Plug & Survey. Kezdő lépések. DigiTerra Explorer 7 futtatása GPS készüléken

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Plug & Survey. Kezdő lépések. DigiTerra Explorer 7 futtatása GPS készüléken"

Átírás

1 Plug & Survey Kezdő lépések DigiTerra Explorer 7 futtatása GPS készüléken

2 Plug & Survey Helyezze be a kártyát és mérjen! Tartalomjegyzék: Mit tartalmaz a doboz? Mit tartalmaz az SD kártya? A program első indítása A program indítása parancsikonról GPS kapcsolat beállítása GPS kapcsolat automatikus beállítása GPS kapcsolat manuális beállítása Mérés a DigiTerra Explorerrel Előkészületek a méréshez Réteg készítése a GPS mérések tárolására Kilépés a programból DigiTerra Explorer asztali verzió telepítése és üzembe helyezése Fontos tudnivalók Rendszerkövetelmények DigiTerra Explorer 7 mobil verzió Ajánlott minimum hardver követelmények Operációs rendszer Windows Mobile version 5.x vagy újabb Windows Embedded Handheld 6.x Processzor típus ARM, XScale, vagy OMAP Processzor sebesség 400 MHz vagy gyorsabb Memória 32 MB RAM Bemenet/Kimenet SD kártya / micro SD kártya hely USB port Képernyő Színes érintőképernyp (240 x 320 pixel vagy nagyobb), DigiTerra Explorer 7 asztali verzió Szoftver komponens követelmények Dropbox kliens https://www.dropbox.com/downloading?os=win Microsoft ActiveSync 4.5 vagy Mobile Eszközközpont Microsoft.NET Framework 4.5 Microsoft.NET Framework 3.5 (Windows XP) Windows XP kompatibilitás Támogatott operációs rendszerek Windows 8, Pro, Enterprise, Home Premium (32-bit és 64-bit) Windows 7 Ultimate, Enterprise, Professional, Home Premium (32-bit és 64-bit SP1) Windows XP Professional Edition (32-bit SP3) Windows XP Professional Edition (64-bit SP2)

3 Mit tartalmaz a doboz? A dobozban a DigiTerra Explorer 7 programot találja előtelepítve egy SD kártyára, valamit fontos információkat a program használatával kapcsolatban.* *Ha készülékén már telepítve van a DigiTerra Explorer, akkor ugorjon a Program indítása parancsikonról pontra. Mit tartalmaz az SD kártya? Amennyiben a DigiTerra Explorert SD kártyán vásorlta meg, úgy nem szükséges regisztrálnia a szoftvert.* Az SD kártya tartalma (illetve a belső Flash memória tartalma eszközre telepített DigiTerra Explorer esetén): Az SD kártya első behelyezésekor a program automatikusan lefuttatja a DigiTerra Explorer első futtatásához szükséges beállításokat, valamint telepíti a.net keretrendszert és az Opera Mini böngészőt A DigiTerra Explorer szofver futtatásához szükséges fájlok illetve maga a program. Bin GNSS interfész program TOPCON GRS-1 készülékekhez egps Geoid undulációs fájlok tárolására szolgáló mappa Geoids A Súgó menü elemeit tartalmazó mappa Help Mintaadatok, mintatérképek a programmal történő ismerkedéshez Maps Térképprojekt sablonok tárolására szolgáló mappa MapTemplates Egyes speciális GPS eszközök speciális beállítására szolgáló szkriptek Scripts Előre elkészített adattábla sablonokat tartalmazó mappa Templates Kódszótár és mérési jegyzőkönyvek tárolására szolgáló mappa a Fatérfogat becslés (opcionális) modulhoz TreeVolume

4 A program első indítása A DigiTerra Explorer első futtatása rendkívül egyszerű. Helyezz be az SD kártyát a készülékbe, majd várja meg amíg a DigiTerra Explorer telepíti a szükséges komponenseket és beállítja a készüléket az első indításhoz. A telepítésből való kilépéshez kattintson az OK gombra. A telepítő ezek után felajánlja a felhasználó részére a program nyelvének beállítását. Válassza ki, hogy mely nyelven kívánja használni a programot, majd ismét kattintson az OK gombra. Nyelv megváltoztatása később Nyissa meg az első felgördíthető menüt. A menü balról az első felfelé mutató nyíl megnyomásával érhető el. Válassza ki a Nyelv menüpontot, majd a nyelv megváltozatása után nyomja meg az OK gombot.

5 Program indítása parancsikonról Ha DigiTerra Explorer telepítése sikeres volt, akkor a Windows Mobile Today képernyőjén megjelent a DigiTerra Explorer ikonja. Nyomja meg az ikont a program indításához. GPS kapcsolat beállítása A GPS kapcsolat beállításánál a GPS vevőt és a DigiTerra Explorer programot kapcsoljuk össze. Ezt a beállítást minden olyan kézi számítógépnél szükséges elvégezni, de csupán egyszer lesz rá szükség, mivel a beállítások a GPS-hez történő sikeres kapcsolódást követően elmentődnek. A DigiTerra Explorer szoftverrel NMEA kompatibilis GPS vevőkhöz lehet csatlakozni. A piacon kapható kézi számítógépbe épített, CF, SD kártyafoglalatba helyezhető, illetve Bluetooth vevők szinte kivétel nélkül megfelelnek ennek a követelménynek. Megjegyzés: Bluetooth kapcsolattal rendelkező külső GPS-nél előbb felismertetni, csatlakoztatni, majd párosítani kell az eszközt a kézi számítógép Bluetooth-kezelő programjával

6 Automatikus GPS felismertetés Nyissa meg DigiTerra Explorer 6 program bal oldali ötödik felgördülő menüjét a felfele mutató kis háromszögre mutatva. A menüben mutasson a Sátusz menüpontra. A megjelenő ablakon kattintson a Beállít gombra. A Beállítások panelen található távcső alakú ikonnal tudja elindítani a GPS port automatikus keresését. Nyomja meg az OK gombot ha a keresés sikeres A GNSS Státusz ablak bezárásáhou nyomja meg az OK gombot, ezután láthatja pozícióját a térképen. A sikeres csatlakozást követően a szoftver folyamatosan elkezdi lekérdezni az NMEA jelmondatokat a GPS vevőből, majd minimum 3 műholdra való folyamatos rálátás után fix pozíciót határoz meg a WGS-84 ellipszoid (ideális földalak) felületén. Attól függően, hogy milyen régen használtuk a GPS vevőnket, illetve milyen távol vagyunk az utolsó használat helyétől földrajzilag, ez

7 az INICIALIZÁLÁS a 2-3 mp-től akár 5 percig is eltarthat, de folyamatos használatnál általában rövidebb időn belül inicializál a GPS vevő. A térkép megjelenítő ablak jobb alsó sarkában a GPS pozíció minőségét mutató adatok háttere mindaddig piros, amíg a GPS pozíció nem megfelelő pontosságú, ebben az esetben nem fog tudni GPS pozíciókat rögzíteni a szoftverrel. Rögzítésre akkor válik alkalmassá a GPS pozíció, ha az említett háttér zöldre, DGPS korrekció megléte esetén kékre változik. GPS kapcsolat manuális beállítása? A kommunikációs port (COM1,2 ) és a pontos adatátviteli sebesség (Baud érték) ismeretében lehetőség van a GPS kapcsolat kézzel történő beállítására.* * Megjegyezzük, hogy a kommunikációs port száma, illetve az adatátviteli sebesség mértéke GPS-függő. A pontos értékeket általában megtalálja a GPS vevőhöz tartozó műszaki leírásban vagy kérdezze meg a gyártótól. Az Automatikus GPS felismertetés résznél leírtak szerint nyissa meg a GPS beállítások ablakot. Mutasson a tollal a Port felirat után elhelyezkedő legördülő listára és válassza ki a GPS vevőhöz használható kommunikációs portot. Sikeres port beállítás után hibaüzenet nem jelenik meg.. A port beállításhoz hasonlóan mutasson a tollal a Baud felirat után elhelyezkedő legördülő listára és válassza ki a GPS vevőhöz használható adatátviteli sebességet. Sikeres adatátviteli sebesség kiválasztása után hibaüzenet nem jelenik meg.

8 Mérés a DigiTerra Explorerrel! A GPS vevő sikeres inicializálását követően nincs más hátra, mint kiválasztani egy meglévő (geometriai elemeket tartalmazó) térképi réteget vagy létrehozni egy új (üres) réteget, amelybe a GPS pozíciót rögzíteni szeretnénk pont, vonal vagy terület formájában.* * Ebben a fejezetben feltételezzük, hogy a szoftver és a GPS kapcsolat beállítása sikeresen megtörtént. Amennyiben még nem végezte volna el ezt a feladatot, tanulmányozza a vonatkozó fejezetet (fejezeteket). Előkészületek a méréshez Indítsa el a DigiTerra Explorert. Nyomja meg balról az első felfelé mutató nyilat a Fájl menü megnyitásához. Válassza ki a Térkép majd Új térkép menüpontot. Válassza ki a mérés során használni kívánt vetületi rendszert. Amennyiben EPSG kódokkal kívánja megkeresni a kívánt vetületet, használja az EPSG fület a vetületválasztáshoz. A folyamat végeztével kattintson az OK gombra.. (Megjegyzés: Ha a több vetületi rendszert is használ munkája során érdemes őket a Kedvencekhez adni. A vetület Kedvencekhez történő hozzáadásához nyomja meg a Módosít gombot, majd a megjelenő ablakon pipálja ki a Kedvencekhez adás opciót )

9 Akik GPS rendszer nem csak a mérések, sokak számára inkább a tájékozódás végett fontos. Egy adott koordinátapár alapján még nem tudjuk, hogy mi van a környezetünkben, ehhez térképi rétegekre, légifotókra van szükségünk. A DigiTerra Explorer segítségével elérhető, hogy az adott helyről ingyenesen térképi információhoz jussunk. Ezt hívjuk háttértéképnek. Amire egyedül szükségünk van, az az internetkapcsolat a kézi eszközön. Nyomja meg balról az első felfelé mutató nyilat a Fájl menü megnyitásához. Válassza ki a Háttértérkép menüpontot. Nyomjunk a TMS rétegek fülre, majd pipáljuk ki a megfelelő opciót. A Háttértérkép hozzáadása gombbal a készülék csatlakozik a megfelelő térkép szolgáltatóhoz és letölti a háttértéképet..

10 Réteg készítése a GPS mérések tárolására Ebben a fejezetben azt mutatjuk meg, miként lehet egyszerűen felmérni egy területet. Kattintsunk a műhold alakú ikonra a képernyő jobb felső sarkában. Válasszuk az Új réteg gombot. A program egy üres réteget hoz létre a mérések tárolásához. A program automatikusan generál egy fájlnevet a létrejövő réteghez, melyet természetesen átnevezhetünk. Válasszuk ki a fájl mentésének helyét! A gomb segítségével lépünk egy könyvtárral feljebb míg a gomb megnyomásával a készülék gyökérkönyvtárába jutunk. Új könyvtár létrehozására is van lehetőség az Új könyvtár gomb segítségével. Kattintsunk az OK gombra ha végeztünk. Válasszuk ki, hogy milyen típusú geometriákat kívánunk tárolni a most létrehozott rétegbe. Jelen esetben válasszuk a Terület opciót. (Megjegyzés: Ajánlott minden fájlt az SD kártyára menteni, és a mérések végeztével azokról biztonsági másolatot készíteni az asztali számítógépen)

11 Kattintsunk az ablak alakú ikonra a GPS mérés panel teljes nézetre történő váltásához. Jelen beállítások mellett folyamatos méréseket fogunk végezni, melynek során a program 2m-enként rögzíti a pozíciónkat. Menjünk a mérés kezdőpontjához. Nyomjuk meg a gombot a mérés indításához. A gomb helyett a gombot látjuk, ami azt jelzi, hogy a program gyűjti az adatokat. Ha szeretnénk látni, hogy éppen merre haladunk, nyomjuk meg a gombot. Használjuk a és gombokat a térképnézet nagyításához és kicsinyítéséhez. A DigiTerra Explorer eközben folyamatosan tölti le az új háttértérkép elemeket.

12 Kattintsunk a gombra, ha végeztünk a terület felmérésével.* * A mérés kezdő és végpontja nem kell, hogy egybeessen, a program automatikusan összeköti az első és utolsó mért pozíciót.. Válasszuk az Igen gombot a mérés lezárásának megerősítéséhez. Töltsük ki az üres mezőket a megfelelő adatokkal, majd nyomjuk meg az OK gombot.* * Amennyiben az alapértelmezett adattáblát használjuk, mint jelen esetben, a program a felmért területet ha-ban adja meg. Ha kitöltötte a Felirat mezőt, a program automatikusan feliratozza a mért objektumot.. Mentse el a térképprojektet! Nyomja meg balról az első felfelé mutató nyilat a Fájl menü megnyitásához, majd válassza a Térkép mentés opciót.

13 Kattintsunk az OK gombra a mentéshez. Ha meg szeretnénk változatni a térképrojekt nevét, fájlformátumát, vagy máshová szeretnénk menteni, akkor kattintsunk az elérési utat mutató nyomógombra. Majd válasszuk az OK gombot. Kilépés a programból Nyomja meg balról az első felfelé mutató nyilat a Fájl menü megnyitásához. Válassza a Kilépés menüpontot, majd erősítse meg kilépési szándékát.

14 DigiTerra Explorer asztali verzió telepítése és üzembe helyezése A legfrissebb DigiTerra Explorer verzió megtalálható a DigiTerra Kft weboldalán Kérjük ezt telepítse asztali számítógépére! A DigiTerra Explorer asztali változata korlátlanul telepíthető bármely Windows XP SP3 vagy annál újabb operációs rendszerű asztali számítógépre. Az asztali szoftver azonban mindaddig DEMO módban fog működni, míg nem csatlakozatja a mobil eszközt benne a DigiTerra Explorer szoftverrel - USB kábelen keresztül. ** ** Az asztali számítógép és a mobil eszköz közötti kapcsolat felállításához a Windows XP esetén a Microsoft ActiveSync 4.5 illetve Windows Vista vagy Windows 7 operációs rendszerek esetén Windows Mobile-eszközközpont szükséges. Ammenyiben problémája van az eszközök közötti kapcsolat létrhozásával forduljon a rendszergazdájához. Fontos tudnivalók A szoftver használatára vonatkozó részletes ismereteket, akár oktatóvideók keretében a weboldalon. A DigiTerra Explorer 6 szoftver gyártója, a DigiTerra Kft. a vásárlás napjától számított egy év időtartamig cseregaranciát vállal az SD kártyára. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért sem a gyártó, sem a szoftver forgalmazói nem vállalnak felelősséget. Az SD kártya elvesztése, ellopása esetén nem áll módunkban az SD kártyát a szoftverrel együtt pótolni. További információkért forduljon a DigiTerra Explorer 6 forgalmazókhoz. Elérhetőségeinket megtalálja a honlapon. DigiTerra Informatikai Szolgáltató Kft Budapest, Csévi u. 6.

T-Mobile Communication Center Termékismertetô

T-Mobile Communication Center Termékismertetô T-Mobile Communication Center Termékismertetô Márkajelek! A T-Mobile és a T-Mobile Communication Center a Deutsche Telekom Csoport bejegyzett márkajelei.! A Windows 98SE, a Windows 2000 és a Windows XP

Részletesebben

upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick

upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick Tartalom 1.1. Eszköz tulajdonságok / specifikáció... 3 1.2. Minimális rendszerkövetelmények... 4 2. A upc mobilinternet stick telepítése... 5 2.1. Első

Részletesebben

Ashtech Mobile Mapper 100 GPS-vevő használata DigiTerra Explorer v6 szoftverrel

Ashtech Mobile Mapper 100 GPS-vevő használata DigiTerra Explorer v6 szoftverrel Ashtech Mobile Mapper 100 GPS-vevő használata DigiTerra Explorer v6 szoftverrel Üzembe helyezési leírás a MobileMapper 100, ProMark 100 és Promark 200 készülékhez, a DigiTerra Explorer v6 készülék-specifikus

Részletesebben

PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor. Felhasználói kézikönyv V1.6

PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor. Felhasználói kézikönyv V1.6 PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor Felhasználói kézikönyv V1.6 1 Tartalomjegyzék: 1. A PROGRAM RÖVID LEÍRÁSA... 4 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 5 2.1. PC OLDALI HARDVER ÉS SZOFTVERKÖVETELMÉNYEK...

Részletesebben

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 2003 operációs rendszeren 1(25)

Részletesebben

3500-4500 Series multifunkciós készülék

3500-4500 Series multifunkciós készülék 3500-4500 Series multifunkciós készülék Bevezetés March 2007 www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

BEEZ VENIA TABLET VENIA 10.1-2X1.6G-8GB

BEEZ VENIA TABLET VENIA 10.1-2X1.6G-8GB BEEZ VENIA TABLET VENIA 10.1-2X1.6G-8GB A lejátszó bemutatása Köszönjük, hogy Beez terméket vásárolt! A Beez VENIA 10.1-2X1.6G-8GB tablet a két magos, rendkívül gyors mikroprocesszorának, ill. a négy magos,

Részletesebben

MyPal A620. Felhasználói kézikönyv

MyPal A620. Felhasználói kézikönyv MyPal A620 Felhasználói kézikönyv E1250 Első kiadás, 1. verzió 2003. júniusa Copyright ASUSTeK COMPUTER INC, Minden jog fenntartva Az alábbi tájékoztató, valamint a benne ismertetett szoftverek és egyéb

Részletesebben

Előszó FIGYELMEZTETÉS

Előszó FIGYELMEZTETÉS Előszó Köszönjük, hogy használja az EXR-E 2 Studio szoftvertermékünket! A szoftver lehetővé teszi az Ön számára a stílusok, dalok, és felhasználói programok cseréjét egy Roland EXR-E 2 kíséretautomatikás

Részletesebben

A MOKKA szoftver telepítése és használata

A MOKKA szoftver telepítése és használata A MOKKA szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7, 8, 8.1 rendszeren Cégbírósági eljárásokban történő felhasználás esetén 1(38) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53

Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53 Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53 Tartalom 1. 1. A Windows 8 telepítési folyamata 2. Rendszerkövetelmények 3. Előkészületek 2. 3. ESD 4. a 5. 6. 1. Személyre szabás 2. Vezeték

Részletesebben

Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések

Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(14) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 4 3. Szükséges jogosultság a

Részletesebben

A készülék funkcióinak áttekintése... 1 A készülékhez tartozó kézikönyvek...1

A készülék funkcióinak áttekintése... 1 A készülékhez tartozó kézikönyvek...1 Telepítési kézikönyv Olvassa el ezt a kézikönyvet a termék használata előtt. Az elolvasás után gondosan őrizze meg. Tartalom A készülék funkcióinak áttekintése... 1 A készülékhez tartozó kézikönyvek...1

Részletesebben

VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája. Bevezető útmutató

VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája. Bevezető útmutató VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája Bevezető útmutató A szerzői jogok védelme Ez a kézikönyv a Paul Smith Computer Services tulajdonát képezi, bárminemű másolása, terjesztése, felhasználása kizárólag

Részletesebben

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére PENCART ZRT. Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére Használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 1. A számlázó program telepítése, regisztrálása, rendszerkövetelmények... 3 2. Funkciók

Részletesebben

Electra - Telepítési útmutató OTP BANK NYRT.

Electra - Telepítési útmutató OTP BANK NYRT. OTP BANK NYRT. 1 Electra telepítési és regisztrálási útmutató v6.02-04 verziótól Tartalom 1. MINIMUM HADVER ÉS SZOFTVER FELTÉTELEK... 3 2. A PROGRAM TELEPÍTÉSÉNEK FOLYAMATA... 4 3. KOMMUNIKÁCIÓ... 6 4.

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (v1.14) Tartalomjegyzék Telepítési útmutató... 4 Jar állományok futtatása és hozzárendelése a Java futtató környezethez... 10 Program telepítése... 11 Hálózatos telepítés

Részletesebben

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 1 5. 0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában,

Részletesebben

AVG Internet Security 2013

AVG Internet Security 2013 AVG Internet Security 2013 Felhasználói kézikönyv Dokumentumverzió 2013.01 (30.8.2012) Copyright AVG Technologies CZ, s.r.o. Minden jog fenntartva. Minden egyéb márkanév a tulajdonosok tulajdonát képezi.

Részletesebben

xtab-50 GPS Használati utasítás

xtab-50 GPS Használati utasítás xtab-50 GPS Használati utasítás 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Megjelenés... 1 2. Használatba vétel... 2 2.1 Az akkumulátor töltése... 2 2.2 A készülék rögzítése a tartókarral... 2 2.3 A memóriakártya használata...

Részletesebben

Simply. plug & play. web'n'walk Stick. Használati útmutató

Simply. plug & play. web'n'walk Stick. Használati útmutató web'n'walk Stick Használati útmutató Simply plug & play Üdvözöljük a web n walk világában! További lehetôségek, mint SMS-központ Csatlakozás vagy kapcsolat bontása Részletek elrejtése Preferált hálózat

Részletesebben

Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S. A Digivu funkciói. Tachográf adatletöltés. Szoftver telepítés PC-re. Csatlakozás PC-hez

Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S. A Digivu funkciói. Tachográf adatletöltés. Szoftver telepítés PC-re. Csatlakozás PC-hez Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S A Digivu funkciói Tachográf adatletöltés Szoftver telepítés PC-re Csatlakozás PC-hez Fájl kezelés Digivu Használati Útmutató 2. oldal Tartalomjegyzék Gyorsismertető

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

INSPIRON ÜZEMBEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓ

INSPIRON ÜZEMBEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓ INSPIRON ÜZEMBEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓ Típus PP19S Megjegyzések, figyelmeztetések és Vigyázat üzenetek MEGJEGYZÉS: A MEGJEGYZÉSEK a számítógép biztonságosabb és hatékonyabb használatát elősegítő fontos tudnivalókat

Részletesebben

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az alkalmazás letöltése, belépés és regisztráció:... 2 3. A kamerakezelő

Részletesebben

IP-Bridge v1.11. Telepítői és kezelői útmutató

IP-Bridge v1.11. Telepítői és kezelői útmutató IP-Bridge v1.11 Telepítői és kezelői útmutató Tartalomjegyzék 1. Műszaki információ 2. A készülék feladata, felhasználási területei 3. A modul bekötése 3.1. A bemenetek bekötése 3.2. A kimenetek bekötése

Részletesebben

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012.

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. - 2 - SZOFTVER FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS EZ EGY SPECIÁLIS SZERZŐDÉS ÖN, MINT FELHASZNÁLÓ (AKÁR MAGÁNSZEMÉLY,

Részletesebben

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 1 5. 0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában,

Részletesebben

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 1/63 Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 A rendszer rövid jellemzése...3 A program főbb tulajdonságai...3 2. A program használatba vétele...4 3.

Részletesebben

KELER KID Internetwork System (KIS)

KELER KID Internetwork System (KIS) KELER KID Internetwork System (KIS) Éles és teszt program installációs segédlet Verzió: 2.0 2015. 04. 10. Cardinal Kft. 2015. Tartalomjegyzék 1. Néhány alapvető információ...3 1.1 KID program hardware

Részletesebben