Forrai Henrik fegyverműves

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Forrai Henrik fegyverműves"

Átírás

1 Forrai Henrik fegyverműves 5200 Törökszentmiklós, Tópart u. 20. Telefon: 06 70/ , 06 56/ ben születtem Budapesten Iskoláim elvégzése után több munkahelyen is dolgoztam, mint lakatos. Szakmámat mindig szerettem, ezért a hobbim is ehhez kapcsolódik óta foglalkozom középkori harci eszközök készítésével. Munkáimhoz segédletnek a múzeumok anyagait, a témában megjelent irodalmat, ezen belül főleg a korabeli technológiai leírásokat használom. Az elkészített fegyverek, harci kellékek gondos kézi munkával, türelemmel és a tulajdonossal való konzultációval készülnek. Kecső Tibor díszműkovács 5200 Törökszentmiklós, Radnóti M. u. 28. Telefon: 06 56/ , 06 30/ Születésem óta Törökszentmiklóson élek, itt végeztem a tanulmányaimat is óta foglalkozom díszmű kovácsolással, folyamatosan keresve a különböző korok, stílusok kimeríthetetlen díszítő motívumait. Rendszeresen részt veszek kiállításokon, vásárokon önállóan és az egyesülettel is. Munkáim: Bethlen Üzletház bejárati ajtó, Városi Művelődési Ház bejáratának rácsos vasalata, Református temető bejárati kapuja, Örményesi Úri kúria Kft. épületének erkélykorlátai, mint műemlék felújítás.

2 Benedek Zoltáné tojásíró 5200 Törökszentmiklós, Rozmaring u. Telefon: 06 56/ gát, valamint a népművészetet. Értékelem és gyűjtöm a régi tárgyakat, használati eszközöket. Vizuális típus vagyok és örömmel végzek minden manuális tevékenységet. A tojásírást autodidakta módon tanultam nagyon jó könyvekből és a Néprajzi Múzeumban a szakmabeliektől. Igyekszem csak tiszta forrásból meríteni, eredetit alkotni. Törökszentmiklósi óvónő vagyok. Nagyon szeretem a természetet,a művészetet. A népművészeten belül érdeklődéssel tanulmányozom elődeink hit és szokásvilá- Csellengné Márton Klára porcelánfestő 5200 Törökszentmiklós, Petőfi S. u. 44/a. Telefon: 06 56/ , 06 30/ Műhelyemben saját terveim alapján festek beépíthető és keretezett csempe képeket vagy bármilyen kerámia alapú tárgyakat(tányér, bögre),de egyedi ötleteket is megvalósítok. (logó,címer,házszám) A mintákat porcelánfestékkel festem, és égetőkemencében magas hőfokon égetem a kerámiára.

3 Kormos Tibor kemence és cserépkályha építő 5200 Törökszentmiklós, Deák F. u. 52. Telefon: 06 70/ Születésem óta Törökszentmiklóson élek tavaszán kerültem közeli kapcsolatba a népi kézművességgel és a kemenceépítéssel, egy barátom jóvoltából. Békéscsabán a Kézműves Szakiskolában kemence és cserépkályha építést tanultam és vizsgát is tettem. Azóta is foglalkozom a kemence és más épített tűzhelyek építésével, valamint lakóhelyem népi építészetének kutatásával. Fülöp Ferenc bognár faműves 5200 Törökszentmiklós, Jegenye u. Telefon: 06 30/ Ma már nem oktatott ritka, kerékgyártó bognár szakmát tanultam 50 évvel ezelőtt. A mai napig kézimunkával előállított szerszámnyeleket készítek, de most is kihívást jelent a régi lovas hintók, szekerek, lovas szánok felújítása.

4 Boda Margit szalma és csuhéfonó 5200 Törökszentmiklós, Pozderka u. 23. Telefon: 06 56/ Nyugdíjas óvónő vagyok. A csak tiszta forrásból merítés, a természetes anyagok használata óvónői munkám során is vonzott. A fosztás iránt való érdeklődésem drága emlékű Kati nénémnek köszönhető. Az általa készített használati tárgyak készítése közben lestem el a munka fortélyait. A Békéscsabán a Megyei Művelődési Központ szervezésében népi játszóház vezető és gyékény szalma csuhé tárgykészítő vizsgát tettem. Használati tárgyakat, bábokat készítek a csuhé felhasználásával. Szalainé Bana Erzsébet szalma- és csuhéfonó 5200 Törökszentmiklós A néphagyományhoz való kötődésem a megszületésemkor kezdődött. Kisgyerek korom óta természeti környezet vett körül. Óvónői munkámban is jelentős szerepet játszott a hagyomány ápolás. Gyakorlati tudásomat népijáték és nép kismesterség oktatói szakképesítés megszerzésével gyarapítottam.

5 Gelencsér Mária kaskötő és kosárfonó szakoktató 5200 Törökszentmiklós, Batthyányi u Telefon: 06 56/ , 06 20/ Seregélyesen születtem, az általános iskolát a szülőfalumban, a középiskolát Székesfehérváron végeztem. A Kecskeméti Óvónő- képző után a Seregélyesi Napközi Otthonos Óvodában voltam óvónő ben a Budapesti Művelődési Központban szervezett Felsőfokú Népijáték és Kismesterség Szakoktató Képzőben népi játék és kosárfonó szakoktató oklevelet szereztem. Mesterem F.Tóth Mária volt, akitől nem csak a szakma fortélyait tanultam meg, hanem azt is, hogy a hagyományátörökítő munkát továbbfolytatni csak a lehető legnagyobb felkészültséggel lehet ben Törökszentmiklósra költöztem, itt alakítottam ki nyitott műhelyemet ben Békéscsabán elvégeztem a gyékény szalma csuhé tárgykészítő szakot. Karancsi Gábor kosárfonó 5200 Törökszentmiklós, Rákóczi u. Telefon: 06 30/ Már gyermekkoromban láttam, ahogy édesapám a házkörül használatos tárgyak között különböző vesszőkosarakat is font. Gelencsér Mária kosárfonónak köszönhetem, hogy a gyermekkori emlékeket felidézve elkészülhetett az első darab és felkeltette kíváncsiságomat a mesterség iránt, elém tárva a kosárfonás ma is megújuló lehetőségeit. Ismereteimet folyamatosan bővítem, szeretnék több fonástechnikát megtanulni, és olyan tárgyakat készíteni, amelyeket a ma embere ia szívesen használ.

6 Kormos Ilona kosárfonó-virágkötő 5200 Törökszentmiklós, Deák F. u. 52. Telefon: 06 56/ , 06 70/ december 29-én születtem Szolnokon. Törökszentmiklósra a házasságkötésemkor költöztem. Bár már dédapám is kosárfonó volt, de idő hiányában nem tudtam az Ő életében tőle tanulni. Gelencsér Mária műhelyében tanultam a kosárfonás alapjait. A kosárfonás mellett virágkötészettel foglalkozom. Kompozícióimban szívesen alkalmazom a kosárfonásnál tanultakat. A mai napig folyamatosan fejlesztem tudásomat. Takács Magdolna kosárfonó 5200 Törökszentmiklós, Fáy ltp. Telefon: 06 30/ Törökszentmiklóson születtem november 15-én, itt végeztem iskoláimat, majd dolgoztam üvegművesként és a szociális munka területén. Régen vonzott a kézművesség, de mindez 2002-ben realizálódott, mikor életem egy nehéz szakaszában találkoztam Gelencsér Mária kosárfonó mesterrel. Tőle erőt, hitet kaptam, ugyanakkor megismerkedtem egy ősi mesterség fortélyaival, titkaival, művészetével. A mai napig fejlesztem tudásom, készítem a népi ihletésű és modern formájú kosarakat.

7 Sántha Lajos kosárfonó - fonott bútor készítő 5200 Törökszentmiklós, Batthyány u Telefon: 06 30/ március 27-én Törökszentmiklóson születtem. Az általános, és a középiskolát szülővárosomban végeztem, majd a Győri KTMF-en (jelenleg Széchenyi Egyetem) diplomáztam közlekedésmérnökként. A főiskola elvégzése óta folyamatosan a MÁV-nál dolgozom. A kézművességgel szorosabb kapcsolatba feleségem, Gelencsér Mária jóvoltából kerültem, aki Népijáték és Kismesterség Szakoktató kosárfonó. Én is a kosárfonással foglalkozom szabadidőmben a gyönyörűen kialakított műhelyünkben.. Tagja vagyok a Jász-Nagykun Szolnok megyei Népművészeti Egyesületnek is. Fülöp Ferencné hímző 5200 Törökszentmiklós, Jegenye u. Tel: 06 30/ Gyermekkoromban édesanyámtól tanultam meg varrni, horgolni. A kézimunka szeretete az alkotás öröme azóta is az életem része. Sokféle kézműves tevékenységet kipróbáltam, de legtöbbet a hímzéssel és a csipkekészítéssel foglalkozom.

8 Kubicsekné Konczi Katalin hímző-szövő 5200 Törökszentmiklós, Alkotás u. 9. Telefon: 06 56/ , 06 30/ Törökszentmiklóson születtem és a mai napig is itt élek. Az Apáról Fiúra Alapítványnál, majd a Művelődési Házban ismertem meg a szövést. Olyan mélyen megérintett ez az ősi mesterség, hogy Békéscsabán el- Posta Józsefné hímző 5200 Törökszentmiklós, Ady E. u. 1/a. Érettségi után ápolónőként dolgoztam, majd könyvelő lettem, 1995-től nyugdíjas vagyok. A helyi Aranyfonal díszítőművészeti szakkörnek 2001-től tagja, 2005-től vezetője vagyok. A Kézműves Örökség egyesületben 2008 óta tevékenykedem. A Jász Népi Díszítőművészeti Alkotó közösségben hímző ismereteimet fejlesztem. Jászsági szűcsminták textíliákon c. könyvben két önálló tervezésű terítő mintám is megjelent. Mestereim Misi Éva és Vasné Sass Katalin. 10 végeztem a szőnyegszövő-oktatói képzést, és eközben Molnárné Borikától nagyon sok mindent megtanultam a szövésről. A hímzéssel már óvodás koromban ismerkedtem, nagymamáim tanítgattak, de csak néhány éve érett meg bennem az elhatározás hogy alaposabban megismerjem tájegységeink mintakincsét. Vissza is tértem Békéscsabára és dr. Illés Károlynétól tanultam a népi hímzést és tervezést. Szeretnék minél többet megtanulni, bemutatni és továbbadni elődeink hímzés kultúrájából.

9 Kovács Menyhértné Balogh Margit hímző-szövő 5200 Törökszentmiklós, Rózsa F. u. 1. Telefon: 06 56/ , 06 70/ ben születtem Törökszentmiklóson. Négy évig az Újballai tanyasi iskolába, majd a hunyadi úti iskolába jártam. Gyermekko- rom óta vonz a kézimunka, édesanyám és nővéreim mellett már 4 éves koromtól varrogattam. Munkahelyemen, a Mezőgépnél, Cérnaklub működött, ahol a hímzésen kívül a makramé csomózással és a gobelinnel is megismerkedtem. Több kiállításon vettünk részt, ahol munkáim elismerésben részesültek ben az Apáról Fiúra Alapítvány szervezésében Sárándi Gabriella oktató segítségével szőni tanultam. Azóta is gyakorlom, kedvenc időtöltésem lett. Karancsi Gáborné szövő 5200 Törökszentmiklós, Rákóczi u ban születtem, a kézművességhez mindig is vonzódtam. Egy kézműves táborban ismerkedtem meg a szövéssel. Elvarázsolt a természetes anyagokban rejlő sokszínűség és lehetőség. Szövés közben megszűnik az idő, megnyugszik a lélek. 11

10 Molnár Jánosné Kóródi Borbála szövő népi iparművész 5200 Törökszentmiklós, Petőfi S. u. 58/a Telefon: 06 56/ , 06 30/ A szövéssel 1987-ben ismerkedtem meg Gödöllőn, Kunszt Veronika Népi iparművész tanítványaként. Ő indította el bennem a népművészet és a szövés iránti szeretetet. 10 évig jártam vissza a táborába ben szövő szakoktatói vizsgát tettem Békéscsabán, 2002-ben népi iparművész címet kaptam. Az oktatás legalább olyan örömet jelent számomra, mint a szövés. Folyamatosan zsűriztetek, kiállításokon, kézműves vásárokon veszek részt országon belül és kívül. Kenyeres Mihályné szövő 5200 Törökszentmiklós, Templom u. 2/a Telefon: 06 30/ Törökszentmiklóson születtem, itt is élek férjemmel és három gyermekemmel. A szövéssel 2001-ben ismerkedtem meg. Eleinte csak rongyszőnyeg szövéssel foglalkoztam, majd jelentkeztem Molnárné Borika 12 szövőtanfolyamára, itt több féle technikát megtanultam. Szabadidőmben jelenleg is szövök.

11 Buczkó Ferencné szövő 5200 Törökszentmiklós, Alkotás u. 10. Óvodapedagógusként dolgozom a Kis fürkész óvodában. Mindig szerettem és szeretem a gyerekekkel való közös alkotásokat, kézműves tevékenységeket. A szövéssel hobbi szinten foglalkozom. Molnárné Borika szövőtanfolyamán ismerkedtem meg a szövéssel és az alkotás örömével. Jelenleg az egyesület munkájában a játszóházi foglalkozásokban kapcsolódok be aktívan. Deákné Szécsi Ildikó szövő 5200 Törökszentmiklós, Fáy ltp. 7/2 3/14. Telefon: 06 56/ , 06 30/ ben az Apáról Fiúra Alapítvány szövőtanfolyamán ismerkedtem meg a szövéssel. Legszívesebben birkagyapjúból dolgozom és a székely festékes mintákat szeretem. Készítek tarisznyát, futókat, fali- és padlószőnyeget. 13

12 Kiállítások Vásárok 14

13 Programok Advent négy vasárnapja Kézműves foglalkozások 15

14 Kézműves Örökség Egyesület Törökszentmiklós Egyesületünk november 14-én alakult 14 törökszentmiklósi kézműves kezdeményezésére, és az Ipolyi Arnold Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény támogatásával. Székhelyünk a Helytörténeti Gyűjtemény. A jelenlegi taglétszámunk 22 fő. Tagjaink között található: Fegyverműves (1 fő) Díszműkovács (1 fő) Tojásíró (1 fő) Porcelánfestő (1 fő) Kályha és kemenceépítő (1 fő) Bognár faműves (1 fő) Szalma gyékény csuhéfonó (2 fő) Fonott bútorkészítő (1 fő) Kosárfonó (4 fő) Hímző (3 fő) Szövő (6 fő) 6 fő rendelkezik oktatói végzettséggel. A Helytörténeti Gyűjteményben ünnepkörökhöz kapcsolódva tartunk kézműves foglalkozásokat. Nyáron Mesterségről mesterségre táborunkba várjuk a gyermekeket, ahol játékos formában ismerkednek több féle mesterséggel. Önkormányzati támogatással, több civil szervezet összefogásával valósítjuk meg az Advent 4 vasárnapja c. programunkat. Rendezvényeinkre a város lakosságán kívül a hozzánk látogató vendégeket is szívesen látjuk, ahol kipróbálhatják kézügyességüket, termékeinkből vásárolva népszerűsíthetik alkotóinkat, városunkat. Városunkon kívül is vállalunk mesterség bemutatót, kézműves foglalkozást, népi játékvezetést, rendezvényeken, kézműves vásárokon. Alkotóink szívesen fogadják a meghívásokat kiállításokra, egyénileg és több személy együtt is. Molnár Jánosné elnök Elérhetőségeink: Cím: 5200 Törökszentmiklós, Almásy u. 20. Telefon: 06 30/ , 06 30/

NESZ XxI. évfolyam 2014. december

NESZ XxI. évfolyam 2014. december n é p m ű v é s z e t i h í r m o n d ó NESZ XxI. évfolyam 2014. december Kedves Olvasóink, 2014 karácsonya a 15. közös karácsonyom a Mesterség és Művészettel. Sokat kaptam általa és remélem, sokat adhattunk

Részletesebben

Mesterségem címere a használható hagyomány, a népi kézművesség stratégiája

Mesterségem címere a használható hagyomány, a népi kézművesség stratégiája Mesterségem címere a használható hagyomány, a népi kézművesség stratégiája Helyzetelemzés-szinopszis Készült a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet megbízásából 2013 Hagyományok

Részletesebben

BÁTA. 2. Természeti értékek: Duna-Dráva Nemezti Park Duna, Holt-Duna, Gemenc. 3. Kulturális látnivalók: (tájház, múzeum, kiállítás, gyűjtemény, egyéb)

BÁTA. 2. Természeti értékek: Duna-Dráva Nemezti Park Duna, Holt-Duna, Gemenc. 3. Kulturális látnivalók: (tájház, múzeum, kiállítás, gyűjtemény, egyéb) BÁTA 1. A település területére vonatkozó információk: Teljes terület 6132 ha Ebből szántó 3000 gazdasági erdő 1986 védett terület 200 ipari hasznosítású 20 terület Egyéb: belterület 170 Polgármesteri Hivatal:

Részletesebben

A NESZ május 24-én tartja soron következő küldöttgyűlését a Hagyományok Házában.

A NESZ május 24-én tartja soron következő küldöttgyűlését a Hagyományok Házában. Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Küldöttgyűlés A NESZ május 24-én tartja soron következő küldöttgyűlését a Hagyományok Házában. Tagszervezeti Fórum Aki esetleg nem volt ott, és érdekli

Részletesebben

NESZ XxI. évfolyam 2014. október

NESZ XxI. évfolyam 2014. október n é p m ű v é s z e t i h í r m o n d ó NESZ XxI. évfolyam 2014. október Tartalomjegyzék 2 Mesterek és műhelyek 4 Takáts Zoltán kovács céhmester, iparművész 12 Pongrácz Zoltán faműves 18 Marczell Kolos

Részletesebben

Használható hagyomány

Használható hagyomány Használható hagyomány FALUSI TURIZMUS Tájékoztató 2010/2. FALUSI TURIZMUS TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Bevezetô (Igyártó Gabriella) 3 Kézmûvesség és turizmus (Igyártó Gabriella) 3 Hagyomány és használhatóság

Részletesebben

Magyar Kézműves Remek címet érdemeltek

Magyar Kézműves Remek címet érdemeltek Magyar Kézműves Remek 2007 A 2007-ben meghirdetett felhívásunkra érkeztek be eddig a legnagyobb számban nagyon színvonalas pályamunkákat. Ezért már a hatodik alkalommal változatlan összetételben dolgozó

Részletesebben

PORTFÓLİÓK. (Grundtvig - GRLP-2010-9) 2010. augusztus 1 2012. július 31. Tudás Alapítvány. Women, You can (WYN)

PORTFÓLİÓK. (Grundtvig - GRLP-2010-9) 2010. augusztus 1 2012. július 31. Tudás Alapítvány. Women, You can (WYN) Tudás Alapítvány 6800 Hódmezővásárhely, Holló utca 2. Tel.: +36 30 2483431 / Tel./Fax: +36 62 240001 E-mail: tudas@invitel.hu / Web: http://invitel.hu/tudas Women, You can (WYN) (Grundtvig - GRLP-2010-9)

Részletesebben

Bársony Mihály emlékév lesz 2015

Bársony Mihály emlékév lesz 2015 XXII. évfolyam X. szám 2014. október Ára: 120 Ft Bársony Mihály emlékév lesz 2015 Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Bársony Mihály Tekerőlantos találkozót a hétvégén, ami egyben Mihály-napi vásár

Részletesebben

Az FB a 2014. évi üzleti tervet megismerte és azt egyhangúlag elfogadta, jóváhagyta.

Az FB a 2014. évi üzleti tervet megismerte és azt egyhangúlag elfogadta, jóváhagyta. KIVONAT a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft. felügyelő bizottsági ülésének 2014. március 17-i jegyzőkönyvéből 7/2014 (III.17.) számú FB határozat Az FB a 2014. évi üzleti tervet megismerte

Részletesebben

A LEADER térségek közötti együttműködés projekt keretében elnyert Helyi termékekre, helyi szolgáltatásokra alapozott jó gyakorlatok feltérképezése és

A LEADER térségek közötti együttműködés projekt keretében elnyert Helyi termékekre, helyi szolgáltatásokra alapozott jó gyakorlatok feltérképezése és A LEADER térségek közötti együttműködés projekt keretében elnyert Helyi termékekre, helyi szolgáltatásokra alapozott jó gyakorlatok feltérképezése és hálózatba szervezése Jász-Nagykun- Szolnok megyében

Részletesebben

DECS. 9470 ha. Polgármesteri Hivatal: 7144 Decs, Fő u. 23., 74/595-903, phdecs@terrasoft.hu, Polgármester Biczó Ernő

DECS. 9470 ha. Polgármesteri Hivatal: 7144 Decs, Fő u. 23., 74/595-903, phdecs@terrasoft.hu, Polgármester Biczó Ernő DECS 1. A település területére vonatkozó információk: Teljes terület 9470 ha Ebből szántó 5800 ha gazdasági erdő 150 ha védett terület 1720 ha ipari hasznosítású 40 ha terület egyéb 1760 ha Polgármesteri

Részletesebben

Kedves Tagtársak, Barátaink!

Kedves Tagtársak, Barátaink! A Kiss Áron Magyar Játék Társaság lapja. Megjelenik negyedévente. XIV. évfolyam 1. szám, 2013. augusztus Kedves Tagtársak, Barátaink! Köszöntöm a Forgót várókat az őszi évad kezdetén! Talán eddigi legnehezebb

Részletesebben

A FRANKELES VÁLASZTÁS JELÖLTJEINEK BEMUTATKOZÁSA

A FRANKELES VÁLASZTÁS JELÖLTJEINEK BEMUTATKOZÁSA A FRANKELES VÁLASZTÁS JELÖLTJEINEK BEMUTATKOZÁSA Választás napja: 2015. március 1. 9:00 17:00 BARTA PÉTER 1975. május 16-án születtem. Nagyszüleim vallásos zsidók voltak, szüleimtől tradicionális zsidó

Részletesebben

Hírmondó. 2007. október

Hírmondó. 2007. október Hírmondó SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK ÉS BÉKÉS MEGYE KÖZSÉGI MŰVELŐDÉSI HÁZ VEZETŐINEK A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézet és a Békés Megyei Könyvtár

Részletesebben

Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele megjelenítéssel, kattintson ide.

Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele megjelenítéssel, kattintson ide. Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Elnökségi értekezlet A februári értekezlet témái: Aktuális pályázatok megvitatása; Mesterségek Ünnepe

Részletesebben

Kedves Tagtársak, Barátaink!

Kedves Tagtársak, Barátaink! A Kiss Áron Magyar Játék Társaság lapja. Megjelenik negyedévente. VII. évfolyam 1. szám, 2006. április. Kedves Tagtársak, Barátaink! Idei első Forgó számunkban örömmel jelentem, hogy ismét elnyertük a

Részletesebben

Mesterségem címere a használható hagyomány, a népi kézművesség stratégiája II.

Mesterségem címere a használható hagyomány, a népi kézművesség stratégiája II. Mesterségem címere a használható hagyomány, a népi kézművesség stratégiája II. Jó példák tára Készült a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet megbízásából 2013 Hagyományok Háza

Részletesebben

len mozdulatnak sem látta többé értelmét.

len mozdulatnak sem látta többé értelmét. apr4_layout 1 2012.04.06. 10:23 Page 1 A síron túl Kiment a kertjébe és nézegette a gyümölcsfáit. A tavasz némelyiket már virágbaborította, a többiekre pedig sokat sejtető rügyeket fakasztott. Érezte,

Részletesebben

ESZNYÉTENI 2014. április 16. XXI. évfolyam 2. szám Megjelenik negyedévente RÓNIKA

ESZNYÉTENI 2014. április 16. XXI. évfolyam 2. szám Megjelenik negyedévente RÓNIKA K KESZNYÉTENI KRÓNIKA 1 2014. 04 16. ESZNYÉTENI 2014. április 16. XXI. évfolyam 2. szám Megjelenik negyedévente RÓNIKA Térítésmentes Az önkormányzat információs lapja A PROGRAMOK RÉSZLETES ISMERTETÉSE

Részletesebben

NESZ XX. évfolyam 2013. július

NESZ XX. évfolyam 2013. július n é p m ű v é s z e t i h í r m o n d ó NESZ XX. évfolyam 2013. július M 1 m Tartalomjegyzék 2 Mesterségek Ünnepe 4 Mesterek és műhelyek 6 Suba subával, guba gubával 12 Teremtő kelme 18 Juhtartás és pásztorélet

Részletesebben

Lövői Krónika 2014. Egy vérből valók vagyunk - Koncert egy magyar óvodáért

Lövői Krónika 2014. Egy vérből valók vagyunk - Koncert egy magyar óvodáért Egy vérből valók vagyunk - Koncert egy magyar óvodáért A történet néhány évvel ezelőtt, az Országos Erdészeti Egyesület Győri Magánerdős Helyi Csoportjának kárpátaljai kirándulásán kezdődött. Visk község

Részletesebben

Elnökségi értekezlet. Nemzetközi kapcsolatok

Elnökségi értekezlet. Nemzetközi kapcsolatok Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Elnökségi értekezlet A januári értekezlet témái voltak: A NESZ anyagi helyzetének elemzése; Döntés a tagszervezeti pályázatokról; A 2014. évi bérek, juttatások

Részletesebben

KAPTÁR. Tokajiné Demecs Katalin. Tisztelt Ünneplők, Hölgyeim, Uraim!

KAPTÁR. Tokajiné Demecs Katalin. Tisztelt Ünneplők, Hölgyeim, Uraim! KAPTÁR XV. évf. 2. (102.) szám A Jász-Nagykun-Szolnok megyei könyvtárak híradója 2006. Tokajiné Demecs Katalin ÜNNEPI KÖNYVHÉT MEGNYITÁSA 2006. JÚNIUS 7. Tisztelt Ünneplők, Hölgyeim, Uraim! 77. Ünnepi

Részletesebben

Jelölés a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére

Jelölés a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére Jelölés a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére A. Az elem neve FEDŐLAP Élő hagyományok Kalocsa kulturális terében: hímzés, viselet, pingálás, tánc B. Az érintett közösség(ek), csoport(ok) vagy

Részletesebben

Tisztújító küldöttgyűlés

Tisztújító küldöttgyűlés Tisztújító küldöttgyűlés November 16-án került sor a NESZ idei második küldöttgyűlésére Budapesten, az Ében Hotelben, mely egyben tisztújító küldöttgyűlés is volt. Elsőként a Mandátumvizsgáló Bizottság

Részletesebben

Kari Közlöny. 2013/14. 4. szám TARTALOM DÍSZOKLEVELEK ADOMÁNYOZÁSA 2014. AUGUSZTUS 30. Gránit díszoklevél

Kari Közlöny. 2013/14. 4. szám TARTALOM DÍSZOKLEVELEK ADOMÁNYOZÁSA 2014. AUGUSZTUS 30. Gránit díszoklevél A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM JUHÁSZ GYULA PEDAGÓGUSKÉPZŐ KAR HIVATALOS TÁJÉKOZTATÓJA Kari Közlöny 2013/14. 4. szám TARTALOM Gránit díszoklevél 1 2014. 08. 30. 10 ÓRA Gyémánt díszoklevelek 2 Arany díszoklevelek

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A HERMANN ALICE ÓVODA MAGASABB VEZETŐI PÁLYÁZATÁNAK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ELŐTERJESZTÉS A HERMANN ALICE ÓVODA MAGASABB VEZETŐI PÁLYÁZATÁNAK ELBÍRÁLÁSÁRÓL Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 62.686/2010. 63.725/2010. 62.685/2010. 62.684/2010. 63.556/2010. CÍM: ELŐTERJESZTÉS A HERMANN ALICE ÓVODA MAGASABB VEZETŐI PÁLYÁZATÁNAK

Részletesebben

SEREGÉLYES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI LAPJA XXIII.

SEREGÉLYES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI LAPJA XXIII. SEREGÉLYES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI LAPJA XXIII. évfolyam 3. szám 2014. október TÁJÉKOZTATÓ A 2010 2014-ES ÖNKORMÁNYZATI CIKLUSRÓL 2010 20142. oldal 12. oldal 19. oldal 23. oldal TARTALOM: Összefoglaló

Részletesebben

KAPTÁR. Az ünnepi könyvhét megyei megnyitója. XIV. évf. 2-3. (99.) szám A Jász-Nagykun-Szolnok megyei könyvtárak híradója 2005.

KAPTÁR. Az ünnepi könyvhét megyei megnyitója. XIV. évf. 2-3. (99.) szám A Jász-Nagykun-Szolnok megyei könyvtárak híradója 2005. KAPTÁR XIV. évf. 2-3. (99.) szám A Jász-Nagykun-Szolnok megyei könyvtárak híradója 2005. Az ünnepi könyvhét megyei megnyitója 76. Ünnepi Könyvhét megyei megnyitója Kiadós beszélgetések Jászok találkozója

Részletesebben