NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység"

Átírás

1 NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 45 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10 % B) Vizsgafeladat megnevezése: Vízhullám frizura fésülése az előre berakott és megszárított babafejen Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 20 perc (kifésülés 20 perc) A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10 % C) A vizsgafeladat megnevezése: Borotválás teljes arcfelületen Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 20 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 5 % D) A vizsgafeladat megnevezése: Marcell vízhullám babafejen Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 30 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10 % E) A vizsgafeladat megnevezése: Dauercsavarás egész fejen, babafejen Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 45 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10 % F) A vizsgafeladat megnevezése: Hajfestés, melír egy technológiai folyamatban, szárítás Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 40 perc vegyszeres művelet + hatóidő + 20 perc szárítás A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 25 % 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet bekezdésében foglaltak alapján a gyakorlati feladatlapokra vonatkozó javaslatot a vizsga megkezdése előtt a vizsgaelnök a vizsgabizottsági tagok véleménye alapján hagyja jóvá. Jóváhagyta:. vizsgabizottság elnöke

2 A) Feladat: Az adott gyakorlati feladat ismertetése: Végezze el a teljes kézápolási folyamatot a modellje mindkét kezén. A kézápolási feladat elvégzésekor a kezelési tervet úgy állítsa össze, hogy a diagnosztizálás során tapasztalatokat figyelembe véve, a kéz ápolása francia manikűr technológiával készüljön. A körömlemez ápolását japán manikűr alkalmazásával végezze.

3 A) Feladat értékelése: Érdemjegy Minősítés szempontok Vizsgázó neve:... 5 (jeles) A modell kezének megfelelő diagnosztizálása után, annak eredményét figyelembe véve állította össze a kezelési tervet. Hibátlanul hajtotta végre a teljes kézápolási feladatot. Mind a 10 ujjon hibátlanul eltávolította a bőrt a bőroldó segítségével, mindezt megfelelő anyag és eszközhasználattal végezte. A japán manikűr technológiájának lépéseit betartotta, hibátlanul végrehajtotta. Gazdaságosan használta az alapanyagokat. Bőrtápláló olajjal ápolta a cuticula bőrét. A végső ellenőrzés során egyforma hosszúságúra és egyforma alakúra reszelt körmöket, tetszetős, ápolt kéz benyomását kelti a modell mindkét keze. Mindez a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások maximális betartásával. 4 (jó) Munkájában kisebb hiányosság mutatkozott a diagnosztizálásban, a kezelési tervben, vagy a teljes kézápolási feladat végrehajtásában. 1-2 ujjon nem megfelelően távolította el bőrt vagy a körömlemezen bőrmaradványokat hagyott. Kisebb hibát ejtett a japán manikűr során. Több anyagot használt a kelleténél. 1-2 köröm nem volt egyformára reszelve, de összességében a feladatot jól hajtotta végre a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások betartásával. 3 (közepes) Több hibát is vétett a diagnosztizálásban, a kezelési tervben, vagy a teljes kézápolási feladat végrehajtása során, amelyet kijavított. Több, mint 2 ujjon nem megfelelően távolította el a bőrt vagy a körömlemezen bőrmaradványokat hagyott. Több hibát ejtett a japán manikűr során. Nem bánt gazdaságosan az anyaggal. Nem ápolta olajjal a cuticula bőrét. 2-nél több köröm nem volt egyformára reszelve, de összességében megoldotta a feladatot, a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások betartásával. 2 (elégséges) Több hibát is vétett a diagnosztizálásban, a kezelési tervben, vagy a teljes kézápolási feladat végrehajtása során, melyet nem ismert fel és nem javított ki. Több, mint 2 ujjon nem megfelelően távolította el a bőrt vagy a körömlemezen bőrmaradványokat hagyott. Több hibát ejtett a japán manikűr során. Nem bánt gazdaságosan az anyaggal. Nem ápolta olajjal a cuticula bőrét. Kettőnél több köröm nem volt egyformára reszelve, a vonatkozó munka-, tűz-, balesetés egészségvédelmi előírások szemben kisebb hibát vétett. 1 (elégtelen) A diagnosztizálási feladatot, a kezelési terv elkészítését, és /vagy a teljes kézápolási feladatot nem tudja végrehajtani, nem megfelelően távolította el a bőrt vagy a körömlemezen sok bőrmaradványt hagyott. Több hibát ejtett a japán manikűr során. Gazdaságtalanul bánt az anyaggal. Eszközfogása és használata nem volt megfelelő. Nem ápolta olajjal a cuticula bőrét. Több köröm nem volt egyformára reszelve és/vagy súlyosan vétett a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások betartásában. Érdemjegy:..

4 B) Feladat: Az adott gyakorlati vizsgafeladat ismertetése: Készítsen az előre berakott és megszárított babafejen vízhullám frizurát. A berakást min. 6- max. 15 db berakó csavaró és min. 6 db csipeszgyűrű segítségével készítse el. A fennmaradó részt formára kell fésülni. Fésüléskor bizonyítani kell a magas fokú formaérzéket, a hullámés vonalvezetés töretlen kialakítását.

5 B) Feladat értékelése: Vizsgázó neve:... Érdemjegy Minősítés szempontok 5 (jeles) Vízhullám berakását, a formára fésülést hibátlanul hajtotta végre. A hullám és vonalvezetés kialakítása töretlen. A vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírásokat maximálisan betartotta. 4 (jó) Munkájában kisebb technikai hiányosság mutatkozott (pl.: 15 db csavarónál többet használt, 6 db csipeszgyűrűnél kevesebbel készítette el a feladatot, több tincsen látható maradt a tűcsipesz nyoma vagy a passzék nem kerültek összefésülésre), de összességében a feladatot jól hajtotta végre a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások betartásával. 3 (közepes) Több hibát is vétett a berakás, a formára fésülés során, amelyet kijavított, de összességében megoldotta a feladatot, a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások maximális betartásával. 2 (elégséges) Több hibát is vétett a berakás, formára fésülés, a hullám- és vonalvezetés kialakítása során, melyet nem ismert fel és nem javított ki, a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások maximális betartásával. 1 (elégtelen) Vízhullám berakást, formára fésülést, a hullám- és a vonalvezetés töretlen kialakítását nem tudja végrehajtani, és/vagy súlyosan vétett a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírásoknak. Érdemjegy:.

6 C) Feladat: Az adott gyakorlati vizsgafeladat ismertetése Pihés modell nem alkalmas, minimum egynapos szakállal rendelkező modelljének teljes arcfelületét borotválja le. A modell helyes előkészítése a művelethez. A technológiai folyamat során bizonyítsa a helyes borotvafogásokat. A műveletet sérülésmentesen, kiborotválás nélkül kell elvégezni.

7 C) Feladat értékelése: Vizsgázó neve:... Érdemjegy Minősítés szempontok 5 (jeles) A modell bőrének megfelelő előszítése után, figyelembe véve a helyes borotvafogásokat, sérülésmentesen, hibátlanul hajtotta végre a feladatot. A borotválás utókezelését elvégezte, a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírásokat maximálisan betartotta. 4 (jó) Munkájában kisebb hiányosság mutatkozott az előkészítés során, a borotválás folyamatában, esetleg a fogásokban. De összességében a feladatot jól hajtotta végre a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások betartásával. 3 (közepes) Több hibát is vétett az előkészítés során, a borotválás folyamatában, a fogásokban, de korrigálta a hibát és összességében megoldotta a feladatot a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások betartásával. 2 (elégséges) Több hibát is vétett az előkészítésben, a borotválás végrehajtásában, a fogásokban, az utókezelésben. Esetleg nem, vagy nehezen javította ki a hibát, a vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, és egészségvédelmi előírások betartásával, esetleg azok nem teljes betartásával. 1 (elégtelen) Az előkészítést, a borotválást és az utómunkálatokat nem tudta végrehajtani. A borotvafogások ismeretének a hiánya merült fel, súlyosan vétett a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírásokkal szemben. Érdemjegy:.

8 D) Feladat: Az adott gyakorlati vizsgafeladat ismertetése Marcell vízhullám egész gyakorlófejen úgy, hogy választék vagy választék nélkül, kapcsolódó és folyamatos hullámsor max. 2 ujjnyi, 4 cm szélességűek és arányosak legyenek. Csipesz, csat alkalmazható a folyamat közben, de az értékeléskor semmi nem lehet a hajban. Az értékelés vizesen történik. Sampon, balzsam nem használható, csak hajfixáló termékeket lehet alkalmazni a hullámok kialakításakor.

9 D) Feladat értékelése: Vizsgázó neve:... Érdemjegy Minősítés szempontok 5 (jeles) Maximálisan végrehajtotta a feladatot. A kapcsolódó és folyamatos, vízszintesen körbefutó hullámsort arányosan kialakította, a hullámélek jól láthatók. Előírásoknak megfelelően csak hajfixálót használt a hullámok elkészítése során és betartotta a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírásokat. 4 (jó) Munkájában kisebb hiányosság mutatkozott a kapcsolódó és folyamatos hullámsor kialakítása során, nehezen állapítja meg az előírt szélességű hullámsort, nem sikerült teljesen tartania a vízszintes, egymással párhuzamos hulláméleket, de összességében a feladatot eredményesen végrehajtotta. Tisztában van vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírásokkal. 3 (közepes) Több hibát is vétett a választék kialakításánál, esetleg nehezen állapítja meg a 2 ujjnyi széles hullámsort, illetve bizonytalanság mutatkozik a hullámok és hullámélek kialakítása során. A hullámélek párhuzamos kialakításában és a vízszintes vonalvezetésben több hibát is vétett, de megoldja a feladatot a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások betartásával. 2 (elégséges) Több hibát is vétett kapcsolódó és folyamatos hullámsor kialakítása során, nehezen állapítja meg az előírt szélességű hullámsort. A hullámélek nem valódi élek, laposak. A hullámélek párhuzamos kialakításában és a vízszintes vonalvezetésben sok hibát vétett. Kisebb hibát vétett a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírásokban. 1 (elégtelen) Nem tudja megállapítani az előírt szélességű hullámsort, a hullámok kialakításának folyamatát nem tudta végrehajtani és/vagy súlyosan vétett a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírásokkal szemben. A hullámsorok és hullámélek nem párhuzamosak egymással, nem vízszintesek a körbefutó hullámok. Hajfixálón kívül, vagy hajfixáló helyett más terméket (pl. hajbalzsamot vagy sampont) is használt a hullámok kialakításához. Érdemjegy:..

10 E) Feladat: Az adott gyakorlati vizsgafeladat ismertetése A műanyag csavarók iránya, vastagsága igazolja, hogy a csavarás után a frizura jellegének megfelelően alakult volna ki a tartós hullám dauervizet nem kell alkalmazni. Arányos, egyenletes csavarás, tiszta felválasztás, dauerpapír, dauertűk segítségével, törés-, pipamentes kialakítás az egész gyakorlófejen, a tarkóban a fennmaradó haj formára fésült legyen.

11 E) Feladat értékelése: Vizsgázó neve:... Érdemjegy Minősítés szempontok 5 (jeles) Dauercsavarás folyamatát hibátlanul hajtotta végre, munkája során törekedett az arányosságra, egyenletességre pontosságra, tisztaságra (pl. egyenletes csavarás, tiszta felválasztás, pipamentes kialakítás). A vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások maximális betartásával. 4 (jó) Munkájában kisebb esztétikai hiányosság, pontatlanság mutatkozott (pl.: csavarás minősége, felválasztás, pipamentes kialakítás), de összességében a feladatot jól hajtotta végre a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások betartásával. 3 (közepes) Munkájában pontatlanságok mutatkoztak a csavarás minőségében, felválasztás és a pipamentes kialakítás során, de összességében megoldotta a feladatot a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások betartásával. 2 (elégséges) A fejtetőn és kétoldalt a hajat becsavarta, de nem jutott el a rendelkezésre álló idő alatt a hátsó felső hajrészen a kalapvonalig. Több hibát is vétett az arányos, egyenletes csavarás, tiszta felválasztás, pipamentes kialakítás során, melyet nem ismert fel és nem javított ki, a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások betartásával. 1 (elégtelen) A dauercsavarás elkészítésére vonatkozó feladatot nem tudja önállóan végrehajtani és/vagy súlyosan vétett a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírásokkal szemben. Érdemjegy:..

12 F) Feladat: Az adott gyakorlati vizsgafeladat ismertetése 5-ös színmélységnél sötétebb alapszín nem festhető. Legalább 10 db fóliát kell elhelyezni, amely lehet fűzött-, lapmelír. A festés folyamán legalább két színmélységet kell felvilágosítani divatszínre, vagy legalább 70% ősz hajat kell festeni. Ha tő, után festést végez a vizsgázó, a lenövésnek min. 1 cm-nek kell lennie. Az első festés technológiájánál a negatív allergiatesztet, bőrpróbát dokumentálni kell. A melír a hajtőtől kezdődjön. A hajtömeg lehet melírozott, de a kialakítás során bizonyítani kell az új melírszín kialakítást. A melír kettő színmélység különbséget kell, hogy adjon. Kézi hajszárítóval szárítsa meg a hajat.

13 F) Feladat értékelése: Vizsgázó neve:... Érdemjegy Minősítés szempontok 5 (jeles) Bőrpróbát hibátlanul elvégezte és dokumentálta. Festés technológiai folyamatát hibátlanul hajtotta végre, munkája során törekedett az előírások betartására, pontosságra, tisztaságra (pl. megfelelő színválasztás, fóliák elhelyezése). A vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások maximális betartásával végezte. 4 (jó) Munkájában kisebb esztétikai hiányosság, pontatlanság mutatkozott (pl.: a színmélység kiválasztása, fóliák felhelyezése, melírszín kialakítása), de összességében a feladatot jól hajtotta végre a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások betartásával. 3 (közepes) Munkájában pontatlanságok mutatkoztak a festés és melír technológiai folyamatában, de összességében megoldotta a feladatot a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások betartásával. 2 (elégséges) Több hibát is vétett az festés és melír elkészítése során, melyet nem ismert fel és nem javított ki, a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírások betartásával. 1 (elégtelen) Allergiatesztet, a festést és a melír elkészítésére vonatkozó feladatot nem tudja végrehajtani és/vagy súlyosan vétett a vonatkozó munka-, tűz-, baleset- és egészségvédelmi előírásoknak. Érdemjegy:

14 Gyakorlati tételsor ÉRTÉKELÉS Sorszám Tétel Név Osztályzat dátum. aláírás

Mi a GYAKORLÓ FODRÁSZ feladata?

Mi a GYAKORLÓ FODRÁSZ feladata? Mi a GYAKORLÓ FODRÁSZ feladata? A Gyakorló fodrász szakember a vendégek haját mossa, színezi, festi, melírozza, szárítja, tartósan hullámosítja. Festi, színezi vagy leborotválja, az arcszőrzetet. A kéz

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. C feladat

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. C feladat MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján C feladat Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 815 01 1000 00 00 Fodrász Szintvizsga

Részletesebben

A 85. sorszámú Gyakorló fodrász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 85. sorszámú Gyakorló fodrász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 85. sorszámú Gyakorló fodrász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 52 815 01 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

FODRÁSZ TANULÓK FÉLÉVI KÖZTESVIZSGA

FODRÁSZ TANULÓK FÉLÉVI KÖZTESVIZSGA FODRÁSZ TANULÓK FÉLÉVI KÖZTESVIZSGA ÉS FÉLÉVI SZÁMONKÉRÉS LEÍRÁSA A 2011/12-ES TANÉVBEN Készítette: A BéKSZI Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolájának Szolgáltatóipari Munkaközössége. A

Részletesebben

FODRÁSZ TANULÓK II. FÉLÉVI SZÁMONKÉRÉS LEÍRÁSA

FODRÁSZ TANULÓK II. FÉLÉVI SZÁMONKÉRÉS LEÍRÁSA FODRÁSZ TANULÓK II. FÉLÉVI SZÁMONKÉRÉS LEÍRÁSA A 2011/12-ES TANÉVBEN Készítette: A BéKSZI Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolájának Szolgáltatóipari Munkaközössége. A kiírást áttekintette,

Részletesebben

VIK Középiskola és Szakiskola 1078 Budapest, Hernád u. 3. OM035566

VIK Középiskola és Szakiskola 1078 Budapest, Hernád u. 3. OM035566 VIK Középiskola és Szakiskola 1078 Budapest, Hernád u. 3. OM035566 Tájékoztató a szakmai vizsgáról és a szakképesítés vizsgáztatási követelményeirıl Osztály: 12.Fo A szakképesítés azonosító száma: 33 815

Részletesebben

52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA

52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA 52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a szakképzésről szóló 2011. évi

Részletesebben

A 31. sorszámú Gyakorló fodrász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 31. sorszámú Gyakorló fodrász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 31. sorszámú Gyakorló fodrász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 52 815 01 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

1. Tétel. Levonásra kerülnek pontok: - az arc felületén borotvahab marad -1 pont

1. Tétel. Levonásra kerülnek pontok: - az arc felületén borotvahab marad -1 pont 1. Tétel 1. Férfi borotválás Elkészítési idı 20 perc (maximum 10 pont adható) Pihés modell nem alkalmas, min. egy napos szakállal rendelkezzen a modell. A modell helyes elıkészítése a mővelethez. A technológiai

Részletesebben

52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA, a XXX. SZÉPÉSZET ÁGAZATHOZ

52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA, a XXX. SZÉPÉSZET ÁGAZATHOZ 52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA, a XXX. SZÉPÉSZET ÁGAZATHOZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a szakképzésről

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 55 813 01 Személyi edző Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama:

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Részszakképesítés száma, megnevezése: 21 215 01 Kosárfonó A vizsgafeladat megnevezése: Kiállítás keretében

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység B Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 35 522 04 Kisfeszültségű csatlakozó- és közvilágítási FAM

Részletesebben

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2016/17-es tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2016/17-es tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában Szakgimnázium 9. évfolyam Fodrász (54 815 01) és érettségi szakképesítésként Férfi fodrász-borbély (52 815 03) szakképzésben tanulók esetében Tantárgy: Fodrász szakmai gyakorlat Feladat évvégén: Dauercsavarás

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama:130 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 80% 315/2013. (VIII.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Szakképesítés száma, megnevezése: 32 815 01 Kézápoló és műkörömépítő Vizsgafeladat megnevezése: Kézápolás két kézen (tételhúzás alapján

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga A Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 35 522 04 Kisfeszültségű csatlakozó- és közvilágítási FAM szerelő A) időtartama: 60 perc

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 45 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 60 % 27/2016. (IX.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 25 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 40% 27/2016. (IX.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 45 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 60 % 27/2016. (IX.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Részszakképesítés száma, megnevezése: 31 813 01 Sportoktató (Úszás) a Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama:

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Sportági mozgásforma oktatása Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 30

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 70 % 56/2016.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Vizsgafeladat megnevezése: Műkörömépítés két teljes kézen (tételhúzás alapján porcelán vagy zselé töltés)

Részletesebben

Dr. Szirmák Szilárdné EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK szakmacsoport FODRÁSZ

Dr. Szirmák Szilárdné EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK szakmacsoport FODRÁSZ 1 Dr. Szirmák Szilárdné EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK szakmacsoport Szakképesítés megnevezése FODRÁSZ Szakképesítés azonosítószám: 33 7812 01 2 A szintvizsga javasolt időpontja, időtartama, a szintvizsgán elérhető

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 360 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 80% 315/2013.

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Gyakorló fodrász szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 52 15 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység B Vizsgafeladat megnevezése: Épületvillamossági vagy villamos berendezés szerelési feladat Gyakorlati vizsgatevékenység

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A vizsgafeladat időtartama: 30 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 60% 315/2013. (VIII. 28.) Korm.

Részletesebben

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2017/18-as tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2017/18-as tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában Szakgimnázium 9. évfolyam Fodrász (54 815 01) és érettségi szakképesítésként Férfi fodrász-borbély (52 815 03) szakképzésben tanulók esetében Tantárgy: Fodrász szakmai gyakorlat Feladat évvégén: Dauercsavarás

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 35 522 03 Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló Vizsgafeladat

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A Vizsgafeladat megnevezése: Épületvillamossági vagy villamos berendezés szerelési feladat Gyakorlati vizsgatevékenység

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 32 815 01 Kézápoló és műkörömépítő Vizsgafeladat megnevezése:

Részletesebben

A 271. sorszámú Férfi fodrász-borbély megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 271. sorszámú Férfi fodrász-borbély megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 271. sorszámú Férfi fodrász-borbély megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 52 815 03 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

GRAFIKUS B CSOPORT

GRAFIKUS B CSOPORT FORRAI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM A MAGYARORSZÁGI METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN GRAFIKUS 54 211 04 KOMPLEX SZAKMAI VIZSGA GYAKORLATI VIZSGATEVÉKENYSÉG B CSOPORT A vizsgafeladat megnevezése:

Részletesebben

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2018/19-es tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában

Gyakorlati vizsgafeladatok a 2018/19-es tanévben a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában Szakgimnázium 9. évfolyam Fodrász (54 815 01) képzésben tanulók esetén Tantárgy: Fodrász szakmai gyakorlat Feladat évvégén: Szalontechnika babafejen 40 A vizsgafeladat ismertetése: 20 darab dauercsavaró,

Részletesebben

GRAFIKUS B CSOPORT

GRAFIKUS B CSOPORT FORRAI GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM A MAGYARORSZÁGI METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN GRAFIKUS 54 211 04 KOMPLEX SZAKMAI VIZSGA GYAKORLATI VIZSGATEVÉKENYSÉG B CSOPORT A vizsgafeladat megnevezése:

Részletesebben

1.1 A szakmai gyakorlati vizsgák ütemezése

1.1 A szakmai gyakorlati vizsgák ütemezése 1.1 A szakmai gyakorlati vizsgák ütemezése A vizsgáról szóló részletes tájékoztatás található az iskola honlapján: www.sisy.hu 1.2 Szakközépiskolai 9-12. évfolyam, ágazati kerettanterv alapján 9. évfolyam

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Szakképesítés száma, megnevezése: 32 582 02 Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Földmunka-, rakodó- és Vizsgafeladat megnevezése: Földmunka-,

Részletesebben

2013. 10.07 módosítás

2013. 10.07 módosítás sportmasszőr (2011/2012-től kifutóban) OKJ 52 726 01 0010 52 02 szakképesítések beszámíthatóságát építette be. A Fittness-wellness asszisztens (2011/2012-től kifutóban) szakképesítés: 9. nyelvi előkészítő

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A A) Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 60 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10 % 29/2016.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Vizsgafeladat megnevezése: Közétkeztetési étlaptervezés Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 240 perc

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés száma, megnevezése: 32 582 02 Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Emelőgépkezelő (kivéve

Részletesebben

Férfi fodrászati gyakorlatok

Férfi fodrászati gyakorlatok A gyakorlati vizsga tartalma Fodrász szakmai vizsga gyakorlat OKJ SZERINT A gyakorlati vizsgán az SZVK IV. fejezetében szereplı szakmai követelmények, valamint a V. 2. pontbjában felsorolt tantárgyak figyelembevételével

Részletesebben

2015. [GYAKORLÓ FODRÁSZ-FODRÁSZ VIZSGA SZABÁLYZATA] Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma

2015. [GYAKORLÓ FODRÁSZ-FODRÁSZ VIZSGA SZABÁLYZATA] Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 2015. Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma [GYAKORLÓ FODRÁSZ-FODRÁSZ VIZSGA SZABÁLYZATA] Feladattól független szükséges tudnivalók: A vizsgázó megjelenése: Makulátlanul

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység B

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység B NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység B Vizsgafeladat megnevezése: Élőmunka kereskedelmi egységben/tanboltban: a vevő tájékoztatása, kiszolgálása

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A Szakképesítés száma, megnevezése: 34 82 04 Festő, mázoló, tapétázó A) Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama:

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 300 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 70 % 315/2013.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés száma, megnevezése: 32 582 02 Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Targoncavezető Gyakorlati

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A Részszakképesítés azonosítószáma, megnevezése: 31 341 05 Élelmiszer-, vegyiáru eladó A vizsgafeladat

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés száma, megnevezése:32 582 06 Vízszigetelő, melegburkoló Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama:

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés száma, megnevezése: 34 582 04 Festő, mázoló, tapétázó A) Vizsgafeladat megnevezése: Adott

Részletesebben

Amennyiben a tétel kidolgozásához segédeszköz szükséges, saját professzionális színskála használata megengedett.

Amennyiben a tétel kidolgozásához segédeszköz szükséges, saját professzionális színskála használata megengedett. A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései a 4. Szakmai követelmények fejezetben szereplő 11484-12 Fodrász manuális alapműveletek és a 11485-12 Fodrász

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 70 % A 27/2012.

Részletesebben

Házi Verseny 2012. Április. 4. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Tornaterem.

Házi Verseny 2012. Április. 4. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Tornaterem. Fodrász, Kozmetikus, Házi Verseny 2012. Április. 4. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Tornaterem. ) Fontos tudnivalók: * A versenyzők elfoglalják

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 35 522 16 Villámvédelmi felülvizsgáló Gyakorlati vizsgatevékenység

Részletesebben

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 815 01 1000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Fodrász 3. Szakképesítések

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 60 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 25 % 27/2012. (VIII.

Részletesebben

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 815 01 1000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Fodrász 3. Szakképesítések

Részletesebben

Házi verseny 2015. április. 01.

Házi verseny 2015. április. 01. Fodrász - Kozmetikus Házi verseny 2015. április. 01. Dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Fornaterem ) Általános tudnivalók Időpont:

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Részszakképesítés száma, megnevezése: 31 341 04 Raktáros Vizsgafeladat megnevezése: Raktározási feladatok

Részletesebben

33 815 01 1000 00 00 Fodrász Fodrász

33 815 01 1000 00 00 Fodrász Fodrász fodrászatban alkalmazott vegyszeres műveletek komplex ismerete z Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/10. (IV. 22.) Korm.

Részletesebben

Házi Verseny 2013. március.27.

Házi Verseny 2013. március.27. Fodrász, Kozmetikus, Házi Verseny 2013. március.27. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. ( Tornaterem. ) Fontos tudnivalók: * A versenyzők elfoglalják

Részletesebben

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI FODRÁSZ SZKKÉPESÍTÉS SZKMI ÉS VIZSGKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ DTOK 1. szakképesítés azonosító száma: 33 815 01 1000 00 00 2. szakképesítés megnevezése: Fodrász 3. Szakképesítések

Részletesebben

1/13. ESTI MUNKARENDŰ FODRÁSZ ( ) GYAKORLAT HELYI TANTERVÉNEK KIVONATA GAZDÁLKODÓSZERVEZETEK SZÁMÁRA

1/13. ESTI MUNKARENDŰ FODRÁSZ ( ) GYAKORLAT HELYI TANTERVÉNEK KIVONATA GAZDÁLKODÓSZERVEZETEK SZÁMÁRA 1/13. ESTI MUNKARENDŰ FODRÁSZ (54 815 01) GYAKORLAT HELYI TANTERVÉNEK KIVONATA GAZDÁLKODÓSZERVEZETEK SZÁMÁRA Időkeret: 468 óra a szorgalmi időszakban (13 óra/hét) + 96 óra összefüggő szakmai gyakorlat

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység a Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 60 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 50 % 29/2016.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga B Szakképesítés száma, megnevezése: 34 58 01 Ács B) A vizsgafeladat megnevezése: Rendszerzsaluzatok, homlokzati fémállványok szerelése,

Részletesebben

Győri Szolgáltatási SZC. Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma KÖZTESVIZSGA SZABÁLYZATA 2018.

Győri Szolgáltatási SZC. Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma KÖZTESVIZSGA SZABÁLYZATA 2018. Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma KÖZTESVIZSGA SZABÁLYZATA 2018. FODRÁSZ KÖZTESVIZSGA SZABÁLYZATA-ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTJAI. 2018. Információk! Feladattól független szükséges

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga C Szakképesítés azonosítószáma, megnevezése: 34 543 02 Asztalos Vizsgafeladat megnevezése: C) Famegmunkálási feladat időtartama: 180

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés száma, megnevezése: 32 582 02 Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Targoncavezető szakmairány)

Részletesebben

Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet. Üdvözlöm a megjelent kollégákat!

Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet. Üdvözlöm a megjelent kollégákat! Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet Üdvözlöm a megjelent kollégákat! Névváltozás: Erzsébet Királyné Szépészeti Szakközépiskola OKJ-szám-változás ettől a tanévtől: 52 815 01 gyakorló fodrász (2 év)

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Vizsgafeladat megnevezése: Épületvillamossági vagy villamos berendezés szerelési feladat Gyakorlati vizsgatevékenység

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Részszakképesítés azonosító száma megnevezése: 31 522 02 Ipari olaj- és gáztüzelőberendezés kezelő Vizsgafeladat megnevezése: Ipari

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 60 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 25 % 29/2016. (VIII.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység D Szakképesítés azonosítószáma, megnevezése: 34 543 02 Asztalos Vizsgafeladat megnevezése: D) Asztalosipari

Részletesebben

Tájékoztatás a Gyakorlati Képzőhelyek részére

Tájékoztatás a Gyakorlati Képzőhelyek részére Tájékoztatás a Gyakorlati Képzőhelyek részére A 10250-12 azonosító számú Kézápolás megnevezésű szakmai követelménymodul tantárgyai, témakörei Vendégfogadás, diagnosztizálás, kézápolás Manikűr 1. Manikűr

Részletesebben

Fodrász mester Fodrász mester vegyszeres munkafeladatai (Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése)

Fodrász mester Fodrász mester vegyszeres munkafeladatai (Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése) Fodrász mester (Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése) 066-09/3 Színváltoztatás, Tartós formaváltoztatás, Technológiák ismertetése, Alkalmazott termékek (Vizsgarészhez rendelt

Részletesebben

8900 Zalaegerszeg, Báthory u (92) fax: +36(92) Iskolakód: web:

8900 Zalaegerszeg, Báthory u (92) fax: +36(92) Iskolakód: web: 8900 Zalaegerszeg, Báthory u. 58. +36(92)815-510 fax: +36(92)596-409 Iskolakód: 202107 e-mail: titkarsag@paterdombisuli.hu web: www.bathorysuli.hu OKJ 34 541 05 PÉK GYAKORLATI VIZSGATEVÉKENYSÉG C 2017.

Részletesebben

Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet október. Üdvözlöm a megjelent kollégákat!

Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet október. Üdvözlöm a megjelent kollégákat! Fodrász, kozmetikus munkáltatói értekezlet 2014. október Üdvözlöm a megjelent kollégákat! Nevünk: Erzsébet Királyné Szépészeti Szakközépiskola OKJ-szám: 52 815 01 gyakorló fodrász (2 év) 55 815 01 fodrász

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 3 22 07 Kisfeszültségű szabadvezeték hálózati FAM szerelő Vizsgafeladat

Részletesebben

A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 38. sorszáma alatt kiadott fodrász szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei

A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 38. sorszáma alatt kiadott fodrász szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 38. sorszáma alatt kiadott fodrász szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. A SZAKKÉPESÍTÉS

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Részszakképesítés száma, megnevezése: 31 341 04 Raktáros Vizsgafeladat megnevezése: Raktározási feladatok

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga B Vizsgafeladat megnevezése: B) A szakmai gyakorlati munkásság bemutatása a portfólióval időtartama: 20 perc A vizsgafeladat értékelési

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Vizsgafeladat megnevezése: Termelő és értékesítő feladat végrehajtása Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama:

Részletesebben

KOSSUTH KUPA 2016. ÁPRILIS 9. FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY MEGHÍVÓ

KOSSUTH KUPA 2016. ÁPRILIS 9. FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY MEGHÍVÓ KOSSUTH KUPA FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY MEGHÍVÓ 2016. ÁPRILIS 9. Iskolánkban minden évben, hagyományainkat tisztelve megrendezésre kerül a névadónkról elnevezett rendezvénysorozat, a Kossuth hét.

Részletesebben

NEMZETI MUNKAÜGYI HIVATAL Szak- és Felnőttképzési Igazgatóság

NEMZETI MUNKAÜGYI HIVATAL Szak- és Felnőttképzési Igazgatóság NEMZETI MUNKAÜGYI HIVATAL Szak- és Felnőttképzési Igazgatóság Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 240 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 80 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 70% 56/2016. (VIII.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 60 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 100 % 27/2012.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI és FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI és FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI és FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés száma, megnevezése: 32 524 01 Nyomástartóedény-gépész Vizsgafeladat megnevezése: Nyomástartóedény-gépész

Részletesebben

KOSSUTH KUPA FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY MEGHÍVÓ 2015. MÁRCIUS

KOSSUTH KUPA FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY MEGHÍVÓ 2015. MÁRCIUS KOSSUTH KUPA FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY MEGHÍVÓ 2015. MÁRCIUS 28. Iskolánkban minden évben, hagyományainkat tisztelve megrendezésre kerül névadónkról elnevezett rendezvénysorozat, a Kossuth hét.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 55 815 02 Kozmetikus A) A vizsgafeladat megnevezése: Idegen

Részletesebben

Foglalkozási napló. Fodrász

Foglalkozási napló. Fodrász Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Fodrász (OKJ száma: 54 15 01) szakma gyakorlati oktatásához 13. évfolyam A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanuló

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés-ráépülés száma, megnevezése: 3 22 04 Kisfeszültségű csatlakozó- és közvilágítási FAM szerelő

Részletesebben

XXX. REGIONÁLIS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY és IX. HESZ JÁNOS EMLÉKVERSENY

XXX. REGIONÁLIS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY és IX. HESZ JÁNOS EMLÉKVERSENY XXX. REGIONÁLIS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY és IX. HESZ JÁNOS EMLÉKVERSENY 2017. december 3. www.simonyi.sulinet.hu 2017. december 3. (vasárnap) Helyszín: PSZC Simonyi Károly Szakgimnáziuma és

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés-ráépülés azonosítószáma, megnevezése: 35 341 01 Boltvezető Vizsgafeladat megnevezése: Az

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A Vizsgafeladat megnevezése: A) Szakmai vizsgaremek bemutatása és prezentáció Gyakorlati vizsgatevékenység

Részletesebben

2011. április 20. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Dunaújváros, Radnóti út. 6.

2011. április 20. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Dunaújváros, Radnóti út. 6. 2011. április 20. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. 2400. Dunaújváros, Radnóti út. 6. FONTOS TUDNIVALÓK: A versenyzők elfoglalják helyüket a páston. Mielőtt a verseny indul,

Részletesebben

A 138. sorszámú Lábápoló megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 138. sorszámú Lábápoló megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 138. sorszámú Lábápoló megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító : 32 815 02 1.2. Szakképesítés : Lábápoló

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 75 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 50 % 27/2012. (VIII.

Részletesebben

Fodrász gyakorlati vizsgaszabályzata

Fodrász gyakorlati vizsgaszabályzata Erzsébet Királyné Szolgáltató és Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola Fodrász gyakorlati vizsgaszabályzata A szabályzat anyagát összeállították: az iskola fodrász szakoktatói (Fazekas Nóra, Fekete

Részletesebben