Name: Beregszászi Éva Order: 9685 Köszönjük a vásárlást a szerző és a kiadó, valamint a terjesztő nevében is. Vásárlásával támogatta, hogy

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Name: Beregszászi Éva Order: 9685 Köszönjük a vásárlást a szerző és a kiadó, valamint a terjesztő nevében is. Vásárlásával támogatta, hogy"

Átírás

1

2 Name: Beregszászi Éva Order: 9685 Köszönjük a vásárlást a szerző és a kiadó, valamint a terjesztő nevében is. Vásárlásával támogatta, hogy Magyarországon az elektronikus könyvkiadás fejlődni tudjon, a digitális kereskedelemben kapható könyvek választéka egyre szélesebb legyen. Köszönjük, és reméljük webáruházunkban hamarosan viszontlátjuk.

3 Rachel Van Dyken EGYETLEN

4 ATHENAEUM

5 ATHENAEUM Budapest Copyright Rachel Van Dyken, 2013 Hungarian translation Szilágyiné Márton Andrea, 2014 ISBN elektronikus verzió: ekönyv Magyarország Kft.

6 PROLÓGUS Hallasz eng em? Kiersten? Olyan közelről szólt a hang ja! Talán ha becsukom a szemem, még valóság osabbnak tűnik. Felé nyúltam, hog y meg érintsem, de csak a leveg őt értem. Nem volt ott. Elment. Tehát tényleg meg történt. Párszor pislog tam, és meg próbáltam arra fókuszálni, ami ott volt előttem. Hasonlított rá, de túlság osan messze állt tőlem. Vajon miért fekszem a földön? Gyere vissza hozzám! Szája mozgott, ahogy lassan beszélt. Ne így, Kiersten. Ne így, kicsim. Világ oskék szemében fellobbant a vág y. Minden rendbe fog jönni. Meg íg érem. De nem jön rendbe. Tudtam. Ő is tudta. Elment én pedig hallucináltam. Elveszítettem életem szerelmét a leg jobb barátomat. Hányszor tapasztalja meg az ember a veszteség érzését, mielőtt mag a is meg hal? Mielőtt felemészti belülről a szíve fájdalma? Emlékek öntötték el az agyamat emlékek a szüleimről, arról, ahogyan ő focizott, a cetlikről, amiket nekem adott. Az első csókunk. Az utolsó eg yüttlétünk. És aztán a kórház. Nem kaptunk elég időt és g yűlöltem Istent azért, mert mindenkit elvett tőlem. Nem bírtam elviselni azt, hogy végül mindig én maradok ott, én vagyok az, akinek siratnia kell szerettei elvesztését. Utoljára nyúltam az arca után. Most az ujjaim meleg bőrt érintettek. Az egész egy álom volt. Mármint ha álom, akkor még érzékelhetem azt, hogy a mosolyától hogyan ragyog fel az egész szoba. Ajkai meg érintették a homlokomat. Lehunytam a szemem, és imádkoztam Istenhez, hogy engem is emeljen magához. Mert tudtam,hog y abban a pillanatban, hog y felébredek, újra el kell búcsúznom, és most nem voltam biztos abban, hog y valaha is meg g yóg yulok-e az után az élmény után, hog y az a bizonyos két szó elhagyta az ajkaimat. Isten veled bárki is találta ki ezt, égjen a pokol örök tüzében!

7 1. FEJEZET A gyengeség csupán fájdalom, mely elhagyja a testet. Három hónappal korábban KIERSTEN Újra és újra ug yanazt mantráztam, míg vég ül már azt hittem, elveszítem az eszem. Nem valóság. Ismét a rémálmom. Nem valóság. Az soha nem jó jel, amikor az ember a saját sikolyaira ébred. Lépések közeledtek, majd az ajtó kivág ódott és az ajtókeretben ott állt a lakótársam, akit alig pár órája ismertem. Mondd, jól vag y? Habozva lépett be, és összefonta a karját. Sikoltozást hallottam. Ig en. Elmebeteg vag yok. Tiszta lappal akartam újrakezdeni, és mi jut nekem? Csillag os ötös, azért, hog y traumatizálom a lakótársamat, az eg yetlen barátság os embert, akivel a meg érkezésem óta a washing toni eg yetemen találkoztam. Ööö, igen. Sikerült elérnem, hogy ne remegjen a hangom. Tudom, hogy fura, de még mindig vannak rémálmaim. Hitetlenkedő arcát látva g yorsan hozzátettem: De csak akkor, amikor nag yon ideg es vag yok. És amikor brutális gyógyszereket szedek, tettem volna hozzá leg szívesebben, de persze ezt a részt kihag ytam. Ó! Megnyalta az ajkát, és kipillantott a folyosóra. Akarod, hogy itt aludjak melletted, a földön? Szívesen meg teszem, ha félsz. Isten áldja azt a déli nag ylelkűség g el teli szívét! Nem. Elmosolyodtam. Jól vag yok. Remélem, nem ijesztettelek meg. Hát, nos Lisa leg yintett. Amúg y sem szerettem azt a lámpát a szobámban. A sikoltozásom miatt eltört eg y lámpa? rezzentem össze. Nem. Lisa a fejét rázta. Az esésem miatt tört el. Hajnali egy órakor kiugrani az emeletes ág yból, úg y tűnik, küzdősportnak is beillik. A fő célpont a lámpa volt. Semmi g ond. Felsóhajtott. Nem szenvedett sokáig. Amint földet ért, összetört. Aztán még jobban, amikor elcsúsztam a játék mackómon, ami szintén leesett. De ez szuper, mert tompította az esésemet, íg y meg úsztam két kisebb lila folttal. Eltakartam az arcomat. Szent ég! Nag yon sajnálom!

8 Ugyan, semmi gond. Két lábon járó katasztrófahalmaz vagyok. Felnevetett. De ha azt tervezted, hog y eg ész éjjel sikoltozol, akkor inkább alszom melletted, a földön. A lámpag yilkos napjaimat mag am mög ött akarom tudni. Mosolyogva bólintottam. Persze. Csak nem szeretném, hog y Ne kérj már folyton bocsánatot! Lisa mosolya meleg és hívog ató volt. Ó, én meg alvajárni szoktam, szóval, ha arra ébredsz, hog y ott állok fölötted, kérlek, próbálj meg nem felpofozni. Hűűű, érdekes eg y pár vag yunk. Elvett eg y takarót az ág yamról, és ledobta a padlóra. Tudod, hog y van a reg isztrációkor a szobabeosztásnál az a kis meg jeg yzések rovat? Igen? Tuti, hog y minket, diliseket mindig összeraknak. Ásítottam. Kéne egy párna jelentette be Lisa. Mindjárt jövök. Ne sikoltozz többet. Csukd be a szemed, és reg g el meg yünk pasivadászatra. Álmodj arról. Pasik? Ööö Lisa barna haját a füle mögé tűrte. Mármint ha nem a lányok érdekelnek. Vagyis nem g áz, ha a másik kapura játszol, csak mondom, hog y Nem, nem, nem. Halk nevetés hagyta el ajkaimat. Lehet, hogy olyan vagyok, mint aki a másik kapura játszik? Nem, ilyesmiről szó sincs. Csak még soha nem volt pasim. Te szeg ény pára! Vajon komolyan mondta? És hog y élted túl? Netflix, Johnny Depp, könyvek. Valahog y kibekkeltem. Vállat vontam. Hidd el, ha abban a városban nőttél volna fel, ahol én, te se jártál volna soha senkivel. Ó, tényleg? Miért? Villámg yorsan felemelte a kezét, és kiszaladt a szobából. Amikor visszajött, nála volt a párnája. A földre hajította, és leült törökülésbe, majd ásított. Rendi, folytathatod. A pasik Bal oldalamra fordultam, hog y szembekerülhessek vele. Azért nem jártam velük, mert a városunk olyan kicsi, hog y ha akár csak rossz irányba tüsszentettem, anyám még azelőtt mondta, hogy egészségedre, mielőtt a levegő kijött volna belőlem. Egyszer kaptam egy rossz jeg yet az ellenőrzőmbe, és rög tön bekerült az újság ba. Mi? Miféle városban létezik ilyesmi? Olyanban, ahol szó szerint dokumentálják, hog y főidényben hány személy látog at el hozzánk.

9 Főidényben? kérdezte Lisa. Turistaszezonban. Amikor az emberek borkóstolókra mennek. Tavaly ötszázan jártak nálunk, ami több mint ahányan az eg ész városban laknak. Az ilyen információ mindig lehangol jelentette be Lisa. Tehát nem voltak helyes fiúk? A polgármester fia helyes volt. Ó, az szuper! olvadozott Lisa. Igen, a focicsapat irányítója is pont ezen a véleményen volt. És az is bekerült az újság ba? Összeborzong ott. Fintorog tam és bólintottam. Igen. A rossz jegyemmel egyetemben. Inkább a rossz jeg yet választottam volna. Én is. Felnevettem. Jó érzés volt, hogy valaki végre együtt érez velem abban, hogy milyen baromira rossz, ha te vag y a fig yelem középpontjában. A feszültség lassan kiszállt a testemből. Nos, azonnal orvosolnunk kell ezt a helyzetet. Megnyalta az ajkát. Én elég sok srácot ismerek. Leg alább tízzel találkoztam ma, az elig azításon. Az eg yiknek voltak tetkói. Vág yakozóan felsóhajtott. A tetkó a g yeng ém. De a tetkó elfedi a bőrödet jegyeztem meg. És a tetkó örökre szól. Nem gondolod, hogy ez tök gagyi? Ki vag y te? pislog ott Lisa. A kisvárosod láthatóan eg y szikla alatt helyezkedik el. Ööö felnevettem. Hát éppen ez az. Hidd el, az egyetlen oka annak, hogy nem kedveled a tetkókat, az, hogy még soha nem láttál olyan dögös pasitestet, ami tele van velük. Rögtön meggondolod magad, ha meglátsz eg y ilyen kis édest elterülni eg y szuper pasi hasizmán. Mikor leg utóbb meg láttam eg y meztelen felsőtestű, tetkós srácot, meg kérdeztem tőle, vég ig nyalhatom-e a tetkóit. És mit mondott? Lisa felsóhajtott. Igen Majd vállat vont. Egy hétig jártunk, majd otthagytam, zöldellőbb mezők után kutatva. Nagyobb tetkót találtál? Honnan tudod? Hátravetette a fejét és felnevetett. Arról voltam híres, hogy én vagyok a suli ribije, de ez jobb, mint ha eg yáltalán nem lettem volna híres semmiről. Nem voltam biztos benne, hogy mit gondoljak erről, de inkább hallgattam, tekintve, hogy még életemben nem csókolóztam. Túlság osan is zavarban voltam, hog y beismerjem tapasztalatlanság omat, íg y csak vállat vontam.

10 Nos, erre való az eg yetem. Ez mag a a tiszta lap, ug ye? Igen. Lisa egy pillanatra félrekapta a tekintetét. A mosoly eltűnt az arcáról. Mindegy, aludnunk kell, ha holnap pasivadászatra akarunk menni. Ig en. Ismét ásítottam. És kösz, Lisa, hog y benéztél. Miféle lakótárs lennék, ha nem jönnék lóhalálában a segítségedre? Olyan, aki nem g yilkol lámpákat és nem ébred fel kék foltokkal? Az a nyamvadt lámpa motyogta. Jó éjt, Kiersten. Jó éjt.

11 2. FEJEZET Ha patkánynak látszik, patkányszaga van, és úgy beszél, mint egy patkány, akkor valószínűleg egy rohadék patkány. KIERSTEN Neved? A srác a regisztrációnál fel se nézett, ujja megállt egy pillanatra az ipad felett. Hétkor ébredtem fel, íg y a korai, nyolc órás reg isztrációnál kerültem sorra. A hallg atói iroda előtt úgy sorakoztatták fel a padokat, mint egy börtönben. Legalább húsz felsős állt minden asztal előtt mappákkal és unott arckifejezéssel. Kiersten válaszoltam. Ingerülten felsóhajtott. Több mint harmincötezer diák van ezen az eg yetemen. A teljes listát a keresztneved alapján böng ésszem át, Kiersten? Bocsánat. Ööö Rowe. Kiersten Rowe. Beg épelte. Nos, Kiersten Rowe, úgy tűnik, tizenkilenc kreditre vagy regisztrálva és még nem tudod, mi lesz a főszakod. Ki ez itt? Egy profilozó? Pontosan. Kicsit hátradőltem, és meg köszörültem a torkom. Még mindig nem nézett fel. Hm Keze g yorsan mozg ott a képernyőn. Jól van, az iskolai címedre elküldöm az órarendedet. Letette az ipadet, és felkapott egy mappát. Az egyetem térképe, a postafiókszámod, az iskolai címed, minden, amit tudnod kell, ebben a mappában van. Ha bármilyen kérdésed van, fordulj az ET-dhez. Reméltem, hog y az eg yetemi tanácsadóra g ondolt, mert ha valami másra, nem tudom, miről beszélt. Rendben. Fog tam a mappát, amit az arcomba nyomott. És a diákig azolványom? Következő! Felemelte a fejét és újabb ing erült pillantást vetett rám. Elnézést. Maradtam a helyemen. Hol kaphatom meg a diákig azolványomat? Válla kicsit meg ereszkedett.

12 Nézd, Kiersten, pár száz diák áll itt előttem, azt mondtam, minden, amit tudnod kell, a mappában van, szóval nézz bele a mappádba. Ha kérdésed van, fordulj az ET-dhez. Mi mag ára mutatott, majd rám itt vég eztünk. Mi a franc baja van ennek? Nem tudtam eldönteni, hog y kellemetlenül érzem-e mag am, vag y csak dühös vag yok. Átkozódva a mellkasomhoz szorítottam a mappát és sarkon fordultam, de még eg y utolsó, meg semmisítő pillantást vetettem rá. Nem csoda, hogy fejjel mentem eg y fának. Leg alábbis olyan volt, mintha fa lett volna. De egy fa nem meleg. És nincs egy, kettő, három, négy, öt, hat Uramatyám, nyolc? Nyolc kocka a hasán! Most komolyan, tényleg kitapintom az illető nyolcas kockahasát? Ig en, istenem, meg is számoltam. Minden eg yes izmot meg érintettem. Szuper, a kezem még mindig szilárdan rásimult a srác hasára Visszakaptam a kezem és lehunytam a szemem. Csak nem a kockákat számoltad a hasamon? Hangjában jókedv vibrált. Olyan volt, mint eg y filmsztáré, olyan, amitől az ember odatapad a tévéképernyőhöz. Mély volt, erős, és volt valami halvány akcentusa, amit nem tudtam beazonosítani. Brit? Skót? Beharaptam az alsó ajkam, és azon tűnődtem, mit mondjak. Nos, innen nem volt menekvés. Bólintottam. Ne haragudj, én csak Nem kellett volna odanéznem. Ha visszamehetnék az időben Fog almam sem volt róla, hog y eg yetlen pillantás tönkretesz. Mostantól hetekig bánni fog om, hog y ránéztem, eg yetlen okból kifolyólag. A szemében ott bújt meg a vég zetem. Weston nyújtotta feléma kezét. És te? Nekem annyi. Kiersten. Még jobban mag amhoz szorítottam a paksamétát. A kezemre pislantott, majd a sajátjára. Valami fertőzésed van? Tessék? Mi? Nem! Valamilyen beteg ség ed van? A keze még mindig kettőnk között volt a leveg őben. A helyzet percről percre eg yre kínosabb lett. Fogadd már el! Ööö, nincs. Jól van. Elvette a kezét a biztonság os területről, és hirtelen meg érintett, mármint meg érintette a mappámat, de meg esküdtem volna, hog y forróság ának minden hullámát

13 érzem. Lassan kiszabadította a kezemet szinte lehámozta a mappáról. Most pedig mondta, és újra kinyújtotta a kezét, hol is tartottunk? Mi a fene ütött belém? Nem mintha nem akartam volna kezet rázni vele. Csak egyszerűen zavarban voltam, szerettem volna elszaladni, és nem voltam biztos benne, hog y csak azért kedves hozzám, mert eg yszerűen kedves, vag y ó, rám férne eg y terápia. Meg köszörültem a torkomat, odanyújtottam a kezem, és kezet ráztam vele. Vig yora láttán azonban pánikba estem. Kezébe fog ta az enyémet, lepillantott összefonódó kezünkre, majd mormolt valamit. Szinte a veszteség érzete fog ott el, amikor vég ül eleng edte az ujjaimat. Látod? Visszaadta a mappámat. Nem volt olyan nehéz, ugye? Nem. Nag yot nyeltem, és visszanéztem a zsúfolt pázsitra. Komolyan képtelen voltam az arcába nézni, annyira jóképű volt. Még soha életemben nem láttam ilyen jóképű srácot. Persze, magazinokban meg filmekben igen, de ő maga volt az élő, lélegző, két lábon járó szexualitás. És tekintve, hog y ezen a téren semmi tapasztalatom nincs, minden erőmre szükség em volt, hog y ne felejtsek el leveg őt venni. Szeme halványkék volt, haja aranyszőke, bár kissé hosszú, de a füle körül g öndör fürtökbe rendeződött. És a mosolya! Nos, a mosolya valószínűleg eg ész hátralevő életemben kísérteni fog. Lágy volt, és a griberlik még inkább rontottak a helyzeten. Aztán ott volt az illata. Fahéj és még valami keveréke, amit nem ig azán tudtam meg fejteni, mi lehet. Rettentően zavart, hog y mennyire nem esett nehezére mosolyog ni, mintha a világ on minden rendben lenne, amikor pedig erre rácáfolt minden, amit belül éreztem. Kezet akart rázni velem, és meg akarta tudni a nevem, én viszont szerettem volna kikerülni ebből a helyzetből, újra a szobámban lenni, lehetőleg eg y sarokban előre-hátra dülöng élve ülni mindaddig, amíg az antidepresszánsaim végre rendesen hatni kezdenek. Szóval mondta nevetve. Akkor a kockáim meg érintésétől eljutunk odáig, hog y szándékosan meg sértesz azzal, hog y nem fog sz kezet velem, majd odáig, hog y elkezdesz álmodozni. Nag yjából jól mondom? Ó, istenem! Lehunytam a szemem. Bocsánat. Ez az első napom itt, és ideges vagyok. Ez jól hang zott, eg yáltalán nem tűnt úg y, mintha másodpercekre lennék eg y kisebb kiborulástól. Segíthetek? De nem is ismerlek böktem ki. Dehog ynem. Valahog y sikerült a karját a vállamra tennie. Visszafelé sétáltunk, a kolim felé. A francba. Íg y szokták a csajokat kihasználni. Pánikban kutattam át szememmel a pázsitot Lisa után, de sehol nem láttam. Nem mélyesztettem bele a cipősarkamat a földbe. Ööö, meg kell találnom a

14 lakótársamat és a diákig azolványomat! El kell hoznom a diákomat. Először persze meg kell keresnem az ET-met Úgy beszéltem, mint egy eltévedt gyerek a parkban. Érdekes, mert általában íg y szoktam érezni mag am, elveszettnek, mintha eg y hiányzó kirakós darabkája lennék, ami elfelejtette, hog y a nag y eg ész játék része. A számkivetett, a mag ányos, a Az hiszem mondta vig yorog va, hog y azt mondtam, seg ítek neked. Nem kell az a fajta seg ítség suttog tam. Hog y? Meg állt, aztán nevetésben tört ki. Szent ég, még a vég én beléd szeretek! A szívem a g yomromig süllyedt. Tovább nevetett, és közelebb húzott mag ához. Leg alább a nag ybátyámnak nem kell ag g ódnia amiatt, hog y fizetnie kell az eg yetemet. Biztos, hog y tíz percen belül elrabolnak. Mint az Elrabolva című filmben, csak nekem nincs eg y tökös apám, aki utánam jönne, hog y meg mentsen. A szívem ismét összeszorult. Nem fog lak kihasználni mondta Weston. Már ne harag udj, de te túl ártatlannak tűnsz az én ízlésemhez képest, ami ismét bizonyítást nyert, amikor tévesen azt feltételezted, hog y szeretnék beférkőzni a bugyidba. Az arcom láng olni kezdett. Emellett Továbbsétáltunk. Te elsős vag y, én meg nem kezdek elsősökkel, mármint nem járok velük. A fenébe, még csak nem is szoktam seg íteni nekik, de te majdnem fellöktél, és füg g etlenül attól, hog y mennyire tag adod, meg számoltad a kockákat a hasamon Én nem De ig en. Sóvárog va felsóhajtott. Láttam, ahogy mozog a szád: eg y, kettő, három. Amúg y nyolc, nyolc kockám van. Sokat edzek. Remek mondtam a fogaim között szűrve a szavakat. Ó, báránykám, ne lég y zavarban! Meg állt és eleng edett. Báránykám? Ártatlan vagy. Elmosolyodott. És eltévedt. Vállat vont és a koli felé mutatott. Mint egy kis bárány. Nos, köszi, hog y elkísértél a koleszomig. Elosontam mellette, de meg rag adta a csuklómat. Nem akarsz beszélni az eg yetemi tanácsadóddal a diákod miatt? De, máris beszélek az illető hölggyel. Kiszabadítottam magam. Nos, kösz mindent. Eg észen új értelmet adtam a társadalmilag kínos kifejezésnek. Meg nyalta telt ajkait és újra elmosolyodott. Jól van, kérdezd meg a hölg yet.

15 Jól van. Hátraléptem, meg botlottam, majdnem elestem a saját lábamban, miközben próbáltam a hálótermek felé venni az irányt. Amint bent voltam, még mindig éreztem mag amon a tekintetét. Meg fordultam. Vig yorg ott. Integ ettem. Visszainteg etett. Ez most komoly? Miféle idétlen játék ez? Átkokat mormolva vég ig olvastam az információs táblát, és meg találtam az ET irodáját. Hatodik emelet. Hát persze. A lépcsősorhoz mentem, és lassan elindultam felfelé. Mire elértem a hatodikat, leg szívesebben elcseréltem volna a kártyámat eg y szundikálásra. A g yóg yszerem eg yik mellékhatása. Néha elálmosított. Néha olyan élénk álmaim voltak tőle, hog y úg y éreztem, én vag yok Alice, aki Csodaország ba csöppent. Nagyot nyögve kényszerítettem magam, hogy elmenjek a folyosó végéig. A 666-os szoba. Ez valami vicc, ug ye? Kétszer kopog tattam az ajtón. Az kivágódott és az ajtóban ott állt maga a fa Weston? Báránykám. Szélesebbre tárta az ajtót. Miben lehetek a segítségedre?

16 3. FEJEZET Annyiban kellett volna hagynom. KIERSTEN Hátraléptem pár lépést, hog y meg szemléljem az ajtó melletti számot. Én ööö nincs itt az ET? Betörtél a hölg y szobájába? Egy Felemelte az ujját. Kicsit sértő, hogy azt gondolod, hogy betörnék egy hölgy szobájába azért, hog y bejussak. Hidd el nekem: én kopog ni szoktam, ők ajtót nyitnak, én bemeg yek. Ez ennyire eg yszerű. Hát persze, hog y ennyire eg yszerű. Kettő Két ujját emelte fel. Az ET itt áll veled szemben. Úg yhog y g yere be, és elmag yarázom, hog yan is működik ez az diákig azolvány-dolog. Összeszorítottam az ajkam, keményen bólintottam, és bementem a helyiség be. Tiszta volt. Nem ezt vártam, tekintve, hog y miket olvasni a pasikról meg a hig iéniáról. Szóval Weston odalépett az ág yához és leült. Hadd lássam a beosztásodat, utána meg válaszolom a kérdéseidet. Még mindig próbáltam meg emészteni azt a tényt, hog y ő az ET-m. Nem értem. Meg esküdtem volna, hog y az elsősök ET-je nő. Nem-átalakító műtétem volt mondta Weston fapofával. Zavart gyermek voltam. Vicces. A szememet forg attam. Ez most komoly? Lánykolit kértem, erre koedukált épületben helyeztek el, és most kiderül, hogy az ET-m egy majdnem azt mondtam, hogy jóképű srác, de nem hoztam még kínosabb helyzetbe mag am. Szexisten. Kimondta helyettem. Tudom, vannak ilyen mázlisták. Nag y sóhajjal kivett eg y vastag paksamétát a mappámból, és füttyentett. Úg y tűnik, kemény az órarended. Tizenkilenc kredit? És nincs főszakod? Pedig nem tűnsz határozatlannak. Azt akartam mondani, hog y nem is ismer. Ig azából leg szívesebben felcsattantam volna. Mit tud az életemről? A múltamról? Arról, hogy miért nem döntöttem el? Mintha érezte volna a dühömet, meg szólalt a mobilom: rápillantottam a képernyőre. Jobob bácsi hívott. Akit én inkább Jo bácsinak hívok. Az utóbbi két évben ő viselte gondomat. Azóta, hogy azóta, hogy

17 minden megtörtént. Kinyomtam a hívást. Jo bácsi meg rémülne, ha férfihang ot hallana a háttérben, és Weston nem tűnt amolyan csendes típusnak. Nem, amolyan kérkedő típusnak tűnt. A francba, olyan volt, mintha most is tornáztatná az izmait, bár nem lehettem biztos benne. Hosszú ujjú, fehér ing és szűk farmer volt rajta. Szóval Elővett egy tollat és ráfirkantott valamit a papírra. Az egyetemi térkép lesz számodra az alfa és az ómeg a. Ne tévedj el, és este ne járkálj eg yedül, rendben? Azt hiszem, menni fog. Kivettem a kezéből a papírt. Diákig azolvány? Ja, ig en. Felállt, és zsebre dug ta a kezét. Bekarikáztam az épületet a térképen. Mosolyog j szélesen majd a fotózásnál, Báránykám. Grimaszoltam. Eg ész évben ez lesz a becenevem? Szeretnéd, ha más néven szólítanálak? suttogta, és ajka olyan közel volt az enyémhez, hog y majdnem összeértek. Ööö, nem, kösz. Remeg ett a hang om. Biztos vagy benne? A számat bámulta. Egy lépést hátraléptem, ő egy lépést előre. Azt hittem, nem jársz elsősökkel. Szó szerint sarokba szorított. Éreztem, hog y valami éles a hátamnak nyomódik. Talán meggondolom magam jelentette ki, és államat megbillentve maga felé fordította az arcomat. Mindig is a vörös csajok voltak a g yeng éim. A szemem összeszűkült. Eperszőke vagyok. Vörös. Világosvörös. Felsóhajtott. Nem szívesen ábrándítalak ki, de a hajad vörös. Vörös vag y, nem világ osvörös, nem eperszőke. Fog add el, tedd mag adévá, szeresd. Mert iszonyatosan g yönyörű vag y. Na jó, ez őszinte volt. Meg nyaltam az ajkam, majd köszönetet mormolva kitértem az útjából, és elindultam az ajtó felé. Nem felejtettél el valamit? szólalt meg mög ülem a hang ja. Nem. Megálltam. Keze a vállamra nehezedett. Lassan meg fordított, hog y szembenézzek vele, és odaadta a térképet és a mappát. Tessék. Ne feledd, amit mondtam: éjjel ne járkálj eg yedül, és mosolyog j szélesen. Megpróbálom.

18 Ne csak próbáld. Szorosabban markolta a mappát. Lég y okos. Járjatok kettesével. Seg ítsetek eg ymásnak a barátaiddal. Ne ig yál meg furcsa szag ú italokat És ne menj be idegen srácok szobájába, még akkor se, ha az illető az ET. Mosolya eltűnt. Touché. Kivettem a kezéből a mappámat, és kimentem. Használd a liftet! kiáltott utánam. Szóval így ért fel előttem. A piszok. Felnéztem. Valóban, volt egy felirat, hogy merre kell menni a liftekhez. Odaléptem, meg nyomtam a g ombot, de nem voltam hajlandó visszanézni, pedig tudtam, hog y az ajtaja nyitva van, és még mindig eng em bámul.

19 4. FEJEZET Kínos helyzetbe hozni magam a bolygó legjobb pasija előtt? Pipa. KIERSTEN Merre jártál? Lisa láthatóan ideges volt eltűnésem miatt, és kezét megadóan az ég felé emelte. Már mindenütt kerestelek! És Gabe sem talált sehol! Gabe? Bementem a szobába. Lisa a pamlagra mutatott. Gabe. Gabe vagyok. A fiú, akinek állig érő sötét haja volt, felém intett. Orr-piercingje volt és a karján annyi tetoválás, hog y azt hittem, elszédülök attól, ahog y a rajzok mozog tak. Szia. Biccentettem. Nagyon örülök. És hogy kereshetett engem Gabe, ha azt sem tudta, ki vagyok? Facebook. Lisa vállat vont. Nyomoztam utánad, leszedtem a fotódat, az arcába nyomtam és Üvöltöttél vágott közbe Gabe. Üvöltött. Szeret túlzásokba esni. A fejébe vette, hogy elraboltak téged. Kábé ez történt mormogtam. Micsoda? visított fel Lisa. Bedrogoztál? Előrehajoltam, és kutatóan a szemébe néztem. Bekávézott jelentette ki Gabe. Annyit ivott, hog y abba más már rég belehalt volna. Ki rabolt el? ragadta meg Lisa a karomat. Én szólalt meg egy hang az ajtóból. Ó, a francba, ez valami nyomkövetőt tett rám, vagy mi van? Lisa szája elnyílt. Úg y tűnt, hog y mindjárt elájul. Még Gabe is döbbentnek tűnt. Na jó, Weston iszonyú jól néz ki, de nem annyira, hog y mindkét nemnek elálljon tőle a szava. Sarkon fordultam. Mit akarsz?

20 Jaj, de kis érzékeny valaki! Elvig yorodott. Ezt nálam hag ytad. Odaadta fekete Dooney & Bourke táskámat. Nem néztem bele, csak hog y tudd. Ez a lehetőség eszembe sem jutott. A táskámban voltak a gyógyszereim. Ha látta volna őket, biztos idegbetegnek gondol. Ki az, akinek gyógyszerre van szüksége, hogy normális életet tudjon élni? Azt kívántam, bárcsak ne kellene szednem őket. Ööö, kösz. Próbáltam búcsúzó hang színt meg ütni. Weston azonban alaposan körülnézett a szobában, szeme minden részletet mag ába szívott, a szőnyeg színétől a falakéig, vég ül visszalépett a folyosóra. Ó! Felemelte a kezét. Majdnem elfelejtettem. Weston kivett eg y filctollat a zsebéből, és meg rag adta a kezem, mielőtt visszadug hattam volna a zsebembe. Gyors mozdulatokkal felírt eg y telefonszámot a tenyerembe, és addig fújta, amíg meg nem száradt. Eg észen a lábujjaimig bizsereg tem a leheletétől. Azt hiszem, kicsit meg is inog hattam, de nem vag yok biztos benne, mert pár pillanatra kihag yott az emlékezetem. Tessék. Felemelte a fejét, és a szemembe nézett. Arra az esetre, ha a bárányka nem találna haza. Ez helyes. Köszönöm. Rám kacsintott és kisétált az ajtón. A szobára csend ereszkedett. Vállat vontam és Lisához fordultam. Szája nyitva volt, úg y tűnt, él, de eg y halk nyög ésnél többre nem futotta részéről. Lehet, hog y szélütést kapott? Gabe felug rott a pamlag ról, az ajtóhoz rohant, majd becsapta. A francba! Gabe összecsapta a kezét és újra káromkodott. A focimeccseken meg órán kívül még soha nem találkoztam vele. Mármint nem szokott szóba eleg yedni senkivel. Soha nem hag yja mag a mög ött a törtető kis kíséretét. A törtető kíséretét? A törtető szót csak a Törtetők című sorozat miatt ismertem eddig. Ez azt jelenti, hogy Westont mindig rengetegen veszik körül? Fura, mert amikor én voltam vele, egyedül volt. Ő az ET-nk. NE MÁÁÁR! Úgy tűnt, Lisa mindjárt elájul. Ó, le kell ülnöm, le kell ülnöm. Gabe, hozd a repülősót, azt hiszem, elájulok. Gabe a szemét forgatta. Jó tudni, hog y is állok összehasonlításban az istennel szemben. Még csak eg y atmoszférában sem vag y Weston Michelsszel. Michels? Miért olyan ismerős ez a név? Kösz, uncsitesó.

21 Szívesen. Gabe az unokatesód? kérdeztem. Ó, ig en, Gabe az unokatesóm. Leg yintett, és elkezdett lég zőg yakorlatokat imitálni. Leg alább nem ideg en pasikat hoz fel hozzánk. Gabe széles vig yorral leült Lisa mellé. Na jó, miről maradtam le? Leültem a pamlagra és előrehajoltam. Ez a Weston valami nag ykutya? Gabe felnevetett és a térdét csapkodta. Ug ye, most szórakozol velem? Mondd, hol éltél te eddig? Bickeltonban. Hol? Előrehajolt, mintha meg akarna vizslatni. Érthetően mondtam, nem? Egy kisvárosban. Lisa megfricskázta Gabe-et, majd ismét felém fordult. Nem akarom elhinni, hog y nem tudod, kicsoda Weston. Ez komoly? Azt mondtad, nézel tévét. Nézek is mondtam védekezően. Mármint a Netflixet nézem, meg olvasok mag azinokat, meg ilyenek, olyanokat, amik a sarki boltban kaphatók. Szent ég, te az ötvenes években élsz horkant fel Gabe. Rámeredtem. Weston Michels. Lisa beírta a nevét a telefonjába, majd átadta nekem. Tudhattam volna. Saját oldala volt az IMDb-n. Nem jó jel. Az a rohadt szórakoztatóipar. Lejjebb mentem az oldalon. És ott volt. A Forbes cikke kábé kétéves volt, akkortájt történt a baleset is. Akkoriban nem éltem túlzottan élénk társaság i életet. Mi több, alig emlékszem bármire is, maximum arra, amikor Jo bácsi meg fenyeg etett, hog y kiteszi a szűrömet, ha nem jövök ki a szobámból. Rányomtam az ujjaimat a képernyőre, hog y kinag yítsam a képet. Weston haja most hosszabb volt. Boldog abbnak, lazábbnak tűnt a Forbes-fotón. Nag yot nyeltem, hog y elnyomjam a torkomban a szárazság ot és a következő képre pillantottam: Weston Michels és apja, Randy Michels, a világ eg yik leg g azdag abb embere. Akkor költöztek az Államokba, amikor Weston nyolcéves volt, ami meg mag yarázta az akcentusát. Tudtam, hog y brit! Olyan, mint egy hibrid mondta Gabe és kivette a kezemből a telefont. Weston Michels kábé két hónap múlva hozzájut eg y többmilliárdos örökség hez. Akkor miért ő az ET-nk? tűnődtem hang osan. Ez a büntetése számos bűne miatt mondta sóhajtva Gabe. És ha az ember Randy Michels fia, akkor nem szokott csendben üldög élni. Az eg ész rohadt világ tudja, ki ő.

22 Ki ő? ismételtem meg. És mit követett el? Megerőszakolt egy lányt mondta Gabe. Legalábbis ez a pletyka járja. A családja lefizette a lányt, hog y hallg asson. Akkoriban eg yütt jártak. A csaj kidobta, erre Weston meg erőszakolta, vagy valami ilyesmi. Kicsit kuszák a részletek. Gabe ásított. Azt beszélik, hogy úgy volt, hog y Weston otthag yja az eg yetemet, de az apja biztos rávette, hog y mindenért vállalja a felelősség et. Szóval Összefontam a kezem, próbáltam meg érteni. Az ET-nk eg y állítólag os erőszaktevő? Az eg yetem hog y eng edélyezhet ilyesmit? Mégis hogy? szólalt meg végre Lisa. Az a srác egy isten. Biztos vagyok benne, hogy a kis ribi csapdát állított neki. A helyében én tuti nem kockáztatnék ennyit. De a gazdag fiúk gyakran szeretnek irányítani mondtam. Elfogott az idegesség, ahogy eszembe jutott a beszélg etésünk Westonnal a szobájában. Szent isten, majdnem kihasználták a helyzetemet? Szorosabban mag am köré tekertem a pulcsimat. Ez ismét azt bizonyítja, hog y pénzzel minden meg vásárolható. Gabe elnyújtózott a pamlag on. Weston az ET-nk, nem rúg ták ki a focicsapatból és állítólag eg ész hétvég én Malibun partizott. Szerintem tök jól elvan. Na és a lány? kérdezte Lisa. Á, Lorelei? Ő is jól elvan. Az incidens másnapján eg y másik sráccal csókolózott. Szóval ig en, mi ez az eg ész nemi erőszak-dolog? Talán nem ig az, bár én szívem szerint mag amnál hordanék eg y sípot. Sípot? ismételtem. Olyat, amit akkor fúj meg az ember, ha meg akarják erőszakolni? Nem rázta meg Gabe a fejét. Olyat, amilyet kosármeccseken használ a bíró. Mondd, ez komoly? Igen? Tűnődve nézett rám. Ag g ódom a lakótársad testi épség e miatt, Lisa. Áh, nem lesz semmi gond vele. Jól van. Gabe lehunyta a szemét, és örömtelen nevetést hallatott. És amikor a nagy, csúnya farkas, más néven Weston Michels úgy dönt, hogy letámadja, mégis mit fog csinálni? Elbújik? Nézz már rá! Gabe rám mutatott. Én léptem egyet hátra. Lisa félrehajtotta a fejét, szeme végigpásztázta a ruhámat és a hajamat. Zavaromban fészkelődni kezdtem és a hajamat a fülem mög é tűrtem. Elcsúfíthatnánk. Ujját vég ig húzta a pólómon és pislog ott. Elhesseg ettem a kezét és összefontam a karomat.

23 Akkor le kéne borotválnunk a fejét. Ezt Gabe mondta. Lisa bólintott. És maszkot tehetnénk az arcára. Meg lehetne csinálni helyeselt Gabe. Ööö, nem. Még egyet hátraléptem. Nem lehetne. És ne aggódjatok miattam. Jól vagyok. Igen, ha beveszem a gyógyszereimet és legalább napi nyolc órát alszom, jól vagyok. Ökölbe szorítottam a kezem, hog y érezzem a pillanatnyi fájdalmat, ahog y a körmöm a tenyerembe mar. Ha érzek fájdalmat, akkor legalább képes vagyok érzésekre, nem igaz? Néha muszáj volt emlékeztetnem magam arra, hogy nem csak egy élőhalott, hanem inkább egy zombi vagyok. Jól van. Gabe felállt. Láthatóan lerázta magáról a témát. Olyan kilenc körül értetek jövök, rendben? Kilenc körül? kérdeztem. Szia! Lisa hátba vág ta Gabe-et, aki kisasszézott a szobánkból. Helyes srác volt, a mag a dark rockeres módján, és Lisának ig aza volt, azt hiszem. A tetoválás még sem olyan rossz dolog. Leg alábbis Gabe-en nem tűnt annak. Ne bámuld az unokatesómat! mondta Lisa és odalépett mögém. Ő tiltott gyümölcs, a hozzád hasonló csajokra csak ráhozza a rontást. Mielőtt még nemet mondhatnál neki, simán eg y eg yéjszakás kalandban találnád mag ad, aztán másnap reg g el csókkal búcsúzna tőled. Ez vigasztaló sóhajtottam. Gyere! Lisa megragadta a kezem. Sok dolgunk van, ha az esti buli előtt ráncba akarjuk mag unkat szedni. És el kell mennem a diákig azolványomért. Jól van, abban seg íthetek mormoltam halkan. Eg y pillanatra eszembe jutott Weston ag g odalmas tekintete, amikor azt mondta, hog y mindenhová párban menjünk, és leg yek óvatos. A nemi erőszakot elkövetőket aggasztja mások testi épsége? Nem ő tette. Nem tehette ő, mert könnyedén kihasználhatta volna a helyzetemet, még sem tette. Seg ített nekem. Még is, a g ondolat ott kísértett mi van, ha még is?

24 5. FEJEZET Nehéz az élet meghalni könnyű. Csukd be a szemed, és soha többé ne nyisd ki. Mi olyan nehéz ebben? Igazából semmi csak baromi fájdalmas azoknak, akiket hátrahagysz. WESTON Annyiban kellett volna hag ynom. Az orvosom elmondta volna, hog y olyan dolg okkal játszadozom, amiket el kellene felejtenem. Vég ül is, mondaná, mennyi időd van hátra? Rohadtul elegem volt már abból, hogy folyton ezt mondogatta. Nevetséges. Már az apámnak is elege volt az orvosokból. És igen, már nyolcévesen is elegem volt belőlük, amikor elmondták, hog y Anya nem fog ja túlélni a műtétet. És tavaly meg int, a kórházban, ahol az öcsém nem tért mag ához többé a a helyzetből. Eg yesek szerint a családunk el van átkozva. Vég ül is nem lehet annyi hatalmad és pénzed, mint amennyi nekünk van, úg y, hog y ne leg yenek következményei. Kiskoromban, a vasárnapi iskolában a tanár azt mondta, hog y a trag édia néha azért következik be, hog y az embert valami arra emlékeztesse: számítania kell Istenre. Mennyire leg yek még bizalommal Isten iránt, mi? Hiszen mindent elveszítettem, és tavaly majdnem elveszítettem a jó híremet és a focikarrieremet, csak azért, mert nemet mondtam. Érdekes, soha senki nem beszél arról, hog y a pasikat is kihasználják. Ujjaim összeszorultak a telefonon. Meg volt a száma. Mennyire beteg es vag yok, mi? Most komolyan. Betörtem az iskola rendszerébe, és megszereztem a számát. Szegény lány már így is azt hiszi, követem. Talán nem segítene a dolgon, ha felhívnám, és azt mondanám: helló. Lúzer. Abszolúte lúzer vag yok. Soha nem volt problémám azzal, hog y meg szerezzem a csajokat, sőt, de tavaly óta kicsit félénkebb vag yok. A törtető kíséretem seg ített. Csak azért neveztem íg y őket, mert íg y sokkal menőbbnek tűnt az eg ész, mint amilyen valójában volt. Kopog tak az ajtón. Felálltam, de kinyílt, mielőtt kinyithattam volna. David jött be, a mag a teljes százharminc kilójával, és az asztalra hajította a receptemet.

25 Na, hogy állsz? Fantasztikusan hazudtam, és g yorsan eldug tam a cetlit, amire Kiersten számát írtam fel. Jól érzed magad? David előrehajolt, és a zseblámpával a szemembe világított, mint egy tudós. Elhesseg ettem. Jól. Megköszörültem a torkom és felálltam. Egy pillanatra elszédültem. Ez volt a jutalom azért, mert túl g yorsan álltam fel. Hol van James? Elment. David felsóhajtott, mintha belefáradt volna, hog y eg ymillió kérdést teszek fel. Visszaér majd, mire el kell kísérnie edzésre. Tudsz menni, ug ye? A szememet forg attam. Tudok menni. Nem vag yok részeg vag y ilyesmi. Túl gyorsan álltál fel mondta magának, majd elővette a noteszét, és felírt pár dolgot. Szédülsz mostanában? Van lég szomjad? Hm, az annak számít, hogy megismerkedtem egy lánnyal? És ha elszédültem a parfümjétől? Davidnek milyen magyarázata lenne erre? Apám azért fizet, hogy segíts abban, hogy épeszű maradjak, nem azért, hogy dajkálj feddtem meg. David szeme összeszűkült. Sápadt vag y. A francba. Meg dörzsöltem az arcomat. Kaphatok eg yetlen normális pillanatot? Csak egyet, amikor nem firkálsz a nyavalyás noteszedbe, és nem az apámról vagy a pénzről vagy a jövőmről beszélünk David felemelte a kezét. Értem. Ne harag udj, Wes. Rossz érzésem támadt. De persze meg int ing erült is lettem. Hónapok óta ilyen feszült vag yok, és tudom: az, hog y ráförmedtem Davidre, ismét eg y dokumentált esemény lesz az apámnak szóló jelentésben. Körülnézett a szobában. Szép a szobád. Nem kertelsz túl sokat nevettem. A szobám pont olyan, amilyennek lennie kell: tiszta és hívog ató. ET vag yok, te is tudod. Igen, én pedig a királynő mondta David szárazon. Ig en. Felvettem a kulcsomat és a telefonomat. Ma este bulizni meg yünk. Többen? Felhúzta a szemöldökét. Igen, mi. Te, James és én. Meg kell ismernem a koli többi diákját, és úgy nem fog menni, ha

26 összekuporodom a szobámban, mint valami beteg A szavak elakadtak a torkomban. Beleharaptam az ajkamba, meg vártam, amíg a szédülés újra elmúlik. Meg yek edzésre. Nem kellene Ez az egyedüli, aminek örülhetek csattantam fel megint. Nem fogom otthagyni a focit is, David. Írd le a kis noteszedbe és mondd meg az apámnak. A karrierem a foci. Túlságosan jó vag yok benne ahhoz, hog y feladjam. Csak azért maradtam az eg yetemen, hog y mindenki boldog legyen, de most, hogy Megint cserbenhagytak a szavak. Nem akartam befejezni a mondatot, inkább csak megráztam a fejem. Úgy tűnt, David megérti. Rövid biccentéssel utánam jött, ki a szobából, és beszállt a liftbe. Muszáj lesz kiizzadnom mag amból a napi stresszt, de még inkább azért edzek, hog y ne gondoljak arra a lányra, a szép szemével és a még szebb hajával. Hosszú volt a haja, majdnem a csípőjéig ért, és én csak arra tudtam g ondolni, milyen lenne, ha beletúrnék. Ő volt az első lány, akinek hagytam, hogy megérintsen Lorelei óta. Nem mintha arról lett volna szó, hog y meg érintett, inkább belém rohant. Mindeg y, meg sem rezzentem. Mi több: többre vágytam. Láthatóan többre vág ytam, mivel az utóbbi órákban állandóan követtem. Talán nem íg y kellene folytatnom a dolgot. A lift halk csiling eléssel meg állt. Daviddel kiszálltunk, az emberek bámultak, komolyan bámultak. Az ember azt hinné, mostanra már meg szoktam, de nem íg y van. Gyűlöltem. Mindig akarnak valamit tőlem. Érdekes, mert odaadtam volna a fél karomat azért, hog y bármelyikük lehessek. Szívesen lennék annak a srácnak a helyében, aki az orrát piszkálja a nag ykapu mellett, vag y a szemüveg es, lapátfog ú csaj helyében is. Szívesen helyet cserélnék velük, és menekülnék, amíg lehet. Nem azért, mert g yűlöltem az életemet nem, épp ellenkezőleg. Nag yon is szerettem. A koli ajtaja kinyílt. Pár lány feltartotta a mobilját, valószínűleg azért, hog y fotózzanak. Felsóhajtottam. Elsősök. Röviden intettem nekik, majd továbbsétáltam. Ebben a pillanatban James csatlakozott hozzám és Davidhez. Néhány lány kuncogott, ahogy elhaladt mellettem. Az egyik, úgy tűnt, mindjárt elájul. Ilyen az életem.

27 6. FEJEZET Bele a tűzbe vagy talán ki a tűzből és bele a várjunk, nem emlékszem. A pokolba? KIERSTEN Kész vagy? Lisa letörölt egy kis szájfényt az ajkáról, és megnézte magát a tükörben. Mert tudom, hog y én készen állok. Felnevettem. Igen, készen állsz. Miniszoknya volt rajta, magassarkú és egy rövid póló. Én aztán az életben fel nem vennék ilyen szettet. Jo bácsi megölne. Én is megölném magam. Mármint, a csajok így szoktak bajba kerülni. Jól van. Meg fordult és összeráncolta a homlokát. Nem jöhetsz íg y. Miért? Végignéztem az egyenes szárú farmeremen és a csizmámon fehér póló volt rajtam, a hajam pedig lófarokban. Ez egy buli. Tudom. Vállat vontam. Van rajtam ruha. Igen. Lisa hangja nem volt túl bátorító. De apáca sem vagy, és most kábé úgy nézel ki, mint egy magántanuló. Mag ántanuló? Minden g yerek, akit ismertem, és mag ántanuló volt, teljesen normális volt. Basszus, a történtek után könyörög tem Jo bácsinak, hog y hadd leg yek mag ántanuló. Vég ig néztem mag amon, és újra vállat vontam. Durván dörömböltek az ajtón, és választ sem várva berontott Gabe. A fenébe, uncsitesókám, ma arra játszol, hog y megfektessenek? Lisa elmosolyodott. Gabe rám pillantott. Te meg úgy nézel ki, mint egy elsős tanító néni. Miért? Nagyon humoros. Nem viccelek. Tréfásan fulladást imitált, miközben szemöldöke kérdőn felszaladt. Nag y sóhajjal fordultam Lisa felé.

28 Én ilyen ruhákban járok. Nem hordok rövid szoknyát és haspólót és Látod? Már az a tény is, hogy így nevezted ezt a saját pólójára mutatott, hogy haspóló ez mindent elárul. Mit? Neked seg ítség kell. Gabe egyetértően bólintott. Gyerekek, nem én vagyok Hamupipőke. Gabe g onoszul vig yorg ott, közelebb hajolt és azt mormolta: Hag yd el a cipőd, ha mered! Óóó, fel akarja emelni a cipőd! tréfálkozott Lisa. Csizmám van mondtam, és felemeltem a lábam, hogy meg mutassam a fényes, fekete bőrt. Mindeg y mondta Gabe flörtölős vállrándítással. Ruhában vag y ruha nélkül, mindenképp dögös vagy, de ha a helyedben lennék és a nyamvadt Weston Michels lihegne a nyomomban, eg y kicsit meg dolg oztatnám a srácot. Én ööö Szórakozottan babráltam hosszú lófarkamat, és belenéztem a tükörbe. Ig azuk volt. Olyan voltam, mint valami amis csaj. Rég ebben szerettem a divatot, de mostanában a dolg ok félig-meddig értelmetlennek tűntek. De leg alább ettem és zuhanyoztam nem mintha ez Gabe-re és Lisára tartozott volna. Hatalmas mutatvány volt részemről, hog y képes voltam ellátni mag am. Jól van. Forg attam a szemem. Felveszek eg y másik pólót, de itt meg húzom a határt. Lisa elvigyorodott és összecsapta a kezét. Rendben! Tíz perc múlva valóban kételkedni kezdtem abban a képesség emben, hog y tudok-e normálisnak látszani. A póló, amit Lisa adott, nem ért a nadrágom derekáig. Mi több, jó hat centi szélesség ben kilátszott a bőröm. Próbáltam előreg örnyedni, de Gabe elkezdett Quasimodónak hívni, íg y kételkedni kezdtem a púpos külső előnyeiben. A partit a nag y előcsarnokban tartották. A dolg ok itt nem fajulhatnak el nag yon, ug ye? Mármint az iskola engedélyezte a bulit. Nem tűnt úgy, hogy patakokban fog folyni a pia, vagy lesz, mondjuk, drog is. Jo bácsi figyelmeztetett, hogy ha gyógyszert szedek, ne igyak semmit, amiben alkohol van. Úgy tűnik, az kétszer olyan gyorsan meghozza a részegséget. Mármint ha megiszom egy italt, a fejemen eg y lámpaburával fog om körbetáncolni az előcsarnokot. Leg alább nem lennék olyan zavarban a pólóm hossza miatt. Abban a pillanatban, hog y beléptünk az előcsarnokba, az emberek ránk bámultak. Nem az a

29 fajta nézés volt, mint amikor valami étel rag ad a fog aid közé; sokkal inkább tükrözött kíváncsiság ot. Talán Gabe miatt. Közelebb léptem hozzá, és Gabe átölte Lisát és eng em. Ez Gabe-bel g yakran előfordul. Lisa felnevetett, és játékosan belebokszolt Gabe bicepszébe. Az emberek nem tudják eldönteni, hog y jóképű-e vag y csak simán őrült. Kösz, Lisa. Ahogy Lisát nézte, Gabe szeme összeszűkült. Azt suttogta a fülembe: Csak hog y tudd: simán jóképű vag yok. Hát persze, hog y az vag y mondtam leereszkedőn. Gabe hátravetette a fejét és felnevetett. Nem g ondoltam, hog y valaha is vonzódnék hozzá, de volt benne valami, ami olyan vigasztaló volt. Ha mondjuk, megkérném, hogy vezesse végig a nég yórás utat Bickeltonig velem az éjszaka közepén, meg tenné, és útközben meg hívna eg y kávéra is. Még soha nem volt ilyen barátom. Jó érzés volt. Nos Lisa a tömeget fürkészte. Hol van? A titokzatos férfi? kérdezte Gabe. Odament a puncsos tálhoz, és hozott nekünk egy-egy pohárral. Nem. Lisa továbbra is a tömeg et nézte. Weston. Hol van? Ő az ET, itt kell lennie. Tényleg itt kell lennem? szólalt meg mögöttünk egy hang. Azt gondoltam, egyszerűen csak megjelenek. Nem gondoltam, hogy bárki is keres. A hang szórókból tomboló zene hallatszott, de ezenkívül mindenki csendben volt. Láttam az embereken, hog y próbálják kifülelni, mint mond, ahog y próbáltak kis csoportunk felé közeledni. Weston nem is fig yelt oda Lisára vag y Gabe-re. Csak eng em nézett. Eljöttél. Kénytelen voltam. Kényszerítettük. Lisa a szemét forgatta. Gabe nyílt vidámság g al fig yelte a társalg ást. Weston még mindig bámult. Gabe-nek láthatóan eleg e lett a suta helyzetből, így mellém lépett és kinyújtotta Weston felé a kezét. Szerintünk mag ántanuló volt, ezért nem szokott beszélg etni. Rám mutatott. Éreztem, hog y az arcom láng olni kezd. De pokolian édes, ezért itt tartjuk társaság nak. Ő itt az unokatesóm. Lisára mutatott. És biztos vag yok benne, hog y te meg én közös KI-órára jártunk egyszer. Weston elkapta rólam a tekintetét és Gabe-re nézett. Bólintott, majd erősen kezet rázott vele. Ig en, azt hiszem, íjászatra. A világ legjobb kurzusa volt. Gabe felsóhajtott.

30 Ó, most már emlékszem. Weston felnevetett. Te voltál az, aki rálőtt a tanárnőre egy nyíllal. Mert a tanárnő elutasított. Gabe vállat vont. Szexuális zaklatás. Lisa köhög ést imitált. Gabe leg yintett és tovább beszélt. Milyen volt az edzés? A fociról beszél suttogta Lisa. Olyan ez, mint amikor végignézed, hogy a teknősbébi hogyan talál el az óceánig. Vagy felfalják, mert semmit nem tud a sportokról, vagy szabadon kiúszik az óceánba, és rájön, micsoda kemény g yerek. Jó. Weston nem is nézett ránk. Tudod, milyen az edzés brutális. De a szezon jónak íg érkezik. Szerinted idén meglesz a kupa? kérdezte Gabe. Láthatóan valóban érdekelte a válasz. Istenem, a teknős kiért a vízbe! suttogta Lisa a fülembe. Igen. Weston tekintete az enyémbe mélyedt, majd bólintott Gabe felé. Az edző reméli, hog y bajnokok leszünk. Miután tavaly veszítettünk Oreg onnal szemben, szeretnénk jóvátenni a dolg ot. Nekem mondod? sóhajtott fel Gabe. Utálom a Kacsákat. Zöld és sárg a, zöld és sárg a kántálta Lisa mög ötte. Eg y percig sem g ondolkozom majd azon, hog y orrba vág jalak-e, ha ezt még eg yszer meg hallom morog ta Gabe. Lisa elvigyorodott. Nos, én itt vég eztem. Meg láttam az eg yik srácot, akivel a reg isztrációnál találkoztam. Bejött és összenéztünk. Most pedig találkozom vele a táncparkett közepén. Mikor elment, Gabe azt mormolta: Szereti kommentálni a saját életét. Szuper. Felnevettem. Kellene neki zenei kíséret is mellé. Ezt meg ne mondd neki! Gabe megrázta a fejét. Még a végén a beszéd mellett énekelni is akar. Íg y is több pontot veszítek az IQ-mból a társaság ában. A beszélg etés elhalkult. Weston még mindig nézett. Gabe vig yora eg yre szélesebb lett. Vég ül mormolt valamit arról, hog y alkohollal turbózza fel a puncsot és elment. Ami azt jelentette, hog y Weston a leg rosszabb ET az ET-k történetében. Főleg akkor, ha nem g ond neki, hog y Gabe bármibe is alkoholt önt. Sétáljunk egy kicsit. Felém nyújtotta a karját. Meg álltam és rábámultam a kinyújtott karjára, majd újra a szemébe néztem.

31 Nem tudom, szabad-e. Nem én tettem. Nagyot nyelt, szeme egy pillanatra lecsukódott, majd ismét rám meredt. A nemi erőszak? Biztos, hogy mostanra hallottál már róla. Higgy nekem. Mi több, legyen nálad amolyan nemi erőszak-meg előző síp. Van nálad ilyen? Elkerekedett a szemem. Hé, a pasikat is meg erőszakolják. Mosolya eltűnt, majd benyúlt a zsebébe, és előhúzott egy sípot. Ne felejtsd el, hogy mi a lényege annak, hogy van egy ilyen sípod. Mi? Kézbe fog tam a piros sípot és meg szemléltem. Weston léleg zete az arcomat érte. Fújd meg. Mi? Na jó, mindjárt elájulok. Az arca csak pár centire volt az enyémtől. Meg kell fújnod Szélesen elvig yorodott. A sípot. Tudod, hog y seg ítség et kapj. Ó mondtam akadozva. Igen. Kivezetett az előtérbe. Szerencsém volt, hog y a kis beszélg etés után képes voltam eg yenesen járni. Fogalmam sem volt, miért figyelt fel rám, de még mindig megvolt az a sanda gyanúm, hog y ez nem jó dolog. Soha nem fog menni az, hog y a barátja leg yek az az eshetőség azonban, hog y több leg yek, halálosan meg ijesztett.

32 7. FEJEZET Privát megjegyzés: ha egy lány mosolya elfeledteti veled a saját neved, marha nagy szarban vagy. WESTON Erre. Megragadtam a karját, és végigvezettem az utcán. Mesélj egy kicsit magadról, Kiersten. Ez béna volt. Az első kérdésem annyira nem volt eredeti, hogy legszívesebben orrba vág tam volna mag am. Ezt teszi az emberrel az elsősök elig azítása. Tizennyolc éves vag yok. Nem, nem úg y értettem Meg fordultam és rájöttem, hog y zöld szemének átható pillantása belém mélyed. Mármint ig en, örülök, hog y elmúltál tizennyolc, nem akarok bajba kerülni amiatt, hogy megfogtam a kezed vagy ilyesmi. Nos, nekem nem annak a típusú srácnak tűnsz, aki fog ni szokta a lányok kezét. Igazad van. Mély levegőt vettem. De szeretem a kezeket, vagyis a tiédet szeretem, Bárányka. Ez igaz volt. Szerettem a kezét. Minden egyes porcikájából sütött az ártatlanság. Szinte rosszul voltam attól, hog y meg rontom, hog y kívánom. A szinte a kulcsszó. És itt van ez a becenév. Itt van helyeseltem, és még erősebben meg szorítottam a kezét. Átsétáltunk a pázsiton, és némán végigmentünk a járdán. Ahogy elhaladtunk pár autó mellett, a csend még inkább ránk telepedett. Aztán vég ül a második utcai lámpa alatt meg állt és visszahúzta a kezét. Nézd ideg esen eg yik lábáról a másikra állt, ártatlan szemével hol a földet, hol az arcomat nézte. Nem tudom, mit akarsz elérni. Értékelem a seg ítség edet meg minden, de Szórakozottan felvontam a szemöldököm. De? Én nem vagyok olyan lány suttogta. Milyen? Olyan. Arca rózsás pírban ég ett. Nem szoktam kavarni srácokkal. Ja, olyan. Elnevettem magam a zavara láttán. Én sem. Tessék?

33 Én sem kavarok srácokkal. Nem vag yok olyan. Szóval most, hog y ezt kitárg yaltuk, lehetünk barátok. Én ööö Nem tudta befejezni a mondatot, mert az egyik csapattársam a világ lehető leg rosszabb időzítésével pont akkor haladt el mellettünk kocsival. Michels! kiáltott ki az ablakon. Ma buli van a Kappában! Dudált eg yet, majd elhúzott. Barát? kérdezte Kiersten. Rosszabb nevettem el magam. Csapattárs. Megálltam és könnyedén megérintettem a karját. Van kedved elmenni eg y másik bulira? Talán vissza kéne mennem a Gyere! Közelebb húztam mag amhoz. Csak pár percre. Bemutatlak néhány felsősnek, kapsz eg y kis tejet, és éjfélre már az ág yadban leszel, betakarg atva. A szeme összeszűkült. Jó, majd eg yedül takarózhatsz be. Mármint nélkülem. Kiersten lepillantott a járdára. Jól van. Harminc perc. És ne hidd, hog y nem használnám a sípomat. Kérlek suttogtam. Amikor visszaadod, pontosan tudod majd, milyen érzés, ha az ajkad az enyémhez ér. Összerezzent. Nem mondhatsz nekem ilyeneket. Miért? Állánál fogva magam felé fordítottam az arcát. Kényelmetlenül érzed magad tőle? Igen suttogta. Jól van sóhajtottam. Akkor majd csak gondolok ilyesmikre és vágyakozóan nézek majd feléd időnként, rendben? Felnevetett. Felőlem! Ha ez tesz boldog g á. A sípok. Bólintottam. És a vörös hajú lányok. Ismét a kezéért nyúltam. A szüzek. Érdekes módon az arcán mélyebb lett a pír, és a keze szorosabban fonódott az enyém köré. Elég jól tudok olvasni az emberekben. Ebben a pillanatban az eg ész vag yonomat tettem volna rá, hog y még soha nem csókolta meg senki. Ezért érezte mag át kényelmetlenül. Szűz bárányka Felsóhajtottam. Lehet, hog y feláldozlak az oltáron. Nem szeretném, ha feláldoznának. Soha nem tudhatod. Pimaszul rámosolyog tam. Lehet, hog y élveznéd. Soha nem tudhatod. Álmodozón felsóhajtott. Lehet, hog y leszúrnálak.

34 Igazad van. Felnevettem. Most pedig menjünk. Sok dolgunk van: találkozni kell pár emberrel, tejet kell inni, meg kell rontani eg y elsőst.

35 8. FEJEZET A dolgok soha nem olyanok, mint amilyennek tűnnek. Soha. KIERSTEN Még soha nem voltam diákszövetség i koliban. Csak onnan tudom, hog y milyen, mert a filmekben láttam: bulizó srácok, iszog ató diákok, a pázsiton szanaszét heverő műanyag poharak. Nem ezt vártam, de tulajdonképpen rend volt. A zene hang os volt, de a tömeg döbbenetes. Mindenütt alkohol, mindenütt kaja, mindenki úg y volt öltözve, mint a filmsztárok, és minden eg yes srác úg y festett, mintha most lépett volna ki valamelyik mag azinból. Srácok Weston a vállamra tette a kezét és előretolt. Ez itt Kiersten. Helló! mormolták páran üdvözlésképpen, és rám mosolyog tak. Nem tűntek jelleg zetes sportolóknak. Mi több, nagy részük iszogatott és a fociról beszélgetett, míg a lányok vidáman az órákat tárg yalták meg. Ó Weston megragadta a kezem. Azok a srácok pedig, akik ott vannak Két elég nag ydarab pasi felé mutatott. Az eg yiknek fekete keretes szemüveg e és kecskeszakálla volt, a másik legalább két méter magas volt és hórihorgas. Mindketten a harmincas éveik közepén járhattak. Nekem dolgoznak. Vagy az apámnak. Mindegy. Valami gondod van? Bárki zavar itt? Fuss feléjük a síppal, rendben? Ööö, persze, de miért lenne itt bárkivel is g ondom? Valaki felnevetett mög öttem. Friss hús. Kell ennél többet mondanom? nyög ött fel Weston. Ez itt Drake. Helló, Drake! Nagyot nyeltem, és igyekeztem, hogy ne kapjam el ragadozó tekintetét. Sötétbarna szeme és homokszőke haja volt. Drake biccentett. Mizu? Ezzel le is zárult a beszélg etés.

(a tatarozás) Amikor egyedül maradtam a lakásban, szokásom lett, hogy ha női cipőkopogást hallottam az utcáról, félbehagytam bár-

(a tatarozás) Amikor egyedül maradtam a lakásban, szokásom lett, hogy ha női cipőkopogást hallottam az utcáról, félbehagytam bár- (Éva) Ezerkilencszázhatvannyolc augusztusában egy éjjel kimentem a Városligetbe. Nem tudom, miért. Nem volt szokásom éjjel sétálni. A Ligetet különben sem szeretem, ha letérek a főallékról, még nappal

Részletesebben

HOLLY WEBB MASZAT, AZ ELRABOLT. Sophy Williams rajzaival

HOLLY WEBB MASZAT, AZ ELRABOLT. Sophy Williams rajzaival HOLLY WEBB MASZAT, AZ ELRABOLT kiscica Sophy Williams rajzaival Könyvmolyképző Kiadó Szeged, 2013 3 Robinnak 5 Elso fejezet Füttyszó hasított a levegőbe. Ben Williams és Rob Ford! Most azonnal gyertek

Részletesebben

démontámadást, akkor tanulta meg, hogy képes előre jelezni, ha démonok közelednek. Apja a király, nem lepődött meg fia képességein, a szíve mélyén

démontámadást, akkor tanulta meg, hogy képes előre jelezni, ha démonok közelednek. Apja a király, nem lepődött meg fia képességein, a szíve mélyén 1. A támadás Viktor az erőd tetejéről nézte a közeli erdőt. Minden nyugodtnak tűnt mozgásnak semmi nyomát nem látta. Pedig érezte a jelenlétüket, tudta, hogy a közelben vannak, nem látja őket, de valahol

Részletesebben

Andrea Gabi Jutka Eszti Fredi Ates Peti

Andrea Gabi Jutka Eszti Fredi Ates Peti Cziczó Attila: ANDREA életjáték szereplők: Andrea Gabi Jutka Eszti Fredi Ates Peti 1. JELENET - ANDREA SZOBÁJA Andrea ül elkeseredetten a tükör előtt. Néha közelebb hajol, vizsgálgatja arcának hibáit.

Részletesebben

Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek,

Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek, Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába. Máté 18:3 (Károli Gáspár fordítása) Prológus Angyalok az Arby s-ban

Részletesebben

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk?

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? 2013. február 6., 11:00 Sorozatunkban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ebben az évadban végzősöket, Novák Eszter és Selmeczi György zenés szakirányú osztályának

Részletesebben

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Írnod kell kislányom, erre születtél! Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Tudom Édes, írnom kellene, de bajban vagyok. Talán azt a témát kéne papírra vetnem, amit

Részletesebben

Főnixmadár. A hazugság polipkarjai

Főnixmadár. A hazugság polipkarjai Főnixmadár A hazugság polipkarjai Előszó A könyv igaz történet, a szerző által megélt és felidézett eseményeken alapul. Egy történet két lélek egymásra találásáról, amelyet a hazugság polipkarjai tartanak

Részletesebben

Spiró György: Kémjelentés

Spiró György: Kémjelentés Spiró György: Kémjelentés Spiró György Kémjelentés Novellák (Részlet) (Részlet) MAGVETŐ Magvető Könyvkiadó és Kereskedelmi KFT. www.magveto.hu ISBN 978-963-14-2939-8 Spiró György, 2011 Kocsiút éjjel Vacsora

Részletesebben

Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására az amerikai filmtörténetben

Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására az amerikai filmtörténetben Azonosító: ART18 2011 10 31 Lelkednek sem Art egy kis táplálék 2011. 10. 05. szerda Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására

Részletesebben

Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD

Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD TATAY SÁNDOR Húshagyókedd Regény 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. Tatay Sándor jogutódja Barabás már kilencedik napja kerülgette a várost. S e kilenc napot megelőző kilenc hónapig vándorolt.

Részletesebben

Szeretettel Hargitai Ágnes

Szeretettel Hargitai Ágnes Minden korszakunk lezárása egy számvetéssel ér véget. Bármilyen nehéz időszakot is éltünk meg, jól esik visszatekinteni az elmúlt pillanatokra, hiszen a nehézségek ellenére szebbé is tették életünket.

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

Szeretet volt minden kincsünk

Szeretet volt minden kincsünk Szeretet volt minden kincsünk Azt mondják, mindenkinek meg van írva a sorskönyvében az élete. Mindenkinek ki van jelölve z út, mint a kerti ösvény, szélekkel, jelekkel, hogy ne lehessen letérni róla. Van

Részletesebben

GR tanfolyam vélemények

GR tanfolyam vélemények GR tanfolyam vélemények (amiket, ha te is csatlakozol, a zárt oldalon élesben olvashatsz majd) A véleményeket rendhagyó módon nem a végén, hanem a 13. leckénél, egy szusszanásnyi időt adva kérem remélem,

Részletesebben

Boldog új évet! (Happy New Year!)

Boldog új évet! (Happy New Year!) Boldog új évet! (Happy New Year!) KÜLSŐ - KÜLVÁROSI NÉPTELEN KISUTCA SZILVESZTER ÉJJEL Sötétség, nagy hideg. Az év utolsó napjának zaja ide már nem jut el. A házak fala kopott, részben lemállott róluk

Részletesebben

Joanne Harris Garantált Örök Élet Biztosítási Társaság. Fordította: Bálint Anna Szerkesztette: Szabó Ágnes

Joanne Harris Garantált Örök Élet Biztosítási Társaság. Fordította: Bálint Anna Szerkesztette: Szabó Ágnes Joanne Harris Garantált Örök Élet Biztosítási Társaság Fordította: Bálint Anna Szerkesztette: Szabó Ágnes Az áldozatok vére éppen hogy megszáradt, amikor Terry fülét kopogás ütötte meg. Kippkopp, hallatszott

Részletesebben

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta.

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Bódi Zsolt Publio Kiadó 2012 Minden jog fenntartva! A BARÁT Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Szüleimnek, testvéreimnek,

Részletesebben

Baróthy Borbála. Kártyák kiterítve. Cards on the table

Baróthy Borbála. Kártyák kiterítve. Cards on the table Baróthy Borbála Kártyák kiterítve Cards on the table 1. Fejezet A tükörből visszabámuló lányra meredtem. Szomorúnak tűnt és félt. Az arca fehérebb volt a szokásosnál és általában csillogó kék szeme most

Részletesebben

Velence ártatlan volt. Megtette, amit tudott, hogy beteljesítse a romantikáról alkotott elképzeléseit. Csakhogy színes gondoláival és zöld lagúnáival

Velence ártatlan volt. Megtette, amit tudott, hogy beteljesítse a romantikáról alkotott elképzeléseit. Csakhogy színes gondoláival és zöld lagúnáival 9 Velence ártatlan volt. Megtette, amit tudott, hogy beteljesítse a romantikáról alkotott elképzeléseit. Csakhogy színes gondoláival és zöld lagúnáival együtt is eleve esélytelen volt Hannes Bergtalerral

Részletesebben

KI-KICSODA? MÁRK EVANGÉLIUMA 8:27;29

KI-KICSODA? MÁRK EVANGÉLIUMA 8:27;29 MÁRK EVANGÉLIUMA 8:27;29 2011. március 6. 10 00 Mályinka 1. Gyülekező ének: 489. d. 1. v.: Örök élet reggele, fény a véghetetlen fényből 2. Köszöntés: Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól,

Részletesebben

Tinta Nász. Keszi Bálint. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! A szöveget lektorálta: Somogyi Gyula. A borítót szerkesztette: Keszi Dániel

Tinta Nász. Keszi Bálint. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! A szöveget lektorálta: Somogyi Gyula. A borítót szerkesztette: Keszi Dániel Tinta Nász Keszi Bálint 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva! A szöveget lektorálta: Somogyi Gyula A borítót szerkesztette: Keszi Dániel Barcsi Lilla Szilviának, egyetlen igaz szerelmemnek. Epilógus

Részletesebben

Mészáros Sándor Az engedelmesség Komáromi Baptista Gyölekezet. Az engedelmesség. Jónás könyve alapján

Mészáros Sándor Az engedelmesség Komáromi Baptista Gyölekezet. Az engedelmesség. Jónás könyve alapján Példa: Az engedelmesség Jónás könyve alapján Egy hív édesapa fia lelkipásztornak készült. A fiú elhatározta, hogy külföldre megy egy fels bb tanulmányi fokozat megszerzése érdekében. Az édesapa aggódott

Részletesebben

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve Kiss Ottó A nagypapa távcsöve ITT VANNAK A NAGYIÉK Itt vannak a nagyiék, megjöttek! Két hétre. Fogalmam sincs, hogy mit lehet majd velük addig csinálni. 3 A NAGYPAPA UGYANOLYAN A nagypapa ugyanolyan, mint

Részletesebben

mondott, és nem kimondott gondolataival. Még senki sem tudta így elmondani ezeket, akár burkoltan is, bizony ezek a dalok gyakran kimondják azt,

mondott, és nem kimondott gondolataival. Még senki sem tudta így elmondani ezeket, akár burkoltan is, bizony ezek a dalok gyakran kimondják azt, II. fejezet [...] Legyél az esernyőm, Óvj a széltől, és ha mégis elázom, Te legyél az égen a Nap, Te melegíts át, ha néha fázom! Én meg olyan leszek hozzád, mint a gazdájához a véreb Amikor először láttam

Részletesebben

GISELLE. FIATALEMBER HANGJA Szegény Nagyika! Micsoda világa volt a kottáival, fűszereivel, különös ételeivel.

GISELLE. FIATALEMBER HANGJA Szegény Nagyika! Micsoda világa volt a kottáival, fűszereivel, különös ételeivel. GISELLE Zöldes, párás üveg. Eső áztatja. Vízcseppek csorognak. Halványzöld felírat fut végi az üvegen. Az emberi lény egy esős, párás üvegen át nézi és vizsgálja a világot. Homályosan lát. A földönkívüliek

Részletesebben

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04.

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal, lejött hozzátok Abban a pillanatban szólalt meg ez a dal a cédé lejátszómon, amikor belekezdtem ebbe az írásba az angyalokról.

Részletesebben

III. Testi fejlıdés. Szeptember 25., péntek, 20 óra

III. Testi fejlıdés. Szeptember 25., péntek, 20 óra III. Testi fejlıdés Szeptember 25., péntek, 20 óra László lépett be utoljára a közösségi terembe, amely hatalmas boltíves helyiség volt, bútorzatául pedig egy nagy asztal szolgált, körülötte néhány paddal

Részletesebben

Csak erős idegzetűeknek! videóleirat

Csak erős idegzetűeknek! videóleirat Csak erős idegzetűeknek! videóleirat 2009. Piroska Gyula Tréning Kft. Minden jog fenntartva. Üdvözlöm Önt, kedves Cégvezető Barátom! Piroska Gyula vagyok,, hogy ne érezze magát egyedül a cégvezető. Nem

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

Hitman TANDORI DEZSÕ. 14 tiszatáj

Hitman TANDORI DEZSÕ. 14 tiszatáj 14 tiszatáj TANDORI DEZSÕ Hitman Hitman nincs a szótárban, a szótárban nincs. De hát ember nem ad lónak olyan nevet, hogy Úgy Jól Ötvenen Túl. Nem ad, öreg, lónak ember olyan nevet, hogy... mondom. Mondja

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

A Cseppnyi Önbizalom kútja

A Cseppnyi Önbizalom kútja Bertóti Johanna A Cseppnyi Önbizalom kútja Szereplők: Fodor testvérek (kertészlegények) Bodor Magnólia, tündér Kuruzs Ló Utolsó Sárkány Kurta Farkú Malac Félénk Tigris 1 1. jelenet Kert. Csukott szirmú

Részletesebben

Megbánás nélkül (No regrets)

Megbánás nélkül (No regrets) Stargate SG1- Megbánás nélkül (No Regrets) Kategória: Stargate SG1 Romantika Rövid ismertető: Bárcsak a Jég foglyai néhány perccel tovább tartott volna... Írta: Alli Snow Web: http://www.samandjack.net/fanfics/viewstory.php?sid=1251

Részletesebben

FARKAS KATALIN. Félvér Tigris. Derna krónikák 1.

FARKAS KATALIN. Félvér Tigris. Derna krónikák 1. FARKAS KATALIN Félvér Tigris Derna krónikák 1. 1. Meglepetés A mai napom is ugyanúgy kezdődött, mint minden hétköznapom. Kicsit morcosan keltem fel, unottan ettem meg a reggelit, lassan öltöztem fel és

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V tanú folytatólagos kihallgatásáról

J E G Y Z Ő K Ö N Y V tanú folytatólagos kihallgatásáról Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztály Életvédelmi Alosztály II. Ügyszám: 01000/257/2011/ bü. J E G Y Z Ő K Ö N Y V folytatólagos kihallgatásáról Készült a(z) Budapesti Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... *****

Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... ***** Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... ***** Ezüst gyertyatartók fénye mellet egy fiatal férfi hajol íróasztala fölé. Az arca márványfehér,

Részletesebben

1. fejezet. Dorset, 2010 Egy évvel késõbb

1. fejezet. Dorset, 2010 Egy évvel késõbb 1. fejezet Dorset, 2010 Egy évvel késõbb A napok egyre rövidebbek. A fûre hullott almákat megcsipkedték a varjak. Viszem be a fát, és rálépek az egyik puha gyümölcsre; szétnyomódik a lábam alatt. November

Részletesebben

Kate Brooks Duncan Shelley: Amer és a láthatatlan bilincs

Kate Brooks Duncan Shelley: Amer és a láthatatlan bilincs Copyright 2012 Kate Brooks & Duncan Shelley A könyv bármely részének sokszorosítása, akár elektronikus, akár mechanikus úton ideértve az információtároló és visszakereső rendszereket is, a kiadó írásbeli

Részletesebben

A gyarapodás üzenete 3. rész

A gyarapodás üzenete 3. rész Beszéltünk Istennek a megalapozott rendjéről, Isten feddéséről, ami lerontja a hamis tanításokat. Isten Igéje mindig a javadra van. Meg kell formálni az anyagi életünket Isten Igéjével. Krisztus Testének

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TÖrTéNET: A fiatal álomlátó Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1. TÖrTéNET: A fiatal álomlátó Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TÖrTéNET: A fiatal álomlátó Olvasd el: 1. Mózes

Részletesebben

Leonard Ravenhill KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE. Mindannyian odaállunk majd Krisztus ítélőszéke (díjkiosztó emelvénye) elé. (Róma 14,10) III.

Leonard Ravenhill KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE. Mindannyian odaállunk majd Krisztus ítélőszéke (díjkiosztó emelvénye) elé. (Róma 14,10) III. Leonard Ravenhill KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE Mindannyian odaállunk majd Krisztus ítélőszéke (díjkiosztó emelvénye) elé. (Róma 14,10) III. fejezet Kiadó: Missionsdienst Sonnenstrahlen D-7120 Bietigheim-Bissingen,

Részletesebben

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó 1. Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó barátnak nem. A motort nem állította le, halk zúgása

Részletesebben

Pasarét, 2014. november 6. (csütörtök) Horváth Géza. PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu ELMARADT BŰNBÁNAT

Pasarét, 2014. november 6. (csütörtök) Horváth Géza. PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu ELMARADT BŰNBÁNAT Pasarét, 2014. november 6. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ELMARADT BŰNBÁNAT Alapige: Lukács 11,37-54 Beszéd közben egy farizeus arra kérte őt, hogy ebédeljen nála. Jézus bement,

Részletesebben

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Pasarét, 2011. szeptember 4. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Alapige: 1Sámuel 26,23-25 Az Úr mindenkinek megfizet a maga igazsága és hűsége szerint, mert

Részletesebben

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás?

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás? DRÁMAJÁTÉK TINIKNEK Vári Lili: A KULCS A történet egy vallási középiskolában játszódik. Szereplők: Tanár dr Wieser Tanár Brown Diákok: Jim, Larry, Jeff, Tom és Matthew Első szín (Osztályterem, a diákok

Részletesebben

Sokféleképpen belefoghatnék ebbe a történetbe. Ábrándosabb lelkületű olvasóim, akik nem közömbösek régmúlt csaták és elporladt hősök iránt, bizonyára nem vennék zokon, ha úgy kezdeném: régesrég, azokban

Részletesebben

A Dumort Hotel tündöklése

A Dumort Hotel tündöklése A Dumort Hotel tündöklése Bane krónikák 5. CASSANDRA CLARE MAUREEN JOHNSON B A N E K R Ó N I K Á K Ötödik könyv A Dumort Hotel tündöklése Könyvmolyképző Kiadó, 2014 3 A Dumort Hotel tündöklése Bane krónikák

Részletesebben

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY Néha fel kell adnunk az elveinket, hogy megélhessük az álmainkat Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY - részlet - Szakmai konzultáns: dr. Almási Krisztina Borító és tördelés: White Noise Team ISBN 978-963-12-4568-4

Részletesebben

szerelmes éneke T E D D W A Y N

szerelmes éneke T E D D W A Y N szerelmes éneke T E D D Y W A Y N E A testvéreimnek és a szüleimnek Azt akarom, hogy az életem buli legyen. Se szülôk, se szabályok, se semmi. Hogy senki se állíthasson meg. Senki ne állíthasson meg. Justin

Részletesebben

B. Kiss Andrea. Lúzerek hálójában

B. Kiss Andrea. Lúzerek hálójában B. Kiss Andrea Lúzerek hálójában Első e-mail Címzett: baratnem@gmail.com Dátum: 2003. január 1. szerda 21:44:12 Kedves Barátném! Nem rég beköttettem az Internetet, s ennek köszönhetően ezentúl sokkal egyszerűbb

Részletesebben

T. Ágoston László A főnyeremény

T. Ágoston László A főnyeremény T. Ágoston László A főnyeremény Gondosan bezárta az ajtót, zsebre vágta a kulcsot és egy széllel bélelt, kopott nyári nadrágban, hasonlóképp elnyűtt pólóban, és mezítlábas papucsban lecsoszogott a földszintre

Részletesebben

KÖZELKÉP. Segitő jogász. Beszélgetés a hetvenéves dr. M észáros Józseffel

KÖZELKÉP. Segitő jogász. Beszélgetés a hetvenéves dr. M észáros Józseffel Segitő jogász Beszélgetés a hetvenéves dr. M észáros Józseffel Dr. Mészáros József nyugalmazott ezredes hetven esztendősen is aktívan dolgozik. 1958 óta vesz részt a büntetés-végrehajtásra vonatkozó jogszabályok

Részletesebben

AZ A NAP. LXVIII. évfolyam, 11-12. szám 2004. november-december

AZ A NAP. LXVIII. évfolyam, 11-12. szám 2004. november-december HD LXVIII. évfolyam, 11-12. szám 2004. november-december AZ A NAP APRÓ ISTVÁN Az a nap úgy kezdődött, hogy több kilométeres dugóba kerültem az elővárosban. Nem, így akármelyik nap kezdődhet, az a bizonyos

Részletesebben

Jelige: whattrip PILLANGÓ. A deszkák között poloskák élnek ha nem félsz tőlük, ők sem félnek.

Jelige: whattrip PILLANGÓ. A deszkák között poloskák élnek ha nem félsz tőlük, ők sem félnek. Jelige: whattrip PILLANGÓ A deszkák között poloskák élnek ha nem félsz tőlük, ők sem félnek. I. A deszkák közt csakugyan poloskák éltek. Annyi verejték csöpögött le már a feszült homlokokról és észrevétlen

Részletesebben

2016. február INTERJÚ

2016. február INTERJÚ INTERJÚ Az Élet szép Az AMEGA beszélgetőpartnere: Dr. Kánitz Éva Főorvos Asszony, milyen családi indíttatással került az orvosi pályára? Mindig azt gondoltam, hogy az a legszebb dolog a világon, ha az

Részletesebben

V i c z i á n Á k o s. Halálos haszonszerzés

V i c z i á n Á k o s. Halálos haszonszerzés V i c z i á n Á k o s Halálos haszonszerzés Nem is emlékszem, hogy mikor aludtam ilyen jót, igaz nem volt több hat óránál, de ennyit ritkán alszom. Nyújtózkodtam egy hatalmasat, majd felkeltem az ágyból,

Részletesebben

A Feldegg-kúria teraszán 1914 nyár elején két ifjú hölgy üldögélt. Élvezték az elsõ meleg napsugarakat, és közben kézimunkáztak. Bárcsak tudnám, mi

A Feldegg-kúria teraszán 1914 nyár elején két ifjú hölgy üldögélt. Élvezték az elsõ meleg napsugarakat, és közben kézimunkáztak. Bárcsak tudnám, mi I. A Feldegg-kúria teraszán 1914 nyár elején két ifjú hölgy üldögélt. Élvezték az elsõ meleg napsugarakat, és közben kézimunkáztak. Bárcsak tudnám, mi értelme ennek az unalmas hímzésnek! A mamának már

Részletesebben

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ A Móra Könyvkiadó a Szepes Mária Alapítvány támogatója. Az alapítvány célja az író teljes életmûvének gondozása, még kiadatlan írásainak megjelentetése,

Részletesebben

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget Kovács Gabriella Hát ennyi volt... Hát ennyi volt érezte, hogy itt az út vége. Tehetetlenül, fáradtan feküdt a hideg kövön a fagyos szélben és nem akart többé engedelmeskedni a teste. Már nem érzett fájdalmat

Részletesebben

LEE CHILD 10 RÖGÖS ÚT

LEE CHILD 10 RÖGÖS ÚT 1. fejezet Jack Reacher egy dupla feketét rendelt, csokireszelék és cukor nélkül, nem porceláncsészében, hanem mûanyag pohárban, és még mielõtt kihozták volna a kávét az asztalához, végignézte, ahogy egy

Részletesebben

Gegus Ida: LILIOM KIRÁLYKISASSZONY

Gegus Ida: LILIOM KIRÁLYKISASSZONY Gegus Ida: LILIOM KIRÁLYKISASSZONY Volt egyszer a világon egy király, akit a népe nagyon szeretett. Csak egy búsította az ország népét. A király hallani sem akarta, amikor arról beszéltek neki, hogy ültessen

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 231-232 T á r g y s o r o z

Részletesebben

IZSÁK FELESÉGET KAP. Pasarét, 2012. február 12. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 1Mózes 24,1-21

IZSÁK FELESÉGET KAP. Pasarét, 2012. február 12. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 1Mózes 24,1-21 Pasarét, 2012. február 12. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza IZSÁK FELESÉGET KAP Lekció: 1Mózes 24,1-21 Alapige: 1Mózes 24,7 Az Úr, az ég Istene, aki kihozott engem atyám házából és rokonságom

Részletesebben

Közeledtek 2012 megtapasztalása felé, megkezdődik a magok elvetése, hogy növekedjen a fizikai bolygó rezgésszáma. Ez az ami rajtatok múlik.

Közeledtek 2012 megtapasztalása felé, megkezdődik a magok elvetése, hogy növekedjen a fizikai bolygó rezgésszáma. Ez az ami rajtatok múlik. Ide gyűjtöttem össze kivonatolva az információkat, amelyeket Kryon 2012-vel kapcsolatban tett közzé... Mindenkinek ajánlom továbbá Lee Carroll Végzetgyár című témába vágó cikkét 2012-ről, valamint a magyar

Részletesebben

T.Ágoston László A lovak állva álmodnak

T.Ágoston László A lovak állva álmodnak T.Ágoston László A lovak állva álmodnak Alszol, öreg? fordult a férje felé az asszony. Megigazította feje alatt a kispárnát, és lélekben felkészült a nagy beszélgetésre. Nem, nem alszom. Jár az agyam,

Részletesebben

1. Melléklet. 2. Melléklet. Interjú D.-vel. Dobbantó Rap G. D. & B. A. Zs. Geri a nagy parker, Azt hiszi, hogy ő a Marveles Peter Parker

1. Melléklet. 2. Melléklet. Interjú D.-vel. Dobbantó Rap G. D. & B. A. Zs. Geri a nagy parker, Azt hiszi, hogy ő a Marveles Peter Parker 194 1. Melléklet Dobbantó Rap G. D. & B. A. Zs. Ez itt a Dobbantó! Was is das? Ez nem gáz! Kriszbá az osztályfőnökünk Vele cool az egyéni fejlődési tervünk Edit nénit se felejtsük el hozzá fordulunk, ha

Részletesebben

A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek

A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek Lekció: Lk. 15.1-3, 11b-32/Textus: Péld. 4.1-6, 17.6, 20.29, 13.24, 19.18, 23.13-16, 20.11, 22.6, 17.21, 17.25, 19.13, 20.20-21 2013. okt. 13. A bölcsesség otthon.

Részletesebben

Kovács Hortenzia. Lángoló Szívek

Kovács Hortenzia. Lángoló Szívek Kovács Hortenzia Lángoló Szívek 1. fejezet Csodaszép tavaszi reggelre ébredtek a Londoni utcák, talán mi emberek nem is tudunk olyan dolgokat értékelni igazán, mint pl. hajnalhasadás előtt az a néhány

Részletesebben

Tizenharmadik lecke Juszuf és Gergely

Tizenharmadik lecke Juszuf és Gergely Tizenharmadik lecke Juszuf és Gergely Vendégek jönnek Te, Gergely, nem akarsz fölkelni? Tizenegy óra van! Mi van? Már tizenegy óra? És te már fönn vagy? Akkor nekem is föl kell kelnem. Mindjárt itt vannak

Részletesebben

Németh István. Mini(mális) próza. Helló, Dzsó!

Németh István. Mini(mális) próza. Helló, Dzsó! Németh István Mini(mális) próza Helló, Dzsó! Ne haragudj, hogy zavarlak, méghozzá egy olyan nyelven, amelyiknek talán egy szavát se érted. Meg azért se neheztelj rám, ha majd ezt a telefonhívásomat kinyomtatva

Részletesebben

Obama elnök 2014. július 18-i nyilatkozata Ukrajnáról 2014.07.18.

Obama elnök 2014. július 18-i nyilatkozata Ukrajnáról 2014.07.18. Obama elnök 2014. július 18-i nyilatkozata Ukrajnáról 2014.07.18. Elnöki nyilatkozat Ukrajnáról Fehér Ház James S. Brady sajtószoba July 18, 2014 11:52 AZ ELNÖK: Jó napot kívánok. A tegnapi napon a maláj

Részletesebben

Budai Református Egyházközség. Advent

Budai Református Egyházközség. Advent Budai Református Egyházközség 2013 Advent ...meglátogat minket a felkelő fény a magasságból, hogy világítson azoknak, akik sötétségben s a halál árnyékában lakoznak, hogy ráigazítsa lábunkat a békesség

Részletesebben

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Újpest-Belsőváros 2004. 03. 14. Loránt Gábor IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Alapige (textus): Neh 1 és Lk 11,1 Lectio: Neh 1 Lk 11,1: Történt egyszer, hogy valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá

Részletesebben

A fölkelő nap legendája

A fölkelő nap legendája Prof. Dr. Tapolyai Mihály A fölkelő nap legendája Máréfalvi barátaimnak mestereim egyikéről Dr. Szalay Károly pszichiáter emlékére Dr. Szalay Károly pszichiáter élete (1894-1973) Régen mesternek hívtuk

Részletesebben

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Több éves gyakorlattal fejlesztették tökélyre kifinomult praktikáik egész arzenálját. Kódszavaik tárháza régi, legendássá vált esetekből épült fel, ám legtöbbször

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

Bányai Tamás. A Jóság völgye

Bányai Tamás. A Jóság völgye Bányai Tamás A Jóság völgye - Nem sikerült - suttogta Ria alig hallhatóan. - Azt hiszem senkinek sem fog sikerülni. Gézu értetlenül és csodálkozva nézett rá. A kötés alatt mintha kikerekedett volna egy

Részletesebben

Keresztút Avilai Szent Terézzel

Keresztút Avilai Szent Terézzel Keresztút Avilai Szent Terézzel Teréz gyermekkora óta elmélkedik Jézus szenvedéséről. Évek hosszú sora óta szokásom volt, hogy majdnem minden este lefekvéskor, midőn elalvás előtt még utoljára Istennek

Részletesebben

A NÉGYOSZLOPOS KASTÉLY

A NÉGYOSZLOPOS KASTÉLY CAIDOS TIBOR A NÉGYOSZLOPOS KASTÉLY A meglepetés óriási volt. Talán az alkalom ünnepélyessége, lehet, hogy frissen vasalt włiába öltözött emberek tömege, de az is lehet, hogy 'hajtókákon aranyosan csillogó

Részletesebben

JAVÍTÓKULCS R FÜZET ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS. s u l i N o v a K h t. É R T É K E L É S I K Ö Z P O N T É V F O L Y A M

JAVÍTÓKULCS R FÜZET ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS. s u l i N o v a K h t. É R T É K E L É S I K Ö Z P O N T É V F O L Y A M 8. É V F O L Y A M ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS R FÜZET s u l i N o v a K h t. É R T É K E L É S I K Ö Z P O N T 2 0 0 6 Untitled-13 1 2006.03.01. 15:01:48 2 Untitled-13 2 2006.03.01. 15:01:48 3 Untitled-13

Részletesebben

Cecelia Ahern: Bennem élsz

Cecelia Ahern: Bennem élsz Cecelia Ahern: Bennem élsz Cecelia Ahern Bennem élsz (Részlet) Fordította Hussami Péter A fordítás alapjául szolgáló mű Cecelia Ahern: Thanks for the Memories (London: HarperCollins, 2008) (Részlet) Athenaeum

Részletesebben

I. AZ ÖREGÚR, hetvenesztendős, egyenes tartású, még szőkebajszú öregúr a takarékból jött ki. Kétszáz pengőcskét megint bedugott.

I. AZ ÖREGÚR, hetvenesztendős, egyenes tartású, még szőkebajszú öregúr a takarékból jött ki. Kétszáz pengőcskét megint bedugott. TÖRETLEN ÖREGÚR. I. AZ ÖREGÚR, hetvenesztendős, egyenes tartású, még szőkebajszú öregúr a takarékból jött ki. Kétszáz pengőcskét megint bedugott. «Igy szaporodik a vagyon!» mosolyogta és örömmel tiporta

Részletesebben

H úzd meg a határt. 172 II. rész Kortársnyomás

H úzd meg a határt. 172 II. rész Kortársnyomás 172 II. rész Kortársnyomás H úzd meg a határt Minden kategórián belül húzd alá azt az állítást, ami legjobban kifejezi a saját meggyőződésedet. Amelyikről úgy gondolod, hogy legjobban összefoglalja azt,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Bugyiné Kökény Gizella

Jegyzőkönyv. Bugyiné Kökény Gizella Jegyzőkönyv Készült: 2015. június 1-én 15 órai kezdettel megtartott soron következő testületi üléséről. Ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal Jászivány Jelen vannak: Tari András Mihályi Zoltán Bugyiné

Részletesebben

Deborah Hedstrom: Gábriel vagyok Fedezzük fel újra a karácsonyi történetet! Uram, kérlek, tedd újra elevenné történetedet!" Amikor először tanítottam

Deborah Hedstrom: Gábriel vagyok Fedezzük fel újra a karácsonyi történetet! Uram, kérlek, tedd újra elevenné történetedet! Amikor először tanítottam Deborah Hedstrom: Gábriel vagyok Fedezzük fel újra a karácsonyi történetet! Uram, kérlek, tedd újra elevenné történetedet!" Amikor először tanítottam a karácsonyi történetet, tágas tornácunkon álltam,

Részletesebben

DÖRNYEI KÁLMÁN: BANKI MESÉK 13-15. FEJEZET

DÖRNYEI KÁLMÁN: BANKI MESÉK 13-15. FEJEZET DÖRNYEI KÁLMÁN: BANKI MESÉK 13-15. FEJEZET 13. Ha megnyerte, nehogy vigye! Egyre kevésbé tudok a küldetésemre koncentrálni. Lehet, hogy az illuzionista megsejtette, hogy a nyomában vagyok, és mindenféle

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

Hogyan vezesd jól a céged? 1/12 Írta: Dr. Nemes Imre

Hogyan vezesd jól a céged? 1/12 Írta: Dr. Nemes Imre Hogyan vezesd jól a céged? 1/12 Hogyan vezesd jól a céged? 2/12 HOGYAN VEZESD JÓL A CÉGED? Miről szól ez az írás? Cégvezetőként számos dologra kell odafigyeled azért, hogy a piac diktálta versenyben, a

Részletesebben

Szentendrei emlék BALLAI LÁSZLÓ COPYRIGHT 2002, BALLAI LÁSZLÓ, MINDEN JOG FENNTARTVA.

Szentendrei emlék BALLAI LÁSZLÓ COPYRIGHT 2002, BALLAI LÁSZLÓ, MINDEN JOG FENNTARTVA. BALLAI LÁSZLÓ Szentendrei emlék COPYRIGHT 2002, BALLAI LÁSZLÓ, MINDEN JOG FENNTARTVA. MEGJELENT AZ EZREDVÉG IRODALMI, MŰVÉSZETI ÉS TÁRSADALOMKRITIKAI FOLYÓIRAT XIV ÉVFOLYAM, 6-7. (2004. JÚNIUS-JÚLIUSI)

Részletesebben

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban?

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? A Jövô diákja Felkelni nehéz dolog, fél hét elôtt sosem sikerül. Az indulásig hátra lévô fél óra arra ugyan elég volna, hogy magamra rángassak valamit, aztán

Részletesebben

A Ki mit tud számomra egyik legmeglep bb résztvev jével beszélgetek, Kator Bálint 9/ A. osztályos tanulóval.

A Ki mit tud számomra egyik legmeglep bb résztvev jével beszélgetek, Kator Bálint 9/ A. osztályos tanulóval. A Ki mit tud számomra egyik legmeglep bb résztvev jével beszélgetek, Kator Bálint 9/ A osztályos tanulóval. Bevallom, nem sokat tudtam rólad, meglep dve láttam, hogy két számban is indultál a vetélked

Részletesebben

SZKA_103_20. A modul szerzôje: Takáts Rita SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 3. ÉVFOLYAM

SZKA_103_20. A modul szerzôje: Takáts Rita SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 3. ÉVFOLYAM é n é s a v i l á g Enyém tiéd modul szerzôje: Takáts Rita SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 3. ÉVFOLYM SZK_103_20 tanári Enyém tiéd 3. évfolyam 259 MODULVÁZLT tevékenység célja, I. Ráhangolás,

Részletesebben

Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek?

Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek? Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek? Tudod, az úgy van próbált Verena beszélgetést kezdeményezni Alexandrával a reggelinél. Nyújtotta a szavakat, nem nagyon tudta, hogyan mondja meg négyéves kislányának,

Részletesebben

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYV. A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYV. A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYVE JEGYZ KÖNYV A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l Készült: Szirák Község Önkormányzat hivatalos helységében

Részletesebben

Egy lépéssel a kortársak előtt

Egy lépéssel a kortársak előtt Egy lépéssel a kortársak előtt A nagy feltalálók mindig megelőzik saját korukat. A BÁNKUTI MotorSport 12 éves tehetsége, Vaskó Dominik egy nap versenymérnök, vagy feltaláló szeretne lenni. Ezt az álmát

Részletesebben

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről.

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. 9. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Művelődési Ház /Jobbágyi Lakótelep 7. Ép./ Jelen voltak: Farkas

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYV. A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYV. A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYVE A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l JEGYZ KÖNYV Készült: Szirák Község Önkormányzat hivatalos helységében 3044 Szirák,

Részletesebben

SZKA_106_29. A modul szerzője: Nahalka István. é n é s a v i l á g SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 6. ÉVFOLYAM

SZKA_106_29. A modul szerzője: Nahalka István. é n é s a v i l á g SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 6. ÉVFOLYAM tanulás egész SZK_106_29 é n é s a v i l á g életen át modul szerzője: Nahalka István SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 6. ÉVFOLYM 418 Szociális, életviteli és környezeti kompetenciák tanári

Részletesebben