti kötőszövet inak ínhüvelyek íntapadások szalagok bursák tágabb értelemben ide

Részletesebben

Lotus Therme. Lotus egészség.

Lotus Therme. Lotus egészség. Lotus Therme Lotus egészség www.lotustherme.net HU Gyógyászati kezelések A kezelések előtt orvosi konzultáció szükséges Orvosi vizsgálat HUF 6.900, Receptírás / darab HUF 3.000, Pakolások és fürdők Víz

Részletesebben

Gyógytorna speciális módszerek Kálmán Anita. Zsigmondy Vilmos Harkány Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft.

Gyógytorna speciális módszerek Kálmán Anita. Zsigmondy Vilmos Harkány Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft. Gyógytorna speciális módszerek Kálmán Anita Zsigmondy Vilmos Harkány Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft. A gyógytorna speciális módszerei A családorvosok elmondása szerint a betegeik mintegy 60%-a mozgásszervi

Részletesebben

Electro Therapad ET-950. Használati útmutató a zselés felületű elektróda párnák felhelyezéséhez

Electro Therapad ET-950. Használati útmutató a zselés felületű elektróda párnák felhelyezéséhez Electro Therapad ET-950 Használati útmutató a zselés felületű elektróda párnák felhelyezéséhez Köszönetnyilvánítás Köszönjük, hogy egészsége védelme érdekében az OTO termékét választotta. A felhasználói

Részletesebben

Bizalom, Biztonság, Gondoskodás

Bizalom, Biztonság, Gondoskodás Albert Schweitzer Kórház Rendelőintézet Bizalom, Biztonság, Gondoskodás Emelt szintű szolgáltatások 2014 Albert Schweitzer Kórház Rendelőintézet HATVAN Bizalom, Biztonság, Gondoskodás A HATVANI ALBERT

Részletesebben

Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógyászati szolgáltatások, gyógyturisztikai fejlesztések, marketingkommunikációs lehetőségek

Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógyászati szolgáltatások, gyógyturisztikai fejlesztések, marketingkommunikációs lehetőségek Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógyászati szolgáltatások, gyógyturisztikai fejlesztések, marketingkommunikációs lehetőségek MHT XXXII. Országos Vándorgyűlés, Szeged-július 2-4 Készítette: Dedák Angéla, elnök

Részletesebben

Elérhető fizi(k)óterápiás lehetőségek az atlétikában (is)

Elérhető fizi(k)óterápiás lehetőségek az atlétikában (is) Elérhető fizi(k)óterápiás lehetőségek az atlétikában (is) Igaz Bálint Magyar Atlétikai Szövetség MASZ Sportegészségügyi konferencia 2017.11.18. Budapest A következő lehetőségek és elérhetőségek állnak

Részletesebben

A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk.

A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk. A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk. Az eseteink túlnyomó részét neuro-, immunológiai eredetű kórképek adják.

Részletesebben

A DEBRECENI GYÓGYFÜRDŐ KFT. KORSZERŰSÍTÉSE ÉS FEJLESZTÉSE

A DEBRECENI GYÓGYFÜRDŐ KFT. KORSZERŰSÍTÉSE ÉS FEJLESZTÉSE A DEBRECENI GYÓGYFÜRDŐ KFT. KORSZERŰSÍTÉSE ÉS FEJLESZTÉSE Magyar Hidrológiai Társaság Vándorgyűlése 2016 Debrecen 2016. Július 6-8 Előadó: Harmati Ferenc A FEJLESZTÉSEK MŰSZAKI TARTALMA 1. Az Aquaticum

Részletesebben

08/27/11 - Budapesti gyógyfürd?k - Széchenyi, Gellért, Szent Lukács gyógyfürd?

08/27/11 - Budapesti gyógyfürd?k - Széchenyi, Gellért, Szent Lukács gyógyfürd? Page 1 of 5 08/27/11 - Budapesti gyógyfürd?k - Széchenyi, Gellért, Szent Lukács gyógyfürd? A gyógyturizmus részeként fontos szerepet töltenek be a budapesti gyógyfürd?k. Budapest, amely 1930 óta már a

Részletesebben

Kezelések könyve. Wellness szolgáltatások. Kneipp-medence

Kezelések könyve. Wellness szolgáltatások. Kneipp-medence Kezelések könyve Wellness szolgáltatások Kneipp-medence A Sebastian Kneipp, allgaui pap által kifejlesztett fürdőkúra a hideg és meleg víz váltakozása által előidézett enyhe ingerek elvén alapul. A váltakozás

Részletesebben

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja.

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja. Gyógyfürdõ 2013. Köszöntõ Köszöntjük Önt városunk kiemelkedõ turisztikai szerepet játszó fürdõjében abból az alkalomból, hogy egészségét fürdõkezeléseinkkel kívánja javítani. Köszöntjük Önt is, aki szabadsága

Részletesebben

ÜDÜLÉS 2007. TÁJÉKOZTATÓ A 2007. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRŐL

ÜDÜLÉS 2007. TÁJÉKOZTATÓ A 2007. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRŐL ÜDÜLÉS 2007. TÁJÉKOZTATÓ A 2007. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRŐL Az üdülést igénybe veheti: a Szövetség tagsága, a tagok hozzátartozói (férj, feleség, élettárs és maximum két nem nagykorú unoka), valamint

Részletesebben

1.. 3.. (1) A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

1.. 3.. (1) A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 16/2014.(XI.13.)önkormányzati rendelete a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2015. évi megállapításáról.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Betegség Katalógus / Krankheitskatalog / Disease Catalog - Az Élet Háza Tata

Betegség Katalógus / Krankheitskatalog / Disease Catalog - Az Élet Háza Tata 1 Achilles ín szakadás utáni rehabilitáció 50% 50% 80% 0% 0% 20% 50% 10% 10% 2 Ágyékhúzódás 50% 80% 50% 0% 0% 20% 80% 0% 0% 3 Agyi vérellátás zavarai 0% 0% 80% 20% 0% 10% 50% 0% 0% 4 Agyvérzés utáni regeneráció

Részletesebben

XV. Országos JáróbetegSzakellátási Konferencia és X. Országos JáróbetegSzakdolgozói Konferencia. Balatonfüred, 2013. szeptember 12-14.

XV. Országos JáróbetegSzakellátási Konferencia és X. Országos JáróbetegSzakdolgozói Konferencia. Balatonfüred, 2013. szeptember 12-14. XV. Országos JáróbetegSzakellátási Konferencia és X. Országos JáróbetegSzakdolgozói Konferencia Balatonfüred, 2013. szeptember 12-14. Gellai Nándor gyógytornász-fizioterapeuta Dr. Berecz Zsuzsanna reumatológus

Részletesebben

Csigolyatörések gyógytornája. Készítette: Tihanyi Renáta

Csigolyatörések gyógytornája. Készítette: Tihanyi Renáta Csigolyatörések gyógytornája Készítette: Tihanyi Renáta Traumás csigolyatörések A fizioterápiás kezelés függ: cervikális, thorakális, v. lumbalis szakasz érintett gerincvelő sérülésével,v. sérülése nélkül

Részletesebben

9740 Bükfürdő, Termál krt. 2. Tel.: 06 94 558 080, Fax: 06 94 358 023 Internet: www.bukfurdo.hu E-mail: marketing@spabuk.hu. 2015.

9740 Bükfürdő, Termál krt. 2. Tel.: 06 94 558 080, Fax: 06 94 358 023 Internet: www.bukfurdo.hu E-mail: marketing@spabuk.hu. 2015. 9740 Bükfürdő, Termál krt. 2. Tel.: 06 94 558 080, Fax: 06 94 358 023 Internet: www.bukfurdo.hu E-mail: marketing@spabuk.hu BÜKI GYÓGYFÜRDŐ ZRT. SZOLGÁLTATÁSI DÍJAK 2015. január 1-jétől BELÉPŐJEGYEK I.

Részletesebben

Ásványi anyagok. Foszfor (P)

Ásványi anyagok. Foszfor (P) Ásványi anyagok Az ásványi anyagok azon csoportját, amelyek a szervezetünkben, a test tömegének 0,005%-ánál nagyobb mennyiségben vannak jelen, makroelemeknek nevezzük. Azokat az elemeket, amelyek ennél

Részletesebben

BEAUTY MEDICAL WELLNESS

BEAUTY MEDICAL WELLNESS K E Z E L É S E K BEAUTY HU HÉVÍZI GYÓGYTÓ A szállodánkban elérhető gyógykúra programoknak kiváló kiegészítője a hévízi fürdőzés. Vendégeinket csupán egy hosszabb séta választja el a tófürdőtől, vagyis

Részletesebben

Sarkantyú kezelése gyógytornával

Sarkantyú kezelése gyógytornával Sarkantyú kezelése gyógytornával A sarkantyú tulajdonképpen egy meszes kinövés a sarokcsont talpi felszínén, vagy az Achilles ín sarkon tapadó részén. Gyógytornászként sokszor találkozom ezzel a problémával,

Részletesebben

IRODA MASSZÁZS. VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70.

IRODA MASSZÁZS. VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70. IRODA MASSZÁZS VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70. Irodai masszázs Az irodai masszázs a leghatékonyabb módja annak, hogy munkatársai mindig frissen, kipihenten dolgozzanak. A kezelést az Ön munkahelyén

Részletesebben

1.. 3.. A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

1.. 3.. A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 26/2013.(XII.17.) önkormányzati rendelet a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2014.évi megállapításáról. A Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

REUMATOLÓGIA BETEGTÁJÉKOZTATÓ. Sokízületi gyulladás

REUMATOLÓGIA BETEGTÁJÉKOZTATÓ. Sokízületi gyulladás REUMATOLÓGIA BETEGTÁJÉKOZTATÓ Reumatoid artitisz Sokízületi gyulladás Mi is az a reuma? A köznyelv a reuma kifejezésen lényegében a mozgásszervi megbetegedéseket érti. A reumatológiai vagy reumás kórképek

Részletesebben

Gyomaendrődi Liget Fürdő

Gyomaendrődi Liget Fürdő Gyomaendrődi Liget Fürdő Gyomaendrődi Liget Fürdő Gyomaendrődi Liget Fürdő Történelem A gyógyászati és strand részleg összesen mintegy 2000 m2 területet foglal el, fedett uszodájával és felújított gyógyászati

Részletesebben

MASSZÁZSOK ÉS KEZELÉSEK

MASSZÁZSOK ÉS KEZELÉSEK BŐRÁPOLÁS, KÉNYEZTETÉS HATÉKONY KEZELÉS GYÓGYÁSZATI PROBLÉMÁKRA RELAXÁCIÓ, STRESSZOLDÁS A MINDENNAPOKBAN septimia.ro OK ÉS KEZELÉSEK IDŐPONTFOGLALÁS ÉS ÁRLISTA A WELLNESS RÉSZLEG RECEPCIÓJÁNÁL TEKINTHETŐ

Részletesebben

Árlista. Belgyógyászat Belgyógyászati vizsgálat. Bőrgyógyászati kontrollvizsgálat

Árlista. Belgyógyászat Belgyógyászati vizsgálat. Bőrgyógyászati kontrollvizsgálat Árlista Szolgáltatás Belgyógyászat Belgyógyászati vizsgálat Belgyógyászati kontrollvizsgálat Belgyógyászati vizsgálat arteriográfiával Szakorvosi leletmegbeszélés Injekció beadás Vérvétel (ha egyéb szolgáltatásnak

Részletesebben

Rheumatoid arthritis - reumás ízületi gyulladás (RA)

Rheumatoid arthritis - reumás ízületi gyulladás (RA) Rheumatoid arthritis - reumás ízületi gyulladás (RA) Ízületvédelem Az ízületekre károsan ható erők lehetőség szerinti kikapcsolása. Feladata: izmok erejének gazdaságos felhasználása biomechanika, struktúra,

Részletesebben

Az egészségturizmus és az egészségügy kapcsolata

Az egészségturizmus és az egészségügy kapcsolata Az egészségturizmus és az egészségügy kapcsolata Dr. Ruszinkó Ádám elnök, Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület főiskolai docens, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Egészségturizmus Az egészséggel

Részletesebben

Hévízi tó Gyógykúra Prevenció Relaxáció Mozgásban

Hévízi tó Gyógykúra Prevenció Relaxáció Mozgásban Egészség Wellness Hévízi tó Gyógykúra Prevenció Relaxáció Mozgásban www.heviz.hu Fáj a háta? Nehezen jár? A megoldás: Hévízi Tradicionális Kúra! Mozgásszegény életmód, egyhangú táplálkozás, rossz testtartás,

Részletesebben

33 815 02 0010 33 02 Lábápoló Kéz- és lábápoló, műkörömépítő

33 815 02 0010 33 02 Lábápoló Kéz- és lábápoló, műkörömépítő A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az

Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az anyagoknak, fizikális és kémiai tulajdonságaiknak köszönhetően

Részletesebben

Indikációs táblázatok a 7 programos MAGmobil. Mágnes-terápiás rendszerhez

Indikációs táblázatok a 7 programos MAGmobil. Mágnes-terápiás rendszerhez Indikációs táblázatok a 7 programos MAGmobil Mágnes-terápiás rendszerhez 1. Sebészet Csont- és sebgyógyulás, belső protézisek gyógyulásának elôsegítése, álízület képződés megakadályozása, Sudeck - disztrófia.

Részletesebben

Reumatológia és rehabilitáció határterületei Újdonságok a kombinált fizioterápiában

Reumatológia és rehabilitáció határterületei Újdonságok a kombinált fizioterápiában Reumatológia és rehabilitáció határterületei Újdonságok a kombinált fizioterápiában Ács Józsefné Ildikó* Zöldi Edina** Dr Barta Zsuzsanna Ildikó*** *Fizioterápiás asszisztens, gyógymasszőr/ előadó **Fizioterápiás

Részletesebben

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm.

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm. A QMED Akupresszúrás matrac ÉS PÁRNA egy praktikus, esztétikus egészségmegőrző eszköz, mely 100 % organikus pamutból és mérgező anyagoktól mentes ABS műanyagból készült. A matrac hossza 67 cm, szélessége

Részletesebben

Kezelések. Beauty Medical Wellness

Kezelések. Beauty Medical Wellness Kezelések Beauty Medical Wellness HU 2 Hévízi Gyógytó A szállodánkban elérhető gyógykúra programok kiváló kiegészítője a hévízi fürdőzés. Vendégeinket csupán egy hosszabb séta választja el a tófürdőtől,

Részletesebben

33 815 02 0010 33 01 Kézápoló és műkörömépítő Kéz- és lábápoló, műkörömépítő

33 815 02 0010 33 01 Kézápoló és műkörömépítő Kéz- és lábápoló, műkörömépítő A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Teljestest-hidegterápia. 2013.Április 19.

Teljestest-hidegterápia. 2013.Április 19. www.hidegkamra.hu Teljestest-hidegterápia 2013.Április 19. Teljestest-hidegterápia Szokványos alkalmazásai: -jeges folyóban fürdés -jeges dézsába merülés DE: TERÁPIÁS HATÁSA A 100 ºC ALATTI HŐMÉRSÉKLETNEK

Részletesebben

Bemutatkozás.

Bemutatkozás. Bemutatkozás A BNM azért jött létre, hogy olyan minőségi egészségmegőrző és gyógyászati termékek gyártására és fejlesztésére koncentráljon, amelyek jól képviselik a cég szemléletmódját az egészségmegőrzés

Részletesebben

Bemutatkozás.

Bemutatkozás. Bemutatkozás A BNM azért jött létre, hogy olyan minőségi egészségmegőrző és gyógyászati termékek gyártására és fejlesztésére koncentráljon, amelyek jól képviselik a cég szemléletmódját az egészségmegőrzés

Részletesebben

B e t e g t á j é k o z t a t ó a Fizio- és Mozgásterápiás Osztályon igénybe vehető kezelésekről és azok rendjéről. Tisztelt Betegeink!

B e t e g t á j é k o z t a t ó a Fizio- és Mozgásterápiás Osztályon igénybe vehető kezelésekről és azok rendjéről. Tisztelt Betegeink! B e t e g t á j é k o z t a t ó a Fizio- és Mozgásterápiás Osztályon igénybe vehető kezelésekről és azok rendjéről Tisztelt Betegeink! Tájékoztatónkkal szeretnénk segíteni Önöket, hogy az osztály működéséről,

Részletesebben

1.. (1) A fürdő belépőjegyek és szolgáltatások díjait a rendelet melléklete tartalmazza

1.. (1) A fürdő belépőjegyek és szolgáltatások díjait a rendelet melléklete tartalmazza Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 26/2015.(XII.15.)önkormányzati rendelete a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2016. évi megállapításáról.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

KARCAG VÁROSI GYÓGYVÍZŰ STRANDFÜRDŐ ÉS KEMPING

KARCAG VÁROSI GYÓGYVÍZŰ STRANDFÜRDŐ ÉS KEMPING KARCAG VÁROSI GYÓGYVÍZŰ STRANDFÜRDŐ ÉS KEMPING 5300 Karcag, Forrás u. 3., Tel: (06-59) 312-035 Email: nkvizkft@externet.hu Web: www.nkvizkft.hu A város nyugati részén található a Városi Gyógyvizű Strandfürdő,

Részletesebben

Térítési díjak: szakorvosi vizsgálatok és diagnosztika OEP által finanszírozott rendeléseken, biztosítási jogviszony hiányában

Térítési díjak: szakorvosi vizsgálatok és diagnosztika OEP által finanszírozott rendeléseken, biztosítási jogviszony hiányában Térítési díjak: szakorvosi vizsgálatok és diagnosztika OEP által finanszírozott rendeléseken, biztosítási jogviszony hiányában A biztosítással nem rendelkezők, szakrendelésenként (a diagnosztika vizsgálatok

Részletesebben

Kéz- és lábápoló, műkörömépítő. 31 815 01 0000 00 00 Kéz- és lábápoló, műkörömépítő 2/43

Kéz- és lábápoló, műkörömépítő. 31 815 01 0000 00 00 Kéz- és lábápoló, műkörömépítő 2/43 A /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

9740 Bük, Termál krt. 2/A. Tel.: , Fax: Internet:

9740 Bük, Termál krt. 2/A. Tel.: , Fax: Internet: 9740 Bük, Termál krt. 2/A. Tel.: 06 94 558 080, Fax: 06 94 358 023 Internet: www.bukfurdo.hu E-mail: marketing@spabuk.hu BÜKI GYÓGYFÜRDŐ ZRT. SZOLGÁLTATÁSI DÍJAK 2017. január 1. és június 15. között BELÉPŐJEGYEK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FlectorŽ EP gél Flector EP gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ibutop

Részletesebben

Forrás: http://www.doksi.hu

Forrás: http://www.doksi.hu Az illóolajok gyógyító hatását használja ki Az illatok, mint ingerek az idegrostokon keresztül jutnak az agykéregbe, ahol a megfelelő sejteket ingerlik. Ennek hatására javul közérzetünk. Közérzetünk javulásának

Részletesebben

A psoriasis kezelése kórházunkban: eredményeink, céljaink. Dr. Hortobágyi Judit

A psoriasis kezelése kórházunkban: eredményeink, céljaink. Dr. Hortobágyi Judit A psoriasis kezelése kórházunkban: eredményeink, céljaink Dr. Hortobágyi Judit Psoriasis vulgaris Öröklött hajlamon alapuló, krónikus, gyulladásos bőrbetegség Gyakorisága Európában 2-3% Magyarországon

Részletesebben

KEDVEZMÉNYKUPONOK. Számos szolgáltatásunkat kedvezményesen veheti igénybe az alábbi kuponok beváltásával.

KEDVEZMÉNYKUPONOK. Számos szolgáltatásunkat kedvezményesen veheti igénybe az alábbi kuponok beváltásával. OK Számos szolgáltatásunkat kedvezményesen veheti igénybe az alábbi kuponok beváltásával. 1. Válasszon vizsgálataink közül. 2. Vágja ki a kiválasztott kupont, kuponokat. 3. Egyeztessen időpontot valamelyik

Részletesebben

AZ AKUT DERÉKFÁJÁS KEZELÉSE

AZ AKUT DERÉKFÁJÁS KEZELÉSE AZ AKUT DERÉKFÁJÁS KEZELÉSE Dr. BÁLINT GÉZA Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet 2019. április 11-12. Kétszer ad, aki gyorsan ad! Semmit sem ad, aki késlekedik! Várólista termeli a krónikus

Részletesebben

Árlista. Szolgáltatás Belgyógyászat Belgyógyászati vizsgálat. Bőrgyógyászati kontrollvizsgálat

Árlista. Szolgáltatás Belgyógyászat Belgyógyászati vizsgálat. Bőrgyógyászati kontrollvizsgálat Árlista Szolgáltatás Belgyógyászat Belgyógyászati vizsgálat Belgyógyászati kontrollvizsgálat Belgyógyászati vizsgálat arteriográfiával Szakorvosi leletmegbeszélés Injekció beadás Vérvétel (ha egyéb szolgáltatásnak

Részletesebben

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐK ÉLETSZAKASZAI Újszülött kor Csecsemőkor Kis gyermekkor Óvodás és kisiskolás

Részletesebben

A mozgásszervi fogyatékosok

A mozgásszervi fogyatékosok Okok, következmények, rehabilitáció A mozgásszervi fogyatékosok A mozgásszerv: tartó és mozgatóapparátus A fogalom definíciója, gyakorlati szempontok alapján: Mozgásfogyatékos az a személy, akinél aktív

Részletesebben

Terrier-féle lágyrész mobilizáció és Kinesio Tape technika hatása Periarthritis humeroscapuláris konzervatív kezelése során

Terrier-féle lágyrész mobilizáció és Kinesio Tape technika hatása Periarthritis humeroscapuláris konzervatív kezelése során Terrier-féle lágyrész mobilizáció és Kinesio Tape technika hatása Periarthritis humeroscapuláris konzervatív kezelése során Készítette: Halder Ágnes B.A.Z. Megyei Kórház és EOK Szikszó, Gyógytornász Terrier-féle

Részletesebben

Bőrgyógyászat. Fül-orr-gége

Bőrgyógyászat. Fül-orr-gége LÉT.A.MED Nonprofit Zrt. 4281 Létavértes, Baross u. 7. Tel: (52) 592 599 Fax: (52) 250 387 E-mail: letamed@letamed.hu Internet: www.letamed.hu Bőrgyógyászat Dr. Markó Lóránt Hétfő: 07:00-15:00 A bőrgyógyászati

Részletesebben

Hévizek hasznosíthatóságának lehetőségei

Hévizek hasznosíthatóságának lehetőségei Hévizek hasznosíthatóságának lehetőségei Sas Zoltán Pannon Egyetem V-öd éves, diplomázó környezetmérnök hallgató E-mail: ilozas@gmail.com Tel.: +36-30/22-88-339 Előadás menete I. Mi is az a hévíz? II.

Részletesebben

A svéd- és reflexzóna masszázsról röviden

A svéd- és reflexzóna masszázsról röviden Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kar Emberi Erőforrásfejlesztési Intézet Alkalmazott Egészségtudományi Tanszék A svéd- és reflexzóna masszázsról

Részletesebben

Az egészség, a jó közérzet és a szépség csak akkor érhető el, ha az ember a természettel és önmagával összhangban van.

Az egészség, a jó közérzet és a szépség csak akkor érhető el, ha az ember a természettel és önmagával összhangban van. Az egészség, a jó közérzet és a szépség csak akkor érhető el, ha az ember a természettel és önmagával összhangban van. Hagyományos gyógymasszázs a jó közérzetért Üdvözöljük azon a helyen, ahol a természet

Részletesebben

Energiát adunk / A gyógyulás útján / Ha vissza szeretné nyerni régi formáját... itt a helye...

Energiát adunk / A gyógyulás útján / Ha vissza szeretné nyerni régi formáját... itt a helye... Regeneráló túra és kúra a vasi régióban (rehabilitáció) Termál körút a gyógyulás jegyében. Energiát adunk / A gyógyulás útján / Ha vissza szeretné nyerni régi formáját... itt a helye... CSOMAG CÉLCSOPORTJA:

Részletesebben

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( A manuka méz az új-zélandi manukafák nektárjából származik. Egészségügyi szakértők szerint magasabb tápanyag tartalommal rendelkezik, mint a hagyományos nyers mézek. Különösen erőteljes antibakteriális

Részletesebben

Árlista. ista 2019 magyar_vasatgon szedett.indd :55

Árlista. ista 2019 magyar_vasatgon szedett.indd :55 Árlista 2019 1 ista 2019 magyar_vasatgon szedett.indd 1 2018. 12. 05. 8:55 FÜRDŐVILÁG (KIEMELT IDŐSZAKON KÍVÜL) Belépőjegy...3 900 Ft Kedvezményes belépőjegy 16:00 órától...2 300 Ft Kedvezményes belépőjegy

Részletesebben

Pályázat. Versiva XC elgélesedő habkötszer alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai esettanulmányon keresztül

Pályázat. Versiva XC elgélesedő habkötszer alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai esettanulmányon keresztül Pályázat Versiva XC elgélesedő habkötszer alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai esettanulmányon keresztül Nagy Mariann Baloghné Szlábi Viktória Dr. Ménesi Rudolf Kaposi Mór Oktató Kórház Általános-,

Részletesebben

Utánpótlás-nevelés: nevelés: az egészséges fejlesztés gyógytornász szakmai szempontjai Moldvay Ildikó Sportági jellemzők Mozgató szervrendszer Axiális aszimmetrikus terhelés Erőközpont: medence Medence

Részletesebben

Betegfogadásifelvételi

Betegfogadásifelvételi A krónikus (reumatológiai/mozgásszervi rehabilitációs fekvőbeteg) felvételi szabályzat a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft-ben Betegfogadásifelvételi szakmai szabályzat (Érvényessége:

Részletesebben

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás Víztisztítási technológiák Bodáné Kendrovics Rita Óbudai Egyetem. RKK. 2010. Vízfelhasználások Közműolló VÍZFORRÁSOK Felszíni és felszín alatti vizek

Részletesebben

Pápai Termálvízhasznosító ZRt. 8500 Pápa, Várkert út 5. Tájékoztató

Pápai Termálvízhasznosító ZRt. 8500 Pápa, Várkert út 5. Tájékoztató Pápai Termálvízhasznosító ZRt. 8500 Pápa, Várkert út 5. Tájékoztató Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete részére a Várkertfürdő területén az elmúlt időszakban megvalósult és folyamatban lévő

Részletesebben

GYÓGYÁSZATI ÚTMUTATÓ

GYÓGYÁSZATI ÚTMUTATÓ Treatment Guide borito Magyar:Layout 1 9/14/10 3:40 PM Page 1 ORSZÁG / ВЕНГРИЯ Danubius Ügyfélszolgálat és Budapesti Központi Szobafoglalás Клиентский центр гостиниц «Danubius» и Будапештский центр бронирования

Részletesebben

Térítési díjak: szakorvosi vizsgálatok és diagnosztika OEP által finanszírozott rendeléseken, biztosítási jogviszony hiányában

Térítési díjak: szakorvosi vizsgálatok és diagnosztika OEP által finanszírozott rendeléseken, biztosítási jogviszony hiányában Térítési díjak: szakorvosi vizsgálatok és diagnosztika OEP által finanszírozott rendeléseken, biztosítási jogviszony hiányában A biztosítással nem rendelkezők, szakrendelésenként (a diagnosztika vizsgálatok

Részletesebben

Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra

Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra A cukorbetegség (diabetes mellitus) a szénhidrátanyagcsere zavara, amely a vérben, illetve a testnedvekben megemelkedett cukorszinttel és kóros anyagcseretermékekkel

Részletesebben

Dillmann József dr. Baln 1

Dillmann József dr. Baln 1 Dillmann József dr. Baln 1 A természet energiáinak alkalmazása -természetes gyógymód Energiák felhasználása -eredeti formájukban gyógyvizek, balneoterápia -természeti energia mesterséges előállítása fényterápia

Részletesebben

Vandart (Rex Clinic Hotel)

Vandart (Rex Clinic Hotel) Vandart (Rex Clinic Hotel) Masszázsok és Wellness Testkezelések (Uraknak) Kurland Bali Paradise Wellness Rituálé mályva virágokkal: Ez a wellness kezelés bámulatosan varázsolja át a petyhüdt, fakó bőrt,

Részletesebben

Vízminőség, vízvédelem. Felszín alatti vizek

Vízminőség, vízvédelem. Felszín alatti vizek Vízminőség, vízvédelem Felszín alatti vizek A felszín alatti víz osztályozása (Juhász J. 1987) 1. A vizet tartó rétegek anyaga porózus kőzet (jól, kevéssé áteresztő, vízzáró) hasadékos kőzet (karsztos,

Részletesebben

Kiskunmajsai gyógyfürdő, élményfürdő és strandfürdő 2010

Kiskunmajsai gyógyfürdő, élményfürdő és strandfürdő 2010 Kiskunmajsai gyógyfürdő, élményfürdő és strandfürdő 2010 1. Gyógyfürdő A gyógyfürdő 25 éves múltra tekint vissza. Az 1960-as években meginduló szénhidrogén-bányászat "melléktermékeként" felszínre törő

Részletesebben

JAVÍTÁSI ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Dr. Páva Hanna A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Központi

Részletesebben

Molnár József Losantasag.hu

Molnár József Losantasag.hu Molnár József Losantasag.hu Gyulladáscsökkentők I. NSAID Nem szteroid gyulladáscsökkentők Mellékhatások Dopping Fenilbutazon Szuxibuzon - Danilon Meloxicam Paracetamol Gyulladáscsökkentők Szteroidok Triamcinolon

Részletesebben

A psoriasisos betegek fizioterápiás lehetőségei. Merkler Krisztina Gyógytornász II. Harkányi Psoriasis Konferencia 2011

A psoriasisos betegek fizioterápiás lehetőségei. Merkler Krisztina Gyógytornász II. Harkányi Psoriasis Konferencia 2011 A psoriasisos betegek fizioterápiás lehetőségei Merkler Krisztina Gyógytornász II. Harkányi Psoriasis Konferencia 2011 Fizioterápiás lehetőségek -A fizioterápia a természet energiáit használja fel gyógyításra,

Részletesebben

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát!

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Nagyon magas, 99% feletti polarizációs fok Nagy fényintenzitás Nagy kilépő fénysugár Könnyű kezelhetőség Tetszés szerinti magasságban és szögben állítható állvány

Részletesebben

I. Alapvető megfontolások. 1. A protokoll alkalmazási / érvényességi területe Mozgásszervi betegségekkel, azok rehabilitációjával foglalkozók

I. Alapvető megfontolások. 1. A protokoll alkalmazási / érvényességi területe Mozgásszervi betegségekkel, azok rehabilitációjával foglalkozók Az Egészségügyi Minisztérium szakmai protokollja Rheumatoid arthritis fizioterápiás kezelése Készítette: Az Ápolási Szakmai Kollégium és a Magyar Gyógytornászok Társasága I. Alapvető megfontolások 1. A

Részletesebben

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu A Répce folyó virágzó síkján karnyújtásnyira az Alpoktól Magyarország nyugati csücskében helyezkedik el Bük városa. Kincse, a több mint ezer méter mélységből feltörő

Részletesebben