ÖSSZEFOGLALÓ. Budapest - Szolnok Szajol -

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÖSSZEFOGLALÓ. Budapest - Szolnok Szajol -"

Átírás

1

2

3 Budapest - Szolnok Szajol - Békéscsaba Lıkösháza, oh. vasútvonal rekonstrukciója III./1-es ütem: Gyoma(kiz.) Békéscsaba(bez.) vonalszakasz ÖSSZEFOGLALÓ ELİZMÉNYEK A PROJEKT BEMUTATÁSA A PROJEKT MŐSZAKI TARTALMA A PROJEKT IDİBENI ÜTEMEZÉSE ELVÉGZETT FELADATOK, A PROJEKT KÉSZÜLTSÉGE MÁJUS

4 Gyoma (kiz.) Békéscsaba (bez.) vasútvonal rekonstrukciója III/1 ütem Összefoglaló KÖZOP 2. PRIORITÁS ELİZMÉNYEK A Budapest Lökösháza vasútvonal az európai törzshálózat, a Páneurópai IV. közlekedési folyosó része, egyik legfıbb összeköttetés a Balkán felé. A vasútvonalat az Európai Unió követelményeinek megfelelıen folyamatosan kétvágányú pályává kell alakítani, V = 160 km/h sebesség és 225 kn tengelyterhelés biztosításával. A Gyoma és Békéscsaba állomások közötti vonalszakasz kétvágányú és villamosított. A bal vágány az 1960-as évek elején épült 48 kg/fm súlyú sínekbıl, H és T jelő vasbeton aljakon, hézagnélküli kivitelben, mint egyvágányú pálya. A bal vágányon évtizedek óta sebességkorlátozás van, melynek mértéke 60 ill. 40 km/óra. A jobb vágányon a megengedett sebesség jelenleg 120 km/óra. Ezt a sebességet csak minimális mértékben kell jelenleg korlátozni. Csárdaszállás, Mezıberény és Murony állomásokon mindkét vágány átépült az elmúlt idıszakban végrehajtott korszerősítés során. A vonalszakaszon a korszerősítés a 90-es évek közepén fejezıdött be. Ekkor Mezıberény állomáson történt átépítés és Murony-Murony elágazás között épült meg az új jobb vágány. Murony és Murony elágazás között a bal vágánnyal kapcsolatban semmilyen beavatkozás nem történt, ezért ebben az állomásközben a bal vágány le van zárva. Murony elágazás - Békéscsaba és Békéscsaba állomáson az elmúlt idıszakban nem történt korszerősítés. Békéscsaba állomás átmenı fıvágánya 60 km/óra sebességgel üzemel. A vonalon az engedélyezett tengelyterhelés 210 KN.

5 Gyoma (kiz.) Békéscsaba (bez.) vasútvonal rekonstrukciója III/1 ütem Összefoglaló KÖZOP 2. PRIORITÁS A vonalszakasz korszerősítésének alapvetı kiindulási feltétele, az egységes 160 km/h sebességre alkalmas pályaszakasz kiépítése, mely magában foglalja a közbensı állomások teljes átépítését is. Békéscsaba állomás a 120-as vonal egyik legjelentısebb állomása, itt ágazik ki a 128- as Gyula felé menı vonal, és csatlakozik a Telekgerendás felé menı 135-ös vonal. Békéscsaba tervezett állapot (torzított helyszínrajz) A korszerősítés korábbi ütemeként, évben került sor Békéscsaba Lıkösháza országhatár vonalszakasz rehabilitációjára. Ezen munkák keretében csupán részleges felújításra került sor. A vasúti pálya egy vágányon részben használt anyagból, helyben épült át, az útátjárók szintben kerültek felújításra. A Budapest Lökösháza vasútvonal I. és II. ütemében Gyoma állomásig a rekonstrukciós munkák elkészültek. A tervezett III. ütem, a Gyoma (kiz.) Békéscsaba Lökösháza(oh.) vasútvonalszakasz rekonstrukciójának célja a vonalszakasz engedélyezett sebességének 160 km/h-ra, megengedett tengelyterhelésének 225 kn-ra emelése, valamint a kétvágányú pálya kiépítése az országhatárig. További feladat az ezzel kapcsolatos feltételeket megteremtı infrastrukturális fejlesztés, ami érinti a pályát és létesítményeit (vágányhálózat, váltók, mérnöki létesítmények, felsıvezeték, stb.), a biztosító berendezéseket, a távközlı rendszert és a vasútépítéshez szervesen kapcsolódó utak mőtárgyak építését.

6 Gyoma (kiz.) Békéscsaba (bez.) vasútvonal rekonstrukciója III/1 ütem Összefoglaló KÖZOP 2. PRIORITÁS A projekt III. üteme két részre van bontva. A III/1. ütemben Gyomától Békéscsaba állomásig kerül átépítésre a vasútvonal, a forgalom fenntartása és folyamatos biztosítása mellett. Békéscsaba több irányba elágazó állomás és egyben végállomás is, tehervonati rendezı és nagy áruforgalommal rendelkezik. A III/2 ütem a Békéscsaba (kiz.) Lıkösháza, országhatár vasútvonal rekonstrukcióját foglalja magába. A tervezett vonalszakasz rekonstrukciójának célja a jelenlegi egy vágány mellé, a második vágány megépítése. A második vágány 160 km/h-ra sebességre lesz kiépítve, a megengedett tengelyterhelés 225 kn. A PROJEKT BEMUTATÁSA III/1 ütem feladatai: Gyoma (kiz) Békéscsaba (bez.) vonalszakasz vasúti pálya átépítése (TEN-T közlekedési folyosó része) ( Ceglédi és Békéscsabai alállomás átépítése.) Gyoma (kiz) Békéscsaba (bez.) vonalszakasz állomási és vonali biztosítóberendezéseinek átépítése (ETCS Level2 csatolófelületeinek biztosításával.) ( ); Beruházó: Tervezık: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztı Zrt. MÁVTI Kft., RODEN Mérnıki Tervezı Kft., FİMTERV Zrt., TRANSINVEST Kft. Vállalkozó: év során nyílt közbeszerzés útján kerül kiválasztásra a vállalkozó. Mérnök: év során nyílt közbeszerzés útján kerül kiválasztásra a vállalkozó. Beruházási költség: A Támogatási Kérelem alapján a tervezett beruházási költség, bruttó 100mrd Ft, amely tartalmazza a kivitelezés költségét, a Mérnök díját és az egyéb járulékos költségeket is. A PROJEKT MŐSZAKI TARTALMA Gyoma (kiz.) Békéscsaba (bez.) vonalszakasz pályaépítési munkák A megépülı pálya ívviszonyai és az alépítményi teherviselı rétegszerkezete alkalmas lesz a v=160 km/ó sebességre, részleges alépítmény csere. Murony Békéscsaba között 2. vágány teljes értékő kiépítése, A tengelyterhelés az átépítést követıen 225 kn lesz. Az új pálya felépítménye UIC 60 rendszerő sínekkel, vasbeton aljakkal, hézagnélküli kivitelben készül. Korrekcióknak megfelelı új felsıvezetéki rendszer kialakítása. Valamennyi állomáson aluljáró épül a peronok megközelítésére. Az esélyegyenlıséget rámpák, illetve liftek biztosítják. Gyomaendrıd belterületén új közúti aluljáró. Csárdaszállás állomás építési munkái A két átmenı fıvágány 160 km/h, bal megelızı vágány 80km/h sebességnek megfelelı kiépítése. Az állomáson három vonatfogadó vágány, a II., III. sz. átmenı-, és I. sz. bal megelızı fıvágány átépül.

7 Gyoma (kiz.) Békéscsaba (bez.) vasútvonal rekonstrukciója III/1 ütem Összefoglaló KÖZOP 2. PRIORITÁS Az I. és III. sz. vágány mellett 250 m hosszú sk+55 magasperon épül. Teljesen új villamos felsıvezetéki rendszer épül. Korszerő váltófőtés a biztosítóberendezések központi állításába vont váltók esetében, váltófőtı és biztosítóberendezési (tartalék) oszloptranszformátorok Térvilágítás (peron, aluljáró, stb.), 0,4 kv-os villamos energiaellátás korszerősítése. Új gyalogos aluljáró építése, az esélyegyenlıség biztosításával. Mezıberény állomás átépítési munkák A két átmenı fıvágány 160 km/h, jobb megelızı vágány 80 km/h sebességnek megfelelı kiépítése. Az állomáson három vonatfogadó vágány, az I., II. sz. átmenı-, és a III. sz. jobb megelızı fıvágány átépül. Az I. és III. sz. vágány mellett 420 illetve 400 m hosszú sk+55cm magasperon épül. Teljesen új villamos felsıvezetéki rendszer épül. Korszerő váltófőtés a biztosítóberendezések központi állításába vont váltók esetében, váltófőtı és biztosítóberendezési (tartalék) oszloptranszformátorok. Térvilágítás (peron, aluljáró, stb.), 0,4 kv-os villamos energiaellátás korszerősítése. Az állomás felvételi épület az mőszaki és forgalmi követelmények szerint átépül. Új gyalogos aluljáró építése, az esélyegyenlıség biztosításával. Az állomás felett átívelı új közúti felüljáró kiépítése, a 47.-es számú fıút különszintő átvezetése. Murony állomás pályaépítési munkák A két átmenı fıvágány 160 km/h, a két megelızı vágány 80 km/h sebességnek megfelelı kiépítése. Az állomáson négy vonatfogadó vágány, a II., III. sz. átmenı-, I. sz. jobb- és IV. sz. bal megelızı fıvágány épül. A jelenleg szünetelı békési vasútvonal állomáson belüli váltóval ágazik ki. Az állomás páros végén az I. sz. vágányból kiágazó iparvágány csatlakozó íve átépül. Az I- II. sz. vágányok között létesítendı sk+55 magasperon helyének biztosítása érdekében az I. sz. vágányt a felvételi épület elıtt ki kell hajlítani a vágány végéig. Felvételi épületet, az áruraktárát és a VI. sz. rakodóvágányt meg kell szüntetni. A rakodás biztosítására az I. sz. vágány mellé V. sz. csonka rakodóvágányt kell építeni. Új felvételi épület épül a korábbival megegyezı oldalon. Az I-II. és III-IV. sz. vágányok között 250 m hosszú sk+55 magasperonok épülnek, megközelítésük, gyalogos aluljáróval biztosított (megközelítés: lépcsı és mozgáskorlátozottak és babakocsival közlekedık részére rámpa, az esélyegyenlıség javítása érdekében). Peronokon 25 m hosszú perontetı épül. Teljesen új villamos felsıvezetéki rendszer épül. Korszerő váltófőtés a biztosítóberendezések központi állításába vont váltók esetében, váltófőtı és biztosítóberendezési (tartalék) oszloptranszformátorok. Térvilágítás (peron, aluljáró, stb.), 0,4 kv-os villamos energiaellátás korszerősítése. Új gyalogos aluljáró építése, az esélyegyenlıség biztosításával.

8 Gyoma (kiz.) Békéscsaba (bez.) vasútvonal rekonstrukciója III/1 ütem Összefoglaló KÖZOP 2. PRIORITÁS Békéscsaba állomás Személyvonati vágányok átépülnek. (IA, IB) Személyvonati fogadó-és indítóvágány folytatása a Gyula Vésztıi vonal II.(IIA, IIB) Személyvonati fogadó- és indítóvágány Bal átmenı fıvágány Murony felé, illetve a Lökösházi vonal folytatása Jobb átmenı fıvágány Murony felé A személyvonati fogadó és indító vágányok száma eggyel csökken ugyan, viszont az aluljárón át megközelíthetı magasperonok és az elınyös vágánykapcsolatok révén a jelenleginél kedvezıbb forgalom lebonyolítást tesz lehetıvé. Utasperonok: I. sz. vágány mellett szintbeli-, II-III. és IV-V. sz. vágányok között gyalogos aluljárón át megközelíthetı 400m hosszú sk+55 magasságú peron épül, 50-50m perontetıvel. Megközelítése: I. sz. vágány szintbeli, II-III. és IV-V. sz. vágány aluljárón át lépcsıvel, a mozgáskorlátozottak és babakocsival közlekedık részére lift áll rendelkezésre, az esélyegyenlıség biztosítása érdekében. Utastájékoztató: hangosítás korszerősítése, vizuális utas tájékoztatás kiépítése. Békéscsaba-Nyugat vontatási alállomás átépítése 12 MVA-ról 28 MVA vontatási teljesítményő alállomássá (25 kv). Teljesen új villamos felsıvezetéki rendszer épül. Korszerő váltófőtés a biztosítóberendezések központi állításába vont váltók esetében, váltófőtı és biztosítóberendezési (tartalék) oszloptranszformátorok. Térvilágítás (peron, aluljáró, stb.), 0,4 kv-os villamos energiaellátás korszerősítése. A mőemlékké nyilvánított állomási felvételi épület átépítésre kerül. A mőszaki berendezések (elektronikus biztosítóberendezés, távközlı berendezések, adatátviteli berendezések, áramellátás, kábelfogadó, stb.) a régi épület átépítése után nyerik el végleges helyüket. Tehervonati vágányok nem épülnek át. Biztosító berendezés: elektronikus berendezés épül, mely a személyvonati tehervonati vágányokat és nyíltvonali vágányokat fedi le. Tehervonati vágányokon 20 db váltó cseréje, Tehervonati vágányokon váltó és vágányszabályozás. Új gyalogos aluljáró építése az esélyegyenlıség biztosításával. Mezımegyer új gyalogos-kerékpáros aluljáró építése az esélyegyenlıség biztosításával. Orosházi úti 2x2 sávos új közúti felüljáró kiépítése, az Orosházi út különszintő átvezetése. Ihász utca folytatásában, a vasútállomás felett átívelı gyalogos felüljáró átépítése az esélyegyenlıség biztosítása mellett. Szerdahelyi úti közúti, gyalogos és kerékpáros aluljáró kiépítése Vasútállomás elıtti tér rendezése Valamennyi állomáson kiépítésre kerül még: Biztosító berendezés: távvezérelt elektronikus berendezés épül (Csárdaszállás, Mezıberény, Murony állomásokon, Békéscsaba állomással mint KÖFI központtal). A távvezérelt üzemben történı kezeléshez, megfelelı tőz-, és betörésvédelmet, valamint video felügyeletet biztosítani kell. Új vonali biztosítóberendezési, optikai és erısáramú kábelek fektetése. Távközlés: A távközlési és utastájékoztató berendezések korszerősítése (hangos és vizuális), távvezérelt üzemmódban történı kezelésének

9 Gyoma (kiz.) Békéscsaba (bez.) vasútvonal rekonstrukciója III/1 ütem Összefoglaló KÖZOP 2. PRIORITÁS biztosítása. Szinergiát kell teremteni a kötöttpályás (vasút) és közúti (autóbusz, egyéni közlekedés, stb.) között P+R rendszer segítségével, illetve az állomások mellett kiépített B+R parkolók a bicikli közlekedés fejlıdését is elısegíthetik. A PROJEKTEK IDİBENI ÜTEMEZÉSE A projekt kezdete, szerzıdéskötés idıpontja: A Mőszaki átadás/ átvétel idıpontja: Projekt zárás : II. félév II. félév I. félév ELVÉGZETT FELADATOK, A PROJEKT KÉSZÜLTSÉGE A III/1. ütem vonatkozásában rendelkezünk a vasúti beruházás lényegét érintı építési engedélyek nagy részével (vasúthatósági-, hídépítési-, útépítési-, magasépítési-, vasúti vontatási célú villamos energetikai építmények-, peronlefedési építési engedélyekkel stb.). A mőemléki felvételi épület engedélyezési tervei elkészültek, a vasút üzemeltetıi jóváhagyást a MÁV Zrt.-tıl megszereztük. Az épület kapcsán az építési engedélyezési eljárás folyamatban van. A vonalszakasz kiviteli tervei elkészültek, a MÁV Zrt.- illetve Hatóság általi jóváhagyások rendelkezésre állnak. Az európai uniós eljárásrendnek megfelelıen a tenderdokumentációk minıségbiztosítása folyamatban van. A kivitelezési munkákra irányuló Támogatási Kérelem dokumentáció 2010-ben beadásra került, jelenleg folyik a minıségbiztosítása. A kivitelezı kiválasztása nyílt közbeszerzés útján történik a Támogatási Kérelem pozitív elbírálása után, mivel a Magyar állam által aláírt Támogatási Szerzıdés birtokában kerülhet csak sor a kivitelezıkkel való szerzıdéskötésre. Az ütemezés szerint a Békéscsaba vasútállomás kivitelezése legkorábban elsı félévben kezdıdhet meg.

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

A 2016-2017 években tervezett budapesti villamoshálózati fejlesztések. 2016. január 28.

A 2016-2017 években tervezett budapesti villamoshálózati fejlesztések. 2016. január 28. A 2016-2017 években tervezett budapesti villamoshálózati fejlesztések 2016. január 28. Megvalósult KÖZOP projektek 1-es és 3-as villamosvonalak fejlesztése Budai fonódó villamoshálózat fejlesztése és Széll

Részletesebben

I. Vasúti Forgalmi Konferencia

I. Vasúti Forgalmi Konferencia I. Vasúti Forgalmi Konferencia 2016. május 18-20. Debrecen Győrffy Attila projektiroda vezető NIF Zrt. A NIF Z rt. va s ú t f ejlesztési projektjei a 2016 2020 években - K özponti Forgalomirányítás Vasúti

Részletesebben

A BUDAPEST ESZTERGOM VASÚTVONAL REKONSTRUKCIÓJA. Molnár Richárd régióvezető

A BUDAPEST ESZTERGOM VASÚTVONAL REKONSTRUKCIÓJA. Molnár Richárd régióvezető A BUDAPEST ESZTERGOM VASÚTVONAL REKONSTRUKCIÓJA Molnár Richárd régióvezető KözOP vasúti kivitelezések (2007-2013) Lakosság [fő] A Budapest Esztergom vasútvonal 35000 30000 25000 20000 15000 10000 5000

Részletesebben

A Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése és a Széll Kálmán tér rekonstrukciója

A Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése és a Széll Kálmán tér rekonstrukciója A Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése és a Széll Kálmán tér rekonstrukciója Vitézy Dávid Vezérigazgató 2013. április 3. 1 2013.03.07. Három fő fejlesztési elem: Budai fonódó villamoshálózat Széll

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2012. évi KÖZBESZERZÉSI TERVE módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2012. évi KÖZBESZERZÉSI TERVE módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2012. évi KÖZBESZERZÉSI TERVE módosításokkal egységes szerkezetben Építési beruházás / Tervezés / Egyéb mőszaki jellegő beszerzés, szolgáltatás 1. Beszerzés

Részletesebben

Előgyergyártott konzolos és konzolos támfalas közlekedési vasbeton elemcsaládok a kerékpáros és gyalogos közlekedési területek növelésére

Előgyergyártott konzolos és konzolos támfalas közlekedési vasbeton elemcsaládok a kerékpáros és gyalogos közlekedési területek növelésére Előgyergyártott konzolos és konzolos támfalas közlekedési vasbeton elemcsaládok a kerékpáros és gyalogos közlekedési területek növelésére Adott esetben hegy- és dombvidéken, vízparton, hídfőknél az egyetlen

Részletesebben

Beruházási diszpozíció 2012. 2/24-es villamos vonal részleges felújítása Rákóczi híd, Vágóhíd végállomás Pályafenntartási munkák

Beruházási diszpozíció 2012. 2/24-es villamos vonal részleges felújítása Rákóczi híd, Vágóhíd végállomás Pályafenntartási munkák Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Műszaki Igazgatóság Műszaki Üzemeltetési Szakigazgatóság 1072 Budapest, Akácfa u. 15. / Telefon: 461-6541 / Fax: 461-6596 / Email: herij@bkv.hu

Részletesebben

VAMAV Kft. és a MÁV Zrt. kapcsolata

VAMAV Kft. és a MÁV Zrt. kapcsolata VAMAV Kft. és a MÁV Zrt. kapcsolata Csek KárolyK igazgató Magyar Államvasutak Zrt. 1 Szakági költségadatok Koncentrált munkáltatás Tervek és eredmények, a kapcsolat Technológiaváltás Sínfejrepedéses sínhiba

Részletesebben

Eger városában megvalósításra kerülő EU-s társfinanszírozású projektek bemutatása, a város-, helyi gazdaságfejlesztés érdekében

Eger városában megvalósításra kerülő EU-s társfinanszírozású projektek bemutatása, a város-, helyi gazdaságfejlesztés érdekében Eger városában megvalósításra kerülő EU-s társfinanszírozású projektek bemutatása, a város-, helyi gazdaságfejlesztés érdekében Habis László Polgármester 2012. március 8. EU-s társfinanszírozott nyertes

Részletesebben

dr. Iván Gábor HORVÁTORSZÁG KÖZLEKEDÉSI INFRASTRUKTÚRÁJA, KAPCSOLATI LEHETŐSÉGEK MAGYARORSZÁGGAL Balatonföldvár 2013. május 14.

dr. Iván Gábor HORVÁTORSZÁG KÖZLEKEDÉSI INFRASTRUKTÚRÁJA, KAPCSOLATI LEHETŐSÉGEK MAGYARORSZÁGGAL Balatonföldvár 2013. május 14. dr. Iván Gábor HORVÁTORSZÁG KÖZLEKEDÉSI INFRASTRUKTÚRÁJA, KAPCSOLATI LEHETŐSÉGEK MAGYARORSZÁGGAL Balatonföldvár 2013. május 14. 1 1. KÖZLEKEDÉSI INFRASTRUKTÚRA DÉL-KELET-EURÓPÁBAN FORRÁS: EURÓPAI BIZOTTSÁG

Részletesebben

A közbeszerzési eljárások egyszerősítése - a lengyel tapasztalatok

A közbeszerzési eljárások egyszerősítése - a lengyel tapasztalatok - a lengyel tapasztalatok Dariusz Piasta Nemzetközi Konferencia a Közbeszerzések Tanácsa szervezésében Budapest, 2011. november 17. Az elıadás vázlata: 1. Egyszerősítés - jelentése és korlátai 2. A kiindulási

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

A NIF Zrt. vasútfejlesztési projektjei a 2016 2020 években

A NIF Zrt. vasútfejlesztési projektjei a 2016 2020 években VAMAV vevőtalálkozó 2016. január 28. Budapest dr. Mosóczi László Igazgató NIF Zrt. A NIF Zrt. vasútfejlesztési projektjei a 2016 2020 években Támogatási források 2014-2020 között Integrált Közlekedésfejlesztési

Részletesebben

J a v a s l a t. - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig J a v a s l

Részletesebben

A hazai közszolgáltató személyszállító vasúti társaságok számára nyújtott pályavasúti szolgáltatások rendszere

A hazai közszolgáltató személyszállító vasúti társaságok számára nyújtott pályavasúti szolgáltatások rendszere A hazai közszolgáltató személyszállító vasúti társaságok számára nyújtott pályavasúti szolgáltatások rendszere Dr. Farkas Gyula Rail Cargo Hungaria Zrt. Közlekedéstudományi Konferencia Gyır, 2012. március

Részletesebben

N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a

N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a 1. számú melléklet N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a Környezeti értékelés véleményezése Nyíregyháza MJV RT

Részletesebben

2015. június 26-i rendes ülésére

2015. június 26-i rendes ülésére 38. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás megindításának jóváhagyása a Támasz

Részletesebben

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL)

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) A Hirdetményben foglalt időpontok előtt befogadott lakáscélú támogatásokra vonatkozó kondíciókat a Hirdetmény 11. sz. melléklete tartalmazza. 9.1. az új

Részletesebben

C Í M L A P SÁNDORFALVA

C Í M L A P SÁNDORFALVA C Í M L A P SÁNDORFALVA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZ ELEKTROMOS ENERGIAELLÁTÁS ÉS TÁVKÖZLÉS VIZSGÁLAT ÉS FEJLESZTÉSI JAVASLAT Új-Lépték Tervező Iroda Bt. Jakab és Soma Bt. 6726 Szeged,

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok megyei közút- és vasúthálózat fejlesztésének és korszerűsítésének aktuális feladatairól

Jász-Nagykun-Szolnok megyei közút- és vasúthálózat fejlesztésének és korszerűsítésének aktuális feladatairól JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE RÉSZÉRE ÖSSZEÁLLÍTÁS a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közút- és vasúthálózat fejlesztésének és korszerűsítésének aktuális feladatairól Budapest, 2008. augusztus

Részletesebben

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 A Szusza Ferenc Stadion labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése keretében a Beszerzés tárgya: létesítmény valamint

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Farkas Eszter Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

ÖSSZEÁLLÍTÁS. Hajdú-Bihar megyei közúthálózat fejlesztésének és korszerősítésének aktuális feladatairól. Debrecen, 2013.

ÖSSZEÁLLÍTÁS. Hajdú-Bihar megyei közúthálózat fejlesztésének és korszerősítésének aktuális feladatairól. Debrecen, 2013. ÖSSZEÁLLÍTÁS a Hajdú-Bihar megyei közúthálózat fejlesztésének és korszerősítésének aktuális feladatairól Debrecen, 2013. szeptember 1 4814. j. ök. út Debrecen (Diószegi Borzán G. Gizella utcák) körforgalmi

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015. 32/2015.(II.10.) KT Dunaföldvár Város Képviselő-testülete az önkormányzati beszerzésekre vonatkozó 2015. évi közbeszerzési tervét jóváhagyja. Felhatalmazza a t a tervben szereplő eljárások megindítására.

Részletesebben

A KÖZOP-3.5.0-09-11-2012-0018 projekt rövid bemutatása

A KÖZOP-3.5.0-09-11-2012-0018 projekt rövid bemutatása A KÖZOP-3.5.0-09-11-2012-0018 projekt rövid bemutatása Rétháti András Célkitűzés: az utóbbi évtizedben számos országban alkalmazott 2+1 / 1+2 sávos keresztmetszetű utak hazai bevezetési lehetőségeinek,

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

2008. október 13-ától kezdıdıen az EUR és CHF alapú hitelek igénylésére vonatkozó új kérelmek befogadását a Bank határozatlan idıre felfüggeszti.

2008. október 13-ától kezdıdıen az EUR és CHF alapú hitelek igénylésére vonatkozó új kérelmek befogadását a Bank határozatlan idıre felfüggeszti. Érvényes: 2008. október 13-ától Kondíciós lista magánszemélyek részére III/2/b. Hitel termékek Biztosítékkal fedezett hitelek - jelzálogfedezető hitelek 2008. október 13-ától kezdıdıen az EUR és alapú

Részletesebben

XVI. Közlekedésfejlesztési és beruházási konferencia

XVI. Közlekedésfejlesztési és beruházási konferencia XVI. Közlekedésfejlesztési és beruházási konferencia Bükfürdő 2015. április 17. Műszaki tervezés kihívásai a közlekedési projektekben avagy az előkészítés fontos kérdései Mangel János FŐMTERV ZRT. 1 Műszaki

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. 2015. évi közbeszerzési terve 1 egységes szerkezetben az 1. és 2. számú módosításokkal.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. 2015. évi közbeszerzési terve 1 egységes szerkezetben az 1. és 2. számú módosításokkal. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata évi közbeszerzési terve 1 egységes szerkezetben az 1. és 2. számú módosításokkal Beszerzést végző szervezeti egység A közbeszerzés tárgya mennyisége CPV kódja az rendje

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

EPER E-KATA integráció

EPER E-KATA integráció EPER E-KATA integráció 1. Összhang a Hivatalban A hivatalban használt szoftverek összekapcsolása, integrálása révén az egyes osztályok, nyilvántartások között egyezőség jön létre. Mit is jelent az integráció?

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail:polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS a torbágyi temető zajvédelméről

Részletesebben

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

Előterjesztés. (ifj. Kovács Róbert kérelme)

Előterjesztés. (ifj. Kovács Róbert kérelme) (ifj. Kovács Róbert kérelme) Kérelem: Az 1901/10, 1901/11, 1901/12 hrsz-ú területek jelenleg Mk (mezőgazdasági kert) övezeti besorolású részben külterületi részben belterületi telkek. A tulajdonos három

Részletesebben

Hőszivattyú. Zöldparázs Kft

Hőszivattyú. Zöldparázs Kft Hőszivattyú Ez az előadás 2010.szeptember 20-án hangzott el. Mivel az internetes keresők hosszú időre megőrzik a dokumentumokat, vegye figyelembe, hogy az idő múlásával egyes technikai megoldások elavulttá

Részletesebben

BUDAPEST, IX. KERÜLET Mester utca Vágóhíd utca Nádasdy utca folytatása Máriássy utca által határolt terület KERÜLET SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA

BUDAPEST, IX. KERÜLET Mester utca Vágóhíd utca Nádasdy utca folytatása Máriássy utca által határolt terület KERÜLET SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA 2011. május TERVEZŐI VÁLASZOK BUDAPEST, IX. KERÜLET Mester utca Vágóhíd utca Nádasdy utca folytatása Máriássy utca által határolt terület KERÜLET SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA 1.1. SZAKHATÓSÁGI TÁBLÁZAT

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 11. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1)

Részletesebben

Szerkezeti változás a 2009. évben

Szerkezeti változás a 2009. évben 02/01/03/05 GVOP Technikai segítségnyújtás (251101) 02/01/04/01 Közlekedési infrastruktúra fejlesztése (251089) 02/01/04/02 Környezetvédelem-Energetika (266312) 02/01/04/03 Környezetvédelem (249790) 02/01/04/04

Részletesebben

A hulladékgazdálkodás átalakulásának jogi kérdései. Dr. D. Tóth Éva Jogi Igazgató

A hulladékgazdálkodás átalakulásának jogi kérdései. Dr. D. Tóth Éva Jogi Igazgató A hulladékgazdálkodás átalakulásának jogi kérdései Dr. D. Tóth Éva Jogi Igazgató Adatszolgáltatás Az adatszolgáltatási kötelezettséget előírja:, Ht. 32/A. (4), 69/2016. (III. 31.) Korm. rendelet Adatszolgáltatásra

Részletesebben

HAJDÚBAGOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉS INTÉZMÉNYEI létszámelőirányzat 2013. évi költségvetés teljesítése

HAJDÚBAGOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉS INTÉZMÉNYEI létszámelőirányzat 2013. évi költségvetés teljesítése 1.c számú melléklet HAJDÚBAGOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉS INTÉZMÉNYEI létszámelőirányzat költségvetés teljesítése fő évi engedélyezett álláshelyek átlag létszám Álláshelyek Vál.tiszt. vis. Ktv. Kjt. Mtv.

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekrıl a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérık vonatkozásában

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekrıl a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérık vonatkozásában 9. melléklet a 14/2010. (X.29.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekrıl a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérık vonatkozásában I. SZAKASZ:

Részletesebben

Az Új Széchenyi Terv -ben megfogalmazott infrastruktúra fejlesztések megvalósítása. Kovács Ákos vezérigazgató-helyettes

Az Új Széchenyi Terv -ben megfogalmazott infrastruktúra fejlesztések megvalósítása. Kovács Ákos vezérigazgató-helyettes Az Új Széchenyi Terv -ben megfogalmazott infrastruktúra fejlesztések megvalósítása Kovács Ákos vezérigazgató-helyettes Az Új Széchenyi Terv 7 programja: 1. Gyógyító Magyarország Egészségipari Program;

Részletesebben

KÖZÚTI FEJLESZTÉSEK LEBONYOLÍTÁSA 2007 ÉS 2020 KÖZÖTT A KÖZLEKEDÉSI OPERATÍV PROGRAMOK KERETÉBEN BALATONFÖLDVÁR, 2015. MÁJUS 13.

KÖZÚTI FEJLESZTÉSEK LEBONYOLÍTÁSA 2007 ÉS 2020 KÖZÖTT A KÖZLEKEDÉSI OPERATÍV PROGRAMOK KERETÉBEN BALATONFÖLDVÁR, 2015. MÁJUS 13. KÖZÚTI FEJLESZTÉSEK LEBONYOLÍTÁSA 2007 ÉS 2020 KÖZÖTT A KÖZLEKEDÉSI OPERATÍV PROGRAMOK KERETÉBEN BALATONFÖLDVÁR, 2015. MÁJUS 13. AZ OPERATÍV PROGRAMOK IDŐSZAKAI KÖZOP [2007-2013] KÖZOP elszámolhatóság

Részletesebben

II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Dél-alföldi Operatív Program. Közösségi Közlekedés fejlesztése c. pályázati felhívásához

II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Dél-alföldi Operatív Program. Közösségi Közlekedés fejlesztése c. pályázati felhívásához II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Dél-alföldi Operatív Program Közösségi Közlekedés fejlesztése c. pályázati felhívásához Kódszám: DAOP 2007-3.2.1 A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154)

Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154) Füzesabony Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése (ÁROP-1.A.2/A - 2008-0154) 2010.12.08. Erdész János Témák Projekttel szembeni elvárások Projektszakaszok, elvégzett feladatok, eredménytermékek

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 1 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Fővárosi

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Szombathely: Banki szolgáltatások

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Szombathely: Banki szolgáltatások /7 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:2666-200:text:hu:html HU-Szombathely: Banki szolgáltatások 200/S 7-2666 SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL SZÓLÓ HIRDETMÉNY Szolgáltatás

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5 hrsz-ú ingatlan vételi ajánlatáról

ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5 hrsz-ú ingatlan vételi ajánlatáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5

Részletesebben

Tárgyévben. A közbeszerzés tárgya (rövid meghatározása - adott esetben részajánlati körönként - mennyiségre utalással)

Tárgyévben. A közbeszerzés tárgya (rövid meghatározása - adott esetben részajánlati körönként - mennyiségre utalással) [Intézmény neve] 2015. évben lefolytatott közbeszerzési eljárások Tárgyi időszak Intézményi kód (6 számjegyű kód) Kezdeményező intézmény neve CPV-kód Árubeszerzés Építési beruházás Szolgáltatás-megrendelés

Részletesebben

Budapest- Esztergom vasútvonal rekonstrukciója II/B ütem - Mérnök

Budapest- Esztergom vasútvonal rekonstrukciója II/B ütem - Mérnök Budapest- Esztergom vasútvonal rekonstrukciója II/B ütem - Mérnök Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/89 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016 április 28.-i ülésére Tárgy: Zirc város egyes belterületi utcáiban lévő csapadékvíz elvezető árkok, átereszek építési és felújítási

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS 10. sz. napirendi pont A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Tanács 2009. évi költségvetésének megtárgyalása Elıadó: Gaszné dr. Szekér Erzsébet

Részletesebben

Előirányzat módosítás állami költségvetéssel való elszámolás miatt

Előirányzat módosítás állami költségvetéssel való elszámolás miatt Előirányzat módosítás állami költségvetéssel való elszámolás miatt Előterjesztés 1. melléklete Sorszám Cím Jogcím Kiadási ei. változás Bevételi ei.vált. 1. 2015. évi bérkiegészítés (augusztus, szeptember)

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése . napirendi pont GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1. Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Javaslat az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Program keretében közlekedésfejlesztési pályázatok

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 1 11. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME MAGYAR KÖZLÖNY 2011. évi 165. szám 41517 7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

Az építőipar számokban

Az építőipar számokban Az építőipar számokban A magyar építőipar az Európai Unión belül 2014. évi termelési érték Ország Mrd Németország 293 Franciaország 164 Nagy-Britannia 157 Olaszország 135 Spanyolország 95 Hollandia 55

Részletesebben

Elfogadásra nem javasolt: 2.e: A célrendszer, a legfontosabb célok megállapítása a Stratégia Munkacsoporttal közösen került kialakításra.

Elfogadásra nem javasolt: 2.e: A célrendszer, a legfontosabb célok megállapítása a Stratégia Munkacsoporttal közösen került kialakításra. Dunaharaszti Településfejlesztési koncepciója és Integrált településfejlesztési stratégiája 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 30. (5) és 31. (1) bekezdés szerinti véleményezése során beérkezett vélemények

Részletesebben

Vonat által vezérelt térvilágítás lehetőségei és megtakarítási potenciálja

Vonat által vezérelt térvilágítás lehetőségei és megtakarítási potenciálja Intelligens térvilágítási rendszer Vonat által vezérelt térvilágítás lehetőségei és megtakarítási potenciálja Szerzők: Bakos Tibor, Malinka József TÉRVILÁGÍTÁS MEGTAKARÍTÁSI LEHETŐSÉGEI Akkor világítson,

Részletesebben

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I.

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. Tájékoztató a felhívás módosításáról - Vállalkozási szerződés keretében Aquincum HÉV megállóhely áthelyezéséhez szükséges munkák tervezése és megvalósítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/23 Vállalkozási

Részletesebben

Szolnok Záhony vasútvonal átépítése I./1-es ütem: Szajol (kiz.) Püspökladány (bez.) vasútvonal felújítása. összefoglaló jelentés 2009. december 14.

Szolnok Záhony vasútvonal átépítése I./1-es ütem: Szajol (kiz.) Püspökladány (bez.) vasútvonal felújítása. összefoglaló jelentés 2009. december 14. Szolnok Záhony vasútvonal átépítése I./1-es ütem: Szajol (kiz.) Püspökladány (bez.) vasútvonal felújítása összefoglaló jelentés 2009. december 14. Projekt megnevezése Forrás Támogatási kérelem kódszám

Részletesebben

A BKK Zrt. 2016. évi közbeszerzési terve

A BKK Zrt. 2016. évi közbeszerzési terve Sorszám Beszerzés tárgya Tervezett indítás dátuma (negyedév) 1. Vezetői készség, képesség fejlesztő tréningek, coaching I 2. Sport, kultúra és iskolakezdési utalvány 3. Vagyonvédelmi rendszerek fejlesztése

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére Szám: 02/79-6/2007 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Csorna Mérnökségi Telep fejlesztése- 1.sz. szerződésmódosítás

Csorna Mérnökségi Telep fejlesztése- 1.sz. szerződésmódosítás Csorna Mérnökségi Telep fejlesztése- 1.sz. szerződésmódosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/31 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015 KÉ

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév Középiskolai felvételi eljárás 2015-2016. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás legfontosabb dátumai 2015.11.13. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

Tolna Megyei Földmérők Napja 2016. Tolna megyei földmérők helyzete a szakmagyakorlási rendelet szerint Németh András TMMK GGT Szakcsoport elnök

Tolna Megyei Földmérők Napja 2016. Tolna megyei földmérők helyzete a szakmagyakorlási rendelet szerint Németh András TMMK GGT Szakcsoport elnök Tolna Megyei Földmérők Napja 2016 Tolna megyei földmérők helyzete a szakmagyakorlási rendelet szerint Németh András TMMK GGT Szakcsoport elnök Földmérők Európai Tanácsa (CLGE) Megyei Földmérő Napok Geodézia

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Lizák János pályázati koordinátor Tárgy: Javaslat az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel megkötött Közszolgáltatási Szerződés módosítására

Részletesebben

Vagyonfelmérés és vagyonkataszter összeállítása

Vagyonfelmérés és vagyonkataszter összeállítása Vagyonfelmérés és vagyonkataszter összeállítása Előadó: Török Gábor fejlesztési koordinátor Szigetszentmiklós, 2016. május 26. Vagyonfelmérés és vagyonkataszter jogi alapjai 2012. évi CLXXXV. törvény a

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/147

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/147 3. sz. korrigendum a "Vállalkozási szerződés keretében a Szántód-Kőröshegy (bez.) - Balatonszentgyörgy(kiz.) vasúti vonalszakasz vasúti pálya, vasúti műtárgy és vasúti felsővezeték, utak építési munkái,

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése Európai Uniós támogatások pályázati roadshowja Széchenyi 2020 GINOP Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése Halász Eszter projektmenedzser Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

2. számú melléklet. Tartalomjegyzék

2. számú melléklet. Tartalomjegyzék 2. számú melléklet Tartalomjegyzék Kereskedelmi ingatlanok: - Tatabánya, Szent Borbála út hrsz 2119/217. - Tatabánya, Szent Borbála út hrsz 2119/216. - Tatabánya, Kertváros hrsz 7319/2 és 6151/134. - Tatabánya,

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL H-3950. Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek -

SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL H-3950. Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL H-3950. Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - az önkormányzat tulajdonában álló külterületi és zártkerti

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 110/2016.

Az előterjesztés száma: 110/2016. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 110/2016. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

Harmosné Végh Mária igazgató

Harmosné Végh Mária igazgató DORNYAY BÉLA ÁLTALÁNOS ISKOLA SALGÓTARJÁN 2005. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ Harmosné Végh Mária igazgató Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata Salgótarján Kassai sor 2. 3100 Tárgy: 2005. éves költségvetési

Részletesebben

Agrár és vidékpolitika aktualitásai 2013. Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár Vidékfejlesztési Minisztérium

Agrár és vidékpolitika aktualitásai 2013. Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár Vidékfejlesztési Minisztérium Agrár és vidékpolitika aktualitásai 2013. Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár Vidékfejlesztési Minisztérium Budapest, 2013. április 30. KAP 2014-2020 KAP 2007-2013 I. pillér II. pillér

Részletesebben

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek)

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Jelentkezői adatok Jelentkező neve: Felvételi azonosító: Születési dátum: Anyja neve:

Részletesebben

Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos építési munkák

Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos építési munkák AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. kötet KÖZBESZERZÉSI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS ÁRAZATLAN KÖLTSÉGVETÉS Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos

Részletesebben

Hidak, alépítmények, felsővezetékek

Hidak, alépítmények, felsővezetékek Hidak, alépítmények, felsővezetékek Virág István osztályvezető VASÚTI ERŐSÁRAMÚ KONFERENCIA Siófok 2015. november 17-19. MÁV Zrt. Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság Híd és Alépítményi Osztály Tartalom

Részletesebben

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15 (Kivonat) 1

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15 (Kivonat) 1 A Felhívás indokoltsága és célja Vállalatok K+F+I tevékenységének a GINOP-2.1.1-15 (Kivonat) 1 Jelen Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT

ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT az Önkormányzat tulajdonában lévő közterületek és ingatlanok térítésmentes átadására a csepeli gerincút első ütemének megépítéséhez Készítette:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének E LŐTERJESZTÉS megbízási szerződések módosítására Készült: 2015. május 28-i ülésére Előterjesztő: Tisztelt Képviselő-testület! A KEOP-1.1.1./C/13-2013-0029 azonosító számú Szécsény kistérség hulladékgazdálkodási

Részletesebben

AF módosítás 2. - Egy gondozási egységes bölcsőde kialakítása meglévő, egykori óvodaépület átalakításával

AF módosítás 2. - Egy gondozási egységes bölcsőde kialakítása meglévő, egykori óvodaépület átalakításával AF módosítás 2. - Egy gondozási egységes bölcsőde kialakítása meglévő, egykori óvodaépület átalakításával Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/126 Egy gondozási egységes bölcsőde kialakítása meglévő, egykori

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész)

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/61 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, C Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE ([ ]) a polgári légi közlekedéshez kapcsolódó műszaki követelményeknek és igazgatási eljárásoknak a 216/2008/EK európai

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM Kőkút út 7., Hrsz.: 2939/1 3200 GYÖNGYÖS MAGYARORSZÁG INGATLAN SZ.: 008 2011. július Rev.01 Page 1 of 6 Megye Régió Heves Mátra / Gyöngyös Lakosság száma Kb. 35.000 Autópálya csatlakozás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

VASÚTI PÁLYA DINAMIKÁJA

VASÚTI PÁLYA DINAMIKÁJA VASÚTI PÁLYA DINAMIKÁJA Dynamics of the railway track Liegner Nándor BME Út és Vasútépítési Tanszék A vasúti felépítmény szerkezeti elemeiben ébredő igénybevételek A Zimmermann Eisenmann elmélet alapján

Részletesebben

Elektron számlacsomag

Elektron számlacsomag 1) Pénzforgalmi ok kondíciói Mikro Elektron Profi Non profit Számlanyitás díja díjmentes díjmentes díjmentes díjmentes Számlán tartandó minimális összeg 0,- 7.000-Ft 7.000-Ft 0,- Számlavezetési díj: (minden

Részletesebben

Korrigendum Budapesti Déli Összekötő Vasúti Duna-híd átépítésének tervezése. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/56

Korrigendum Budapesti Déli Összekötő Vasúti Duna-híd átépítésének tervezése. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/56 Korrigendum Budapesti Déli Összekötő Vasúti Duna-híd átépítésének tervezése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/56 1 Beszerzés tárgya: Hirdetmény típusa: A Tervező feladata a Budapest Keleti pu. - Hegyeshalom

Részletesebben

A MONOR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET

A MONOR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET A MONOR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI ÉS VÁLLALKOZÓI HITEL ÉS KÖLCSÖNTERMÉKEK HIRDETMÉNYE Érvényes: a 2011. december 31-ig értékesített Hitel-, és Kölcsöntermékekre Már nem értékesíthetı, 2011.

Részletesebben

o o o o o o o o o o o o o o o Dátum: GY R-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZRT. 2014. 03. 17. Ügyiratszám: 4343/2014. 6/2014. számú Vezérigazgatói Utasítás Változatszám: 1.

Részletesebben

Egységes fejlesztési katasztert támogató informatikai modul, önkormányzati projektmenedzserek lehetőségei

Egységes fejlesztési katasztert támogató informatikai modul, önkormányzati projektmenedzserek lehetőségei Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése c. ÁROP-1.1.20-2012-0001 sz. kiemelt projekt Egységes fejlesztési katasztert támogató informatikai modul, önkormányzati projektmenedzserek lehetőségei 2014.

Részletesebben

VAMAV Vasúti Berendezések Kft. Gyöngyös Miért érdemes a VAMAV kitérőket alkalmazni. VAMAV Vasúti Berendezések Kft

VAMAV Vasúti Berendezések Kft. Gyöngyös Miért érdemes a VAMAV kitérőket alkalmazni. VAMAV Vasúti Berendezések Kft . Gyöngyös . Gyöngyös VAMAV Kft. árbevétel a városi villamos közlekedés területén: Gazdasági év Budapest Árbevétel [millió Ft] Debrecen Miskolc Szeged Árbevétel %-a 2007/ 57 0 2 0 0,8% 2008 2008/ 254 18

Részletesebben

FOTÓDOKUMENTÁCIÓ. Kedvezményezett: Magyarországi Evangélikus Egyház, 1085 Budapest, Üllői út 24.

FOTÓDOKUMENTÁCIÓ. Kedvezményezett: Magyarországi Evangélikus Egyház, 1085 Budapest, Üllői út 24. FOTÓDOKUMENTÁCIÓ Projektazonosító: Kedvezményezett: Magyarországi Evangélikus Egyház, Pályázat címe: kialakítása és Támogató Szolgálat elhelyezése Megvalósítás helye: 5600 Békéscsaba, Berényi út 125. Az

Részletesebben

Virtuális magánhálózat, erőforrás kapacitásbérlés és üzemeltetési szolgáltatása DAKK Zrt-nél.

Virtuális magánhálózat, erőforrás kapacitásbérlés és üzemeltetési szolgáltatása DAKK Zrt-nél. Virtuális magánhálózat, erőforrás kapacitásbérlés és üzemeltetési szolgáltatása DAKK Zrt-nél. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/125 IP-VPN hálózat, bérelt vonali internet-, és erőforrás bérlet a DAKK

Részletesebben