J e g y z ő k ö n y v

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J e g y z ő k ö n y v"

Átírás

1 130 J e g y z ő k ö n y v Készül: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének június 22. napján tartott soros (nyílt) üléséről Üléselnök: Dr. Botka László polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Javaslatot kér a Szocialista és a Fidesz Frakciótól a jegyzőkönyv-hitelesítők személyére. Megállapítja, hogy a Fidesz Frakció Póda Jenő képviselőt, a Szocialista Frakció pedig Tóth Károly képviselőt javasolja. Szavazásra bocsátja a két jegyzőkönyv-hitelesítő megválasztására vonatkozó javaslatot. A testület kézfelemeléssel szavaz. Dr. Botka László polgármester megállapítja, hogy a testület a javaslatot elfogadja és a mai ülés jegyzőkönyvének hitelesítői: Póda Jenő és Tóth Károly képviselők. 232/2012. (VI. 22.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a június 22. napján tartott soros üléséről készült jegyzőkönyv hitelesítésére a FIDESZ-KDNP Frakció részéről Póda Jenő képviselőt, a Szocialista Frakció részéről Tóth Károly képviselőt választja meg. Erről jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak: a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Jegyzői Iroda, Póda Jenő és Tóth Károly képviselők. 1. Központi jogszabályváltozásból adódó rendelet-módosítások 1.1. Helyi adórendeletek módosítása Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező építményadóra vonatkozó rendelet-tervezetet. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen, 1 nem szavazattal elfogadja és a következő rendeletet alkotja:

2 131 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 21/2012. (VI. 28.) önkormányzati rendelete az építményadóról szóló 53/2002. (XII. 13.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi adókról szóló évi C. törvény 1. (1) bekezdésében és 6. -ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és h) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva az építményadóról szóló 53/2002. (XII.13.) Kgy. rendelet módosításaként a következőket rendeli el: 1. Az építményadóról szóló 53/2002. (XII.13.) Kgy. rendelet 6. -a helyébe a következő rendelkezés lép. 6. Az adómértéke 1250 Ft/m 2 /év. 2. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban május 15-étől kell alkalmazni. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező idegenforgalmi adóra vonatkozó rendelet-tervezetet. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő rendeletet alkotja: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 22/2012. (VI. 28.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról szóló 46/1993. (XII. 10.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi adókról szóló évi C. törvény 1. (1) bekezdésében és 6. -ában és a 43. (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és h) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva az idegenforgalmi adóról szóló 46/1993. (XII.10.) Kgy. számú rendelet módosításaként a következőket rendeli el: Az idegenforgalmi adóról szóló 46/1993. (XII.10.) Kgy. rendelet 5. -a helyébe a következő rendelkezés lép. 5. (1) Az adóbeszedésre kötelezettnek nyilvántartást kell vezetnie, az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény 44. (1) bekezdés és 47. (3) bekezdésben foglaltaknak megfelelően, amely az önkormányzati adóhatóság által ellenőrizhető 1.

3 132 módon alkalmas az általa beszedett adónak, az adó alapjának, valamint az adómentességnek a megállapítására. (2) Az adóbeszedésre kötelezett által vezetett nyilvántartásnak adómentes vendégéjszaka esetén a vendég nevén kívül tartalmaznia kell: a) az életkor alapján biztosított adómentesség esetében a szállóvendég születési idejét (év, hónap, nap), b) tanulói, hallgatói jogviszony igazolása esetében az oktatási intézmény nevét, címét, székhelyét és a diákigazolvány számát, c) hatóság, vagy bíróság intézkedése folytán szálláshelyet igénybevevő esetén az intézkedés hivatkozási számát, d) szakképzés keretében, szolgálati kötelezettség teljesítése esetén szálláshelyet igényvevő esetén az Adóiroda által kiállított igazolás iktatószámát, e) a vállalkozó, vagy annak munkavállalója szálláshely igénybevételének esetén az Adóiroda által kiállított igazolás iktatószámát. (3) A (2) bekezdés d) és e) pontja szerinti igazolást az Adóiroda állítja ki a szálláshely igénybevételét megelőzően benyújtott kérelem alapján. 2. Ez a rendelet augusztus 1-jén lép hatályba A talajterhelési díjról szóló 32/2004. (VI.28.) Kgy. rendelet Előterjesztő: Városüzemeltetési Iroda vezetője Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező rendelet-tervezetet. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő rendeletet alkotja: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 23/2012. (VI. 28.) Önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról szóló 32/2004. (VI. 28.) Kgy. rendelet m ó d o s í t á s á r ó l Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése és a évi LXXXIX törvény 21/A. (2) bekezdése alapján, valamint az Alaptörvény 32. Cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. A talajterhelési díjról szóló 32/2004. (VI. 28.) Kgy. rendelet (továbbiakban: Rendelet) 6. helyébe az alábbi rendelkezés lép.

4 (1) A fizetendő díj 50 %-át kell megfizetni rászorultsági alapon ha a talajterhelési díj alapja nem haladja meg éves átlagban a havi 5 m 3 -t és a kibocsátóval együttlakó családtagjai közül egyiküknek sem haladja meg jövedelme a mindenkori nyugdíjminimum kétszeresét. (2) július december 31. közötti időszakra számított talajterhelési díj összegére minden díjfizetésre kötelezettet 50 %-os kedvezmény illet meg. A Rendelet 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép Jelen rendelet július 1. napján lép hatályba.

5 134 A 23/2012. (VI. 28.) Önkormányzati rendelet melléklete Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének a talajterhelési díjról szóló 32/2004. (VI. 28.) Kgy. rendelethez 1. sz. melléklet A talajterhelési díj mértéke: TTD = E x A x T Ahol TTD: a fizetendő éves talajterhelési díj, E: az egységdíj (Ft/m 3 ), A: a díjfizetési alap (m 3 ), T: területérzékenységi szorzó, melynek mértéke: 1,5

6 A köztisztviselők jogállására vonatkozó törvényi szabályozás megváltozása miatti közgyűlési rendeletmódosítások Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező rendelet-tervezetet. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő rendeletet alkotja: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 24/2012. (VI. 28.) Önkormányzati rendelete a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról szóló 32/2003. (VIII.29.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a közszolgálati tisztviselőkről szóló évi CXCIX. törvény (Kttv.) ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról szóló 32/2003. (VIII. 29.) Kgy. rendelete (továbbiakban: rendelet) 3. -ának (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: 3. (2) Az irodavezető megjelölésű vezetői szint megfelel a Kttv.-ben meghatározott főosztályvezetői, az irodavezető-helyettes a főosztályvezető-helyettesi, az osztályvezető megjelölés pedig az osztályvezetői kinevezésnek. Vegyes és záró rendelkezések 2. (1) A rendelet 1. (2) bekezdésében és 10. -ában a Ktv. 49/F -a szövegrész helyébe a Kttv a szövegrész lép. (2) Jelen rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba és azzal egyidejűleg a rendelet 1. (4) bekezdése és 8. -a hatályát veszti.

7 Az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV.26.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező rendelet-tervezetet. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő rendeletet alkotja: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 25/2012. (VI. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV.26.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló évi LXXVIII. törvény 54. (1) és (3) bekezdésében és 58. (2)-(3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV.26.) Kgy. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. (1) bekezdés a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: 3. (1) a) a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet szerint az önkormányzati bérlakás állomány növelése érdekében megkötött támogatási szerződés alapján vásárolt, illetve létesített ingatlanokban lévő, továbbá egyéb támogatási szerződés fedezetéül szolgáló, valamint pályázati támogatásból megvalósuló beruházással érintett ingatlanokban lévő lakások (1. sz. melléklet) 2. A Rendelet 11. (5) bekezdés b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: 11. (5) b) támogatási szerződés alapján létesített, illetve támogatási szerződés fedezetéül szolgáló, továbbá pályázati támogatásból megvalósuló beruházással érintett, vagy hitelszerződés fedezetéül szolgáló ingatlanokban lévő helyiségek (1. és 2. sz. melléklet), 3. A Rendelet 1. számú melléklete az alábbi III. ponttal egészül ki: III. Pályázati támogatásból megvalósuló beruházással érintett ingatlanok Sorsz. Ingatlan címe Hrsz. 1. Tisza Lajos krt /2 4. Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

8 Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatának és Településszerkezeti Tervének módosítása Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök:módosító indítványt nyújtott be a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság az I. kórház tömjére vonatkozóan, melyet előterjesztőként nem támogat. Szavazásra bocsátja a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság módosító javaslatát. A Közgyűlés a javaslatot 16 igen, 13 nem szavazattal elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely az elutasított indítványokra vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 233/2012. (VI. 22.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester 01/ /2012. számú, Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatának és Településszerkezeti Tervének módosítása tárgyú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés jelen határozat mellékletében felsorolt módosítási indítványokat elutasítja. Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, az Építési Iroda, a Városi Főépítész, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

9

10 139 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság, módosító javaslatával együtt az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a jóváhagyott településszerkezeti tervlapokra vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 234/2012. (VI. 22.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester 01/ /2012. számú, Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatának és Településszerkezeti Tervének módosítása tárgyú előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1. A Közgyűlés a 645/2008. (XII. 12.) Kgy. számú határozattal jóváhagyott településszerkezeti tervlapon: a. a Szeged, III. ker. külterület 02096/2 és 02099/1 hrsz.ú területet, b. a Szeged I. kerület, belterület, Tisza L. krt. Semmelweis u. Markovich u. Boldogasszony sgt. által határolt tömböt, c. a Szeged, II. kerület, külterület 01443/60 hrsz.ú területet, d. a Szeged-Kecskéstelep, III. kerület, belterület 22146/2 hrsz. egy részét, e. a Szeged-Kiskundorozsma, III. kerület, belterület, Kőbárány u. 25 hrsz. egy részét, f. a Szeged-Tápé, II. kerület, külterület hrsz.ú területet (a Tápéi temetőt és környezetét), g. a Szeged, II. kerület, belterület, Franciahögy hrsz.ú területet, h. a Szeged, II. kerület, belterület, Hóbiárt basa u , 11037, 11038, 11039/1 és 11039/2 hrsz.ú területet, i. a Szeged, Vadaspark Lakópark területét j. és a Szeged, Budapesti krt. Csillag tér Retek u. József A. sgt. által határolt területet a melléklet szerint módosítja. 2. A Közgyűlés a Polgármesteren keresztül utasítja a városi főépítészt, hogy a településszerkezeti terv komplex felülvizsgálatánál a változásokat vezettesse át. Határidő: a településszerkezeti terv komplex felülvizsgálata Felelős: városi főépítész Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, az Építési Iroda, a Városi Főépítész, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

11 140 A 234/2012. (VI. 22.) Kgy. sz. határozat melléklete a. a Szeged, III. ker. külterület 02096/2 és 02099/1 hrsz.ú területnél: Vt Gksz b. a Szeged I. kerület, belterület, Tisza L. krt. Semmelweis u. Markovich u. Boldogasszony sgt. által határolt tömbnél:

12 141 / c./ a Szeged, II. kerület, külterület 01443/60 hrsz.ú területnél: d./ a Szeged - Kecskéstelep, III. kerület, belterület 22146/2 hrsz. egy részénél:

13 142 e./ a Szeged - Kiskundorozsma, III. kerület, belterület, Kőbárány u. 25 hrsz. egy részénél: f./ a Szeged - Tápé, II. kerület, külterület hrsz.ú területnél (a Tápéi temető és környezeténél): g./ a Szeged, II. kerület, belterület, Franciahögy hrsz.ú t erületnél:

14 143 h. a Szeged, II. kerület, belterület, Hóbiárt basa u , 11037, 11038, 11039/1 és 11039/2 hrsz.ú területnél:

15 144 i. a Szeged, Vadaspark Lakópark területénél: j. és a Szeged, Budapesti krt. Csillag tér Retek u. József A. sgt. által határolt területnél: Vk Kkö Vt Ge Z Ln Lk módosítás szerinti településszerkezeti tervlap

16 145 Jelmagyarázat:

17 146 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező rendelet-tervezetet. A Közgyűlés a javaslatot 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő rendeletet alkotja: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 26/2012. (VI. 28.) önkormányzati rendelete a Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 59/2003. (XII. 5.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény 13. (1) bekezdése, továbbá az Országos Településrendezési és Építési Követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 2. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) a) pontjában és a 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény 9. (3) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Csongrád Megyei Kormányhivatal Építésügyi Hivatal Állami Főépítész, az Alsó- Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Kulturális Örökségvédelmi Irodája, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, a Bács-Kiskun Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság, a MÁV Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság Fejlesztési Főosztály, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság véleményének kikérésével a következőket rendeli el: 1. A Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 59/2003. (XII. 5.) Kgy. rendelet (a továbbiakban: SZÉSZ) 8. (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: 8. (1) A terület jellemzően laza beépítésű, összefüggő nagy kertes lakóépületek elhelyezésére szolgál. Építési telkenként a rendeltetési egységek száma maximum négy lehet. A 400 m 2 -nél nagyobb alapterületű épületek engedélyezési terveit az illetékes tervtanáccsal véleményeztetni kell az épület megfelelő környezetbe illesztése, illetve építészeti megformálása céljából. (1) A SZÉSZ 36. (9) bekezdés a) és b) pontja helyébe az alábbi rendelkezések lépnek: (9) a) Reklámok és szabadtéri reklámhordozók közterületről látható helyen történő létesítésének feltételei: aa) elhelyezésük a homlokzat erre alkalmas mezőiben történjen, oly módon, hogy ne takarjon építészeti tagozatot. ab) reklámfeliratot különálló, az építészeti tagozatok nagyságrendjével összehangolt, legfeljebb 30 cm magasságú betűk felszerelésével, vagy az erre alkalmas homlokzatmezőben való felfestéssel lehet megvalósítani, ac a reklámfelirat színvilága harmonizáljon az épület színezésével, ad) különálló betűkből álló felirat indirekt, illetve háttérvilágítással ellátható, ae) az egy épületen elhelyezett különböző rendeltetési egységek feliratai egységes stílusban alakítandók ki. b) Az 1000 m2-nél ba) kisebb szintterületű építménynél közterületről látható épülethomlokzaton, építményfelületen és

18 147 közterületről látható magánterületen (pl. előkertben) alkalmazott mindenfajta új reklám-, cég-, címtábla vagy fényreklám, hirdetési-, vagy reklámcélú építmény, cégér, cégfelirat és üzlet megnevezés létesítése, festése, felszerelése a saját telephelyen végzett saját tevékenység max. 3 db és összesen legfeljebb 2 m 2 -es felületnagyságot nem meghaladó reklámozását kivéve nem engedélyezett. bb) nagyobb szintterületű építménynél közterületről látható, telken belüli mindenfajta 2 m 2 -es felületnagyságot meghaladó reklám, hirdetés létesítését, festését, felszerelését az illetékes tervtanáccsal véleményeztetni kell. (2) A SZÉSZ 36. (9) bekezdés kiegészül az alábbi e) ponttal: 36. (9) e) A meglévő, építési engedéllyel rendelkező reklámberendezések átalakíthatók, felújíthatók, és legfeljebb 2 m 2 -es felületnagyságig bővíthetők. A használaton kívüli, valamint elavult reklámhordozók és reklámfelületek eltávolítása az ingatlan tulajdonosának kötelezettsége. (3) A SZÉSZ 36. kiegészül az alábbi (15) bekezdéssel: 36. (15) A telekalakításról szóló jogszabály alapján nyúlványos (nyeles) telek kialakítható. 3. A SZÉSZ 42. (2) bekezdés a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: 42. (2) A zónák területén a) újonnan az utcavonalon legalább 6,0 m és legfeljebb 20,0 m építménymagasságú főépületek helyezhetők el. A nem közterület felől építendő földszintesnél ill. 3,5 m építménymagasságnál magasabb további főépület csak szabadon állóan helyezhető el, és építménymagassága a telekre előírt alsó értéket, ill. a 6,0 m-t nem haladhatja meg. A további főépületek térfogata egyenként nem haladhatja meg a közterület felőli főépület térfogatát. A második főépület csak akkor létesíthető, ha az építési telek területe legalább másfélszerese az építési zónában előírt legkisebb telekterületnek. További főépületek csak akkor létesíthetők, ha az építési telek területe legalább kétszerese az építési zónában előírt legkisebb telekterületnek. A közterület felől zártsorú beépítésű telkek esetében a tervezett második és további szabadonálló főépületnél az oldalkert mérete legalább 4,5 m legyen. 4. A SZÉSZ 43. (2) bekezdés a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: 43. (2) A zónák területén a) újonnan az utcavonalon legalább 4,5 m és legfeljebb 12,5 m építménymagasságú főépületek helyezhetők el. A nem közterület felől építendő földszintesnél ill. 3,5 m építmény-magasságnál magasabb további főépület csak szabadonállóan helyezhető el, és építménymagassága a zónára előírt alsó értéket, ill. a 6,0 m-t nem haladhatja meg. A további főépületek térfogata egyenként nem haladhatja meg az utcavonalra néző főépület térfogatát. A második főépület csak akkor létesíthető, ha az építési telek területe legalább másfélszerese az építési zónában előírt legkisebb telekterületnek. További főépületek csak akkor létesíthetők, ha az építési telek területe legalább kétszerese az építési zónában előírt legkisebb telekterületnek. A közterület felől zártsorú beépítésű telkek esetében a tervezett második és további szabadonálló főépületnél az oldalkert mérete legalább 4,5 m legyen. 5. A SZÉSZ 44. (2) bekezdés a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: 44. (2) A zónák területén

19 148 a) újonnan az utcavonalon legalább 3,5 m és legfeljebb 7,5 m építménymagasságú főépületek helyezhetők el. A nem közterület felől építendő további főépület építménymagassága legfeljebb az előírt alsó érték, ill. 4,5 m lehet. A további épületek térfogata egyenként nem haladhatja meg a közterület felőli főépület térfogatát. A második főépület csak akkor létesíthető, ha az építési telek területe legalább másfélszerese az építési zónában előírt legkisebb telekterületnek. További főépületek csak akkor létesíthetők, ha az építési telek területe legalább kétszerese az építési zónában előírt legkisebb telekterületnek. A közterület felől zártsorú beépítésű telkek esetében a tervezett második és további szabadonálló főépületnél az oldalkert mérete legalább 4,5 m legyen. 6. A SZÉSZ 45. (2) bekezdés a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: 45. (2) A zónák területén a) újonnan az előkert építési határvonalán legalább 3,5 m és legfeljebb 6,5 m építménymagasságú főépületek helyezhetők el. További főépület mindaddig nem engedélyezhető, míg a közterület felől elhelyezett főépület magassága az építési zónára előírt alsó értéket nem éri el. A nem közterület felől építendő további főépület építménymagassága legfeljebb 4,5 m lehet. A további főépületek térfogata egyenként nem haladhatja meg a közterület felőli főépület térfogatát. A második főépület csak akkor létesíthető, ha az építési telek területe legalább másfélszerese az építési zónában előírt legkisebb telekterületnek. További főépületek csak akkor létesíthetők, ha az építési telek területe legalább kétszerese az építési zónában előírt legkisebb telekterületnek. A tervezett második és további szabadonálló főépületnél az oldalkert mérete legalább 4,5 m legyen. 7. A SZÉSZ 61. (5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: 61. (5) Az árvízvédelmi töltésen és 10 m-es védősávjában történő közlekedés: a) Az árvízvédelmi töltés és 10 m-es védősávja nem közterület és nem közút. Ez alól kivételt képez a Közép-kikötő sor. b) A töltésen történő közlekedés elsődlegesen az árvízvédelmi fenntartási, üzemeltetési és védekezési feladatok ellátását biztosítja. c) A hullámtér megközelítése a töltéshez csatlakozó utak folytatásában, keresztező rampákon történhet. d) Az árvízvédelmi töltésről és 10 m-es védősávjáról építési telek nem közelíthető meg. Ez alól kivételt képez a Közép-kikötő sor. e) A kialakult helyzetet tekintve a belterületi szakaszon a töltés közlekedésre történő igénybevétele az önkormányzat és a vízkárelhárításért felelős szervezet közös megállapodása alapján történhet. A SZÉSZ 89. (3) (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezések lépnek: (3) A kialakult szabályozási kategóriába tartozó építési zónák sajátos előírásai. A szabályozási tervlap a (HM) és a (HM) jelű építési zónákat jelöli. a) Ha egy telken a b) pont szerinti kivételtől eltekintve több beépítési mód is alkalmazható lenne, akkor: - ha az építési hely szélessége a 7,00 métert és azt meghaladó méret esetén a szabadonálló, - ha ennél keskenyebb, az ikerházas beépítési módot kell alkalmazni. b) A nem beépített telekkel szomszédos telek zártsorú, vagy oromfalas oldalhatáron álló beépítésű, és e beépítés hosszú távon is fennmaradónak tekinthető, az új épületet egyik oldalán ahhoz zártsorúan csatlakozva, ellentétes oldalán oldalkerttel kell elhelyezni. Ezen előírást szabadonálló épület bővítése esetén is megfelelően alkalmazni kell. c) Nyúlványos telek kialakítása esetén a meglévő épület beépítési módjának meghatározása szempontjából a teleknyúlvány oldalkertnek tekinthető.

20 149 d) A nem beépített telek szomszédságában különböző mélységű előkertek alakultak ki, az építési vonalat úgy kell meghatározni, hogy az ne legyen közelebb a kisebb mélységű előkerthez tartozó épületéhez, mint a nagyobb mélységűéhez. (4) A nem kialakult szabályozási kategóriába tartozó építési zónák sajátos előírásai. A szabályozási tervlap - az Lke (k) (HM) - az Lke (HM) építési zónákat jelöli ki. 9. (1) A SZÉSZ 90. (3) bekezdés a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: 90. (3) a) egy telken csak egy lakóépület helyezhető el, a meglévő épületek nem bővíthetők. Különálló melléképület csak kerékpártároló céljára engedélyezhető. A kerékpártárolók egységes kialakítása érdekében a terveket az illetékes tervtanáccsal véleményeztetni kell. (2) A SZÉSZ 90. (5) bekezdés b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: 90. (5) b) a beépítés mértéke a garázstelkek kivételével 60%, garázstelkeken max. 75% lehet; 10. A SZÉSZ 104. helyébe az alábbi rendelkezés lép: 35. SZEGED, BUDAPESTI KRT. CSILLAG TÉR RETEK U. JÓZSEF A. SGT. ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET SAJÁTOS ELŐÍRÁSAI (GY) 104. (1) A sajátos előírások hatálya a Szeged, Budapesti krt. Csillag tér Retek utca József A. sgt. által határolt területre terjed ki. (2) A Vt (GY) és Vk (GY) jelű építési övezetek telkein belül építési munkát folytatni az alábbi sajátos előírások szerint lehet: a) Az építési övezetek frekventált helyzetéből adódóan, az esztétikus építészeti megformálás érdekében a terveket az illetékes tervtanácshoz véleményezésre be kell nyújtani. b) Az építési övezetekben az építménymagasság 9,0-12,5 m. Az építménymagasság számításának alapját képező homlokzatmagasság értéke nem lehet magasabb 15,5 m-nél. A közterületek felőli homlokzatok igényesen, azonos építészeti minőségben alakítandók ki. Az épület(ek) gépjármű kiszolgálását (áruszállítás, rakodás, egyéb üzemi tevékenység) a tömbbelső/telekbelső felől látványban takartan, zártan kell biztosítani. A József Attila sgt. felőli homlokzat felületek portálos kialakítással tervezendők. Átközlekedés biztosítása céljából a környezettel való kapcsolat kialakítása érdekében gyalogos forgalom számára a létesítendő épületek többirányú megnyitása szükséges. A 3000 m2-t meghaladó lapostető esetében zöldtetőt kell kialakítani, melynek minimum 50%-át az épület funkciójához köthetően hasznosítani szükséges. A monoton építészeti megoldások kerülendők, az épülettömegek tagolása szükséges. c) A József A. sgt. felőli előkertben parkoló nem helyezhető el. Az előkertekben a korlátlan közforgalmú használatot biztosítani kell. Mindkét övezet előkertjét, a József A. sgt. nyugati határa mentén lévő zöldterületet és a József A. sgt.-i I. rendű közlekedési célú közterületet egységes és összehangolt közlekedési és kertészeti terv alapján kell kialakítani. d) Közterülettel határos telekhatáron újonnan kerítés nem létesíthető. e) Az övezetekben az előírt minimális zöldfelület az OTÉK 5. sz. melléklete alapján nem csökkenthető, valamint a SZÉSZ 57. (4) bekezdése alapján a parkolókként 1 fa telepítésével a parkoló felület nem vehető figyelembe zöldfelületként.

21 150 f) Közterületről látható reklámeszköz telken belül épületenként a homlokzat tömegéhez, nyílászárók osztásához illeszkedő módon és méretben helyezhető el. Az épületen kívül egy darab - az építménymagasságot meg nem haladó - totem oszlop telepíthető. g) Az Emlékparkon belül a megemlékezést és pihenést szolgáló építmények (sétaút, pihenő és emlékhely, ivókút, illemhely, stb.) legfeljebb 2 %-os beépítettséggel elhelyezhetők. Nem létesíthető vendéglátó és testedzést szolgáló építmény, tornapálya, futópálya, játszótér. h) A felszíni és szabadtéri parkolók közforgalmú használatát folyamatosan biztosítani kell. i) A Szamos u. és a Bite P. utca között kijelölt 500 férőhelyes parkolóház területén a parkolóház megvalósulásáig csak gépkocsi elhelyezését szolgáló funkció engedélyezhető. j) A zóna építési telkén m2-t meghaladó alapterületű kereskedelmi építmény nem létesíthető, vagy ezt meghaladó méretűre nem bővíthető. (3) Az Ln-nagyvárosias lakóterületen a lakóépületek bővítésének szabályai: a) A területen a lakásszám nem növelhető. b) Az épületek bővítésének célja lehet lakásbővítés, közösségi hely kialakítása és annak bővítése, épület korszerűsítése. c) A lakóépület a vonatkozó előírások betartása mellett bővíthető a lakóépület kontúrvonalától számított legfeljebb 2,5 m távolságig, az úszótelek ennek megfelelően 3,5 m-ig bővülhet. d) A lakóépület bővítése az épület bruttó alapterületének 20%-át nem haladhatja meg. e) Ötszintes épületek esetében a bővítés, korszerűsítés ráépítéssel is engedélyezhető, ebben az esetben az építménymagasság legfeljebb 2,0 m-rel növelhető. f) A hozzáépítéssel történő bővítés az ötszintes épületekben legalább a negyedik szintig, a tízszintes épületekben a hatodik szintig egy ütemben valósulhat meg. g) A közkerten belül mélygarázs nem, parkolóhely csak kertépítészeti engedély és kiviteli tervi munkarésszel alátámasztva létesíthető. (4) Közlekedési és közmű területekre vonatkozó előírások: a) Tervezett közlekedési és közmű területeken belül az út melletti zöldsáv, az utat kísérő fasor helye. Út melletti zöldsávban új közmű vezeték, közmű felújítás, csak a meglévő fák védőtávolságán kívül építhető, illetve újítható fel. b) Térszínen a parkoló-felületek vízáteresztő kiselemes burkolattal készítendők. c) Közműépítés és felújítást követően az érintett zöldsávot helyre kell állítani. (5) Környezetvédelmi előírások: Talaj- vagy talajvízszennyezéssel járó szabadtéri tevékenység csak vízzáró burkolattal ellátott aljzaton végezhető, mely során keletkezett és felfogott vizeket csak a megfelelő előtisztítás után szabad a befogadóba juttatni. A területen folytatott tevékenység felhagyásakor a hulladék ártalmatlanításáról az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni. 11. (1) A SZÉSZ 113. kiegészül az alábbi (4) bekezdéssel: 113. (4) A Szeged, 01443/60 és 01443/11 hrsz. telkek szabályozási tervlapon jelölt részein a Gksz - kereskedelmi szolgáltató gazdasági zónába való átsorolás hatálybalépését követő 1 éven belül a szükséges biológiai aktivitásértéket (BAÉ) Ev - védelmi rendeltetésű erdő kijelölésével és beültetési kötelezettség előírásával pótolni kell. Az átsorolással elvesző biológiai aktivitást az ingatlan mindenkori tulajdonosának a 01443/60 hrsz.ú telken 25,0 m-es sávban 0,1009 ha-on és 30,0 m-es sávban 0,1774 ha-on erdőtelepítéssel, 0,1452 ha-on telepített egyszintes növényzettel (gyeppel), a 01443/11 hrsz.ú telken telken 25,0 m-es sávban 0,0101 ha-on és 30,0 m-es sávban 0,0105 ha-on erdőtelepítéssel, 0,0105 ha-on telepített egyszintes növényzettel (gyeppel), valamint a 01443/4 hrsz.ú telken 12 m széles sávban 0,2641 ha-on termett talajon létesített háromszintű növényzet beültetésével az érintett telken belül pótolni kell. (2) A SZÉSZ 113. kiegészül az alábbi (5) bekezdéssel: 113. (5) A Szeged, 22146/2 hrsz. telek szabályozási tervlapon jelölt részén az Lke kertvárosias

22 151 (alacsony laksűrűségű) lakózónába való átsorolás hatálybalépését követő 1 éven belül a szükséges biológiai aktivitásértéket (BAÉ) Ev - védelmi rendeltetésű erdő kijelölésével pótolni kell. Az átsorolással elvesző biológiai aktivitást az ingatlan mindenkori tulajdonosának a 22148/2 hrsz.ú telken 0,0135 ha-on erdőtelepítéssel, a 22146/2 hrsz.ú telken 0,1815 ha-on erdőtelepítéssel és 0,0586 ha-on telepített egyszintes növényzet (gyep) telepítésével az érintett telken belül pótolni kell. (3) A SZÉSZ 113. kiegészül az alábbi (6) bekezdéssel: 113. (6) A Szeged, 02053/31, 02053/32, 02053/33, 02053/34, 02053/35, 02053/36, 02053/39, 02053/40 és hrsz. telek szabályozási tervlapon jelölt részén a Ki különleges intézményi zónába való átsorolás hatálybalépését követő 1 éven belül a szükséges biológiai aktivitásértéket (BAÉ) termett talajon létesített háromszintű növényzet telepítésével (kötelező telken belüli fásítás kijelölésével), termett talajon létesített egyszintű növényzet (gyep) telepítésével, illetve Má2 kistanyás mezőgazdasági zóna kijelölésével pótolni kell. Az átsorolással elvesző biológiai aktivitást a temető mindenkori üzemeltetőjének a 02053/22 hrsz.ú telken 0,4449 ha-on és a 02053/23 hrsz.ú telken 0,4901 ha-on Má2 kistanyás mezőgazdasági zóna kijelöléséve; a 02053/40 hrsz.ú telken 0,0157 ha-on, a 02053/39 hrsz.ú telken 0,114 ha-on, 02053/36 hrsz.ú telken 0,0425 ha-on, a 02053/35 hrsz.ú telken 0,0994 ha-on, a 02053/34 hrsz.ú telken 0,1558 ha-on, a 02053/33 hrsz.ú telken 0,1558 ha-on, a 02053/32 hrsz.ú telken 0,1822 ha-on,, a 02053/31 hrsz.ú telken 0,3456 haon, valamint a hrsz.ú telken 0,2575 ha-on termett talajon létesített háromszintű növényzet telepítésével; és a 02053/40 hrsz.ú telken, a 02053/39 hrsz.ú telken, a 02053/36 hrsz.ú telken, a 02053/35 hrsz.ú telken, a 02053/34 hrsz.ú telken, a 02053/33 hrsz.ú telken, a 02053/32 hrsz.ú telken, a 02053/31 hrsz.ú telken, a hrsz.ú telken és a hrsz.ú telken termett talajon létesített egyszintű növényzettel (gyeppel) pótolni kell. (4) A SZÉSZ 113. kiegészül az alábbi (7) bekezdéssel: 113. (7) A Szeged, 02096/2 és 02099/1 hrsz. telkek szabályozási tervlapon jelölt részein a Gksz - kereskedelmi szolgáltató gazdasági zónába való átsorolás hatálybalépését követő 1 éven belül a szükséges biológiai aktivitásértéket (BAÉ) beültetési kötelezettség előírásával pótolni kell. Az átsorolással elvesző biológiai aktivitást az ingatlan mindenkori tulajdonosának a 02096/2 és 02099/1 hrsz.ú telkeken 25,0 m-es sávban 1,75 ha-on telepített háromszintű növényzet beültetésével az érintett telkeken belül pótolni kell. 12. (1) A SZÉSZ a következő 58. alcímmel és a következő 123/D. -sal egészül ki: 58. SZEGED, SÁNDORFALVI ÚT M43-AS AUTÓPÁLYA MENTÉN FEKVŐ GE EGYÉB IPARI GAZDASÁGI ZÓNÁBA TARTOZÓ SERTÉSTELEP ÉS KÖRNYEZETÉRE VONATKOZÓ SAJÁTOS ELŐÍRÁSOK 123/D. (1) A sajátos előírások hatálya a 17-es számú szabályozási tervlapon beépítésre szánt területként körülhatárolt, egyéb ipari gazdasági zónába tartozó sertéstelep és környezete területére terjed ki. (2) A Ge-51177Y(ST) jelű építési övezet telkein: a) a SZÉSZ 1-3. sz. táblázatának előírásait kell alkalmazni, kivéve az építménymagasságot, b) a legnagyobb építménymagasság Y=20,0 m, mely a telepítendő technológia vagy technológiai szempontból szükséges építményrészek (pl. kémény, torony, különleges adottságú csarnokrész) esetében a külön jogszabályban meghatározott hatáskörrel rendelkező tervtanács állásfoglalásának figyelembevételével legfeljebb 35,0 m-ig növelhető. (2) A SZÉSZ a következő 59. alcímmel és a következő 123/E. -sal egészül ki: 59. SZEGED NAGYBANI VIRÁGPIAC TERÜLETÉRE VONATKOZÓ SAJÁTOS ELŐÍRÁSOK (Vp) 123/E. (1) A sajátos előírások hatálya a szabályozási tervlapon körülhatárolt területre terjed ki.

23 152 (2) A területen a szabályozási tervlap az alábbi, a jelen rendeletnek megfelelő és jelen rendelet előírásaival kiegészített építési övezeteket jelöl ki: Gksz (Vp) Mko (Vp) (3) A Gksz (Vp) jelű építési övezetben a jelen rendeletnek megfelelően az 1-3. sz. táblázatok előírásain túl: a) a beépítettségre és zöldfelületi minimumra vonatkozó előírásokat az alábbi eltéréssel kell alkalmazni: legnagyobb beépíthetőség 15% legkisebb kialakítandó zöldfelület 40% b) a közterületek felől tömör kerítés nem építhető, c) a szabályozási terven jelölt (3 szintes) beültetési kötelezettségű területeken talajtakaró, cserje és fasor helyezendő el. Ezeken a területeken épület nem helyezhető el. Építmény (műtárgy) elhelyezése is csak a szükségszerűen áthaladó infrastruktúra kialakítására engedélyezhető. d) a Virágpiac gazdasági épületeit a szabályozási tervlapon kijelölt építési helyen belül kell elhelyezni (4) Az Mko (Vp) jelű övezetben a csak a terület védelmét elősegítő építmények (műtárgyak) helyezhetők el. A területen szükségszerűen áthaladó közművek csak a műszakilag megoldható legkisebb területet vehetik igénybe. A területen kerítés nem helyezhető el. 13. (1) A SZÉSZ 23. sz. mellékletét képező szabályozási tervlapok helyébe a jelen rendelet mellékletét képező szabályozási tervlapok lépnek. (2) A SZÉSZ 24. sz. mellékletében a bejegyzendő illetve törlendő építési és telekalakítási tilalmak című táblázat 9. sora helyébe az alábbi sor lép: ingatlan helyrajziszáma bejegyzen dő tilalom törlendő tilalom bejegyzendő tilalom időtartama tilalom oka tilalom elrendelésének érdekeltje /3 4 építési és telekalakítási (3) A SZÉSZ 24. sz. mellékletében a törlendő helyrehozatali kötelezettség című táblázat helyébe az alábbi táblázat lép: Sorszám Törlendő helyrehozatali kötelezettség Kelemen u Lile u Lile u Takaréktár u. 7.

24 153 (4) A SZÉSZ 24. sz. mellékletében a bejegyzendő helyrehozatali kötelezettség című táblázat helyébe az alábbi táblázat lép: Bejegyzendő helyrehozatali kötelezettség Sorszám Cím Hrsz. Felújítás 1 Arany J. u december Arany J. u december Attila u december Attila u december Berzsenyi u december Berzsenyi u december Bartók tér december 31. Bejegyzendő helyrehozatali kötelezettség Sorszám Cím Hrsz. Felújítás 8 Bartók tér december Boross J. u december Boross J. u december Dáni u december Deák F. u december Deák F. u december Dózsa Gy. u december Dózsa Gy. u december Dózsa Gy. u december Dugonics tér december Feketesas u december Feketesas u december Feketesas u december Gogol u december Gogol u december Gogol u december 31.

25 154 Bejegyzendő helyrehozatali kötelezettség Sorszám Cím Hrsz. Felújítás 24 Gogol u. 33. B december Honvéd tér december Horváth M. u december Horváth M. u december Kálvária sgt december Kálvária sgt december Kazinczy u december Kígyó u december Kígyó u december Kígyó u december Kiss Menyhért u december Madách u december Mikszáth K. u december Nagy J. u december Nagy J. u december Oroszlán u Bajza u december Oroszlán u december Oskola u / december Oskola u / december Roosevelt tér december Roosevelt tér december Somogyi u december Somogyi u december Stefánia december Stefánia december Stefánia december 31.

26 155 Bejegyzendő helyrehozatali kötelezettség Sorszám Cím Hrsz. Felújítás 50 Széchenyi tér december Takaréktár u december Takaréktár u december Takaréktár u december Tisza L. krt december Tisza L. krt december Tisza L. krt december Tisza L. krt / december Tisza L. krt december Tisza L. krt december Tisza L. krt december Tisza L. krt december Tisza L. krt / december Tisza L. krt december Tisza L. krt december Vár u december Victor H. u december Zrínyi u december Zrínyi u december Zrínyi u december Zrínyi u december Zrínyi u december Deák Ferenc u december Deák Ferenc u december Deák Ferenc u december Deák Ferenc u december 31.

27 156 Bejegyzendő helyrehozatali kötelezettség Sorszám Cím Hrsz. Felújítás 76 Deák Ferenc u. 31. Oroszlán u december Dugonics tér 1. Kárász u / december Dugonics tér / december Gyertyámos u december Híd u december Kárász u december Kárász u december Kárász u december Kárász u december Kárász u december Kárász u december Kárász u. 16. Somogyi u / december Kelemen u. 2. Somogyi u / december Kelemen u. 4. Kölcsey u / december Kígyó u december Klauzál tér december Kölcsey u. 4. Kárász u / december Kölcsey u december Kölcsey u. 6. Kárász u / december Kölcsey u / december Kölcsey u december Kölcsey u / december Kölcsey u december Stefánia sétány december Széchenyi tér december 31.

28 157 Bejegyzendő helyrehozatali kötelezettség Sorszám Cím Hrsz. Felújítás 101 Széchenyi tér december Széchenyi tér december Széchenyi tér december Széchenyi tér december Széchenyi tér december Szent Mihály u december Tisza L. krt / december Tisza L. krt. 58. Dugonics tér 3-5. (Dugonics tér 5.) 109 Tisza L. krt. 58. Dugonics tér 3-5. (Dugonics tér 4.) 110 Tisza L. krt. 58. Dugonics tér 3-5. (Dugonics tér 3.) 3903/ december / december / december Tisza L. krt / december Vár u december 31. (5) A SZÉSZ 24. sz. mellékletében a Szeged MJV Önkormányzat javára bejegyzendő elővásárlási jogokat tartalmazó táblázat kiegészül az alábbi sorokkal: érintett ingatlan helyrajzi száma közérdekű cél, mely érdekében az elővásárlási jog bejegyzendő /19 Településrendezési cél: parkolóház létesítése /23 Településrendezési cél: parkolóház létesítése /24 Településrendezési cél: parkolóház létesítése 14. (1) Jelen rendelet augusztus 01-jén lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépést követően indított ügyekben kell alkalmazni. A rendelet a hatályba lépésének napján folyamatban lévő ügyekben is alkalmazandó abban az esetben, ha az ügyfél számára kedvezőbb előírásokat tartalmaz. (2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a SZÉSZ 78. (9) bekezdés b) pont 4. alpontja, a 125. d) pontjából a 28. sz. melléklet: 35. számú sajátos terület útmintakeresztszelvényei és a SZÉSZ 28. sz. melléklete.

29 Az Önkormányzat évi költségvetésének módosítása Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Az Ifjúsági és Sportbizottság módosító indítványát, - melyet előterjesztői kiegészítés is tartalmaz - előterjesztőként elfogadja. A Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 3 db módosító indítványt nyújtott be a költségvetéshez, melyet nem fogad el. Juhász Gyula önkormányzati képviselőnek van az előterjesztői kiegészítést érintő módosító javaslata, amit elfogad. Dr. Bohács Zsolt József képviselő: A Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság /2012. (VI. 21.) VFB. határozatában foglalt módosító indítványt bekezdésenként kívánja szavaztatni, amely 6 bekezdés, így 6 szavazást kér ezekről a javaslatokról. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító javaslatát, mely a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. támogatását rögzíti, ami szerint a díjemelésből számító plusz bevételt ne vegyék el, hanem visszaállítja az eredeti javaslatot. Előterjesztőként ezt a javaslatot nem támogatja. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 13 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Dr. Botka László polgármester, üléselnök:. Ez a módosítás azt mondja ki, hogy hagyják ott a felesleges pénzt a SZINT Kft.-nél. Előterjesztőként nem támogatja a módosítást. Szavazásra bocsátja a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító javaslatát, amely szerint a SZINT Kft.-től nem venné el azt a 30 millió forintot, amelyet pluszban adtak oda és nem kellett a béremelésre A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító javaslata, mely a sport decentrumok fejlesztési keret támogatására, valamint Kohári Nándor által az SZVSE működési támogatása címen 12 millió forintotra vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 13 nem szavazattal, 1 tartózkodással elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Kéri a Kabinet munkatársát, hogy kezdjék el írni a megszavazott összegeket. Eddig 92 millió forintnál tartanak, pedig most kezdték a szavazást. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító indítványát, mely alapján az oktatási kulturális intézmények kormányzati átszervezési költségei eft összeggel törlésre kerül. Előterjesztőként a módosító javaslatot nem támogatja.

30 159 A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Pocsai Blanka képviselőtől azért várna egy megjegyzést, hiszen éppen most vontak el az iskoláktól 30 millió forintot. 1,5 millió forintért szólalt fel napirend előtti hozzászólásában. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító javaslatát, mely alapján a évi működési kiadások egyéb feladatok köréből a központi támogatás visszafizetése során a tervezett mar. eredménytartalék ezer Fttal kerül megállapításra. Csökkenti az eredménytartalékot. Előterjesztőként ezt a módosító javaslatot nem támogatja. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Dr. Botka László polgármester, üléselnök: A Közgyűlés további ezer Ft-tal csökkentette a költségvetési tartalékot. 187 millió forintnál tartanak a szavazás során. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító javaslatát, mely alapján a terület előkészítés, telekvásárlási sor ezer forinttal kerül csökkentésre, miközben a szakiroda jelezte, hogy le vannak kötve és még a jelenlegi összeg is kevés, ami rendelkezésre áll. A lekötött összegeket ki kell fizetni. Meg lehet a sort szüntetni, csak ettől még a kötelezettség fennáll. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Dr. Botka László polgármester, üléselnök: 207 millió forintnál tartanak és még folytatják a város érdekében folytatott munkát. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító javaslatát, mely alapján a Délvidéki országszászló emlékére állítandó emlékmű felállítására 6 millió forintot biztosítsanak. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 13 nem, 1 tartózkodással elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Dr. Botka László polgármester, üléselnök: 213 millió forintnál tartanak.

31 160 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság módosító javaslatát, mely alapján meg kívánják emeltetni a kiválóan működő Ifjúsági Ház támogatását 8 millió forinttal. A Közgyűlés a javaslatot 15 igen, 14 nem szavazattal elfogadja. (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) Dr. Botka László polgármester, üléselnök: 3 perc alatt 221 millió forint kárt sikerült a városi költségvetésben okozni. Tisztelettel és szeretettel köszöni Szeged város nevében, hogy tovább folytatják az elmúlt 2 éves politikájukat. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a likviditási hitelek működési hitellé történő átalakítására, valamint működési hitel felvételére vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 21 igen, 1 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 235/2012. (VI.22.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester /2012. számú évi önkormányzati költségvetés 1. sz. módosításának előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés kérelmet nyújt be a Stabilitási törvény 10. (10) bekezdése alapján a Kormánynak a 2. pont szerinti hitelek engedélyezése érdekében. 2./ A Közgyűlés likviditási hiteleinek működési hitellé történő átalakítását, ezzel együtt működési hitelek felvételét határozza el az alábbi paraméterek alapján: 1. sz. hitel 2. sz. hitel 3. sz. hitel keretösszeg 950 millió forint millió forint euró típus működési hitel működési hitel működési hitel futamidő maximum 10 év maximum 10 év maximum 10 év devizanem forint vagy euró forint forint vagy euró finanszírozási típus Hitel hitel hitel tőketörlesztés üteme negyedévente negyedévente negyedévente törlesztési türelmi idő maximum 3 év maximum 3 év maximum 3 év 3./ A Közgyűlés Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.30.) Korm. rendelet 2. (1) bekezdése szerinti saját bevételeket, valamint a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló évi CXCIV. törvény 3. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségeket jelen kitekintő határozat 1. sz. mellékletében foglaltak szerint állapítja meg. 4./ A Közgyűlés a Polgármester útján utasítja a Városüzemeltetési és a Közgazdasági Iroda vezetőjét, hogy a működési hitelekre vonatkozó pénzintézeti beszerzési eljárást és a tárgyalásokat indítsa el. Felelős: Városüzemeltetési Irodavezető és a Közgazdasági Irodavezető Határidő: jogszabályi előírásoknak megfelelően Erről a tisztségviselőket, a címzetes főjegyzőt, a Városüzemeltetési Irodát, a Jegyzői Irodát, a Közgazdasági Irodát jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Budakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2005. (VII. 1.) rendelete a Budakeszi Város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről (Egységes szerkezetben a 40/2014. (XII.05.) 12,

Részletesebben

A SZÉSZ 2. (2) (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

A SZÉSZ 2. (2) (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés... Kgy. rendelete a Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 59/2003. (XII. 5.) Kgy rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a Magyar Köztársaság

Részletesebben

-3- I. fejezet ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK

-3- I. fejezet ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK -3- Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 59/2003. (XII. 5.) Kgy. rendelete Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról (egységes szerkezetben a 27/2004. (IV. 19.) Kgy. rendelettel, a 62/2004.(XII.7.)

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2010. évi 5. szám 2010. február 23. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 9/2010. (II. 23.) Ö.r. Debrecen Megyei

Részletesebben

Petőfibánya Község Építési Szabályzata

Petőfibánya Község Építési Szabályzata Petőfibánya Község Építési Szabályzata Petőfibánya Község Önkormányzatának 14/2005.(IX.20.) rendelete Petőfibánya Építési Szabályzata (PÉSZ) és Szabályozási Tervének megállapításáról Petőfibánya Község

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzati Képviselő-testületének. I. FEJEZET Általános előírások 1..

Úrkút Község Önkormányzati Képviselő-testületének. I. FEJEZET Általános előírások 1.. Úrkút Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2008. (X. 9.) rendelete Úrkút helyi építési szabályzatáról Úrkút község Képviselőtestülete az 1990. évi LXV. törvény 16.. (1) bekezdésében, valamint

Részletesebben

Rendeltetési zónák 2.

Rendeltetési zónák 2. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 40/2007. (XI. 14) Kgy. rendelete Szeged, Tisza folyó Máglya sor vasúti töltés Gőz utca Bem utca Boldogasszony sugárút Oldal utca Semmelweis utca Tisza Lajos körút

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Pécs Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 46/2009. (XII.21.) rendelete a 27/2010.(IX.20.), a 18/2011. (IV.27.), a 46/2011.

Részletesebben

RÖSZKE KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁT (TOVÁBBIAKBAN: RHÉSZ) ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉT (TOVÁBBIAKBAN: RSZT).

RÖSZKE KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁT (TOVÁBBIAKBAN: RHÉSZ) ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉT (TOVÁBBIAKBAN: RSZT). Röszke Község Önkormányzatának (8/2009. (V.27.) és a 17/2015. (XI.27.) Kt. Ör. számú rendelettel módosított) 11/2007. (VII. 26.) Kt. Ör. számú rendelete a község közigazgatási területére vonatkozó Helyi

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Pécs Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 46/2009. (XII.21.) rendelete a 27/2010.(IX.20.), a 18/2011. (IV.27.), a 46/2011.

Részletesebben

Tab helyi építési szabályzatá -ról. I. FEJEZET Általános előírások 1. (1) A rendelet hatálya Tab Város közigazgatási területére terjed ki.

Tab helyi építési szabályzatá -ról. I. FEJEZET Általános előírások 1. (1) A rendelet hatálya Tab Város közigazgatási területére terjed ki. Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének 41/2005. (XI. 28.), 11/2009. (III. 30.), 27/2009. (VIII. 31.), 12/2012. (IV. 27.), 24/2012. (XI. 30.),15/2015.(XII.2.) rendelettel módosított 27/2003 (X.

Részletesebben

KONYÁR KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA, SZABÁLYOZÁSI TERVE

KONYÁR KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA, SZABÁLYOZÁSI TERVE 2006-2014. 16/2014.(VI.20.),1/2014.(I.29.),4/2010.(III.19.),21/2009.(X.01.) önkormányzati rendeletekkel módosított 10/2006.(VIII.01.) önkormányzati rendelete - Egységes szerkezetben C Í V I S T E R V TELEPÜLÉSTERVEZŐ

Részletesebben

Penc Község Önkormányzata Képviselőtestületének 8/2004. (V. 29.) számú rendelete az 5/2009. (V. 21.) KT. módosító rendelettel egybeszerkesztve

Penc Község Önkormányzata Képviselőtestületének 8/2004. (V. 29.) számú rendelete az 5/2009. (V. 21.) KT. módosító rendelettel egybeszerkesztve Penc Község Önkormányzata Képviselőtestületének 8/2004. (V. 29.) számú rendelete az 5/2009. (V. 21.) KT. módosító rendelettel egybeszerkesztve Penc Község Építési Szabályzatáról Penc Község Önkormányzata

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2004. (VII.6.) sz. rendelete. a Miskolc Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2004. (VII.6.) sz. rendelete. a Miskolc Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2004. (VII.6.) sz. rendelete a Miskolc Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 58/2004. (XII.17.), 14/2005. (IV.20.),

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK Balatonfüred Város Helyi Építési Szabályzatához

TARTALOMJEGYZÉK Balatonfüred Város Helyi Építési Szabályzatához TARTALOMJEGYZÉK Balatonfüred Város Helyi Építési Szabályzatához I. RÉSZ ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1.. Az előírások hatálya 2.. A szabályozási elemek típusai 3.. Telekalakítás 4.. Épületek, építmények elhelyezése,

Részletesebben

VÉRTESSOMLÓ. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2009. (V. 11.). önkormányzati rendelete Vértessomló Község helyi építési szabályzatáról

VÉRTESSOMLÓ. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2009. (V. 11.). önkormányzati rendelete Vértessomló Község helyi építési szabályzatáról VÉRTESSOMLÓ Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (V. 11.). önkormányzati rendelete Vértessomló Község helyi építési szabályzatáról 2016. január 21. 6/2009. (V. 11.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS ÖNORMÁNYZATA ÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNE 6 / 2012./(III.22.) ÖNORMÁNYZATI RENDELETE HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL Hajdúszoboszló

Részletesebben

VASVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL

VASVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL VASVÁR VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE Vasvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2005. (X. 28.) RENDELETE VASVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL /Egységes szerkezetben

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TARTALMI KÖVETELMÉNYEI I. FEJEZET 1. RENDELET

TARTALOMJEGYZÉK A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TARTALMI KÖVETELMÉNYEI I. FEJEZET 1. RENDELET SÁROSPATAK TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TERVKARBANTARTÁS 2016 TARTALOMJEGYZÉK A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TARTALMI KÖVETELMÉNYEI I. FEJEZET 1. RENDELET 1.1. ÁLTALÁNOS ELÕÍRÁSOK 1.1.1.

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Márkó Község Önkormányzat Képviselő testületének 4/2011. (VI.8) önkormányzati rendelete Márkó Község Helyi Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervéről Egységes szerkezetbe foglalva a 7/2011.(XI.16.)

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA

NAGYKEREKI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 1 Nagykereki Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2006. (X.11.) rendelete Nagykereki Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Önkormányzatokról szóló 1997. évi CXXXIV. tv.-el módosított 1990.

Részletesebben

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2007. (IV.23.) önkormányzati rendelete Balatonendréd község helyi építési szabályzatáról. 1 1 Módosította a 2/2010. (I.13.) önkormányzati rendelet.

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK

I. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK Üllő Város Önkormányzatának 9/2004.(III.20.) számú rendelete a helyi építési szabályzatról, egységes szerkezetben a módosításáról szóló 2/2006. (III.25.) számú, a 20/2006. (VII.22.) sz., a 23/2006. (IX.08.)

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. Budakeszi Város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervérıl

EGYSÉGES SZERKEZET. Budakeszi Város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervérıl EGYSÉGES SZERKEZET 118. Budakeszi Város Önkormányzat Képviselı-testület 20/2012. (IV. 12.) ÖR, 39/2010. (IX. 23.), ÖR, 30/2010. (IX. 15.) ÖR, 29/2010. (IX. 15.) ÖR, 1/2009. (I. 19.), 54/2008. (XII. 17.),

Részletesebben

SÁRÁND KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2001-2014

SÁRÁND KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2001-2014 1 Sáránd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 11/2001. (X. 3.) KT. sz. rendeletével jóváhagyott 11/2009. (VI.10.), 2/2012.(I.30.) 4/2012. (III.08.) és 22/2014.(VIII.25.) KT. sz. rendeleteivel módosított

Részletesebben

DEMECSER VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2005.(VII.29.) Ör

DEMECSER VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2005.(VII.29.) Ör DEMECSER VÁROS ÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNE 15/2005.(VII.29.) Ör r e n d e l e t e Demecser Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről A épviselőtestület az Épített környezet alakításáról és védelméről

Részletesebben

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. (..) önkormányzati rendelete A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. (..) önkormányzati rendelete A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL 1/57 Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. (..) önkormányzati rendelete A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet

Részletesebben

A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL

A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL 1 Hárskút község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2005. (V. 31.) rendelete A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL valamint a SZABÁLYOZÁSI TERV jóváhagyásáról 2 I. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1. A rendelet hatálya

Részletesebben

Gáborján község Önkormányzatának 10/2004. (VIII.12) sz. rendelete

Gáborján község Önkormányzatának 10/2004. (VIII.12) sz. rendelete Gáborján község Önkormányzatának 10/2004. (VIII.12) sz. rendelete Gáborján Község Önkormányzati Képviselőtestülete az épített környezet alakításáról é s védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. Tv. Felhatalmazása

Részletesebben

A Fogaskerekű vasút Kerületi Építési Szabályzatának (a továbbiakban: KÉSZ)

A Fogaskerekű vasút Kerületi Építési Szabályzatának (a továbbiakban: KÉSZ) Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2015. (XI. 26.) önkormányzati rendelete a Fogaskerekű vasút Kerületi Építési Szabályzatáról Budapest Főváros XII. kerület

Részletesebben

K I V O N A T a képviselő-testület 2012. december 14-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T a képviselő-testület 2012. december 14-i ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T a képviselő-testület 2012. december 14-i ülésének jegyzőkönyvéből KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 185/2012. (XII.14.) határozata Komló város hatályos bel- és külterületi szabályozási

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 17/2014. (IX. 30.) önkormányzati rendelete

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 17/2014. (IX. 30.) önkormányzati rendelete SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014. (IX. 30.) önkormányzati rendelete Sárospatak város kül- és belterületének Szabályozási Tervéről és Helyi Építési Szabályzatáról Sárospatak

Részletesebben

Alsótold Község Önkormányzata Képviselőtestületének 5/2006.(IV.3.)számú rendelete. A helyi építési szabályzatról

Alsótold Község Önkormányzata Képviselőtestületének 5/2006.(IV.3.)számú rendelete. A helyi építési szabályzatról Alsótold Község Önkormányzata Képviselőtestületének 5/2006.(IV.3.)számú rendelete A helyi építési szabályzatról [ A 9/2009.(X.6.) számú rendelettel módosított és egységes szerkezetbe foglalt szöveg] I.

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő Testületének 1819 /2008. (IX.01.) sz. rendelete 1. Decs Nagyközség Helyi Építési Szabályzatáról (HÉSZ)

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő Testületének 1819 /2008. (IX.01.) sz. rendelete 1. Decs Nagyközség Helyi Építési Szabályzatáról (HÉSZ) Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő Testületének 1819 /2008. (IX.01.) sz. rendelete 1 Decs Nagyközség Helyi Építési Szabályzatáról (HÉSZ) (Egységes szerkezet) Decs Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE II. KÖTET LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2004. (IV.29.) számú önkormányzati RENDELETTEL jóváhagyott A és SZABÁLYOZÁSI TERVE M-TEAMPANNON KFT.

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 2/2006. (II.20.) rendelete. a város közigazgatási területének helyi építési szabályzatáról

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 2/2006. (II.20.) rendelete. a város közigazgatási területének helyi építési szabályzatáról Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 10/2008.(II.27.), 28/2008. (V.22.), 31/2009.(IX.10.) (egyes önkormányzati rendeletek jogharmonizációs célú módosításáról), 28/2011.(VII.5.) és 37/2013.

Részletesebben

BIHARNAGYBAJOM KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2015

BIHARNAGYBAJOM KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2015 Biharnagybajom község Képviselő-testületének 9/2015.(IV.23.) rendelete BIHARNAGYBAJOM KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2015 HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT 1. MELLÉKLET: KÜLTERÜLET SZABÁLYOZÁSI TERVE: SZ-1 2.

Részletesebben

A 2013. június 1-én hatályba lépő rendelkezésekkel egységes szerkezetbe foglalt rendelet.

A 2013. június 1-én hatályba lépő rendelkezésekkel egységes szerkezetbe foglalt rendelet. A 2013. június 1-én hatályba lépő rendelkezésekkel egységes szerkezetbe foglalt rendelet. Bordány Községi Önkormányzat 17/2005.(XI.19.)Ö.r. rendelete a község közigazgatási területére vonatkozó Helyi Építési

Részletesebben

I. fejezet ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK

I. fejezet ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2006. (06.30.) számú rendelete Pécs Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 29/2004. (11. 26.) számú, valamint az annak módosításáról

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015 (VIII.12.) önkormányzati rendelete A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015 (VIII.12.) önkormányzati rendelete A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015 (VIII.12.) önkormányzati rendelete A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.12.) önkormányzati

Részletesebben

VÁRGESZTES KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSA 2007-2011.

VÁRGESZTES KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSA 2007-2011. VÁRGESZTES KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSA 2007-2011. VÁRGESZTES ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2011. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 1 VÁRGESZTES HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL /V-HÉSZ

Részletesebben

SZŐLŐSGYÖRÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK

SZŐLŐSGYÖRÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZŐLŐSGYÖRÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2005.(VIII.31.) sz., 13/2009.(X.26.) sz. rendeletével módosított 6/2003.(VI.24.) számú rendelete egységes szerkezetben a Helyi Építési Szabályzatról Szőlősgyörök

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK DOMBIRATOS ÖNKORMÁNYZAT 20/2007 (XII.20.) KT SZ. RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Dombiratos Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló - többször módosított - 1990.

Részletesebben

,,Borzavár Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 10 /2005.(06.01.) számú rendelete a Helyi Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervről

,,Borzavár Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 10 /2005.(06.01.) számú rendelete a Helyi Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervről ,,Borzavár Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 10 /2005.(06.01.) számú rendelete a Helyi Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervről Borzavár Önkormányzata Képviselőtestülete (a továbbiakban:

Részletesebben

HAJDÚBAGOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 16/2011. (XI.03.) ÖR. sz. rendelete

HAJDÚBAGOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 16/2011. (XI.03.) ÖR. sz. rendelete HAJDÚBAGOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2011. (XI.03.) ÖR. sz. rendelete Hajdúbagos Község Szabályozási Tervének és Helyi Építési Szabályzatának elfogadásáról Hajdúbagos Község Önkormányzatának

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYOKRÓL SZÓLÓ TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 11/2004. (IX. 10.) ÖR.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYOKRÓL SZÓLÓ TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 11/2004. (IX. 10.) ÖR. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYOKRÓL SZÓLÓ TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 11/2004. (IX. 10.) ÖR. RENDELETE (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Nyárlőrinc

Részletesebben

JÓVÁHAGYÁSRA VÁRÓ KÖZZÉTETELI RENDELETTERVEZET

JÓVÁHAGYÁSRA VÁRÓ KÖZZÉTETELI RENDELETTERVEZET SÁRISÁP TSZT- HÉSZ- MÓDOSÍTÁSA HÉSZ-MÓDOSÍTÁS 18/2006. (IX. 27.) rendelettel elfogadott Helyi Építési Szabályzat módosítása JÓVÁHAGYÁSRA VÁRÓ KÖZZÉTETELI RENDELETTERVEZET PRO-TERRA Kft. MOBIL City Bt.

Részletesebben

Lengyeltóti Város Képviselőtestületének 1/2004. (I. 29.)számú önkormányzati rendelete. Lengyeltóti helyi építési szabályzatá -ról

Lengyeltóti Város Képviselőtestületének 1/2004. (I. 29.)számú önkormányzati rendelete. Lengyeltóti helyi építési szabályzatá -ról 1 Lengyeltóti Város Képviselőtestületének 1/2004. (I. 29.)számú önkormányzati rendelete Lengyeltóti helyi építési szabályzatá -ról (Egységes szerkezetben a módositására kiadott 19/2006.(IX.29., 1/2007.(I.25.),

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2005. június 20- i rendkívüli ülésére Tárgy: A helyi építési szabályzatról és szabályozási tervről szóló 6/2005.(IV:5.) rendelet módosítása

Részletesebben

PALLAS. 21/2005.(VI.24.) sz. rendelet. Té.T. Bt.

PALLAS. 21/2005.(VI.24.) sz. rendelet. Té.T. Bt. Törökszentmiklós város Helyi Építési Szabályzata és Szabályozási Terve 2005. 21/2005.(VI.24.) sz. rendelet PALLAS Té.T. Bt. Településépítészeti és Térinformatikai Szolgáltató Betéti Társaság 3580 Tiszaújváros,

Részletesebben

BIHARNAGYBAJOM KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2014

BIHARNAGYBAJOM KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2014 EGYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ: 2014. JÚNIUS BIHARNAGYBAJOM KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA 2014 HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT 1. MELLÉKLET: KÜLTERÜLET SZABÁLYOZÁSI TERVE: SZ-1 2. MELLÉKLET: BELTERÜLET ÉS KÖRNYEZETÉNEK

Részletesebben

Pénzesgyőr Önkormányzata Képviselőtestületének 13/2004. (X.05.) rendelete Pénzesgyőr község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről

Pénzesgyőr Önkormányzata Képviselőtestületének 13/2004. (X.05.) rendelete Pénzesgyőr község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről Pénzesgyőr Önkormányzata Képviselőtestületének 13/2004. (X.05.) rendelete Pénzesgyőr község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről Pénzesgyőr Önkormányzata Képviselőtestülete (a továbbiakban:

Részletesebben

Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2009.(XII.01.) Ök. számú rendelete a Kozármisleny Város Helyi Építési Szabályzatáról

Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2009.(XII.01.) Ök. számú rendelete a Kozármisleny Város Helyi Építési Szabályzatáról Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2009.(XII.01.) Ök. számú rendelete a Kozármisleny Város Helyi Építési Szabályzatáról Egységes szerkezetben a 8/2010. (IV.12.) Ök. sz. rendelettel.

Részletesebben

I. fejezet ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK

I. fejezet ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK FEGYVERNEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 34/2007. (XII.27.) számú rendelete a Helyi Építési Szabályzatról módosítással egységes szerkezetben Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testületének.../2015 (...) önkormányzati rendelete Magyarpolány község Helyi Építési Szabályzatáról

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testületének.../2015 (...) önkormányzati rendelete Magyarpolány község Helyi Építési Szabályzatáról Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testületének.../2015 (......) önkormányzati rendelete Magyarpolány község Helyi Építési Szabályzatáról Magyarpolány Község Önkormányzata Képviselő-testülete az

Részletesebben

Eplény Község Önkormányzati Képviselő-testületének

Eplény Község Önkormányzati Képviselő-testületének Eplény Község Önkormányzati Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.), 7/2005. (IV. 7.), 2/2006. (I. 19.), 15/2006. (X. 26.), 7/2007. (VI. 28.), 12/2007. (XI. 22.), 7/2009. (V. 28.), 15/2009. (X. 1.), 14/2010.

Részletesebben

NYÍRMÁRTONFALVA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

NYÍRMÁRTONFALVA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE C Í V I S T E R V TELEPÜLÉSTERVEZŐ ÉS ÉPÍTÉSZ IRODA BETÉTI TÁRSASÁG Levelezési cím: 4031 Debrecen, Derék utca 245 Iroda: Debrecen, Széchenyi utca 8 sz. Tel:(30) 9818-172, Tel/fax: (52) 531-732 Email: civisterv

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya 1 Nyergesújfalu Város Önkormányzatának 17/2008. (V.30.) számú rendelete Nyergesújfalu helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről (egységes szerkezetben a 4/2005.(II.21), a 19/2005 (IV.28.),

Részletesebben

FÜRGED ÖNKORMÁNYZAT 8/2009 (VI.22.) SZ. RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL

FÜRGED ÖNKORMÁNYZAT 8/2009 (VI.22.) SZ. RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL FÜRGED ÖNKORMÁNYZAT 8/2009 (VI.22.) SZ. RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Fürged Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló - többször módosított - 1990. évi LXV.

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2015. szeptember 2-i ülésére Nyílt ülésen

Részletesebben

Porva Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 17 /2004.(XII.15.) számú rendelete a Helyi Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervről

Porva Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 17 /2004.(XII.15.) számú rendelete a Helyi Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervről Porva Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 17 /2004.(XII.15.) számú rendelete a Helyi Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervről Porva Község Önkormányzata Képviselőtestülete (a továbbiakban:

Részletesebben

Berkenye Község Önkormányzatának Képviselő Testülete 5/2007 (XI.08.) rendelete a Berkenye község Helyi Építési Szabályzatáról

Berkenye Község Önkormányzatának Képviselő Testülete 5/2007 (XI.08.) rendelete a Berkenye község Helyi Építési Szabályzatáról Berkenye Község Önkormányzatának Képviselő Testülete 5/2007 (XI.08.) rendelete a Berkenye község Helyi Építési Szabályzatáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN A 1/2010.(I.26.) módosítással Az 5/2011.(IV.19.) módosítással

Részletesebben

> Lakóterület A templomosi Tanácsház utca mellett fekvő 0280/5, /6 hrsz területeken falusias beépítést szándékozik megvalósítani a tulajdonos.

> Lakóterület A templomosi Tanácsház utca mellett fekvő 0280/5, /6 hrsz területeken falusias beépítést szándékozik megvalósítani a tulajdonos. SZABÁLYOZÁSI TERV LEÍRÁS ELŐZMÉNYEK Baracs településrendezési eszközei a 2006. év folyamán elkészültek. > A Településszerkezeti Tervet (a 2004. évi korábbi terv módosításaként) a 81/2006. (VII.28.) számú

Részletesebben

BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2006. (VII. 5.) SZÁMÚ RENDELETE BALATONFÖLDVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL 1

BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2006. (VII. 5.) SZÁMÚ RENDELETE BALATONFÖLDVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL 1 BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2006. (VII. 5.) SZÁMÚ RENDELETE BALATONFÖLDVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL 1 Balatonföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

XV.ÉVFOLYAM 6.SZÁM 2005. JÚNIUS/2

XV.ÉVFOLYAM 6.SZÁM 2005. JÚNIUS/2 XV.ÉVFOLYAM 6.SZÁM 2005. JÚNIUS/2 MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK K Ö Z L Ö N Y E AZ ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA 6.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI

Részletesebben

Sajólád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2012. (XII.18.) sz. rendelete Sajólád Község Helyi Építési Szabályzatáról

Sajólád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2012. (XII.18.) sz. rendelete Sajólád Község Helyi Építési Szabályzatáról Sajólád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2012. (XII.18.) sz. rendelete Sajólád Község Helyi Építési Szabályzatáról Sajólád község Önkormányzatának Képviselőtestülete az épített környezet

Részletesebben

Diósd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (XII. 17.) számú rendelete Diósd Város Helyi Építési Szabályzatáról

Diósd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (XII. 17.) számú rendelete Diósd Város Helyi Építési Szabályzatáról Diósd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (XII. 17.) számú rendelete Diósd Város Helyi Építési Szabályzatáról Diósd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

(Egységes szerkezetbe foglalva az 5/2013. (II.15.) számú módosítással)

(Egységes szerkezetbe foglalva az 5/2013. (II.15.) számú módosítással) SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 26/2006. (XI. 28.) RENDELETE SZÉKESFEHÉRVÁR, VIDEOTON HOLDING ZRT. ÉS KÖRNYÉKE SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL (Egységes szerkezetbe

Részletesebben

/Hatályos 2013. június 27./ Általános előírások Az előírások hatálya 1.

/Hatályos 2013. június 27./ Általános előírások Az előírások hatálya 1. Pacsa Nagyközség Önkormányzat 9/2003./V.15./ számú rendelet Pacsa közigazgatási területének belterületére vonatkozó Helyi Építési Szabályzatának, valamint a Halastó környékének és Pacsa Ipari Park Szabályozási

Részletesebben

Ferencvárosi Önkormányzat képviselőtestületének

Ferencvárosi Önkormányzat képviselőtestületének Ferencvárosi Önkormányzat képviselőtestületének 19/2002. (X. 10.) sz. rendelete a Bp. IX. ker. CF Pharma gyógyszergyár és környéke (Kén utca - Gubacsi út - Illatos út Külső Mester utca által határolt terület)

Részletesebben

Általános előírások. Az előírások hatálya 1..

Általános előírások. Az előírások hatálya 1.. Gyepükaján Községi Önkormányzat Képviselőtestületének /2005. (. ) számú rendelete Gyepükaján község Helyi Építési Szabályzatának, valamint Szabályozási Tervének jóváhagyásáról Gyepükaján Község Önkormányzatának

Részletesebben

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2005 (IV. 14.) rendelete a Helyi Építési Szabályzatról

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2005 (IV. 14.) rendelete a Helyi Építési Szabályzatról Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2005 (IV. 14.) rendelete a Helyi Építési Szabályzatról Egyek Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és

Részletesebben

- 1 - Nagykálló Város Önkormányzat 39/2007. (X.05.) Önk. r e n d e l e t e

- 1 - Nagykálló Város Önkormányzat 39/2007. (X.05.) Önk. r e n d e l e t e - 1 - Nagykálló Város Önkormányzat 39/2007. (X.05.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló város igazgatási területére vonatkozó Szabályozási Terveinek elfogadásáról, és a Helyi Építési Szabályzat megállapításáról

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2008. november 20-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2008. november 20-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu Szám: 929-1/2008. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Kistarcsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének / 2015. ( ) számú önkormányzati rendelete Kistarcsa Város Helyi Építési Szabályzatáról

Kistarcsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének / 2015. ( ) számú önkormányzati rendelete Kistarcsa Város Helyi Építési Szabályzatáról Kistarcsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének / 2015. ( ) számú önkormányzati rendelete Kistarcsa Város Helyi Építési Szabályzatáról Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített

Részletesebben

I. Fejezet Az építésügyi hatósági engedélyezés általános szabályai

I. Fejezet Az építésügyi hatósági engedélyezés általános szabályai Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2010. (VIII.27.) önkormányzati rendelete Iszkaszentgyörgy Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről egységes szerkezetben 2015.

Részletesebben

Ivád Község Önkormányzatának 6/2003. (II. 12.) rendelete a helyi építési szabályzatról

Ivád Község Önkormányzatának 6/2003. (II. 12.) rendelete a helyi építési szabályzatról Ivád Község Önkormányzatának 6/2003. (II. 12.) rendelete a helyi építési szabályzatról Ivád Község Önkormányzatának Képviselőtestülete (a továbbiakban: Képviselőtestület) az épített környezet alakításáról

Részletesebben

4. RENDELETTEL MEGÁLLAPÍTÓTT MUNKARÉSZEK

4. RENDELETTEL MEGÁLLAPÍTÓTT MUNKARÉSZEK TORMÁSLIGET - 29-4. RENDELETTEL MEGÁLLAPÍTÓTT MUNKARÉSZEK 4.1. TORMÁSLIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2013 (VII. 17) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE TORMÁSLIGET KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK. A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya Zalaegerszeg város közigazgatási területe.

I. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK. A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya Zalaegerszeg város közigazgatási területe. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 13/2008.(IV.25.) önkormányzati rendelete Zalaegerszeg Megyei Jogú Város építési szabályzatának megállapításáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

Vizsoly község Helyi Építési Szabályzata VIZSOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2008.(VIII. 27.) számú rendelete

Vizsoly község Helyi Építési Szabályzata VIZSOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2008.(VIII. 27.) számú rendelete VIZSOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2008.(VIII. 27.) számú rendelete VIZSOLY KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL I. F E J E Z E T Vizsoly község önkormányzatának

Részletesebben

Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2008. (XI.18.) Önkormányzati rendelete a Helyi Építési Szabályzatról

Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2008. (XI.18.) Önkormányzati rendelete a Helyi Építési Szabályzatról Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2008. (XI.18.) Önkormányzati rendelete a Helyi Építési Szabályzatról (Egységes szerkezetben a 19/2014. (VIII.8.) Önkormányzati rendelettel) Mályi Község

Részletesebben

I. F E J E Z E T Á L T A L Á N O S R E N D E L K E Z É S E K A rendelet hatálya 1.

I. F E J E Z E T Á L T A L Á N O S R E N D E L K E Z É S E K A rendelet hatálya 1. KEREPES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 19/2007. (VII. 12.) RENDELETE KEREPES NAGYKÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL (HÉSZ) EGYSÉGES SZERKEZETBEN A 21/2008. (VII. 11.), 25/2008. (IX. 10.),

Részletesebben

1 ᔇ卧- Ü 6/2007. (.21.) Ú D H Í Ó Gombosszeg Község Önkormányzat Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. törvény 16. -ban, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII.

Részletesebben

Resznek Község Önkormányzati Képviselı-testületének 19/2006.(XII.11.) számú rendelete RESZNEK KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL

Resznek Község Önkormányzati Képviselı-testületének 19/2006.(XII.11.) számú rendelete RESZNEK KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL Resznek Község Önkormányzati Képviselı-testületének 19/2006.(XII.11.) számú rendelete RESZNEK KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL Resznek Község Önkormányzat Képviselı-testülete az 1990.

Részletesebben

Sajóivánka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2008.(V.30.) számú Rendelete a Helyi Építési Szabályzatról

Sajóivánka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2008.(V.30.) számú Rendelete a Helyi Építési Szabályzatról Sajóivánka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2008.(V.30.) számú Rendelete a Helyi Építési Szabályzatról Sajóivánka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

GESZT ÖNKORMÁNYZAT 21/2007 (X.03.) SZ. RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

GESZT ÖNKORMÁNYZAT 21/2007 (X.03.) SZ. RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK GESZT ÖNKORMÁNYZAT 21/2007 (X.03.) SZ. RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Geszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló - többször módosított - 1990. évi LXV. törvény,

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. Budakeszi Város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervérıl

EGYSÉGES SZERKEZET. Budakeszi Város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervérıl EGYSÉGES SZERKEZET 118. Budakeszi Város Önkormányzat Képviselı-testület 39/2010. (IX. 23.), ÖR, 30/2010. (IX. 15.) ÖR, 29/2010. (IX. 15.) ÖR, 1/2009. (I. 19.), 54/2008. (XII. 17.), 38/2007. (X. 3.), 5/2007.

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya Nyergesújfalu Város Önkormányzatának 17/2008. (V.30.) számú rendelete Nyergesújfalu helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről (egységes szerkezetben a 4/2005.(II.21), a 19/2005 (IV.28.), a

Részletesebben

Ezen rendelet 2007. augusztus 30. napján lépett hatályba Kihirdetése 2007. augusztus 30. napján megtörtént. Dr. Szántó Mária jegyző

Ezen rendelet 2007. augusztus 30. napján lépett hatályba Kihirdetése 2007. augusztus 30. napján megtörtént. Dr. Szántó Mária jegyző Ezen rendelet 2007. augusztus 30. napján lépett hatályba Kihirdetése 2007. augusztus 30. napján megtörtént. Dr. Szántó Mária jegyző Mórahalom Város Képviselőtestületének 8/2007. (III. 29.) számú rendelete

Részletesebben

HEREND Város Helyi Építési Szabályzata - tervezet - 2010. DECEMBER 23.

HEREND Város Helyi Építési Szabályzata - tervezet - 2010. DECEMBER 23. HEREND Város Helyi Építési Szabályzata - tervezet - 2010. DECEMBER 23. Herend Város Önkormányzat Képviselő-testületének../2010. (...) önkormányzati rendelete a Helyi Építési Szabályzatról és Szabályozási

Részletesebben

BERHIDA VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA

BERHIDA VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA BERHIDA VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA Tartalomjegyzék: I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4 1. A rendelet hatálya 4 2. Szabályozási elemek 5 II. Fejezet A KÖZTERÜLET ALAKÍTÁSRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK 5

Részletesebben

BERETTYÓÚJFALU. Város. Helyi Építési Szabályzata. Rajzi melléklet : a módosított szabályozási tervlap.

BERETTYÓÚJFALU. Város. Helyi Építési Szabályzata. Rajzi melléklet : a módosított szabályozási tervlap. BÉSZ jóváhagyott, záradékolt BERETTYÓÚJFALU Város Helyi Építési Szabályzata. Rajzi melléklet : a módosított szabályozási tervlap. Jóváhagyva Berettyóújfalu város Képviselő-testületének a 7/2008. (II. 29.)

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XIII. Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 56/2001. (XII.

Részletesebben

253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet. az országos településrendezési és építési követelményekről. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet. az országos településrendezési és építési követelményekről. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az országos településrendezési és építési követelményekről A Kormány az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

KISBERZSENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 8/2009 (IX.18.) SZ. RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL

KISBERZSENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 8/2009 (IX.18.) SZ. RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL KISBERZSENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 8/2009 (IX.18.) SZ. RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Kisberzseny Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Jelen rendelet 2009. szeptember 07. napjával lép hatályba. Füzesabony, 2009. szeptember 2. jegyzı. polgármester

Jelen rendelet 2009. szeptember 07. napjával lép hatályba. Füzesabony, 2009. szeptember 2. jegyzı. polgármester Füzesabony Város Önkormányzatának 34/2009.(IX.02.) rendelete Füzesabony Város Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról szóló 30/2008.(XI.26.) rendelet módosításáról 1. (1) A Szabályzat megnevezése

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. A rendelet hatálya

I. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. A rendelet hatálya A Budapest XIII. kerület Kámfor utca - Béke utca - Gyöngyösi utca - Nővér utca - Fiastyúk utca - Göncöl utca által határolt terület építési szabályzata módosításának szakmai javaslata* I. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK

Részletesebben

BÁTYA község Önkormányzata Képviselő - testületének /2013.(...) önkormányzati rendelete BÁTYA KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL

BÁTYA község Önkormányzata Képviselő - testületének /2013.(...) önkormányzati rendelete BÁTYA KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL BÁTYA község Önkormányzata Képviselő - testületének /2013.(...) önkormányzati rendelete BÁTYA KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL Bátya község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

4. RENDELETTEL MEGÁLLAPÍTOTT MUNKARÉSZEK

4. RENDELETTEL MEGÁLLAPÍTOTT MUNKARÉSZEK 7 RENDELETTEL MEGÁLLAPÍTOTT MUNKARÉSZEK 4. RENDELETTEL MEGÁLLAPÍTOTT MUNKARÉSZEK 4.. VASASSZONYFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4/003. (V. 30.) SZÁMÚ RENDELETE VASASSZONYFA KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI

Részletesebben

Általános előírások. Az előírások hatálya 1..

Általános előírások. Az előírások hatálya 1.. Külsővat Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2007. (I.26.) ÖK rendelete Külsővat község Helyi Építési Szabályzatának, valamint Szabályozási Tervének jóváhagyásáról Külsővat Község Önkormányzatának

Részletesebben