storemore Adattárolás nagy tárterületű merevlemezeken

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "storemore Adattárolás nagy tárterületű merevlemezeken"

Átírás

1 storemore Adattárolás nagy tárterületű merevlemezeken A következő részek azt mutatják be, hogy miként tehető hatékonyabbá a munkavégzés, és hogyan lehet még élvezetesebb a szórakozás, akár utazás közben is. A StoreMore technológia ismertetése A Toshiba StoreMore technológiája nagy kapacitású merevlemezeken biztosítja az adatok tárolását: ezzel a megoldással több fájl menthető a számítógépre, további adatokat lehet rögzíteni, és szinte korlátlan mennyiségű multimédiás tartalommal gazdagítható akár a munka, akár a szórakozás. Ezentúl nem kell lemondania semmilyen tartalomról, utazzon bárhová. Mennyi lemezterület áll rendelkezésre? A Toshiba 160 GB, 200 GB, 320 GB vagy 400 GB kapacitású merevlemez-meghajtóval látja el egyes hordozható számítógépeit. A StoreMore technológia előnyei Az eddig tapasztaltaknál sokkal valósághűbbek és tartalmasabbak a játékok, teljes körűbbek az oktatóprogramok, az egy helyen tárolt összes szükséges fájl révén hatékonyabb a munka, a digitális tartalom pedig menthető, biztonsági másolat készíthető róla, és azonnal meg is osztható másokkal.

2 Ossza meg élményeit másokkal! A fényképes riportokat készítő újságíróknak, az úti beszámolókat író tudósítóknak és a nagy utazóknak ugyanúgy fontos, hogy megörökíthessék az eseményeket, megoszthassák másokkal az utazás fontos történéseit, így csinálva kedvet másoknak a világ felfedezéséhez. Mire van igazából szükségük a világlátóknak? A kalandvágy és a részletek felfedezésének képessége minden utazó közös adottsága, de út közben nem nélkülözhető a digitális fényképezőgép sem, és esetenként internet-hozzáférésre is szükség lehet. Mindemellett különösen fontos, hogy mindig legyen elegendő tárhely az adattároláshoz. A StoreMore technológia előnyei utazás közben Az utazás nyújtotta örömök közepette mindenki jóleső érzéssel osztja meg élményeit családjával és barátaival. Napjaink korszerű hordozható számítógépei bőséges tárterületet biztosítanak a sok száz digitális fénykép és videofelvétel rögzítéséhez és tárolásához, a személyes webnaplók pedig kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy minden érintett megtudhassa a friss híreket. Utazásai során minden pillanatot megörökíthet, majd a merevlemezre menthet.

3 Hatékonyabb tanulás, több játék A mai kor diákjai kortól és tanintézménytől függetlenül fokozott igényeket támasztanak a hordozható számítógépekkel szemben: a megterhelő napi feladatok mellett természetesen a kikapcsolódásra is szükségük van. Ennek fényében olyan eszközök a legcélszerűbbek, amelyek segítenek a munka hatékony elvégzésében, és a tanuláson kívüli szórakozás lehetőségét is szavatolják. A Toshiba nagy tárterületű merevlemezei problémamentes munkát és felhőtlen szórakozást nyújtanak. Diákszemmel A diákok olyan hordozható számítógépre vágynak, amellyel munkájuk hatékonyan és pontosan végezhető, és amely a tartalmas kikapcsolódásban is társ fogalmazhatunk úgy is, hogy internetkapcsolattal és nagy tárterületű merevlemezzel bíró univerzális számítógépre van szükségük, amellyel a munka és a játék egyaránt felhőtlen. Milyen előnyöket biztosít a StoreMore technológia diákoknak? A nagy tárterületű merevlemezek révén nem kell attól tartani, hogy nem lesz elegendő hely a kutatási munkákhoz, az esszék megírásához vagy az előadásjegyzetek elkészítéséhez. Az adatok egy helyen tárolhatók, és bármikor gyorsan, könnyedén beolvashatók a merevlemezről. Hála a bő tárterületnek, megannyi zeneszám is tárolható a számítógépen, ily módon pihenés közben sem kell lemondani a kedvenc dalokról. Az akár több száz gigabájtnyi lemezterület a szünetekben nézhető kedvenc televízióműsorok és a pihentető játékok tárolásához is bőségesen elegendő. A nagy tárterületű merevlemezzel jelentős mennyiségű adat menthető a kutatómunka során, rögzíthetők az előadásjegyzetek, elvégezhetők a házi feladatok, menthetők az MP3-fájlok és az egyéb digitális tartalom.

4 Még élvezetesebb a játék A játék minden eddiginél szórakoztatóbb: egyre tartalmasabbá és valóságosabbá válik, hatásosabb a képi megjelenítés, a hanghatások pedig sokkal élethűbbek. A játékok egyre interaktívabbak, több játékos játszhatja őket több különböző nehézségi fokkal. Mindezeknek köszönhetően a játék nyújtotta élmény még intenzívebb. Ehhez azonban több tárterületre van szükség: hely kell a játékok és a frissítések futtatásához, és a biztonsági másolatok helyigénye sem kicsi. A játékosok szemszögéből A kiváló reflexek és a rövid reakcióidő mindig jól jön a barátok vagy a számítógép ellen játszott játékokban, de nem kevésbé fontos a nagy tárterület, a remek hangzáshűség, a nagyméretű képernyő és a grafikus feldolgozás jó teljesítménye sem. Miért fogják hasznosnak találni a StoreMore technológiát a játékosok? A számítógépes játékokat játszóknak sok szempontból is előnyös a nagy tárterület: nagyszámú játék telepíthető, és a játékok bővítéseiről sem kell lemondaniuk. A nagyobb lemezterület nagyobb méretű gyorsítótár létrehozását teszi lehetővé, így a játék sokkal szórakoztatóbb és élethűbb lesz. Mindezeket kiegészíti a Toshiba TruBrite képernyő technológiája, a valósághű játékkörnyezetről pedig kiváló minőségű hangszórók gondoskodnak. A játék felhőtlen öröme: a bőséges lemezterületnek köszönhetően a játékok és frissítéseik telepítése nem okoz problémát.

5 Kreatívabb munka, kötetlen munkavégzés A helyhez kötöttség nélküli munkavégzés nagy fegyvertény. A tervezők és a kreatív alkotómunkát végzők jól tudják, hogy egy nagyszerű ötlet vagy az ihlet bárhol, bármikor előbukkanhat. Az ilyen munkához mindig szükség lehet a kapcsolódó fájlokra és PowerPoint-bemutatókra, különösen akkor, ha fontos ügyféllel vagy leendő vásárlóval folyik a megbeszélés. Ezen a területen a helytől és időtől független kötetlenség szinte mindennél fontosabb. Szakmai szempontból A kreatív munkával foglalkozók alapvető igénye a teljes megbízhatóság és a nagy teljesítmény, illetve az út közbeni munkavégzés lehetősége. Ugyanilyen fontos az internet hozzáférés, a kreatív munkához szükséges alkalmazások megléte, valamint a nagy tárterület. A StoreMore technológia előnyei a kreatív munka terén A nagy tárterülettel rendelkező hordozható számítógépek mindenféle helyi kötöttség nélkül teszik lehetővé a kreatív munkavégzést, a kreatív eszközök hordozhatóságát pedig a bőséges lemezterület garantálja. Minden szakember nyugodt lehet afelől, hogy adatainak bőven jut elég hely a számítógépen. A több száz gigabájtnyi szabad hely egyazon helyen teszi lehetővé számos projekt tárolását. A merevlemezre mentett munka bármikor megosztható másokkal az értekezleteken, és út közben sem kell lemondania róla. Helyhez és időhöz kötöttség nélkül végezheti munkáját, és egyetlen fájljáról sem kell lemondania a tárterület hiányától tartva.

6 Digitális tartalom megosztása a családdal és a barátokkal Mindenki ismeretségi körében vannak olyanok, akik szeretnek fényképezni és videofelvételeket készíteni. Lehet, hogy az olvasó sem kivétel ez alól fontos szerep ez, mert a családdal és a barátokkal töltött emlékezetes percek megörökítése és megőrzése igazán jelentőségteljes feladat. A kellő tárterülettel rendelkező hordozható számítógépek mindazon eszközökkel fel vannak ruházva, amelyekkel gyorsan és minden nehézség nélkül megoszthatók a fényképek. A nagyobb tárterület azt a célt is szolgálja, hogy a teljes digitális tartalom egy helyen legyen tárolható. Mire van szüksége a digitális fényképezés szerelmeseinek? A szellem szabadságára, jókedvre, a családra és a barátokra, és természetesen egy jó fényképezőgépre vagy kamerára, hatékony fényképszerkesztő eszközökre, internet-hozzáférésre, TV műsorok támogatására, no és egy nagy lemezterülettel bíró hordozható számítógépre. A StoreMore technológia előnyei a digitális fényképezés terén A több száz gigabájtnyi lemezterület ugyanennyi mennyiségű személyes digitális tartalom tárolására alkalmas. A szokásosnál lényegesen nagyobb tárterület révén bármely bemutatókészítő eszköz és fényképszerkesztő alkalmazás telepíthető, egyszerűsítve a digitális tartalom másokkal történő megosztását. Ha kedve tartja, nyugodtan mentse a lemezre kedvenc filmjeit, töltse fel fényképeit a flickr szolgáltatásba, vagy ossza meg saját videofelvételeit a YouTube webhelyen. A nagy tárterületű merevlemezzel forgalomba hozott hordozható számítógépek bőséges kapacitással rendelkeznek a fényképek tárolásához, szerkesztéséhez és megosztásához Toshiba Europe GmbH. A Toshiba a közzététel előtt mindent megtett az itt közölt információk pontosságának biztosítása érdekében, azonban a termékjellemzők, a konfigurációk, az árak, valamint az elérhető rendszerek, összetevők és választható tartozékok előzetes értesítés nélkül is változhatnak. Az adott számítógéppel kapcsolatos legfrissebb termékinformációkat, illetve az elérhető szoftverek és hardverek aktuális listáját a webhelyen olvashatja.

A vezeték nélküli nagy kiterjedésű hálózatok (WWAN)

A vezeték nélküli nagy kiterjedésű hálózatok (WWAN) A JÖVŐ SZOLGÁLTATÁSAI Ismerkedjen meg a vezeték nélküli nagy kiterjedésű hálózatok (WWAN) előnyeivel! A vezeték nélküli nagy kiterjedésű hálózatok (WWAN) alkalmazásának előnyei Napjainkban egyetlen üzleti

Részletesebben

VAGYOK A MEGFELELŐ KOMPAKT DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP KIVÁLASZTÁSA

VAGYOK A MEGFELELŐ KOMPAKT DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP KIVÁLASZTÁSA IDEÁLIS TÁRS VAGYOK A MEGFELELŐ KOMPAKT DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP KIVÁLASZTÁSA A Nikon COOLPIX fényképezőgépekkel könnyedén megörökítheti az emlékezetes pillanatokat. Legyen szó baráti találkozókról, akciódús

Részletesebben

TECHNIKAI ISMERTETŐ TÖBB, MINT ADATVÉDELEM TÖBB, MINT ADATVÉDELEM

TECHNIKAI ISMERTETŐ TÖBB, MINT ADATVÉDELEM TÖBB, MINT ADATVÉDELEM TECHNIKAI ISMERTETŐ TÖBB, MINT ADATVÉDELEM TÖBB, MINT ADATVÉDELEM TECH-2005-09-Data-Security-HU 1 A TRUSTED PLATFORM MODULE (TPM) NAPJAINK BIZTONSÁGTECHNOLÓGIAI MEGOLDÁSAINAK LEGKORSZERŰBBJE. E CIKK A

Részletesebben

Windows 7 és Office 2010 iskolai környezetben (útmutató a sikeres áttéréshez)

Windows 7 és Office 2010 iskolai környezetben (útmutató a sikeres áttéréshez) Windows 7 és Office 2010 iskolai környezetben (útmutató a sikeres áttéréshez) Tartalom I. Bevezető... 2 II. A Windows 7 előnyei... 2 III. A Windows 7 felhasználói élmény... 4 IV. Windows 7 integrálása

Részletesebben

a3799-dvdrecorder_hu 9/18/03 10:18 AM Page 1 DVD felvevık

a3799-dvdrecorder_hu 9/18/03 10:18 AM Page 1 DVD felvevık DVD felvevık Pioneer DVD forradalom Végre megszületett, amire a DVD technika szerelmesei régóta vártak! A Pioneer büszkén mutatja be a két új, praktikus kezelhetőséget biztosító és elegáns vonalvezetésű

Részletesebben

Váltani könnyű! Útmutató a Windows XP és az Office 2003 utáni váltáshoz

Váltani könnyű! Útmutató a Windows XP és az Office 2003 utáni váltáshoz Váltani könnyű! Útmutató a Windows XP és az Office 2003 utáni váltáshoz Vezetőknek, döntéshozóknak 2014. április 8. 3 Mit jelent a Windows XP és az Office 2003 támogatásának megszűnése? 4 Mi lesz az eszközeinkkel?

Részletesebben

Dell lakossági és kisvállalati termékbrosúra Végeláthatatlan lehetőségek vevői számára

Dell lakossági és kisvállalati termékbrosúra Végeláthatatlan lehetőségek vevői számára Dell lakossági és kisvállalati termékbrosúra Végeláthatatlan lehetőségek vevői számára Közzétéve: 2012 március - augusztus Dell XPS 14z Inspiron XPS Alienware Vostro Tartozékok és perifériák Tartalom 4-7

Részletesebben

felfedező Telenor A felfedezés szabadsága 2013. 1. szám Egyenleginfó és feltöltés, számlabefizetés, ajánlatok, hasznos infók. 40.

felfedező Telenor A felfedezés szabadsága 2013. 1. szám Egyenleginfó és feltöltés, számlabefizetés, ajánlatok, hasznos infók. 40. Telenor felfedező 2013. 1. szám A felfedezés szabadsága Új, All-in tarifák A korlátlan itthoni élménybeszámolókhoz! 5. és 24. oldal MyTelenor alkalmazás Egyenleginfó és feltöltés, számlabefizetés, ajánlatok,

Részletesebben

ATSYSTEMS ZRt. ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. INFRASTRUKTURÁLIS MEGOLDÁSOK

ATSYSTEMS ZRt. ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. INFRASTRUKTURÁLIS MEGOLDÁSOK ATSYSTEMS ZRt. ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. INFRASTRUKTURÁLIS MEGOLDÁSOK H-1142 Budapest, Kassai utca 75 Tel.: (+36) 1 872-1300 Fax: (+36) 1 872-1399 Helpdesk: (+36) 1 872-1310 E-mail: info@atsystems.hu

Részletesebben

Modern vállalati informatika

Modern vállalati informatika Modern vállalati informatika 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A jelen dokumentum kizárólag tájékoztatásul szolgál. A MICROSOFT NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE KIFEJEZETT VAGY KÖVETKEZMÉNYES GARANCIÁT

Részletesebben

DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS LINUXON

DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS LINUXON DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS LINUXON 1. kötet Elméleti alapok A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel járt el, ennek ellenére nem zárható ki hibák, tévedések

Részletesebben

Modern vállalati informatika

Modern vállalati informatika Modern vállalati informatika 5 Áttekintés 6 Windows 8 a vállalatoknál 8 A hordozható munkakörnyezet 12 Folyamatos kapcsolatban 14 Virtuális munkakörnyezetek 18 Licencelés 21 Áttekintés 22 Virtualizáció

Részletesebben

Koordinációt és információcserét megalapozó IT résztanulmány

Koordinációt és információcserét megalapozó IT résztanulmány ÁROP-1.A.2/A-2008-0146 Koordinációt és információcserét megalapozó IT résztanulmány Készült az Alsózsolca város közigazgatási rendszerének a fejlesztése, a polgármesteri hivatal szervezeti átalakítása

Részletesebben

INFORMATIKA ÉS INTERNET

INFORMATIKA ÉS INTERNET a sikeres újbudai kisvállalkozásokért 9. füzet INFORMATIKA ÉS INTERNET Informatika és internet 2 Tisztelt újbudai vállalkozók! Magyarország fejlődésének talán legfontosabb motorját a hazai tulajdonú kis-

Részletesebben

INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA

INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA A Záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA "Az oktatás célja nem az, hogy befejezett tudást adjon, hanem az, hogy szilárd alapot teremtsen a továbbhaladásra."

Részletesebben

Informatikai stratégia

Informatikai stratégia Informatikai stratégia Piarista Iskola Kecskemét 2010. augusztus 27. Tartalom 1 Bevezetés... 3 2 Helyzetelemzés... 3 2.1 Hardver ellátottság... 3 2.2 Szoftver ellátottság... 5 2.3 Hálózat... 5 2.4 A pedagógusok

Részletesebben

DOKUMENTUMMENEDZSMENT PAPÍR NÉLKÜL, SZABADON

DOKUMENTUMMENEDZSMENT PAPÍR NÉLKÜL, SZABADON WWW.ENIAC.HU Automatizált vállalati tevékenységek Átlátható üzleti folyamatok Könnyedebb irányítás Megalapozott vezetõi döntések Csökkenõ operatív feladatok Több idõ az üzletszerzésre Növekvõ ügyfél-elégedettség

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Projekt: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Dokumentum neve: File: A belső szervezeti egységek közötti együttműködés javítása SZFV_AROP_intranet_0_06 Verzió:

Részletesebben

Mobilitás és rugalmas használat új, kifordítható kijelzős Satellite Radius 11 és a kiválóan hordozható Satellite CL10-B laptopok

Mobilitás és rugalmas használat új, kifordítható kijelzős Satellite Radius 11 és a kiválóan hordozható Satellite CL10-B laptopok Mobilitás és rugalmas használat új, kifordítható kijelzős Satellite Radius 11 és a kiválóan hordozható Satellite CL10-B laptopok A Toshiba első, 11,6 hüvelykes (29,5 cm) HD felbontású, kifordítható érintőképernyővel

Részletesebben

KÉPESSÉGFEJLESZTÉS DIGITÁLIS TANANYAGGAL. Szerkesztette: Ildikó Pšenáková és Mező Ferenc

KÉPESSÉGFEJLESZTÉS DIGITÁLIS TANANYAGGAL. Szerkesztette: Ildikó Pšenáková és Mező Ferenc KÉPESSÉGFEJLESZTÉS DIGITÁLIS TANANYAGGAL Szerkesztette: Ildikó Pšenáková és Mező Ferenc 2010 1 2 KÉPESSÉGFEJLESZTÉS DIGITÁLIS TANANYAGGAL Szerkesztette: Ildikó Pšenáková és Mező Ferenc 2010 A könyv kiadását

Részletesebben

Cece Község Önkormányzatának Cecei Általános Iskolája IKT stratégia. Tartalom

Cece Község Önkormányzatának Cecei Általános Iskolája IKT stratégia. Tartalom Tartalom XI. INFORMATIKAI STRATÉGI A 2 1. Helyzetelemzés 2 2. Jövőkép, küldetésnyilatkozat 3 3. Célrendszer, tevékenységek, indikátorok megfogalmazása. Fejlesztendő kulcsterületek meghatározása 4 3.1.

Részletesebben

Szabadon választott hálózati J2ME/MIDP alkalmazás fejlesztése

Szabadon választott hálózati J2ME/MIDP alkalmazás fejlesztése Szabadon választott hálózati J2ME/MIDP alkalmazás fejlesztése Készítette: Novák György Témavezető: Bátfai Norbert Debreceni Egyetem Informatikai Intézet Debrecen 2004. Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 2.

Részletesebben

Webkamera felhasználása a távoktatásban

Webkamera felhasználása a távoktatásban Dr. Szabó Anita Webkamera felhasználása a távoktatásban 1. Bevezető A távoktatás elengedhetetlenné válik, akár a tömeges képzésre, akár a felgyorsult időben változó világunkhoz való alkalmazkodáshoz szükséges

Részletesebben

MUNKAANYAG. Illés Zoltán. Számítástechnikai szoftverek - A Windows operációs rendszerekről. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Illés Zoltán. Számítástechnikai szoftverek - A Windows operációs rendszerekről. A követelménymodul megnevezése: Illés Zoltán Számítástechnikai szoftverek - A Windows operációs rendszerekről A követelménymodul megnevezése: Számítógép javítása, karbantartása A követelménymodul száma: 1174-06 A tartalomelem azonosító

Részletesebben

Összefoglaló és ajánlás az Árpád Tiszk projeket keretében lebonyolított virtuális kompetenciaversenyekről. Digitális kompetencia versenyek

Összefoglaló és ajánlás az Árpád Tiszk projeket keretében lebonyolított virtuális kompetenciaversenyekről. Digitális kompetencia versenyek Digitális kompetencia versenyek (TÁMOP2.2.307/22F20080033) A globális világ és a tanulás A XXI. század világa nyitott és bonyolult rendszer lett, amelyben a globalizálódás mellett megjelennek a több pólusú,

Részletesebben

INTELLIGENS ISKOLÁÉRT PROJEKT

INTELLIGENS ISKOLÁÉRT PROJEKT ZÁRÓKIADVÁNY TIOP 1.1.1-09/1. A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése INTELLIGENS ISKOLÁÉRT PROJEKT Kedvezményezett: Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás

Részletesebben

ÚJVIDÉKI EGYETEM MAGYAR TANNYELVŰ TANÍTÓKÉPZŐ KAR SZABADKA KUTATÁSI PROJEKT TÉMA:

ÚJVIDÉKI EGYETEM MAGYAR TANNYELVŰ TANÍTÓKÉPZŐ KAR SZABADKA KUTATÁSI PROJEKT TÉMA: ÚJVIDÉKI EGYETEM MAGYAR TANNYELVŰ TANÍTÓKÉPZŐ KAR SZABADKA KUTATÁSI PROJEKT TÉMA: A DIGITÁLIS BEVÁNDORLÓK ÉS A DIGITÁLIS BENNSZÜLÖTTEK A KÖZÖSSÉGI OLDALAK VESZÉLYES HÁLÓJÁBAN MENTOR: Námesztovszki Zsolt

Részletesebben

Tévézés nem tévén, televíziós tartalmak fogyasztása egyéb platformokon

Tévézés nem tévén, televíziós tartalmak fogyasztása egyéb platformokon Tévézés nem tévén, televíziós tartalmak fogyasztása egyéb platformokon VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Készült: Mihalik Natália MEME titkár részére Készítette: Dr. Babocsay Ádám kvalitatív kutatási igazgató Virág

Részletesebben

A könyv példáiban szereplő személyek, vállalatok és World Wide Web címek nem valódiak, pusztán a szerző képzeletének szüleményei.

A könyv példáiban szereplő személyek, vállalatok és World Wide Web címek nem valódiak, pusztán a szerző képzeletének szüleményei. I. RÉSZ Intranet Manapság közhelynek számít arról beszélni, hogy az elektronikus adatfeldolgozás mennyire tért hódított a mindennapi életben. Már senki sem lepődik meg azon, ha egy postahivatalban vagy

Részletesebben