NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység"

Átírás

1 NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: Kozmetikus A) A vizsgafeladat megnevezése: Idegen modell diagnosztizálása és kezelési terv készítése A vizsgafeladat időtartama: 150 perc (felkészülés 30 perc, a többi idő a vizsgacsoport értékelése) A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 20% B) A vizsgafeladat megnevezése: Kozmetikában alkalmazott elektrokozmetikai alapkészülékek használata A vizsgafeladat időtartama: 60 perc (a teljes vizsgacsoportra vonatkoztatva) A vizsgafeladat aránya: 10% C) A vizsgafeladat megnevezése: Saját modell kezelése a központilag kiadott kezelési terv minta alapján A vizsgafeladat időtartama: 120 perc (a teljes vizsgacsoportra vonatkoztatva) A vizsgafeladat aránya: 15 % D) A vizsgafeladat megnevezése: Tartós sminkkészítés plasztikon/vagy speciális arc és/vagy testkezelés A vizsgafeladat időtartama: 200 perc A vizsgafeladat aránya: 10% 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet bekezdésében foglaltak alapján a gyakorlati feladatlapokra vonatkozó javaslatot a vizsga megkezdése előtt a vizsgaelnök a vizsgabizottsági tagok véleménye alapján hagyja jóvá. Jóváhagyta:. vizsgabizottság elnöke

2 A) Vizsgafeladat ismertetése: Központi diagnosztizáló lapon készíti a kezelési tervet, 2 oldal terjedelemben (1 oldal diagnosztika, 1 oldal kezelési terv), amely tartalma: Az alap és kombinált bőrtípusok és a kozmetikai rendellenességek, elemi elváltozások, szövetszaporulatok meghatározása a szubjektív és objektív tünetek alapján. A meghatározott bőrtípus teljes kozmetikai kezelés-sorrendjének, alapelveinek, céljának meghatározása. Az alkalmazott professzionális kozmetikumok összetételének, hatóanyagainak megnevezése és bőrre gyakorolt hatása valamint az otthoni ápoláshoz adott javaslatok. A kezelési terv ismertetése mindkét vizsgázó jelenlétében történik aki a modellt biztosította, és aki diagnosztizálta.

3 A) Értékelés Érdemjegy Minősítés szempontok 5 (jeles) Modell bőrének megfelelően, központi diagnosztikai lapon készítette a kezelési tervet, szakmailag a követelményeknek hiánytalanul megfelelt. Felismerte modell bőrének típusát, a kozmetikai rendellenességeket, elemi elváltozásokat, szövetszaporulatokat az objektív és szubjektív tünetek alapján. Kozmetikai kezelés sorrendjét, alapelveit, céljait maximálisan meghatározta. Kezelési tervben professzionális kozmetikumokat alkalmazott, hatóanyagait megnevezte, valamint otthoni ápolásra is adott javaslatokat. Kezelési tervet a szakmai követelményeknek megfelelően, precízen ismertette. A vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírásokat betartotta. 4 (jó) Munkájában kisebb hiányosság mutatkozott a diagnosztizálás során és a kezelési tervben. Pontatlanságok mutatkoztak a rendellenességek, elemi elváltozások felismerésében, a szövetszaporulatok meghatározásában. Kisebb hibát ejtett a kezelési terv ismertetése során, de összességében a diagnosztizálást jól hajtotta végre a vonatkozó munka,-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások betartásával. 3 (közepes) Több hibát is vétett a diagnosztizálásban, modell bőrtípusának meghatározásában, a kezelési tervben, amelyet kijavított. Hiányosságok mutatkoztak a professzionális termékek hatóanyagainak ismeretében. Pontatlanságok mutatkoztak a kezelési terv ismertetése során, de összességében megoldotta a feladatot, a vonatkozó munka,-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások betartásával. 2 (elégséges) Nehezen tudta a modell bőrtípusát meghatározni. Kezelési tervben hiányosságok mutatkoztak a modell kozmetikai rendellenességeinek, elemi elváltozásainak felismerésében. Több hibát is vétett a diagnosztizálásban, a kezelési tervben, melyet nem ismert fel és nem javította ki. Nem ismertette a professzionális termékek hatóanyagait, a bőrre gyakorolt hatását, és az otthoni tanácsadást. Betartotta, esetleg kisebb hibát vétett a vonatkozó munka,-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások betartásával szemben. 1 (elégtelen) Nem ismerte fel a modell bőrtípusát, kozmetikai rendellenességeit, elemi elváltozásait. A központi diagnosztikai lap kitöltése szakmailag nem felelt meg. Több hibát ejtett a professzionális termékek hatóanyagainak, és a bőrre gyakorolt hatásának meghatározásában és/vagy súlyosan vétett a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások betartásával szemben. Dátum:. Aláírás: Érdemjegy:.

4 B) Az adott gyakorlati vizsgafeladat ismertetése: Kozmetikában alkalmazott elektrokozmetikai alap-készülékek szakszerű üzembe helyezése, beállítása és működésének bemutatása. A készülék gyakorlati alkalmazása az adott bőrtípus/rendellenesség esetében. A készülék alkalmazásának javallatai, ellenjavallatai. A vizsgázónak a következő készülékek egyikéből kell beszámolnia tételhúzás alapján: gőzölő/vagy vaposon, mikrodermabrázió/vagy hidroabrázió/vagy frimátor, iontoforézis, ultrahang, vio, hidegmeleg arcvasaló/vagy termovasaló.

5 B) Értékelés Érdemjegy Minősítés szempontok 5 (jeles) A tételben szereplő készülék /gőzölő, vaposon, mikrodermabrázió, frimátor, iontoforézis, ultrahang, vio, /szakszerű üzembe helyezésének, beállításainak és működtetésének bemutatását hiánytalanul elvégeztet. Modell bőrtípusának, rendellenességeinek figyelembevételével szakszerűen bemutatta a készülékkel történő kezelést. Készülék alkalmazásának javallatait, ellenjavallatait hiánytalanul ismertette, és a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírásokat maximális betartotta. 4 (jó) Munkájában kisebb technikai hiányosság mutatkozott a tételben szereplő készülék / gőzölő, vaposon, mikrodermabrázió, frimátor, iontoforézis, ultrahang, vio,/ bemutatása során, de összességében a feladatot jól hajtotta végre a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások betartásával. 3 (közepes) Több hibát is vétett a tételben szereplő készülék / gőzölő, vaposon, mikrodermabrázió, frimátor, iontoforézis, ultrahang, vio,/ bemutatása során. Hiányosan ismertette a javallatokat és ellenjavallatokat, amelyet kijavított, de összességében megoldotta a feladatot, a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások betartásával. 2 (elégséges) Több hibát is vétett a tételben szereplő készülék / gőzölő, vaposon, mikrodermabrázió, frimátor, iontoforézis, ultrahang, vio,/ bemutatása során, melyet nem ismert fel és nem javított ki. Készülék javallatait és ellenjavallatatit hiányosan ismertette. Kisebb hibát vétett a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások betartásával szemben. 1 (elégtelen) A tételben szereplő készülék / gőzölő, vaposon, mikrodermabrázió, frimátor, iontoforézis, ultrahang, vio,/ szakszerű üzembe helyezésének, beállításainak és működtetésének bemutatását nem tudta végrehajtani. Nem tudta modell bőrtípusának, rendellenességeinek figyelembevételével szakszerűen bemutatni a kezelést. Készülék alkalmazásának javallatait, ellenjavallatait nem ismertette és/vagy súlyosan vétett a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírásokkal szemben. Dátum:. Aláírás: Érdemjegy:.

6 C) Az adott gyakorlati vizsgafeladat ismertetése Saját modell letisztítása, masszírozása (összefüggő üzleti masszázs), felpuhító borogatás felhelyezése, tisztítás, fertőtlenítés, összehúzás, nyugtatás és/vagy táplálás helyspecifikusan, elbocsájtó smink készítése. A kezelés során csak professzionális, Magyarországon forgalomban lévő kozmetikumokat lehet használni. Minden művelethez csak a választott termékcsalád termékeit kell alkalmazni. A borogatás műveletnél nem kötelező felpuhító krémmel alákrémezni, amennyiben masszázs után történik. (Saját modell kezelése a központilag kiadott kezelési terv minta alapján történik, melyet a vizsgázó előre elkészített és beadott.)

7 C) Értékelés Érdemjegy Minősítés szempontok 5 (jeles) Modell bőrének letisztítását, masszírozását, felpuhító borogatását, tisztítást, fertőtlenítést, szakszerűen végezte. A pakolásokat a bőrtípusnak megfelelően, helyspecifikusan és szakszerűen tette fel és a hatóidő leteltével szakszerűen távolította el. A sminket esztétikusan a modell bőrének, arcvonásainak megfelelően készítette. Egy termékcsaláddal dolgozott, mely professzionális termékeket tartalmazott. A vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírásokat maximálisan betartotta. 4 (jó) Munkájában kisebb hiányosság mutatkozott a letisztítás, a masszírozás folyamatában, gyakorlatlanság a tisztítás, esetleg a helyspecifikus pakolások alkalmazása területén. A sminket esztétikusan a modell bőrének, arcvonásainak megfelelően készítette. De összességében a feladatot jól hajtotta végre és figyelembe vette a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírásokat. 3 (közepes) Több hibát is vétett a letisztítás, masszázs, felpuhító borogatás, tisztítás, fertőtlenítés, összehúzás, nyugtatás, bőrtáplálás helyspecifikus pakolások alkalmazásának folyamatában. A termékek egy része nem a bőrtípusnak megfelelő volt, de korrigálta a hibát és összességében megoldotta a feladatot a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások betartásával. Az elbocsájtó sminket többségében esztétikusan a modell bőrének, arcvonásainak megfelelően készítette. 2 (elégséges) Több hibát is vétett a letisztítás, masszázs, felpuhító borogatás, tisztítás, fertőtlenítés, összehúzás, nyugtatás, bőrtáplálás helyspecifikus pakolások alkalmazásának folyamatában, nehezen tudta korrigálni a hibát. A termék többsége nem a bőrtípusnak megfelelő volt. Nehezen javította ki a hibát, a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások betartásával, esetleg azok nem teljes betartásával. Az elbocsájtó sminket többségében esztétikusan a modell bőrének, arcvonásainak megfelelően készítette. 1 (elégtelen) A letisztítás, masszázs, felpuhító borogatás, fertőtlenítés, tisztítás összehúzás, nyugtatás, bőrtáplálás helyspecifikus pakolások alkalmazásának feladatát nem tudta megoldani, így a termékeket sem tudta alkalmazni. A masszázs folyamatában alapvető mozdulatok ismeretének a hiánya merült fel, súlyosan vétett a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírásokkal szemben. Az elbocsájtó sminket nem sikerült szakszerűen, esztétikusan, a modell bőrének, arcvonásainak megfelelően elkészítenie. Dátum:. Aláírás: Érdemjegy:.

8 D) Az adott gyakorlati vizsgafeladat ismertetése A vizsgázó legkésőbb a vizsgára jelentkezésig eldönti, mely vizsgafeladatot kívánja elvégezni a vizsgán. A tartós sminkkészítéshez szükséges eszközökről és anyagokról a vizsgázónak kell gondoskodni. A speciális testkezeléshez az elektrokozmetikai készüléket a képzőnek/vizsgaszervezőnek kell biztosítani, az egyéb eszközökről és anyagokról a vizsgázó gondoskodik. Speciális testkezelésnek az alábbi kezelési eljárások tekinthetők: kézi teljes testmasszázs, body wrapping, vákuum-készülék, interferencia/vagy ingeráramú készülék. Speciális arckezelésnek SPA, lifting, vagy hámlasztó kezelés minősül, különleges hatóanyagokkal, bőrtípusnak megfelelően.

9 D) Értékelés Érdemjegy Minősítés szempontok 5 (jeles) A kiválasztott feladatot tartós sminkkészítés/speciális testkezelés munka folyamatát hibátlanul, precízen végrehajtotta. Professzionális eszközöket és anyagokat használt, valamint betartotta a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírásokat. 4 (jó) A választott feladat tartós sminkkészítés/speciális testkezelés technikai folyamatában kisebb hiányosság mutatkozott, de összességében a feladatot eredményesen végrehajtotta. Tisztában van vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírásokkal. 3 (közepes) Több hibát is vétett a választott feladat technikai folyamatában, bizonytalanság mutatkozott a gépek használatában /tartós smink elkészítésében, de megoldotta a feladatot a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások betartásával. 2 (elégséges) Több hibát is vétett választott feladat technikai folyamatában. Nehezen tudta végrehajtani elektrokozmetikai géppel történő kezelést /tartós smink elkészítését. Kisebb hibát vétett a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírásokban. 1 (elégtelen) A kiválasztott feladatot nem tudta végrehajtani, és/vagy súlyosan vétett a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírásokkal szemben. Dátum:. Aláírás: Érdemjegy:.

10 Gyakorlati tételsor ÉRTÉKELÉS Sorszám Tétel Név Osztályzat dátum. aláírás

A 129. sorszámú Kozmetikus megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 129. sorszámú Kozmetikus megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 129. sorszámú Kozmetikus megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító száma: 55 815 02 1.2.

Részletesebben

KOZMETIKUS MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI

KOZMETIKUS MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI KOZMETIKUS MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI I. A Kozmetikus mestervizsgára jelentkezés feltételei 1. A Kozmetikus mestervizsgához szükséges szakképesítési feltételek A Kozmetikus mestervizsgára jelentkezéshez

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT Kozmetikus feladat Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 51 7812 01 KOZMETIKUS A szintvizsga időtartama: Elérhető maximális

Részletesebben

Miért az EFEB Üzleti Szakképző Iskola GYAKORLÓ KOZMETIKUS szakképzése a legjobb választás?

Miért az EFEB Üzleti Szakképző Iskola GYAKORLÓ KOZMETIKUS szakképzése a legjobb választás? Miért az EFEB Üzleti Szakképző Iskola GYAKORLÓ KOZMETIKUS szakképzése a legjobb választás? VÁRUNK TÉGED IS A 2016. SZEPTEMBERÉBEN INDULÓ OSZTÁLYUNKBA! Leérettségiztél, de nem sikerült a felvételid? Nem

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Részszakképesítés száma és megnevezése: 31 853 04 Vízműkezelő Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama:

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 52 815 01 0000 00 00 KOZMETIKUS FEOR száma 5312 A verzió A szintvizsga idıtartama: 240

Részletesebben

Készült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából az Országos Szakképzési Tanács támogatásával

Készült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából az Országos Szakképzési Tanács támogatásával Készült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából az Országos Szakképzési Tanács támogatásával A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara köszönetét fejezi ki az Országos Szakképzési Tanácsnak a munkához

Részletesebben

KOZMETIKUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

KOZMETIKUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI KOZMETIKUS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 52 815 01 0000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Kozmetikus

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Gyakorló kozmetikus szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 52 815 02 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KOZMETIKUS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KOZMETIKUS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KOZMETIKUS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM 2012 I. Általános irányelvek 1. A mesterképzés szabályozásának jogi háttere A képzési program a szakképzésről szóló, többször módosított

Részletesebben

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Vizsgafeladat megnevezése: Gépészeti, üzemeltetési feladatok a munka-, tűz- és környezetvédelmi előírások

Részletesebben

Vizsgáztatási követelmények

Vizsgáztatási követelmények B é k é s c s a b a i K ö z p o n t i S z a k k é p z ő I s k o l a é s K o l l é g i u m Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolája 5600 Békéscsaba, Baross u. 1-3. Tanműhely: tel.: +36 (66)

Részletesebben

Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolája

Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolája KOZMETIKUS TANULÓK FÉLÉVI SZÁMONKÉRÉS LEÍRÁSA A 2011/12-ES TANÉVBEN 2/14. ÉVFOLYAM Készítette: A BéKSZI Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolájának Szolgáltatóipari Munkaközössége. A kiírást

Részletesebben

KOZMETIKUS. alapján készült.

KOZMETIKUS. alapján készült. I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény, a gazdasági kamarákról

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység B Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 20 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10 % 315/2013.

Részletesebben

A 2017-ben érettségiző tanulóktól kérjük, hogy július 20-ig pótlólag mutassák be az érettségi bizonyítványukat.

A 2017-ben érettségiző tanulóktól kérjük, hogy július 20-ig pótlólag mutassák be az érettségi bizonyítványukat. Miért az EFEB ÉRETTSÉGIZETTEK SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA e a legjobb választás? Kozmetikus (OKJ 54 815 02) Amit a ünkről tudni érdemes: a képzés formája: a képzés jellege: iskolarendszerű, nappali

Részletesebben

Miért az EFEB által szervezett Kozmetikus képzés a legjobb választás az Ön számára?

Miért az EFEB által szervezett Kozmetikus képzés a legjobb választás az Ön számára? Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2018-01-20 Ütemezés: Időtartam: Hetente 12 hónap Helyszín: Budapest XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: Oktatás díja egy összegben: Elmélet: szombat 9:00-15:30.

Részletesebben

KOZMETIKUS. I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai. II. A szakképesítés munkaterülete

KOZMETIKUS. I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai. II. A szakképesítés munkaterülete KOZMETIKUS I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai 1. Szakképesítés azonosító száma: 51 7812 01 2. Szakképesítés megnevezése: Kozmetikus II. A szakképesítés munkaterülete 1. A szakképesítéssel

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A vizsgafeladat aránya: % A vizsgafeladat időtartama: 75 perc A vizsgafeladat időtartama: 180 perc A vizsgafeladat

Részletesebben

A szociális és munkaügyi miniszter. /2007. ( ) SZMM rendelete. a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről

A szociális és munkaügyi miniszter. /2007. ( ) SZMM rendelete. a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről 1 A szociális és munkaügyi miniszter /2007. ( ) SZMM rendelete a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről A szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szt.)

Részletesebben

A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 51. sorszáma alatt kiadott szakács szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei

A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 51. sorszáma alatt kiadott szakács szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 51. sorszáma alatt kiadott szakács szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei SZAKÁCS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. A SZAKKÉPESÍTÉS

Részletesebben

LÁBÁPOLÓ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI

LÁBÁPOLÓ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI LÁBÁPOLÓ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI I. A Lábápoló mestervizsgára jelentkezés feltételei 1. A mestervizsgához szükséges szakképesítési feltételek A Lábápoló mestervizsgára jelentkezéshez az alábbi szakképesítések

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

A 129. sorszámú Kozmetikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 129. sorszámú Kozmetikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 8/2017 (V 17) NGM rendelete 27/2012 (VIII 27) NGM rendelet módosításáról Hatályos: 20170518 A 129 sorszámú Kozmetikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1 AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés száma, megnevezése: 54 813 01 Fitnesz-wellness instruktor A vizsgafeladat időtartama: 30

Részletesebben

A Kormány 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelete a komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 141.

A Kormány 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelete a komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 141. A Kormány 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelete a komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 141. szám A Kormány a szakképzésrıl szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 88.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Részszakképesítés száma, megnevezése: 31 813 01 Sportoktató (Úszás) a Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama:

Részletesebben

A 21. sorszámú Fegyverműszerész megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 21. sorszámú Fegyverműszerész megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 21. sorszámú Fegyverműszerész megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 863 01 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés száma, megnevezése: 34 541 05 Pék S) Vizsgafeladat megnevezése: Alapanyag-, gyártásközi-

Részletesebben

Szakképzés szakmai programja

Szakképzés szakmai programja Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 6600 Szentes, Deák F. u. 52.-54. 06-63/444-188,

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység B Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 35 522 04 Kisfeszültségű csatlakozó- és közvilágítási FAM

Részletesebben

Az 59. sorszámú Fegyverműszerész megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

Az 59. sorszámú Fegyverműszerész megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK Az 59. sorszámú Fegyverműszerész megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 863 01 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. B feladat

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. B feladat MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT B feladat Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 52 815 01 1000 00 00 Kozmetikus Szintvizsga időtartama: Elérhető maximális

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga A Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 35 522 04 Kisfeszültségű csatlakozó- és közvilágítási FAM szerelő A) időtartama: 60 perc

Részletesebben

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 55 813 01 Személyi edző Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama:

Részletesebben

A 170. sorszámú Okleveles forgalmiadó-szakértő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 170. sorszámú Okleveles forgalmiadó-szakértő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 170. sorszámú Okleveles forgalmiadó-szakértő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító száma: 62

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. D feladat

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. D feladat MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT D feladat Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 52 815 01 1000 00 00 Kozmetikus Szintvizsga időtartama: Elérhető maximális

Részletesebben

A 25. sorszámú Erdészeti gépésztechnikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 25. sorszámú Erdészeti gépésztechnikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 25. sorszámú Erdészeti gépésztechnikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 521 02 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 45 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 60 % 27/2016. (IX.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A) A vizsgafeladat megnevezése: Hegesztett kötés készítése bevontelektródás kézi ívhegesztő eljárással

Részletesebben

Dr. Henczi Lajos. Dr. Henczi Lajos

Dr. Henczi Lajos. Dr. Henczi Lajos Dr. Henczi Lajos Modulzáró vizsga azok számára, akik nem vettek részt OKJ szerinti szakképesítés megszerzésére irányuló képzésben Közismert, hogy az OKJ-ra vonatkozó előírások egyik leglényegesebb, a képzéseket

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 330 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 60 % Gyakorlati

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 815 02 Gyakorló kozmetikus Értékelési skála: 81 100 pont 5 (jeles) 71 80 pont

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A vizsgafeladat időtartama: 30 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 60% 315/2013. (VIII. 28.) Korm.

Részletesebben

VENDÉGLŐS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

VENDÉGLŐS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK VENDÉGLŐS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 52 811 02 0000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Vendéglős

Részletesebben

A gyakorlati feladatoknak összhangban kell lenniük a szakmai és vizsgakövetelményekben meghatározott feladat meghatározással (a feladat címével).

A gyakorlati feladatoknak összhangban kell lenniük a szakmai és vizsgakövetelményekben meghatározott feladat meghatározással (a feladat címével). Ajánlás a 133/2010.(IV.22.) Korm. rendelettel kiadott OKJ ban szereplő szakképesítések gyakorlati vizsgatevékenységeihez készített segédletek, mintafeladatok felhasználásához A moduláris és kompetencia

Részletesebben

35 582 07 TETŐFEDŐ SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA

35 582 07 TETŐFEDŐ SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA 35 582 07 TETŐFEDŐ SZAKKÉPESÍTÉS-RÁÉPÜLÉS SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a szakképzésről szóló

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM. Felnőttképzési tevékenységére vonatkozó. vizsgaszervezési és lebonyolítási. szabályzat

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM. Felnőttképzési tevékenységére vonatkozó. vizsgaszervezési és lebonyolítási. szabályzat SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Felnőttképzési tevékenységére vonatkozó vizsgaszervezési és lebonyolítási szabályzat 2015. A vizsgaszervezési és lebonyolítási szabályzat megalkotásának célja, hogy a Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. C feladat

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. C feladat MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT C feladat Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 52 815 01 1000 00 00 Kozmetikus Szintvizsga időtartama: Elérhető maximális

Részletesebben

Tájékoztató a szintvizsgáról

Tájékoztató a szintvizsgáról Tájékoztató a szintvizsgáról A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 28. -a minden szakiskolai tanuló számára kötelezően előírja, hogy a 9. osztályban, február első tanítási napjától április

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem

Nyugat-magyarországi Egyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Felnőttképzési - és lebonyolítási szabályzat Hatályos: 2016. március 2-től SOPRON 2016 1 Tartalom NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM 1 FELNŐTTKÉPZÉSI VIZSGA- ÉS LEBONYOLÍTÁSI SZABÁLYZAT

Részletesebben

sorszámú Szállítmányozási ügyintéző megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

sorszámú Szállítmányozási ügyintéző megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK sorszámú Szállítmányozási ügyintéző megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 841 04 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése. A szakmai vizsgáztatás rendszerének változása. Helyszín dátum

Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése. A szakmai vizsgáztatás rendszerének változása. Helyszín dátum Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése A szakmai vizsgáztatás rendszerének változása Nemzeti Fejlesztési Alap Képzési Alaprész 7/2012 támogatási szerződés

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Műtőssegéd szakképesítés. 3729-10 Fertőtlenítés, sterilizálás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. június 19.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Műtőssegéd szakképesítés. 3729-10 Fertőtlenítés, sterilizálás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. június 19. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

KOZMETIKUS MESTERVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ JEGYZET

KOZMETIKUS MESTERVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ JEGYZET KOZMETIKUS MESTERVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ JEGYZET Budapest, 2014 1 Szerzők: Ludányi Olga Dr. Simoncsics Jánosné Lektorálta: Pelsőcziné Bartos Andrea Kiadja: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara A tananyag kidolgozása

Részletesebben

TERVEZET AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁK VERSENYSZABÁLYZATA

TERVEZET AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁK VERSENYSZABÁLYZATA TERVEZET AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁK VERSENYSZABÁLYZATA Budapest 2006 AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁK VERSENYSZABÁLYZATA

Részletesebben

55 810 01 0010 55 10 Műszaki informatikai mérnökasszisztens. Mérnökasszisztens

55 810 01 0010 55 10 Műszaki informatikai mérnökasszisztens. Mérnökasszisztens . vizsgafeladat A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján.

Részletesebben

516. sz. Ipari Szakképző Iskola és Kollégium 7200 Dombóvár, Népköztársaság u. 21. 52 811 02 0000 00 00 VENDÉGLŐS. Helyi tanterv 2008.

516. sz. Ipari Szakképző Iskola és Kollégium 7200 Dombóvár, Népköztársaság u. 21. 52 811 02 0000 00 00 VENDÉGLŐS. Helyi tanterv 2008. 56. sz. Ipari Szakképző Iskola és Kollégium 700 Dombóvár, Népköztársaság u.. 5 8 0 0000 00 00 VENDÉGLŐS Helyi tanterv 008. Készítette: Ériné Dávid Erzsébet . A képzés szabályozásának jogi háttere A központi

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 2822-09 Kozmetikai eljárások és alapanyagok Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: 2822-09/3 Anyagismereti

Részletesebben

242/2.3/0658-06 Hajózási jog szabályozása 242/1.1/0659-06 Munka-, tűz- és környezetvédelem

242/2.3/0658-06 Hajózási jog szabályozása 242/1.1/0659-06 Munka-, tűz- és környezetvédelem OKJ 54 841 01 0000 00 00 Hajózási technikus Tananyag és heti óraszámok (elmélet + elméletigényes gyakorlat + gyakorlat) Sz. TANTÁRGY TANANYAGEGYSÉG 1/13. 2/14. 1. INFORMATIKA I.* 242/1.2/0658-06 Informatika

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 45 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 60 % 27/2016. (IX.

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység NEMZETGZDSÁGI MINISZTÉRIUM 6289- lap-bőrtípusok és rendellenességek 6289-/2 Receptgyűjtemény. kozmetikában különböző bőrtípusokra használt kozmetikumok elemzése. Rendellenességek. Hám és kötőszövet eredetű,

Részletesebben

Jogszabály szöveg. MHK adatbázis

Jogszabály szöveg. MHK adatbázis MHK adatbázis Jogszabály szöveg 6/1996. (III. 13.) NM rendelet 1996. március 18. - Lekérdezés ideje: 2004. július 26. (C)1992-2001. Magyar Hivatalos Közlönykiadó Kft. 6/1996. (III. 13.) NM rendelet a fizioterápiás

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens. 2730-06 Gyógyszertári asszisztens gyógyszerellátással kapcsolatos feladatai. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens. 2730-06 Gyógyszertári asszisztens gyógyszerellátással kapcsolatos feladatai. 1. Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi idı: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének idıpontjáig A minısítı neve: Vízvári László A minısítı beosztása: fıigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Sportági mozgásforma oktatása Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 30

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Kozmetikus szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 55 15 02 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és

Részletesebben

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. EGYÉB ADATOK

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. EGYÉB ADATOK A 167. sorszámú Nyomdaipari gépmester megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 213 04 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet 20/1996. (III. 28.) IKM rendelet az ipari és kereskedelmi szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 18/1995. (VI. 6.) IKM rendelet módosításáról A szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény

Részletesebben

IPARI GÉPÉSZ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI

IPARI GÉPÉSZ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI IPARI GÉPÉSZ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI I. Az Ipari gépész mestervizsgára jelentkezés feltételei 1. Az Ipari gépész mestervizsgához szükséges szakképesítési feltételek Az Ipari gépész mestervizsgára jelentkezéshez

Részletesebben

A 175. sorszámú Órás megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 175. sorszámú Órás megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 175. sorszámú Órás megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 32 521 04 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

A 22. sorszámú Sportoktató (a sportág megjelölésével) megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 22. sorszámú Sportoktató (a sportág megjelölésével) megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 22. sorszámú Sportoktató (a sportág megjelölésével) megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A részszakképesítés azonosító száma:

Részletesebben

Az 1. sorszámú Autóelektronikai műszerész megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

Az 1. sorszámú Autóelektronikai műszerész megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK Az 1. sorszámú Autóelektronikai műszerész megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 525 01 1.2.

Részletesebben

A 83. sorszámú Sütő - és cukrászipari szaktechnikus megnevezésű szakképesítésráépülés szakmai és vizsgakövetelménye

A 83. sorszámú Sütő - és cukrászipari szaktechnikus megnevezésű szakképesítésráépülés szakmai és vizsgakövetelménye A 83. sorszámú Sütő - és cukrászipari szak megnevezésű szakképesítésráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 55 541

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Részszakképesítés száma, megnevezése: 21 215 01 Kosárfonó A vizsgafeladat megnevezése: Kiállítás keretében

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 70 % 56/2016.

Részletesebben

A 15. sorszámú Járműkarosszéria előkészítő, felületbevonó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 15. sorszámú Járműkarosszéria előkészítő, felületbevonó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 15. sorszámú Járműkarosszéria előkészítő, felületbevonó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma:

Részletesebben

SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI ELNÖKÖK ÉS TAGOK RÉSZÉRE ELŐADÁS. Az MKIK megbízásából készítette: Dr. Barta Tamás Dr. Madarász Sándor

SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI ELNÖKÖK ÉS TAGOK RÉSZÉRE ELŐADÁS. Az MKIK megbízásából készítette: Dr. Barta Tamás Dr. Madarász Sándor SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI ELNÖKÖK ÉS TAGOK RÉSZÉRE ELŐADÁS Az MKIK megbízásából készítette: Dr. Barta Tamás Dr. Madarász Sándor A SZAKKÉPZÉSI RENDSZER KORSZERŰSÍTÉSÉNEK IGÉNYE Vissza kell állítani a szakképzés

Részletesebben

ÉDESIPARI TERMÉKGYÁRTÓ

ÉDESIPARI TERMÉKGYÁRTÓ ÉDESIPARI TERMÉKGYÁRTÓ I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény,

Részletesebben

A 27. sorszámú Formacikk-gyártó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 27. sorszámú Formacikk-gyártó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 27. sorszámú Formacikk-gyártó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 543 03 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

ORSZÁGOS SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENYEK VERSENYSZABÁLYZATA SPECIÁLIS SZAKISKOLÁK. számára

ORSZÁGOS SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENYEK VERSENYSZABÁLYZATA SPECIÁLIS SZAKISKOLÁK. számára ORSZÁGOS SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENYEK VERSENYSZABÁLYZATA SPECIÁLIS SZAKISKOLÁK számára 2015-2016. Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal 1 Összeállította: Csomor Katalin koordinálásával Isaszegi

Részletesebben

2. számú melléklet TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK RENDJE. A tanulmányok alatti vizsgák célja azon tanuló osztályzatainak megállapítása,

2. számú melléklet TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK RENDJE. A tanulmányok alatti vizsgák célja azon tanuló osztályzatainak megállapítása, 2. számú melléklet TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK RENDJE Törvényi háttér: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet A tanulmányok alatti vizsgák célja azon tanuló osztályzatainak

Részletesebben

A 75. sorszámú Parképítő és fenntartó technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 75. sorszámú Parképítő és fenntartó technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 75. sorszámú Parképítő és fenntartó technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 581 02

Részletesebben

1.1 A szakmai gyakorlati vizsgák ütemezése

1.1 A szakmai gyakorlati vizsgák ütemezése 1.1 A szakmai gyakorlati vizsgák ütemezése A vizsgáról szóló részletes tájékoztatás található az iskola honlapján: www.sisy.hu 1.2 Szakközépiskolai 9-12. évfolyam, ágazati kerettanterv alapján 9. évfolyam

Részletesebben

MELEGÜZEMI TECHNIKUS

MELEGÜZEMI TECHNIKUS I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény, a gazdasági kamarákról

Részletesebben

AZ 52 344 05 0010 52 03 TERMÉKDÍJ ÜGYINTÉZŐ SZAKKÉPESÍTÉS KÖZPONTI PROGRAMJA. I. Általános irányelvek. 1. A képzés szabályozásának jogi háttere

AZ 52 344 05 0010 52 03 TERMÉKDÍJ ÜGYINTÉZŐ SZAKKÉPESÍTÉS KÖZPONTI PROGRAMJA. I. Általános irányelvek. 1. A képzés szabályozásának jogi háttere AZ 52 344 05 0010 52 03 TERMÉKDÍJ ÜGYINTÉZŐ SZAKKÉPESÍTÉS KÖZPONTI PROGRAMJA I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program - a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX.

Részletesebben

52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA, a XXX. SZÉPÉSZET ÁGAZATHOZ

52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA, a XXX. SZÉPÉSZET ÁGAZATHOZ 52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA, a XXX. SZÉPÉSZET ÁGAZATHOZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a szakképzésről

Részletesebben

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ!

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ! A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

BKIK SZAKMAI NAP

BKIK SZAKMAI NAP BKIK SZAKMAI NAP 2017.10.14. MINEK NEVEZZELEK? Szempilla-designer? Szempilla-stylist? Sminkes? Sminkmester? A JELENLEG ÉRVÉNYES OKJ SZERINTI SZAKMÁK Kozmetikus 1963. óta Szépségtanácsadó - ÚJ KOZMETIKUS

Részletesebben

Moduláris szakképzés vizsgáztatásának tapasztalatai. László Zoltánné

Moduláris szakképzés vizsgáztatásának tapasztalatai. László Zoltánné Moduláris szakképzés vizsgáztatásának tapasztalatai László Zoltánné A vizsgáztatás jogszabályi háttere A 2/2006. (VIII. 8.) SZMM rendelet, 21/2007. (V. 21.) SZMM rendelet és a 15/2008. (VIII.13.) SZMM

Részletesebben

Gyakorlati szintvizsgák tapasztalatai a 2006/2007-es tanévben

Gyakorlati szintvizsgák tapasztalatai a 2006/2007-es tanévben Gyakorlati szintvizsgák tapasztalatai a 2006/2007-es tanévben Tartalomjegyzék Bevezetés... 5 Szintvizsgák megszervezésének előkészítése... 7 Szervezési feladatok... 7 Szakképző intézmények hozzáállása...

Részletesebben

A 154. sorszámú Műanyagfeldolgozó technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 154. sorszámú Műanyagfeldolgozó technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 154. sorszámú Műanyagfeldolgozó technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 521 06 1.2.

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör. A képzési program Gazdasági informatikus E-001291/2015/A055

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör. A képzési program Gazdasági informatikus E-001291/2015/A055 KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzési kör Megnevezése A képzési program Gazdasági informatikus OKJ azonosító 54 481 02 Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója - Engedély megszerzését követően a nyilvántartásba-vételi

Részletesebben

Szintvizsga elnöki vizsga 2016 SZINTVIZSGA JOGSZABÁLY ÉS ELJÁRÁSREND ISMERET

Szintvizsga elnöki vizsga 2016 SZINTVIZSGA JOGSZABÁLY ÉS ELJÁRÁSREND ISMERET SZINTVIZSGA JOGSZABÁLY ÉS ELJÁRÁSREND ISMERET 1 Tartalom 1. A szintvizsga szerepe és jogszabályi háttere... 4 2. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szak- és Felnőttképzési Önkormányzati Szabályzata (területei,

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 45 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10 % B) Vizsgafeladat

Részletesebben

KÖZPONTIFŰTÉS- ÉS GÁZHÁLÓZAT RENDSZERSZERELŐ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI

KÖZPONTIFŰTÉS- ÉS GÁZHÁLÓZAT RENDSZERSZERELŐ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI KÖZPONTIFŰTÉS- ÉS GÁZHÁLÓZAT RENDSZERSZERELŐ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI I. A Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő mestervizsgára jelentkezés feltételei 1. A Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő

Részletesebben

1 hét (délutánonként) Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19.

1 hét (délutánonként) Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2016-08-22 Ütemezés: Időtartam: Intenzív 1 hét (délutánonként) Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: Oktatás

Részletesebben

55 810 01 0010 55 05 Gépipari mérnökasszisztens Mérnökasszisztens

55 810 01 0010 55 05 Gépipari mérnökasszisztens Mérnökasszisztens A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben