Forrai Henrik fegyverműves

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Forrai Henrik fegyverműves"

Átírás

1 Forrai Henrik fegyverműves 5200 Törökszentmiklós, Tópart u. 20. Telefon: 06 70/ , 06 56/ ben születtem Budapesten Iskoláim elvégzése után több munkahelyen is dolgoztam, mint lakatos. Szakmámat mindig szerettem, ezért a hobbim is ehhez kapcsolódik óta foglalkozom középkori harci eszközök készítésével. Munkáimhoz segédletnek a múzeumok anyagait, a témában megjelent irodalmat, ezen belül főleg a korabeli technológiai leírásokat használom. Az elkészített fegyverek, harci kellékek gondos kézi munkával, türelemmel és a tulajdonossal való konzultációval készülnek. Kecső Tibor díszműkovács 5200 Törökszentmiklós, Radnóti M. u. 28. Telefon: 06 56/ , 06 30/ Születésem óta Törökszentmiklóson élek, itt végeztem a tanulmányaimat is óta foglalkozom díszmű kovácsolással, folyamatosan keresve a különböző korok, stílusok kimeríthetetlen díszítő motívumait. Rendszeresen részt veszek kiállításokon, vásárokon önállóan és az egyesülettel is. Munkáim: Bethlen Üzletház bejárati ajtó, Városi Művelődési Ház bejáratának rácsos vasalata, Református temető bejárati kapuja, Örményesi Úri kúria Kft. épületének erkélykorlátai, mint műemlék felújítás.

2 Benedek Zoltáné tojásíró 5200 Törökszentmiklós, Rozmaring u. Telefon: 06 56/ gát, valamint a népművészetet. Értékelem és gyűjtöm a régi tárgyakat, használati eszközöket. Vizuális típus vagyok és örömmel végzek minden manuális tevékenységet. A tojásírást autodidakta módon tanultam nagyon jó könyvekből és a Néprajzi Múzeumban a szakmabeliektől. Igyekszem csak tiszta forrásból meríteni, eredetit alkotni. Törökszentmiklósi óvónő vagyok. Nagyon szeretem a természetet,a művészetet. A népművészeten belül érdeklődéssel tanulmányozom elődeink hit és szokásvilá- Csellengné Márton Klára porcelánfestő 5200 Törökszentmiklós, Petőfi S. u. 44/a. Telefon: 06 56/ , 06 30/ Műhelyemben saját terveim alapján festek beépíthető és keretezett csempe képeket vagy bármilyen kerámia alapú tárgyakat(tányér, bögre),de egyedi ötleteket is megvalósítok. (logó,címer,házszám) A mintákat porcelánfestékkel festem, és égetőkemencében magas hőfokon égetem a kerámiára.

3 Kormos Tibor kemence és cserépkályha építő 5200 Törökszentmiklós, Deák F. u. 52. Telefon: 06 70/ Születésem óta Törökszentmiklóson élek tavaszán kerültem közeli kapcsolatba a népi kézművességgel és a kemenceépítéssel, egy barátom jóvoltából. Békéscsabán a Kézműves Szakiskolában kemence és cserépkályha építést tanultam és vizsgát is tettem. Azóta is foglalkozom a kemence és más épített tűzhelyek építésével, valamint lakóhelyem népi építészetének kutatásával. Fülöp Ferenc bognár faműves 5200 Törökszentmiklós, Jegenye u. Telefon: 06 30/ Ma már nem oktatott ritka, kerékgyártó bognár szakmát tanultam 50 évvel ezelőtt. A mai napig kézimunkával előállított szerszámnyeleket készítek, de most is kihívást jelent a régi lovas hintók, szekerek, lovas szánok felújítása.

4 Boda Margit szalma és csuhéfonó 5200 Törökszentmiklós, Pozderka u. 23. Telefon: 06 56/ Nyugdíjas óvónő vagyok. A csak tiszta forrásból merítés, a természetes anyagok használata óvónői munkám során is vonzott. A fosztás iránt való érdeklődésem drága emlékű Kati nénémnek köszönhető. Az általa készített használati tárgyak készítése közben lestem el a munka fortélyait. A Békéscsabán a Megyei Művelődési Központ szervezésében népi játszóház vezető és gyékény szalma csuhé tárgykészítő vizsgát tettem. Használati tárgyakat, bábokat készítek a csuhé felhasználásával. Szalainé Bana Erzsébet szalma- és csuhéfonó 5200 Törökszentmiklós A néphagyományhoz való kötődésem a megszületésemkor kezdődött. Kisgyerek korom óta természeti környezet vett körül. Óvónői munkámban is jelentős szerepet játszott a hagyomány ápolás. Gyakorlati tudásomat népijáték és nép kismesterség oktatói szakképesítés megszerzésével gyarapítottam.

5 Gelencsér Mária kaskötő és kosárfonó szakoktató 5200 Törökszentmiklós, Batthyányi u Telefon: 06 56/ , 06 20/ Seregélyesen születtem, az általános iskolát a szülőfalumban, a középiskolát Székesfehérváron végeztem. A Kecskeméti Óvónő- képző után a Seregélyesi Napközi Otthonos Óvodában voltam óvónő ben a Budapesti Művelődési Központban szervezett Felsőfokú Népijáték és Kismesterség Szakoktató Képzőben népi játék és kosárfonó szakoktató oklevelet szereztem. Mesterem F.Tóth Mária volt, akitől nem csak a szakma fortélyait tanultam meg, hanem azt is, hogy a hagyományátörökítő munkát továbbfolytatni csak a lehető legnagyobb felkészültséggel lehet ben Törökszentmiklósra költöztem, itt alakítottam ki nyitott műhelyemet ben Békéscsabán elvégeztem a gyékény szalma csuhé tárgykészítő szakot. Karancsi Gábor kosárfonó 5200 Törökszentmiklós, Rákóczi u. Telefon: 06 30/ Már gyermekkoromban láttam, ahogy édesapám a házkörül használatos tárgyak között különböző vesszőkosarakat is font. Gelencsér Mária kosárfonónak köszönhetem, hogy a gyermekkori emlékeket felidézve elkészülhetett az első darab és felkeltette kíváncsiságomat a mesterség iránt, elém tárva a kosárfonás ma is megújuló lehetőségeit. Ismereteimet folyamatosan bővítem, szeretnék több fonástechnikát megtanulni, és olyan tárgyakat készíteni, amelyeket a ma embere ia szívesen használ.

6 Kormos Ilona kosárfonó-virágkötő 5200 Törökszentmiklós, Deák F. u. 52. Telefon: 06 56/ , 06 70/ december 29-én születtem Szolnokon. Törökszentmiklósra a házasságkötésemkor költöztem. Bár már dédapám is kosárfonó volt, de idő hiányában nem tudtam az Ő életében tőle tanulni. Gelencsér Mária műhelyében tanultam a kosárfonás alapjait. A kosárfonás mellett virágkötészettel foglalkozom. Kompozícióimban szívesen alkalmazom a kosárfonásnál tanultakat. A mai napig folyamatosan fejlesztem tudásomat. Takács Magdolna kosárfonó 5200 Törökszentmiklós, Fáy ltp. Telefon: 06 30/ Törökszentmiklóson születtem november 15-én, itt végeztem iskoláimat, majd dolgoztam üvegművesként és a szociális munka területén. Régen vonzott a kézművesség, de mindez 2002-ben realizálódott, mikor életem egy nehéz szakaszában találkoztam Gelencsér Mária kosárfonó mesterrel. Tőle erőt, hitet kaptam, ugyanakkor megismerkedtem egy ősi mesterség fortélyaival, titkaival, művészetével. A mai napig fejlesztem tudásom, készítem a népi ihletésű és modern formájú kosarakat.

7 Sántha Lajos kosárfonó - fonott bútor készítő 5200 Törökszentmiklós, Batthyány u Telefon: 06 30/ március 27-én Törökszentmiklóson születtem. Az általános, és a középiskolát szülővárosomban végeztem, majd a Győri KTMF-en (jelenleg Széchenyi Egyetem) diplomáztam közlekedésmérnökként. A főiskola elvégzése óta folyamatosan a MÁV-nál dolgozom. A kézművességgel szorosabb kapcsolatba feleségem, Gelencsér Mária jóvoltából kerültem, aki Népijáték és Kismesterség Szakoktató kosárfonó. Én is a kosárfonással foglalkozom szabadidőmben a gyönyörűen kialakított műhelyünkben.. Tagja vagyok a Jász-Nagykun Szolnok megyei Népművészeti Egyesületnek is. Fülöp Ferencné hímző 5200 Törökszentmiklós, Jegenye u. Tel: 06 30/ Gyermekkoromban édesanyámtól tanultam meg varrni, horgolni. A kézimunka szeretete az alkotás öröme azóta is az életem része. Sokféle kézműves tevékenységet kipróbáltam, de legtöbbet a hímzéssel és a csipkekészítéssel foglalkozom.

8 Kubicsekné Konczi Katalin hímző-szövő 5200 Törökszentmiklós, Alkotás u. 9. Telefon: 06 56/ , 06 30/ Törökszentmiklóson születtem és a mai napig is itt élek. Az Apáról Fiúra Alapítványnál, majd a Művelődési Házban ismertem meg a szövést. Olyan mélyen megérintett ez az ősi mesterség, hogy Békéscsabán el- Posta Józsefné hímző 5200 Törökszentmiklós, Ady E. u. 1/a. Érettségi után ápolónőként dolgoztam, majd könyvelő lettem, 1995-től nyugdíjas vagyok. A helyi Aranyfonal díszítőművészeti szakkörnek 2001-től tagja, 2005-től vezetője vagyok. A Kézműves Örökség egyesületben 2008 óta tevékenykedem. A Jász Népi Díszítőművészeti Alkotó közösségben hímző ismereteimet fejlesztem. Jászsági szűcsminták textíliákon c. könyvben két önálló tervezésű terítő mintám is megjelent. Mestereim Misi Éva és Vasné Sass Katalin. 10 végeztem a szőnyegszövő-oktatói képzést, és eközben Molnárné Borikától nagyon sok mindent megtanultam a szövésről. A hímzéssel már óvodás koromban ismerkedtem, nagymamáim tanítgattak, de csak néhány éve érett meg bennem az elhatározás hogy alaposabban megismerjem tájegységeink mintakincsét. Vissza is tértem Békéscsabára és dr. Illés Károlynétól tanultam a népi hímzést és tervezést. Szeretnék minél többet megtanulni, bemutatni és továbbadni elődeink hímzés kultúrájából.

9 Kovács Menyhértné Balogh Margit hímző-szövő 5200 Törökszentmiklós, Rózsa F. u. 1. Telefon: 06 56/ , 06 70/ ben születtem Törökszentmiklóson. Négy évig az Újballai tanyasi iskolába, majd a hunyadi úti iskolába jártam. Gyermekko- rom óta vonz a kézimunka, édesanyám és nővéreim mellett már 4 éves koromtól varrogattam. Munkahelyemen, a Mezőgépnél, Cérnaklub működött, ahol a hímzésen kívül a makramé csomózással és a gobelinnel is megismerkedtem. Több kiállításon vettünk részt, ahol munkáim elismerésben részesültek ben az Apáról Fiúra Alapítvány szervezésében Sárándi Gabriella oktató segítségével szőni tanultam. Azóta is gyakorlom, kedvenc időtöltésem lett. Karancsi Gáborné szövő 5200 Törökszentmiklós, Rákóczi u ban születtem, a kézművességhez mindig is vonzódtam. Egy kézműves táborban ismerkedtem meg a szövéssel. Elvarázsolt a természetes anyagokban rejlő sokszínűség és lehetőség. Szövés közben megszűnik az idő, megnyugszik a lélek. 11

10 Molnár Jánosné Kóródi Borbála szövő népi iparművész 5200 Törökszentmiklós, Petőfi S. u. 58/a Telefon: 06 56/ , 06 30/ A szövéssel 1987-ben ismerkedtem meg Gödöllőn, Kunszt Veronika Népi iparművész tanítványaként. Ő indította el bennem a népművészet és a szövés iránti szeretetet. 10 évig jártam vissza a táborába ben szövő szakoktatói vizsgát tettem Békéscsabán, 2002-ben népi iparművész címet kaptam. Az oktatás legalább olyan örömet jelent számomra, mint a szövés. Folyamatosan zsűriztetek, kiállításokon, kézműves vásárokon veszek részt országon belül és kívül. Kenyeres Mihályné szövő 5200 Törökszentmiklós, Templom u. 2/a Telefon: 06 30/ Törökszentmiklóson születtem, itt is élek férjemmel és három gyermekemmel. A szövéssel 2001-ben ismerkedtem meg. Eleinte csak rongyszőnyeg szövéssel foglalkoztam, majd jelentkeztem Molnárné Borika 12 szövőtanfolyamára, itt több féle technikát megtanultam. Szabadidőmben jelenleg is szövök.

11 Buczkó Ferencné szövő 5200 Törökszentmiklós, Alkotás u. 10. Óvodapedagógusként dolgozom a Kis fürkész óvodában. Mindig szerettem és szeretem a gyerekekkel való közös alkotásokat, kézműves tevékenységeket. A szövéssel hobbi szinten foglalkozom. Molnárné Borika szövőtanfolyamán ismerkedtem meg a szövéssel és az alkotás örömével. Jelenleg az egyesület munkájában a játszóházi foglalkozásokban kapcsolódok be aktívan. Deákné Szécsi Ildikó szövő 5200 Törökszentmiklós, Fáy ltp. 7/2 3/14. Telefon: 06 56/ , 06 30/ ben az Apáról Fiúra Alapítvány szövőtanfolyamán ismerkedtem meg a szövéssel. Legszívesebben birkagyapjúból dolgozom és a székely festékes mintákat szeretem. Készítek tarisznyát, futókat, fali- és padlószőnyeget. 13

12 Kiállítások Vásárok 14

13 Programok Advent négy vasárnapja Kézműves foglalkozások 15

14 Kézműves Örökség Egyesület Törökszentmiklós Egyesületünk november 14-én alakult 14 törökszentmiklósi kézműves kezdeményezésére, és az Ipolyi Arnold Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény támogatásával. Székhelyünk a Helytörténeti Gyűjtemény. A jelenlegi taglétszámunk 22 fő. Tagjaink között található: Fegyverműves (1 fő) Díszműkovács (1 fő) Tojásíró (1 fő) Porcelánfestő (1 fő) Kályha és kemenceépítő (1 fő) Bognár faműves (1 fő) Szalma gyékény csuhéfonó (2 fő) Fonott bútorkészítő (1 fő) Kosárfonó (4 fő) Hímző (3 fő) Szövő (6 fő) 6 fő rendelkezik oktatói végzettséggel. A Helytörténeti Gyűjteményben ünnepkörökhöz kapcsolódva tartunk kézműves foglalkozásokat. Nyáron Mesterségről mesterségre táborunkba várjuk a gyermekeket, ahol játékos formában ismerkednek több féle mesterséggel. Önkormányzati támogatással, több civil szervezet összefogásával valósítjuk meg az Advent 4 vasárnapja c. programunkat. Rendezvényeinkre a város lakosságán kívül a hozzánk látogató vendégeket is szívesen látjuk, ahol kipróbálhatják kézügyességüket, termékeinkből vásárolva népszerűsíthetik alkotóinkat, városunkat. Városunkon kívül is vállalunk mesterség bemutatót, kézműves foglalkozást, népi játékvezetést, rendezvényeken, kézműves vásárokon. Alkotóink szívesen fogadják a meghívásokat kiállításokra, egyénileg és több személy együtt is. Molnár Jánosné elnök Elérhetőségeink: Cím: 5200 Törökszentmiklós, Almásy u. 20. Telefon: 06 30/ , 06 30/ guzsaly1@t-online.hu 16

ZSIGMOND ZSUZSA. Szövő Népi Iparművész A Népművészet Ifjú Mestere

ZSIGMOND ZSUZSA. Szövő Népi Iparművész A Népművészet Ifjú Mestere ZSIGMOND ZSUZSA Szövő Népi Iparművész A Népművészet Ifjú Mestere 1971. augusztus 22-én születtem Budapesten. Édesanyám pesti polgári, Édesapám bácskai bunyevác családból származik. 1989-ben tettem érettségi

Részletesebben

ZOMBA. 1. A település területére vonatkozó információk:

ZOMBA. 1. A település területére vonatkozó információk: ZOMBA 1. A település területére vonatkozó információk: Teljes terület 5729 Ebből szántó 4393 gazdasági erdő 356 védett terület 0 ipari hasznosítású 0 terület egyéb 980 Polgármesteri Hivatal: 7173 Zomba

Részletesebben

Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület

Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület a 10 évig sikeresen működő Mesterségek Bölcsője Alkotó napok elnevezésű rendezvény kapcsán jött létre 2008-ban, azokkal a segítőkkel, akik az évente egyszer megrendezésre

Részletesebben

kattintson ide. Hírek

kattintson ide. Hírek Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Hírek A NESZ közreműködésével s tagjai által felajánlott alkotásokból nyílt kiállítás a New Yorki Magyar

Részletesebben

XI. ORSZÁGOS TEXTILES KONFERENCIA BÉKÉSCSABA 2008. MÁRCIUS 7-9.

XI. ORSZÁGOS TEXTILES KONFERENCIA BÉKÉSCSABA 2008. MÁRCIUS 7-9. XI. ORSZÁGOS TEXTILES KONFERENCIA BÉKÉSCSABA 2008. MÁRCIUS 7-9. A KONFERENCIA ÉS A PÁLYÁZATOK MEGHIRDETÔI: Békés Megyei Népmûvészeti Egyesület Hagyományok Háza Népmûvészeti Egyesületek Szövetsége A konferencia

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

KÖZÉP- ÉS FELSŐFOKÚ SZAKMAI VÉGZETTSÉGET ÉS TANÚSÍTVÁNYT NYÚJTÓ KÉPZÉSEKRE

KÖZÉP- ÉS FELSŐFOKÚ SZAKMAI VÉGZETTSÉGET ÉS TANÚSÍTVÁNYT NYÚJTÓ KÉPZÉSEKRE KÖZÉP- ÉS FELSŐFOKÚ SZAKMAI VÉGZETTSÉGET ÉS TANÚSÍTVÁNYT NYÚJTÓ KÉPZÉSEKRE BÉKÉS MEGYEI IBSEN OKTATÁSI, MŰVÉSZETI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG KÉZMŰVES SZAKISKOLÁJA ÉS ALAPFOKÚ

Részletesebben

Tájékoztató az iskola képzési profiljáról. Összeállította: Dr. Takácsné Baranyai Etelka intézményvezető

Tájékoztató az iskola képzési profiljáról. Összeállította: Dr. Takácsné Baranyai Etelka intézményvezető Tájékoztató az iskola képzési profiljáról Összeállította: Dr. Takácsné Baranyai Etelka intézményvezető Kézműves arculat A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában lévő Nádudvari Népi Kézműves

Részletesebben

III. TanÚsítványt nyújtó akkreditált képzések pedagógusoknak

III. TanÚsítványt nyújtó akkreditált képzések pedagógusoknak I. Népi kismesterségek Jelentkezési lap letöltése - Csipkekészítő - Fajátékkészítő - Faműves - Fazekas - Gyékény-, szalma-, csuhé tárgykészítő - Kályhás - Kézi- és gépi hímző - Kosárfonó és fonott-bútor

Részletesebben

Március 2-ig látogatható az Élő Népművészet XVI. Országos Népművészeti Kiállítás a Néprajzi Múzeumban. Részletek itt

Március 2-ig látogatható az Élő Népművészet XVI. Országos Népművészeti Kiállítás a Néprajzi Múzeumban. Részletek itt Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Hírek A februári elnökségi értekezlet témái: Együttműködés lehetőségei a Nemzeti Parkokkal; A NESZ

Részletesebben

A 84. sorszámú Népi játék és kismesterségek oktatója megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye

A 84. sorszámú Népi játék és kismesterségek oktatója megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye A 84. sorszámú Népi játék és kismesterségek oktatója megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító

Részletesebben

KÖZÉP- ÉS FELSŐFOKÚ SZAKMAI VÉGZETTSÉGET ÉS TANÚSÍTVÁNYT NYÚJTÓ KÉPZÉSEKRE

KÖZÉP- ÉS FELSŐFOKÚ SZAKMAI VÉGZETTSÉGET ÉS TANÚSÍTVÁNYT NYÚJTÓ KÉPZÉSEKRE KÖZÉP- ÉS FELSŐFOKÚ SZAKMAI VÉGZETTSÉGET ÉS TANÚSÍTVÁNYT NYÚJTÓ KÉPZÉSEKRE KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA BŐVEBB FELVILÁGOSÍTÁS KÉRHETŐ KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI

Részletesebben

Kedves Hímző Alkotó! A találkozó célja:

Kedves Hímző Alkotó! A találkozó célja: Kedves Hímző Alkotó! A Hagyományok Háza támogatásával 2017. május 12-13-án szervezzük meg az Országos Hímző Találkozót és Továbbképzést. Ennek keretében nyílik meg Dr. Illés Károlyné, Népi Iparművész,

Részletesebben

A 101. sorszámú Népi játék és kismesterségek oktatója megnevezésű szakképesítés ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye

A 101. sorszámú Népi játék és kismesterségek oktatója megnevezésű szakképesítés ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye A 101. sorszámú Népi játék és kismesterségek oktatója megnevezésű szakképesítés ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés ráépülés azonosító

Részletesebben

Kulturális intézmények tanulást segítő infrastrukturális fejlesztése az EFOP projektben Elolvasom

Kulturális intézmények tanulást segítő infrastrukturális fejlesztése az EFOP projektben Elolvasom Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Hírek A szeptemberi értekezlet témái voltak: 1. XXX. Mesterségek Ünnepe tartalmi és pénzügyi beszámolója;

Részletesebben

Elnökségi értekezlet. Hírek

Elnökségi értekezlet. Hírek Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Elnökségi értekezlet A májusi értekezlet témái: A NESZ és Tagszervezetek belföldi- és külföldi kapcsolatrendszerének

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhazfoldes@freemail.hu Iktatószám: 5-11/2012. 7. T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez

Részletesebben

ADATLAP MINTA. AZ AJÁNLÓ MEGNEVEZÉSE Előadó_egyéni_művészeti ág megnevezése_település.pdf Kézműves_egyéni_termék megnevezés_település.

ADATLAP MINTA. AZ AJÁNLÓ MEGNEVEZÉSE Előadó_egyéni_művészeti ág megnevezése_település.pdf Kézműves_egyéni_termék megnevezés_település. ADATLAP MINTA Az alábbi adatok feltöltése szükséges, értelemszerűen a relevánsak. - Név (csoport/egyéni alkotó) - Elérhetőségek (cím, e-mail, telefonszám, honlap) - Képviselő neve, elérhetőségei - Művészeti

Részletesebben

Népi Kézművesség Stratégia: szerveződések helyzete, problémák, megoldási lehetőségek. Mezőtúr. 2013. november 6.

Népi Kézművesség Stratégia: szerveződések helyzete, problémák, megoldási lehetőségek. Mezőtúr. 2013. november 6. Népi Kézművesség Stratégia: alkotók, intézményi, civil szerveződések helyzete, problémák, megoldási lehetőségek Mezőtúr. 2013. november 6. Népi kézműves alkotók Adatbank 4122 alkotóra terjed ki akik az

Részletesebben

tut Beszprémy Katalin

tut Beszprémy Katalin A népi hagyományok oktatásának fontossága az iskolarendszerben tut Beszprémy Katalin A népi kézművesség megmaradásának záloga a mesterségbeli tudás hiteles átadása a felnövekvő nemzedékek számára, ami

Részletesebben

Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ )

Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ ) Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ ) - Magyarország legnagyobb népi kézműves szervezete - 32 éves múltra tekint vissza - 56 tagszervezete van hazánkban illetve a határainkon túl - Közel 5000 fős

Részletesebben

kattintson ide. Hírek

kattintson ide. Hírek Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Hírek Idén is sikeresen lezajlott a Mesterségek Ünnepe, melyen 54 tagszervezetünk, több mint 800 kézműves

Részletesebben

Családi Nap 3. tematikája

Családi Nap 3. tematikája Családi Nap 3. tematikája A Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Múzeuma nyertes TÁMOP 3.2.8. B.-12/1. es pályázatának megismerése után Pocsainé Dr. Eperjesi Eszter múzeumigazgató asszony

Részletesebben

Lajosmizse Város 2015. évi kulturális rendezvénynaptár

Lajosmizse Város 2015. évi kulturális rendezvénynaptár Lajosmizse Város 2015. évi kulturális rendezvénynaptár Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője 2015.01.109:00-13:00 Harsányi Zsuzsa grafikus kiállítása 2015.01.16-02.23 Háza és Magyar Kultúra

Részletesebben

Fafaragó. Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület. Keramikus

Fafaragó. Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület. Keramikus Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület Keramikus Kézműves neve: Drüszler Gábor Foglalkozása, termék típusa: keramikus Postacíme: 7342 Mágocs Rákóczi utca 35, 7343 Nagyhajmás, Fő utca 21. 06/70-311-1558, 06/72-451-027

Részletesebben

TEHETSÉGPROGRAM Hímzés Faművesség

TEHETSÉGPROGRAM Hímzés Faművesség TEHETSÉGPROGRAM A Békés Megyei Népművészeti Egyesület megalakulásától fontos feladatának tartja a gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozást. Arra törekszünk, hogy a felnövekvő nemzedék megismerje a népi

Részletesebben

Bonifert Zoltán. Korábban már volt képviselőtestületi tag.

Bonifert Zoltán. Korábban már volt képviselőtestületi tag. Bonifert Zoltán 44 év vállalkozó 21 éve élek Tahiban, feleségem Kollár Edit. 2 lányom van, 18 és 14 évesek. 23 éve vagyok vállalkozó. Bonifert Zoltánné Kollár Edit 43 év védőnő Korábban még nem volt képviselőtestületi

Részletesebben

Az egyesület képviselője: Némethné Koczka Edit elnök (sz:szeged, 1961.június 21. an: Pataki Mária) 6900 Makó, Kelemen L. 57.

Az egyesület képviselője: Némethné Koczka Edit elnök (sz:szeged, 1961.június 21. an: Pataki Mária) 6900 Makó, Kelemen L. 57. HAGYMAVIRÁG FOLTVARRÓ EGYESÜLET Alakulás, előzmények: Az egyesület tagjainak megalakulás előtt közös céljuk volt, hogy olyan közösséget hozzanak létre mely vagyon és nyereségszerzési cél nélkül a kézi

Részletesebben

Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele megjelenítéssel, kattintson ide.

Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele megjelenítéssel, kattintson ide. Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Elnökségi értekezlet A márciusi értekezlet témái: Kitüntetési javaslatok (Király Zsiga, Aranykoszorú,

Részletesebben

Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele megjelenítéssel, kattintson ide.

Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele megjelenítéssel, kattintson ide. Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Elnökségi értekezlet A februári értekezlet témái: A NESZ stratégiájának módosítása, munkamódszer megvitatása;

Részletesebben

Vizuális alapismeretek (pl: festõ, szobrász, képgrafikus, restaurátor )

Vizuális alapismeretek (pl: festõ, szobrász, képgrafikus, restaurátor ) Képzõ- és iparmûvészet Tantárgy Végzettség, szakképzettség Vizuális alapismeretek (pl: festõ, szobrász, képgrafikus, restaurátor ) (pl: építész, formatervezõ, textiltervezõ, szilikátipari tervezõ, vizuális

Részletesebben

5600 Békéscsaba, Orosházi út 32. Békéscsaba, Bajza u. 33.

5600 Békéscsaba, Orosházi út 32. Békéscsaba, Bajza u. 33. Mmeghívó A KONFERENCIA ÉS A PÁLYÁZATOK MEGHIRDETÕI: Békés Megyei Népmûvészeti Egyesület, Békéscsaba Hagyományok Háza, Budapest Népmûvészeti Egyesületek Szövetsége, Budapest Fõvédnök: Schmittné Makray Katalin,

Részletesebben

A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában

A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában Magyar Vidékakadémia második sorozata Konferencia a helyi termékekről Mórahalom, 2011. február 24. A Magyar Kézműves Remek cím szerepe

Részletesebben

Tájékoztató az "Egész életen át tartó tanulás program" - Leonardo partnerségek projektről, melyben a NESZ is részt vesz Elolvasom

Tájékoztató az Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo partnerségek projektről, melyben a NESZ is részt vesz Elolvasom Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Leonardo partnerségi program Tájékoztató az "Egész életen át tartó tanulás program" - Leonardo partnerségek projektről, melyben a NESZ is részt vesz Vásárok,

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. Név Tanított tárgy A nevelő szakképzettsége / végzettsége

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. Név Tanított tárgy A nevelő szakképzettsége / végzettsége Közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. számú mellékletének értelmében a nevelési-oktatási intézmények az alábbi adatokat, információkat kötelesek honlapjukon (is) közzé tenni: 1. A pedagógusok

Részletesebben

Szolnok Közkincs Kerekasztal 2008-2009. A D A T L A P

Szolnok Közkincs Kerekasztal 2008-2009. A D A T L A P Szolnok Közkincs Kerekasztal 2008-2009. A D A T L A P A SZOLNOK KISTÉRSÉG TERÜLETÉN MŰKÖDŐ MŰVÉSZETI ÉS EGYÉB FELLÉPÉSEKET VÁLLALÓ CSOPORTOKRÓL Az előadó neve: Almási Klára Tevékenységi kör, az előadó

Részletesebben

Továbbra is látogatható az Élő Népművészet XVI. Országos Népművészeti Kiállítás a Néprajzi Múzeumban. Részletek itt

Továbbra is látogatható az Élő Népművészet XVI. Országos Népművészeti Kiállítás a Néprajzi Múzeumban. Részletek itt Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Hírek Továbbra is látogatható az Élő Népművészet XVI. Országos Népművészeti Kiállítás a Néprajzi Múzeumban.

Részletesebben

A Kézműves munkaközösség. 2014/2015 nevelési évre szóló munkaterve. Mottónk: Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás.

A Kézműves munkaközösség. 2014/2015 nevelési évre szóló munkaterve. Mottónk: Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. A Kézműves munkaközösség 2014/2015 nevelési évre szóló munkaterve Mottónk: Összejönni - jó kezdés Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker. - Henry Ford - 2014 08 29.-én az érdeklődő kolleganők

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár Lajosmizse Város 2018. évi kulturális rendezvénynaptár Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője Ceglédi Alkotók Egyesületének 2018. január 09-27. képzőművészeti kiállítása Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.)

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Program:

Részletesebben

KÖZÉP- ÉS FELSŐFOKÚ SZAKMAI VÉGZETTSÉGET ÉS TANÚSÍTVÁNYT NYÚJTÓ KÉPZÉSEKRE

KÖZÉP- ÉS FELSŐFOKÚ SZAKMAI VÉGZETTSÉGET ÉS TANÚSÍTVÁNYT NYÚJTÓ KÉPZÉSEKRE KÖZÉP- ÉS FELSŐFOKÚ SZAKMAI VÉGZETTSÉGET ÉS TANÚSÍTVÁNYT NYÚJTÓ KÉPZÉSEKRE KÉZMŰVES SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA BŐVEBB FELVILÁGOSÍTÁS KÉRHETŐ KÉZMŰVES SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ALAPFOKÚ

Részletesebben

Megvalósítók létszáma, képesítésük. A magyar-, és ezen belül Somogy megye népművészetének megismerése 2.A.1. Elméleti szakasz

Megvalósítók létszáma, képesítésük. A magyar-, és ezen belül Somogy megye népművészetének megismerése 2.A.1. Elméleti szakasz 1 célja, Elméleti Szeptember Magyar népművészet, Somogy megye népművészetének jellemzése (népi tárgykultúra és hagyományok megismerése) Előadó muzeológus Oktatói előadás 1-2. alom Magyarország és Somogy

Részletesebben

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár Lajosmizse Város 2018. évi kulturális rendezvénynaptár Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője Ceglédi Alkotók Egyesületének 2018. január 09-27. képzőművészeti kiállítása Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

Kérdőív. a határon túli magyar képző-, ipar-, fotó-, népművészeti alkotóműhelyekről. Intézettípus kódja: 35

Kérdőív. a határon túli magyar képző-, ipar-, fotó-, népművészeti alkotóműhelyekről. Intézettípus kódja: 35 A felmérésben részt vevő intézetek: Fórum Intézet - Somorja, Regionális és Antropológiai Kutatások Központja - Csíkszereda, Max Weber Kollégium Kolozsvár, Erdélyi Magyar Civil Szervezetekért Alapítvány

Részletesebben

Iskolánk az első középfokú intézmények között, 2000/2001-es tanévben kezdte meg a ruhatervezéssel összefüggő művészeti oktatását.

Iskolánk az első középfokú intézmények között, 2000/2001-es tanévben kezdte meg a ruhatervezéssel összefüggő művészeti oktatását. KÉPZÉSI KÍNÁLATUNK: Általános iskola 8. osztályos tanulóinak: 01: Divat- és stílustervező képzés OKJ 54 211 02 02: Textilműves képzés OKJ 54 211 08 01: DIVAT- ÉS STÍLUSTERVEZŐ PÁRHUZAMOS KÉPZÉS OKJ száma:

Részletesebben

Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!

Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet! Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet! Elnökségi értekezlet A decemberi elnökségi értekezlet

Részletesebben

Javaslat. Jankó Mihályné munkássága. Mezőkovácsháza települési értéktárba történő felvételéhez

Javaslat. Jankó Mihályné munkássága. Mezőkovácsháza települési értéktárba történő felvételéhez 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendelethez Javaslat a Jankó Mihályné munkássága Mezőkovácsháza települési értéktárba történő felvételéhez Készítette: Dunainé Pszota Mária (név)!. 2r.... >h-..;.t77.

Részletesebben

A TOLNA MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2007. ÁPRILIS 19-I ZÁRT ÜLÉSÉN ELFOGADOTT HATÁROZAT

A TOLNA MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2007. ÁPRILIS 19-I ZÁRT ÜLÉSÉN ELFOGADOTT HATÁROZAT A TOLNA MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2007. ÁPRILIS 19-I ZÁRT ÜLÉSÉN ELFOGADOTT HATÁROZAT A Tolna Megyei Közgyűlés 51/2007. (IV. 19.) közgyűlési határozata bírósági ülnökök megválasztásáról: 1. A Tolna Megyei Önkormányzat

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza - együttműködve a Kézműves Alapítvánnyal - a népművészeti hagyományok továbbéltetése, a fiatalok

Részletesebben

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptára

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptára Lajosmizse Város 2019. évi kulturális rendezvénynaptára Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője Csincsik Zoltán festőművész kiállítása 2019. január 09-26. Jobb agyféltekés rajztanfolyam 2019.

Részletesebben

Bemutatkozik a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium

Bemutatkozik a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium Bemutatkozik a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium Iskolánkat 1873-ban alapították. KÉPZÉSEINK Divat- és stílustervező képzés (öltözéktervező) kód: 01, képzési idő 4+1 év Textilműves képzés (lakástextil,

Részletesebben

Nyilvántartás Monostorapáti Települési Önkormányzat területén szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkező szálláshelyekről

Nyilvántartás Monostorapáti Települési Önkormányzat területén szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkező szálláshelyekről Nyilvántartás Települési Önkormányzat területén -üzemeltetési engedéllyel rendelkező ekről A üzemeltetési engedély száma A -üzemeltetési engedély Kiadás dátuma Területi és időbeli korlátai A szolgáltató

Részletesebben

kattintson ide. Elnökségi értekezlet

kattintson ide. Elnökségi értekezlet Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Elnökségi értekezlet A júliusi értekezlet témái voltak: 1. Közös megbeszélés a NESZ Szakmai - és Szakmaközi

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete www.bacskultura.hu

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete www.bacskultura.hu Dél-alföldi Regionális Gyermek és Ifjúsági Néptáncgála területi válogatója Petőfi Sándor Művelődési Központ Kiskőrös, február 17. 2007 Évnyitó szakmai értekezlet Általános Művelődési Központ Nemesnádudvar,

Részletesebben

Hagyomány és kreativitás a Zagyván innen és a Galgán túl - tanórán kívüli kulturális kapcsolatok Jászfényszaru térségében a fenntarthatóság jegyében

Hagyomány és kreativitás a Zagyván innen és a Galgán túl - tanórán kívüli kulturális kapcsolatok Jászfényszaru térségében a fenntarthatóság jegyében térségében a fenntarthatóság jegyében Alapadatok TÁMOP 3.2.13/12/1 Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában című felhívásra beadott pályázat. A pozitív támogatói

Részletesebben

Javaslat Batykó Szilvia kerámiáinak települési értéktárba történő felvételéhez

Javaslat Batykó Szilvia kerámiáinak települési értéktárba történő felvételéhez Javaslat Batykó Szilvia kerámiáinak települési értéktárba történő felvételéhez Készítette: Czöndör Mihályné (név). (aláírás) Pusztaszabolcs, 2015. április 11. (település, dátum) (P. H.) 1 2 I. A JAVASLATTEVŐ

Részletesebben

A JAVASLATTEVŐ ADATAI:

A JAVASLATTEVŐ ADATAI: I. A JAVASLATTEVŐ ADATAI: 1. A javaslatot benyújtó (személy/intézmény /szervezet/vállalkozás) neve: Alsóörs Helyi Értéktár Bizottság 2. A javaslatot benyújtó személy vagy kapcsolattartó személy adatai:

Részletesebben

OM azon. név vezeto helység megye utca hsz irsz 031181 Általános Muvelodési Központ Bézi Zsuzsa Sáp Hadú-Bihar Fo u. 18-20. 4176

OM azon. név vezeto helység megye utca hsz irsz 031181 Általános Muvelodési Központ Bézi Zsuzsa Sáp Hadú-Bihar Fo u. 18-20. 4176 OM azon. név vezeto helység megye utca hsz irsz 031181 Általános Muvelodési Központ Bézi Zsuzsa Sáp Hadú-Bihar Fo u. 18-20. 4176 031206 Vásárhelyi Pál Gimnázium, Általános és Szakképzo Iskola, Diákotthon

Részletesebben

Dobránszkyné Csige Boglárka. Gáll Gizella. Somogyiné Győri Magdolna. Eszenyiné Stéh Katalin

Dobránszkyné Csige Boglárka. Gáll Gizella. Somogyiné Győri Magdolna. Eszenyiné Stéh Katalin Csőke Ilona Tanító, testnev. spec.koll., pedagógia, tehetség és képfejl.szakv., népi játék és kézműves oktató, kosárfonó szakoktató 1.a osztályfőnök, kézműves-technika, szakvizsga Kondor Krisztina Tanító,

Részletesebben

Kazettás mennyezetek Ismeretterjesztő kifestő gyermekeknek és szüleiknek Bérczi Szaniszló, Bérczi Zsófia, Bérczi Katalin

Kazettás mennyezetek Ismeretterjesztő kifestő gyermekeknek és szüleiknek Bérczi Szaniszló, Bérczi Zsófia, Bérczi Katalin Kazettás mennyezetek Ismeretterjesztő kifestő gyermekeknek és szüleiknek Bérczi Szaniszló, Bérczi Zsófia, Bérczi Katalin A reformáció sok mindenben az ősi egyszerűséget hozta vissza a kereszténységbe.

Részletesebben

az Önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról szóló 22/2009. (X.30.) számú rendelet függeléke

az Önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról szóló 22/2009. (X.30.) számú rendelet függeléke 1 az Önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról szóló 22/2009. (X.30.) ú rendelet függeléke K I M U T A T Á S FÖLDESEN MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEKRŐL, EGYESÜLETEKRŐL,

Részletesebben

HAJDÚDOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA nevében tisztelettel meghívom Önt és hozzátartozóját a XI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira

HAJDÚDOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA nevében tisztelettel meghívom Önt és hozzátartozóját a XI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira HAJDÚDOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA nevében tisztelettel meghívom Önt és hozzátartozóját a XI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira Ideje: 2017. szeptember 29 - október 13. Programszervező

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 32/2008. ( XI. 24.) a nevelési- oktatási intézmények működéséről szóló OKM rendelet alapján az alábbi adatokkal működik intézményünk. Intézmény neve: Általános Iskola Tápiószele

Részletesebben

KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK

KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK KÉZMŰVESSÉG FAZEKASSÁG - Honti Rita, - Szarka Szilvia A foglalkozás indításának tervezett időpontja: 2013. február A foglalkozásokon a tanulók megismerkednek: - a fazekasság

Részletesebben

Beszámoló Tiszazugi Földrajzi Múzeum NKA 3507/00080

Beszámoló Tiszazugi Földrajzi Múzeum NKA 3507/00080 A TISZAZUGI FÖLDRAJZI MÚZEUM SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2015. ÉVI MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁNAK MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL A fény útja - Éjszaka a Tiszazugban címmel és tematikával került megrendezésre a programunk 2015 A Fény

Részletesebben

X V I. O R S Z Á G O S T E X T I L E S K O N F E R E N C I A B É K É S C S A B A, M Á R C I U S

X V I. O R S Z Á G O S T E X T I L E S K O N F E R E N C I A B É K É S C S A B A, M Á R C I U S X V I. O R S Z Á G O S T E X T I L E S K O N F E R E N C I A B É K É S C S A B A, 2 0 1 8. M Á R C I U S 9-1 1. A konferencia és a pályázat meghirdetõi: Békés Megyei Népmûvészeti Egyesület, Békéscsaba

Részletesebben

20 éves Lajosmizse Város 2013. évi rendezvénynaptár

20 éves Lajosmizse Város 2013. évi rendezvénynaptár Mesemondó verseny nagycsoportos óvodásoknak - intézményi 20 éves Lajosmizse Város 2013. évi rendezvénynaptár Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője március 7. Szent Lajos u. Óvoda 14.30

Részletesebben

Egy rétsági gyűjtő bemutatkozása

Egy rétsági gyűjtő bemutatkozása Egy rétsági gyűjtő bemutatkozása Pfaff László vagyok, 65 éves nyugdíjas. 1966-67-ben voltam előfelvételis vegyi- sugárfelderítő Hódmezővásárhelyen. Szakaszparancsnokom Cserhalmi Mihály fhdgy., aki vezérőrnagyként

Részletesebben

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok Gyóni Napok 2019 október 14 27. Gyóni Napok 2019 október 14 27. Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista végzettség Különös közzétételi lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a tanterv tantárgyfelosztásához mely szakra képesített mely tantárgyakat tanít 1-4. évfolyam 5-8.

Részletesebben

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló Újvárosi városrészi nap LEADER rendezvény Beszámoló A rendezvény helyszíne: 6800 Hódmezővásárhely, Széchenyi tér A rendezvény időpontja: 2012. július 21. A Visszhang utcai Olvasókör 12 éve rendezi meg

Részletesebben

Iskolánk a következő partnerekkel kötött együttműködési megállapodást:

Iskolánk a következő partnerekkel kötött együttműködési megállapodást: Iskolánk a következő partnerekkel kötött együttműködési megállapodást: Sárbogárd Egyesített Szociális Intézmény Horváthné Lang Erika Tel.: 06-25-520-260 Zengő Óvoda Huszárné Kovács Márta Tel.: 06-25-460-148

Részletesebben

Győri Kovács Margit. Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola

Győri Kovács Margit. Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola 9024 Győr, Répce u. 2. Telefon: 96/428-033, Fax: 411-056 E-mail:

Részletesebben

Facebook: v%c3%a9szeti-egyes%c3%bclet /

Facebook:   v%c3%a9szeti-egyes%c3%bclet / There are no translations available. Cím: 3534 Miskolc, Nagy Lajos király út 18 telefonszám: 06 30 381 85 95 email cím: fmne@kezmuvesekhaza.hu honlap: https://www.kezmuvesekhaza.hu/ Facebook: https://hu-hu.facebook.com/f%c3%bcgedi-m%c3%a1rta-n%c3%a9pm%c3%bb

Részletesebben

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21-22-én tartja a Hotel

Részletesebben

Név Végzettség szintje Szakképzettségek

Név Végzettség szintje Szakképzettségek Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettségei Név Végzettség szintje Szakképzettségek 1 Aradi Katalin Judit egyetem 2 Barna Judit mesterfokozat MA 3 Benkovich András egyetem 4 Bíró Adrienn egyetem

Részletesebben

Medgyesbodzás, Gábortelep telefonkönyv

Medgyesbodzás, Gábortelep telefonkönyv , Gábortelep telefonkönyv ÁFÉSZ, Medgyesegyháza és Bánkút Mini ABC 5663 Széchenyi utca 39-68 425480 ÁFÉSZ, Medgyesegyháza és Bánkút Vegyesbolt 5664 Gábortelep, Vasút utca 44-68 425482 Annus Imréné 5664

Részletesebben

PÁPA VÁROS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEI

PÁPA VÁROS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEI PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8500 Pápa, Fő u. 12. Telefon: 89/515-000 Fax: 89/313-989, 89/324-859 Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző E-mail: hivatal@papa.hu PÁPA VÁROS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEI 1. ÓVODÁK

Részletesebben

Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület

Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. TARTALOM 1. A szervezet alapadatai 2. Egyszerűsített könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolójának

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI NÉPMŐVÉSZETI EGYESÜLET BEMUTATÁSA

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI NÉPMŐVÉSZETI EGYESÜLET BEMUTATÁSA Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népmővészeti Egyesület 5092 Tiszavárkony, Endre király út 121. Levelezési cím: 5000 Szolnok, Czakó E. u. 3. 1/15. E-mail: kenyeresne@t-online.hu A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI

Részletesebben

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján -

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján - 1. 5-2/2013 Terdik Ferenc Kossuth 2. 1 m3 2. 5-4/2013 Nagy Ferencné Kossuth 17. 1 m3 3. 5-5/2013 Cseh Gyula Kossuth 20. 1 m3 4. 5-6/2013 Lukács György Kossuth 38. 1 m3 5. 5-7/2013 Deák László Kossuth 49/b.

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából 2017-ben választott témánk a Háziipari Szövetkezet nádudvari részlege kiállításon és egy

Részletesebben

Művészetek munkaközösség 2017/2018. tanév

Művészetek munkaközösség 2017/2018. tanév Művészetek munkaközösség 2017/2018. tanév Munkaközösségünk tagjai közé vizuális kultúrát, valamint a technika és életvitel tantárgyat tanító pedagógusok tartoznak. Munkaközösségünk tagjai: Munkaközösségünk

Részletesebben

I. NÉPI KISMESTERSÉGEK

I. NÉPI KISMESTERSÉGEK I. NÉPI KISMESTERSÉGEK 1.) CSIPKEKÉSZÍTP A szakképzés azonosító száma: OKJ 312150200103101 A képzés célja és tartalma: a kézi csipkekészítq szakma elméletének és gyakorlatának elsajátítása. A hallgató

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI PEDAGÓGIAI DÍJ-ban részesültek köre

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI PEDAGÓGIAI DÍJ-ban részesültek köre JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI PEDAGÓGIAI DÍJ-ban részesültek köre Év Díjat kapta Település 1998. Juhász Lászlóné, iskola Dr. Pataki Mihály, iskola Tóth Vendelné, pedagógus Ványai Ambrus Gimnázium és Gépjárműtechnikai

Részletesebben

A 85. sorszámú Népi kézműves (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 85. sorszámú Népi kézműves (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 85. sorszámú Népi kézműves (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma:

Részletesebben

Pedagógusaink: név: végzettség: szakképzettség: munkakör: megbízatás: fogadóóra 1. Bagóné Hatvani Ildikó

Pedagógusaink: név: végzettség: szakképzettség: munkakör: megbízatás: fogadóóra 1. Bagóné Hatvani Ildikó Pedagógusaink: név: végzettség: szakképzettség: munkakör: megbízatás: fogadóóra 1. Bagóné Hatvani Ildikó 2 Balog Zsigmondné egyetem gyógy magántanuló oktatása, nevelése, rehabilitációja -- péntek 4. óra

Részletesebben

Adventi időszak az óvodában

Adventi időszak az óvodában 4 2012. január Adventi időszak az óvodában Az advent a karácsonyi előkészületek időszaka. Ez a négy hét az óvodában is számos tevékenységre ad lehetőséget. Először is minden csoport elkészíti a maga adventi

Részletesebben

Információtartalom vázlata. Az egyiptomi művészet korszakai és általános jellemzői; feladata, célja

Információtartalom vázlata. Az egyiptomi művészet korszakai és általános jellemzői; feladata, célja 1. Ön a szakterületén belül felkérést kap egy mű elkészítésére az ókori egyiptomi művészet Mutassa be az egyiptomi művészet korszakait, az építészet, szobrászat és festészet stílusjegyeit, jellegzetességeit!

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KASZAP NAGY ISTVÁN REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA OM: 035917 5420 TÚRKEVE, KOSSUTH L. U. 15. Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez

Részletesebben

Pályázati beszámoló Jövő építőmesterei NTP-MKÖ-M

Pályázati beszámoló Jövő építőmesterei NTP-MKÖ-M Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Pályázati beszámoló Jövő építőmesterei NTP-MKÖ-M-15-0003 Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szentendre 2016. július 30. A programban építészeti szakiskolába járó kiemelkedő tehetségű

Részletesebben

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program A nevelés egyet jelent azzal, hogy segítünk a gyermeknek valóra váltani lehetőségeit Kosztolányi Dezső 22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014 Differenciált oktatás, felzárkóztatás és tehetségápolás a A. Curriculáris

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2004. február 27-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből HATÁROZAT

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2004. február 27-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből HATÁROZAT Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. február 27-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből /. (II. 27.) Kgy számú HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta az Oktatási, Kulturális és

Részletesebben

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése április 28-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése április 28-i ülésének jegyzőkönyvéből Szám: 2-2/2011. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2011. április 28-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 41/2011. (IV. 28.) közgyűlési határozata bírósági ülnökök megválasztásáról:

Részletesebben

Javaslat Pusztaszabolcsi foltvarrott termékek települési értéktárba történő felvételéhez. Foltvarrók Himnusza (a "Ha én rózsa lennék" dallamára)

Javaslat Pusztaszabolcsi foltvarrott termékek települési értéktárba történő felvételéhez. Foltvarrók Himnusza (a Ha én rózsa lennék dallamára) Javaslat Pusztaszabolcsi foltvarrott termékek települési értéktárba történő felvételéhez A foltvarrás (patchwork) története régi, a szövés feltalálásának idejére esik. A szükség, a szegénység hozta létre,

Részletesebben

Együttműködési megállapodások 2015/2016-es tanév

Együttműködési megállapodások 2015/2016-es tanév Együttműködési megállapodások 2015/2016-es tanév N é v C í m 1. Szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú 5000 Szolnok, Batthyány u. 8. Egyesület 2. Tiszazugi Földrajz Múzeum 5340 Tiszaföldvár, Kossuth

Részletesebben