POLARIS OFFROAD MARATON EGYÉNI BAJNOKSÁG 2015 ALAPKIÍRÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "POLARIS OFFROAD MARATON EGYÉNI BAJNOKSÁG 2015 ALAPKIÍRÁS"

Átírás

1 POLARIS OFFROAD MARATON EGYÉNI BAJNOKSÁG 2015 ALAPKIÍRÁS 1. Általános 1.1. Bajnokság A POLARIS Meteor MotorTech Kft évre kiírja a Polaris Offroad Maraton egyéni bajnokságot. A bajnokság 4X4 profi, 4x4 amatőr, 2X4 profi, 2x4 amatőr, side by side (8 vagy több induló esetén a kategória bontásra kerülhet), junior és junior plusz kategóriában kerül kiírásra, 6 fordulóban. A versenyek időpontja és helyszíne a maraton oldalon megtalálható Szabályzatok A bajnokság a jelen alapkiírás szerint bonyolódik Rendezők, versenykiírás A bajnoki versenyek az adott versenysorozat szabályai és a versenypályák sajátosságainak megfelelő szabályok szerint zajlanak. A szervező köteles a verseny kiírását elkészíteni és a verseny időpontja előtt legalább 30 nappal a versenyzők számára elérhetővé tenni. A versenysorozat összes futama MAMS által regisztrált versenyként kerül lebonyolításra. A rendező kiírhat betétversenyeket más quad vagy egyéb kategóriákban, de ezek nem befolyásolhatják a versenypálya állagát, és nem hathatnak zavaróan a bajnoki osztályok versenyeire.

2 A versenykiírásnak tartalmaznia kell: - a verseny nevét, időpontját, helyszínét - a szervező pontos nevét, címét, telefonszámát, címét - a verseny tisztségviselőit - a hivatalos hirdetőtábla helyét - a verseny időtervét 2. Versenyzők 2.1. Licencek, startengedélyek A Polaris Offroad Maraton Bajnokságában a MAMS által a quad szakágban kiadott, érvényes MAMS I, MAMS N, MAMS J és Élsport D versenyzői licenccel, egy valamely FIM tagszövetség által kibocsátott quad versenyzői licenccel, bármely járműkategóriára érvényes vezetői engedéllyel illetve az adott versenyre érvényes egyedi startengedéllyel rendelkező versenyzők indulhatnak. A versenysorozat rendezője fenttartja magának a jogot, hogy a nem megfelelő műszaki állapotú járművel vagy annak rendeltetésszerű üzemeltetésére alkalmatlan nevezőtől a startengedélyt megtagadja Korhatárok A résztvevők alsó korhatára junior kategóriában: 8 év, felnőtt kategóriákban 12 év. A kor meghatározásánál, az alsó korhatár tekintetében a születésnapot kell figyelembe venni. 3. Műszaki előírások Minden kategória tekintetében lásd a technikai szabályzatot.

3 4. A versenyek hivatalos személyei - Versenybíró - Versenyigazgató - Versenytitkár - Pályabírók - Műszaki gépátvétel vezetője - Versenyorvos Az tisztségviselők csak olyan személyek lehetnek, akik megfelelő gyakorlattal rendelkeznek a quad maraton területén. 5. Nevezés Nevezési ív A nevezési ívnek tartalmaznia kell a versenyző és a motorkerékpár adataira vonatkozó rovatokat. (név, lakcím, a motor gyártmánya, típusa, kategóriája, stb.). A nevezési ív szabadon sokszorosítható. A nevezés akkor érvényes, ha a versenyző a nevezési ívét aláírta. (Junior illetve junior plusz kategóriába történő nevezés esetén a szülő/ gondviselő.) 5.2. Nevezési díj Hazai versenypályákon rendezett versenyek esetében a maximális nevezési díj: - Bajnoki osztályokra Ft - Az aktuális versenyre érvényes nevezési díjat a versenykiírásban fel kell tüntetni. - A versenykiírásban szereplő nevezés zárlat után történő nevezést a rendező helyszíni nevezésként kezeli és 50% -os pótdíjjat számít fel.

4 6. Adminisztratív és Műszaki gépátvétel 6.1. Minden versenyző köteles a versenyek adminisztrációs átvételén bemutatni érvényes jogosítványát vagy rajtengedélyét és aláírásával igazolni nevezését Az adminisztratív átvétel során kerül sor a junior kategóriába nevezett versenyzők előzetes kategória besorolására az alábbi képlet alapján: hengerűrtartalom / munkaütemek száma x életkor Amennyiben a kapott eredmény nagyobb mint 700 a versenyző junior+ kategóriába kerül besorolásra A versenyzők kötelesek a versenyek műszaki gépátvételén személyesen megjelenni, bemutatni a technikai szabályzatnak megfelelő verseny járművüket, valamint bemutatni a FIM technikai szabályainak megfelelő bukósisakjukat illetve a rendező által előírt védőfelszerelést. ( gerincvédő, kesztyű, zárt bakancs ) A versenyeken használatba vett sisakoknak épnek kell lenniük, azokon semmilyen módosítást nem lehet eszközölni és az E szabványú hitelesítésnek jól láthatóan benne kell lennie Az adminisztratív és műszaki gépátvétel pontos időbeosztását a szervező a versenykiírásban köteles nyilvánosságra hozni. A gépátvétel helyét a kezdés időpontja előtt ki kell jelölni és azt a versenyzők tudomására kell hozni A verseny ideje alatt alkohol és dopping ellenőrzést lehet tartani, mely alól egyetlen résztvevő vagy közreműködő sem vonhatja ki magát A versenyre benevezett versenyzők felelős az őt körülvevő csapattagokért és hozzátartozókért. Ezen személyek által okozott rendbontásért a versenyző is felelősségre vonható, ellene fegyelmi eljárás kezdeményezhető. 7. Versenypálya Az egyes futamok 2-5 km közötti hosszúságú vegyes talajú, természetes és mesterséges akadályokkal nehezített körpályán kerülnek lebonyolításra.

5 Versenyek lebonyolítása A versenyek egynaposak. Két egymást követő napon rendezett egynapos verseny esetében az eseményt két önálló versenynapként kell lebonyolítani. Egy napon két versenyfordulót nem lehet rendezni A versenyek időtartama: A verseny a műszaki gépátvételtől az utolsó versenyző beérkezéséig tart. A két időpont között a nevezett versenyző köteles betartani a jelen alapkiírásban, versenykiírásban, végrehajtási utasításokban szereplő illetve a verseny hivatalos tisztségviselői által szóban adott utasításokat, szabályokat. Ezek be nem tartását a rendező kizárásig terjedően szankcionálhatja. 9. Verseny A verseny minden kategória részére 4 db 30 perces futamból tevődik össze, (kivétel: junior, junior plusz) az alábbiak szerint: 1. futam: 4X4, 2X4 2. futam: side by side 3. futam: 4X4, 2X4 4. futam: side by side 5. futam: 4X4, 2X4 6. futam: side by side 7. futam: 4X4, 2X4 8. futam: side by side A junior és junior plusz kategória részére rövidített versenypálya kerül kijelölésre, ahol versenyenként 1 darab, minimum 30 perces futam kerül lebonyolításra. 9.1.Körszámlálás: A versenyzők által a futam során teljesített körök száma a rendező által biztosított ellenőrzőszalag körönkénti lukasztásával kerül dokumentálásra. Az ellenőrzőszalagot a versenyző a járműve jobb oldalán látható-hozzáférhető helyen köteles elhelyezni. A jelölés végrehajtására a rendezőség ellenőrzőzónát alakít ki. A zóna kezdetét fehér zászló, a kötelező megállás helyét sárga zászló jelöli. A fehér és sárga zászló között az előzés tilos. A szabály megszegőit a rendező kör levonástól a kizárásig terjedő büntetéssel sújtja! Az ellenőrzőszalag elvesztése esetén a versenyző a futamból kizárásra kerül! A junior és junior+ kategóriák versenyén körszámláló bírók kerülnek alkalmazásra!

6 9.2. Rajtszabályok: A versenynap első futamának rajtja a versenyző éves bajnokságban elfoglalt helyezése alapján történik. A verseny többi futamának rajtsorrendje az aktuális futamot megelőző futam beérkezési sorrendjének megfordításával kerül meghatározásra. Abban az esetben ha a nevezett versenyzőnek tárgy évben nincs értékelhető eredménye, az első futamban elfoglalt rajtpozíciója a versenybíró által végzett sorsolással kerül meghatározásra. ( A fentiek értelmében a bajnokság első fordulójának első futamában minden versenyző rajtpozíciója sorsolás alapján kerül meghatározásra.) 9.3. Starteljárás: A verseny startja maximum 2 db. felvezető kör teljesítésével kezdődik aminek teljesítése nem kötelező. A futamok rajtja a kialakított rajtsorrend alapján a versenyzők egyenkénti indításával 5 mp időkülönbséggel történik A junior és junior plusz kategória részére felvezető kör(ök) teljesítése után a rajt az un. Le Mans módszer alapján történik. Junior és junior+ kategóriák részére a felvezető kör(ők) kötelezőek! A felvezetőkör(ök) tejesítése után a rendező fenttartja a jogot, hogy azon versenyzők rajtengedélyét visszavonja akik a jármű biztonságos kezelésére nem képesek! A döntés ellen óvásnak helye nincs! 9.4.Üzemanyag, műszaki segítség: A versenypálya részeként úgynevezett külső depó kerül kialakításra, a versenypálya felé külön ki és bejárattal. A versenyjárművek javítása illetve az üzemanyag töltése a verseny teljes időtartama alatt kizárólag a depó területén történhet. Környezetvédelmi takaróponyva használata kötelező! A depó teljes területén a megengedett maximális sebesség 5 km/h.

7 Abban az esetben ha versenyző a futamok között versenyjárművével a depó területét elhagyja, a rendező adott versenyző részéről a versenyt műszaki okból feladottnak tekinti! 10. Verseny félbeszakítása Amennyiben a versenybíró úgy ítéli meg, hogy a versenyt bármely okból félbe kell szakítani, a Bajnokság fordulójának értékelése csak akkor lehetséges, ha a versenynek legalább az 50 %-át teljesítették már a versenyzők. Amennyiben ez nem történt meg, úgy a rendező köteles egy általa kijelölt új időpontban a versenyt újra megrendezni. 11. Pályaelhagyás. Pálya elhagyás esetén, ha a versenybíró véleménye alapján a versenyzőnek a pályaélhagyásból bármilyen előnye származott, alkalmanként egy kör a teljesített köreinek számából levonásra kerül. 12. Egyéb szabályok: Zaj miatti kizárás: Ha egy versenyző motorjának kipufogó csöve elmozdul, leesik, megsérül oly módon, hogy a kipufogó gáz máshol is a szabadba tud jutni, mint az eredeti útján a hangtompítón keresztül, az adott futamból kizárásra kerül Veszélyes, vagy tisztességtelen motorozás: A versenybíró azt a versenyzőt, aki megítélése szerint veszélyesen vagy tisztességtelenül motorozott szankcionálja. A szankció a körlevonástól a kizárásig terjed. Ez ellen a döntés ellen óvásnak helye nincs Ha a versenybíró a futamot leállította, az ismétlésben csak az a versenyző vehet részt, aki a futamleállításkor versenyben volt, azaz a hajtás alatt lévő járművén ülve haladt. 13. A versenyek értékelése A versenyzők a futamokban helyezésük szerint pontokat kapnak. A győztes 50 pontot, a második helyezett 49 pontot, a harmadik helyezett 48 pontot, stb. Minden a futamot értékelhetően befejező versenyző pontot kap. Az a versenyző, aki a futamot (motorhibát is ide értve) feladta, vagy abból kizárásra került, 0 pontot kap A verseny közbeni, vagy verseny végén történő értékeléskor a versenyzők helyezését a futamokban szerzett pontok összesítése alapján kell megállapítani. Pontazonosság esetén azt a versenyzőt kell előbbre rangsorolni, aki több futamgyőzelemmel, második hellyel,harmadik

8 hellyel rendelkezik. Amennyiben ez is megegyezik, a holtversenyt az egymás elleni eredményük alapján kell eldönteni, ha ez lehetséges. Ha ez nem lehetséges, a sorrendet sorsolással dönti el a versenybíró Díjazás: A versenyeken az első három helyezettet tárgydíjazásban (kupa) részesül. A versenyeken pénzdíj nincs. A rendező kiírhat különdíjakat is, de ezeket a versenykiírásban rögzíteni kell. Ha az eseményen betétfutamok, más versenyek, vagy más jellegű értékelések is folynak, azt a rendezvények versenykiírásaiban fel kell tüntetni. 14. A bajnokság értékelése Bajnoki pontok A versenyeken az elért versenyhelyezések alapján az alábbi pontok kerülnek kiosztásra: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0 Amennyiben egy fordulóban öt versenyzőnél kevesebb teljesítette a rajthoz állás feltételeit, a résztvevők az alapkiírásban meghatározott helyezésüknek megfelelő pontok felét kapják meg Éves összesítés Az éves értékelésbe azok a versenyek számítanak bele amelyekre a versenyző nevezett és a rendező a nevezését elfogadta! Annak a versenynek a pontszáma ahol a versenyző a legkevesebb pontot szerezte az összpontszámból levonásra kerül. A helyezések sorrendjét az így számított bajnoki pontok összesített száma adja úgy, hogy a legtöbb pontot szerzett versenyző az első helyezett. A további helyezéseket a pontszámok csökkenő sorrendje adja. Azonos pontszám esetén az első három helyen különfutamot kell a bajnokság utolsó fordulójában futni az azonos ponttal rendelkező versenyzőknek, míg a további helyezéseknél a több jobb versenyhelyezés, azok egyenlősége esetén, az utolsó versenyen szerzett jobb versenyhelyezés dönt. További holtverseny esetén az utolsó előtti eredmény - és így tovább - eredmények döntenek. A legtöbb bajnoki pontot szerzett versenyző az első helyezett, függetlenül attól, hogy mely ország nemzeti szövetsége által kiadott licenccel vett részt abban.

9 14.3. A bajnokságok értékelhetősége A POLARIS Offroad Maraton Egyéni Bajnokság csak akkor értékelhető az évad végén, ha legalább 3 teljes pontozású verseny lebonyolításra került és annak során kategóriánként legalább három versenyző értékelésre került. 15. Óvás - fellebbezés Minden óvást és fellebbezést a MAMS Általános Sportszabályzatában megfogalmazott eljárásnak megfelelően kell benyújtani Óvási díjak - Általános óvás esetén: Ft - Műszaki óvás esetén: Ft Kaució A versenymotor bontását maga után vonó műszaki óvás esetében az óvó fél Ft kauciót köteles az óvási díjjal egy időben a szervezőnek letétbe helyezni. A műszaki óvás elbírálása után a befizetett kaució összege elfogadott óvás esetén az óvó félnek visszafizetendő, elutasított óvás esetén a megóvott motor versenyzőjének fizetendő ki. 16. Egyéb általános előírások Biztosítás A MAMS licencekhez kapcsolódó balesetbiztosítások a bajnokság versenyein érvényesek!

10 A licencel nem rendelkező versenyzők számára a rendező az eseményre érvényes balesetbiztosítást kötelezően előírhatja, de ennek megkötését a verseny adminisztratív átvétele során biztosítania kell! Felelőségbiztosítás: Mellékletben illetve végrehajtási utasításban! Környezetvédelem A szervezők, csapatok és versenyzők kötelesek a FIM / FIME / MAMS környezetvédelmi szabályait, betartani, és azt minden résztevőtől megkövetelni. A depóban tárolt motorkerékpárok alatt szervízponyva használata kötelező. Környezetszennyező magatartást tanúsító versenyző, vagy csapattag ellen a rendező jogosult fellépni Zajszint A FIM és az FIME szabályai szerint a VB és EB versenyeken a kipufogó zajszintje maximum 96 db (+2db a verseny után) lehet. Ez a szabály a bajnokság versenyein is érvényes. 17. Felelősség: Egy hivatalos rendezvény az Általános Sportszabályzat 60.2 pontjában leírt résztvevői az Általános Sportszabályzat pontjának megfelelően felmentik a felelősség alól a FIM / FIME / MAMS, a szervezőt, a rendezvény hivatalos tisztségviselőit, azok alkalmazottait és képviselőit bárminemű és minden felelősség alól, amennyiben bármilyen káresemény, tárgyi vagy személyi sérülés érné őket a hivatalos rendezvény vagy edzések során, kivéve, ha a kár, vagy sérülés a nevezettek szándékos, vagy súlyosan gondatlan magatartása miatt következett be. A résztvevők minden harmadik személynek okozott bármilyen káresemény kapcsán, tárgyi vagy személyi sérülés esetén, amelyekért együttesen, vagy külön-külön felelősek, felmentik a szervezőt, a rendezvény hivatalos tisztségviselőit, azok alkalmazottait, valamint képviselőit mindennemű felelősség alól. 18. Érvénybelépés Jelen Alapkiírást érvénybe lép február 28-án.

11

AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2011. évi ALAPKIÍRÁSA

AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2011. évi ALAPKIÍRÁSA AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2011. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: az MNASZ Off-Road Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Intéző Bizottság 2011. március 17-i ülésén Kiadja: az MNASZ Titkárság 2 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS www. miskolcrally.hu VERSENYKIÍRÁS. Nevezési zárlat (postabélyegző kelte): 2013. május 4. (szombat) 24:00

VERSENYKIÍRÁS www. miskolcrally.hu VERSENYKIÍRÁS. Nevezési zárlat (postabélyegző kelte): 2013. május 4. (szombat) 24:00 VERSENYKIÍRÁS www. miskolcrally.hu A 19.Miskolc Rally rallyesprint készült. VERSENYKIÍRÁS versenykiírása az ARK Bajnokság 2013 irányelvei alapján PROGRAM A kiírás megjelenése (nevezések kezdete): 2013.

Részletesebben

FORRÁS Rallye Sprint Komló Zobákpuszta, 2014. szeptember 20-21.

FORRÁS Rallye Sprint Komló Zobákpuszta, 2014. szeptember 20-21. 1 2 3 4 TARTALOM 1., BEVEZETÉS 6. oldal 2., RENDEZÉS 6. oldal 3., PROGRAM 7. oldal 4., NEVEZÉSEK 9. oldal 5., BIZTOSÍTÁS 13. oldal 6., REKLÁMOK ÉS AZONOSÍTÓK 13. oldal 7., GUMIABRONCSOK 14. oldal 8., ÜZEMANYAG

Részletesebben

Porrogszentkirály 2015. július 18-19.

Porrogszentkirály 2015. július 18-19. 7x görbe Kupa Porrogszentkirály 2015. július 18-19. 1 Szállás lehetőség: Csurgó kollégium: Sikesdi Endréné Tel: 30/701-1623 Csurgó kollégium: Bertalan Marliees Tel: 30/480-4325 Porrogszentkirály, Öregtölgy

Részletesebben

A LEGENDA - ÁRPÁDTET KUPA Pécs - Árpádtet, 2013. július 20-21.

A LEGENDA - ÁRPÁDTET KUPA Pécs - Árpádtet, 2013. július 20-21. 1 A LEGENDA - ÁRPÁDTET KUPA Pécs - Árpádtet, 2013. július 20-21. 2 3 4 TARTALOM 1., BEVEZETÉS 6. oldal 2., RENDEZÉS 6. oldal 3., PROGRAM 7. oldal 4., NEVEZÉSEK 9. oldal 5., BIZTOSÍTÁS 11. oldal 6., REKLÁMOK

Részletesebben

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2014

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2014 1 RALLYSPRlNT Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2014 19. futama Északi régió 8. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott és hatályos Magyarország Országos Rallye

Részletesebben

H6 RALLYSPRINT. Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2014. 14. futama. Északi régió 6. futama

H6 RALLYSPRINT. Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2014. 14. futama. Északi régió 6. futama H6 RALLYSPRINT Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2014 14. futama Északi régió 6. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott és hatályos Magyarország Országos

Részletesebben

10. futama Északi összevont régió 7. futama Északi régió Keleti csoport 4. futama

10. futama Északi összevont régió 7. futama Északi régió Keleti csoport 4. futama Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2015 1 10. futama Északi összevont régió 7. futama Északi régió Keleti csoport 4. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott

Részletesebben

TARTALOM. 1., BEVEZETÉS 3. oldal. 2., RENDEZÉS 3. oldal. 3., PROGRAM 4. oldal. 4., NEVEZÉSEK 6. oldal. 5., BIZTOSÍTÁS 8. oldal

TARTALOM. 1., BEVEZETÉS 3. oldal. 2., RENDEZÉS 3. oldal. 3., PROGRAM 4. oldal. 4., NEVEZÉSEK 6. oldal. 5., BIZTOSÍTÁS 8. oldal 1 TARTALOM 1., BEVEZETÉS 3. oldal 2., RENDEZÉS 3. oldal 3., PROGRAM 4. oldal 4., NEVEZÉSEK 6. oldal 5., BIZTOSÍTÁS 8. oldal 6., REKLÁMOK ÉS AZONOSÍTÓK 8. oldal 7., GUMIABRONCSOK 9. oldal 8., ÜZEMANYAG

Részletesebben

FIA - ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK

FIA - ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK FIA - ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK A General Prescriptions applicable to all FIA Championships, challenges, trophies and cups and to their qualifying competitions run on circuits, valamint a General Prescriptions

Részletesebben

LICENCES INDULÓK RÉSZÉRE

LICENCES INDULÓK RÉSZÉRE 1 A verseny neve: 17. Mikulás Rallye licences résztvevők számára A verseny időpontja: 2013. december 7-8. A verseny szervező: LAROCO MSC 8200. Veszprém, Gábor Á u. 2/C Tel/fax : 88/ 407-639; email: laroco@chello.hu

Részletesebben

FIA TÚRAAUTÓ VILÁGBAJNOKSÁG

FIA TÚRAAUTÓ VILÁGBAJNOKSÁG 2011. ÉVI ALAPKIÍRÁS FIA TÚRAAUTÓ VILÁGBAJNOKSÁG FIA TÚRAAUTÓ VILÁGBAJNOKSÁG TARTALOMJEGYZÉK Előszó... 2 Szabályzatok... 2 Általános vállalások... 2 Általános feltételek... 2 Licencek... 2 A Bajnokság

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Szilveszter Rallye 2012 Mogyoród Hungaroring 2012. december 28 29

VERSENYKIÍRÁS. Szilveszter Rallye 2012 Mogyoród Hungaroring 2012. december 28 29 VERSENYKIÍRÁS Szilveszter Rallye 2012 Mogyoród Hungaroring 2012. december 28 29 Országos Meghívásos rallye verseny magyar és külföldi Licences és Amatőr versenyzők részvételével GPS: N 47 35'00.65 EO 19

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS. 13. MISKOLC RALLY 2006. április 28-30. BEVEZETÉS 1. PROGRAM

VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS. 13. MISKOLC RALLY 2006. április 28-30. BEVEZETÉS 1. PROGRAM 13. MISKOLC RALLY 2006. április 28-30. A 13. Miskolc Rally Versenykiírása az FIA Nemzetközi Sportkódex és Függelékei, az összes FIA Rallye Bajnokságra vonatkozó Általános Előírások és a Magyar Nemzeti

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK BEMUTATÁS

TARTALOMJEGYZÉK BEMUTATÁS 1 TARTALOMJEGYZÉK BEMUTATÁS 2 IDŐPONTOK: 3 1 LEÍRÁS 5 2 RENDEZŐ 6 3 NEVEZÉSEK 7 4 BIZTOSÍTÁS 8 5 REKLÁMOK 8 6 AZONOSÍTÁS 8 7 GUMIK 8 8 ÜZEMANYAG 8 9 ADMINISZTRATÍV ÁTVÉTEL 8 10 TECHNIKAI ÁTVÉTEL ÉS JELÖLÉSEK

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Meghívásos rallye verseny magyar és külföldi Licences és Amatőr versenyzők részvételével. Szilveszter Rallye Legend betétfutam

VERSENYKIÍRÁS. Országos Meghívásos rallye verseny magyar és külföldi Licences és Amatőr versenyzők részvételével. Szilveszter Rallye Legend betétfutam VERSENYKIÍRÁS Országos Meghívásos rallye verseny magyar és külföldi Licences és Amatőr versenyzők részvételével Szilveszter Rallye Legend betétfutam MNASZ Regisztráció folyamatban GPS: N 47 35'00.65 EO

Részletesebben

TARTALOM. 1., BEVEZETÉS 3. oldal. 2., RENDEZÉS 3. oldal. 3., PROGRAM 4. oldal. 4., NEVEZÉSEK 6. oldal. 5., BIZTOSÍTÁS 8. oldal

TARTALOM. 1., BEVEZETÉS 3. oldal. 2., RENDEZÉS 3. oldal. 3., PROGRAM 4. oldal. 4., NEVEZÉSEK 6. oldal. 5., BIZTOSÍTÁS 8. oldal 1 TARTALOM 1., BEVEZETÉS 3. oldal 2., RENDEZÉS 3. oldal 3., PROGRAM 4. oldal 4., NEVEZÉSEK 6. oldal 5., BIZTOSÍTÁS 8. oldal 6., REKLÁMOK ÉS AZONOSÍTÓK 8. oldal 7., GUMIABRONCSOK 8. oldal 8., ÜZEMANYAG

Részletesebben

Tartalomjegyzék. I. A sportágról 3. oldal. II/1 A Motul Kupa kategóriái 3. oldal. II/2 Kategória technikai leírása 4. oldal

Tartalomjegyzék. I. A sportágról 3. oldal. II/1 A Motul Kupa kategóriái 3. oldal. II/2 Kategória technikai leírása 4. oldal Tartalomjegyzék I. A sportágról 3. oldal II. Kategóriák 3. oldal II/1 A Motul Kupa kategóriái 3. oldal II/2 Kategória technikai leírása 4. oldal II/3 A Magyar Motorsport Szövetség versenyrendszere 12.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. XVI. Szilveszter Rallye 2014. Mogyoród Hungaroring 2014. december 28 29.

VERSENYKIÍRÁS. XVI. Szilveszter Rallye 2014. Mogyoród Hungaroring 2014. december 28 29. VERSENYKIÍRÁS XVI. Szilveszter Rallye 2014 Mogyoród Hungaroring 2014. december 28 29. Országos Meghívásos rallye verseny magyar és külföldi Licences és Amatőr versenyzők részvételével GPS: N 47 35'00.65

Részletesebben

Székesfehérvár Rally 2015.06.12-14. TARTALOM. 1., BEVEZETÉS 3. oldal. 2., RENDEZÉS 3. oldal. 3., PROGRAM 4. oldal. 4., NEVEZÉSEK 6.

Székesfehérvár Rally 2015.06.12-14. TARTALOM. 1., BEVEZETÉS 3. oldal. 2., RENDEZÉS 3. oldal. 3., PROGRAM 4. oldal. 4., NEVEZÉSEK 6. TARTALOM 1., BEVEZETÉS 3. oldal 2., RENDEZÉS 3. oldal 3., PROGRAM 4. oldal 4., NEVEZÉSEK 6. oldal 5., BIZTOSÍTÁS 8. oldal 6., REKLÁMOK ÉS AZONOSÍTÓK 9. oldal 7., GUMIABRONCSOK 9. oldal 8., ÜZEMANYAG 9.

Részletesebben

MEOE ORSZÁGOS AGÁRVERSENY- ÉS COURSING SZABÁLYZAT

MEOE ORSZÁGOS AGÁRVERSENY- ÉS COURSING SZABÁLYZAT MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE (MEOE) mint a Fédération Cynologique Internationale (FCI) tagja MEOE ORSZÁGOS AGÁRVERSENY- ÉS COURSING SZABÁLYZAT Érvényes: 2009.02.18. 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

Sprint sportág. PS. Területi Bajnokság SP. Területi Bajnokság. PWS. Országos és Területi Bajnokság

Sprint sportág. PS. Területi Bajnokság SP. Területi Bajnokság. PWS. Országos és Területi Bajnokság 1 Sprint sportág PS. Területi Bajnokság SP. Területi Bajnokság PWS. Országos és Területi Bajnokság Szabadidős amatőr (PS. SP ) és amatőrverseny (PWS) utánpótlás Kiírása és Általános /alap/ Szabályzata

Részletesebben

BÜKFÜRDŐ RALLYE 2014 Bükfürdő, 2014. május 9-11.

BÜKFÜRDŐ RALLYE 2014 Bükfürdő, 2014. május 9-11. 2 3 4 5 6 FIGYELEM! 7 ISMÉT! RALLYE2 NAPI LICENCE Ha szeretnél belekóstolni a Rallye2 Bajnokság versenyébe, itt a remek alkalom! RALLYE2 NAPI LICENCE Rövidebb időre, azaz egy alkalomra, versenyre szól,

Részletesebben

X.SUZUKI-KAISER ÓZD-RALI

X.SUZUKI-KAISER ÓZD-RALI VERSENYKIÍRÁS X.SUZUKI-KAISER ÓZD-RALI Az MNASZ által regisztrált verseny 2012. Május 19-20. Rali- Túra Bajnokság 2012. évi 2. futama RTE A bajnokság honlapja: www.rte.hu A verseny hivatalos honlapja:

Részletesebben

XI.SUZUKI-KAISER ÓZD-RALI

XI.SUZUKI-KAISER ÓZD-RALI VERSENYKIÍRÁS XI.SUZUKI-KAISER ÓZD-RALI Az MNASZ által regisztrált verseny 2013. Május 11-12. A Rali- Túra Bajnokság 2013. évi 2. futama RTE A bajnokság honlapja: www.rte.hu A verseny hivatalos honlapja:

Részletesebben

AZ MNASZ SPORTBÍRÓK ÁLTALÁNOS MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2012

AZ MNASZ SPORTBÍRÓK ÁLTALÁNOS MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2012 2012.08.29. AZ MNASZ SPORTBÍRÓK ÁLTALÁNOS MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2012 I. Meghatározások Ezen kódex az MNASZ alapszabálya alapján létrehozott Sportbírói Kollégium működésére vonatkozik. A kódex az FIA sportszabályai

Részletesebben

XII.SUZUKI-KAISER ÓZDNATURALI

XII.SUZUKI-KAISER ÓZDNATURALI VERSENYKIÍRÁS XII.SUZUKI-KAISER ÓZDNATURALI 2014. Május 17-18. Az AMTOSZ- / Rali- Túra Biatlon/ NATURALI Bajnokság 2014. évi I. futama Fővédnök : Riz Gábor a térség országgyűlési képviselője a B-A-Z Megyei

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság BUDAPEST I. OSZTÁLY

Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság BUDAPEST I. OSZTÁLY Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság BUDAPEST I. OSZTÁLY Budapest I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2014 2015. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG I. OSZTÁLY NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013 2014. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT FAJTATISZTA SZÁNHÚZÓKUTYÁS FOGATHAJTÓVERSENYEKRE. ELSŐ FEJEZET Általános szabályok

VERSENYSZABÁLYZAT FAJTATISZTA SZÁNHÚZÓKUTYÁS FOGATHAJTÓVERSENYEKRE. ELSŐ FEJEZET Általános szabályok VERSENYSZABÁLYZAT FAJTATISZTA SZÁNHÚZÓKUTYÁS FOGATHAJTÓVERSENYEKRE Északi Szánhúzó Kutyások SportKlubja a nemzetközi fajtatiszta szánhúzókutyás szervezetek szabályzatai alapján ELSŐ FEJEZET Általános szabályok

Részletesebben