1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A LAMOTRIGINE HEXAL TABLETTA?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A LAMOTRIGINE HEXAL TABLETTA?"

Átírás

1 LAMOTRIGINE HEXAL 25 MG TABLETTA Lamotrigine HEXAL 25 mg tabletta Lamotrigine HEXAL 50 mg tabletta Lamotrigine HEXAL 100 mg tabletta Hatóanyag: 25 mg, 50 mg, ill. 100 mg lamotrigin tablettánként. Segédanyagok: Magnézium-sztearát, povidon, A típusú karboximetilkeményítõ-nátrium, laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz. A forgalomba hozatali engedély jogosultja Magyarországon: HEXAL Hungária Kft., Budapest 1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A LAMOTRIGINE HEXAL TABLETTA? A lamotrigin az epilepszia különbözõ típusainak kezelésére alkalmas, az ún. antiepileptikumok csoportjába tartozó hatóanyag. A Lamotrigine HEXAL tabletta tulajdonságainál fogva az epilepszia részleges és kiterjedt görcsrohamainak kezelésére használható felnõtteknél és serdülõknél önmagában, illetve más epilepszia elleni szerekkel együtt is. 2. TUDNIVALÓK A LAMOTRIGINE HEXAL TABLETTA SZEDÉSE ELÕTT Kérjük, találjon idõt arra, hogy figyelmesen elolvassa az alábbi információt, mivel ez segíti Önt a Lamotrigine HEXAL tabletta megfelelõ alkalmazásában. Mikor NEM szedheti a Lamotrigin tablettát? Ha Ön valaha szedett Lamotrigint vagy a gyógyszer egyéb összetevõit tartalmazó készítményt és azok szokatlan vagy allergiás reakciót okoztak. A gyógyszer alkalmazása 12 éves kor alatt nem ajánlott. Amennyiben a felsoroltak bármelyike érinti Önt és nem kérte ki orvosa vagy gyógyszerésze véleményét, tegye azt meg minél elõbb, még a gyógyszer bevétele elõtt. Mikor kell különösen vigyázni a Lamotrigine Hexal tabletta szedésével? Különös óvatosság szükséges, ha Ön: szedett más epilepszia elleni készítményt, melynek hatóanyaga karbamazepin, vagy fenitoin volt, és amelyek 1.

2 szokatlan allergiás reakciót okoztak; veseproblémában szenved; májmûködési zavarokban szenved; Parkinson-betegsége van; más, Lamotrigin hatóanyagot tartalmazó gyógyszert szed; más epilepszia elleni készítményt - mint valproát, karbamazepin, fenobarbitál, fenitoin vagy primidon hatóanyagtartalmú gyógyszer - szed; fogamzásgátló tablettát szed, vagy tervezi ezek alkalmazását; etinilösztradiol és levonorgesztrel hatóanyagú (fogamzásgátló) készítményt szed; terhes vagy terhességet tervez a közeljövõben; szoptat vagy a közeljövõben szoptatni fog. Amennyiben a felsoroltak bármelyike érinti Önt és nem kérte ki orvosa vagy gyógyszerésze véleményét, tegye azt meg minél elõbb, még a gyógyszer bevétele elõtt. Ne szedje be a Lamotrigine HEXAL tablettát, ha korábban allergiás reakciója alakult ki a gyógyszerre! Cukorérzékenység Ha Ön intoleráns bizonyos cukorfajtákkal szemben, forduljon orvosához, mielõtt beszedné ezt a gyógyszerkészítményt. Tejcukor-érzékenyek vegyék figyelembe, hogy a készítmény laktózt tartalmaz. Terhesség és szoptatás alatt a gyógyszer használatát beszélje meg kezelõorvosával! Befolyásolja-e a Lamotrigine HEXAL tabletta a gépjármûvezetõi és gépkezelõi képességeket? Elõfordultak egyes mellékhatások (mint kettõs látás és szédülés) a Lamotrigine HEXAL tablettával történt terápia során, amelyek a tapasztalatok alapján befolyásolhatják a gépkocsivezetés és egyéb gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Ezért a gyógyszer alkalmazásának elsõ szakaszában - egyénenként meghatározandó ideig - jármûvet vezetni vagy baleseti veszéllyel járó munkát végezni tilos. A továbbiakban az orvos egyedileg határozza meg a tilalom mértékét. A Lamotrigin tabletta szedése egyéb gyógyszerekkel A kezelés megkezdése elõtt tájékoztassa orvosát, ha bármilyen más gyógyszert szed, ill. szedett a közelmúltban, beleértve a fogamzásgátló tablettát, és egyéb gyógyszereket! Ne feledkezzék meg a vény nélkül vásárolt gyógyszerekrõl sem! Az együtt szedett gyógyszerek ugyanis megváltoztathatják a Lamotrigine HEXAL tabletta hatását és adagolását. 3. HOGYAN KELL SZEDNI A LAMOTRIGINE HEXAL TABLETTÁT? A gyógyszer kizárólag orvosi rendelvényre, az orvos által elõírt adagban és ideig szedhetõ! Kezelõorvosával való megbeszélés nélkül ne változtasson az adagon, és ne szakítsa meg a kezelést! Figyelmeztetés: A kezelõorvosa az alábbiaktól eltérõ utasításokat is adhat. 2.

3 Fontos, hogy gyógyszerét az orvos által elõírtak szerint szedje, és ha bizonytalan, mindig kérdezze meg a kezelõorvosát! Az orvos attól függõen írja fel az adagot, hogy szed-e más epilepszia elleni gyógyszert, és ha igen, melyiket. Különösen fontos ez a körültekintés, ha valproát nevû hatóanyagot tartalmazó gyógyszert szed. A gyógyszerész a gyógyszer dobozára írja fel, hogy hány tablettát kell bevennie egy nap és hány alkalommal. Ha a felírást elvesztette, vagy ha nem biztos az adagolásban, kérdezze meg kezelõorvosát vagy gyógyszerészét! Felnõttek és serdülõk A szokásos fenntartó adag epilepszia kezelésére 100 mg és 200 mg között van, amelyet naponta egyszer vagy két részre elosztva kell bevenni. A terápiát jóval alacsonyabb dózissal, a 25 mg - os tabletta napi egyszeri bevételével kell kezdeni, amelyet az orvos utasításának megfelelõen fokozatosan emelhet, heteken át. Felnõttek és serdülõk, amennyiben egyidejûleg más epilepszia elleni gyógyszert is szednek: Egyéb egyidejûleg szedett epilepszia elleni gyógyszerek esetén a Lamotrigine HEXAL kezdõ és fenntartó adagjának módosítására lehet szükség. A szokásos fenntartó adag akár mg is lehet. A terápiát jóval alacsonyabb dózissal kell kezdeni, amelyet az orvos utasításának megfelelõen fokozatosan emelhet, heteken át. A Lamotrigine HEXAL alkalmazása nem javallt 12 éves kor alatti gyermekeknek. A Lamotrigine HEXAL tablettát kevés vízzel vegye be! Ha Ön vese vagy májbetegségben szenved, a kezelõorvos jóval kisebb adagot írhat fel az ajánlottnál, attól függõen, hogy a betegség milyen súlyos. Fontos! Ne szakítsa meg hirtelen a gyógyszer szedését! Mindig konzultáljon elõtte a kezelõorvosával! 4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK A kívánt hatások mellett a gyógyszerek szedése során mellékhatások is elõfordulhatnak. Ha az alábbi tüneteket észleli, haladéktalanul értesítse kezelõorvosát, mivel komolyabb problémák is felléphetnek! A felsorolt reakciók némelyike fiatalabb korban gyakoribb az eddigi ismeretek szerint, ezért a szülõknek ezekre különösen oda kell figyelniük: - Váratlan bõrelváltozás, pl. bõrkiütés és/vagy a száj vagy a szem érzékenysége. - Az arc megduzzadása, felpuffadása. - Ha lázat, megfázásra emlékeztetõ tüneteket, nyirokduzzanatot vagy álmosságot észlel, vagy ha az epilepsziás tünetek romlanak, fõként a Lamotrigine HEXAL tablettával történõ kezelés elsõ hónapja során. - Ha nagyon fáradtnak kezdi érezni magát, ha szokatlan zúzódást vagy vérzést észlel, ha többször kap fertõzõ betegséget (pl. megfázás), mint korábban, vagy ha torokfájás alakul ki. 3.

4 Egyéb mellékhatások: A mellékhatások gyakoriságának beosztása: Nagyon gyakori a mellékhatás, ha 10 kezelt beteg közül egynél fordul elõ. Gyakori: kevesebb, mint 1:10, de több, mint 1:100 Nem gyakori: több, mint 1:100, de több, mint 1:1000 Ritka: több, mint 1:100, de több, mint 1: Nagyon ritka: kevesebb, mint 1: Bõrreakciók Nagyon gyakori a kiütés. Ritka: komoly bõrreakciók, beleértve a kiütést és a talpon vagy tenyéren, ill. a szájban keletkezõ hólyagocskákat, (Stevens-Johnson szindróma). Nagyon ritkán elõforduló, nagyon súlyos bõrreakció: hólyagosodás és hámlás a bõrfelszínen (toxikus epidermális nekrolízis). Hatása a vérképzésre Nagyon ritka a vérlemezkék számának és funkciójának csökkenése (sejtek, amelyek a véralvadási folyamatban vesznek részt), a fehérvérsejtek számának csökkenése, megmagyarázhatatlan zúzódások, vérzések, vérszegénység, a hematológiai (vér) értékek csökkenése, amely torok- és bõrsebekhez vezethet. Immunrendszerre gyakorolt hatása Nagyon ritkán elõfordul allergiás reakció (túlérzékenységi reakció). Hatása a pszichés állapotra Gyakori: túlérzékenység. Nem gyakori: az agresszió elõfordulása. Nagyon ritkán izomrángás, hallucináció, zavartság fordulhat elõ. Hatása a központi idegrendszerre Nagyon gyakori: fejfájás, szédülés. Gyakori: alvászavarok, remegés, szemrángás, koordinációvesztés. Nagyon ritka: izgatottság, bizonytalanság, mozgás-zavarok, a Parkinson kór tüneteinek rosszabbodása, izomtónus problémák, mint pl. a kéz és láb akaratlan mozgása, rángatózása, a rohamok számának növekedése. Szemrendellenességek Nagyon gyakori: kettõs látás, homályos látás. Ritka: kötõhártya-gyulladás. Gyomor és bélrendszer Gyakori: hányinger, hasmenés, hányás, egyéb gyomor és bélrendszeri panaszok. 4.

5 Hatása a májra Nagyon ritka: a májfunkciós vizsgálatok értékeinek növekedése, májelégtelenség, egyéb májfunkciós zavarok. Ezek okozhatnak bõrsárgaságot és szemfehérséget. Izom és csontváz Nagyon ritka: fájó és dagadt kötõszövetek, fájó izmok, erõtlenség. Egyéb hatások Gyakori: fáradtságérzet. Ha Ön a felsorolt mellékhatások bármelyikétõl szenved és ezek súlyosak, illetve hosszan tartanak, vagy bármilyen egyéb mellékhatást tapasztal, amely nem került felsorolásra ezen a tájékoztatón, kérjük azonnal értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. Mit tegyen, ha elfelejtette bevenni a tablettát? Ha elfelejtett bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut, majd folytassa a gyógyszer szedését az elõírás szerint! Mi a teendõ túladagolás esetén? Ha az elõírtnál több Lamotrigine HEXAL tablettát vett be, vagy ha tévedésbõl más vette be az Ön gyógyszerét, azonnal forduljon kezelõorvosához vagy a legközelebbi kórház sürgõsségi osztályához! 5. TÁROLÁS A gyógyszer különleges tárolást nem igényel. A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati idõn belül szabad felhasználni. A gyógyszer gyermekektõl elzárva tartandó. Ha a kezelõorvosa leállítja a tabletták szedését, kérjük, hogy az esetleg megmaradt gyógyszert juttassa vissza a gyógyszertárba! Csak akkor tartsa meg, ha a kezelõorvosa arra kéri! 6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Amennyiben további kérdése lenne gyógyszerrel vagy a betegséggel kapcslatban, forduljon orvosához vagy a gyógyszerészhez! OGYI-T-10150/01 OGYI-T-10151/01 5.

6 OGYI-T-10152/01 A betegtájékoztató OGYI. eng. száma: 7558/40/05 6.

Betegtájékoztató LAMICTAL 25 MG TABLETTA

Betegtájékoztató LAMICTAL 25 MG TABLETTA LAMICTAL 25 MG TABLETTA Lamictal 25 mg tabletta Lamictal 50 mg tabletta Lamictal 100 mg tabletta Lamictal 5 mg diszpergálódó/rágótabletta Lamictal 200 mg diszpergálódó/rágótabletta lamotrigin HATÓANYAG:

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Lamictal 25 mg tabletta Lamictal 50 mg tabletta Lamictal 100 mg tabletta Lamictal 2 mg rágótabletta/diszpergálódó tabletta Lamictal 5 mg rágótabletta/diszpergálódó

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató RIVOTRIL 2 MG TABLETTA. Rivotril 0,5 mg tabletta Rivotril 2 mg tabletta klonazepám

Betegtájékoztató RIVOTRIL 2 MG TABLETTA. Rivotril 0,5 mg tabletta Rivotril 2 mg tabletta klonazepám RIVOTRIL 2 MG TABLETTA Rivotril 0,5 mg tabletta Rivotril 2 mg tabletta klonazepám HATÓANYAG: 0,5 mg, ill. 2 mg klonazepám tablettánként. SEGÉDANYAG: Rivotril 0,5 mg tabletta: vörös vas-oxid, magnézium-sztearát,

Részletesebben

Egyéb összetevõk: Tabletta mag: mikrokristályos cellulóz, povidon K-30, talkum, szilícium-dioxid, magnéziumsztearát,

Egyéb összetevõk: Tabletta mag: mikrokristályos cellulóz, povidon K-30, talkum, szilícium-dioxid, magnéziumsztearát, NAPROXEN NATRIUM-B 550 MG FILMTABLETTA Naproxen Natrium-B 275 mg filmtabletta Naproxen Natrium-B 550 mg filmtabletta naproxén-nátrium Mit tartalmaznak a Naroxen-Natrium-B tabletták? Hatóanyag: Naproxen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Zantac

Részletesebben

Betegtájékoztató CONVULEX 300 MG RETARD FILMTABLETTA. Convulex 300 mg retard filmtabletta Convulex 500 mg retard filmtabletta nátrium-valproát

Betegtájékoztató CONVULEX 300 MG RETARD FILMTABLETTA. Convulex 300 mg retard filmtabletta Convulex 500 mg retard filmtabletta nátrium-valproát CONVULEX 300 MG RETARD FILMTABLETTA Convulex 300 mg retard filmtabletta Convulex 500 mg retard filmtabletta nátrium-valproát HATÓANYAG: Convulex 300 mg retard filmatbletta: 300 mg nátrium-valproát retard

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ AZ ERÔS ÉS RUGALMAS CSONTOKÉRT

BETEGTÁJÉKOZTATÓ AZ ERÔS ÉS RUGALMAS CSONTOKÉRT Betegjájékoztat/10x21/1C 3/24/05 12:44 PM Page 1 AZ ERÔS ÉS RUGALMAS CSONTOKÉRT BETEGTÁJÉKOZTATÓ Figyelmeztetés az orvosoknak! Ezen információs anyag csak azon betegnek adható át. akinek a kezelôorvosa

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Gyári dokumentációs szám: BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Ketilept

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Revicet 10 mg préselt szopogató tabletta cetirizin-dihidroklorid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Revicet 10 mg préselt szopogató tabletta cetirizin-dihidroklorid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Revicet 10 mg préselt szopogató tabletta cetirizin-dihidroklorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Myconafine 250 mg tabletta terbinafin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Myconafine 250 mg tabletta terbinafin Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Myconafine 250 mg tabletta terbinafin Mielott elkezdené szedni

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Voltaren

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Doxazosin Hexal 2 mg tabletta Doxazosin Hexal 4 mg tabletta doxazozin

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Carvedilol Grindeks 6,25 mg tabletta Carvedilol Grindeks 12,5 mg tabletta Carvedilol Grindeks 25 mg tabletta karvedilol Mielott elkezdené szedni ezt

Részletesebben

Betegtájékoztató CODOXY 10 MG RETARD TABLETTA

Betegtájékoztató CODOXY 10 MG RETARD TABLETTA CODOXY 10 MG RETARD TABLETTA Codoxy 5 mg retard tabletta Codoxy 10 mg retard tabletta Codoxy 20 mg retard tabletta Codoxy 40 mg retard tabletta Codoxy 80 mg retard tabletta oxikodon-hidroklorid HATÓANYAG:

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

ELLENJAVALLAT: Ne szedje a Levetiracetam Actavis-t, ha allergiás a levetiracetámra vagy a gyógyszer egyéb összetevõjére.

ELLENJAVALLAT: Ne szedje a Levetiracetam Actavis-t, ha allergiás a levetiracetámra vagy a gyógyszer egyéb összetevõjére. LEVETIRACETAM ACTAVIS 500 MG FILMTABLETTA Levetiracetam Actavis 500 mg filmtabletta levetiracetám HATÓANYAG: Levetiracetám. 500 mg, levetiracetám filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Kroszpovidon, povidon, vízmentes

Részletesebben

Betegtájékoztató METFORMIN SANDOZ 850 MG FILMTABLETTA. Meglucon 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid

Betegtájékoztató METFORMIN SANDOZ 850 MG FILMTABLETTA. Meglucon 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid METFORMIN SANDOZ 850 MG FILMTABLETTA Meglucon 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid HATÓANYAG: 850 mg metformin-hidroklorid (megfelel 662,7 mg metforminnak) filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Tablettamag:

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta rabeprazol-nátrium Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Mikrokristályos cellulóz, kalcium-hidrogén-foszfát, A típusú karboximetil-keményítõ-nátrium, és magnéziumsztearát.

SEGÉDANYAG: Mikrokristályos cellulóz, kalcium-hidrogén-foszfát, A típusú karboximetil-keményítõ-nátrium, és magnéziumsztearát. AMLODIPIN-TEVA 10 MG TABLETTA Amlodipin-Teva 5 mg tabletta Amlodipin-Teva 10 mg tabletta amlodipin HATÓANYAG: Amlodipin (amlodipin-bezilát formájában). Amlodipin-Teva 5 mg tabletta: 5 mg amlodipin (amlodipin-bezilát

Részletesebben

Betegtájékoztató SUPRASTIN TABLETTA. Suprastin tabletta klórpiramin. HATÓANYAG: 25 mg klórpiramin-hidroklorid tablettánként.

Betegtájékoztató SUPRASTIN TABLETTA. Suprastin tabletta klórpiramin. HATÓANYAG: 25 mg klórpiramin-hidroklorid tablettánként. SUPRASTIN TABLETTA Suprastin tabletta klórpiramin HATÓANYAG: 25 mg klórpiramin-hidroklorid tablettánként. SEGÉDANYAG: Sztearinsav, zselatin, karboximetilkeményítõ-nátrium (A típus), talkum, burgonyakeményítõ,

Részletesebben

Betegtájékoztató DEPAKINE CHRONO 300 MG FILMTABLETTA

Betegtájékoztató DEPAKINE CHRONO 300 MG FILMTABLETTA DEPAKINE CHRONO 300 MG FILMTABLETTA Depakine Chrono 300 mg filmtabletta Depakine Chrono 500 mg filmtabletta nátrium-valproát, valproinsav HATÓANYAG: Nátrium-valproát és valproinsav. SEGÉDANYAG: Depakine

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. FenoSwiss 160 mg kemény kapszula. fenofibrát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. FenoSwiss 160 mg kemény kapszula. fenofibrát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA FenoSwiss 160 mg kemény kapszula fenofibrát Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Tablettamag: laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, hidegen duzzadó keményítõ, A típusú karboximetilkeményítõ-nátrium,

SEGÉDANYAG: Tablettamag: laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, hidegen duzzadó keményítõ, A típusú karboximetilkeményítõ-nátrium, LEPTAM 25 MG FILMTABLETTA Leptam 25 mg filmtabletta Leptam 50 mg filmtabletta Leptam 100 mg filmtabletta Leptam 200 mg filmtabletta topiramát HATÓANYAG: 25 mg, 50 mg, 100 mg, 200 mg topiramát filmtablettánként.

Részletesebben

HATÓANYAG: 2,00 mg, ill. 4,00 mg doxazozin (2,43 mg ill. 4,86 mg doxazozin-mezilát formájában) tablettánként.

HATÓANYAG: 2,00 mg, ill. 4,00 mg doxazozin (2,43 mg ill. 4,86 mg doxazozin-mezilát formájában) tablettánként. CARDURA 4 MG TABLETTA Cardura 2 mg tabletta Cardura 4 mg tabletta doxazozin HATÓANYAG: 2,00 mg, ill. 4,00 mg doxazozin (2,43 mg ill. 4,86 mg doxazozin-mezilát formájában) tablettánként. SEGÉDANYAG: Magnézium-sztearát,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Zantac 150 mg filmtabletta Zantac 300 mg filmtabletta ranitidin

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Zantac 150 mg filmtabletta Zantac 300 mg filmtabletta ranitidin Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Zantac 150 mg filmtabletta Zantac 300 mg filmtabletta ranitidin Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

ELLENJAVALLAT: Ne alkalmazza az Etopro-t, ha allergiás (túlérzékeny) a topiramátra vagy az Etopro bármely összetevõjére.

ELLENJAVALLAT: Ne alkalmazza az Etopro-t, ha allergiás (túlérzékeny) a topiramátra vagy az Etopro bármely összetevõjére. ETOPRO 50 MG FILMTABLETTA ETOPRO 25 MG, 50 MG, 100 MG ÉS 200 MG FILMTABLETTA topiramát HATÓANYAG: 25 mg tabletta: egy tabletta 25 mg topiramátot tartalmaz. 50 mg tabletta: egy tabletta 50 mg topiramátot

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Betegtájékoztató: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Bila-Git filmtabletta papaverin-hidroklorid, homatropin-metilbromid, dehidrokólsav

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Bila-Git filmtabletta papaverin-hidroklorid, homatropin-metilbromid, dehidrokólsav BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Bila-Git filmtabletta papaverin-hidroklorid, homatropin-metilbromid, dehidrokólsav Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Suprastin tabletta klórpiramin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Suprastin tabletta klórpiramin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Suprastin tabletta klórpiramin Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg a betegtájékoztatót,

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Voltaren

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rubophen 500 mg tabletta paracetamol

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rubophen 500 mg tabletta paracetamol Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Rubophen 500 mg tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

Betegtájékoztató ROXERA 10 MG FILMTABLETTA

Betegtájékoztató ROXERA 10 MG FILMTABLETTA ROXERA 10 MG FILMTABLETTA Roxera 5 mg filmtabletta Roxera 10 mg filmtabletta Roxera 15 mg filmtabletta Roxera 20 mg filmtabletta Roxera 30 mg filmtabletta Roxera 40 mg filmtabletta rozuvasztatin HATÓANYAG:

Részletesebben

JAVALLAT: A Depakine 50 mg/ml szirup hatóanyaga a valproinsav, amit epilepszia kezelésére alkalmaznak.

JAVALLAT: A Depakine 50 mg/ml szirup hatóanyaga a valproinsav, amit epilepszia kezelésére alkalmaznak. DEPAKINE 50 MG/ML SZIRUP Depakine 50 mg/ml szirup valproinsav HATÓANYAG: 50 mg valproinsavat tartalmaz milliliterenként (7,50 g valproinsav 150 ml szirupban). SEGÉDANYAG: Propil-parahidroxi-benzoát, cseresznye

Részletesebben

Betegtájékoztató BISOBLOCK 10 MG TABLETTA. Bisoblock 5 mg tabletta Bisoblock 10 mg tabletta bizoprolol

Betegtájékoztató BISOBLOCK 10 MG TABLETTA. Bisoblock 5 mg tabletta Bisoblock 10 mg tabletta bizoprolol BISOBLOCK 10 MG TABLETTA Bisoblock 5 mg tabletta Bisoblock 10 mg tabletta bizoprolol HATÓANYAG: 5 mg tabletta: 5,00 mg bizoprolol-fumarát tablettánként. 10 mg tabletta: 10,0 mg bizoprolol-fumarát tablettánként.

Részletesebben

Betegtájékoztató BEN-U-RON 40 MG/ML SZIRUP. Ben-u-ron 40 mg/ml szirup paracetamol

Betegtájékoztató BEN-U-RON 40 MG/ML SZIRUP. Ben-u-ron 40 mg/ml szirup paracetamol BEN-U-RON 40 MG/ML SZIRUP Ben-u-ron 40 mg/ml szirup paracetamol HATÓANYAG: 40,0 mg paracetamol 1 ml szirupban. SEGÉDANYAG: Sico Yellow Orange 85 (E110), propil-parahidroxibenzoát (E116), metil-parahidroxibenzoát

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS, BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Irtucalan 75 mg filmtabletta Irtucalan 150 mg filmtabletta Irtucalan 300 mg filmtabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Irtucalan 75 mg filmtabletta Irtucalan 150 mg filmtabletta Irtucalan 300 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 75 mg filmtabletta 150 mg filmtabletta 300 mg filmtabletta Irbezartán Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Gyógyszer betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Cifloxin 250 mg filmtabletta Cifloxin 500 mg filmtabletta ciprofloxacin

Részletesebben

HATÓANYAG: Bromokriptin. Minden egyes tabletta 2,5 mg bromokriptint tartalmaz 2,87 mg bromokriptin-mezilát formájában.

HATÓANYAG: Bromokriptin. Minden egyes tabletta 2,5 mg bromokriptint tartalmaz 2,87 mg bromokriptin-mezilát formájában. BROMOCRIPTIN-RICHTER 2,5 MG TABLETTA Bromocriptin-Richter 2,5 mg tabletta bromokriptin HATÓANYAG: Bromokriptin. Minden egyes tabletta 2,5 mg bromokriptint tartalmaz 2,87 mg bromokriptin-mezilát formájában.

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Glucobay 50 mg tabletta Glucobay 100 mg tabletta akarbóz

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Glucobay 50 mg tabletta Glucobay 100 mg tabletta akarbóz Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Glucobay 50 mg tabletta Glucobay 100 mg tabletta akarbóz Mielott

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Gyógyszer betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Povidon K-25, magnézium-sztearát, karboxilmetil-keményítõ-nátrium, talkum, kukoricakeményítõ.

SEGÉDANYAG: Povidon K-25, magnézium-sztearát, karboxilmetil-keményítõ-nátrium, talkum, kukoricakeményítõ. ALGOPYRIN 500 MG TABLETTA Algopyrin 500 mg tabletta metamizol-nátrium HATÓANYAG: 500 mg metamizol-nátrium tablettánként. SEGÉDANYAG: Povidon K-25, magnézium-sztearát, karboxilmetil-keményítõ-nátrium, talkum,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Tramalgic 50 mg kemény kapszula tramadol-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Tramalgic 50 mg kemény kapszula tramadol-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tramalgic 50 mg kemény kapszula tramadol-hidroklorid Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. -

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Meloxicam Sandoz 7,5 mg tabletta. meloxikám

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Meloxicam Sandoz 7,5 mg tabletta. meloxikám Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Meloxicam Sandoz 7,5 mg tabletta meloxikám Mielott elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Etrixenal 250 mg tabletta. naproxén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Etrixenal 250 mg tabletta. naproxén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Etrixenal 250 mg tabletta naproxén Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmese BETEGTÁJÉKOZTATÓ:

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. OLANZAPIN LILLY 2,5 mg bevont tabletta. OLANZAPIN LILLY 15 mg bevont tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. OLANZAPIN LILLY 2,5 mg bevont tabletta. OLANZAPIN LILLY 15 mg bevont tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA OLANZAPIN LILLY 2,5 mg bevont tabletta OLANZAPIN LILLY 5 mg bevont tabletta OLANZAPIN LILLY 7,5 mg bevont tabletta OLANZAPIN LILLY 10 mg bevont tabletta

Részletesebben

Betegtájékoztató ROACCUTAN 10 MG LÁGY KAPSZULA. Roaccutan 10 mg lágy kapszula izotretinoin. HATÓANYAG: 10 mg izotretinoin lágy kapszulánként.

Betegtájékoztató ROACCUTAN 10 MG LÁGY KAPSZULA. Roaccutan 10 mg lágy kapszula izotretinoin. HATÓANYAG: 10 mg izotretinoin lágy kapszulánként. ROACCUTAN 10 MG LÁGY KAPSZULA Roaccutan 10 mg lágy kapszula izotretinoin HATÓANYAG: 10 mg izotretinoin lágy kapszulánként. SEGÉDANYAG: Hidrogénezett szójababolaj, sárga viasz, részlegesen hidrogénezett

Részletesebben

Betegtájékoztató SUPRASTIN INJEKCIÓ. Suprastin injekció klórpiramin. HATÓANYAG: 20 mg klórpiramin-hidroklorid (1 ml) ampullánként.

Betegtájékoztató SUPRASTIN INJEKCIÓ. Suprastin injekció klórpiramin. HATÓANYAG: 20 mg klórpiramin-hidroklorid (1 ml) ampullánként. SUPRASTIN INJEKCIÓ Suprastin injekció klórpiramin HATÓANYAG: 20 mg klórpiramin-hidroklorid (1 ml) ampullánként. SEGÉDANYAG: Injekcióhoz való desztillált víz. JAVALLAT: A Suprastin injekció (hatóanyaga

Részletesebben

HATÓANYAG: Alendronát-nátrium-trihidrát. A Fosamax tablettánként 70 mg alendronsavat tartalmaz nátrium-alendronát-trihidrát formájában.

HATÓANYAG: Alendronát-nátrium-trihidrát. A Fosamax tablettánként 70 mg alendronsavat tartalmaz nátrium-alendronát-trihidrát formájában. FOSAMAX 70 MG TABLETTA Fosamax 70 mg tabletta 70 mg alendronsav nátrium-alendronát-trihidrát formájában HATÓANYAG: Alendronát-nátrium-trihidrát. A Fosamax tablettánként 70 mg alendronsavat tartalmaz nátrium-alendronát-trihidrát

Részletesebben

Betegtájékoztató BREXIN 20 MG POR BELSÕLEGES OLDATHOZ

Betegtájékoztató BREXIN 20 MG POR BELSÕLEGES OLDATHOZ BREXIN 20 MG POR BELSÕLEGES OLDATHOZ Brexin 20 mg tabletta Brexin 20 mg pezsgõtabletta Brexin 20 mg por belsõleges oldathoz piroxikám-betadex HATÓANYAG: Tabletta: 20 mg piroxikámmal egyenértékû 191,2 mg

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Milgamma neuro 100/100 mg bevont tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Milgamma neuro 100/100 mg bevont tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Milgamma neuro 100/100 mg bevont tabletta benfotiamin (zsíroldékony B 1 -vitamin), piridoxin-hidroklorid (B 6 -vitamin) Olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Sanval 5 mg filmtabletta Sanval 10 mg filmtabletta. zolpidem-tartarát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Sanval 5 mg filmtabletta Sanval 10 mg filmtabletta. zolpidem-tartarát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sanval 5 mg filmtabletta Sanval 10 mg filmtabletta zolpidem-tartarát Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót!

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Zonegran 25 mg szájban diszpergálódó tabletta Zonegran 50 mg szájban diszpergálódó tabletta Zonegran 100 mg szájban diszpergálódó tabletta Zonegran 300

Részletesebben

Betegtájékoztató SYNTROXINE 50 MIKROGRAMM LÁGY KAPSZULA

Betegtájékoztató SYNTROXINE 50 MIKROGRAMM LÁGY KAPSZULA SYNTROXINE 50 MIKROGRAMM LÁGY KAPSZULA Syntroxine 13 mikrogramm lágy kapszula Syntroxine 25 mikrogramm lágy kapszula Syntroxine 50 mikrogramm lágy kapszula Syntroxine 75 mikrogramm lágy kapszula Syntroxine

Részletesebben

Betegtájékoztató TELVIRAN 400 MG TABLETTA. Telviran 200 mg tabletta Telviran 400 mg tabletta Telviran 800 mg tabletta aciklovir

Betegtájékoztató TELVIRAN 400 MG TABLETTA. Telviran 200 mg tabletta Telviran 400 mg tabletta Telviran 800 mg tabletta aciklovir TELVIRAN 400 MG TABLETTA Telviran 200 mg tabletta Telviran 400 mg tabletta Telviran 800 mg tabletta aciklovir HATÓANYAG: Aciklovir. A Telviran 200 mg tabletta 200 mg, a Telviran 400 mg tabletta 400 mg,

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Emillan

Részletesebben

Betegtájékoztató ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA

Betegtájékoztató ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Esomeprazol Actavis 20 mg gyomornedv ellenálló tabletta Esomeprazol Actavis 40 mg gyomornedv ellenálló tabletta ezomeprazol HATÓANYAG: Ezomeprazol

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓ A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Crestor

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tensiomin 12,5 mg tabletta Tensiomin 25 mg tabletta Tensiomin 50 mg tabletta Tensiomin 100 mg tabletta kaptopril Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ TERVEZET ( 2007 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

Betegtájékoztató MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA. Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid

Betegtájékoztató MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA. Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid HATÓANYAG: Miderizone 50 mg filmtabletta: 50 mg tolperizon-hidroklorid filmtablettánként.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS, BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Coldrex tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Coldrex tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Coldrex tabletta Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer orvosi rendelvény

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Dalacin C 150 mg kapszula BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Seractil Dolo 200 mg filmtabletta Seractil Dolo 300 mg filmtabletta dexibuprofén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Seractil Dolo 200 mg filmtabletta Seractil Dolo 300 mg filmtabletta dexibuprofén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára dexibuprofén Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

Betegtájékoztató ADIMET 1000 MG FILMTABLETTA. Metrivin 1000 mg filmtabletta metformin-hidroklorid

Betegtájékoztató ADIMET 1000 MG FILMTABLETTA. Metrivin 1000 mg filmtabletta metformin-hidroklorid ADIMET 1000 MG FILMTABLETTA Metrivin 1000 mg filmtabletta metformin-hidroklorid HATÓANYAG: Metformin-hidroklorid. 1000 mg metformin-hidrokloridot tartalmaz filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Tablettamag: povidon

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA ALZEPIL 5 mg szájban diszpergálódó tabletta ALZEPIL 10 mg szájban

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Mofimutral 500 mg filmtabletta Mikofenolát-mofetil

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Mofimutral 500 mg filmtabletta Mikofenolát-mofetil BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Mofimutral 500 mg filmtabletta Mikofenolát-mofetil Mielott elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium, magnézium-sztearát.

SEGÉDANYAG: Laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium, magnézium-sztearát. CINIE 100 MG TABLETTA Cinie 100 mg tabletta szumatriptán HATÓANYAG: 100 mg szumatriptán tablettánként (szumatriptán szukcinát formájában). SEGÉDANYAG: Laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium,

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Lansoptol 15 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Lansoptol 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanszoprazol HATÓANYAG: Lanszoprazol. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató NUROFEN 60 MG VÉGBÉLKÚP GYERMEKEKNEK. Nurofen 60 mg végbélkúp gyermekeknek ibuprofén. HATÓANYAG: 60 mg ibuprofén végbélkúponként.

Betegtájékoztató NUROFEN 60 MG VÉGBÉLKÚP GYERMEKEKNEK. Nurofen 60 mg végbélkúp gyermekeknek ibuprofén. HATÓANYAG: 60 mg ibuprofén végbélkúponként. NUROFEN 60 MG VÉGBÉLKÚP GYERMEKEKNEK Nurofen 60 mg végbélkúp gyermekeknek ibuprofén HATÓANYAG: 60 mg ibuprofén végbélkúponként. SEGÉDANYAG: Szilárd zsír 1: Whitepsol H 15, szilárd zsír 2: Whitepsol W 45.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sanval

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Emren 2,5 mg tabletta Emren 5 mg tabletta Emren 10 mg tabletta ramipril

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Emren 2,5 mg tabletta Emren 5 mg tabletta Emren 10 mg tabletta ramipril BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Emren 2,5 mg tabletta Emren 5 mg tabletta Emren 10 mg tabletta ramipril Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

Betegtájékoztató METFOGAMMA 850 MG FILMTABLETTA. Metfogamma 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid

Betegtájékoztató METFOGAMMA 850 MG FILMTABLETTA. Metfogamma 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid METFOGAMMA 850 MG FILMTABLETTA Metfogamma 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid HATÓANYAG: Metformin-hidroklorid. 850 mg metformin-hidroklorid filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Hipromellóz, polividon,

Részletesebben

Betegtájékoztató GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA Gabagamma 100 mg kemény kapszula Gabagamma 300 mg kemény kapszula Gabagamma 400 mg kemény kapszula gabapentin HATÓANYAG: Gabapentin. Minden kemény kapszula 100 mg, 300

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ADALAT GITS 30 ill BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Adalat

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató LINDYNETTE 75 MIKROGRAMM/20 MIKROGRAMM BEVONT TABLETTA. Lindynette 20 drazsé

Betegtájékoztató LINDYNETTE 75 MIKROGRAMM/20 MIKROGRAMM BEVONT TABLETTA. Lindynette 20 drazsé LINDYNETTE 75 MIKROGRAMM/20 MIKROGRAMM BEVONT TABLETTA Lindynette 20 drazsé Mielõtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen azalábbi betegtájékoztatót.tartsa meg e betegtájékoztatót, mert

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Gammasolde 1 mg filmtabletta. anasztrozol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Gammasolde 1 mg filmtabletta. anasztrozol BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Gammasolde 1 mg filmtabletta anasztrozol Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Dermyc 150 mg kemény kapszula. Dermyc 100 mg kemény kapszula. Dermyc 200 mg kemény kapszula

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Dermyc 150 mg kemény kapszula. Dermyc 100 mg kemény kapszula. Dermyc 200 mg kemény kapszula Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Dermyc 50 mg kemény kapszula Dermyc 100 mg kemény kapszula Dermyc

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Diovan

Részletesebben

Más gyógyszerrel egyidejûleg csak az orvos utasítása szerint szedhetõ, mivel együttes alkalmazásuk során módosulhat a gyógyszerek hatása.

Más gyógyszerrel egyidejûleg csak az orvos utasítása szerint szedhetõ, mivel együttes alkalmazásuk során módosulhat a gyógyszerek hatása. DERMYC 150 MG KEMÉNY KAPSZULA Dermyc 50 mg kapszula Dermyc 100 mg kapszula Dermyc 150 mg kapszula Dermyc 200 mg kapszula flukonazol 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A DERMYC KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta. pantoprazol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta. pantoprazol Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Bromocriptin-Richter 2,5 mg tabletta bromokriptin Mielott elkezdené

Részletesebben

4. sz. melléklete az OGYI-T-20243/01-06 sz. forgalomba hozatali engedélynek BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

4. sz. melléklete az OGYI-T-20243/01-06 sz. forgalomba hozatali engedélynek BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 4. sz. melléklete az OGYI-T-20243/01-06 sz. forgalomba hozatali engedélynek Budapest, 2006. október 30. Szám: 13369-70/40/06 Eloadó: Bobkó Zita Tárgy: Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Merckformin

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Gabaneural 100 mg kemény kapszula Gabaneural 300 mg kemény kapszula Gabaneural 400 mg kemény kapszula gabapentin Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben