Telepítés. Előkészületek

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Telepítés. Előkészületek"

Átírás

1 Telepítés Az automata öntözőrendszerek telepítése nagyon nagy szaktudást nem, de nagyon nagy és körültekintő odafigyelést feltétlenül igényel. Előkészületek Telepítéshez az alábbi eszközöket feltétlenül vigyük magunkkal: Ásó, vagy ásólapát. Ez utóbbival jobban járunk, mivel két szerszámot helyettesít, továbbá lapos élcsúcsa miatt jobb árok keresztmetszetet biztosít, melyben könnyebben lehet dolgozni, illetve több csövet tudunk egymás mellé fektetni. Csővágó olló. Csővágásra ajánlott célszerszámot használni. Elégséges megoldás jelenthet egy éles kés vagy egy vasfűrész-lap, de előbbivel súlyos sérüléseket szerezhetünk, míg az utóbbival plusz munkát csinálunk magunknak, ugyanis a vágásfelületet pereméről a spén eltávolítása időigényes feladat. A legegyszerűbb csővágó olló ára 2000 Ft, ezen úgy vélem nem érdemes spórolni. 13-as villás vagy dugókulcs. A béklyók anyáinak meghúzásához. Akkus fúrógép, 10-es vagy 12-es fúrószárral. A KPE cső kifúrására a béklyóknál. Ütvefúró gép, 6-os, 8-as, 10-es kőzetfúrószárral A vezérlő egység rögzítéséhez szükséges furatok elkészítéséhez. Kézi véső és kalapács. A vízrákötéskor a vízóra akna falának átvéséséhez, vagy a járdák betonszegélyének levésésére. Időt takaríthatunk meg egy elektromos vésőgép használatával. Hosszabbító. Legalább 20 méteres hosszabbító az elektromos gépek üzemeltetéséhez. Mérőszalag. Jó ha van nálunk egy kb. 2 méteres fém mérőszalag, valamint a felmérés során már használt legalább 20 méteres mérőszalag. Sniccer. Harapófogó. Csípőfogó. Csavarhúzó. Kereszthornyas csavarhúzó a vezérlő csatlakozóinak oldására és a rögzítő csavarokhoz. Spárga vagy krétapor. A nyomvonalak kijelölésére. Karó. A szórófejek helyének kijelöléséhez. Erre jól szolgálnak az előző telepítésből visszamaradó KPE csődarabok.

2 További eszközök, melyek megkönnyíthetik a munkánkat: Műanyag fólia. Kész gyep esetében az árkokból kitermelt földet erre helyezzük, hogy a munkálatok végeztével azt maradéktalanul vissza tudjuk helyezni az árokba. Csákány. Kötöttebb talajszerkezet esetén. Gereblye. KPE fitting kulcs. A KPE fittingek meghúzására. Munkás kesztyű. Gumicsizma. Tennivalók a munkálatok megkezdése előtt. A tervrajz alapján jelöljük ki a szórófejek helyét a nálunk lévő karók, vagy KPE csődarabok segítségével. A csőnyomvonalakat spárgával vagy krétaporral jelöljük ki. Ellenőrizzük, hogy a terv megegyezik e a valósággal, nem történt e változás a felmérés óta,, szükség esetén módosítsuk a szórófejek kihelyezését, figyelembe véve a tereptárgyakat. Árokásás és csőfektetés Az ásás megkezdése előtt terítsük ki a fóliát a leendő árok szélére. Az egyik oldalra a gyeptéglákat helyezzük és a termőréteget, a másik oldalra pedig az alsóbb, agyagos réteget. Feltétlenül egyeztessük a közművek elhelyezkedését. Az árok egy ásónyom széles és kb. 40 cm mély legyen. Az árok kiásásához használhatunk árokásó gépet is, ami meggyorsítja az öntözőrendszer telepítés legfárasztóbb és leglassabb műveletét, de ezeket a gépeket köves talajokon illetve szűk területeken nem tudjuk használni.

3 A csővezetékeket az osztó szerelvénytől kiindulva kezdjük el betekerni az árokba. Amennyiben szükséges, a csővezetéket helyenként földtakarással rögzítsük az árokban, de arra ügyeljünk, hogy ne a majdani szórófejek helyén. A csővezetéket soha ne feszítsük ki egyenesre az árokban. Ha előre levágjuk a szükséges csőhosszt, mindig hagyjunk rá egy keveset, nehogy túl rövid legyen a cső az utolsó szórófejhez. A KPE csővezetékek toldására és elágaztatására használjunk jó minőségű műanyag tokos KPE fittingeket. Ezek többségénél a szorító sapkát elegendő csak meglazítani és a csőre az O gyűrűn keresztülnyomva ütközésig feltolni. Egyes típusokat viszont teljesen szét kell szedni, és először a szorítósapkát, majd a roppantógyűrűt felhúzni a csőre, ezután a csövet a fittingbe betolni ütközésig az O gyűrűn keresztül, majd a roppantógyűrűt feltolni a fittingig és a szorítósapkát a helyére csavarni. A szorítósapka meghúzását elegendő kézzel elvégezni, mivel a tömítést nem a roppantógyűrű, hanem az O gyűrű végzi. Nagyobb kert esetében, ahol nagy számú fittinget kell szerelni, érdemes a meghúzáshoz KPE fitting kulcsot használni. 1. Fitting alap 2. O gyűrű 3. O gyűrű rögzítő 4. Roppantó gyűrű 5. Szorítósapka

4 Fejbekötések Elhelyezkedése szerint kétféle fejbekötést különböztetünk meg: Csőközre és csővégre történő fejbekötés. Csőközre általában béklyó segítségével tudunk csatlakozni. A két félből álló béklyót a hozzá tartozó csavarok segítségével tudjuk a csőre rögzíteni, de mielőtt ráhelyeznénk a feleket a csőre, rakjuk a helyére a tömítést végző O gyűrűt. A csavarokat addig húzzuk meg, amíg a béklyó két fele mindkét oldalon össze nem ér, nem kell túlfeszíteni a csavarokat. Miután a megfelelő helyen rögzítettük a béklyót, egy 10-es vagy 12-es fúrószárral fúrjuk ki a KPE csövet a béklyó menetes csatlakozásán keresztül. Ügyeljünk arra, hogy a cső átfúrásának pillanatában a fúró megszaladhat a kezünkben és könnyen átlyukaszthatjuk a KPE cső másik oldalát is! Ennek elkerülése érdekében használhatunk egy bővítő közdarabot a fúrószárra húzva. Fontos továbbá, hogy a fúráskor keletkező spén vagy teljes egészében jöjjön ki a fúrószárral együtt, vagy essen bele a csőbe, ahonnan azt a mosatás során eltávolítjuk, de semmi esetre sem maradjon félig lógva a furat szélén, mert idővel leszakad onnan és dugulást okozhat.

5 Csővég lezárására használhatunk KPE végdugót, de jobban járunk, ha a cső végére egyből egy olyan fittinget teszünk, amibe a fejbekötő idomot közvetlenül tudjuk csatlakoztatni. Ez a fitting lehet egyenes vagy könyök idom is. Tokos végdugó Belső menetes egyenes csatlakozó BM könyök Miután elkészítettük a csatlakozásokat a KPE csövön, az alábbi fejbekötési módok közül választhatunk: Merev fejbekötések Ültetett: Közcsavar Hidráns Ezeknél a fejbekötési módoknál korlátozott az állítási lehetőség, valamint csak a terület közepén lévő fejek bekötésére alkalmasak. Nyomásfokozatuk 10 bar.

6 Flexibilis fejbekötések 3.2 bar nyomásfokozatig: Tokos LPE idom + LPE cső Bordás LPE idom + Bilincs + LPE cső Ezek előnye, hogy könnyen állíthatóak, a KPE cső megfelelő mélységbe lekerülhet, a terület bármely pontján alkalmazhatóak, még a sarkokban is. Hátrányuk, hogy az LPE cső sérülékeny, és csupán 3.2 bar nyomásig használhatóak. 5.5 bar nyomásfokozatig: SP-100-as bekötőcső + SB könyök vagy egyenes csatlakozó Ennek előnye, hogy gyorsan szerelhető, a speciális cső kevésbé sérülékeny, itt is megfelelő mélységbe helyezhető a KPE cső, továbbá 5.5 bar nyomásig használható.

7 Előre szerelt fejbekötés: Flexibilis, csuklós fejbekötés Előnye a gyors szerelhetőség, valamint az, hogy a csuklók mentén, nem pedig a cső által hajlik. Automata ürítőszelepek beépítése Amennyiben a téli víztelenítést nem kompresszoros kifúvatással oldjuk meg, az egyes zónavezetékek legmélyebb pontjain automata ürítőszelepeket kell elhelyezni. A zónavezetékek legmélyebb pontjait a mosatáskor tudjuk legegyszerűbben meghatározni. Az a szórófej van a legmélyebben, melynek házában a mosatás után a legmagasabban áll a víz szintje. (lásd Mosatás című fejezet) Az automata ürítőszelepeket egy béklyó segítségével tudjuk csatlakoztatni a KPE csővezetékhez. A béklyó menetes csatlakozása lefelé nézzen. Az automata ürítőszelep alá minden esetben tegyünk geotextíliával burkolt drén réteget, mely meggátolja az ürítőszelep eltömődését.

8 Csepegtető cső szerelése Csepegtető rendszer elé minden esetben szereljünk fel egy nyomáscsökkentőt. Amennyiben a csepegtető cső az osztó közelében van, úgy a mágnesszelep után közvetlenül elhelyezhetjük a nyomáscsökkentőt, de amennyiben jelentős távolságot kell megtennie a víznek a mágnesszeleptől a csepegtető csőig, úgy a nyomáscsökkentőt közvetlenül a csepegtető cső elé szereljük. Íme a legegyszerűbb csepegtető cső bekötési megoldás: Mikroszórók bekötésének módjai: Orbit Mikro leállások. Minden esetben műanyag racsnis bilinccsel rögzítsük a 6/4-es csövet a bordás idomon. 4x4-es toldó. Kizárólag LPE csőhöz használható. Az LPE cső lyukasztására használjunk célszerszámot. 16x4x16-os T idom. LPE csőbe rögzíthető bilinccsel.

9 Az osztó szerelvény szerelése Menetes idommal szerelt osztó. 10 bar nyomásfokozatú műanyag menetes idomokkal szereljük össze a mágnesszelepeket egymással. Ezzel egy olcsó, kis helyigényű osztószerelvényt tudunk létrehozni, de összeszerelésekor előre meg kell tervezni az összeállítás sorrendjét. Összeszerelése időigényes, a későbbiek során nehezen javítható. Előnye az így készült osztóknak, hogy a cső becsatlakozásából eredő esetleges enyhe feszítésnek viszonylag jól ellenáll.

10 Hollanderes idomokkal szerelt osztó. Az ilyen 16 bar nyomásfokozatú osztókat könnyű összeszerelni és javítani, hátrányuk, hogy nem bírják még az enyhe feszítést sem. Bármilyen idomokkal is szereljük az osztót, az alábbi szabályokat tartsuk be: A mágnesszelepek számának megfelelő méretű szelepdobozt válasszunk, hogy abban kényelmesen tudjunk szerelni és a karbantartások során is mindenhez hozzáférjünk. A szelepdoboz alá mindig rakjunk drén réteget, ami lehet sóder vagy kavics. A drénréteg és a szelepdoboz közé terítsünk geotextíliát, hogy a talaj és a sár ne tudjon befolyni a szelepdobozba. A geotextília védelmet nyújt a vakondok fölbetúrása ellen is. Minden szelepdobozban helyezzünk el egy ürítő csapot, melyen keresztül a fagyok beállta előtt vízteleníthetjük a rendszert. Akkor is rakjunk kézi ürítő csapot az osztóba, ha automata ürítőszelepeket használunk a szárnyvezetékeken. A szelepdoboz oldalát a csővezetékek helyénél ki kell vágni, ezt megtehetjük fűrésszel vagy koronafúróval. Ez utóbbi esetben a furat alátámasztja a csővezetéket, így kevésbé kell tartanunk az osztó idomok feszülésétől. A szelepdobozzal minden esetben igazodjunk a talajszinthez. Mielőtt a szelepdoboz köré visszaterítenénk a földet, helyezzük rá a fedelét, nehogy az oldalakra nehezedő talaj eldeformálja a szelepdobozt, ezzel megnehezítve a későbbi lezárást. A következő képsorozat egy hollanderes szelepkötő idomokkal készült osztó összeszerelését mutatja:

11

12

13 Mosatás A rendszer összeszerelése után a csőhálózatban lévő szennyeződéseket, mint a föld, és a KPE cső fúrása során keletkező hulladékok, ki kell mosatni. A mosatás megkezdése előtt a szórófejek tetejét csavarjuk le, és a szórófejek belsejét vegyük ki, hogy csak a szórófej ház maradjon a talajban. Ezután engedjük rá a vizet a rendszerre. A mágnesszelepeket kézzel nyissuk ki. Amikor már az utolsó szórófej házból is tiszta víz folyik, a mosatást befejezhetjük. A mosatást minden zónán ismételjük meg. Csepegtető rendszer esetében a csepegtető cső végelzáróit szedjük le és a csővégen keresztül mosassuk ki azt.

14 A vezérlő felszerelése A vezérlő automatikát, ha van rá lehetőség száraz, zárt térben szereljük fel. A rögzítéshez és a bekötéshez olvassuk el a vezérlő leírását. A vezérlőt a mágnesszelepekkel 100 méteres távolságig 0.4mm keresztmetszetű sodrott réz kábellel csatlakoztassuk. Nagyobb távolságok esetén nagyobb keresztmetszetű kábelt kell használnunk: m Ø 0.4 mm m Ø mm m Ø mm 2 > 500 m Ø 2.5 mm 2 Az elektromos kábelek toldására használjunk zsírszigetelésű, pára vagy vízálló kábeltoldókat. Esőérzékelő bekötése Az esőérzékelő bekötését annak használati utasítása szerint végezzük. Az esőérzékelő elhelyezésénél a következőkre ügyeljünk: Érje az eső. Érje a szél, a napsütés és minden olyan környezeti hatás, ami a gyepet is éri. Ne érje az öntözővíz. Szórófejek beállítása Állítsuk be a szórófejek szórási szögét és szórási távolságát azok telepítési leírásai szerint. Ügyeljünk a nem öntözendő területek kikerülésére. Első üzembe helyezés Az első rendszer beindításkor programozzunk be 1-2 perceket minden egyes zónára, és várjuk meg, hogy a vezérlő váltson az egyes zónák között. Győződjünk meg róla, hogy minden mágnesszelep rendesen kinyit és lezár, szükség esetén programozzunk be késleltetést az egyes zónák indításai között, ha ezt a vezérlő lehetővé teszi. (lásd vezérlő leírása). Az esőérzékelő működését is ellenőrizzük, oly módon, hogy az érzékelő mikrokapcsolóját kézzel hozzuk működésbe, és figyeljük, hogy a vezérlő kijelzőjén megjelenik e a tiltást jelző ikon. A vezérlő programozásakor vegyük figyelembe a terület talajviszonyait, egyszerre csak annyi vizet juttassunk ki, amennyi be tud szivárogni a talajba, és nem alakul ki vízelfolyás. Lehetőleg az éjszakai órákban öntözzünk, hogy a hideg öntözővíz ne károsítsa a növényeket, és hogy minimalizáljuk a kijuttatáskor fellépő párolgási veszteségeket. Az alábbiakban néhány olyan adatot közlünk, melyek nagy általánosságban érvényesek, csupán viszonyításhoz használhatóak. A tényleges adatokat pontos számítások és a terület adottságainak figyelembevétele után lehet meghatározni. Spray szórófejek futási ideje: ~ 5 perc Rotoros szórófejek futási ideje: ~ 25 perc Csepegtető kör futási ideje: ~ 60 perc Öntözés gyakorisága: INT 1 vagy INT 2 (intervallum szerinti öntözés egy vagy két naponként) Indítási idő: ~ hajnali 2:00 (a párolgási veszteségek csökkentése és a minél mélyebb beszivárgás miatt)

15 A vezérlő beprogramozása után a rendszer készen áll az automatikus üzemelésre. Az öntözőrendszer téliesítése Minden évben, az első fagyok előtt fontossá válik az öntöző rendszer víztelenítése, hogy elkerüljük a rendszerben lévő víz fagyása következtében keletkező károkat. A KPE csővezetékek elméletileg nem törnének el, még akkor sem, ha teljesen beléjük is fagy a víz, de az éveken keresztül ismétlődő tágulás és zsugorodás minden bizonnyal gyengíti a csövek szerkezetét. Amire viszont oda kell figyelni, hogy megfelelően víztelenítve legyen, azok a szórófejek, mágnesszelepek és egyéb szerelvények. Az ezekbe belefagyó víz károsíthatja a belső szerkezeteket, és akár még a rézből készült idomok töréséhez is vezethet. A fagy következtében az öntözőrendszert érő károsodások kockázatának csökkentésére minden ősszel téliesítenünk kell azt. Az öntözőrendszerek téliesítésére az alábbi három módszer egyikét használják a leggyakrabban: kézi ürítés, automata ürítőszelepek vagy sűrített levegős kifúvatás. Amennyiben nem tudjuk, hogy a mi rendszerünk milyen ürítési móddal készült, a legbiztosabb, ha a kifúvatásos módszert választjuk. Ürítés kézi leeresztő csapokkal A kézi leeresztő szelepeket a rendszer csővezetékeinek legmélyebb pontjain helyezik el. Az ilyen rendszerek leürítéséhez egyszerűen zárjuk el az öntözőrendszer főelzáró csapját (a vízbekötési pont közelében található golyóscsap vagy téli elzáró csap) és nyissuk ki az összes leeresztő csapot. Amennyiben a szórófejek visszafolyás gátlóval vannak ellátva, emeljük fel azok kiemelkedő részét, hogy a szórófejben lévő víz vissza tudjon folyni a csővezetékbe. Az ürítő csapok elhelyezkedésétől függően maradhat némi víz a csővezetékekben, szelepekben és szórófejekben, de ez a mennyiség még megfagyva sem okoz kárt a rendszerben. Miután a víz távozott a rendszerből, zárjuk el a kézi ürítő csapokat. Ürítés automata ürítőszelepek segítségével Az öntözőrendszer szárnyvezetékeinek legmélyebb pontjára a telepítés során automata ürítőszelepeket helyeznek el. Ezek az eszközök automatikusan kinyitnak, amikor a rendszerben a nyomás 0.7 bar alá esik és rajtuk keresztül a víz kiürül a vezetékekből. Ezek automatikusan kinyitnak az öntözés végeztével, így a fagyok előtt csupán annyi a dolgunk, hogy elzárjuk az öntözőrendszer főelzáró csapját (a vízbekötési pont közelében található golyóscsap vagy téli elzáró csap) és sorban megnyitjuk a mágnesszelepeket, hogy az azokban és a gerincvezetékben lévő víz távozni tudjon a szárnyvezetékekbe, onnan pedig az automata ürítőszelepeken keresztül a talajban lévő drénrétegbe. Amennyiben a szórófejek visszafolyás gátlóval vannak ellátva, emeljük fel azok kiemelkedő részét, hogy a szórófejben lévő víz vissza tudjon folyni a csővezetékbe. Az ürítő csapok elhelyezkedésétől függően maradhat némi víz a csővezetékekben, szelepekben és szórófejekben, de ez a mennyiség még megfagyva sem okoz kárt a rendszerben. Néhány helyen kombinálhatják e két módszert és kézi ürítő csapot helyeznek el a gerincvezetéken (a vízbekötési pont és a mágnesszelepek közötti csőszakasz)és automata

16 ürítőszelepeket használnak a szárnyvezetékeken (a mágnesszelepek és a szórófejek közötti csőszakaszok). Sűrített levegővel történő kifúvatás kompresszor segítségével Ajánlott ezt a téliesítési módszert tapasztalt szakemberrel elvégeztetni. A kifúvatáshoz szükség van egy legalább 30l/min, nagyobb rendszerek esetében akár 70l/perc teljesítményű kompresszorra. Ilyen kompresszorok gépkölcsönzőkben bérelhetőek. Az öntözőrendszer főelzáró csapját követő visszacsapó szelep után csatlakoztassuk egy ürítési pontra (kézi ürítőcsap) a kompresszor tömlőjét. Készüljünk fel többféle csatlakozási megoldásra is (1, ¾, külső vagy belső menet), mivel a megépült rendszerek igen nagy változatosságot mutatnak. A kifúvatás megkezdése előtt zárjuk el az öntözőrendszer főelzáró csapját és nyissuk meg azt a csapot, ahová a kompresszort csatlakoztattuk. A vezérlőn indítsuk el azt a zónáz, amelyiknek a szórófejei a legmagasabban helyezkednek el és a legtávolabb vannak a kompresszortól. Lassan nyissuk meg a kompresszor szelepét, ezzel fokozatosan levegőt juttatva az öntözőrendszerbe. A kifúvatáshoz használt sűrített levegőnyomása ne haladja meg az adott zónán a legkisebb nyomásfokozatú alkatrész legnagyobb üzemi nyomását és soha ne legyen nagyobb 3.5 bar-nál. Mindegyik zónát indítsuk el, kezdve a kompresszortól legtávolabb lévő zónával és szép fokozatosan haladjunk a kompresszorhoz legközelebbi zóna felé. Az egyes zónákat addig tartsuk nyitva, amíg finom vízpermet nem kezd el kijönni a szórófejekből, ez megközelítőleg két percet vesz igénybe egy átlagos méretű házikerti rendszernél zónánként. Egy zónát inkább két vagy három rövidebb fújással víztelenítsünk, mint egy hosszú naggyal. Amennyiben már nem jön víz a szórófejekből, ne folytassuk a kifúvatást az adott zónán. A száraz csőben haladó sűrített levegő a súrlódási energiája ugyanis hőenergiává alakul, ami a csővezetékek és egyéb alkatrészek károsodását okozhatja. További lépések Miután a vizet eltávolítottuk az öntözőrendszerből, csatlakoztassuk le a kompresszort a rendszerről és a nyitott ürítőcsapon keresztül hagyjuk, hogy a rendszerben esetlegesen felgyűlt nyomás távozhasson. Amennyiben szakaszoló csapok lettek a rendszerbe építve, azokat félig zárjuk el, vagyis az elzáró kart 45 o -ban fordítsuk el. Vízbekötési pont 1. Kézi ürítő csap 2. Az öntözőrendszer főelzáró csapja 3. Vízhálózat főelzáró csapja 4. Vízóra

17 Szelep típusok Kúpos szelep (tolózár) Golyós csap Téli ürítő csap Sarokszelep Hidraulikus vezérlési rendszerek. Zárjuk el a vezérlő kábel megtáplálását és víztelenítsük a vezérlő kábel hálózatot. Kültéri vezérlő automatika. Ne áramtalanítsuk a vezérlőt, csupán állítsuk a kapcsolót az OFF állásba. A trafó által keltett hő megakadályozza, hogy a korróziót okozó pára lecsapódjon a vezérlő belsejében. A vezérlő OFF állásban nem indítja el a mágnesszelepeket, de az öntözési programot és a pontos időt megőrzi. Beltéri vezérlő automatika. Bekapcsolt állapotban is hagyhatjuk a vezérlőt, ekkor állítsuk OFF pozícióba, vagy akár teljesen áramtalaníthatjuk is, a trafó konnektorból történő kihúzásával és az elem (ha van) kivételével. Bizonyos vezérlők ez utóbbi esetben elfelejtik a beírt öntözési programot, és a pontos időt is, így azokat a tavaszi újraindítás során ismét meg kell adni. A vezérlő automatikák teljes áramtalanítása a téli időszakra nem javasolt. Esőérzékelő. Sok mindent nem tudunk tenni, hogy felkészítsük az esőérzékelőt a téli hónapokra. Amennyiben tálcás esőérzékelőnk van, távolítsuk el a vizet a tálcából és húzzunk egy műanyag zsákot az érzékelőre. Így megakadályozhatjuk, hogy víz gyűljön össze a tálcában, ami belefagyhat a tálcába. Amennyiben duzzadó korongos esőérzékelőnk van, szedjük ki a korongokat az érzékelőből és a téli hónapokban tároljuk azokat száraz, fagymentes helyen. Mit NE tegyünk a kifúvatás során: 1. Ne engedjük, hogy a sűrített levegő nyomása 3.5 bar fölé menjen. 2. A rendszer kifúvatása alatt ne álljunk a szórófejek és egyéb eszközök közelében. 3. Ne hagyjuk a kompresszort felügyelet nélkül. 4. Ne fúvassuk ki a rendszert szivattyún keresztül. Előszőr fúvassuk ki a rendszert és csak utána eresszük le a vizet a szivattyúból. 5. Kifúvatás után ne hagyjuk nyitva a kézi ürítő csapokat.

www.locsoloautomata.hu 2014.03.07

www.locsoloautomata.hu 2014.03.07 MEGNEVEZÉS Ár TORO VEZÉRLŐK TORO VEZÉRLŐ DDC 4 ZÓNA TORO VEZÉRLŐ DDC 4 ZÓNA KÜLTÉRI TORO VEZÉRLŐ DDC 6 ZÓNA TORO VEZÉRLŐ DDC 6 ZÓNA KÜLTÉRI TORO VEZÉRLŐ DDC 8 ZÓNA TORO VEZÉRLŐ DDC 8 ZÓNA KÜLTÉRI TORO

Részletesebben

MEGNEVEZÉS VEZÉRLŐK ELEMES VEZÉRLŐK SZELEPEK ESŐÉRZÉKELŐ SPRAY TIPUSÚ SZÓRÓFEJEK. www.locsoloautomata.hu 2014.03.06

MEGNEVEZÉS VEZÉRLŐK ELEMES VEZÉRLŐK SZELEPEK ESŐÉRZÉKELŐ SPRAY TIPUSÚ SZÓRÓFEJEK. www.locsoloautomata.hu 2014.03.06 MEGNEVEZÉS Ár VEZÉRLŐK HUNTER ECO-LOGIC BELTÉRI VEZÉRLŐ, 4 ZÓNA HUNTER ECO-LOGIC BELTÉRI VEZÉRLŐ, 6 ZÓNA HUNTER X-CORE 401 IE BELTÉRI VEZ. 4 ZÓNA HUNTER X-CORE 401 E KÜLTÉRI VEZ. 4 ZÓNA HUNTER X-CORE 601

Részletesebben

Automatikus öntözõberendezés. Kivitelezési segédlet

Automatikus öntözõberendezés. Kivitelezési segédlet Automatikus öntözõberendezés Kivitelezési segédlet KIVITELEZÉS NEHÉZSÉGEK NÉLKÜL HÁROM LÉPÉSBEN: 1. Mérés 2. Tervezés 3. Telepítés 1. MÉRÉS A vízmérõ órához legközelebb esõ vízvételi hely ELJÁRÁS 1 A.

Részletesebben

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN 3024056 3024057 3024059 SZOLÁR HIDROBLOKK 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN SZOLÁR HIDROBLOKK KASZKÁD 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető fali tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 50kg(110lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása Verzió: 02/2002 Dátum: 2002. október Fordította: Dvorák László -2 1. ábra. Kézi mûködtetésû flap Rögzítse az (A) helyezõ fülekkel szerelt (igény esetén

Részletesebben

2013.03.20. Megnevezés

2013.03.20. Megnevezés S P O R T P Á L Y A Ö N T Ö Z É S A L K A T R É S Z E K 2013.03.20. Megnevezés Bruttó egységár Ft VEZÉRLŐ AUTOMATÁK ProC vezérlő aut., 3 zóna, (bővíthető) db 66 999 ProC vezérlő aut., kültéri, 3 zóna,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A SMART BIDET COLD

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A SMART BIDET COLD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A SMART BIDET COLD készülékhez FIGYELEM! 1. Amennyiben gyermekek, idősek, mozgáskorlátozottak vagy fizikailag sérült személyek használják a készüléket, különös tekintettel figyeljen

Részletesebben

Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése

Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése TARTALOM 1. Kollektor összeállítása 2 2. Rendszer összeállítása 5 3. Víztartály feltöltése 5 4. Kollektorkör feltöltése 6 Figyelem! A telepítés

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AJTÓKHOZ SZERELÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI. FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során!

ÚTMUTATÓ AJTÓKHOZ SZERELÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI. FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során! FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során! ELLENŐRIZZE: Az ajtó tokja és a falnyílás közötti hézag 10-15 mm között kell 1. ÖSSZESZERELÉSHEZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK 1.... vízmérték 2.... állítható kitámasztó

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ MODELL: OF1-S16 (KÉRJÜK OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT HASZNÁLAT ELŐTT.) 1 Biztonsági Előírások: 1. Soha ne tegye az ujját vagy más egyebet

Részletesebben

Szerelési utasítás. Logamax plus. Kaszkád-egység GB162-65/80/100. Szakemberek számára. Szerelés előtt gondosan olvassa el. 7 746 800 086 (2011/02) HU

Szerelési utasítás. Logamax plus. Kaszkád-egység GB162-65/80/100. Szakemberek számára. Szerelés előtt gondosan olvassa el. 7 746 800 086 (2011/02) HU Szerelési utasítás Kaszkád-egység 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Szakemberek számára Szerelés előtt gondosan olvassa el. 7 746 800 086 (2011/02) HU Termékáttekintés Termékáttekintés 9 1

Részletesebben

Menetes mikroszórók beépítése Jet pálcával

Menetes mikroszórók beépítése Jet pálcával Menetes mikroszórók beépítése Jet pálcával Kiemelő pálcák: A kiemelő pálca funkciója a szórófej és a jet pálca Méretek: csatlakoztatása, de e mellett lehetővé teszi a szórófej menet MOTBJ20 20 cm magasságának

Részletesebben

LAGG 18M 8 4.4. Pneumatikus zsírpumpák kezelése, LAGG 18AE, LAGG 50AE, LAGG 180 AE 9

LAGG 18M 8 4.4. Pneumatikus zsírpumpák kezelése, LAGG 18AE, LAGG 50AE, LAGG 180 AE 9 Tartalomjegyzék 1. Alkalmazás 5 2. Leírás 5 2.1. LAGF sorozatú zsírpumpák 5 2.2. LAGG sorozatú zsírpumpák 5 2.3. LAGT 180 kocsi 6 3. Műszaki adatok 6 4. Kezelési utasítás 7 4.1. Általános előkészületek

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ MODELL: OF1-S16R (KÉRJÜK OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT HASZNÁLAT ELŐTT.) 1 Biztonsági Előírások: 1. Soha ne tegye az ujját vagy más egyebet

Részletesebben

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Csuklókaros kapumotor 900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG MUNKA ESZKÖZÖK 3 TECHNIKAI ADATOK MÉRETEK 4 A KAR RÖGZÍTÉSE A KAPUHOZ ÖSSZESZERELÉS 5 KIOLDÁS CSATLAKOZÁSOK A

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK. Vízvezeték szerelés Csap javítása

Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK. Vízvezeték szerelés Csap javítása Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK Vízvezeték szerelés Csap javítása Régi csap leszerelése Új csap felszerelése Tömítés cseréje a mosdókagyló és a csap között

Részletesebben

WP1 időkapcsoló kezelési útmutató

WP1 időkapcsoló kezelési útmutató WP1 időkapcsoló kezelési útmutató A vezérlő 1 Rain Bird TBOS átbillenő szolenoidot működtet. TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01123 CP1-03-01124 CP1-03-01125 CP1-03-01126 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI útmutatások 1.1.

Részletesebben

F ÖNTÖZÉSTECHNIKA ÖNTÖZÉSI AKADÉMIA Tervezési segédlet

F ÖNTÖZÉSTECHNIKA ÖNTÖZÉSI AKADÉMIA Tervezési segédlet 3 F ÖNTÖZÉSTECHNIKA ÖNTÖZÉSI AKADÉMIA Tervezési segédlet 3F Öntözéstechnika Postacím: 2011. Budakalász, Pf: 231 Telephely: Budapest, III. ker. Ország út 2-4. Tel/Fax: 436-0433, 436-0434 e-mail: info@ontozz.hu

Részletesebben

Csô külsô átmérô [mm] menet

Csô külsô átmérô [mm] menet katalógus Általános tájékoztató Bevizsgálások: Műanyag idomaink DIN 8076 T3, PE csőre DIN 8074, valamint EN 12201 szabványok alapján kerültek bevizsgálásra. Minden elem, amely ivóvízzel érintkezik, megfelel

Részletesebben

HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA

HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA Hydrawise okos, internet alapú vezérlés Rövid leírás az üzembe helyezéshez hunterindustries.com TARTALOMJEGYZÉK Telepítés 3 Kapcsolódás a Wi-Fi hálózathoz 5 A mágnesszelepek

Részletesebben

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/5 Fontos: 2-3 másodperces késéssel reagál a szelep az ON vagy OFF gomb megnyomására energiatakarékosság céljából. Két kézi indítás választható:

Részletesebben

HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA BŐVÍTŐ MODUL

HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA BŐVÍTŐ MODUL HC ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATA BŐVÍTŐ MODUL Hydrawise okos, internet alapú vezérlés Rövid leírás az üzembe helyezéshez hunterindustries.com TARTALOMJEGYZÉK Telepítés 3 Az alkalmazás beállítása 7 Hibaelhárítás

Részletesebben

Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó

Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt

Részletesebben

/2006 HU

/2006 HU 7 77 006 9 08/006 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás Logano plus GB kaszkád füstgázgyűjtő (kettős kazán) A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Tartalomjegyzék Felállítás...................................................

Részletesebben

Kétszárnyú hidraulikus kapunyitó motor - Beszerelési útmutató

Kétszárnyú hidraulikus kapunyitó motor - Beszerelési útmutató Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA MULTI PRO NS Kétszárnyú hidraulikus kapunyitó motor - Beszerelési útmutató Axovia Multi Pro NS Összeszerelés Tartalom Alap típus 1. Biztonságtechnikai ajánlások

Részletesebben

1. www.summatrade.hu

1. www.summatrade.hu 1. www.summatrade.hu TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... Az érzékelő ismertetése és működési módja... Az érzékelő telepítése... A vezérlő automata programozása... A z érzékelő és a vezérlő összekötése... Műszaki

Részletesebben

Telepítés előtt kérjük olvassa el az útmutatót, és ennek alapján végezze el a szerelést. Minden feledathoz használja a megfelelő eszközt.

Telepítés előtt kérjük olvassa el az útmutatót, és ennek alapján végezze el a szerelést. Minden feledathoz használja a megfelelő eszközt. Cikkszám: 091096 Telepítés előtt kérjük olvassa el az útmutatót, és ennek alapján végezze el a szerelést. Minden feledathoz használja a megfelelő eszközt. Húzza ki a kulcsot az indítóból Telepítés előtt

Részletesebben

AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZEREK TERVEZÉSÉNEK SEGÉDLETE

AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZEREK TERVEZÉSÉNEK SEGÉDLETE AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZEREK TERVEZÉSÉNEK SEGÉDLETE Az alábbiakban egy egyszerű példa segítségével ismertetjük az automata öntözőrendszerek tervezésének folyamatát. Első lépés- Adatgyüjtés, felmérés A tevezéshez

Részletesebben

KERT. FLORASCA HUNGARY KFT. 9354 OSLI, Tőzegüzem Elérhetőségeink: Tel./fax: 96/250-331, 96/690-030 e-mail: florasca@florasca.hu.

KERT. FLORASCA HUNGARY KFT. 9354 OSLI, Tőzegüzem Elérhetőségeink: Tel./fax: 96/250-331, 96/690-030 e-mail: florasca@florasca.hu. KERT Kert 13 Hansági tőzegeket, tőzeg alapú földés tápanyagkeverékeket kínálunk. Az extenzív és intenzív zöldtetőépítéshez külön földkeverékeket ajánlunk! Egyedi igényekkel keresse munkatársainkat!!! Biotermesztésben

Részletesebben

TORO ÖNTÖZÉSTECHNIKAI TERMÉKAKCIÓ

TORO ÖNTÖZÉSTECHNIKAI TERMÉKAKCIÓ TORO ÖNTÖZÉSTECHNIKAI TERMÉKAKCIÓ Rendelésledás: info@kerttechnik.hu e-mil címre kívánt mennyiség megjelölésével Cikkszám +3630 TOLDÓ 4 MM 153 11 8 30% +3651 T-IDOM 4 MM 181 49 36 27% II.ARG.040 CSEPEGTETŐ

Részletesebben

MP ROTATOR Alkalmazási segédlet, telepítők számára

MP ROTATOR Alkalmazási segédlet, telepítők számára MP ROTATOR Alkalmazási segédlet, telepítők számára Érjen el egyenletes csapadékkijuttatást bármilyen szórási szög és bármilyen öntözési távolság mellett. JELEN SEGÉDLET TARTALMAZZA: 1. MP Rotator alkalmazása

Részletesebben

Hercules tolókapu motor szerelési leírás

Hercules tolókapu motor szerelési leírás Hercules tolókapu motor szerelési leírás 1 2 Figyelem! Ezen kézikönyvben lévő telepítést csak szakképzett műszaki személy végezheti és nem a végfelhasználó. A telepítést végző szerepe, hogy tájékoztassa

Részletesebben

Gardena. V1 Cikkszám: 1254 V3 Cikkszám: 1255. Használati utasítás Szelepdoboz

Gardena. V1 Cikkszám: 1254 V3 Cikkszám: 1255. Használati utasítás Szelepdoboz Gardena V1 Cikkszám: 1254 V3 Cikkszám: 1255 H Használati utasítás Szelepdoboz GARDENA szelepdoboz V1 / V3 Üdvözöljük a GARDENA kertjében. Kérjük, olvassa a használati utasítást figyelmesen, és tartsa be

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Tároló-vízmelegítő Logalux S120 Szakemberek számára Szerelés előtt kérjük figyelmesen átolvasni 6 720 617 534-11/2001 HU Impresszum HASZNÁLATI TUDNIVALÓ A fűtési rendszer

Részletesebben

STP Plus időkapcsoló Programozási útmutató

STP Plus időkapcsoló Programozási útmutató STP Plus időkapcsoló Programozási útmutató TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u.1. T: (23) 458-140 F: (23) 458-149 www.technoconsult.hu Az időkapcsoló megjelenése Használja ezt az ábrát az

Részletesebben

Kotrógép DROPSA automata zsírzás telepítéséhez

Kotrógép DROPSA automata zsírzás telepítéséhez A kotrógép általános felépítése, specialitásai Kanálszár-munkahenger - Kotrógép DROPSA automata zsírzás telepítéséhez Kotró elektromos rendszere Kanálszár szerkezete Gém szerkezete 24 VDC Törzsfordítás

Részletesebben

Teljesen mozgatható fali tartó

Teljesen mozgatható fali tartó Teljesen mozgatható fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt elolvasta

Részletesebben

3 in 1 Mikrodermabráziós készülék

3 in 1 Mikrodermabráziós készülék AB-203 3 in 1 Mikrodermabráziós készülék (Ultrahang, gyémántfejes csiszoló, hideg-meleg vasaló) Fontos megjegyzés: 1) Kérjük olvassa el a használati utasítást mielőtt használni kezdi a készüléket. 2) Ne

Részletesebben

MOBIL PORSZÍVÓ BERENDEZÉS

MOBIL PORSZÍVÓ BERENDEZÉS MOBIL PORSZÍVÓ BERENDEZÉS NAGY TELJESÍTMÉNYŰ PORSZÍVÓ VÍZ ALATTI MEDENCETISZTÍTÁSRA Kezelési és karbantartási utasítás cikkszám: KBER0105020001 NAGY TELJESÍTMÉNYŰ PORSZÍVÓ VÍZ ALATTI MEDENCETISZTÍTÁSRA

Részletesebben

AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZER TERVEZÉS SEGÉDLETE

AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZER TERVEZÉS SEGÉDLETE AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZER TERVEZÉS SEGÉDLETE Az alábbiakban egy egyszerű példa segítségével ismertetjük egy automata öntözőrendszer tervezésének folyamatát. Automata öntözőrendszer tervezés első lépése:

Részletesebben

Dönthető fali tartó Felhasználói útmutató

Dönthető fali tartó Felhasználói útmutató Dönthető fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt elolvasta és megértette

Részletesebben

Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó

Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó MINŐSÍTVE MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését,

Részletesebben

Szerelési és üzemelési útmutató

Szerelési és üzemelési útmutató condens Mindig az Ön oldalán Szerelési és üzemelési útmutató Thema CONDENS F AS 65 A TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS Néhány szó az útmutatóról... 3. Termékdokumentáció... 3. Az útmutató érvényessége... 3.3

Részletesebben

ELÕZETES MÛVELETEK ELEKTROMOS ANYAGOK RÉSZ

ELÕZETES MÛVELETEK ELEKTROMOS ANYAGOK RÉSZ ELÕZETES MÛVELETEK Az automata berendezést úgy dolgozták ki, hogy maximum 5 méter magas kapuhoz alkalmazható 400 mm-es mûködtetõkkel, és maximum 4 m-hez 300 mm-es mûködtetõkkel. Használható könnyû, nehéz,

Részletesebben

BoxMaker Kezelési útmutató. V-1.2-HUN, 2014-Szept.-10

BoxMaker Kezelési útmutató. V-1.2-HUN, 2014-Szept.-10 BoxMaker Kezelési útmutató V-1.2-HUN, 2014-Szept.-10 BoxMaker alkalmazása A BoxMaker-t arra terveztük, hogy hullámpapírból lehessen vele a Paraméterek bekezdésben leírt dobozokat készíteni. A Paraméterek

Részletesebben

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás 1. oldal ASTER motorok Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati lépések képpel

Részletesebben

Használati utasítás. SD BannerWeld Pro. Figyelem! A leírásban foglalt utasítások elmulasztása a berendezés meghibásodásához vezethet!

Használati utasítás. SD BannerWeld Pro. Figyelem! A leírásban foglalt utasítások elmulasztása a berendezés meghibásodásához vezethet! Használati utasítás SD BannerWeld Pro 1. Figyelem! A leírásban foglalt utasítások elmulasztása a berendezés meghibásodásához vezethet! 5100 Jászberény, Alkotás u. 4. - Ügyfélszolgálat: +36 57 506510 -

Részletesebben

SET CLOCK: óra beállítása. WATER NOW: öntözés kézi indítása

SET CLOCK: óra beállítása. WATER NOW: öntözés kézi indítása Az időkapcsoló megjelenése STPi időkapcsoló Programozási útmutató onsult Tesult Te Használja ezt az ábrát az időkapcsoló funkcióinak megismeréséhez! AUTO forgató gombot állítsuk ide, hogy az öntözés automatikusan

Részletesebben

Technikai adatlap United Sealants USFIX-P300 Dűbelragasztó (PESF)

Technikai adatlap United Sealants USFIX-P300 Dűbelragasztó (PESF) Technikai adatlap United Sealants USFIX-P300 Dűbelragasztó (PESF) Poliészter bázisú, sztirénmentes, csekély szag-kipárolgású, magas minőségű, gyors kötésű, 2 komponensű dűbelragasztó rendszer. A termékhez

Részletesebben

Honeywell D04FS. Beépítési Útmutató. Nyomásszabályzó szelep HU1H-1039GE23 R0108. Kérjük őrizze meg a későbbi használatra!

Honeywell D04FS. Beépítési Útmutató. Nyomásszabályzó szelep HU1H-1039GE23 R0108. Kérjük őrizze meg a későbbi használatra! Honeywell D04FS Beépítési Útmutató Kérjük őrizze meg a későbbi használatra! Nyomásszabályzó szelep 1. Biztonsági előírások 1. Kövesse a beépítési útmutatót 2. A készüléket csak úgy szabad használni: -

Részletesebben

Channel Expander 1.xx Használati útmutató

Channel Expander 1.xx Használati útmutató Channel Expander 1.xx 1. oldal 2. oldal Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...3 Áttekintés...4 A készülék rögzitése...5 Tápfeszültség csatlakoztatása...8 Öntözés vezérlő csatlakoztatása...8 Szelep kimenetek

Részletesebben

AB GENERATOR Termék száma: 1515. Használati utasítás

AB GENERATOR Termék száma: 1515. Használati utasítás AB GENERATOR Termék száma: 1515 Használati utasítás Fontos: olvassa el figyelmesen a használati leírást, mielőtt használatba venné ezt a terméket. Fontos biztonsági figyelmeztetések 1. Maximális terhelhetőség:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

UCH0041. Teljesen mozgatható fali tartó. Felhasználói útmutató

UCH0041. Teljesen mozgatható fali tartó. Felhasználói útmutató UCH0041 Teljesen mozgatható fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt

Részletesebben

Telepítési leírás Hidraulikus, csuklókaros ajtóbehúzókhoz

Telepítési leírás Hidraulikus, csuklókaros ajtóbehúzókhoz U Telepítési leírás Hidraulikus, csuklókaros ajtóbehúzókhoz 1133AW, 1133BW, 1134AW, 1134BW I. behúzó függőleges szerelése az ajtón kívül vagy belül 1. A szerelési igénytől föggően (ajtón kívül vagy belüli

Részletesebben

XHODTE. Az eredeti használati útmutató fordítása OLAJGYŰJTŐ ELSZÍVÓVAL 65 L GARANCIALEVÉL. Termék: OLAJGYŰJTŐ ELSZÍVÓVAL 65 L Típus: XHODTE

XHODTE. Az eredeti használati útmutató fordítása OLAJGYŰJTŐ ELSZÍVÓVAL 65 L GARANCIALEVÉL. Termék: OLAJGYŰJTŐ ELSZÍVÓVAL 65 L Típus: XHODTE GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

WP1 Vezérlő Használati Útmutató

WP1 Vezérlő Használati Útmutató WP1 Vezérlő Használati Útmutató Lásd a kötési diagram. 24Volt 9Volt A vezérlő egy 9V-os Rain Bird szolenoidot működtet. Győződjön meg róla, hogy a szelepeket a vezérlővel összekötő vezeték, kisfeszültségű

Részletesebben

KONZOLOS LÉGKONDICIONÁLÓ

KONZOLOS LÉGKONDICIONÁLÓ KONZOLOS LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ HU SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR A termékről megállapították, hogy megfelel az Európai Unió kisfeszültségű berendezésekre vonatkozó irányelvének (2006/95/EK) és

Részletesebben

F45HC F50HC. Üzembe helyezési és karbantartási útmutató Hűtőegységek hűtőkamrákba

F45HC F50HC. Üzembe helyezési és karbantartási útmutató Hűtőegységek hűtőkamrákba F45HC F50HC Üzembe helyezési és karbantartási útmutató Hűtőegységek hűtőkamrákba Gyártó: Forgalmazó: GYÁRTÓMŰVI NYILATKOZAT Hivatkozás a 89/392/EEC EK Gépészeti Irányelvre és kiegészítéseire A termékek

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Biztonsági előírások. 1.2 Figyelemfelhívó jelzések. 1.3 A kezelőszemélyzet képzettsége és képzése

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Biztonsági előírások. 1.2 Figyelemfelhívó jelzések. 1.3 A kezelőszemélyzet képzettsége és képzése TARTALOMJEGYZÉK Oldal 1. Biztonsági előírások 87 1.1 Általános rész 87 1.2 Figyelemfelhívó jelzések 87 1.3 A kezelőszemélyzet képzettsége és képzése 87 1.4 A biztonsági előírások figyelmen kívül hagyásának

Részletesebben

Uponor ipari padlófűtés

Uponor ipari padlófűtés Uponor ipari padlófűtés Előnyök Gyors megtérülési idő Nincs látható fűtőberendezés Ideális hőmérséklet elosztás Nincs lég- és pormozgás Nem kell átsugározni a teljes belmagasságot Nincs karbantartási költség

Részletesebben

Szerelési kézikönyv. R410A Split rendszerű sorozat RXS50G2V1B RKS50G2V1B RXS60F2V1B RKS60F2V1B RN50E3V1B RN60E3V1B RYN50E3V1B RYN60E3V1B ARXS50G2V1B

Szerelési kézikönyv. R410A Split rendszerű sorozat RXS50G2V1B RKS50G2V1B RXS60F2V1B RKS60F2V1B RN50E3V1B RN60E3V1B RYN50E3V1B RYN60E3V1B ARXS50G2V1B R0A Split rendszerű sorozat RXS0GVB RXS60FVB RYN0EVB RYN60EVB RKS0GVB RKS60FVB RN0EVB RN60EVB ARXS0GVB R(X)(K)S0GVB R(X)(K)S60FVB R(Y)N0+60EVB ARXS0GVB R0A Split rendszerű sorozat Tartalomjegyzék Oldal

Részletesebben

HC VÍZMÉRŐK HASZNÁLATA. Rövid leírás az üzembe helyezéshez. hunterindustries.com. Hydrawise okos, internet alapú vezérlés

HC VÍZMÉRŐK HASZNÁLATA. Rövid leírás az üzembe helyezéshez. hunterindustries.com. Hydrawise okos, internet alapú vezérlés HC VÍZMÉRŐK HASZNÁLATA Hydrawise okos, internet alapú vezérlés Rövid leírás az üzembe helyezéshez hunterindustries.com TARTALOMJEGYZÉK Alkatrészek 4 Tervezés 5 Telepítés 6 Beállítások 7 HC TERMÉKTÁMOGATÁS

Részletesebben

F50, F80, F120. ZÁRTRENDSZERŰ KÉT TARTÁLYOS LAPOS FORRÓVÍZTÁROLÓK Függőlegesen és vízszintesen egyaránt felszerelhetők

F50, F80, F120. ZÁRTRENDSZERŰ KÉT TARTÁLYOS LAPOS FORRÓVÍZTÁROLÓK Függőlegesen és vízszintesen egyaránt felszerelhetők F50, F80, F120 ZÁRTRENDSZERŰ KÉT TARTÁLYOS LAPOS FORRÓVÍZTÁROLÓK Függőlegesen és vízszintesen egyaránt felszerelhetők Felszerelési és használati útmutató 1221113907/01 www.hajdurt.hu 1 Tisztelt Vásárlónk!

Részletesebben

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK A COMPUTER ELHELYEZÉSE A GÉPEN... 2 A SZÁMÍTÓGÉP ELHELYEZÉSE... 2 A KONZOL FELSZERELÉSE... 3 AZ ÁRAMFORRÁS CSATLAKOZTATÁSA... 4 KIJELZŐ... 5 FUNKCIÓGOMBOK...

Részletesebben

6301 6897 02/2001 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. Twin Tube DN 20 csatlakozó készlet. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni

6301 6897 02/2001 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. Twin Tube DN 20 csatlakozó készlet. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni 01 897 02/2001 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás Twin Tube DN 20 csatlakozó készlet A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Tartalomjegyzék 1 Szállítási terjedelem..........................................

Részletesebben

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 -

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 - Mosogatógép DW12-EFM Code 0120505536-1 - Biztonsági figyelmeztetések Gondosan olvassa el a kezelési útmutatóban szereplő utasításokat, mivel azok fontos információkat tartalmaznak a készülék biztonságos

Részletesebben

Biztonsági utasítások A mosógép igen nehéz - óvatosan emelje fel. Figyelem: a megfagyott csövek elszakadhatnak/elrepedhetnek. Ne helyezze üzembe a mosógépet kültéren vagy olyan helyen, ahol fagyveszély

Részletesebben

Használati útmutató. Hidromasszázs kabin HK-033-2WAM

Használati útmutató. Hidromasszázs kabin HK-033-2WAM Használati útmutató Hidromasszázs kabin HK-033-2WAM Köszönjük, hogy termékünket választotta. Kérjük, használat előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. A nem rendeltetésszerű használatból eredő

Részletesebben

Szerelés és használati utasítások

Szerelés és használati utasítások Szerelés és használati utasítások PickUp daru SX 2000 - A ŐRIZZE MEG EZT AZ ÚTMUTATÓT A KÉSŐBBIEKRE DARU SX 2000 - A az érvényes szabványok követelményeivel összhangban tervezve és gyártva, hogy biztosítva

Részletesebben

Kábeldob hordozható lámpával - 24 V. Használati útmutató GD024

Kábeldob hordozható lámpával - 24 V. Használati útmutató GD024 Kábeldob hordozható lámpával - 24 V Használati útmutató GD024 GD024 használati útmutató Az alábbi használati útmutatót figyelmesen olvassa el. A használati útmutató előírásainak a be nem tartása súlyos

Részletesebben

Jade 8046D 90x90x2200 alacsonytálcás zuhanykabin összeszerelés útmutató

Jade 8046D 90x90x2200 alacsonytálcás zuhanykabin összeszerelés útmutató Jade 8046D 90x90x2200 alacsonytálcás zuhanykabin összeszerelés útmutató Kedves Vásárlónk, köszönjük, hogy az AQULIFE zuhanykabinját választotta. Önnek a kabin összeszerelésére és működtetésére vonatkozó

Részletesebben

Mosogatógépek Használati utasítás

Mosogatógépek Használati utasítás Mosogatógépek Használati utasítás GS61110BW 1 Olvassa el a használati utasítást! Ez a kézikönyv biztonsági, működési, beszerelési utasításokat, valamint hibaelhárítási ötleteket, stb. tartalmaz. A mosogatógép

Részletesebben

Fix fali tartó. Felhasználói útmutató

Fix fali tartó. Felhasználói útmutató Fix fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt elolvasta és megértette

Részletesebben

HIDRAULIKUS HÚZÓPRÉS ÉS LYUKASZTÓ HKS-15

HIDRAULIKUS HÚZÓPRÉS ÉS LYUKASZTÓ HKS-15 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HIDRAULIKUS HÚZÓPRÉS ÉS LYUKASZTÓ HKS-15 Használat előtt olvassa és értelmezze a hidraulikus prés használati útmutatóját és a biztonsági információkat. Tartalom Leírás Leírás......................

Részletesebben

Dönthető fali tartó Felhasználói útmutató

Dönthető fali tartó Felhasználói útmutató Dönthető fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt elolvasta és megértette

Részletesebben

Toro Öntözéstechnikai Árjegyzék. CIKKSZÁM MEGNEVEZÉS ÁR/NETTÓ Bruttó ár

Toro Öntözéstechnikai Árjegyzék. CIKKSZÁM MEGNEVEZÉS ÁR/NETTÓ Bruttó ár CIKKSZÁM MEGNEVEZÉS ÁR/NETTÓ Bruttó ár VEZÉRLŐK DDC4 TORO VEZÉRLŐ DDC 4 ZÓNA 23 490 Ft 29 363 Ft DDC4K TORO VEZÉRLŐ DDC 4 ZÓNA KÜLTÉRI 60 823 Ft 76 029 Ft DDC6 TORO VEZÉRLŐ DDC 6 ZÓNA 28 990 Ft 36 238

Részletesebben

TRON SZŐNYEG-, KÁRPITTISZTÍTÓ GÉPEK LAVATRON 20 LAVATRON 30 LAVATRON 70

TRON SZŐNYEG-, KÁRPITTISZTÍTÓ GÉPEK LAVATRON 20 LAVATRON 30 LAVATRON 70 TRON SZŐNYEG-, KÁRPITTISZTÍTÓ GÉPEK LAVATRON 20 LAVATRON 30 LAVATRON 70 Kedves vásárlónk, ma kitűnően választott. Az ön porszívója az ECO-TRON tapasztalatai alapján készült. Az ECO-TRON- nak vezető szerepe

Részletesebben

GFE AD. Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz

GFE AD. Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz GFE AD Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz 1.oldal Kábelezés Az 1 ábrán a kábelezés látható. A hurokra az eszközök sorra kapcsolódnak rá, a központ

Részletesebben

Aktív DVB-T Kültéri Antenna SRT ANT 15

Aktív DVB-T Kültéri Antenna SRT ANT 15 Aktív DVB-T Kültéri Antenna SRT ANT 15 Használati útmutató 1.0 Bevezetés Köszönjük hogy megvásárolta termékünket a STRONG SRT ANT 15 DVB-T Antennát. Ez az antenna kifejezetten a földi digitalis jel vételére

Részletesebben

Szolár állomás TERVEZÉSI SEGÉDLET

Szolár állomás TERVEZÉSI SEGÉDLET Szolár állomás TERVEZÉSI SEGÉDLET vezérlés nélkül Calpak UNO szolár állomás felépítése: UNO - P130 - szivattyústrang DN 25, 1 vagy DN 20, 3/4 Biztonsági szerelvénycsoporttal a következőket tartalmazza:

Részletesebben

FINN SZAUNA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

FINN SZAUNA HASZNÁLATI UTASÍTÁS FINN SZAUNA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Kedves Vásárló, Gratulálunk az új szaunájához. Biztosak vagyunk abban, hogy évekig élvezni fogja a szauna összes előnyét. Kérjük, hogy mindenek előtt gondosan olvassa át

Részletesebben

KITERJESZTETT GARANCIA

KITERJESZTETT GARANCIA KITERJESZTETT GARANCIA A termék forgalmazója 10 év, a gyártásból eredő anyag és konstrukciós hibákra kiterjedő jótállást vállal a BVF SRHC fűtőkábelekre. A jótállás kizárólag a szakszerűen kitöltött és

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán

GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv A tiszta égboltért Magyarországi képviselő és forgalmazó: Két Kör Kft. 2051 Biatorbágy, Felvég u. 3. Tel/fax: (23) 530-570,

Részletesebben

A. vízellátás csatlakozó B. csaptelep csatlakozó

A. vízellátás csatlakozó B. csaptelep csatlakozó 1. Biztonsági óvintézkedések FIGYELMEZTETÉS. A rendszer nem használható biológiailag szennyezett, vagy ismeretlen eredetű vízzel. A terméket ajánlott képzett szerviz szakembernek telepíteni. Csak az eredeti

Részletesebben

Szerelési útmutató a GARDEMATIC öntözőrendszerekhez

Szerelési útmutató a GARDEMATIC öntözőrendszerekhez Szerelési útmutató a GARDEMATIC öntözőrendszerekhez Gratulálunk, hogy a GardeMatic öntözőrendszer mellett döntött! Biztosak vagyunk benne, hogy rendszerünk az Ön összes elvárásának meg fog felelni és kertje

Részletesebben

Felhívjuk a figyelmet, hogy a lista nem tartalmazza teljes lehetséges szivattyú-kínálatunkat, csak az általunk leggyakrabban használt készülékeket.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a lista nem tartalmazza teljes lehetséges szivattyú-kínálatunkat, csak az általunk leggyakrabban használt készülékeket. S Z I V A T T Y Ú T E C H N I K A A L K A T R É S Z E K 2013.07.10. Felhívjuk a figyelmet, hogy a lista nem tartalmazza teljes lehetséges szivattyú-kínálatunkat, csak az általunk leggyakrabban használt

Részletesebben

actostor Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára VIH CL S Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

actostor Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára VIH CL S Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató actostor VIH CL S HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Tel. +49 2 9 8 0 Fax +49

Részletesebben

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó Használati utasítás Vízszűrős porszívó Vízszűrős porszívó Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Ezt a használati utasítást Önöknek készítettük, az Önök kényelméért és a maximális

Részletesebben

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója Fontos biztonsági üzenetek Olvassa el alaposan az utasításokat, hogy megismerje a berendezést, mielőtt üzembe helyezi,

Részletesebben

RainBird bruttó ár Ft/db ESŐZTETŐ ÖNTÖZÉS SZÓRÓFEJEK 3500-as típusú rotoros kiemelkedésű öntözőfej

RainBird bruttó ár Ft/db ESŐZTETŐ ÖNTÖZÉS SZÓRÓFEJEK 3500-as típusú rotoros kiemelkedésű öntözőfej Cégünk 23-ban alakult Municipium Kertépítő Vállalkozás néven. 29-től Municípium Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. néven működik. Tevékenységünket széles körűen végezzük, referenciáink: a magánházak kertépítése

Részletesebben

ISOIL ISOMAG. Mágnesindukciós áramlásmérők folyadékok teltszelvényű csővezetékben történő mérésére, beszúrós kivitelű érzékelőkkel

ISOIL ISOMAG. Mágnesindukciós áramlásmérők folyadékok teltszelvényű csővezetékben történő mérésére, beszúrós kivitelű érzékelőkkel ISOIL ISOMAG Mágnesindukciós áramlásmérők folyadékok teltszelvényű csővezetékben történő mérésére, beszúrós kivitelű érzékelőkkel 1 / 12 gi2p050m0600h_01 Forgalmazó: NIVELCO Ipari Elektronika zrt. H-1043

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás BEFOLYÓ NE 0.1 semlegesítő berendezés Szakemberek számára A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni 7 747 018 487-02/2005 HU 1 Általános 1 Általános

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ! Használati utasítás A készülék első használata előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi használatra! A használati útmutató az alábbi

Részletesebben