1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NOCUTIL TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NOCUTIL TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?"

Átírás

1 NOCUTIL 0,2 MG TABLETTA Nocutil 0,1 mg tabletta Nocutil 0,2 mg tabletta Hatóanyag: Nocutil 0,1 mg tabletta: 0,10 mg dezmopresszin-acetát (megfelel 0,089 mg dezmopresszinnek) tablettánként. Nocutil 0,2 mg tabletta: 0,20 mg dezmopresszin-acetát (megfelel 0,178 mg dezmopresszinnek) tablettánként. Segédanyagok: Vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, povidon, burgonyakeményítõ, laktóz monohidrát (0,1 mg tabletta: 60 mg, 0,2 mg-os tabletta: 120 mg) Leírás: Tabletta: fehér színû, mindkét oldalán domború, egyik oldalán felezõbemetszéssel ellátott tabletta. Csomagolás: 30 db tabletta nedvességmegkötõ betéttel ellátott, fehér, csavaros, garanciazáras, gyermekbiztos, PP kupakkal lezárt fehér, HDPE tartályban és dobozban. Gyártó és a forgalomba hozatali engedély jogosultja: Gebro Pharma GmbH, Fieberbrunn, A-6391 Ausztria. 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NOCUTIL TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? A tabletták hatóanyaga az antidiuretikus hatással rendelkezõ dezmopresszin, mely csökkenti a képzõdõ vizelet mennyiségét. A dezmopresszint szintetikusan állítják elõ, de hatása megegyezik a szervezetben képzõdõ természetes anyag vizelet mennyiségét szabályozó hatásával. Javallat: Az éjszakai ágybavizelés (enuresis nocturna) kezelésére adható 5 évesnél idõsebb gyermekek esetében ( ha a nem-gyógyszeres kezelési próbálkozások eredménytelenek vagy nem kellõen hatékonyak voltak). A centrális diabetes insipidus kezelésére, mely olyan betegség, amikor a vizelet mennyisége a normálist többszörösen meghaladja és beteget állandó jelleggel nagyfokú szomjúság gyötri. Ez az állapot agysebészeti beavatkozás vagy az agyat ért trauma következtében is kialakulhat. 2. TUDNIVALÓK A NOCUTIL TABLETTA ALKALMAZÁSA ELÕTT Nem alkalmazható a Nocutil tabletta: 1.

2 A készítménnyel szembeni túlérzékenység (allergiás reakció) jelentkezése esetén, mint pl. bõrviszketés, bõrvörösödés, nehézlégzés, (ld. a készítmény összetevõi részt). 5 éves kor alatt; Nem megfelelõ antidiuretikus hormon (ADH) képzõdés estén.(ezt a diagnózist is orvosa tudatja Önnel). Ha éjjel nappal sok vizet vagy más folyadékot (beleértve az alkoholt is) iszik. Ha szívbetegségben szenved vagy más okból kifolyólag vizelthajtó (vízhajtó) gyógyszer(eke)t szed. Hyponatraemia esetén, (amikor a vérben alacsony a nátrium mennyisége). Enyhe vagy súlyos veseelégtelenség esetén. 65 évesnél idõsebb betegek esetén a primer enuresis nocturna kezelésére. súlyos (IIB típusú) Willebrand betegség; 5%-os VIII. faktor aktivitású betegek; VIII. faktor antitestek. Feltétlenül tudassa orvosával, ha: Cisztikus fibrózisban (= mukoviszcidózis; örökletes anyagcsere betegség) szenved. Coronaria a szívet ellátó ér) betegségben szenved. Magas vérnyomása van Krónikus vesebetegsége van. Terhes vagy tervezi azt. Szoptat. Terhesség, szoptatás: Terhesség esetén a diabetes insipidus kezeléshez a gyógyszer adagját kezelõorvosának kell mágallapítania, aki vérnyomását is ellenõrizni fogja, mivel megnõ a terhességgel összefüggésben jelentkezõ magas vérnyomás elõfordulásának veszélye. Ha szoptat kérje ki orvosa vagy gyógyszerésze tanácsát. A dezmopresszin jelentéktelen hányada került az anyatejbe, a csecsemõkön jelentkezõ mellékhatás nem ismert. Fontos információk a Nocutil tabletta egyes összetevõirõl: Tejcukor érzékenységben (laktóz intoleranciában) figyelembe kell venni, hogy a 0,1 mg-os tabletta 60 mg, a 0,2 mg-os tabletta 120 mg tejcukrot is tartalmaz tablettánként. Egyéb gyógyszerek alkalmazása (gyógyszerkölcsönhatás): Bizonyos gyógyszerek befolyásolhatják más gyógyszerek hatását. Feltétlenül tájékoztassa kezelõorvosát vagy gyógyszerészét, ha más gyógyszert is szed vagy szedett a közelmúltban, akkor is, ha azok recept nélkül kaphatók, különös tekintettel az alább felsoroltakra: indometacin vagy más nem-szteroid gyulladáscsökkentõ (NSAID) gyógyszerek, a szérum emelkedett lipid-szintjének kezelésére alkalmazott klofibrát, a szülési fájdalmat stimuláló oxytocin, depresszió kezelésére szolgáló szerek un.: triciklusos antidepresszánsok, az antidepresszív gyógyszerek körébe tartozó szelektív szerotonin reutake gátlók, pl. fluoxetin, klórpromazin, karbamazepin, 2.

3 hasmenés kezelésére használt loperamid, cukorbetgség kezelésére javallt glibenclamid, depresszió kezelésére használt lítium, szívbetegség kezelésére használt bármilyen gyógyszer. A készítmény hatásai a gépjármûvezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre Nem vizsgálták a gépjármûvezetéshez és a gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre kifejtett hatását. 3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A NOCUTIL TABLETTÁT? Erre vonatkozóan kövesse orvosa tanácsát. Az orvos által megállapított adag, kizárólag Önre vonatkozik. Ha az adagolást illetõen kételyei merülnek fel, vagy nem biztos valamiben, kérje gyógyszerésze segítségét. Gyógyszerét mindig azonos idõben vagy étkezés elõtt, vagy étkezés után vegye be. A gyógyszer bevételéhez tilos sok folyadékot inni, ez a tilalom az úszás során történõ víznyelésre is vonatkozik. Betegség, hasmenés vagy egyéb víz- és elektrolitháztartás egyensúlyzavar esetén a Nocutil tabletta bevételét fel kell függeszteni. Hányás, hasmenés estén a Nocutil tabletta belvételét abba kell hagyni, mindaddig amíg állapota rendezõdik. Éjszakai ágybavizelés: Az éjszakai ágybavizelés kezelésének szokásos kezdõ adagja 0,2 mg lefekvés elõtt. Ezt az adagot kezelõorvosa 0,4 mg-ig növelheti, ha a 0,2 mg-os adag hatékonysága nem kielégítõ. A gyógyszer hatékonysága fokozható, ha a beteg a lefekvés elõtt a folyadék fogyasztását kerüli. A gyógyszer alkalmazása elõtt 1 és alkalmazása után 8 óra hosszáig folyadékot csak kifejezett szomjúságérzet esetén lehet inni minimális mennyiségben. 3 hónapos Nocutil kezelés után, a kezelõorvos javaslatára, kb. 1 hétre fel kell függeszteni a Nocutil kezelést annak eldöntése érdekében, hogy a továbbiakban kell-e folytatni a terápiát. Diabetes insipidus: A diabetes insipidus szokásos kezdõ adagja 3-szor 0,1 mg naponta. A szükséges napi adagot orvosa egyénileg fogja meghatározni, a gyógyszer szokásos napi adagja 3-szor 0,1-0,2 mg. Néhány esetben a napi adag akár 1,2 mg (3-szor 0,4 mg/nap) is lehet. Ha a Nocutil kezelés hatékonyságát túlzottan erõsnek, vagy gyengének érzi, errõl tájékoztassa kezelõorvosát. Ha elfelejtette alkalmazni a Nocutil tablettát: Ilyenkor csak a következõ adagot vegye be. Ha az elõírtnál több Nocutil tablettát vett be (túladagolás): A túladagolás folytán a szervezetben túlzott vízfelhalmozódás következhet be. Ennek következménye lehet az enyhe vérnyomás emelkedés, szapora szívverés, kipirulás, fejfájás, görcsroham, rossz közérzet és 3.

4 gyomorfájdalom. Ha ilyen tüneteket észlel, rögtön értesítse orvosát. 4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszernek, a Nocutil tablettának is lehetnek mellékhatásai. A kezelt beteg közül a legtöbben nem tapasztalnak semmilyen problémát a Nocutil tabletta szedése során. Az éjszakai ágybavizelés és a diabetes insipidus kezelésekor leggyakrabban jelentkezõ mellékhatások, melyek 100 kezelt beteg közül egyet érintenek: fejfájás, gyomorfájdalom és rossz közérzet. Nagyon ritkán elõforduló mellékhatások, melyek kezelt beteg közül egyet érintenek: a vér alacsony nátrium tartalma és gyermekeknél emocionális zavarok. Ezek a mellékhatások a Nocutil tabletta adagjának csökkentésével megelõzhetõk, vagy megszüntethetõk. Izolált esetekben (1 eset kezelt betegre) allegriás bõrreakciókat és akut, általános allergiás (túlérzékenységi) reakciókat jelentettek. A Nocutil tabletta bevételekor fontos, hogy csökkentse a folyadékbevitelt. Ha túl sok folyadékot iszik, szervezetében túlzott vízfelhalmozódás következhet be, melynek következtében a nátrium koncentráció lecsökken, és ez görcsrohamokat eredményezhet. Az idõs és nagyon fiatal gyerekek erre hatásra mégérzékenyebbek lehetnek. Mivel a vízretenció súlygyarapodást eredményez ezért ha testtömegebén hírtelen változást észlel, errõl feltétlenül tájékoztassa kezelõorvosát. Ha hosszantartó fejfájás, hányinger vagy súlyos gyomorfájdalmat észlel, azoonal forduljon kezelõorvosához. Ha ezen tünetek bármelyikét vagy más szokatlan hatást észlel, feltétlenül tájékoztassa kezelõorvosát, gyógyszerészét. Jegyezze fel, hogy az észlelt tünetek mikor kezdõdtek és mennyi ideig tartanak. 5. TÁROLÁS Legfeljebb 25 C-on tárolandó. A gyógyszert csak a dobozon feltüntetett lejárati idõn belül szabad felhasználni. A kezelés befejezése után a fel nem használt gyógyszereket vigye vissza a gyógyszertárba, ahol gondoskodnak a megmaradt tabletták biztonságos megsemmisítésérõl. A gyógyszer gyermekektõl elzárva tartandó! OGYI-T /01 Nocutil 0,1 mg tabletta 30 db OGYI-T /02 Nocutil 0,2 mg tabletta 30 db 4.

5 Betegtájékoztató OGYI eng.száma: /40/

Betegtájékoztató CODOXY 10 MG RETARD TABLETTA

Betegtájékoztató CODOXY 10 MG RETARD TABLETTA CODOXY 10 MG RETARD TABLETTA Codoxy 5 mg retard tabletta Codoxy 10 mg retard tabletta Codoxy 20 mg retard tabletta Codoxy 40 mg retard tabletta Codoxy 80 mg retard tabletta oxikodon-hidroklorid HATÓANYAG:

Részletesebben

HATÓANYAG: 2,00 mg, ill. 4,00 mg doxazozin (2,43 mg ill. 4,86 mg doxazozin-mezilát formájában) tablettánként.

HATÓANYAG: 2,00 mg, ill. 4,00 mg doxazozin (2,43 mg ill. 4,86 mg doxazozin-mezilát formájában) tablettánként. CARDURA 4 MG TABLETTA Cardura 2 mg tabletta Cardura 4 mg tabletta doxazozin HATÓANYAG: 2,00 mg, ill. 4,00 mg doxazozin (2,43 mg ill. 4,86 mg doxazozin-mezilát formájában) tablettánként. SEGÉDANYAG: Magnézium-sztearát,

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Povidon K-25, magnézium-sztearát, karboxilmetil-keményítõ-nátrium, talkum, kukoricakeményítõ.

SEGÉDANYAG: Povidon K-25, magnézium-sztearát, karboxilmetil-keményítõ-nátrium, talkum, kukoricakeményítõ. ALGOPYRIN 500 MG TABLETTA Algopyrin 500 mg tabletta metamizol-nátrium HATÓANYAG: 500 mg metamizol-nátrium tablettánként. SEGÉDANYAG: Povidon K-25, magnézium-sztearát, karboxilmetil-keményítõ-nátrium, talkum,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rubophen 500 mg tabletta paracetamol

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rubophen 500 mg tabletta paracetamol Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Rubophen 500 mg tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

Betegtájékoztató MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA. Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid

Betegtájékoztató MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA. Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid HATÓANYAG: Miderizone 50 mg filmtabletta: 50 mg tolperizon-hidroklorid filmtablettánként.

Részletesebben

1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A LAMOTRIGINE HEXAL TABLETTA?

1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A LAMOTRIGINE HEXAL TABLETTA? LAMOTRIGINE HEXAL 25 MG TABLETTA Lamotrigine HEXAL 25 mg tabletta Lamotrigine HEXAL 50 mg tabletta Lamotrigine HEXAL 100 mg tabletta Hatóanyag: 25 mg, 50 mg, ill. 100 mg lamotrigin tablettánként. Segédanyagok:

Részletesebben

4. sz. melléklete az OGYI-T-20 060/01-06 sz. forgalomba hozatali engedély módosításának

4. sz. melléklete az OGYI-T-20 060/01-06 sz. forgalomba hozatali engedély módosításának 4. sz. melléklete az OGYI-T-20 060/01-06 sz. forgalomba hozatali engedély módosításának BETEGTÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2006. április 24. Szám: 21 093/41/2005 Eloadó: Molnár Éva Tárgy: Betegtájékoztató módosítása

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Betegtájékoztató: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Bila-Git filmtabletta papaverin-hidroklorid, homatropin-metilbromid, dehidrokólsav

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Bila-Git filmtabletta papaverin-hidroklorid, homatropin-metilbromid, dehidrokólsav BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Bila-Git filmtabletta papaverin-hidroklorid, homatropin-metilbromid, dehidrokólsav Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára

Részletesebben

Betegtájékoztató RIVOTRIL 2 MG TABLETTA. Rivotril 0,5 mg tabletta Rivotril 2 mg tabletta klonazepám

Betegtájékoztató RIVOTRIL 2 MG TABLETTA. Rivotril 0,5 mg tabletta Rivotril 2 mg tabletta klonazepám RIVOTRIL 2 MG TABLETTA Rivotril 0,5 mg tabletta Rivotril 2 mg tabletta klonazepám HATÓANYAG: 0,5 mg, ill. 2 mg klonazepám tablettánként. SEGÉDANYAG: Rivotril 0,5 mg tabletta: vörös vas-oxid, magnézium-sztearát,

Részletesebben

Egyéb összetevõk: Tabletta mag: mikrokristályos cellulóz, povidon K-30, talkum, szilícium-dioxid, magnéziumsztearát,

Egyéb összetevõk: Tabletta mag: mikrokristályos cellulóz, povidon K-30, talkum, szilícium-dioxid, magnéziumsztearát, NAPROXEN NATRIUM-B 550 MG FILMTABLETTA Naproxen Natrium-B 275 mg filmtabletta Naproxen Natrium-B 550 mg filmtabletta naproxén-nátrium Mit tartalmaznak a Naroxen-Natrium-B tabletták? Hatóanyag: Naproxen

Részletesebben

Betegtájékoztató RYTMONORM 300 MG FILMTABLETTA. Rytmonorm 150 mg filmtabletta Rytmonorm 300 mg filmtabletta propafenon-hidroklorid

Betegtájékoztató RYTMONORM 300 MG FILMTABLETTA. Rytmonorm 150 mg filmtabletta Rytmonorm 300 mg filmtabletta propafenon-hidroklorid RYTMONORM 300 MG FILMTABLETTA Rytmonorm 150 mg filmtabletta Rytmonorm 300 mg filmtabletta propafenon-hidroklorid HATÓANYAG: 150 mg propafenon-hidroklorid ill. 300 mg propafenon-hidroklorid filmtablettánként.

Részletesebben

Betegtájékoztató BISOBLOCK 10 MG TABLETTA. Bisoblock 5 mg tabletta Bisoblock 10 mg tabletta bizoprolol

Betegtájékoztató BISOBLOCK 10 MG TABLETTA. Bisoblock 5 mg tabletta Bisoblock 10 mg tabletta bizoprolol BISOBLOCK 10 MG TABLETTA Bisoblock 5 mg tabletta Bisoblock 10 mg tabletta bizoprolol HATÓANYAG: 5 mg tabletta: 5,00 mg bizoprolol-fumarát tablettánként. 10 mg tabletta: 10,0 mg bizoprolol-fumarát tablettánként.

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Seractil Dolo 200 mg filmtabletta Seractil Dolo 300 mg filmtabletta dexibuprofén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Seractil Dolo 200 mg filmtabletta Seractil Dolo 300 mg filmtabletta dexibuprofén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára dexibuprofén Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

Betegtájékoztató SERTRALIN SANDOZ 50 MG FILMTABLETTA. Sertralin Sandoz 50 mg filmtabletta Sertralin Sandoz 100 mg filmtabletta szertralin

Betegtájékoztató SERTRALIN SANDOZ 50 MG FILMTABLETTA. Sertralin Sandoz 50 mg filmtabletta Sertralin Sandoz 100 mg filmtabletta szertralin SERTRALIN SANDOZ 50 MG FILMTABLETTA Sertralin Sandoz 50 mg filmtabletta Sertralin Sandoz 100 mg filmtabletta szertralin HATÓANYAG: 50 mg filmtabletta: 50,0 mg szertralin (55,95 mg szertlanin-hidroklorid

Részletesebben

Betegtájékoztató CONVULEX 300 MG RETARD FILMTABLETTA. Convulex 300 mg retard filmtabletta Convulex 500 mg retard filmtabletta nátrium-valproát

Betegtájékoztató CONVULEX 300 MG RETARD FILMTABLETTA. Convulex 300 mg retard filmtabletta Convulex 500 mg retard filmtabletta nátrium-valproát CONVULEX 300 MG RETARD FILMTABLETTA Convulex 300 mg retard filmtabletta Convulex 500 mg retard filmtabletta nátrium-valproát HATÓANYAG: Convulex 300 mg retard filmatbletta: 300 mg nátrium-valproát retard

Részletesebben

HATÓANYAG: Bromokriptin. Minden egyes tabletta 2,5 mg bromokriptint tartalmaz 2,87 mg bromokriptin-mezilát formájában.

HATÓANYAG: Bromokriptin. Minden egyes tabletta 2,5 mg bromokriptint tartalmaz 2,87 mg bromokriptin-mezilát formájában. BROMOCRIPTIN-RICHTER 2,5 MG TABLETTA Bromocriptin-Richter 2,5 mg tabletta bromokriptin HATÓANYAG: Bromokriptin. Minden egyes tabletta 2,5 mg bromokriptint tartalmaz 2,87 mg bromokriptin-mezilát formájában.

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. FenoSwiss 160 mg kemény kapszula. fenofibrát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. FenoSwiss 160 mg kemény kapszula. fenofibrát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA FenoSwiss 160 mg kemény kapszula fenofibrát Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg

Részletesebben

Betegtájékoztató FOBIVEN 150 MG RETARD KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató FOBIVEN 150 MG RETARD KEMÉNY KAPSZULA FOBIVEN 150 MG RETARD KEMÉNY KAPSZULA Fobiven 37.5 mg retard kemény kapszula Fobiven 75 mg retard kemény kapszula Fobiven 150 mg retard kemény kapszula venlafaxin HATÓANYAG: Venlafaxin. Fobiven 37,5 mg

Részletesebben

ELLENJAVALLAT: Ne alkalmazza az Etopro-t, ha allergiás (túlérzékeny) a topiramátra vagy az Etopro bármely összetevõjére.

ELLENJAVALLAT: Ne alkalmazza az Etopro-t, ha allergiás (túlérzékeny) a topiramátra vagy az Etopro bármely összetevõjére. ETOPRO 50 MG FILMTABLETTA ETOPRO 25 MG, 50 MG, 100 MG ÉS 200 MG FILMTABLETTA topiramát HATÓANYAG: 25 mg tabletta: egy tabletta 25 mg topiramátot tartalmaz. 50 mg tabletta: egy tabletta 50 mg topiramátot

Részletesebben

Betegtájékoztató VEROSPIRON 50 MG KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató VEROSPIRON 50 MG KEMÉNY KAPSZULA VEROSPIRON 50 MG KEMÉNY KAPSZULA Verospiron 25 mg tabletta Verospiron 50 mg kemény kapszula Verospiron 100 mg kemény kapszula spironolakton HATÓANYAG: Verospiron 25 mg tabletta: 25,0 mg spironolakton tablettánként.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Gyógyszer betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Tramalgic 50 mg kemény kapszula tramadol-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Tramalgic 50 mg kemény kapszula tramadol-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tramalgic 50 mg kemény kapszula tramadol-hidroklorid Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. -

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató METFOGAMMA 850 MG FILMTABLETTA. Metfogamma 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid

Betegtájékoztató METFOGAMMA 850 MG FILMTABLETTA. Metfogamma 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid METFOGAMMA 850 MG FILMTABLETTA Metfogamma 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid HATÓANYAG: Metformin-hidroklorid. 850 mg metformin-hidroklorid filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Hipromellóz, polividon,

Részletesebben

Betegtájékoztató ARAVA 10 MG FILMTABLETTA. Arava 10 mg filmtabletta (Aventis Pharma)

Betegtájékoztató ARAVA 10 MG FILMTABLETTA. Arava 10 mg filmtabletta (Aventis Pharma) ARAVA 10 MG FILMTABLETTA Arava 10 mg filmtabletta (Aventis Pharma) HATÓANYAG: 10 mg leflunomidum filmtablettánként. SEGÉDANYAGOK: Magnézium-sztearát, vízmentes szilicium-dioxid, polividon K-25, kukoricakeményítõ,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Irtucalan 75 mg filmtabletta Irtucalan 150 mg filmtabletta Irtucalan 300 mg filmtabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Irtucalan 75 mg filmtabletta Irtucalan 150 mg filmtabletta Irtucalan 300 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 75 mg filmtabletta 150 mg filmtabletta 300 mg filmtabletta Irbezartán Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Talliton 6,25 mg tabletta Talliton 12,5 mg tabletta Talliton 25 mg tabletta.

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Talliton 6,25 mg tabletta Talliton 12,5 mg tabletta Talliton 25 mg tabletta. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Talliton 6,25 mg tabletta Talliton 12,5 mg tabletta Talliton 25 mg tabletta karvedilol Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Gyári dokumentációs szám: BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Ketilept

Részletesebben

Betegtájékoztató ROXERA 10 MG FILMTABLETTA

Betegtájékoztató ROXERA 10 MG FILMTABLETTA ROXERA 10 MG FILMTABLETTA Roxera 5 mg filmtabletta Roxera 10 mg filmtabletta Roxera 15 mg filmtabletta Roxera 20 mg filmtabletta Roxera 30 mg filmtabletta Roxera 40 mg filmtabletta rozuvasztatin HATÓANYAG:

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Revicet 10 mg préselt szopogató tabletta cetirizin-dihidroklorid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Revicet 10 mg préselt szopogató tabletta cetirizin-dihidroklorid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Revicet 10 mg préselt szopogató tabletta cetirizin-dihidroklorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Betegtájékoztató LIPIDIL SUPRA 160 MG FILMTABLETTA. LIPIDIL SUPRA 160 mg filmtabletta fenofibrát. HATÓANYAG: 160 mg fenofibrát filmtablettánként.

Betegtájékoztató LIPIDIL SUPRA 160 MG FILMTABLETTA. LIPIDIL SUPRA 160 mg filmtabletta fenofibrát. HATÓANYAG: 160 mg fenofibrát filmtablettánként. LIPIDIL SUPRA 160 MG FILMTABLETTA LIPIDIL SUPRA 160 mg filmtabletta fenofibrát. HATÓANYAG: 160 mg fenofibrát filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Nátrium-lauril-szulfát, nátrium-sztearil-fumarát, kolloid vízmentes

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, kroszkarmellóz-nátrium, hipromellóz, mikrokristályos cellulóz, mannit.

SEGÉDANYAG: Vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, kroszkarmellóz-nátrium, hipromellóz, mikrokristályos cellulóz, mannit. ASTONIN 0,1 MG TABLETTA Astonin 0,1 mg tabletta fludrokortizon HATÓANYAG: 0,10 mg fludrokortizon.tablettánként. SEGÉDANYAG: Vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, kroszkarmellóz-nátrium,

Részletesebben

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PIRACETAM AL 800 FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PIRACETAM AL 800 FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? PIRACETAM AL 800 MG FILMTABLETTA Piracetam AL 800 filmtabletta Hatóanyag: 800 mg piracetám filmtablettánként. Segédanyagok: kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, kroszkarmellóz-nátrium, povidon,

Részletesebben

Betegtájékoztató SUPRASTIN TABLETTA. Suprastin tabletta klórpiramin. HATÓANYAG: 25 mg klórpiramin-hidroklorid tablettánként.

Betegtájékoztató SUPRASTIN TABLETTA. Suprastin tabletta klórpiramin. HATÓANYAG: 25 mg klórpiramin-hidroklorid tablettánként. SUPRASTIN TABLETTA Suprastin tabletta klórpiramin HATÓANYAG: 25 mg klórpiramin-hidroklorid tablettánként. SEGÉDANYAG: Sztearinsav, zselatin, karboximetilkeményítõ-nátrium (A típus), talkum, burgonyakeményítõ,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Terbigen 250 mg-os tabletta terbinafin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Terbigen 250 mg-os tabletta terbinafin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Terbigen 250 mg-os tabletta terbinafin Mielott elkezdené gyógyszerét szedni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Tartsa meg a betegtájékoztatót,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Rileptid 1

Részletesebben

Betegtájékoztató GLIMEPIRID-ZENTIVA 4 MG TABLETTA

Betegtájékoztató GLIMEPIRID-ZENTIVA 4 MG TABLETTA GLIMEPIRID-ZENTIVA 4 MG TABLETTA Glimepirid-Zentiva 1 mg tabletta Glimepirid-Zentiva 2 mg tabletta Glimepirid-Zentiva 4 mg tabletta glimepirid HATÓANYAG: Glimepirid, minden egyes tabletta 1, ill. 2, ill.

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐIRAT BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Glucobay

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA atorvasztatin Mielott elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Actonel 35 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Voltaren

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmese BETEGTÁJÉKOZTATÓ:

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Perdox 0,5 mg filmtabletta Perdox 1 mg filmtabletta Perdox 2 mg

Részletesebben

Glindia 3 mg tabletta: sárga vas-oxid (E 172), magnézium-sztearát, povidon K 30, A típusú karboximetilkeményítõ-nátrium,

Glindia 3 mg tabletta: sárga vas-oxid (E 172), magnézium-sztearát, povidon K 30, A típusú karboximetilkeményítõ-nátrium, GLINDIA 4 MG TABLETTA Glindia 1 mg tabletta Glindia 2 mg tabletta Glindia 3 mg tabletta Glindia 4 mg tabletta glimepirid HATÓANYAG: 1 mg, 2 mg, 3 mg vagy 4 mg glimepirid tablettánként. SEGÉDANYAG: Glindia

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Hidroxipropilcellulóz, magnézium-sztearát, hipromellóz, titán-dioxid (E 171), sárga vas-oxid (E 172), makrogol 4000 és talkum.

SEGÉDANYAG: Hidroxipropilcellulóz, magnézium-sztearát, hipromellóz, titán-dioxid (E 171), sárga vas-oxid (E 172), makrogol 4000 és talkum. EUCREAS 50 MG/1000 MG FILMTABLETTA Eucreas 50 mg/850 mg filmtabletta Eucreas 50 mg/1000 mg filmtabletta vildagliptin/metformin-hidroklorid HATÓANYAG: Vildagliptin és a metformin-hidroklorid. 50 mg vildagliptin

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Diovan

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Codoxy 5 mg retard tabletta Codoxy 10 mg retard tabletta Codoxy 20 mg retard tabletta Codoxy 40 mg retard tabletta Codoxy 80 mg retard tabletta Hatóanyag:

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Myconafine 250 mg tabletta terbinafin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Myconafine 250 mg tabletta terbinafin Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Myconafine 250 mg tabletta terbinafin Mielott elkezdené szedni

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Doxazosin Hexal 2 mg tabletta Doxazosin Hexal 4 mg tabletta doxazozin

Részletesebben

Betegtájékoztató ALGOPYRIN 1 G/2 ML OLDATOS INJEKCIÓ. Algopyrin 1 g/2 ml oldatos injekció metamizol-nátrium

Betegtájékoztató ALGOPYRIN 1 G/2 ML OLDATOS INJEKCIÓ. Algopyrin 1 g/2 ml oldatos injekció metamizol-nátrium ALGOPYRIN 1 G/2 ML OLDATOS INJEKCIÓ Algopyrin 1 g/2 ml oldatos injekció metamizol-nátrium HATÓANYAG: 1 g metamizol-nátrium 2 ml-es ampullánként. SEGÉDANYAG: Injekcióhoz való víz. JAVALLAT: Erõs vagy egyéb

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Aveksin 37,5 mg retard kemény kapszula Aveksin 75 mg retard kemény kapszula Aveksin 150 mg retard kemény kapszula venlafaxin Mielott elkezdené szedni

Részletesebben

Betegtájékoztató BREXIN 20 MG POR BELSÕLEGES OLDATHOZ

Betegtájékoztató BREXIN 20 MG POR BELSÕLEGES OLDATHOZ BREXIN 20 MG POR BELSÕLEGES OLDATHOZ Brexin 20 mg tabletta Brexin 20 mg pezsgõtabletta Brexin 20 mg por belsõleges oldathoz piroxikám-betadex HATÓANYAG: Tabletta: 20 mg piroxikámmal egyenértékû 191,2 mg

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. OLANZAPIN LILLY 2,5 mg bevont tabletta. OLANZAPIN LILLY 15 mg bevont tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. OLANZAPIN LILLY 2,5 mg bevont tabletta. OLANZAPIN LILLY 15 mg bevont tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA OLANZAPIN LILLY 2,5 mg bevont tabletta OLANZAPIN LILLY 5 mg bevont tabletta OLANZAPIN LILLY 7,5 mg bevont tabletta OLANZAPIN LILLY 10 mg bevont tabletta

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ Domperidon-EP 10 mg tabletta domperidon

Részletesebben

Betegtájékoztató METFORMIN SANDOZ 850 MG FILMTABLETTA. Meglucon 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid

Betegtájékoztató METFORMIN SANDOZ 850 MG FILMTABLETTA. Meglucon 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid METFORMIN SANDOZ 850 MG FILMTABLETTA Meglucon 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid HATÓANYAG: 850 mg metformin-hidroklorid (megfelel 662,7 mg metforminnak) filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Tablettamag:

Részletesebben

BETEGTEGTÁJÉKOZTATÓ. 1. Milyen típusú gyógyszer a Torvacard és milyen betegségesk esetén alkalmazható?

BETEGTEGTÁJÉKOZTATÓ. 1. Milyen típusú gyógyszer a Torvacard és milyen betegségesk esetén alkalmazható? BETEGTEGTÁJÉKOZTATÓ Mielott elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, figyelmesen olvassa el a betegtájékoztatót! Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplo információkra a késobbiekben is szüksége

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Mofimutral 500 mg filmtabletta Mikofenolát-mofetil

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Mofimutral 500 mg filmtabletta Mikofenolát-mofetil BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Mofimutral 500 mg filmtabletta Mikofenolát-mofetil Mielott elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

Betegtájékoztató GLIMEPIRID-RATIOPHARM 4 MG TABLETTA. Glimepirid-ratiopharm 4 mg tabletta. HATÓANYAG: Glimepirid. 4 mg glimepirid tablettánként.

Betegtájékoztató GLIMEPIRID-RATIOPHARM 4 MG TABLETTA. Glimepirid-ratiopharm 4 mg tabletta. HATÓANYAG: Glimepirid. 4 mg glimepirid tablettánként. GLIMEPIRID-RATIOPHARM 4 MG TABLETTA Glimepirid-ratiopharm 4 mg tabletta HATÓANYAG: Glimepirid. 4 mg glimepirid tablettánként. SEGÉDANYAG: Laktóz-monohidrát, A típusú karboximetil-keményítõ-nátrium, mikrokristályos

Részletesebben

Betegtájékoztató TELVIRAN 400 MG TABLETTA. Telviran 200 mg tabletta Telviran 400 mg tabletta Telviran 800 mg tabletta aciklovir

Betegtájékoztató TELVIRAN 400 MG TABLETTA. Telviran 200 mg tabletta Telviran 400 mg tabletta Telviran 800 mg tabletta aciklovir TELVIRAN 400 MG TABLETTA Telviran 200 mg tabletta Telviran 400 mg tabletta Telviran 800 mg tabletta aciklovir HATÓANYAG: Aciklovir. A Telviran 200 mg tabletta 200 mg, a Telviran 400 mg tabletta 400 mg,

Részletesebben

Betegtájékoztató GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA Gabagamma 100 mg kemény kapszula Gabagamma 300 mg kemény kapszula Gabagamma 400 mg kemény kapszula gabapentin HATÓANYAG: Gabapentin. Minden kemény kapszula 100 mg, 300

Részletesebben

Betegtájékoztató LAMICTAL 25 MG TABLETTA

Betegtájékoztató LAMICTAL 25 MG TABLETTA LAMICTAL 25 MG TABLETTA Lamictal 25 mg tabletta Lamictal 50 mg tabletta Lamictal 100 mg tabletta Lamictal 5 mg diszpergálódó/rágótabletta Lamictal 200 mg diszpergálódó/rágótabletta lamotrigin HATÓANYAG:

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA ALZEPIL 5 mg szájban diszpergálódó tabletta ALZEPIL 10 mg szájban

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ebetrexat 2,5 mg tabletta Ebetrexat 5 mg tabletta Ebetrexat 10 mg tabletta.

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ebetrexat 2,5 mg tabletta Ebetrexat 5 mg tabletta Ebetrexat 10 mg tabletta. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ebetrexat 2,5 mg tabletta Ebetrexat 5 mg tabletta Ebetrexat 10 mg tabletta metotrexát Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Aspirin Plus C Forte 800 mg/480 mg pezsgőtabletta. acetilszalicilsav és aszkorbinsav

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Aspirin Plus C Forte 800 mg/480 mg pezsgőtabletta. acetilszalicilsav és aszkorbinsav Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Aspirin Plus C Forte 800 mg/480 mg pezsgőtabletta acetilszalicilsav és aszkorbinsav Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Losartan/Hydrochlorothiazide Bluefish 50 mg/12,5 mg filmtabletta Losartan/Hydrochlorothiazide Bluefish 100 mg/25 mg filmtabletta (lozartán-kálium / hidroklorotiazid)

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Zovirax 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió aciklovir

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Zovirax 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió aciklovir Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Zovirax 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió aciklovir Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Cezera 5 mg filmtabletta levocetirizin-dihidroklorid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Cezera 5 mg filmtabletta levocetirizin-dihidroklorid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Cezera 5 mg filmtabletta levocetirizin-dihidroklorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert

Részletesebben

Betegtájékoztató JANUMET 50 MG/1000 MG FILMTABLETTA. Janumet 50 mg/1000 mg filmtabletta szitagliptin/metformin-hidroklorid

Betegtájékoztató JANUMET 50 MG/1000 MG FILMTABLETTA. Janumet 50 mg/1000 mg filmtabletta szitagliptin/metformin-hidroklorid JANUMET 50 MG/1000 MG FILMTABLETTA Janumet 50 mg/1000 mg filmtabletta szitagliptin/metformin-hidroklorid HATÓANYAG: Szitagliptin és a metformin. Minden filmtabletta (tabletta) 50 mg szitagliptint (foszfát-monohidrát

Részletesebben

Betegtájékoztató DICLOFENAC-RATIOPHARM 50 MG FILMTABLETTA. Diclofenac-ratiopharm 50 mg filmtabletta diklofenák-nátrium

Betegtájékoztató DICLOFENAC-RATIOPHARM 50 MG FILMTABLETTA. Diclofenac-ratiopharm 50 mg filmtabletta diklofenák-nátrium DICLOFENAC-RATIOPHARM 50 MG FILMTABLETTA Diclofenac-ratiopharm 50 mg filmtabletta diklofenák-nátrium HATÓANYAG: 50,0 mg diklofenák-nátrium filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Tablettamag: vízmentes kolloid

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Emillan

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!?betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

HATÓANYAG: Everolimusz. 0,25 mg, 0,5 mg, 0,75 mg vagy 1,0 mg everolimuszt tartalmaz tablettánként.

HATÓANYAG: Everolimusz. 0,25 mg, 0,5 mg, 0,75 mg vagy 1,0 mg everolimuszt tartalmaz tablettánként. CERTICAN 0,5 MG TABLETTA Certican 0,25 mg tabletta Certican 0,5 mg tabletta Certican 0,75 mg tabletta Certican 1,0 mg tabletta everolimusz HATÓANYAG: Everolimusz. 0,25 mg, 0,5 mg, 0,75 mg vagy 1,0 mg everolimuszt

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Xefo 4 mg filmtabletta Xefo 8 mg filmtabletta lornoxikám

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Xefo 4 mg filmtabletta Xefo 8 mg filmtabletta lornoxikám Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Xefo 4 mg filmtabletta Xefo 8 mg filmtabletta lornoxikám Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Milgamma neuro 100/100 mg bevont tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Milgamma neuro 100/100 mg bevont tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Milgamma neuro 100/100 mg bevont tabletta benfotiamin (zsíroldékony B 1 -vitamin), piridoxin-hidroklorid (B 6 -vitamin) Olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek xilometazolin-hidroklorid és dexpantenol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pramipexol Synthon 1,1 mg tabletta. pramipexol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pramipexol Synthon 1,1 mg tabletta. pramipexol BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pramipexol Synthon 1,1 mg tabletta pramipexol Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Betegtájékoztató BISOPROLOL-RATIOPHARM 5 MG TABLETTA. Bisoprolol-ratiopharm 10 mg tabletta bizoprolol-fumarát

Betegtájékoztató BISOPROLOL-RATIOPHARM 5 MG TABLETTA. Bisoprolol-ratiopharm 10 mg tabletta bizoprolol-fumarát BISOPROLOL-RATIOPHARM 5 MG TABLETTA Bisoprolol-ratiopharm 10 mg tabletta bizoprolol-fumarát HATÓANYAG: Bizoprolol-fumarát. 10,0 mg bizoprolol-fumarát (egyenértékû 8,48 mg bizoprolollal) tablettánként.

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. DHC Continus 60 mg retard tabletta dihidrokodein-hidrogén-tartarát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. DHC Continus 60 mg retard tabletta dihidrokodein-hidrogén-tartarát Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA DHC Continus 60 mg retard tabletta dihidrokodein-hidrogén-tartarát

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 4 sz BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Dopegyt 250 mg filmtabletta Dopegyt 500 mg filmtabletta. vízmentes metildopa

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Dopegyt 250 mg filmtabletta Dopegyt 500 mg filmtabletta. vízmentes metildopa BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Dopegyt 250 mg filmtabletta Dopegyt 500 mg filmtabletta vízmentes metildopa Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol Bluefish 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Részletesebben

Betegtájékoztató POLCORTOLONE 4 MG TABLETTA. Polcortolone 4 mg tabletta triamcinolon. HATÓANYAG: 4 mg triamcinolon tablettánként.

Betegtájékoztató POLCORTOLONE 4 MG TABLETTA. Polcortolone 4 mg tabletta triamcinolon. HATÓANYAG: 4 mg triamcinolon tablettánként. POLCORTOLONE 4 MG TABLETTA Polcortolone 4 mg tabletta triamcinolon HATÓANYAG: 4 mg triamcinolon tablettánként. SEGÉDANYAG: Burgonyakeményítõ, magnézium-sztearát, laktóz-monohidrát. JAVALLAT: A Polcortolone

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Portiron

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Voltaren

Részletesebben

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató HYPEROL TABLETTA. Hyperol tabletta karbamid-peroxid. HATÓANYAG: 1,00 g karbamid-peroxid tablettánként. SEGÉDANYAG: Citromsav.

Betegtájékoztató HYPEROL TABLETTA. Hyperol tabletta karbamid-peroxid. HATÓANYAG: 1,00 g karbamid-peroxid tablettánként. SEGÉDANYAG: Citromsav. HYPEROL TABLETTA Hyperol tabletta karbamid-peroxid HATÓANYAG: 1,00 g karbamid-peroxid tablettánként. SEGÉDANYAG: Citromsav. JAVALLAT: A Hyperol tabletta az alábbi esetekben alkalmazható: -fertõtlenítés;

Részletesebben

Betegtájékoztató BEN-U-RON 40 MG/ML SZIRUP. Ben-u-ron 40 mg/ml szirup paracetamol

Betegtájékoztató BEN-U-RON 40 MG/ML SZIRUP. Ben-u-ron 40 mg/ml szirup paracetamol BEN-U-RON 40 MG/ML SZIRUP Ben-u-ron 40 mg/ml szirup paracetamol HATÓANYAG: 40,0 mg paracetamol 1 ml szirupban. SEGÉDANYAG: Sico Yellow Orange 85 (E110), propil-parahidroxibenzoát (E116), metil-parahidroxibenzoát

Részletesebben

Betegtájékoztató SAIZEN CLICK.EASY 8 MG POR ÉS OLDÓSZER O. Saizen click.easy 8 mg por és oldószer oldatos injekcióhoz szomatropin

Betegtájékoztató SAIZEN CLICK.EASY 8 MG POR ÉS OLDÓSZER O. Saizen click.easy 8 mg por és oldószer oldatos injekcióhoz szomatropin SAIZEN CLICK.EASY 8 MG POR ÉS OLDÓSZER O Saizen click.easy 8 mg por és oldószer oldatos injekcióhoz szomatropin HATÓANYAG: 8 mg szomatropin (rekombináns humán növekedési hormon). SEGÉDANYAG: Szacharóz,

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Lansoptol 15 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Lansoptol 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanszoprazol HATÓANYAG: Lanszoprazol. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Gyógyszer betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Fosicard Plus 20 mg/12,5 mg tabletta fozinopril-nátrium/hidroklorotiazid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Fosicard Plus 20 mg/12,5 mg tabletta fozinopril-nátrium/hidroklorotiazid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Fosicard Plus 20 mg/12,5 mg tabletta fozinopril-nátrium/hidroklorotiazid Mielott elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

Betegtájékoztató LATANOPROST PFIZER 0,05 MG/ML OLDATOS SZEMCSEPP. Latanoprost Pfizer 0,05 mg/ml oldatos szemcsepp latanoproszt

Betegtájékoztató LATANOPROST PFIZER 0,05 MG/ML OLDATOS SZEMCSEPP. Latanoprost Pfizer 0,05 mg/ml oldatos szemcsepp latanoproszt LATANOPROST PFIZER 0,05 MG/ML OLDATOS SZEMCSEPP Latanoprost Pfizer 0,05 mg/ml oldatos szemcsepp latanoproszt HATÓANYAG: Latanoproszt. SEGÉDANYAG: Benzalkónium-klorid 50%, nátrium-klorid, nátrium-dihidrogén-foszfát-monohidrát

Részletesebben